Sílí to, sílí. Rakušan říkal

Autor

S chutí jsem si přečetl, že nám ministerstvo vnitra vydalo novou zprávu o antisystémových hnutích. Je to blábol podobný tomu, co psal blahé paměti František Vrabel, když měl své sémantické vize, které svět neviděl, ale přesto stojí za to, si jí přečíst. Píšou tam totiž, že sílíme tak, že už to zastiňuje tradiční extrémistická uskupení. Sice tedy vůbec nevím, jak taková tradiční extrémistická scéna vypadá, ale už i u Vítka si všimli toho co tady už půl roku melduju. Že se ve společnosti něco pohnulo. Celé to monitorování tradičních ruských kolaborantů asi bylo úplně k ničemu, když se tu najednou z ničeho nic vynořili úplně noví bojovníci a ejhle… už nám významně podrývají henty demokratické pilíře a přebírají jakési myšlenky, které nejsou v souladu s politikou strany a vlády.

A vy pořád, že nemáme žádnou sílu, že to nikam nevede, že jsme jen malá sociální bublina. Jak vidíte, už jsme to dotáhli do výroční zprávy Vítka Rakušana a když si odmyslíte všechny ty kecy a správné narativy, když si odmyslíte řeči o tom, že za všechno může Putin, tak ani všichni ti experti na extrémismus nedokázali zakrýt fakt, že tu za poslední rok vyrostlo něco, co předběhlo všechna dosavadní hnutí.

Dokonce tam už celou jednu kapitolu věnovali „kvazimediální scéně.“ Hlavně teda mluvili o tom, jak šíříme rozličné kremelské narativy a že to děláme na sociálnich sítích… Ano, přesně takhle to děláme. Je to mnohem levnější, než držet studio, přenosový vůz a štáb lidí. Sice to různě dehonestovali, ale stejně nemohli opominout, že máme dost velký dosah na to, aby to hrálo roli.

Dokonce na vnitru museli (samozřejmě s patřičnou despektní omáčkou) připustit, že se na alternativě uzavírají spojenectví, že se to tříbí, že to generuje lídry a dokonce tam napsali, že jsme vitálnější než v období před covidem…

Vidíte… proti extrémismu bojuje ten nejlepší demokrat všech dob, Rakušan a s ním ta nejliberálnější a nejsprávnější vláda známého vesmíru a antisystémové hnutí sílí, je vitálnější, jejich lídři spolu mluví, uzavírají spojenectví… a zbavují se blbců… Oni tomu říkají široká škála nesourodých uskupení s omezenou životností, ale nemohli úplně zakamuflovat další věc, kterou neustále hlásím – že proces odpadání od majnstrýmu je zcela jednosměrný a nevratný.

Úplně zřetelně je ze zprávy vidět zklamání z toho, že se odpůrci současné vlády nezapojili do bitek mezi Romy a Ukrajinci. A ještě víc to, že hento antisystémové hnutí vůbec není spojené s neonacisty. Také si tam hoši všimli, že SPD spolupracuje s AfD a moc se snažili dokázat, že Okamura je pravicový extrémista. Ale reálně prostě zjistili, že opozice spolupracuje napříč Evropou. SPD palec nahoru…

Stejně tak nemohli zamaskovat, že pohonem tohoto všeho je frustrace z vývoje a zklamání… ano, u lidí od čtyřiceti výš. To jsou ti, kteří si už jaksi uvědomují, že nejsou mladí, sil začíná ubývat a začínají myslet na to, jak jim bude v šedesáti. Sice za to samozřejmě může Putin, ale lidé vůbec neřeší Rusko, ale řeší důchody, pracovní místa a jsou frustrováni z toho, že plody jejich celoživotní práce teď vláda posílá na Ukrajinu. Jsou naštvaní, protože spořili na důchod a teď to museli použít na zaplacení složenek za plyn.

Vláda samozřejmě za nic nemůže, ta dělá všechno nejlíp a slouží tomu jedinému a správnému DOBRU. Jenže služba tomuto DOBRU generuje frustraci, díky které lidé začínají „přebírat jiné myšlenky“ = přemýšlet… a henté ruské propagandě stačí jen dodat argumenty a chudák vláda se najednou nechytá. Ano, nechytá se, protože argumenty majsntrýmu už jaksi nedokáží vysvětlit, proč se lidem děje to, co se jim děje.

Moc hezké jsou také formulace, že se na tuto frustraci „lepí lidé, kteří jí využívají k získání popularity.“ Ano, milí vnitráci, říká se tomu politika pro lidi. Já vím, že naše vláda tohle nedělá, že rozhodně neslouží svému národu, ale fakt byste se neměli divit, že jiní svému národu sloužit chtějí a že je tu po takových lidech docela poptávka. Přece jenom se začíná ukazovat, že sloužit nejvyšším evropským hodnotám znamená pro občany prázdnou peněženku a spoustu státní buzerace. Opět ta jejich zpráva nedokázala zakrýt zděšení, že popularitu získávají politici, kteří mluví za obyčejné lidi. To už tu přece vůbec nemělo být. Mluvit se smí jen ve prospěch LGBT, grýndýlu, emisních povolenek a cenzury internetu… Dezoláti mají držet hubu a krok.

Hele, jsme rok od chvíle, kdy se začalo mluvit o té první demonstraci v září. Jsme rok od chvíle, kdy jsem doma hostil Jindru Rajchla. Jsme rok od spousty skeptických slov, že na demonstraci nikdo nepřijde, že z toho nic nebude, nikam to nepovede a nic se stejně nezmění. A ejhle… sám Vítek říká, že mu tady vyrostlo něco, s čím si vlastně vůbec neví rady a nejhorší na tom je, že se mu to strašně blbě škatulkuje. Ono je to takové neuchopitelné, nesourodé… jo, jo, jediné hnutí, které vaši tajní fízlové nemohou rozbít, je to, které oficiálně nijak neexistuje. Než si totiž stihnou udělat obrázek, kdo je v celé síti důležitý, už je to zpravidla jinak. Síť nemá žádný střed… jen prostě roste.

A víte proč? Protože to už začíná mít společnou myšlenku. Ne, ještě ji nikdo filozoficky nerozebral a neudělal z toho manifest, ještě se jí nezabývají univerzitní profesoři. Ale už existuje. Možná trochu podvědomě. Neváhám říci, že v tom hraje velkou roli prostý pud sebezáchovy. Ještě to nevypadá jako desatero ani jako vyznání víry. Ale už to začíná spojovat. Ne po rovině politické, ani po rovině hospodářské. Ale po rovině národní už rozhodně ano. Zachránit národ, zachránit mír, zachránit základní kameny společnosti. Bránit rodinu, bránit děti…

Petr Hampl ve své knize popisoval obrazné prolomení hradeb. Vidlák vám říká, že začínáme nové hradby zase stavět. Ještě nevíme, jak to půjde nejlépe. Ještě nevíme, kdo tomu nejlépe rozumí. Určitě ještě uděláme celou řadu chyb a zjistíme, že některé úseky jsme postavili blbě. Ale už máme chuť stavět. Tak velkou, že nás pravda a láska musí brát vážně. Dovedete si představit, co ve svých zprávách budou muset psát za rok?

A abych splnil to, co vnitrácká zpráva píše, tož se k vám lepím, zneužívám vaší frustraci a strach a dělám to, abych dosáhl popularity a peněz:

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (296 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Россия включила Норвегию в список недружественных стран. В Осло не удивились.
Rusko zařadilo Norsko na seznam nepřátelských zemí. Oslo nebylo překvapeno.

strany


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hádejte, kdo byl do seznamu v roce 2021 zanesen spolu se svým mentorem jako první?
Slovensko a další země následovaly až o rok později, jak píšou zde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Čím dál více lidí je nespokojených a oni to označí jako sílící extremismus...

Kromě té třetiny slepých a hluchých jsme tedy pravděpodobně už ze dvou třetin národ extremistů. A co se „zocelení“ týká..., kam se hrabe covid proti zocelení Pětibídou.


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (95 hlasů)

Šéfka banky Coutts Allison Rose, která plánovala zrušit účet Nigelu Faragovi pro jeho politické postoje a pak o tom ještě nestydatě lhala televizi BBC, pod tlakem médií a britské vlády rezignovala.

Teď ještě zbývá, aby rezignoval Cemper, jenž její dezinformace šířil a ještě označoval ty, kteří stáli za Faragovou verzí, za lháře.

Ukázalo se, že celý slavný fact-checking je jen amplifikací názorů oficiálních míst. A pokud lžou oficiální místa, pak lže i fact-checker.

Ve skutečnosti tedy žádná fakta neověřuje, jen papouškuje tvrzení těch "správných" osob.

A tudíž se jedná o zcela nespolehlivý zdroj informací.

(J. Rajchl)


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (106 hlasů)

Cemper je zoufalé hovado zralé na psychiatra

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

samé anglosaské země a jejich kolonie, nebo jimi okupovaná území

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Já se tedy musím přiznat, že "odpadání od majnstrýmu"  je u mne oboustranné. Tedy že se k němu vracím.

Dělám to pravidelně, když napíšou článek na nějaké kontroverzní téma. Článek nečtu, nalistuji rovnou Diskusi a bavím se těmi názory libtardů. Jak se navzájem plácají po rameni a přesvědčují se o své genialitě.. Třeba nějakou dobu tvrdili, že za ty konflikty mezi Romy a Ukrajinci můžou proruští dezoláti, kteří je podněcují k "nenávisti". Až se tam jednou objevil odkaz na video z FB nějaké Romky, kde bylo jasně vidět i slyšet, že je burcují proti UA jejich vlastní lidi.

A také jsem si všimla, že u článků, kdy bych očekávala libtardí smršť, jsou v Diskusi názory zcela opačné (Hašek senátorem, kauza sníh Brno). Ale nejvíc mne překvapila míra skutečné nenávisti, směřovaná proti Romům, když Jurečka zveřejnil ve své reklamě fotku s Romem. By mne zajímalo, kam se poděla pravda a láska..

Hezký večer všem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (76 hlasů)

...Článek nečtu, nalistuji rovnou Diskusi a bavím se těmi názory libtardů. Jak se navzájem plácají po rameni a přesvědčují se o své genialitě...

To stejné dělám i já, článek nečtu protože je to v podstatě laciná a lživá propaganda. Jen si přečtu narychlo diskusi. Kromě těch zanícených seznamo-svazaků tam čím dále více píšou zajímavé věci i lidé kterým to stále myslí, kteří stále odolávají mnohaleté masírce prolhaného mediálního majnstrýmu. Samozřejmě těchto lidí je ve skutečnosti o moc více ale jejich hlasy nejsou slyšeny protože fašistický seznam jejich vzkazy horečně vymazává. Svazáci na seznamu v tom mají bohaté zkušenosti, dělali cenzuru již hodně roků, pokračuji v cenzůře  až dodnes ve své snaze zmanipulovat co nejvíce veřejné mínění.  

cenzura
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

Seznam jsem úplně zrušil ani na novinky nezavítám . Důvod je jedoduchý nechci abych zobrazováním těchto stránek v podstatě přispíval do jejich kešeně. Inzerenty zajímá jak jsou předmětné stránky zobrazované a na základě toho platí za svou reklamu těmto libtardím webům

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

...mele se to mele...

Opravdu lidé začínají prohlížet, rakušanové všech pěti státostran přešlapují, někteří/é ze zuofalství asi šňupají, ale stále mají podporu. Čím větší zoufalost, tím větší škubání končetinami.

Ale je potřeba si uvědomit tu zoufalost, do které se naše občanská společnost "provolila". Bude to chtít velkou odvahu a sílu vzdorovat podporovatelům pětikolky. Je si i Rajchl vědomý tak hlubokého propadu významu a podstaty našeho státu jako instituce? Nejde jen otázky práva a "ekonomiky". Za těmi pojmy je nutné vidět mnohem víc... Je si vědom, že ani případné angažmá, třeba v nejvyšších postech politiky nezakládá předpoklad výrazné změny bez jednoznačné podpory nejen jeho voliči?

Doporučuji si najít včerejší rozhovor na TV Petr Bureš s panem Jaroslavem Štefcem. Hovořil o jedné složce státu, která není nevýznamná ale v podstatě NEEXISTUJE. Je to poučné, není to povídání "co by bylo, kdyby bylo", není to povídání o něčem imaginárním.

Budou lidé v této zemi dost odvážní ochotní a trpěliví stavět aspoň na původní úroveň své regiony, možnosti žít a pracovat ve svých regionech, obnovovat podstatu státu po všech stránkách? Nejde totiž jen o to převzít odpovědnost, převzít moc, ale realizovat jí ke skutečnému prospěchu a vývoje své země.

Průměrný počet slepic: 4.9 (95 hlasů)

- hovoříme v podstatě o jednom a tomtéž, s tím rozdílem, že Vy mnohem lépe a účinněji :-)

Děkuji ještě jednou za tato slova:
- zoufalost, do které se naše občanská společnost během 30 let "provolila"
- Budou lidé v této zemi dost odvážní ochotní a trpěliví stavět aspoň na původní úroveň své regiony
- obnovovat podstatu státu po všech stránkách, v prvé řadě zeštíhlení příliš baculaté vlády do sportovní podoby (18+1 na 7+0)

Nejde totiž jen o to převzít odpovědnost, převzít moc, ale realizovat jí ke skutečnému prospěchu a lepšímu vývoji své země.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

když nemeleš o Švajcu, tak dobrý 👍

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

když nemeleš o Švajcu, tak dobrý 👍

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná i trochu navážu na Vlaďu Hejniců.

Fialový pětihnus to svým neumětelstvím a ignorací ekonomických a hospodářských znalostí opozici náramně usnadňuje. A to přirozeně posiluje jakoukoli opozici.

Zápory spojují většinou silněji než klady. Pětihnus vyhrál víceméně díky spojení sil záporem - antibabišem, který lidi spojil. Ale klady - úspěchy ve společnosti a ekonomice, i když za zády mají sympatizující USA a Eurosajuz, oni nemají. Takže ztrácejí. A mohou to svádět na Rusko a dezoláty osotšest, stejně jim to nepomůže.

Podobný zápor - katastrofální výsledky pětihnusu, lidi stmelují a opozici posilují. Ale klady opozice, které musí také následovat a spojovat, to bude horší. Oproti pětihnusu bude jakákoli opozice v nelibosti USA a Eurosajuzu, lidově budou jim okopávat kotníky. Stačí se podívat do Německa jak perzekuují AFD. Nebo do Maďarska, kde jim europapaláši na jedné straně krátí dotace, dávají pokuty a omezení, a na druhé straně vyřvávají do světa jak špatně to tam Orbán vede.

Jó bořit - sesazovat neúspěšné, je vždy lehčí jak pak tvořit něco lepšího. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Prorežimní ukrofilní kamarádi, kolegové v práci i můj vlastní syn, všichni drží Fialovou basu. Pravda, existuje velice malá skupinka přemýšlivých lidí, kteří pochybovali už dříve a nyní se postupně odklánějí, ale ten mnohem početnější zbytek by potřeboval řádově větší impuls- státní bankrot, hromadné propouštění ze zaměstnání nebo tak něco. 

Kompletně otočit světonázor, to není jen tak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Těm, co neotočili a neotočí, by možná k tomu prozření nestačil ani státní bankrot. Nechtějí si vůbec přiznat, že by se v něčem mohli mýlit. Mám to také v rodině, mám to tak i s dlouholetými přáteli. Ten v rodině se o politiku sice dlouhodobě zajímá, ale u těch přátel (když se jich na něco zeptám...), je znát, že jsou pro ně prvořadé věci jako co si kde užít, co kde pojíst, kam si zajet, případně sport. Jména padouchů jako je např. Zdechovský, Šojdrová... jim nic neříkají. O demonstracích papouškují, co slyší z televize. Tak s takovýmito jsme se "provolili" tam, kde jsme. V p*deli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

je to v poslední době smršť dobra a Oprav dům po babičce se určitě zařadí k dalším populárním počinům Fialové vlády. Předpokladem pro tento druh občanské konformity je vlastnictví domu, což zase sedí na mladší věkovou skupinu.  A pak už to frčí- kostka na vodu, soláry, tepelné čerpadlo, okna, fasáda, kotel atd.  a hloupější, kdo nebere.

Jinak dnešní konformisti jsou bývalí antizemanovci a antibabišovci a i tady je za mě pořád hodně zpětně pochopitelného. Většina Zemanových počinů, becherovkovými závany počínaje, trenkami, Peroutkou a prezidentskými milostmi konče, mi dalo taky řádně zabrat. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem si tu zprávu schválně stáhl a přečetl. Hrozné! Už ten první odstavec je jak vystřižený z Rudého Práva v období nejtvrdší normalizace. (Bohužel pamatuju :-))

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

" Kdyby se země stala skanzenem, aspoň bychom vydělávali na turistech. Naši politici však ani skanzen neudělají pořádně. "

https://jihlavsky.denik.cz/arena-nazoru/cesko-je-zaostale.html

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDEO: Jevgenij Prigožin odhalil, co bylo příčinou vojenského převratu v Nigeru!

Západní země zaplavily zemi teroristickými bojůvkami a potom obratem nabídly vládě Nigeru vojenskou pomoc na ochranu před teroristy! Výměnou za to západní těžařské firmy plundrovaly a okrádaly zemi! Francouzský těžař prodával na světových trzích tunu uranového smolince za 218 dolarů, ale nigerská vláda z toho inkasovala jen 11 dolarů! Nigeřané v ulicích měst slaví státní převrat jako osvobození a mávají ruskými vlajkami!

https://aeronet.news/…oc/

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

jak v Africe staví školy a nemocnice a společně s početnou armádou lékařů a učitelů bojuje proti nemocím a negramotnosti? Nebo ten druhý :-)?

Milkman 

Průměrný počet slepic: 2 (19 hlasů)

Prigožin i Erik Prince, staví školy a nemocnice a společně s početnou armádou lékařů a učitelů bojuje proti nemocím a negramotnosti. ;o)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

aby ti dva neudělali z Afriky ráj na zemi :-). 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

kolik jich tam za staletí kolonizace postavila francie, británie, španělsko  ?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Je nabiledni, že ti kolaboranti hodlají společnost rozdělovat i nadále, neboť nově nalézají škodnou, středněveke. Ti se stanou antisystemovi, protože ta holota už přemýšlí, proč jejich rodičům kradou důchody, a když to dělají teď, smahem ojebou i je za 20-30 let. Ta zpráva zatlouka do společnosti další klín, aby rozkopla generace juvenilu od pamětníků. Na to nepřišel ani Pepa Goebbels. Vítek jo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

máte pravdu, že ta zpráva je trochu moc obecná a pan Rakušan je břídil. Mně v té zprávě dost chybí nějaký "seznam zahraničních agentů", něco takového, jako mají v Ruské federaci. Tam se hned lépe hledá, kdo je zahraniční agend a šíří nepřátelskou propagandu. Ale třeba budu mile překvapen a pan Rajchl, až vyhraje volby, tak v tom zavede pořádek. Inspirací by mu mohl být příkaz presidenta Ruské federace ze dne 29. května 2020, kde je přehledně uveden seznam klíčových opatření pro další realizaci státní politiky v oblasti proti extremismu, kterým se rozumí i hrozby vnějšího (=zahraničního) extremismu:  "Внешними экстремистскими угрозами являются поддержка и стимулирование рядом государств деструктивной деятельности, осуществляемой иностранными или международными неправительственными организациями, направленной на дестабилизацию общественно-политической и социально-экономической обстановки в Российской Федерации".  A tento státní boj proti extremismu berou v Rusku samozřejmě vážně, takže nepodceňují ani potřebu státní informační politiky, jejiž úkoly jsou ve výše zmíněném příkazu prezidenta RF formulovány takto:

Zajistit v oblasti státní informační politiky:

  • monitorování hromadných sdělovacích prostředků a informačních a telekomunikačních sítí včetně internetu za účelem zamezení šíření extremistické ideologie a identifikaci extremistických materiálů, včetně těch, které obsahují výzvy k přípravě a páchání teroristických činů;
  • zlepšení opatření k omezení přístupu na území Ruské federace k informačním zdrojům v informačních a telekomunikačních sítích, včetně internetu, které šíří extremistickou ideologii;
  • vytvoření specializované informační databanky extremistických materiálů;
  • přijetí účinných opatření k zamezení dovozu extremistických materiálů na území Ruské federace, jakož i jejich výroby a distribuce v rámci země;
  • využívat možnosti masmédií a zdrojů internetové sítě k zachování mezietnické (mezietnické) a mezináboženské harmonie, tradičních ruských duchovních a mravních hodnot a seznamovat s nimi mladé lidi;
  • usnadnění uzavírání dohod zaměřených na řešení problémů v oblasti boje proti extremismu a terorismu mezi organizátory šíření informací na internetu a příslušnými státními a nestátními organizacemi, včetně zahraničních;
  • pořádání tematických setkání se zástupci médií a internetové komunity za účelem boje proti šíření extremistické ideologie;
  • příprava a umístění v médiích a v informačních a telekomunikačních sítích, včetně internetu, sociální reklamy zaměřené na vlastenecké vzdělávání mladých lidí;
  • koordinace opatření zaměřených na informační boj proti šíření extremistické ideologie na internetu (včetně sociálních sítí), jakož i pravidelná práce na objasňování podstaty nezákonné činnosti vedoucích představitelů extremistických organizací se zapojením významných osobností kultury, vědy, autoritativních zástupců veřejnosti, informační komunity, konfesí a národních sdružení;
  • informování občanů o činnosti subjektů boje proti extremismu;
  • příprava a šíření informačních materiálů o prevenci a potlačování extremistických aktivit, zaměřených na zvýšení bdělosti ruských občanů, vznik jejich zájmu o potírání extremismu;
  • vytváření a efektivní využívání specializovaných informačních systémů za účelem implementace donucovací praxe v oblasti boje proti extremismu;
  • identifikace způsobů, jak mohou extremistické organizace poskytovat informace a psychologický dopad na obyvatelstvo, a také studium zvláštností vnímání a chápání informací obsažených v extremistických materiálech různými skupinami lidí; 

 

To jen, abyste věděl, jak je to s bojem proti "extremistické scéně" v RF.

Také by pan Rajchl mohl dotáhnout do konce další užitečný projekt boje proti extremismu, se kterým ten břídil Rakušan vůbec nic nedělá, a to jednotný registr zakázaných internetových domén, které by rozšiřovaly informace v ČR zakázané. V Rusku už jsou samozřejmě mnohem dál, takže tento jednotný registr zakázaných domén již dávno mají a se šířením zakázaných či extrémistických informací je v Rusku utrum.

Jinými slovy řečeno, pokud byste Váš web provozoval v Rusku a byl na něm stejně kritický k vládě pana Putina, jako jste v ČR kritický k vládě pane Fialy, tak byste si mohl na vlastní osobě vyzkoušet, jaká je míra svobody slova v ČR a v RF. Samozřejmě mi můžete napsat, že byste v Rusku neměl důvod ke kritice vlády pana Putina. To ovšem nic neříká o tom, jaký je míra svobody slova v ČR a v RF. 

Milkman

  

Průměrný počet slepic: 2 (25 hlasů)

Pochopil-li jsem to správně, máme si podle tebe vybírat to nejhorší z Ruska.

Ale proč nepřidat i to nejhorší z USA, Španělska, Británie, Kosova, a nebylo by na škodu přibrat i ty vysloveně chuťovky z Ukrajiny. ;o)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

To jste ještě neviděl tohle:

posvěcování násilí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jen se obávám, že na Ukrajině se posvěcuje dvakrát větším fofrem :-(

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Vážený pane Miloši, 

trochu mi ten výjev na obrázku rozšifrujte, co to to?

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)

In reply to by Milkman

Trvalý odkaz

Když mě brali za vojáka, tak mě naštěstí nikdo nekropil svěcenou vodou :-)
Asi proto jsme ten socialismus neuhájili...

Ilustrační foto k článku
Президент Путин подписал закон о призыве на срочную службу с 18 до 30 лет

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Milkman

Trvalý odkaz

Kolik už vážíte? :-))) 

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Rusové jsou "sto let" za námi, když tak čtu ty vaše "novinky z Ruska"

To, co jste sem dal, je návrh Akčního plánu pro čelení dezinformacím, který už dávno připravil vládní zmocněnec pro média a dezinformace. Rakušan vyměnil zmocněnce a  zatím AP pozdržel, protože "lidé by si ho mohli nesprávně vykládat".  Je vidět, že máte konexe.   

A i ten seznam jsme zřejmě měli  mnohem dřív, než Rusko :

"CZ.NIC  zveřejnilo seznam zablokovaných domén s českou koncovkou, je na něm 760 zablokovaných domén, z nichž byla drtivá většina vypnuta na doporučení vlády od konce ledna 2022. Asi 50 webů bylo zablokováno už v předchozích letech z rozhodnutí soudu nebo policie. Seznam bude aktualizován každou hodinu...."  Kam se na nás Rusové hrabou. 

Jen na okraj malý detail .... ruský, ruské, ruská... se ve vašich kruzích píše s dvěma "s". Takovou práci jste si s tím dal a takhle to znehodnotíte. 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Alice, 

nevím, nakolik ovládáte schopnost pochopit psaný text, ale v mém příspěvků nepíši nic o akčním plánu, ale o obsahu normativního aktu presidenta RF pro další realizaci státní politiky v oblasti proti extremismu, který obsahuje, mimo jiné, i citovaný přehled státní politiky v oblasti státní informační politiky.

Pokud jde o ten Vámi uváděný seznam zablokovaných domě, pak aktuálně je na tomto seznamu 1277 doménových jmen, a drtivá většina těchto domén (1220) je zablokovaná z administrativních důvodů (většinou neuvedení údajů pro registraci). Zbývající počet domén (56) je zablokován z rozhodnutí soudu (většinou trestního soudu, předpokládám, že z důvodu ochrany autorských práva) nebo jiného rozhodnutí (například arbitrážního soudu). Pouze jedna doména je zablokována pro porušení národní nebo mezinárodní počítačové bezpečnosti. A tako je vhodné rozlišovat mezi tím, když zakazuje weby stát a mezi tím, když tak činní soukromý spolek NIC.CZ.

A Rusko má v některých ohledech před ČR výrazný náskok, například v digitalizaci státní správy a přístupnosti dat.  

A jen tak na okraj, nevím, jako to funguje ve Vašich kruzích, ale v mých kruzích se dodržují pravidla českého jazyka, podle kterých se Rusko píše s jedním "s".

Držím palce, aby Váš další příspěvek byl méně hloupý. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 1.7 (10 hlasů)

Milkman

Tak začnu od konce - NIC.CZ blokování dostal nařízeno od státu.  Napřed se k tomu Rakušan hrdě hlásil, když zjistil, že porušil zákon a může to rozhodovat soud, přesunul to na   NIC.CZ, který rozkaz prováděl. Ten poslechnout sice nemusel, ale zřejmě u soudu, který je čeká, je ochotný vzít to na sebe (určitě ne zadarmo). Víc to nemá cenu okecávat. 

Počty zakázaných domén nejsou důležité, jsou z rok starých novin, takže věřím, že rostou a rostou, já jsem chtěla jen  dokázat, že nejen Rusko zasahuje do svobody občanů. 

A že má Rusko před ČR v něčem náskok? Ti ožralí mužici proti protřelé, informované a prolhané české vládě? To snad ne! 

A ještě k názvu - u nás to holt nazvali Akční plán proti dezinformacím, v Rusku tomu říkají "normativní akt presidenta RF pro další realizaci státní politiky v oblasti proti extremismu". Obsah je totožný.  Možná taky Rusové od nás špatně opisovali. My jsme navíc lepší v tom, že u nás na to chystají zákon.

PS:  jo, držte se pravidel ČJ, to vám jde. Ještě lepší by bylo, kdybyste se taky jednou přidržel ne polovičaté, ne ušpiněné, ale čisté pravdy.  Howgh!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Můžete, prosím, sdělit, kdo od koho opisoval?

Jestli Kyjevská junta od Putina nebo Putin od Kyjevské junty? 

Nebo společně od USA či Číny, Německa, Francie, Izraele, Saudské Arábie....?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Když už to tady Vidlák nakousl - děkuji za inspiraci - ač zdaleka nejsem příznivcem celého programu Alternativy pro Německo, překvapil mě opětovný důraz na lidová hlasování dle švýcarského vzoru (Volksabstimmungen nach Schweizer Vorbild, měli je tam v počátcích, ale později jsem je kupodivu nenašel):

Das Grundsatzprogramm der Alternative für Deutschland

DEMOKRATIE UND GRUNDWERTE - Demokracie a základní hodnoty

1.1 Volksabstimmungen nach Schweizer Vorbild - Lidová hlasování dle švýcarského vzoru

Die AfD setzt sich dafür ein, Volksentscheide in Anlehnung an das Schweizer Vorbild auch in Deutschland einzuführen. Wir wollen dem Volk das Recht geben, über vom Parlament beschlossene Gesetze abzustimmen...
AfD se zasazuje o zavedení lidových hlasování podle švýcarského modelu také v Německu. Chceme dát lidem právo hlasovat o zákonech přijatých parlamentem. Toto právo by mělo okamžitý preventivní, zmírňující účinek na Parlament a v dlouhodobém horizontu by zastavilo záplavu často nesmyslných zákonů. Navíc by se pečlivěji zvažoval obsah předpisů, aby obstály v referendech. Legislativní iniciativy lidí mají jako předmět své vlastní návrhy zákonů a mohou být iniciovány voliči. (Pozn. překladatele: ve Švýcarsku jsou možné jen na kantonální úrovni).

Ohne Zustimmung des Volkes darf das Grundgesetz nicht geändert und kein bedeutsamer völkerrechtlicher Vertrag geschlossen werden. Das Volk muss das Recht haben, auch initiativ über Änderungen der Verfassung selbst zu beschließen...
Bez souhlasu lidu nelze měnit ústavu ani uzavřít žádnou významnou mezinárodní smlouvu. Lidé musí mít právo rozhodovat o změnách ústavy sami, a to i z vlastní iniciativy. Zejména se tím zastaví přenos národní suverenity na EU a další mezinárodní organizace nad hlavami občanů. Němečtí lidé jsou stejně vyspělí jako Švýcaři k přímému hlasování o jakékoli otázce bez omezení. Přirozená bariéra vyplývá z principů mezinárodního práva.

Die Schweizer Erfahrung belegt, dass sich die Bürger gemeinwohlorientierter verhalten als Berufspolitiker, selbst wenn Eigeninteressen damit kollidieren. Macht- und interessengetriebene Entscheidungen sind eher in rein repräsentativen Demokratien zu beobachten.
Švýcarská zkušenost ukazuje, že občané se chovají více orientovaně na veřejný zájem než profesionální politici, i když se jejich vlastní zájmy střetnou. Rozhodnutí řízená mocí a zájmy pozorujeme spíše v čistě reprezentativních demokraciích.

Abstimmungsfragen finanzieller Natur sind ausdrücklich erlaubt. Deutschland steht in einigen gesellschaftlichen Themen vor elementaren politischen Weichenstellungen. Die Verantwortung hierfür kann und darf keine Regierung ohne eine unmittelbare Befragung der Bürger übernehmen...
Hlasovací otázky finanční povahy jsou výslovně povoleny. Německo stojí před elementárními politickými rozhodnutími v řadě sociálních otázek. Žádná vláda za to nemůže a nesmí převzít odpovědnost bez přímé konzultace s občany. Zavedení lidových hlasování podle švýcarského vzoru je proto pro AfD nesmlouvavým obsahem jakékoli koaliční smlouvy.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a Rakušan šílí. Nemá na to správný metr, stejně jako v kauze Dozimetr.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

vládnoucí klika už připomíná zoufalé komouše těsně před 1989

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

tihle šmejdi mají úplně jinou pozici. Mají podporu západu, kterému slouží a ten tyhle "demokraty" rád, třeba i "demokraticky" podpoří.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)