Restart Česka

Autor
Štítky

Zajisté jste zaregistrovali, že se v Kotlince objevily bilbórdy o restartu Česka, na kterých se se vám směje do očí na vás přátelsky hledí náš premiér a různými hesly vám vysvětluje, že je všechno v pořádku, vláda nespí a dělá, co je třeba. Objednatelem této reklamy ovšem není naše vláda, ale Institut Petra Fialy, který si dal za úkol, přesvědčit českou společnost o nutnosti společenské shody na tom, co nám Fiala předkládá.

Škarohlídi už zjistili, že reklamní plochy byly podezřele levné, že Fialův institut je dostal skoro zdarma a skutečná cena by byla nejspíš o řád vyšší. Stejně tak se už propralo, že celý ten Restart je jen snůška frází, které tu posloucháme už hodně dlouho a skutek utek. Na mě osobně to celé dělá dojem, že celý ten think thank nezávislých odborníků v Insitututu Petra Fialy si prostě vzal Babišovu knihu „O čem sním, když náhodou spím“ a mizerným slohem přepsal některé kapitoly, aby to znělo moudře a blyštivě.

Stejně tak si živě představuju, jak premiér, kterému pevně věří 2% populace a ti ostatní mu postupně věří méně a méně, že to díky novému progresivnímu heslu o restartu najednou změní a ausgerechnet teď celá republika Péťovi uvěří jeho vize, zapomene na spory, milion propadlých hlasů konečně prozře, dva miliony voličů Babiše díky Fialovým textům opustí Veľkého Bociana a konečně nastane liberální ráj plný rychlovlaků, inovací, dostatku elektřiny z větrníků a bez uhelných elektráren a všechny nás obohatí muslimská migrace z Afriky a blízkého východu, kde budeme stát za Izraelem stejně pevně, jako stojíme za Ukrajinou.

Mimochodem… Blyštivý Péťa se mnohokrát chlubil, jak ve světě bojuje za české zájmy… a teď se zjistilo, že neumí anglicky… Možná proto mu vlastně nevadilo, že ho tenkrát Ferhovštat seřval… on mu vlastně ani nerozuměl.

Tohle všechno už přede mnou ventilovali jiní. Já se pokusím poukázat na to, co není vidět na první pohled.

Už jsem tu jednou psal, že před půl rokem dělala Fialovi reklamu značka SPOLU. Tam byly všechny Péťovy fotky, tam měli henten deštník proti drahotě, tam psali o tom, jak dobře to dělají, jak zvládli energetickou krizi a jak se jim podařilo zajistit dost plynu a jak dělají odpovědnou a hodnotovou politiku. Pak to najednou skončilo a ze dne na den se všechna tato hesla přesunula pod značku ODS. Chlubili se, jak klesají ceny potravin, jak připravují konsolidační balíček, který dostane Česko do formy.

A teď už se musí Fiala pochlubit svými olbřímími úspěchy sám pomocí svého institutu… Samozřejmě se hoši postarají, aby se to zaplatilo ponejvíce z erárních peněz, však Vítek Rakušan také bude svojí kampaň do eurovoleb platit z prostředk ministerstva vnitra. Oni dělají hodnotovou politiku, oni můžou.

Když se podíváte na ten sešup od SPOLU přes ODS k samotnému Fialovi, tak celkem zřetelně vidíte, že pan profesor politologie je asi už poslední, kdo ještě věří, že to celé není průser. Takhle se to dělalo už ve starověku. Jde společnost do háje? Je třeba vybrat obětního kozla. Toho je zapotřebí ozdobit, opentlit, načančat… a pak ho vyhnat do pouště. Nemáte pocit, že přesně tohle teď dělají Fialovi? Všechny „úspěchy“ vlády teď pěkně nakládají na něj osobně, on se vyhřívá ve světle reflektorů a jeho strana postupně začíná předstírat, že s ním nemá nic společného… a ve správnou chvíli s ním vyrazí dveře…

A na druhé straně se ukazuje stále zřetelněji moje teze, že záleží na osobnosti, nikoliv na straně. Nositelem ideálu už není partaj, ale její lídr. Prakticky žádný předseda strany se už dávno nebojí delegátů na stranickém sjezdu, že by ho mohli sesadit a nahradit někým jiným. Pokud dneska v politické straně probíhá boj, tak je to boj o pozice místopředsedů. Předseda je v podstatě vždycky nenahraditelný. Jeho odstraněním by stranické preference klesly na polovinu. Strana se stává servisní organizací lídra.

Sebastian Kurz se stal předsedou rakouských Lidovců a svoje zvolení podmínil změnou stanov strany, díky čemuž získal značně vyšší pravomoci. Když se někde zeptám, jak se jmenuje Macronova politická strana, tak to polovina lidí ani neví. Všichni znají Orbána, ale také leckdo tápe, když se zeptám, ze které je vlastně strany. Všichni vědí, kdo je Netanjahu, ale kdybych se zeptal, v jaké je straně a co má Likud vlastně v politickém programu, moc lidí mi neodpoví. Koneckonců… jak se vlastně jmenuje Tuskova strana v Polsku, když teď bude henten premiér? Většina lidí ví především to, že je „proevropský“. Volby na Slovensku byly o Ficovi, Šimečkovi, Pellegrinim…

Na Jindrových spanilých jízdách se lidi ptají na Jindrovy politické názory. Ptají se ho na politické recepty, ptají se ho, jak chce dosáhnout splnění svých slibů. Sem tam se ho někdo zeptá na něco z politického programu, který vyčetl na stránkách PRO. Ale NIKDY JSEM NESLYŠEL, že by se ho někdo zeptal na stranické stanovy a začal pitvat, jestli náhodou některé body nejsou málo demokratické. Stejně tak se ještě nikdy nestalo předmětem veřejné diskuse uspořádání kterékoliv politické strany. Nikdo nikdy neřešil, že prakticky ve všech stranách je ukotveno odsouhlasení kterékoliv kandidátky nejužším vedením strany. Lidi zajímá, jaký je lídr. Tečka.

Kdyby Babiš odešel z ANO (protože by toho měl plné zuby), preference by se ANO okamžitě propadly na polovinu a to si myslím že Havlíček nebo Schillerová by Babiše bez problémů nahradili a udrželi stranu pohromadě. Kdyby Okamura odešel z SPD, tak bude konec. Když z Trikolory odešel mladý Klaus, bylo vymalováno. A co si budeme povídat, preference ČSSD se propadaly s každou změnou, kterou ve vedení udělali. Takhle to prostě je. Doba „okresních tajemníků“ jakožto nositelů moci i idejí v politické straně je dávno pryč. Svým způsobem jsme opačnou cestou došli ke stejně autoritativnímu uspořádání, jaké mají na Východě… a vlastně i v USA. Nejspíš to ani jinak nejde. Tradiční evropská stranická politika je příliš těžkopádná do dnešního dynamického světa. Buď necháte lídra rozhodovat i bez svolání stranického grémia, nebo už stojíte opodál.

Něco podobného teď vidíte i u Fialy. Stále více vidíte, jak z ODS zbyl jen on a kolem něj je pár tragických figur, kteří jsou spíš podržtaškové, než korunní princové. Stanjura je toho dokonalým příkladem. O spoustě ministrech už ani nevíte, že existují. Zmizeli. Dokonale. Žije ještě Kupka? Je ještě vůbec ministr? Jen Černochová si jako Valkýra jede svoje a podle mě se jí už děsí i Řehka. Podle mě je právě Černochová adeptem na příštího předsedu ODS, hned jak bude Fiala vyhnán.

Teď se prý Fiala domluvil s Jurečkou a s Pekarovou na pokračování SPOLU i v eurovolbách. Společná kandidátka eurohujerů i euroskeptiků… Vondra už si raději dělá vlastní kampaň, dokud na to ještě má nějaké fondy. Fiala to prostě rozhodne sám, protože to jinak nejde a ani v ODS s tím nemohou nic udělat. Jen se včas trhnout… Možná.

Pokud Fiala tuhle kočkopsí kandidátku dotáhne do konce, může si podat ruku s nebinárním Šimečko. Muži mohou mít vagínu a ženy mohou mít penis… takhle nějak budou vyznívat volební hesla. Nedovedu si představit Niedermayera, Zdechovského a Vondru na jedné kandidátce a nevěřím že Promopro Saša se něčeho takového zúčastní. Samotná ODS v eurovolbách asi moc neuspěje, ale ve SPOLUsestavě neuspěje možná ještě hůř.

Sledujeme proces proměny modroptácké strany v servisní organizaci. Fiala o všem víceméně rozhoduje sám a ostatní straníci jsou vlastně rádi a stále méně mají chuď být viděni vedle svého šéfa. Restart Česka je ve skutečnosti restartem Fialy. Jen ještě neví, že přivlastněním veškerých zásluh si i přivlastnil všechny hříchy. V příštích měsících bude tento proces stále zřetelnější, ale pro ODS bude zřejmě tragický v každém případě. Pokud se stanou servisní organizací pro Fialu, tak jim přeju příjemné křeče. Blbějšího lídra si vybrat nemohli a jen by to ukázalo na blbost celé strany. Pokud se naopak Fialy zbaví a „vyženou ho do pouště,“ dostanou se přesně tam, kde je bývalá ČSSD. Budou bez lídra a preference půjdou na polovic bez ohledu na to, kdo bude Fialovým nástupcem.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (205 hlasů)

Komentáře

Rajchla, proč opustil Trikoloru. Nevíte někdo?

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

ale domnívám se, že Rajchl jako rozený lídr nemůže být nějakým druhým, třetím.... Rajchl má koule, ale ta jeho pidi strana určitě ne.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

že nemůže být jen místopředseda. Tak radši vyrobil další opozici. Ale nevím...

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Tyhle rozklady a teorie mají podle mě jednu chybu. Už mě nezajímají. Je mi jedno, co se stane s Fialou, Rakušanem a dalšími. Kdyby se Strakovka jednou při jednání vlády propadla do pekla, v klidu bych vyčkal co bude, protože vždycky "něco" následuje. A mám pocit, že takových je nás víc. Není tu Fico, není tu Orbán, není u osobnost. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (57 hlasů)

mně to tedy jedno není. Zde si bezděčně vzpomenu na Dostojevkého Zločin a trest. Prostě, kdo spáchá zločin, ten má být potrestán.

Průměrný počet slepic: 5 (43 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

 kterou jsem od Dostojevského nedočetl, bylo to tlusté a strašně utahané. A Raskolnikov mně vyloženě sr.l (dnes mi ho připomínají různí darmožrouti placení státem). Nějak mi nepřišlo, proč je to tak slavné, ale ty ostatní... No super

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

samozřejmě souhlasím. Zde mně šlo hlavně o ten sugestivní název díla. Oproti tomu, takový Višňový sad od Čechova natolik trápil Vencu Flašku, že slavně stvořil neslavné Odcházení.  A to má o jedno jednání, či dějství více. Von totiž, ten Havel byl velice plodný.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

kdyby byl prezident jen jedno období. Potom už to bylo moc, a ještě to jak vyfakoval Kryla... Neměl jsem ho za to rád, ovšem z dnešního pohledu - zlatej Havel. Višňový sad jsem určitě nečetl, to snad ani není kniha ale divadlo - možná jsem na tom byl povinně se školou, ale nepamatuji se.

Průměrný počet slepic: 2.8 (26 hlasů)

Myslím si že J.Raichl je osobnost dostatečně výrazná  na to aby dokázal vybudovat novou stranu ,zaujmout lidi programem a hlavně je konzistentní v názorech. Ukažte mi na mimoparlamentí scéně někoho kdo má větší  zápřah a tah na branku. Když se podíváte na jeho setkání s lidmi na jeho vysílání  a na jeho pomoc kterou koná nebo organizuje nevidím že by toto dělal někdo jiný.Trikolora  u mne ztratila kredit v době kdy se před volbami vyjádřili že se spojí s ODS. Bohužel  pan Okamura si jede jen po své koleji a přesto že třeba pan Foldyna je ochoten se spojit pro účel odstranění vládních zmetků tak pochybuji že by stejného byl schopen i  pan Okamura.  Což koneckonců předvedl vždy kdy se konala protivládní demostrace a týden na to si pan Okamura uspořádal svůj protest. Jemu v podstatě opozice vyhovuje . Vládu a odpovědnost převzít nechce stačí mu  příspěvky za volby + plat v parlamentu.Jeho program vystoupení z EU je velmi těžko realizovatelný nicméně je líbivý a voliče mu přitáhne. Prostě mi u SPD chybí ochota se dohodnout na společném postupu. Takže za mne  J Raichl a strana PRO

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

sice cintá jako politolog,  ale jinak je bezkonkurenčím hrobařem politické  strany a celého národa. Holt, když dáte volovi kravatu a sako, tak z něj inteligenta stejně neuděláte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (61 hlas)
Trvalý odkaz

tak vždycky patřil velkým hráčům, velikým vůdcům. Namátkou: Alexandr Veliký, Caesar, Hitler, Stalin.... Je to totiž přirozené jak v říši zvířat, tak v říši lidí. Žádný korektní buzerant nikdy nic, nikam neposunul.  Prostě trocha toho velikášství, chlapáctví i krutosti je třeba. Nemýlím-li se snad, Berrnarde?

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

To že Stalin někam něco posunul, tako tom pochybuji. Pokud by v čele SSSR byl tehdy někdo, kdo by nebyl takový psychopat jako byl Stalin, tak SSSR zametl s Hitlerem o hodně dřív a bylo by daleko míň obětí.

A Hitler ten se do Tvého seznamu velikánů dostal taky omylem. Zato tu také byli vůdcové států, za kterých země vzkvétala a krev netekla, nebo jí alespoň nebylo tolik. Že to nebyly žádné měkoty, s tím se dá souhlasit.

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Začal jsem experimentovat s umělou inteligencí, respektive s jejím slabým odvarem "Chat GPT-3.5", který je zdarma. https://chat.openai.com
Tak jsem vznesl dotaz k Vidlákovu tematu:
 
Dotaz:
V poslední době předsedové politických stran se stávají skoro absolutními vůdci a zbytek strany jen zajišťuje pro vůdce servis. Proč tomu tak je?
 
Odpověď:

Trend, který popisujete, kdy předsedové politických stran často získávají mnohem větší pravomoci a vliv v rámci strany, může být způsoben několika faktory. Zde jsou některé z nich:

  1. Mediální a veřejná pozornost: Předsedové politických stran jsou často středem mediální pozornosti a získávají větší veřejnou pozornost než jiní členové strany. To může zvyšovat jejich vliv a pozici ve straně.

  2. Personalizace politiky: V některých zemích a kontextech dochází k personalizaci politiky, kde voliči a média se více zaměřují na jednotlivé politické osobnosti než na strany samy. To může vytvářet tlak na předsedy stran, aby se stali silnými a charizmatickými vůdci.

  3. Růst centralizace moci: Některé strany se rozhodují centralizovat moc ve snaze udržet jednotnou a koherentní politickou linii. To může vést k posilování role předsedy strany jako hlavního vůdce.

  4. Volitelný systém: V některých volitelných systémech mohou voliči volit přímo osobu (včetně předsedy strany) a nejen politickou stranu. To dává větší váhu osobě na vrcholu strany.

  5. Schopnost vítězit ve volbách: Předseda strany, který dokáže přivést stranu k vítězství ve volbách, získává obvykle větší důvěru a podporu od členů strany. To mu dává větší pravomoci a vliv.

  6. Politické změny a problémy: V některých situacích, zejména v dobách politických krizí nebo problémů, se může strana spoléhat na silného vůdce, který má schopnost rychle reagovat a řešit problémy.

Je třeba poznamenat, že toto neplatí pro všechny politické strany a všechny politické systémy. Různé strany a země mají různé struktury a tradice, a role předsedy strany se může lišit. V některých stranách mohou významní vůdci hrát klíčovou roli, zatímco v jiných mohou být strany více kolektivními organizacemi s vyváženějšími mocenskými strukturami.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Nechci být s tou AI (umělou inteligencí) otravný, ale ta free verze ChatGPT, má svoje limity především v aktuálnosti. Ptal jsem se na české prezidenty, vyjmenoval 3 a u Zemana uvedl (2013-současnost), tak jsem se ho snažil chytit pod krkem konkrétnějším dotazem:
 
Dotaz:
Od vzniku České republiky se v jejím čele vystřídali 4 prezidenti, můžete v 5 větách je charaktrizovat? Podotýkám, že od března 2023 již není prezidentem Miloš Zeman.
Odpověď:

Rozumím, že od března 2023 již Miloš Zeman není prezidentem České republiky. Zde je charakterizace čtyř prezidentů České republiky od jejího vzniku v roce 1993 v pěti větách:

  1. Václav Havel (1993-2003): Václav Havel byl prvním prezidentem České republiky po rozpadu Československa. Byl významným disidentem a intelektuálem, jehož prezidentský mandát byl charakterizován důrazem na demokracii, lidská práva a evropskou integraci.

  2. Václav Klaus (2003-2013): Václav Klaus, ekonom a politik, zastával prezidentský úřad se silným důrazem na ekonomický liberalismus a euroskepticismus. Během jeho prezidentství se zasadil o otevřenou diskuzi o evropské integraci.

  3. Miloš Zeman (2013-2023): Miloš Zeman byl kontroverzním prezidentem, který získal prezidentský úřad v první přímé volbě. Jeho prezidentství bylo charakterizováno ostrým jazykem, blízkými vztahy s Ruskem a Čínou a kontroverzním postojem k řadě témat.

  4. Prezident po březnu 2023: Jelikož jste uvedl, že Miloš Zeman již není prezidentem po březnu 2023, jeho nástupce, který byl zvolen nebo jmenován, by měl přinést svůj vlastní prezidentský styl a prioritní témata

 
Tady jsem to nezvládl, chtěl jsem každého charakterizvoat v 5 větách, on to pochopil tak, že jsem mu dal na všechny 5 vět.
Chová se docela lidsky, když neví tak se snaží to alespoň okecat. :-) Možná, že ta placená verze GPT-4 (20$/měsíc) by věděla.
 
Uvedu ještě jeden příklad, který jsem zkoušel a kdy odpověď byla rozumná a stojí za zamyšlení:
Dotaz:
Prosím, sdělte mi 8 nejdůležitějších vlastností, které měli ti nejvlivnější a nejlepší politici
Odpověď:

Nejdůležitější vlastnosti politiků se mohou lišit podle kontextu a doby, ale zde je osm obecných vlastností, které mohou přispět k úspěchu a vlivu politiků:

  1. Vize: Schopnost definovat jasnou a inspirující vizi pro budoucnost, která oslovuje voliče a motivuje je.

  2. Vůdcovství: Schopnost vést a motivovat ostatní, a to nejen v rámci vlastního týmu, ale i na národní nebo mezinárodní úrovni.

  3. Charakter a morálka: Důvěryhodnost a etické hodnoty, které podporují důvěru voličů a spoluobčanů.

  4. Schopnost komunikace: Dovednost efektivní komunikace, která umožňuje předávat složité myšlenky jednoduše a oslovit širokou veřejnost.

  5. Diplomacie a jednání: Schopnost jednat s různými zájmovými skupinami, jinými politiky a mezinárodními partnery k dosažení kompromisů a společných cílů.

  6. Znalosti a odbornost: Důkladné znalosti o politických a hospodářských tématech, které umožňují kvalifikované rozhodování.

  7. Flexibilita a adaptabilita: Schopnost reagovat na měnící se situace a přizpůsobit se novým výzvám a trendům.

  8. Empatie: Schopnost chápat a soucítit s potřebami a obavami občanů a vykazovat empatii vůči různým sociálním a kulturním skupinám.

Tato vlastnosti mohou pomoci politikům získat podporu a úspěch ve svém politickém úsilí a stát se vlivnými postavami. Je však třeba mít na paměti, že političtí lídři se liší podle země a politického kontextu, a co je považováno za důležité se může různit.

 

Vlastně to tady dávám pro ty, kteří ChatGPT ještě nevyzkoušeli, ať to zkusí, je to zadara a třeba vám to v něčem pomůže. Kdybych ještě podnikal, tak bych se poptal v čem by viděla další možnosti v mém oboru. Možná bude pindat blbosti, ale třeba i něco inspirativního mezi tím napíše. :-)

Ještě zopakuji odkaz: https://chat.openai.com

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Tedy jde o druhý pokus přimět ChatGPI k tvorbě poezie, ten první u mě neprošel:
 
Dotaz:
Prosím, napiš z tohoto krátkou básničku, ale lepší rýmy než předtím: Jsme v Krkonoších na chalupě, prší tady, tak se vykecávám s ChatGPT.
Odpověď:
 

V Krkonoších naše chalupa stojí, 

Déšť na střechu klidně bubnuje nám. 

S ChatGPT se slovy kouzlíme, 

V Krkonoších, kde je krásně a já to znám.

 

Příroda v nás klid a radost probouzí, 

A s ChatGPT se slova k nebi vznáší.

 V Krkonoších, kde déšť po oknu splývá, 

Jsme spolu a naše duše zpívá.

 

V Krkonoších, kde hory do nebe se vzpínají, 

S ChatGPT se slova ve vzduchu třpytí. 

Jsme v přírodě a se slovy plnými magie, 

V Krkonoších, kde společně sníme o všem krásném na světě.

 

----

Pro dnešek to stačilo :-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

V Krkonoších naše chalupa stojí,  neb láska k horám nás už léta pojí. Tu, svůj volný čas trávíme a s Chatem GPT se právě bavíme.  Obloha dnes déšť jak velké slzy roní a mraky myšlenek se v našich hlavách honí. Pověz nám, moudrý Chate GPT, kde je nejkrásněji na světě? A Chat GPT odpoví: Tož, tam kde nevládne Fiala, ale Krakonoš!

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

když má člověk talent, tak tvoří s lehkostí a je potěšením to číst. Kam se na tebe ty upachtěný pokusy umělé inteligence hrabou.

Teď ses teda blejsknul, fakt zírám. Super!!!

Hned jim to jdu přečíst. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

tak dobré to zase není, ale dík za poklonu!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

fakt je, že o tomhle výkřiku (AI) dnešní doby skoro nic nevím (a vědět nechci), ale zato teď  díky Vám asi už konečně vím, odkud má Fiala ty jeho prázdné pindy, které bezmyšlenkovitě deklamuje a jimiž se snaží trapně ohromovat. Je mi už jasné - projevy mu píše AI :-)  

Podle Vašich vzorků mne taky napadlo, že by stačilo u AI vyměnit zadavatele hesel (krmiče) a ti prezidenti by vyšli úplně jinak. Inteligence přece je něco víc (znaky uvažování, kreativita, apod). než jen jednostranně zabarvená klišé. Tohle skoro vypadá, že i ti, co AI krmí, musí být "správně politicky na výši". Tedy i ta AI se bude měnit s režimy? :-)

Jsem ráda, že mne tohle snad už mine, přispěje to podle mne jen k dalšímu odlidštění, ale i zblbnutí společnosti, ač  to má tak vznešený název. Ani se snad nechci dožít času, kdy se inteligence lidská bude nahrazovat tímhle příšerným paskvilem myšlení. 

Je to jen můj názor, nechci se s nikým přít.

Hezký večer    
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

zítra se pokusím k vašemu textu nějak vyjádřit, ale musím si to trochu promyslet, nechci střílet od pasu. :-)

Zatím díky za reakci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

nasere mně, ale i tobě!

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

takovýho profesůreka  politologie,  to teď fakt potřebujeme ze všeho nejvíc ...

f

Moc  by mne zajímalo, jaký byl název jeho  habilitační práce ( "docentury" ) a za co mu udělili titul profesor. Můžete někdo zjistit ?  ( myslím, že kdo má přístup do systému M.U. , tak by to tam mělo jít snadno najít ).

 

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

Stáhl jsem si diplomovou práci pana Fialy z roku 2022, prošel se trochu po jeho zdrojích a pochopil, že jiný být nemůže.

Mimoň.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Přesněji, vychcánek!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

On psal loni diplomku? Jako předseda vlády? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Fiala, Petr

 (obhajoba byla úspěšná)

Bakalářské studium, Filozofická fakulta, 2022

Studijní program: Obecná teorie a dějiny umění a kultury
Studijní obor: Teorie interaktivních médií
Bakalářská práce: Surveillance art v nových médiích

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Nějaký stupeň realismu u strak vidím. Ten holport na EU volby je test. Chtějí si prubnout, jestli ten podvod Spolu ještě funguje. Pokud to teď proserou u voleb bezcennych, velkou škodu to neudělá. Dostane se tam Vondra,možná jeho konkubina. Pak by už šli ti zoufalci do parlamentních sólo. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

loupeživé, modré straky, neplatí nic než kameny a praky. Drahá jsou vejce, předražená jsou rajčata, vzpomeňme na někdejší práčata.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Víš, já volil ODS drahně let. Opoziční smlouva mně z toho vyléčila a zanevřel jsem nad nimi. Ale při pohledu zpětně, dnes musím přiznat:

Ony ty strany od Klause, ale také od Zemana, tehdy nebyly zas tak špatné. Samozřejmě relativně - v porovnání s politickými mafiemi ostatních zemí východního bloku. Zadlužení země zvládali nejlépe ze všech postvýchodních zemí, privatizaci také, mafiím také nedovolili utrhnout se z řetězu. Ani jsme nezažili hladovění jako v Polsku, masové politické vraždy jako v Rumunsku, absoultní nadvládí lžidovské oligarchie jako v bývalé Ukrajině, občanské války Balkánu, ani totální submisivitu a odevzdání se do libovůle západu jako pobaltské státy.

Ovšem dnes, s těmi prostoduchými, ale o to více ideologicky (přesně po bolševicku) nadrženými svazáky, co se nám snaží vládnout nyní, s nimi nám hrozí přesně to, co jsem napsal kurzívou.

Oni jsou totiž bezcharakterní pozérské egomaniakální figurky, kteří jsou ochotni prodat vlastní matku za trochu moci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Amen. 

Děsivě pravdivé shrnutí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

právě začíná ten slavný, významný seremoniál. Už vidím ty veliké protikomunistické bojovníky...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Na těch bilbórdech je překlep. Správně patří: RETARD ČESKA

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

.

Zatím bez slepic