Teď už jsem klidný...

Autor

Středeční superdebata lídrů do evropského parlamentu byla, mírně řečeno, neuvěřitelná. CNN Prima v podstatě převzala úlohu České televize a odvedla tentokrát dobrou práci. Dozvěděli jsme se víceméně všechno o všech a bylo to jak ohnivým písmem. Krásně se vyjasnilo, kdo za co kope, ukázaly se všechny třecí plochy. Podíval jsem se na to dvakrát, abyste vy nemuseli.

Už včera jsem vytipoval pár bodů, které mi přišly důležité, ale to jsem posuzoval spíše kvality jednotlivých řečníků. Aniž bych to chtěl dneska rozvádět znova, jednoznačně bylo vidět, o kolik je opozice lépe připravena. Konečná, Turek, Mach, Dostálová i Zaorálek věděli o čem mluví, bylo to takřka bez frází a prázdného plácání. I když dostali celkově méně času než tři vládní kandidáti, řekli toho o dost víc. Vondra, Kolaja a Nerudová, to byla přehlídka mlácení prázdné slámy a Nerudová z toho svou ynteligencí vyčnívala jak Mrákotínský obelisk. Kdybych měl kandidáty seřadit podle přesvědčivosti a pohotovosti, tak by žebříček vypadal takto:

Konečná, Turek, Mach, Dostálová, Zaorálek… pak dlouho nic, následuje Vondra, Kolaja, pak sto kilometrů nic a pak Nerudová.

Ale dost srandy… Dneska si probereme to důležité, co v debatě zaznělo:

  1. Rakušan o migračním paktu lhal. Nejen národu, ale i své vládě. Odsouhlasil něco, s čím teď hlasování nesouhlasili ani pětikoaliční europoslanci. Tedy… kromě Nýdrmajera a Maxové… Piráti samozřejmě nesouhlasili, protože migrační pakt je málo přívětivý a ostatní nesouhlasili, protože neplatí nic z toho, co Rakušan sliboval. Žádná výjimka pro Českou republiku, žádné započítání uprchlíků z Ukrajiny, žádné ohledy a navíc ještě mechanismy, které mohou zrušit i to předražené placení za uprchlíky, které nechceme přijmout.
    Následovala dlouhá hádka, čí je vlastně europoslankyně Maxová, která se tam dostala za ANO a pak přešla k Sociální demokracii. Myslím, že Vondra byl rád, že se nemluvilo o Nýdrmajerovi, se kterým sdílí kandidátku. Ten totiž také hlasoval pro migrační pakt. Vondra vůbec zněl strašně unaveně, protože má před sebou nemožný úkol. Přesvědčit voliče ODS, že Nýdrmajer nebude dělat potíže euroskeptikům a přesvědčit zároveň voliče TOPky, že Vondra sám nebude dělat potíže eurooptimistům.
  2. Evropa dává na zbrojení čtyřikrát tolik než Rusko a Vondra se bojí toho, že kdyby se s Ruskem uzavřelo příměří, tak by Rus nazbrojil a postupoval dál. To je také asi jediná agenda, která Vondrovi zbyla. Pomoci Ukrajině, aby Rusko neobsadilo Charkov, protože pokud by Ukrajina prohrála, bylo by to…. no prostě to se nesmí stát.
    Má pravdu, předseda… Pokud Ukrajina prohraje, bude to takové tsunami, že se tady z toho všichni posereme… nebo vypaříme v atomovém výbuchu.
    Nerudová k tomu ovšem dodala, že zbrojíme hrozně málo, protože Rusko vyrobí mnohem víc granátů než Evropa… A to Danuše ještě neví, že Rusko vyrábí víc granátů než Evropa i Spojené státy dohromady. A stačí mu na to čtyřikrát méně peněz. No, on málokdo ví, že Američané sice dávají na zbrojení nejvíc peněz na světě, ale většina z těch peněz nejde na zbrojení, ale na režie armádních zaměstnanců. Pak si odečtěte jejich loďstvo, protože jsou přece supervelmoc a voila, ve skutečnosti zbrojí Rus, protože nedává peníze admirálům v holčičích lodičkách, ale dává peníze do muničních továren.
    Jediná záchrana je v tom, že se válčení zastaví dřív, než se ten rozdíl ve výrobě munice víc projeví, protože kromě keců, neudělal Vondra pro zastavení Ruska vůbec nic. A nejen Vondra. Nikdo v Evropě neudělal nic jiného než že zvýšil počet porad, protože pořád platí, že v Pardubicích se vyrábí víc nitrocelulózy než ve zbytku Evropy dohromady a za dva roky války se výroba prakticky nezvýšila.
    Kdo mluví o zastavení války? Sami si dosaďte.
  3. Grýndýlem jsou všichni v Evropě tak posedlí, že se s tím nedá nic dělat. Turek měl pravdu, že jediná správná cesta je zrušit, zrušit, zrušit. Ale také z toho jako sláma z bot čouhalo, že se nic rušit nebude, protože to přece nejde a protože musíme zachránit klima. Klimatické cíle jsou správně a čeští zemědělci mají sucho a nemají úrodu… Kolaja říkal a Nerudová se rozhovořila o tom, jak lidi nemají vodu ve studni, protože Babiš si vzal dotaci na linku na toustový chleba. Nekecám. Fakt.
    Že mají zemědělci v posledních dvou letech velmi vysokou úrodu a k tomu má i Ukrajina vysokou úrodu a díky tomu jsou ceny tak nízké, že se u nás nedá pšenice prodat se ziskem, to už samozřejmě Ani Danuše, ani Vondra ani Kolaja neřekli.
    Vondra sám v podstatě přiznal, že henten grýndýl jen trochu zdržoval, ale jinak také věří v elektromobilitu a syntetická paliva a pak blouznil o vodíku a jaderné energetice… Hele, když po dvou letech války nedokázali rozšířit výrobu výbušnin a většina granátů pro Ukrajinu se vyrábí na Slovensku, protože ten Putinův slouha, Fico, jako jediný nechává rozšiřovat zbrojní výrobu a dělá Slovákům tím zaměstnanost, tak jadernou elektrárnu nikdy, nikdy, nikdy nezvládnou…
     
  4. Zbytek byly osobní přestřelky, evropské dluhopisy, definice socialismu a mluvilo se samozřejmě o ambicích na eurokomisaře.

Na první pohled bylo ale vidět, jak hloupí a omezení lidé tvoří dnešní příznivce vlády. Já ještě pamatuju Vondru z dob amerického radaru. Tehdy byl velmi sebevědomý rétorický chřestýš…. ale teď už je jen sebevědomý. Nechytal se. I když dostal víc prostoru než Konečná s Turkem dohromady, řekl toho asi nejmíň. Hromada frází o ničem. To i ten Kolaja mluvil více k věci, ale když jsem ho poslouchal, měl jsem husí kůži. Naštěstí už patří k té generaci Bobů Kartouzů a Mikulášů Minářů, kteří mají hodně řečí, ale dotáhnou to jen na občanku v mobilu nebo přelakování pražských tramvají. Kdyby byl Kolaja schopný, byl by opravdu nebezpečný.

Danuši Nerudové budu fandit, ať se tou eurokomisařskou stane. Kam se hrabe Trojský kůň před hradbami. Tohle je Trojská atomovka a i kdyby tento národ zvolil všech jedenadvacet europoslanců z kandidátky Stačilo!, nikdy by nedokázali nasypat písek do evropského soukolí tak dokonale, jako to zvládne Danuše svojí agilností a aktivitou. Kolaja (ale vlastně i Vondra) už jsou jen hedoničtí požitkáři, ale Danuše, to bude aktivní blbec, stokrát horší než třídní nepřítel. Že si ji STAN vzal na kandidátku, tím si tak nadělali do hnízda, že si to ještě nedovedou představit.

Každý, kdo hodí hlas této mladé a pohledné, ten si zaslouží konec světa, mor a neštovice, zaslouží si další zvýšení daně z nemovitosti, zaslouží si být okraden bankami i finančákem, zaslouží si digitální otroctví, zákaz mobility a doživotní pojídání cvrčků.

Ale já jsem už klidný. Opozice má dobré kandidáty a Pětikolka tam má lemply, lemply a lemply.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (422 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je neuvěřitelné, kam jsme se dopracovali. Současná vládnoucí klika v Evropě a v naší republice patří do za mříže, protože blázinec by byl přílišným milosrdenstvím. Zvůle moci proložená naprosto zvrhlou ideologií a ochota podvolovat se i těm nejstrašidelnějším plánům u našich pseudoelit nás strhává ke dnu. Nejstrašnější konspirace jsou realitou a je nepochopitelné, kolik vzdělaných a na první pohled inteligentních lidí si odmítá připouštět, že se stali součástí zmanipulovaného davu, slouží zájmům malé vyvolené skupiny a jsou pod vlivem jejich často naprosto hloupých sluhů.

  Evropská unie a její řídící orgány jsou zločinné spolčení parazitující na práci obyvatel Evropy. Korporátní kapitalismus ovládnul celý Západ, takže ani život v kdysi tak ceněných lokalitách, jakými bývaly Kanada, Austrálie, Nový Zéland není momentálně nijak výjimečně pozitivní. Samotná Evropa se tak dlouho viděla ve Spojených státech, až přestala vnímat tamní realitu a přehlíží jak jejich agresivní politiku, tak i vnitřní problémy. Evropská unie je sdružením států ztrácejících samostatnost, navíc je v ní naprostá nerovnost mezi členy. Nenávist pohrobků EHS k novým zemím je stále zjevnější a projevuje se v obrovských rozdílech v kvalitě života. Její pokles je sice patrný napříč celou EU, ovšem je evidentní, že ve Střední a Východní Evropě zrychluje. Nejsme bráni jako partneři, ale pouze jako hlupáci poskytující finanční zdroje.

  Občané České republiky jsou zneužíváni. Nejdříve pro svou touhu přidat se k Západu, později pro ochotu prodat cokoliv, co by jim krátkodobě dalo dojem bohatství. Když už nebylo co u nás nakoupit, byli jsme oblíbení jako levná námezdní síla a jako zákazníci schopní přeplácet naprosto nekvalitní zboží. Kruh se uzavírá a zahraniční obchodníci nám odprodávají zpět vše, co bylo kdysi naše a nyní stojí mnohonásobek toho, za co to kdysi oni získali. Jen to je často v ještě horším stavu. Nechávají si je to, co denně potřebujeme. Třeba vodu. Postavit zpět českou ekonomiku na zdravé nohy je ve střednědobém výhledu utopií. Navíc k tomu chybí jakákoliv snaha.

  Pokud se ohlédneme zpět, je velmi těžké hledat po roce 1989 dobrou vládu. V prvním desetiletí bychom mohli ještě přimhouřit oko, nikdo netušil, jak rozdělit státní majetek a jak s ním hospodařit, navíc Havel nedokázal zabránit svým bývalým souputníkům z STB v získávání výhod v soutěži. Privatizace se zvrhnula, restituce byly unáhlené a ty církevní už doslova ožebračující. Klaus a Zeman byli ekonomové, ovšem po nich už se k moci dostávali jen absolutní prospěcháři a amatéři zároveň. Možná trochu vybočoval Paroubek, ale bohužel neměl cit pro politické zákulisí. S Babišem přišla kapitalizace politiky ve vedení státu, kdy se tento premiér pokusil o vytvoření systému podobnému Agrofertu. A také se tak k občanům choval. Za covidu ukázal svou slabost a podřídili se Leyenové. Ne zadarmo. Navíc zaklekával na podnikatelské subjekty za to, co sám ve svých firmách běžně dělal. Přestože se opět vrací na výslunní, kdo má dobrou paměť, je mu z toho všelijak, jen ne dobře.

  Vše dosud řečené však bledne ve spojení se současnou vládní koalicí. Tolik hlouposti, neschopnosti, zloby a ideologické pomatenosti v opravdu silné koncentraci nešlo nikdy očekávat. Jestliže Babiš občas připomínal barona Prášila neschopného vstřebat některé události a postavit se k nim se ctí a nadhledem, pak to, co se děje nyní, je proti tomu psycho. Premiér Fiala před deseti roky znějící relativně rozumně otočil o 180° a mimo vizuální změny prošel i tou morální. Je to notorický lhář, defraudant a ideologický pomatenec postižený chorobnou nenávistí k Rusku. Musí snad levitovat na dálkové ovládání. Bohužel jeho okolí funguje na stejném principu a podobně nízké úrovni. Amatérismus vládních úředníků, jejich poradců a poskoků plně vyhovuje těm, kdo s nimi manipulují. Unikátním případem je Markéta Pekarová Adamová. Každá její věta je ukázkou toho, jak snadno lze někoho naučit papouškovat naučené a někým předepsané fráze. Její mentální kouč odvádí dobrou práci, nicméně arogance z ní čišící zvýrazňuje neschopnost vnímat realitu. Není však jediná, kdo zní jako prolhaný kolovrátek. Rakušan, Sikela, Stanjura či Jurečka jsou na tom úplně stejně, jen u nich národ nemůže doufat v to, že otěhotní a odejdou do ústraní.

  Samostatnou kapitolou jsou Piráti. Jak řekl Václav Klaus, mají v genech loupeže, jen to nazývají sdílením. Škodí naprosto všude, navíc mají vliv na mládež, která tak rychleji degeneruje. Netvrdíme, že všechna, ovšem Mladé Pirátstvo je unikátní sbírka naprostých jelit. Slušně to říct opravdu nelze. Neblahý dopad existence Pirátů lze zaznamenat všude, kde se některý z nich objevil. Bohužel k nim lze přiřadit i soudobé novináře celkově se schovávající pod označení mainstream. K završení výčtu sebranky podílející se na urychlené likvidaci světa, jaký jsme znali, už chybí jen stávající prezident Petr Pavel. Plně se začlenil do systému a je jen dalším článkem dlouhých prstů korporátů a jejich majitelů. Poslouchá jako hodinky, není moc přemýšlivý, což nahrazuje vcelku obstojným vzhledem, ježděním na motorce, létání v letadle i na padáku a neschopností vnímat realitu. A momentálně dle návodu nesnáší Rusko a nenávist obhajuje naprosto uměle vytvořenými teoriemi. Takže asi vše v pořádku.

  Pokud se Vám právě přitížilo, věřte tomu, že nejste jediní. Ale kolik z vás dělá něco pro změnu? Jak dlouho to vydržíte? Ztratili jste úctu k sobě, zodpovědnost k potomkům, lásku k vlasti, směr k prosperitě a respekt k budoucnosti. Opět vás ovládnul strach. Bojíte se mluvit hlasitě, postavit se na odpor. Chcete li s tím žít, pak jste přistoupili na to, že budete otroky. Tedy si nestěžujte.


Jindřich Kulhavý  10. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.8 (201 hlas)

Pětkrát mrtvý Putin je prý nyní navíc i svůj dvojník!

Nesmějte se. Pokud to tvrdí masmédia, tak je to pravda a nic než pravda.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (91 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Vidlák: „...Na první pohled bylo ale vidět, jak hloupí a omezení lidé tvoří dnešní příznivce vlády..“

A nás si tou neutuchající hloupostí testují, kolik voličů jim to zbaští a kam až můžou všechno nechat zajít. Evidentně nemají limity jak oni, tak voliči.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

a radoval se po prvním střetu kandidátů do EP.

Nicméně podobně, jako Daniel Sterzik jsem si dal čas na sledování té diskuse. Oceňuji i napsané a předložené z klávesnice Jindřicha Kulhavého, prostřednictvím našich obvyklých dodavatelů odkazů.

Všechno mě to naplňuje přesvědčením, že pokud se dostanou do EP zástupci mimoparlamentní opozice, najdou společnou řeč, i to, že budou hledat společnou cestu v dalších "místních volbách", protože na řadu před společnost položených otázek mají dost podobný názor. Nejde o jiné, než překonat zbytečné ideologické předpojatosti a hledat společnou řeč v otázkách priorit majetkového uspořádání slibně se rozvíjející pohled na společenské uspořádání. Byl bych rád, kdyby se nemluvilo o socialismu a kapitalismu, zejména na historické kontexty, ale o společnosti, která má rozvinout základ v nadějných technologiích a výrobních procesech v zemědělství i průmyslu s širokým záběrem i do regionů a zajistit shodu na řešení národní/státní infrastruktury v otázkách surovinové základny, bezpečnosti, otázek sociálního charakteru, zdravotnictví, školství, zahraniční politiky atd. S ohledem na dosavadní vývoj zejména v posledních minimálně dvou volebních období, by významná část opozice, především mimoparlamentní a z části parlamentní měla být schopna nabídnout mnohé, "mladí a neklidní, spolu s odborníky" by měli najít společnou řeč.

 Pětikolka se však nevzdá bez boje, stejně jako se nevzdávají jejich souputníci na Slovensku.

Vystoupení kandidátů na TV PRIMA bylo opravdu jednoznačné a lahodící sluchu "dezoláta".  Potvrdil to i dnešní článek, zajímavě reagující na diskusi mezi Kateřinou Konečnou a Danuší Nerudovou: Schmarcz: Nerudová Evropě nerozumí. V debatě působila naivně, ostatní se jí smáli (msn.com)

Vedle pozorného sledování diskuse z Bruselu jsem si vyslechnul rozhovor Jany Bobošíkové s panem Banášem a opravdu se nedělám iluze. Zkušení a věrchuškou podporovaní pětikolkoví kandidáti, spolu s jejich loutkovodiči museli pochopit první prohru v diskusi před televizními kamerami. Přitlačí a použijí možné i nemožné. Na domácí scéně disponují stále dost silnou občanskou zálohou, dostatečně vyděšenou z každé možné i jen naznačené společenské změny. V reakcích na výsledek prezidentských voleb nám to předvedli naši politici a dost podrobně v rozhovoru promluvil pan Banáš. Než abych to dál rozebíral, kdo neměl čas, nebo příležitost, využijte přiloženého odkazu.

J. Banáš: Fiala si chce šplhnout. Macron je tajtrdlík. Slovenským prezidentem bude Pellegrini. (youtube.com)

Povzbudit může i vývoj na Ukrajině, ale i tam sleduji vývoj s určitou obezřetností, protože ten vývoj se netýká jen našich nejbližších sousedů. Ten vývoj je celosvětový, ovlivnit jej výrazně mohou Čína, USA i Rusko, my i ta Ukrajina můžeme zůstat ve vleku vývoje a podle mého bude dost výrazně záležet na nás voličích, jak na naší vnitřní politické scéně zareagujeme a jakou budeme následně prostřednictvím zvolených zástupců prosazovat zahraniční politiku. Nabízím tedy názory předložené panem Michalem Svatošem.

(167) Všechno je jinak: Orbán, Fico, Pellegrini - nová politika USA v Evropě? Ukrajina, Tchajwan... - YouTube

Přeji opět všem příjemné prožití  jednoho z hezkých jarních víkendů. V přírodě a při zdravém pohybu je možné i o výše uvedených otázkách objektivně uvažovat a nabírat sílu, kterou budeme všichni potřebovat.

   

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

Schmarcz sice zkritizoval Nerudnou hloupou Danuši, ale zároveň chválil Vondru a nutnost ukončit "Ruskou agresi".... Ostatní je populismus a jen 15% je proti... No tak potěš! V tom případě už nemá cenu si myslet, že to u nás někdy dopadne jak na Slovensku. Ještěže jsem se nedívala - já Vondru a Neruduši zkrátka nemůžu už vidět, natož slyšet..., to bych přetrpěla jen v případě, kdyby tam byli diskutéři a oponenti typu Fica, Orbána, nebo alespoň Rajchla (jo- a Banáš je borec). Za takový souhrn pana Schmarcze "děkuji" (to už muselo být hodně trapné s českou Čapuší, když i on to sepsul - asi jen proto, aby se neztrapnil úplně). 

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

není úplně špatný, ale jinak je to skalní odéesák. Takže, je třeba ho brát s rezervou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Nejsem placená za názory, jako oni. Naštěstí. (dávám čistě na svou intuici, ODS jsem nikdy nevolila a volit nebudu)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

že inteligentní komentátoři Xaver TV (mám předplaceno i když nesouhlasím s mnohým) se slzou v oku vzpomíají na tu senza starou ODS, které ta dnešní nesahá po paty? Možná vidí nějaký významný rozdíl, já jen ten, že Fiala je podstatně více mimo než Klaus kdy byl, ale jinak je to pořád ta stará parta (názory), která ale není  dobré době, u nás už je rozkradeno, takže zbohatnout a dostat se k moci lze jen se zahraniční pomocí.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pro zajímavost  ad Martin Schmarz - Bývalý mluvčí Topolánka, který i mezi svými získal anticenu Němá barikáda. A víte proč? Už tehdy prý zavinil "tragickou komunikaci vlády" /ODS, to byla doba, kdy se stal "objevem roku" mluvčí Cikrt :-))) Pamatujete ho? Ten "komunikační problém" se s ODS táhne pořád, jen dnes ještě nenašli viníka asi to bude v něčem jiném.

Ještě k tomu M.Schmarzovi - on je oficiálním politologem a komentátorem Primy spolu s Thomasem Kulidakisem (t.j. podle mne nej... nej... politolog a komentátor v ČR)  a jsou zajímavá dvojka (protipóly lidsky i názorově), ta se fakt Primě povedla! Schmarzovi říkáme vzteklý trpaslík, ale na Thomase se odváží málokdy a když, tak ten ho utře s elegancí tak, že už si netroufne ani vydechnout a často pak mění i barvy (obličeje). Ti dva spolu na obrazovce jsou pro mne vždycky spolehlivá zábava plná napětí :-) , ani ne z toho politického pohledu, ale  z toho jak bruslí (oba - MS vzteky a TK pak nehne brvou ) na hraně. Zatím  se jim to ještě "nevymklo" :-). To jen tak na okraj.  Přeji dobrou noc :-)
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Až teď jsem na vás narazila - a podle toho, co píšete, je vidět, že moje intuice byla správná (viz výše). Já na TV a jejich zprávy (nebo rozhovory) moc nekoukám (i u Tománkové se mi otvírá kudla v kapse) - toho Kulidakise jsem ale zaregistrovala - líbilo se mi, jak mluvil (jenom jsem si říkala - tak tebe tam asi dlouho nenechají...) :-) Alice, díky, že jste mě uvedla do obrazu - nějaký Schmarcz byl pro mě jen další divná osoba. Zdravím!  

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

ještě jsem nakoukla, než to vypnu, tak jen krátce.  Já s Vámi naprosto  souhlasím, spoustu těchto lidí taky nesnáším. Ale už málokdy mě něco vytočí, když mi politika vadí, dám si pár dní detox, čtu si jen to, co mám ráda (nebo i nic) a pak jedu dál. Je fakt, že pak nemůžu  do diskuzí,  protože mám mezery v tom, co se děje a chvíli mi pak trvá, než trochu srovnám krok :-).  Ještě k tomu Schmarzovi - naučila jsem se ho snášet jen díky Thomasovi, toho si ujít nenechám. . Tak ještě jednou dobrou :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jak ti, kteří poukazují na válku počatou vstupem Ruska na ukrajinské území,  dokážou přehlédnout, co dělaly, dělají a dělat budou USA. a nenapadne je ani řici.. ano, to Rusko dělat nemělo- pak by se měli zminit i o tom, co dělat mělo, když vědělo, že z Ukrajiny se blíží nebezpečí pro Rusko, to bych fakt ocenila, kdybych se tohle dozvěděla, aspoň jako názor.

A jak nenávidí Palestince a jejich Hamás a Hizbaláh za to, že už netrpí jako ovce a dokážou se ohnat.

Je strašné, že k tomu muselo dojít, Rusko léta volala po změne NATO (čti USA)  se posmívalo... a my s ním, Palestinci léta vedli partyzánský boj proti násobně silnějšímu protivníkovi - a taky jich ten protivník zabil násobně víc, než měl sám obětí, zkusili i dvě intifády... a nic. Teprve když začali také zabíjet  a to jen jen tak, někdy, ale  pořádně a navíc na svém Izraelci okupovaném území, protože to na něm stála ta osada i se svými vojenskými ochránci, zdá se, že mnohé napadlo, že aspoň to dvojstátí by se pro ty, kteří byli bez možnosti se k tomu vyjádřit s pomocí OSN vyhnáni ze svých domovů, které obývali asi tak sedm set let...

já sama bych nechtěla být pod palbou kohokoliv, ale  necpu se tam, kde mne nechtějí a nedráždím chřestýše bosou nohou, i on může pořádně kousnout.

Západu chybí úcta a základní slušnost k jiným zemím a jejich pohledu na svět a nás z thp nevyjímám, jen to, že kývneme na cokoliv a srazíme paty, nás zatím chrání,  ale dlouho nám to nevydrží, pokud se svět neuklidní. jak už ví mnozí, žádný uctivý strýček Sam nevydrží věčně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

si je podobný, jako vejce vejci. Ten pravý je po smrti, tvrdí nám volové ze kterých už nikdy nebudou bejci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

no vidíte a ona je to pravda. Ten původní Putin je kdoví kde, toto je jeho náhradník. Stačí se podívat na fotky z 90 let, když nastupoval a na ty současné. Naprosto jiná stavba těla i obličeje.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

No jo, v tom carském obleku "taky nebyl" Putin.... Nejlepší "putinolog" jste samozřejmě vy. (A propos - nedala jsem ani žádnou fotku, aby bylo co hodnotit :-))

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

není něco jako Džamila? Jojo, Džamila ta umí také dokonale stanovit diagnózu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

mu taky víc visí penis

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

...komu...?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

ti visí penis, tak  s ním zkus hrát tenis. Neber ho hned na ryby i když udělá dvě dvojchyby.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Nehrál s "tou věcí" náhodou Zelenský na piano, když v převlecích předváděl svoji "šou dva tři"?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

skoro 5 slepic za kritiku Babiše? Tady? Že by se tu také něco změnilo?

Průměrný počet slepic: 3.7 (38 hlasů)

Mně na podobných závěrech článků - v tomto případě se to týká výše uvedeného článku pana Kulhavého - vadí ono odsuzování bojácnosti občanů.

A tak se ptám: Co chce pan Kulhavý, abychom my, obyčejní lidé, pro svržení vlády, kterou tu nechceme, dělali? 

Statisícové protesty nepomohly, krajně vypjatá společenská situace vládnoucím škůdcům nevadí, kritika nezmůže nic a stydět se hrůzovláda neumí. Takže, zkrátka a dobře, po dobrém to nejde.

Má to jít tedy po zlém? Co si pan Kulhavý představuje, že my, občané, kteří jsme všechny mírumilovné prostředky vyčerpali, máme dělat? Máme si nakoupit vidle a v mnohatisícových zástupech se vydat na Hrad a na Klárov a tam bojovat s těžkooděnci snažíce se dostat dovnitř a konečně nastolit spravedlnost po vzoru někdejší pražské defenestrace? A co pan Kulhavý, už se soukromě o něco takového pokusil a předvedl lidu jak se to dělá, že poukazuje na nedostatek chrabrosti a přebytek zbabělosti druhých?     

Jak by to asi dopadlo, že? Kdyby šlo opravdu do tuhého, tak pár desítek lidí v prvních řadách by to odneslo kulkou v hlavě a ostatní se rozutečou. Střílet do lidí není zase nic tak neobvyklého a to ani v nedávné historii Československa. A nedělejme si iluze, že ti, kteří horují pro válku, tak daleko nepůjdou. 

Ještě malý závěr. Zbavit se této vlády, resp. tuto vládu i prezidenta nemít vůbec, jsme se měli při volbách. Rozhodující část z nás je volila, tedy chtěla to, co tu teď je. Jako celek jsme tedy neosvědčili schopnost vyhnout se katastrofě a tak nám nezbývá než vydržet a doufat, že se to vydržet dá. Sami a dobrovolně jsme se jako celek zbavili schopnosti nechat se vést lidmi, kteří to alespoň v nějaké dostupné míře myslí s námi dobře. Za chyby se holt platí, není-liž pravda?

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)

Nedá se nic dělat, ale trochu s vámi teď musím souhlasit. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

o své jediné mírové podmínce

https://www.michalapetr.com

Stojí za přečtení. Závěrečná věta zní: Vše má prodchnout společný slovanský a křesťanský pravoslavný duch a štědrá podpora ruského státu!! Historie učí, že ukrajinské kozáctvo na tyto ruské nápady tradičně příznivě reagovalo!

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Máte pravdu, dobrý článek, díky za něj!

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

luisiana

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl převzetí moci WHO a WEF! Tento týden přicházejí další dobré zprávy. Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl uchvácení moci Světovou zdravotnickou organizací. Senát státu Louisiana jednomyslně schválil návrh zákona Senátu. Tento návrh zákona je odvážnou deklarací suverenity státu, která vytváří základ právní barikády proti nadměrné moci globalistických organizací, OSN, Světové zdravotnické organizace a Světového ekonomického fóra.

Více ve  šesti minutovém videu od VigilantNewsNetwork z českými titulky viz zde:

https://rumble.com/v4oexe9-louisiana-se-stala-prvnm-sttem-usa-kter-odmtl-pevzet-moci-who-wef.html

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to naše ostuda, co my v ČR máme za hrůzu tzv. politiků, za kterou se musí každý slušný člověk stydět. Fiala, Pekarová, Černochová, piráti tzv. Spolu a na hradě Pavel, neziskovky atd.???- děs a běs. Překrucují historii s Rusama, Ukrajincema, prostě s kde čím. Straší nás s koronavirem a teď Rusama, jak na nás přijdou atd. Ti výše jmenovaní a jim podobní to mají jako mantru. Dělají jen ostudu a dluhy. Bože a ještě jim to řada lidí baští. Někde to analytik Koller vysvětloval po lopatě: Kdyby Rusové chtěli udělat takovou hloupost a jít na nás ( tedy samozřejmě také na ten slavný Kolektivní Západ), tak by to představovalo krýt frontu cca 5000km a na to nemají armádu. Nehledě na to co by si na nás vzali??? Tak proč by to dělali?

No Slováci ve volbách řekli jasně, že se již nenechají ohlupovat a ničit vládou, prezidentkou a neziskovkami a hnát do války a ještě ke všemu na špatné straně.
A již pracují na nápravě hrůz, co tzv. demokratický režim po roce 89 nadělal:
Návrh zákona v parlamentu, že neziskovky, které budou mít za rok víc jak 5000Eur ze zahraničí budou muset být evidované jako organizace se zahraniční podporou. Peníze ze zahraničního příjmu budou muset prokázat odkud je mají, jejich účel a hlavně, budou muset prokázat, že tyto peníze použili pro deklarovaný účel. Samozřejmě, že hned křik, že toto je jako Maďarsko a že tzv. EU soud již v minulosti omezování neziskovek zakázal.

Takže máme co dohánět. Dva další roky vlády pětikolky?
Záleží vlastně jen na nás, jestli to dovolíme. Dnešní vládu drží u moci 108 poslanců, kteří mají v tzv. zastupitelské demokracii zastupovat zájmy občanů. Zastupují?? Podle průzkumu vládě nějak věří 20% občanů. Z toho dle stejného průzkumu 3/4 těch lidí ví, že vláda je špatná, ale tvrdí, že nevidí nikoho jiného mimo lidí ve vládě!! Tak počítejme těch 20%. PS má 200 lidiček. 20% z toho je 40 poslanců. Vládu ale podporuje 108 poslanců. Tedy jasně 108-40= 68 poslanců neplní vůli lidu. Každý z nás má právo kontaktovat poslance, který jej zastupuje a žádat po něm, aby skutečně hájil naše zájmy a když tak nečiní, tak po něm žádat vysvětlení, případně vyvození zodpovědnosti.

Jak to udělat?

Na stránkách ( https://www.psp.cz/sqw/hlasovani.sqw ) si otevřít seznam hlasování a tam si najít konkrétní schůzi.

Např. “Hlasování o důvěře vlády”: Hlasování 79. schůze ( https://www.psp.cz/sqw/hl.sqw?o=9&s=79 ).

Tam si otevřít ” 79. schůze, 5. hlasování, 19. října 2023 ( https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=81709&o=9&kl=1 ) a to si seřadit podle krajů.

Tam si vybrat poslance, kteří hlasovali proti našemu zájmu, otevřít si jejich stránku, kde je mj. mailová adresa. Přes tu poslance kontaktovat s vaším názorem, resp. požadavkem na nepodpoření vlády.

Jasně, nedělám si iluzi, že by lidi něco takového dělali. Přeci co já s tím zmůžu, že? Tak doufám, že to alespoň přiotevře oči každému, než někomu dá svůj hlas. Jinak samozřejmě bombardovat poslance naší vůlí a kontrolovat, jak se chová. Zatím si z nás dělají dobrý den a vláda nás žene do propasti.

No a jinak při nejhorším při volbách: volit vlastenecké strany ( zatím se rýsují okolo ” Stačilo”) a ani hlas ODS, KDU-ČSL,TOP 09, Pirátům a Stanu. Těm dají hlasy závisláci na režimu, tak nebuďme jako oni.

zdroj: neznámý autor z internetu
 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

KAM AŽ CHTĚJÍ ZÁJÍT S TOU SVOU NENÁVISTÍ? Blaha vyřešil útočícího KORČOKOVCE ručně-stručně

SLOVENSKO: Okolnosti uplynulých dnů spustí hysterii, jakou Slovensko věru ještě nezažilo. Progresivní jednotky se demaskovaly a spustily masivní lavinu nenávisti. „Agresivita slušnolidí se po prohře v prezidentských volbách vystupňovala do extrémní podoby. Už nás neváhají napadat ani s našimi rodinami.” Konstatoval to místopředseda parlamentu Ľuboš Blaha (Směr-SSD). Na stupňující se šíření nenávisti upozorňuje i Jednota důchodců Slovenska a na Slováky apeluje i nově zvolený prezident Peter Pellegrini. Jako šibnutím hůlky se z těch, kteří bojovali za slušné Slovensko staly hyeny.

Erik Kaliňák zveřejnil video, jak mu vulgárně nadává mladý volič Ivana Korčoka. Vyhrožuje násilím a šíří tu nejtupší nenávist. Chtěl bych mít Erikův klid, který sem tam utrousí nějakou ironickou poznámku a vesele si chlapíka v amoku natáčí na mobil. Já jsem dnes narazil na podobného primitiva v obchodě. V kočárku mi spalo miminko, vedle mě stálo druhé malé dítě. A slušnočlověk došel ke mně a začal mi nadávat. Popošel jsem k němu a naložil mu, co se do něj vešlo,“ přibližuje situaci Blaha.

Podle směráka pouze největší primitiv na světě může napadnout otce rodiny v přítomnosti jeho dětí, včetně miminka. „Promiňte, ale zjevně nemám Erikův takt. Ten krikluň dostal, co si zasloužil. Myslel jsem, že se tam rozpláče. Když jde o ochranu mé rodiny, neznám slitování. Odkázal jsem mu, ať si založí rodinu a pak možná pochopí, jak hloupě se chová. Samozřejmě – trošku šťavnatěji. Na mě si žádná zakomplexovaná sluníčkařská trouba nebude otevírat ústa před mými dětmi. Na to zapomeňte, Progresivci.”

Blaha říká, že tito slušnolidé - Korčokovi voliči - nemají úctu k rodině, nemají úctu k dětem, nemají úctu k ničemu. Toto je učí ten jejich progresivismus - nenávidět každého, kdo má jiný názor, otravovat, urážet, útočit na rodiny.

Já se s primitivy mazlit nebudu. Ale opakuji – chtěl bych mít Erikův klid. Kajem se. V jednom má Erik pravdu – tito hejteři jsou vlastně jen oběti. Vymyly jim mozky liberální média, která je dopují nenávistí a hecují proti Směru.”

Blaha upozorňuje, že nejnovější už liberální média vytáhla i národnostní kartu a Schutz ve Sme nadává na Maďary na Slovensku, prý "přišli o rozum". „Kam až zajde jejich nenávist? Komentátoři N-ka a Smečka závodí, kdo více pouráží naše voliče - až tak hluboce klesli. K nerozeznání od hnědokošelářů.”

Připomíná, že na internetu už zase sluníčkaři vyhrožují, že se sbalí a odejdou ze Slovenska. Jaksi zapomněli, že už jednou odešli po parlamentních volbách a už tady vlastně nejsou. "Pokud si myslíte, drazí, že jen kvůli vaší frustraci budeme snášet vaše útoky, tak jste na velkém omylu - pokud se přiblížíte k našim rodinám, budete litovat."

A vyzývám bruselské propagandisty z liberálních plátků – přestaňte s tou extrémní nenávistí, dokud je čas. Neboť to nedopadne dobře,“ uzavřel Blaha svůj status.

A my už jen netrpělivě čekáme, kdy se vrátí paní prezidentka Čaputová ze své okružní rozlučkové cestě po Evropě, a začne citlivě vnímat i tento problém. Jen nevíme, jestli se zastane všechny, na jejichž frustrovaní voliči Ivana Korčoka útočí. ZDROJ: Telegram Luboš Blaha / HD

11. dubna 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (71 hlas)

.. paní Olgu Richterovou, chtěl jsem jí něco něco říci, ale než jsem spustil, všimnul jsem si, že tam není sama, ale s děckem, tak jsem si jen povzdechnul a šel jsem dál..

Zato jeden můj bývalý kamarád mi vynadal před mým synem, nejen to, ještě mu vysvětloval, co za hovado je jeho táta. Malej byl zprvu jako opařený, pak se mne zeptal, co to je za debila, ten strejda Eda.. Inu, volič pětikolky, občas ho vídám na Fakebooku, skoro vždy a ještě stále nadává na Babiše..

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

aneb když hlava Tétokrajiny strčí hlavu do písku

SLOVENSKO: Série zahraničních cest „hlavy Tétokrajiny“ se zpochybňováním suverenity Slovenska je smutná derniéra, která naštěstí na dalších pět let nebude mít pokračování.

Demokracii je třeba neustále chránit, starat se o ni a bojovat za ni“, vzkázala nám prý citlivě vnímavá hlava Tétokrajiny z Německa, během své rozlučkové návštěvy…, kterých však bude více, neboť na uhlíkové stopě za vládním speciálem už tak nezáleží.

Příznačné pro mentorující samozvané strážce demokracie je, že nemluví o demokracii jako bezmezné nezpochybnitelné vůli většiny lidu – potvrzené ve svobodných volbách – ale o „hodnotách demokracie“, které samozřejmě progresivci, liberálové a globalisté opět samozvaně určí, a to zase bez vůle lidu.

Za druhé, tato mezinárodní partička systematicky usilující o oslabování až likvidaci národní suverenity a svrchovanosti hovoří zásadně jen o progresivním experimentu, který v ústavu České republiky nemá žádnou oporu, a to o tzv. „liberální demokracii“, tedy o mezinárodním diktátu až totalitě nadvlády různých menšinových názorů s cílem nadřadit postupně i vůli menšiny (v samozvaném zastoupení elit a nadnárodních organizací) nad vůlí většiny národa.

Za třetí, tyto progresivistické antinárodní síly jsou odhodlány bojovat za svou liberální demokracii i nedemokratickými metodami, tedy bez vůle a souhlasu většiny lidu.

Ve skutečnosti totiž neochraňují demokracii (vůli většiny lidu), nýbrž jen tvz. demokratické hodnoty. Při svém neomarxistickém dlouhém pochodu napříč institucemi (tzv. kulturní revoluce) totiž respektování demokracie nahradili ochranou demokratických institucí – tedy svého mezinárodního kartelu, který plní i úlohu potlačování vůle většiny lidu, což je něco zcela odlišného od skutečné demokracie, kterou paradoxně globální kartel se svými kolaboranty ve funkcích označuje za „nepřátele demokracie“...

...Zpochybňování kreditu vlastního státu jen proto, že ani parlamentní, ani prezidentské volby nevyhráli fanaticky probruselští progresivci je ubohou vizitkou politické kultury hlavy státu Tétokrajiny.

...Komentování toho, co a jak by mohla ještě hlava Tétokrajiny za dva její zbývající měsíce ve funkci geopoliticky ovlivnit nestojí za dýmku kouře, ale už ne poděkování spolupráci se šéfem aliance, máme-li na mysli fatální odzbrojení Slovenska díky "pomoci" Ukrajině. Máme-li na mysli totální bezmocnost v ochraně klíčového vzdušného prostoru Slovenska s děravým nebem, protože jsme naletěli slibem zemí NATO, že nám vykompenzují „dar“ protivzdušného systému S-300, tak vskutku patřilo poděkovat.

….Probruselský portál Euractiv.fr ke „znepokojení“, čili k dehonestování výsledku slovenských demokratických prezidentských voleb použil zvednutý prst dalšího německého Übermenscha, odborníka na zahraniční politiku v německé CDU Norberta Röttgena, který předvedl totalitní nadřazenost konstatováním, že pokud Slovensko pojede Orbána, bude si muset vybrat mezi následováním Maďarska nebo setrváním v Evropské unii.

Zbabělé mlčení hlavy Tétokrajiny nad novým (zatím jen verbálním) mnichovským diktátem, který prezentoval Hofreiter pro rádio Funke Mediengruppe, že je prý "důležité, aby slovenská vláda dostala jasný varovný signál z Berlína a Bruselu", jen potvrzuje, že Slováci nezvolili pokračování největšího omylu ve slovenské politické soutěži.

Oživování této velkoněmecké nadutosti je však třeba číst i v kontextu obrazu a širších asociací na vítěze a poraženého v našich volbách prezidenta….

Na tahu je nyní Peter Pellegrini, aby se ohradil vůči takovým praktikám a tyto přešlapy červené čáry slovenské suverenity využil při osobním setkání, které avizovala dohasínající hlava Tétokrajiny.

AUTOR: Rafael Rafaj    https://cz24.news/rozluckova-caputiada-alebo-ked-hlava-tejtokrajiny-strci-hlavu-do-piesku/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

V zástupné válce NATO proti Rusku na Ukrajině je otevřena sezóna provokací pod falešnou vlajkou.

Rusko v této válce – probíhající již třetím rokem – vítězí a podvod NATO s praním zbraní s neonacistickým režimem na Ukrajině se hroutí. Co tedy dělat?

Pouhé dva týdny po teroristickém útoku poblíž Moskvy, při němž zahynulo 144 civilistů a který západní média okatě připisovala islamistickým džihádistům a západní vlády kategoricky tvrdily, že nemá nic společného s ukrajinským režimem, který sponzorují, nyní následuje série dalších falešných vlajek.

Rusko je obviňováno ze shození chemických zbraní na ukrajinské vojáky a zároveň z pokusu vyhodit do povětří největší civilní jadernou elektrárnu v Evropě.

O víkendu nesly zprávy západních médií charakteristické znaky dezinformačních kampaní, když šířily chabá tvrzení, že ruská armáda shazovala na ukrajinské vojáky plynové granáty.

Uvádělo se, že chemické zbraně jsou denně používány k útoku na ukrajinské pozice u Lymanu a Chasiva Jaru v Doněcké oblasti. Zdrojem těchto informací byl údajně „americký bojový zdravotník“ sloužící v řadách ukrajinských ozbrojených sil. Již tento detail vyvolává podezření na podstrčenou dezinformaci.

Druhou oblastí plíživé propagandy je náhlé znovuobjevení zpráv o tom, že Záporožská jaderná elektrárna (ZNPP) se dostává pod neustálou dělostřeleckou palbu z bezpilotních letounů. Tyto útoky od loňského roku ustaly. Nyní se vracejí, jako by šly jako hodinky.

Západní média zopakovala svůj dřívější vzorec, kdy se snažila vykreslit, že není jasné, zda na ZNPP střílí ukrajinská nebo ruská strana – čímž riskovala jadernou katastrofu, která by Evropu pohltila radioaktivním spadem.

Rafael Grossi, ředitel Mezinárodního úřadu pro jadernou energii, který je dohledem OSN, se opět hanebně podbízí dezinformacím západních médií. Grossi potvrdil, že ZNPP byla v posledních dnech zasažena nejméně třikrát, a varoval před „významným rizikem velké jaderné havárie“ a dodal, že „to se nesmí stát“. Grossi však předstírá, že je agnostik ohledně toho, kdo útoky provádí. Za pachatele konkrétně neoznačil ukrajinskou stranu.

Západní média ovlivňuje dvojznačné pojetí, že nemohou potvrdit ukrajinská ani ruská tvrzení, čímž vyvolávají dojem, že mohlo jít o ruské údery na ZNPP.

To je absurdní. Jadernou elektrárnu kontrolují ruské síly, které ji obsadily v březnu 2022 krátce poté, co zasáhly na Ukrajině, aby zastavily agresi režimu podporovaného NATO. Rusko poskytlo OSN zdokumentované důkazy o tom, že ukrajinská strana opakovaně útočí na ZNPP dělostřelectvem dodávaným USA a logistikou NATO.

Přesto se západní média a MAAE při OSN oddávají riskantní šarádě, že by ruské síly mohly ostřelovat jadernou elektrárnu, kterou mají v držení a pod kontrolou.

Absurdně nelogická jsou i tvrzení západních médií, že se Rusko uchyluje k chemickým zbraním. Proč by Rusko potřebovalo použít takovou zbraň, když už získává ve válce strategickou převahu? Kromě toho Rusko již před lety prokazatelně zničilo všechny své chemické zbraně, jak mu ukládá Úmluva o chemických zbraních z roku 1997.

Stejně nelogický scénář byl k vidění, když syrská arabská armáda plně ovládala bojiště proti žoldákům podporovaným NATO. Byli to Západem sponzorovaní hrdlořezští džihádisté z Fronty Al Nusra apod. kdo vymýšlel útoky chemickými zbraněmi a západní média reflexivně a neprávem obviňovala syrské státní síly. Tato provokace se v Sýrii podařila a přiměla Spojené státy, Velkou Británii a Francii k zahájení leteckých úderů proti syrské armádě.

Rusko nemá potřebu – i kdyby mělo chemické zbraně – je použít, když decimuje zástupnou armádu NATO neonacistického ukrajinského režimu.

Stejně tak Rusko zabavilo jadernou elektrárnu Záporoží v rané fázi konfliktu s vědomím, že ji režim NATO jinak použije jako kartu teroru. Jakou mělo Rusko pravdu. Síly NATO opět stupňují úsilí o bombardování ZNPP ve snaze vyvolat krizi, která by pravděpodobně ospravedlnila eskalaci ze strany NATO.

Stejně jako v případě kruté masové vraždy v Krokus City Hall u Moskvy 22. března přechází zástupná válka NATO k totálnímu hybridnímu terorismu. Osa NATO prohrála konvenční válku na bitevním poli kvůli vyšší palebné síle a vojenské taktice Ruska.

Mocnosti NATO začínají být z historické porážky zoufalé. Investovaly bezprecedentně obrovské množství politického a finančního kapitálu do vítězství v zástupné válce s cílem porazit Rusko – a nyní mohou prohrát se zničujícími ztrátami.

V tomto horečnatém kontextu francouzský vůdce Emmanuel Macron pronáší výzvu o vyslání jednotek NATO na Ukrajinu a další představitelé NATO vydávají zoufalé výzvy k dalším dodávkám zbraní a povinným odvodům do armády. Jejich šílená zástupná válka je monumentálním debaklem, který znamená pohromu pro politické establishmenty na Západě, včetně prolhaných propagandistických zpravodajských médií.

Uprostřed tohoto zoufalství na potápějící se lodi titánských rozměrů se mocnosti NATO naplno pouštějí do režimu falešné vlajky, aby odvedly pozornost.

Problémem pro ně je, že už jsme tu byli mnohokrát a celý svět jejich špinavou hru prokoukl.

 od Finian Cunnigham

zdroj: https://zvedavec.news/komentare/2024/04/10050-zoufalci-nato-zapina-rezim-falesne-vlajky.htm

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Prezidentuše v €parlamentu, nedejbože v EK by byla katastrofa. Ženské vůbec nahrazují nedostatek inteligence a rozhledu slepou vírou ve svůj nedosažitelný ideál. Platilo to pro všechna ta idiotská emancipační hnutí, platí to pro Lejnovou, Merkelovou, ale i Schillerovou nebo Dostálovou. Možná i pro Konečnou, ale ta je spíš (duševně) chlap. Rozhodně to platí i pro zženštilé a bezpohlavní Piráty, včetně Lipánka, Koaly a dalších. To jsou také vlastně fúrie. Zkrátka pustit ženy do politiky byla osudová chyba. A její následky budeme pociťovat stále víc! Podle vzoru Sexmise!

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

Dej slepici rovnoprávnost, abys zjistil co je marnost!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Mám stejný názor, napsal jste to přesně. Lejnová, Merkelová, Nula(ndová), Jourová, Černochová, Pekarová, Richterová, Němcová, Parkanová, Charanzová, Langšádlová, Decroix a mnoho dalších jsou toho názorným příkladem. Oni i mezi "muži" se najdou stejní..., ale mezi ženami je to trága. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. a do politiky jdou ty, které mají schopnost politiku dělat. Baronka Thatcherová se také nezakecala, třeba když poslala expediční sbor na Falklandské ostrovy a zkazila argentinské juntě den.

Jde o to, že absolventi Aspen institutu jsou vybíráni podle zvláštních kritérií, a aby mohli dělat to, co dělají, musí být morálně otrlí.

Já znám osobně některé veřejně činné dámy, které by se něčeho takového nedopouštěly. Martina Kociánová, Jarmila Klímová, Jana Bobošíková.. Ty osoby ženského pohlaví, které citujete výše, žádné z těchto tří dam nesahají ani po kotníky ve všech pohledech, z hlediska formálního vzdělání, osobní moudrosti, sečtělosti, a v neposlední řadě morální integrity.

Pak tu jsou další dámy na "Světlé straně Síly" jako je Anna Hogenová, Jana Zvyrtek - Hamplová, Jana Turoňová, Eliška Hašková - Coolidge, Daniela Kovářová, Hana Lipovská, které zatím osobně neznám, a také si jich vážím.

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

.. "Oddíl speciální, je vždy loajální"

nebo: "Maminko, ženský mne bijou"

a úplně nejlepší byl výtah na povrch Země, který se aktivoval  heslem "kurva!"

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes je významný den 12.4.1961 kdy vzlétl první člověk Jurij Gagarin do vesmíru.  Ačkoliv byl Gagarin bezesporu nesmírně odvážný člověk, ten "otec" toho všeho se jmenoval Sergej Koroljov (*1907 Žytomir, 1966), hlavní sovětský raketový konstruktér . Podařilo se mu nemožné: bez počítačů, CNC strojů, technologické základny a doslova na koleně vytvořil 4 tunovou raketu, která nejenže vynesla člověka na oběžnou dráhu, ale její modul vrátil Gagarina v pořádku (značně potlučeného) zpět na Zem! Což je snad 10x těžší úkol (volný pád z oběžné dráhy)! Koroljov byl nevídaně schopný nadšenec  techniky raket, dokonce i ve vězení (ano, sovětští komunisté odměnili Koroljova 10 lety žaláře, nejprve ve vězení pak v gulagu) prováděl výpočty... Všechna čest Sergeji, určitě si vzpomene i E. Musk, který osobně udržuje s rodinou Koroljových kontakty. Za svou maličkost můžu dodat, že jsem se po celou moji pracovní karieru držel Vašeho moudra: "když něco děláš, tak to dělej pořádně a raději déle, na to se rychle zapomene, než abys to ..., to se ti bude vracet pořád a lidé nezapomenou". Gagarin byl největší mírový úspěch CCCP, postavení Sovětského svazu (Ruska) bylo ve světě tehdy nevídané.. a dnes? Ne, válka nikam nevede a nic dobrého nepřinese...tak asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (60 hlasů)

Jenže tu válku, pane Čestmíre, nevede Rusko bez důvodů, ale proto, aby ještě nějaké Rusko existovalo. 

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

Anebo ano? Putin zachránce existence Ruska? Ach jo...Upravuji: možná sdělíte čtenáčům jak chcete zničit 140 mil. národ na 1/6 světa s nejtěžšími jadernými zbraněmi v počtu 1500 hlavic s doletem všude rychlostí 7 Machů za 10 min. Ekonomiku, která spolupracuje s Čínou (1,4 mld lidí) a je soběstačná ve všech surovinách, ekonomika, která je tržní. To co je tady špatně je stálé a zásadní selhávání Putina, neschopnost řešit problém na západě hranic. Putinova válka na Ukrajině je neštěstí pro Rusko, jednou mi dáte zapravdu...

Průměrný počet slepic: 1.7 (31 hlas)

máte to trošku pošmodrchané. Vše, co tady vypisujete je právě díky Putinovi a jeho  globálnímu řízení. Pokud by nezačal SVO, žádné Rusko by už nebylo. Nato a jeho slouhové by jej rozebrali na molekuly a pokračovali v jeho vysávání, stejně jako to bylo po rozpadu CCCP. A myslet si, že tu západní sebranku zastaví jaderné zbraně je stejně naivní, jako vaše argumenty. Státní elita Ruska dělá vše pro to, aby se to západu podařilo, ale ruský národ má o svém životě jiné představy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)

Ta předtím byla v Čečně, Putinovo "Globální řízení" je nakrásně vidět v padajícím rublu, konstantní trend. Přechod na tržní ekonomiku (což je důvodem schopnosti nyní válčit a udržet hospodářství) bylo zásluhou Gorbačova a následně Jelcina, prosím dostudovat kdo se zasloužil o zrušení vedoucí úlohy KSSS. Putin opět selhal, nedokázal ochránit své lidi před teroristickým útokem v Moskvě i když měl informace.. a ta selhání jdou jedno za druhým. Nechte se překvapit dalším a dalším.. já už překvapený určitě nebudu.

Průměrný počet slepic: 1.7 (29 hlasů)

Ale pozor! Na sv. Jiří nevylézají jen štíři, ale i dědové Čestmíři!

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

:-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Už dávno jsem si všiml, jak moc Prima nadržuje pětihnusu. Když u Tománkové mluví vládní nýmand, tak jeho opoziční řečník má o 1/3 méně prostoru. A běda, aby se někdo otřel o USA s kritikou, hned skáče do řeči a odvádí pozornost! Chápu, jejím živitelem je americká společnost, tedy Terka odsypává Jidášům na stříbrňáky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)
Trvalý odkaz

poslechla na vlastní ucho. Dělám si názor nejraději sama za sebe. S Vidlákem souhlasím téměř ve všem, jen ta Kateřina nám na společné vlně jaksi falíruje.  Není komunistka a už vůbec ne vlastenka, jak si nejspíše o sobě myslí. Vlastenec je ten, kdo na férovku přede všemi řekne, že je třeba vystoupit z EU a Nato, protože tyto organize zapříčiní zánik našeho národu a to bez legrace.  To je vlastenec, nic jiného, hups, jenže to by přišla o pašalik. Ona je to takový Benda v sukních. Mluvení o migraci a SVO, to je jen mlácení prázdné slámy a nic s tím neudělá i kdyby se uhlasovala k smrti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

ta Konečná víc udělat nemůže.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

tak pokud opravdu nemůže, ať se tam necpe.

Průměrný počet slepic: 2.4 (24 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

je takový, že ženská do politiky nepatří. Ona nepatří do fotbalu, do hokeje a už vůbec ne do boxu. Bohužel, ženské plémě škodí tomuto všemu, stejně tak, jako čmoudi Evropě. Ale! Nebýt zrovna této Konečné, tak by nejspíše straně KSČM už dávno odzvonil umíráček. Konečná fakt není špatná. Je to dobrá bojovnice navzdory všem těm mým zásadám, tedy co se ženských v politice (i jinde) týče.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

už bylo všech těch zmatků, do Evropy volme Katku!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)