Vezměte sviště do Prahy

Autor

Pamatujete, jak to bylo v listopadu 89? Zpětně dneska víme o onom slavném 17. listopadu, kdy se sešli studenti, aby demonstrovali za svobodu, pak na ně naběhli milicionáři, demonstraci rozehnali, děckám namlátili a „zabili Šmída.“ A pak už se všechno sesypalo jak domeček z karet, Havel na hrad, Gott zpívá s Krylem, Kubišová zpívá, ať Batman dál zůstává s touto krajinou, lidé cinkají klíči, vzniká Občanské fórum, komunistický parlament volí svého oblíbeného disidenta…

Ale ono to bylo trochu jinak. O sedmnáctém listopadu tehdy v republice skoro nikdo nic nevěděl. Tehdejší Československá televize ještě mlčela a pokud referovala, tak o ztroskotancích a samozvancích. Strana a vláda si ještě myslela, že má situaci pevně v rukou. Oficiálně demonstrovala jen hrstka dezolátů na které není třeba brát ohled. A nebyla to první demonstrace. Protestovalo se celý rok.

Vláda samozřejmě byla nervózní, protože z okolních zemí už přicházely signály o změnách. Na Slovensku vyhrál Fico, v Maďarsku Orbán, v Holandsku Wilders… Tedy pardon, to je současnost, ale po celý rok 89 se v okolních zemích hroutily zavedené pořádky. Tehdejší intervjuci o tom samozřejmě mlčeli nebo referovali s despektem. Lidé už jim ale moc nevěřili. Poslouchali štvavý hlas Svobodné Evropy. Ale jinak tu byl klid. Jen ztroskotanci a samozvanci trochu tajtrlíkovali, ale na Václaváku jich bylo sotva pár stovek. Možná maximálně nižší tisíce, říkali v televizi. Sedmnáctý listopad vypadal na obrazovce právě takhle. Vláda rozehnala drzouny a dala jim na pamětnou.

Jenže, ono se to tak úplně nepovedlo. V následujících dnech režim začal zjišťovat, že přichází o svoje opory. Vše pak vyvrcholilo v pondělí 27. listopadu dvouhodinovou generální stávkou. Sedmnáctého listopadu ještě byla televize pevně na straně vlády. Sedmadvacátého listopadu už novináři věděli, že se vítr otočil. Už viděli pochodovat dělníky z ČKD. Už slyšeli, že Jakeš patří do koše a na Štěpána bez Štěpána. Už viděli lidi na Letné a hlavně zjistili, že vládu má rádo podstatně méně lidí, než to vypadalo podle jejich reportáží.

A šup… rázem z nich byli demokrati a největší komunistobijci. A pak už to známe…

Pamatujete si, jak to vypadlo před parlamentními volbami před dvěma roky? Kdo byl největším stoupencem Petra Fialy? Kdo měl největší radost, že Andrej Babiš odchází do opozice? Učitelé… Kde se dneska zviditelňuje Markéta Pekarová Adamová, toho času takřka bez voličských preferencí? Ve školách. Tak jako se kdysi režim spoléhal na podporu dělníků, tak se Fiala spoléhal na podporu učitelů a státních zaměstnanců. Tehdy se režim zhroutil, když zjistil, že nemá podporu ani mezi těmi, na které vždycky spoléhal.

Teď náš Nutelliér zjistil, že proti němu budou stávkovat i ti, které jeho vláda preferovala. Nechápe to. Vždyť jim přidali. Jaké požadavky by ještě mohli mít? Takhle nějak se musel cítit Jakeš, když zjistil, že ani lidi z Kolbenky za ním nestojí. Ne, to nebylo sedmnáctého listopadu. To bylo až potom. Pak už tu změnu větru vycítili všichni a šlo to ráz naráz. Až když se ukázalo, že za režimem už nestojí ani jeho hýčkané opory.

Kdo dneska ještě stojí za vládou? Učitelé to nejsou. Doktoři to nejsou. Zaměstnanci to nejsou. Policie to není. Armáda není vůbec. Odboráři to nejsou. Dokonce ani průmyslníci to nejsou a jsou rádi, že se stávkuje vlastně i za jejich zájmy. Zemědělský odborový svaz se snad také k protestům přidá. Jen zemědělci typu Jurečka jsou spokojení, protože dostali vyšší dotace. Bývalá družstva rozhodně spokojená nejsou a nejsou spokojení ani agrobaroni.

Našemu cenzurministrovi Rakušanovi se bouří jeho rezort a jde také do stávky. Dobře, vy! Nepřekvapuje mě to. Ze všech hostů, co u mě byli a nemohu o nich mluvit, ti z vnitra nadávali nejvíc. Ti z obrany byli rozmrzelí a ti ze zamini se posmívali…. To jen tak pro ilustraci.

Ne, nevím, jestli pondělní stávka a demonstrace bude znamenat změnu. Ale jsem si celkem jistý, že Fiala zjistí, jak málo je oblíbený dokonce i u těch, na které se spoléhal. Leckdo v jeho okolí ztratí odvahu a začne se ujišťovat, že s trochou štěstí nikdo nezjistí, že patřil k Pětikolce. Myslím, že stojí za to, tomu pomoci. V médiích už začíná pozvolná panika… Už se začínají navzájem ujišťovat, že odboráři jsou slabí a nebudou mít žádnou podporu.

V pondělí bude mít hodně škol zavřeno a díky tomu si bude muset hodně lidí vzít dovolenou. Co kdybyste vzali sviště na výlet do Prahy a pomohli trochu se zablokováním ulic (a tramvajových linek) na Malostranském náměstí? Pánové Dufek a Ďurčo vás tam rádi uvidí. Ano, přesně tihle dva.

Je třeba vydržet a snažit se, je třeba se bouřit a křičet, protože kdo nekřičí, ten nic nedostane. A je třeba nevěřit České televizi.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (251 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

tak dnes vyšel na Aeronetu tento článek. Je mi jasné, že se opět najdou tací, co budou říkat, že je to jen strašení, ale to bylo na podzim 21 také. A kam to dospělo? I o toto je třeba bojovat, protože to bude naše pětikola, která bude s WHO souhlasit.

https://aeronet.news/vyzyvam-vas-abyste-se-vzbourili-proti-svym-vladam-chteji-vas-ovladnout-nemecka-europoslankyne-varovala-pred-pandemickou-smlouvou-s-who-a-v-cine-vypukla-nova-neznama-respiracni-nakaza/

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Jedu a už se těším na setkání s Vidlákem a jak pokaždé píše: není důležité kdo nás svolal = Jindra Rajchl nebo odboráři, ale důležité je, aby nás bylo hodně a to se počítá. Nikdy bych neřekl, že se někdy objevím na nějaké demonstraci, ale tahle vláda amatérů to dokázala a už počtvrté se vydávám z Moravy směr Praha!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Tématem tohoto pokračování je Rusko. O Rusku se mluví hodně, ale skutetečně zasvěcených pohledů na tamější dění je jak šafránu. 

Rozhovor vede youtuber Nima, na kanále Dialogue works.

 (Nima): Válka na Ukrajině trvá již 18 měsíců a Ukrajina je touto válkou zničena. Jaký cíl měla zahraniční politika USA na Ukrajině?

Michael Hudson: Jaká je odpověď na tuto otázku? No, ve skutečnosti to nebyl ani tak cíl, jako spíše fantazie. Spojené státy skutečně věřily, že umožní Ukrajině vyčerpat ruské zdroje. To bylo to hlavní. Neměly v úmyslu ani neočekávaly, že by Ukrajina mohla Rusko skutečně porazit. Myslely si jen, že pokud se jim podaří přimět loutkového vůdce, jako je Zelenskyj, aby bojoval do posledního Ukrajince. Každý mrtvý Ukrajinec by pohltil alespoň jednu ruskou kulku, a to by pomohlo vyčerpat ruskou vojenskou kapacitu.
Je zřejmé, že Rusko má mnohem více nábojů, než měli Ukrajinci vojáků, a Američané neměli ponětí o tom, jak velká je ruská výrobní základna. Ministerstvo zahraničí a vojenští stratégové věřili drinku, který pili. Uvěřili fantazii, že Rusko je jen benzinová pumpa s atomovými bombami a že jediné, co může Rusko udělat, je buď shodit atomovou bombu, nebo nechat Ukrajince napochodovat přímo do Moskvy a všichni lidé se tak naštvou, že Rusko prohrálo, že svrhnou Putina a přivedou zpět nějakého Američany podporovaného "Borise Jelcina" a Amerika pak bude moci odkoupit za babku ruské zdroje a obnovit neoliberalismus. To byla fantazie, nikoliv konečný cíl. Neexistovala žádná skutečná analýza a bylo několik analytiků, jak často vysvětloval Ray McGovern, kteří pochopili, co se děje, ale ti byli vyhozeni.
Bylo jim řečeno: no, vy prostě nejste ten správný prokorporátní typ. Musíte mít nějaký důvod chtít, aby Rusko vyhrálo. Jste proruský, když si nemyslíte, že ho můžeme my porazit. Dosadíme tam proamerické lidi, a tak se jim dostalo jen mávání vlajkami a nastoupili armádních generálové, jejichž hlavním cílem nebylo získat další hvězdu na uniformě, ale dostat se do správní rady Raytheonu a vojensko-průmyslového komplexu a mít díky členství ve správní radě skutečné peníze. Takže způsob, jak se dynamika rozvíjela, neměl se skutečnou vojenskou situací vůbec nic společného.

(Nima): Jak se na Jelcinovu éru dívají Spojené státy? Zdá se, že jsou do Jelcina velmi zamilovaní a naopak stejně nenávidí Putina. Jaký je podle vás rozdíl mezi těmito dvěma postavami?
Michael Hudson: To byl hodně divoký sen, když za Jelcina Rusko podepřelo každý rubl, který vydalo na domácím trhu, držbou amerického dolaru. Jinými slovy, za každý rubl, který Rusko vytvořilo pro výdaje v rámci své ekonomiky, si půjčilo jeden americký dolar, aby ho mohlo držet ve svých rezervách. Na začátku mi investoři, lidé z Wall Street, říkali, že Rusku účtovali stoprocentní úrok ročně za to, že mu půjčují dolary.
Nyní je skutečnost taková, že Rusko dolary vůbec nepotřebuje, aby mohlo vytvářet své domácí peníze. Stačí si je prostě natisknout a ve skutečnosti právě to ruská centrální banka dělá, když dostala dolar, peníze si stejně natiskla. Jediný rozdíl je v tom, že si zbytečně půjčovalo americké dolary což umožnilo Spojeným státům, aby přesvědčily kleptokraty, aby se zmocnili továren, zásob ropy, elektrických podniků, všechno si zaregistrovali na svá jména a pak to prodali. Ale už předtím byly šokovou terapií zlikvidovány všechny ruské úspory. Takže jediní, komu kleptokraté mohli prodávat na své jméno zaregistrované podniky, byli američtí investoři, a prodávali je za tak nízké ceny, že v letech 1994 až 1996 bylo Rusko nejziskovějším akciovým trhem na celém světě.
A v té době jsem pracoval se senátorem Stevensem v jednom z makléřských domů a jedna moje bývalá studentka byla jejich ekonomkou a bylo jí řečeno, že ji vyhodí, protože neinvestovala do tohoto převzetí Ruska. A ona řekla, že do toho neinvestovala, protože viděla, že je to naprostá fantazie a že se to všechno v roce 1997 zhroutí. Bylo jí řečeno, že měla od roku 1994 až do roku 1997 investovat do té fantazie a pak včas utéct, než k celému tomu krachu dojde. Taková byla jejich mentalita. Američané chtěli, aby mohli přijít a stát se vlastníky ruských surovin, průmyslových kapacit, zemědělské půdy a přírodních zdrojů.

Je to strategie, která fungovala v zemích třetího světa, globálního jihu, posledních 50 let, a oni si mysleli, že by to mohli udělat v Rusku. 

Problém byl v tom, že Rusové neměli vůbec žádné zázemí v Marxově teorii kapitalismu. Byla to jedna z mála zemí, která neměla vůbec znalosti marxismu a tudíž nerozuměli kapitalismu, a neznali ani klasickou ekonomii.

Neznali Adama Smithe, Johna Stuarta Milla ani žádného z ekonomů, kteří mluvili o ekonomické rentě. Nevěděli, co je to oběd zdarma. Opravdu nerozuměli kapitalismu. Chápali tak trochu ten jejich propagandistický Marxismus-Leninismus, že kapitalismus je o vykořisťování námezdních pracovníků zaměstnavateli, ale nechápali, že finanční kapitalismus je o vyhledávání renty a o rentě z přírodních zdrojů a pozemkové rentě, a nechápali, že Rusko mohlo udělat na rozdíl od Jelcina to, co jsem obhajoval já. Když jsem třikrát navštívil Rusko a přednášel před Dumou a říkal: Podívejte se, máte všechny byty, můžete je dát všem, co je obsadí. A teď dejte všechny své nemovitosti jejich současným nájemníkům zdarma.
Budete mít nejlevnější ekonomiku na světě, tím, že jim ty nemovitosti předáte. Budete mít ekonomiku bez nájemného za pozemky. Na Západě, v Americe, Anglii, tvoří 80 % bankovního dluhu hypoteční nájemné. Rusko se toho všeho zbavilo. Nemuselo se toho zbavovat, ale Američané přesvědčili Rusko, že cesta k bohatství je ta americká, že je třeba napodobit neoliberalismus, který se američtí studenti učí ve škole. Rusové si neuvědomili, že USA bohatnou tím, že podvádějí ostatní země, aby přijaly neoliberalismus, a potom bohatnou na jejich úkor. Samozřejmě, že jen malá část Ameriky z toho profituje. Prostě Rusové netušili, jak kapitalismus funguje.

 (Nima): Považujete současnou ekonomiku Ruska za kapitalistickou, za socialistickou?
Michael Hudson: Je to ekonomika jak se to hodí, zkrátka ad hoc. Putin a lidé z jeho nejbližšího okolí to tak trochu řídí, co se má udělat, ale nepostavili ekonomiku Ruska na ekonomické teorii nebo ekonomickém systému.
Je to opravdu všechno v rukou Ruska. Nemůžete tomu říkat socialismus, protože velká část ruské výroby zůstala v privátních rukou. Ale není to finanční kapitalismus, protože majitelé zdrojů, bývalí kleptokraté, se vyvinuli do mezistupně, kdy se jim říká, nemůžete všechno jen tak odprodat, musíte investovat své finanční prostředky do ekonomiky. Necháme vám všechno bohatství, pokud budete dělat to, co by dělal socialistický stát. My vám vaše bohatství neznárodníme, pokud budete dělat to, co by dělala socialistická země, můžeme vás nechat, řekněme, v postsovětském prostoru. Poslední fází socialismu byla kleptokracie (vláda zlodějů). Takže je to kleptokracie pravděpodobně pod určitým stupněm veřejného řízení a dohledu. A nic z toho vlastně není zakotveno v žádném souboru zákonů. Takže dosud nikdo nevymyslel pro tento systém nějaké výstižné označení, snad post-stalinismus, by se dalo říci.

(Nima): Má ruská ekonomika blíže k socialismu nebo ke kapitalismu?
 
Michael Hudson: Není to ani jedno, ani druhé. Ve skutečnosti to vůbec není socialistická ekonomika, protože banky poskytují úvěry na hypotéky a pro podniky. Socialistická ekonomika by dělala to, co udělala Čína. S penězi by zacházela jako s veřejným statkem a peníze by byly v rukou vlády, která by je vytvářela. Pokud je vytváření peněz a bankovnictví v rukou vlády, přináší to velkou výhodu, když dojde k neschopnosti splácet dluhy nebo pokud se dluhové zatížení stane likvidačním, vláda může dluh jednoduše odepsat. Je politicky snadné odepsat dluh, pokud je dluh vůči vládě. Odepisujete něco, co vám náleží. 

Velmi těžké je odepsat dluh, který je dlužný někomu jinému než státu, soukromé vlastnictví bank vede ke vzniku oligarchie. Takže Rusko je oligarchie. Rusko můžeme popsat jako oligarchii, která je pod určitým tlakem a dohledem postsovětské byrokracie. Pokud Rusko poskytuje veřejné zdravotnictví a bezplatné veřejné školství, no, to je všechno, určitý příznak socialismu. Ale ve skutečnosti neexistuje dynamika, která by buď směřovala k socialistickému plánování nebo k finančnímu kapitalismu. Neexistuje pohyb směrem k soustřeďování veškerého bohatství do rukou finanční třídy a třídy usilující o rentu. Takže pro takový systém zatím nevymysleli slovo. Ve skutečnosti nepřekračují rámec taktiky pokus - omyl, zkrátka pragmaticky uděláme to, co se tam nebo tam již osvědčilo a uvidíme, co z toho vznikne.

Je to fáze experimentování, která nemusí být nutně špatným nápadem. Otázkou je, jak se kolem vytvoří systém, jak se naloží se všemi těmi ekonomickými rentami, které vytváří ropa, plyn, další přírodní zdroje, zemědělskými rentami a s rentou z nemovitostí. V tomto směru by mohli udělat mnohem více. Stále to je velmi zvláštní ad-hoc socialistická ekonomika. Jak můžete mít ad-hoc socialistickou ekonomiku? Takový zvláštní hybrid.

Odkaz na včerejší dvě otázky a odpovědi na téma USA:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2142654#comment-2142654

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Na pondělí se chystá po dlouhé době skutečná stávka. Bohužel odbory už dávno nejsou zásadním atributem možnosti ovlivnit vládu, protože ty největší odborové organizace zanikly či snížily svou sílu likvidací většiny průmyslu, přesto je ve velkých firmách či ve státním sektoru stále dost odborářů na to, aby mohli jít do stávky. Přestože většina HR ředitelů a manažerů majících v těch největších nestátních společnostech na starost jednání s těmito zaměstnanci považují za složité a problematické, protože si odboráři kladou občas zvláštní nároky a často je vedou skutečně konfliktní jedinci, ve státním sektoru byli dosud zticha.

Karta se obrací.

Obliba vlády Petra Fialy je i přes sebevědomí pětikoaličních politiků na nule. Respektive jí věří už jen totálně zfanatizovaní liberálové, obdivovatelé křivek Markéty Pekarové Adamové a vyloženě protirusky naladění spoluobčané ochotní bydlet v jeskyni jen proto, že Putin bude uznán vinným i za točení zeměkoule. Přestože i na ně dopadají důsledky vlády nejskvělejší protiruské party, zatím je jejich prioritou záchrana zkorumpovaného Zelenského či podpora izraelského státu rozšiřujícího se přes celou Palestinu. Sice budou svítit jen jednou žárovkou, vytápět pokoje několikrát překupovaným plynem na 16°C a jíst rohlíky za pětikorunu, své auto nosit na zádech, protože pohonné hmoty výrazně kvůli jejich dovozu přes další prostředníky a přimíchávání vše devastujících biosložek poletí s cenou nahoru, ale pro ideály se musí trpět.

Mimochodem, ty biosložky do paliv vyrábí u nás především firmy Andreje Babiše, čímž dostává ideologie ,,za co nemůže Putin, to zavinil Babiš“ jaksi na frak. No, a ti úplně nejvíce naivní parkují u jakýchsi nabíječek a až do totální destrukce baterií svých elektromobilů přesunutím emisí na elektrárny ochraňují na příkaz bruselských pánů naší vlády planetu. Při nucené výměně článků jejich nadšení opadá, to už je však jiná kapitola. Poslední informací ze světa elektromobility bylo zjištění, že při poškození jedné z větrných elektráren unikly tisíce tun nafty, což jaksi potvrzuje podvody provozovatelů alternativních zdrojů elektřiny žijících z výdobytků přicházejících z kšeftu s emisními povolenkami. V tomto případu byl součástí větrné turbíny pomocný dieselagregát. Není to poprvé, kdy bylo takové zařízení přidáno do systému větrných či solárních elektráren z důvodu vrtkavého počasí a potřeby zajistit stabilní příjem z dotovaných dodávek elektřiny. Green Deal prosazovaný EU a poskoky u nás tak opět získal punc jediné, ale totálně pokřivené ideologie.

Proč to zmiňujeme, to je vcelku jasné. Nedostatek peněz v naší ekonomice způsobuje více faktorů. Nemusíte být ekonom, aby Vám došlo, že desítky miliard odesílané na Ukrajinu či určené k sociální podpoře milionu Ukrajinců u nás musí někde chybět. Dále tu máme nadvládu zahraničních obchodních a technologických korporací ovládajících český trh s potravinami, průmyslovým i textilním zbožím, farmaceutické giganty a provozovatele skladů. Ti všichni odvádí bez vládní reakce v dividendách stovky miliard korun nezdaněných příjmů mimo Českou republiku. Přidejme podivné kšeftování s elektřinou a její expedicí, navýšení výdajů na armádu vyzbrojovanou předraženou či naprosto nevhodnou technologií, mnoho peněz pohlcující neziskový sektor a mrhání dotacemi či potřebu živit moloch veřejnoprávních médií, jejichž sledovanost klesá, a nemůžeme se divit, že z kdysi poměrně ekonomicky silné a zaopatřené Československé socialistické republiky zůstalo předlužené byrokraty ovládané torzo potupně nazývané jako Česko. Tedy vazal bruselské politické úřednické šlechty vyplácející si neskutečné platy a pracující na totální destrukci kdysi tak produktivní části světa.

I přes mediální masáž tvrdící nám, jak naše vláda pracuje na obnově statutu České republiky, jejímž znakem byly silná ekonomika, kvalitní průmysl, vzdělání a zdravotnictví, velká část českých občanů již pochopila, že výsledky vlády jsou tristní a učitelé s dalšími pracovníky v pedagogických zařízeních se rozhodli pro protest formou stávky. Pravděpodobně se konečně přidají i další odboráři. Fiala se diví příčinám této akce, my se podivujeme tomu, že to trvalo tak dlouho a že nikoliv doma, ale v ulicích není těch nespokojených asi tak 100x více. Kdysi, když v průmyslu pracovala polovina Čechů, třetina v zemědělství a zbytek ve službách, by zavřené továrny, nemocnice a školy byly jasným signálem vládě k odstoupení. Dnes nad tím kabinet mávne rukou a nepřidáme li se k učitelům všichni, nic se nezmění. Pojďme už konečně zvednout zadky, opusťme pouze na oko komfortní zónu a zkusme dát svržením Pětikoalice možnost lepší budoucnosti. Protože teď nastala ta správná chvíle divíškovi Fialovi vysvětlit, že už tu škodí dlouho. Nenechme v tom učitele samotné.

23. listopadu 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (110 hlasů)

„Musíme migranty přerozdělovat a zrušit veto v EU, prohlásil německý velvyslanec v ČR. Německá drzost, arogance a pocit nadřazenosti vůči ČR je neuvěřitelná.

Musíme migranty přerozdělovat a zrušit veto v EU, prohlásil německý velvyslanec v ČR Andreas Künne. Drzost, arogance a pocit nadřazenosti Němců vůči České republice je neuvěřitelná. To je odezva, kterou si vysloužil.

Nelegální migrace nabyla v Německu takových rozměrů, že způsobuje problémy s ubytováním i integrací a řada obcí je na hranici svých možností. „Nemůžeme neomezeně stavět stále další ubytovny a najímat další sociální pracovníky. Nutně potřebujeme reformu evropského azylového systému,“ řekl v rozhovoru pro iDnes.cz německý velvyslanec v Praze Andreas Künne. Kdybychom měli do jedné věty shrnout to podsatné, co z jeho úst zaznělo, pak by to byla nejspíše věta následující. Podle německého velvyslance v ČR musíme migranty přerozdělovat a zároveň zrušit veto v EU.

Arogance a pocit nadřazenosti Němců vůči ČR je nehorázná

Slova německého velvyslance okamžitě vyvolala bouřlivou reakci na našich sociálních sítích. Tomio Okamura dokonce mluvil o „nadřazenosti“ Němců.

´Musíme migranty přerozdělovat a zrušit veto v EU´, říká německý velvyslanec v ČR Andreas Künne. Drzost, arogance a pocit nadřazenosti Němců vůči České republice je neuvěřitelná. A servilní slabá Fialova vládní pětikoalice, místo aby se ohradila, tak mlčí a vlastizrádně leze Berlínu do zadku,“ sdílel na svém facebookém profilu předseda SPD Tomio Okamura.

Německo už nám tímto natvrdo vzkázalo, že už se nás vůbec na nic nehodlá ptát a o něčem s námi jednat. Že už nám hodlá svoji vůli diktovat. Včetně toho, že máme platit za jejich fatálně chybnou migrační politiku. To, že jejich města a obce nezvládají příval migrantů, nemůže být ani na minutu důvodem k tomu, aby byla odpovědnost za politiku otevřených dveří Angely Merkel přenesena na Českou republiku. Oni si to navařili, tak ať si to nyní také snědí.

Naše strana PRO ještě dnes odeslala žádost dle zákona 106/1999 Sb. o veřejném přístupu k informacím, na jejímž základě se budeme domáhat sdělení stanoviska ministerstva zahraničí k tomuto skandálnímu prohlášení německého velvyslance. Česká republika se proti němu totiž musí velmi kategoricky ohradit. Německo se evidentně rozhodlo postoupit do další fáze přeměny České republiky v 17. spolkovou republiku. Což nemůžeme za žádnou cenu připustit. PRO tímto deklaruje, že je připraveno se proti tomuto tlaku tvrdě postavit a neustoupit ani o milimetr,“ přidal se na ke kritice vystoupení německého velvyslance předseda advokát a strany PRO Jindřich Rajchl.

23. listopadu 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)
Trvalý odkaz

v České televizi, nezmění se nic. Až uvidím, že z obrazovek a redakcí zmizely současné tváře typu Moravce, Řezníčka, Fridrichové, Vostala, Kubaly, Borka a dalších a dalších, jsou jich tam v tom pašalíku desítky, potom uvěřím, že se něco změnilo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (89 hlasů)
Trvalý odkaz

V dnešním Viditelném Mackovi je vtipná ale i hluboce pravdivá věta která dnešní dobu vystihuje víc než cokoli jiného.

 

Brzy nás čeká generace babiček, které neumějí upéct dort, ale mají tetování na zadku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (66 hlasů)

co sice vnoučatům nepostaví pískoviště s domečkem, ale za minutu jim najdou návod na TikToku.

A sousedův dětský domeček barvitě zúráží (moderně zahejtují) na Twiteru. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

Nejenom že neumějí upéct dort a mají tetování nebo piercing všude.., ale jsou i jinak vypatlané, nic nevědí a nemůžou předat žádné užitečné zkušenosti, znalosti, nebo dát další generaci jakoukoliv dobrou radu do života.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Co s tím chcete dělat? Nová doba! Člověk, který bude umět spravit zásuvku* nebo vypínač bude považován z velkého šamana a dáván za příklad mládeži.

*/ bez zásuvky 230V/50Hz nedobiješ ani mobil, ani powerbanku. [;>))

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

nemělo by být "...elektrikařinu musíš UMĚT" ? To by víc charakterizovalo naše současné školství, kdy i imbecil dosáhne na maturitu a kdejaký Jouda na bakaláře a magistra a nic užitečného neumí. Existují vůbec ještě průmyslovky, VŠ technické, stavební, chemicko-technologické, textilní apod? Nebo za stovky miliard produkuje školství desítky tisíc nepoužitelných absolventů? Nic proti učitelům, nemají to s těmi ADHD a rozmazlenými spratky snadné, ale řekl bych, že pokud by byli učitelé a profesoři placeni podle kvality "svého výrobku", umřeli by hlady. Stovky a desítky generací žáků a studentů v minulosti "MUSELI ZNÁT". Podle svých schopností a znalostí procházeli "sítem" škol - obecné, základní a nebo zvláštní školy, OU a SOŠ, gymnázia, průmyslovky, VŠ. Člověk byl buď blbej nebo chytrej, hodnej nebo zlobivej. Současná inkluze a korektnost (plus další hovadiny liberálů) pokřivují tradiční a osvědčené školství. Dál to rozvádět nebudu, zdejší obecenstvo o tomto tématu ví své!

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Českou televizi je zapotřebí vyhladovet, neboť ti rozumí jen svému prázdnému břichu. 

Tak mě napadá, jestli se připojí i ti 2 hladovkari...

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

-----------------------------------------------------------------------

Zatímco se likvidují evropští zemědělci, bruselští šílenci včera schválili dovoz masa a mléka z Nového Zélandu

V Holandsku se aktuálně ve velkém vyvlastňují zemědělci (což byl jeden z důvodů drtivé výhry Wilderse) a totéž se postupně chystá i v dalších zemích EU.

Mimo rušení celých farem a nařízeného razantního omezování hnojení v případě těch, které ještě přežívají, EU také poškozuje výrobce zemědělských produktů.

Nedávno se například strhla vlna protestů ve Francii poté, co se EU rozhodla zakázat dřevěné formy důležité pro zrání sýrů typu Camembert (Hermelín). Ty se bez nich ve stejné kvalitě vyrobit nedají, takže výroba by pak musela být převedena mimo EU.

Vzhledem k tomu, že má být evropské zemědělství do značné míry zlikvidováno, škůdci z Evropské komise hledají nové zdroje potravin pro postupně vyměňované evropské obyvatelstvo.

A právě jejich poslední šílené rozhodnutí ukazuje, jak nesmyslný je celý Green Deal. Chybějící mléko a maso by totiž mělo být do zemí EU mimo jiné dováženo také z nějakých 20 tisíc kilometrů vzdáleného Nového Zélandu!!

EU tedy vede ve jménu klimatu válku proti evropským zemědělcům, řidičům a majitelům nemovitostí, ale doprava mléka na tak obrovské vzdálenosti je v pořádku!!

Jaká je asi uhlíková stopa letadel, která budou tyto produkty dovážet??

Právě toto nové rozhodnutí jen dokazuje, že o žádnou zelenou politiku zde nejde, ta je jen výmluvou, neboť zadání EU je jasné: zlikvidovat Evropu, zdecimovat ji tak, aby byla životní úrovní někde na úrovni Afriky.

Ostatně, také to je důvod dovozu Afričanů.

Bruselští bandité (nevolení členové Evropské komise) ve středu hlasovali pro novou smlouvu o volném obchodu, vyjednanou za zády Evropanů.

Tato smlouva dále oslabuje evropské zemědělství.

Smlouva umožňuje Novému Zélandu vyvézt na evropský kontinent bez celní daně 10 000 tun hovězího masa, 15 000 tun másla a stejné množství sušeného mléka, 25 000 tun sýra a také 38 000 tun skopového masa.

Přidejte na seznam také neomezené celní osvobození pro produkty jako víno, jablka a některé další produkty, které mohou být vypěstovány i na našem kontinentu.

Cynismus eurofašistů nezná mezí: smlouva s Novým Zélandem je údajně progresivní dohodou, která bude podle Von der Leyenové podporovat „spravedlivý a zelený růst.“

Brusel likviduje evropské zemědělce a zajišťuje dovoz v Evropě postupně zakazovaných produktů ze vzdálených míst naší planety.

Dá se pochopit dovoz exotického ovoce například z Afriky, ale ne dovoz produktů, které lze vypěstovat v Evropě!

Tato bruselská politika jen dokazuje, že je celý zelený úděl jeden obrovský podvod, neboť EU jde podobnými kroky zcela proti tomu, co klimatičtí propagandisté hlásají!

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

24. listopadu 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Je na čase bruselský ústřední výbor vyhnat od těch jejich koryt! Lidé by měli vzít co je po ruce a hnát tu zkurvenou bandu až do Atlantiku! Něco tak debilního svět nepamatuje. Ten článek mě tedy rozzuřil do nepříčetnosti. Jak je vůbec možné, že se ještě najdou lidé, kteří ten zrůdný systém EU brání? To musí být lobotomici, nebo berou sto tisíc euro měsíčně, jinak si to vysvětlit neumím!

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Ruší veškeré zemědělství, soběstačnost, firmy nutí jít do ciziny, všechno bude mimo Evropu... Pak stačí, aby nám ten Zéland nebo jiná cizina, přestal (samozřejmě plánovaným befelem) cokoliv dodávat a nebude tu nic. K tomu jižní a různí další přivandrovalci - další hladové krky s různými nemocemi, které léčíme za naše...., to nemůže skončit dobře, pokud nás bude nadále ovládat ta zlotřilá sebranka. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

hlavně že nebudeme závislí na Rusku! Prokristapána, my budeme s plynem vždy na někom závislí. Neříkají nám, že máme tržní ekonomiku, svobodný obchod a blahodárný vliv konkurence? Takže od Ruska  ho kupovat nebudeme, přestože je nejlacinější, ale Rusko není demokratické! Budeme ho kupovat za drahé peníze od "demokratických" Arabů, nebo předražený, neekonomický a neekologický od USA? Má někdo důkaz, že za, kolik, 50-60 let (?) dodávek z Ruska (SSSR) byly nějaké problémy, byli jsme vydíráni? Kdo z nás se za celý život staral o dodávky plynu? Plyn syčel z trouby ven, brali jsme to jako samozřejmost, jako to že teče voda a používáme elektřinu. Američané, Arabové, Norové nebo Němci nás vydírat nebudou? Nebudou na nás chtít vydělat? Bože, co si to Češi zvolili za blbce do vlády!

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Miroslav Kavij: 

Fialova vláda již bezmála dva roky provokuje občany a dále štěpí společnost. Události posledních dní nasvědčují, že ve vládním asociálním kurzu se nic měnit nebude.

Fialovy zdravotní potíže započaté po jeho skončeném předrahém africkém turné za peníze daňových poplatníků zřejmě budou déletrvajícího charakteru.

Nasvědčuje tomu další z jeho nepovedených výroků, kdy na tiskovce vlády k chystané stávce 27.11.2023 prohlásil „Tuto konfrontační politiku odbory mají prakticky od nástupu naší vlády,“

Pokud by byl premiér Fiala zcela zdráv, pak by již dávno předal bossovi odborů, „aspeňákovi“ Středulovi bramborovou medaili ( z úsporných důvodů), za jeho dosavadní vládní podporu při devastace našeho státu. V realizaci vládní politiky spočívající ve vyhladovění veřejné služby a znehodnocování financí občanů na úkor všestranné pomoci Ukrajině, včetně vyhazování desítek miliard korun ročně pro naši armádu v podobě nákupu amerických zbraní v době, kdy náš největší „spojenec“ USA s financováním konfliktu začíná mít problémy.

Současný stav společnosti za dva roky vládnutí současné prozápadně směřované vlády samolibého premiéra „Nutely“ zapříčinil, že poddaní přestávají býti oddaní, začínají zlobit, stále více občanů naráží na pomyslné dno.

Nedávno nám premiér vyslal jeden ze svých mnoha jeho signálů, a sice něco o „Restartu ČR“. Pokud to bude v duchu předvolebních slibů typu „Změna, které můžete věřit“, pak bude jen otázkou času, kdy občané pošlou tuto vládu předčasně na smetiště dějin.

Podobou skutečného restartu by se mohl Fiala inspirovat od slovenského premiéra R.Fica, se kterým absolvuje v pátek 24.11.2024 společnou návštěvu v Praze. Říká se, že každá rada je drahá. A tak místo restartu našeho státu je pravděpodobnější následný profesůrkův rekondiční lázeňský pobyt ve sponzorované Barmě.

AUTOR: Miroslav Kavij

24. listopadu 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Izraelské děti zpívají kontroverzní píseň s textem „Vyhladíme všechny v Gaze“. Tato provokativní píseň vyvolala rozruch jak v Izraeli, tak v zahraničí, a to nejen kvůli textu, ale také kvůli faktu, že hlavními interprety jsou děti.      

https://cz24.news/…ti/

24. listopadu👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

No, to je právě ten rozdíl. Nad židovskými dětmi které takto zpívají se někdo pozastavuje, nad těmi palestinskými se nikdo nad něčím takovým nepozastavuje už desítky let, ani nad učebnicemi placenými z fondů EU ve kterých jsou výzvy obdobného typu, plné násilí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

To není ani tak o tom, že židovské děti..., jako o tom, kdo je k čemu vede - např. kolovalo video německých dětí, které s veškerým entuziasmem zpívaly o tom, jak je nutné zabít babičku - "to staré tlusté prase"...., nebo když ukrajinské děti zpívaly o tom, že je třeba podříznout každého Rusa.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Taky je důležitý rozsah indoktrinace dětí vedených k násilí. Nemám k tomu žádné podklady, ale řekl bych že v Izraeli je to výjimka, v palestinských je to pravidlo.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

si děláš srandu ??

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-palestinske-ucebnice-secti-mucedniky-trefi-kamen-z-praku-izraelskeho-vojaka-40306467

Norští poslanci doporučili vládě, aby odebrala podporu palestinského školství z Norských fondů. „Považujeme to za zničující pro mírový proces a rozvoj demokracie v regionu stejně jako za projev neodpovědné pedagogiky a shledává, že je že neakceptovatelné, aby Norské fondy podporovaly systém vzdělání, který propakuje takové destruktivní hodnoty,“ stojí v usnesení.

„Nemůžeme dále jen sedět a pozorovat, jak norské peníze plynou do výukového systému, který povzbuzuje děti k násilí a propaguje rasismus a antisemitismus,“ uvedl šéf parlamentního klubu Pokrokové strany Hans Andreas Limi, která se hlásí k liberalismu, ale bývá považována za pravicově populistickou kvůli své protimigrační rétorice.

Palestinci asi přijdou o půl miliardy

Rozhodnutí bude mít dopad na schválenou pomoc ve výši 220 milionu norských korun (560 milionů českých korun), které Norsko slíbilo poslat palestinskému ministerstvu školství do roku 2022.

Náměstek palestinského ministra školství Basri Salí odmítl kritiku ze strany IMPACT-se a tvrdil, že se osnovy mezitím změnily. To se však neprokázalo.

Palestinské učebnice navíc kritizovala už loni v srpnu zpráva OSN, podle které jsou plné nenávistných materiálů, a požadovala jejich okamžité odstranění. Výhrady dala najevo i tehdejší šéfka unijní diplomacie Federika Mogheriniová.

 

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/blizky-vychod-lzive-palestinske-ucebnice.A170422_220225_p_zahranici_wag

 

Několik škol OSN nese jména vrahů Izraelců, včetně dvou strůjců masakru sportovců na mnichovské olympiádě v roce 1972. Po teroristech jsou běžně pojmenovávány školní sportovní zápasy a soutěže. Na letních táborech si děti hrají na zastřelení nebo popravu izraelského vojáka. Učitelé škol OSN vyzývají k násilí i na sociálních sítích, trousí antisemitské výroky a chválí Hitlera.

Evropská unie Palestincům jen letos daruje přes 320 milionů eur. Jejich utrácení prý „pečlivě monitoruje“, sdělila Daily Mailu. To podle deníku spočívá v tom, že učitelé slíbí, že s podněcováním přestanou, a dál ve třídách říkají, co chtějí, aniž je někdo kontroluje.

https://echo24.cz/g/i5VsT/video-palestinske-deti-se-ve-skolce-uci-zabijet/2

https://cnn.iprima.cz/mikulecky-palestinske-deti-se-i-diky-eu-uci-ze-zidy-je-treba-zabit-jourova-nic-nekontroluje-415467

 

Evropská unie podle něj platí školy, kde se podle takových učebnic vyučuje. „Ve školách jsou také portréty takzvaných mučedníků. Tedy lidí, kteří zabili jakéhokoliv Žida, ať už vojáka, nebo civilistu,“ dodal. „Z evropských peněz se vyplácejí i odměny rodinám sebevražedných atentátníků, kteří působili na území EU. O tom mluvíme 15 let a nic s tím nejsme schopni udělat. My lijeme peníze do černé díry,“ zhodnotil.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

USA, jako hlavní spojenec Izraele, podle dohody platné do roku 2018, Izraeli přispíval 3,1 miliardy dolarů ročně. Tzv. "Memorandum o porozumění" zvedlo tuto částku 3,8 miliardy dolarů ročně. + mimořádné jednorázové platby při výjimečných událostech.

Peníze, za které Izrael nakupuje zbraně na genocidu Palestinců a bagry na bourání jejich domů, aby další lžidovská náplava mohla ukrást další palestinskou půdu.

Na každý 1 dolar Palestincům, dostane Izrael (hlavně od USA) 100 dolarů. Ale i ten 1 dolar bude každý rádobyžid Palestincům závidět.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

není zločinem, znáš to ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

považuje každý někoho jiného. Je to celkové naladění současné lidské populace. Nenávist! Jděte na můj blog a do vyhledávacího řádku vložte slovo hate - nenávist. Tímhle fenoménem se zabývám už dlouho a ze všech možných stran.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

No vida, a pak že to nejde. Elektřina nezdrazi o 71%, ale jen o 68! Jsou to pasaci ti nutelari! A tvrdí vyjednavaci, jen co je pravda. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Jak se to rýmuje, nutelláři - tuneláři..., dobrá přesmyčka.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Další šílenost z bruselského politbyra. Je to vůbec možné? Nebo je to fake news? https://www.youtube.com/watch?v=WM9kEnEePZk

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)