Úkol splněn

Autor
Štítky

Říkal jsem, že se hraje o tři mandáty… a hrálo se o tři mandáty.

Říkal jsem, že jeden z přetečených mandátů připadne buď koalici SPOLU a nebo hnutí ANO. A připadl hnutí ANO

Říkal jsem, že na pravici má nejblíž k mandátu Motoristé a dosáhli dokonce dvou.

Říkal jsem, že na levici uspěje STAČILO! a uspělo se dvěma mandáty.

Říkal jsem, že SPD dělá kampaň špatně a výsledek tomu odpovídá.

Myslel jsem, že hlavní ztrátu utrpí SPOLU, ale utrpělo ji půl na půl s Piráty.

Říkal jsem, že Starostové dělali kampaň dobře, ale chyba byla v angažování Danuše a skutečně to byla chyba.

Říkal jsem, že nikdo jiný prakticky nemá šanci a skutečně neměli šanci.

Říkal jsem, že propadlé hlasy nejspíš pomohou SPOLU, aby se dostal rusobijec Kolář a skutečně se tak stalo. Ale propadlých hlasů zase nebylo tolik. Děkuji všem, kdo věřili mým predikcím a zařídili se podle nich.

Smutným poraženým je strana PRO, která dosáhla dvou procent hlasů, přičemž za kampaň utratili víc než STAČILO! a víc než Motoristé. Říkal jsem, že budou mít tolik voličů jako Lubomír Volný a ono to tak zhruba vyšlo.

Říkal jsem, že obrácení poměru vláda vs. opozice budu považovat za posun. Vše lepší je průlom, vše horší je průser. Tak je to posun. Pokud se bude dobře pracovat, pokud voliči budou k neúspěšným nemilosrdní a pomohou úspěšným, tak parlamentní volby mohou být průlom.

V této chvíli je předčasné hodnotit, kdo koho vysál a odkud kam přetekly voličské preference, ale během zítřka si o těchto volbách povíme víc.

Váš Vidlák

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (307 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ano, je to vše víceméně tak jak jste psal a předpovídal :-). Pro mě je poněkud zklamaní, že STAČILO nedopadlo o chloupek lépe a radostněji a že SPOLU nedopadlo tak jak si zaslouží, a to o mnoho hůře! A že ti vyznavači "smažení" nevypadli úplně. Doufat jsem mohla a doufala:-). Ale zatím je to dost emotivní. Musím si to nějak srovnat. Navíc na půl poslouchám samochvály v tv, a to jsou ty emoce ještě výrazně silnější...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)

Nebuďte zklamaná, výsledek je docela dobrý. Váleční štváči a proamerické loutky v celé EU dostali na prdel a to je nejhlavnější. Teď už jejich plány rozpoutat válku s Ruskou Federací se nepovedou a ztroskotají. Koráb EU je obrovský, pomalu se otáčí ale otočil se. I v naší české kotlině vítězství STAČILO, Přísahy, 4% rozdíl ANO od SPOLU, propad Pirátů a neúspěch Starostů tak jak si oni přáli je dobrá zpráva. A pro Okamuru již bije zvon že jeho SPD už nesmí jen vysávat síly českých vlastenců a zůstávat úmyslně stále jen v opozici. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (133 hlasů)

Děkuji:-). Zatím se zorientovávám. Zklamání trošku je, ale snad to opravdu bude časem znamenat posun k lepšímu. Zvenčí vnímám zejména Německo a Francii, tam je to zajímavé! A většinou to vnímám tak, že my jsme spíš takoví ti, "okolo se to dá do pohybu" a my se nakonec také nějak přidáme. Na druhou stranu ve hře je hodně neznámých a neustálé tlaky např. na vyvolání širokého konfliktu a další jiné devastace jsou stále gradující, takže těžko odhadovat. Když poslouchám kritušana, běhá mi z něj mráz. U kandidátuše se dá trochu pobavit, ta by tu pusu měla mít snad zašitou:-), ale on je jiná liga. Tak ho vnímám od počátku... Už jen to divné množství sebevražd kolem...? Ale ještě je potřeba kolem voleb získávat více informací, nechat to setřepat, aby bylo jasno:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (67 hlasů)

Ve Francii malý napoleónek Makarónek který první vyhlásil válečné tažení EU proti Rusku po volbach v EU má pouhých 15 procent hlasů a dostal pořádnou facku od Národního sdružení Marine Le Penové, které jasně zvítězilo s 32 procenty hlasů. Macron v reakci na výsledky eurovoleb večer vystoupil s projevem a rozpustil parlament, zemi čekají nové parlamentní volby. "Je to historické vítězství," uvedla vlivná členka vedení Národního sdružení Marine Le Penová.

Průměrný počet slepic: 4.6 (107 hlasů)

I ta nejdelší cesta začíná prvním krokem! Češi se probouzí pomalu, ale probouzí (ještě na to mají rok). Ovšem "tahouny" korábu EU, ne nepodobnému Titanicu jsou Německo a Francie a ti s tím krmidlem pootočily o něco razantněji. Uvidíme co teď udělá ten lodivod s dálkovým ovladačem a bičem v ruce. Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Dnešní doba je plná objevů,

kromě dvou pohlaví, která opravdu existují, dnešní doba objevila i desítky dalších. Dnes již existuje genderqueer (GQ) neboli genderově diverzní/expanzivní - milovníci - přeběhlíci, kteří mají pohlaví dnes tak, zítra jinak a pozítří opačně než minule.

Stejné je to i v politice v dnešní době jsou levičáčtí a pravičáčtí  přívrženci jen jedni z mnoha. Co bývalo do nedávna je minulostí. Dnes existují omnisexual political lovers (OPL) - milovníci - přeběhlíci,  co včera šli s tím, dneska jdou s tou, zítra to může být úplně jinak a pozítří opačně než minule. Je nová doba a přináší nové možnosti.

Volební výsledek do parlamentu EU pro českou (opravdu?) parlamentní eurolevici (ANO, SPOLU) dopadl skvěle, dopadl lépe než mohl. Milovníci eurolevicového  jakoby opozičního ANO a milovníci eurolevicového a jakoby vládnoucího SPOLU společně ve volbách zvítězili na celé čáře. S podporou PIRÁTŮ tahle parta euromilovníků má v parlamentu EU 16 míst k sezení, ostatní jen 5. 

Fakt, že víc než tři čtvrtiny voličů pořád milují ANO, SPOLU, ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAROSTY a PIRÁTY je neuvěřitelný. Navzdory všemu co se děje. Navzdory hlasování, které tam ti jejich koně v minulosti praktikovali. Chce to čas, chce to ještě nějakou chvíli. Snad i nám pražákům konečně dojde, co jsme to zase provedli?

Včera i několikrát před tím se zde propíralo téma levice a pravice. Teď už je to jedno. Dnešní koeficient 3,2 (16/5) je rozhodnutím voličů ve prospěch cenzury a totality a možná i války. Ale mohlo to být ještě horší. Buďme rádi, že to je aspoň tak.

Upřímně gratuluji k dosaženému volebnímu úspěchu nové koalici MOTORISTÉ a PŘÍSAHA Petra Macinky a  Roberta Šlachty, gratuluji koalici STAČILO Kateřiny Konečné i koalici SPD Tomia Okamury. Blahopřeji  zejména Filipu Turkovi, Nikole Bartůšek, (tyhle dva jsem volil) a také Matěji Gregorovi, kterého v budoucnu čeká skvělá a úspěšná politická kariera. On je mladý a navíc je opravdu třída!

Důležité budou příští volby do parlamentu České republiky. Pokud se šéfové některých neparlamentních koalic dokáží domluvit, koeficient 3,2 se sníží.

 

Stalo se:

SVOBODNÍ před časem dostali skvělou nabídku. Měli příležitost vstoupit do funkční koalice. Odmítli a svou šanci nevyužili. Mohli být úspěšní a politicky platní. Je to škoda, mají mezi sebou spoustu chytrých lidí.

Jindřich Rajchl do svého PRO dal hodně. Má rozumnou představu o politice, navíc je právník. Dobře začal, možná předčasně. Dobře i pokračoval. Najednou se rozhodl, všechno co měl popadl, hodil do záchodu a spláchnul.  Asi jen on ví proč část svého PRO přenechal STAČILO?

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (80 hlasů)
Trvalý odkaz

Už konečně v podzimních volbách a příští rok dostanete rozum? Milionkrát bylo opakováno, že volit Svobodné je vyhozený hlas. A i o PRO a Rajchlovi napsáno tisíce slov, jakej je to podrazák. A lidi mu to po zásluze spočítali. 

     Celkově se ukazuje, že Češi si lepší vládu nezaslouží, když i po těch lžích, podrazech, tunelech, okrádání důchodců, cenzuře atd... jdou a stejně to nahážou pětidemolici. Jsme holt národ ovcí. Takže - dobře nám tak. 

     Otázka - vidí někdo světlo na konci tunelu? 

     A pro Vidláka - angažmá Blbuše asi nebyl takovej průser, když se tam dostala ona i Farský. I když mě to sere. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (91 hlas)

Hodil jsem to Svobodným, ovšem spoluobčané radši Babiše. Ano, Češi to tak chtějí. No co se dá dělat. Teď ovšem budu bedlivě sledovat Turka, třeba bude pro mě přijatelný příště on (něco jsem přehlédl, myslel jsem, že větší šanci mají právě Svobodní a o něm jsem nic nevěděl).

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

Babiše jste svým propadlým hlasem podpořil i Vy. A ani Turek nebyla sázka na jistotu. U skokanů se to blbě odhaduje :-)

Pěkný den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

že můj hlas padl hlavně Babišovi. Můžu s tím nesouhlasit, můžu proti tomu protestovat...

Jenže, nebylo to komu jinému hodit. Ještě že u Němců uspělo AfD, třeba se pohnou ledy. Taky přeji pěkný den všem.

Průměrný počet slepic: 3.6 (26 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

Jirko,

Turka znám,

nebojte se, má dobrého učitele, má přístup k lidem, kteří v Evropě něco znamenají a mají určité slovo, poznává se s velmi postavenými a vlivnými politiky, včetně Orbána i Fica, prostřednictvím svého šéfa. To co slíbil nemá důvod neplnit. Možná se mu něco nepovede. Těch strejdů a tet, co mají roli kazisvětů je v Bruselu opravdu hodně. A spolehněte se, že tihle se budou ze všech sil snažit. Když správně hlasují, penízky se jim sypou. Na to oni slyší. Ale buďte v klidu. Turek má výhodu, nešel do Bruselu kvůli prachům, ale proto, že chce a má i osobní zájem pomoci zastavit Green Deal - ten praštěnej zelenej úděl. Dnes večer od devíti se můžete podívat na paní Stonjekovou a zítra na Přísně tajné. Tam se uslyšíte mnohé od těch, co mají slušně ověřené informace. Pak uvidíte sám.

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Zaprvé za Vaši vytrvalost a neústupnost hodit to Svobodným a zadruhé za Vaši sebereflexi, když jste se přesvědčil, že skutečně nemají Svobodní šanci. Turek je dobrá volba, snad nezparchanti a budou tak možnou volbou pro ty, co nechtějí volit komunisty. 

     Hezký den. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

že tu chválu myslíte křišťálově čistě doopravdy. Měl jsem se narodit o pár kiláků na jih a mohl jsem dnes volit Svobodné, a ještě bych volil stranu, která vyhrála volby. Jenže jsem se narodil tady, za drátama, které komouši hlídali, aby z toho skvělého státu (na který dnes hromada lidí vzpomíná jako na to pravé ořechové) nikdo neutekl, tak mám smůlu.

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

Je lidské dělat chyby a je lidské se z nich poučit. Jen idiot opakuje chyby so zblbnutí. Máte můj respekt. Palec nahoru. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

ANO 7 mandátů, Turek/Přísaha 2, Stačilo 2 a SPD 1 = 12 z 21.

 

12 z 21 mandátů je nadpoloviční většina pro opoziční strany, zbytek má pětikolka...

Průměrný počet slepic: 4.5 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

"Čeho je moc, toho je příliš!" Turka rozebrala v TV debatě naučená Nerudová a tak si polepšil. Do ANO šili všichni a tak neutrpělo. Piráti machrovali a tak dostali na zadek. Jediné, co mě mrzí, je úspěch mladého Koláře, který se mi jeví jako dokonalý zm*d. A Farský je taky slouha "libodémo" a deep USA.

Pro Kotlinku ty změny sice mají význam neveliký, ale v celé Evropě je začínají pozvolna posouvat názory na válku. Východní Německo volilo AfD. a vůbec protiválečné strany. Neodemokrati teď budou řvát, protože státy EU nebudou tak ochotně skákat, jak USA píská. Pozdě, chlapci, pozdě...  

Pokaždé, když vidím stařičkého pana Bidena, tak přemýšlím, zda se dožije voleb. Pokud ano, bude v USA další státní pohřeb.

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

Celkem mě bude zajímat večerní komentář Vidláka a jsem rád, že mi nepropadl hlas a zvolil jsem STAČILO!

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

Také tak. Volím vždy na jistotu. I když někdy to bylo trochu sebezapření, ale stále lepší než svůj hlas vyhodit do pryč. Teď zrovna "Kačka" mluví, zhodnocuje a bylo to samozřejmě správné rozhodnutí:-). A Vidlák je vždycky zajímavý:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jsem psal už dvakrát, jsme jako národ nepoučitelní a zase bude v eu záležet, kdo to vyválčí ta nás.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Pražáci?

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

Volby do Evropského parlamentu s velkým náskokem vyhrála Evropská lidová strana, v níž je i předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

 Obdrží 189 ze 720 křesel, čímž si oproti současnému složení EP polepší, uvedla předsedkyně odcházejícího Evropského parlamentu Roberta Metsola, která na tiskové konferenci v Bruselu představila celoevropské předběžné výsledky voleb.

 Na druhém místě jsou socialisté se 135 mandáty, na třetím liberálové s 80 mandáty, na čtvrtém místě umírnění pravicoví s 72 mandáty a na pátém místě krajní pravice z frakce Identita a demokracie s 58 mandáty, Zelení.  obdrží 52 mandátů, dalších 98 poslanců není součástí stávajících frakcí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Jourová si to v rozhlase po ránu pochvalovala, jaká je Leyenová supr borka, a že ještě posílila a že už si vybírá, s kým bude EU velet bude to opět pěkná levičárna. Máme se zřejmě na co těšit. Tak uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle mých výpočtů se pro EU a s ní spojenou budoucností vyslovilo 90% ovčanů s volebním právem: 64% těch, co jsou spokojeni a neviděli důvod se angažovat plus 26% těch, co volilo proevropské strany -včetně ANO. Milí Češi, z celého srdce vám přeji budoucnost, kterou jste si zvolili: více Mannheimů, více pohlaví, více sena na talíři a možná i koncentrovaný Jáchymov. Žel Bohu, budu ji muset ještě nějakou chvíli s vámi sdílet i já.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

nad volebními výsledky naší malé vísky. Volební obvod se 150 voliči z nichž 57 přišlo volit. Malé zlepšení vidím v tom, že oproti minulým volbám do EP, kdy byla u nás volební účast 29%, je teď 38%. Pozitivní je na tom fakt, že o současné dění u nás i ve světě se zajímá malinko víc lidí. Potěšilo mě i to, že STAČILO získalo 8 hlasů, v roce 2019 KSČM žádný (můj hlas tedy nepropadl). Hnutí ANO obdrželo 16 hlasů, to mě nepřekvapilo. Co je ale zarážející, že koalici SPOLU volilo také 16 lidí, STAN dostalo 6 hlasů a PIRÁTI naštěstí nedostali hlas žádný. Na vesnici, kde si vidí všichni takřka do talíře volí 22 mých sousedů a známých zástupce demoliční party a válečných štváčů. To jsem fakt nečekal. Jo, jasně malinká vesnička na koloběhu dějin nic změnit nemůže, jen mě zaráží stav naší malé komunity. Koukl jsem na volební výsledky i v okolních obcích a je to plus mínus jako přes kopírák. V době, kdy všem přituhlo, je drahota, vyšší daně, hrozba války to stále ještě spoustě lidí nedocvaklo. Jdou a zvolí si bič a otročinu. A ještě větší spousta lidí si toho ještě ani nevšimla. Nezajímají se a volit vůbec nejdou. Prostě jen ohnou záda a zvýší výkon…

(Když mě zvolíte, stanu se vegetariánem)

Průměrný počet slepic: 4.9 (50 hlasů)

máte naprostou pravdu, není nad čím jásat. Pětikole jsme nic neukázali, ANO je pětikola za oponou a národní strany, které by pro nás něco udělali, ty mají pod 1%.  Takže opravdu není co slavit. A mám obavy, že to bude při volbách do sněmovny stejné, ne-li horší. A na Slovensku, to je vůbec tragédie. Zvítězilo Progresivní Slovensko v čele s nebinárním Šimečkem. Málem jim zahlušili premiéra a oni to stejně hodili těmto zrádcům národu. Není to divné? Že by přeci jen cinknuté volby?

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

K tomu  vám musím něco říct.  Nedávno (  před atentátem na premiéra Fica )  jsme  tady měli na návštěvě  příbuzné ze Slovenska,   lidi  v produktivním věku s vš vzděláním.  Při společném obědě  s trochou nadsázky  povídám:

"To je fajn, že žijete na Slovensku, možná se k  vám přistěhuje, protože u nás to začíná být po všech stránkách  lehce šílené".

Odpověď od relativně mladých lidí mne  šokovala :

"To by ste si veľmi nepomohli. U nás je opäť pri moci ten zločinec Fico a teraz k tomu ešte aj ten Pellegrini " 

Úžasem jsem otevřel  pusu, ale protože vím, že nemá smysl někoho přesvědčovat   a obzvláště ne u nedělního oběda, raději jsem změnil téma. 

Takže nedivme se.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

běsnění hnojometů na všech stranách. Nikdo nezůstal nepotřísněný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Pořád říkám, že  zlo dnešního světa je televize a jiná tzv. mainstreamová média,  která protěžují  jen  "správné"  názory,  protože   jsou vlastněny zájmovými skupinami.

Jinými slovy nedivme se  výsledku voleb, když si většina populace nechá každý den vypláchnou mozek propagandou šířenou  z ČT.  

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Můj kamarád už asi před 15 lety na dotaz ohledně  tele-vize prohlásil: "Na co bych  měl doma televizu? Já si vymývám mozek pivem"!

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

Souhlasím. Už dávno jsem si všiml, že hodně diskutujících tady se na ČT = mainstereamový hnojomet nekouká. A ti, kteří to ještě nevzdali umí číst mezi řádky. Už je to 12 roků, kdy jsem shodil ze střechy antény a odhlásil příjem TV. Jinými slovy - nenechám si cpát do hlavy to co si mám myslet. Nelze jim věřit ani předpověď počasí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Přijdou změny a docela rychle!

Pravice dosáhla vítězství v evropských volbách v mnoha evropských zemích. Vyvrcholily ve Francii, kde byl Emmanuel Macron po krachu své strany byl nucen rozpustit parlament a vyhlásit parlamentní nové volby na 30. června a 7. července .  Vítězství strany Marine Le Penové  31,5 % nad stranou Emmanuela Macrona  14,6 %. sklízí první ovoce.

Změny jsou rychlé i v Německu, protože strana Olafa Scholze i ostatní strany vládní koalice utrpěly drtivou porážku. Mizerná procenta stran vládní koalice, druhé místo pravice s AfD a vstup nově vzniklé strany „Aliance Zara Wagenknecht“ na politickou scénu obrací politickou situaci naruby. Ve skutečnosti oficiálně Scholzova vláda ztratila jakoukoli legitimitu a nyní vládne Německu jako menšina. AfD získala 6 mandátů navíc, celkově má 15 mandátů.

Bratři Itálie premiérky Giorgia Meloni 30 % si zajistili jasné vedení. Itálie, která má v novém Evropském parlamentu 76 ze 720 křesel, by mohla hrát klíčovou roli v rovnováze sil v Unii.

Ve Španělsku se těsně na prvních dvou místech umístila pravicová Lidová strana (PP) a Socialisté (PSOE) premiéra Pedra Sancheze.

V Nizozemsku obsadila pravicová Strana svobody (PVV), která vyhrála listopadové celostátní volby druhé místo. Její lídr Geert Wilders je potěšen, protože zaznamenal působivý nárůst ve srovnání s evropskými volbami v roce 2019, kdy nominoval europoslance.

Jasným vítězem evropských voleb v Rakousku je pravicová Strana svobody (FPÖ), která s malým náskokem nechala na druhém místě vládní lidovce a třetí sociální demokraty. „ Zastavte šílenství EU“  ve válce na Ukrajině je její heslo.

Ve Španělsku se těsně na prvních dvou místech umístila pravicová Lidová strana (PP) a Socialisté (PSOE) premiéra Pedra Sancheze.

V Nizozemsku obsadila pravicová Strana svobody (PVV), která vyhrála listopadové celostátní volby druhé místo. Její lídr Geert Wilders je potěšen, protože zaznamenal působivý nárůst ve srovnání s evropskými volbami v roce 2019. Vysoká procenta, kterých se Wilders těší celé měsíce, svědčí o vzestupu pravice na starém kontinentu.

Tak vidíte, zaděláno už je . Zbývá ,,pěkně a dobře to všechno upéct do zlatova".

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

kéž by jste měl pravdu s těmi rychlými změnami a snad i k lepšímu. Určitě to budu s napětím sledovat...

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

já to budu sledovat také. Možná se konečně něco aspoň trochu pohne. I když faktem zůstává, že zvolení poslanci nevládnou, ale věřím, že takoví jako Konečná, Turek, Barůšek, David a někteří další svou práci odvedou. V EU vládnou ouřadové, ti volení nejsou a jich se v nejbližší době tohle tóčo netýká. Pojedou dál, tak jak jsou zvyklí.

A k těm volbám na malé vsi. Já jsem volil také na malé vsi, přjel jsem kvůli tomu do ČR. A bylo to tam stejné jakou u Vás. Volilo kolem 35% lidí.

Zažil jsem tam takovou příhodu v krámku. Paní co platila se vzpoměla, že chce ještě červené cigarety Chesterfield a oni je neměli. Byla nešťastná a říkala pokladní co budu dělat Věro? A Věra na to jdi teď volit a přijď později odpoledne to už budou. A ona na to a koho...? A Věra řekla já nevím, já znám jenom Fialu a věděla i číslo co mělo SPOLU. A paní řekla, tak jo, já mu to tam hodím.

Tak to vidíte. Baba dá cigára za stopade. Je to její věc, to nekritizuji. Jinak bylo vidět, že na ostatním hodně šetří. A přesto chce Fialu, nejlepšího a světového, blyštivého Péťu. A nevěděla, ona ani ta Věra, že Fiala na té kandidátce vůbec není. Tak  zněl hlas jednoho z našinců. Takhle my to tady někdy děláme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Bude to spíš horší. Pokud pětikola prosadí korespondenční volbu, přijdeme i o tu šanci něco volbami měnit...

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

... a šestikoalice, necítíte se tak trochu jako škeble,PK z 30let starého vtipu Pavla Kantorka?

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Pravidelně sleduji Asiatimes.com, což jsou stránky určené spíše Japonsko, Austrálii, Jižní Koreu a jiné země kladně nakloněné USA.
Dnes mě překvapily, řekl bych z našeho pohledu dost optimistickým hodnocením Eurovoleb. Já osobně jsem po ránu viděl situaci skeptičtěji.
--------------------------

Politická zemětřesení v Evropě ukazují na geopolitické změny

 

Odmítnutí Nového zeleného údělu a politiky podporující válku na Ukrajině u volebních uren naznačuje změnu proudu v evropské politice.
Diego Fassnacht 10. června 2024

Evropské volby vyvolaly na kontinentu otřesy, které odhalily významné posuny v politické krajině a signalizují potenciální změny v geopolitické dynamice.
Výsledky byly obzvláště bouřlivé pro francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a strany Zelených v celé Evropě, zejména v Německu.
Volby se ukázaly jako obzvláště katastrofální pro Macrona a jeho spojence. Macronova proevropská koalice utrpěla těžkou porážku a výrazně zaostala za krajně pravicovým Národním shromážděním (RN) vedeným Marine Le Penovou.
Vzhledem k tomu, že RN získala 31,5 % hlasů oproti Macronovým 15,2 %, byl francouzský prezident nucen rozpustit Národní shromáždění a vypsat předčasné parlamentní volby, které se mají konat 30. června a druhé kolo 7. července. Tento krok podtrhuje hloubku politické krize ve Francii a Macronovu nejistou pozici.

V Německu se Zelení potýkali s výrazným neúspěchem a ztratili značnou část své dosavadní podpory. Strana, která byla kdysi silným zastáncem agresivní klimatické politiky a vojenské podpory Ukrajiny, zaznamenala dramatický pokles podílu hlasů na 11,9 % z 20,5 % v předchozích evropských volbách.

Tento pokles poukazuje na rostoucí rozčarování veřejnosti ze Zeleného nového údělu a širšího programu Davosu, který nyní mnoho voličů odmítá.
Pozoruhodným trendem napříč těmito volbami je odpor vůči vedoucím představitelům, kteří podporovali vojenskou angažovanost na Ukrajině. Macron, který byl hlasitým zastáncem dodávek zbraní nebo dokonce možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, se ocitl na poraženeckém konci, protože voliči se stále více staví proti pokračování konfliktu s Ruskem.

Tyto nálady rezonují i mimo Francii, neboť němečtí voliči se rovněž odvrátili od stran prosazujících agresivní postoje vůči Rusku. Volební výsledky ve Francii vyvolaly diskuse o možných politických změnách v Německu. Vzhledem k výrazným ziskům pravicové AfD (Alternativa pro Německo) a nově vzniklé levicově-národní strany BSW (Bündnis Sahra Wagenknecht) roste tlak na německou vládu.

Podpora AfD se vyšplhala na 15,9 % a BSW debutovala s pozoruhodnými 6,1 %. Obě strany, známé svou mírovou politikou, využily klesající popularity Zelených a vládní koalice. Vzhledem k tomu, že Německo čekají nadcházející zemské volby ve východních regionech, kde jsou AfD a BSW obzvláště silné, rýsuje se vyhlídka, že tyto strany získají větší vliv.

Pokud by AfD dosáhla v Sasku téměř stejného výsledku jako v těchto evropských volbách, strana by se přiblížila absolutní většině a mohla by sestavit vládu v některé z německých spolkových zemí. Takový výsledek by mohl ohrozit stabilitu vlády kancléře Olafa Scholze a potenciálně vést k novým celostátním volbám. Generální tajemník opoziční CDU Carsten Linnemann bezprostředně po nedělních jasných výsledcích voleb vyzval Scholze, aby předložil parlamentu žádost o vyslovení důvěry, což by mohlo vést k novým volbám, pokud by důvěru od většiny parlamentu nezískal.

Volební zisky AfD a BSW, které se zasazují o ukončení konfliktu na Ukrajině, naznačují širší geopolitický posun. Tyto strany spolu s osobnostmi, jako je bývalý americký prezident Donald Trump, kladou důraz na diplomacii namísto vojenských řešení.

Pokud tyto politické síly získají větší moc, může Evropa zaznamenat výraznou změnu v přístupu k ukrajinskému konfliktu a vztahům s Ruskem.
Nedávné komentáře Elona Muska na X odrážejí tyto měnící se nálady. Musk zpochybnil negativní líčení AfD a poznamenal, že její politika se nezdá být extremistická. Jeho prohlášení podtrhuje širší přehodnocování politických nálepek a spojenectví ve světle měnících se názorů veřejnosti.

Nadcházející zemské volby ve východním Německu by mohly tyto trendy ještě více upevnit. Vzhledem k tomu, že AfD v těchto regionech již vede, mohlo by její případné vítězství rozložit současnou vládní koalici a vyvolat předčasné celostátní volby. Takový scénář by pravděpodobně posílil vliv mírově orientovaných stran a oslabil dominanci zastánců války.
Je také pozoruhodné, že AfD skončila mezi mladými voliči na stejné úrovni jako CDU. Dříve byli mezi mladými lidmi obzvláště silní Zelení. V minulých volbách dosáhli Zelení mezi mladými voliči 30 %, tentokrát však jejich podíl klesl na 12 %. CDU a AfD dosáhly mezi mladými voliči 17 %.

Politická zemětřesení v Evropě jsou více než jen volební posuny; představují hluboké přehodnocení evropských geopolitických strategií. S tím, jak tradiční mocenské struktury čelí výzvám, vznikají nová spojenectví a priority.
Volání po míru a diplomatických řešeních, které zaznívá z úst evropských i amerických politických představitelů, může změnit budoucnost kontinentu a jeho roli na globální scéně.
Nedávné evropské volby upozornily na významné politické přeskupení a vznikající geopolitické změny. Odmítnutí Zeleného nového údělu a politiky podporující válku spolu s vzestupem mírově orientovaných stran naznačují měnící se proud v evropské politice.
Jak se Francie a Německo pohybují v těchto neklidných vodách, jejich výsledky nepochybně ovlivní širší geopolitické prostředí, což bude mít důsledky daleko přesahující hranice kontinentu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Tolik podobné a tolik odlišné: Singapur a pobaltské státy

 

 

Jeden malý stát v Asii – Singapur – a tři malé státy v Evropě: Litva, Lotyšsko a Estonsko. Mají zajímavý příběh o ekonomickém, politickém a společenském úspěchu. Čistá čísla mluví za mnohé. Pro srovnání jsme vybrali populaci, rozlohu, HDP (obecně a na hlavu), paritu kupní síly (obecně a na hlavu) a etnické složení. Podívejte se blíže na tabulku níže. 

https://gefira.org/wp-content/uploads/2024/06/Singapore-and-the-Baltics-de.png

Dominierende ethnische Gruppe: dominující etnická skupina

Bevőlkerung: obyvatelstvo

Fläche: rozloha

BIP: HDP v USD

BIP pro Kopf: HDP na hlavu v  1 000 USD

Kaufkraftparität: kupní síla v 1 000 USD

Kaufkraftparoität pro Kopf: kupní síla na hlavu v 1 000 USD

V porovnání s pobaltskými státy žije v Singapuru mnohem MNOHEM více lidí na mnohem MNOHEM menším území. Ani v Singapuru, ani v pobaltských státech nemáme žádné významné přírodní zdroje. Podíl většinového etnika je ve zkoumaných zemích srovnatelný. Pobaltské státy jsou členy Evropské unie – což by pro ně mělo být požehnáním – a členy NATO – což by jim mělo zaručit bezpečnost. Singapur, který není členem Evropské unie, má vysoce rozvinutou ekonomiku. Singapur je pro cizince magnetem, Litva, Lotyšsko a Estonsko nikoliv.

Co se týče demografie. Od dekády 1990-2000 se počet obyvatel Singapuru zvýšil z přibližně 1 (jednoho) milionu na dnešních 6 (šest) – šestinásobek . Ve stejném období klesl počet obyvatel Litvy z 3,7 milionu na 2,9 milionu, což znamená, že Litva – nyní součást Evropské unie – má téměř o milion lidí méně než v posledních letech, kdy byla ještě součástí Sovětského svazu. Lotyšských 2,7 milionu v roce 1990 klesne na 1,9 milionu v roce 2024: také téměř o milion méně. Estonských 1,6 milionu v roce 1990 kleslo na dnešních 1,4. Ztráty obyvatelstva v Litvě a Lotyšsku jsou srovnatelné se ztrátami způsobenými dlouhou válkou nebo středověkými epidemiemi. To bylo požehnáním členství těchto zemí v Evropské unii.

Singapur má jeden z nejrušnějších přístavů na světě, je velmi oblíbený u turistů, má solidní podnikatelské prostředí, infrastrukturu světové úrovně a integrovanou dopravní síť.                                                                                    Pobaltské státy jsou známé jako pobaltské státy. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Máme za sebou evropské volby a zprávy z ostatních států dávají naději v určité změny. 2.místo AfD v Německu je pro rozumně uvažující Evropany radostnou událostí, protože zkostnatělé Německo otravující celý kontinent svou potřebou určovat její směřování má vnitřní problém. Tím je odpor AfD vůči migraci, Green Dealu a mnoha dalším nesmyslům prosazovaným tamní vládní koalicí. Také neúspěch strany, ze které vzešel Macron a naopak vysoké zisky hlasů Marine Le Pen, je dobrou zprávou pro Evropu. Podobnou radost nám udělali Rakušané.

  Národně zaměřené strany zaznamenaly vzestup, což částečně znamená přidání se k Orbánovi, který tuto linii drží už déle. U nás má vše zpoždění a výsledky voleb v České republice jsou varujícím překvapením pro většinu Čechů, přestože vyšel náš odhad.

Vyhrálo ANO, tedy eurohujerská strana spojená s covidohysterií, prvním obřím schodkem národního rozpočtu, podporující spolupráci s USA a Ukrajinu. Babiš je pořád vnímám především jako protistrana Fialy, ve skutečnosti se moc neliší.

Druhé místo obsadilo sdružení Spolu, Niedermayera kroužkovalo mnoho lidí  a naznačuje to, že prolhaný Fiala, arogantní Pekarová Adamová a asociální Jurečka mají stále dost příznivců spokojených se zadlužováním státu. Pokud se tu rýsuje nová vládní koalice, o které se v zákulisí hovoří , pak je to ANO a Spolu. Na náš vkus tu nic tak manipulující s pravdou ještě nebylo. Niedermayer je odstrašující vzor eurounijního grázla, ovšem mnoha voličům připadá asi jako bijec za jejich zájmy. To ale musí být omyl, protože tento europoslanec patří k tvrdému jádru těch, kteří si představují Brusel jako vládce všech prstenů majících neomezenou moc nad jednotlivými státy.

Nepříjemné překvapení pro greendealisty a v posledních dnech především  marketéry STANu pronásledovaný Filip Turek získal mandát nejen pro sebe, ale pro Přísahu a Motoristy ještě jeden další. Jen pro upozornění, není to nacista, rozhodně není podporovatelem homosexuálů, jen ty, kteří si ze své orientace neudělali přednost, plně akceptuje. Celou tuto hysterii nastartovala Bobošíková (na čí objednávku?) a přidala se Nerudová se svým týmem. Turek nebude patřit k těm, kteří by byli v Bruselu nevýrazní. Dva mandáty jsou příslibem i pro naše parlamentní volby. Mít polovinu hlasů získaných koalicí Spolu, ovšem za daleko méně peněz, to je vyloženě úspěch. Teď bude třeba hodně pracovat.

Dalším skokanem je Stačilo, i když Kateřina Konečná se do Bruselu vrací. 2 mandáty jsou i přes její předsednictví v KSČM přeci jenom úspěch a místo celkově naznačuje, že lidé už mají potřebu něco změnit a část z nich nostalgicky vzpomíná dobu dávnou minulou. Možná svým způsobem právem.

Až pátí jsou STAN. Z našeho pohledu musí být příjemně překvapeni, protože mít Nerudovou v čele kandidátky s Farským znamenalo riskovat totální propadák. Hloupá Nerudová zázračně prošla, u Farského lze konstatovat, že byl nasazen Spojenými státy naočkovaný agent. Dozimetr bohužel nezafungoval dostatečně, Migrační pakt a lhaní o něm také ne, takže se STAN opět do evropského parlamentu dostali. Jak říkáme, jsou li rozladěni, pak neprávem, spíše je to komedie. Z lejna udělali kuličku, musí to být pro ně úspěch a pro Nerudovou samotnou zázrak.

Pirátský kolaps dělá radost všem normálním lidem, i když Kolaja je nepovedenou přírodní katastrofou a bude České republice nadále škodit. Jeden mandát je tedy i tak zbytečně moc a odpovídá to počtu Pirátů v naší poslanecké sněmovně.

SPD doplatila na špatnou předvolební kampaň, na vzestup Přísahy a Motoristů a na jistou laxnost. Kdyby SPD byla radikálnější v prosazování svých názorů po vzoru německé AfD, jejíž členové jsou dokonce šikanování ze strany vládní koalice, policie a justice, měla by více příznivců. SPD bohužel spí na vavřínech a může se stát, že se v příštích parlamentních volbách nedostane nikam. Teď je třeba vzít rozum do hrsti, nevymezovat se proti konkurentům z opozice, ale naopak zesílit tlak na vládní koalici. Jen to státu prospěje.

  Jak jsme odhadovali, PRO Jindřicha Rajchla prohrálo již v době odchodu Rédové a díky zbytečným personálním přehmatům. Svobodné bychom viděli v Bruselu radši než Spolu, STAN či Piráty. Ale to asi tušíte, bohužel to nevyšlo. Snad budou pokračovat v nastoupeném trendu. Místa pro rozumné politiky je u nás dost a mohli by nahradit ty, kteří nám systematicky škodí. Bohužel celkově Pětikoalice získala více hlasů, než Evropa i Česká republika potřebovali.


Jindřich Kulhavý  10. 06 2024
www.inadhled-live

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

“I kdyby proběhla volební tsunami a v EU parlamentu, následně v národních parlamentech a skončila nadvláda eko fanatiků a progresivců, tak se obávám, že se stejně nic nezmění, protože ještě větší moc než politici mají média, a tam žádné volby neprobíhají. Média, což už dneska nejsou novináři a moderátoři, ale zcela zjevně političtí aktivisti jasně vyprofilovaní progresivisticky, ovládají veřejné mínění. Už neinformují, ale formují. A jak říkám, nejsou nikým volení a nikomu nezodpovídají. A jsou koupení, zkorumpovaní. Jsou to žoldáci indoktrinace. S tím demokracie nepočítala. Že jí ovládnou tito paraziti.

Tady neplatí vůle lidu vůle boží. Tady platí, kdo vlastní média a novinářské žoldáky, ten reálně hýbe děním a ovlivňuje jak legislativu, tak společenský úzus. Vždyť je to až okatě viditelné, jak se politici bojí ve studiu říct, co si myslí. Často politika tzv. redaktor ani nenechá doříct větu. A to si necháme líbit. S tím nevím, jak se hne. Jak vykopat tyto politické aktivisty, co si hrají na novináře a moderátory. Dokud se s tímto problémem nehne, tak se nic nezmění a všecky volby jsou z velké míry jen formální a politici stejně nemohoucí, impotentní. Museli by se politici šprajcnout a udělat zákon o agentech. Každý takový pseudonovinář by musel nosit visačku s označením, že je agent. Něčí agent. Agent toho, kdo mu dává prachy a komu slouží a pro koho dělá špinavou práci = politická indoktrinace!”

neznámý autor
zdroj: AENews

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

Souhlasím, ale to ještě není všechno. Většina politiků i novinářů nedostává peníze od nějakých dárců načerno. Většina je dostává zcela oficiálně, ty peníze jsou zdaněné a legální. Jenže ti politici a novináři ví že pokud nebudou psát to co se po nich žádá a politici v tomto duchu hlasovat tak nebudou mít funkce které zastávají a tím ani ty peníze. Ve velké většině je to stejné u „kulturních“ pracovníků, a to ať tam zastávají nějaké funkce, nebo tuto činnost aktivně provozují. Je to všechno korupce bez černých peněz ale korupce výplatou.

Tím nechci říct že zákon o zahraničních agentech by tu neměl být ale že jsou i jiné zdroje zcela legálních „úplatků“.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

dotace a granty a komedianti se budou muset uživit sami, hrát tak, aby na ně chodili lidé i za vyšší vstupné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Macron po porážce ve volbách EU  vystoupil s projevem a rozpustil parlament, zemi čekají nové parlamentní volby.

pozdrav z Parize

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

tak se může osobně angažovat v zákopech UA v první linii

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

že neprošla Petra Rédová

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Pravděpodobná  levicově extremistický násilný zločinec Ilaria Salisová (39) z Itálie se stává poslankyní EU a soudní proces s ní bude ukončen. Je obviněna z účasti na útoku na údajné pravicové extremisty v Maďarsku, do kterého byl zapojen i levicově extremistický „Hammer Gang“ vedený Linou E.. 

Po roce a půl ve vyšetřovací vazbě v Budapešti, po níž následovalo domácí vězení doma v Itálii, si 39-letá  vybojovala  křeslo v Evropském parlamentu. Levicová strana Alleanza Verdi e Sinistra (AVS) vyslala kontroverzní kandidátku do klání – a ta okamžitě získala jedno ze 76 italských křesel v Evropském parlamentu – s drtivým počtem preferenčních hlasů. Přes 100 000 hlasovalo ve volebním okrsku Severozápadní Itálie pro ženu obviněnou z těžkého ublížení na zdraví.

Šéf AVS Angelo Bonelli po volbách řekl: „Mluvil jsem s Ilarií Salisovou po telefonu, je velmi šťastná a dojatá výsledkem voleb. Nyní musí být propuštěna z domácího vězení.“ Strana zdvojnásobila svůj hlas oproti minulým volbám na 6,6 procenta. Je součástí Evropské strany zelených v Evropském parlamentu.

Ilaria Salisová se údajně 11. února 2023 zúčastnila útoku na údajné neonacisty v Budapešti jako součást maskované skupiny, která se popisovala jako „Antifa Commando“ a jejíž součástí byl i Hammer Gang. Levicoví extremističtí násilní zločinci využili „Den cti“ jako příležitost ke svým činům – v tento den už léta pochodují pravicoví extremisté v maďarské metropoli.

Oběti byly zjevně identifikovány jako podezřelé neonacisty pouze podle oblečení – mimo jiné byl skupinou napaden a zbit teleskopickými obušky a kladivy maďarský občan, který byl na cestě do práce. Terčem „komanda Antifa“ se stal i německý turistický pár, o kterém se říkalo, že předtím navštívil koncert.

Salisová byla zatčen dva dny po útocích – stejně jako Maďarka a dva němečtí občané, včetně Berlíňana Tobiase Edelhoffa, který je hlavou gangu Hammer. Zatčení a následná soudní jednání, na kterých se Salisová objevila dvakrát v řetězech a okovech, vyvolaly v Itálii široké pobouření.

Maďarská justice ji viní z terorismu a hrozí jí až 20 let vězení. Italská premiérka Giorgia Meloniová lobovala u svého maďarského protějšku Viktora Orbána za propuštění Salisové. S úspěchem: Salisová byla propuštěna z vězení v polovině května a umístěna do domácího vězení.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zjevně se mi podařilo zahnojit textem, který měl být v mém chlívku, půl stránky diskuse -a nejde mi to opravit. Nebo je to pouze na mém počítači?!

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

,

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)