Varováni jsme dostatečně...

Autor

Jen velmi málo katastrof se stane bez varování… Málokdy přijde něco úplně z ničeho nic. Tu a tam nějaké zemětřesení nebo nečekaná povodeň… tu a tam bouchne sopka, přijde tsunami, či tak něco. Sem tam začne někde hořet. Ale většinou je to tak, že si nejprve dlouho o katastrofu koledujeme, než se doopravdy stane.

Několik let předtím, než Titanic narazil na ledovec a šel ke dnu, vyšla kniha o zkáze fiktivní lodi Titan, která také narazila na ledovec. Její autor popsal budoucí katastrofu Titaniku tak trefně, že o tom dodnes spekulují různí věštci a ezoterici. Výchozí úvaha ovšem byla jednoduchá – všechny pasažérské lodě tehdy pluly plnou parou tou optimální trasou, protože když máte na palubě tři tisíce lidí, tak je sakra rozdíl, když jim musíte dát o tři jídla víc a spálíte další stovky tun uhlí. Kapitáni nesnižovali rychlost a nějaký ledovec na tom nemohl nic změnit. Všeobecně se to vědělo, ale nikdo to neřešil. Byla jen otázka času, než se nějaká loď s ledovcem srazí… Černý Petr zůstal Titaniku a dodnes se kolem toho píše, mluví, filmuje… ba dokonce vznikají i dodatečné katastrofy milionářů, co si myslí, že jim je moře po kolena.

Proč to všechno píšu…

Včera se na Seznamu objevil článek o tom, že Ukrajinská ofenzíva fakt nejde, že Ukrajinci fakt ztratili v prvních dnech asi dvacet procent dodané západní techniky a spousty životů. Samozřejmě to tam zakudrlinkovali, že to nevadí, všechno je v pořádku, Ukrajinci budou dále postupovat pomalu, ale to není žádný problém. Když jsme to stejné říkali před měsícem, tak jsme byli kolaboranti a všechno to byla lež.

Mimochodem… ta debilita režimních intervjuků a vojenských analytiků už dosahuje nebes. Píší o tom, že Ukrajinci budou postupovat pomalu, že to jim jde a nakonec ruskou obranou projdou. Ani slovo o tom, že Rusové mají pořád spoustu času připravovat další obranu. Ukrajinci se za dva měsíce horko těžko probojovali k první linii ruské obrany. Za ní jsou ještě dvě další. (Podle map to tedy vypadá, že i k první obranné linii mají Ukrajinci ještě daleko) Jako Rusové nic nedělají? Koukají se, jak to Ukrajincům jde a čekají? Já myslím, že pěkně pokládají další miny a dělají další protitankové příkopy, chystají zaminované zákopy a než se Ukrajinci probijí přes první linii obrany, budou mít Rusové nachystané dvě další…

Aha, já zapomněl… Rusům určitě už došly kromě raket jídla a munice, i miny.

Asi to dělá ten úplněk, ale stejně tak se včera ukázalo, že se nikomu moc nechce do války v Nigeru. Evropa si tam evakuuje svoje lidi a původní výhružky se docela zmírnily a všichni o překot ujišťují, že žádnou invazi nechystají. Dokonce to i správně zdůvodnili… kdyby tam vlítli, tak by to vypadalo jako nová kolonizace a místní by je rozhodně nezačali milovat. Včera jsem napsal, že i chudičký Niger si začíná troufat a přestává se bát, že by jim Západ mohl zasolit.

V Senegalu probíhají nepokoje, pálí se tam francouzské vlajky… Česká televize mlčí, ale my to stejně všichni víme, protože není zapotřebí televizního štábu, stačí mobil a fejsbůk.

Joe Biden prý bude zbraně pro Ukrajinu nově dodávat Taiwanu… Koneckonců ve Vilniusu řekli jasně, kde má Zelenský svoje místo.

Varšava se začíná hádat s Kyjevem… Putin hezky diplomaticky řekl, že kdyby si Poláci chtěli něco na Ukrajině zabrat, tak to Rusovi nebude vadit.

Akcie ruské Sberbank trhají rekordy… USA naopak přišly o špičkové ratingové hodnocení.

Majnstrým píše o tom, že elektromobilitě se nějak nedaří. Volkswagen by prý mohl dopadnout podobně jako Nokia. Používají stejná slova, jako dezoláti před rokem. Ale to byl každý varovný hlas ještě jasným zrádcem placeným Moskvou.

Průmyslová výroba je v hlubokém útlumu… Opět to píší pravdomluvní intervjuci.

Náš prezident si dosazuje spřátelené oligarchy… a na ústavní soud má přijít pachatel justičního zločinu. Dokonce i našemu Taiwanci Zastrčilovi je to žinantní. Když jsme před volbami upozorňovali, že Petr Pavel nebude úplně to pravé ořechové, tak nás všechny platil Agrofert a byl to jasný důkaz ruské hybridní války.

Brněnská primátorka jede na kokainu, Matěj Holan to považuje za normální… Ale nám říkají, že jsme dezoláti.

Všechny statistické ukazatele říkají, že Česká republika je z celé EU asi v největším průseru.

Když jedete autem a rozsvítí se žluté a červené kontrolky, tak je velmi rozumné zastavit, bez ohledu na to, že spěcháme. Protože pokud budeme tyto kontrolky ignorovat, nejspíš nedojedeme vůbec a špatně to dopadne. Já už fakt nevím, co všechno se ještě musí stát, jaké kontrolky se ještě musejí rozsvítit, aby to varování bylo dostatečné.

Vládo, Evropo! Zastavte! Takhle nějak vypadají poslední varování. Svým způsobem nás Pánbůh má hodně rád. Od loňského léta posílá jedno upozornění za druhým. Copak nevidíte, že i vy sami už mluvíte jak dezoláti, jen máte pár týdnů zpoždění? Chováte se jako kapitán Smith, který podle vzoru všech svých kolegů pluje plnou parou mezi ledovce. Riziko nárazu je enormní. Zastavte!

Zrušte všechny ty grýndýlové nesmysly, zrušte všechny emisní normy Euro 7, zrušte emisní povolenky, přestaňte se pokoušet vyhrát nad Východem, kterému jste ve své neskonalé debilitě nejdřív odevzdali továrny. Jednejte o míru. Braňte to, co ještě není rozmlácené – třeba vlastní hranice a vlastní zemi. Vykašlete se na henty evropské hodnoty… žádné společné řešení neexistuje, jen budeme využiti. Nebo chcete, aby z pár měsíců i na Seznamu napsali, že nás naši spojenci vycucli a nechali na holičkách? Chtěli jste s Ukrajinou vyhrát, ale pokud nezačnete jednat, tak s Ukrajinou prohrajete. Také pak podobně jako Fírer zatratíte národ, že vás není hoden?

Zastavte, dokud to ještě má smysl. Zachráníte tím hodně životů, hodně majetku i hodně peněz. Já vím, oni by se na vás vaši šéfové zlobili… ale pokud se potopíme, tak vám to stejně nepomůže. Varování máte dost a stále častěji přicházejí i od vašich lidí. Jednoho dne už nebude před čím varovat a prostě se to stane. Nikdo vám pak nepomůže, stejně jako nikdo nedokáže pomoci sesazenému prezidentovi Nigeru… Západu se hodně zkrátila paže.

Teď ještě můžete vyjednávat a něco uhrát. Ale jestli to takhle půjde dál, zakrátko už budete jen spouštět čluny. Ještě můžeme většinu toho, co zbylo, zachránit. Ještě nám může zůstat většina z toho, co máme. Až v plné rychlosti narazíme na realitu, bude už pozdě a většina toho, co nás teď drží nad vodou, půjde ke dnu. Lepší Titanic, který stojí, než vratké záchranné čluny, které nestačí pro všechny.

Zatím je to ještě jen varování. Nechtějte, aby se to doopravdy stalo.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (319 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nevěří, nevěří.., protože jsou to všichni hluboko zastrčení „Zastrčilové“ (příhodný termín...:-))

Hitler taky nevěřil, dokud mu nepřijeli vypálit budník.


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

Zrada Fialy, zrada Rakušana.“ Když jde o EU, Rajchl sáhl k tomu ostřejšímu

02.08.2023 18:55 | PL

Představa, že zavřete park a přestane se napadat a znásilňovat, je absolutně naivní a hloupá.“ Předseda strany PRO a advokát Jindřich Rajchl reagoval na sérii trestných činů v evropských metropolích, konkrétně v Paříži a Berlíně. To, že Rakušan a Fiala kývli na nová pravidla, považuje za zradu a nejhorší politické rozhodnutí od roku 1989. „Pevně doufám, že lidé budou sledovat naši tiskovou konferenci 9. 8. v 11. hodin, kde oznámíme datum a místo konání další demonstrace,“ uvedl.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

... Zrušte všechny ty grýndýlové nesmysly, zrušte všechny emisní normy Euro 7, zrušte emisní povolenky, přestaňte se pokoušet vyhrát nad Východem, kterému jste ve své neskonalé debilitě nejdřív odevzdali továrny. Jednejte o míru. Braňte to, co ještě není rozmlácené – třeba vlastní hranice a vlastní zemi. Vykašlete se na henty evropské hodnoty… žádné společné řešení neexistuje, jen budeme využiti ...

Jako vždy trefa do černého pane Vidláku. Vždy je to o nemocném systému. Když stavíte dům z karet, tak je naprosto jedno, jaký nápis nese poslední karta, jestli nese nápis covid, inflace, válka atd... prostě systém není pevný, ale je nestabilní.
Systém založený na dotacích, danění, pokřivování trhu všemožnými nařízeními, trh ideově pokřivený a zatížený vším možným balastem od gryndýlu po skóre ESG je křehký a náchylný k rozpadu i bez Putina.
Rádi v EU a v ČR  obviňujeme za všechno zlé Putina, protože nás (EU) to má vyvinit - nemůžeme přiznat, že eurozóna je nesmysl, že nikdy ve světě nefungovala společná měnová unie různě efektivních států. Nemůžeme přiznat, že systém emisních povolenek je k ničemu. Nemůžeme přiznat, že odstavení jádra v rámci gryndýlu je  blbost na kvadrát, ale začneme hlásit, že gryndýlu je málo. Vnější nepřítel vždycky na jednoduché lidi fungoval - tak tu máme zase strašáka Putina... 
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (113 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.9 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

Vaňková je vrchní šéfovou městské policie v Brně. Tato organizace má v majetku stovky pistolí, tísíce nábojů. Tomuto arzenálu dělá principálku feťačka, která se na lajny koksu culí jako při orgasmu. Uplynuly dva dny a ručník nepřiletěl. A nepřiletí. Češi si sami vládnout neumějí; není prakticky měsíce, který by to nepotvrdil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Tak tak, naprostý souhlas. Všechno umeteno, zameteno..., jako Dozimetr..., a jede se dál.

Ale komu není rady, tomu není pomoci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Donald Trump čelí již třetímu obvinění a prý se dopustil zločinů proti USA, když zpochybňoval regulérnost voleb! Trump je ve skutečnosti obviňován pokaždé, když zkorumpovaná rodinka Joea Bidena čelí v médiích skandálu okolo korupčního jednání prezidenta a jeho syna Huntera na Ukrajině! Reportáž na Fox News odhalila šokující shodu okolností, kdy Trump je pokaždé z něčeho obviněn hned druhý den poté, kdy americká média řeší nějaký skandál okolo Huntera Bidena!

https://aeronet.news/…na/

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Poté, co Patrik Nacher retweetnul post “Dominik Hašek je nacistické prase”, přispěchal režisér Jan Hřebejk s řečnickou otázkou, zda takové lidi chceme opravdu u moci.

Tímto si dovoluji panu Hřebejkovi odpovědět.

Pane Hřebejku, snaha dehonestovat někoho za retweet názoru, se kterým nesouhlasíte, je typickou ukázkou Vaší bolševické nátury. Evidentně se totiž cítíte povolán k tomu, abyste rozhodoval za celý národ, které názorové projevy jsou přípustné a které už ne.

Mně osobně člověk publikující silný, byť kontroverzní názor, rozhodně nevadí a klidně si jej “u moci dovedu představit.

Koho ale u moci rozhodně nechci, to jsou lidé, kteří si pěstují fasádu slušnáčků a pak se ukáže, že se nechají fotit sjetí jak letní gumy s lajnami koksu na mobilním telefonu a pak o tom dětinsky lžou. Nechci u moci ani muže, kteří mávají duhovými vlajkami a bojují za přijetí Istanbulské úmluvy a přitom jsou schopní vztáhnout ruku na ženu. A rozhodně nechci u moci ty, kteří naslouchají farizejskému brankáři, který už za Putinova režimu odjel do Moskvy vydělat si na sklonku kariéry velké peníze, a teď si tady hraje na morálního giganta.

A především nechci u moci nikoho, kdo chodí poníženě žádat o svolení, zda může v Praze vystoupit světově proslulá pěvkyně, na ukrajinskou ambasádu.

Zásadně totiž odmítám to, aby náš stát řídili politici, kteří jej vnímají jako ukrajinskou gubernii, či bruselskou kolonii. Přeji si, aby jej vedli lidé, kteří budou Českou republiku vnímat jako sebevědomou a svrchovanou zemi, která je hrdá na svou svébytnost, na své postavení a na svou historii. Zemi, která je ostatním státům a nadnárodním subjektům nikoliv lokajem, nýbrž rovnocenným partnerem.

A takové lidi u moci momentálně rozhodně nemáme.

--------------------------------------

Zjistil jsem, že patrně nemám základní kvalifikační předpoklady pro výkon veřejné politické funkce.

Nešňupu koks a nebiju svoji ženu.

U našich demonstrantů vadí i snubní prstýnek na ruce. U mě dokonce i to, jaké mám boty. Ale že si brněnská primátorka dává do nosu kokeše a ještě o tom lže, jak když Reflex tiskne, tak to je úplně v pohodě.

Dokonce jsem se už dočetl u senátora Lásky, že by bylo pokrytecké to kritizovat, protože to v politice beztak dělají skoro všichni.

Vypadá to, že být 20 let s jednou ženou a vychovávat s ní tři děti už nefrčí. Teď je pro úspěch v politice zapotřebí hlavně umět obstojně lajnovat...

------------

Opět jsme trumfli Německo! Zatímco u našich západních sousedů sněží pouze na hřebenech Alp, u nás sněží i v brněnské nížině!

------------------------

názor z FB:

Problém nevidím v tom, že si holka šňupla, pokud tedy nešňupe dál. Dneska už kupodivu toleruji i to, že při konfrontaci s fotkou lhala, prostě si zvykám, že lhaní patří běžné image politika. Vyděsilo mě ale, že Pětibída jako jeden muž - snad jako by na to čekala - začala tvrdit, že je to v politice přece běžné a hlasitě obhajovat legalizaci drog. Dokonce absurdním tvrzením ekonoma Křečka, že by to nesmírně pomohlo státnímu rozpočtu. Na tohle jsem už nevěřícně zíral. Řídit stát jako drogový kartel? Prosím Vás, doktore, můžete přidat do programu PRO, že budete trvat na tom, aby hlasovací zařízení ve sněmovně bylo vybaveno testerem na drogy a alkohol? A že v případě pozitivního testu nebude hlas započítán? Přece není možné, aby nám tu schvalovala zákony banda narkomanů v rauši. Ono to tak totiž vypadá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

naprosto se ztotožňuji s tímto příspěvkem

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Článek přepsat na pergamen zlatým písmem, zarámovat a za měsíc ukázat na Seznamu

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

doufám, že Vaňková, Kerndl a další feťáci z té fotky nemají zbrojní průkazy ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)