Směrš na Kulikově poli

Autor
Štítky

Viděli jste poslední tiskovku SPD? Viděli jste na ní Petra Macha, který se před časem dostal do ojroparlamentu za Svobodné? Prý bude SPD dělat poradce. Svým způsobem je to od Okamury šikovný tah. Svobodní mají kvůli svým principiálním postojům naprosto nulový koaliční potenciál a tohle by mohl být způsob, jak obrátit zrak jejich voličů i k jiným stranám, aby jejich hlas pořád dokola nepropadával. A zřejmě to bude fungovat i obráceně… pokud správný echt libertarián nechce neustále „neuspět“ u striktních Svobodných, musí se poohlédnout v nějaké jiné partaji…

To neříkám, abych kritizoval Svobodné nebo SPD. Libora Vondráčka jsem měl možnost poznat osobně a lidsky mi byl velmi příjemný. V SPD znám také celou řadu lidí a mám je rovněž rád. Píšu to, abych ukázal, že hento spojování opozice nestojí na místě. Do SPD se vešla klausovská Trikolora a minimálně jeden libertarián. A jak se budou blížit volby, uvidíme toho spojování ještě víc. Všichni si uvědomují, že milion hlasů příště prostě nesmí propadnout. Je v tom čtyřicet poslanců.

Stejně tak jsou vidět programové body, které má celá opozice stejné. Víceméně se jedná o oněch pět bodů, o kterých jsem mluvil na demonstraci:

Elektřina za 2 Kč/kWh

Zveřejňování nákupních cen v hytlermarketech

Neokrádat důchodce, protože jim za ledacos vděčíme

Zrušení koncesionářských poplatků (a když to nepůjde jinak, tak i s Českou televizí)

Vyvázání se z grýndýlu a emisních povolenek

V zahraniční politice je stále větší shoda na tom, že EU i NATO potřebují buďto reformu a nebo odchod. Tam se jednotlivé názory liší podle míry optimismu, ale obecně klesají. Než budou eurovolby, bude pohled na EU všeobecně skeptičtější, než dnes. A než budou parlamentní volby, bude EU vyvolávat jen skřípění zubů a zatínání pěstí. Uvidíte.

U NATO to bude o něco komplikovanější… už jen proto, že vedle nás začíná být velmi militarizované a vyzbrojené Polsko, které se netají velkými ambicemi v mnoha směrech. Abychom brzy nemuseli smutně konstatovat, že před polskými nároky na Těšínsko nás chrání jen a jedině společný americký lenní pán. Ať si Řehka s Černochovou říkají, co chtějí, z logiky věci vyplývá, že v roce 2040 budeme perfektně připraveni na válku, kterou NATO na východě vede dneska, ale Poláci už jsou připraveni teď… Když máte armádu, máte i pokušení ji použít.

Než přijdou volby, budou tyto tendence ještě zřetelnější a jasnější. Stále více je vidět, že stojíme ve stejném zákopu proti stejnému nepříteli a příští dva roky pro nás budou taková bitva na Kulikově poli. Přicházíme do ní jako příslušníci různých názorových proudů, vedeni různými lídry a pokud zvítězíme, odejdeme domů zase jako jednotný český národ. Myslím, že to tak mohu klidně říct. Naši soupeři národ být nechtějí. Touží nikoliv po češství, ale po evropanství.

Podívejte se na poslední týden… Vítek Rakušan a jeho Dozimetr, nebo Koudelka a jeho zdrhající Rusák s narativem. Tam jsme bojovali jako jeden muž. Všichni. Každý na svém postu. SPD, ANO, PRO, influenceři, jednotlivci. I když Česká televize mlžila a mlčela jak zařezaná, nakonec jí to nebylo nic platné.

Stejně tak jsme moc pěkně rozmázli toho nácka Huňku v kanadském parlamentu. Majnstrým musel připustit, že nacismus na Ukrajině nebude jen ruská propaganda… Ostatně, když vám i CNN ukáže freneticky tleskajícího Zelenského, jak vestoje chválí dobrou práci příslušníka SS Galizien… Putin se chechtá, až z Kremlu opadávají cihly… Maršál Petrla raději mlčel, protože s tímhle se fakt nic udělat nedá… jen se modlit, aby lidi na toho starého šturmanbfírera brzy zapomněli.

Tento týden jsme bojovali opravdu koordinovaně. Všichni, co máme na srdci budoucnost naší země, jsme v této šarvátce stáli. I díky našemu společnému úsilí se pod Vítkem pěkně houpe židle a jeho výmluvy jsou čím dál dětinštější. Možná to ještě ustojí, ale jen za cenu poškození celé pětikolky.

A já bych vás chtěl vybídnout, abyste se podívali, kdo s námi tento týden nestál. Kdo zůstal vzadu. Tento týden se fejsbůky, twittery, blogy, noviny, videa a vůbec všechno zahemžily společným úsilím, ke kterému jsme se přidali spontánně. Rajchl, Okamura, Babiš, Vidlák, Samková, Vávra, Šik, Tyl, Foldyna, Marková, Stonjeková, Ticháček, Todorov, Rédová, Větvička, Balšínek, Cimbál… a mnozí další. Ne, ještě nejsme jednotní, ale tentokrát jsme všichni bojovali spolu.

A kdo se nepřidal? Kdo stál vzadu jako zajišťovací jednotky Směrš? Kdo místo společného boje proti Pětikolce zatím vzadu lustroval, míru našeho vlastenectví? Kdo se ani na minutu nepřidal proti Rakušanovi ani proti náckovi Huňkovi? Nebudu jmenovat, ale já mám konečně jasno, kdo má na prvním místě vlast a kdo je prostě jen špicl a politruk.

Nikomu neupírám právo, kritizovat opoziční lídry a zkoumat jejich motivace. Každý voják v zákopech nadává… především na své velitele. Ale kdo kromě nadávání zároveň nebojuje proti společnému nepříteli, ten si pozornost fakt nezaslouží. Bytostně se mi hnusí, když někdo vidí svoje poslání v hledání nepřítele ve vlastních řadách… zpravidla tam, kde vůbec není. Příčí se mi ti, kteří Pětikolku vidí jako menší problém, než své spolubojovníky. Příčí se mi ti, kteří hledají zrádce, ale když je zapotřebí šturmovat dopředu, tak se ani nehnou.

Kdo se snažil především odrazovat lidi od demonstrace, ale Vítkův krypťák mu nestál za zmínku? Komu Huňka nestál ani za status na Twitteru, ale mohl se pominout z Vacka? Kdo neřešil nekontrolovatelnouo migraci přes naše území, ale měl dost prostoru na vymezování se proti Rajchlovi? Každý, kdo byl s námi na demonstraci, má právo nás kritizovat. Ale kdo z pohodlí domova lustroval řečníky, ale zároveň mu praktiky našeho ministra vnitra nestály za zmínku, ten je součástí problému, nikoliv součástí řešení.

Tento týden měly všechny moje články rekordní sledovanost. Myslím, že moji kolegové na tom budou dost podobně. Kdo s námi v této bitvě nestál? Kdo místo Rakušana raději lustroval Rajchla? Kdo místo Huňky raději propíral Babiše nebo Okamuru? Kdo raději dělal Směrš a do první linie se mu nechtělo? Pro koho bylo důležitější závadné smýšlení Druláka než boj proti Blyštivému?

Jo, někdy se to prostě vyjasní.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (272 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

že ten nejmenovaný hochštapler ve svém vysílání uvedl, že se více děsí Jindry Rajchla než Rakušana. Dále osočil svou dlouho oddanou spolupracovnici z toho, že je policejní agentkou. A to mu předtím půjčila přes 100 tisíc korun. A teď na srazu mi říkal spolužák, že mu dal kdysi přes držku, když se hrubě choval k nějaké slečně. Ten člověk nestojí už ani za odplivnutí...

Průměrný počet slepic: 4.6 (63 hlasů)

O kom se mluví? Já jsem to nesledoval tak podrobně minulý týden

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Před 13-ti roky jsem hodil televizi do kontejneru, a s pocitem dobře odvedené práce jsem pozoroval, jak se rozprsknula obrazovka..

A protože už ani na FakeBook nechodím, opravdu nevím, o kom je řeč.. Děkuji předem.. Předpokládám, že jde o Andreje Babiše a jeho partičku,

ale toho přece Vidlák jmenoval, takže on to není, nebo že by snad Martin Koller, který má všechny za "Slouhy Globálních lichvářů?" 

 rád bych věděl o koho jde..

EDIT: RichardCZ, v.r. 29.9.2023 ráno

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

------------------------------------------

Nechápu, že když

je v Rusku a

Bělorusku tak

zle, proč se bouří

Francouzi, kde je

tak dobře!

(ze sítí)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Napsal id*ot, režíruje kr*tén.“ Miloš Zeman o divadle, ve kterém má Fiala hlavní roli

28. září 2023 👉 @cz24news

Bývalý prezident Miloš Zeman okomentoval v pořadu XTV blížící se volby na Slovensku, odmítá tvrzení, že vítězství Fica by pro nás znamenalo stát se opět satelitem Ruska, jak pronesl moderátor ČT Václav Moravec. Naopak je toho názoru, že by to pro naši zemi nic neznamenalo. Okomentoval také aktuální dění na české politické scéně. „Když se dívám na českou politickou scénu, tak mám pocit, že sleduji divadelní hru, kterou napsal idiot a kterou režíruje kretén.“

Podle prezidenta Zemana není nic zvláštního na tom, že na Slovensku pár dní před vypuknutím voleb panuje „hustá atmosféra“. „Za druhé, fyzické potyčky už jsme viděli.“ K potyčce mezi expremiérem Matovičem a místopředsedou Smeru Kaliňákem během Ficovy tiskové konference pak podotkl: „Mne to docela pobavilo. Myslím si, že Kaliňák vyhrál, protože umí hezky škrtit a dávat pěstí do nosu. Matovičova obrana byla spíše z řeckořímského zápasu, protože vysunul nohu z okénka auta a touto nohou Kaliňáka kopl,“ uvedl.

S vážností pak doplnil, že Slovensko je unikát z toho hlediska, že je to asi jediná země na světě, kde existují dvě sociálnědemokratické strany. „V jejich čele jsou nesporně výrazné osobnosti – Pellegrini a Fico, mezi nimiž je z minulosti určitá osobní animozita. Nicméně nevylučuji jako jednu z variant, že po volbách dopadne povolební situace tak, že tyto dvě strany uzavřou koalici,“ přemítala bývalá hlava státu v pořadu XTV.

Odstrašující je pro Miloše Zemana opačná varianta, že zvítězí Progresivní Slovensko. „Já nemám příliš rád progresivisty. Nemám rád ta mnohá pohlaví, nemám rád Green Deal a zelený fanatismus. A nemám rád cenzuru, kterou paradoxně někteří progresivisté pod záminkou boje proti dezinformacím hlásají. Peter Pellegrini bude bohatá nevěsta, o ni se bude ucházet jak Šimečka, tak Fico,“ dodal exprezident.

Nesdílí obavy moderátora České televize Václava Moravce, že pokud volby vyhraje Fico a sestavoval by případně i vládu, staneme se ruským satelitem. „Jak Petr Pavel vyjádřil svůj názor, tak i bývalí prezidenti Václav Klaus a já jsme vyjádřili názor opačný a podpořili jsme Roberta Fica. Uznávám právo každého politika a každého občana vyjádřit svůj názor na situaci na Slovensku, nicméně rozhodně nesdílím obavy, že vítězstvím Roberta Fica by došlo k jakýmkoli zásadním změnám ve slovenské politice, patrně by přestala vláda policajtů. A možná že by se někteří méně schopní politici, kteří vládli v uplynulém období, stáhli do pozadí,“ podotkl Zeman.

Kdyby vyhrál volby Fico, neznamenalo by to podle Zemana pro Českou republiku téměř nic. „Nemyslím si, že by Fico měnil politiku vůči České republice, neměnil by ani politiku vůči Visegrádské skupině, byl by patrně o něco kritičtější vůči Evropské unii a přikláněl by se v rámci visegrádské spolupráce více než dosud na stranu Maďarska,“ uvedl s tím, že pokud by maďarský premiér Viktor Orbán měl v Evropské unii dalšího stoupence v podobě Fica a v Česku stoupence v podobě Babiše a Zemana, tím lépe.

Následně se přesunul ke zhodnocení vlády Petra Fialy, které bylo kritické: „Vládu lze kritizovat ze dvou základních pozic: ta první pozice je ideologická nebo chcete-li hodnotová. Vládu Petra Fialy kritizuji za to, že je odborně nekompetentní – ministr zemědělství je teolog, ministr školství je muzikolog, ministr průmyslu je bankéř, ministr financí nemá ekonomické vzdělání, ministr zahraničí je bakalář, u velvyslanců se předpokládá, že budou magistři. A máte tam neviditelnou ministryni pro vědu, výzkum a inovace a tak bych mohl pokračovat dál a dál…,“ podotkl někdejší prezident.

Když se dívám na českou politickou scénu, tak mám pocit, že sleduji divadelní hru, kterou napsal idiot a kterou režíruje kretén,“ pokračoval Miloš Zeman a zdůraznil, že nekritizuje vládu za to, zda je levicová, či pravicová, ale kritizuje ji za nedostatek zmíněných odborných schopností. „Kdybych chtěl být cynický, řekl bych, že se vládne pohodlněji s lidmi, kteří cítí nedostatek své kompetence, a proto vám nebudou v některých otázkách, které prosazujete, odporovat,“ dodal Zeman.

V současné situaci, kdy vládě nedůvěřuje většina občanů, cítí podle svých slov jisté zoufalství, které spočívá právě v tom, že zde zatím není rovnocenná náhrada současné vlády. „Teprve volby tím zatřesou, zamíchají těmi kartami a jako pověstný Fénix z popela se najednou vynoří, třeba i z regionální úrovně, nějaká nová politická osobnost,“ doplnil.

Nemyslí si však, že by demonstrace, jakou nedávno organizovala na Václavském náměstí strana PRO, mohla přinést kýženou změnu. „Jedna jediná demonstrace za sebou nic neznamená, pokud je souvislý řetězec demonstrací, pak ano, pak to může vést v extrémním případě až k předčasným volbám,“ poznamenal Miloš Zeman. Mimo jiné poznamenal, že Václavské náměstí bylo nepochybně plné a média možná úmyslně zkreslovala skutečný počet účastníků. „Česká televize na jednom mém mítinku tvrdila, že tam bylo sto lidí, když bylo napočítáno tři tisíce osob, takže to zkreslování je někdy úmyslné,“ dodal.

V posledních dnech Piráti měli vnitrostranické hlasování o případném setrvání ministra spravedlnosti Blažka (ODS) v pozici ministra spravedlnosti kvůli jeho schůzce s Nejedlým, bývalým poradcem Miloše Zemana. Piráti nakonec vyzvali zákonodárce k odvolání Blažka z vlády. Prezident Zeman nevěřícně kroutil hlavou a přidal komentář: „Piráti jsou čím dál komičtější. A to nejhorší, co může jakoukoli politickou stranu potkat, je stát se směšnou. S jistotou tu mohu predikovat, že Fiala Blažka neodvolá. Koneckonců proč? Setkali se lidé, kteří se znají takřka čtyřicet let, nevidím na tomto setkání nic zajímavého, zajímavé to dělají pouze média a někteří politici,“ konstatoval.

Ministr Blažek několikrát naznačil v médiích, že to byl právě on, kdo se Zemanem dohadoval vznik Fialovy vlády. Miloš Zeman přiblížil, jak to skutečně bylo: „Vznik Fialovy vlády se mnou primárně dojednával Petr Fiala. Pavel Blažek ho v některých situacích doprovázel. Při těchto setkáních, v tomto trojúhelníku, jsem položil otázku: ‚Jste ochotní (ODS) vstoupit do koalice s hnutím ANO?‘ Odpověď jak Fialy, tak Blažka byla kladná. Takže když teď od Pavla Blažka čtu, že tuto variantu odmítli, nemluví pravdu,“ uvedl někdejší prezident Miloš Zeman na pravou míru.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale, ale. Co ty dotace? 44 milionů Kč. Rodinný byznys ODS: jeden záchod pro všechny, jídlo pro děti v pytli na odpadky… 28. září 2023👉 @cz24news

V říjnu má začít platit nová školní hygienická vyhláška, která může významně zhoršit bezpečnost a sociální standardy v českých školách a školkách. Proti nové hygienické vyhlášce vznikla petice, kterou podepsalo přes 5,5 tisíce učitelů, ředitelů škol, rodičů. Tyto změny v hygienických normách iniciovala poslankyně Renáta Zajíčková z ODS, kterou autoři petice vyzývají, aby jako majitelka soukromého gymnázia veřejně deklarovala, že je ohledně úprav hygienických právních předpisů ve střetu, uvádí v novém díle pořadu Aby bylo jasno Bobošíková, která poukazuje na rozvolnění hygienické normy jako možné usnadnění „rodinného byznysu ODS“.

Z nové vyhlášky má zmizet například požadavek na oplocení pozemků ve školkách a oploceny nebudou muset být areály základních škol. Z vyhlášky také vypadávají povinné plochy v místnostech na dítě a na žáka. Nebo povinné vybavení šatnami s určenou plochou na žáka. Mizí i požadavek, že ve třídách musí být umístěno umyvadlo. U tělocvičny už nebudou povinné záchody s umyvadlem oddělené pro chlapce a dívky a zmizí i sprchy.

Největší kontroverze vzbuzuje i to, že z návrhu vyhlášky zmizelo rozdělení záchodů na dívčí a chlapecké. Proti nové hygienické vyhlášce vznikla petice, kterou podepsalo přes 5,5 tisíce učitelů, ředitelů škol, rodičů a také někteří žáci.

Například Gabriela Turková, učitelka na prvním stupni, petici podepsala s odůvodněním, že „jako pedagog zná danou problematiku z praxe, ne jako poslanci od stolu“. Učitelka z pražské mateřské školky Kateřina Matějovská uvedla, že „politika současné vlády, která ač slibovala opak, vytěsnila školství na okraj zájmu a místo skutečné reformy vzdělávání vymýšlí nesmysly typu hygienické vyhlášky, která degraduje vzdělávací instituce na ‚přecpané hlídárny‘ dětí a reformu školství nijak neřeší“. Eva Horvátová, učitelka mateřské školy, se „nechce dožít toho, že školková zahrada bude veřejným hřištěm bez plotu“, a chce, aby její dcery měly na základní i střední škole záchody od chlapců oddělené....

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

Já školství nerozumím, ale mám za to, že pokud je zřizovatelem školky a školy obec, je nejen povinna se o školu a její provoz starat,

ale také do jejího vybavení a fungování mluvit a zasahovat.

Plot okolo školky je určitě důležitější než okolo hřiště místních šampionů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

.. vzejde z obcí a měst, zejména těch menších, kde se lidé ještě znají navzájem. Až začnou rodiče odvážet své děti z progresivistických škol ve velkých městech do škol v sousedství, kde si ředitele / ředitelku pohlídají, aby nepouštěl do školy LGBTNSDAP aktivisty, tak si z progresivistů podělaní kantoři ve velkých městech začnou dávat pozor. Osobně soudím, že ze školy neměla být vyhozena paní učitelka Bednářová, ale že měl letět prominentní fracek ze školy a fotr ze zaměstnání.

Až se povede první takový průlom, tak po dalších dvou - třech dalších případech  progresivisté stáhnou ocas. Na něco takového jsou potřební oblíbení, respektovaní a rozumní starostové v menších obcích, kteří podrží učitelský sbor.

Všechno musí jednou odněkud začít, a práva se musí bránit, a pokud dopustíme jejich omezení či ztrátu, musí být zpět dobyta. Potřebujeme znát ústavu, Zákony navázané na Listinu, a nebát se soudit.

Jen mám obavy, že jsme zaspali, a tak to spíše než Renesance bude Recoquista, jakožto daň za naši lenost a zpohodlnění.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Je třeba si říci, jak a proč vznikají státy. Proč jsou jednou velké a jindy zase malé. Je to dáno rozvojem zbraní a schopností stát řídit.

Dokud jsme bojovali meči a šípy, mohly být státy malé, hradby měst se obtížně dobývaly. S vynálezem kanónů gotické hradby ztratily smysl, a bylo zapotřebí se bránit v poli, manévrovým bojem. Sevřené šiky byly bezpečné před jízdou, ale dobře se do nich střílelo z kanónů, proto v americké občanské válce vznikla rojnice. Kulomety zase učinily zastaralou taktiku bodákových ztečí, a musely na řadu přijít tanky..

Mongolští chánové dokázali dobývat obrovská území díky svému "PonnyExpresu" rychlým poslům, kteří dokázali překonávat obrovské vzdálenosti díky tomu, že všude dostali najíst, napít, místo k odpočinku a čerstvého koně. Svou dobu tak předběhli o celé tisíciletí. Karel Veliký zase založil stálé sídelní město (Cáchy) začal opět vybírat daně a tak mohl přestat vyjídat své vazaly.

Potřeby lidí byly vždy uspokojovány nejprve v rámci rodiny, když rodina nestačila, starala se obec, když nestačila obec, staral se stát. Říká se tomu PRINCIP SUBSIDIARITY. Dnešní stát se ale, s odpuštěním, "sere" do věcí, po kterých mu nic není. To samé nyní dělá i Evropská unie a výsledky vidíme. Nakonec se rozpadne na celky, které se ještě dají uřídit, a které budou spojovat společné zájmy a hrozby.

Úkolem státu je především ochrana jeho občanů před vnějším nepřítelem (Armáda) a ochrana občanů před zločinci (Policie) Zákony tvoří zákonodárný sbor, a jejich dodržování vynucuje justice. Stát tvoří lidé, kteří spolu mluví, kteří sdílí společné hodnoty a kulturu, mají společné zájmy. 

Státní suverenita je drahá, je třeba vyzbrojit a udržovat bojeschopnou armádu, Policii, soudy, věznice, ale také zajistit ochranu hranic, zastupitelské úřady v nejdůležitějších zemích. Má se za to, že tuto "TÍŽI STÁTNÍ SUVERENITY" dokáží unést jen státy výrazně vyšší než 10 milionů obyvatel. Ne každá země má neprostupné hory, jako Švýcarsko, či mocnou diasporu ve všech významných zemích jako Izrael. 

Středověký Český stát byl mocný díky pohraničním horám, oné Bismarckově "Ohromné polní pevnosti, stvořené samotným Bohem" dobře se to bránilo proti nájezdníkům, a tak český král ovládal větší území, než největší z německých států, tedy, Bavorsko.

Panovníci a jejich vazalové, ovládající poddané byli nahrazeni NÁRODY a jejich LIDEM, máme to konec konců zapsáno i v preambuli naší ÚSTAVY.

Realitou dnešního světa jsou korporace s rozpočty často většími, než rozpočty menších států. Ovládají média, díky jejich vlivu zvolené politiky, a jediné, co stojí mezi jejich mocí a lidem, je NÁRODNÍ stát, ochotný hájit zájmy svých OBČANŮ. Ten jediný má moc uplatnit protimonopolní legislativu a trestat korupci. Proto je třeba bránit NÁRODNÍ STÁT, jako společenství lidí, kteří mají něco společného. Široce rozšířená tzv. LIDSKÁ PRÁVA je třeba redefinovat, a rozdělit na práva skutečně UNIVERZÁLNĚ LIDSKÁ a PRÁVA OBČANSKÁ. Stát je svého druhu korporace, a jeho občané jsou akcionáři. Svůj stát jsme zdědili od svých předků, a jsme povinni ho předat svým potomkům. 

Do nového tisíciletí jsme vstoupili s něčím, co zcela změnilo paradigma. S internetem. Na celé planetě prakticky není místo, kam internet nedosáhne. LID se může spojit a informovat tak jednoduše a levně, jak to doposud nikdy nebylo možné. Demonstrace na Václavském náměstí jsou toho důkazem. Proto vidíme zoufalé snahy slouhů korporací omezit SVOBODU SLOVA,  kriminalizace nepohodlných názorů, protože úpadek tištěných i elektronických prostředků masové komunikace láme moc peněz. Proto tu máme ona "Zadržovací komanda" dehonestující všechny, kdož mají dostatečné charisma na oslovení většího množství lidí, ale nenabízející řešení. Nenabízí řešení, protože slouží systému korporací, ať už vědomě, nebo bezděky.

Zoufalý boj proti SVOBODĚ SLOVA a PLURALITĚ NÁZORŮ slouží k tomu, aby se lidé nedozvěděli, že existují i jiné způsoby uspořádání společnosti, než je současný korporátní fašismus či bezuzdý komunismus. Kapitalismus západu dobře sloužil, dokud byla konkurence, a dokud existoval nadřazený morálně-etický systém, který účinně omezoval jeho pažravost. Naši dědové si vybojovali 8-mi hodinovou pracovní dobu, zákaz dětské práce, slušnou mzdu, starobní důchody.

Každý politický národ se skládá z PATRICIŮ a PLEBEJCŮ. Vzal jsem si tato slova od staré římské republiky, jakou byla pře Sulovou reformou. PATRICIEM byl každý, kdo se na vlastní náklady ozbrojil, a sloužil REPUBLICE ve falanze - tedy, byl připraven bránit svou obec / svůj stát. Jen tito občané měli právo volit a být voleni. Patriciem se mohl stát i ten nejchudší občan, stačil mu Gladius (krátký meč) a kůže stažená z vlastnoručně uloveného vlka. Tak se z něj stal lehkooděnec, tzv. VELÍTOS,  pohyblivější než bojovník FALANFY, a protože oštěpy už byly erární, bojoval například proti Hannibalovým slonům. Po první vítězné bitvě se i z něj stal těžkooděnec a mohl se zařadit do FALANGY, pokud chtěl.

Z patriciů se staly ELITY a z plebejců DAV. Doktor Calábek v jednom z rozhovorů u Martiny Kociánové definoval ELITY jako "lidi, zbavené bezprostředních starostí o každodenní obživu". Tito lidé formují názory davu. Díky masovým médiím ale máme namísto pana UČITELE, DOKTORA, FARÁŘE, ŠAFÁŘE či SEDLÁKA loutky v podobě často hloupých herců a hereček, zpěváků, fotbalistů, a dalších lidí, kteří vlastně žádnými elitami nejsou. Nevidím mezi námi žádné Josefy Hlávky, Emily Kolbeny, Františky Křížiky, Emily Škody, Jaroslavy Preissy, kteří by byli vzory pro národ. Jsou tu, ale tito lidé se nenechají vláčet uličkami hanby a špíny. 

Dobrá zpráva je, že lidí patricijského ražení je v každém národě 15-30%, v závislosti na politické kultuře toho či kterého národa. Plebejci se přidají. Vždy byli náčelníci a indiáni, vojevůdci a bojovníci, rada starších. Jediné, co je třeba, je aby byla omezena schopnost mediálních škrabalů je ostouzet a urážet, například důsledným a citelným trestáním lží a pomluv.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

Ze všeho nejdůležitější je dobrý rozhodovací systém.

Kde se rozhoduje o nás bez nás, vzniká bída a válka.

Kde není transparence, roste místo důvěry strach.

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

.. ale pro Vidlákovy čtenáře..

Vysvětlení PRINCIPU SUBSIDIARITY níže je fajn, ale to tvoje vehementně tvrdošíjné prosazování Švýcarského modelu demokracie u nás fakt nemá smysl.

Musíme si nalézt vlastní cestu.

Švýcarští Luteráni měli svá puritánská komanda, napravující mozky pobloudilých, jako fyzicky zdatní horalé / vyhlášení hrdlořezové mají zakázáno už od Vestfálského míru působit jako žoldnéři v cizích armádách, samozřejmě, s výjimkou Vatikánské Švýcarské gardy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Nemám sílu ani prostředky na "vehementně tvrdošíjné prosazování" všeobecně smysluplného. Jde mi jen v podstatě o tři věci:

1) dozvědět se, proč většina Čechů nechce být pány ve své zemi, tj. nechtějí společně rozhodovat o věcech veřejných

2) ukázat těm, kteří mají důvěru ve své bližní i ve své schopnosti samostatně rozhodovat o svém osudu, jak na to

3) trošku mentálně vybalancovat všechny ty Stříže a vševědoucí politiky, kteří svůj národ považují za stádo volů

Ps: pokud se nic nezmění, čím dál víc pracovitých a vzdělaných bude houfně utíkat na lepší

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

čéče, proč ty sem několikrát denně lezeš ze švýcarského ráje ? Že ty jsi tam pořád jen zasranej cizák ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Ale je to marné, pravdu díš ...

Když otevřu diskuzi na Seznamu, dělá se mi z toho špatně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

ve Švajcu nejsou diskuze u blogů ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Díky za motivaci, zatím jsem před časem nahlédl do diskuze švýcarských Pirátů. Ti v posledních volbách 2019 získali 0.3% hlasů, což považuji za normální stav věcí :-) I v současnosti spatřují hlavní riziko pro švýcarskou demokracii v testování elektronického hlasování.

A co dělám tady: jsem příznivcem pana Raždíka, který nechce mít v hnutí víc jak 5 registrovaných členů, protože se to dle jeho zkušenosti pak už nedá zvládnout. Tak se mu s tím záměrem snažím trocha helfnout :-) Z většiny zdejších reakcí usuzuji, že se to daří.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

de.wikipedia: Subsidien ... K čemu slouží dotace EU se dozvíte pouze v němčině :-)

Subsidien (der Singular Subsidium wird fast nie gebraucht; lateinisch subsidium, Plural subsidia „Hilfsmittel“) sind Unterstützungsleistungen, durch die ein bestimmter Zweck erfüllt werden soll, z. B. dass der Begünstigte sich entsprechend den Wünschen des Unterstützers verhält. Der Begriff Subsidien ist heute veraltet und wird meist als Synonym für Subventionen oder finanzielle Zuwendungen benutzt.
Subsidia (jednotné číslo subsidium se téměř nepoužívá; latinsky subsidium, množné číslo subsidia čili „pomocné prostředky“) jsou podpůrné služby, jejichž prostřednictvím má být naplněn konkrétní účel, např. aby se příjemce choval v souladu s přáním podporovatele. Pojem subsidia je dnes již zastaralý a obvykle se používá jako synonymum pro dotace nebo finanční dary.

Subsidien bezeichnete ursprünglich das dritte Treffen der altrömischen Schlachtreihe, das erst im Notfall in den Kampf eingriff. Später wurde der Begriff im übertragenen Sinne für Unterstützungen, Hilfsmittel oder -gelder verwendet. 
Subsidia původně odkazovala na třetí řadu starořímského bitevního uskupení, která do boje zasáhla pouze v nouzi. Později byl tento termín používán v přeneseném smyslu pro podporu, materiální pomoc nebo podpůrné peníze.

cs.wikipedia: Princip subsidiarity

Subsidiarita (z lat. subsidiaris – pomocný, podpůrný od subsidium – pomoc, podpora) znamená princip subsidiarity, politickou zásadu, podle níž se rozhodování a zodpovědnost ve veřejných záležitostech má odehrávat na tom nejnižším stupni veřejné správy, který je nejblíže občanům. Vyšší úrovně správy mají rozhodovat jen tam, kde si to povaha věci vyžaduje. Například rozhodování o dětských jeslích nebo parku má patřit do kompetence obce, kdežto univerzita nebo dálnice má být v kompetenci kraje nebo státu. Princip subsidiarity je prohloubením myšlenky demokracie, je opakem centralismu a zdůrazňuje decentralizaci a úlohu samospráv.

sk.wikipedia: Princip subsidiarity

Subsidiarita je právny a politický princíp, jeden zo základných sociálnych princípov katolíckej sociálnej náuky. Pomenovanie je odvodené od latinského pojmu "subsidium", ktorý označuje podporu, poskytnutie pomoci. Ide pritom o kompenzujúci zásah väčších sociálnych systémov (napr. štátu alebo spoločenstva štátov) na prospech menších sociálnych útvarov, skupín, rodín, ba až jednotlivcov. Vyššie sociálne útvary takto podľa princípu subsidiarity rešpektujú právomoc a zodpovednosť i rozhodovanie podradených sociálnych útvarov, čo v praxi vo sfére verejnej správy prehlbuje myšlienku demokracie a decentralizácie. Princíp sa však uplatňuje nielen vo verejnej správe, ale aj v oblasti právomoci veľkých zoskupení štátov, v cirkevných spoločenstvách a taktiež nadobúda svoje široké uplatnenie v kresťanskej teológii a sociálnom učení kresťansko-demokratických politických strán.

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebo se má zase ujmout, v minulosti již osvědčené společenské pravidlo, "Kdo nejde s námi, jde proti nám"???

Buď jsem tomuto až zmatenému článku plného nedokončených vět a narážek neporozuměl, nebo Vidlák vyčítá někomu (stejně jsem nepochopil komu) nedostatečnou politickou nebo společenskou angažovanost. ;o/

Průměrný počet slepic: 3.5 (31 hlas)

.. ale o setrvalý stav v neparlamentní opozici.

Osobně soudím, že Vidlák vyzývá k tomu, abychom se porozhlédnuli po lidech, pro které jsou bratrovražedné půtky Ad Hominem důležitější, než společný postoj proti zlořádům usilovně vymlčovaným mainstreamovými médii, kteří, ani když Řím hoří, nenosí společně vodu a místo toho si stále jen míchají vlastní polívčičku.

Poslouchal jsem přednášky Letní školy spolku Svatopluk, kde levicová ekonomka Ilona Švihlíková přednáší před katolickým puristou Michalem Semínem, a oba mají co říci a já vím, o čem oba hovoří..

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Ilona Švihlíková  – Levicová kritika neoliberální ekonomiky

https://www.youtube.com/watch?v=CX-jHQMzAuU

Michal Semín  – Konzervativní kritika neoliberální ekonomiky

https://www.youtube.com/watch?v=OIgAA0EnRLE

Jan Keller – Migrace jako sociální a ekonomický problém

https://www.youtube.com/watch?v=tAnLoEo6CuI&
Jiří Hejlek – Migrace jako hodnotový a geopolitický problém
https://www.youtube.com/watch?v=rpMKknZ_r-g

Luboš Blaha – Co se v důsledku Ukrajiny děje na Slovensku?

https://www.youtube.com/watch?v=DrKQycbibUA

Petr Drulák – Okolnosti ukrajinské tragédie

https://www.youtube.com/watch?v=S57g5OLmL3k

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

ale paní Martinu Kociánovou znám osobně ač jsem se s ní už dlouho neviděl, šetřím totiž její čas, neb ona sama je děsná workoholička, a tak musí mít rozum lidé okolo ní :D

Jsem "emeritní prepper Saladín" kterého zpovídala v dobách, kdy jí v Českém Rozhlasu říkali "LadyBlack-out". Nejmladší děti už výrazně povyrostly, a tak jsem prepperování pověsil na hřebík. Proto "EMERITNÍ" - tedy, VYSLOUŽILÝ / PENZIONOVANÝ.

Je to skvělá dáma, její pořady poslouchám dlouhá léta a velmi moc mi rozhovory s jejími hosty daly.. 

Shrnuto a podtrženo, Ethanole, máš dobrý vkus a chválím ti to.

Jo, a v sobotu se máte na Svobodném Universu na co těšit, chystá se tam pro nás všechny milé překvapení, tedy, pokud to všechno stihnou tak, jak chtějí..

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Jestli je to tak jak říkáš, tak to je tedy hodně blbá výzva. Kdo aktivně nedemonstruje, tak má úroveň/hodnotu/charakter (nehodící škrkněte) "zajišťovacích jednotek Směrš" nebo " ten je součástí problému, nikoliv součástí řešení".

Kdo nejde s námi jde proti nám!

Ty vole, opozice ještě není u vesla, ale už vytváří tzv. sociální kredit občana. Kdo s námi nešlape Václavák, má držet hubu. Tak na takovou pozici opozice já seru.

Já ctím pouze tři povinnosti: Povinnost k vlastní rodině, povinnost ke své práci, povinnost k národu/státu kde jsem se narodil. A to v tomto pořadí!

Za mlada jsem je možná měl v jiném pořadí. Ale s přibývajícím věkem cítím (vlastně jsem přesvědčen), že nyní mám to pořadí správně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

jistě znáš tu pověst o Svatoplukovi, jeho synech a prutech. Je třeba spojovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

V tomto  článku Vidlák spíše těmi pruty řeže do nedostatečně aktivních spoluobčanů.

A to je prvaý opak posleství pověsti o knížeti Svatoplukovi. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Vidlák tak činí v dobré víře (tedy doufám). Agitace se nedá dělat, tak nějak nenápadně, nebo na půl. Správná agitace musí mít silný hlas, silnou emoci. Prostě, musí článek čtoucího občana, donutit zvednout se od počítače a jít na náměstí se podívat, zda-li to už nezačalo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Urážkami se nové aktivní ovečky získávají těžko. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Přesně vím, o jakých lidech Vidlák hovoří, protože jsem se s nimi potkával v letech 2010-2014. Nemusí chodit na Václavák, stačí, když nebudou dělat zlou krev na alternativě. Jsou to nesmiřitelní mentální Trockisté / Jakobíni, tedy, PERMANENTNÍ REVOLUCIONÁŘI, kteří nesnesou jiný názor, než ten svůj.

Pamatuji si pana Kapala, který šil do Matěje Gregora a jeho party kamarádů, slyšel jsem ten rozhovor, kdy se Martin Koller urazil a od té doby o panu Kapalovi hovoří už jen jako o NatoKapalovi. Pana Kapala neposlouchám, ale pana Kollera ano, má sice radikální a nesmiřitelné názory, ale také hodně ví a umí to stručně a jasně podat, kdyby si odpustil zbytečné radikální invektivy, byl by to český Jakov Kedmi, kterého také rád občas poslouchám.

Nejlépe to ze všech "analytiků - zasvěcenců" podává triumvirát Michal "GARGAMEL" Svatoš, jehož analýzy sem často postuje Mája, a asi nejen ona, dále plk. Ing. Jaroslav Štefec, CSc a pplk. Ing. Ivan Kratochvíl, kterého mám tu čest osobně znát. Oba vojáky ve výslužbě můžete často potkávat na PetrBurešTV, nebo na Protiproudu u Petra Hájka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Ale je to vzkaz nějakému Kapalovi, nějakým Trockistům a Jakobínům (ani jsem nevěděl že u nás něco takového máme)?

Já se tedy vrátím ke svému dnešnímu prvnímu příspěvku z rána, že tomuto článku opravdu nerozumím. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

.. abychom se nenechali znechutit těmi, co kádrují ty, kdož s nimi sice stojí na stejném cimbuří, namísto aby mydlili ty, co po žebřících ztékají naše hradby, píchají do zadku své spolubojovníky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Takto jsem to taktéž pochopila. (A jelikož mě skolila viróza, nebo co..., tak si dám pauzu)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Mňo, takže moje reakce... 

Chtěl jsem svým článkem říct, že kdo bojuje proti Pětikolce, ten má právo soudit lídry na alternativě a jejich motivace. Kdo ale pouze soudí motivace lidí na alternativě, ale proti Pětikolce nebojuje, ten se podobá Směrši, která hledá nepřítele ve vlastních řadách a někdy tak úspěšně, že žádné vlastní řady nezbydou.  To je celé. Nepotřebuju nikoho jmenovat, ale na fejsbůku jsou desítky profilů, kde najdete texty o tom, jak je Rajchl špatný, ale ani jeden o tom, jak je špatná Pětikolka. Dokonce tam najdete texty, že Rajchl je horší než Rakušan. 

Prostě vám dávám návod, jak poznat skutečného spolubojovníka od samozvaných alternativních inkvizitorů. Bojovník se zapojuje do boje proti pětikolce na naší straně. Slovem, písmem, pomocí. Inkvizitor na něco takového nemá čas, ten se musí pídit po každém závadném slovu z vlastních řad. Bojovník má právo kritizovat a má se na jeho slova brát ohled. Je jeden z nás.  Inkvizitor na kritiku právo nemá, protože nebojuje stejný boj jako my. 

Nemám rád inkvizitory. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

.. rozkopáváváš odemčené dveře, jen se otevírají na opačnou stranu, než si myslíš.. Vezmi za kliku a zatáhni, otevírají se k tobě, ne od tebe.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

neuzříš Tatary, ale pouze vládní voly. Sesaďme tu protičeskou hordu, ať už zavře tu svojí rozežranou mordu! Ti šmejdi se nezmění, jen naší vlast vyplení.  Do problémů je třeba tnout a tyhle lemply vykopnout!

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

A nejen Německu.

Před 85 lety, 29.9.1938 podepsali "naši" tzv. spojenci, spolu s Německem Mnichovskou dohodu, kdy se domluvili, jak naši republiku okleštit.

Toto jubileum bychom mohli využít a omluvit se tzv. spojencům, a hlavně Německu, za naši nevděčnost. Za námi nedoceněnou snahu Německa a tzv. spojenců se o naši zemi co nejlépe postarat. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

.. Spíše bych tento den věnoval našim dědečkům, co opouštěli pohraniční opevnění se slzami v očích, závidíce bosým Habešanům s oštěpy a luky.

Je třeba pamatovat, kdo jsou naši nepřátelé, ač jsou dnes spojenci v NATO, a na ty, kdož nás zradili. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Opravdu jsou Češi ti, kteří dělali a dělají všechno nejlíp a za nic nemohou?

Kdo se nechce poučit, dopřát druhým lepšího osudu, musí sám holt trpět.
Odborně se tomu říká Zákon Karmy, vědecky Třetí Newtonův zákon.

Ale zůstávám optimistou: až budou platy ve Švýcarsku 10x vyšší, mnozí pochopí :-)

Ps: T.G. Masaryk uvažoval zprvu o přijetí švýcarského modelu jako vzoru i pro nově vznikající Československo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

.. kantonální uspořádání Zemí Koruny České, právě kvůli té národnostní pestrosti obyvatelstva, pokud by ten slib nedal, vítězné mocnosti by možná ani nedaly souhlas se vznikem Republiky Československé.

T.G.Masaryk zase v Clevellandu a v Pittsburgu slíbil Slovákům FEDERACI a ve Filadelfii od něj RUSÍNI dostali slib AUTONOMNÍ REPUBLIKY.

Federace se Slovákům dostalo až v roce 1968 a Rusíni byli, no však víte kde.. 

Dr. Edvard Beneš zřejmě už tehdy snil o tom, že se opět zbavíme podstatné části germánského živlu, jako například v pobělohorské době, kdy musely z katolického Rakouska odejít protestanti, a to zdaleka nebyli jen Čeští bratři Jana Amose Komenského, i mezi Českými Němci bylo mnoho protestantů..

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Beneš byl akorát podržtaška Masaryka, bez toho by se nikdy prezident nestal. ČSR zradil a pak první zdrhnul do Británie i s velkou částí Zlatého pokladu republiky, z něhož si jeho kámoši v samozvané exilové vládě spokojeně celou válku žili.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení spolu diskutující, na těchto stránkách se díky Danielu Sterzikovi alias Vidlákovi střetáváme někteří doufám ne z nudy, ale abychom si ujasňovali situaci v naší zemi svým způsobem a mimo jiné reakcemi na Danielovy články. Já se snažím reagovat na jeho výtvory jako na pomyslnou osnovu, nebo základ vlastní reakce. Dneska snad také navážu.

Někteří, především včelka Mája tu Vidlákovu "nit" doplňuje odkazy, nebo nejrůznějšími kopiemi a někteří další se zde prezentují vlastními, nebo převzatými články a úvahami, které občas vyznívají, jakoby sem nepatřily. Domnívám se, že není nutné si vzájemně spílat za nepochopení, za jednoznačné prosazování svých specifických zájmů a názorů, viz. já, nebo Miloš von Bern. Každý máme něco do sebe a můžeme si svobodně, bez invektiv, pokud to jde a pokud je to možné, sdělit svůj názor. Ale neznamená to, že nebudeme slušně reagovat. V těch reakcích lze mnohé chápat a pochopit.

Poslední dobou jsem se zde neobjevil, byť Vidláka čtu téměř pravidelně. V noci se budím dost spolehlivě a mám před dalším usnutím možnost v televizi bez vstávání projít Sterzikovy články a první noční diskuse.

V minulých dnech, nebo týdnech se zde objevily články zařazené Inzou. Myslím, že nenavazovaly přímo na články Dana Sterzika, ale velice podrobně přiblížily aktivity našich současných spojenců v jejich bývalých koloniích v padesátých a šedesátých letech. Proč to vzpomínám? Někoho možná odkážu, aby se k nim vrátili, aby si je dohledali.

Daniel Sterzik-Vidlák je jedním z největších a nejspíš nejúspěšnějších propagátorů strany PRO a Jindřicha Rajchla. Je to v pořádku a rozhodně provádí slušnou práci. Stává se zároveň pojítkem s jinými "parťáky" na současné mimoparlamentní opoziční scéně. Potkali jsme se na demonstracích, podali jsme si ruku na slyšení v senátu k Americko České smlouvě, umožněném petiční akcí KSČM, kde hlavními referenty za petenty byli představitelé vedení KSČM a především Josef Skála.

Dan byl zván a velice dobře prezentoval své názory tuším u Jany Bobošíkové, určitě u Petra Bureše i Petra Hájka. Zkrátka má široký záběr a získává slušnou autoritu. Při tom zdůrazňuji, že pracuje především pro Jindřicha Rajchla, který "si nerozumí" s určitou částí protivládní mimoparlamentní opoziční scény. Jindřich Rajchl se dost jasně vymezuje proti KSČM za "minulý režim a za padesátá léta". Tím se z mého pohledu odklání od opoziční scény, která chce i s komunisty prosazovat především společenskou změnu stylu politiky, kterou nekompromisně a po svém řeší pětikolka.

Teď se dostávám k podstatě článků zařazených Inzou v souvislosti s Rajchlem a jemu podobnými odpůrci fialové hrůzy (třeba Lubomírem Volným. Ty články dost plasticky ukázaly, že svět padesátých a šedesátých let, politická scéna, masakry na obyvatelstvu, omezování osobní svobody, hledání vnitřního nepřítele, lidí odsuzovaných za neamerickou činnost a pod. nebyly doménou SSSR ani ČSR, komunistických stran, ale velmi hrubého vývoje těch desetiletí. Navíc Velká Británie, USA a Francie se dopouštěly mimo svá území i v dalších letech takových hrůz, které nejsou srovnatelné s děním v ČSR, byť mnozí lidé i na těchto stránkách mohou začít dokumentovat násilné zatýkání, nucení do pracovních táborů, politické soudy a pod. Já to nebudu obhajovat, není důvod, ale nemíním situaci u nás ani zveličovat právě s ohledem na dění v Africe, na Asijském kontinentu i v Jižní Americe, kde bez přerušení "šedesátými léty" docházelo ke zrůdnostem, které si my, kteří jsme byli uzavřeni ze neprostupnou hranicí pro normálního člověka, nedovedeme představit.

V souvislosti se současným vývojem s šikmou plochou, po které nás veze Fialova vláda s prezidentem loutkou před sebou a ústavním soudem jako berličkou, k hodně nepevnému, stále se snižujícímu dnu, by se na minulost vlastenecké síly neměly tolik ohlížet, ale zároveň brát jí vážně, jako vážné poučení, aby se neopakovala. Právě na bič v rukou Fialy je nutné hledat spojení, které mu zabrání pokračovat k cílům, které nejspíš okoukal v USA v souvislosti s onou "neamerickou činností" a v ČR v neblahé minulosti čtyřicátých, padesátých i šedesátých let, na čem se rukou společnou a nerozdílnou, byť většinově, podílela KSČ (jako ústavně hlavní a vedoucí článek) spolu s Lidovci a dalšími politickými stranami a společenskými organizacemi zúčastněnými v NF.  

Ta léta je nutno připomínat. Ale ne jako metlu na jedenu, či víc politických stran, ale varování před opakováním těch tehdejších způsobů, praktik, kterýmkoliv politickým subjektem. Takový pohled do minulosti považuji za vhodný. Rozumný politik by s tím neměl mít problém. Je asi dobré spíš sledovat převlékání kabátů jednotlivců pro osobní prospěch a proti společenskému zájmu.

Včera 28.9.2023 se sešla nemalá skupina představitelů opoziční scény. Nemusí se nikomu líbit Ladislav Vrábel, jinému Kateřina Konečná, Skála, paní Bobošíková, pan Skalický, kdokoliv další z přítomných. Ale ti lidé se sešli, aby hledali společnou řeč, společný průsečík v na té šikmé ploše, na které se všichni bez rozdílu vezeme. Nebudu ani Vidláka, ani Rajchla přesvědčovat, aby se rozhodli následovat, nebo pomoci. Strana PRO se možná "vyprofiluje" až do parlamentu. Zvládne to, aby se aspoň to dno zastavilo a šikmá plocha narovnala tak, aby co nejvíc lidí našlo půdu pod nohama? Nebude jen další opoziční stranou, která nepřetlačí současnou moc pětikolky? To nemusí být vyloučené, že se stane.

Já to nevím a a nechci předvídat. Je na Rajchlovi jak vývoj pojme, zda pochopí o čem se na vlastenecké scéně hovoří.

Na nás v těchto diskusích také leží část odpovědnosti, jestliže jsou Vidlákovy kydy tolik čtené, zda budeme jen diskutovat, nebo jestli ta diskuse, která je určitě také na místě a nezbytná, povede k nějaké změně uvažování těch, kteří se možná bojí, nebo kteří mají dojem, že se jich šikmá plocha netýká.

Nejsem Fučík a nebudu opakovat ...lidé bděte... Za mě lidé pouvažujte.

Převážná většina různých setkání mimoparlamentní scény se průběžně odehrávají s přispěním aktivistů na TV Petr Bureš, TV Raptor, PP (protiproud Petra Hájka), v pořadech Jany Bobošíkové a Hany Lipovské "Aby bylo jasno", v diskusích pana Černockého, na stránkách "Inovace Republiky" a dalších. Tito aktivisté propojují celou vlasteneckou scénu a snaží se, aby neplatilo že "kdo nejde s námi, jde proti nám". Najdete je spolehlivě na FB, na YouTube a na dalších platformách.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

týden jsem byl pryč, i když Kydy jsem sledoval. Řeč byla o bývalém fízlovi co ho platí Soros ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dokáže někdo vysvětlit, proč integrace migrantů ve Švýcarsku funguje mnohem lépe než ve Švédsku?
Nejsou zde totiž žádné excesy jako pouliční střelba a válka gangů, ačkoliv ve velkých městech činí podíl cizinců až 50%.
Asi to nebude jen vyšší autoritou policie a tvrdostí trestního zákoníku. Důležité jsou také pracovní a ubytovací faktory.
Přispívat ke klidu může i systém domobrany, mnozí mají doma zbraň, ale na rozdíl od Američanů jen málo nábojů.

Kriminelle Gangs in Schweden: Regierung will Militär zur Bekämpfung einsetzen
Zločinecké gangy ve Švédsku: Vláda chce k boji proti nim nasadit armádu

Die tödliche Bandenkriminalität ist in Schweden in diesem Monat abermals eskaliert. Die Lage sei ernst, betont Regierungschef Kristersson in einer Rede an die Nation.  Tento měsíc ve Švédsku opět eskalovala smrtelná zločinnost gangů. Situace je vážná, zdůraznil premiér Kristersson v projevu k národu.

"Wir werden die Gangs jagen und wir werden die Gangs besiegen", sagte der konservative Regierungschef. "Wir werden sie vor Gericht stellen. Sind sie schwedische Staatsbürger, werden sie mit sehr langen Haftstrafen eingesperrt. Sind es ausländische Staatsbürger, werden sie ausserdem ausgewiesen."
"Budeme lovit gangy a porazíme gangy," řekl konzervativní šéf vlády. "Postavíme je před soud. Pokud jsou švédskými občany, budou uvězněni s velmi dlouhými tresty odnětí svobody. Pokud jsou cizími občany, budou navíc deportováni."

Elf Menschen wurden in diesem Monat bereits erschossen, darunter auch Unbeteiligte. Zudem starb am Donnerstag eine junge Frau bei einer Explosion.
Tento měsíc už bylo zastřeleno 11 lidí, včetně nezúčastněných. Při čtvrteční explozi zemřela také mladá žena.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Včera jste psal:

Švýcarsko obhájilo první pozici před USA a Švédskem.

Dnes o Švédsku  píšete:

Tento měsíc už bylo zastřeleno 11 lidí, včetně nezúčastněných. Při čtvrteční explozi zemřela také mladá žena.

Také píšete:

Dokáže někdo vysvětlit, proč integrace migrantů ve Švýcarsku funguje mnohem lépe než ve Švédsku?

 

 Švédsko bylo také dlouho vydávané za vzor, jak integrovat migranty. Dokonce pamatuji, kdy nám byla za vzor dávána Francie. Ve Švýcarsku to bude za čas stejné. Za čas bude důvodem pro zakládání požárů a rabování obchodů zabití jednoho mladého hajzlíka nebo třeba oslava Nového roku, důvod se vždy najde. Ve Švýcarsku máte zpoždění ale nebojte se vy to určitě brzy doženete.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

.. co vám budu povídat, koukněte se na Švýcarskou (nekecám) komedii z roku 1978 "Jak je těžké stát se Švýcarem" (The Swissmakers), pokud ji někde najdete, dejte mi vědět, já jsem to viděl už za komunistů v televizi, tuším že se Slovenským dabingem..

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

V originále se film jmenuje "Die Schweizermacher", dá se najít v archivu play swiss,
vhodné ale jen pro ty, co trochu rozumí švýcarskému dialektu.

Jiné jazykové verze se mi dohledat bohužel nepodařilo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Švýcarsko vzniklo na obranu proti Habsburkům, kde se pár kantonů spojilo, ČSR vzniklo díky sionistické snaze rozbít Rakousko Uhersko bez ohledu na národy a jejich přání, které na daném území žily.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Rozpad Rakousko Uherska byl zapříčiněn mimo jiné tím, že vedení Rakousko Uherska zatáhlo zemi do zbytečné války, která zavinila strádání obyvatel a zbytečnou smrt mladých mužů.

V naší obci žil v těch letech sedlák, který si vedl svou kroniku, kde zapisoval dění v obci. Je tam detailně popsané kolik potravin během války museli odvádět státu a jmenovitě muži kteří byli odvedeni do války a také kteří z nich se už nevrátili. Čtenář této kroniky rychle pochopí atmosféru strachu obyvatel a nenávist k tehdejšímu vedení. Co jim bylo do Srbska, Bosny a Hercegoviny.

Pokud si něco takového přečtete, tak pochopíte, proč obyčejní lidé neměli rádi Rakousko Uhersko.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)