Stále stejná chyba

Autor

Můj včerejší článek o zákonu padajícího komouše měl docela slušný ohlas. Ale upřímně… každý, kdo něco napsal o tom, kterak agent Pávek jmenuje do Ústavního soudu člověka, který se podílel na justičním zločinu, ten musel mít ohlas. Příběh je dobrý sám o sobě. Málokdy se tolik papalášů odvaří na podpoře člověka, který podle tehdejšího práva soudil emigranty, kterým se nelíbilo v totalitě. A když takovou věc uslyšíte z ústa našeho prezidenta, který ještě nedávno tvrdil, že svou mladickou nerozvážnost překonal a už je z něj ukázkový demokrat, tak najednou víte přesně, jaký přerod se v něm ve skutečnosti odehrál. Prostě jen pochopil, odkud vítr fouká. Oni prostě říkají pravdu, jen když nedávají pozor.

Takže už víte, jak náš prezident vnímá dobový kontext – Fremr sice odsuzoval emigranty za opuštění republiky, ale dělal to podle práva… I Havla odsoudili podle práva, dokonce si matně pamatuju nějakou Brožovou Polednovou, která se také postarala, aby Horákovou odsoudili podle tehdejšího práva. Nyní už přesně víte, čeho se od našeho prezidenta můžete dočkat.

A zároveň tu máme úplně nový level výkonu prezidentského úřadu. Víme, že senát dělal Zemanovi problémy s jeho kandidáty na ÚS. Víme, že Zeman odmítl jmenovat senátní kandidáty. Ale Petr Pavel se rozhodl (zatím) nejmenovat kandidáta, kterého si navrhl sám a senát mu ho schválil. Připomíná mi to naší bývalou starostku (nepřekvapivě ze STAN), která dokázala sesadit sama sebe.

Já se dneska chci zaměřit na jeden aspekt celé této věci, který je podle mě nejvíc vypovídající o celém Západu a podle mě je jednou z jeho největších chyb a stále více si myslím, že je to zákonitost. Všimněte si prosím, jak to libtardi udělali, aby se dostali do křesel a ke korytům… spustili primitivní antikomunismus. Na tom se profilovali.

Josef Skála byl stalinista, ČSSD měla svoje bohumínské usnesení, že s komunisty nikdy ani ránu, protože jinak by média spustila strašný řev, Babiš měl ze stejných důvodů menšinovou vládu a stejně mu to média dávala sežrat. K tomu ještě měl (a ještě mít bude) soudy o tom, jestli byl spolupracovník STB. Na každého trochu viditelnějšího člověka za minulého režimu nějaká ta složka u tajnejch existovala a tak propírali třeba i Nohavicu a spoustu dalších.

Komunimus měl morový puch ďábla, komunisti přece mohli za všechno špatné, hlavně aby už konečně přišla liberální demokracie a zvítězila.

Takhle přesně vyrostla ta řvoucí bojůvka na Twitteru. Takhle vznikly všechny ty Pulse of Europe, takhle přesně vzniknul Pavel Novotný. Řvoucí antikomunismus nesený militantně naladěnou mládeží, která házela vajíčka na Paroubka, rušila mítingy Zemanovi, ale která měla vždycky zastání u velkých médií, protože v demokracii si každý může říkat, co chce.

Dotáhli to i do justice – Josefa Skálu soudí za diskusi o Katyni, Tušla s Čermákem zavírají za mnohem méně, než co řekl Řeporyjec, naučili svoje učedníky mluvit o dezolátech, naučili je nenávidět a naučili je křičet na povel, kdykoliv se ozvalo slovo komunismus.

A pak vyhráli… Jenže, ty antikomunstické bojůvky nikam nezmizely. Ty jsou tady pořád. To nejsou žádní inteligenti, kteří chápou mocenské hrátky a intriky. To je prostě jen jejich užitečná lůza. Jejich verbální bijci na sociálních sítích, kteří jim prorazili cestu k moci. Vyzbrojili je, vychovali, vyšlechtili a nasměrovali je…

Jenže ono to funguje i dál. Když tady třicet let vychováváte lidi, aby se štítil všeho komunistického, tak to bude fungovat i na Pávka i na Fremra a nejspíš i na Baxu. Už s generálprezidentem to bylo o chlup a on musel hodně vysvětlovat, že byl fakt kdysi jen hloupej. Teď ale dokázal, že je pořád stejný komouš, jak vždycky býval. Ti, kteří třicet let inkvizitorsky pátrali po jakémkoliv znamení komunismu, kteří se naučili nenávidět všechno, o čem jim řekli, že je komunistické, ti s tím teď prostě nepřestanou. Nemůžete prostě říct, že jste vyhráli, ať se militantní mládež rozpustí a přestane si všímat, jak komouši postupně obsazují státní pozice.

Takhle to bylo i s Hitlerem, ne? Západ mu dal prachy, protože si přečetli v tom jeho Majn Kampfu, že nesnáší komunisty a bude s nimi bojovat. Dokonce mu dali i Československo, nechali ho spojit s Rakouskem, nechali ho znovu militarizovat Porýní… Chtěli z něj mít antikomunistickou bojůvku. Jaké pak bylo jejich překvapení, když se nejdřív pustil do nich samotných. A jak se pak museli klanět před Stalinem a museli se s ním spojit, aby se té nacistické bojůvky zase zbavili.

To samé dělá Západ na Ukrajině. Prostě zavírá oči před tím, že tam vyrůstá dávný démon. Vyhovuje jim, že Banderovci mají ve stanovách boj proti Rusku. Vyzbrojují je, cvičí je a je dost pravděpodobné, že démon se nakonec obrátí proti nim a jako lusknutím prstem se spojí s těmi, proti kterým ho vyzbrojili. Fórum 24 to teď řekli otevřeně. Před rokem ještě tvrdili, že Banderovci na Ukrajině jsou dezinformace a ruská propaganda. Od včerejška už ho vyzývají přesně stejným způsobem, jakým tady budovali antikomunistické bijce. Je to sice na paragraf, který použili proti učitelce Bednářové, ale vsadím se, že nikdo konat nebude.

Primitivní antikomunismus. To Pávka vyneslo nahoru a to ho teď potápí, protože ti, kteří mu dělali pěchotu, jaksi nechápou výhody, mít komouše na Ústavním soudu. Ti jen vidí, že se tam dostává někdo, koho měli za úkol lynčovat, pomlouvat a řvát jak na lesy. Třicet let se libtardi starali, aby byl antikomunismus stále živý a obhajovaný. Třicet let se starali, aby nedošlo k žádnému smíření s minulostí, aby se z ní nedalo poučit, aby to prostě nemělo žádný konec, protože se to hodilo na politickou likvidaci soupeřů.

Blahopřeji, povedlo se jim to. Akorát, kdo mohl čekat, že na Hradě bude komouš, který si bude dosazovat další komouše, že? Který se tam dostal proto, aby se tam nedostal Babiš, který podle našich militantních libtardů, byl víc komouš než agent Pávek. Akorát Pávek se prořekl. Nahlas a v přímém přenosu řekl, jak vnímá dobový kontext.

Tak či tak, pro nás je to dobré. Buď se libtardi budou držet svého antikomunismu a pak si Pávka z fukce odřvou sami a nebo to začnou okecávat podobně, jako jsme si kdysi museli okecat Mnichovskou zradu. Buď prostě zůstanou liberálními demokraty, budou se držet svého výcviku a komouše si sami zaříznou, nebo se budou muset smířit s tím, že jsou také komouši. Budou se muset smířit s tím, že se Pávkem pěkně ušpiní, pěkně přijmou jeho komoušskou argumentaci a přijmou jeho komoušské kámoše v nejvyšších funkcích. Přijmou, že jejich antikomunismus vedl k tomu, že jsou komouši silnější, než kdy dřív. Také tak dlouho podporovali Hitlera proti Stalinovi, až museli akceptovat, že Sovětský svaz končí na Labi. Plus dvacet sedm milionů argumentů, proč Rusové bojují proti čemukoliv, co se jen vzdáleně podobá nacismu a překračují ukrajinské hranice rychleji, než bys řekl Stěpan Bandera.

Pořád stejná chyba. Místo aby podporovali dialog, usmíření a vyrovnání s minulostí, podporovali řvoucí bojůvky. Teď je mají. Se všemi důsledky z toho plynoucími. I na Ukrajině to tak bude. I všude v okolních zemích to tak bude.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (306 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

--------------------------------

V zemi s cenzurou

může věřit jen blb.

-------------------------

Šetří kolem něj policie. „Bojuje s dezinformacemi“ a radí STAN. 08.08.2023 | Analýza (PL)

„Inovátor“. Tuto profesi o sobě mimo jiné uvádí Bohumil „Bob“ Kartous, kterého primátor Hřib dosadil do čela Pražského inovačního institutu. Inovativní však podle všeho bylo především jeho hospodaření, které už několik měsíců šetří policejní centrála proti organizovanému zločinu. Na internetu je k dispozici zdrcující audit, podle kterého nebyli v PII schopni často ani řádně zaevidovat fakturu. Přesto Kartous nadále působí jako místopředseda spolku NELEŽ, který tlačí na podnikatele, aby neohrožovali svou pověst inzercí na dezinformačních webech. Podle některých má silné „politické krytí“ zejména v hnutí STAN.

….Kromě role expertů na vzdělávání EDUIn také třeba nabízí školám jako placenou službu organizaci výběrových řízení na ředitele a pořádá různé vzdělávací soutěže. Ve své poslední výroční zprávě za rok 2021 uvádí, že na tyto aktivity získal 13 milionů.

Radek Sárközi jejich praxi kritizoval už v minulosti jako aktivismus a lobbing.

Jde o typickou lobbistickou neziskovku, která je financována především z různých nadací (například Nadace České spořitelny). Produkují obrovské množství tiskových zpráv, kterými zaplavují média, takže pro ostatní organizace pak vlastně nezbývá v médiích prostor,“...

Neziskovka má blízko ke školskému výboru Senátu od doby, kdy se stal jeho předsedou Jiří Drahoš. Sám Bohumil Kartous se stal u senátora Drahoše rovnou poradcem pro oblast školství. Žádost ParlamentníchListů.cz o upřesnění této spolupráce zůstala současným prvním místopředsedou Senátu nevyslyšena...

Jeho názory na školství považuje Radek Sárközi za „teoretické vize bez opory v realitě“, které příliš nenaslouchají pedagogům z praxe a často jsou v rozporu s reálnými výsledky českých školáků.

Je též výsměchem elementární cti...

Identifikujeme nepřátelské sítě. S různými identitami působíme uvnitř dezinformačních komunit, na sociálních sítích, v komunitách produkujících řetězové maily,“ popsal tehdy Kundrovi jeden z elfů….

O měsíc později se jako mluvčí této skupiny prohlásil doposud veřejnosti nepříliš známý Bohumil Kartous.

Od té doby začíná být mimořádně mediálně aktivní. Patřil například k oblíbeným expertům pořadu 168 hodin. Podle tématu zde byl vydáván buď za experta na vzdělávání (v této funkci například hájil fakt, že neziskové organizace vstupují do vzdělávacího procesu přes akce typu „Jeden svět na školách“ Člověka v tísni), nebo experta na dezinformace. To pak přišli do titulku Čeští elfové.

Spolek Čeští elfové sestavuje pravidelně seznamy ‚nepřátel režimu‘, mapují ‚nepřátelskou aktivitu‘ a sledují ‚cestu nepřátelské propagandy‘. Ve skutečnosti píšou o tom, o čem úplně obyčejní lidé na sítích zcela legitimně diskutují – o EU, islámu, Ukrajině či Istanbulské úmluvě. Diskutují tam ovšem především proto, že o těchto tématech zoufale chybí kvalitní veřejná diskuse. To panu Kartousovi a elfům zcela uniká,“ popsala jejich činnost pro ParlamentníListy.cz Natálie Vachatová ze Společnosti pro obranu svobody projevu.

...„Pokud má někdo problém s tím, že jsou Čeští elfové považováni za relevantní zdroj, tak by nejprve musel prokázat, že relevantní nejsou,“ argumentoval například.

Činnost Českých elfů vysvětloval i slovy, že „pokud potkáte člověka, který šíří bludy, tak mu to musíte říci“.

Já se věnuji především školství. A v této oblasti Bohumil Kartous šíří nepravdivé informace poměrně často,“ dodává k tomu Sárközi…

V roce 2019 Kartous několikrát vystupoval na demonstracích Milionu chvilek pro demokracii. Na té největší na Letenské pláni se pustil do premiéra Babiše, že „není jen výsměchem demokracii, ale též výsměchem elementární cti“.

...Demonstraci, na které sám vystupoval, následně pro 168 hodin v roli neutrálního experta ze skupiny Čeští elfové okomentoval. A upozorňoval na řetězové maily odpůrců „chvilek“...

Na začátku roku 2022, krátce před propuknutím covidové pandemie, se Bohumil Kartous stal jedním ze zakladatelů neziskové organizace NELEŽ. Ta pod heslem Postav se za pravdu proti dezinformacím vyvíjí nátlak na inzerenty, aby nedávali peníze médiím, které jim neziskovka sama označí jako „dezinformační“.

...Dnes vidíme obrovskou snahu přesvědčit veřejnost, a Bob Kartous k tomu bezesporu přispívá, že tzv. dezinformace jsou obrovský problém, kvůli němuž je potřeba dotovat desítkami milionů politické neziskovky, které proti ‚dezinformacím‘ bojují. Bob Kartous je osoba přisátá na rozpočty těchto politických neziskovek,“ vysvětluje Natálie Vachatová.

V roce 2022 se Bohumil Kartous ucházel o funkci v Radě České televize. Pozoruhodné je, že jej do tohoto orgánu navrhl právě spolek NELEŽ, v němž stále vykonává funkci místopředsedy. „Já jsem si všiml, že nominoval Bohumila Kartouse do Rady České televize, takže se tam vlastně navrhl prostřednictvím svého spolku sám,“ krčí rameny Sárközi, jak to chodí.

Ani účetnictví nebyli schopni vést...

Krátce poté jej Hřibovo vedení Prahy vybralo jako „odborníka na vzdělávání“ do funkce ředitele Pražského inovačního institutu. Ten byl zřízen pár měsíců předtím s cílem podporovat rozvoj inovací v hlavním městě.

„Praha má vysokou životní úroveň, s níž může přilákat zahraniční akademiky i profesionály z korporátu. Je tady mohutnější síť univerzit a akademických pracovišť. Praha se proto nyní musí soustředit na to, aby z tohoto pro sebe připraveného ekosystému co nejvíce vytěžila. Aby dokázala tu akademickou stránku a stránku základního výzkumu přetavit do aplikovaného a následně do inovací. Praha nemá ambici být lídrem v inovacích jenom v Česku, ale i v Evropě,“ vysvětloval tehdejší pirátský radní Vít Šimral.

Jaká byla realita, to popsal Ondřej Prokop, který vše sledoval přímo na radnici jako opoziční zastupitel ANO:

Jediné, co pan Kartous udělal, je, že vytvořil dobře placenou trafiku pro pirátského politika Mazura. Ten byl z Prahy 5 odvolán pro neschopnost, na to si jistě všichni dobře vzpomínají. Místo inovací pak spolu vymýšleli zástupnou práci. Absolutně nebyli schopni Pražský inovační institut řídit,“ popisuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (79 hlasů)

Vidláku, díky - jako vždy skvělý článek, dnes snad ještě skvělejší...

Průměrný počet slepic: 4.7 (76 hlasů)

Já když tady občas čtu vaše nadšené reakce, tak mě z podnikatelského hlediska napadlo, že by neměl jenom psát knížky, ale mohl by vyrábět robertky se svou podobiznou. Neříkejte, že byste si jich pár nekoupila.

Vidlák s pleší na rychlovku. Vidlák s australským kloboukem, když je čas a nikdo jiný neni doma. Vidlák držící bustu Putina (ta je pro fajnšmekry na dva otvory). Asi se přihlásím do jeho marketingového týmu a vy si připravte prašule.

Průměrný počet slepic: 1.5 (70 hlasů)

Mája mě totiž krapet připoměla fanynky z mládí.

To jsem takhle nějaký čas po vojně byl v hospodě, tam kámoš, který hrál v kapele, takový "okresní přebor" a že mají pozítří nasmlouvaný koncert, ale že jim zdrhnul bicman. Já pochopitelně po 10 pivech jsem ho ujistil, že může být v klídku, že to odtluču. Ale přeci jenom, když jsem ráno vystřízlivěl a nikdy v životě to v ruce nedržel, šel jsem pro radu k jinému kámošovi, který v tom byl fakt dobrý a dokonce ho nějaká kapela přetahovala do práglu. Tak mi ukázal co a jak a následující den přišel koncert.

Já měl trému jako sviňa, ale po pár pivech, rumech a fernetech a jointech už jsem se tolik nebál, tak jsme na to vlítli. A já zjistil, že mě nejvíc rušej ti dva kytaristi a zpěvák. Takže abych se mohl soustředit, tak jsem je přestal poslouchat a soustředil se na svou rytmickou stopu. Mezi námi, ani kytaristé, ani zpěvák nepatřili zrovna k výkvětu hudebního světa, ale podařilo se obecenstvo nám ukecat, že naše dysharmonické zvuky jsou proto, že jsme undergroud.

Ale proč toto vlastně píšu? I když jsme uměli hovno, tak jsme byli viditelní, vlasatí, volnomyšlenkářští, tak se na nás kupodivu nabalily fanynky a mě se podařilo hned na prvním koncertu dvě přefiknout. Sice za svou hudební produkci jsem honorář v penězích nedostal, ale já byl spokojený. A pak jsme občasně ještě hráli asi půl roku, se stejným výsledkem v odměňování nás hudebníků. A mě nadšení Včelky děsně připomíná ty husičky nadšené, co jsme kdysi hromadně píchali.

Průměrný počet slepic: 1.6 (54 hlasů)

Komentáře  od autora "berrnard" přeskakuji a nečtu, považuji  je  za  bláboly. Dnes jsem udělal výjimku, protože  text je  relativně krátký.  Větší blbost jsem už dlouho nečetl.

Poznámka: když se někdo  chvástá se svými  sexuálními  historkami, vždy  se ukáže, že tyto příběhy jsou pouze přání a fantazie vypravěče.

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

co jsem chtěl textíkem sdělit, ale budiž.

Milý BoBo, věř si čemu chceš, ale já zažil fakt dost bouřlivé devadesátky a upozorňuji, že se se svými historkami na tomto webu krotím, páč pokud bych sdělil ty nejpikantnější, asi by ses celkem zapotil. Když byl tehdá člověk mladý, dostal od ČSPLa vlastní byt, vydělával si nadstandartně na lodi, neměl žádné závazky, tak šel užívat života na plný pecky. Trochu mi to připomíná tu historku, ve které vystupuje skupina Led Zeppelin, šatna, fanynka a mrtvá ryba. Jestli máš fantazii, slep si to dohromady. Jestli nemáš, tak asi dle tebe taky kecaj.

Průměrný počet slepic: 1.7 (32 hlasů)

Ale prakticky všechny ženy odpuzuje. Ženy mají své vlastní ženské kanály, jak si sdělit kdo je jak dobrý kanec. A chlapské hospodské historky (téměř vždy z kategorie fantasy), je nechávají chladné, a naopak jsou jim odpudivé.

 ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

Bobo, mám to stejný... :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Je velký rozdíl i v rámci politické diskuze si ze svého oponenta dělat legraci, nebo jej urážet. Hodně jsi to přehnal. To co jsi napsal nevede k ničemu jinému než že se osazenstvo fóra rozdělí na dva nesmiřitelné tábory, které se vzájemně uráží a věcné názory jdou stranou. Pokud to bylo cílem, tak se Ti to povedlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

Pro něho je jeho přerostlé ego něco jako korán pro muslimy. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

ale z Máji, páč nemám rád vlezdoprdelky.

To, že se navzájem nesnášíme, není novinka a i ona mě už zde počastovala mnohými invektivami.

A rozhodně se zde nehodlám zapojit do žádného tábora nesmiřitelných. Vždy v životě jsem volil individualistickou cestu, někdy hlavou proti zdi, párkrát jsem si u toho i slušně nabil držku, ale nedá se svítit, mě kolektivní dres prostě nesluší.

Občas mohu udělat něco, co se jiným bude líbit, pak zase něco jiného, co nebude. Tak to prostě u mě je a nehodlám na tom nic měnit. Ale abych udělal vstřícný krok, tak pokud někoho mé dnešní příspěvky urazily, tak se omlouvám (kromě Máji, té se neomlouvám, páč na ní jsem cílil).

A Freude, jelikož ty ses ozval, patrně se ti to nelíbilo, tak tobě se omlouvám osobně. Tys mě zde nikdy nenapadl, tudíž já nemám důvod napadat tebe. A že spolu mnohdy nesouhlasíme? No a co? Ale u jiných, páč nejsem křesťan, tak po facce nehodlám nastavovat druhou tvář, páč je to podle mě kravina, ale rozjedu pravačku a dostane minimálně tři.

Průměrný počet slepic: 2.1 (30 hlasů)

Já nechtěl abys nastavoval druhou tvář, ale pouze abys zklidnil hormon. Jak na internetových diskuzích, tak i v reálu, jsem zažil mnoho konfliktů mezi slušnými lidmi velmi podobných názorů. Je to vždycky stejné.

Jeden řekne něco, co se tomu druhému nelíbí, a ten mu na to odpoví o trošku tvrdším tónem, první také přitvrdí, a po několika takových výměnách názorů, konflikt eskaluje do podoby, kdy „jde o život“.

A z původně slušných lidí, velmi podobných názorů jsou tu nepřátelé na život a na smrt, kteří se už neshodnou vůbec na ničem, a mají opačný názor než ten druhý, i když jej původně měli stejný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Freude, to byla zase zkouška - i když se mi článek moc líbil (a nemusela jsem psát nic než dát slepice..:-)), vyzkoušela jsem si po nějaké době to, co vždycky zabírá..., věděla jsem předem, co nastane.. Stejně jako s Milkmanem, tak i zde jsem se nemýlila. Bombice! :-))) Pánové, je to přesně tak, jak píšete. Já se bavím, protože nic jiného jsem nečekala.... :-)))). 

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Mě také velká většina Vidlákových článků připadá velmi dobrá. 

Jednak se mu většinou daří vystihovat moje myšlenky, ale mnohem sofistikovaněji. Jednak se u nich v hodně případech dost nasměju, když se mu podaří trefně vyhmátnout nějaký problém. Takže se u nich poučím i pobavím. A pobavit ženu není zase tak jednoduché ! A ženy si mužů, kteří to dokáží, dost váží.

 

Oproti tomuto výše uvedenému mi Váš příměr s robertky jako zábavný nepřišel vůbec. Vnímám ho urážlivě jak proti Vidlákovi, tam o trochu méně. Tak pro Včelku. V jejím případě by to zasluhovalo udělit Vám pár facek. Což za ni v tuto chvíli činím.

 

Všem příjemný den s přáním, ať už konečně aspoň jeden den přestane pršet. I Vám ho přeji.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

Vidlákovi články si zde taky se zájmem čtu a pak o nich přemýšlím, ale ještě se mu nikdy nepovedlo mě rozesmát. Patrně máme každý jiný vkus na humor. Asi to bude tím, že já vyrostl na Monty Pythonech a všeobecně se mi spíš líbí přímočarý, nekorektní a černý.

Ohledně těch robertků. Pokud bych zjistil, že někdo toto začal vyrábět s mou vizáží, rozhodně bych se neurazil, naopak bych byl potěšen, při představě co s tím mým ksichtem fůra ženskejch dělá. Opět rozdílný názor na věc.

A na závěr, lidé, kteří věří v nějakého Boha to mají jednoduché. Vždy na konci po smrti následuje život věčný a blažený. Teda, pokud se budou chovat podle toho, co jim ta víra přikazuje. Když si rozklíčujete slovo "věčný", tak to je fakt kurva dlouho. Já jako ortodoxní atheista tu budoucnost mám ohraničenou ne tou věčností, ale svou smrtí. Takže ten mě vyměřený čas nehodlám promrhat. Taťka mě učil jak opravovat auťáky a traktory a byl to kutil, tak jsem to zdědil. Občas se něco nepovede, no a co? Je to výzva, prubnu to podruhé, nebo potřetí. Jsem lovec, viz zde dohledatelný můj článek, jak jsem vyrazil na jelena, strávil v lese půl noci a pak přišel domů s prázdnou. No a co? Mě je tam dobře a tuto noc on vyhrál a já to plně respektuji. A další a další.

Víéte LaCasito, toto je moje životní filozofie. Využít každý okamžik. Já, stejně jako vy zde na tomto webu, vidím, že svět není dokonalý. Ale odmítám se v tom nimrat a hořekovat nad osudem, páč tím stejně nic nezměním, pokouším se v něm najít skulinky, abych se já a moji blízcí měli lépe. Zatím vyhrávám. Ale jestli někdy prohraji, tak vždy s rovnými zády a hlavou vztyčenou:


Svůj širák odhazuji v dáli
a s grácií. Tam leží on.
Odkládám svůj plášť opršalý,
sepnutý párem zašlých spon,
a tasím kord. Jen žádný shon,
hned v úvodu boj nerozhodnu,
pointa je mi nad zákon:
na konci poslání vás bodnu!

Průměrný počet slepic: 2.5 (23 hlasů)

chlapče, nikdy tě nikdo nepochválí tak, jako ty sám sebe. Sni si dál o svých erotických úspěších z doby, na kterou už zapomínáš.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

LaCasito, dnes nemám moc času, ale ještě chci reagovat i na vás.

Jak jsem řekla, já jsem si chtěla ověřit, co to udělá, když pochválím Vidláka a reagovala jsem tak úmyslně - za tento včerejší příspěvek: 

"Napsal uživatel berrnard dne Út, 08. 08. 2023,

Kecá, pavte. Ona vždy vyhrožuje, že na někoho už nebude reagovat, kecka, ale znáte to. To se takhle šikovně klacíkem zašťourá do včelího úlu a ony nasraně vyletěj. Funguje to perfektně, už to mám mnohokrát vyzkoušený.'

Chtěla jsem si vyzkoušet tu teorii, která od začátku, co zde jsem, funguje.  Jestli je něco mnohokrát vyzkoušené, tak je to jakákoliv moje pochvala Vidlákovi. Když ho pochválí kterýkoliv chlap, žádná "sprcha" se nikdy nekoná. Ale "Fčela..., to je jiná, to je pak pí..., vlezdopr....atd., na té se dá vyřádit, to umí každý "pořádný chlap"... Takže jsem si to po dlouhé době zase jednou "střihla", abych viděla, jak je to "perfektně vyzkoušené' a kdo "nasraně vyletí..." :-))

Nečetla jsem ty jeho příspěvky, ale podle reakcí (i té vaší) jsem evidentně o nic nepřišla, je to pořád dokola... O nic jiného než o urážky nejde, podle toho, co jste napsala. Na tom už žádné facky, fyzické, ani morální, nic nezmění. I tak - díky za reakci. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Přátelé, všiml jsem si jedné podivnosti, která se týká VPN ( virtuální privátní síť )  a na kterou bych vás rád upozornil.  Je to sice mimo dnešní výborný článek od Vidláka, ale považuji za důležité vás informovat.

Nejprve co to je VPN: je to způsob připojení na internet, který vytvoří mezi mým PC a poskytovatelem služby VPN "tunel" a k vlastnímu připojení  na mnou požadované webové stránky dochází  na mnou zvonem místě na světě pomocí šifrovaného a zabezpečeného připojení.  Takže teoreticky ( ale opravdu jen teoreticky, upřesním na konci )  místní hlídači pravdy a lásky nevidí, které webové stránky navštěvuji. VPN je placená služba, cena začíná na cca 100Kč měsíčně a každý poskytovatel této služby má svoje servery v mnoha zemích světa, takže ze svého PC se připojuji na internet  např. přes Argentinu, téměř bez omezení rychlosti připojení. 

VPN jsem byl nucen začít používat, protože můj poskytovatel internetu jednoho dne začal "na férovku" blokovat některé servery, které mu asi bylo doporučenu  považovat  za dezinformační. Bylo by  vhodné poskytovatele internetu změnit, bohužel v místě kde žiji to je jediný poskytovatel a VPN všechna omezení poskytovatele obešla.

A teď co se děje: ještě nedávno vše fungovalo tak, jak má. Když jsem měl  VPN připojení nastaveno  např. přes Německo,  Youtube a všechny další servery nabízely reklamy v němčině. Tak to má být, systém si  má  díky VPN  která je nastavena  na Německo    "myslet" , že jsem v Německu. Jenže už několik týdnů i při zapnuté VPN jsou nabízeny reklamy  v  češtině, bez ohledu na nastavení  regionu / kontinentu  ve  VPN. 

Co z toho vyplývá: něco je jinak.  V některých zemích je používání VPN zakázáno ( např. v Číně ), ale vypadá, že v  demokratických zemích  zvolili soudruzi jiný způsob.  Nespoléhejte na anonymitu připojení přes VPN, protože systém zřejmě  vidí  odkud  jsme a  s tím přímo souvisí možnost přesně určit  naši  identitu. Ono to je vcelku logické -  páteřní internetovou síť v ČR má pod palcem vlastně jediná firma a pokud dostala nějaký příkaz, děje se vůle mocipánu. Když jsem byl na vojně, na každé radiostanici bylo napsáno: "NEPŘÍTEL NASLOUCHÁ". Bohužel  to stále platí, mějme to na paměti.

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

Díky za upozornění pane BoBo ohledně VPN. Měl jsem stejnou otázku o tom, jak dobrou ochranu nám použití VPN opravdu poskytuje. Nález, který jste udělal, dokazuje pane BoBo, že se jim podařilo nás vystopovat obcházením VPN. Myslíme si že nás VPN chrání, ve skutečnosti už tomu tak není a bdělé fialové oko Velikého Bratra kontroluje každý náš pohyb. Zda za tim stoji Rakušan, či Piráti, či jiný fialovec to nás nezajímá. Co ale v praxi znamená v současné době obcházení VPN?  To znamená,  že každý výrok, myšlenka, slovo, které vyjadřujeme zde na tomto fóru, je zaznamenáno a může být použito proti nám, kdykoli si to současná fialová totalita bude přát. Budeme označeni jako Dezinformátoři, budeme obviněni a potrestáni jako Dezinformátoři Tušl a Čermák.

A najednou to vše začíná do sebe zapadat. Oni nejenom nás sledují , oni i s námi hovoří zde na tomto fóru a snaží se nás dokonce reformovat. Teď se nyní vysvětluje podezřelá role osoby která každý náš příspěvek zde pečlivě sleduje a analyzuje s jeho bdělým okem Velikého Bratra, která se účastní tohoto fóra, odpovídá a která se vždy podepisuje pod každým jeho příspěvkem. Jak nám to vše vysvětlíte Vy náš Veliký Bratře pane Milkman, či pane Kroupo od seznamu, či jak jinak se ve skutečnosti jmenujete?

 

milkman
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

fungoval, pokud bych provozoval nelegální činnost, nebo byl v odboji proti vládě.

Já vím, vy si zde připadáte jako disidenti, pan Vidlák vás v tom podporuje, ale ve skutečnosti jste zde tlupa většinou nasraných důchodců, kteří vzpomínáte na minulé doby, kdy i ta tráva byla zelenější a obloha modřejší, ale ve skutečnosti ti nahoře vás vážně neberou.

Přátelé, vy VPN nepotřebujete, páč nikoho nezajímáte. Akorát mě, páč je s vámi občas prča.

Průměrný počet slepic: 2.7 (33 hlasů)

Píšete:

ve skutečnosti jste zde tlupa většinou nasraných důchodců, kteří vzpomínáte na minulé doby, kdy i ta tráva byla zelenější a obloha modřejší

 

Odpovídám:

Velmi se mýlíte. Já vzpomínám na dobu, která sice zdaleka nebyla podle mých představ, ale ta nynější mi připadá mnohem horší. Ne co se týká mé životní úrovně, ale co se týká budoucnosti našich potomků.

Z nedostatku času nebudu vyjmenovávat co mi na dnešku vadí a o čem jsem přesvědčený že povede ke kolapsu celé Evropy, ale jistě to víte i Vy, jen se tváříte že ne.

A to že nikoho nezajímáme, to taky není pravda. Jsme voliči a vládnoucí garnitura si nepřeje aby se o problémech které jsou a hlavně o těch které nastanou, věcně diskutovalo, protože informovaný volič volí jinak než ten který je zblblý vládní propagandou.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Nikdy ani jedinkrát jsem zde nepsal, že by se mi líbil směr západní civilizace. S jejími greendýly, gendery, rasami...

Ale já na západě žiji, stejně jako vy. A když mi začne zatékat střechou do bytu, tak budu uvažovat, jak to opravit. Ale rozhodně nebudu pokukovat směrem k Rusku, jestli by mi s tím nepíchli.

Západní společnost díky svému blahobytu a přežranosti dospěla k stádiu dekadence. Dost se ten směr pokazil a řežeme si větev sami pod sebou. Co s tím? Někdo vidí spásu na východě, hezky to tady nedávno Zauber napsal, v té široké ruské duši.

Tak jo, můžeme se spolehnout na to, že to za nás vyřešej. Ale můj taťka mě celý život učil to, že když se něco posere a chceš, aby to zase fungovalo, tak nekoukej za plot k sousedovi, jestli ti s tím pomůže, ale oprav si to sám.

O což se vlastně svým způsobem snaží zde i pan Vidlák, který zde profanuje toho svýho kámoše Jindru, to bych ještě bral, ale ta mezi řádky sršící rusofilie, to už mám občas potíž to rozdejchat.

Obyčejný rus mi nevadí, naopak, celkem mi je ho líto, páč když se podíváme do historie, tak on to jednoduché nikdy neměl. Ale prča na tom je, že nejvíc dostával po koulích od svých vlastních vládců.

Použiji metaforu. Pokud bych se ocitnul na zápase, kde by proti sobě hrála Sparta se Slávií a jeden by představoval západ a druhý východ, patrně bych tam dorazil v zeleném dresu Bohemky, páč to jsou srdcaři.

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Ale já, pokud mám v dnešní době, volit mezi západem a Ruskem, tak volím Rusko. Pokud někdo vyčítá Putinovi, že to či ono udělal špatně, potom by měl říct, jak to měl udělat, aby to bylo dobře.  

Podle rad západních stratégů se choval Gorbačov a Jelcin. Skončilo to kolapsem Ruské ekonomiky, výprodejem Ruských aktiv do zahraničí, zaměstnanci nedostávali mzdy několik měsíců, a v obchodech mnohdy nebylo nic ani chleba. A západ těmto politikům tleskal.

Přišel Putin a pomalu ale jistě se začalo zvedat Ruské hospodářství, i životní úroveň Rusů. Divíte se, že Putin vyhrává volby? I naše mainstreamová media sice kritizují nedostatky ruských voleb, ale i ty přiznávají že Putin by vyhrál i bez volebních podvodů, on volební podvody nepotřebuje. Nepotřeboval je na Krymu ani v ostatních částech Ruské federace.

Na závěr opakuji to, co jsem psal už včera:

 já jen vidím v jakém stavu přebíral v roce 2000 Putin Rusko, a v jakém stavu je dnes, a v jakém stavu byly země nynější EU v roce 1990 a v jakém stavu a hlavně jakou perspektivu mají dnes.

Neporovnávám Rusko s EU ale Rusko 2000 s Ruskem 2023 a EU 1990 s EU 2023.

Vy sice vidíte nedostatky EU, bohužel plně nedoceňujete následky. Jste na omylu, pokud si myslíte že prací udržíte sebe i svou rodinu „nad vodou“. To lze jen do určité míry a za určitých okolností. Jakmile se to celé posere, nepomůže Vám nic a bohužel se k tomu blížíme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Od vás pane Bernard který jste příznivec fialové kliky, nebezpečí nehrozí. Vy pane jste bezvýznamná a neškodná osoba jak pro fialovou totalitu tak i pro nás. Za to podezřelá osoba s přezdívkou Milkman  to už je jiné kafe, tam už nám nebezpečí opravdu hrozí, tato osoba může být použita pro naše předvolání, vyšetřování a výslech. Buďte opatrní bratři vlastenci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

tak celkem nechápu, kde jste přišel na to, že jsem jejich příznivcem, ale vy mě stejně moc nebavíte a všiml jsem si, že výš na mě reagoval pan Freud, tak mu jdu odpovědět.

Vy si spřádejte dál své konspirační teorie, jak vám jdu placen Fialou po krku a snažím se zdejší prostředí rozvrátit, páč pak zavedeme nulovou uhlíkovou stopu a budete si na začátku každédo týdne moci vybrat, jestli budete nosit pinďoura, nebo frnďulu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

dneska je odhalování třídních nepřátel pohodička, stačí jen sedět u počítače a odposlechů. Ale za mladých let, to si ani neumíte představit, jak obtížné bylo něco zjistit. Jednou jsem byl dokonce i zachycen pohotovým malířem při práci v terénu, to pak bylo mrzutostí :-). 

Milkman

Не болтай ! Строго храни военную и государственную тайну ! | REIBERT.info

 

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Kéž by jste měl pane Milkman tu bezelstnou tvář na obrázku který jste zde vyvěsil.
Já si Vás představuji zcela jinak,  když jdete do své tajuplné viz níže každodenní práce:

milkman=cia

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

některé pravdy je lepší snad ani nevědět. Například to, komu patří společnosti nabízející software na provoz VPN připojení. Ale jinak je toto připojení samozřejmě bezpečné :-).

A pokud jste nezaznamenal ve Vaší e-mailové schránce za posledních 5 měsíců zvýšený výskyt podezřelého spamu, tak se asi nemusíte ničeho obávat. I když, jistota je samozřejmě jen v tom, nepoužívat internet vůbec. Já třeba raději některé své příspěvky nejdříve nahraji na flash disc a pak je za pomoci druhého počítače s nainstalovaným emulátorem prostředí Tor Browser posílám. Více už Vám napovědět nemohu.  

Milkman  

P.S. Uživatel VPN  :-)

© omicrono.com

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Pod vašim bdělým okem Velikého Bratra pane Milkman, či pane Kroupo od seznamu, či jak jinak se ve skutečnosti jmenujete, nic pro nás není bezpečné, ani krytí IP adresy přes VPN.

milkman

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Určitě bych do české šlamperaj nemontoval Banderu, Mnichovskou dohodu... Tady jde niterně o jinou věc. O  nechutný oportunismus Pávka i Fremra, potažmo Baxy. Moravec, Krychtálek ani Hitler nekňourali a spatřili dno svého kalicha; neslibovali, že se polepší, a že když se změnily poměry, rádi pomůžou. Tohle je ta matérie, před kterou si slušný člověk odplivne, ač i sliny je pro převlíkače škoda.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

i po více než třiceti letech slouží jako taková pomůcka pro identifikaci převlékačů kabátů.  Za pár let ale zmizí a zůstane jen to co píšete- ta kariéristická matérie. 

Jinak Vidlákova úvaha o uměle udržovaném antikomunismu má reálné jádro, ale jako všechno u nás, takové slaboučké. Komunisty jsme nezakázali, trochu si přisazovali zhrzení osmašedesátníci, ale důchodcům nikdo nebránil je volit. Jejich šéfové pak s patnácti procenty voličů v zádech dostávali v ČT podstatně větší prostor, než dnešní alternativa.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Tady zase někdo ukázkově demonstruje neschopnost pochopit psaný text. Nebil jsem se za Fremra, ale za to, že k odhalení jeho nehezké minulostí nepřispěli (dle všeho) nějací nezávislí influenceři, ale, panem Vidlákem kritizovaní, senátoři. A také za to, že již vláda pana Babiše chtěla v roce 2020 pana Fremra dosadit na pozici předsedy NS ČR, aniž by proti tomu něco někdo namítal. A je samozřejmě dobře, že tato minulost vyplavala na povrch a doufám, že pan Fremr na ÚS ČR nepřijde. 

Milkman   

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

Nikdy neplácáš blbosti, nikdy nelžeš, jen občas býváš nepochopen. ;o))

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

Mlíkařu,😁😁😁😁😁 tě dostal 😁😁😁😁😁

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Nedá mi to, abych se zde nevrátil k včerejšímu vylhanému Vidlákovu textu (včera jsem na to neměl čas). Fremrova nehezká minulost se probírala v autorských komentářích na Foru 24 (zdejším osazenstvem obzvláště oblíbeném) již někdy v polovině července (viz např. https://www.forum24.cz/soudce-robert-fremr-by-si-mel-dat-dobry-pozor-na-co-prisaha). Kde byli tou dobou Vidlákovi Parlamentní listy nebo „influenceři“? V Senátu se rovněž proti Fremrovi postavili senátoři Fischer, Hilšer nebo Marvanová. Díky jejich zásahu nakonec Fremr pravděpodobně nebude jmenován. Kde byla „vaše“ senátorka Zwyrtek-Hamplová?

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

Nebyl to náhodou již před třemi lety prezident Zeman, který Fremra pro jeho minulost odmítl, a za což jste zrovinka vy svazáci Zemanovi nadávali? ;o)

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Přiznám se, že tomu moc nerozumím.

Ti dva (resp. tři) ožralí vandalové byli z dnešního pohledu odbojáři?

Protože házeli do oken rudé hvězdy, co ukradli na hřbitově?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Vážený pane Miloši, 

odbojáři to jistě nebyly tehdejším ani dnešním pohledem. Nicméně ty pomníky zničili dva kluci a odsouzeni byli tři, přičemž ten třetí na hřbitově ani nebyl a “přiznal” se k tomu  až po poměrně dlouhé vazbě a nátlaku StB. Také panu Fremrovi asi moc nepomohlo, že ti vandalové dostali dosti přísné tresty několika let vězení (snad okolo 5 až 8 let). Osobně mi zrovna ničení pomníků velmi vadí, ale dávat za to několikaleté tresty odnětí svobody je přehnané.

A druhým problémem pana Fremra je, že odsoudil snad více než 100 osob za trestný čin opuštění republiky. Předně je obludné, že nějaký stát má vůbec takovou trestní politiku, která svému občanovi zakazuje bez dovolení stát opustit. Za další je také obludné, že za tuto trestnou činnost se ukládal, mimo jiné, i trest propadnutí majetku.

Zatímco do přísně potrestané vandalství se možná dá nějak okecat, tak problémem jsou ty rozsudky za opuštění republiky. Ty byly nezákonné již v době před rokem 1989, a to od okamžiku, kdy se ČSSR zavázala k dodržování některých lidských práv (například svoboda pohybu). 

Možná se pan Fremr svým dalším působením v “polistopadové” justici dokázal odborně a kariérně vypracovat tak, že by si pozici na ÚS zasloužil, ale z toho morálního pohledu je prostě souzení emigrantů něco, co jeho šanci (podle mne oprávněně) potopilo ke dnu. 

Milkman  

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Vážený pane Milkman,

pokud nebyli dotyční trestáni již dříve za to, co je zmiňováno ve filmu (několik požárů, betonový překlad na kolejích ...), resp. za to, co někteří pamětníci uvádějí ("Pokud se nemýlím, tak ti hoši také shodili víko od kanálu z Nuselského mostu, a jenom naštěstí nikoho netrefili.", JiriVyhnalik), pak tresty 8-6 let považuji za přiměřené. Snad s vyjímkou toho "organizátora", kterému byla dána za vina hlavně podpora fašismu (a to, že jeho otec emigroval :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Více méně jej obdivuji, jak má široký záběr. Můj někdejší nadřízený z let, která jsou připomínána velice často s výrazným despektem, mi říkával: "nerozpažuj tolik ruce, ne všechno jsi schopen postihnout a za omyly budeš dříve či později bit". Proč to píšu? Obávám se, že nejen Vidlák občas roztahuje náruč tak, že to občas přesahuje potřebný náboj. Ale na druhou stranu vždycky vyvolá podnět k diskusi a i ta nemusí být vždycky k věci, ale mnohé napoví. Snaží se hledat, proto jej dokonce podporuji a v čem mu nerozumím, to za každou cenu nekritizuji, ale snažím se doplnit o svůj názor. Je na kždém , kdo to čte, co si z toho vybere. Ani já nemusím mít vždycky pravdu, ale snad je to na přemýšlení.

To je důvod, že se zde ne vždy vyjadřuji ke všemu. Někdy proto, že samotná diskuse nenavazuje na Vidlákův záměr, někdy proto, že bych navodil diskusi, která by mohla nabídnout individuální historky ze života ve stylu dnešního Berrnarda, které ani jako jinotaj mnoho nepřinesou.

K Vidlákovu dnešnímu článku.

PePa si naběhnul a s ním celá vládní koalice. Vůbec nezávidím prorežimním pisálkům rozmotávání toho uzlíku neštěstí přesahujícího dvě společenská období.

"Staří odborníci" přežívají své funkční zařazení někteří v rozsahu 50  i více let. Jurečka se při formulaci důchodové deformy opírá o to, že některé profese mohou bohatě a bez problémů překročit současnou nutnou dobu pro odchod do starobního důchodu. Ono to je  a do budoucna může být kontraproduktivní v prolínání pozůstatků jiného společenského systému, který může přesáhnout jednu lidskou generaci. Mnozí lékaři takto zachraňují naše zdravotnictví, když slouží až do futrálu, protože mladých se buď nedostává, nebo po dokončení studia odcházejí do zahraničí, nebo do jiných profesí, např. do politiky. Právníci zřejmě také nebývají fyzicky strhaní, aby odešli s množstvím chorob do důchodu a byli rádi, že je zdravotnictví udržuje pohromadě. Když vydrží víc než padesát let ve funkčním stavu, nezbytně se dostanou do konfrontace s jiným chápáním práva, viz Fremr a mnozí další. Jak vidno, podobně na tom jsou mnozí ekonomové a možná, nebo určitě občas obtížně dohledatelní odborníci na mnohé, pokud si našli své místo ve společenském vývoji po sametu a časem zapomněli, že obyčejná lidská závist, nebo pouhý boj o koryta jim může připomenout ani ne tak hřích, jako původ a mládí v jiném postavení.

Někteří jsme měli to štěstí, že kromě vysokoškolského vzdělání jsme měli v zásobě nějaký ten "obyčejný řemeslný obor" který se nám hodil, abychom zas tak moc neřešili své osobní zařazení a nenávist, či závist těch, kteří buď pochopili a nastavili plášť správnému větru, nebo zkusili bez jiné možnosti "podnikat" s různými výsledky úspěšně i neúspěšně a třeba nakonec dopadli hůř, než my nepodvolení, schopní pracovat v jiných, pro nový společenský systém v neutrálním, nebo dokonce potřebném postavení. Ono stále platí, že každá práce šlechtí, ale ne každá je obecně přijatelná s a skousnutelná.  Štěstí z mého pohledu spočívá v tom, že jsme si někteří udrželi určitou míru svobody myšlení a rozhodování, kde osočení z "komoušství" můžeme brát s nadhledem, protože víme, že rozumnější spoluobčané v některých z nás nevidí "bezpáteřní komouše", ale komunisty v pravém slova smyslu, komunisty s názorem, který nemusí vadit, ale naopak vede k chápání normálnějšího vývoje společnosti, než aktuálně zažíváme. že společnost "nového střihu" nemusí být tak černobílá (černá i bílá jsou také barvy), jak to řeší lidé, kteří přistoupili na ostré rozdělení společnosti.

Ono nakonec, až se snad konečně lidé proberou z PePa fialové hrůzy, určitě dokáží vrátit naší vlast tam kam patří. Mezi země, které nelezou do řiti pomyslně silnému "spojenci na věčné časy a nikdy jinak", ale budou uznávány za spolupráci, sebevědomí a schopnost se o sebe postarat, aby mohly pomoci těm, které se z nejrůznějších důvodů dostanou do úzkých.

Co tím vším chci říci (napsat)?  

Ještě několik let budou dohledáváni lidé z odborností, kteří mohou vadit v politice, či ve specifické odbornosti především ve státní správě. Je určitě ještě nemálo právníků, politologů a zpolitizovaných odborníků různých oborů, kteří neodhadli změnu politického systému v tom zařazení, ve kterém hledali a hledají štěstí a bohatství, nebo aspoň pokračování výdělečné činnosti ve svém oboru. Viditelní jsou především lidé typu PePa, Dlouhého, nyní Fremra a mnohých dalších, kteří byli v mládí dost uvědomělí, aby se stali kádrovými rezervami, ve středním věku "pochopili změnu" a dnes mají pocit, že vše z mládí je zapomenuto. Mnozí v pokročilém věku zapomněli na to, co se učili ve VUML. Tedy že společenský vývoj, který radikálně měnil společenské zřízení s sebou nesl vždycky "opatrnost" toho následujícího ve využívání některých konkrétních odborností, které si ještě nestihnul patřičně vychovat.

Republika vznikla v roce 1918. Důstojníky na nejvyšší funkce neměla jiné, než ty, kteří se vrátili z 1. SV a musela se spokojit s těmi, které vychoval senilní císař pán. Mnozí se uplatnili ještě po druhé světové válce. Všichni bez výjimky byli režimem poměrně tvrdě, průběžně prověřováni a využíváni "jen" do určité míry a výše služebního zařazení. To samé fungovalo v policii, v tajných složkách i v justici.

Po roce 1948 to probíhalo identicky, jen ten vývoj byl nepoměrně "tvrdší", protože svět byl geopoliticky rozdělen mnohem výrazněji než po 1. světové válce. Kdo si myslí, že podobně nebyla řešena "personální a kádrová práce za ostnatými dráty" na naší západní hranici, byl je a bude neskutečně naivní. Mocnosti si své lidi předávají, školí a udržují bez ohledu na skutečnou potřebu "mateřské země" ale podle potřeb využití svých vybraných "subjektů".

Po hadrákové jakorevoluci jsme někteří pochopili, že dříve, či později budou v nějaké formě  následovat "padesátá léta", nicméně jsme chtěli doufat, že noví mocní si včas vychovají odborníky, aby "nová společnost" využila aspoň zbytků z toho, co vybudovala předchozí společnost a po "nějaké formě normalizačního období" bude tato země konečně "vzkvétat". A ejhle, noví mocní se nestarali o vzdělávání a vývoj suverénní svobodné země, ale o své pašalíky ve stylu limonádníka, tedy "gauner, nebo hrdina všichni jedna rodina", a desítky let si hrabou pod sebe. Podle toho to vypadá a vybraný PePa má problém najít do vysoké justice neposkvrněného pamětníka "starých dob".

Dneska se tedy proti sobě staví (mnou viděno) kdysi svým způsobem naivní bývalí disidenti, kteří se stali disidenty v "nové době", ruku v ruce s "absolventy VUML", kteří pochopili podstatu změny a sice také naivně ale stále pro svou vlast pracující, nebo už  důchodu uvažující, spolu s další skupinou, tedy lidmi, kteří doufali ve změnu a změna jim dnes ve středním a vyšším věku výrazně podráží nohy, proti "úspěšným" převlečeným, i nově vychovaným a zřejmě dobře zaplaceným, nebo doufajícím, že dobře zaplaceni dříve či později budou.

Ukazuje se problém, že někteří bývalí v určitém postavení mají pocit, že "mládí ve výstavním zařazení" jim bude prominuto za následující třicetileté prohlédnutí. Spletli se i mezi "svými novými". Taková změna se neodpouští a nikdy neodpouštěla. To odpuštění a generální pardon připadá v úvahu jen ve výjimečných případech, které zpravidla určuje ještě vyšší váha, než je domácí politická scéna. Jinak by PePa nebyl prosazen do postavení, kam si ho většinově zvolila ovlivnitelná část společnosti, proti náhražce, která byla nejspíš připravována podobně jako PePa.

To prosím jako dodatek k tomu co napsal Vidlák s tím, že bych mu doporučoval ještě výrazněji definovat rozdíl mezi komouši a komunisty. Když mě někdo označí za komouše, buď nezná souvislosti a mohu mu prominout, nebo je blbec, který neví že jsem komunista s názorem. Můj plášť je dostatečně upnutý, aby abych byl schopen jít i proti větru a mé přesvědčení odpovídá tomu, že naše vlast je ta ve které jsem aktivně žil přes sedmdesát let, kterou budovali předkové mající velice daleko k mému přesvědčení a já nemám důvod shazovat jejich práci a význam, protože jsem na ní spolu s mnoha skutečně schopnými a hodnotnými lidmi navazoval a nemám potřebu jí shazovat. Bylo jich dost, těch předků, kteří ať už mé přesvědčení vyznávali, nebo kritizovali, ale respektovali, že se doba mění. Bylo jich dost, se kterými jsem dlouho žil a mnohé prožil a mnohé jsem se od nich naučil. Nacházeli jsme vzájemný respekt v tom, že obyčejní lidé měli, a dál by měli mít, šanci obyčejně a normálně žít, byť ne v přepychu, o kterém sní každý také normální člověk. Asi bych méně překážel a neměl důvod vyskakovat v diskusích, když bych viděl, že se "DOBA" skutečně mění k lepšímu a nejen děti, ale ani vnoučata nebudou muset jednou budovat svou vlast od nuly.

Dokud toto lidé, dnes z mého pohledu mladí, Danielové Sterzikové, Rajchlové, Konečné, Zahradníkové atd., nepochopí, bude se tato společnost ještě neurčitě dlouho trápit a generace, které konečně začnou něco dělat pro skutečný návrat k suverenitě. Může být, že budou začínat od "horší nuly" než byly pozůstatky Rakouska Uherska.  

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

Je škod, že se naše společnost nevypořádala s komunismem stejně, jako s fašismem/národním socialismem v poválečné Itálii/Německu. Všechny tyto ideje jsou obdobně zcestne a zločinné. Rozdíl je jen v počtu obětí, kterých má komunismus na svědomí násobně více než 2 ostatní ideologie. Rozdíl mezi komousem a komunistou s názorem je stejný jako mezi fasounem a fašistou s názorem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Proč jste vynechal nejzhoubnější ideologii posledních dvou tisíciletí KŘESŤANSTVÍ?

Možná někdo spočítal, kolik zavraždili těch pohanů při jejich pokřesťanštění na sever od Říma.

Kolik zamordovali nevěřících při křižáckých taženích na Jeruzalém při šíření těch Západních hodnot?

Kolik zamordovali křesťanů v boji za tu Pravou křesťanskou víru sami mezi sebou?

Kolik bylo zamordováno domorodců v Africe, v Americe, v Asii, v Austrálii?

Že to nebyl ten - ismus?

A co jiného, než ismus je křesťanství? 

Miliony mrtvých má na nesvědomí i ten covidismus.

Kolik jich bude mít na účtu grýndýlismus?

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

jenom národ střelený si zvolí mozek zelený,

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

jednoho slovenského estébáka, že ano. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

jistě tušíte, že Estébák byl zaměstnanec ministerstva vnitra se služebním průkazem, který byl příslušníkem Státní tajné bezpečnosti.

Měl svoji hodnost a zařazení. 

Je skutečně rozdíl mezi vojákem základní vojenské služby a zaměstnancem ČSLA zvaný lampasák.

Stejně jako mezi kriminálníkem a kriminalistou. 

Nechlubte se primitivním antiestebákismem. To je pro naše inkluzivní vysoškoláky a voliče záškodníka vojenské kontrarozvědky tovaryše kapitána Minaříka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Agarine, trefil jste hřebíček... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

 Dneska  suprový  Petr Drulák na Prima news, v pořadu K věci!  Opakují to v 18:20  ve 22:25.  Nenechte si to ujít. :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

o5 vynikající Vidlákův článek. Škoda, že debata pod ním se o5 zvrhla v napadání diskutujících 🤔

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)