Shodit břemeno

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že nám zvýší rozhlasový a televizní poplatek. A nejen, že ho zvýší, ale donutí ho platit i lidi, kteří televizi dávno vyhodili z okna a na Čétéčko se už dávno nedívají, protože se to nedá vydržet. Bude povinné platit poplatek, i když máte chytrý telefon nebo počítač. Nový ředitel Souček si od toho slibuje dost peněz pro napumpování stagnujícího rozpočtu a platu Václava Moravce, který se nesmíme dozvědět, protože na něco takového nejsme ještě připraveni.

Já se této snaze vůbec nedivím. Česká televize je to poslední, co ještě drží naší pětidemoliční vládu u koryt. Stále více se ukazuje, že v této zemi vládnou Kavčí hory za pomoci vlády a prezidenta. Tohle totiž libtardi taky ovládli… nejprve redakce, pak i rady a ředitele. Tohle zařizovalo popularitu Milionu chvilek. Ani pes by po nich neštěkl, kdyby zrzek Minář nebyl v jednom kuse na obrazovce. I teď, při jejich derniéře na Klárově tam bylo víc novinářů jak chvilkařů.

Česká televize je poslední bašta této vlády. Soukromé televize totiž patří nějakým majitelů, kteří si na sebe musejí něčím vydělat a pak teprve mohou dotovat nějaká média, aby dělala nezávislou žurnalistiku ala Bakala. A tak holt tato soukromá média občas referují, že průmyslu došel dech, že dech dochází i dominantnímu sektoru služeb… prostě vládo, nedá se nic dělat, šli jste nám na ruku, ale stejně jde hospodářství do háje a my ty intervjuky neuživíme, když se nám sype náš byznys.

Kromě Blesku se u nás totiž už žádné médium samo neuživí. Je jedno, jestli mluvíme o Mafře, Nově, Primě, Reflexu, Respektu nebo o Seznam zprávách. On už to skoro nikdo nečte a pokud vznikne ještě pár Elišek a Damiánů, tak je neuživí ani miliardářské zázemí. Zprávy se stále víe přesouvají na sociální sítě, jednostrannost a tendenčnost velkých médií je už tak velká, že alternativní média zažívají rozkvět. Parlamentní listy jdou nahoru jako nikdy a dosah každého průměrného Vidláka se začíná blížit dosahům Václava Moravce. Ano Vašíku, už nerozhoduješ, o čem se tento týden bude mluvit. Stále více o tom rozhoduje Jindra Rajchl a další.

O Pětikoalici už nemluví hezky ani jejich vlastní reklama na fejsbůku. Stačí se podívat do diskuse. Nedávno jsem tu uváděl hezký příklad Vítka Rakušana, jehož příspěvek vzbudil takový odpor, že Rajchlův komentář nasbíral dvakrát tolik lajků než samotný status. Čím vystajlovanější fotka Petra Fialy, tím drsnější komentáře. Vůbec, kdekoliv se objeví kdokoliv z Pětikolky, tak se píská a bučí.

Fiala a Markéta Pekarová Adamová už musejí chodit řečnit do škol, kde to děti ještě nechápou a mají tam dost blbé učitele, kteří ještě pořád mají radost, že nám vládnou henty evropské hodnoty, kteří posílali žactvo na demonstrace Milionu chvilek a ještě jim nedošlo, že teď budou také řádně oholeni. Ještě pořád se najde dost ředitelů škol, kteří jsou šťastní, že teď konečně mají to, co chtěli.

A pak ještě náš Blyštivý Péťa může chodit na Kavčí hory… Tam jim stále ještě prostírají červený koberec a starají se, aby neměli žádné důstojné soupeře v debatách. A tak je zapotřebí je vyfutrovat penězi…

Doteď platila poplatky každá domácnost s televizí… jak to bude teď? Každá domácnost s chytrým telefonem a počítačem, nebo se bude platit poplatek za každý telefon a počítač? To se jaksi v debatách zatím neobjevilo a zpravidla, když se o něčem takovém mlčí, tak nás zřejmě čeká ta horší varianta.

Ještě se vám nechce na demonstraci? Pořád je to ještě dobrý? Pořád je důležitější, jaký nápis je nad pódiem?

Seniorům teď zvednou důchody o blbých 11 korun denně. Budou si moci koupit o tři rohlíky víc. O kolik se zase zdraží vodné a stočné? O kolik se zdraží poplatky za popelnice? O kolik se nám všem příští rok zvedne daň z nemovitosti? To všechno při nejdražších cenách energií v Evropě, ba i na světě.

Do toho Černochová blouzní o komplexní přípravě obyvatelstva na dlouhou a možná jadernou válku s Ruskem…

Začínám si říkat, že oni mám lidi na tu demonstraci snad ženou schválně. V jednom týdnu oberou důchodce a zvednou televizní poplatky. Vždyť už stačí jen demonstrovat a vydržet. Počkejte, až projde ten jejich konsolidační balíček a dojde na ty nové daně.

A víte, co je na tom nejlepší? Že řešení je vlastně jednoduché. Stačí svrhnout břemena, která na nás uvalili. Většina našich problémů vznikla lidským rozhodnutím a mohou být lidským rozhodnutím zase zrušena. Třeba zítra. Nikdy se neshodneme na tom, komu věřit a komu nevěřit. Nikdy se neshodneme ani na tom, co je pravice a co je levice. Ale sakra bychom se mohli shodnout na tom, že chceme odstřihnout tu kouli na noze, kterou nám za třicet let naše vrchnost postupně přikovala.

Já už nechci žádný desetistránkový volební program. Stejně ho nikdo nečte. Tady je pět jednoduchých bodů, které se dají udělat hned:

  1. Cena elektřiny musí být snížena na dvě koruny za kWh.
  2. Kauflandy budou u zboží uvádět nejen svoji prodejní cenu, ale také svoji nákupní cenu.
  3. Televizní poplatky musejí být zrušeny. Ať si režimní intervjuky platí ti, co jim podle průzkumů tak moc věří.
  4. Musí se zrušit ty nové valorizace důchodů.
  5. Je třeba zrušit grýndýl a emisní povolenky.

Hele a ono všechno ostatní přijde samo. Když bude levná elektřina, všechny firmy přilezou. A ještě rády. Je úplně jedno, čím se zabývají a jaké eurohodnoty vyznávaj. Potřebují levnou elektřinu. Půjdou klidně i za ďáblem, jen aby ji měly. A nebojte, pořád to vychází. Náklady na výrobu proudu jsou pořád pod korunou za kWh. Jen ČEZ bude zase dobrým sluhou a ne zlým pánem. Elektřina je všechno. Počátek i konec.

Když budou hytlermarkety povinně uvádět i nákupní ceny, uvidíte ten největší slevový veletoč všech dob, protože kdyby lidi viděli černé na bílém tu jejich lichvu, tak je vyrabují. Ceny půjdou dolů o čtyřicet procent. A o stejnou částku klesnou henty dividendy, co nám utíkají do zahraničí.

Pokud Česká televize, jako poslední bašta líbodémo přijde o moc, tak nám tady přestanou nastolovat agendu, kterou chtějí jen oni a nikdo jiný. Pokud se ukáže, jak málo lidí je ochotno jim za jejich lži zaplatit, tak se tu úplně změní atmosféra. Ukáže se, že všechny ty LGBTXYZ tu tlačí marginální procento aktivistů. Ukáže se, jak doopravdy vypadá rozložení názorů ve společnosti. A že Kavčí hory díky tomu zpustnou a spousta novinářů se bude muset začít živit prací? Tuhle oběť jsem ochoten podstoupit. Vždycky si vzpomenu na Bartkovského a říkám si, že jemu by krumpáč ohromně prospěl. Na těle i na duši.

Musí se zrušit ta obíračka důchodců. Oni postavili ty elektrárny, oni natahali kabely na internet, oni postavili všechno, co nás dneska živí. Když vidím připravenost dnešní mladé generace, postarat se sami o sebe, tak se obávám, že všechny seniory ještě budeme potřebovat, aby nám to tu pomohli dát do rychtyku.

Když zrušíme grýndýl a emisní povolenky, budeme mít auta za normální cenu a topení za normální cenu. A můžeme klidně začít přemýšlet, jak mít čistý vzduch i bez výpalného pro Evropskou unii.

Není zapotřebí dělat něco složitého. Jen zbavit jha, které nám dali. Břemene, ze kterého tyjí. Odseknout tu kouli na noze. Tohle všechno jde udělat víceméně hned a nemusíme kvůli tomu psát novou ústavu. Pět bodů, jak setřást jho, do kterého nás uvázali. Pět bodů, které zlepší situaci ihned po zavedení i bez postavení nových dálnic, železnic i přehrad. Pět praktických bodů, které chceme všichni. Pět praktických bodů, které by měla chtít každá politická strana, která se uchází o naše hlasy. Pět bodů, které mohou naplňovat hned po volbách a nepotřebují na to dělat střednědobé a dlouhodobé vize.

Dokud se neuvolníme z tohoto řetězu, nemůžeme se rozlétnout. A pak se můžeme klidně bavit o míře sociálního zabezpečení a míře ruky trhu. Můžeme se klidně bavit o tom, jestli jsou sociální dávky moc velké nebo moc malé. Bez České televize to bude debata věcná a snadná. Díky levné elektřině to bude moci být debata i velkorysá. Za podmínek mobility a tepla domova budeme mít i spousty možností řešení. A pokud budeme mít jídlo za skutečné a nikoliv lichvářské ceny, budeme mít dost peněz pro děti i seniory. Kdo to všechno zaplatí? Ty firmy, které se sem budou drát z celé Evropy, aby měly levnou elektriku pro svoje stroje i roboty.

Pro tohle půjdu na demonstraci, o tomhle tam budu mluvit, tohle budu říkat při všech mých veřejných vystoupeních.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (349 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Fialo a spol.,

ačkoliv slaďujete školní osnovy s ukrajinskými,

s důchodovou reformou se vám to moc nedaří.

Chcete prodloužit odchod do důchodu na 68 let?

A řekli jste občanům, že vaši nejlepší kámoši z Ukrajiny chodí do důchodu

v šedesáti a ženy v padesáti pěti?

To asi necháme rozladěné, že?

A jestli správně chápu, tak díky sociálnímu systému budou 68letí Češi

vydělávat na šedesátileté Ukrajince bydlící u nás?

Jo, a pro Cempera z Manipulátorů mám také špatnou zprávu, jelikož

tyto údaje jsou veřejně dostupné a nezpochybnitelné.

(ze sítí)


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (176 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Kulhavý: Extrémní snaha ožebračit české obyvatelstvo až na dřeň pokračuje. Přežijí to Kavčí Hory? 6. září 2023 👉 @cz24news

Extrémní snaha ožebračit české obyvatelstvo až na dřeň pokračuje. Dlouhodobé volání ČT a ČRo po zvýšení koncesionářských poplatků má být touto destruktivní vládou vyslyšeno. Je to vcelku logické, nynější vedení státu potřebuje hlásnou troubu ochotnou podporovat jeho naprosto zcestná rozhodnutí a obhajovat je.

Divák České televize či posluchač Českého rozhlasu nechť si za sledování veřejnoprávních médií vysílajících mezi své konzumenty jednu lež za druhou platí. Je to jeho výběr a nemá li potřebu hledat si zábavu či informace na serióznějších ,,pódiích“, ať tedy investuje do naprosto tendenčně vysílajících stanic. Jakým právem však vláda vytahuje peníze z kapes občanů, kteří si po celý rok nepustí ani jednu z těchto stanic? Kolik z vás sleduje ČRo nebo má potřebu sedět před pořady moderované Václavem Moravcem, Norou Fridrichovou či Jakubem Železným? Tito eurounijní řiťolezci odradili mnoho diváků kdysi vnímající ČT jako populární. Bohužel nám tyto státem prosazovaná a tendenčně vysílající média jaksi svou úrovní poklesla na takovou míru, že zdaleka ne každému chybí. O existenci ČRo už polovina populace ani neví a ČT zase svým nezájmem o kvalitní sport či skutečně nestranné zpravodajství přišla o kdysi skalní fanoušky. Takže pro koho vlastně vysílají a proč by ti, které nezajímají, měli přispívat na jejich provoz? Zvláště když komerční stanice žádnou úlitbu v řádu miliard a milionů nedostávají a musí se samotné protloukat mediálním prostorem?

Koncesionářské poplatky jsou de facto jen dalšími skrytými daněmi. Vlastníte televizní přijímač, autorádio, monitor či mobilní telefon, jste dle vlády potencionálním divákem či posluchačem jejich prolhaných stanic a budete platit. Je to stejné, jako by přikázali všem si koupit měsíční kupón na MHD, přestože jste s ní přes 20 let nejeli, protože teoretici můžete kdykoliv nastoupit. A platí to i pro ty, kteří už ani nevychází z domova. Pokud si toto necháme líbit a Kavčí Hory nevzplanou, pak jsme národem idiotů. Nechť se proliberární tlampače stanou komerčními nedotovanými médii nucenými se uživit vlastní produkcí, a třeba i za cenu většího množství reklam, poté uvidíme, jak dlouho bude kolos na Praze 4 existovat. Jde jen o dalšího neziskového molocha, z něhož žije plno dalších příživníků. Proč mají platit firmy vlastnící počítače, na nichž se pracuje, za schopnost těchto přístrojů přijímat televizní či rádiový signál, když se jejich uživatelé nijak tvorbou veřejnoprávních médií nezaobírají? Kolik z občanů vlastnících moderní mobilní telefon využívá vymoženosti pustit si ČT či ČRo? Jde o zanedbatelné procento všech občanů České republiky.

Zvýšení poplatků a jejich rozšíření je dalším neodpustitelným zločinem Fialovy vlády. Nestačí navýšené daně, zatahování do války s Ruskem, o němž se už otevřeně na určitých místech mluví naprosto otevřeně a jako o jisté budoucnosti. Dokonce nám i pomocí předražených médií tvrdí, že ta válka bude jaderná a máme se na ni připravit. Zamlčují se tu reálná fakta a předkládají nám naopak naprostou škváru. Ignorují zadlužování, inflaci, následky vakcinace, blížící se ekonomický kolaps, ale zahlcují nás bojem s údajnými dezinformacemi, prounijní propagandou a nenávistnou ideologií. Ovlivňují mysl méně bystrých smyšlenými teoriemi o klimatické katastrofě, nutnosti vypořádat se s CO2 a uhlíkovou stopou, ale už nepřináší záběry z dolů, kde africké děti těží nerosty potřebné k výrobě elektroaut a jejich baterií. A my si za demagogii plivající na nás z obrazovek, displejů či reproduktorů máme připlácet? Není to jen další důkaz arogance, drzosti a zoufalství Petra Fialy a jeho poskoků? Opravdu si to necháme líbit?

AUTOR: Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.8 (131 hlas)
Trvalý odkaz

1) Chtělo by to přestat tlačit na demonstraci - čím víc to lidem hrnete do hlavy, tím větší bude odpor si s Rajchlem vůbec něco začít.

2) Koncesionářské poplatky: Vzhledem k tomu, že od Spacákové revoluce, kdy došlo k privatizaci televize a rozhlasu redaktory, tu žádná veřejnoprávní média neexistují, není komu co platit. Takže by nám měl soudruh korytář Baxa vysvětlit, na co ty prachy potřebuje. Jediný poplatek, který si naše aktivistická média za svou směs lží, sraček a vykopávek zasluhují jsou ty v naturáliích - nejlépe olověných. Kdybychom byli právní stát, měly by ČT a ČRO vrátit občanům přes dvacet let neoprávněně vybírané poplatky a doplatit jakožto privátní subjekty za tuto dobu dlužné daně. Kde na to vezmou? Některé zaměstnankyně si mohou stoupnout na E55, zbytek může být rozprodán k jiným účelům - třeba na orgány, nebo jako guláš z misionáře (na Papui). A z bývalého radního Šarapatky by mohl být kvalitní jed na krysy. A materiálu bude dost, když se do toho zahrnou i vyžírkové z různých rad a ministři, kteří to od té doby kryli.

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (48 hlasů)

..."To, co se dělo v minulém volebním období, byl pokus ANO, SPD a KSČM ovládnout Radu České televize...."

---------------

Tak jim se ten "pokus" konečně podařil a ovládli úplně všechno. Není nad volební období těchto sv*ní...

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

hitlermarkety nemají marži 40 procent. Nákupní cena lipánku je pod 8 kč, na krámě je za 25. Rum nakupují kolem 70 kč, na krámě 150. A tak je to se vším. Nedovolí si to to u základního pečiva. Tam je těch 30-40 procent.

Pamatujete, jak SPD chtěla aby se část potravin musela nakoupit u nás a jak se všechny řetězce spojili a udělali kampaň jak se vše šíleně zdraží? A jak to neprošlo, protože "vox populi" (čti lobisti a placená reklama v telce) přesvědčili parlament, aby to smetli ze stolu.

Divím se Babišovi, který má podchycený celý řetězec od sedláků až po výrobu potravin, že neudělá  s ostatními velkými hráči na trhu (madeta mlékárenské výrobky, europasta těstoviny a pod) společný hypermarket, kde se budou prodávat potraviny se ziskem, ale rozumným! V tu chvíli by lidly, kaufáče a jiný skončili.

 

Ale to se nestane. Protože u výrobce v podnikové prodejně nakoupíte dráž než v marketu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

A vidlákův nápad " Kauflandy budou u zboží uvádět nejen svoji prodejní cenu, ale také svoji nákupní cenu". Tak ten akorát zvedne cenu zboží. Protože supermarkety přestanou nakupovat zboží napřímo od producentů, ale vytvoří nový mezistupeň (který samozřejmě zpoplatní), kde budou výrobci nuceni prodávat a od kterého supermarkety budou nakupovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Stačí se podívat na nový rozpočet, kde se navýšila "obrana" a ubralo se školství, vědě, výzkumu, dopravě, zemědělství, průmyslu - prostě všemu co společnost potřebuje do budoucnosti.

Do jatečného dobytka se neinvestuje. Posílá se do mlýnku na maso až po úplném sedření a když už je k ničemu. Tahle pětidemoliční mafie nás obere o co jde. A pak nás naženou do zákopů východní fronty. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.9 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDEO: Ukrajinská ofenzíva skončila debaklem a v celé Evropě začal zátah na ukrajinské uprchlíky, kteří jsou odsunováni na Ukrajinu, aby doplnili řady zdecimované ukrajinské armády! Ukrajinský mladík ve Španělsku dostal od policie příkaz k návratu na Ukrajinu, přestože má status uprchlíka! To samé se děje v Německu, kde policie odchytává Ukrajince v autech! Ministr obrany Ukrajiny odvolán po zpackané ofenzívě!

Ukrajinská ofenzíva skončila! Přestože konec nebyl oznámen oficiálně, ze všech událostí a procesů v posledních hodinách je již možné jasně prohlásit, že ofenzíva skončila naprostým fiaskem a debaklem, který si již vyžádal první hlavu v ukrajinské vládě. Kvůli neúspěšné ofenzívě byl s okamžitou platností odvolán z funkce ministra obrany Oleksej Reznikov [1]. Přestože se Kyjev snaží odvolání zamaskovat tvrzením, že odvolání přišlo v důsledku problémů a korupce na vojenských odvodních komisích, kde si lidé kupovali dekrety o neschopnosti vojenské služby, tak ve skutečnosti je to samozřejmě záminka.

Odvolání ministra obrany v době války se neprovádí kvůli tomu, že někde v regionech na západní Ukrajině si lampasáci berou úplatky za vystavení modrých knížek. Odvolání Reznikova přišlo v důsledku selhání ukrajinské ofenzívy! To je ten jediný a skutečný důvod. Byl to právě Reznikov, který se nejvíce podílel od loňského podzimu na šíření slibů západním partnerům, že do začátku léta tohoto roku bude ukrajinská armáda na Krymu a svým jménem de facto západním partnerům tyto sliby garantoval.

Po selhání ofenzívy a s příchodem podzimních dešťů na Ukrajinu ofenzíva končí, a to zcela bez výsledku, pokud se nepočítají dvě naprosto stupidní vesničky, z nichž ta druhá je už zase pod kontrolou AFU jen z jedné poloviny, protože Rusové se zase vrátili k jižnímu okraji Rabotina.

Takovýto výsledek ofenzívy nelze politicky v Kyjevě ustát a někde musela padnout hlava. A za selhání ofenzívy padla hlava ministra obrany. Je ale otázkou, jestli to západním partnerům stačí, a jestli se nebudou chtít zbavit přímo Zelenského. Obětování Reznikova, který podle informací možná dostane trafiku ve výboru NATO – Ukrajina a přesune se do Bruselu, zatím nemá rozuzlení, ale selhání ofenzívy znamená dvě věci. Za prvé, někdo za to musí nést zodpovědnost. A za druhé, někde je třeba doplnit stavy zdecimované ukrajinské armády, která ve zpackané ofenzívě po 3 měsících přišla o 66 000 mužů, ale to není to nejhorší.

Reznikov skončil ve funkci ministra obrany kvůli tomuto výsledky ukrajinské ofenzívy zachycené na mapě. To ve tmavě modré, to je výsledek Ukrajinců

To je totiž pouze číslo zabitých Ukrajinců. Jenže AFU přišla podle odhadů o dalších 80 000 mužů, kteří byli těžce zraněni, zmrzačeni a nemohou se už nikdy na frontu vrátit. Americké zdroje Pentagonu uvádějí dokonce číslo 100 000 vyřazených ukrajinských vojáků se zraněními neslučitelnými s návratem na frontu někdy v budoucnu. To znamená, že pokud příští rok na jaře bude chtít teoreticky Ukrajina zahájit nějakou a v této chvíli hypotetickou ofenzívu, bude muset někde posbírat a nabrat dalších 200 000 mužů, ale spíš více, protože tato ofenzíva měla k dispozici 200 000 mužů [2], ale k průlomu ruské fronty to nestačilo.

V Evropě začal hon na ukrajinské uprchlíky s cílem doplnit prořídlé stavy ukrajinské armády

A protože na Ukrajině už není kde brát, obrátila se pozornost Kyjeva k uprchlíkům v EU, kterých je v unii odhadem 4,4 milionu. Zajímavostí přitom je fakt, že v absolutních číslech přijatých migrantů z Ukrajiny je ČR na neuvěřitelném 4. místě na celém světě, a to za Ruskem, Německem a Polskem! Kde na to maličká a chudá Česká republika bere peníze? No přece z kapes českých občanů, bezbranných lidí, především od důchodců a od novorozenců a nemluvňat, skrze mamutí deficit a státní dluh. Premiér Fiala dokonce jezdí po českých zbrojovkách a s výrazem psychopata se probírá bednami s nábojnicemi do samopalů. Tohle je v čele české vlády!

Polská média přinesla v úterý článek, že Polsko začalo na Ukrajinu vydávat ukrajinské občany, kteří cestují mezi Ukrajinou a Polskem na základě falešných ukrajinských dokladů, které je zbavují mobilizační povinnosti. Ukrajina požádala o jejich vydání, protože jsou na Ukrajině trestně stíháni za využívání padělané listiny a za vyhýbání se mobilizaci. Jenže pozor, tady došlo k určitému nepochopení daného článku [3] z polských médií.

Jedná se o vydávání Ukrajinců, kteří cestují opakovaně z Polska a do Polska na běžné Schengenské vízum, ale nepožádali v Polsku o azyl. Nejedná se zatím o vydávání ukrajinských uprchlíků s azylovým statusem na Ukrajinu. Ovšem, kde už tento proces začal probíhat, to je Německo a rovněž Španělsko. Ukrajina ale již prohlásila [4], že bude usilovat o vydání všech Ukrajinců, kteří odešli do EU a v ní se vyhýbají mobilizační povinnosti. Kyjev ale neuvádí, jak to bude chtít zařídit, když většina z nich požádala v EU o válečný azyl a evropské zákony neumožňují vydávání osob do zemí, ve kterých je válka a všeobecný válečný stav.

Na sociálních sítích se objevilo video ukrajinského uprchlíka ze španělského Toleda, který obdržel od španělské policie papír, že musí do 2 týdnů opustit Evropskou unii a vrátit se na Ukrajinu. A pokud tak neučiní, bude na Ukrajinu deportován. Mladík se na videu ptá a žádá odběratele svého kanálu o právní pomoc, co má dělat...

https://aeronet.news/…dy/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Fond Alexeje Navalného: Západnímu příběhu o Ukrajině většina lidí nevěří. Podle srpnového průzkumu většina Němců i Francouzů Putina obdivuje. Výsledky vyvolaly mezi západními elitami šok. Proč už lži NATO nefungují?

PAVEL KOPECKÝ přináší výsledky průzkumu popularity Vladimíra Putina, který letos v srpnu v Německu a ve Francii prováděl Nadační fond Alexeje Navalného, který patří k oporám antiruské propagandy a rozhodně jej nelze podezírat ze sympatií k Moskvě, ba právě naopak

Již v minulosti to byli kupodivu Němci, kdo v průzkumech v rámci EU patřili k největším odpůrcům dodávek zbraní na Ukrajinu. Nyní se objevil poněkud jiný průzkum, který sondoval názory Němců na otázky, které byly z velmi podobného ranku. Ukázalo se, že většina Němců zřejmě oficiální verzi ražené mainstreamem příliš nevěří.

Fond Navalného: Západnímu příběhu o Ukrajině většina lidí nevěří

Podle nedávného reprezentativního průzkumu, který provedl protikorupční fond Alexeje Navalného, mezi všemi respondenty většina Němců viní z ukrajinské války Spojené státy a NATO. Je to šok, protože při nejlepší vůli nelze obviňovat ty, kdo si studii objednali, že jsou „přátelští k Putinovi.“

Západní příběh o válce na Ukrajině je jak známo primitivně jednoduchý: Putin bezdůvodně napadl Ukrajinu a chce zemi vyhladit. To je známá verze západních korporátních médií a politiků. Ruský vládce prý má imperiální ambice a rád by oživil carskou říši nebo Sovětský svaz - to v závislosti na typu mystifikační strategie, kterou ta která země (dle své aktuální vlády) na Západě používá. Takto potřebují západní média a politici vykládat situaci voličům skrze prefabrikovanou propagandu mainstreamových zpráv...

Primitivní západní propagandě věří stále méně lidí

Propagandistický příběh o zlém Putinovi a jeho hrdinných demokratických odpůrcích v zemích Západu se navíc postupně stal až slabomyslně zjednodušený a čouhá z něho tak zjevná propagandistická lež, že se pro většinu stal zcela nevěrohodným.

Pokusy prosadit západní narativ však selhávají nejen na Západě. I státy mimo „kolektivní Západ“ odmítají takový výklad konfliktu. Čína, většina zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky sdílí názor většiny Němců či Francouzů a vidí primární odpovědnost za rozpoutání konfliktu na straně USA a jeho "podřízených" vlád ve státech NATO.

Je to vlastně docela jednoduché: Kdo zažil a zaznamenal vývoj nejpozději od roku 2014 a nenechal si z hlavy vymlátit mozek dosti chabě napodobovanou goebbelsovskou západní propagandou, nemůže být výsledky průzkumu překvapen.

Stejně jako tím, že jeho výsledky žádná korporátní média nezveřejní. Neboť právě tak pracuje "liberální demokracie".

Zdroj Protiproud

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Vídáváte Ukrarusy všude v České republice.

Jsou zde dva kmeny Ukrarusů.

Jedni se pohybují od rána do večera v montérkách, mají mozoly na dlaních a jejich nákup je do dvou stovek.

Druhý kmen potkáte od dopoledne do včasného rána. Nenosí montérky, ale hadry za desítky tisíc.

Jejich nákupy začínají na 2 tisících. 

Hádejte, kdo nám tady zůstane a kdo bude, až Blažek a Pétiparta povolí (zadarmo ani kuře nehrabe) odchyty, poslán do minových polí Ukraruska?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A kdyby někdo zapochyboval, že máme vládu totálních tupců, tak tady je jeden příklad kolem televizních poplatků:

„…. Jak vysvětloval ministr Baxa, pokud například důchodce nevlastní televizi a jeho mobilní telefon není na takové úrovni, aby signál mohl přijímat, může si na internetových stránkách České televize stáhnout čestné prohlášení, které si podá, případně si ho sám napsat. V něm uvede, že nevlastní žádné zařízení způsobilé přijímat signál…..“

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Ministerstvo zdravotnictví oznamuje: "Všichni invalidé, kteří nemají nohy, dostanou zdarma nové berle. Berle budou všem invalidům osobně předány na vrcholu Sněžky."

Oni nás mají u prdele, jsme pro ně jen spotřební dobytek. ;o)

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukazuje se, že takřka všechny dezinformace se dříve nebo později  stanou  brutální realitou. Začalo to  "fámámi" o tom, že covid  je uměle vytvořený a konče (jadernou?) válkou na Ukrajině. 

V kontrastu s tím je zajímavé,  že ONI se netají se svými plány a jejich vize lze  dohledat na oficiálních webových stránkách námi oblíbených organizací typu MMF, WHO, atd. Jedna z  mnoha  pro mne velmi znepokojivých  vizí  Schwaba,  kterou jsem sice neviděl v psaném programu, ale údajně to tento  ehm .... tvor  někde přednesl je,  že v ČR bude v nejbližších letech nabízeno k prodeji cca 3 miliony nemovitostí a že se předpokládají masové nepokoje a lidové bouře.  Zkrátka asi se jede  podle připraveného scénáře a ožebračování lidí v Česku je zjevně naplánované. A zdá se, že ONI jsou na nás nachystaní.  Dokonce mám pocit, že Česká republika je pokusné území, kde se testuje kam až je možné zajít a co veřejnost ještě snese. Soudím podle prasáren, které se tady dějí. A pokud se to tady přepískne a skončí to tím, že poteče krev, ONI s tím nemají naprosto žádný problém. Něco podobného vidíme na Ukrajině - statisíce mrtvých a zmrzačených jsou pro NĚ jen čísla do tabulek.

Tím v žádném případě nechci jakkoli zpochybňovat účast na demonstracích, protože to je naše jediná a asi úplně poslední možnost. Jen je dobré počítat s alternativou, že může být ještě podstatně hůře.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Pořád ještě nevím, jak pětihnus vypatra majitele chytrých mobilu, čím je odlisi od těch druhých. Jak pozna pracovní od soukromých. Když tihle fušeri popreli svůj volební program, tuto dost náročnější věc zcela jistě nezvládnou 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

To je velmi jednoduché: operátor vidí, jaký telefon je k síti připojen, není nutné to ani řešit přes IMEI, prostě to vidí a je velmi snadné  data / seznam  uživatelů  vyexportovat v libovolném formátu, např. seznam těch, kdož mají smartphone  blbfoun.  Seznam lze  mít hotový během několika málo hodin. A operátoři samozřejmě informace poskytnou. 

Pracovní telefony je momentálně  nezajímat, teď  potřebují vybrat peníze  především od obyčejných lidí. Firmy přijdou na řadu  o něco později.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Mám zato, že kdo je na internetových datech, tak toto sledování už zavání odposlechem. A ty, jak známo, povoluje soud, prokurátor. A děje se v setsakra závažných věcech typu vražd, únosů, drog..., tedy u zločinů s vysokou trestní sazbou. Tyhle prkotiny by zde neuspěly. Někde se píše, že domovní svoboda je zaručená, prolomit ji lze v argumentačně vyfutrovaných věcech, kamž mi placení za televizi nespadá. Ale jsem laik, a kujónů je na ojebávky hafo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

odhlašel televizní poplatek, povídala mě úřednice za přepážkou, že to nemůžu protože mám na inkasu zálohu za elektřinu a kdo má El. přípojku musí platit i poplatky za TV i rádio. Odpověděl jsem, že můžu a jestli se chce jít podívat, že opravdu televizi nevlastním. Už neodpověděla a podala mi příslušný formulář. Takže i to je způsob. Máte připojenou elektřinu? Plaťte za televizi. To je přece logické😉😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Návrh na navázání TV poplatků na odběr elektřiny už tu před časem byl, ale vzdali to.  Není vyloučeno, že to zkusí znova.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Pawson58

Trvalý odkaz

To je jako nápad z kategorie: máte řidičák a auto ne? Budete platit povinný ručení aspoň za fechtla, i když ho nemáte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Povinný ručení by se ale mělo platit ze řidičáku a nikoliv z výkonu nebo obsahu motoru!

Většinu nehod nepůsobí motor a jeho výkon, nýbrž osoba za volantem.

Zatím dokonce bez ohledu na počet vlastněných vozidel je řidič schopný jet pouze jedním vozidel.

Tuhle nelogickou povinnost platit podle auta vymysleli odborníci, kteří do kanceláře jezdili tramvají. 

Vždyť úleyv a bonusy jsou už podle věku plátce pojištění.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Dobrý den. Já třeba inkaso neplatím a vše řeším formou trvalých příkazů. Tv poplatky už takto neplatím cca 10 let  : ).

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte Vidláku, ono je hrozně jednoduché vymyslet pár hezkých bodů, které vypadají skvěle a zní lahodně téměř všem, ale ve chvíli, když se zamyslíte nad jejich realizací, tak obvykle s překvapením zjistíte, že svět fakt není tak jednoduchý. Tak třeba váš první bod - snížení ceny elektřiny na 2kč/kWh. Jak byste to chtěl udělat? Pokud snad jen zákonem, máte ihned na krku arbitráž od výrobců elektřiny (a to není zdaleka jen ČEZ), protože maříte jejich podnikání. A když se nad tím logicky zamyslíte, je vlastně oprávněná. Pokud vlastník nějaké elektrárny podle očekávaného zisku investoval, modernizoval, prostě plánoval podnikání, vzal si úvěry atd. a vy byste mu tímto zcela radikálně změnil situaci a dovedl jej možná i ke krachu, tak snad má právo se bránit, ne? Dobrá, druhá možnost, co zmiňoval i Babiš v rozhovoru s vámi - odkoupení 30% soukromých podílů od ČEZ. Ok, to jde, bylo by to drahé, ale jde to. Jenže je tu jiný problém - ČEZ vyrábí cca 75% elektřiny, kterou potřebujeme. Takže i v případě jakéhokoliv „znárodnění“ ČEZu (jakýmkoliv způsobem), stejně bude těch cca 25% elektřiny chybět, protože ty ČR bere od dalších výrobců. Dalo by se pokračovat, ale snad tento nástin stačí k tomu, abych vám ukázal, že ono to fakt není tak jednoduché.

I další body skrývají některé problémy. Třeba TV poplatky. Taky nemám ČT rád a to, co se chystá, považuji z krádež. Jenže úplně zrušit poplatky? To byste totiž musel zrušit nebo změnit i celý zákon o ČT, protože ta je povinná zajišťovat některé služby (třeba v předvolební kampani vysílání klipů atd), které by bez poplatků asi dělat nemohla. Opět, já nehájím toho molocha, co vznikl, jen říkám, že změny je třeba dělat systémově, ne střelbou od boku.

Zrušit green deal a emisní povolenky bych chtěl okamžitě, ale vy myslíte, že je to fakt tak jednoduché? Okamžitě bude následovat pokuta od EU a nikdo neví, co by se stalo dál. Možná omezení s prodejem zboží pro naše obchodníky, samozřejmě zrušení dotací a já nevím co ještě. To by byla obchodní válka a myslíte, že bychom ji vyhráli? Já nevím, ale myslím, že je třeba postupovat opatrněji - třeba tím, že bychom se přidali k žalobě Poláků u evropského soudu. To je myslím alespoň to minimum, co bychom fakt udělat měli. Ale vyhlášení války, to si netroufl ani Orbán.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Pavte jen krátce - 

Elektřina: Svolat valnou hromadu ČEZ a z pozice majoritního vlasntíka odhlasovat, že ČEZ nebude dlouhodobě vyplácet dividendu. V té chvíli všichni minoritní akcionáři ještě rádi svoje podíly prodají. ČEZ pak může udělat tarif "domácnost" a "maloodběr" pro domácnosti a malé firmy. Zákazníci se mu jen pohrnou. Všichni ostatní buďto zlevní, nebo svoje elektrárny odprodají a nebo budou pleite. Hotovo dvacet. A ano, znamená to přepsat nějaké ty zákony. A že vykoupíme minoritní akcionáře a další elektrárny? Pořád to bude levnější než solární tunel a americké stíhačky. 

Koncesionářské poplatky. Ano, stačí změnit zákon. Od toho jsou poslanci ve sněmovně, aby měnili zákony. 

Greendeal: Ano, znamená to obchodní válku. Asi takovou, jakou vedou už roky Poláci i Maďaři. Co jim EU nedá, to zase oni nedají EU. A pořád jim to vychází. Mně je jedno, že tu pořád budeme operovat se slvem grýndýl. Ale reálně budeme dělat něco jiného. A vystoupení ze systému emisních povolenek je podle mě naprosto základní věc. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

Milý Vidláku, když zrušíte "grýndýl", tak budete muset za pár let přibalit současně nafukovací čluny a hasící přístroje pro cestu na dovolenou nejen do Slovinska nebo Řecka :-)

Obávám se, že to nebude o moc levnější.

Anebo si opravdu myslíte, že člověk za nic nemůže? Že nás jen příroda pro nic za nic připravuje na poslední soud?

Průměrný počet slepic: 1.8 (17 hlasů)

:-)

Kdo má oči, vidí ...

zizka

 

 

 

 

 

 

 


Mimochodem: Doba je opravdu zlá, když už Němci i v nejvyšších patrech ryjí držkou v zemi :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Vy důvěřujete politikům? Navíc americkým? Ctěný Ethanole, to mě opravdu překvapujete :-)

Přečtěte si článek Why hurricanes feel like they're getting more frequent a mrkněte na statistiku amerických hurikánů.

Celkový počet registrovaných hurikánů kolísá, a drží se na stejné úrovni v rozmezí 12-24/10 let, roste však počet těch nejsilnějších.
Poměr kategorie 5 za poslední 3 dekády (1991-2020) ve srovnání s dobou předindustriální (1851-1880) činí  2:0, v kategorii 4 je 3:1
Jinými slovy: V posledních 30 letech činí nárust nejsilnějších hurikánů 71% ve srovnání s předindustriální érou (5-1)/((28+4)/(17/3)).
A čím silnější, tím více škod, no ni?

hurikany

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Tam mají dokonce v tej tvoji vycucané statistice nula zanamenaných hurikánů! Já se vážně poseru, na co všechno lidi neskáčou. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

To si fakt myslíš, že když někdo zaznamená do statistiky 20 hurikánů, tak si těch nejsilnějších nevšimne?

Máš k dispozici nějakou lepší statistiku, než tu "moji" vycucanou z vládního NATIONAL HURRICANE CENTER ?

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

Vy důvěřujete politikům vládní statistice? Navíc americké? Ctěný Mílo, to mě opravdu překvapujete :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

kecy, požáry jsou ve středomoří každý rok, letos se jen víc medializovaly. Spousta turistů co byli na Rhodu ani o požárech nevěděla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Vidláku, opravdu si nemyslím, že je to tak jednoduché. Nevím, proč si myslíte, že pokud ČEZ nebude dlouhodobě vyplácet dividendy, tak se minoritní akcionáři pohrnou, aby své podíly prodali pod cenou. Proč? To je pro ně investice a zvláště ve chvíli, kdy bude jasné, že stát je chce vykoupit, tak tržní cena rozhodně klesat nebude. Vykoupení minoritních akcionářů za tržní cenu bylo někde odhadnuté na cca 250 miliard. Ano, je to méně, než solární tunel, ale zase je to okamžitý výdaj, nikoliv rozložený do X let. Kromě toho, ČEZ má dlouhodobé smlouvy o dodávkách, takže to opravdu není tak, že dnes jej vykoupíte a zítra můžete elektřinu přesměrovat jinam. Ten zbytek vašich představ opravdu neodpovídá trhu - pokud ČEZ bude nabízet elektřinu výrazně levněji, tak se sice zákazníci pohrnou, ale na všechny se nedostane - má pouze 75% podíl na výrobě u nás. Co ten zbytek? Ostatní elektrárny nebudou muset s cenou dolu, prostě ji prodají draze na burze, elektřiny je v Evropě obecně nedostatek a bude ještě hůř. Takže to dopadne podobně socialisticky, jako s dotacemi, na někoho se dostane a na někoho ne.

Co se Green Dealu týče, nějak nevím, že by Poláci a Maďaři vedli obchodní válku s EU. Oni copak vystoupili ze systému emisních povolenek? Shodneme se, že je to pakárna, ale nikdo se ničeho takového ještě neodvážil. To není sranda. I Orbán v tomto směru raději mlčí a šoupá nohama a jsem si jistý, že ten má udělané analýzy možných následků. Evidentně, na něco takového si nikdo netroufl, Poláci sice o tom mluvili, ale zatím to jen dali k soudu. Jak ten dopadne a kdy to bude je ve hvězdách. Prostě, jak praví klasik, každý složitý problém má jednoduché, snadno pochopitelné špatné řešení.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

jako záměr. Ale Vidlák nepíše, že to bude jednoduché. Asi si tady nikdo nemyslí, že všechno to popsané nastane hned druhý den po odstoupení Fialovy bídy. Jsou to cíle. "Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce hledá důvody." 

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Je  lépe  přemýšlet JAK  TO UDĚLAT   než  vymýšlet PROČ  TO NEJDE UDĚLAT.  Protože  když se chce, jde všechno.   Ale vyžaduje je určité úsilí od každého z nás. Samo se totiž nikdy nic neudělá. A pro začátek stačí relativně málo:

- v obchodech platit zásadně v hotovosti ( nekrmit  hydru, která žije z poplatků z obratu )

- posílat pravidelně ALESPOŇ nějaké drobné těm, kteří jdou se svojí kůží na trh.  Jak píše M. Svatoš ( MAP ) : " ... naše analýzy čte odhadem nejméně 10 tisíc lidí denně. Kdyby každý z nich přispěl desetikorunou měsíčně, nebyly by starosti .... " 

- jít na demonstraci

- nečumět na televizi,  ZCELA vynechat alespoň  ČT, protože její sledování nepřináší naprosto žádný užitek. Čas raději využijme ( k procházce :-)  s partnerem nebo s dětmi

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Takže poplatky soukromé společnosti česká bruselvize lze stanovit zákonem,

ale státnímu podniku ČEZ nelze stanovit pevnou cenu elektřiny? 

Emisní výpalenky pro loupežníky z Brusele je nutno platit, protože by asi uvalili sankce?

Patrně by zakázali ČR brát plyn a ropu z Ruska a nařídili za násobky cen od svých spřátelených překupníků.

Zakázali domácí chov zvířat a nařídili odkup od politicky korektních překupníků.

Když už se o nás grýndýláci a povolenkáři starají, proč už rok nejsou k mání některé léky? 

Ačkoliv souunijníci jich mají dostatek? 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Сын Медведева Илья стал координатором портала «Я в России»Medveděvův syn Ilja se stal koordinátorem portálu „Jsem v Rusku“

Сын зампредседателя Совбеза России, главы партии «Единая Россия» Дмитрия Медведева Илья Медведев стал координатором портала по предоставлению госуслуг жителям новых регионов под названием «Я в России», который разработало Минцифры.
Syn místopředsedy Rady bezpečnosti Ruska, šéf strany "Jednotné Rusko" Dmitrije Medveděva, Ilja Medveděv, se stal koordinátorem portálu pro poskytování vládních služeb obyvatelům nových regionů s názvem „Jsem v Rusku“, který rozpracovalo ministerstvo pro digitální rozvoj.

В четверг Илья Медведев принял участие в партийном совещании по реализации народной программы "Единой России" в новых субъектах РФ, которое вел председатель партии.
Ilja Medveděv se ve čtvrtek zúčastnil stranického jednání o realizaci národního programu „Jednotné Rusko“ v nových subjektech Ruské federace, které vedl předseda strany.

medvedi

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jako rodinné židovské klany v Praze 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)