Vánočně zemědělský

Autor
Štítky

Přátelé, než se vrátíme k politice, prezidentským volbám a dalším peripetiím, mám dnes ještě jednu zemědělsky vánoční aktualitu pro všechny, kteří si podle mého doporučení na podzim připravili záhony. Máme tu zimu a konec roku, běžný zemědělec má všechno hotovo a právě v tuto dobu jezdí na dovolenou, protože nemusí nic. My sedláci, co máme i nějaká zvířátka, my jsme na tom o něco hůř, protože prasátka musejí dostat nažrat každý den. Ale zase si užíváme zabijaček…

Máme tu téměř každoroční úkaz – Vánoce na blátě. V USA mrzne až praští, lidé se ztrácejí v blizzardech, zimu mají i v subtropech, Sibiř také zasáhl závan arktického vzduchu, který došel do Mongolska i Kazachstánu, jen v Evropě nám teplý golfský proud jako obvykle zajišťuje teploty nad nulou se sluníčkem.

Aktuální předpověď slibuje, že toto počasí vydrží nejméně týden a možná ještě déle. Bude relativně teplo a i když jsou dny krátké a slunce se nezvedne moc vysoko, v zemědělsky úrodných krajích sleze sníh a… pozor, to je důležité… při trošce štěstí začnou osychat hroudy na oraništi.

Samozřejmě nehrozí, že by se to podařilo všude, ale na Žatecku či Kolínsku a samozřejmě na jižní Moravě to vidím jako reálně možné.

Pokud se tak stane a uvidíte vršky brázd lehce obeschlé, vemte hrábě a záhonky krásně srovnejte. Shrňte kopečky do dolin a udělejte krásnou rovnou pláň.

Vy, co máte obdělanou větší plochu, vy vytáhněte smyky, zapřáhněte je za vaše malotraktory a pokud budete mít počasí, usmykujte vaše záhumenky.

Na záhoncích a políčkách co nejméně šlapejte. Ještě nesejete, zima bude trvat ještě tři měsíce. Ale pokud teď hlínu srovnáte, tak na to srovnané pole během zimy ještě mnohokrát naprší a nasněží. Kapiláry v půdě se propojí a na jaře pak jen „načehráte“ horní dva centimetry půdy pro zasetí a pod tím budete mít krásně vlhkou prsť, která bude schopna dlouho tahat vodu z hloubky a kořínky rostlin budou mít kam růst směrem za vodou.

Pokud se během zimy nebo brzkého jara tato operace neudělá a dostanete se ke srovnání políček až v dubnu těsně před zasetím, tak tam budete mít místa, kde hlína proschne do hloubky deseti i patnácti centimetrů (tam kde ji nahrnete do dolíků) a rostlilnky budou mít co dělat, aby to přežily. Proto je velmi žádoucí tuto operaci v zimě udělat, pokud se naskytne příležitost. Teď to vypadá, že by to šlo.

Nemluvě o tom, že tím převrátíte naruby život myším, vyplašíte je, zničíte jim doupátka, ony nebudu mít doma sucho, navlhnou jim kožíšky, dostanou zápal plic a vychcípají z přirozených příčin samy i bez jedů a jiné chemie.

A ještě jedna věc je poměrně žádoucí…

Málokdo dneska sežene pěkně odleželý tříletý kravský hnůj. Já sám na podzim zaorávám prasečí kejdu, která je nejvýše rok stará. Staří sedláci by řekli, že se jedná o hladový hnůj. Sice už to shnilo, ale zdaleka neproběhly všechny procesy. Hnůj umí být pěkně ostrý a skoro vždycky je kyselý, protože neměl dost času vyzrát.

Já běžně doporučuju, aby se kromě hnoje používala i umělá hnojiva, protože to zvětšuje výnosy. Hnůj jde do půdy kvůli organické hmotě. Ano, hnůj obsahuje hodně dusíku, ale ten umíme dodat i jinak. Důležitější je kultivace půdy pomocí rostlinných zbytků, než řešit dusíkaté látky. Vidlácké zemědělství počítá s hnojem i s průmyslovými hnojivy.

Pokud budete dlouhá léta kultivovat půdu a horko těžko sháníte nějakého chovatele, aby vám dal nějakou tu odleželou mrvu a používáte, co seženete, tak se vám na zahradě jednoho dne objeví první přeslička, objeví se mech… a v té chvíli víte, že máte půdu dost kyselou. Aby se vám to nestalo, je velmi vhodné přidat trochu vápna, aby se PH pěkně srovnalo. Jen ti, kdo mají své zahrádky na vápencích, si s tím nemusejí dělat hlavu. Ti naopak potřebují přetlačit zásaditost své půdy. Všude jinde ale není od věci, teď v zimě záhonky zlehka povápnit.

Nejlepší je, udělat to za mokra nebo za sněhu. Aby vám vítr to lehké vápno zase neodfoukal. Není zapotřebí moc, abyste to nepřehnali. Na 500m2 postačí necelý pytel. Vápno opatrně rozhoďte, aby ho nikde nebylo moc, půda by měla připomínat pocukrovanou buchtu. Pokud seženete dolomitické vápno, tak si tím navíc přidáte do půdy hořčík. Ale není to nezbytné.

Myslete na to, nemusíte to dělat každý rok, ale pokud máte ve vlhkých koutech zahrady přesličky, tak to udělejte určitě.

Je to všem jasné? Pokud obeschnou vršky hrud, pěkně si srovnejte záhonky, hodně tím pomůžete rostlinkám na jaře, kdy je málo vody a zelenina ji nejvíc potřebuje. Kdo jste na podzim sehnali pochybný neodleželý hnůj a někde v kůlně vám leží pytel NPK nebo ledku, vy si teď záhonky navíc zlehka pocukrujte vápnem. Bude se vám to hodit.

Kdo to neuděláte teď, sledujte situaci a pokuste se to udělat jindy v zimě, kdy bude sucho a nad nulou. Řešit to nemusíte jen tam, kde zjara dostatečně prší. Já sám odhaduji, že příští víkend na to vlítnu a usmykuju.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (93 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

poděkovat naší vyjímečně schopné vládě, která dokázala dokonale využít svého evropského předsednictví a zajistila ním takové pěkné, výrazné vánoční oteplení! Zásobníky plynu tak zůstanou ještě na sklonku roku jistě téměř netknuté, tudíž plné. Ó, jak je ta naše vláda prozíravá! Nejprve dokázala zarazit testování na Covid, čímž tuto obávanou epidémii prakticky zlikvidovala. Nyní vhodnou volbou počasí nás razantním způsobem zbaví závislosti na ruských energetických zdrojích a uspíší tak (dle některých, mimořádně uvědomělých jedinců) zcela jasnou poražku, jakéhosi putinovského Ruska.

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jo... dříve si mimořádně uvědomělí jedinci přáli porážku hitlerovského Německa, nyní si přejí porážku putinovského Ruska, nic zvláštního..., oba tyto zrůdné režimy ohrožovaly v případě putinovského Ruska stále ohrožují, naší demokratickou civilizaci, naše tradice i kulturu.

Průměrný počet slepic: 1.9 (31 hlas)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty nejsi náš, ty jseš balík od SS.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blábolite hlouposti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti, kdysi mimořádně uvědoměli jedinci, věřili v boží prozřetelnost svého jediného, velikého vůdce. A vy, současní blbouni častujete Rusy názvy jako: Zaostalí, východní primitivové, mongolové. Přičemž, nesmyslně opěvujete Ukrajince. Jako kdyby snad byli z jiného těsta a světa. Já, jako méně uvědomělý člověk, osobně neurážím Rusy a ani Ukrajince. Ale v České republice nechci ani Rusy, ba ani Ukrajince. Proč? Protože, moje představa o demokracií, civilizací, tradicí a kulturou se naprosto neshoduje s tím co mají v Rusku a především na Ukrajině!

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Tady ale nejde o to, co vy chcete nebo nechcete v ČR. Tady jde o ruské vraždění na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 1.5 (22 hlasů)

U nás de především o naše potřeby a ty cizácké si strč do ...Kerá mordechujcká sviňa vás platí?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

A copak Vám chybí?

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Nemá smysl vám nic odepisovat, páč vás potřeby našich synů a dcer vůbec nezajímají. Vy ste jen obyčejné globalistické pošahané prase. Vy si budete rozumět jen s vládní a podvládní sebrankou, kerá se uzurpuje nám nařizovat bídu , ohlupování a kamarádění se zločincema největšího kalibru a krást nám z kapes. A to začalo hned po 89tém, jak ta ožralá služka cizáků byla puštěna zaplacenými estébáky z basy. Ty voe, a možná ste eště ani nebyl na světě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

A americké vraždění vám nevadilo..., o tom jste zatím nenapsal ani slovo. Tady je vidět, co jste za zpracovaného magora.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chce jako on zase pustit do Evropy vsechny rusaky
Styd se novy hiltlere
no ni

6
Z
Co
Č

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

To nam vsem nadeli v novem roce nami volena vlada satanistu a ne ze ne 100% aaaaaaaaaaaaaaaaaa
O
D
S a dalsi necistoty kerymi budeme muse hnojit a hnojit
No ni ooooooooo

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Vlada se bude vysmiva svym volicum pry si neumi vydelat ani na elekriku a plyn tak to bude pokracovat a daji to nacisto dodupani volici k soudu
To je co to tu jeste nebylo ale bude brzy opravdu
podivejte se jak znovu probiha upalpvani kazani husitskych potomku nicenim jejich textu aby jim nikdo neroumel az do doby kdy vas daji jarinove a plem plem fuck fuck pobit hladem a zimou a jejich vlada vyda na ukrajinu 64 000 000 000 rocne aby nebyl mir
No ni

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všeho do času! Zatím se dějí věci samovolně a bez účasti vlády. Kdyby to šlo, vychválila by se do nebes i za teplé počasí.
Zatím pro nás neudělala nic a pochválila se i za to, jak vzrostl počet lidí závislých na dávkách.
Dobře se u nás mají ti, kteří zde nikdy nepracovali, neodváděli daně, neplatili si zdravotnictví a s dávkami jsou na tom líp než naši lidé.
Však i byty dostávají přednostně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Lidmi, kteří neplatí zdravotnictví myslíte třeba Vrábela?

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

Ten žije v Srbsku.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Tak proč se sere do Česka... ?
Nebo my tady snad kážeme srbům jako mají mít vládu v Srbsku... ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy se serete do Ukrajiny a Ruska a je vám po tom hovno, tak drž klapačku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Utrpení druhých žádnému slušnému člověku nemůže být lhostejno i pokud by na tvůj domov dopadaly ruské rakety a ruští vojáci by znásilnili tebe a tvé děti, samozřejmě že bych ti pomohl.

Průměrný počet slepic: 1.4 (12 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

A že ti nebylo takhle líto jugoslávských civilistů včetně dětí... Přes sto tisíc mrtvých civilistů díky USA, NATO - tedy i díky nám.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

NATO a USA mohli za to, že tam Srbové začali válku ?
Zajímavý názor...

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Satanská zrůdo, prý Cz!!!
Jako slušnému člověku mi už v roce 1999 nebylo jedno vraždění srbských dětí v Bělehradu přímo v TV přenosu emerickými zmrdy a to bez podpory od OSN.
Pokud v jevropeji vypukne válka tak si tě valaši najdou a umravní tě jednou pro vždy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by karči (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tyhle impotentní výhružky typu "až nastane X, tak dostaneš co zasloužíš" mě vždycky pobaví.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Nejste do rodiny s malým Bendou?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Ukrajinci se sami rozhodli, že se nenechají od Ruska obsadit.

Podporovat jejich rozhodnutí není nic špatného.

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

Zelenský a západ se tak rozhodli. Ukrajinci to celé za ně odsírají.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Pokud by tomu tak bylo, tak by ukrajinská dezerce byla na výrazně vyšší úrovni. O partizánských aktivitách ani nemluvě.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Republiku a prinaseji sebou jen zkázu a válku a zneužívají k tomu už tak znásilněné a jimi spoluohlupovane česke nevinné holubičky
Fuj fuj fuj to je hnůj!!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

putinovci si přáli tuhou zimu..., ale nějak jim to nevychází..., po novém roce má být až 12 stupňů, když bude svítit sluníčko tak i 15 , to vypadá na další teplotní rekordy...
proti "alternativě" už se spiklo i počasí , mrzuté.... :-))) Tolik vidlákem dychtivě očekávaný mráz z Kremlu nepřišel...
A to není vše, Ukrajinci trefili ruskou leteckou základnu Engels hluboko v Rusku, tři mrtví ruští skřeti, tedy to tvrdí kremelská propaganda... reálně těch mrtvých bude tak desetinásobek...

Průměrný počet slepic: 2 (21 hlas)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

výstižné lidové rčení: Když je štěstí unavené i na vola si sedne!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Spojené státy americké se dopouští závažného podvodu na zbytku světa. Za mě jde o největší podvod v historii lidstva, když nepočítám zneveřejněné patenty Nikoly Tesly na volně dostupnou energii. Spojené státy se díky tomuto podvodu staly světovým impériem číslo jedna a dnes mají ambice ovládnout vojensko-politicky celý svět.
Nutno dodat, že svou geopolitickou kariéru začaly největší humanitární katastrofou všech dob - odpálením nukleárních bomb na Hirošimu a Nagasaki."
Názory lidí:
- 👍👍...proto bylo potřeba totálně rozdělit a nesmiřitelně rozhádat lidi, málo lidí si dá do souvislostí, pro někoho vzájemně naprosto nesouvisejícího dění, když někomu řeknu že pro pár lidí které vy správně nazýváte "loutkovodiči" je naprosto nepřijatelná spolupráce jakékoli země s jakoukoli, a udělají proti tomu naprosto cokoli...ale jak z toho ven ?...už jsem přestal věřit že to většině dojde, to totální embargo na pravdu je děsivý, a znám spoustu, jinak skvělých lidí, ale největší žumpa ČT, je pro ně prostě jediná pravda...ani jsem toho tolik nechtěl napsat, původně to měl být jen "palec nahoru", takže v neděli před Obecním domem ahoj....a na zdraví...🥂
- Divný , že když USA vtrhli do Iráku ( suverenní stát ) , nic se nedělo ???
- Mňa by tiež zaujímali, na základe čoho USA uskutočnia inváziu do krajín po celom svete. Aká je to zmluva, dohoda, poverenie? Vedú vojnu tisíce kilometrov od svojich hraníc. Kto im dal na to právo?
- FAKTY PRAVDIVE OVĚŘITELNÉ INFORMACE.ZADNE SPIKLENECKÉ TEORIE. TLESKAM A SMEKÁM. A BLAHOPŘEJI. SUPR
- ...proto bylo potřeba totálně rozdělit a nesmiřitelně rozhádat lidi, málo lidí si dá do souvislostí, pro někoho vzájemně naprosto nesouvisejícího dění, když někomu řeknu že pro pár lidí které vy správně nazýváte "loutkovodiči" je naprosto nepřijatelná spolupráce jakékoli země s jakoukoli, a udělají proti tomu naprosto cokoli…, už jsem přestal věřit že to většině dojde, totální embargo na pravdu je děsivý, a znám spoustu jinak skvělých lidí, ale největší žumpa ČT, je pro ně jediná pravda..

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vrábel jako obvykle lže.

ad "volně dostupná energie" - lež. https://www.aap.com.au/factcheck/tesla-free-energy-meme-shockingly-shor…
ad "největší humanitární katastrofa všech dob" - lež. Například i porovnání s sovětským hladomorem na Ukrajině vychází vcelku jasně. Nehledě na kontext události (ukončení WW2).

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

Chlapče, tyhle komentáře muže psát jen člověk z ústavu 😔

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Budějčák (neověřeno)

Trvalý odkaz

A něco jiného než ad hominem nám neřeknete?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Se tu mezi znami vyhybaji sppluzbe v zakopu ukrajiny a boji se ze na ne tam ceka udelat se hnojivem tam a ne ady proto u mei nami nechteji duvodnovat jak okupovali panu putinovi jeho nove republiky a on jim pozhasinal za tosvetla a ted prinasi na ukrajinu mirove pochodne do pruvodu pohrobku division
S
S
Galiien
No ni???

No in
/)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A to si myslíte, že tady snad ty vaše odkazy někdo čte...?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Když je nečtete, tak nemusíte reagovat. Konec konců nemáte ani na co.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

No právě, jestli vám nevadí, že je sem dáváte zbytečně..., když není na co reagovat. Asi je sem nedáváte kvůli tomu...:-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Ne každý je jako vy, aby zavíral oči před realitou a ignoroval nepohodlná fakta.

Pro takové lidi sem píšu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Jestli si myslíte, že dospělé lidi ovlivníte a změníte jejich přesvědčení nějakými svými demagogickými žvásty...
Podle sebe soudím tebe? Naivní.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Upozornit na časovou posloupnost událostí, tedy že minské dohody vznikly až po začátku ruské agrese. Nebo například na existenci https://en.wikipedia.org/wiki/Russian%E2%80%93Ukrainian_Friendship_Trea… a její porušení ze strany ruska nepovažuji za demagogické žvásty.

Jsou to relevantní fakta. Často fakta, která popírají různá tvrzení, která zde člověk slyší často a hlavně snahu bagatelizovat ruskou agresi na Ukrajině.

Vaše označení mých příspěvků jako "demagogických žvástů" považuji za velice ironické. Co si pod tímto souslovím představujete?

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Zas postatvili sve /
S
S
hrdlorezy a vrahy s jejich rakeami 5 minu pred m
Moskvu a mysleli i ze podvodnym podpisem minskych dohod se dozbroji a zas zautoci!
Strejda putin dodal kapky ale jim!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Gdo válku začal a gdy byla odstartována finančně , logisticky a zárukami harpagondechujcké federace?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Jestli si myslíte, že dospělé lidi ovlivníte a změníte jejich přesvědčení nějakými svými demagogickými žvásty...
Podle sebe soudím tebe? Naivní.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan profesor obvykle neplácá do větru, ale jeho poslední článek mě docela šokoval. Ale když o tom přemýšlím, tak proč ne. Západ další ropu nutně potřebuje a to hned. Katar je schopen vyvážen 2 miliony barelů denně a je nejsnadněji dostupným ovocem. Americké vojenské základny jsou v místě, OPEC se ho nezastane, z toho v roce 2019 vystoupil, ropu chce vyvážet do Číny, ale smlouvy ještě podepsány nejsou. Teď je doopravdy ten pravý čas! Možná stačí jen trochu víc zatlačit a je to v kapse. Ale samozřejmě, pokud by to mělo působit jako výchovná lekce pro ostatní země v Zálivu, musí to být dostatečně exemplární.

Červená karta pro Katar
Declan Hayes, 23. prosince 2022, přeloženo ze Strategic Culture
Declan Hayes je katolický myslitel, přednášel finance na Southamptonské univerzitě (Anglie).

Katar sice uspořádal prvotřídní turnaj mistrovství světa s hollywoodsky napsaným koncem, zábava a hry skončily a na lavičkách, přesněji řečeno na katarských hranicích, se rozhořívá válka. Zcela správné rozhodnutí FIFA nařídilo princi Zelenskému, aby si rusofobní projev, který chtěl pronést před výkopem finále mistrovství světa, strčil tam, kde slunce nesvítí.
Ať už je to s argentinským triumfem a Mbappého oceněním Zlatou kopačkou jakkoli, skutečnými cenami, po nichž NATO touží, jsou obrovské přírodní zdroje Ruska i Kataru. Bohužel, Rusové mají obrovskou armádu a několik velmi impozantních spojenců, kteří chrání jejich Bohem darované bohatství. Katarská bašta Muslimského bratrstva nejenže žádné takové svaly nemá, ale její vůdci se zdají být příliš intelektuálně zaostalí na to, aby rozpoznali, že se nacházejí ve velmi labilní pozici.
Připomeňme si nedávné katarské zločiny, a to jak ty, které se počítají, tak ty, které se nepočítají, jako je hostování válečného zločince Karadáwího a financování eskader smrti řízených NATO v Sýrii i Libyi s cílem atomizovat multikulturní mozaiky těchto zemí.
Ale Katar se dopustil hříchů, které se dají označit za smrtelné: neorganizoval celoroční přehlídky LGBT a jako ďábel ohánějící se jablkem v rajské zahradě svedl trolku z EU, aby plnila jeho příkazy. Katar, jak se zdá, neposlouchal Josepa Borrella, který vysvětloval, že EU je rajská zahrada, demokratická oáza ve vyprahlé krajině světa, která musí, stejně jako předtím Hitlerovi zahradníci, budovat autobahny táhnoucí se do nitra Ruska, aby Rusko mohlo být přivedeno na buben.

Zatímco ruské ozbrojené síly Borrellově jízdě učinily přítrž, EU se spolu se svými angloamerickými šéfy poohlédla jinde, a našla. Nízko visící ovoce v podobě obrovských ložisek zemního plynu se nachází v Kataru. Kdo by jim to mohl mít za zlé?

Zde je jednoduchá otázka. Jak může Katar doufat, že zabrání NATO v přisvojení si obrovských zdrojů Kataru, aby tam Peter Tatchell (Katar zakázal protest LGBT aktivisty Petera Tatchella) a další trojští koně NATO mohli pořádat nepřetržité LGBT přehlídky a večírky? Jestliže Irák ani Libye tomu nedokázaly zabránit a jestliže Sýrie zaplatila strašlivou cenu za odpor proti zlu NATO, jakou šanci má katarský ministát, který je britským výtvorem postaveným na osvědčeném receptu "rozděl a panuj"?

Katar má menší šanci zastavit NATO, než že někdy vyhraje mistrovství světa ve fotbale. Jinými slovy, šanci nemá žádnou. Žije, stejně jako vždy žil, z milosti svých angloamerických pánů, kteří mají v této malé zemi velké námořní a letecké základny.
Protože tedy NATO potřebuje jen nějakou záminku k válce, nevěstí to nic dobrého pro katarské nafoukané "královské rodiny", které se ocitly v černých knihách Petera Tatchella, a také ubohého německého fotbalového týmu.
Než přejdeme ke skutečné příčině toho, proč "Katar Delenda Est" - proč jsou katarské dny sečteny, nejprve si všimněme, pod jak velkým tlakem se Borrellova rajská zahrada nachází. Německo právě přežilo, zřejmě jen díky svým dobře udržovaným zubům, pravicový převrat provedený sedmdesátníky s rozvrzanými koleny a střevními potížemi, Srbsko musí být již po několikáté a z jakéhokoli vymyšleného důvodu opět vystaveno meči a vzdálený mafiánský stát nevládních organizací Haiti je opět znásilňován. Některé britské odbory vydávají znepokojivé zvuky a Číňané, padouši par excellence - bolševník obrovský v Borrellově milované zahradě - mají tu drzost protestovat proti tomu, že britští zločinci drsně mlátí jejich diplomatický personál. To vše se děje a Katar v tom nehraje žádnou roli.
Protože Katar nesmí narušit plány Angloameričanů na znovudobytí světa, které závisí na zadržování Číny a Ruska, musí Katar odevzdat své zdroje NATO, jinak půjde cestou vymřelých třetihorních živočichů. To, že Katar a v menší míře i Saudská Arábie uvažují o prodeji veškerého svého plynu a ropy Číně a o placení v jüanech, je skutečným důvodem k jejich nekrologu.

Protože NATO ani jejich spojenci z EU nemohou dopustit, aby je potkal Hitlerův osud, může Katar brzy očekávat plný útok americké námořní pěchoty a francouzské cizinecké legie, jakmile tiskový sbor NATO prohlásí tyto krocany zralé na oškubání. Zpustošení Kataru by bylo z vojenského hlediska nejen hračkou, ale i poučením pro všechny ostatní, kteří mají nepromyšlené nápady, jak se vzepřít nadřazeným plánům NATO. Zabijte kuře a vyděste saúdské opice, jak by řekli čínští nepřátelé NATO.
Problémy Číny a Ruska by sice zůstaly (Zelenského zadlužená Říše nevadí a nikdy nevadila, a jako záminka pro tažení proti Rusku může být dobrá), ale jejich osud musí počkat na jiný den. Asi málokdo bude truchlit nad tím, že NATO zmasakruje Katar, ale to vše ještě bude v konečném důsledku záviset na vojenských a diplomatických schopnostech zemí BRIICS a zejména Číny. Jak by Číňané řekli: Přicházejí zajímavé časy pro NATO.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Inza.
Díky,výborný příspěvek.
Důvod napadení Kataru je,že chce obchodovat s Čínou juanem a ne dolarem.
Víme jak dopadl Kaddafi,když nechtěl obchodovat dolarem.
Už jsem to psal po obsazování Ukrajiny,větší problém nastane na BV.
SA se snaží také o vymanění s dolarového chomoutu a další by následovali,tak je chtějí USA,hned na začátku umravnit.Protože chtějí toho využít,že Rusko má dost problému doma a na BV,nemá sílu přijet na pomoc.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)