Ať se stane novým symbolem

Autor

Dnes máme symbolické datum. Okupaci. Tanky v ulicích. Násilím přetržený vývoj, který většina obyvatel považovala za nadějný. Pod pásy obrněnců skončil doposud poslední český pokus o vlastní trajektorii dějin. Socialismus s lidskou tváří. Snaha o kompilát toho nejlepšího z Východu i ze Západu…

Velký bratr tehdy všem názorně ukázal, že velmoc nemá přátele, jen zájmy. Přáteli jsme byli jen do té chvíle, dokud zájmy SSSR byly v souladu s českými zájmy. Jakmile tomu tak nebylo, následovalo pokračování politiky jinými prostředky. Nic nepomohly ty tisíce a miliony vyvěšovaných rudých vlajek na Prvního máje. Nic nepomohly ty jásavé nápisy, že se Sovětským svazem na věčné časy. Nepomohly sochy Stalinovi, nepomohlo jejich pozdější zbourání, Nepomohly velmi blízké vazby na Kreml, nepomohly návštěvy našich papalášů tam, ani jejich papalášů tady. Situaci křížících se zájmů, které měly svůj geopolitický přesah, nevyřešili diplomati, ale kulomety. Po kolikáté už?

Následovalo bezčasí… s Husákem. Dokázal přesvědčit sovětské politbyro, že si s tím tady poradí. Sovětská vojska tu sice zůstala, ale místo na popraviště se chodilo do kotelen. Místo do gulagu se šlo do podřadné práce. Husák měl politiku zmírňování následků. Okupant si tu nechal statisícový dohled, někteří šli od válu a jiní udělali závratnou kariéru, ale žádné masové přesuny majetku se neodehrály… Politika omezené suverenity, ale bez prolité české krve.

Během těchto časů jsme byli třetí země světa, která měla kosmonauta ve vesmíru, v Praze postavily se tři trasy metra, připravila se místa pro čtyři jaderné elektrárny, jedna se dokončila, jedna rozestavěla, značně se zlepšila dostupnost bytů (co bychom dnes za tehdejší podmínky jejich získání dali, že?), v zemi bylo bezpečno, podržela si značný a rozvinutý zahraniční obchod a živila statisíce ekonomických migrantů z Vietnamu a dalších zemí. Jo, asi by se tomu dalo říkat diktatura, ale byla to snesitelná diktatura. V Příbrami se uran netěžil tak jako v Nigeru… Děti u nás nepracovaly, jako v Nigérii. Ženy nechodily zahalené a mohly do školy… narozdíl od Saúdskké arábie. Věznice u nás nevypadaly jako na Salvadoru.

Ne, nebyla to svobodná doba, ale byla to doba, kdy lidi drželi pohromadě. Kdy si navzájem pomáhali zmírňovat svojí situaci. Svoboda byla nedosažitelná, ale vzájemnosti bylo víc než dost. Byli jsme pod cizí mocností, ale byli jsme jeden nerozdělený národ. Zmírňovali jsme následky. Nic víc se dělat nedalo a tak jsme dělali dobře alespoň to, co dělat šlo.

Dnes jsme teoreticky právní stát, plně suverénní a bez okupačních vojsk. Ale naše vláda je ve vleku nového Velkého bratra tak, jak husákovci nikdy nebyli. Tehdy jsme tu měli cizí vojska, ale vlastní vládu. Dneska nemáme vlastní vojska, ale máme cizí vládu. Jsme pro ni jen sprostý materiál určený k tomu, aby pracoval na jejich evropské hodnoty. Zkuste ve kterémkoliv Fialově projevu škrtnout slovo „evropské“ a nahradit slovem „sovětské.“ Pak spočítejte četnost a porovnejte s nějakým projevem Jakeše, Bilaka nebo Husáka. A hned víte, kolik suverenity ve skutečnosti máme. I bez amerických tanků.

Další zrcadlo jsme od vlády i prezidenta dostali nedávno. V Plzni došlo k brutálnímu znásilnění a pokusu o vraždu. A všichni papaláši se starali především o to, aby se nemluvilo o kolektivní vině Ukrajinců. Nikdo pro tu dívčinu a její rodinu ani nehnul prstem. Poplivaná ukrajinská holčička se dostala až na Hrad. Znásilněná česká holka stála jen za pár řádků na fejsbůku. Občane! nezajímáš nás. Ani tehdy ne, když jsi se stal obětí. To byl vzkaz z vlády. My se staráme o nejvyšší evropské hodnoty, co je nám do nějakých čecháčků, že?

Přesto se někdo zajímal… Jindra Rajchl s Petrou Rédovou a Jirkou Černohorským. Spojili se s její rodinou, nabídli jí pomoc a zorganizovali sbírku. Že to neudělali vládní politici, to se dalo čekat, ale jinak to mohl to udělat kdokoliv. V PRO nejsou jediní, kteří říkají, že kopou za tento národ. Iniciativ máme neurekom. Naplnit sál lidmi a mluvit tam o tom, co udělat pro naší suverenitu, to už umí kdekdo. Tolik adeptů na politiku, tolik adeptů na záchrance národa, tolik slov, tolik debat, tolik videí a statusů… ale reálně něco udělali tihle tři. Kde jsou ostatní zavedené pronárodní strany? Kde jsou ti, kteří prohlašují, že to s naším národem myslí dobře, lépe a nejlépe? Kde jsou všichni ti, kteří vědí, že PRO není správná cesta? Teď byla příležitost převést slova v činy…

Ukázaly se i další věci… jako, že státní psychologická pomoc rodině spočívala v tom, že dostali seznam psychologů… kteří neměli čas. Prý za půl roku… Takhle se tady dneska dělá péče pro těžce traumatizovanou holku. Ještě, že Rédová má nějaké kontakty a zařídila někoho, kdo si čas udělal. Jinak by se neodehrálo nic. Jsi Čech a jsi tady doma? Trhni si nohou, vláda má na starosti důležitější věci, než znásilnění a pokus o vraždu.

Jan Cemper se také vyznamenal… Jakmile zjistil, že se Rajchl snaží pomoci, hned začal šířit status, že tak činí proti vůli té rodiny. Když se pak ukázalo, že lže, jako když tiskne, tak svůj status smazal a později napsal slizké a odporné vysvětlení. Jo, to bylo řečí o etickém kodexu Manipulátorů. To bylo řečí o tom, jak si vše ověřují… ve skutečnosti prostě Cemper slouží správnému narativu a píše to, co vyhovuje straně a vládě. Rozkaz zněl jasně, z PRO nesmí vzejít žádné dobro. Cempere, doteď jsem se ti vysmíval a trochu tě i litoval. Odteď tebou pohrdám a doufám, že celá republika uvidí, jak děláš své Manipulátory. Chtěl jsem to tady rozmáznout víc, protože jsem včera seděl s Petrou Rédovou a poslouchal jsem podrobnosti, ale nestojíš mi za to. Brát si do huby znásilněnou holku a pokoušet se sabotovat pomoc pro ní a její rodinu, to není jen odporné, to je nízké. Člověk, který otravuje studny, si ohledy nezaslouží.

Ještě nejsme ztraceni. Ještě ne. Ještě jsou tu tací, kteří to nevzdali a i když mají svázané ruce, alespoň zmírňují následky. I když nemohou dosáhnout všeho, co by chtěli, zkoušejí dosáhnout alespoň něčeho. Raději zapálí malou svíčku, než aby proklínali tmu. Petro, Jindro, jsem rád, že jdu po této cestě zrovna s vámi. Zase se mi vyjasnilo, kdo dělá hubou a kdo dělá rukama.

Tentokrát žádné peníze pro mě. Dneska prosím přispějte té dívce z Plzně a její rodině. Dnes během dne by se mělo zveřejnit číslo účtu na sbírku pro ni. Jakmile bude, okamžitě ho také zveřejním.

Ať to děvče vidí, že naše země ještě stojí za to a všichni se neodrodili. Ať vidí, že bude mít zastání, ať je ona první, která pozná, že se blíží nová doba. Doba nového pokusu o českou cestu dějinami. O cestu, kde nebudeme rohožkou žádné velmoci. Ať vidí, že jsou tu lidi, kteří nezapomněli, v čem spočívá lidství. Ať vidí, že všechno není ztraceno a nové národní obrození právě začalo. Ne, moc se toho udělat nedá, ale postarejme se, aby se udělalo alespoň to, co se udělat dá.

Ať je naším novým začátkem právě toto symbolické datum. Datum omezené suverenity, datum omezených možností, datum omezené svobody. Ať jednou historici napíší, že právě dneska začala nová česká cesta dějinami, která všechny ty neblahé důsledky vymazala a vynahradila.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (396 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Až bude zveřejněno číslo účtu, pošleme s přítelem každý za sebe peníze rodině té dívčiny - za její utrpení a zároveň za start nového národního obrození. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (102 hlasů)

stejně jako to dělám v případě lidí, které fialový režim buď odsoudí nebo hodí přes palubu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Brouzdil jsem na internetu když na Google vyskočila tato stránka od manipulátora Cempera:
---------------------------
manipulatori.cz
https://manipulatori.cz › obrazem-rajchl-se-chlubi-po...
Rajchl se chlubí pomocí znásilněné. Advokátka oběti o tom ...
před 9 hodinami — Předseda strany PRO Jindřich Rajchl se na Facebooku chlubí, že prý pomáhají rodině znásilněné dívky z Plzně. Advokátka poškozené však o tom vůbec nic neví… Jak už jsme psali dříve,100% víme, že psychologickou pomoc má znásilněná již k dispozici a to bez přičinění PRO.

----------------------------
Když jsem ale klikl na tu stránku od manipulátora Cempera aby jsem přečetl co tam píše  tak vyskočilo : tato stránka neexistuje!
Takže před 9 hodinami to jest ve 14.00 ta Cemperova stránka tam byla , teď večer v 23.00 už tam není, Cemper ji smazal.
Co vyvádí zase ten šílenec Cemper? Píše na svém webu své lži a potom je maže? Aby je potom nahradil jinými lži. 
Takže další horoucí manipulace od manipulátora Cempera.

cemper rjchl se chlubi

tato stranka neexistuje

Průměrný počet slepic: 4.8 (82 hlasů)

Díky Antoníne.

Neměl jsem čas zhlédnout co ten ubožák cemper napsal, proto děkuji za vyvěšení jeho blábolů.

No a nejhorší je,

že je ještě spoustu vysokoškolsky vzdělaných lidí kteří mají manipulátory za garanci těch jediných pravdivých a ověřených informací.

🤮😱🤮😱

S vlasteneckým pozdravem

Ať žijí Češi moraváci a slezané

Standa

🇨🇿✌️🇨🇿✌️🇨🇿

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

Rajchl:

....P. S.: Libodemo a Manipulatori už zase řeší případ pomoci oné holčině z Plzně. Samozřejmě jsou zase totálně mimo. S paní advokátkou Rogovou jsme se před malou chvílí telefonicky spojili, celou věc si během pár minut ve velmi přatelském tónu vysvětlili a paní kolegyně Rogová mi zaslala ke zveřejnění následující prohlášeni:

Pane kolego, děkuji Vám za Vaši promptní reakci. V návaznosti na náš telefonický rozhovor a vyjasnění veškerých nesrovnalostí ve věci. Sděluji, že jsme dospěli ke kladnému výsledku a velice Vám děkuji za pomoc a rychlou reakci. Širší část rodiny klientů již byla poučena o postupu ve věci a povinnosti mlčenlivosti.

Velmi Vám děkuji za spolupráci.

Mgr. Tereza Rogová, advokátka”

Takže Honzíku Cempere, zase jsi za lháře. 🙂

EDIT: Cemper už to smazal. 🙂

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Opět zde mám amatérský pokus o nedělní chvilku poezie č.9 na odlehčení pro Jindru a všechny příznivce,tak snad se bude alespoň trochu líbit 🇨🇿.

Přišel den,ten velký den kdy duhové vlajky táhnou průvodem.

Rakušan je v čele davu,zadkem kroutí divoce,

Bartoš s Lipánkem jsou v ráži, mají z toho Vánoce.

Ze zneuctění naší vlajky se jen hloupě radují,

možná jsou i pod drogami,jako paviáni tancují.

Tito páni mají rádi mnoho jiných pohlaví,

možná tam šli pouze z chtíče, že je někdo pohladí.

Já Rakušan Víteček, jsem to ale kvíteček.

Všichni o mé hlavě vědí, že v ní nemám mozeček.

Kolektivně obviňuji,pokud se to právě hodí.

Copak se Vám pane Vítku ještě v hlavě rodí?

Co vám udělala naše země,co Vám udělal náš lid?

V září Vám to spočítáme, ať je od Vás navždy klid.

Díky Vám jsme pouze pro smích absolutně všem.

Chystejte se,balte kufry, brzy Vás již poženem.

Státním svátkem bude den kdy opustíte koryta.

Na zadnici od kopanců budete mít jelita.

Krásný večer Jindrovi,dezolátům a všem chcimírům 🇨🇿🇨🇿🇨🇿

Držme spolu a nenechme se rozdělit, naše vlast, děti, vnoučata si zaslouží mnohem, mnohem více.

Fialový mor je zhouba, pojďme naší zem vyléčit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

smradlavý fyzický i duševní kripl z Kolína

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Antoníne, co byste chtěl po kolínském joudovi a kámošovi cimpr-campra Rakušana.

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

...Skupina významných, úspěšných a profesionálně zdatných občanů ČR domluvila, že založí novou politickou stranu, či hnutí, a postaví se už příští rok ve volbách fialové destrukci Čech, Moravy a Slezska. Tito noví politikové, podle svých slov, navíc nehodlají svou organizaci budovat jako uzavřenou sektu pro pár set vyvolených jedinců, ale jako otevřenou platformu pro nové a schopné politiky i v těch nezapadlejších koutech republiky. Zdá se tak jisté, že na politické mapě ČR začne brzy operovat nový a dravý politický subjekt. A že stávající vládní i opoziční politikové se budou muset probrat ze své lenivé letargie, nebo je čeká rychlý sešup do propadliště dějin!...

...Bohaté Německo vyvolalo poprask v NATO, když neoficiálně před pár dny oznámilo, že nezvýší své vojenské výdaje z 1.7 HDP na 2.0 HDP, jak NATO nařídilo, a Fiala vykonal!...

...Pokud by se fialová vláda chovala jako Německo měla by tak na výstavbu celého jednoho bloku jaderné elektrárny, a ta by mohla stát, podle Maďarských zkušeností, už v roce 2035. Místo toho Fiala raději nakoupí stíhačky F-35. Že obyvatelé ČR nebudou mít elektřinu, je mu fuk! ...

...Podle dat globálních bankéřů se Němci už ani nedostanou do první skupiny 20 nejbohatších zemí světa, podle výše majetku průměrného občana – tzv. medián bohatství představuje součet všeho movitého a nemovitého majetku přesně průměrného občana...

...Pokud se má ČR někdy dostat mezi bohaté země světa, nezbývá, než současné neschopné politiky nahradit novými a schopnými politiky. Proto vstupujte do politiky, a staňte se politiky, jinak na svém osudu nic nezměníte!...

To jsou jen úryvky ze zajímavého článku od michalapetr. Celý článek viz zde:
 

https://www.michalapetr.com/map-1760-obrovsky-sok-v-nemecku-po-zverejneni-globalnich-dat-bankeru-dusledek-sankci-na-rusko-nemec-zebrak-nastvane-nemecko-uz-oznamilo-dramaticke-snizeni-vojenskych-vydaju-kdyz-jsou-nemci-zebra/

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

"Proto vstupujte do politiky, a staňte se politiky, jinak na svém osudu nic nezměníte" ... děkuji, vážený Antoníne.

Konečně to někdo pochopil: dobře bude, jen pokud VŠICHNI DO JEDNOHO budou chtít společně rozhodovat o osudu své obce, regionu a země.

Ptáte se proč? Nejlépe Vám to vysvětlí berrnard: aby lidé v evoluci uspěli, "musí" být egoisti - myslet v prvé řadě na sebe, vyšší zájmy jsou až úplně v pozadí

Ps: na osvíceného politika můžete čekat dalších 30 nebo taky 1000 let :-) Kdy konečně přijde ten pravý Mesiáš, ctěný Berrnarde?

A od Babiše ani Rajchla žádné zázraky nečejte: ti Vám přihodí jen tolik, aby jste za nimi před volbami vzhlíželi a kráčeli jak ta prasátka za kyblíkem

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

Milý pane Miloši,

tím vstupováním či nevstupováním do politiky to není. Vždyť se podívejte na ten "kolektivní Západ". Všude mají strany, všude do těch stran lidé nějak vstupují - leckde nepochybně i z nezištnými úmysly - a všude je to úplně stejné. Všude podporují válečné štvaní NATO, všude šíří rusofobii atd. U nás to má akorát primitivnější a buranštější podobu. Všude táhnou za jeden proamerický a protiruský provaz. A tam kde netáhnou, tam je to jenom proto, že se to po nich nechce.

Důvod všeobecné bídy Západu (samozřejmě, že vůbec nemyslím jenom na životní úroveň) je úplně jinde. Žádné politické, administrativní ani vojenské opatření to nezmění.

Váš Jiří  

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

že když bude ve sračkách země, ale zároveň v konkrétních věcech vaše rodina, tak dokud nevyřešíte ty problémy své rodiny, na žádnou demonstraci nepojedete, páč budete prvořadě řešit vám bližší problémy. Takto to dělá drtivá většina všech lidí na této planetě.

Pan berrnard pouze na plnou hubu řekl, jak toto děláte i vy. Pochopitelně, nezní to moc vznostně a hezky, ale je to realita.

Jeho kritika od okolí ale, pane Miloši, mu nevadí, jelikož je na toto od své puberty zvyklý.

Průměrný počet slepic: 1.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ČT nějak víc připomíná tu ruskou-sovětskou než tu NĚMECKOU, při které umřelo o dost víc lidí..

 

Čímpa to?

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

Při výročí okupace německou armádou 15. března nebyl v ČT jediný pořad věnovaný tomuto výročí, ale o srpnu 1968 jsou upoutávky už týden, a 21. budou na ČT2 mektat od rána do večera. Copak asi mektal PePa 21. srpna 89..., a co bude mektat dnes.

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

Ano ano včelko německou invazi se snažili mlčet a sovětskou propagují. Dokonce i na rádiu beat hnedka po ránu dnes je výročí ruské invaze do Československa invaze začala krátce před půlnocí 20. Srpna 68 a jíš ráno a již následující den bylo zabito 58 lidí. Ale ústav pro studium totalitních režimů uvádí ,že bylo 50 zraněných.

https://www.google.com/url?q=https://www.ustrcr.cz/uvod/rok-1968-na-webu-ustr/srpen-1968/obeti-okupace/&sa=U&ved=2ahUKEwjysu3ehO2AAxXuh_0HHd3QB78QFnoECAQQAw&usg=AOvVaw1t1H2wfyapl8mqgfMTwR-u

Je to hnus že propaganda kazí program i na takovémto rádiu.

🇨🇿✌️🇨🇿✌️🇨🇿 Standa

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Jinde to měli tisícinásobně horší.

V té době "pomáhali zavést demokracii" američané ve Vietnamu. A ti po své "internacionální pomoci" zanechali ve Vietnamu 2 miliony zavražděných, vetšinou civilistů, zemi spálenou chemickými zbraněmi, a se zdecimovanou populací kde se ještě 50 let rodili postižené děti.

Oproti Vietnamcům jsme my s Rusákama dopadli relativně zlatě. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

Maďaři zažili v r. 1956 nesrovnatelně větší masakr než my v r. 1968, a nejsou rusofobní jako v současné době my. Nelezou nikomu do prdele a mají národní hrdost. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Když se teď všechno Ruské přejmenovává na Ukrajinské, tak by se mohla i bratrská pomoc v roce 1968 také přejmenovat na Ukrajinskou bratrskou pomoc. Nakonec té bratrské pomoci se zúčastnily i Ukrajinské jednotky  a generálním tajemníkem byl Leonid Iljič Brežněv, napůl Ukrajinec.

Neberme Ukrajincům jejich zásluhy. Tak proč přejmenovávat jenom zmrzlinu? 😊

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

ta zmrzlina od Primy už je zase RUSKÁ. O ukrajinskou nebyl zájem, třeba já bych ji asi vyzvracel.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Skvělé, pane Danieli. Díky.

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Tenhle článek si přečtěte - věřte nebo ne, ale švýcarské odbory bojují za vyšší mzdy v celé EU
Schweizer Lohnschutz – ein Modell für die EU / Švýcarská ochrana mezd – vzor pro EU

slovaci v bernu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ein aufgedeckter Fall von Lohndumping von 2011: Slowakische Arbeiter, die in diesen Betten in einem Luftschutzbunker in Bern übernachteten, erhielten nach eigenen Angaben fünf Euro Lohn pro Stunde - Případ mzdového dumpingu, který byl odhalen v roce 2011: Slovenští dělníci, kteří spali v těchto postelích v protileteckém krytu v Bernu, uvedli, že jim platí pět eur na hodinu (Pozn. překladatele: minimální mzda na Slovensku činí cca 3 €/hod, ve Švýcarsku se liší dle kantonu a oboru, zhruba 20 €/hod)

Hlavní myšlenky:

  • švýcarská pravice odmítá rámcovou dohodu s EU kvůli ztrátě suverenity: Nechceme cizí soudce
    Die Rechte will nicht, dass der Europäische Gerichtshof zur letzten regelnden Instanz zwischen der Schweiz und der EU wird. Sie spricht von fremden Richtern. Solche wollen auch die meisten anderen Parteien nicht. Pravice nechce, aby se Evropský soudní dvůr stal konečným regulačním orgánem mezi Švýcarskem a EU. Mluví o cizích soudcích. To si nepřeje ani většina ostatních stran.
  • levice nechtějí levnou pracovní sílu z EU: Chceme udržet vysoké mzdy
    Und die Linke will nicht, dass Arbeitskräfte aus der EU in der Schweiz billig arbeiten. Sie verteidigt den Schweizer Lohnschutz. Das ist seit über 20 Jahren so – und das wollen auch praktisch alle anderen Parteien. A levice nechce, aby pracovníci z EU pracovali ve Švýcarsku levně. Obhajuje švýcarskou mzdovou ochranu. Je tomu tak již přes 20 let – a chtějí to prakticky všechny ostatní strany.
  • Evropský odborový svaz chce prosadit švýcarský mzdový model: Držte pozice, řekněte NE jako v EU
    Luca Cirigliano ist Zentralsekretär des Schweizerischen Gewerkschaftsbunds. An einem Podium sagt er: "Unser europäischer Partner, der Europäische Gewerkschaftsbund, bittet uns: Sagt auf keinen Fall ja. Sagt nein. Denn wir wollen in der EU mehr flankierende Massnahmen. Wenn ihr nachgebt, sind unsere flankierende Massnahmen in der EU als Zukunftsprojekt gefährdet." - Luca Cirigliano je ústředním tajemníkem Švýcarské odborové konfederace. Na pódiu říká: "Náš evropský partner, Evropská odborová konfederace, nás prosí: Za žádných okolností neříkejte ano. Řekněte ne. Protože chceme více doprovodných opatření v EU. Pokud ustoupíte, naše doprovodná opatření v EU jsou jako budoucí projekt ohroženy." (Pozn. překladatele: doprovodná opatření - Flankierende Massnahmen - je doložka k Dohodě s EU o volném pohybu osob, která chrání pracovní a mzdové podmínky dle zásady: Každý kdo pracuje ve Švýcarsku má pracovat dle švýcarských podmínek aneb ve Švýcarsku nesmí nikdo levně pracovat)
  • Jde tady o něco vyššího: Není to konflikt mezi dvěma státy, jde o boj za spravedlnost mezi zaměstnavateli a zaměstnanci
    SGB-Sprecher Urban Hodel ergänzt gegenüber swissinfo.ch: "Die EU-Kommission ist im Zweifel immer auf der Seite des Markts. Darum müssen wir uns in ganz Europa mit den Gewerkschaften dafür einsetzen, den Binnenmarkt so zu entwickeln, dass er den Arbeitnehmenden nützt." Mluvčí švýcaského odborového svazu Urban Hodel pro swissinfo.ch doplňuje: "V případě pochybností je Evropská komise vždy na straně trhu. Proto musíme spolupracovat s odbory v celé Evropě na rozvoji vnitřního trhu tak, aby prospíval zaměstnancům."
    Roland Erne, Professor für Europäische Arbeitsbeziehungen am University College Dublin, bestätigt dies: "Es erscheint wie ein Konflikt zwischen der Schweiz und der EU, aber es ist Arbeitskonflikt. Und solche sind automatisch transnational." Roland Erne, profesor evropských průmyslových vztahů na University College Dublin, to potvrzuje: "Vypadá to jako konflikt mezi Švýcarskem a EU, ale je to pracovní konflikt. A takové konflikty jsou automaticky nadnárodní."
Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Pan Miloš von Bern je agent, který má nám všem zošklivit Švýcarsko. Svou práci dělá perfektně, to musíte uznat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

proč je mzdový poměr mezi Německem a Švýcarskem zhruba 1:2 (potvrzují i místní kuchaři původem z Německa, česky mluvící šéfkuchař Patrik hotelu Victoria je na tom už 6 let mnohem líp :-)

1) ve švýcarském parlamentu se to hemží nejen zemědělci, ale také aktivními či bývalými odborovými předáky

2) politikům za zády stojí Suverén, takže musejí brát v potaz nejen tlak lobbistů

Ad Freud: Nejsem moc úspěšný, budu se muset snažit víc, dnes jsem v samoobsluze dal řeč s párem mladých turistů, dle přízvuku od Prahy..

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

a co my s tím ???

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Mýtus pražského jara. Všechno jinak. Pravda o roku 1968 očima Štěpána Kotrby  21.08.2021 11:57

Živíme si v sobě už půl století mýtus pražského jara a socialismu s lidskou tváří Alexandra Dubčeka? Analytik Štěpán Kotrba se na ParlamentníchListech.cz pouští do rozboru tehdejší situace. Dubček prý nikoho moc nezajímal, Západ i Sověti sledovali něco úplně jiného...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mytus-prazskeho-jara-Vsechno-jinak-Pravda-o-roku-1968-ocima-Stepana-Kotrby-674359


 

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

nevěřil bych však tomu, že byla primárním důvodem k intervenci. Kdyby u nás v osmašedesátém Sověti měli spolehlivé (=poslušné) partnery typu např. Zápotockého, dostali by sem ty rakety snadno i se sovětskou obsluhou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Vážený pane Jirkafíku,

já jsem tu tezi o raketách středního doletu slyšel už víckrát. Nějak se mi to ale nezdá. V roce 1968 mi bylo 14 let a celý ten polednový vývoj jsem důkladně - jak jen to čtrnáctileté dítě dovede - sledoval. Tím vůbec nechci říci, že bych ten případný sovětský raketový plán mohl nějak vytušit, neřku-li zjistit, ale kdyby se něco takového chystalo, pravděpodobně by to v posrpnových dnech roku 1968 na veřejnost nějak prosáklo. A to se tehdy nestalo.

Nicméně sovětský režim měl v té době veškerou moc v rukou a určitě mohl svůj záměr udělat daleko elegantněji, než ohrožovat svoji moc tím, že by Československu úmyslně poskytl možnost k rebelii, kterou by pak musel likvidovat po maďarském vzoru.  Do toho by se mu tenkrát ani trochu nechtělo. 

Dobrou noc, Jiří

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Je někde k mání to číslo účtu pro znásilněnou dívku?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

č. účtu zde oznámí Vidlák.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslat na dobrou věc byť jen jednu korunu, je v dnešní době určitě symbolem, symbol zájmu, sounáležitosti a lidství. 

Uvidí se take, kdo jen hodný občan cemperkův a kdo je člověk. 

P.S. maličká odbočka, dne jsem zahlédnul zprávu z Francie o výběru podpory na účastníky poslední značně medializované střelby. Na rodinu zastřeleného se vybralo 350tisic euro, na rodinu zatčeného policisty 1,5milionu euro...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialovo-ukrajinská vláda propustila ukrajinského vraha který v červnu zavraždil Čecha u Brněnské přehrady .
Informaci přinesl článek na novinkách s titulkem "Smrt Roma u Brněnské přehrady: Ukrajinec je z vazby venku, soudce zpochybnil, že šlo o vraždu".
Samozřejmě článek je bez diskuze aby lidi nemohli nadávat na fialovo-ukrajinskou vládu která vládne této zemi.
Teď už jen chybí aby propustili i dalšího Ukrajinského zmrda, toho který znásilnil a pokusil se zavraždit českou holku v Plzni.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-obvineny-z-vrazdy-je-venku-z-vazby-40441229#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

já určitě k Ukrajincům žádnou láskou neplanu, ale ten údajný Čech, přesněji cikán, nebyl žádné neviňátko. A vůbec, kdoví, který z nich je, či byl větším hajzlem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)