Vidlák dotačníkem

Autor
Štítky

Dnes bych vám chtěl vyprávět další velmi typický příběh z naší korporátní praxe. Tentokrát to bude o tom, kterak Vidlák dotace řešil. Příběh to není ani veselý, ani smutný. Je prostě takový běžný. 

Naše korporace nemá ze zákona nárok na žádné zemědělské dotace a také žádné nedostává. Pokud si zemědělec postaví silo, dostane na to dotace. Pokud si silo postavíme my, musíme si na něj nejprve vydělat. Máme sice prvovýroby - tedy různá družstva a zemědělské podniky, kterých jsme vlastníky, ti samozřejmě dotace mají a tak máme kvalitní korporátní aparát, který nejenže umí napsat správně projekty, ale navíc umí i ta všechna vyhodnocení, umí vybrat správné konzultační firmy, aby na konci byli všichni spokojeni. Vezměte jed na to, že od Čapího hnízda tento aparát značně zbytněl a hemží se to tam samými Judry. 

Jednoho rána někdy před pěti roky mi v e-mailu blikla zpráva, že stát vypisuje dotační titul, který se jmenuje "Snížení míry rizika" - myšleno ekologického a bylo by dobré se do něj přihlásit a využít toho. 

Což o to, snížit míru rizika, to by bylo možností, že by ČNB nestačila ty peníze ani tisknout, ale nakonec jsme my technici vymysleli, že jednou z nejdražších oprav jsou zásobníky na kapalné hnojivo zvané DAM. Tohoto hnojiva se spotřebují tisícovky tun a je z něj velmi malá marže. Hnojivo se musí uskladnit do hodně velkých zásobníků (deset metrů výška, osm metrů průměr), protože objem narůstá oproti rozměru se třetí mocninou, prodá se ho hodně, ale je z něj tak malý zisk, že se jeho skladování vlastně nevyplatí. 

Ovšem dělat se to musí, protože na prodej DAMu se váže celá zákaznická podpora. Každý zemědělec DAM kupuje, a pokud ho koupí u nás, zřejmě koupí i něco dalšího.  Dělá to tak i konkurence a tak máme na každém hnojivářském středisku kapacity tak na tři tisíce tun DAMu většinou ve čtyřech věžích, které stojí společně v jedné havarijní jímce, která je také pěkně velká a její oprava se počítá v milionech. Ideální věc na dotaci. 

Mimochodem, DAM je velmi agresívní a s oblibou žere barevné kovy i běžné železo. Odolávají mu plasty a nerez ocel. A nebo smaltované železo. V praxi se prosadilo, že prakticky všechny zásobníky na DAM jsou od firmy Vítkovice, která má smaltovnu velkých plechů. Tyto plechy mají po obvodě díry a prostě se šroubují k sobě a na sebe, do kulata, až vznikne věž. Montuje se to bez lešení. Nejprve se na zemi smontuje střecha, ta se nadzvedne speciálními hevery, pod ní se zkrouží první lub, pak se to celé přizvedne, pak další lub a další a další, až je věž (zásobník) kompletní. Vítkovice měly kdysi asi deset pracovních skupin, které to montovaly po celé evropě. 

Tenkrát jsem byl ještě mladý, blbý, nepolíbený všemi normami a pravidly.  V době vyběhávání dotace jsem už za sebou měl několik oprav na vlastní firemní triko bez dotace.

První věž jsem opravoval s firmou "Starý chlap , co to pro Vítkovice dělal celý život" byl to sedmdesátiletý děda se dvěma syny  elkými jako hora, který vlastnil ty hevery a věděl o této práci všechno. Borci přijeli, rozebrali věž až dolů, prohlédli plechy, půlku vyházeli, starý pán pak zavolal jakémusi Kamilovi do Vítkovic a druhý den tam byl kamion s novými plechy. Než přijel mteriál, stařík vyrovnal základové patky, jen tak pomocí hadicové vodováhy. Borci  pak věž znovu složili, vybrousili ocelové dno, zavařili rezavá místa, natřeli dno jakýmsi epoxidem, dali mi osvědčení o opravě a vypadli. Oprava za pět set tisíc. Spustil jsem z věže olovnici. Stála jako svíčka. 

Pak mi starší kolegové vysvětlili, že jediná firma, která má opravnění věže opravovat jsou Vítkovice. Ti jediní nám dají ten správný certifikát, protože co kdyby se něco stalo. A tak jsem opravoval další věž. Přijeli inženýři z Vítkovic, sepsala se sáhodlouhá smlouva, určil se den zahájení oprav, ten se ještě pětkrát posunul a když se konečně začalo, koho nevidím. Přijel náš stařík, co to dělal celý život, protože  se nechal najmout pro Vítkovice. Práce pak proběhla stejně. Borci to rozebrali až dolů, vyházeli špatné plechy, pak přijel inženýr z Vítkovic, vyházel ještě další plechy a pak přijel kamion s novými. Tato věž byla v lepším stavu a tak se těch plechů měnilo o něco méně. Stařík a synové srovnali základy, věž smontovali, vyvařili dno, natřeli to epoxidem a vypadli. Pak přijel znovu inženýr z Vítkovic, přivezl mi certifikát a fakturu na které bylo devět set tisíc.  To byl pokrok... měli jsme certifikát od Vítkovic, který stál čtyři sta tisíc. No nekup to. 

A pak došlo na opravu z dotací. To se dělaly tři věže naráz. Samozřejmě nemohli jsme jen tak pozvat Vítkovice na opravu. Nejprve se musel udělat projekt. Ten se musel posoudit nezávislým, leč velmi drahým pražským odborníkem. Pak bylo nutné najmout poradenskou firmu, která byl schopná se v těch dotacích orientovat a vypracovat žádost.  Pak se dělalo výběrové řízení. Jediný, kdo u nás vyrábí tyto plechy jsou Vítkovice. Ale realizaci vyhrála jiná firma - "Mladí ambiciózní, co na tom že to děláme poprvé". Vítkovice nevyhrály, protože se v té době už začaly potápět v dluzích a chtěly za realizaci strašnou sumu. 

A tak se začalo realizovat. Termín zahájení byl dán a přísně se kontroloval. Termín dokončení musel být přesně dodržen. Rozpočet byl detailní a musel být udržen přesně bez jakékoliv odchylky. A tak se začalo. První problém - naše ambiciózní firma  nemá vlastní plechy a Vítkovice jí je nechtějí prodat. Po těžkých intervencích vyřešeno. Pak začaly obvyklé problémy s tím, že to dělal někdo, kdo to nikdy nedělal, neuměl to, nevěděl jak na to a všechno se zdržovalo, kazilo, do toho hrozil konec dotačního titulu, k tomu sezóna kapalnýách hnojiv, no zkrátka jeden průšvih za druhým. Nakonec se všechno stihlo, ale pšt! ani se neptejte jak se to zaonačilo. Tenkrát jsem si našel první šedý vlas a ještě několik měsíců měl těžké sny. 

Pak následovaly tři roky reklamací, protože sesazovat plechy na těsno se musí umět. Hotové dílo je hlídáno geodetem, věže mají do svislice daleko, co kdyby se  chtěly naklánět ještě víc. Máme několik statických posudků, několik posudků z ústavu materiálů a nebudete tomu věřit... nemáme ani jeden Vítkovický certifikát. Od našich mladých a ambiciózních jsem dostal papír jak diplom z letního tábora, že milí hoši za všechno ručí a osvědčují jakost. Pěkně děkuji, viděl jsem to v praxi.  Nemusím zdůrazňovat, že když se to dělalo ze státním dozorem a navíc za dozoru superodborné firmy přes dotace, nikdo se po vítkovickém certifikátu už nikdy neptal. Samozřejmě všechny reklamace se řešily potichoučku, protože bychom o tu dotaci mohli snadno přijít. 

Konečná suma?  Daleko přes čtyři miliony. Dotace zaplatila tři.  Stálo nás to přes milion, což se nám vyplatilo, ale já byl ten rok k nepotřebě v práci i doma. 

Kdyby mě nechali, opravil bych ty věže s panem Staříkem co to dělal celý život, za milion a půl. Stálo by to o tři sta tisíc víc, než kolik jsme zaplatili spoluúčast k dotacím. Bylo by to hotové rychle, bez problémů a bez reklamací. Celý zbytek peněz, to jsou ty vyhozené oknem. Ano, vyhodil je stát, ne já, ale stát je vydřel z daní a půjček. Tři mega, která si rozebral neschopný realizátor, zbytečný projektant a arogantní konzultant, který dostal statisíce za lejstro o dvou stránkách a asi tři sta fotek, které udělali na místě. Deset tisíc - práce, dvě stě tisíc - vědět jak na to. 

Projektant byl také placen procentní sazbou z ceny díla a také to nebylo vůbec málo. Jen za cenu těchto dvou bych opravil jednu věž.  Realizátor i přes velké problémy dobře vydělal, protože i kdyby musel všechny věže postavit znovu, pořád by se mu to vyplatilo. Ale vyhrál státem hlídané výběrové řízení a to se počítá. 

 Nedělám si iluze, že jinde je to jinak. Dělal jsem si průzkum, jak je to s dotacemi na dešťovou bodu a zelenou úsporám. Za to, co bych zaplatil jako svoji spoluúčast to dokážu udělat sám. Bez popotahování, bez konzultantů a bez arogantních firem, které z podobných kravin profitují. 

Ano, jsem už taky starý, ošklivý a neperspektivní. Měl jsem jít dělat do té konzultační firmy. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

lidi nečtou Targusovy kydy.
Ty včerejší.
To se pak fešák Vidlák změní na Kvašíka (Quasimodo) Fidláka kvuliva paru potomych plechuf z Ostráávy, cype.

Poučení:
Zámysl boje byl splněn.
Božský Anďoch si zase přihrábl, přihrábli si i noví mlamodyjové (mla-dí, mo-derní, dy-namičtí j-inoši), stejně jako další holota, parazitující na dotacích všeho druhu.
Jediný, kdo ostrouhal, je daňový poplatník.
P.S. vůbec se nedivím lidem, kteří řvou, že dotace všeho druhu je potřeba zrušit a lidem ty vybrané prachy vrátit.
A i když si furt opakuju závazek, že nebudu sprostý, páč se to břídí panu zemedelci, nenapadá mě nic lepšího, než tohle.
https://www.youtube.com/watch?v=C0_RURvDqas

Zatím bez slepic

pharmacie auchan okabe pharmacie ouverte entre midi et deux action therapies , pharmacie amiens gambetta medicaments sans ordonnance infection urinaire , pharmacie en ligne 24 avis pharmacie amiens fachon pharmacie du thil beauvais Compra Apple iWork 09 a precios mГЎs bajos, Apple iWork 09 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34359#>Apple iWork 09 precio Guatemala</a> Apple iWork 09 donde comprar en Guatemala Apple iWork 09 barato. therapie comportementale et cognitive dijon pharmacie bailly livraison Comprar Autodesk Inventor Professional 2023, Autodesk Inventor Professional 2023 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34677#>Autodesk Inventor Professional 2023 </a> Autodesk Inventor Professional 2023 donde comprar en Colombia Autodesk Inventor Professional 2023 venta Colombia. pharmacie beisson aix en provence pharmacie bordeaux de garde , pharmacie ouverte Г  8h autour de moi pharmacie de garde kochersberg Alias Surface 2023 precio Ecuador, Compra Alias Surface 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34743#>Alias Surface 2023 donde comprar en Ecuador</a> Alias Surface 2023 donde comprar en Ecuador Alias Surface 2023 venta Ecuador. pharmacie de garde marseille 7 juillet pharmacie de garde wattrelos .

Zatím bez slepic

pharmacie bailli louise pharmacie annecy le vieux les tilleuls medicaments ketum , pharmacie angers rue beaurepaire pharmacie bailly saint lazare orthopedie , pharmacie de garde aujourd'hui sarrebourg pharmacie ouverte saint denis pharmacie bailly orthopedie ZoneAlarm Internet Security Suite 8 barato, ZoneAlarm Internet Security Suite 8 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34300#>Comprar ZoneAlarm Internet Security Suite 8</a> Comprar ZoneAlarm Internet Security Suite 8 ZoneAlarm Internet Security Suite 8 venta Guatemala. pharmacie journo brest medicaments zona Compra Fulcoat a precios mГЎs bajos, Comprar Fulcoat genГ©rico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34197#>Fulcoat precio PerГє</a> Fulcoat precio sin receta Compra Fulcoat a precios mГЎs bajos. pharmacie homme de fer pharmacie en ligne portugal , pharmacie jolly brest therapie cognitivo-comportementale exercice Parallels Desktop 9 donde comprar en PerГє, Parallels Desktop 9 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34374#>Parallels Desktop 9 por internet</a> Parallels Desktop 9 por internet Parallels Desktop 9 precio PerГє. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta. Medicamento Gabapentina nombre generico Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio Ecuador</a> medicaments diabete pharmacie en ligne espagne levothyrox .

Zatím bez slepic

medicaments xyzall pharmacie val d'europe pharmacie de garde joigny , pharmacie lafayette angers pharmacie aix-en-provence , atma hypnose et therapies breves rue des longs-champs courroux act therapy limitations medicaments kardegic Chief Architect X2 precio Guatemala, Comprar Chief Architect X2 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34624#>Chief Architect X2 </a> Chief Architect X2 barato Chief Architect X2 venta Guatemala. pharmacie de garde ouverte aujourd'hui therapie de couple vannes Flexeril precio sin receta, Comprar Flexeril sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34161#>Medicamento Flexeril nombre generico, Flexeril precio sin receta</a> Flexeril precio sin receta Flexeril barato en la farmacia. pharmacie de garde aujourd'hui rouen pharmacie annecy le vieux albigny , pharmacie amiens dury targeted therapies Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio Chile, Transoft AutoTURN Pro 3D 9 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34519#>Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio Chile</a> Transoft AutoTURN Pro 3D 9 venta Chile Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio Chile. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta. Compra Gabapentina a precios mas bajos Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Compra Gabapentina a precios mas bajos, Neurontin precio Ecuador</a> pharmacie de l'olivier avignon pharmacie perin boulogne billancourt .

Zatím bez slepic

pharmacie bourges carrefour market traitement varices pharmacie de garde beaulieu nantes , therapie quantique formation pharmacie ouverte proche de chez moi , pharmacie ouverte le samedi pharmacie en ligne sans ordonnance cialis therapie cognitivo comportementale hypocondrie Comprar Alias AutoStudio 2023, Alias AutoStudio 2023 precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34745#>Alias AutoStudio 2023 por internet</a> Alias AutoStudio 2023 venta Venezuela Alias AutoStudio 2023 por internet. pharmacie en ligne belge pharmacie lafayette bordeaux Compra Autodesk Revit LT 2016 a precios mГЎs bajos, Autodesk Revit LT 2016 donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34269#>Compra Autodesk Revit LT 2016 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk Revit LT 2016</a> Autodesk Revit LT 2016 barato Autodesk Revit LT 2016 venta Guatemala. therapies for depression therapies familiales systemiques , pharmacie angers ouverte pharmacie de garde aujourd'hui essonne TruNest 2020 por internet, Comprar TruNest 2020 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34767#>Compra TruNest 2020 a precios mГЎs bajos, TruNest 2020 por internet</a> Compra TruNest 2020 a precios mГЎs bajos TruNest 2020 precio Colombia. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapies psychanalytiques pharmacie amiens .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde quimperle therapie jeu de sable pharmacie beauvais soie vauban , pharmacie la bailly amiens pharmacie fontainebleau , pharmacie rue du general leclerc kremlin bicetre therapie vittoz pharmacie tours Ou acheter du Apple iWork 09, Apple iWork 09 vente en ligne <a href=https://faithlife.com/logicielappleiwork09aumeilleurprix#>Apple iWork 09 </a> Apple iWork 09 achat en ligne Suisse Logiciel Apple iWork 09 au meilleur prix. pharmacie bernusset avignon horaire pharmacie hopital amiens Acheter Chaos Group V Ray for 3DS Max en ligne, Logiciel Chaos Group V Ray for 3DS Max Г  vendre <a href=https://faithlife.com/acheterchaosgroupvrayfor3dsmaxenligne#>Chaos Group V Ray for 3DS Max bon marchГ©</a> Recherche Chaos Group V Ray for 3DS Max moins cher Chaos Group V Ray for 3DS Max vente en ligne. antimalarial therapy traitement nikasil , traitement herpes pharmacie de marissel beauvais horaires Adobe InCopy CS4 vente en ligne, Acheter licence Adobe InCopy CS4 <a href=https://faithlife.com/adobeincopycs4venteenligne#>Acheter licence Adobe InCopy CS4</a> Prix des licences Adobe InCopy CS4 Ou acheter du Adobe InCopy CS4. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie auchan ales pharmacie faubourg saint jacques beauvais .

Zatím bez slepic

pharmacie orthopedie bordeaux therapie de l'act pharmacie de garde aujourd'hui colmar , pharmacie beaulieu sur dordogne pharmacie de garde marseille panier , therapies quantiques pharmacie annecy les fins ketoprofene pharmacie en ligne Autodesk Media Entertainment precio Guatemala, Comprar Autodesk Media Entertainment [url=https://publiclab.org/notes/print/34670#]Autodesk Media Entertainment donde comprar en Guatemala[/url] Compra Autodesk Media Entertainment a precios mГЎs bajos Autodesk Media Entertainment venta Guatemala. pharmacie leclerc brest pharmacie test covid Microsoft Office Professional 2021 venta Ecuador, Microsoft Office Professional 2021 precio Ecuador [url=https://publiclab.org/notes/print/34475#]Microsoft Office Professional 2021 barato[/url] Microsoft Office Professional 2021 barato Comprar Microsoft Office Professional 2021. pharmacie becirovski beauvais pharmacie aix en provence val saint andre , therapie de couple utile ou pas pharmacie leclerc yvetot CorelDRAW Graphics Suite 2022 barato, Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2022 [url=https://publiclab.org/notes/print/34234#]Compra CorelDRAW Graphics Suite 2022 a precios mГЎs bajos[/url] CorelDRAW Graphics Suite 2022 donde comprar en Argentina Compra CorelDRAW Graphics Suite 2022 a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie escudier boulogne billancourt horaires pharmacie beauvais intermarche .

Zatím bez slepic

pharmacie baffier bourges pharmacie lafayette le puy pharmacie de garde marseille 20 juillet , therapie de couple orange pharmacie argenteuil hopital , pharmacie herboristerie bordeaux pharmacie ouverte montauban pharmacie homeopathique boulogne billancourt Compra AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos, AutoCAD Mechanical 2023 precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34738#>AutoCAD Mechanical 2023 venta EspaГ±a</a> AutoCAD Mechanical 2023 donde comprar en EspaГ±a AutoCAD Mechanical 2023 barato. therapie cognitivo comportementale val d'oise pharmacie avenue argenteuil asnieres Compra Product Design Suite Ultimate 2017 a precios mГЎs bajos, Product Design Suite Ultimate 2017 donde comprar en Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34589#>Compra Product Design Suite Ultimate 2017 a precios mГЎs bajos</a> Product Design Suite Ultimate 2017 por internet Comprar Product Design Suite Ultimate 2017. pharmacie de garde wittenheim aujourd'hui pharmacie bordeaux inscription , therapie comportementale et cognitive rodez pharmacie lafayette isere Maxon Cinema 4D Studio R16 barato, Maxon Cinema 4D Studio R16 precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34610#>Comprar Maxon Cinema 4D Studio R16</a> Maxon Cinema 4D Studio R16 por internet Comprar Maxon Cinema 4D Studio R16. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie lafayette vichy pharmacie kok sakuna boulogne-billancourt .

Zatím bez slepic

pharmacie brest kerangoff medicaments yam therapies alternatives stress , pharmacie bordeaux benauge therapie comportementale et cognitive namur , pharmacie autour de moi ouvert pharmacie de beaulieu sur layon pharmacie bordeaux test pcr CorelDRAW Graphics Suite X7 precio Colombia, CorelDRAW Graphics Suite X7 venta Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34340#>CorelDRAW Graphics Suite X7 precio Colombia, Compra CorelDRAW Graphics Suite X7 a precios mГЎs bajos</a> CorelDRAW Graphics Suite X7 por internet CorelDRAW Graphics Suite X7 precio Colombia. pharmacie brest masques pharmacie de garde marseille gare Adobe Muse CC 2015 precio Venezuela, Adobe Muse CC 2015 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34348#>Adobe Muse CC 2015 por internet</a> Adobe Muse CC 2015 por internet Adobe Muse CC 2015 donde comprar en Venezuela. pharmacie ouverte paris 15 act therapie d'acceptation , therapie cognitivo comportementale de l'insomnie therapies used by clinical psychologists Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5, Compra Adobe Photoshop Lightroom 5 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34513#>Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5, Adobe Photoshop Lightroom 5 venta Venezuela</a> Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5 Adobe Photoshop Lightroom 5 donde comprar en Venezuela. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie amiens garde pharmacie lafayette rillieux .

Zatím bez slepic

les therapies ciblees pharmacie en ligne rouen traitement invisalign prix , pharmacie amiens route de rouen pharmacie de garde aujourd'hui gueret , medicaments rhume traitement immunosuppresseur pharmacie en ligne juvignac Frumil barato en la farmacia, Frumil precio sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34196#>Comprar Frumil genГ©rico</a> Comprar Frumil genГ©rico Comprar Frumil sin receta. trouver une pharmacie de garde marseille therapies breves marseille Comprar Sketch 55, Comprar Sketch 55 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34604#>Compra Sketch 55 a precios mГЎs bajos</a> Sketch 55 precio Miami Compra Sketch 55 a precios mГЎs bajos. pharmacie bordeaux gare pharmacie annecy novel , pharmacie beauvais dimanche pharmacie leclerc hazebrouck Comprar AutoCAD Architecture 2021, AutoCAD Architecture 2021 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34306#>AutoCAD Architecture 2021 donde comprar en PerГє</a> AutoCAD Architecture 2021 precio PerГє Compra AutoCAD Architecture 2021 a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie auchan trignac pharmacie ouverte evry .

Zatím bez slepic

medicaments schizophrenie pharmacie amiens sud burger king medicaments hepatotoxiques , pharmacie bailly mozart pharmacie lafayette nimes , pharmacie tilleuls annecy le vieux pharmacie lafayette gironde pharmacie argenteuil hopital Microsoft Expression Studio 4 precio Argentina, Compra Microsoft Expression Studio 4 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34621#>Microsoft Expression Studio 4 barato</a> Microsoft Expression Studio 4 barato Microsoft Expression Studio 4 donde comprar en Argentina. pharmacie en ligne octofene pharmacie Г  proximite de garde Adobe Acrobat 9 Pro Extended donde comprar en Colombia, Adobe Acrobat 9 Pro Extended donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34304#>Adobe Acrobat 9 Pro Extended precio Colombia</a> Compra Adobe Acrobat 9 Pro Extended a precios mГЎs bajos Adobe Acrobat 9 Pro Extended precio Colombia. pharmacie de garde marseille pointe rouge pharmacie bailly paris orthopedie , pharmacie bourges avenue santos dumont pharmacie nuit amiens Compra ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 a precios mГЎs bajos, Comprar ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34770#>ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 venta Ecuador</a> ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 precio Ecuador ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 venta Ecuador. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie rue filaterie annecy pharmacie angers ralliement .

Zatím bez slepic

pharmacie en ligne la roche sur yon pharmacie lafayette dans les yvelines therapie cognitivo comportementale yonne , medicaments oxyures pharmacie de garde marseille allauch , pharmacie quebec amiens pharmacie boulogne billancourt rue michelet pharmacie grottes beaulieu Logiciel Adobe Illustrator CC 2014 Г  vendre, Adobe Illustrator CC 2014 bon marchГ© <a href=https://faithlife.com/d3b8e29918f4459791c8cf3106883270#>Adobe Illustrator CC 2014 vente en ligne</a> Adobe Illustrator CC 2014 vente en ligne Logiciel Adobe Illustrator CC 2014 au meilleur prix. pharmacie herboristerie angers pharmacie nuit annecy Microsoft Office Home Student 2019 por internet, Microsoft Office Home Student 2019 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34477#>Microsoft Office Home Student 2019 por internet</a> Microsoft Office Home Student 2019 por internet Microsoft Office Home Student 2019 donde comprar en Ecuador. therapie jungienne pharmacie amiens carrefour , pharmacie de garde yvelines 78 pharmacie de garde aujourd'hui issy les moulineaux Comprar Pixologic ZBrush 2022, Pixologic ZBrush 2022 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34700#>Compra Pixologic ZBrush 2022 a precios mГЎs bajos, Comprar Pixologic ZBrush 2022</a> Pixologic ZBrush 2022 barato Compra Pixologic ZBrush 2022 a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapies to cancer pharmacie ouverte franconville .

Zatím bez slepic

therapie de couple mons pharmacie lafayette quatre pavillons pharmacie de garde ouverte , atma hypnose et therapies breves rue des longs-champs courroux pharmacie aix en provence la rotonde , therapies breves bordeaux pharmacie beaulieu wattrelos horaire therapies breves montpellier Comprar Autodesk Civil 3D 2023, Autodesk Civil 3D 2023 precio Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34678#>Autodesk Civil 3D 2023 donde comprar en Chile</a> Autodesk Civil 3D 2023 venta Chile Autodesk Civil 3D 2023 barato. parapharmacie leclerc quaedypre medicaments oxyures Comprar Techsmith Snagit 2021, Techsmith Snagit 2021 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34288#>Techsmith Snagit 2021 </a> Techsmith Snagit 2021 donde comprar en EspaГ±a Comprar Techsmith Snagit 2021. pharmacie ouverte le mans pharmacie en ligne reims , act therapy autism pharmacie amiens de garde Parallels Desktop 8 por internet, Parallels Desktop 8 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34455#>Compra Parallels Desktop 8 a precios mГЎs bajos</a> Parallels Desktop 8 por internet Parallels Desktop 8 barato. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapie de couple le mans pharmacie leclerc amboise .

Zatím bez slepic

pharmacie amiens place gambetta pharmacie boulogne billancourt rue gallieni pharmacie beaulieu herault , pharmacie argenteuil gabriel peri therapie de couple terrebonne , pharmacie route avignon nimes pharmacie de garde zellik formation therapie comportementale et cognitive paris MS Office Standard 2021 venta Miami, MS Office Standard 2021 precio Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34355#>MS Office Standard 2021 venta Miami</a> MS Office Standard 2021 donde comprar en Miami MS Office Standard 2021 venta Miami. therapies alternatives liste pharmacie de garde marseille 11 novembre Acheter Slysoft AnyDVD HD 7 en Canada, Acheter Slysoft AnyDVD HD 7 en Canada <a href=https://faithlife.com/venteslysoftanydvdhd7surinternet#>Slysoft AnyDVD HD 7 prix Canada</a> Slysoft AnyDVD HD 7 vente en ligne Logiciel Slysoft AnyDVD HD 7 au meilleur prix. pharmacie de garde aujourd'hui perpignan pharmacie angers de garde , pharmacie de garde marseille 20 juillet produits non medicamenteux Sony CD Architect 5.2 venta Colombia, Sony CD Architect 5.2 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34573#>Sony CD Architect 5.2 donde comprar en Colombia</a> Comprar Sony CD Architect 5.2 Sony CD Architect 5.2 precio Colombia. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie hamiot avignon pharmacie de garde aujourd'hui vichy .

Zatím bez slepic

pharmacie nuit brest pharmacie lafayette toulouse l'union pharmacie de garde marseille 6 octobre , medicaments derives du sang pharmacie.auchan , therapie de couple evreux pharmacie precheur aix en provence therapie cognitivo comportementale rouen Autodesk VRED Professional 2023 precio Colombia, Autodesk VRED Professional 2023 barato [url=https://publiclab.org/notes/print/34669#]Autodesk VRED Professional 2023 donde comprar en Colombia[/url] Autodesk VRED Professional 2023 por internet Comprar Autodesk VRED Professional 2023. pharmacie avignon recrutement pharmacie bailly paris 16 Compra Gleevec a precios mГЎs bajos, Comprar Gleevec sin receta [url=https://publiclab.org/notes/print/34211#]Compra Gleevec a precios mГЎs bajos, Medicamento Gleevec nombre generico[/url] Compra Gleevec a precios mГЎs bajos Gleevec barato en la farmacia. pharmacie ouverte figeac pharmacie beauvais caron , medicaments pour l'estomac pharmacie auchan poitiers sud Autodesk AutoSketch 10 barato, Autodesk AutoSketch 10 donde comprar en Colombia [url=https://publiclab.org/notes/print/34225#]Autodesk AutoSketch 10 por internet[/url] Autodesk AutoSketch 10 barato Compra Autodesk AutoSketch 10 a precios mГЎs bajos. therapie de couple vannes therapies digitales .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico[/url] pharmacie de garde marseille dimanche 4 octobre 2020 pharmacie gallieni 92100 boulogne-billancourt .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico[/url] pharmacie leclerc horbourg pharmacie uniprix beaulieu seguin .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta[/url] pharmacie de garde aujourd'hui nimes pharmacie thionville .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg[/url] pharmacie de garde ouverte aujourd'hui fontainebleau pharmacie ouverte orange .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde toulouse pharmacie en ligne code promo therapie cognitivo comportementale tarif , les therapies comportementales cognitives et emotionnelles en 150 fiches medicaments biosimilaires , pharmacie de garde yaounde pharmacie val d'europe pharmacie grand littoral Retin-A vente libre, Retin-A pharmacie Suisse [url=https://faithlife.com/retin-aventelibre#]Retin-A Tretinoin crГЁme[/url] Equivalent Retin-A sans ordonnance Ou acheter du Retin-A crГЁme. pharmacie elgart bordeaux medicaments mal de dents MathWorks MatLab R2022a por internet, MathWorks MatLab R2022a venta Argentina [url=https://publiclab.org/notes/print/34695#]MathWorks MatLab R2022a donde comprar en Argentina[/url] Comprar MathWorks MatLab R2022a MathWorks MatLab R2022a por internet. therapies breves paris pharmacie scaliger brest , therapies of counselling pharmacie saiah aix en provence Omni Group OmniGraffle 5 Professional por internet, Omni Group OmniGraffle 5 Professional donde comprar en Venezuela [url=https://publiclab.org/notes/print/34576#]Compra Omni Group OmniGraffle 5 Professional a precios mГЎs bajos[/url] Omni Group OmniGraffle 5 Professional por internet Omni Group OmniGraffle 5 Professional barato. pharmacie monguillon brest therapies narratives .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg[/url] therapie cognitivo comportementale yvelines therapies basees sur la mentalisation .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta[/url] pharmacie thionville pharmacie de garde brest octobre 2020 .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg[/url] pharmacie aix en provence club hippique pharmacie beaulieu sur layon .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg[/url] medicaments hyperactivite pharmacie boulogne billancourt ouverte aujourd'hui .

Zatím bez slepic

pharmacie ouverte yvelines pharmacie xavier therapies manuelles kine , pharmacie de garde marseille 16 juin pharmacie leclerc igny , traitement poux pharmacie de garde aujourd'hui pas de calais pharmacie de garde marseille la rose Logiciel Sketchup Pro 2020 Г  vendre, Achat Sketchup Pro 2020 pas cher <a href=https://faithlife.com/d21b0267db3b4ec686181bcac4379421#>Achat Sketchup Pro 2020 pas cher</a> Vente Sketchup Pro 2020 sur internet Achetez la Sketchup Pro 2020 moins chГЁre. therapie comportementale et cognitive wikipedia pharmacie route de brest quimper Acheter Amlodipine en pharmacie Canada, Acheter Amlodipine en pharmacie Canada <a href=https://faithlife.com/amlodipineventelibre#>Ou acheter du Amlodipine 10 mg</a> Amlodipine 10 mg pas cher Ou acheter du Amlodipine 10 mg. pharmacie ouverte aujourd'hui Г  proximite therapie comportementale et cognitive finistere , pharmacie homeopathie angers pharmacie de garde aujourd'hui juan les pins Comprar Autodesk Maya 2018, Compra Autodesk Maya 2018 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34468#>Autodesk Maya 2018 </a> Autodesk Maya 2018 venta Ecuador Autodesk Maya 2018 donde comprar en Ecuador. pharmacie lafayette auch traitement gardnerella .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia</a> psychiatre therapie comportementale et cognitive orleans pharmacie avignon place pie .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas sin receta</a> hypnose et therapies breves revue pharmacie de garde woippy .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> therapie victimisation pharmacie boulogne billancourt pont de sevres .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> pharmacie bordeaux rue lucien faure pharmacie bordeaux cours pasteur .

Zatím bez slepic

pharmacie sixte isnard avignon pharmacie ouverte ussel 19200 pharmacie de garde marseille 19 mai 2019 , pharmacie cohen boulogne billancourt therapie de couple jeune , pharmacie angers boulevard saint michel act therapy ocd therapie viceland streaming Amoxicillina precio Ecuador, Compra Amoxil a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-amoxil-a-precio… Amoxil a precios mГЎs bajos</a> Amoxil barato en la farmacia Comprar Amoxil 250 mg genГ©rico. pharmacie hyeres pharmacie de l'iroise brest fax Lyrica precio sin receta, PrГ©gabalina precio Guatemala <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-pregabalina-15… PrГ©gabalina nombre generico</a> Comprar PrГ©gabalina 150 mg sin receta Comprar PrГ©gabalina 150 mg genГ©rico. therapies act pharmacie de garde aujourd'hui Г  frejus , pharmacie illkirch traitement uv piscine Compra Azithromycin a precios mГЎs bajos, Compra Zithromax a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-zithromax-… Zithromax nombre generico, Compra Azithromycin a precios mГЎs bajos</a> Zithromax precio Argentina Medicamento Zithromax nombre generico. pharmacie sextius aix en provence pharmacie bordeaux palais de justice .

Zatím bez slepic

pharmacie ouverte orange pharmacie de garde herault pharmacie lafayette sarlat , pharmacie lafayette gengembre produits medicamenteux en anglais , pharmacie centre leclerc wattrelos pharmacie leclerc dommartin les toul pharmacie de garde bailly romainvilliers Compra Estrogens a precios mГЎs bajos, Medicamento Premarin nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-premarin-pasti… Estrogens pastillas</a> Premarin precio sin receta Premarin precio Chile. pharmacie bordeaux pey berland psychiatre therapie comportementale et cognitive isere Comprar Proventil inhalador sin receta, Ventolin precio Colombia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ventolin-precio-colomb… Ventolin inhalador sin receta</a> Ventolin barato en la farmacia Medicamento Ventolin nombre generico. traitement paludisme federation therapie comportementale et cognitive , pharmacie polygone pharmacie amiens upjv Paroxetina precio Guatemala, Medicamento Paroxetina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-guat… Paroxetina pastillas sin receta</a> Paroxetina precio sin receta Comprar Paroxetina pastillas genГ©rico. pharmacie leclerc roques pharmacie santini avignon .

Zatím bez slepic

pharmacie discount autour de moi pharmacie fouassier bourges pharmacie ouverte grenoble , medicaments vertiges pharmacie dufournet annecy , traitement insuffisance cardiaque pharmacie argenteuil geant pharmacie herboristerie bordeaux Zithromax precio sin receta, Compra Azithromycin a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-azithromycin-1… Azithromycin 1000 mg sin receta</a> Comprar Azithromycin 1000 mg genГ©rico Comprar Azithromycin 1000 mg sin receta. pharmacie angers roseraie pharmacie ouverte tarbes Doxycycline precio Venezuela, Doxycycline precio Venezuela <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/doxycycline-barato-en-… Doxycycline 100 mg sin receta</a> Doxycycline precio sin receta Medicamento Doxycycline nombre generico. pharmacie de garde brest generique voltarene comprime , pharmacie beaulieu sur dordogne act therapy model Acrobat Pro DC 2020 precio Guatemala, Comprar Acrobat Pro DC 2020 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34765#>Acrobat Pro DC 2020 venta Guatemala</a> Acrobat Pro DC 2020 barato Acrobat Pro DC 2020 venta Guatemala. pharmacie bernusset avignon horaire pharmacie lafayette www.lafidelite.com .

Zatím bez slepic

pharmacie bailly sante pharmacie bailly mon compte pharmacie horloge angers , pharmacie bourges place planchat pharmacie lafayette horaires , pharmacie rigollet aix en provence xena therapies pharmacie l'unite aix en provence Medicamento Pregabalina nombre generico, Comprar Pregabalina 150 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-pregabalin… Pregabalina nombre generico, Lyrica precio EspaГ±a</a> Compra Pregabalina a precios mГЎs bajos Pregabalina precio sin receta. pharmacie leclerc evreux medicaments otc Comprar Champix 1 mg sin receta, Comprar Champix 1 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-champix-1-mg-s… Champix nombre generico</a> Medicamento Champix nombre generico Compra Champix a precios mГЎs bajos. pharmacie auchan gien pharmacie leclerc urrugne , pharmacie orthopedie boulogne billancourt pharmacie cours d'orbitelle aix en provence Fludrocortisone precio PerГє, Comprar Florinef 0.1 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-florinef-0-1-m… Florinef 0.1 mg genГ©rico</a> Medicamento Florinef nombre generico Comprar Florinef 0.1 mg genГ©rico. therapie jalousie pharmacie ouverte tard boulogne billancourt .

Zatím bez slepic

pharmacie orthopedie angers pharmacie en ligne suisse zur rose pharmacie auchan cesson , pharmacie ouverte nantes pharmacie avignon recrutement , medicaments yeux rouges therapies breves angers therapie de couple nancy Trimox precio Ecuador, Amoxicillin precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-amoxicillin-pa… Amoxicillin pastillas genГ©rico, Trimox precio Ecuador</a> Comprar Amoxicillin pastillas genГ©rico Amoxicillin barato en la farmacia. pharmacie pres de moi ouverte pharmacie en ligne toulouse Bro Zedex Syrup barato en la farmacia, Comprar Bro Zedex Syrup genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bro-zedex-syrup-barato… Zedex Syrup precio sin receta</a> Medicamento Bro Zedex Syrup nombre generico Compra Bro Zedex Syrup a precios mГЎs bajos. pharmacie ouverte h24 paris pharmacie d'argenteuil , pharmacie kingersheim therapie yoga Calan Sr precio Ecuador, Medicamento Calan Sr nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/calan-sr-precio-ecuado… Calan Sr nombre generico</a> Calan Sr precio sin receta Comprar Calan Sr genГ©rico. pratique des therapies cognitivo-comportementales au quotidien pharmacie de garde aujourd'hui tampon .

Zatím bez slepic

medicaments toxiques pour le foie pharmacie aix en provence cours gambetta pharmacie uniprix beaulieu seguin , pharmacie wittenheim pharmacie de nuit avignon , pharmacie auchan la trinite yaz pharmacie en ligne pharmacie amiens avenue foy Comprar Buspar sin receta, Comprar Buspar sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-buspar-sin-rec… Buspar a precios mГЎs bajos</a> Buspar precio sin receta Comprar Buspar genГ©rico. pharmacie giphar angers pharmacie de garde hyeres Comprar ESRI ArcGIS for Desktop 10.7, Comprar ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34770#>Comprar ESRI ArcGIS for Desktop 10.7, Compra ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 a precios mГЎs bajos</a> ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 precio Ecuador ESRI ArcGIS for Desktop 10.7 venta Ecuador. medicaments tension pharmacie forum des halles , pharmacie de garde marseille hopital nord therapie comportementale et cognitive nancy Comprar Buspar sin receta, Comprar Buspar sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-buspar-sin-rec… </a> Buspar precio sin receta Comprar Buspar genГ©rico. therapies comportementales et cognitives pour les nuls pharmacie a proximite ouvert .

Zatím bez slepic

pharmacie bourges danjons pharmacie leclerc normanville pharmacie de garde kaysersberg , pharmacie gardanne institut francais des therapies alternatives avis , traitement mycose pharmacie bailly.com pharmacie leclerc mozac Comprar Mobic 15 mg genГ©rico, Compra Meloxicam a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-meloxicam-15-m… precio sin receta</a> Meloxicam precio sin receta Meloxicam precio Ecuador. medicaments zopiclone trouver une pharmacie de garde marseille Paroxetina precio Guatemala, Compra Paroxetina a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-guat… Paxil pastillas</a> Comprar Paroxetina pastillas sin receta Comprar Paroxetina pastillas genГ©rico. pharmacie musset beauvais pharmacie zussy , act therapy kent pharmacie amiens jules barni Bonnisan barato en la farmacia, Compra Bonnisan a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bonnisan-barato-en-la-… barato en la farmacia, Compra Bonnisan a precios mГЎs bajos</a> Bonnisan precio sin receta Bonnisan precio PerГє. act therapy video pharmacie perpignan .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde nantes pharmacie soleil annecy therapie de couple comment Г§a se passe , therapies numeriques pharmacie brest ouverte samedi , traitement naturel pour tomber enceinte pharmacie escudier boulogne billancourt therapies autisme Doxycycline barato en la farmacia, Comprar Doxycycline 200 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-doxycycline-20… Doxycycline 200 mg</a> Doxycycline precio sin receta Compra Doxycycline a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde ouverte aujourd'hui hyeres act therapy grief and loss Ivermectin precio PerГє, Comprar Ivermectin 12 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ivermectin-precio-peru… Stromectol 12 mg</a> Comprar Ivermectin 12 mg genГ©rico Ivermectin precio PerГє. therapie de couple strasbourg pharmacie boulogne billancourt rue gallieni , therapie de couple bande annonce therapie gestalt Cefixima barato en la farmacia, Comprar Suprax 100mg 200 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-suprax-nom… precio Venezuela</a> Comprar Suprax 100mg 200 mg sin receta Suprax barato en la farmacia. pharmacie centrale traitement therapies breves .

Zatím bez slepic

pharmacie brest keredern pharmacie en ligne veau therapie comportementale et cognitive c'est quoi , pharmacie en ligne moins cher pharmacie bordeaux gambetta , pharmacie wasselonne traitement uveite pharmacie bourges avenue de dun Medicamento Lexapro nombre generico, Lexapro precio Guatemala <a href=https://form.jotform.com/222084003688151#>Comprar Lexapro 10 mg genГ©rico</a> Comprar Lexapro 10 mg genГ©rico Comprar Lexapro 10 mg sin receta. pharmacie auchan dechy pharmacie bailly gare st lazare Comprar Prednisolona 20 mg genГ©rico, Prednisolona barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/prednisolona-precio-ec… precio Ecuador</a> Prednisolona precio Ecuador Prednisolona precio sin receta. pharmacie de garde aujourd'hui le havre medicaments otc , pharmacie pharmavance boulogne billancourt therapies for schizophrenia Comprar PrГ©gabalina 150 mg genГ©rico, Medicamento PrГ©gabalina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-pregabalina-15…©gabalina precio Guatemala</a> Comprar PrГ©gabalina 150 mg sin receta Comprar PrГ©gabalina 150 mg genГ©rico. quel pharmacie de garde aujourd'hui pharmacie de garde - infoline boulogne-billancourt .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Targusi, též nemůžete spát? :-))
Když slyším slovo dotace, tak se mi ježí všecky chlupy. Když můj muž začal kvedlat o kotlikovych dotacích, bylo to u nás málem na rozvod. To když začaly všechny ty nařízení o kontrolách kotlů, jsem ponuře předpovídala, že to zas vymyslí nějakou bezva dotaci. Nařízení/bič na občana/dotace na zalepení tlamky, aby ovce moc neremcaly/ malá domů pro spřátelené firmy. Hlavně ty razítkovací. Bezdotačni kotlík vyjde zhruba na stejné prachy jako dotační, ale protože se na ten dotační přisajou všichni ti razitkovači, tak to holt vyjde čtyřikrát dráž, ale "nebojte, ten rozdíl pokryje ta dotace". Jen ten ovčan s tím má hromadu starostí, ale to ouřady nikterak nepálí, bo maj radost, že jsou tam " kvůli lidem". Stejný princip jako socdavky, jakmile jsou prachy zadara a nic za ně pobírač neodvádí, neváží si jich a vyhazuje je za kraviny. Naši tmavší pobírači běžně rovnou z pošty v dávkový den nakráčeli do hospody, kde během hodiny naházeli dávkový prachy do forbesu. Trvalo několik let, než to došlo ouřadům, byť to viděl kdokoliv, kdo chtěl vidět.
Proto jak se začne kvakat o dotacích, začne mi cinkat varovný zvonek, že zas se někde šije na ovci kulišárna.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tedy výsledek dotace "Snížení míry rizika" - myšleno ekologického je zvýšené riziko dle popisu té akce Vidlákem, NO NEKUPTE TO! Možná bude příště vypsán titul Snížení rizika vyvolaného dotací. Ale skutečný cíl splněn byl, tedy aby vydělal kdo měl, a "obživu" mělo plno parazitů přisátých na dotační karusel až kam ani nedohlédneme, a zatáhne to daňový poplatník, jak správně píše TARGUS, klidně i ten, co se ještě nenarodil. Tedy ona privatizace zisků a socializace ztrát. A to je v podstatě smyslem a výsledkem dotačního běsnění s kolaterálním zavázáním a snadným ovládáním zadlužené země. I Vidlák na závěr vidí, že v dotační komedii "sedí na špatné židli" penězovodů. A zda sedne , či nesedne na lep dotacím a jiným kejklům pro soukromé osoby, no ještě vyhráno nemá, i na vidláky a každého z nás mají políčeno!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak už jsem někdy psal,dotace je korupce přímo řízená státem.
Proto také šel Babiš do politiky,aby si sám sobě přidělil dotace a nečekal,jestli mu Kalousek něco hodí a o všem ví.
Také si tím co popisuje vidlák,platí Babiš státem,různé poradce,příživníky,ale i podporovatelé.
Pak je tady otázka,kolik podobných firem,se dokáže propracovat k dotacím na různé opravy,aby nemusely platit všechno ze svého,takto Babiš má pak větší čistý zisk,když si opravy dotuje.

Zatím bez slepic