Prostě položte správnou otázku

Autor
Štítky

Přátelé, v poslední době se hodně mluví o zavedení eura. Přišel s tím náš generálprezident ve svém novoročním projevu a vyznělo to jako nejdůležitější věc pro tento národ za posledních pět tisíc let. Okamžitě se toho chytla celá plejáda pisálků, novinářů, intervjuků i kecálků, kteří hned přispěchali agenta Pávka pochválit a dodat si zdání moudrosti tím, že jeho bláboly přijmou za své.

Ozvali se samozřejmě i ekonomové, kteří se nepřekvapivě vyjádřili podle toho, čí chleba jedí. Jedni vyjmenovávali jednu výhodu zavedení eura za druhou, jiní upozorňovali na nevýhody přijetí společné měny. Dozvěděli jsme se, jak strašně českým firmám škodí kurzové výkyvy (obzvlášť německým obchodním řetězcům (viď Prouzo), ale také jsme byli varováni, že přijetí společné měny udělalo z jižní Evropy periferii. V devadesátých letech jezdili Češi pinglovat v italských restauracích, v posledních letech jezdili Italové vařit v českých restauracích.

Ozval se Václav Klaus, který vyzval k široké celospolečenské diskusi a referendu nad touto otázkou. Vzdáním se naší vlastní měny se vzdáváme i části suverenity a to je tak závažná otázka, že se nemůže rozhodnout někde ve sněmovně. Opačný názor přinesl náš ministr pro evropské záležitosti, Martin Dvořák (jinak patřící mezi politiky typu stealth – jsou obtížně zjistitelní. Do stejné kategorie patří třeba i Helena Langšádlová), který přišel s myšlenkou, že plebs tomu stejně nerozumí. Diskutovat by o euru neměli hloupí občané, ale politické elity, které tomu rozumí lépe. Lůzu k něčemu takovému vůbec nepouštět, dost na tom, že ti burani ještě pořád mají volební právo…

Slyšel jsem na euro spoustu chvály i spoustu varování. Slyšel jsem celou řadu lepších i horších argumentů, slyšel jsem celou řadu velmi složitých definicí, slyšel jsem o euru žvanit politiky, kteří vůbec nevědí, o čem vlastně mluví a skutečně vrcholem byl prezident, který prostě přečetl, co mu napsali. Zastánci eura si prostě na Hradě nainstalovali tlampač.

Skoro nikde jsem ovšem nezaznamenal tu nejjednodušší a vlastně i nejzákladnější otázku, kterou bychom my, občané, měli ohledně eura politikům pokládat. Je to otázka jednoduchá, je na ní stejně jednoduchá odpověď a buďte si jistí, že vám na ní žádný pětikoaličník neodpoví, což je v tomto případě také jasná odpověď.

Prostě se jich zeptejte, když mají na srdci blaho tohoto národa a chtějí toto blaho zvýšit přijetím společné ojroměny, v jakém kurzu ty eura dostaneme? Bude euro za pětadvacet korun a nebo za devatenáct? Podle statistik eurostatu by euro mělo být skutečně kolem devatenácti korun. ČNB drží korunu spíše slabou, aby pomáhala české proexportní ekonomice.

Jakmile tuhle otázku položíte, uteče před vámi premiér, prezident, Vystrčil i Zastrčil, Markétka Pekarová, Tomáš Prouza, Jan Lipavský, i Prezidentuše Nerudová. Za kolik korun bude jedno euro… pokud odpoví, hned víte, jak moc dobře to s vámi myslí. A pokud neodpoví vůbec, tak jsou ohledně eura buď blbí nebo navedení, nebo obojí. Tohle je totiž úplně nejzákladnější parametr jakékoliv debaty o přijetí eura. Ten se řeší na prvním, druhém i třetím místě a pak teprve následují další námitky.

Buďte si jistí, že o této prostinké otázce žádný libtard nikdy nepřemýšlel. Ti jen spěchají zaujmout správný eurohodnotný postoj. Ideálním příkladem je Pribáň nebo Jan Komso Moláček. Libtardi ve vládě o tom taky nepřemýšleli. Ti jen plní zadání. Sám proevropský Eurostat vám řekne, že fér cena je fakt těch devatenáct korun za euro. Všechno ostatní je zlodějna. Pokud budou mluvit o zavedení eura za cenu přes dvacet korun, tak jsou to prostě a jednoduše vlastizrádci a lupiči, kteří patří za mříže. Pokud budou mluvit o zavedení eura pod osmnáct korun, tak bych skoro uvěřil, že to s námi myslí dobře.

Vsaďte se, že žádný prorežimní liberální intervjuk tuto otázku Stanjurovi nebo Fialovi nikdy nepoloží.

A povězte mi, Kefalín… jakou cenu v korunách za jedno euro byste při zavedení této skvělé a evropsky hodnotné měny čekal? Jako obvykle, že? Kurz zlodějský a vydřidušský. Takový, jaké je všechno, co přichází z Brusele. Kecy o hodnotách, po kterých bude následovat drancování našich úspor.

Nejste ekonomové? Jste henten plebs, který podle Martina Dvořáka ničemu nerozumí? Nevyznáte se v národních účtech, nemáte vystudovanou statistiku ani politologii? Jste prostě jen obyčejný člověk, který se snaží uživit poctivou prací? Nejste docenti ani profesoři, ale zajímáte se o své okolí, chodíte na debaty s politiky a považujete se za vlastence? Tak se těch politických gaunerů prostě jen zeptejte, za kolik vám ty europapírky hodlají dát.

Jestli se začnou vykrucovat, tak jsou to navedení hlupáci.

Jestli řeknou víc jak devatenáct korun, tak jsou to vlastizrádci

Jestli řeknou víc jak dvacet korun, tak jsou to normální marodéři, drancíři a zloději.

Jednoduché…. Až bude o tomto jasno, můžeme se začít bavit o subtilnějších věcech.

Je vám to jasné? Už víte, na co se těch vládních kondotiérů ptát? Ideální otázka do předvolebních eurodebat, ne?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Jsem rád, že právě knihy jsou nejčastěji zasílaným zbožím.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (405 hlasů)

Komentáře

.. ve 22:05 první dvě jednoslepicová "ohodnocení"

Ale to nevadí, utlučeme je čepicemi! Hrrr na ně, na množství nehleďme!

Průměrný počet slepic: 4.8 (87 hlasů)

Stručné, jasné a pochopí to i největší blbec, třeba já 😆 🐔🐔🐔🐔🐔

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

I když nesouhlasím s názorem M. Zemana v zahraniční politice ohledně Ruska a Izraele, absolutně ale souhlasím z celým včerejším odloženým vánočním projevem exprezidenta Miloše Zemana. Tento projev opravdového státníka mi připomněl našeho prezidenta České Republiky Miloše Zemana na kterého jsem byl vždy hrdý a pyšný že takového prezidenta máme. Stačilo 8 minut projevu prezidenta Miloše Zemana  aby s jeho jasnými jako vždy slovy odsoudil neschopnost fialové totalitní vládní hrůzy těchto nepřijatelných amatérů kteří nám dnes vládnou. A nejenom odhalil tyto vládnoucí zločince kteří ničí naší vlast, prezident Zeman vyzval český národ ať bojuje proti této vládě ze všemi prostředky které lid má, ať už formou stávek, demonstrací, bojkotů a jiných forem nenásilných protestů a samozřejmě ze svou účastí ve volbách, nejprve v letošních  evropských volbách a poté v celostátních volbách které přijdou. Možná přátelé že někteří z vás neuslyšeli včerejší odložený vánoční projev exprezidenta Zemana tak ho zase vyvěsím a můžete si poslechnout ve videu na idnes.cz viz níže. Stoji za to uslyšet těch necelých 8 minut našeho českého prezidenta na kterého já osobně  jsem byl mnoho let hrdý, kromě výjimky po jeho nemoci v posledních  dnech  jeho prezidentské kariéry.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-zeman-politika-cesko-projev-anocni-odlozeny-cr-politici-exprezident.A240105_113817_domaci_svm

Průměrný počet slepic: 4.6 (87 hlasů)

Přesně tak. Když budou lidi sedět doma na prdeli, je to souhlas s touto vládou, s vlastní bídou a největším odíráním lidí našeho státu v Evropě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

.. hlavičku. Ano, občanské neposlušnosti nám je třeba, stejně jako před Generální stávkou na Letné, v roce 1989.
Zajímavý je i začátek projevu. Libtardí hovada z I-dnes-u si nedokázala odpustit nám ukázat Miloše Zemana na vozíčku.
Škodolibí, zlomyslní smradi, kteří škodí všude, kde to jen trochu jde.
Musí si kopnout do moudrého a sečtělého chlapa, kterému to stále myslí lépe, než celé redakční radě I-dnes-u dohromady. Nesahají mu výše než po kotníky, tak si musí alespoň do toho kotníku kopnout, když už výše nedosáhnou.
Takovéto momenty, očividná, záměrná, promyšlená a zlomyslná urážka starého a nemocného člověka je tím hnojem, ze kterého rostou jedovaté byliny nenávisti v naší zemi.
I Američané pro svého prezidenta F.D. Roosevelta, také upoutaného na invalidní vozík, postavili stanici podzemní dráhy pod hotelem, ve kterém měl své prezidentské apartmá, natolik šetřili jeho důstojnost.
Osobně soudím, že ten projev uveřejnili stejně jen proto, aby ho nevysílal Petr Bureš a Petr Hájek.
Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

já to mám oproti Vidlákovi mírně posunuté, Euro za 20 bych bral ihned a z fleku, za 25 už ale ne. Kurs pod 20 považuji za vlhký sen, nevím podle jakých kritérií údajný Eurostat ke kurzu 19 přišel. Tipuji že spíše podle spotřebních kritérií, podle ekonomicky konkurenčních asi ne - polovina všech podniků u nás (obchodujících se zahraničím) by při tomhle kurzu zkrachovala. Konkurzní podstaty by pak za hubičku skoupili většinou Němci (jako v devadesátkách), tohle fakt chceme ??
Jinak politickou odpověď na otázku kurzu musí dát i velmi mírně poučený politik jenom jednu - je třeba stanovit takový kurz, při kterém se aspoň dva roky udržíme v systému ERM II (kdo neví co to je, nechť si to na české wiki najde). Můžeme to zkusit politicky okecat diskuzí ohledně stanovení fluktuačního pásma (tam se dá uhrát spoustu výjimek, viz historie jiných států). Ale nakonec i poté, bohužel, ty otravné finanční trhy na výsledek budou mít vliv větší než malý. Jak z téhle základní ekonomické dvouleté hry vybruslit fakt nevím. Tam už pak jsme asi jen diváci - velcí herci na tamním poli (různé spekulativní fondy atd.) mohou mít úmysly různé i hrůzné, pokud na tom jsou schopni jakkoliv vydělat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (31 hlas)

Já bych se zavedením eura nesouhlasila ani kdyby bylo za 10 kč. To by bylo jen lákadlo pro ty vaše "vlhké sny", pak by vás o ty prachy tato vláda připravila s o to větší vervou. Mně stačila dovolená v Chorvatsku, abych viděla ty "fufníky", které vrací za papírky nebo to, jak na euro nadávají běžní Chorvati. Řekli mi: "Copak vy, vy si za pár dní odjedete, ale my tady s tím budeme muset žít už napořád. Je to strašné...".

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Dnes výjimečně s Vidlákem nesouhlasím. Otázka kurzu koruny k euru při našem vstupu do eurozóny je z dlouhodobého hlediska to nejméně podstatné. Dokonce si myslím že nynější státy eurozóny mají na vstupu Česka tak velký zájem, že by souhlasily i s pro české občany zdánlivě velmi výhodným kurzem.

Jednorázově by na tom vydělali ti, kteří mají úspory v korunách. Ti kteří mají úspory v eurech by nezískali nic a ti kteří nemají žádné úspory také. Platy i ceny by se po počátečním výkyvu dříve nebo později vrátily na původní hodnoty.

To, proč nechci euro já, je jednak ztráta naší suverenity. Stát, který nemá vlastní měnu, a o jejím kurzu nerozhoduje jeho centrální banka, není stát ale jen součást federace a v našem případě spíš kolonie.

Druhý problém je přebírání závazků za dluhy, které Evropská centrální banka, za dobu svého působení vytvořila.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)

napsal jste naprosto přesně. Ztratíme i tu maličkou iluzi toho, že ještě můžeme o něčem rozhodovat a budeme platit dluhy celé EU jako mourovatí. Nikdy se už nebudeme moci ke své měně vrátit, leda by EU krachla a ke svým měnám by se vrátili všichni.  Já bych se spíše ptala na to, jaký přínos to bude mít pro celou společnost. Pro celou společnost, ne jen pro pár lobbistů, bruselských analníků a exportérů . Až mi tuto otázku uspokojivě zodpoví (a to se nepovede nikomu), až potom se nad přijetím eura zamyslím, dříve je to pro mně ztráta času.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

Tak s tímto názorem já naprosto souhlasím. (Vlhké sny nechť si někteří jedinci nechají raději na něco jiného...)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Debata o euru je debatou o provázání s jádrem unie jednou provždy – nesvéprávným otrokem rychle a nenávratně

6. ledna 2024 na: 👉 @cz24news

------------------------------------------------

To mu poradil Kolář. Mladí to spíš zbaští.“ Analytik Vyoral k projevu, nad kterým kavárna zajásala

6. ledna 2024 👉 @cz24news

ČESKO: Podle komentátora už došlo k inflaci projevů. Prezident, premiér, předseda Senátu… „Není čas ztrácet čas poslechem zbytečných projevů zbytečných kvazi politiků,“ míní. A soudí, že komentátoři, kteří se tak rozplývali nad Pavlovým projevem, se budou rozplývat nad vším, co je v souladu s dogmaty, která mají hájit. Prezident se podle něho na mladé zaměřil proto, protože mu to jeho instalátoři řekli. „A taky proto, že mladí lidé soudruhu rozvědčíkovi jeho blafy zbaští spíše, než lidé s životními zkušenostmi a větším rozhledem,“ dodává.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Vážení,

jsme zvyklý platit v Kč i v €. Českou měnu - Korunu českou používám rád a vážím si jí.  Naopak je to s eurem. € je v mých očích podivná politická měna, která se musí často drobit při platbách v maloobchodě, (aby mohla být využívána), až na tisíciny. Bankovky a mince euro, tedy „éčka“ jsou spíš než měnou „hračkou" v rukou bruselských politiků.

Český národ a Česká republika naštěstí má svoji vlastní českou národní měnu - Korunu českou. Važme si Kč jako skvělého platidla a symbolu české státnosti.

Nedopusťme, aby českou měnu zničil Brusel a Bruselská pětka.

 

https://www.institutvk.cz/clanky/2567.html

Průměrný počet slepic: 4.9 (99 hlasů)

že náš ctihodný generál - prezident, o kterém všichni mluví a píší denně, už jen za svoje hrdinství bere plat v USA měně!

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

ohledně eura je naprosto mimo mísu.  Souhlasím s ekonomkou Švihlíkovou, že je to jen černá labuť k odvedení pozornosti od velice závažné situace v  ocelárně Liberty.  Má zde přijít o zaměstnání mnoho tisíc pracovníků, kdo má zájem na jejím krachu a následné koupi za hubičku, atd. Od tohoto nás měla náhle hozená rozprava o euru odvézt a jak je vidět opět jsme se nechali nachytat a klábosíme a klábosíme a klábosíme v podstatě o ničem, protože je proti přijetí eura 75% občanů, tudíž by si to žádná vláda nedovolila. Takže je načase tyto jalové debaty ukončit a vrátit se k problémům, které jsou reálné a velice závažné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

.. v terminologii KSB / DVTŘ se této strategii říká IMITAČNĚ - PROVOKAČNÍ ČINNOST,  my, čeští dezoláti, tomu říkáme "VYTVÁŘENÍ KOUŘOVÉ CLONY".

Vzpomeňte na senátora Čunka, když s ním orali, tak okolo Kalouska bez povšimnutí umírali lidé. Kdo si dnes vzpomene na Kalouskovy padáky?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

firma Annex cirrus

Zatím bez slepic

bych se tu vyjádřil, nejlépe k tématu. Jenže, po vánočních svátcích jsem blízko kómatu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud politik chce válku, má jít

do první linie.

Pokud chce navyšovat daně, má

mít průměrnou mzdu.

Pokud jedná protizákonně, má

být exemplárně potrestán.

(ze sítí)

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Z některých českých vysokých škol začaly mizet modrožluté vlajky, které měly naznačovat podporu ukrajinskému režimu sloužícímu americkým zájmům ve Východní Evropě. Bohužel na dalších státních budovách nadále zůstávají, například na Národním muzeu vlaje nadále. Ostudná situace, kdy v rámci smutku za postřílené spoluobčany byly vedle černých vlajek vidět ty ukrajinské, možná naštvala tolik lidí, že si někdo uvědomil absurdnost této reality.

Mezitím v bojích na Ukrajině nadále umírá v zájmu USA mnoho mužů a nově i ukrajinských žen. Válka je prohraná, na Rusy zpětvzetých územích dochází k opravám poškozených měst. Přechod Zelenským vedeného kyjevského režimu k záškodnickým akcím mimo vlastní území bude vyvolávat stále více reakcí, jejichž následky budou pro civilisty možná nejhorší od začátku války. I přes nasazení amerických, západoevropských či českých zbraní proti Rusku jsme se stále nedočkali ze strany protivníka klauna Zelenského toho, v co Američané možná čekali, tedy ukázku skutečně nejmodernější výzbroje, kterou Rusové mají. Ti vyčistili sklady, v nichž stály uloženky, a jen tu a tam použijí některou ze svých smrtících raket schopných vyklidit podzemní bunkry do hloubky mnoha pater. Což nebrání tomu, aby si Rusové nevšimnuli aktivit České republiky a nepovolali ji k zodpovědnosti za vlastní mrtvé. Diplomatické vztahy mezi námi a Ruskou federací nebyly nikdy tak bídné, jako jsou za doby ministrování politického ,,mlíčňáka“ Lipavského.

Dalo by se říct, že zatímco Moskva ,,jede“ na čtvrt plynu a stíhá i přes nesmyslné sankce EU ekonomicky růst a budovat nejen domácí průmysl, ale také rozšiřovat aktivitu BRICSu, Kyjev ryje pomyslným rypákem v zemi a nálada v něm se blíží bodu mrazu. Je dost možné, že diktátor Zelenskyj už bojuje především o své setrvání v čele státu a za zády se mu tvoří silná opozice vznikající z vlastních řad. Pravděpodobně je otázkou času, kdy se v Kyjevě odlepí od země letadlo se zeleným mužíkem na palubě a zmizí kamsi do USA. Nástupcům nezbude nic jiného než zasednout k jednacímu stolu. To bude pro našeho Fialu smutný okamžik a ukrajinská pohádka se mu zhroutí jako domeček z karet.

Mezitím u nás usazení Ukrajinci zakládají rodiny, firmy, získávají živnostenské listy, vystavují faktury. Prostě se tu zabydleli a oficiálně jich je k sedmi stovkám tisíc. To není málo a ukrajinštinu lze slyšet úplně všude. Skupují tu byty, domy, o návratu zpět moc neuvažují. Práce v Zakarpatí, odkud jich je většina, prostě není, navíc do korupcí prolezlého státu se jim zpět většinou moc nechce. Radši posílají domů manželkám peníze, tedy pokud už je nemají tady. Nově jim to bude tamní vláda zdaňovat 18%, což povede opět k tomu, že místo využívání bankovních služeb budou převážet agenti hotovost. Což řadu z nich přesvědčí k přivezení zbytků rodin sem a dalšímu navýšení jejich počtu. Mezitím u nás dochází k zdražování jejich práce, růst hodinových mezd je skokový.

U firem s ukrajinským majitelem a živnostníků stejné národnosti bude zajímavé sledovat, jaká bude jejich spolupráce s českým berňákem. Dost se obáváme toho, že vzniknou problémy s odvody daní a správným postupem při jejich zpracování, což může mít neblahé následky i pro české společnosti využívající ukrajinské dodavatele prací. Jenže ve stavebnictví, v dopravě a jinde už je těžké sehnat dostatek Čechů ochotných pracovat. Pokud nakonec dojde k návratu Ukrajinců domů, je skoro jisté, že zahodí všechna účetnictví do koše a začne tu tvrdý boj mezi českými podnikatelskými subjekty a vládními komandy z Finanční správy. Pravdou zůstává, že u mladých nově vzniklých rodin je vysoká pravděpodobnost toho, že tu budou chtít zůstat a využívat štědrého sociálního režimu minimálně do té doby, dokud je systém vykořisťování české populace dokáže živit a zaopatřovat. Navíc české občanství pro děti narozené u nás může být v budoucnosti pro ně jistou výhodou.

Válka na Ukrajině se možná blíží ke svému konci, nicméně samotní Rusové počítají s dalšími roky konfliktu. To proto, že denacifikace celé Ukrajiny je teprve v počátcích a zároveň dlouhá válka je ideálním způsobem pro zbrojařské koncerny, jak mít zajištěn přísun peněz. Nejen z Ukrajiny, ale i od dalších pitomců, jakými jsou třeba naše politické elity. Už nyní se hovoří o budování českého dělostřelectva a nákupu proslulých F-35. Přestože je stát ekonomicky v … jak to říct slušně?, evidentně na utrácení má Ministerstvo obrany prostředků dost. A když ne, stát si půjčí a mladí to časem zaplatí. Ti mladí, kteří denně navštěvují školy s dosud vlajícími ukrajinskými vlajkami. No řekněte, není to paradox?

Jindřich Kulhavý 5. ledna 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (125 hlasů)

Nejsme USA, kde se občanství získává narozením na americké půdě. U nás a v Evropě obecně, je občanství narozených dětí odvozováno "od krve"

Já osobně na potkání přesvědčuji všechny ukrajinské elektrikáře, kteří nejsou beznadějní fušéři k tomu, aby si už konečně nostrifikovali své diplomy, udělali si zkoušky elektrotechnické kvalifikace podle NV194/2023 Sb., (dříve tzv. "Padesátku")  pořídili si tzv. řemeslnou živnost Montáže, Opravy, Revize a Zkoušky Elektrických zařízení, zažádali si o oprávnění u TIČR-u a paušální daň tak, aby jako všichni čeští řemeslníci, mohli uplatnit 80% tržeb jako náklady, řádně platili zálohy na DzPFO a odvody, a především, vystavovali faktury.
AirBanka (tuším) má ve svém internetbankingu dokonce aplikaci, která jim umožní vystavit fakturu na mobilu a poslat ji e-mailem.

Oni jsou ale berani, raději pracují z 30-40% obvyklé ceny, jen když to dostanou na ruku bez papírů. Jsou tak zvyklí z domova, a "vychovaní" u nás.

Kdysi, kolem roku 1995, nějaké VŠIVÉ hovado vymyslelo, že Ukrajinci budou žádat o pracovní povolení prostřednictvím UKRAJINSKÝCH ÚŘADŮ PRÁCE.
Do té doby prakticky všichni Ukrajinci měli klasické pracovní smlouvy, zaměstnavatelé za ně odváděli daň z příjmů, odvody sociální a zdravotní. Během několika týdnů VŠICHNI, až na vysoce kvalifikované výjimky, přešli do praktické ilegality. Republika, zdravotní pojišťovny a ČSSZ přichází o desítky, ne-li stovky miliard ročně, máme tu přemnožené líné parazity, tzv. KLIENTY, odírající Ukrajinské pracovníky, a zřejmě (dle mého osobního názoru) i korumpující všechny možné úředníky..
Jen náklady na represi a snahu udržet v tom bordelu jakýs-takýs pořádek nás stojí desetitisíce hodin práce úředníků a především příslušníků Cizinecké policie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

..  procentuálně, násobně více příslušníků elit a především aristokracie, než prostých vojáků. Tamní elity mají rodiny, kdy pradědeček padnul v Bůrské válce, dědeček ve Velké válce, táta v té Druhé světové a syn na Falklandských ostrovech.

Myslím si, že to je tradice hodná následování, určitě by to zchladilo horké hlavy našich válkychtivých politiků.

Průměrný počet slepic: 4.6 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

J. Baud: Tato porážka bude mnohem vážnější, než všechny porážky, které Amerika utrpěla od roku 1945 5. ledna 2024👉 @cz24news

USA / NATO: Amerika a NATO chtěly válku, prohrají ji a bude to mnohem vážnější porážka než všechny porážky, které Amerika utrpěla od roku 1945 je přesvědčen Jaques Baud.

Multipolární svět, který se připravuje, nebude ve prospěch Západu a těchto idiotů. Evropané, zcela podřízení vrchnosti, která je okupuje, ožebračuje, vazalizuje a opovrhuje jimi, si vědomě a dobrovolně zvolili stranu, která prohraje.

Když nasloucháme přáním osvícence z Élysée, který tvrdí, že „Francie se v roce 2017 opozdila o 10 let, ale v roce 2027 bude o 10 let napřed“, zatímco Francie mizí zrychlenou rychlostí na všech úrovních, kde vynikala (ekonomicky, průmyslově, politicky, diplomaticky, kulturně, technologicky, vědecky, lékařsky, civilizačně), můžeme si jen přát rozpad tohoto unipolárního, rozbitého a dekadentního, prohnilého a násilného světa, degenerovaného a bez budoucnosti, ovládaného Washingtonem a fundamentalistickými globalisty…..

...Magické myšlení, ignorance, arogance, sebeuspokojení a popírání reality maskující proti všem důkazům porážku Spojených států, Evropské unie, NATO a „vojenské doktríny“ neúčinné tváří v tvář, přesněji, novému ruskému operačnímu umění založenému na skutečné válečné ekonomice a technologických průlomech, které je těžké zpochybnit, nyní odhalují vyhlídky na děsivou katastrofu vyplývající z americko-evropské války, kterou se kreténismus evropských vůdců bezmyšlenkovitě a zločinně dohodne nakrmit, čímž Evropu uvrhne do geopolitické a geoekonomické černé díry, která by pro ni mohla být smrtelná.

Zvlášť vyvážený prvek a mediálnímu cirkusu na hony vzdálený Jacques Baud je zcela jiné dimenze a nabízí zcela odlišný přístup, oproštěný od emocí, nepřesných analýz a aproximací v souladu se zmíněnou geopolitickou doxou. Švýcarský strategický analytik, specialista na zpravodajství a terorismus, plukovník generálního štábu švýcarské armády, státní úředník federálního ministerstva zahraničních věcí, bývalý důstojník švýcarských zpravodajských služeb (SRS), plukovník Baud se zvláště zajímal o Varšavskou smlouvu sil během studené války a bohatě prokázal svou schopnost objektivně analyzovat situaci a konflikt na Ukrajině….

celý článek zde:  https://cz24.news/…45/

Průměrný počet slepic: 4.5 (48 hlasů)

hromady mrtvých, budete jako v Norimberku souzeni a odsouzeni. Když za vámi zůstane "jen" zpustošená země, rozvrácený stát a desítky milionů zbídačených lidí, vůbec nic se vám nestane. Prostě jen zamknete psací stůl, zhasnete v kanceláři, klíče odevzdáte na vrátnici (dnes se tomu korektně říká recepce) a budete si spokojeně a blahobytně užívat zbytek života. Za sebe říkám, že při tomto pomyšlení se ze mě vytrácí křesťanství.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

 Euro, euro-soudruzi v celku jistě vnutí, pak budeme finančně, jak bambusy dutí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Euro. Za kolik?  Zbytečně se ptáte, stejně vládním vekslákům prachy odevzdáte.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Česko není Eurostat. Už není ani státem, Česko je jen onuce zasviněná blátem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

nakonec mně ten rum Bumbu zachutnal. Fakt, dá se to pít.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

odklidí svíčky, bude happening! Česko, ten malý státek je na pitomosti king!

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

     Vzpomene si dneska někdo, že na Václaváku stávkovalo sto padesát tisíc lidí? Možná víc, možná méně. Vzpomene si někdo na stávku učitelů a lékařů? Vzpomene si někdo na petici zemědělců, které byla na dvě věci? Vzpomene si ne Dozimetr? Za chvíli už nikdo útok na FF UK nebude ani vnímat. Zrovna tak kolaps oceláren, teď je v módě euro. Mimochodem euro tady nechce asi 80 % Čechů, možná více, možná méně.  Ukrajina už taky nikoho moc nezajímá. Za pár dní nikdo ani nevzpomene na daňový balík, kterým nás vláda dusí a zašlapává do země. Já si ale myslím, že je potřeba tyto události připomínat z prostého důvodu - naprostá většina těchto událostí ukazuje na neschopnost a probruselské, provašintonské vlezdoprdelkovství naší zkorumpované protičeské vlády. A zejména před volbami (a letos nás čekají troje) je potřeba tyto události naší "sqělé" vlády jim omlátit o čumák. A hlavně - otevírat oči lidem, kteří se o politiku nezajímají a přesvědčit je, aby šli k volbám. A u minulých voleb propadl jeden milion hlasů. Podotýkám, že převážně protidemoličních hlasů. Každý si snadno spočítá, jaká je to síla propadlých hlasů a hlasů těch, kteří k volbám nešli. Tady je zakopaný pes. S těmito hlasy by se nikdy pětidemolice k lizu nedostala. 

     Ale zpátky k těm aférám a událostem. Vždycky, když něco prestituti vytáhnou, je za tím snaha něco překrýt. Něco mnohem většího a průserovějšího. Teď PePa Pávek 107 vytáhl euro. Perstituti po tom skočili jako slepice po flusu. Kladu si otázku, co za větší průser to má překrýt? Co v nejbližší době vyleze? Nechám se překvapit a nedělám si iluze, že to bude pro národ nějak obrmoc pozitivní. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

.. a přemýšlí nanejvýše na dva týdny dopředu.

Jak říkal Miloš Kopecký: "Skandál v Čechách trvá nanejvýše 14 dní" Platí to samozřejmě pro celý svět, přinejmenším pro jeho Davo-Elitární část.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Každý stát Eurosajuzu může využít zadní strany euromincí pro prezentaci svých národních symbolů. Jakmile se však jednou rozhodne o motivech svých národních stran, nemá možnost je měnit. Fanatická posedlost havloidů starým Veškrnou Vencou Letištěm je všeobecně známa. Nepřekvapilo by mě, kdyby tato banda diletantů z pětidemolice prahla po euru hlavně z toho důvodu, mít svého svatého Vencu na každé minci. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

prochlastal i játra. Přesto, po něm truchlí, ta největší chátra.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Švejka, jako kreténa poslali na válečnou frontu. Zatímco, dnes se kreténi chystají poslat nás do války.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

ale velká pravda to je.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

novy fiala

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

téměř k nerozeznání!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"V Bolívii objevili obří zásilku s téměř devíti tunami kokainu, která byla určena k převozu do Nizozemska".

Že v Bolívii zachytili zásilku 9 tun drog určených do EU mě nepřekvapuje, nedivím se tomu a je mi to v podstatě jedno. Vzbudilo to ve mě ale pochybnosti o našem bezpečí. Je samozřejmostí a nikdo o tom nepochybuje, že majetek je nutné chránit před zloději a vandaly - oplocením, dveřmi, zámky, mřížemi, fortelnými dveřmi, signalizací, kamerami nebo sekuriťáky. Ideálně kombinací všeho. Žádný zodpovědný člověk nenechá svůj osobní ani firemní majetek napospas zlodějům. Koneckonců je ochrana osob a majetku prvořadý úkol i PČR, resp. také BIS, ÚZSI aj. Očekával bych, že když se zakládala EU a Schengen, že politici prodiskutovali, promysleli a postarali se o bezpečnost obyvatel unie, o systém ochrany hranic a sofistikované kontroly přeshraničního pohybu osob a zboží. Ukazuje se, že jsem se u politiků opět mýlil. Prostě když tato banda na něco sáhne, to nefunguje k užitku většiny lidí a ani států. Přes hranice EU proudí takřka nekontrolovatelně statisíce osob a zdá se, že i zboží a materiálu. Takový šlendrián si nelajzli ani feudální panovníci. Státy si své území chránily a bránily už před 5 000 lety. Ovšem pomatení liberálové považují státní hranice za pitomost, za něco nesvobodného, co obtěžuje občany!

Teď jsem se dostal k jádru pudla: když někdo posílá do EU (Holandska) devět tun drog za 19 miliard korun, musí si být jistý, že hranice prakticky neexistují, že pohraniční stráž nefunguje a celníci jsou pro srandu králíků! Přesto politici spí spánkem nevinných, nic je netrápí, oni jen jako sociopati a psychopati páchají zločiny. Buďto jsou to patologičtí zločinci, nebo pacienti uprchlí z uzavřeného oddělení psychiatrické kliniky!

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak nikým nevolený občan Klaus úkoluje vládu a prezidenta

Zuřivý ideologický odpor Václava Klause proti přijetí eura by pro mnoho váhajících mohl být argumentem, jak moc je vstup do eurozóny pro naši zemi důležitý….

... Jinými slovy, právě evropská integrace je z pohledu realizace naší státnosti nikoliv nebezpečím, ale prostorem jejího dalšího rozvoje a kvality života v naší zemi….

.Nicméně lpění na české koruně vůči euru připomíná logiku odmítnutí bezplatné výměny Škody 105 za nový Mercedes. Rizika útoků na naši měnu řízená Ruskem Klause také nezajímají? A není poškozováním národního zájmu spíše to, že se Klaus snaží naší zemi udržet co nejdál od jádra nejvyspělejší části Unie, která reprezentuje nejvyspělejší část světové civilizace?...

...Pro rozhodovací procesy platí, že čím větší výběr kompetentních lidí pro ně máme, tím lepší odborníky dáme dohromady....Nemáme-li kompetentnější osobnosti k řízení státu než ostatní země, nedává smysl výběr na ty naše omezovat. Anebo se snad domníváme, že by guvernér ČNB Aleš Michl uspěl v konkurenci ostatních předních ekonomů členských zemí EU na pozici guvernéra ECB? Pokud nikoliv, jaký má smysl trvat na vlastní centrální bance, když do ní nemáme tak kvalitní mozky, jaké nabídne celoevropský výběr? K čemu je, že budeme rozhodovat doma, když kvalita rozhodování bude horší?...

...Z pozice nikým nevoleného Institutu s arogancí sobě vlastní nejen že do politiky hlasitě mluví, ale dokonce dává ultimáta a úkoluje demokraticky zvolené zástupce co mají dělat, jak to mají dělat a s kým to mají dělat. Optikou jeho dřívější kritiky občanského sektoru neslýchaná troufalost...

...Možná i proto Klaus tolik nenávidí západ, kde na jeho rusko-čínské varianty „demokracie“ není nikdo zvědavý….

.Klaus ani za tu dobu nenašel dostatek sebereflexe, aby se za své omyly omluvil, či alespoň mlčel. Nemohu posoudit, na jaké bázi je s Ruskem spojen, či zda dokonce je či není ruským agentem, jak o něm kdysi řekl Miroslav Kalousek. Jeho politika posledních let prodchnutá antivaxerstvím a zuřivou ideovou nenávistí k západu a liberální demokracii je však rozumem natolik neuchopitelná, že se žádným úvahám divit nelze….

...Současný Václav Klaus je člověkem, jehož politickou doktrínou je absolutní mravní nihilismus a bezskrupulózní utilitarismus vysmívající se morálce a hodnotové politice, který před demokratickým, vyspělým a mírumilovným západem preferuje diktátorský, zaostalý a násilnický východ s „respektem“ ke zločinnému Rusku, a na naší politické scéně se otevřeně hlásí k politickému extremismu. Pokud člověk takovéto charakteristiky zuřivě brojí proti euru, je to dalším argumentem, že bychom s přípravami na jeho přijetí neměli otálet.


:-)) Něco tak pitomýho se jen tak nevidí

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Ten blbeček který chválí tak moc euro je asi Pirát, tak zuřivě fanaticky se chovají ti šílení hajzli Piráti. 

A ještě se kochají jak povedenou loupežnickou přezdívku si vybrali ti zhulení idioti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)