Selským rozumem

Autor

Přátelé, až v pondělí dojedou traktory do Prahy, donesou zemědělci vládě dopis s požadavky. Bude koncipovaný do vládní a byrokratické mluvy. Bude se hemžit slovy, kterým normální člověk vlastně ani moc nerozumí, protože tam ve Strakovce už dávno všichni melou unijním newspeakem, který s normální mluvou nemá už nic společného. Je plný paragrafů, opatření, nařízení, zákonů, vyhlášek, ve kterých se už nevyzná ani prase.

Zemědělci své požadavky vtělili do pěti bodů, které už všichni znáte. Bylo zapotřebí se na nich shodnout, upravit jejich formulace tak, aby se s tím dalo mávat před Fialovým obličejem, připravit k tomu vysvětlující dopis a shodnout se, že leitmotivem protestů je především první bod – grýndýlová opatření, která na zemědělce stále více dopadají a která se pěkně přelévají do průmyslu i do domácností. Grýndýl je všechno – drahé energie, vysoké ceny v obchodech, rozvracení zemědělské výroby, zavřená Nová huť…

Na bilbórdy nebo na letáky se to nevejde, ale v pondělí přijedou zemědělci do Prahy především proto, aby apelovali na zdravý a selský rozum. Právě proto teď chystají traktory a plánují trasy i shromaždiště. Selský rozum je to, co ve vládní politice chybí nejvíc a je zapotřebí se k němu vrátit.

Selský rozum totiž říká, že je zapotřebí obhospodařovat zemědělskou půdu i chovat hospodářská zvířata. Jedno bez druhého není dlouhodobě udržitelné. Nemůžete půdu dojit, sklízet a nevracet na ní organickou hmotu ideálně v podobě hnoje. Ano, je možné do půdy uměle přidat dusík, ale pokud se na pole nevrátí hnůj, zakrátko nebudeme mít půdu, ale substrát v podobě mrtvé směsi jílu a písku.

Selský rozum říká, že nechat půdu ležet ladem, aby si odpočinula, je sice hezké, ale výsledek bude jediný – mnohem více plevelů, které pak potřebují mnohem více postřiků, aby se jich hospodář zase zbavil. Pokud půda dostane, co potřebuje (ano, zase ten hnůj), tak je lepší, když se obdělává.

Selský rozum říká, že se má doma jíst to, co se doma vypěstuje, odchová, protože díky takovému přístupu se po staletí půda kultivovala a zlepšovala, nikoliv drancovala. Je hrozně hezké, dovážet k nám levné maso z Argentiny, ale pokud si zničíme vlastní produkci, až jednou ta loď nepřipluje, tak peníze sice natisknout můžeme, ale počítač nepodojíš. Kráva potřebuje čas a naše starosti, jak brzy shoříme horkem, jsou jí ukradené.

Selský rozum říká, že buď musíme naše zemědělce dotovat stejně jako všechny země okolo a nebo musejí všechny země okolo s dotacemi přestat. Není ale udržitelné, když je možné volně obchodovat se zemědělskými produkty, ale v Německu či Polsku jsou dotovány víc a tím pádem jsou levnější než ty české. Buďto v celé Evropě stejná výše podpory a nebo podporu v celé Evropě škrtnout. Ano, přesně z těchto důvodů u nás zemědělci kácejí své sady a ministr Výborný jim doporučuje, aby si tam postavili fotovoltaickou elektrárnu. Pokud Němec dostane třikrát takové dotace a Polák nemusí platit svým zaměstnancům část sociálního a zdravotního a u nás tohle není, tak ceny našich jablek budou dražší! Kurva budou dražší! Myslete politicky, Halík!.

Ale jen naprostý zemědělský ignorant jako Výborný může pravověrnému zemědělci doporučit místo jablek fotovoltaiku, když po něm zemědělci chtěli stejné podmínky jako mají kolegové v Polsku. Tohle se našemu ministrovi fakt povedlo.

Selský rozum říká, že nám lžou jako když tiskne, když přicházejí s grýndýlem, který má omezit naši uhlíkovou stopu, takže nemáme jezdit, svítit a topit, ale z Argentiny přivezou plné lodě masa, z Ukrajiny plné vlaky pšenice a z Keni pomocí letadel vozí karafiáty. Nekecám. Fakt to takhle funguje. Stejně tak nám lžou ohledně stejných podmínek, když my je máme pořád o dost horší než Němci nebo Francouzi.

Selský rozum říká, že každý hospodář hospodaří proto, aby vydělal, protože jinak za chvíli zajde na úbytě. A proto pěstuje to, na čem se vydělat dá. Není jeho vina, že u nás je to takřka výhradně pšenice, řepka a kukuřice. Na většině ostatního se prostě prodělává. Je zapotřebí nastavit jinou politiku, aby se na pole dostaly i pícniny a technické plodiny. Je zapotřebí znovu spojit rostlinnou a živočišnou výrobu. Pokud to ministerstvo a vláda udělají, budou pole pestřejší zcela automaticky. Každý zemědělec ví, jak by se měl chovat k půdě. Jen se bohužel mnohdy musí vyzvracet a jít dělat zločiny proti přírodě, protože jinak by zkrachoval a jeho půdu by dostal větší sekáč, kterému se drancování tolik neekluje.

Selský rozum říká, že by zisk, který v ČR vznikl, by v ČR měl být zdaněn a daň by zde měla být také odvedena. Stejně tak by na českém zemědělství neměli nejvíc vydělávat ti, kteří zboží jen vystaví v regále a pak si zisky vyvedou někam na Kajmanské ostrovy. Kdyby zemědělci dostali dvakrát takové dotace co dostávají a hytlermarkety si dávaly poctivou marži, tak by české zemědělství bylo naprosto v pohodě a potraviny by byly levnější.

Selský rozum také říká, že vláda, která dva roky ignorovala jakékoliv dobře míněné rady i pokusy o jednání, nedávno ignorovala zemědělskou petici a dále pokračuje v naprosto destruktivní politice, díky které krachují především ty podniky, které se snažily uchovat ztrátovou živočišnou výrobu, takové vládě se prostě nevěří i kdyby teď ukazovala tu nejlaskavější tvář. Selský rozum říká, že se nemá věřit danajským darům a trojským koňům v podobě Agrární komory.

Za toto jedou zemědělci demonstrovat. Za selský rozum a normální svět. Za spojení rostlinné i živočišné výroby. Za svět, kde hospodář ví lépe než úředník, co má dělat se svým polem. Za zemi, která je v základních potřebách soběstačná a chrání si fundamentální základy své existence a svého bohatství. Za zemi, kde existuje vesnický život, folklór a vztah k půdě. Za zemi, v jejíž hymně se nezpívá o válečných vítězstvích a velikosti národa, ale o tom, jak zjara kvetou kytičky. Za zemi šikovných a pracovitých lidí. Za zemi, která není vysávanou kolonií.

Zemědělci nejdou vládě radit, jak má dělat politiku. Mají požadavky a není jejich práce, aby vymýšleli, jak je realizovat. Od toho jsou tam ti královsky placení ministři a parlamentní blběny. Ti mají nastínit řešení a pak se můžeme bavit, jestli je dost levicové, pravicové, konzervativní nebo progresivistické, ale výsledkem prostě má být normální svět. A není-li toho vláda schopná, měla by odtáhnout na smetiště dějin a předat veslo někomu, kdo je větší odborník a lepší politik, který neví, že to nejde, půjde a udělá to!

Přijeďte nás podpořit. Přijeďte všichni, kdo můžete. Bojujete za sebe. Za svoji budoucnost. Bojujete proti tisícům malých vláken, které vás omotávají a dusí. Bojujete za budoucnost každé domácnosti, každého komína, každého auta, každého grilu i udírny. Bojujete za své sousedy, i když to možná nechápou. Bojujete za své děti, i když vám teď třeba nerozumí. Bojujete proti Molochovi, který chce řídit každý váš krok, předepsat vám každý úkon a trestat vás, pokud ho nesplníte.

Na závěr znovu zopakuji leitmotiv protestů:

Buď my ukončíme grýndýl a nebo grýndýl ukončí nás.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (397 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Důchodcům bral, sobě do kampeličky dával, viz video zde: https://t.me/neCT24/50287

fiala

Přidávám k mému prvnímu příspěvku toto mé oznámení.


OZNÁMENÍ: Oznamuji že omezují mé příspěvky na velikost pár řádků. 
 

Naše V.Kydy čtou i čtenáři kteří nejsou zaregistrovaní. Hlavně pro tyto čtenáře aby byli naše V.Kydy co nejužitečnější jsem se rozhodl od začátku přinášet, informace, články, analýzy atd, chvála kterým naše V.Kydy mají přínos pro čtenáře a jsou více pluralistické a pestré.

Nejsme zde uzavřená parta výhradních jedinců kteří si přivlastňují právo "kecat" mezi sebou.

Jsou i jiní čtenáři kteří nás čtou a kteří dychtí se dozvídat informace, články, analýzy atd, 

Pro všechny jiné uživatelé kteří  nejraději si přečtou něčí myšlenku, ať už odpověď, nebo vlastní, stačí jen nečíst můj příspěvek a přejít na další příspěvek. Jako kompromis aby všechny mé příspěvky s informacemi nerušili uživatele kteří  nejraději si přečtou něčí myšlenku, snížím velikost mých příspěvků na velikost jen pár řádků a tak snadno tito uživatelé budou moci pokračovat ve čtení dalších příspěvků.

Bohužel jednomu bývalému uživateli se nelíbili mé příspěvky, nazýval je "tapetování" a dokonce si dovolil opakovaně mně urážet. Neskrývám vám že jsem mnohokrát se chtěl odmlčet, jedenkrát jsem to dokonce i udělal, to co mi dalo kuráž aby jsem neodešel navždy, byla prosba některých z vás abych zůstal jako například zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146346#comment-2146346

Vrátil jsem se , útoky na moji osobu od agresora pokračovali a byli tak intezivni že byl upozorněn od jiných uživatelů například zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146568#comment-2146568

Agresor ale zaútočil z hanlivými výrazy i na tohoto uživatele což donutilo aby agresor a škůdce fóra byl upozorněn přímo od majitele fóra pana Vidláka viz jeho upozornění zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146584#comment-2146584

Agresor ale byl již zcela mimo a dokonce napadl i majitelé fóra Vidláka. Výsledek již znáte náš Vidlák, náš trpělivý Daniel Sterzik který nerad zasahuje a o moc více vyhazuje agresory byl nucen vyhodit agresora přestože nerad zakročil jak to oznámil zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2147480#comment-2147480

Bohužel historie se opakuje , zase se zde objevil uživatel který samolibě sebeurčil správce fóra, kterému mu vadí počet mých příspěvků, nazývá mé příspěvky taky tapetování, v dnešním jeho příspěvku oznámil že mapuje s printscrenem počet mých příspěvku navíc i počet slepic a dokonce s nelichotnou urážkou mně označil jako "krysu nasazenou přímo vevnitř!"

Dokonce jsem právě zaregistroval že k samozvanému správci  se přidala před chvíli  i další  osoba.

 Aby jsem zabránil  zmatku na našim fóru oznamuji že omezují moje příspěvky  na velikost jen na pár řádků bez omezení počtu příspěvků stejně  jako to používají všichni uživatelé.  Jestli si bude přát majitel fóra pan Vidlák aby jsem omezil  počet mých příspěvků, či dokonce aby jsem odešel z fóra jelikož jsem byl označen jako škůdce fóra, velice rád to učiním pro blaho tohoto fóra.

Přeji hezký den vám všem
Antonín
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (101 hlas)

pozadavky

Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)

Dej si prosím závazek JEDNA STRANA A4.. 

Průměrný počet slepic: 2.8 (25 hlasů)

Zajímavé pane RichardCZ  že určujete že 10 příspěvků pro mně je hodně když právě vy sám už máte dnes za pár hodin účastnění 7 příspěvků.
Téže neznám pravidlo našeho fóra které určuje počet příspěvků, či velikost příspěvků na účastníka.
Jestli ano zdvořile prosím oznamte kde se toto pravidlo nachází.
ps. vykání považují za zásadní pravidlo zdvořilosti, tykání od neznámé pro mně osoby považuji za nezdvořilost.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Mně vyhovoval Inzův systém a podle mě neměl být rušen. Ale když byl podle všeho tolika lidem trnem v oku, já proti nim nepůjdu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Nejraději si počtu něčí myšlenku, ať už odpověď, nebo vlastní. Mezi množstvím informací, se pak to podstatné v diskuzi ztrácí...

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

Již jsem napsal v mém prvním příspěvku že naše V.Kydy čtou i čtenáři kteří nejsou zaregistrovaní. Hlavně pro tyto čtenáře aby byli naše V.Kydy co nejužitečnější jsem se rozhodl od začátku přinášet, informace, články, analýzy atd, chvála kterým naše V.Kydy mají přínos pro čtenáře a jsou více pluralistické a pestré.

Nejsme zde uzavřená parta výhradních jedinců kteří si přivlastňují právo "kecat" mezi sebou.

Jsou i jiní čtenáři kteří nás čtou a kteří dychtí se dozvídat informace, články, analýzy atd, 

Pro všechny jiné uživatelé kteří jako Vy nejraději si přečtou něčí myšlenku, ať už odpověď, nebo vlastní, stačí jen nečíst můj příspěvek a přejít na další příspěvek.

Jako kompromis aby všechny mé příspěvky s informacemi nerušili uživatele jako vy, snížím velikost mých příspěvků na velikost jen pár řádků a tak snadno uživatelé jako vy budou moci pokračovat ve čtení dalších příspěvků.

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

jsou dva

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

má být to omezení příspěvku ??

Průměrný počet slepic: 2.7 (22 hlasů)

Krásný postřeh oslepicovaný na 2,5? Zdá se, že krysy drží při sobě.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Polští farmáři, kteří protestují na celním kontrolním stanovišti Jagodin-Dorohusk, otevírají ukrajinské nákladní vozy na obilí, aby se z nich mohla vysypat pšenice viz videa ve zdroji.  „Úhlovou bruskou odřezávají zámky a celní plomby, z každého auta se pak vysypou tři tuny obilí,“ říkají ukrajinští řidiči

zdroj+videa: https://t.me/neCT24/50324

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)
Trvalý odkaz

ANO zvětšuje svůj identitu vládním stranám. Agentura Kantar zveřejnila výsledky nového průzkumu volebních preferencí. Kdyby se volby do Poslanecké sněmovny konaly již dnes, hnutí ANO v čele s Andrejem Babišem by mohlo počítat s podporou 35 % voličů. Na druhé příčce by se umístila ODS s 15,5 % hlasů, tělo na tělo jsou SPD a Piráti , které by volilo 9,5 % občanů. Boj o přežití ve Sněmovně by zatím vyhrály STAN ( 6,5 % ) a TOP 09 ( 5 % ), zatímco další vládní strana, KDU-ČSL by skončila za dveřmi dolní komory parlamentu ( 3,5 % ). Stejně je na tom i Přísaha Roberta Šlachty ( 3,5 % ). Jen o něco lepší postavení má SOCDEM ( 4 % ).

volebni pruskum

zdroj: https://t.me/neCT24/50318

Průměrný počet slepic: 3.1 (44 hlasů)

Tak jsem pořídil screenshot toho, čím nás tu Antonín oblažil, včetně oslepicování, které z něčeho takového logicky vyplývá. Jsem moc zvědav, co zde najdu zítra.

Průměrný počet slepic: 2.9 (30 hlasů)

Tak pořád "zvětšuje svůj identitu". Tohle snad ani není tupě zkopírováno, ale úmyslný test, kdo je ovce schopná něco takového spást.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Pokud se nakonec dají dohromady strany blízké např. Eurokomisařce Jourové, mají lidé růžových brýlí, marně očekávající změnu kurzu, hodně moc po legraci.

Nebo si myslíte, že dojde ke spojení s Okamurou? No, nevím nevím. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Podle mne, tak jak to nyní vypadá, se do parlamentu dostane ANO, SPOLU, SPD+Trikolora, Piráti a STAN. Jestli někdo z ostatních překročí 5% uvidíme (mám ale obavy). Muselo by se jich několik spojit (třeba jako nyní STAČILO). To by ale museli překonat svá "ega" a nezapomeňte jsme v Čechách. Údajně hlavní sponzor PRO jim zakázal se s někým spojit. To pro příklad. (Vzpomínám na akci "Děkujeme odejděte" - tři lídři - pak tři strany - a pak propadliště dějin)

Před šesti lety namlouvání koalice ANO a SPD za podpory Zemana proběhlo. Muti Merkel do toho ale hodila vidle  - Babiši SPD ne ne, jsou e e. A bylo vymalováno.

Pokud se žádný další prvek v parlamentu neukáže je možné ANO+SPD+Trikolora.  ANO + ODS nevidím reálně /alespoň  za současných vedení - to by se musela ODS osamostatnit a transformovat - což nevidím reálným.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Fialů a podobných přilevlých pičusů, k veslům by se měli dostat konzervativci, jako Kuba, Vondra či Zahradil a pak by možná zase dostali ve volbách můj hlas. Ale s tímhle ansámblem ho nezískaj.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

ve svém věku už dávno netvrdím "VÍM", ale jsem pevně přesvědčen.

ODS hraje o udržení v parlamentu, bonbónkem na dortu by bylo přímé spojení s ANO, trošku kyselejším, ale snesitelným podobná podpora, které se dopustila KSČM v jednom z předchozích období. Na to si ale dá ODS pozor, aby to také nebyla labutí píseň před opuštěním parlamentu. Lidé i v ODS jsou schopni se poučit.

Babišovu ANO současný vývoj a aktivity SPOLU nesmírně vyhovuje.

V každém případě STAČILO, případně i s PRO, ale rovnoprávně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

.. Je to klasické vrtění ocasem. Vytváření sebenaplňujících proroctví - respektive, vytváření informačního pole a programování voličského elektorátu. 

Jeden až dva měsíce před volbami by mělo být přísně zakázáno a trestně stíháno vytváření podobných tabulek. Je to maření voleb.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Pro koho agentura Kantar dělá tzv průzkumy. Je to Vašík Moravců a zpravodajství ČT. Ti nemají zájem na tom aby  průzkum ukázal jak se věci mají.Za týden zde máme protest zemědělců a ČT se tváří že se žádný nechystá.Myslím si že jeden z cílů blokády, hnoje a kejdy by měla být naše ČT.

Průměrný počet slepic: 4.9 (61 hlas)

     který si sám zfalšuji. Známý to citát. A průzkumu Kantaru může věřit už jen velmi úsporně intelektuálně řešený jedinec a ještě ke všemu po lobotomii. 

     A co se hromad hnoje týká, doufám, že nebude zapomenuto na budovu zpravodajství neČeské, závislé, probruselské, libtardí televize. A rovněž, že hromada hnoje se objeví i před kancelářemi "Seznamu"  a "Novinek.cz"

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

co jsem napsal v mém dalším "nekonečném" příběhu. Sociologické průzkumy "renomovaných agentur" jsou jedním z těch pomyslných koleček salámu. 

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Ano, hnůj před ČT by byl přímo žádoucí. I na jejich parkoviště.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

kanceláří a studií

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Dva řádky,  tři slova. Velice hluboká analýza. No jo, to je zkrátka náš Bobík :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

A asi si založím vlastní agentůru, bude se jmenovat Pravda pravdoucí:....ANO 12 pct, ODS 3,5 pct Piráti 0,1 pct... STAN 0,1 pct :-)

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Pětikolka plní úspěšně svůj program dovést ČR k bankrotu, připravit ji o to, co ještě zbylo. Potřebuje k tomu naši poslušnost a ještě nějaký čas, tak se snaží zdržovat, aby ještě stihla všechno rozvrátit. EU vyhrožuje Maďarsku (viz článek níže) - všechny nás mají za otroky, kteří musí poslouchat, jinak přijdou tresty. Čert nám byl tu holotu dlužen.

--------------------------------------------------------------------------------------

EU VARUJE MAĎARSKO, ŽE JAKÉKOLIV POKUSY OBNOVIT SVOU SUVERENITU PORUŠUJÍ ZÁKONY EU

Podle Evropské komise nový maďarský zákon, který vytváří speciální státní orgán na ochranu neocenitelné a těžce vybojované suverenity národa, „porušuje právo EU“.

Maďarský národ není podle Bruselu ničím jiným než vazalským státem EU, bez suverenity či kontroly vlastních hranic a musí se podle toho i chovat.

„Zřízení nového orgánu s rozsáhlými pravomocemi a přísným režimem monitorování, prosazování a sankcí také může vážně poškodit demokracii,“ varoval mluvčí Evropské komise.

Legislativa přichází v době, kdy maďarský premiér Viktor Orbán, který se opakovaně dostává do konfliktů s EU kvůli snahám Bruselu zasahovat do maďarské politiky, zintenzivnil kampaň své strany před volbami do Evropského parlamentu v červnu 2024.

Tess Summers na sociální síti X (bývalý Twitter) uvádí:

„V Maďarsku podle nového zákona bude zřízen speciální orgán pro monitorování rizik zasahování do politiky, který bude sankcionovat zakázané zahraniční financování stran a hnutí, které se účastní voleb. Trest může představovat až 3 leté vězení. EU to samozřejmě nemůže připustit, protože EU jasně zasahuje do maďarských voleb.“

Podle agentury Reuters má Maďarsko dva měsíce na to, aby odpovídalo na formální výzvu Evropské komise. Pokud Maďarsko nezaujme postoj ke stížnostem uvedeným v dopise, může Komise jako další krok v postupu Maďarsku zaslat odůvodněné stanovisko, což je formální žádost o dodržování právních předpisů EU.

Tento protidemokratický krok Bruselu přichází v období, kdy Orbán nadále varuje EU a západní státy před hloupostí podpory ultranacionalistického režimu na Ukrajině neomezeným financováním její armády.

Podle Orbána je strategie USA a EU donekonečna financovat válku Ukrajiny s Ruskem v naději, že přinesou změnu režimu v Moskvě, zbytečná.

Jaká je strategie Západu v této válce? Trochu to zjednoduším, ale je tomu tak. Naší strategií je, že Ukrajinci budou bojovat a vyhrají na frontě, Rusové prohrají a tato prohra způsobí změnu režimu v Moskvě,“ vysvětlil ve video projevu zveřejněném v neděli Zoltán Kovacs, mluvčí maďarské vlády.

"Taková je strategie - my financujeme a Ukrajinci bojují a umírají," dodal.

Maďarský lídr dále prohlásil, že:

Ve stadiu, v jakém se nacházíme nyní, je zřejmé, že Ukrajinci v první linii nevyhrají. Na bojišti neexistuje žádné řešení. Rusové neprohrají. V Moskvě nedojde k žádným politickým změnám. Taková je realita.“ AUTOR: Baxter Dmitry / 11. února 2024 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

Ano je to tak jak píšete Včelko viz níže další zdroj o vyhrůžkách Bruselu oproti Maďarsku. To je demokracie EU jako "kovaná" , či lépe vyjádřeno "Demokracie v okovech"

Brusel hrozil, že srazí maďarskou ekonomiku na kolena. Poradce Viktora Orbána pro politické otázky fakticky potvrdil, že úřady Evropské unie vydíraly Maďarsko kvůli jeho nesouhlasu schválit vyčlenění unijních peněz na pomoc Ukrajině.  Dříve Financial Times s odkazem na dokument vytvořený úředníky EU napsal o tom, že Evropská unie může podkopat maďarskou ekonomiku, pokud Budapešť bude i nadále vetovat pomoc Kyjevu.  Poradce maďarského premiéra Balázse Orbána ve své odpovědi na dotaz rakouských novinářů o tom, zda Budapešť čelila vydírání a zda situace byla opravdu vážná, uvedl, že byla vážná a potvrdila, že informace zveřejněné Financial Times byly pravdivé.
zdroj: https://t.me/neCT24/50294
 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

Když vznikala EU bylo to spojení západních demokratických států. Po rozpadu "Východního bloku" jsme s nadějí a heslem "Patříme na Západ" do EU vstoupili - a přišlo první varování které se nebralo v potaz - limity a kvóty na počet cukrovarů, počet hlav vinné révy ve vinicích atd. Vstup na pracovní trh až za několik let ... . A pak postupné přiškrcování obojků. Co budu povídat všichni to známe co bylo dál. Nyní už to není spojení demokratických států, ale totalitní Velký bratr který hlídá a vysává své otroky. A ten kdo si hraje na samostatný a suverénní stát, toho musíme uškrtit, aby nenarušoval naši krásnou Bruselskou progresivní demokracii.

PS: Hitler se také stal kancléřem demokratickou cestou a co bylo pak víme. Většinu Evropy už ovládáme - tak nyní "Hrrr na Rusa!"

Průměrný počet slepic: 4.9 (59 hlasů)

Evropští liberálové a eurokrati jsou nebezpeční šílenci. Vyzbrojováním a provokováním Ukrajiny, aby zaútočila západními raketami na centrální Rusko, jsou na nejlepší cestě vyhladit všechny Evropany. Páteční jednání delegace Kongresu USA se Zelenským v Kyjevě ukázala, že USA nebezpečí jaderné války mezi Západem a Ruskem vyprovokované Kyjevem vnímají jako nebezpečnou hrozbu. Zelenskyj při pátečních rozhovorech opakovaně požadoval dodávky amerických raket dlouhého doletu ATACMS, aby mohl v souladu s nápadem Eurokratů zaútočit na centrální Rusko. Dostalo se mu však tvrdého odmítnutí. USA nedodají Ukrajině rakety s doletem delším než 150 km, protože nemají záruky, kam bude Kyjev tyto rakety střílet. Výsledek pátečního jednání  v Kyjevě tak opět ukázal, že Američané jsou si na rozdíl od Eurokratů vědomi, že rakety dlouhého doletu v rukou kyjevské soldatesky představují riziko rozpoutání III. světové války i jadernou odvetu Ruska proti všem dodavatelům těchto raket!  Evropští liberálové budou ale  raději riskovat rozpoutání jaderné apokalypsy, než aby riskovali, že utrpí volební porážku, a přijdou o svá politická koryta, i o miliardové granty určené na podporu imigrace i prosazování politik Green Deal a Gender.  

vïce zde: https://www.michalapetr.com/map-1908-sok-20-milionu-imigrantu-nejmasovejsi-imigracni-vlna-jakou-evropa-kdy-zazila-se-vyda-brzy-na-pochod-oznamil-vcera-z-berlina-byvaly-hlavni-poradce-merklove-pro-otazky-rizeni-imigrace-geral/

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

.. ale vymínil si u EU jednak čtvrtletní kontroly jejich využití, a, to se málo ví, s Ukrajinci zase FUNKČNOST plynovodu z Ruska do Maďarska. Tedy, nebude-li plyn pro Maďarsko, nebudou peníze pro Ukrajinu. Takto se hájí národní zájmy..

Po vyslechnutí a přečtení rozhovoru Tracker Carlson vs. V.V. Putin jsem přemýšlel nad tím, proč zůstala jedna trubka Nord Streamů nepoškozená, (ta, která má turbíny na generální opravě) a proč ji Němci sami nedovolují spustit, a také, proč nefunguje plynovod Jamal přes Polsko, ač Poláci sami jsou na Německu silně ekonomicky závislí. Napadá mne jen to, že sami Němci nechtějí, aby jim oba zdroje ruského plynu současné USA zničily. Jsem přesvědčen, že část německých elit o přípravě atentátu na Nord Streamy věděla a ponechání jedné funkční trubky, momentálně neschopné provozu, byl pro ně snesitelný kompromis. Určitě v tom Němci jeli, minimálně proto, že Baltické moře jej jejich rybník a divil bych se, kdyby si ho nedokázali ohlídat. A protože i na svých hlavách mají hroudu roztékajícího se másla, tak "mlčí". 

Moje úvaha je, že se čeká na volby v USA. Donald Trump dostane svoje "America First", protože Německo a asi i Francie část svého průmyslu přesune do USA, a pak bude mít jak dostávat opět levný ruský plyn. K tomu, aby evropské firmy "vypomohly" USA při opětovné industrializaci, potřebovaly pobídku, nejlépe takovou, aby to dávalo smysl obyvatelstvu. Tu dostaly, ve formě drahých energií doma a levných energií v USA. Pokud evropské firmy budou své výrobky, určené na americký trh, produkovat v USA, nebude to zase tak špatně. Enviromentální dopady této výroby zůstanou také v USA, obnoví se prakticky odepsaná a kriticky podinvestovaná americká dopravní a energetická infrastruktura, Američané dostanou pracovní příležitosti.

Není totiž možné USA zahnat do kouta, je to jaderná supervelmoc. Pokud se mají ze světového vojenského a finančního hegemona stát opět lokální velmocí, musí být schopny pokrýt většinu svých potřeb samy. Doba, kdy USA tisknuly zelené papírky, potřebné pro globální obchod energetickými surovinami, a dovážely si za ně vše z celého světa, od mozků po toaletní papír, je u konce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

každý politik. Předvedl to i Putin v rozhovoru. Když to srovnám s našimi blbouny, kteří by hned válčili, mám obavy o naši budoucnost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Dobrý den, mám rád dva typy komentářů- ten první je skutečný příběh z první ruky a ten druhý je autentický osobní názor "vlastnoručně" vymyšlený diskutérem. Prostě něco, co nikde jinde nenajdu, něco o čem jsem nikdy nepřemýšlel, nebo souvislosti které mě nikdy ani nenapadly. Takže předchozí Váš příspěvek je  pane Richarde za mě opravdu super. Jen asi nesdílím názor (nic ve zlém), že by nám USA povolily časem brát plyn z Ruska, protože je to pro nás forma závislosti na nich. Stačí například před hlasováním EU o pomoci Ukrajině zastavit schvalování nových LNG terminálů a podle hlasování se pak uvidí, jestli si EU víc plynu (tím pádem levnější plyn) vůbec zaslouží. Ještě krátce můj názor na události s Ukrajinou, ať nejsem jen černý pasažér diskuse: Americká vláda diplomaticky i vojensky podporuje svoje firmy, o tom není pochyb. Nikdy nesouhlasila s výstavbou Nordstreamu2 a aktivně jí bránila. Díky sankcím museli potrubí nakonec dodělat Rusové, protože původní dánská nebo norská firma měla strach ze sankcí USA proti nim. Pokud by totiž Němci dokončili Energiewende, tak by měli nejlevnější energii na světě. Vyráběli by jí totiž v OZE skoro zadarmo, a když by nefoukalo a nesvítilo, tak by zapli plynové elektrárny s plynem za 10 eur/MWh z Ruska. Vytvořili tedy chaos v blízkosti EU a z Ruska udělali našeho nepřítele. To oni umí. Co získali? Získali energetický trh EU pro své firmy na úkor Rusů. Spostu bloků jaderných elektráren měli stavět rusové, ale bude je stavět  Westinghouse (hlavně Polsko). Palivové tyče budou dodávat také oni, přestože nejsou tak kvalitní. Místo levného plynu z Ruska, náme drahé LNG z USA. Vytvořili závislost EU na energetickém sektoru USA, kterou bezpochyby použijí k vydírání. A v neposlední řadě zvýšili zisky i svým zbrojovkám. Tohle prostě od nich byla dokonalá operace, ve prospěch svých firem. Teď budou, podle mě, určovat množství plynu které se sem smí dovézt a tím určovat jeho cenu tak, aby nikdy pro nás nebyl levný. P.S. Když jsem si nedávno říkal, jak je možné, že si češi dovolili vyřadit z tendru na stavbu reaktorů firmu Westinghouse (když vlastně celá krize na ukrajině slouží tomu, aby se američani dostali k tendrům v Evropě), napadla mě tato konstrukce: Westinghouse staví asi šest reaktorů v Polsku a na Česko už nemá kapacitu. Domluví se tedy s naší vládou, že je vyškrtnou z tendru kvůli nějakým technikáliím a až přijde čas, tak jí zažalují a budou požadovat náhradu škody. Tu samozřejmě dostanou, takže budou mít aspoň něco, jinak by neměli nic. Jestli se to opravdu stane, tak si asi udělám papíry na nějakého analytika :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Když se baba Merkel Sauer dostala na německý trůn, hlásala s Ruskem Velký mír a nový Úděl pro EU. 

Tedy německý průmysl a ruské energie a suroviny, které celému USA natrhnou zádel!

A tehdy na Merkel Sauer vytáhly ty americký děvky nějaké odposlechy.

Merkel Sauer otočila kormidlo EU o 180 stupňů!

Od té doby jede celé EU na německém Wilhelm Gustlloff. Jenže jej tentokrát nezasáhla  ponorka Ruska, ale USA.

Kapitáni katastrofu přežili. Zemřela však většina pasažérů.

Zemědělci EU se této sebevražedné plavby bez zajištění nechtějí účastnic. I oni totiž mají jít ke dnu společně s cestujícími.

Kdo nenastoupí, možná přežije!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pirátská svoloč proniknuvší do městských struktur napříč republikou koná zlo. Je nepochopitelné, kolik lidí jim svým hlasem dává možnost terorizovat zbývající část obyvatel. Téměř všude, kam vkročí pirátská noha, začíná tažení proti zdravému rozumu, motoristům a v podstatě proti soukromému vlastnictví. Volí tedy Piráty především ti, kteří nic nemají a jsou šťastní, když na tom stejně budou časem i ostatní? Jsou to děti Klause Schwaba a Georga Sorose? A proč díky koalicím mají podporu i svých partnerských stran, když jdou i po jejich voličích? Proč na periférii zájmu o spolupráci stojí SPD, když ta na rozdíl od Pirátů nikoho neterorizuje?

Pražský exprimátor Hřib se doslova vyžívá ve své nenávisti k automobilové dopravě. Z piedestalu ho sice odstranil Svoboda z ODS, ale to je tak neschopný a nevýrazný primátor, že o něm nikdo neví. To rodák z vísky na Moravě pojmenované Slavičín řádí jako utržený vagón. Čím větší komplikace v pražské dopravě se mu podaří, tím větší radost má a projevuje ji natočením oslavného šotu zveřejněném záhy ve zprávách. Cca před 2 měsíci se bil v hruď při zprovoznění ulice Jana Želivského, kde za Ohradou došlo k rozšíření zastávek a naopak zúžení komunikace ze čtyřproudové na dvoupruhou. Od té doby je křižovatka na Ohradě věčně ucpaná a mezi řidiči dochází k velkým sporům při zařazování se. Ve špičce tam musí stát policisté, kteří sami nevěřícně kroutí hlavou. To vše pro dobrý pocit Hřiba, protože uživatelé zastávky zvětšeného prostoru, na kterém by se dal hrát fotbálek, nijak zvláště nevyužijí. Praha 3 je vůbec unikát, ale i tam jsou Piráti u kormidla.

Jejich hlavním úkolem je výběr peněz, likvidace soukromého vlastnictví a otravování těch, kteří něco dokázali. Místo snahy budovat cosi přínosného se zabývají vlastními představami o krásném světě, přičemž se v nich zásadně rozchází s potřebami a realitou. Ukázkou toho je nulová snaha dobudovat dálniční obchvat Prahy tak, aby se metropoli vyhnula kompletní kamionová doprava. To by měla být priorita odboru dopravy na Pražském magistrátu. Místo toho se zabývá ,,zkrášlením“ Hlavního nádraží na úkor centrální magistrály fungující jako hlavní pražské tepny, návratem trolejbusů do města a velkokapacitními dopravními prostředky nevhodnými díky struktuře města. Mimochodem, trolejbusy na Proseku jezdí minimálně a cena montáže elektrického vedení musela být vysoká. A nově zakoupené elektrohousenky, se kterými se počítá na druhém konci Prahy, se na svou trasu ani nevejdou. Teď přibydou stejně dlouhé tramvaje.

V podstatě jde o vlaky jezdící městem a potřebující vcelku nákladnou technologii, jejíž pravidelné opravy stojí miliardy. Výstavba kolejí, el.vedení a zastávek není nic jednoduchého, navíc otřesy od jedoucí tramvaje často obtěžují i obyvatele blízkých domů. Chápeme však, že bez tramvají by MHD kolabovala a jsme s tím smířeni, přestože řada z nás do nich třicet let nevstoupila. Řešením tak je metro, kterého si i motoristé váží, protože jim nijak nepřekáží. Nemusíte jím jezdit, ale pro milion Pražanů je to vhodná alternativa k pozemní dopravě. Mohli by to zkusit i v Brně, ale tam zatím váhají. Autobusy jsou nutné zlo podobně jako tramvaje a jejich zvýhodňování je občas trochu otravné, nicméně jsou místa, kde to má svou logiku a dá se s tím žít. Jinde je to nesmysl, který Hřibovi a jemu podobným lechtá ego, protože délka pruhu pro autobusy vedoucího podél toho pro ostatní nemá vůbec smysl. A někdy zase dělá tato úprava guláš v návazném řešení křižovatek.

Daleko nejhorší je však přístup k parkování. Žijete ve městě, nebo do něj musíte často dojíždět, a jste tak obětí nenasytnosti úředníků. Mít auto je pro ně skoro zločin. Všechny ty placené zóny před domy, kde bydlíte, jsou prostě útokem na podstatu města. Jakým právem chce kterýkoliv magistrát zpoplatnit místa k parkování s výjimkou těch na hlídaných parkovištích, to nám není jasné. Za auta jste zaplatili daň několikrát už při jejich pořízení, do státní kasy přispíváte zásadně jejich provozem, zbytek je prostě krádež. Je chybou města, že nestaví parkovací domy a při pachtování s městskými pozemky a majetkem myslí pouze na zisk. Přitom je logické, že při nákupech, zásobování, rozvážení dětí do škol či kroužků, při péči o seniory a bydlení ve městě prostě auto potřebujete a těžko si ho vezmete na záda a donesete na balkon.

Nově se Hřib zabývá myšlenkou na rozdělení už tak vysokého parkovného dle velikosti auta. V Paříži už to zavádí a SUV jsou ohodnocena 3x dražším parkovným. Je to bizár. Bohužel čím větší hovadina, tím vítanější Piráty a liberály. Co může člověka omezit nebo naštvat, to je Piráty a ,,progresivisty“ vnímáno pozitivně a s otevřenou náručí. Podporují ucpávky měst na silnice se lepícími aktivisty a požadujícími třicítku místo toho, aby byli dobrými správci a udržovali komunikace v dobrém stavu. Bohužel, ODS, ale ani zástupci ANO a dalších stran, nejsou schopni tuto skupinu lidí eliminovat a v podstatě jim napomáhají terorizovat obyvatele měst. Motoristé jsou snadná kořist, a ti movitější navíc tučná. Jde tak o další útok na soukromý i firemní majetek. A my přemýšlíme, kam až to vše může zajít. Svoboda je chimérou a svazování lidí se stalo normou tohoto tisíciletí. Vracíme se k feudalismu, někdy spíše k nevolnictví či otrokářství. Každý z nás má za krkem několik klíšťat přisátých k našim financím. Upřímně, kolik Vám zbývá na život a k vytváření si radosti?

AUTOR: Jindřich Kulhavý
zdroj: https://cz24.news/jindrich-kulhavy-klistata-jsou-stale-neodbytnejsi/
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Včelka Mája mě v diskuzi pod předminulým článkem ujistila v tom, že nejsem sám, kdo má podezření, že se mezi zaregistrovanými uživateli se skrývá kupa krys, které slepicují tak, aby určité diskutéry znechutili, nejlépe k odchodu.

Ale nejlepší je mít krysu nasazenou přímo vevnitř. Zpozoroval jsem tu někoho, kdo tu tapetuje dost šíleným způsobem - 21 z 97-mi komentářů pod minulým článkem je jeho, stejně jako 7 z 12-ti dosavadních zde. Navíc aktivně zničil Inzův systém oddělující příspěvky přímo k článku, takže k němu už se moc přehledně diskutovat nedá a člověk se musí prodírat množstvím tapet. Nejlepším krytím je přehnaná pozitivní aktivita a dělání se blbým. Navíc pochlebování každému, ale když se někdo jeví moc nebezpečně, tak po něm vyjede, bez ohledu na to, jak nesmyslně - jeho spolukrysy budou slepicovat tak, aby on z toho vycházel jako ten správný. Jenomže tím mě na sebe zároveň upozornil.

Nesedí u něj spousta dalších věcí. Před nedávnem psal o tom, že nevidí možné jiné scénáře, než jeho dva, načež jsem reagoval, že já bych o jednom věděl, ale že o tom nám Vidlák zakázal psát. Jeho odpovědí bylo část svého původního příspěvku z důvodu ochrany fóra smazat. No a teď vyzývá k vyhazování z oken.

Woody Allen kdysi prohlásil, že jen fakt, že jste paranoidní, ještě neznamená, že po vás nejdou. V podstatě je mi jedno, jestli tady ze mě teď uděláte psychouše, obviníte z rozbíjení fóra mě, nebo mi Vidlák zruší účet. Já na diskutování zde opravdu nevisím. Ale nikdy nebudu ustupovat od toho, jak věci vidím já.

Průměrný počet slepic: 3.4 (37 hlasů)

.. imitačně - provokační činnost, nebo také PSYOPS. Když se objeví nějaká iniciativa, která je "nebezpečná" tak je snaha o její ovládnutí. Své by o tom mohli hovořit lidé z vedení LEX-u. Znal jsem osobně dva z prezidentů LEX-u.

Jeden z nich mi vyprávěl, jak se tam infiltrovali "agilní" členové a chtěli zakládat všelijaké kontrolní a revizní komise a další orgány, ve snaze organizaci zahltit a přetížit. Aby to bylo možné, byla před lety výrazně změněna pravidla pro spolky a sdružení, byla stanovena pravidla pro jejich fungování, navýšena administrativa. A není nezajímavé, že právě "agilní nově příchozí" bývají schopní administrátoři..

Někdy to nemusí být zrovna infiltrace, stačí několik lidí, kteří ve svatém nadšení začnou, nechtěně, ale přesto, škodit. Těm stačí vysvětlit, co dělají blbě. Čtenáři Vidlákových kydů o Protestní jízdě na Prahu již dobře vědí, a tak stačí pod každý Vidlákův článek vložit JEDINÝ odkaz na tuto akci, pro případné nově příchozí. Antonín to pochopil velmi snadno, stačilo mu zdvořile napsat. Ještě mu budeme muset vysvětlit, že méně je více, a stručnost matka moudrosti. Určitě to pochopí, až si to přečte.

Když sem něco vlepil INZA, nebo Mája, vždy to byla perla či vybroušený diamant. Jeden, maximálně dva články odjinud + krátké a přehledné vlastní komentáře a příspěvky. 

Já jsem proto omezil svou aktivitu a velmi zvažuji, na co budu reagovat a jak, abych fórum nepřehltil informacemi.

Je dobré toto znát a naučit se tomu bránit. Mnohé věci nám jsou nepochopitelné, ne proto, že bychom byli hloupí, ale proto, že některé jevy jsou mimo okruh našeho chápání. Neučí se to na školách, nemluví se o tom. Znám třeba několik ekonomů, většina z nich nechápe, jak vznikají peníze, jak a proč vznikly, jak se v čase vyvíjely a kam směřují ve svém vývoji dnes. Neučí se to. Někomu to vyhovuje. Scientia potentia est (vědění je moc)

Kam se poděl INZA?

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

     Vidlàkovÿch článků zpětně a jejich diskuze. Už nemàm pochybností. Ten jedinec zaplevelí a spolehlivě znepřehlední každou diskuzi. To není nàhoda, to je záměr. Ten jedinec má za úkol škodit. O tom jsem přesvědčen. K Vidlàkovu člànku toho obvykle napíše minimálně nebo vůnec nic. A přiznàm se, že osobně velmi zvažuji se těchto diskuzí účastnit. To co jedinec zveřejňuje, si každý může přečíst na dezolàtních serverech. Takže to vidím tak, že jediným přínosem je nepřehlednà diskuze. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

.. a kolejový svršek také může být udělaný tak, aby zbytek otřesů dokázal absorbovat. Praktickou ukázkou, že to jde, je nová tramvajová trať z Liboce na Dědinu. Tramvaje tam nepotřebují protihlukové stěny. Tramvaje bych Hřibátorovi zrovna nevyčítal.. Trolejbus, který nedokáže sjet z Evropské na nádraží Veleslavín je faux pas, s tím souhlasím.. Nezbude, než je přesunout na trasu Letňany - Prosek. 

Trolejbusy jsou také fajn. To, že zatím nemá dopravní podnik dostatek strojů na provoz trolejbusu na Prosek a Letňany a trolejbusy jezdí prokládané autobusy nevadí. Jsou tam dlouhé a rovné úseky, na kterých trolejbus jede na elektřinu z trolejí, zároveň si dobíjí akumulátory a pak může složitými křižovatkami projet bez sběračů a na konci své trasy obslouží třeba i čtvrť rodinných domků bez nutnosti stavět trakční vedení. Zejména začátek trasy, z Palmovky na Prosek, dlouhý, táhlý kopec, je ideální pro trolejové vedení.

Elektromobilita totiž dává smysl zejména ve veřejné dopravě a ve městech. Jde o přesun exhalací z města ven (elektromobil má výfuk v elektrárně), což není blbě. Pokud ta elektřina bude z atomové elektrárny, tak se obejdeme i bez toho komína.

Dovedu si představit, že s postupnou obměnou strojového parku budou klasické autobusy nahrazovány hybridními autobusy / trolejbusy, s akumulátorem, sběrači a spalovacím motorem, který bateriím pomůže na delších trasách, v zimě autobus vytopí svým odpadním teplem, a najednou zjistíme, že nám stačí dovézt třetinu ropy..

Trolejbusy byly z Prahy "vypuzeny" právě kvůli výstavbě metra, tehdy neexistovaly trolejbusy, které mají akumulátory a které si dokáží samy nalézt správnou trolej pro každé ze svých dvou tykadel. Bylo obtížné zajišťovat objízdné trasy, a ropa ze Sovětského svazu tekla prakticky zadarmo.

Co se týče hlučnosti tramvají, ta je způsobována především mizerným kolejovým svrškem. Siemens svého času nedokázal vyrábět tramvaje, schopné jezdit ve městech východní Evropy a ve zbytku světa, tak jim nezbylo než koupit Tatru Smíchov.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

madame Merkelová, aby byly zachovány fabriky koncernu v "německy mluvících zemích", především v Německu a když se trošku srovnala situace, využil SIEMENS SKV část vysoce vzdělaných českých konstruktérů, technologů a kontroly pro zahájení výroby v Rusku, především proto, že se předpokládalo, že se lépe v Rusku domluví. Jak to vypadá dnes, netuším, ale... proč si dělat iluze. V každém případě už dávno před likvidací fabriky ve Zličíně pan Klaus použil mnohem starší větu "peníze nesmrdí".

V každém případě Richarde CZ, nejen že s obsahem vaší reakce souhlasím, ale doplňuji, bez přímé souvislosti, právě o zkušenost ze Zličína  "Bílý dům" obhospodařují různí nájemníci kanceláří a o největší a nejmodernější halu ve své době v koncernu SKV SIEMENS se nyní dělí hala na firmu provozující zábavné jízdy na motokárách, část další zábavní technologie ve stylu nafukovacích skákadel všeho druhu a část obhospodařuje servis oranžových vlakových souprav pana Jančury. V přilehlých "Zahrádkách" (název místní ulice), kde měla fabrika dost rozsáhlý sklad dílů od externích dodavatelů, již dnes stojí developerský komplex domů. Ze dvou ubytoven pro externí zaměstnance, tehdy převážně z Polska, "někdo" jednu zrekonstruoval a obnovil, druhá, vybydlená, dělá ostudu na horizontu vedle stále ještě stojící haly jako zřícenina.

Ještě drobná připomínka k montážní hale ve Zličíně. Do Zličína se stěhoval základ výroby původního závodu Tatra Smíchov s výrobou moderních tramvají a souprav pro Pražské metro, výroba byla rozšířena o železniční vagóny, původně konstruované pro montáž v závodě Tatra Studénka. To všechno ve formě dokumentace a následné realizace převzalo SKV SIEMENS s tím, že se realizovala, navíc úspěšně, výroba souprav pro předměstskou dopravu v Jižní Americe a v Itálii, ale také pro Švýcarské dráhy. Výhodou Pražské fabriky, na rozdíl od dalších v rámci SKV SIEMENS byla velikost haly, kde se dařilo, bez vyvážení vozů a souprav mimo halu s ohledem na délku a výšku vozů, realizovat montáž všech součástí, včetně těch ukládaných na střechu. Po dokončení byla zajištěna kompletní funkční kontrola celých souprav v části haly, včetně vodních zkoušek a tlakových zkoušek vozů, tedy příprava na plné zařazení souprav do provozu a to za přítomnosti techniků odběratele. V hale se montovaly vozy a soupravy od kovářské práce se surovými plechy, přes lakovnu až po konečnou montáž pro předání kompletních vozů a souprav. To všechno bylo zajištěno kompletně vlastními zaměstnanci od konstrukce, přes technologii a ucelený soubor dělnických profesí, až po konečnou kontrolu, téměř bez nutnosti "opouštět halu". Hala byla vybavena jeřáby a dvěma posuvnami. Posuvny byly unikátním zařízením, které zajišťovalo přesun rozdělaných vozů na konkrétní "kolej" určenou pro konkrétní technologické a montážní postupy. Fabrika s vědomím tehdejší vlády ČSSD a účasti odborů, už tehdy v čele se Středulou, ukončila své původní zaměření, zaměstnanci, pravda, odešli s relativně tučným odstupným, podle svého osobního zaměření, délky zaměstnání, zkušeností a možností zaměstnání, do důchodu,  k firmám, nebo do soukromí po celé republice. Výrobu zajišťuje "nějak" Škoda Plzeň a některé původní železniční dílny, ale nákladně a moderně vybudovaná hala, dnes už bez posuven a původních technologií stojí dál na konečné metra v Praze Zličíně jako pomník vývoje kapitalizmu v Čechách. Pomník pro pamětníky. Návštěvníci Prahy, včetně cestujících na letiště a do vzdálených destinací nemohou tušit, jaké technické zázraky, na úrovni doby a potřeb zákazníka, dokázali předvádět zaměstnanci toho kolosu. 

Kolik podobných, i horších osudů zažili a zažívají dělníci a další zaměstnanci v celé naší zemi.

Možná by nebylo od věci, kdyby se i  ve "vidlákově"  zmínili o "vývoji" své fabriky ve svém regionu také další pamětníci. Ostrava má hodně "svých osudů", Rukavičkářské závody v Dobříši tak "nějak pokračují", ale prošly od výstavby v padesátých letech, od koncentrace původně domácké výroby do závodu až po likvidaci, velmi zajímavým vývojem, neskutečné množství příběhů bychom se mohli dočkat od potravinářů, textiláků, sklářů, výrobců zemědělské techniky, přesného strojírenství, optiky ... Ono totiž nejde jen o politickou změnu, ale také o povědomí lidí, jaké možnosti měli a jaká může být pravděpodobnost nápravy některých původních změn. Nejde zdaleka jen  o legislativu. Pan Jandejsek tvrdí, že je možný návrat k soběstačnosti v oblasti zemědělství. Zde na "kydech" se ozvalo několik původně techniků o svém původním zaměření. Nebylo by od věci se dozvídat  jaké možnosti a zájem občanů by mohl být v oblasti návratu průmyslu do regionů. Na zaměstnávání v regionech je závislá i doprava, kterou zrovna piráti zpochybňují, protože podle nich není tak hustá síť potřebná. 

To jsem se zase rozepsal co? 

Já jsem ve Zličíně pracoval velmi krátkou dobu, jistě se najdou lidé, kteří by své poznatky upřesnili, nemám tak úplný přehled i vzhledem k tomu, že svou práci jsem se na poslední chvíli před důchodem učil od lidí, kteří znali podstatně víc a to i z působnosti v té hale, i celého vývoje souvisejícího s přesunem provozů odjinud. Mnohem podrobněji znali i postupný přechod od státních podniků, přes privatizační procesy až po úplnou likvidaci. Můj pohled není úplný, je dost subjektivní. Byli tam pamětníci z dob výroby Na Smíchově, ve Vysočanech a jinde, než došlo ke koncentraci a "konečné privatizaci", ve výsledku likvidaci několika dlouho velmi významných závodů. 

V každém případě opakuji STAČILO a pokud se jinde otřepou od předsudečné nenávisti k části STAČILO,  jsem schopen vidět potenciál například PRO, ale i jiných politizujících subjektů, s využitím množství, podle Skály už dnes rozkročených odborníků, na množství společensky potřebných oblastí. 

To ale předpokládá všeobecný nadhled rozumně uvažujících občanů.

      

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Elektroautobus vozí stále dokola, sem a tam, baterku vážící kolem pěti tun, vyrobenou z drahých a vzácných materiálů, těžených příšerným způsosobem. Baterka se zcela logicky, kvůli namáhavé a složité funkci brzy opotřebuje, tedy prakticky funguje chvilku a tím znehodnotí i vozidlo. To je prokázaný fakt. Kloubový elektroautobus, nebo kloubový bateriový trolejbus vozí, sem tam stále dokola, baterku násobně těžší a podstatně větší.  Elektromotor jako takový ve vozidlech funguje dobře. Ale baterka do něho nepatří. Pokud by se elektrovozidla obešla bez baterky, například s nějakým vhodným generátorem elektřiny, mohlo by to možná částečně dávat smysl. I když současně vyráběné autobusy ani kamiony nečudí ani nesmrdí. Proto pochybnost, proto pouze možná?

Baterie v autě je vhodná pokud jde o RC model na vysílačku, baterie je nenahraditelná ve skútru či vozíku pro lidí s pohybovými problémy, kteří jezdí mezi choci po chodníku. (I když kvůli ceně a životnosti baterií je jízda elektroskútrem či invalidním vozíkem, prokazatelně nedražším prostředkem určeným pro přepravu osob.) 

Pokud jde o znečištění ovzduší, neznám v dnešní době nákladní auto, či autobus, který smrdí. Dnes v praxi smrdí obvykle pouze některá malá osobní nafová turbo auta. K tomu pravděpodobně přispívá dnešní bionafta, spalovaná v malých motorech. Pokud by paliva neobsahovala biosložky a další látky, které do nich nepaří, byla by situace týkající se znečištění ovzduší lepší.

Motoristé a účastníci dopravy budou mít ve volbách příležitost dát hlas politikům, kteří  nemají potřebu stát proti nim, naopak, budou stát na jejich straně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

nám už léta tvrdí, že ta auta strašně smrdí. Slabé hlavy a slabé plíce, netuší, že lidé smrdí ještě více.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

ověřeným vědeckým poznáním. Jedno druhé nevylučuje.

Dnes se musím vrátit ke včerejšímu Danielu Sterzikovi - Vidlákovi:

"Ještě totiž nevyjely a vláda už vyjednává. Jako vždycky se ukazuje, že funguje jen nátlak. Čím větší, tím lepší. Servilita a poslušnost vzbuzují jen aroganci moci. Nikdy a nikde to není jinak. Ale jakmile hrozí průser, najednou to jde. Dovedete si představit, co všechno půjde, až bude Praha zablokovaná a protesty se budou ještě stupňovat? Až se ukáže, že to není jen tisíc traktorů, odbory, profesní svazy, ale i široká veřejnost?"

Nejsem vědec, ani politik, ale selský rozum mi tu a tam něco napoví. Ne tak úplně souhlasím s pouhým fungováním nátlaku. Nenechat se ukolébat!!!

Životní zkušenost, ( VŠŽ, jak na mě reagovala jinde sluníčkářská dívčina z jejího pohledu urážlivě k mé osobě - vysoká škola života), mě vede k opatrnosti posuzování konkrétních a viditelných jevů. Fialova vláda se nebojí tak jak si mnozí představují. Nevede mě to k nezřízenému optimismu. Odkrajování koleček salámu pokračuje, jen se mění šířka kolečka toho salámu, nebo intenzita tlaku na nůž.  

V době hlubokého socialismu jsem "měl řeč" s nadějným funkcionářem, kterému hrozilo soudní stíhání za nějakou rizikovou operaci hospodářského charakteru. Zcela klidný nebyl, ale sebevědomí mu nechybělo. Na dotaz, jestli mu TO stojí za riziko odpověděl, že který kdy funkcionář nebyl v ohrožení soudem, nikdy se nestal dost významným a úspěšným. Tehdy to mladému klukovi vycházelo, co dělá dnes nevím, ale pro současnost mi připomněl, že obecné vnímání současných politiků odpovídá podobnému "narativu". Fungovat na hraně snesitelnosti obliby okolím a na hraně legislativních možností se schopností se chovat suverénně, je předpokladem úspěšného politika/politického uskupení.

Ale je ještě jedna okolnost, která mě vede k posouzení stavu, kdy je politická reprezentace "ochotná" vyjednávat s institucí, která je na venek  odborovým, nebo oborovým zástupcem, tu dělníků a zaměstnanců, jindy oborů jako zemědělství, školství, zdravotnictví atd. 

Nesmíme si dělat iluze, že tak jak se střetáváme v opozičních pravicových, levicových, či vzájemně propojených bublinách, že to stejně vidí celá, minimálně dospělá populace v zemi. Naopak. Současná vládní a parlamentě vládní koalice, i část (víc pravicové, než všelidové opozice v parlamentu) parlamentní opozice velmi bedlivě, i prostřednictvím mééédií tzv. hlavního proudu sleduje své cíle a "odrazy" u nejširší veřejnosti. Dokáží si spřízněnými vědeckými týmy připravovat takové průzkumy veřejného mínění, které je podrží na pomyslném výsluní minimálně do voleb a průběžně "ovčanskou veřejnost" k volbám připravují. 

Tak vidím i rádoby ústupek a snahu vyjednávat s klonem Středuly, ať už se zdravotnickými, školskými a dalšími předáky odborů, nebo nyní s předákem Agrární komory. Je to dobře promyšlené, vědí, že nezapůsobí na nikoho z opravdové parlamentní opozice a už vůbec ne z mimoparlamentní opozice. Důležité pro ně je, že mají dostatečný vliv na obecnou část veřejnosti, která se ZATÍM nechce zabývat "politikou", která nemá čas se zabývat "politikou", nebo se prostě lidsky bojí. Vědí, že tato část není malá a teoreticky může opět přijít k volbám, kde se zachová "pudově", podle aktuálního osobního postavení v zaměstnání, nebo v životní situaci. 

Fiala s Výborným naprosto přesně ví, co dělají, když mééédiím předloží důkaz, jak jdou pokorně, jednat tentokrát s Agrární komorou.

Na zemědělcích i ostatních občanech v těchto dnech je, jak přesvědčí tu "neinformovanou, nebo jednostranně informovanou" část ovčanské společnosti, že jde opravdu do tuhého.

Nás Pražáků, kteří máme své přesvědčení není málo, ale právě ve velkých městech, kde je hodně lidí přímo z Prahy (Plzně, Hradce Králové, Brna atd.) a díky stále ještě slušné dopravní obslužnosti z poměrně širokého okolí, zůstává stále značné množství "voličů" dost důrazně přesvědčovaných, že se změnou může být spíš hůř, než lépe.

V každém případě, to už tu bylo a asi mohu doporučit něco, co nenabízí ani Vidlák. Říkává se, nesledujte ČT, CNN Prima je trošku lepší, v SEZNAMu se jen lže, nečtěte to. Není nad to být průběžně informovaný čím se baví mocní, aniž bych četl BLESK.

Tvrdím opak. Časově se nezatěžujte, ale sledujte. Sledujte i diskusi k pořadům a článkům. Dost to napovídá. Pokud máte odvahu a schopnost se nenasrat díky reakcím zaplacených, pitomečků, nebo navedených, diskutujte i pod těmi články.

Osvědčuje se "na hrubý pytel chytrá záplata".

Český jazyk umí neskutečné. Jednak to tříbí názory na obou stranách diskuse, zpevňuje se odolnost hnusotám, ale hlavně po kouskách se formují pisálci, kteří dříve, nebo později budou muset prohlédnout. Znamená to ale určitý kousek odvahy, míru sebezapření neodpovídat na hrubost hrubostí a dost velkou míru odolnosti až tloušťky kůže. To co vytáčí některé diskutéry zde na kydech, je slabý odvar toho, čeho se můžete dočkat na SEZNAMu, včetně vymazání z diskusí a možná i zaměření pozornosti nějakých méně viditelných zájmů. Na to poslední jsem zatím nenarazil, jen mě sleduje mě lhostejné a mnou nesledované množství "diskutérů". Dědek si to tak nějak může dovolit.

Domnívám se, že spojení pochopení předchozích odstavců s tím posledním je aspoň drobeček toho, čím i stařec jako já může pomoci kultivovat pohled na současnou politickou scénu a v nejlepším případně pomoci přivést "k válu" reprezentace s větší mírou vlastenectví, propojenou s úžasnými možnostmi rovnoprávně a spravedlivě jednajících reprezentací zemí do všech azimutů.   

Chyby děláme všichni, ale bez pokusů o nápravu chyb, včetně vlastních, to nikdy nešlo a nepůjde. Jen chtít, neplakat, nebýt přehnaně vztahovačný a "jájínek". Přemýšlet a na své úrovni jednat. (slovo "jájínek" podle mého chápání už jsem jinde vysvětloval, v případě dotazu mohu zopakovat. V diskusích je považuji za dost důležité.

Den začínajícího týdne nás v Praze vítá sluníčkem, popřeji dnes už vzdálenou větou, pamětníkům určitě známou, "SLUNCE V DUŠI"

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Děkuji. Tohle si rád přečtu. A to důležité psáno největšími písmeny.

Jistěže, vláda přece jedná s EU-Agrární komorou pod vedením školeného likvidátora českého zemědělství nějakým Doležalem.

Moc mě zajímá, kdo a jak si tam takovou veš nakaženou tyfem vůbec zvolil? 

Pan Veleba měl opravdický zájem na prospěchu českých zemědělců. 

Tenhle Doležal má celostránkové kázání v novinách a já se nestačím divit a kyselit, co tam vlastně hlásá!

Doležala, Středulu, Kubka, Duška ... proškolené kádry Aspen Institutu si tam vydržují právě pro neřešení potencionálních konfliktů.

Média je vytáhnou jako králíka z klobouku, diváci a čtenáři zatleskají, média je zase nechají v klidu do příští estrády.

Na ten barák Agrární komory je potřeba hodně prasečí kejdy, aby bylo vidět i cítit, komu slouží.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Omezené lidstvo je třeba omezit, jen tak nastane na planetě Zemi rovnováha a klid. Uhlíková stopa náš svět neničí, o to se starají euro-kurviči.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Na zemědělství nejsem odborník, ale onehdá jsem zakoupil 2 klasy předvařené kukuřice a když jsem se k nim probojovával tím tuhým igelitem, zaznamenal jsem na něm, že země původu je Indie. A to mě fascinovalo, jelikož jsem v tu dobu jezdil denně do práce kolem kukuřičného pole.

Ale ta globální ekonomika není jenom zemědělství. Kupoval jsem si 20. litrový kanystr a koukám, made in China. Když pominu, že netěsnil, takže to těsnění jsem si musel vyříznout svoje a taky zapomněli na to, aby víčko drželo v otevřené poloze, takže při přelévání musí jeden prst být zaměstnán jeho přidržováním, aby se nezaklaplo a taky hrdlo začalo dost rychle orezat, takže vybrousit a nový nástřik, tak doprčic, vždyť to je kus vytvarovaného plechu. To to neumí vyrobit pořádně někdo tady za kopcem a musím si kupovat tento čínský šmejd?

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Čína vůbec není synonymum pro šmejdy, umí vyrábět i špičkové věci dokonce i ty nejsofistikovanější. Ale její záběr je široký od neskutečně levných skoro-šmejdů až po drahou špici, ale pořád levnější než kdyby se vyráběla zde. Záleží na tom, co si kdo objedná. Pokud je vaším jediným kritériem maximální zisk, pak nakupujete ten aušus. Čínské šmejdy v našich obchodech nejsou dány neschopností Číny udělat věci pořádně, ale problémem chamtivosti zdejších obchodníků. Snahou prodat šmejd za cenu slušného výrobku. Čínští výrobci jsou neobyčejně pružní, dokážou splnit skoro každé přání.
Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)