Spacáky a květiny

Autor

Tak co, jste připravení? Za necelých čtrnáct dní je tu demonstrace, která má vyústit v nátlakovou akci. Blokování vládních budov. Já už o tom vím i nějaké podrobnosti, ale nemohu je zatím ventilovat, protože soupeř je bdělý a připravil by se na to. Každopádně tentokrát už nejde jen o objednání místa v autobusu. Už nejde jen o to, dojet do Práglu a pod ocasem si zahulákat, byť to naposledy bylo velmi působivé. Tentokrát nestačí jen svačina na cestu tam a zase zpátky. Tentokrát se od statečných chce, aby neodešli.

Už od první demonstrace v září se mi v komentářích i mailech objevoval velmi častý názor, že samotná demonstrace nic nezmění. Podívej Vidláku, Chvilkaři měli na Letné 300 tisíc lidí a s Babišovými preferencemi to vůbec nehnulo. Demonstrovali proti Zemanovi a on stejně dokončil mandát. A to měli tihle dva proti sobě velká média i celou pražskou kavárnu se všemi strukturami, které si už dávno vybudovala. Co může změnit demonstrace dezolátů, kteří se sejdou, zakřičí si… a zase se rozejdou?

Diskutéři samozřejmě nezůstali jen u kritiky poklidné demonstrace a navrhovali různá řešení. Od hentěch nátlakových akcí, až po generální stávku či ozbrojený odpor. „Takhle se vás vláda nelekne,“ říkali… Mnohdy to byla velmi emotivní vyjádření plná odvahy a vzdoru. Mnohdy sebou takový diskutér strhl desítky dalších, kteří potvrzovali jeho slova a mluvili o nutnosti použít sílu, protože mírumilovnost je v dnešním světě spíš na obtíž.

Tak jo, je to tu, přátelé! Za čtrnáct dní by si měli přijít na své ti, kteří tvrdili, že samotná demonstrace je bezzubé gesto, které nic nezmění. Za čtrnáct dní bude možné udělat víc. Bude to trvat déle než jeden den, bude to mnohem nebezpečnější než anonymita stotisícového davu. Čeká vás nepohodlí a je dost možné, že dostanete přes držku standartizovaným policejním pendrekem značky VUML (vulkanizovaný učitel marxismu leninismu). Čeká se od vás, že projevíte odvahu a disciplínu, čeká se od vás, že rady, které jste doteď dávali z gauče, budete ztělesňovat i ve skutečnosti. Je dost možné, že zažijete, jaké to je, když na vás na služebně nastoupí hodný a zlý vyšetřovatel. Je dost možné, že budete mít oplétačky s úřady a je dost možné, že si vlastní horkokrevností a nedisciplinovaností můžete zhoršit osobní situaci.

Samozřejmě můžete zase přijet na Václavák, zahulákat si, pak zamávat těm statečnějším a jet domů.

Spacáky a květiny. To budete potřebovat, to budou vaše zbraně. Žádní Popelkové, žádné výzvy k násilí. Bojujeme i za budoucnost policajtů a jejich rodin. Bojujeme nikoliv proti těm klukům, kteří dostanou rozkaz se do vás pustit, ale proti těm, kteří jim ty rozkazy vydávají. Bojujeme za poslední zbytky našeho světa, který nám ještě nevzali.

Jezdíme na demonstrace, aby z naší země nebylo spáleniště. Takže nebudeme zapalovat další ohně. Jezdíme na demonstrace, aby bylo líp, takže nebudeme ničit majetek těm, kteří teď také přicházejí na řadu, aby je obrali. Jezdíme na demonstrace, aby tahle vláda odtáhla na smetiště dějin, nechceme dělat smetiště z naší země. Bráníme se vládní zvůli, bráníme se dvojímu metru, bráníme se cenzuře a mediální manipulaci. Nebudeme bojovat vlastní zvůlí, vlastní cenzurou a vlastním dvojím metrem.

Říkají o nás, že jsme ruská pátá kolona. Říkají o nás, že jsme lež a nenávist. Říkají o nás, že jsme nenávistní a nebezpeční. Říkají o nás, že jsme podplacení. Dokonce i někteří moji blízcí mají po shlédnutí zpráv v České televizi problém uvěřit mému tvrzení, že na demonstrace jezdí úplně normální lidi, kteří chtějí žít v míru a podržet si to, co si prací nahospodařili. Naším nepřítelem nejsou policajti, ale ti, kteří o nás v přímém přenosu bezotyšně lžou. Proto musíme pořád ukazovat, jací jsme doopravdy. I tehdy, když bojujeme.

Nechceme tuto zemi zničit. Nechceme dělat Majdan. Nechceme za demokracii, svobodu a za obyčejné lidi bojovat pomocí hořících ulic. Nechceme bojovat za mír pomocí projektilů. Je lepší se nechat zastřelit, než aby o událostech v Praze informoval nějaký další Štětina jako o zaručených Berkutech, co střílejí do lidí. Je lepší dostat nakládačku, než aby nějaký pravdomluvný intervjuk o nás mluvil jako o náccích. Neposlouchejte hlupáky, co vyzývají k násilí. Rok kritizujeme vládu, že na Ukrajině chce dělat mír pomocí dodávek granátů. Tak neudělejme stejnou blbost mezi sebou.

Oni po nás kamenem, my po nich chlebem. Pokud chceme vyhrát, tak jedině tím, že jsme lepší než oni. Krev může téct jen na naší straně. Hodnoty se nebudují tím, že je druhým otloukáme o hlavu, ale že je sami dobrovolně dodržujeme.

Těžkooděncům se dávají květiny a ukazují holé ruce. Ale také se jim ukazuje odhodlání, že lidský řetěz spojený vzájemností je silnější než dupot vojenských bot a je silnější než vodní dělo. Ukazuje se jim, že bojujeme za skutečné hodnoty, pro které stojí za to trpět. Vyšetřovatel na policejní služebně musí vyslýchat člověka, který ví, proč na Václavák přijel a ví, proč se připojil k nátlakové akci. Musí se stydět, že má vyplnit rozkaz, aby našel něco na obyčejného otce rodiny, který chce, aby se jeho děti měly lépe. Těžkooděnci se musejí stydět, že mají mlátit mámy, které mají v rukou květiny.

Když Vítek Rakušan říká, že s námi nebude mít slitování, tak to musí znít jak od Hitlera, ne jak od de Gaula. Kdo dovede pochopit ten rozdíl, ten je vítán a potřebujeme ho.

V této zemi na nějakou větší nátlakovou akci zdola asi nikdy nedošlo. Jen odboráři párkrát udělali to, co mají dovoleno zákonem – stávku. Sto tisíc lidí z Václaváku žádná práva nemá. Slyšeli jsme to od ministra vnitra, slyšeli jsme to od premiéra, slyšeli jsme to od prezidenta a denně si to můžeme přečíst na Twitteru od celé pražské kavárny. Chcimírové si zaslouží jen zostřenou přísnost. Musíme tomuto národu ukázat, jací Chcimírové doopravdy jsou.

Tak přijďte a ukažte spolu s ostatními tím nejnázornějším příkladem, co tato vláda chystá těm, kteří s ní nesouhlasí a mají jiný názor. To jediné je víc, než jednotná mediální fronta. Ukažte této republice, jak moc média lžou, když nás nálepkují a dehonestují. Ukažte této republice, že skuteční vlastenci si v boji za budoucnost neničí vlastní zem a nevyrábějí si další nepřátele. Ukažte to holýma rukama a květinami. Ale také odhodláním vydržet s námi. V dobrém i ve zlém. Přijeďte a ukažte na svém vlastním těle, jak se vláda stará o vlastní obyvatele.

Nechte je, aby se prostě odkopali. Aby ukázali, jak vypadají jejich evropské hodnoty. Všichni víme, jací jsou. Sledujeme to dnes a denně na sociálních sítích. Pojďme se postarat, aby to zjistili i ti, co se o politiku nezajímají. Potřebujete spacák, květiny a odhodlání vydržet co nejdéle.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (230 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Blokováním státních budov si proti sobě chcimíři obrátí více bývalých příznivců.

Jen houšť.

Průměrný počet slepic: 2.4 (56 hlasů)

Za cíl po totálním rozvalu republiky a tady se bude objevovat jako první televize ABJ (ABY BYLO.JASNO)se muže začít plnit věta p Sasina...

Kdyby se něco mélo změnit tak by se SV(8 275 752 podvedených a GŘ TV ohlupovanych voličú)muselo zamyslet co by se mělo KONKRETNE změnit a jak by to po změně mělo s tou myšlenkou Sociálního státu,který už dávno zejména u sousedu existuje existuje ,mělo vypadat
A nezapomeňte holenkove na Švycarskou demokracii Ta taky není k zahození.
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (19 hlasů)

Ti, co volili pětikolku slyšte! Schodek za první 3 měsíce 166 MILIARD! Nejhorší výsledek v historiiČR! Přitom příjmy vysoké k vůli inflaci. Bravo, pětipracka nás vede do velké riti, držte si klobouky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Česká fialová vláda lže obyvatelům Česka naprosto nehorázným způsobem. Nejnovější pomatenou lež vypustil včera 14. ledna nově jmenovaný vládní Zmocněnec pro Ukrajinu Tomáš Kopečný. Ten oznámil, že Česká republika bude na pomoc a obnovu Ukrajiny dávat v letech 2023 až 2025 půl miliardy korun ročně! Za půlmiliardy českých korun ročně se na Ukrajině dá podle místních předválečných cen – buď opravit 42 km silnice ročně, nebo 20 km železnice ročně, a nebo 330 km běžného elektrického vedení, jaké vede mezi každými dvěmi českými vesnicemi! Přičemž cena těchto oprav nezahrnuje válečné zničení, ale pouhé opotřebování civilním provozem. Česká vláda Petra Fialy si tak dělá z Čechů nehoráznou legraci, za půl miliardy CZK ročně se na Ukrajině nic neopraví, to je naprosto směšná částka! Fialová vláda se bojí svým voličům oznámit, kolik je bude válka a rekonstrukce Ukrajiny stát! To je naprosto neslýchané a nevídané chování! Proto jsme se na potřeby Ukrajiny podívali opět blíže, abychom zjistili, kolik válka na Ukrajině bude Čechy a Slováky nejspíš letos stát!

(1) K válečným výdajům na Ukrajinu je třeba připočíst cenu za dovoz drahých energií. V letech 2018-2021 celá EU dovážela energie (plyn, ropu, elektřinu, a uhlí) průměrně za 25 miliard EUR ročně! Ale loni už jen za dovoz díky sankcím drahých energií zaplatila 230 miliard EUR! To je 9 krát tolik! Toto zdražení představuje 1,3% celého HDP EU! EU dováží 55% energií a 45% energií vyrábí sama. Vzhledem k tomu, že evropské energie zdražily stejně jako dovážené energie, znamená to, že válka na Ukrajině stojí Evropany 2,5% jejich HDP jen ve zdražení energií! Protože Česko má jedny z nejdražších energií v Evropě, znamená to, že by 2,5% veškeré naší ekonomiky mělo být v roce 2022 utraceno jen na úhradu zdražení energií! Češi a český průmysl tak loni zaplatili zhruba o 175 miliard CZK za energie více než v předchozích letech! Jenže pozor, loňské zdražení přišlo až ve druhé půlce roku, a tak český ERU (energetický regulační úřad) spočítal, že v letošním roce jen fialová vláda na kompenzacích energo-šmejdům vyplatí 240 miliard CZK! Letošní zdražení cen energií tak bude představovat nejméně 4% GDP! Válka na Ukrajině tak průměrného Evropana stojí 2,5% HDP jen za zdražení energií, ale průměrného Čecha 4% jen za zdražení energií! A přitom, vláda tvrdí, že musí snížit důchody, protože jejich schodek bude v roce 2060 představovat 4% HDP. Co vadí ú důchodů, nevadí u války!

(2) Cena za m2 nového bytu ve Lvově a Kyjevě je skoro 26 tisíc CZK! Ač pro Čecha je cena nízká, za 50 metrový byt je třeba na Ukrajině zaplatit 1,3 milionu. Na Ukrajině byla jen za letošní zimu totálně zničená města Bachmut (72 000 obyvatel), Soledar (11 000), a Popasnaja (21 000), která měla asi 40 tisíc bytů a domů. 52 miliard CZK tak bude stát jen obnova bytů a domů, dalších 52 miliard bude stát obnova infrastruktury, včetně škol, prodejen, úřadů, vodáren, mostů, silnic, rozvodů plynu a elektřiny, nemocnic, atd., a 52 miliard bude stát obnova průmyslu. Odminování celé oblasti bude stát další miliardy. Obnova jen těchto tří zničených měst představuje nejméně 150 miliard CZK!

(3) Aby Ukrajina vydržela letošní úder Ruska bude potřebovat 1000 tanků (10 miliard USD), 2000 bojových vozidel (10 miliard USD), 4000 obrněných transportérů (15 miliard USD), 500 děl (6 miliard USD), 1 milion nábojů 155 mm (2 miliardy USD), 200 raketometů HIMARS (1 miliarda USD), 20 tisíc obyčejných střel do HIMARS (2 miliardy USD), a k tomu kompletní protivzdušnou obranu! Dále 1 milion nábojů 152mm, 122 mm a 120mm so svých starých děl a minometů, desetitisíce protitankových raket a protitankových zbraní RPG, desítky milionů nábojů do osobních zbraní a kulometů, nejméně několik tisíc vojenských nákladních automobilů. Celkem nejméně 60 miliard USD ve zbraních na rok 2023! Dalších 60 miliard USD ročně potřebuje Ukrajina přímo v penězích na stabilizaci vlastní ekonomiky! Dalších nejméně 10 miliard potřebuje na opravy nejnutnějších škod způsobených ruskými raketami energetické soustavě! 130 miliard USD nutných Ukrajinských válečných výdajů, které musí letos dostat představuje necelé 1% HDP celé Evropy! Nebo 0,3% HDP celé EU a USA dohromady! HDP EU a USA je asi 40 bilionů USD. Podíl Česka na souhrnu HDP USA a EU je asi 0,7%. Česko by tedy na přímou pomoc Ukrajině mělo vydat okolo 22,7 miliardy CZK, a ne 0,5 miliardy, jak tvrdí Česká vláda. Slovensko má podíl HDP 0,291%, a mělo by tak vydat 378 milionů EUR – takové jsou základní propočty jen na vedení války Ukrajinou! V těchto částkách není ani koruna a EURO na rekonstrukci! (Dodat Ukrajině starý západní tank, znamená nový vyrobit, pro vlastní potřebu! Proto jsou ceny tak vysoké!)

(4) K tomu všemu si připočtěte dnešní drahotu! To všechno stojí válka na Ukrajině! Kdy už to šílenství někdo zastaví!

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Hnojomet (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nežly začnete důvěřovat lidem v politice ověřte si jejich vazby
https://www.hlidacstatu.cz/Osoba/Vazby/jindrich-rajchl
https://www.hlidacstatu.cz/osoba/petr-fiala

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Je to relativně jednoduché a možné!.
ODS kamarila zla dnes už pétirabijatu schválit Parlamentu vadnou Ústavu a to bez souhlasu občanu voliču,kteří to za normálních okolností musí schválit v referendu!NIKDO tedy neví ,zda vúbec platí !
Referendum pry trikem a PODVODEM obešli a tzv Ustavu dali schválit za zády volicu jen asi 172 lidmi zrovna přítomných v Parlamentu jak to vidíte asi jen pro ně a kapitalistické zločince a bankstery!Ten doktor Reichl by nám to měl právně vysvětlit,demonstrace jsou nyní vadnému režimu jen pro smích a výrobu dalších zákonu a signál k obsazování dalssich pozic v jejich cestě institucemi.! !
Teď vidíte,co je to režim kapitalismu bez přivlastkú tedy BEZ SKRUPULI a "majitele" republiky ji MUSI v rámci svych zájmu bezskrupulózní, zisku rabovat donekonečna.Jak vidíme u výroby elektřiny podporuje vláda dále je svoje voliče ale špekulanty s naším ožebračovanim a v ústavě chybí právě to jedno, slovo ,aby jsme se nemohli proti tomu odvolat a tedy staropresidentem naroubovány dřevní kapitalismus je základem podvodu a našeho rabování.
Za tento podvod se doposud staropresident neomluvil a jeho nástupci z ODS,pokud se nebudeme bránit,budou jednoduše dále vykrádat naše příjmy tj platy a penze,které nám náleží o celé dvě třetiny oproti sousedním statum v domněnce,že bude stačit k tomu diktátu jimi odsouhlasemny POLICEJNI STAT plný provokatéři a udavačú!
Fuj fuj fuj to je hnúj!
No ni?
Z prvního članku vyrabovali slovo SOCIALNI STAT

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

nářečí z Tibetu nebo Taiwanu ? Je vůbec něco, co by Fiala uměl ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Hnojomet je to v podobě Fialovy angličtiny. Za takovouto výslovnost
by nás angličtinářka sjela po každém slovu a zostudila před celou třídou.
A že za ním neběhají reportéři Novy s mikrofonem v ruce a nenahánějí ho, jako to dělali u Schillerové...?
Ještěže alespoň to rozhazování rukama mu jde pořád dobře. Asi nějaká škola dirigentů.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Schillerovou naháněli, protože neumí mluvit anglicky. Fiala jen má českou výslovnost, ale stačí na to, aby mu bylo rozumět.

Průměrný počet slepic: 1.6 (18 hlasů)

To nemyslíte vážně, to je vtip?!
Fiala prý má českou výslovnost..., aby mu bylo rozumět...:-)) Hlavně že bez papíru by ani necek, ale i s ním to motal.
To by mě zajímalo, kdyby naháněli Fialu a dávali mu otázky jako Schillerové, co by tomu řekl...
Jsem si jistá, že nic, ani slovo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mluvil úplně normálně jako někdo, kdo anglicky sice umí, ale očividně se na to musí hodně soustředit. A jeho výslovnost je OK, jde mu rozumět. Co byste si představovala pod pojmem správná angličtina? BBC English? International English? Americkou, australskou výslovnost? Nebo třeba indickou či skotskou - ty jsou také běžně používané, ale spousta lidí, kteří "umí" anglicky, jim nerozumí.

Výslovnost má naprosto českou, ukrajinská angličtina zní úplně jinak. Což byste mohla vědět, pokud přece anglicky umíte.

Schillerová byla ta, kdo od otázek utekl. A nevadilo, že anglicky neumí, ale že to nepřizná. Bohatě by stačilo, kdyby řekla, že na anglické dotazy má tlumočníka.

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

kdo vůbec netuší, co vlastně čte. To není jen výslovnost, to je i dělení textu, důraz na slova a podobně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Mluvil jako mí někteří mí kolegové z ciziny, když se soustředíme na nějaký složitý úkol, který člověku zaměstná kapacity myšlení. Hned je poznat, kdo je v angličtině komfortní a kdo ne - ti, co nejsou, začnou mluvit přesně jako Fiala tady. Je jim rozumět, ale správné dělení textu a důraz na slova zmizí.

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

Výslovnost je výslovnost, tu se učí děti už od první třídy a strčily by Fialu do kapsy.
U Babiše, ač Slovák, vám vadilo všechno... Co byste si představovala u něj - moravskou češtinu, ostravskou, pražskou...?
Tam vám vadil jakýkoliv přízvuk a slovíčkaření, že...?
(Já jsem neřekla nic o "ukrajinské angličtině", to jste si zřejmě s někým popletla.)

Vy (nebo vaši kolegové) byste potřebovali tlumočníka na kterýkoliv blábol, který vyslovíte,
abyste to pak nemuseli převádět na metafory.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výslovnost je mnohoznačná, jak jste uvedla už v další poznámce o Babišovi - tam bych si představovala spisovnou češtinu, protože byl českým premiérem. Nevadí mi, když politikům sem tam spisovnost ujede, dokud se to neděje v každé druhé větě. Pokud by byl premiérem jiné země a chtěl k Čechům promlouvat česky, kladně bych vnímala jakoukoliv výslovnost, které by ještě bylo rozumět.

O tom, že Fiala má ukrajinskou angličtinu se ve videu zmiňoval Xaver a z Vašeho "Fiala prý má českou výslovnost" jsem si odvodila, že s ním souhlasíte. Pokud jsem vyvozovala špatně, omlouvám se.

Takže jakou výslovnost by měl Fiala mít?

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

Ano, vyvodila jste si a mě do toho "přimíchala".

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Havel nemluvil lépe, a jak ho všichni oslavovali!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Havel mluvil taky jak masabob... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Co navrhuješ jiného?

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Nevěřím kytkám a ghándínismu proti vycvičeným křížákům lichvářů a grýndýlistů!
Tak, jako nestačily luky a šípy proti puškám Západních hodnot kolonistů nikde ve světě,
tak jako nestačila kopí a koně proti puškám a kulometům německých fašistů,
tak jako neodolá mnohatunový obr proti dronu,
tak nepomohou spacáky před paláci vlády, která tam ani nebude, včetně jejích úředníků.
Vzpomeňte na HRŮZU za kovidu, když protestanti přišli až před sídla a hnízda vybraných poslanců a ministrů!
Padl na stejný děs, jaký šířila jejich propaganda, média a moc!
Najděme si každý volič svého poslance Fialkyho koalice ve svém okrese a jemu a jeho rodině připomeňme, co tady jeho vláda a strana páchá na nás! Na naší rodině, s našimi penězi a úsporami, s uvalením nekřesťanských daní na cokoliv a jejich násobení....
Jakou taktiku mají dnešní mocipáni?
Nechají vyhulákat lidi na náměstí, ale pak si vyzobávají jednotlivce. Minule to byli provokátéři, kteří dostanou svých třicet stříbrných.
Příště to ale budeme my, někde o samotě v práci, doma, na procházce.... Bez přátel, beze svědků, bez bezpečí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Mně se nikdo neschová!
hrozí pí Černochová.
Nechci válku, já Chcimír -
- nesmí říkat oficír.
Mudruješ tu nad kdečím
já tě myslet naučím!

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

In reply to by Křemílek (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Jde nadporucik z kasaren hlavu plnou prasaren ,ale to nejde aby mlady a nadejny kadr, budoucnost statu ...
Tak znova...Jde nadporucik z prasaren , hlavu plnou kasaren..
Mlady nadejny kadr nadporucik ,pod kuratelou ministryne s kterym se pocita na nejvyssi mista ve vlade se blbe ukec, ale to nestacilo , vzapeti se posral a jeste zacal v tech srackach poradne tancovat.
Ministryne vcas zasahla materskym instinktem a provinileho sverence potrestala a dohlidne s laskavou starostlivosti , sobe vlastni ,aby se uzvanena nadeje naroda ,napravila ..

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Jenže Rajchl chce jít proti obuškům s kytkama... to většinou nezabírá. V roce 1989 jen proto, že už to padalo i jinde a horní vrstva se podělala, ale tohle jsou spíš 40. až 50.léta, nástup... ne 89.rok

"Tak jo, je to tu, přátelé! Za čtrnáct dní by si měli přijít na své ti, kteří tvrdili, že samotná demonstrace je bezzubé gesto, které nic nezmění. Za čtrnáct dní bude možné udělat víc. Bude to trvat déle než jeden den, bude to mnohem nebezpečnější než anonymita stotisícového davu. Čeká vás nepohodlí a je dost možné, že dostanete přes držku standartizovaným policejním pendrekem značky VUML (vulkanizovaný učitel marxismu leninismu). Čeká se od vás, že projevíte odvahu a disciplínu, čeká se od vás, že rady, které jste doteď dávali z gauče, budete ztělesňovat i ve skutečnosti. Je dost možné, že zažijete, jaké to je, když na vás na služebně nastoupí hodný a zlý vyšetřovatel. Je dost možné, že budete mít oplétačky s úřady a je dost možné, že si vlastní horkokrevností a nedisciplinovaností můžete zhoršit osobní situaci.

Samozřejmě můžete zase přijet na Václavák, zahulákat si, pak zamávat těm statečnějším a jet domů."

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Tím neříkám, že nepůjdu, půjdu a uznávám i Rajchla jako vedoucí osobnost těchto protestů. A jsem rád, že pozval i SPD a ANO, byť ANO se poslední dobou postavilo proti Ševčíkovi a dělá další srajdy typické pro slabocha Babiše v Macronově LIBERÁLNÍ (čti neomarxistické) euro-frakci.

Půjdu, ale o kytkách si myslím svoje a hipík nejsem. V 60.letech bych byl proti tehdejším vypatlaným neomarx. studentům, kteří dneska ovládají Západ plus jejich dětičky a vnoučátka.

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)

Ps. jdu protestovat proti naší vládě, ne proto, aby někdo zařídil mír na Ukrajině, to totiž Češi fakt nedokážou a chápu, že se Ukrajina chce bránit... byť nechápu, že chce do šílené EU...

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Vidláku, zhlížíte na Veľkého Bociana okem přízně, přesto se obávám, že on se k opozici přimknul před prez. volbami dost účelově (jak se říká "politicky") a nyní dělá vše pro to, aby po volbách mohl vytvořit koalici s jakoukoli vhodnou další stranou/stranami, jež budou mít dost mandátů na vládu. Já vím, že mu to nyní odpustíte, nicméně...
Cituji z PL:
Proti sobě, nebo raději společně? Pod tímto názvem a podtitulem Možnosti a limity spolupráce opozičních stran uspořádala Akce D.O.S.T., spolek pro podporu občanských práv a svobod i tradičních hodnot české kultury a státnosti, svůj diskusní večer. Provázel jím místopředseda Akce D.O.S.T. Michal Semín; účastníky diskuse byli Petr Štěpánek, první místopředseda Trikolory, Jiří Kobza, poslanec SPD, a Petr Vacek, místopředseda strany PRO. „Dlouho to vypadalo, že dnešní už pětatřicáté Hovory na pravici budou v něčem premiérové, v jistém smyslu přelomové, neboť to bylo poprvé, co jsme do debaty pozvali významného představitele hnutí ANO, konkrétně poslance a bývalého předsedu Poslanecké sněmovny, pana Radka Vondráčka,“ uvedl Michal Semín.
Vzápětí upřesnil, že jen v tom by ta přelomovost ještě nebyla. „Ta je až v tom, že on to naše pozvání velice ochotně přijal. Nicméně pana poslance tu dnes neuvidíme, a tedy ani neuslyšíme, což nás velice mrzí. Ten důvod je prostý. Zasedlo předsednictví hnutí ANO a vedení mu dalo dostatečně silně najevo, že si jeho aktivní přítomnost na dnešních Hovorech nepřeje.
Nesleduji to až tak podrobně, ale prý také za Ševčíka se ANO nepostavilo. Tady nejde jen o Ševčíka, ale o bezprecedentní represe, nátlak a omezování svobod. A propos - na záznamu ze sobotního mírového pochodu v Práglu je vidět, že ukrajinská vlajka na ČESKÉM NÁRODNÍM muzeu stále visí tak, jako předtím. To není jen symbol naší povinné "solidarity", symbol, jenž nemá jiný skutečný dopad, jen nasírání vlastenecky smýšlejícího českého občana, nyní má i jiný symbolický význam - je obrazem arogantní odpovědi těch nahoře, co si o demonstracích a názorech těch dole myslí a jak je bere v úvahu. Můžete lidi před demonstracemi stokrát varovat aby se neúčastnili nijakých provokací. Vnímejte to jako šachovou hru, kde soupeř hledá způsob útoku - způsob, jak nějakou sofistikovanou potyčku a provokaci zorganizovat. Média přece musí mít o čem psát. Kdo tomu zabrání? Kolik je těch, jichž lehce naverbujete (i z řad Ukrajinců) za všimné na jakoukoli protiakci. Několik jich policie "naoko" zatkne, médiá budou mít svou žranici a demoška bude částečně zdiskreditována. Jako ateista si opakuji jako mantru: Dej Bůh, aby se nic takové neudálo! Ta motivace u soupeře je totiž veliká. Vždyť si uvědomte, co z minulé velké demonstrace u koně zbylo: potýčka u Muzea a kauza Ševčík... A čekat, že policajti se přidají na stranu demonstrantů?! Vždyť jim ne tak dávno zvedli platy!

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

no, to budu asi i já...je mi líto, ale jako 58letá ID nemám ambice se nechat zmlátit obuškem nebo zdrhat (odpajdat) někam do bezpečí...jsem ráda, že se pohybuju aspoň tak, jak se pohybuju...takže za mě jen ta demonstrace. A těm statečnějším holt budu akorát držet palce :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle partičky kolem Rakušana sto tisíc lidí z Václaváku žádná práva nemá a zasloužíme si tudíž zostřenou přísnost…

Kam jsme to v tomto státě dopracovali, že se k vlastním lidem, poctivým a slušným odvádějícím daně, za něž si tito hodují, chovají jako největší nepřátelé.

Jistě budou mít v zásobě i nějakou tu provokačku.
O to důležitější bude naše disciplinovanost. A taky to, jestli přijde dostatek lidí, to jest i těch, kteří z tepla domova volali, že se musí přitvrdit.
Bude to vidět i celá Evropa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Co se stalo v ČR za 33 roků

z komunisty - kapitalista

z estébáka - demokrat

z ateisty - katolík

z veksláka - podnikatel

z podvodníka - developer

z vyděrače - pracovník soukromé bezpečnostní agentury

ze zloděje - privatizér

z MDŽ - Valentýn

z dušiček - Halloween

z Ježíška - Santa
-----------------------------------------------

Otázka: Co je to globalizace?
Odpověď: Smrt lady Diany.

Otázka: Na jakém základě jste tak usoudili?
Odpověď: Anglická princezna se svým egyptským přítelem havarovala ve francouzském tunelu, v německém autě, ve kterém bručel holandský motor, řídil ho Belgičan, co chlastal Skotskou whisky, kterého pronásledoval italský paparazzi na japonské motorce.
Následně se je snažil zachránit americký doktor indickými léky...

A ty jsi Čech, oblečený do oděvu od Vietnamců, čumíš
do thaiwanského monitoru, v ruce máš čínskou myš a zatím
si to ještě čteš v češtině.
Zatím … !

Průměrný počet slepic: 4.6 (57 hlasů)

Rajchl:
Když jsem včera četl o tom, jak olympijský vítěz David Svoboda poslušně přihopsal na kobereček té nešťastnice, která se nějakou divnou shodou okolností stala ministryní obrany, provedl tam ostrou sebekritiku a dobrovolně se přihlásil na převýchovný výlet na Libavou, bylo mi opravdu smutno.

Jednak z toho, že tento sympatický sportovec, jenž se mohl stát českým Djokovičem a postavit se do čela racionálního proudu odmítajícího odporné uplatňování principu kolektivní viny, raději shrbil záda a nechal se veřejně ponížit.
A jednak z toho, že jsme se zase ponořili hlouběji do bahna totalitních praktik fialového režimu.
Dokonale to dokládá extrémně stupidní výrok ministryně obrany Černochové, která pronesla větu, jež je jako vystřižená z casů nejtvrdšího bolševismu:
“Nejde o postih za názor, ale za nedodržení toho, jak by měl profesionální voják na veřejnosti vystupovat.”

Pokud tedy voják veřejně sdělí, co si myslí, není to jeho názor, nýbrž nevhodné vystoupení.

Když jsem ten pro Davida šíleně ponižující článek četl, okamžitě mi na mysli vytanula scéna z geniálního dokumentu Roberta Sedláčka České století, konkrétně z dílu Zabíjení soudruha, kdy byl Rudolf Slánský pod tlakem strany a vlády donucen pronést před celým plénem zdrcující sebekritiku a omluvit se za svá předchozí názorová selhání.
Slánskému to nepomohlo a nepomůže to ani Svobodovi. Soudruzi už se na něj budou pořád dívat skrz prsty.
Inu, ne každý dokáže tváří v tvář kostnickému koncilu neodvolat a napodobit Jana Husa.

Přesto jsem přesvědčen, že si David při odchodu ze sídla ministerstva obrany alespoň po vzoru Galilea Galileiho pod vousy zamručel “a přece by na tu olympiádu měli jet všichni”.

Totalitní praktiky vás totiž sice donutí občas veřejně lhát, ale nikdy nemohou změnit to, co si skutečně myslíte.
A já jsem přesvědčen, že David Svoboda si stejně jako většina normálních lidí, včetně našeho jiného olympijského medailisty Lukáše Pollerta, i nadále myslí, že politika do sportu nepatří a že uplatňování principu kolektivní viny formou diskriminace sportovců na základě jejich národnosti je prostě a jednoduše odporné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (46 hlasů)

Urcite Svoboda se svych nazoru nevzda a nikdy !! Za zadnou cenu.
Ale vzapeti je ten dobrovolne posranej chudak povysenej Rajchlem na uroven Husa a nebo Galilea.
/Mozna Rajchl zacne delat sbirku pro nej na sochu a nebo aspon pomnik/??.
Moment, musim se tomu smat jako krava.
Za moment se ale smat zase nemuzu..
Nejak se nemuzu prinutit uverit tomu, co sem cet..
Ani v cirkuse nedelaji tolik kotrmelcu ,premetu...
"..jeste si mrucel pod vousy"...
"Ha , ha ,said the clown"..
Nemuzu verit, ze tenhle cernochove posranej ma pro nas jeste nasledky.
"A jednak toho ,ze jsme se zase ponorili hloubeji do bahna totalitnich praktik filaloveho rezimu"..
Kdo vsechno , koho Rajchl ponoruje.../Se uvidi/.
Jako duchodce zacne takticky utracet za kvetiny pro tezkoodence..
V boji proti svy bide a az dostane pecku obuchem , tezkoodenec dostane zvyseni platu..
Zase v boji proti svy bide.
Moment , musim se zase smat jako krava , ponorovanej hloubeji Rajchlem do bahna....
Ktery ty totalitni praktiky nas nuti obcas verejne lhat , ale pouze nas...Aha !!
Abych si nevsim...
Ty diskriminace , ktery z nasich penez delaji ze sportovcu , parasitu mnohanasobne milionare , s miliony ulozenymi tam, kde nemusi platit dane....
Na kterych jeste vydelavaji dalsi bohaci a korporace..
A my to samozrejme vsecko zas a zas ,zaplatime...
Nekteri vydrzovani sportovci , stedre placeni vladou a rezimy ,potom se ponizene jako vybori a funkcionari a snazi slouzit politikum a rezimu , aby zaroven pokrytecky tvrdili, Svoboda asi na asi 5 vterin a Rajchl taky ,ze politika do sportu nepatri...
Ponorovanej do bahna Rajchlema a Svobodama ,du se vyblejt..
Z tech budoucich Djokovicu , kteryho zminkou Rajchl akorat odporne spini..Fuj.

Průměrný počet slepic: 2.7 (23 hlasů)

Ono srovnávat Davida Svobodu s Husem asi moc nejde. Jan Hus byl profesionální revolucionář, léta kázal svoji pravdu a pak ji přišel na Basilejský koncil obhájit. Mohli jej tam argumenty přesvědčit, že se mýlí. To by zřejmě uznal, ale odvolat pod nátlakem? Pokud si chtěl zachovat úctu k sobě, to opravdu nemohl. Děj se vůle Boží...
David Svoboda je sportovec, sice se závěr jeho úspěšné kariéry blíží, ale určitě má své představy co bude dělat dál. Je pochopitelné, že by chtěl navázat na to, co dělal a v čem byl úspěšný. Pak si v televizi řekne svůj názor a všechno je jinak. Budoucnost se začíná hroutit jako domeček z karet. A co dál?

Kdo si neprošel podobným okamžikem, tak nic o sobě neví. Já jsem si něčím podobným prošel a jsem rád, že na konečné lámání chleba nedošlo. Třeba bych obstál nebo taky ne, bylo to do poslední chvíle tak 50 na 50.

Vystudoval jsem elektroniku a v druhé polovině osmdesátých let jsem pracoval v konstrukci Elektro. Pak i u nás bylo zapotřebí do výrobku zavádět elektronické řízení. Nějak automaticky jsem se toho chopil, náměstek pro rozvoj mě v tom podporoval a vznikla nezávislá konstrukční skupina elektroniky a mě jmenoval šéfem. Místo pro nás ve fabrice nebylo, tak jsme dostali velkou místnost na odloučeném pracovišti. Pak začalo některým komunistům v podniku vadit, že jsem jediným vedoucím konstrukční skupiny, který není ve straně, to už byl tak rok 88. Na schůzi KSČ se dohodli ať podám přihlášku, že se to tím vyřeší. Byla to pro mě studená sprcha. (rok 68 jsem prožil jako středoškolák dost intenzivně a pro mě z něho vyplynulo poučení, že do Husákovy KSČ nikdy) Probral jsem to se spolupracovníky, většině by to nevadilo, jen jeden mi řekl, "seš blázen, to by bylo stejný jako se dát na jaře 1945 k Němcům". To byl ten názor, který jsem potřeboval slyšet, a pokud jsem byl trochu nahlodaný, tak jsem dostal sílu odmítnout. Hlavní konstruktér mě ve funkci obhájil, i když ty hlasy proti zněly dál. Čas běžel dál, někdy v létě 89 se objevilo prohlášení "Několik vět". V mediích se začala organizovat hysterická protikampaň. Na podniku se svolala schůze, čekalo se, že se tam bude podepisovat něco jako anticharta. Jeli jsme tam, celá skupina. A ve mě se odehrával vnitřní konflikt jak se zachovat, na jedné straně jsem s "Několika větami" plně souhlasil, na druhé straně mě bylo jasné, že když nepodepíšu tak definitivně končím. A teď se hrdino ukaž! Prožíval jsem vztek, v jakém to žiju systému, že mě takhle vydírá. Rozhodnutí jsem odložil až na ten rozhodující okamžik, fakt jsem nevěděl jak se zachovám. No nejsem žádnej hrdina, který by bez jakkýchkoli pochybností stál za svojí morální pravdou, to moje zaměstnání, které bych tím ohrozil hrálo pro mě také velkou roli.
Schůze probíhala takto, náměstek přečetl nějaký článek z tisku a prohlásil, jste dospělí lidi, tak jste si určitě udělali svůj názor, jo a do zápisu dejte, že všichni byli seznámeni se stanoviskem publikovaném v ...
Tak jsem se tenkrát o sobě to důležité nedozvěděl, možná naštěstí, co já vím...

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

To je velmi pěkně napsané. Znal jsem apolitického člověka, který v podobné situaci nepodepsal a semleli jej tak, že se bál celý zbytek života. Mně se to naštěstí ( zatím ) vyhnulo. Jeden můj kamarad říkává, že v každém člověku je krysa a je otázka jak silně do kouta musí být přitlačen, aby se projevila.
Zajímavá otázka také je, pokud by nešlo o 1988 ale třeba 1978 nebo dokonce 1952, co je dobře a co je špatně.
Děkuji, mám dnes před sebou asi dvě hodiny fyzické práce, už vím čím při ní budu zaměstnávat hlavu.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

To srovnání s Husem bylo od Rajchla myšleno s nadsázkou...,
samozřejmě že to řekl bez úmyslu postavit Svobodu na úroveň Husa,
já to pochopila, že srovnával s dnešní dobou ten cirkus kolem něj a hon na něj,
což je v dnešní době nepochopitelné, vzhledem k tomu, jak se při tom zaštiťují demokracií.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak Inzo - s tím, s čím jste se setkal vy, jsem se já setkala též, takže vím, co jste prožíval.
I nám šlo tehdy o to, jestli budeme moct dělat to, co milujeme, nebo bude zákaz.
Myslím, že v té době si tím prošli všichni ti, kteří nechtěli kamkoliv vstupovat - SSM, KSČ...
A vím na beton, že z mnoha takových, kteří se tehdy podbízeli režimu, dnes mluví úplně jinak, takže je to pořád o tom samém.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

oprava - mnoho takových

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Když si to tak zrekapituluju, tak já vlastně velkou většinu života žiju ve vnitřní opozici proti stávajícímu režimu. Ten pocit, že se ztotožňuju s politickým vedením země, jsem měl snad tak 4 roky během celého života. Tři čtvrtě roku před srpnem 1968 a dejme tomu tři roky po 89. Už to rozdělení Československa bylo pro mě šokem a hlavně pak Krylovo rozčarování mě upozorňovalo že něco nebude v pořádku. Pomalu mě začalo docházet, že tady máme takovou pěknou Havlovu fasádu, kterou kde kdo halasně obdivuje, ale to co se odehrává pod ní už tak pěkné není. Těch signálů se objevovalo více, ale pokud je člověk nechtěl vidět, tak je lehce přehlédl. Klausův úprk ekonomů před legislativou, jeho výroky o tom, že jsou jen jedny peníze, nedají se rozlišit žádné čisté nebo špinavé. To už bylo vidět více. Druhá volba Havla českým prezidentem, kdy v druhém kole byl zvolen jen o 1 hlas a to jen díky účelovému držení republikána Sládka ve vazbě (soud ho následně shledal nevinným), to už byl definitivní konec demokracie v Čechách. Aby bylo jasno o Sládka mi vůbec nešlo, ale o ten princip: když to nejde, tak tomu jednoduše pomůžeme. A od té doby to je jen horší a horší.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to jsme dva.
S tím, že já už velice brzy po převratu začala být z mnoha věcí značně zklamaná, a už ten Kryl mi tehdy mluvil z duše.
Taky jsem nechtěla rozdělení a moc dobře si pamatuju i na to držení republikána, aby jim prošel Havel.
Dnes o tom bez skrupulí rozhodne jeden Rychetský a taky sčítání hlasů při volbě prezidenta řídí pofidérní firma mimo jakoukoliv kontrolu.
Taky mi nikdy nešlo o jednotlivce, ale o princip. Ani dnes mi nejde o jednotlivce a nesnáším zaprodané de.ily.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sládka, aby Havel tímto podlým způsobem dostal ten jeden chybějící hlas a ekonomický sen skončil ihned s nástupem Klause, jeho neviditelné ruky trhy , jeho neznám špinavé peníze a jeho "malým státem", který si představoval jako návrat do středověku bez jakýchkoliv služeb státu občanům za jejich nehorázné daně.
Vzhledem k tomu, že mám potomky, mne velmi iritovalo megarozkrádání a zadlužování našeho státu politiky a jejich mafiemi a doslova výprodej ve frcu celého našeho státu - a následného postavení drancované ekonomické kolonie. Probíhalo to jak za vlád tzv pravice, tak tzv levice - kradli pěkně spolu a navzájem se kryli - proto ten hrozný řev, když tam vstoupila třetí, s nimi nespojená osoba - Babiš. A ať je , jaký je, tak za něj se naše ekonomika začala stavět na nohy - a drtivá většina občanů z toho těžila. Poprvé za naši novodobou historii šel náš státní dluh dolů. Pak přišlo covidbláznění - ale takový marasmus, do kterého nás zatáhne současná vláda, by za Báby nikdy nenastal.
Takže jako vy - za komančů "živel" , a nyní zase. Jenže dneska je to horší - dnes vás totálně zničí ekonomicky, dostanou vás klidně na ulici. To za komančů nemohlo nastat.
A ty basy za názory? Současně policie šetří 322 činů, spočívajících v neoslavování ukrajiny, zatím obviněno 63 lidí "za podporu ruské invaze a další podobné činy směřující k adoraci postupu ruských vojsk" - to už není to jejich slavné schvalování genocidy, tady na tu definici můžte nacpat doslova cokoliv, normální politické procesy doslova za nic, Severní Korea hadr. Čeští komančové byli proti současným vládním fašistům demokrati.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Klaus kromě svého výroku "není špinavých peněz", čímž to rozkrádání rozjel ve velkém, také později řekl, že "museli" rychle a uměle vytvořit vrstvu bohatých, což tvořilo několik desítek rodin. Takže z obyčejného prodavače ledniček, veksláka, komunisty, pracovníka v bance nebo jakéhokoliv inženýrka (a všech těch vykuků, kteří se vrátili domů ohromovat americkými "zkušenostmi") se díky těmto výhodným kontaktům stali ti, kteří postupně schramstli, co se dalo.
Taky už jsem konstatovala, že z nás chtějí udělat druhou Severní Koreu, kde se bude oslavovat jedna strana (i když jich je pět, tak je jen jedna) a jiný názor se bude tvrdě trestat. Netrvalo dlouho a je to tady.
Tleská se jak o závod, hrané úsměvy jak na víkendovém školení firem..., už chybí jen ten prapor - ale už se asi ví, jaký by to měl být.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Z mladické nerozvážnosti jsem zabředl do kamdidatury na člena KSČ. Uvěřil jsem celoživotní propagandě, že členství mně bude otevírat dveře k těm výšinám na společenském žebříku.
Protože zaměstnanci po dobré výplatě marodili, přikázala strana vyřešit ten problém stranicky. No dostaňte cikány po dobré výplatě zase do práce?
Přišli, když jim došly peníze. Holt nechtěli lézt po tom žebříku jako já.
A tak jsem se po dvou letech dočkal inaugurace na "člena KSČ". Psal se rok 1986 a v SSSR vládl ten perestrojník Gorbačov.
Do KSČ jsem prostě nevstoupil. A čekal, co se bude dít. Nedělo se nic.
Jenom jsem už nelezl na tom žebříku do výšin ke dveřím a ke korytům.
Proto dodnes mohu říct, že každý to mohl za Husáka udělat jako já!
I ten záškodník Pavel, i jeho politrukyně, i tisíce dalších!
I můj tatínek jim to udělal roce 1956. Přestal platit ty 4% ze mzdy. Tak ho soudruzi vyloučili.
Co si mám myslet o těch, kteří byli v KSČ ještě v roce 1989?
Kolik z dnešních bojovnic a bojovníků za Věčné blaho mělo rodiče v té správné jediné straně?
Jejich životopis začíná po nějakém gymnáziu nebo střední škole. Neměly snad mámu a tátu? Neměly dědu a babku, kteří tvořily nástěnky a mávátka na 1. máje a oslavu VŘSR? Kterým doma místo krucifixu visel obraz Gottwalda?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)