Velký Bocian

Autor
Štítky

Dnešní článek jsem uvedl termínem od našeho nového čtenáře (a autora) Alefa Nuly, kterého tímto oficiálně vítám na Kydech. Jeho první článek dostanete naservírovaný v sobotu. Dnes to ale bude právě o Velkém Bocianovi - našem drahém premiérovi, který všem politikům v republice předvedl, co to znamená mít tah na branku.  Od posledního zdrbnutí našeho Andrejka už uběhl nějaký čas během kterého jsme se o něm zase hodně dozvěděli a tak bych řekl, že je načase ho zdrbnout znovu. Budu rád, když si v diskusi budu moci přečíst různé pohledy na Babišovu motivaci k angažovanosti v politice a prosil bych i nějaké věštění do budoucna. Pokud budete schopni přidat nějaké perličky či veselé historky z natáčení, určitě budu rád. Já to teď načnu: 

Jak většina z vás ví, já u Andreje pracuju. Dělám v jedné z jeho firem zemědělského zásobování a nákupu a pracuju tam od roku 2012. To Andrej ještě v politice nebyl. Chystal se na to, měl založené už svoje ANO, ale do voleb ještě rok a půl chyběl a nikdo ho neznal. Když jsem svým kamarádům poreferoval, že nově pracuju pro Andreje Babiše, u nikoho to nepozvedlo obočí. Tu a tam někdo věděl, že se jedná u druhého nejbohatšího člověka v republice, ale nic víc. Řepky rostlo víc než dneska, pesticidy se stříkaly víc než dneska a průmyslová hnojiva se sypala stejně jako dneska. Přesto považte - nikdo nedemonstroval, nikoho to netrápilo, nikomu se neotevírala kudla v kapse z drancování půdy. A drancovala se stejně jak dneska - spíš víc. 

První věc, kterou bych chtěl podotknout je, že se vůbec nedivím Anďochovu úspěchu ve volbách. Jeho protivníci (především ti novinářští) jsou tupí, blbí, dementní a i průměrnému vidlákovi, který Andyho vůbec neznal, ale ví něco o zemědělství, od začátku docházelo, že většina obvinění jsou jen kecy. A když novináři lžou o řepce a její údajné škodlivosti, lžou o přebírání Kosteleckých uzenin, lžou o Bohumíru Radovi údajně poctivém chlapovi, kterého Andy zničil,  je dost důvodů se domnívat, že lžou i o Čapáku a dalších hříších našeho oligarchy. 

Já osobně dodnes po Bohumíru Radovi likviduju jeho ropné laguny, které svou poctivou prací nadělal po celém znojemském okrese. Dodnes moji kolegové svými pluhy vyrývají z polí slepičí pařátky, když mu uhynuly celé statisícové chovy kuřat a on je likvidoval zaoráním. Já osobně jsem nechával likvidovat stovky tun siláže, která byla uložená ve žlabech postavených za peníze EU, ale bez odvodnění a dalších nezbytností, takže z toho krávy nejenže nedojily, ale masově hynuly. Když jsem si pak přečetl příslušné kapitoly o Radovi v knize Jaroslava Kmenty "Boss Babiš", nějak jsem se nedokázal donutit, abych ostatní kapitoly považoval za čistočistou pravdu. 

Stejně tak jsem ještě zčerstva zažil poměry po převzetí Kosteleckých uzenin a myslím si svoje.  V této republice ještě jsou stovky tisíc lidí, kteří žijí na vesnicích, rozumějí zemědělství a... jsou už povětšinou v důchodu. To jsou první Babišovi voliči. Přečetli si kolosální nesmysly v novinách a usoudili, že novináři lžou na zakázku,protože tak tupí přece nemohou být z přirozenosti. 

Stejně tak vím, že Andrejko v roce 2013 ani zdaleka nečekal takový volební úspěch kterého dosáhl. Z řečí, které tehdy vedlo jeho okolí a spřátelené manažerstvo se dalo usoudit, že Andrej si prostě myslel, že jím zalobovaní politici mu prostě lžou, mlží, nedělají co potřebuje a on ztráci miliardy peněz. Tak se toho chopil sám, protože přesně takhle to dělal i v byznyse. Jeho výroky o řízení státu jako firmy, ty jsou ještě před obdobím guru Máry, který by mu takovou hlášku nikdy nedoporučil. Andrej podle mě prostě myslel, že když se stane politikem sám a dosadí si všude lidi, kterým může věřit, tak se zlepší jeho byznys a protože co je dobré pro Agrofert je dobré i pro demokracii, zlepší se život všem. To není žádná ironie. Takhle si to vysnil. Když udělal z Agrofertu obrovskou korporaci, tak to stejně půjde i na ministerstvu. Peníze jsou přece diktátor, vše je podřízeno nabídce a poptávce, železné zákony trhu platí pro každého. 

Pak tam vlezl a zjistil, proč mu spřátelení a zlobovaní politici mlžili a lhali. Zjistil že jim poroučí Merkelová, Obama, že tu nahlas řvou různé zájmové skupiny, že pro dotace z EU žádná tržní pravidla neplatí, že tam vůbec neplatí žádná pravidla, kromě dikatury silnějšího. A rok od roku, den ode dne  zjišťuje, že stále více dělá to co dělali všichni před ním a budou dělat všichni po něm. A má své osobní dilema, jestli se prostě jen nepřipojit k proudu, nahrabat si, pak postavit pár laviček pro Havla a v klidu pozorovat Alpy ze své krásné vily u Ženevského jezera. 

V naší republice jsou stovky tisíc lidí, kteří si myslí přesně tohle. Jsme pod tlakem mnohem větších sil z EU i ze zbytku světa. Andrej se jim jeví jako někdo, kdo alespoň trochu vzdoruje, kdo má možná osobní a sobecké důvody se nepřipojit k unijním elitám a hrabat si do kapsy. Unie je proti Andrejovi a EU je přece i náš nepřítel. Rovnice je hotová.

Kdyby EU Andrejovi všechny dotace schválila, byl by to mnohem lepší důkaz pro Andrejovy odpůrce, že do politiky vlezl jen kvůli velkým penězovodům. Takhle se špatně argumentuje proti Andrejovi, když má každou účetní položku stokrát pod kontrolou, pořád mu to EU vyčítá, pořád ho popotahují - to se volič těžko přesvědčuje, že Anďochova motivace byla vlézt do politiky a řádné si nahrabat z dotací.  A nedej Kalousku, aby se ukázalo, že jeho lidi vše udělali legálně a správně, nic se vracet nebude a i když bylo vše na hraně pravidel (jako všude a vždcky), vše je legální.  

Podle mě osobně stojí za Andrejovým úspěchem v politice ještě jeden prostý fakt. Ten chlap je zvyklý z byznysu makat omnáct hodin denně. Navíc je ze staré školy, používá zápisník a ne notebook a má ještě pořád slušně vytrénovanou paměť. Naši lenošní poživační papalášové ve všech totalitních, fašistických i demokratických stranách najednou zjistili, že mají co do činění s někým, kdo si platí drahé poradce od kterých za své peníze chce slyšet pravdu, je v plném nasazení už v šest ráno a ještě i o půlnoci. Na všechno má lidi, má je zorganizované a zatraceně dobře placené a tak po nich může chtít výsledky. Mladí huliči u Pirátů se denně přesvědčují, že proti nim stojí tvrdej chlap, který se nezakecá, nezná odpočinek, nezalekne se každého utřinosa a má mnohem větší sloní paměť než Ještěr z Hradu. S Andrejem do politiky vtrhlo něco, na co si tam dávno všichni odvykli. Andrejovo heslo o makání je možná ta jediná čistočistá pravda. Ten chlap se umí nasadit a umí k tomu donutit i druhé. Proto je vždycky o pět koňských délek napřed.  A je dost voličů, kteří si přesně tohle přejí, protože předivo státních i zahraničních vztahů je složité k nepochopení a tak tam volí člověka, který je v práci furt.  

Samozřejmě Andy nemá žádnou kouzelnou hůlku a většina jeho úspěchu je v tom, že dokázal přijít do politiky v ekonomicky mimořádně šťastném období.  Nechci spekulovat nakolik je to jeho zásluha nebo nakolik je to jen náhoda nebo práce někoho jiného, každopádně on dokázal s velkým náskokem před ostatními slíznout smetánku. Uměl to i když ještě nebyl premiér, umí to teď a podle mě to bude umět i dlouho poté, co už premiérem nebude. 

Nadělal samozřejmě jako politik i celou řadu kopanců, které se dílem ukazují a dílem o nich ještě ani nevíme.  A proč o nich nevíme? Protože se celá opozice proti Andrejovi od politků, přes novináře až po demonstranty pořád hnípá v jeho dávné STBácké minulosti, která už nikoho nezajímá, hrabou se v Čapím hnízdě a přitom každý člověk v této zemí zná ze svého okolí několik dalších čapích hnízd a jejich majitele, kteří jsou stále váženými občany a nikdo je bahnem nevláčí. Nemluvě o tom, že většina dnešních voličů si pamatuje, jak se jejich zaměstnavatelé ke svému majetku kdysi dostali. A málokdo, opravdu málokdo toho dosáhl usilovnou prací. Opozice se hrabe v něčem, co voliči tolerují, odpustili, nebo jim je to jedno. 

Zbylí opozičníci se pak hrabou v něčem, čemu vůbec nerozumějí. V průmyslových hnojivech a řepce. Není divu, že nikdo ještě ani nezačal rozkrývat to, co Andrej svojí usilovnou šestnáctihodinovou prací pokazil jako premiér. Podle mě se Andrej každý večer modlí směrem k Citibank, děkuje prozřetelnosti za tak debilní opozici a prosí, aby mu ještě dlouho zachována byla. Vedle neschopnosti všech ostatních stran pak Babiš vypadá jako Titán a to stačí pro mnoho set tisíc dalších hlasů. 

Kdyby tu byla opozice co k čemu, měl by Andrej svých dvacet procent hlasů, musel by se kamarádit se spoustu hnusných slizkých a debilních politiků, kteří by mu jen překáželi. Ze svých nápadů by různými kompromisy prosadil jen zlomek a zřejmě by už dnes byl neoblíbený, ušpiněný od Kalousků, Vondrů, Sobotků a dalších. Sanitární kordon našich liberálně demokratických stran jen zařídil, že se Andy musí historicky znemožnit sám, ale to prostě bude ještě chvíli trvat. Stejně tak absence jakéhokoliv jiného lídra, který by měl alespoň tolik charismatu jako Andrej, jen umožňuje hnutí ANO stavět jednoduchou, ale velmi stabilní PR podporu svému šéfíkovi. Tupost novinářů o řepce a průmyslových hnojivech zase Andrejovi odstraňuje z cesty hlídací psy demokracie, kteří na sebe v přímém přenosu prozrazují svojí nevzdělanost a nulový rozhled. Pro mě je Kmenta prototyp ignorata a kreténa v jednom. A prozradil mi to na sebe sám svojí knížkou. 

Za mě osobně říkám, že Andrej minimálně měl dost vlastností, kvůli kterým stál za zvolení. A pokud je dneska už nemá, není tu nikdo masově důvěryhodný, kdo by to národu ukázal. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (89 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Andyho jsem znal přes rozpočet na kotelnu v Kostelci někdy od roku 2000 a byl pro mě gaunerem. Třeba se změnil, nevím, možná k horšímu, možná k lepšímu (nevěřím), ale ve volbách bude mít hodně příznivců. Je menším zlem, oproti zrádcům.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

byli na svych krizich jeste gauner dobry a gauner zly.

ksefty bych s nim nedelal, ale je nejlepsi z nabidky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Anďoch se liší od zrádců minulých tím, že je POUZE DRAŽŠÍ, neboli zná svůj vydírací potenciál a umí jej DOBŘE prodat.
Nic víc a nic méně.
Jinak to je stejně prodejná děvka, jako kterákoli kurva z E55.
Viz krásné, chytré a mladé vrtulníky z Emeryky, kterých se soudruzi ne a ne zbavit, tak je koupil on za erární prachy.
Můžeme se jen domýšlet, co mu za to bylo slíbeno, ale úlevy na daních a poplatcích pro české lopaty asi velmi ztuha.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

Když je řeč o mladých, krásných, chytrých, vrtulnících z Emeryky. Co byly koupeny za erární prachy. O kterých se můžete domýšlet, co mu za ně bylo slíbeno...
-----------------

Se vstupem do NATO (i EU), jsme ztratili i tu malou část suverenity, kterou jsme v 90 tých letech měli.
Jistě tušíte, že roli totálního hegemona v NATO hrají USA. Kde deep state je vojensko-průmyslový komplex. Který musí zajistit odbyt svého zboží. Ne jen v USA. Vývoj technologie a výroba jsou drahé a musí se vyplatit.
Existuje historický fenomén, kdysi součást britské politiky, který se nazývá "politika dělových člunů". Přinutíte jiný stát, který nemá o obchodování zájem, odebírat vaše zboží. Jistě za vzájemně výhodných podmínek.
Doba pokročila a světovým hegemonem jsou USA. Dělové čluny nahradila obdobná politika a to "politika barevných revolucí". (a nověji sankcí) Podle stejného mustru. Mohli jsme to sledovat v Srbsku, na Ukrajině, v Gruzii, Lybii, Sýrii, ústech posledních v hard verzi. Někde byl zájem dostat prezidenta do Haagu, jinde geopoliticky a hospodářsky proniknout do předpolí Ruska a tím ho oslabit. Nebo šlo o plynovod z Kataru a eliminaci plynovodů z Íránu a Ruska. Co nejde po dobrém, jde po zlém.
Mimochodem, vás rodák, sociolog Jan Keller, ve své knize z 90 tých let "Až na dno blahobytu" popisuje politiku USA k ostatním zemím. Třeba jak Bangladéš odmítl od US firem koupit na Západě neprodejná léčiva. Vláda USA zareagovala výhrůžkami o zastavení hospodářské pomoci a sankcích. Léčiva, jejichž cena se téměř rovnala roční US "hospodářské pomoci", byla promptně odebrána.
Za Varšavské smlouvy, jsme si mohli dovolit ten luxus odmítnout sovětské rakety a jako stát jsme se nemuseli účastnit válek SSSR, abychom jim dodali mezinárodní legitimitu jako spoluviníci. Dnes je situace jiná. Naši vojáci jsou v Afghánistánu a Mali a účastnili se invaze do Iráku. Jako ostatní země NATO! A existence vojenských základen USA v ČR na naší vládě nezáleží nebo jen velmi málo.
Vstup do NATO, pro nás, kromě jiného, znamená přednostní odběr výrobků US zbrojního průmyslu. Produkty evropských zemí NATO jsou částečně tolerovány. Zvláště, pokud neexistuje US alternativa. Produkty zemi mimo blok, nedejbože ruské nebo čínské, zapovězeny.

K situaci v zemi.
Babiš je v situaci, kdy je proti němu mainstreamový tisk a "nezávislá" ČT. To nelze popřít. Dále zde vznikla neziskovka, výhradně na jeho odstranění. Benešová nebo dnes Křeček jsou jen zástupné cíle. Hlavní cíl v pozadí je Babiš. Demonstrací proti prezidentu Zemanovi se účastnila i česká pracovnice US velvyslanectví, kde vytiskla červené kartičky. Dnešní opozice vždy USA neuvěřitelně podlézala a hájila jejich zájmy na úkor našich. A chtěla tu US základnu dříve, než samotné USA. Dnes adorují Vlasovce, odstraňují pomník Koněva, chtějí náměstí mafiána Němcova, vztyčují Mariánský sloup. Organizují to z ODS, TOP a Pirátů. A to ani nejsou ve vládě! Pro koho ty signály asi jsou? Zatím mohou škodit jen takhle. Zatím... Takže, když by to bylo na USA, jaka vláda v ČR bude lépe hájit její zájmy? Babišova nebo opozice?
A realita je, že demonstrace tu máme a budou, dokud Chvilkaři budou mít peníze.
A zatím na demonstracích nebyli žádní mrtví. Kteří vždy zatopí pod kotlem a dostanou spolehlivě společnost do varu. Součást technologie barevných revolucí. Ani fingovaní, jako student Růžička alias Zifčák, ani skuteční jako na UK nebo v Sýrii. Zatím.

Shrnuto: na jedné straně Babiš nemá žádný manévrovací prostor x na druhé straně je zde v pohotovosti jeho alternativa, lezoucí zájmům USA někam.

Teď k těm vašim chytrým, krásným,
mladým vrtulníkům.
Vidím to takto. Otázka nezní, co mu za to bylo slíbeno. Myslíte, že premiérovi vojensky slabé desetimilionové země bude její protektor, budou US jestřábi, něco slibovat? Jako proč?? Oni jsou zvyklí slibovat na o několik řádů jiné úrovni. Turecko, jako druhý vojensky nejsilnější člen NATO, s nezastupitelným pro USA územím v podbřišku Ruska a s osmdesáti milionovou populací, se na zadní stavět může. My jsme někde jinde...
Otázka zní, co mu bylo naznačeno, že bude následovat, pokud vrtulníky neodebereme. Prostě dostal "nabídku, která se neodmítá". A vzal ji jako výkupné mafiánům, daň vrchnosti, džizju nebo povinnou úlitbu bohům.

Nahoře byly řečnické otázky. Teď ta skutečná.
Vy předpokládáte Targusi, nebo jste si jist?, že v ČR za současné mezinárodní konstelace může existovat nějaká vláda, ať v ní bude kdokoli, (třeba i někdo jiný než dnešní proUSácká opozice,) která nabídku z USA odmítne???

Průměrný počet slepic: 5 (42 hlasů)

nákup nepotřebného šrotu.
Anebo otočení nabídky. Ano, mám zájem a dám víc prachů, ale za něco jiného.
Anebo "náhlá nemoc", která mi bohužel znemožní navštívat Bílý Wigwam. I to se stává. Proto rychle naplánujem novou schůzku, nejlépe za dva až tři roky...
Vidíme i v rámci EU, že nemusejí "nakupovat" = platit výpalné všichni stejně.
Ale uznávám, že to je pouhá marginálie, řečnické cvičení, hodící se hůl k mlácení Anďocha po tlamě.
Pokud mi tu nikdo nebude vykládat, jak je ten Babiš chytrý, mladý a krásný (Jourová, vrtulníky, finančáky zaklekávající na "nebezpečné" firmy, blablabla...), slibuji, že dám pokoj.

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

Já to vidím jinak. Ale máte svou pravdu a máte ode mne 5 slépek.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

bych moc nepřipomínal.
Je to sice dost dlouhá doba, ale účastníci ještě žijí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

desítky. Anebo po myslivecku - na komoru.
Není co dodat.

Malý úkrok od tématu - ale opravdu jen malý - znovu vyzývám své jednokurové bodovače, aby se vysrali na mačkání levého čudlu na myši u mých příspěvků a podrobně vypsali, CO KONKRÉTNĚ udělal Anďoch pro obyč. lidi. Tedy pro lopaty, jichž je v ČR kupodivu stále nejvíce.
To by mě fakt zajímalo a určitě nejsem sám.
Zvyšování mezd a důchodů laskavě vynechte, to není jeho zásluha. Je to dáno hospodářským cyklem, inflací, blabla. Pokud máte jiný názor, uveďte, o kolik míst jsme v žebříčku poskočili vzhůru. Rád se podívám na tabulku či graf, jak moc dobře se máme v porovnání s podobnými státy v Německé Unii.
Jednonožci - vpřed!!!

Průměrný počet slepic: 3.4 (31 hlas)

Myslim, ze pod jinymi stranami bychm spadli v mnohem vic.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Jo, děcka, to je dneska řežba. A nemlich o tom samým, jak včera. Včera už všecko zaznělo a co přece nezaznělo, zaznělo nebo zazní, dnes. Hláška valí za hláškó, te argumente sa trumfujó, jak v maryjášo. Většina napsaného má tak vysokou argumentační úroveň, že by z toho v MFD nebo HN, Reflexu, Respektu a tak, o ČT nemluvě, lezli profesionální kecálci po stropě. Ale je toho moc na jedno brdo.
Aby podstata, jádro pudla, byly přehlednější a zase trošku jinak, tak jsem si dovolil zkusit takové přirovnání. Lebo to tu ještě nebylo. Přirovnání, které půjde až na dřeň.
Varování! Útlocitné povahy, ať nečtou, v textu se vyskytuje sprosté slovo. Přemýšlel jsem poctivě, jak ho v textu nahradit, bohužel, někdy takové slovo v kontextu náhradu nemá.
---------------
/
/

Takže: Představme si strom. Na tom stromě je větev. A od vlády Babiše na ní sedíme. Ta větev je velmi nepohodlná, má drsnou kůru, je úzká, musíme na ní balancovat. Lezou zde, občas nepříjemní, mravenci. A jablíčka, která si můžeme utrhnout, se dají jíst, ale jsou kyselá.

Dole pod stromem je jímka na odpad. Místy prosakuje lůžovice. Mezi kalužema i v nich se to jen hemží havětí, jako svinky, pijavice a tak. Některé, vypasené, se ryjí v řepě, jiné v hrušce, některé mají očiska a ušiska jak ta sůva ušatá, jedna pijavice je na svinky kolem sebe jak dráb, skupinka svinek si hraje s kolečkama. S nima se druží ta starší, rozjařená, co umí tancovat. U těch s modravým zbarvením, můžeme u jedné zaznamenat jistou podobnost s modrou kravičkou z obalů čokolády Milky, prý ji i tu čokoládu, importovali z Německa. Támhle leze modro-fialová. Tamta v dáli, je až z Jesenice. Je masožravá, před žírem dovede potravu řádně vykrvit. Najdeme i takovou, co není modrá ale má modrou krev. Hodně z nich si kope jakésik dírky, připomínající tunely. Je jich míň než dříve, přišel na ně nečas a odvál řadu svinek a pijavic do zapomnění. I tu s řáckýma gulama i tu, co ráda porcovala medvěda. U dalších najdeme na těle jakésik výrůstky, připomínající dredy. Tamta vpravo je má obzvláště vyvinuté. Jako velká houba skupince vlevo vévodí jedna mohutná. Jsou tu i další. Jako z Danteova pekla vypadá tamhleta přísná, kdysi s uhlově černou bradkou, připomínající španělského inkvizitora. Bělovousá svinka zase dělá všechno ostatním najust. S pomocí lupy rozlišíme formu, co má očka jako čočky televizní kamery. Jeden sameček nadbíhá ostatním samečkům, další sameček svinky mžourá na svět zákeřnýma očkama jako kartouzská kočka, sedící za oknem. Dokonce můžeme vidět skupinku svinek, plavící se v jakésik kocábce. Jako jsou švábi na pivo, tyhle svinky rády kafe. Kromě svinky, která by z celého světa importovala další a nechala je živit z cizího, tu najdeme další a další odrůdy, jen mít čas a trpělivost.

Na tom stromě je to značně nepohodlné. Malá menšina malověrných, sedících s ostatními na větvi na stromě říká, jak je to tam nepohodlné a přemlouvá ostatní, aby si tu větev pod sebou u kmene podřízli. "Je to tu nepohodlné, jsou tu mravenci, jabka jsou kyselá, skoncujme s tím." Je to nepatrná skupinka, ale má megafony, dodané zvenčí a podporu zvenčí. Nebo nedovedou domýšlet důsledky.
To samé křičí z plných hrdel havěť zezdola, vším, co má k dispozici. Megafony, organizuje pochody a tak. Protože chtějí taky na strom, ale tam je obsazeno. "On ten Babiš je stejnej jako ti naši, od nějak převzal podniky, nic pro vás neudělal, jde na ruku amerikánům a jiným pánům, podřízněte kura pod sebou už tu větev, sedí se vám blbě a je to všechno na pendrek, bla, bla, bla." A už si mnou ruce při představě, co udělají, jen jak ta větev s lidma spadne do těch jejich hustých sraček.

Už lidem neřeknou, co je myslícím lidem, co je znají, jasné Jednak půjdou amerikánům na ruku ještě víc. Lezli jim až do pr..le už dřív a zvali sem US vojska, chtěli tu US základnu dříve než v samotných USA. A budou to dělat zase. Dnes nám nevládnou, ale ty excesy a národní i mezinárodní provokace v Praze, co se dějí už teď, mohou napovědět, co bude, jen se dostanou ke korytům...
A jednak budou tradičně zase krást ještě o nesrovnatelně víc. A jednak pustí davy dovnitř a to bude sakra něco stát, takže budou lidi odírat víc.
A mají také spoustu nedokončené práce! Privatizace rozkradla minulost, dnešní tunely rozkrádají přítomnost. Kde je teď největší vejvar? V čem? Zbytky staré gardy a noví šíbři musí dostat odměnu. Tak kam? Ano, školství, zdravotnictví a důchody. Tady jsou ještě velký a potencionálně rychlý, prachy! Leží úplně, ale úplně! ladem a byl by neodpustitelný hřích je nepřesměrovat do správných (tj. našich!) kapes. Znamená to ROZKRÁST BUDOUCNOST. Už se o to jejich vláda za Kalouska pokusila. A jen zázrakem neuspěla, když jejich vláda padla díky vyslovení nedůvěry kvůli uvažované US základně. Díky pár zeleným, co nesdíleli Buršův militarismus. Až se dostanou k veslu, pokusí se o to zase. Dokončit rozdělanou práci.
Prostý zákon trhu.
Co by to znamenalo pro lidi, kdyby jim školství, zdravotnictví a důchody vzali? Pro jejich budoucnost a jejich děti taky? Pokud je něco soukromé, musí generovat zisk. Zákon trhu. Nemáš, nekupuj. O co jde, lze snadno pochopit, např. ohledně zdravotnictví. Na ukázku stačí někde na netu shlédnout film Michaela Moorea "Sicko".

Kdo domyslí důsledky, dolů do sajrajtu mezi tu havěť, ty pijavice, co budou zase všechny vysávat ve spolupráci s těmi pijavicemi a svinkami, co vezmou ztečí uprázdněný strom a uvelebí se nahoře na další větvi, dobrovolně nepůjde.

Takže:
uříznout pod sebou tu větev a spadnout do hustých sraček mezi havěť a nechat se pijavicemi vysávat jako dřív?

Nebo přesto, že to na stromě má do ideálu daleko, se tam držet zuby nehty a nedovolit havěti převzít moc a nedat se vysávat, jako kdysi?

Ať si každý vybere. Já už vybráno mám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

:-))) Delší, ale moc pěkné, díky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Děkuji. Doufám, že svinky a pijavice byly k poznání :-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Mám doslova hrůzu z toho, co k nám zvenčí přichází. Z Bruselu ( klimašílenství, multikulti ....) z USA (genderšílenství, mnohopohlavnost...) Andrej se v rámci možností snaží brzdit aspoň trochu. Ti ostatní lídři politických stran tomu jen servilně poklonkují. To pro mne Andrej dělá. Nevěřím, že by lídr kterékoli jiné politické strany dělal aspoň tolik co on.
Dlouhé roky jsem volila ČSSD. Ke dvěma posledním volbám jsem už nešla, protože už jsem jim to hodit nemohla. K těm příštím parlamentním ale jít chci. Petříčkovu zahraniční politiku nedokážu skousnout, takže ČSSD už ne. Budu vážně uvažovat nad Andym.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

Anďoch nedělá nic pro vás, nýbrž jen a pouze pro SVÉ firmy.
Když bude potřeba, půjdete na šlachtu (šlachta jsou jatka) jako první. A je úplně jedno, jestli vy, anebo váš syn, vnuk, synovec, bratranec. Rozhodující je materiál, který je nutno dodat na srávné místo ve správném čase.
Skutečnost, že se některé ze zájmů Andyho firem DOČASNĚ kryjí se zájmy českých lopat, vůbec nic neznamená. VŮBEC NIC...
Čímž určitě nechci prohlásit, že Petříčkovo vyvádění na MZ mi je sympatické. To opravdu ne. Ale petříček je tzv. TALKING HEAD, neboli mluvicí hlava. kdyby tam byl kdokoli jiný, bude dělat naprosto stejné píčoviny (jeho ukrajinské protonacistické kecy), neboť proto tam byl nasazen, že umí zopakovat plky, které mu někdo pět minut předtím nakukal.

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

Ano. Dokud se Andyho zájmy kryjí alespoň z části s těmi našimi, je asi nejlepší co v tuto chvíli máme. Na podepsání nekonečně závazných smluv stačí jedna aktivistická dočasná vláda... Tím nechci říct, že nevidím, jak to Andy hraje na obě strany. On říká jedno, Jourová a Chrzanová dělají druhé...

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud Babiš udělal jen to, že nepustil ke korytu Kalouska, Sobotku, Fialu, Vondru, Bělobrádka a další naše skvělé, čestné a kvalitní politiky, tak udělal tolik, že mu musím být vděčný.
Demokracie v dnešní době není o princích na bílých koních, ale o cestě v blátě a marasmu na pokraji války. Nevěřili jsme, že je to možné, ale dočkali jsme se.
Když ne Babiš, tak kdo? Targusi, ptám se vážně, já odpověděl na vaši výzvu, teď je řada na vás. Čekám.

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

To je odpověď Targusovi

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

měli Bohuš + ab dokupy 39% hlasů. Polovina voličů ab nebyli socani, ale protestní nasránkové, skákající na špek (sliby). Nic ukotveného, jen vyčuraného. Základna zcela hliněná.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

zhnuseně vybodla a nikdo tu masu slibováním nezlomil. Tam je pevný základ a potenciál změn.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

a jak ty změny ten nevolící pevný základ a potenciál provede?
V objetí s Minářem?

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zůstane pevnou základnou, jsou to živoucí Blaničtí rytíři.

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

neobsahuje onen dlouhý výčet Ježibabišovo dobrých skutků a hrdinských činů, spáchaných jen a pouze pro dobro českých, slovenských, ukradinských a balkánských lopat, na které jsem se ptal.
Popisujete pouze řádění Babiše a jeho - dejme tomu - vedlejší efekty. Sám Anďoch by je nazval pojmem "kolaterální ztráty", neboli peníze, které musel nasypat lopatám, aby se udržel u koryta.
Čímž vůbec nechci říci - tedy napsat, že vím o někom, kdo by byl na premiérské sesli lepší - pardon - MÉNĚ ŠPATNÝ, než Anďoch.
Na závěr si dovolím malé kopnutí do Andyho kotníčku, nebo spíše bombu do jeho kolenní čéšky, a tím je angažmá Jourové. Jak první při tzv. boji proti (v jejím případě pak za udržení) dvojí kvalitě potravin, nyní sesle rozbíječky V4.
Skvěle ho popisuje vlk i při všech výhradách, které k němu mám.

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

ale taky by mě docela zajímala odpověď na strejdovu otázku. Myslím konkrétní a ne takový to "kdokoli jinej! a pod.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Já nehledám korunního prince, který nastoupí po sestřelení Anďocha.
Já chci slyšet od místních adorujících, co spáchal Anďoch dobrého pro dolních deset mio, kromě prohlášení, že se máme tak, jako nikdy předtím.
S čímž bych vzhledem k pokračujícímu stárnutí vozového parku v ČR, resp. k masívnímu dovozu pleček a vraků z Ojroříše a blízkého okolí docela souhlasil. Podlé mých zkušeností se nejlépe pozná životní úroveň v té které zemi po prohlídce několika autobazarů. Tam totiž člověk velmi rychle zjistí, za co jsou ještě lopaty ochotny vysolit zbytky svých aktiv získaných prací rukama.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Targusi, jste mistr v kličkování, ale to je sice dobré k přežití ale jinak k ničemu.
Otázka je jasná: Když Babiš ne, tak kdo jiný? Kdo jiný ho nahradí?

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Všude kolem čisto
nikde ani smrt.
Převezme to *mrd.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

výměnu Andyho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A dokonce uznávám, že škodí zřejmě nejméně ze všech potenciálních variant předsedů vlád.
Čemu na těchto dvou větách nerozumíte?

Já se zdvořile ptám, jestli by mi zarytí příznvci AB mohli vyjmenovat alespoň několik počinů (klidně postačí jeden jediný) směřujících k vylepšení života dolních deseti mio s tím, že neuznám zvyšování důchodů a podobných dávek (nemocenská, mateřská blablabla...). Toto byl AB přinucen udělat ze dvou důvodů:
1/ tlak ČSSD a KSČM
2/ drastické zvýšení cen všeho, kteréžto bylo PŘEDEM avízováno sodruhy manažéry ze suprošů, přičemž z odpovědných úřadů nikdo ani nemuknul.

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

Jasně, všichni chápou, že neřešíte kdo místo Andyho. Ale oni se také zdvořile ptají. Protože potenciální odstřel Andyho tuto otázku okamžitě nastoluje. Bez ohledu na to, které okolnosti nutily Andyho jednat jak jedná (také vnímám jeho postoj jako vynucený. Ani ne tak ČSSD+KSČ, jako spíš nasáváním jejich voličů.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Máš základní problém, ti druhým podsouváš, že jsou "milovníci andyho" a když toto nepřijmout tak se vstekáš, že ti neodpoví?
Hele, když někomu podsuneš "si milovník andyho" a pak se zeptaš "proč ho miluješ", fakt je pro tebe tak nepochopitelné, že ti nikdo neodpoví, toto fakt nechápeš nebo to děláš schálně?

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Snad nečekáte že vám Targus odpoví? Musel by napsat že neví, tudíž přiznat že Babiš je v současné době to nejlepší co naše politická sféra byla schopna vygenerovat jako předsedu vlády.
Takových Targusů je moc. Oni pak věci řeší strčením hlavy do písku a pindáním na stařeckých veřejných fórech. A také tím že nejdou k volbám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proč by Vám měl odpovídat? Proč by nemohl kritizovat a přitom nenavrhovat jiná řešení? Já také poznám přesolenou svíčkovou, ale uvařit ji neumím :)

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je lepší, přesolená svíčková nebo zuhelnatělé, téměř nepoživatelné, lečo?
A o to tu běží.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

pod vedením Babiše dokázala pro dolních 10 mil. Jestli to není tím, že od žádné vlády neočekávám nic pro obyčejné lidi. Spíš si ze všech vlád pamatuji co udělali špatného. Soc. demokracie ořezávala socilální dávky a v tom je překonal jen Kalousek s Drábkem. Před problémy, které pálily obyčejné lidi všechny vlády zavíraly oči - problém různých šmejdů, exekutorů. Velkým šméčkem bylo zavedení rovné 15% daně. Počítat mou daň z peněz odvedených někým jiným je asi světovým unikátem. Po zavedení tzv. 15% daně, se mi daň zvýšila. Když jsem své kolegyni tvrdil, že je poue oblbovák na takové jako ona, nevěřila a utíkala to hodit ODS, aby pak byla velmi zklamaná, z tou daní dopadla stejně jako já a velká část dalších. Bytovou otázku neřešila žádná vláda a když tak jenom hubou. Ani mi nedávám za vinu kolapsy na dálnici, protože jednou jsem na ní poztrácel vyvažovací olůvka z kol a tak vím v jakém stavu je. Ve vztahu k Bruselu je úplně jiný než Sobotka, který mluvil jinak v bezpečí své kanceláře a jinak v Bruselu. To jsou jen některé věci na které jsem si vzpomněl. V kontextu s těmito vládami mi vláda Babiše vychází absolutně neutrálně. Na peníze mi nesáhl, nové nepřidal. Co bych si, já jako docela obyčejný člověk, mohl přát. Zavedení EET mi vůbec nevadí, protože jsem věděl, že s placením daní jsou na štíru. Ještě minulý rok jsem dostal slevu 400, Kč, když jsem vzal zboží bez faktury. Krach hospod bych nedával za vinu EET, protože pivo je v hospodě drahé a tak se z mnohých pivařů stali alkoholici samotáři. Přesto jsem Babiše nevolil a ani volit nebudu. V příštích volbách to hodím Trikolóře.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

je doprava za 1/4 ceny pro důchodce a mladé. Babiš ví jak to na západě chodí (chodilo), já pamatuji že třeba v Belgii důchodci
jezdili vlakem zdarma už před 20 lety. Ve Švýcarsku mají také dopravu mnohem levnější Švýcaři než davy cizinců (a udělali to nediskriminačním trikem).
Zkrátka Babiš má přehled ze světa a ví co je "osvícený populismus".
Druhá věc (pro všech 10 milonů) je že škodí mnohem méně hospodářství, než všichni předchozí diletanti, Klausem počínaje, Sobotkou konče. To byli amatéři, Babiš je prvý profík.
Jinak už si nic nevzpomínám.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Nejde jenom o to co udělal, ale jde také o to co neudělal. Zatím jsem nezaznamenala zhroucení sociálního ani zdravotního systému. Kdyby déle vládla naše osvědčená pravice, už jsou ty systémy dávno v Pánu.
Připouštím, že to ovlivnilo vládnutí s ČSSD, že přes ně by privatizaci těchto systémů Andy neprotlačil. Ale nezaznamenala jsem ani náznak toho, že by to protlačit chtěl.
Uvidíme příští volební období, co se bude dít, pokud bude ANO vládnout s nějakou pravicovou stranou. Pokud sáhne na sociální a zdravotní systémy, půjde celé ANO do kytek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Připadám si jak ten nešťastník v jednom románu červené knihovny, oscilujícím mezi dvě ženami: "Cítím se rozerván".
Na jednu stranu je mi Babiš (na přání Laca G. vynechám Bureše i Ježibabiše, ale "pana" si také odpustím) vysloveně osobně odporný. Jak ho slyším promluvit, otevírá se mi v kapse příslovečná kudla.
Na stranu druhou není o nic horší než jeho předchůdci Sobotka, Nečas, Topolánek, Gross a co já si mám všechny pamatovat. V mnoha ohledech má dokonce výsledky lepší. A když se podívám na jeho současné konkurenty, s dredy i s pleší, kteří by ho toužili vystřídat, propadám depresi - nikoliv z louže pod okap, ale pod dva okapy a ještě za bouřky.
Takže "se cítím rozerván", jako ten výše zmíněný dvoucestně zamilovaný nešťastník.

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

hloupý, starý a škaredý Godote, to je něco jako dýmějový mor křížený se současným koronavirem. A to vůbec nemám na mysli hnědé připrchlíky. Likvidátoři evropské civilizace to v pohodě zmáknou i bez nich.
Je strašné, jaký odpad dokáže vygenerovat naše societa.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Vcítit se do Hudcových pocitů mi nedalo vůbec žádnou práci, ale pohled na ty okapy pod kterýmy se to hemží infikovynými zviřátky se mi dělá neskutečně šouflek, nakonec by to nemusel můj pradětkovskej organismus ustát.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Místo teho aby bohatli naši potomci, bohatnou ze společné činnosti všech na celém našem území jen boháči, keří na to dostali bankocetle od cizáků. Dalo se počíst v rúzných knížkách jak se to dělá. Že stačilo ručit majetkem budoucím, privatizovaným, s laskavým svolením odložení pláce a na to šlo dostat miliony u cizáckejch bank, keří s radostí bankocetle fasovaly na úrok z kolonie budoucí. A gdo měl kačení žaludek, hrnul ty dluhy před sebou jako buldozerem. Ale mi to nesedí s těma největšíma zlo dějama. Ti měli, nevím, jištění pohledávek od vyšších míst, jinak to není možý aby něgdo byl boháčem za tak krátkou dobu aniž by se pelešil s nejvyšší vrchností a to podle mého "názoru" vrtá v hlavě všem, keří ho viděj na Mírově. Ale na druhou stranu nám to ukazuje přesně to, co lidi nechtěli a jak je politika sviňský řemeslo, kerý by se mělo zakázat.

Lidi potřebujou jen ty svý potřeby sečíst, hodit to na stůl a k temu nějakýho schopnýho správce, kerej to bude jako vyřizovat. Ať mi nigdo neříká, že musíme mít chmatáky za nadřízené, igdyby měli plnej batoh kalendářů a dělali na tom 48 denně. V jistém smyslu je mi z některých názorů opravdu šoufl a je mi líto, že se to objevuje. To by se stávat nemělo.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Miroslav Kalousek je natolik profláklý, že jej volí už jen prospěcháři nebo tupci, co zapomněli na jeho začátky v politice. Viz Omnipol, případ padáků, kdy výběrové řízení vyhrála firma založená 3 týdny předtím, atd. Může si tisíckrát vykládat na jeho stránkách, jak vše bylo jinak. Je znám jako falešný pětník a většina lidí mu přeje, aby konečně z politiky zmizel. Navzdory obdivu Václava Moravce.
Miroslav Kalousek je prostě špatná značka a pokud něco doporučuje, hodně lidí volí proti němu. Jeho podpora čemukoliv, naposledy demonstracím Milionu chvilek, odradí hodně příznivců. Vlastně mu zůstala jen Praha, kterou zbytek republiky považuje za baštu ujetých politiků.
Zlodějů v politice jsme viděli tolik (naposledy Diag Human), že pokud je volba mezi jedním zlodějem a mnoha, dost lidí se přikloní k volbě jednoho zloděje. Proto Babišovi prochází Čapí hnízda a s voliči to ani nehne. Nejnověji přijede Němka na kontrolu, a většině voličů Andreje Babiše je už teď úplně jedno, k čemu dospěje a co bude plácat.
Dokud pražská kavárna nepředstaví někoho lepšího než je Babiš, do té doby s jeho voliči nehnou. Ne, že by voliči AB tolik milovali, ale jeho protivníci jsou prostě mizerní. Všichni, kdo jsou proti Babišovi, si myslí, že jeho odstraněním se jim voliči vrátí. Někdo možná, ale většina voličů si najde někoho jiného. Čeští politici prohospodařili důvěru lidí a teď se diví, že jim voliči utekli a utíkají dál. Např. ČSSD, a jaká to byla strana s podporou voličů. natolik na své tradiční voliče kašlala, až se jí hledání nových vymstilo odlivem těch starých. A dodnes se diví, že nemají důvěru. Jakou také mohou mít důvěru po kauze bytů pro horníky, co stát věnoval Bakalovi a ten na tom značně vydělal?
Nikdo lepší než AB zatím na obzoru není, proto může klidně spát a Kalousků si nevšímat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Dokud pražská kavárna nepředstaví někoho lepšího než je Babiš, do té doby s jeho voliči nehnou.

- Protoze "nekdo lepsi" nez Babis znamena, ze bude proti zlodejinam jeste vic nez on a oni tam nechtej Babise, protoze jim nedovoluje tolik krast. Takze vymenit Babise za nekoho, kdo by jim dovoloval krast jeste mene je z kavarnickeho hlediska uplnej nesmysl.

Proto skeble porad opakuje, ze Babis je trestne stihany + v rozporu zajmu a ignoruje vsechny ostatni, co jsou na tom stejne. Tim se ukazuje jako jednostrany a tim se dikredituje - a v konecnem dusledku jen podporuje Babise.

Oni tam proste musi tlacit nekoho jeste horsiho. Vsichni to vedi a jde jen o to, jestli na zlodejinach vydelavali nebo tratili.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

Jste dobrej!!! Taky mne to napadlo, ale už jste to napsal sám.

Kavárna ze své podstaty nemůže nasadit nikoho lepšího, protože to by už nebyla kavárna!

Tohle je jedna z nejnosnějších myšlenek dneška.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Fáma praví, že Kalousek koupil padáky typu VTP-100, na kterých se při seskoku zabili tři lidé: Aleš Bartušek, Adrian Roschi a Roman Prinich.
A pravda? První dva jmenovaní přišli o život na zcela jiném typu padáku, se kterým Kalousek neměl vůbec nic společného. Sportovní výsadkář Bartušek dokonce v roce 1993, tedy rok před podpisem smlouvy na nákup padáků VTP-100, a švýcarský pilot Roschi v roce 1994.
Na padáku typu VTP-100 utrpěl roku 1997 smrtelný úraz pouze vojín Roman Prinich. Technické parametry tohoto padáku stanovila armáda a nákup realizoval Úřad pro vyzbrojování. Kalousek jako ekonomický náměstek ministra obrany neměl žádné kompetence měnit technické zadání padáku ani podmínky smlouvy. Samozřejmě také žádnou smlouvu na nákup padáků nepodepsal. Jste za totálního blba, neschopného najít si relevantní informace a proto jste babišovec. Prostě idiot. :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem to sem pověsil včera. Timmermas si to vyřizuje s Babišem.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozhovor-s-prvnim-mistopredsedou-e…
Ten pán, táta a máma migrantů a zeleného běsnění se brání, že prý východní Evropě rozumí. Párkrát tam byl.

Není větší důkaz, toho, že nerozumí vůbec ničemu, než že tenhle rozhovor dal. Nemůže chápat, že v našich intencích bude mít zcela opačný účinek, než zamýšlel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

takovým tím devadesatkovym způsobem. Budou skákat jak piskame, protože hrozně chtějí být taky jako na tomhletom západě. Jenže od devadesátých let uplynulo už hodně vody.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

„My v Čechách máme rádi přírodu. My chceme. My máme obrovský program na vodu. My chceme zasadit deset milionů listnáčů. Kůrovec nám žere lesy. My chceme znovu motýle! A ty včely mají rádi tu řepku, můžou si kecat novináři, co chtějí. Mají, je to pravda. Já jsem byl v Lysé nad Labem na výstavě,“
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/my-chceme-znovu-motyle-andrej-babis-…

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

U nás na Hané se "motýle" říká normálně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už jsem si své napsal včera a názor na Babiše neměním.
Těch různých převzetí firem.provozu,bylo praktikováno podobně,jako s dalšími firmami co převzala cizina.
Vyždímat,zadlužit,znemožnit a pak lacino převzít.
Takže zopakuji to Kozinovo,do roka a do dne poznáme kdo je Babiš.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych řekla, že Babiš je tam kde je právě proto, jak na něj pohlíží kavárníci. Obyčejný člověk to má povětšinou nastaveno tak, že na koho hazej bláto a špínu, na toho kouká s pochopením. Ne že ho má vyloženě rád, ale má pro něj pochopení. A protože to bláto házejí instituce, kterým vidlácky lid nedůvěřuje, pak Andy vypadá jako důvěryhodná osoba. Osobně si myslím, že právě toho dokáže využít a taky to dlouhodobě dělá. Pamatuje jak často brečel v přímém přenosu, jak mu všeci ubližujú? Nevím o žádném jiném politikovi, který by brečel tak moc a tak často. Přesto ho má málokdo za slabingra.
Babiše vidím tak, že ho lidi volí ne proto, že ho mají tak moc rádi, ale proto, že ty ostatní mají tak moc neradi. Za nejlepší vtip považuji, když se mluví o politikovi jako o tom, co to myslí s lidem upřímně a má na srdci jen a jen blaho svých voličů.
Jako člověka Babiše nemám ráda, nevolila jsem jeho ano, a nejsem Andyho fanynka. Babiš naráží na to, že politika státu není a nemůže být stejná jako firemní politika. Cíle jsou jiné a prostředky též. Do firmy si lidi může vybrat, ve státě musí pracovat s tím, co je k dispozici. Stát nikdy jako firmu řídit nemůže, to jsou naprosto rozdílné věci. A pokud si to stále ještě myslí, tak i přes svou pracovitost na to dojede, i když to bude nějaký ten pátek trvat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)