První poražený letošních voleb?

Autor
Štítky

V posledních dnech se stále častěji a více věnuji nadcházejícím volbám. Zbývá nám poslední týden, politici stahují maskovací sítě, zaměřují svoje nejtěžší kalibry, povolávají do boje i poslední zálohy a celá bitva o voličský hlas jde do svého vrcholu. Já jsem se během posledního měsíce pokoušel o různé pohledy se kterými jsem třeba ni sám nesouhlasil. Pokoušel jsem se nastínit, jak se volební kampaň jeví. Jak se jeví jednotliví lídři a jak se jeví jejich řeči a hesla. Z toho vyplývaly určité panské rady, které jsem rozdával. 

Ne, ještě není konec. Do voleb se ještě ledacos stane, ještě nebyla využita všechna munice. Jeden z velkých kalibrů ale už vystřelil a o tom byl včerejší článek. O výstřel se postaral náš Andrejko, který si přivezl Orbána a maďarský enfant terrible mu v přímém přenosu udělil požehnání. 

Dneska chci psát o mém soukromém Vidláckém náhledu na věc. Tak jak se to celé jeví mně osobně. Dneska se pokusím být věcný, odpustím si svou obvyklou jízlivost, oprostím se pokud možno od svých osobních přání  a pokusím se  s minimálními emocemi shrnout aktuální stav na  volebním bojišti. 

Zprávou dne stále zůstává Babišův prozatím nejtěžší kalibr. Orbán osobně před novináři, před veřejností, před kamerami na Babišově mítinku. Babiš si dal záležet, aby potvrdil pravdivost svých slov, že je s Orbánem kamarád a všichni pravdomluvní novináři to potvrdili. Ze všech stran mu teď dělají reklamu zadarmo a chrlí jeden článek a komentář za druhým, že Babiš je s Orbánem kamarád. Dělají to tak vehementně, že tím úplně zakrývají to, že v knížce má Babiš za kamaráda nejen Orbána, ale i Jourovou. Všimněte si prosím, že tato informace v podstatě úplně vymizela z veřejného prostoru. O Jourové místo Seznam zpráv mluví zase jen ti xenofobní blogeři. 

Já ty novináře nechápu... Babiš chtěl, aby se o Orbánovi mluvilo. Babiš chtěl, aby ho Orbán podpořil. A opoziční novinářstvo mu v tom ještě pomáhá. Kdybych já byl redaktorem Seznam zpráv, šel bych se teď Babiše zeptat nikoliv na Orbána, ale na Jourovou. Nebo bych šel za Jourovou a vydyndal z ní nějaký rozhovor o tom, jak je Babiš proevropský, jak tyhle věci s Orbánem jsou jen divadýlko, ale že Andrej hluboce chápe nejen smysl sjednocené Evropy, ale i Grýndýlu a podobně. 

Osobně bych řekl, že Orbánova anabáze je Babišova odpověď na pochybnosti národovecké scény, komu dá Babiš přednost, až o něco půjde. Představte si ještě druhý těžký kalibr - Jourová teď vystoupí z ANO a svého bývalého předsedu řádně potupí. A bylo by vymalováno úplně. 

Už včera jsem psal, že Babišova taktika v tomto ohledu byla velice rafinovaná - Přivezl si Orbána a předtím klidně nechal Okamuru, ať do éteru co nejhlasitěji vykřikuje, že s ANO do vlády nepůjde. Tedy Okamura nemluvil o ANO, jen o Babišovi, ale Orbánovský výstřel tentokrát nesměřoval do řad líbodémo, ale zcela jednoznačně do SPD. Tam Babiš cítí potenciál. Tam jsou ještě volní voliči, které by bylo možné získat.

Inu... voliči SPD a ANO jsou úplně stejní. Rozdíl je jen v tom, že ANO se může rozkročit směrem k SPD, protože voliči ANO s tím nebudou mít problém, naopak je to potěší. Ale SPD se nemůže rozkročit směrem k ANO, protože skalní voliči SPD by to Okamurovi neodpustili. Tohle samuraj opravdu nezvládl, přestože signálů měl dost. Už několik týdnů Babiš prostřednictvím svých lidí naznačoval, že by Okamuru do vlády vzal. Okamura na to nenaskočil a teď mu nezbývá než koukat, jak Orbán pomazal svého českého následníka, ale Okamura to není. 

Dalším Okamurovým problémem je Volný blok. Po několikadení stagnaci se nám epidemie zase trochu rozjela a Adam Vojtěch začal znovu psát mimořádná opatření. Zatím jen kosmetická. Já sice ještě pořád nevylučuju, že Babiš se pokusí ještě vysát i program Volného bloku, ale teď aktuálně mám pocit, že si někde u Máry Prchala spočítali, že to ani nepotřebují. 

Omezení Volného bloku jsou totiž celkem velká - jejich program je založený na bagatelizaci koronaviru a na odmítání očkování, které se u nich zvrhlo ve velmi vyhrocenou rétoriku proti očkovaným. Už jsem tu kdysi psal, že Volný blok má svou kampaň postavenou na tom, že ji nemůže přijmout šest milionů očkovaných voličů, kteří Volný blok prostě volit nebudou. Zároveň také jde tato kampaň přímo proti osobní zkušenosti statisíců doktorů, zdravotních sester, kovidových pacientů v nemocnicích, pozůstalých a podobně. Koronavirus je nejvíc sviňský tím, že společnost zasáhl velice nerovnoměrně... 

Babišovi marketéři mají zřejmě k dispozici aktuální data, která potvrzují ta německá - napříč populací je koronavirus menší téma než to vypadá z vyhrocenosti debaty, které se ale účastní jen militantní menšina společnosti. Takže nějaké to lehké zpřísnění opatření Babišovi zřejmě nijak neuškodí. 

Zpřísnění těchto opatření naopak ale opět uškodí Okamurovi. Protože právě tohle žene voliče k Volnému. A je vlastně úplně jedno, jestli se Volný blok do sněmovny dostane a nebo nedostane, protože každopádně sebere hlasy SPD.  Navíc Lubomír Volný není jediný, kdo saje v elektorátu SPD. Na stejné kapustičce už hoduje i Trikolóra a další malé straničky. 

SPD se z mého pohledu dostává pod dvojitý tlak. Na jedné straně střílí Babiš z hmoždíře Těžký Orbán a na druhé straně si téma koronaviru zprivatizoval Volný pro sebe. SPD je v této chvíli vysávána z obou stran. Národovecké téma si v podstatě ukořistil Babiš se všemi těmi boji proti Grýndýlu, diktátu EU a podobně. A covidové téma si se všemi proprietami o koncentrácích zabral Volný a v tomto ohledu to dělá mnohem šťavnatěji než Okamura. 

Je mi líto, že to takhle musím říci, ale SPD se mi začíná jevit jako první poražený letošních voleb. Protože to teď aktuálně schytává z obou stran a témata, která jí zbyla, ta se na volebních heslech prakticky neobjevila. SPD se třeba skoro nevyjadřovala o NATO. Takřka se nezmiňovala o zbytečných armádních nákupech. Málo se věnovala narovnání vztahů s Ruskem. Místo toho bojovala proti oligarchovi, který si ale na pomoc přizval Orbána a bojovala proti covidu, proti kterému mnohem halasněji bojuje Volný. Vlastně ani ten zákon o obecném referendu se na bilbórdech moc neobjevoval.  Pozor, já vím, že SPD má i vyhraněný názor na NATO... ale nijak ho neakcentovala. 
Teď by se to hodilo, ale zřejmě už je na nějakou obměnu kampaně poněkud pozdě. 

A víte, kdo právě tato témata teď před voliči artikuluje? Vojta Filip. Takže v podstatě další, kdo si u SPD může přijít na nějaký ten hlas. 

Všimněte si, že vůbec nekomentuji opoziční snahu dostat se k moci. Tam je totiž už několik týdnů totální prázdno. Babiš krade, Okamura je Hitler. Nic víc. Trochu se pokoušeli trolovat Babišovo heslo "do roztrhání těla", pokoušeli se připomenout Babišovo trestní stíhání, ale to dělali už dávno Michprdi před naplněnou Letnou a stejně to k ničemu nebylo. Vlastně jedinou zajímavostí je Bartošův propad osobní popularity a jeho předstižení Vítem Rakušanem, což mi tak nějak evokuje brzkou domácí zabijačku v koalici. Nejpozději tehdy, až si budou dělit dosaženou kořist. 

Petra Fialu už táhnou vpřed jen Šafr s Lukačevičem. Seznam, Novinky a Fórum jsou poslední plátky, které se ještě snaží nějak na pana profesora v dobrém upozornit. Ne že by to dělali úplně špatně, ale ono není na co poukázat. Kde nic není, ani čert nebere. Jen se stále více ukazuje, že zlý Babiš sám o sobě jako tahák nestačí. K tomu ty plakáty o strašné hrozbě babišismu, ale kromě odstranění Babiše žádné jiné řešení. 

Z malých stran má největší šanci na sněmovnu KSČM. Komunistům jednoznačně nahrávají katastofické zprávy o nedostatku všeho. Jednak tyto zprávy v podstatě už dávno zneutralizovaly staré zkazky o nedostatku zboží za socíku, protože se teď ukazuje, že to není jen doména plánovaného hospodářství. KSČM už dávno nechce nikoho věšet, nechce zakazovat soukromý majetek a ani nechce zakazovat soukromé podnikání. A vedle novodobých marxistů ze Západu působí vysloveně umírněným dojmem. Vojta Filip teď vsadil na správnou kartu a mluví o zákoně o cenách - aby se cena elektřiny prostě určila z moci státní a za burzovní ceny ať se jen vyváží do zahraničí. Pokud bude nárůst cen energií pokračovat, dostane se komunistům širokého ohlasu. 

Takže pokud mohu hodnotit bitvu těsně před poslední ofenzívou... 

Babišoy šiky jsou na postupu. Útok začal na co nejširší frontě, ale průlom mířil do nejslabšího místa - na SPD. Protože tam by se dalo ještě něco ukořistit. Pokud si Okamura myslel, že Baišovým největším nepřítelem jsou Piráti (což jsem si donedávna myslel také) a díky tomu zůstane SPD ušetřena, tak se spletl. Fronta proti líbodémo přešla v zákopovou válku, možnosti zvrácení situace jsou minimální, náklady na takové pokusy jsou velké a i když nebylo vyhlášeno příměří, v podstatě se vykolíkovala území a vzájemné šarvátky jsou minimální, protože pozice jsou těžce opevněné. 

Zároveň měl Babišův orbánovský výstřel povzbudit váhavé mezi nevoliči. Ty, kteří politiky považují za jednu pakáž, ale Orbána mají rádi... Andrejko prostě střílí tam, kde ještě pár hlasů leží na zemi. A pořád si myslím, že má blízko sebe ještě minimálně tři trumfy. Což takhle srdceryvné smíření se synem před kamerami? Nebo naopak synek bude před kamerami mlít totální nesmysly... Nevím, nakolik má Babiš tohle v rukou, ale další trumf v rukou má - vyhlásit po vzoru Švédska konec koronavirových opatření. Tohle je zároveň asi jedná šance pro Okamuru, jak dostat své hlasy zpět od Volného. Třetím Babišovým trumfem by mohla být ta Jourová. Nějak ostentativně by mohla vystoupit z ANO...  

Babišovi to tak samozřejmě vyhovuje. Nejlépe se mu bude vyjednávat, když bude ve sněmovně jako jediná těžká váha a kromě něj tam bude hodně malých ratlíčků ňafajících se mezi sebou a žadonících o jeho přízeň. Zatím se mu to víceméně daří. Do voleb je ale ještě týden... všechny karty ještě nejsou na stole. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (119 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Hezky napsáno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

Jednoduché.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

pod 5% nepůjde, takže se tam dostane a na dalších pár let bude mít nemalý příjem zajištěný a vidět a občas dávat "moudra" se mu taky podaří. . O to přece šlo a jde. Nebo si myslíte, že by vzal nějaký post s byť malou jak je u nás zvykem, ale přece jen odpovědností?
Dobrou

Průměrný počet slepic: 3.6 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Neviděl bych to s prvním poraženým tak kriticky.
Udělal jsem ve svém okolí rychlý průzkum a vůbec to nevypadá, že by nějak SPD ztrácelo. Většina lidí nesleduje ani debaty ani nečte kromě Blesku žádný tisk a mají na své kandidáty víceméně stále stejný názor.
A zde Okamura dlouhodobě boduje. 10 let nebo snad více mluví jak kolovrátek stále stejně. Také ty jarmarky při jeho tažení po vlasti České působily více než kecy od těch nejzaručenějších politiků. V kategorii 60+ díky přesvědčivé kampani pirátů získal mnoho nových příznivců.
Dále jsem se setkal se zajímavým fenoménem: " Jsem hrdý na to, že říkám koho budu volit. Samozřejmě jen ne těm, kteří dělají oficiální průzkum."
Asi to lidi berou jako nějakou současnou formu odboje nebo tak nějak.
Výše uvedené se týká Ostravska.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle STEMu má teď Okamura 10.2 %

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera si CNN odškrtla prezentaci Volného bloku před volbami – splněno. Poslance Flákance pozvala do hlavní politické relace 360 Pavlíny Volfové. Pořad je v programu inzerován jako 45-minutový. Vysílací čas byl rozdělen takto:

15 minut – ministr zahraničí Maďarska
15 minut – reklamy
15 minut – Volfová + Volný + Zelená Davis

Nyní už Volný nemůže říct, že je v CNN diskriminován a cenzurován tichem. Svých 5 minut předvolebního prostoru dostal.

Odkaz na 360 zde:
https://cnn.iprima.cz/porady/360deg-0/30092021-lubomir-volny-magdalena-…

A nyní již odpověď Vidlákovi:

Nemám žádnou znalost o personáliích západočeské organizace Volného bloku, ale na webu jsem našel soupisku kandidátů do voleb za tento kraj:
https://volnyblok.cz/kraj/karlovarsky-kraj/
Žádný Pavel Kroupa mezi nimi není.

Nemám ani telefon na nikoho z Volného bloku, komu bych mohl zavolat a zeptat se. Jsem jen prostý příznivce a volič srdcem, který se z 88% shoduje, podle volební kalkulačky, s programem VB. Veškeré mé praktické kroky a výroky v diskusích ve prospěch Volného a jeho strany jsou čistě altruistické a nečiním si žádné z toho vyplývající nároky.

Zmíněný pan Kroupa evidentně neumí pravopis a jeho sdělení na mě působí jako nesouvislý výkřik do tmy, deformace čehosi, co někde zaslechl v jiných souvislostech. Volný sice mluví o trestní odpovědnosti na svých mítincích, ale vždy v souvislosti se zodpovědností těch (příkladem Vojtěch), kteří přijímají nezákonná rozhodnutí z titulu své politické pravomoci. Nikoli lidí blíže neurčených, kteří pochybují o pandemii jako takové prostě proto, že je to zjevné. Na druhou stranu je zřejmé, že zprávu poslal pan Kroupa z oficiálního mailu karlovarského regionu VB.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

Já jsem mezitím zapojil Mastera a zjistili jsme, že jde skutečně o oficiální mailovou adresu a nikoliv nějaké maskování. Web Volného bloku jsem prošel hned jak jsem ten mail dostal.  Jinak samozřejmě se mi nikdo od Volného bloku neozval. Ani krajský lídr ani tiskové oddělení. Výmluvné ticho. Nikdo se nedistancoval, nikdo neřekl ani popel, že je to hoax, nikdo mě neujistil, že žádného Kroupu v týmu nemají. 

Co myslíte Vlastimile.... je tento Kroupa jen chybou systému? Každá strana má nějakého kreténa a každý lídr by rád na některé své podřízené nejraději zapomněl. To je normální. Vždycky někde působí nějaký blb. 

Nebo je to běžné? Je Volný blok přímo esencí podobných charakterů a radikalismu? Baví se na schůzích podobným způsobem a používají podobný slovník? Těch mailů mám od Kroupy asi deset. Jeden lepší než druhý. Ale ty předchozí šly z jeho osobního mailu. 

Víte Vlastimile... takových příznivců Volného bloku mi denně píše minimálně dvacet. A je to jako přes kopírák. A i když jsem nikdy ani slůvkem neřekl, že by očkování mělo být povinné, oni si mě berou do huby už za to, že jsem se já osobně nechal očkovat. Už to je u nich důvod na kriminál.

Co byste vy udělal na mém místě?   Přešel to je jen tak? Bral byste to jako neškodný folklór? Z mého pohledu to totiž vypadá, že si Baldové dali i Volného sraz, že se tam navzájem povzbuzují v podobných výhružkách, že se doopravdy těší na to, až budou zavírat a zakazovat.

A Lubomírovi Volnému a jeho PR týmu nestojím ani za odpověď. Ani tomu jejich krajskému lídrovi, kterému dělá Kroupa medvědí službu. Ticho. No v takovém případě se ani já nebudu nijak žinýrovat a pro jistotu to budu brát tak, že Volný s tím Kroupou souhlasí a že to tak prostě opravdu plánují. A udělám všechno pro to, aby se to voliči dozvěděli. A každé poškození Volného bloku mi udělá radost, protože v případě jejich vítězství si ten Kroupa vzpomene a bude mě chtít zavřít.  Takže mi vůbec nevadí, že média Volného cenzurují. Jen houšť a větší kapky, protože Volný má v týmu člověka, co mi nepokrytě vyhrožuje a nikoho to tam nezajímá. Už jen pro takové maily si přeju, aby Volný blok neuspěl. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (45 hlasů)

Vězte, Vidláku, že je to jinak - nejsou lidi. VB je mladá strana a sponzory má jedině mezi členy (1000 Kč za členství) nebo malými přispěvateli. Žádný Hrdlička v pozadí jako u SPD, Bárta za Vévéčky, Sinha s Bácsem, strýček Vik atd. VB nikdo neplatí, protože je to strana opoziční, ve skutečném smyslu toho slova.

Proto prozatím není, kdo by na Váš mail odpověděl. Je před volbami a všechny síly směřují do terénu. A nevyřízené maily se hromadí.

Někdy zjara jsem poslal mail Volnému do PS. Odpověděl mi jeho asistent a nasměroval mě na krajskou koordinátorku. Chtěl jsem něco jako letáčky. Ta už mi nikdy neodpověděla. Akorát se za několik týdnů letáčky objevily v nabídce k objednání na webu. Nezazlívám jí to. Bůhví, jestli je ještě koordinátorkou. Nepídím se po tom. Pokud jde o předsedy krajských organizací, domnívám se, že taková funkce zatím ani neexistuje. Kdo by je zvolil, když neproběhl žádný ustavující sněm nebo tak něco?

Myslím, že Kroupa je někdo, kdo má přístup do toho mailu. Asi nebude s přístupem sám. Proč píše co píše, to nevím. Předpokládám, že ho někdo umravní, až na to přijde řada. Nedělal bych z toho závěry.

Nemyslím, že je to běžné. Na těch dvou pražských akcích, které jsem absolvoval, jsem se potkal výhradně s kultivovanou diskusí a příjemnými lidmi.

Chápu, že Vám píše kdejaký exot. Jste na takové něco jako mucholapka se svým blogem. Mně nepíše nikdo tímto způsobem.

Přešel bych to jen tak. Bral bych to jako neškodný folklór.

Průměrný počet slepic: 3.6 (33 hlasů)

Vlastimile mně osobně je to víceméně jedno. Ale chtěl jsem tím demonstrovat, kde jsou limity Volného bloku - v militantních příznivcích. Nedělejte si iluze, že jsem jediný v republice, kdo s nimi je konfrontován. V této zemi militantnost nikdy nefungovala. Nikdy. Nebude fungovat ani teď. Ze svého pracovního okolí znám několik lidí, co mají na autě nálepku Volného bloku. Všichni jsou jako ten Kroupa. Uštěkaní, nemyslící, ale o to lépe chápou, že každý naočkovaný je jejich nepřítel.  Znovu podotýkám, že naočkovaných je šest milionů dospělých. Díky takovým Kroupům je to šest milionů voličů, kteří Volného volit nebudou. Proto nevěřím v úspěch Volného bloku. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Pane Vidláku,
limity Volného Bloku jsou, jak jste správně odhadl, zaprvé v nemyslících lidech, reagujících jen o něco inteligentněji, než Pavlovovi psi a zadruhé v lidech, co se vyloženě vyžívají v konfliktech, vysírání a nasírání ostatních, protože oni sami mají posraný život a v balvansko-rabiátském stylu Volného se zhlédli.
Podle mého skromného osobního názoru to bude i důvod, proč se VB vůbec nedostane do PS. Volný sice odkoukal od Okamury tažení za penězi, ale už hodně špatně odkoukal způsob, jak to dělat.
Já osobně znám jen dva lidi, kteří sami deklarovali, že VB budou volit, že SPD jsou pro ně moc velcí měkkoni - a co čert nechce, jsou to lidi (znám se s nimi jen z hospody od piva) naturelem blízcí zrovna Volnému. Ačkoli jsou to oba velmi zruční i pracovití řemeslníci (automechanik a klempíř), přitom rozhodně netvrdím, že by to byli nějací kór balvani - tak ale nad věcmi typu volby do PS zrovna dvakrát nepřemýšlejí.
Ví sice, že je to jejich občanské právo, ale volili a asi i nadále budou volit jaksi instinktivně.
Z velmi velké části i proto, že ať bude sedět v PS Petr nebo Pavel, tak pro ně dva, se potom vůbec nic nezmění. Stejně, jako pro Vás, pane Vidláku.
Makat budeme muset všichni a furt stejně, či spíše o hodně víc, možná nám přibyde nějakých dalších papírů, vyšší daně, nebo nějaké další systémové klacky pod nohy - a tím pro nás všecky volby jako takové, končí.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco premiér Andrej Babiš odmítl pustit novináře z několika českých a několika velkých západoevropských redakcí na své setkání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, na jedno “médium” se usmálo štěstí. Jde o anonymního muže či ženu, říká si @Jirka0011 a komunikuje s okolním světem na Twitteru. Kdo přesně to je, nikdo neví. A je otázka, zda to ví sám premiér.

“Tak tohle nás čeká s Pirátostanem.” S tímhle komentářem převzal ve středu ráno Babiš status Jirky0011, který kritizoval kandidáta Pirátů na ministra zdravotnictví Ondřeje Dostála s tím, že měl říci, že “lockdown jen přes jeho mrtvolu”. Autor obvinění tahle údajná slova ničím nedoložil - namísto toho k tweetu přidal nesouvisející odkaz na článek v roku 2008, že Dostál tvrdě zastupoval nemocnici v Třebíči proti rodičům, kterým její zaměstnanci vyměnili děti.

Premiérovi se kritika hodila do jeho palby proti Pirátům, tweet proto přebral. Jirka0011 má jako hlavní sebecharakteristiku ve svém profilu napsáno, že je pro czexit, oznamuje, že “Evropská unie musí být zničena!” a Česko je podle něj „protektorát Bruselu“. Britský znalec dezinformací Peter Pomarentsev v jedné ze svých knih před časem plasticky popsal svět ruské propagandy, kde nic není pravda a všechno je možné. Neplatí v něm žádné hodnoty, pravidla, vládne tu lež a informační chaos.

Babiš (s pomocí marketingového poradce Marka Prchala) je stále častěji klasickým představitelem takového světa. V jednu chvíli premiér veřejnost přesvědčuje, že by z Evropské unie nevystoupil. Vzápětí sdílí anonymní účet, který po tom volá, a do toho šíří nesmysly o Babišově konkurenci. Jakoby premiérovi už úplně přestalo na čemkoliv záležet kromě udržení se u moci za každou cenu - nejspíše, aby náhodou nebyl ve své trestní kauze odsouzen a neskončil ve vězení.

https://www.respekt.cz/glosa/babis-a-jirka0011-si-rozumeji-na-cem-jeste…

Průměrný počet slepic: 1.6 (35 hlasů)

Tak oni se v týdeníku ricin takhle vztekají? To je dobře, to je dobře.
P.S. ten "britský znalec", ten takhle před usnutím hezky pobavil:-))

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Čím více se Respekt vzteká, tím více Babiše potvrzuje. Každý takový článek rozpouští obavy voličů, že to Babiš dělá jen pro PR. Každý takový článek ohnivým písmem potvrzuje, že Babišova nová orientace je skutečná. Kolikpak voličů asi ztratí obavu Babiše volit? 

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

Jablko - https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Pomerantsev - nepadlo daleko od stromu: https://hungarianreview.com/article/author/igor-pomerantsev/

Pěkně vypečená rodinka; a tohle my si tady v Kotlince živíme...

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Zvláště dojemná je věta, že se jeho rodiče v roce 1978 odstěhovali do Západního Německa poté, co byl otec vězněn KGB za šíření protisovětské literatury :-).

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nelidske-odporne-Piratske…
Pamatujete na záměnu miminek v třebíčské nemocnici? Myslím, že s rodinami soucitila většina rodičů...
Dostál u soudu zastupoval nemocnici a šokoval rodičovské páry i další přítomné prohlášením, že: "„V roce 2007 to vedlo ke snížení zájmu o porodní oddělení nemocnice a ekonomickou ztrátu. Zvažovali jsme vyvození právní zodpovědnosti..,"
A bouří se proti němu sami piráti na svém fóru:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/takoveho-kandidata-na-ministra-nec…

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

se vám na pirátském ministrovi nelíbí.
Jestli je očkován, či nikoli, po tom je opravdu každému hovno. Je to jeho zdraví, ne vaše, či kohokoli jiného.
Představy členů Klubu magorů - pardon - pirátů, že má lidi přesvědčovat, aby se dali "opíchat", jsou poněkud scestné. Ministr by měl být především zdatný manažér v dobrém slova smyslu a měl by mít slušnou orientaci v oboru, kterému chce šéfovat. A k tomu by měl být ekonom a právník, anebo by měl mít na to spolehlivé lidi.
A na jeho vyjádření, že málem museli zavřít porodnici, taky nevidím nic špatného. Asi je to pravda, když to říká.
Prohození kojenců nehodnotím, ale v tom asi dotyčný prsty neměl, není-liž pravda.

Průměrný počet slepic: 2.7 (29 hlasů)

Targus: Ministr by měl být především zdatný manažér v dobrém slova smyslu a měl by mít slušnou orientaci v oboru, kterému chce šéfovat. 

***
Jakože ministr zdravotnictví bez očkování by byla rarita, ale nikoli zas tak excentrická, jak se jeví...ten nebožtík Baudyš, co střílel v tom letadle, ten se dal na magii před ministrováním obrany nebo až poté? Prostě taky jsme to dali, ne, že né!
V případě, že by se Piráti dobrali do vlády, tak také třebas bude anarchista ministrem spravedlnosti nebo někdy ještě později, v rámci inkluze, minstrem školství, kdo to dotáhl jen do 7. ročníku ZŠ...

Prostě nebát se změn, zavřít oči, zacpat uši a jde se do toho!!

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

pochybnými a neodzkoušenými vakcínami je nezodpovědné, zatím není povinné a je každého soukromou věcí, zda se opíchat nechá, či nikoli. Ministr nemá být reklamní panák, nýbrž osoba, která má mít schopnost přebrat odpovědnost za klíčová rozhodnutí.
A vůbec netuším, co má očkování společného s řízením rezortu. Tedy nikoli hotelu s výběhem (to prý je po novému taky rezort), nýbrž obor, odvětví či úřad na vládní úrovni.
Že připomínáte ministra a hvězdopravce Baudyše, je sice chvályhodné, nicméně skutečnost, že byl jmenován do nějaké vlády, nemá s očkováním proti kovidu vůbec nic společného.

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

Targus: Ministr nemá být reklamní panák, nýbrž osoba, která má mít schopnost přebrat odpovědnost za klíčová rozhodnutí.
***
Přesně tak. Jako ministr zdravotnictví bude muset dělat rozhodnutí, která třebas budou proti jeho osobnímu přesvědčení...pokud například bude min. obrany přesvědčený pacifista, tak je otázka, jak to generalita bude respektovat a jak se zachová, když bude muset rozhodnout kupříkladu o nákupu dalších samopalů?
Podobně onen min. zdravotnictví-za své pozice bude (spolu)rozhodovat o nákupu vakcín, jednat s Českou lékařskou komorou, odbory, bude muset vést očkovací kampaň, protože mu to vláda uloží, jako příkaz z titulu rozhodnutí vlády atd. apod. čímž ve finále směřují k otázce proč se někdo chce stát min. zdravotnictví, v době pandemie, přičemž existují očkovací látky, prokazatelně snižující rizika onemocnění, jenž byly aplikovány už cca 6,1 miliardě lidem, z toho asi 520 miliónům Evropanů?

Buď bude chtít prosazovat svoje soukromé přesvědčení i těm ostatním a nebo, bude muset dělat rozhodnutí, proti vlastnímu přesvědčení (nebo "lavírovat" jednou tak, podruhé zase jinak a další kombinace, variace a permutace...).
Asi to znáte. Pokud by k tomu došlo, nebylo by to překvapení viz ten Baudýš nebo evropsky oceňovaný chemik-finančník, či osvoboditel katarských princů a podobná plejáda nezapomenutelných politickych osobností, nicméně, proč je obhajovat? Proč si myslet, že je to jen jejich osobní věc, když už se dopředu ví(!!!), jak kontroverzní názory mají...že si něco myslí a pak podle toho jednají?

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

dělat.
Od toho se snad dělají nějaké předběžné výběrovky a konzultace, kde je budoucí adept vyzpovídán, jaké má o svých záměrech představy, případně se to porovná s technikáliemi typu prachy a použitelné technologie.
Takže melete hovna.
A že by již bylo naštípeno 6 giga lidu, o tom si dovolím silně pochybovat.
Takže ztrácíme oba čas.
Bylo mi ctí.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Na MO musí sedět minimálně někdo takový jak je hrdina od Moravské Třebové a Vyškova, ten už je ve válce s Ruskem přes dva roky.
To by tak hrálo, abychom chtěli být mírumilovnými, a už vůbec ne po křesťanském * způsobu.
Však i arcipomocník hrobníků žehná zbraním, ne ?

* Kouzlo teorie o existenci judaisticko-křesťanské (např. Duka, 2012) , občas s přípodotkem " antické", civilizace spočívá i tom, že lze uplatnit jak zákon " oko za oko a zub za zub", nebo rovnou nějakou ránu pěstí do oka, ale také i " ...Já vám říkám, abyste neodpláceli zlým za zlé. Naopak, uhodí-li tě někdo přes pravou tvář, nastav mu i levou....".
Záleží samozřejmě jak kdy co a proč a komu a co za to. No a také kdo to říká nebo nařizuje.
Je to excelentní záležitost, v podstatě sice hodnotový nihilismus, no ale co už také asi tak chtít po starověku, té jeho části, z které se odvíjejí i moderní přístupy k tomu jak moc získat, jak si ji udržet, jak ji rozvíjet a jak ji jinému vnutit.
Skutečně úžasná věc, pokud jen trošku chápete hloubku těchto axiomů a teorémů.

Stejně :-D úžasnou věcí je i pokročilost složitosti, například v oblasti nanotechnologií. Kdy i zde však může zafungovat ono " oko za oko a zub za zub", respektive zafunguje, tady se žádná levá tvář nastavovat nebude....
To až ty naprosto neviditelné odpady začnou v životním prostředí kontaminovat ještě i ty poslední zbytky biologické čistoty, tak jak ji vytvořila a zná evoluce přirozená. Nejen v mořích.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

cca 6.2 mld naočkovaných dávek...moje chyba...o to méně pochybností.

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1195157/umfrage/impfunge…

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

bouří ale zase z opačného tábora, který by nejraději omezoval obyvatelstvo docela neskutečnými způsoby. A to je dost proti původnímu pirátskému programu. Ale typické novinky, tam o tom diskutuje tak 10-20 lidí, z toho několik jen příznivců pirátů a novinky z toho dělají jako kdyby se vyjadřovalo minimálně 50 % členů ( z těch asi 1300 :D). A jejich nejvýraznější zástupci mlčí, jak typické. Takže to si nevyberete. Piráti původně vznikli právě na platformě tzv. "svobodomyslnosti" a co nejmenšího zasahování a hlavně sledování státu soukromých osob a nyní jsou právě covidem dost rozpolceni. Je to docela zajímavé sledovat jejich fórum. Prostě covid i k nim přinesl dost rozepří. A ti idioti z novinek a mainstreamu z toho udělali zase obrovský problém. No něčím se živit musí.
Piráty nevolím, a ani se jich nezastávám, aby bylo jasno, jen mně vadí takovéto informování.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen krátce, je na čase zalehnout, ráno jdu tvořit hodnoty. Vidlák píše:

"Je mi líto, že to takhle musím říci, ale SPD se mi začíná jevit jako první poražený letošních voleb."

Jsem rád, že k tomuto poznání Vidlák dospěl. Já jsem to tak četl už v květnu, když jsem prognózoval zde na Kydech volební výsledek a přisuzoval jsem SPD mizerných 9% právě z toho důvodu, že SPD bude vysáta Volným blokem (7%) a Trikolórou s podporou VK (7%).

Trikoška zvadla, podpora VK se nakonec nekoná. Ale svých 3+ % jistě mít bude.

Volný může jen překvapit. Protože když někoho cenzurují tichem, není žádné vodítko. Babiš na tom byl v roce 2013 podobně. Dlouho mu prorokovali 3% nebo tak nějak. Volný mluví otevřeně o tom, že bude mít 21% a vyhraje volby. Potom sestaví jednobarevnou vládu na základě pověření Zemana a s touto vládou si půjde po 30 dnech pro důvěru do sněmovny, kterou nezíská. Během těch 30 dnů ale stihne zbořit pandemický dům z karet současné protektorátní Babišovy vlády. To je velmi dobrá strategie, která, kdyby došla naplnění, by otevřela oči opravdu mnoha lidem, kteří dnes konzumují výhradně mainstreamové fake news, a která současně odbržďuje blok všech voličů, kteří se nedovedou jinak zbavit obavy ze ztráty svého volebního hlasu v případě, že ho dají straně, která nepřeleze 5%. Protože trvzení o volebním zisku 21% vytváří dostatečnou jistotu, že to třeba bude méně, ale stále s jistotou nad 5%. Tak to chápu já.

Průměrný počet slepic: 3 (24 hlasů)

ono to nebude ani 2,1%. A Okamura svých 10% dostane, možná i optimálních (pro něj) 12%. Modlí se, aby nedostal víc než 15%, to už by nějaké odpovědnosti nejspíš neunikl.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Ale až devátýho, v sobotu odpoledne :)

(oprava, zase jsem se netrefil do vlákna)

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Jestli Volný bude mít 21% sežeru čepici. Jediné co se tomu klaunovi podaří je odsát japoncovi nějaké dvě, možná i tři procenta radikálů a snadno přesvědčitelných. Což má Japonec za to že nebuduje členskou základnu a za svou neaktivitu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Také sní brouka potemníka? To už tu bylo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale až devátýho, v sobotu odpoledne :)

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

citace z článku: "A víte, kdo právě tato témata teď před voliči artikuluje? Vojta Filip. Takže v podstatě další, kdo si u SPD může přijít na nějaký ten hlas. "

Filip jede:

Jsem pro vystoupení z Evropské unie, dává nám méně, než my jí, říká Filip
https://www.idnes.cz/volby/vojtech-filip-kscm-spd-vystoupeni-z-eu-volby…

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

KSČM má problém stejně jako před 89, její vůdci neví kdy odejít a drží se funkce jako klíště... měl to předa skálovi, který má nějakou ideu, kecáním před volbama už to nezachrání, pokud si to myslí, tak je stejně blbej, jako geronti co se drželi funkcí dokud nezemřeli ve funkci...

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

"měl to předat skálovi, který má nějakou ideu"

No a Skála je ve srovnání s Filipem nějaký svěží mladík? Skála má velmi radikální ideje, které by KSČM posunuly na nejzazší radikální okraj politického spektra a učinily by KSČM zcela nepoužitelnou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Ono to, dle vás stáří sebou totiž přináší i moudrost. Samozřejmě jsou to zkušenosti, podepřené inteligencí, rozhledem a kvalitním vzděláním. Skála má schopnost analýzy a kritického myšlení jako jediný z žijících politiků. A hlavně umí názor říci a stát si za ním. Skoro všichni ostatní politici jsou v názorech silně gumoví. Škoda, že je tam dosud vietnamský plantážník Filip. To by byl boj nejen proto SPD, ale i KSČM, neb by měli daleko silnější voličskou základnu než nyní.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Ale má nějaké ideje, mluvilo by se o nich měli by co nabídnout, co nabízí filip? Kecy těsně před volbama, jinak je to průměrná šeď, nevidím rozdíl mezi kecama Fialy a Filipa, oba jsou tlachalová u kterých člověk usne, nemají myšlenky, jenom všeobecný kecy a bez myšlenek za které by lidi "bojovali" je ta strana pod jejich vedením k čemu?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Teď se zrovna vyklízí prostor pro konzervativní stranu soc.dem. typu. proč by ho nemohla vyplnit KSČM?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

bych až tak dramaticky neviděl. Většina lidí na politiku prdí a žije v zajetí jakýchsi představ a bludů, které pobrali ve stavu sníženého vnímání po hospodách. Vyvrátit jim jejich názor není až tak jednoduché a rychlé, jak tvrdí Vidlák.
Orbán je cílenou akcí, kterou Bába svolává pod svůj prapor nerozhodnuté. Rozhodnutých je daleko více. O to se Bába postaral štědrým rozhazováním peněz z erární kasy - důchody a platy státních zaměstnanců. Uplácel tak mocně a tak dlouho, až se těžce přehřál trh s nemovitostmi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

..."dramaticky neviděl" ..."Vyvrátit jim jejich názor není až tak jednoduché..." ..."rozhazování"

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

... já si počkám, ráno se to "JIŽ" samovolně změní na "JO" jako posledně, to je tady u Vidláka taková nějaká mně záhadná specialita

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ohledně nemovitostí ČNB zvedla základní úrokovou sazbu o 0,75%. O tolik též zdraží hypotéky a mnoho lidí najednou zjistí, že musí buď více hrábnout do peněženky nebo jít bydlet do podnájmu, protože i energie lezou nahoru a hodně. Zajímavé je, že nejohroženější je voličská skupina Pirátů.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nedomnívám se, že obyvatelé Kliniky sledují cenu energií. Ti mají trochu jiné zájmy a návaznost typu příčina a důsledek nejsou schopni posoudit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Pravda, na mamahotel jsem zapomněl. Platí pro ty piráty, co chtějí žít ve vlastním domu nebo bytu a vzali si na něj hypotéku.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokud maj na své hypotéce dost dlouhou dobu fixace (poslední dobou byla běžně brána fixace 5-7 let), takže to pocítí někdy kolem dalších voleb 2026 ?, a tou dobou kdovíco bude...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

už NEBUDE...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

naprostá většina voličů pijátů má svá špecifiká.
Jedno z nich je, že je jim úplně jedno, jak jim to pijáti po volbách zavaří. Vůbec neznají jejich volební program. Ani je to nezajímá.

Volí je kvůli novosti, podlézání k EU a hlavně nekonformnosti v jednání i vzhledu. Kvůli všemu, v čem se mohou uplatnit lidé jinak nevzdělaní a neschopní. Stačí se držet stranické linie, opakovat ideové poučky a co nejvíc na sebe upozorňovat a řvát.
Prostě v kostce Bartošovým dredům a vytváření nekonečného počtu omezení normálního života ostatních lidí. Např. různé zákazy a příkazy v ekonomice a mezilidském soužití, včetně předepsané zahraniční politiky státu, čehož momentálně dosahují, jako strana nevládní, tlakem přes EU, kterou řídí nevolení, ideově spříznění, lidé. Dále sem patří tvorba umělých menšin, nadřazených většině, za jejichž práva mohou bojovat.
A "bojují" ne kvůli tomu, že se se vším ztotožňují. Bojují kvůli tomu, aby to nandali těm "bílým fašistickým páprdům".

Jsou prakticky nezávislí na tom, co na ně i ostatní, lídři jejich strany v zákulisí chystají nebo jak se projevují na veřejnosti. Je jím to jedno. Od pijátů očekávají něco jiného. V tomto okamžiku neexistuje nic, žádná prasárna nebo průser, co by voliče pijátů od jejich volby odradilo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

A nemohli by Piráti a jejich voliči jít bojovat na moře po vzoru jejich předchůdců? Průměrný věk pirátů prý byl kolem 27 roků a od doby, kdy vstoupili na dráhu piráta žili obvykle 3 roky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Včera mi přišel email od mého dodavatele, kde mi pise, že od 1.11. jedu za nové ceny mám na výběr. Buď mi jeho nakoupenou kWh prodá za ihned za cenu na burze, nebo mi od 1.11. ceny na rok zafixuje. Takže jsme to se ženou spočítali a pokud zůstaneme na aktuální spotřebě (elektrika, plyn), tak s fixní cenou zaplatím o 30 procent víc než doposud., Což je v mém případě o 30k za rok navíc. Pokud k tomu připočítám, že se ještě zvedne cena potravin, surovin a výrobků, tak to bude ještě mnohem víc. Moc nevěřím tomu,že se ceny zase za měsíc nebo dva hnou dolů, což mi tvrdí dodavatel a v podstatě mi doporučuje přejít na nákup dle burzovní ceny. Proto radši přejdu na tu fixní a na rok budu mít jakous takous jistotu. Myslím, že tohle bude ještě fičák a čekají nás turbulentní časy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Pepe Walker (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někteří distributoři cen energií odmítají provádět fixaci cen, protože je příliš turbulentní doba.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)