Vidlákův příspěvek k všeobecné hysterii

Autor
Štítky

Ve včerejší diskusi jsem krátce naťukl téma, které bych dneska chtěl trochu rozvinout... Paní Petra bude proto muset počkat - na její příspěvek dojde později. 

V našich diskusích o koronaviru se totiž drží už dlouho jedna myšenková zkratka.   Že jako hysterii kolem koronavitru dělá vláda a média. Nebýt této vládní hysterie, tak bude všechno v pořádku. Promiňte mi prosím, ale to je omyl. Hysterie kolem koronaviru je totiž všeobecná. 

Kromě vládní hysterie tu máme i opoziční hysterii, máme tu hejtmanskou hysterii, máme tu hysterii ředitelů nemocnic, doktorů, sestřiček, chřipečkářů (dodnes nějací existují), antiwaxerů i příznivců očkování. Máme tu hysterii různých Šmuclerů, Flégrů, hysterii různých soudců na různé úrovni, hysterii lidí na vedoucích postech... 

I kdyby vláda nedělala vůbec nic, i kdyby se do debaty o koronaviru vůbec nezapojila, i kdyby Babiš mlčel jak Ovčáček o Zemanově hospitalizaci, vypadalo by to tu dost podobně. Ještě pořád tu nemáme žádnou tuhou cenzuru ani vlastnictví médií státem, máme internet, blogery, máme fejsbůky a jůtuby. Debata o covidu není debata Babiše a občanů. Je to poměrně nepřehledné klubko zájmů, sviňáren a názorů, které jsou neseny s různou vahou a intenzitou. Vláda se nerozhoduje podle sebe. Dokonce se nerozhoduje ani podle expertů, které si sama najala. Rozhoduje se pod tlakem z různých stran a skupin.  Babišova/Fialova změna názoru nemá na celou věc zase až tak velký vliv. 

Dovolte mi, abych vám to názorně ukázal. 

S Masterem jsme udělali apokalyptickou rubriku. Master prostě extrapoloval současné trendy růstu epidemie, vykašlal se na růst počtu nakažených a zaměřil se pouze na růst počtu pacientů v nemocnicích. První datum je den, kdy bude v nemocnicích deset tisíc covidových pacientů. Což je o něco víc než nejvyšší číslo loni. Pojmenovali jsme to "den vystřízlivění". Druhé datum pak je den, kdy bude v nemocnicích pacientů dvacet tisíc. Což je podle mě počet, kdy naše zdravotnictví spolehlivě zkolabuje. Ano, jmenuje se to "apokalypsa". 

zde odkaz: https://koronacek.vidlakovykydy.cz/cz/doomsday

První datum je den, kdy všem definitivně dojde, že jsme v prdeli. Druhé datum je den, kdy v té prdeli doopravdy budeme.  Všimněte si, jak blízko tyto dva dny jsou od sebe.  

Datum se každý den změní. Podle vývoje trendů. Pokud se vzdálí, epidemie zpomaluje, pokud se přiblíží, epidemie zrychluje. Pokud zmizí, epidemie se zmenšuje a k soudnému dni nedojde. 

Pro dnešek platí, že den prozření je krásnou náhodou 17. listopadu. Naprosto symptomatické datum. Den boje studentů za svobodu a demokracii dostane ještě jeden rozměr. Odpoledne už to zřejmě bude jinak. Jak se zaktualizují koronavirové statistiky, tak se extrapolace změní podle skutečného počtu pacientů pro daný den. Je neděle, datum by se mělo trochu oddálit. Ale pokud se dneska neoddálí, tak se zítra a pozítří rozhodně přiblíží. 

Pokud vydrží současné trendy růstu počtu hospitalizovaných, tak v den vystřízlivění začnou závažné problémy s voláním záchranky. A také definitivně všem dojde, že očkování žádnou tečku neudělalo. A i kdyby se podařilo do té doby doočkovat všechny neočkované důchodce, tak se vše oddálí o jeden den. 

Jsme v zajímavé situaci. Když se podíváte na všechny vládní prohlášení a podíváte se na prohlášení takřka všech majnstrýmových expertů, tak vám řeknou, že problém je jen v tom, že se lidi málo očkují. To je také argument, kterým Fiala a Válek tlučou Babiše po hlavě. Že nezařídil stoprocentní proočkovanost. Říkám rovnou, že to ničemu nepomůže. Ve zranitelných kategoriích je proočkovanost 85%, průměrný věk hospitalizovaných je skoro 70 let a stejně se nemocnice plní ostošest. 

Vidlácky bych si myslel, že všichni tihle MESSES experti, všichni ti imunologové, Maďarové, Smejkalové a další budou v příštích dnech dál tvrdošíjně zdůrazňovat, že očkování všechno vyřeší. Že stačí doočkovat a bude všechno v pořádku. S tímto názorem se samozřejmě ztotožní i politici, takže budeme svědky hysterického nahánění lidí na pigáro (a zřejmě se bude znova očkovat po desítkách tisíc lidí denně), ale zároveň se nemocnice budou stále více plnit. 

Oni tomu nebudou chtít věřit. Čím více to bude v háji, tím více budou rajtovat na svých pozicích. Do očkování se dalo příliš mnoho peněz i příliš mnoho odborných pověstí, dalo se do toho příliš marketingu a propagace. Stejně jako si loni nedovedli představit, jak vypadá exponenciální funkce, stejně tak letos si zase dlouho nebudou ochotní připustit, že očkování jaksi věc nevyřeší. 

Myslel bych si proto, že v příštích dnech budeme svědky různých kosmetických opatření. Bude se zvolna přitvrzovat, bude se různě zakazovat chodit tam a onde, budou se zakazovat masové akce, ale samozřejmě  jen pro neočkované. Ve výsledku bude trvat ještě dlouho, než si všichni připustí, že se něco děje. A skoro bych řekl, že si to připustí až někdy kolem toho 17. listopadu. To bych čekal nějaké zásadní prohlášení, že jsme v háji. 

A o týden později v háji skutečně budeme. 

 

Pokud trendy budou trvat, měl bych tu pár doporučení: 

1. Chřipečkáři by si měli vybrat, jestli epidemie neexistuje nebo jestli očkování nefunguje. Doporučil bych jim zaměřit se na to druhé. Kdyby totiž tvrdili obojí dohromady, tak je to logický nesmysl. Není možné zjistit nefungující očkování, když není epidemie. Pokud epidemie neexistuje, tak funguje očkování. Pokud očkování nefunguje, tak proto tu máme znovu epidemii. Nedělám si iluze, že tuto triviální úvahu pochopí. Spíš si myslím, že budou dál tvrdit obojí dohromady a znemožní se ještě více než to dokázal Lubomír Volný. 

2. Smejkalovi a těm ostatním, co tvrdili, že očkování za vším udělá tečku a tvrdí to ještě i teď, tak bych doporučil sbalit kufr, natankovat auto a připravit si aplikaci tečka a cestovní pas. Pokud se zdravotnictví sesype, tak bude zapotřebí najít viníka. S každým novým pacientem v nemocnici je totiž pořád zřejmější, že účinnost očkování není valná. Kdo prosazoval očkování? Kdo tvrdil, že proočkování věc vyřeší? Na koho to politici svedou, až půjde o jejich kariéry a prebendy? 

3. Fialovi bych doporučil vyvolat roztržku se Starosty a Vítka Rakušana za zavřenými dveřmi obvinit z něčeho absurdního, vynadat mu do debilů volů, imbecilů - to je jedno co, prostě ho naštvat - a pak ho poslat za Babišem do prdele. Ideální totiž teď bude sedět dál v opozici, tvrdit, že by to dělali líp, nechat Starosty udělat vládu s Babišem a zbavit se záhy obou. A pokud by na to Rakušan nebo Babiš Fialovi neskočili, tak vyvolat roztržku s Pekarovou - třeba nějakou sexistickou narážkou. Fiala by teď měl udělat cokoliv, aby nevládl. Oni ho totiž budou srovnávat s Babišem. Velmi rychle se ukáže, že Fiala je mnohem horší.  

4. Babišovi bych doporučil nedělat žádné problémy a donutit Zemana, aby premiérem jmenoval Fialu. Pak by mu měl rychle předat agendu a odjet na svůj francouzský zámeček. Předpokládám, že kupce na Agrofert už má, takže by si měli s Bayerem potřást rukou a podepsat kupní smlouvu. Pokud to teď u nás vezme celé na sebe, tak na to jen doplatí. I on byl jednou z těch tváří, že očkování udělá za vším tečku. a snad si ještě pamatuje, jak to schytával loni... má to zapotřebí? 

5. Pokud má SPD trochu rozumu, měli by začít mluvit o naší vlastní národní vakcíně ze staré školy. Měli by mluvit o tom, že mladší ročníky mají normálně chodit do školy a do práce a starší a ohrožení že mají mít svoje vyčleněné hodiny na nakupování s vyšší hygienou. A že všichni ohrožení v produktivním věku mají zůstat doma, pracovat z domova a stát jim zaplatí mzdu. O očkování nemusejí mluvit vůbec, to všem za pár dní dojde samo. Jestli se budou snažit tvrdit, že se nic neděje a budou bagatelizovat situaci, dopadnou stejně jako Volný blok a Trikolóra. 

6. Totéž platí pro KSČM. Kdyby vyhrál Skála, měl by okamžitě začít mluvit o radikální změně. Ohrožení ať jsou doma za státní peníze a ti mladší ať jsou v rachotě. Jestli chtějí hospodští mít otevřeno, tak si seženou za pingly mladé kluky a ne pětapadesátileté cukrovkáře. Kdo je ohrožený, tak může okamžitě zůstat doma. Žádná státní pomoc podnikatelům. Žádný příspěvek na mzdy. Stát bude platit přímo lidem. Po dobu epidemie jim bude platit místo jejich zaměstnavatele. Jste cukrovkář nebo něco podobného? Zajděte za obvoďákem, ten vám vystaví papír a s tím přijdete za zaměstnavatelem, který vás okamžitě nechá doma, kde vás bude platit stát. Budete samozřejmě jako na nemocenské - nebudete si chodit po hospodách. Nechcete být doma? Nebojíte se covidu? Choďte do práce a i kamkoliv jinam jak je libo. Při trošce Boží přízně bude brzy státní úplně všechno, protože pokud se covid fakt rozjede, tak se bude muset všechno znárodnit a všechny ceny určit shora. Jenže ona vyhrála Konečná, takže z toho nic nebude. Ale Josef Skála se možná objeví v nějakém novém projektu. 

7. Všichni ti, co neviděli smysl v lockdownech a dodnes nechápou, proč je vláda zaváděla, těm doporučuji zpozornět. Letos nebude žádná velká chuť zavírat republiku a omezovat celá odvětví. Zároveň je tu mnohem více víry v očkování. K tomu je po volbách, jedni jsou na odchodu a druzí ještě nepřišli. Brzy zjistíme, jestli minule počet případů poklesl samovolně nebo jestli zabralo omezení volného pohybu. To je totiž jediná naděje - že epidemie samovolně dojde ke svému vrcholu a pak to poklesne i když se žádný lockdown nezavede. Ale pokud to bude stoupat až do toho 17.listopadu a dál, tak bude nade vší pochybnost zřejmé, že loňské lockdowny zabránily mnohem horší katastrofě. 

8. Pirátům bych doporučil, aby se pokusili znovu nabýt dávno ztracené renomé anarchistů a bojovníků za volné kopírování.  Mohli by začít mluvit o tom, že zimní koronavirové vlny jsou danost a je dost možné, že nikdy nezmizí. Ale v létě je všechno v pohodě. Takže prázdniny by neměly být v létě, ale v zimě. Jinak rozdělené, aby to omezilo šíření viru. Nevím jestli s tím uspějí, aby bylo by to takové pirátské řešení. Když k tomu přidají nějaký důraz na distanční výuku, počítač pro každé dítě do každé rodiny, vysokorychlostní internet zdarma a podobné serepetičky, určitě dopadnou v příštích volbách líp než teď. 

9. Starostům bych doporučil, aby zalezli a mlčeli. Na tomhle si mohou jedině vylámat zuby. 

Já osobně tipuju, ze ještě minimálně týden se bude všechno bagatelizovat, budou se neproplácet testy a možná se v tomto ještě přitvrdí.  Pak se bude chystat schůze sněmovny, tak na to nebude čas. Pak se bude předávat moc a akorát toho 17. listopadu vystoupí Fiala a oznámí národu, že se nedá nic dělat a musíme se opět zavřít. Samozřejmě mu soudy půjdou na ruku, vše bude řádně zdůvodněné... ale bude už pozdě. O týden později už nebude v nemocnicích žádný volný doktor, který by měl čas na další nové pacienty. 

Samozřejmě stále platí, že každá epidemie má svůj přirozený vrchol. Největší tma je těsně před svítáním. Pokud se čísla nákaz sama zlomí, nic se nestane. Ale pokud současný trend vydrží ještě tři týdny, tak to bude horší než loni...  exponenciální číselná řada je prostě sviňa. Doufejme, že kolísání epidemie je její přirozená vlastnost a že se projeví dřív než za tři týdny. 

Vidlák jakožto apoštol apokalypsy už má vypočítané datum konce světa...  Ještě měsíc...  

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (108 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A kdo vlastně může za to, že v počtu očkovaných je česko na chvostu Evropy - Vystrčilil, Soros nebo Hrušínský?

Průměrný počet slepic: 1.6 (34 hlasů)

Vidláku, den vystřízlivění a den apokalypsy chválím, super nápad.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

... $%#% Halík, zdravý rozum.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, největší chyba je uvádět přesný datum. Málokdy to vyjde a často je to zcela jinak. A pak je kredit v .......
I příliš apokalyptické vize škodí. Chce to umírněnost a být víc nad věcí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale Vidlák žádné přesné datum neuvádí. Každý den je to jiné číslo, takže se nakonec trefí, nebo bude mít pravdu, že se epidemie sama zlomila.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Pane domácí,
ještě Vám tam schází:
Den první dávky:
Den druhé dávky:

Ráži už uvádět nemusíte

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

obsese

dobrou

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Taky bych se přidal ke Strejdovi - navíc budu doufat, že Vidlákovi jeho předpověď nevyjde. Jako už tomu ostatně bylo několikrát (myslím i v jiných záležitostech, nejen co se koroňáčka týká)...
Ale jinak to tu rád čtu. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

A taky nepochopili. Ty dvě data nejsou pevně dané věštby, ale aproximace na základě aktuálních dat. A jak Vidlák uvádí, měnit se budou každý den podle okamžité situace a ta se může zlomit - bohužel oběma směry. Takže apokalypsa může nastat a taky nemusí. Což je v článku jasně napsané.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

A neomezuje se zřejmě pouze na mladé oběti posametového školství plus oběti Alzhaimera.
Osobně doporučuji VŠEM číst každý text - nejen Vidlákův - minimálně dvakrát.

Nezřídka bohužel se zpožděním zjišťuji i sám u sebe, že jsem blbě interpretoval vcelku jednoduchý cizí příspěvek.
Ne vždy si to mohu sám u sebe omluvit věkem a s ním souvisejícím blbnutím.
---------------------
V rámci přijetí kolektivní postkřesťanské odpovědnosti se za vás, přátelé, Vidlákovi omlouvám:

Pane , odpusť jim, neboť nevědí co žvaní!
----

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

Možná jsem to jen nešťastně napsal, ale myslím si, že z toho mnou naťukaného slova "předpověď" nemůže újednoznačně vyplývat, že bych bral ty dva Vidlákovy datumy jako konstanty.
A nemějte o mě obavy - číst umím natolik dobře, že si to opravdu nemusím slabikovat 2x. :-)
Apropos … mně zas připadá, že jste vy dva opravdu správně nepochopili to, co jsem si sem ve skutečnosti dovolil napsat já.
Takže = remíza 1 : 1? Berete pánové? ;-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

2 AH:
Pokud jste si zvolil nick podle schopností asfaltového holuba, pak to asi tak má být.
Rozumím tomu dobře, že to je ta věc, jak se zařve "hop", ona se vymrští do luftu a střílí se na to brokovnicí, ve snaze to trefit - je to ono? :D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Takže zdravotnictví nedokázala Babišova vláda lépe připravit ? Za rok a několik měsíců neudělala v tomto směru nic ?!?? To chceš sdělit místním národům ?
To je špatné, tuze špatné.

No a vy - voliči a voličky Babiše, vyvodíte z toho nějakou svou odpovědnost ? Když tedy jeho je fakticky minusová....

Takže ta apokalypsa půjde na vrub každého každé...ale na vrub vlády AB a jejích podporovatelů ne ?

Apoštol....takových už bylo.....
Nicméně varování (zlá zpráva) je dobré, je ho také třeba. Ovšem pokud ti, kteří mají varování reflektovat v preventivních a přípravných činech (to znamená zdravotnictví posílit, a třeba i na úkor investic do zbraní, zámeček samozřejmě s tím nemá co dělat) , aby zlá zpráva nestala se i skutkem....tak je ve výsledku takové varování k ničemu.
Takže nešlo by ani tak o apoštolování, jako o brblání....

Průměrný počet slepic: 2.7 (24 hlasů)

Takže Babiš naprosto špatně a okolní země naprosto dobře? Naštěstí teď, za vlády B5, to již bude naprosto dobře, až ke konečnému vítězství. Prostě každý bude dodržovat nařízení vlády a ta nařízení vir porazí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Čímž netvrdím, že situace v ostatních zemích je mi lhostejná.
Ovšem pan Babiš asi nemá moc lépe připravit (za rok a něco) zdravotnictví - ve vztahu k zvládání covidu, např. v Belgii, Rusku nebo v Rakousku.
Nepsal jsme že " naprosto špatně", jde "jen" o to, že historie má být zdrojem poučení, např. historie zvládání covidu u nás - systémem zdravotnickým, před rokem a něco.

Apropo :
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cisla-infikovanych-jsou-nepresna-zan…

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

(přeji mu dlouhá léta na Vysočině)

To se pak jeho fanoušci sešikují a vrhnou se z útesu.

Průměrný počet slepic: 1.6 (37 hlasů)

... jen fiknou do penálu a šoupnou do trouby. Pak už jen vyklepou trochu prachu a pojede se dál. Nakonec se po prozkoumání pozůstalosti zjistí, že žádný "fon" nikdy nebyl. No a Kalousek se dokonce díky prosáknutostí lihem samovznítí, nebude ani třeba zlý ruský plyn.

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

Když umřel v 1844 švédský král Jean-Baptiste Jules Bernadotte, původně maršál Francouzské císařské armády (Napoleonovy), švédský král od 1818, předtím jakobín, zjistili, že měl na hrudi tetování: "Smrt králům". Tak třeba se najde něco podobného. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

A co proti osobnostnímu a kariérnímu růstu?
(Akorát to tetování by si holt měl každý rozmyslet.)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak takhle, soudruzi liberální demokrati, tak takhle ne! Budoucnost je růžová. Totiž fialová. 17. 11. bude dnem zmrtvýchvstání sv. Havla. A poté už jen naši zemi zaplaví lavičky V. H., aby měli na čem naši drazí krajané posedávat, až se slavně vrátí do vlasti. Hrát jim k tomu bude umělecké kvarteto Fiala, Rakušan, Kolář a libovolný člen KDU-ČSL.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Kéž lahvičko, kéž bys promluvila....

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

A ani nechtějte vědět, co z ní vypadlo....:)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Co je víc promoření a očkování nebo víc společenských kontaktů než vloni a větší nakažlivost nových mutací? Vyruší se oba vlivy vzájemně? Vzhledem k promoření, očkování a určitému počtu lidí žijících v této zemi snad není počet potenciálních hospitalizovaných pacientů nekonečný. Nemůže to růst pořád. Bude záležet na tom kolik lidí se nakazí podruhé po půl roce nebo roce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Proočkovanost je jedna věc, ale vakcíny jsou na nové mutace účinné jen málo. A to se žvanilo, jak je snadné vakcíny "aktualizovat" na nové mutace. Asi se nesplnil plán zisků, tak se stále připravujeme "na minulou válku". A to, že vakcíny nechrání před onemocněním (údajně "chrání" před těžkým průběhem) je větší průšvih, než se na první pohled jeví. Virus totiž může v očkovaných vesele mutovat dál a vakcíny tak vytváří selekční tlak. Přírodní výběr je potvora.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by JiHo (neověřeno)

Trvalý odkaz

a taky protože recidíva - týká se komplet všech, ale strop to mýt bude odhaduji někde okolo loňských čísel. jakkoliv z toho nejsem nadšený, bylo by vhodné si ve vnitřních prostorech nasadit ty slintáky na hubu i kdyby byla účinnost jen 30% může to pomoci

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vidlaku, nepredpokladate s bratrem pri extrapolaci, ze ma kazdy jeden uplne stejne riziko? Dale i v kazde epidemii dojde drive ci pozdeji k vycerpani "snadnych" obeti a epidemie zacne samovolne ustupovat. Tedy pokud pocet "snadnych" obeti neni 100%, ze. Tukam to v telefonu, tak jen strucne - proste je tam treba nejaka, zase exponencialni, korekce. Jen s opacnym znamenkem. Jaka, ti fakt nereknu neb nemam paru 😁

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Je k přečtení v pdf v jisté Městské knihovně....
Je to místy dost žertovné (ovšem i černožertovné...co taky chcete po Apokalypse, že....)...

Apokalypsa - etymologicky " zjevení", "odhalení", " uvedení ve známost"...

No a po Kalypso možná Odysseus zatoužil , ovšem k čemu by mu byla nesmrtelnost, když by se mohl dodom vrátit až o dalších 7 let pozdějc......
A taky nebylo jasné, jestli je nesmrtelnost nějak propojena i s nestárnutím - představte si, že máte vedle sebe , bok po boku, stehno ke stehnu nestárnoucí krasavici a vy sám stárnete.....anebo vy stárnete a ona taky, a tak je to furt, až na věky věkův. Není pak lepší utéct ?
Prostě co je mi...jak jen to...A, po Kalypso...
:-D

Anebo když už žertujeme o vážných věcech - představte si nějakého islamistického tenoristu, jak za odměnu dostane v nebi těch 72 panen.
Jenže má to maličký háček (nic není bez chyby) - starých panen.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

….. jsou čtyři.
Jednomu dává Vidlák jméno Covid.
Přidávám druhého, jménem Zima Tma (to je jméno a příjmení):
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/energeticka-krize-evropa-pozastav…
Jaký bude třetí a čtvrtý, to se ještě uvidí, ale určitě se dostaví. Oni dost drží partu (aneb "průsery chodívají v sériích").

Vidlák zmiňuje i hysterii. Té je třeba se vyvarovat, šel jsem na to následovně:
Hovězí vývar (žebro, morkové kosti, kližka, mrkev, celer petržel, pepř černý celý, nové koření, sůl, bobkový list). Táhl jsem ho deset hodin, potom jsem všechno vyjmul, scedil a vložil do vývaru novou várku masa (ve stejném složení, ale už bez koření) a znovu táhl deset hodin.
Takový vývar postaví na nohy i mrtvého, ať už zemřel na covid nebo na infarkt.

Souběžně jsem připravil i šunkofleky, k uzenému jsem do nich přidal i na hodně drobno nakrájenou anglickou slaninu (od Kaisera, nádherně voňavou po kouři), na výsledku je to znát. Kyselá okurka, pivo.

Nakrmil jsem oba synky (momentálně bez manželek či partnerek) všechny tři vnuky (z toho dva i s jejich slečnami). Sebe a Labuť (nám dvěma zbylo i na neděli, tak si snad umíte představit to množství).

Hysterický z nás nebyl nikdo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

…. do vývaru přišlo samozřejmě trochu šafránu!

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

je teda pěkně energeticky naročndé,20 hodin máčet flaksu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

….. až energie nebude, budeme jíst syrové. Třeba tatarák. Já ho škrabu ze svíčkové.... ale o tom až příště.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

bude co jíst

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Zmrzlé maso se dá opravdu dobře škrabat.
Tatarák lze zajídat sněhem, když zamrznou vodovody.

Problém je, že energetický příjem je pak záporný (i uprostřed plání čistého sněhu se dá zemřít žízní, nemáte-li ho čím rozmrazit.)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Godote, co se to děje? Okurčička musí být znojemská a to pivko snad plzeň ze sousedního pivovárku. Nebo nějaká specialitka z pivovárku malého ale skvělého.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Popis samozřejmě není úplný. Třeba samotné fleky.... já to s těstem neumím (a nebaví mě to), tak je zhotovuje moje Labuť. Jak a z čeho - bůh suď.
Pivo piju podle své chuti, tedy nikoliv prazdroj, ale bakaláře (prý "za studena chmelený", což, nejsa pivařem, nevím co znamená).
Ostatně nejsem Vilém Brabec a nepíšu kuchařku, že....

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

aby nebyla : "vyrobeno v Turecku". /Billa/

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Dobří Godoti a Asfalťáci se vracejí. Godoti se udržují naživu, jak psali, a asfalťáci zdokonalili úhybný manévr před brokovnicí blbosti téměř k dokonalosti :) Já jsem povýšil valtickou Pálavu na manu z nebes a nehodlám polevit! Nehodlám si na ní vypěstovat rezistenci a tak ji používám střídmě, ale s láskou :) Godot snad ze mne bude mít radost! :D
Už mně zase někdo chce krmit zoufalstvím a zmarem? Ještě, že mám i jinou skupinu, která se řídí zdravým rozumem a nehodlá se zbláznit! Tady se už od nějaké doby rozdávají pochodně na upalování čarodějnic místo dobrých rad a patrně stále trvá....
Vidláku, koho ty jíš chleba? Ty hodláš věřící babičky a dědy krmit výtažkem beznaděje? Že ti není hanba! Na čí buben vlastně tlučeš a kam chceš dovést stádečko věřících v apokalypsu? Jen to podpořilo můj dojem z minula, kdy jsem měl pocit, že někteří včetně tebe se těšili, až se to z podzimem vrátí, aby měli pravdu. Samozřejmě, že se s tím musí počítat, stejně jako s chřipkovým obdobím! Podle všeho míříte na bývalé hajzlíky Hlavního nádraží, kde vám udělají diagnózu zvonem na čištění odpadů a píchnou vám Savo. A budete hovno vědět a bez záručního listu! Tvl, kup si auto a podepiš reverz, že do roka či dvou se klidně můžeš zabít! Tak to totiž je. Jestli to tvoje čte někdo nahoře, jak ostatně tvrdíš, tak pánbů s námi a zlý pryč. A co zbývá jsou hrátky s čertem! On ostatně vždycky sere na tu větší hromadu.
Opouští se testování protilátek, které jsou pro obranu organizmu to nejdůležitější! Proto, aby se z vakcinace stalo náboženství? Ono to tam směřuje a ty jsi to tím svým hoaxem potvrdil. Rozehnali nás jak holubi granátem, on je holub dost pitomé zvíře. Přenašeč nemocí, protivníkovi bez rozpaků proklová mozek a když mu dají do zobáku ratolest, tak se tváří jako posel míru, ačkoliv má úplně jinej gender a ani není holubice :D Chtělo by si to poslechnout jiné hygieniky než tu krávu Svrčinovou, třeba ohledně prognóz prasečí chřipky někdy v roce 2016!
Trvám si na svém, Covid je politický nástroj a strašení je páka k udržení stavu, který nastal. Velmi vhodné k očerňování politických ekonomických protivníků a zabíjení černých ovcí nebo bílých vran. Jak je libo. Nechte si ve scifi verzi píchnout třeba DNA kód na úsilovné bečení a podporu růstu vlny...
Zneužiji tady myšlenku Emy (s kterou jsem prostřednictvím bodování za 5 souhlasil, jak jednoduché milý Watsone :D), proč by se nehumanistický systém tvářící se humanisticky měl snažit udržet stav populace , který nevyhovuje? Viz green deal apod.! To musí napadnout, kohokoliv, kdo nepoužíval net jen na výhodné nákupy a cesty k moři. Já pitomec, nejezdící už nikam, jsem si vyslechl us dokument z r.2004, kolik nás je navíc a jaký by byl ohledně zdrojů ideální stav. A tady si naivně někdo myslí, že nás Bill bude zachraňovat?! Shoďte vlnu a výhodně jí prodejte, beraní kožichy budou brzy žádané, až energie podraží o astronomické částky.
Tak páá a šťastnou "Cestu do pravěku". Ale ta nebude tak zábavná, čekají tam totiž jiní predátoři.....

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

je prý pití pro dámy. V Albertu jsem zakoupil v suchém provedení, a je znamenitá. Ve Valticích jsem ji sháněl, ale všude jen polosuchá nebo polosladká. Ani výrobce ji už nenabízí.
Takže při každé návštěvě Alberta nesu domů několik lahví, dokud to nevyprodají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

má vinařství Vladimír Tetur z Velkých Bílovic. Skvělou míval i Reisten (Pavlov), ale přestal ji dělat - prý nebyl dost velký zájem; přešli na polosuchou nebo polosladkou, nevím přesně. Škoda. Ta suchá byla báječná.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to možné. Ba, obávám se, docela hodně pravděpodobné.
O tom, že Země není schopna uživit víc než pět giga lidí, melu už takových 10 let furt kolem dokola. A stejně tak i o NEkrvavých způsobech redukce.
Ale redukce prostřednictvím pandemie mě nenapadla. Protože ani jeden z předchozích pokusů se selektivními odstraňovači lidí nevyšel. Vždy se odstraňovače dostaly i mezi nezamýšlenou část populace - ebola, AIDS, SARS, MERS... Že někdo nakonec použije neselektivní odstraňovač a bude mu jedno, kde a kolik lidí zabije nebo zmrzačí, mě nenapadlo ani v nejdivočejších představách. Leč stalo se.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)