Válka jako kovid a naopak

Autor
Štítky

 

 

A teď už dnešní text: 

Nejhorší vlastnost toho slavného Sars covid 19 je ta jeho hybridnost. Že někoho zabije a někomu neudělá vůbec nic. Že je tak akorát na hraně mezi neštovicemi a chřipečkou. Je to vlastně úplně nečekaná evoluční výhoda. Kdyby covid zabil každého druhého nakaženého, tak bychom o očkování ještě prosili dokonce i tehdy, kdyby ty Fajzry fungovaly tak, jak fungují dneska. To bychom seděli doma, nepouštěli děti ven, dezinfikovali bychom každý nákup a rádi spolupracovali na systému, kdy se dostaneme ven jednou za tři dny jen do obchodu a rychle zpátky. Kdyby koronavirus zabíjel děti a nezabíjel důchodce (jako to dělal třeba záškrt), tak by to také vypadalo o dost jinak. 

Před sto lety bychom ho zase ani nezaznamenali. Chřipky a zápaly plic zabíjely velmi kvalitně i bez covidu a vlastně to samé vidíme v dnešní Africe, kde se neočkuje, nelockdownuje a i když to tam asi někoho také pokosí, tak to prostě mezi těmi horečkami Denge nic neznamená. 

Tím, jak je ta nemoc na hraně, tak jí vysloveně pomáhá ta rozhádaná společnost. Prostě není možné jednoznačně rozhodnout, co je nejlepší strategie. Nota bene, když se to každému jeví jinak. Někdo covid dostal a týden jen hodně spal. Můj švagr to dotáhl do nemocnice, půl roku pak ještě ošklivě kašlal a dodnes ještě není úplně fit. Mého souseda to zabilo za tři dny. Maminka mojí kolegyně se s tím dostala do nemocnice, kde jí okamžitě zabrala antibiotika na zápal plic a i v osmdesáti to přežila celkem bez problémů. Jen koukala, jak kolem ní umírají mladší pacienti, které přivezli do nemocnice v lepším stavu než ji. 

Očkování do nějaké míry pomáhá, ale blbě se vyhodnocuje jak moc. A už i světová zdravotnická organizace říká, že není možné dalšími píchanci furt dokola vybuzovat imunitu, že se to někde ošklivě projeví.  Ten covid je tak na hraně, že i když nějaké výhody to očkování má, tak jsou to výhody jen pro ty, kteří se potkali s těžkým průběhem. Ti co covid překonali lehce, ti opravdu nevidí důvod nechat se očkovat. Nota beze, když v podzimní vlně byla třetina úmrtí mezi očkovanými. Omikron tomu pak definitivně dodal ránu z milosti, když šel všem dosavadním pravidlům napříč a bral to očkovaný, neočkovaý i prodělaný. 

Díky tomu všemu zrovna náš zhýčkaný a vyspělý západní svět takhle epidemie vzala nejvíc. Protože jsme se vlastně nedohodli, jestli to je nebo není nebezpečná epidemie. Já ode dneška zavádím vojenský termín - je to pandemie nízké intenzity. 

Je až zarážející, jak přesně se to podobá dnešním vojenským konfliktům. Vždyť všechny dnešní války jsou stejné. Někoho to rozseá, někde jsou desítky a stovky mrtvol... a hned vedle se neděje nic. V Sýrii byla místa, kde žádná válka nebyla po celou dobu. A hned vedle bylo rozstřílené Kobáni, Rakka nebo Allepo. Ale ani to Allepo není rozstřílené celé.

Když jsem měl na zabijačce jednu Kolumbijku, tak mi vysvětlovala, že ta občanská válka s levičáky ve FARS vypadala podobně. Prostě "se ví," kam se nemá chodit. Prostě "se ví," kde jsou nebezpečné čtvrti, kde se střílí, kde unášejí lidi a tam se nechodí. 

V Afghanistánu to bylo stejné. Někde lítaly drony a rozmasakrovalo to lidi na hadry, někde byly ty politováníhodné kolaterální ztráty, ale kousek vedle si mohla CNN klidně dělat reportáže, jak je dnešní Afghanistán skvělé místo, jak tam mají rádi gaye, jak tam ženy chodí do práce a jak je to tam skvělé a sluníčkové. Skutečnost se ukázala vlastně až v posledních dvou týdnech. Do té doby se mohli v USA i tady u nás všichni do krve hádat, jestli to je nebo není válka, jestli se to tak dá vůbec nazvat, mohli se navzájem obviňovat z dezinformací (viď Cempere?), mohli šermovat argumenty jak chtěli a pořád se daly najít příklady obojího. 

Ani na Ukrajině to úplně nebylo jinak. Na jedné straně boje o Doněcké letiště a kousek vedle se lidi procházeli se zmrzlinou. 

Rozhádaná společnost vlastně neměla žádnou šanci s tím něco udělat, protože to prostě byl konflikt nízké intenzity. Konflikt, kde je možné obojí. Jalový hybridní konflikt, který je i není, který se dá popsat tak i tak. 

Já se vlastně nedivím, že příroda přišla s něčím podobným. Virus, který zároveň je a zároveň není. Který zabíjí i nezabíjí. Je to stejné jako s dnešními válkami. Zabíjejí i nezabíjejí. Všechno v jednom. 

Všimněte si, že jakmile začne nějaká pořádná opravdová válka, tak je vyřešena velmi rychle. Armenie a Azrebajdžán třeba. Tam se to rozjelo pořádně, dělostřelba, drony, zákopy, fronta. Jasná situace, intenzívní válka, rychlý jasný konec a nějaký nový stav odlišný od stavu původního.  Takhle by to bylo, kdyby se objevila epidemie něčeho podobného jako neštovice. 

Ale dneska je lepší, když má válka i epidemie takovou neuchopitelnou podobu. Na to prostě nejsme zvyklí. Neumíme s tím zacházet, neumíme to rozlišit na dobro a zlo. Však se podívejte, kolik lidí ještě dneska nemá problém s tím, že USA dvacet let vraždili v Afghanistánu ze vzduchu, protože na druhé straně byla místa, kde se daly udělat krásné reportáže. Války se dneska už prostě nevyhlašují a probíhají salámovou metodou. Příroda si řekla, že to bude dělat podobně s epidemiemi. Jednou jsme my lidstvo byli rychlejší než evoluce. 

Jo, kdyby se válka pěkně vyhlásila jako před sto lety, tak by to bylo jednoduché. Hned bychom věděli, kdo začal, kdo první zaútočil, kdo se brání, kdo fouká zpovzdálí do ohně a kdo si pak na spáleništi přihřívá polívčičku. Ale v tomhle? Al Džazíra bude ukazovat, jak vyhrabávají mrtvé dětičky ze sutin a CNN bude ukazovat, jak Iráčani radostně svrhávají sochu Shaddáma Husajna.  A nebo naopak - CNN bude ukazovat, jak pohřbívají hrdinné obránce před ruskou invazí a jak jsou Ukrajinci hodní, ale odhodlaní, Ria Novosti bude ukazovat, jak minometem bombardují Doněck a na chodníku leží holčička s rozmáznutou hlavou. A realita bude obojí. 

A že se v tom obyčejným lidem žije fakt blbě? Smůla. Takhle to je, když si dnešní mocní spolu s médii hrají svoje hry. Prostě možné je všechno. Dodržujete zákaz vycházení? Někdo jiný ho nedodržuje. Opatření nefungují, protože se nedodržují a nedodržují se, protože nefungují.  Kadeřnice je bez práce a síť kasín vyinkasuje od státu odškodnění na mzdách. Ministr je nachytán v restauraci a za pár měsíců už jsou podobných tajných restaurací desítky tisíc. Je úplně jedno, jestli jste něco dodržovali. S tou válkou je to stejné. Prostě v tom musíte žít  a nikdy nevíte, kdy se dostanete do přestřelky, nikdy nevíte, kdo vám zítra bude vládnout, jen víte, že všechno bude drahé a kousek vedle vás naopak bude hluboký mír.  A bude vám houby platné, že se přidáte na jednu stranu, protože stejně nic moc nevybojujete, fronta se moc neposune  kdykoliv můžete šlápnout na minu. A někde na řečništi OSN se budou delegáti v obelcích hádat, jestli už je to válka, nebo jestli se to jmenuje nepokoje, jestli ti hrdlořezové jsou umírnění a nebo jestli je váš prezident řezník. Vám to bude samozřejmě jedno, protože vy v tom žijete, protože vás to dožene, vy v tom musíte nějak přežít.  A každé válečné opatření je stejně děravé jako covidové očkování. Moc nezabírá. 

A pak už jen tušíte, jak to někomu vyhovuje, jak kolem vás tečou obrovské prachy, ale nikdo se v ničem moc nevyzná, nikdo neví, kdo s kým a za kolik, každou chvíli se to změní, ale pro vás se nikdy nezmění nic a pokud, tak k horšímu. 

Tohle je budoucnost. Vést války tak, aby nebylo úplně jasné, že jde o válku. Příroda se to tak teď bude dělat taky. Dělat nemoc tak, aby nebylo úplně jasné, že jde o nemoc. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (145 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Bey hybridního světa by nebyl tento blog. Vždyť alternativa stojí právě na tom, že její čtenáře ani nezajímá, co je pravda a lež. Pan vidlák si rozdíl mezi pravdou a lží jendoduše zakázal ... a nejen sobě.

Každý se může mýlit, ale kdo programově odmítá rozlišovat pravdu a lež, ten zaslouží celoživotní roli lokaje mocných.

Průměrný počet slepic: 1.6 (81 hlas)

Pochodeň té jediné správné pravdy zjevené v náhlém osvícení mysli mentálního giganta opět zaplála. Všichni jsou blázni, jen Anonym je letadlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

si obhajovat SVOU pravdu,že

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co tato? :
https://www.youtube.com/watch?v=jFJl0eengs4

Nebo jich je víc? Je pravdou Fialovopětikolaiční nadšení pro válku, je pravdou Babišovotzvopoziční mlčení, je pravdou Okamurovo přání být se všemi zadobře?

Která pravda se vám líbí, otevřete se a napište. Neschovávejte se za planá slovíčka.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Přišla bida na kozaky?
Na webu www.nwoo.org prý nutili admina bit po hlavách diskutujici,jak kdysi pohotovostni pluk na Wencelaplatzu.On ztratil nervy a vypnul tam diskusi úplně,ale chodi tam k němu stejné hafo lidu a p4enášeji články tam,kde to ještě s diskusi neni tak horké a diskutuji tam.
Kdovi,zda by to šlo požalovat komunistům,no nevime co by udělal šefredaktor,kdyby se to lidi dozv3děli a začali bourat tabakkiosky s jejich novinami.Viz www.ihano.cz no nebylo by to k ještě většimu smichu smichu a to i kdyby ti komouši zas ty volby prošvihli,bo je tam ideologem "Placatý lazar" a ten se nechce hnout a PNZ jeho záchranu ignoruje jak "doktora šutr" i s celou jeho odpornou televizi na www.stripkyzesveta.cz!

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

TARGUSI zdá se mi,že jste celý život točil koláčem,nemohli by jsme spolu točit volantem dějin.?Nevim zda se tento vzkaz k vám dostane,ráno budu nějakou gumou zase zakázána!
Napsala by vám hezky co si o článku nahoře myslim,ale vzhledem k tomu,že by to stejně doběla rozžhaveným režimem rano zabito bylo by to pryyč!Proto to tu strčim kdykoli.
Minulý članek měl record 489 komentu! Mám dojem,že to bylo jen tim PNZ hned na začatku,co myslite mohl by jste to PNZ posodit očima OSTRAVAKA!!!???Je to kurva ta budoucnost nebo neni?
Nezapomente:
CO JE MOC,TO JE MOC!

Průměrný počet slepic: 2.3 (23 hlasů)

je v tom, že píše cíleně pro blbce. Je-li to cíleně adresné nebo je důvodem vlastní mentální nedostatečnost pisatelky, je podružné. Zákonitě se však naježí nejen ti opravdu chytří, ale zejména blbci, kteří si myslí, že jsou chytřejší než všichni kolem. Pak to dopadá, jak to dopadá a deratizuje se.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Problém toho multinicka je především v tom, že tapetuje. To leckoho podráždí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

A důsledek je jeho subjektivni dojem je,že "tapetuji".
Paulusku jsem vám a nejen vám připravena pokusit se dnem i noci začit vysvětlovat zcela zdarma NESMIRNÝ vyznam a obsah jednotlivých bodů,jinak beru minimum 1500 koňur na hodinu.!
Musite,ale vy a ostatni možni zájemci zkustit sami sdělit čemu přesně a konkretně nerozumite.Neni možne,aby jeden koment vám sdělil na co se studuje mnoho let na školch ,to by ty školy mohli pro zbytečnost zavřit a JA by mohla byt vaše královna,vime?!
Body a jejich obsah jsou jak vidite 32 let skryty před všemi obyvateli republiky a tato neznalost způsobuje občanům voličů BILIONOVE škody!
Na začatku jsme si tady mysleli,že bude stačit použit jen odborné terminy a zbytek si tzv inteligence dodělá a sděli veejnosti!
Nevime proč se to nestalo a dodnes se nenašel v celé republice NIKDO z intelektuálů,kteři by se těchto důležitych věci chytili a ctěnemu publiku to vysvětlili.
Dopadlo to katastroficky a jako výsledek vidite,že jsou KAŽDEMU vyplaceny je třetinové mzdy a zbytek je UKRADEN,Bohužel si ohlupeni republikovi domorodci mysli,že se nikdy nedá nic dělat a to je tak správne!
Neni a to je taky důvod proč jsem zterorizována a každá babička donese na planouci hranici svou otýpku dřivi nenot nevi a možná NIKDY se nedozvi ,že ji někdo krade dvě třetiny důchodu,jednoduše vidi v krivých zrcadlech obraz a tak jako vy Paulusku usoudi,že tapetuji.
CO JE MOC TO JE MOC!

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

Proto byla tato tehdy bohatá republika vybrána k přeměně na bananovou republiku a vidite všichni jak to jde lehce a dobře.
AA team SV vám všem může POUZE napsat co se s vámi bude dit a co zažijete ,neboť spirala historie z které se domorodci nepoučili a proto si ji asi budou muset zopakovat, došla po otčce ke stejnému bodu jako kdysi,ale niže!.
Nemáme chut v této situaci dělat vice a pokud se vidláci budou řidit ještě sami metodou CHUCPE a podřezavat si pod sebou větev na které sedi, nebude stejně ani jim pomoci.
Budou se muset chtě nechtě naučit bránit sami,Ani po 333 letech to zdá se nechtěji,anebo neumi.
Pokud máte jinou lepši metodu jak to vysvětlit to vše tzv "inteligenci",přičemž tu neni ani nikdo,kdo by na př toho solitéra Skalu upozornil emajlem ,že se bude MUSET objevit mezi voliči jinak...
Pak nezbývaá než napsat CO JE MOC TO JE MOC a pokračovat v zabavě typu chleb a hry až do vám určeneho konce a je to!

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Přestaň tady blbě mentorovat. Nech si to pro ovčany. Tady nejsi mezi sobě rovnými.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

A daji republiku do frcu.Já váše krlovna budu JEN ráda pozorovet vaše skoky na špek,budu vašim mentorem a pan gusudar o mě bude asto mluvit a řikat

TRP KRÁSKO TRP!

Moje mosazná hlava obsadi všechny náměsti a BABIŠ (ten co se chvasta,e umi řidit republiku jako podnik)vám pošle jiného svého havaristu a tak si radosti z Pauluska napustite do prádla.
Já z toho budu mit prču.
Paulusku napište jak jste mohl jako kokot přežit sanitárni den ve slepičárně a to bude k věci!

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Již jsem ti to jednou napsal. Přestaň se tu roztahovat, není to slušné. Založ si vlastní prostor, kde můžeš tapetovat, jak libo.

Zatím bez slepic

Teď když majitel webu nad pauluskem zlomil hůl,mi dává "on" hraběci rady.Nevim nač by byl dalši web,když nechce,jak se zdá NIKDO použit zachranné gummi kolo a radši budou všichni pouštět anděličky v ceste ke dnu republiky dodavané jimi zvolenymi členy gangu 5 koala la la.
Bylo by to zbytečné.Paulusku nadmi se jak balon a dej tady do placu PRVNI POSTULAT PNZ ,a napiš čemu tam nerozumiš!
Rozebereme SPOLU,proč sousedé,kteři prohrali váslku, budou mit brzy v zákoně MINIMÁLNI mzdu 12 eur na hodinu a ty borče vykotlanýsyych lebek utřeš hubu!
Povidej "kaj robiš CO TY ZAROBIŠ ,co praviš NA TU BUDOUCI DRAHOTU!
Viš,že začne brzo fajn proces řizeného krachu světa(nikdo tomu nevěři),který dohodli banksteři už 29.3.2019 a chtěli to spustit už tehdy na fleku,otevřou ho,ale v kratké době "prologem FEDu"a sice jsem tu viděla už prvni komenty jak FED přestane nakupovat dluhy no viš jak ni, to bude začatek té srandy řizeného krach jak parnik!
A vo tom to je ten diskurs!
Rozuměl jsi paulušek?.
Mohla bych ti tady zkusit dát odkaz toho rusaka akademika ,který o tom sepsal hezoučké povidáničko,ale když paulušku nemaš zajem,tak proč bych to dělala,dyť těch webů už je tolik a lidi už nudi a nic nečtou!
No řekni sám.Chceš tu dat třeba origo, kdo financoval pry "z peněz gryndýlu" vznik toho vraha C 19, dyť ten bacil s dredy jak pirat "pohlavár", NIKDY v přirodě NEEXISTOVAL,vime paulušku ?
Umiš anglinu,je to v originale a je tam přesný seznam 6 instititutú a 9 "vědců",kteři to zkonstruovali,zadáni "prace" a JAK to zrobili, přesně jak za to nafasovali tučné miliony doláčů z grantů a ty byly odkud viš to brouku,při tvém vzdêláni na 1 prioritě zla...?
Tak a teď mudruj,stejně to ikdo čitať něbuďe tak se nebuj!

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Teď když majitel webu nad pauluskem zlomil hůl,mi dává "on" hraběci rady.Nevim nač by byl dalši web,když nechce,jak se zdá NIKDO použit zachranné gummi kolo a radši budou všichni pouštět anděličky v ceste ke dnu republiky dodavané jimi zvolenymi členy gangu 5 koala la la.
Bylo by to zbytečné.Paulusku nadmi se jak balon a dej tady do placu PRVNI POSTULAT PNZ ,a napiš čemu tam nerozumiš!
Rozebereme SPOLU,proč sousedé,kteři prohrali váslku, budou mit brzy v zákoně MINIMÁLNI mzdu 12 eur na hodinu a ty borče vykotlanýsyych lebek utřeš hubu!
Povidej "kaj robiš CO TY ZAROBIŠ ,co praviš NA TU BUDOUCI DRAHOTU!
Viš,že začne brzo fajn proces řizeného krachu světa(nikdo tomu nevěři),který dohodli banksteři už 29.3.2019 a chtěli to spustit už tehdy na fleku,otevřou ho,ale v kratké době "prologem FEDu"a sice jsem tu viděla už prvni komenty jak FED přestane nakupovat dluhy no viš jak ni, to bude začatek té srandy řizeného krach jak parnik!
A vo tom to je ten diskurs!
Rozuměl jsi paulušek?.
Mohla bych ti tady zkusit dát odkaz toho rusaka akademika ,který o tom sepsal hezoučké povidáničko,ale když paulušku nemaš zajem,tak proč bych to dělala,dyť těch webů už je tolik a lidi už nudi a nic nečtou!
No řekni sám.Chceš tu dat třeba origo, kdo financoval pry "z peněz gryndýlu" vznik toho vraha C 19, dyť ten bacil s dredy jak pirat "pohlavár", NIKDY v přirodě NEEXISTOVAL,vime paulušku ?
Umiš anglinu,je to v originale a je tam přesný seznam 6 instititutú a 9 "vědců",kteři to zkonstruovali,zadáni "prace" a JAK to zrobili, přesně jak za to nafasovali tučné miliony doláčů z grantů a ty byly odkud viš to brouku,při tvém vzdêláni na 1 prioritě zla...?
Tak a teď mudruj,stejně to ikdo čitať něbuďe tak se nebuj!

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Červené knize ohrožených druhů zvířat.

Já jsem EKO a BIO a vy jste starej a hnusnej a tak fšelyjak podopnje.

A k tomu my dopomáhej Gréta, cype!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Viděl jsem ji na www.ihano.cz tam si řika ANNA PROLETÁŘKA a oni ji tam dali pod nejčtenějši.Láka ty havaristy do svých tenat i tam je jeji PNZ vystavena jak v Auslagu!
Co se tady nevi je,že jim tam pry i vysvětluje jak vypláceli oni komunisti tehdy plné mzdy a ne třetinove jako to je dnes a tady ! Poslouchaji ji tam ponejvice Narodni socialisté tj fašisté ze zbytků NSDAP tj Narodnich socialistů z Německa kdysi pan Hitler!
Dává to tam všechno do haptáku nejvice jejich ideologa mistopředsedu LUZARA ,kterému řiká LAZAR( je tež z OSTRAVY),protože prý leži jak placka no "Lazar"!
Co když se ti blbi havariste z KSČM vzpamatuji už tim webem plni jeji bod 2 PNZ, hanba!
Dej se ANNO sežrat termitům a tvoji vykotlanou bilou lebku a hnáty si dám i já do své vlajky!

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

HAMPL je "jen" SOCIOLOG ti mohou psat a pořadat v hospodách sleziny,kde "přednašeji"co všichni vědi a sklizi za to frenetický potlesk od panem GŘ TV ohlupeného davu,který dale dostává kapky a posmoli se radosti z jeho pohledu do křivého zrcadla.
Ovšem, když je vyzván,aby sdělil jaky má návrh na nápravu tak tam placl takové cypoviny,že působil pisemně jako klaun v cirkuse HUMBERTO a to tam stoji dodnes! tam
Tehdy tam ten republikový "hamplman"jestli vite co to je, nechal ještě pod čláky diskusni rubriky ,ale pak jak se dozvěděl,že je "hamplman" (kvůli těm "návrhum" na nápravu)se svymi dřisty OKAMŽITĚ a bleskově zakazal diskusi a ted na jeho www.kudyzkrize.cz pere jen drbárnu mrtvých článků podobajicich se plakáwtům,bez života a očekává freneticky potlesk od té "skaly" co stále nezpozorovala co je to za mrcoš!
paulusku pichni tomu "hampelmanovi",že tu má ve mně obdivovatelku a ja si ho ojednám na čislo!

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Viděl jsem ji na www.ihano.cz tam si řika ANNA PROLETÁŘKA a oni ji tam dali pod nejčtenějši.Láka ty havaristy do svých tenat i tam je jeji PNZ vystavena jak v Auslagu!
Co se tady nevi je,že jim tam pry i vysvětluje jak vypláceli oni komunisti tehdy plné mzdy a ne třetinove jako to je dnes a tady ! Poslouchaji ji tam ponejvice Narodni socialisté tj fašisté ze zbytků NSDAP tj Narodnich socialistů z Německa kdysi pan Hitler!
Dává to tam všechno do haptáku nejvice jejich ideologa mistopředsedu LUZARA ,kterému řiká LAZAR( je tež z OSTRAVY),protože prý leži jak placka no "Lazar"!
Co když se ti blbi havariste z KSČM vzpamatuji už tim webem plni jeji bod 2 PNZ, hanba!
Dej se ANNO sežrat termitům a tvoji vykotlanou bilou lebku a hnáty si dám i já do své vlajky!

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Úžasné překroucení reality. Co je černé je bílé a obráceně. Když jsem nositelem jediné pravdy a označuji, co je bílé a černé., pak se samozřejmě na realitu nemusím ohlížet,  vždy mám pravdu. Přece jsem jejím nositelem, či ne? Co je na lepíku je pravda přímo zjevená.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

To znamená, v jedné ulici hromada mrtvol, v druhé ulici nedělní kolonáda, kafíčko, sachrovy dortíky, viržinka vážné hovory o tom, jak moc kometa ovlivní úrodu červeného rybízu.

Akorát nebyly sociální sítě a banda pitomců, kteří hned všechno natočí a pustí na Y-trubku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

"Protože jsme se vlastně nedohodli, jestli to je nebo není nebezpečná epidemie."
A to je prave ono.
Epidemie se nedohaduji, nybrz vyhlasuji. A pak se dodrzuji protiepidemicka opatreni a to i za cenu ztrat a tim to konci.
Epidemie je valka.
Samozrejme vladni opatreni mohou byt odmitnuta (vypovezeni spolecenske smlouvy), anebo je vlada prilis slaba na to je prosadit, ci dokonce vlada vubec neexistuje. Takove spolecnosti s nizkou urovni ridicich procesu jsou vystaveny teroru lokalnich klanu (epidemickych warlordu).
O mire nebezpecnosti epidemie by nemelo byt vubec smlouvano, epidemie bud je, anebo neni, vyhodnoceni opravnenosti opatreni obcany neni na miste.
Druhou stranou mince je selhani vlady (nedostatek vakcin, rousek, chaoticka a casto si protirecici opatreni). Zde, jelikoz vlada sama vyhlasila valecny/ nouzovy stav, je na miste reseni skrze polni soud a rychle vynesene, ucinne a odstrasujici tresty.
Reseni epidemie zas takovy problem neni, problemem je demokracie, ktera ucinne reseni znemoznuje (a nejen u epidemie :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

Jen k vyhlášení pandemie, leta letoucí byl stanovenej protokol kdy a za jakých podmínek lze epidemii neřkuli pandemii vyhlásit. S nástupem covid tohle vše šlo do háje a proto rozdělené názory.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

WHO je soucasti OSN, jehoz clenem je Cesko. V tomto smeru tedy rozdelene nazory nebyly.
Jsme svedky rozkladu statnich (ridicich) struktur, jez v Cesku jeste jakz takz existovaly jen diky Babisovi.
Vzpomente: Na pocatku pandemie, behem paniky z nedostatku ochrannych pomucek a leciv, Brusel mlcel a clenske staty EU si kradly pomucky navzajem.
Dnes, v mozny predvecer valky, Brusel opet mlci, Borrell se kamsi odpoklonkoval a clenske staty EU se predhani v tom, kdo do krizove zony doda vice zbrani.
Kritika a odsouzeni zde neni nic obtizneho: staci popsat to, co vidite.
Nase stesti v pripade pandemie bylo, ze nas koronavirus se ukazal vcelku klidnym zastupcem sveho druhu a nenadelal vetsi skody.
Ted si predstavte, ze s takovou kvalitou rizeni na statni a evropske urovni budem vystaveni nejakemu hemorhagickemu sekaci, co se nezakeca, treba ebole.
To bychom byli svedky obrazu, jak ze stredovekeho mesta, zachvaceneho morem.
Udalosti poslednich nekolika let jsou velkou obzalobou prace samozvanych bruselskych elit, ale i prace ceskych politickych stran.
Prijee mi to jako sledovani filmu o dekadentnim konci jednoho rozkladajiciho se imperia.

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

Ono je pak v podstatě jedno kdo to vyhlásil když obešel předchozí protokoly. A babišák to převzal eins dva.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Nemuze mit CR zadny protokol, to snad da rozum.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

ze Šputniku V.jaksi se to vytratilo ze skla.pry kasiruje ta pohlavárka pytle peněz,má v Bigfarme totiž přibuzné,ale to nikdo nesmi vědět a tak se dá vydělat na nerez šrotu nacpaneho do prý "vakcin" mRNA,kde to sype do hrnců,kde se ty bacily vaři jedna směna a nikdo nesmi zjistit která!
Lidičky ráno bude mit cenzor žně ta guma vygumuje i sama sebe!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Pokud někdo, tedy stát, chce po svých občanech aby posloucali jeho moudra nařízení, musí v první řadě dodržovat svoje vlastní zákony.

Podle českých zákonů vyhlašují epidemie Krajské hygienické stanice. Nikoli ředitel lobistického spolku WHO.

Krajské hyg. st. jsou ovšem limitovány a vyhlašují epidemii podle hodnot incidence týdenních monitoringu ARI. Při dosažení epidemického prahu 1600 – 1800 je vyhlašována v ČR chřipková epidemie.

To číslo se týká lidí skutečně nakažených, tedy lidí kteří se obrátili na lékaře se skutečnými příznaky nemoci. Netýká se to počtu lidí kteří byli pozitivně testováni.

Oficiálně, tedy zákonným způsobem nebyla v ČR vyhlášena epidemie, natož pandemie.

Pokud nebyla řádně vyhlášena, pak veškerá nařízení která se o epidemii či pandemii opírají jsou protizákonná a ten kdo je vyhlašuje se dopouští zneužití pravomoci veřejného činitele.

Správný, tedy zákonný postup měl být ten, že se měl změnit zákon ve smyslu ,,Pandemie vyhlašuje WHO" a nebo pandemii měly vyhlásit Krajské hyg. st. Pak by ovšem ředite KHS byl zodpovědný za nesprávné vyhlášení a za škody tímto nesprávným vyhlášením vzniklé.

Vím, že kovid není chřipka a že je to nebezpečná a v některých případech smrtelná nemoc. To však nic nemění na výše uvedeném, tedy nezákonném postupu státu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu

Trvalý odkaz

CR nemuze vyhlasit celosvetovou pandemii, protoze nema jurisdikci na uzemi druhych statu.
Pandemii vyhlasuje OSN, jejiz je Cesko clenem, coz se take stalo:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/svet-celi-koronavirove-pandem…
Pokud se nakaza rozjizdi po celem svete, nemusi Cesko jeste pred tim vyhlasovat epidemii, prechazi se rovnou do pandemickeho rezimu.
Anebo byste si pral, aby pandemii na nasem uzremi vyhlasovalo treba Maroko?
Namitky, ze pandemie nebyla vyhlasena se zakonem jsou liche, byly vyhlasena v souladu s nasimi mezinarodnimi zavazky a pravne je vse v poradku.
CR je dobrovolnym clenem OSN a zavazalo se plnit smlouvou dane zavazky, kam patri i podrizrni se vynosum a vyhlasenim organu organizace.

Průměrný počet slepic: 3 (17 hlasů)

Nedělám to složité, jen jsem očekával zákonný postup.

Pandemii na našem území vyhlašujeme my (nikoli Maroko u nás a my v Maroku) prostřednictvím hygienických stanic. To se nestalo. Hygienické stanice vyhlašují začátek i konec.

Stát, vláda o epidemii hodně (od vyhlášení WHO) mluvili, ale nevyhlásili ani nenařídili Krajským hyg. st. pandemii vyhlásit.

Od WHO přebíráme jen to, co se někomu hodí do krámu. Například požadavek neočkovat třetí dávku  a darovat jí rozvojovým zemím jsme neakceptovali. Domnívám se, že WHO může poze doporučovat, nařizovat může RB OSN.

O tom, že v ČR epidemie nebyla a není psal už na jaře 2020:  https://www.idnes.cz/technet/veda/koronavirus-v-cr.A200521_094935_veda_mla

WHO se stále více stává lobistickou organizací, (koho chleba jíš, toho píseň zpívej), kdy prosazuje přání donátorů, kdy polovina rozpočtu organizace WHO je financována soukromými nadacemi a průmyslovými podniky. 10% dává Melinda a Bil Gatesovi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu

Trvalý odkaz

Nebot maji pouze lokalni pravomoce.
Pandemie se pravne nevyhlasuje, ale oznacuje se tak urcity proces uvnitr spolecnosti.
Nas dva rozsoudi jen primy odkaz na zakon, anebo vyhlasku, kde se mluvi o tom, ze pandemii vyhlsduji hygienicke stanice, jak rikate.

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu

Trvalý odkaz

"Jedno z kritérií, které vypovídá o počínající epidemii chřipky je počet nemocných na 100 000 obyvatel. Jde o hranici okolo 1600 -1800 případů. Nemocnost je nutno hodnotit v souvislostech, nutno hodnotit trend nemocnosti a ne jednorázový nárůst."
Cislo 1600 je pomocnym ukazatelem, ne absolutni hodnotou ("Nemocnost je nutno hodnotit v souvislostech").
Zalezi na rychlosti narustu a lokalizaci.
Bude- li v Brne (2x100 tisic obyvatel) behem tydne evidovano 3,5 tisice nemocnych, asi zastrihate usima. Bude-li na uzemi CR (10x100 tisic) ohlaseno behem podzimnich 3 mesicu 300 tisic nemocnych, rovnomerne rozesetych po uzemi republiky, asi zustanete v klidu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Souhlas.

Jenom pro pořádek podotknu, že vyhláška hovoří o nemocných, tedy o lidech kteří mají zdravotní problémy a léčí se s nimi (doma, nemocnice).  Nemluví o pozitivně testovaných, ti se do toho počtu 1.600 - 1.800 počítat nemohou.

Bylo-li by na území ČR ( 100x100 tisíc) 160 tisíc nemocných, skutečně nemocných a nikoli pozitivně testovaných, pak by byla naplněna hranice pro vyhlášení epidemie. Pak bych se opravdu bál.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu

Trvalý odkaz

Nepru se o podstatu procesu a jeho nevhodneho reseni, pouze upozornuji na to, ze argumenty oponentu, tykajici se pravne neoduvodneneho zpusobu reseni nejsou na miste. Takova argumentace je jen ztratou casu a odvadeni od podstaty problemu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Stridor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podstata věci pojmenovaná Stridorem

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Podstatou věci je přežití maximálního počtu obyvatel, v co nejlepším stavu. Toto nařízení, aby vedlo ke kýženému výsledku, nemůže z podstaty věci být ani demokratické, a nemůže definovat žádné výjimky. Je to prostě něco jako válka, ale se submikroskopickým nepřítelem. Virus se někdy jen "sveze" k jinému hostiteli, kterého zlikviduje. Zatím nechápeme, proč toho ano a jiného ne, takže je třeba maximální opatrnosti a hlavně sledovat co nejvíce parametrů nemocných i přenašečů. Pokud plně pochopíme mechanismus postupu viru, potom máme všichni šanci. Pokud se budeme mezi sebou hádat, dříve či později zvítězí ten třetí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Stačí se podívat nezaujatě a informovaně odkud obě Vidlákem pěkně popsaná zla pocházejí, kdo je a proč posílá do světa.
Kdo si odjakživa hraje se sirčičkami všeho druhu aby zakryl svoji neschopnost postavit životaschopný stát na idei vyšší než je imperiální, aby znova a znova posiloval svoji přítomnost v celém světě, aby si jej kolonizoval pro naplnění svých rostoucích nestoudných potřeb, aby nikoli vedl ale ovládal, řídil, sosal.
Otázkou pro mě je zda je to s podporou války a odporem k ní stále oněch u nás pověstných 50 : 50, kdo bude víc vidět a slyšet, a zda vůbec máme šanci přežít.
Bezdětná rozvedená má jasno. Vy?

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

zas a znovu:

Pozitivně testovaný který nemá žádné příznaky se nerovná nemocný. To že nemoci chodí pořád kolem všech je běžné a většinou se s tím člověk vypořádá ani si toho nevšimne.
Nemocný je ten co má příznaky nemoci. Takhle si tedy škrtněte cca 50 až 75% lidí kterým není ani fň. A poté můžeme začít tvrdit, že to je opravdu taková hodně drsnější chřipečka, která po 2 letech už zmutovala do běžné chřipečky. To by ovšem neměli politici a novináři takhle konstatně strašit po 2 roky nonstop. Z těch +-40k co zemřelo nadbytečně patří covidu tak max. 25%, za zbytek můžou další přidružené nemoci + věk, strach, propaganda, telefoničtí doktoři, odklady preventivek, neakutních operací a jiných zákroků, samota, izolace, méně pohybu a stress.

Průměrný počet slepic: 4.1 (36 hlasů)

Těch 44 tisíc nadúmrtí za roky 2020+2021 jdou za Covidem - jakmile se epidemie na podzim a na jaře rozjela, tak následně rostly počty zemřelých. Pak se vyhlásily lockdowny a počty nakažených a následně zemřelých začaly klesat. Korelace vývoje počtu nakažených a počtu zemřelých byla 100% (až Omikron se ukázal jako méně smrtelný - ale i na něj umírá dost lidí - v současnosti oficiálně přes 50 denně). Zavedení lockdownů znamenalo poklesy počtu nakažených a počtu zemřelých.

Průměrný počet slepic: 3.4 (40 hlasů)

Ta nadúmrtí jdou za selháním primární péče. Nemocný měl 2 možnosti. Léčit se doma Paralenem nebo chcípat na JIP, často pod high flow kyslíkem. Nic mezi tím. Praktičtí lékaři byli a dodnes jsou před Covidem zabarikádovaní. Nesvádím to na ně, nedostali léčebné protokoly z MZ.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Tak to opravdu je. Nechtěli nás léčit, chtěli nás vystrašit a očkovat sračkou. Zda bylo účelem jen zbohatnutí již tak bohatých farmafirem , nebo i něco jiného se teprve uvidí, ale to, že nám bránili v normální léčbě je prostě fakt.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to furt stejný. Kvůli pár nenažraným boháčům roztřískáme Evropu, kvůli pár utopeným migrantům vrátíme Evropu do pravěku, kvůli pár nemocným imbecilům zlogdaunujeme a zlikvidujeme svět, rozpáráme rodiny, přešijeme si pohlaví a necháme se dobrovolně ztumpachovatět abychom mohli doufat, že bude líp.
To káže demosgráca a jejich milion za-konů.
Režim nejlepší z nejlepších, lepší pré pro blboně nevymysleli.
Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

má větší moc. V době internetu není vnímána jen zrakem, ale i sluchem. Vlezla nám i do kapsy, aniž jsme se zastavili v trafice.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

měla jiné mediální krytí, neviděli jsme satelitní snímky, neznali počty vojáků. Válka v Tibetu to samé. Zato z Malvín jsme věděli hned o křižníku Belgrano a viděli zpomaleně střelu Exocet pronikat do boku lodi. Na válku v zálivu už čekaly televizní štáby (stejně jako na průvod 17. listopadu v prase). Dnes se válka mezi Rusy musí rozdělávat málem násilím a štáby jsou u všeho, plné debilizovaných, historii neznajících novinářů. A čekajících pehů, kreténů, politologů, politických geografů a jiných elitních úchylů na svůj žvanec.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)