Requiem pro starý svět…

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/requiem-pro-stary-svet/

Včerejší demonstrace… jak začít…

No, za Vidlákovy kydy dobrý… Maličko jsem se zdržel a dorazil na avizované místo u prodejny Baťa asi deset minut po jedné. Už tam na mě čekal docela hezký dav a pak jsem hodinu jen podával ruce, naléval portské a odpovídal na dotazy. Říkal jsem si, že na první demonstraci jsem jen přišel, na druhé jsem už mněl vidlácké placky, na té včerejší jsem měl demižon portského… a až bude nějaká další, asi sebou vezmu gril na prase a rozjedeme to opravdu po Vidlácku.

Po hodině jsme se přesunuli blíž k demonstrantům. I tady jsem dopředu avizoval, kde budu stát a i tady jste na mě čekali vy – moji čtenáři. Tož druhé kolo – podávání rukou, nalévání portského, debata tu v užším, tu v širším kroužku. A hele… najednou mi to došlo. I když se řeční z pódia, stejně kolem mě stojí hodně lidí a poslouchají mě. A bylo to tak po celou demonstraci. Byl jsem tam, ale poslouchal jsem řečníky jen tak na půl ucha, protože pořád někdo poslouchal mě.

Lidí podle mě bylo zhruba stejně jako minule. Můj šafář tvrdil, že tentokrát jich bylo dokonce trochu víc, než posledně, ale pokud ano, velký rozdíl v tom nebyl. Jenže… mnoho z přítomných už nepřišlo kvůli řečníkům na pódiu. Kousek ode mě se podobně činil Jindra Rajchl, který tam měl ještě mnohem větší dav příznivců, někde uprostřed toho moře lidí chodil Jirka Havel a sbíral podpisy pro prezidentskou kandidaturu Turánka…. prostě lidi přišli, ale byly to vlastně tři, čtyři demonstrace v jedné.

Nerad to říkám, ale prošlo kolem mě hodně lidí, kteří se od pódia vraceli rozčarovaní a odcházeli dřív. Leckteří moji čtenáři mi pak tlumočili stejný názor – prý se na některé řečníky i pískalo. Aniž bych se chtěl někoho dotknout, Paroubek nebyl rovnocenná náhrada za Rajchla a Noveský se Štěpánem, Jandejskem a Ševčíkem vysloveně chyběli. Na první demonstraci na začátku září také zněly pitomosti, ze kterých se mi prsty u nohou kroutily v pěst, ale tenkrát kromě blbostí zazněly i hezké a promyšlené projevy. Včera to bylo vyprázdněné.

Láďa Vrábel sice mluvil o tom, že je to o lidech a jejich energii, ale tentokrát jsem měl dojem, že se ta energie vysloveně maří jak ve výparníku lokomotivy. Síla by byla, lidí bylo hodně, letecká fotka bude vypadat dobře. Ale při první demonstraci lidi hltali každé slovo. Teď už raději leckdo poslouchal Rajchla pod pódiem.

Nevím, jestli tam byli i Noveský se Štěpánem, ale pokud ano, určitě měli i oni své posluchače víc u sebe než před obrazovkou…

Bylo to takové requiem. Requiem pro starý svět. Vzedmutá vlna obav o budoucnost přinesla do veřejného prostoru pár nových jmen, vyprofilovala pár obličejů, o kterých ještě uslyšíme, ale také se ukázalo, že jen v jednotě je síla a je stokrát lepší, když rozhádaní lídři vystoupí spolu na jednom pódiu, než když jeden zvítězí a prosadí si svou. Byť by mohl mít stokrát spravedlnost na své straně. Pokud jednou někdo promluví k lidu a lid si ho zapamatuje, už ho nelze opominout a pokud příště nepřijde, je to ztráta. Také se ukazuje, že odborník může nabídnout řešení a politik může nabídnout způsob, jak toho řešení dosáhnout, ale jak jsou jeden bez druhého, je to bída s nouzí. Představení prezidentských kandidátů to fakt nezachrání.

Na začátku září se lidé vrátili z dovolené a padly na ně ty zvýšené ceny za jídlo i elektriku. Teď celá tato vlna obav trochu odeznívá. Člověk si totiž zvykne i na šibenici. S touto první vlnou obav odeznívá i ten nečekaně úspěšný první pokus o probuzení národa z letargie. Všechno bylo vyřčeno. Co nás čeká v zimě, jaké máme možnosti, co se dá nebo nedá udělat, na co si máme dávat pozor. Zazněly požadavky na demisi vlády, objevili se lidé, kteří k tomu mají co říct. A i kdyby všichni zůstali jednotní, zřejmě by tam dneska bylo víc lidí, ale stále by jich nebylo dost.

Teď začíná zima. V příštích týdnech se ukáže, kdo měl pravdu. Ukáže se, zda jsme jen strašili a stejně tak se ukáže, jak vláda doopravdy konala. Ukáže se, jak je to s hentými zásobníky na plyn, ukáže se, pro koho se naplnily, ukáže se, jestli ty LNG tankery stíhají zásobovat a jestli jsme schopni to zaplatit. Ukáže se, jestli budeme mít doma zimu. Jestli ta příští vlna bude o obavách, nebo o holé existenci, to se ukáže v prosinci nebo v lednu. Podle mého skromného názoru nemá smysl dál vybičovávat emoce, ale je třeba projít zkouškou v realitě. Všechno už zaznělo, teď je třeba zjistit, jestli to je pravda. Včera už to vesměs byly jen fráze.

Včerejší demonstrace byla vlastně takovou tečkou za starým světem. A varováním! Pokud nám vláda lhala, pokud měli pravdu odborníci, pokud jsme všichni upozorňovali na budoucí průšvih oprávněně, tak budeme brzy na tyto demonstrace vzpomínat jako na malé. Zkušenosti z těchto dvou měsíců se hned tak nezapomenou.

Takže dezoláti! Chystat se na zimu! Co jsme mohli, to jsme udělali. Teď musíme počkat, až to dojde i těm, kteří se nám dneska ještě smějí.

Děkuji všem, kteří přijeli. Děkuji všem, se kterými jsem se poznal, děkuji všem, kteří pro vlast udělali něco víc, než jen radili z gauče. Neviděli jsme se naposledy, nejspíš budeme muset jít zas. Ale nejdřív se musí ukázat, jestli jsme nekecali…

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (124 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Že konečně Fiala padl na prdel...

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

A pedtim vystupoval jako pry policejni provokater vyzyvajici skrytě k nasili a teď je tu prvni s dalši provokaci,pak se nemůže NIC změnit!

Uživatel TOM ho prý taky vyzyvá,aby si koupil rakev a chodil do ni spát!Proč nenapiše,že když chce byt republika na prvnim mistě,potebuje penize a ne jejich hluboke rabovani se zadlužovanim!
At sebere odvahu a vyleze na podium,kde bude žadat 9O procentni zdaněni vyvaru kapitalistů bez přivlastků,tedy režimu gangsterismu,ktery se se s nami SV nechce dělit fifty fifty jako ve Švedsku,ktere si pak mže dovolit dovoz a podporu migrantu z celeho světa,nic to tomu režimu neudělá,než odesilat vyvar do daňovych rajů namisto,aby ho investovali tady v republice!To by měl nařidit všem řečnikům na podiu,když pry propaguje to nasili a chce vysledek!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

To fakt nikdo nechape,,že brz didkuze nad postulaty PNZ zmizite v chaosu vladni ideolqoqgoe zla a nebudete li mit pušky pravdy postulqatů budete platit odpustky i na vaše kominy,kde přijede policejni auto vas odvezt do basy za topeni drevem a odpadky nebot jinak přimrznete qvqqqqqqt qsqd svou ignoranci k divaqnu?
Tak dobqře dobře už žadqou solidaritu a pak vam upali i vaši Aničku to budete 1qq. čumět qqqqqqqq
No ni? aaaaaaa

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

A bacha na to, budeš mit po svych vtakach,poleti se schovatt do atombunkru PNZ je totiz atomovka jak byk,když by se probrala v diskusi SV by pochopila co obsahuje, ale ty jsi inteligenatni a chapeš to i tak !
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

3.9. jsem byl i se ženou - super demonstrace, kde byly řečeny cíle a další postup, pak proběhly komunální a senátní volby. Byl jsem zklamán obyvateli ČR.
55% NEPŘIŠLO K VOLBÁM!!!
Proč mám mrhat svým drahoceným časem, když je většina národa spokojená, nebo líná?
Jsem ze severní Moravy, pro mne je to záležitost na celý den (3h jízdy tam, 3h demoška, 3h jízda zpět, tankování, občerstvení a je minimálně 10 hodin v prdeli) - a proč vlastně?
Co tam uslyším, už vše vím. Na první demošce se mluvilo o spolupráci s odbory a generální stávce - nesplněno.
Odboráři si udělali vlastní demošku / propagaci prezidentského kandidáta. Spolupráce - nulová.
Vláda neodstoupila a jaké jsou naše další kroky? Demoška 28.9.! Hurá, co se změnilo? Jaký "tlak na vládu" jsme způsobili?
Další postup? Demoška 28.10. huráááá, ale lidí již ubývá - ono to totiž jde do ztracena.
Ti co ví, co nás čeká, mají plné ruce práce, aby se maximálně připravili na nadcházející těžké období - není čas poslouchat řeči na náměstích.
Při vší úctě k panu Vrábelovi - chybí tady nějaký cíl, co uděláme dál. 17.11. další demošku?
OK, ale pojďme je třeba trošičku "rozdrobit". Pojďme řvát pod okna domu Fialovi, Rakušanovi a dalším šmejdům z vládní demolice.
Pojďme se "ohřát" do strakovky na jednání vlády a trošku jim tam "vyvětrat".
Defenestrace je krásné slovíčko :-), zavelte a bude tam spousta odhodlaných lidí.
Ale poslouchat za další 3 týdny, že Fiala s pětidemolicí ja banda kreténů? - to vím - na to tam jet nemusím.
Vidle mám připraveny!
Pokud další plán není, tak počkejme, až vyjdou do ulic překvapení pražáci, že jim nejde topení ani elektřina - pak už bude revoluce násilná a nebude třeba nikoho svolávat,
jen jim říci, kdo za to může a kde ho najdou - to postačí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, zkuste si poslechnout všechny řečníky ze záznamu na celé ucho. Hodnotit je, když jste poslouchal jen na půl, není férové.
Také mi tam Paroubek se svou minulostí moc neseděl, ale obsah jeho projevu, když si odmyslíme jeho osobu, byl celkem v pohodě.
Škoda, že jste nedostal možnost promluvit z pódia, ale třeba jindy.
Jinak díky za vše, co děláte.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Proč nechce navrhnou koqnkretni body jak zastavavit qideoloqqqii NEOMARXISMU zla chaosu anarchie a katastrof,zaměrně nam ze Společanosti voličů vnucovanou POLICEJNIM STATEM trottlů tedy škrtičů,proč se tu mezi nami neobjevi?
Je to proto,že pan Vidlak ma PRY nařizeno qqaaaaa legendarni PNZ qqqq ignorovat a diskausi naqd užq svatymi postulaty nikdy nrpřiqpqustit? waaaaaqqq?qqqqaaaaaaaaaaasaaawaaaqawa
Jen se podivejte jak zuřivě piratska kamarila vlady neomarxistu bezohledně komoli me pqispevky s cileqqm zavest gigqa info koncentrak a banksteri qpqracuji na vašem qqq oznaqčeni a selekciqqq stejně jako SS na rampě,ale nyni qxqnqiq je to v internetetu!
No ni? 1qqqqqw11qqq1

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

dle mého soudu, nevbyla nikterak citelně slabší (projevy řečníků) než ty dvě předchozí. Dost se mně líbilo vystoupení Ivana Vyskočila. Dokonce mě napadlo, že je ještě lepším demonstrantem než umělcem. Ale komediantskému umění já pramálo rozumím. Včerejší demonstrace byla dobrá a díky za ní!

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

spokojení.
Kdy bude další?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

je viditelně padlá na hlavu. Ale očekávání, že v brzké době padne na prdel je bohužel hodně naivní. V našem Absurdistánu máme absurdní vládu vcelku logicky a zřejmě i oprávněně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přaesně tou idologii narizenou a proto to delaji zcela zamerne!Je tam toti napsano,že se MUSI dav tak šilene naštvat a poblaznit,aby pak v nastale anarchii a chaosu přijal banksterský ŠWABISMUS!
Kdo to nevi musi naletět a sklidit vysmech jak je ta Společnost svolavatele hloupa a ničeho bez opravdoveho programu NEMŮŽE dosahnout ani demise!
A i kdyby tak co bude potom,na tom se nikdo nesmi sjednotit,mohly by to byt Socialni hodnoty a ne vykradani našich aktiv do dna,a se i dno prolomi!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

včerejší demonstrace měla snad úplně všechno, dokonce i tu nepostradatelnou ukrajinskou vlajku! A vo tom to je!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Oni to dovedou inflaci,pak hyperinflaci k banksterskemu řešeni to je taky jejich 6.priorita neviditelneho izeni světa,kterou nechce GŘ nami zaplacene televize pry jeho nyni soukrome,dat na sklo a pomoci parlamentu,ktery brzy policejnim terorem zavede cenzuru toho valčeni bude pry dosaženo pod jejich vlajkou zla a bidy!
Tak to ma pry byt a jen my z prave SV vam všem ješte včas nalivame čisteho vina a ne jenom demisi,ale jasny program voličů s legendarnim nazvem PNZ,ktery se na obrazovku TV toho vaneho editele nesmi dostat!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

naučte se chlastat jako Ukrajinci. Pak přežijete zimu i v takovém svinci!

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák prozřel! Skutečně není třeba dělat demonstrace a revoluce v době, kdy se má drtivá většina obyvatel dobře, zima není, hlad není a veškeré jejich myšlenky jsou ideologicky řízeny. Až se bude mít většina špatně, zapomene se i na ideologii a příjde konečně konfrontace reality.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

měla asi tak tři zuby. Prostě krasavice.
Aničko, to jste byla vy?

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Škoda,že i vas vykastrovali a jste bezkulečnik!Dejte se,ale zvolit do Prdlamenskeho neomerxistickeho cirkusu Humberto a můžete tam budit pozornost svou fistulkou!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Moji milí.

Zdá se, že si všichni myslíme totéž. Co? No přece to, co tu meleme pořád dokola. I ti včerejší řečníci mleli to samé. Hlásali všecko to, co sami víme a co jsme si navzájem už stokrát řekli. Říkalo se tomu kdysi:  mlátit prázdnou slámu...

Co se změnïlo? A co se změní? Takových rozruchů už bylo... Opravdové změny, převraty ve světě a ovšem i u nás, se nedělají pokřikováním na náměstích. Opravdové "revoluce" dělají ti velcí kluci. Jen si vezměte jedno po druhém.

Velká říjnová ruská revoluce. Kdopak ji vedl? Aha, soudruh Lenin. A jak se do Ruska dostal holoubek? Kdo ho mocně finančně podpořil? A kterou zemi uzavřením nevýhodného míru-vlastně kapitulace- odměnil?

Mnichov. Občánkové se rojili, články psali, dokonce mobilisovali... a co? Velmoci se dohodly a bylo.  Hitler s Musolinim zadupali a Beneš uplatnil svůj plán. Eroplán.

Jalta. Velcí kluci se dohodli a kde byl polský Lvov? Kde bylo Benešovo velkohubé prohlášení, že za Podkarpatskou Rus bude Československo bojovat?

1948. Zadupal Stalin a čs zamini Masaryk přiznal: "Z Moskvy jsem se vrátil jako Stalinův pacholek"

1968. Brežněv brknul do Fašingtónu, že se nic neděje, že jenom vojsko pošle tam, co je to jeho a uslyšel: "OK!". A tady jsme se mohli udementostrovat, uupalovat...

1989. Kdyby nebylo StB, tož žádný Plyšák nebude. Opravdu si ještě dneska někdo myslí, že to nebylo domluvené? Opravdu? A že jakýsi komediant vyhnal Sovětskou armádu z Československa? Věří někdo? Zrzavý skřet zvolen jednohlasně komunistickým parlamentem....  ach jo....

A teď? Teď si myslíte holoubkové, že to bude jinak? Že pokřikováním na náměstí se něco změní? Tak jako změnili něco Katalánci, Žluté vesty, Šoféři v Kanadě. Že? Pravda, dobro a spravedlivost vítězí jen v pohádkách, bajkách a na práporech. Anebo když za pravdou stojí příslušné množství divizí.

Už jsem toho móóc viděl a móóc zažil. Osobně je mi to docela fuk, protože mne čeká brzo ta "velmi dlouhá cesta". Ale je mi líto té zmařené energie, těch vašich strhnutých hlasivek a krvavých očí. Vím, mládí chce ukázat pěst! Chce narovnat svět!... a tak buší pěstičkama do pancéře tanku a tlačí do silniční zatáčky, aby ji narovnala... Tož asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Co by vas ješte vice omladilo, by byla diskuse nad postulaty PNZ!
Cim jste byl v civilu válečniku pravdy,znate prvni postulat PNZ?

NEDAME SE DALE OKRADAT O DVE TŘETINÝ PLATŮ A PENZi ZASMOLENYM REŽIMEM!

Jak to zajistit o tom mluvi prvni strašlivy postulat PNZ,ktery chce změnu regimu dat do programú a tam tamů politickych formsci!
Na jaky system by jste vy a ostatni chteli tu bidu vladou zaměrne ješte vice zkurvovanou dale chtěl zmeninit,kdyby jste mohl?Dovedl by jste to vy a i ten pitomy dement co tu sere nas bohy z SV napsat do diskuze?
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

místo slepic, těch pět "pé" pohromadě. Asi bych se z toho nepic, ale kandidoval bych na prezidentskou funkci na Pražském Hradě. Dnes je totiž velkým hitem stát se žhavým favoritem. Osvojím si spoustu kydů, vždyť jsem přece člověk z lidu. Český národ nelze spojit, ale lze ho dobře dojit. A to je ta dobrá zpráva - Česko, to je dojná kráva!

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

V poslední době je mi vás docela líto.
Nic se vám nedaří. Ani ty demonstrace ne.
Nesourodá parta důchodců remcající na všecko kolem, která by chtěla nějakou revoluci, ale stejně jen sedí doma a raději žvaní o tom, jak by se to mělo udělat a s kým ne a proč.
A taky rádi naříkají nad tím, že je třeba přitáhnout mladé, ale pak se mezi sebou svěřují, že jim jejich vlastní děti nerozumí.
Ke všemu ještě vlezete k nějaké nule, která si z vás dělá srandu tím, že opravuje vaše příspěvky. To už je bizár.
Ale pište dál, zase se stavím si něco počíst.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Čtenář (neověřeno)

Trvalý odkaz

já bych to tak černě neviděl. Každá taková akce - demonstrace je pomyslnou jiskrou ze které může vzniknout plamen. Co se týčeté nuly na litterate, která tam supluje boha, tak s tím souhlasím. Od takového vola je lépe jít raději dál.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Čtenář (neověřeno)

Trvalý odkaz

A pustil tady toho Adolfa NULU satanistu ve službach sameho Belzebuba a ten byl jediny,kdo pochopil vyznam mit PŘED demonstraci nosny program a s hrůzou hned prvni postulst me pušky pravdy brutalnne za radostneho poskakovani tamnich diskuterů,kteři budou pod sebou rezat vetev na ktere sedi až spadnou do sračaček a ty pod nimi vybuchnou a tak se jejich smrad ma širit i tady mezi aistou SV to jest Společnost voliču,ktera si stale mysli,že se bez PNZ obejde a nyni stale sama sebou ma pohrdat? rit áááaaaqá
MERDE !No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Z demonstrace zklamání, chyběli pánové Rajchl, Štěpán, Noveský, Ševčík či paní Zwyrtek Hamplová. Na Svobodném rádiu jsem slyšela, že pořadatel chtěl změnu, odborníkům vymezil vstup na 2 minuty, že prý již podstatné řekli. Já jsem tam však již 3.9. byla právě kvůli těm odborníkům. Politici, kteří se tam střídají jako figurky na orloji mne informačně neobohatí a jen je přetrpím.
Pánové Noveský a Štěpán se prý za těchto podmínek neúčastnili a měli být na demonstraci na Slovensku. Velká škoda. Nevyužita též zůstala možnost se telemostem spojit s demonstrací v Brně i na Slovensku a vzájemně si vyjádřit podporu. Takto se to nehezky drolí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Je prozatim videt jenom jediny recept a to Společnosti Voliců SV, to je tech pod podiem,kteři o obsahu jejich programu PNZ NESMI nic vědet!
Byla by to totiž katastrofa pro zmrdy,kteri prave SV ukradli jeji moc a dokud ji nevrati ,bude dav bezmocne volat DEMISI a nedostane nic,,jen bidu s nouzi ideologiie vladniho NEOMARXISMU a jejich satanismu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

V den významného svátku naší země visí na Národním muzeu obří ukrajinská vlajka, jako kdybychom byli v Kyjevě. Už to o mnohém vypovídá a ukazuje, co to je za vládu šmejdů, která nectí vlastní národ. Kdo tohle nevidí, je proti svému národu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Se da resit nyni jedine třemi zpusoby a ty se implantuji vam všem salamovou metodou o tom rozhodli banksteri tim,že odstrani kapitalismus nahradi ho zrudnym satanismem Velkeho SWABOVA resetu! Předtim zažjete

INFLACI,HYPERlFLACI a ma to vest opakovanim historie k VALCE!

Symbolem jejich sallamove připravy na valku je vlajka zfašizovane Ukrajiny a jejich nove hakenkreuze fašistů kte4i se6erou naše zbrane a když prijede strejda Putin dena cifikovat nebudeme se mit čim branit tanky budou u toho generalissima v jeho vysokych pecich za pomoci toho lejna z EU!
No ni? wqqqaaaaas

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Tak to se mnou hnulo ještě více, než výzva Rakušana k demonstrantům. Na budově Národního muzea v den svátku naší státnosti visí ukrajinská a né česká vlajka. Příjde mi to jako cílená provokace vč. té výzvy. Rakušan by si přál skutečný majdan? Všechny majdany byly vyprovokovány politiky. Politiků máme jako nasr.. a žádný se nijak výrazně neozval. Na ČT se nedívám, ale pochybuji, že by se někdo ozval.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Lorencová:
...Dnes jsem v situaci, kdy jsem se rozhodla toto ocenění vrátit já. Nemohu a nechci být vyznamenaná vysokým státním vyznamenáním, když letos na stejném místě, ze stejných rukou, obdrží nejvyšší státní vyznamenání, Řád bílého lva, prezident Ukrajiny, která je podle mne...“ zaznělo ze vzkazu – a dav začal vyjadřovat souhlas – „... která je podle mne nejzkorumpovanější zemí, zemí, kde jsou hákové kříže vidět na každém kroku a pravda se zde hledá stejně obtížně jako v našich médiích. Jen hodně těžko jsem se odhodlávala k takovému kroku. Medaili Za zásluhy o stát vrátím,“ končí vzkaz ženy, jež své ocenění dostala před čtyřmi lety.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nesmi byt informovana o receptu jak tu bestiani špinu řešit tj PNZ planu narodni zachrany!Jen osobni statečnosti JEDNE ženy to nelze řešit ,bude ji chyb3t Solidarita a SOLIDARNi stat holenkove!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle byl na demonstraci nejemotivnější zážitek.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vyskočil: „Já se jenom divím tý aroganci těch nahoře, že si dovolí říct o vás, že jste šmejdi. Tak já se hlásím s plnou pokorou mezi šmejdy!“ volal Ivan Vyskočil. Dostalo se mu hromového potlesku….
„Uvědomujete si vůbec, co se děje? Že oni prodávají nám pod rukama to, co vyrobili a vytvořili naši tátové i naše mámy. Ty elektrárny, ty přehrady. A já se scházím se zemědělcema a oni už prodávají vlastní půdu pod nohama,“ pravil Vyskočil.
..„Kdyby fungovala justice, tak pan Fiala už sedí. Vždyť on svým prohlášením, že jsme ve válce, je hlavní dezinformátor! A ministr vnitra Vít Rakušan nedělá svoji práci, protože on sem z Ukrajiny pouští kdekoho, aniž by si je prověřil. A tahle naše zadlužená země si ještě půjčí 10 miliard pro Ukrajinu!“ ...Upozorňoval také, že po roce 1989 komunisté žádali, aby se nerozprodávala zásadní česká infrastruktura….
„Já mám sedm vnoučat. Pamatujte lidi, kdo chce mír, neposílá zbraně,“ zdůraznil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Kdo chce mír, neposílá zbraně? A co když byl napaden Sovětský svaz? Taky se mu neměly posílat zbraně?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Třeba by přeci jen nepřítel nestřílel do vlajících býlích praporů...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

předtím (myšleno před začátkem WWII) na nějakém, původně svém, území plánovitě likvidoval německé, či německy mluvící obyvatelstvo za pomoci tanků a dělostřelectva po dobu třeba také 8 let a to jenom pro jeho etnický původ, asi by se mu poté zbraně posílat neměly. Tohle je přeci jen "krapet"jiná situace. A Vy to víte, nebo by jste to vědět měl.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Stalin během tzv velké čistky plánovitě likvidoval občany německého původu.
To byste vědět měl.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

A které Němce Stalin před VOV zlikvidoval? Nějaký seriosní zdroj, nebo odkaz by nebyl?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

Například Robert Conquest: Velký teror. Stalin nejprve likvidoval německé komunisty. Buď je zlikvidoval u sebe nebo je poslal nacistům do Německa, kde s nimi Hitler udělal krátký proces.
Později už stačilo jen to, že to byl občan německého původu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

ale pokud je mi známo, tak Stalin byl magor a je tak i brán. Na Wikipedii se uvádí "Čistka se týkala většiny vrstev sovětské společnosti: samotné komunistické strany, úřednictva, důstojnického sboru, inteligence, rolnictva (takzvaných „kulaků“), etnických menšin a náboženských skupin."

Takže jako cílená likvidace Němců mi to nepřijde. I když asi to byly ty etnické menšiny...

Je tedy Zelenský také magor? Proč ho tedy podporujeme? Nebo snad není? Proč tedy podporujeme likvidaci etnických rusů na ukrajině? Jsme rasisti? Asi jsme, nebo taky magoři. Naše granáty padají na hlavy mimo jiné i dětí na Donbase už skoro 9 let a nám to je co? Šumák.

Mimochodem komu tohle k něčemu pomůže? Ukrajincům. Nezdá se mi že by západní i východní byli nějak extra štastní. Rusku? 8 let žádali o jednání a od nás jen vztyčený prostředník a granáty na ruky na Donbase atp. Evropě? Všeci zbohatneme a bude nám hej... No asi taky ne. Tak PROČ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Všechno je to složitější. Na Donbase a v okolí část obyvatel byla proruská, to je jasné.
Část místních určitě byla ze začátku pro nezávislost, svou budoucnost viděli s Ruskem.
Jenže pak se už jich nikdo na nic neptal a oni se ocitli v ohni mezi oběma stranami.
Vy to ale prezentujete jen jako zlá Ukrajina a hodné Rusko, které chtělo jednat. Ne, tak to jednoduché to není.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Básničky v podání "nevím koho..." byly jako když paní učitelka předčítá dětem v mateřské školce. Dlouhé, amatérské a zbytečné.
Paroubek - sice mluvil dobře, ale tak nějak na "cizím hrobě"...

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Máte stejně zaprodané politiky jako my. Vlastizrádná banda. S „Jánošíkem“ na demošce v Košicích jsme slyšeli ještě horší věci
Stali jsme se pro vyspělou západní Evropu kolonií. Jestliže však máme být kolonií v rámci Evropské unie, je třeba z ní vystoupit.
„To, jak se dnes chovají na Slovensku, je vlastizrada ve všech formách, které si umíme představit. Chtějí nám sebrat od půdy přes další majetek až po naši svobodu úplně všechno. Chtějí, abychom byli finančně závislí na Západu,“
„Přišel čas, aby promluvil národ. Nechceme, aby nám vládli lidé, pro něž je moc jakýmsi osobním fetišem, kteří jsou nevyzrálí. Zklamali na celé čáře, ale vůbec si to neuvědomují... Dobrý večer Heger, ještě jsi to nepochopil... Na samotné občany zvysoka kašlou a servilita ke globálním mocnostem je pro ně důležitější než ochrana zájmů vlastních občanů.“ Z davu se ozvalo: „Odstoupit, odstoupit.“
„Náš ministr financí, bývalý premiér Igor Matovič je taky Trnavák. Stydím se za toho psychopata. Máma ho musela dát jako děcko do polepšovny, protože byl nezvladatelný. Nikdo se s ním na základce nechtěl bavit, všichni ho kopali do řiti. A nyní nám ta špína ukazuje svoje ego. Další bývalý premiér Robert Fico nás nabádal, abychom si utáhli opasky, abychom byli právoplatnou součástí EU, a teď kecá, že Slovák dokáže přežít i za 300 eur (zhruba 7360 korun, pozn. red.) za měsíc. Ten pazneht, co nás okrádal celá léta, nám bude ještě něco vykládat. Jedna banda horší než druhá.“
„Držím bratrům Čechům své slovanské palce. Ale všechno je to jedna vlastizrádná banda. Máte stejně špatné, zaprodané a proamerické politiky jako my,“ dodal ještě Jánošík a symbolicky je porubal valaškou.
...Podle Evy ovládají slovenské politiky „až nelidské bytosti od velkého stolu“ a hýbou s nimi jako s figurkami po šachovnici. „Jsou to antikristi, satani,“ dodala s tím, že každý musí probudit sám sebe, nebýt ovce a překonat lenost ducha i strach.
Podle policistů se košického protestu zúčastnilo zhruba 5 tisíc lidí; samotní organizátoři odhadovali množství svých shromážděných příznivců kolem 7 tisíc až 10 tisíc. Většina se shodla, že je třeba podobný protest uskutečnit i 17. listopadu. „Zatím nebudeme říkat kde, jinak by nám to Matovič obsadil. Nebudeme mu pomáhat,“ zasmál se Baránek.
Demonstranti si pak s chutí zazpívali i „Kde domov můj...“.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

To jste skvěle vystihl. Byla jsem na první i druhé a včera jen prošla kolem. Hajzlíci to zatím nevzdali, ale lidi taky ne. Schůzky s Vrabelem teď jsou ale o ničem. Frčíme do zimy, držme si klobouky.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

budou jakekoli dalši možnosti napravy dale podvody vladnich majitelů nam ze Spolenosti Voličů nemožne.Banksteři se spolu s vladnimi neomarxisty budou bezmocnemu davu jen vysmivat jako zdejši diskutujici TOM,ktery doporučuje,aby si zdejši domorodci nakoupili rakve a do nich chodili spat,aby věděli do čeho jdou!
Tak je tento narod Švejků přes 3O let veden k svemu rabovani a vyrabovani a pak k valce!Tomu nechce věřit,ale vidite sami,že nikdo na tribuně to lidu pod ni neumi vysvětlit s jasnym programem a ne jedinym bodem programu Demisi,dobra a co potom vi to někdo z vas tak to tu zkuste napsat než vam majitele moci Policejniho statu ukaži jejich ŠWABISMUS v cele velikosti de fakto Hitlerova Mein Kampfu s krycim nazvem Velky reset!Zkuste to šiřit a když tomu nerozumite pozvěte tady dalši členy SV dokud to jde a teprve lsk se dejte odvezt do hladomorny giga koncentraku banksterů,kteři vam vezmou vadnymi zakony typu exekuce VŠsE!
On ten zakon nelze beze změny reimu opravit!

No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Putin vzkázal miliardě nezaslouženě zbohatlým blboňům, že už nebude tolerovat jejich snahy o provyrábění se cizácké dělnické a managorské třídy do jejich zad. O co se tedy PNZ bude opírat, gdyž to nemají být rovné podíly na půdě bez daní, rovný podíl na rozpočtu a spolurozhodování všech podílníků?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Da se na ni odpovedet jen dvěma slovy a i tim co prosazuje společanost SV,ktera se pravě v teto diskusi konstituuje s programem a la hned hamptq dampty zdejsi prvni postulat PNZ,anebo taky ne!.
Kdo dokaže na jeho otazku odpovědět a jak chapete vy moji mili voliči pojem SOCIALNI HODNOTY.Je tu ještě dalši kdo se chce zeptat?Pokud to půjde odpovim všem i kdyby to mělo byt v nasledujicich člancich.
Je to totiž obludny podvod,ktery by politici měli řešit,ale vypada to tak,že nikdo z nich nema dostatečafnou intelektualni kapacitu a zas musim všechno dělat sama!
No ni?

Zatím bez slepic

Mě by zajímalo, když by půda byla všech, kdo by na ni hospodařil! To by byl nějaký přerozdělovací systém? Že někdo by byl švadlena, někdo pekař, a další lidi by dělali další řemesla a následně se mezi sebou podělili? Takhle to myslíte?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vstoupím do vaší diskuse. On to nemyslí tak, že by lidi se vrátili k půdě, a sami byli sedláky, majiteli země, on myslí tak, že ti nepřizpůsobiví dostanou metly a budou zametat za minimální mzdu betonové ulice. Že se lidi naženbou zas k ponkům jako dobytek aby se mohly dělat průmyslově těžké průlomy do cizích zemí a jejich kapes. Tak?
A na to potřebujete mít hromady, co dím hafol odborníků ze škol.

Zatím bez slepic

Nechte ji spat dal!Zaspala dobu a nevi co je to Solidarni stat,to na prvni priorite zla tykajici se vzdělani nevzdelani nevyučumi a pak tu mame jen k živeni ty piratske nevzdelance,kterym jsou dokonce z našich peněz rozpočtu udelany profesorem,ktery vyhral tituly v tombole, zvlašť koryta,bo nic jineho neumi než kecy neomarxismu!
Zeptejte se te Zaspaly zda vi v jakem to zkurvenem systemu žije a co vlastně chce!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Papaláši mají v uších špunty a na očích klapky. Dokud je něgdo neodnese za město na skládku tak nic nebudou dělat ani řešit. ale esli si něgdo myslí, že pomůže na jejich místa donést svoje papaláše se špunty a klapkami tak nigdy už asi nepochopí co sou jeho potřeby.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)