Vítejte v Euroidlíbu

Autor
Štítky

Minulý víkend shořela v Paříži celá řádka aut. Policejní, ale i civilní. Vítězný oblouk je poškozen a uzavřen pro návštěvníky. Zraněno bylo asi 150 lidí, i nějaká mrtvola se najde... Francie zvažuje výjimečný stav a vláda ustupuje od zvýšení spotřební daně na paliva. Nestačí to. Lidový hněv se ještě nevyčerpal a hnutí žlutých hvězd bude tento víkend pokračovat. Zatímco já budu mít ruce po lokty v břišní dutině prasete, budete moci sledovat v televizi, jak se z Macrona superstár stává Macron blbeček a usurpátor. 

Není divu, že Macron nemá čas řešit Porošenka a jeho rétoriku o ruské agresi proti Ukrajině. Kdypak jsou ve Francii volby? Copak asi zbude z Macronova slavného hnutí? A co zbude z jeho keců, kterými mistroval celou Evropu, machroval a hrál si na lídra největšího? 

O stejném víkendu se na summitu G20 nesešel Trump s Putinem. Tedy sešli se, ale ne na oficiální jednání. Pár vět spolu prohodili v zákulisí. Ovšem nezdá se, že by Trumpovým nezájmem byl Putin nějak potrestaný. Naopak si pokecal se všemi Trumpovými kamarády i nepřáteli. Seděl u jednoho stolu s Indií i Čínou, pokecal si se saůdským Dexterem Muhamadem bin Salmánem, ale družně zahovořil i s Erdoganem. Merkelová a Macron si od něj nechali nakreslit mapku Kerčského průlivu a závěrečné komuniké bylo jako obvykle o ničem. 

Do toho se Čína s Trumpem předběžně dohodli na nové obchodní dohody a zatím další cla nebudou. Schválně jestli totéž bude platit i pro evropská auta. 

Putin je samozřejmě stále zloduch, ale řeči o tvrdých sankcích zapadly velmi rychle.  Jediný, kdo si toho nevšiml, je zamini Petříček. Shodou okolností ten, kdo je placen za to, aby si všímal. 

Taky to vidíte? Jak jsme se snažili plotem obehnat všechny ty autoritářské režimy, především zlé Rusko, které je nám větší hrozbou než terorismus (jak říká největší guma kterou jsme kdy měli - generál Petr Pavel), až se nám podařilo obehnat plotem sami sebe. Prostor je tam venku a u nás to začíná vypadat jako v Idlíbu. 

Máme tady uvnitř v tom našem ojroatlantském prostoru všechny ty, kteří k současné situaci přispěli. Máme tu ekology, kteří ruku v ruce s právníky dokázali zařídit, že se u nás za posledních třicet let neotevřel jediný důl a nepostavila se jediná opravdu pořádná továrna. Ale samozřejmě prostředí se i tak zhoršuje. Dálnice se staví hlemýždím tempem, pokračuje odklon od jádra, Němci zachraňují civilizaci pomocí větrníků a ruského plynu. 

Zákony jsou tak nepřehledné, že jsme všichni jednou nohou v kriminále  a platí jen pro někoho. ISO normy dokázaly zařídit, že potřebujete lejstro i na mytí podlahy a pokud chcete něco vyrábět nebo i prodávat, v těch papírech se utopíte a ať děláte cokoliv, vždycky bude něco chybět. Vznikly energetické štítky, povinnosti zavedení norem na šetření energií, ale nikdo to nekontroluje. Jen se kontroluje, zda máte v pořádu papíry, které nikdy v pořádku mít nemůžete. 

Máme tu všemocné exekutory, kteří zničili víc lidských existencí než druhá světová válka, máme tu všemocné úředníky, kteří odebírají děti jak na běžícím pásu podle norského vzoru, ale soudy klidně tolerují desetileté války o děti. Rath, kterého chytili se sedmi mega v krabici je pořád na svobodě. 

Pokud jste si vzali dotaci na kotel nebo dešťovou vodu, připravte se na kontrolu a sankci, protože od začátku ty dotace byly dělány na to, aby vydělala dodavatelská firma, která se postarala, aby vydělala pořádně. Ale vy jste to podepsali, ztrátu si vezmou na vás. 

Symbolem toho všeho zřejmě bude právě ten Macron. Hodně slibů, pořádná rétorika, spasitel světa, ráj se vyklenul nad hlavami posluchačů a pak.... průser první kategorie. Tak velký, že prý ti žlutovesťáci programově odmítají účat jakéhokoliv politika na protestním pódiu. Kolik máme politiků jemu podobných? Vychovaných na těch správných atlantických univerzitách propagujících .... co to vlastně propagují? Každopádně to začíná vypadat hodně chmurně. 

Kolik u nás máme lidí placených z kdovíjakých fondů, které nikdo nikdy nevolil, ale kteří mluví jménem spotřebitelů, jménem ekologie, jménem odklonu od jádra, jménem gayů, jménem migračních práv? 

A kolem nás plot. To proto aby se sem nedostalo Rusko a Čína, ale skoro začínám mít pocit, že je tu proto, abychom se my nedostali do Ruska a Číny a nepřinesli jsme jim tam tu naši neziskovou a Sorosovskou agendu. A tak se tu budeme bít mezi sebou. Jako v té provincii, kam svážejí všechny teroristy. 

Jinde ve světě se dělají Hedvábné stezky, propojují se místa o kterých by to člověk nikdy nečekal, staví se jaderné elektrárny na lodích, ropovody a plynovody dělají novou násobně větší geopolitiku, všichni se spolu baví přes rozpory mezi sebou, jsou schopni dělat kompromisy a spolupracovat. 

Milí přátelé, vítejte v Idlíbu. Všechny problémmakery máme tady. Jak dlouho asi ještě bude trvat, než to lidem dojde a než se ukáže, že jsme zase za železnou oponou a zase na špatné straně?

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

tomu fakt nerozumím:
"Pokud jste si vzali dotaci na kotel nebo dešťovou vodu, připravte se na kontrolu a sankci, protože od začátku ty dotace byly dělány na to, aby vydělala dodavatelská firma, která se postarala, aby vydělala pořádně. Ale vy jste to podepsali, ztrátu si vezmou na vás."
pokuste se to dovysvětlit, dík.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák to trochu zjednodušuje, ale v zásedě má pravdu i když se to stává spíše u "větších" dotací (nejlépe ministerských). Jde o to, že například, pokud požádáte o dotaci na kotel, tak spoustu podmínek musíte splnit nejen vy, ale i dodavatelské firmy. Pokud tedy seženete horkotěžko projektanta a topenáře, může k topenáři přijít kontrola, zda má například pro své zaměstnance platné lékařské prohlídky, platné bezpečnostní listy a mnoho dalšího, což nikdy žádný živnostník nemůže splnit, kolik toho je. A na základě toho třeba vám úředník zruší dotaci a vy, ne topenář, ji musíte vrátit, pak se ovšem můžete soudit s topenářem. Prostě jak se do toho soukolí dostanete, tak povětšinou nemáte šanci.

Zatím bez slepic

Ano, Josefko. Živnostník nikdy nemůže mít všechno v pořádku. Třeba to GDPR či jak se ta hovadina jmenuje. Samozřejmě, že mám u sebe nějaká citlivá data svých klientů.. nu a co s tím?
Moji klienti se podivili, když jsem jim oznámil, že svoji živnost likviduji k 31.12.2018.
Dosud jsem já platil státu, teď holt bude stát platit mě a za mě. Moje povinnosti vůči němu? Myslím že nula nula nic. A budu mít klid.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dotace jsou nastaveny tak, aby je mohli čerpat POUZE profíci.
POZOR!!!
Nikoli profíci v oboru, který je zrovna dotován (tedy např. zedníci při zateplování, topenáři při výměně topidel), nýbrž profíci v oboru čerpání dotací.

Přijde borec Franta za borcem Tondou.
"Tondo, chcu ten fajny kotlik na hnědě uhle, cype, zrobiš mi to?"
"Jasne, cype, oto (oto rovná se zde) mam tyky fajny třicetikilovatovy, fajny jak cyp."
"Ale mi starči jedenastikilovaťak, dyť viš, že mam malu chalupu!"
"Na to se vyser, jedenastky robja enem Itali a to je drahe jak cyp, bo museli uplatiť ojrocertyfikat, bo jim to nevychazalo."
"Ale sem viděl fajny kotlik za štvrtinovu cenu tudyk od Slovakuf z Fikoterma!"
"No ja, ale ten něma eurocertyfikat a nědostaněš na něho dotacu, cype!"
"Tuž dobre jak mysliš. A kolik chceš za inštalačku, cype?"
"Tuž jak normalně, akorat tě musym popytať o štyrycet procent navěc pro projektanta a jinači dobre."
"Ty cype, ty ses zbyčil? Jakeho projektanta? Rury na tři jizby a ty chceš mojimi prachami platiť vyžirku, co zniči rolu papira?"
"No ja, ale to byzme nědostali ty dotace, cype. A eště musim dať deset procent takemu cypovi, co mi vachuje (hlídá) fšecke papiry, aby potem gdosyk něpřišel a nechtěl ty prachy spatki, jak to fčilek chcu od Babiša, bo by mi mohl chyběť jakysik papir albo šptempel."
"No ja, to tu rachuju (počítám) na pivnim tacku, tak to vychaza draho jak cyp."
"Na to se vyser. Dostaneš dotacu, cype, a tym to fajně zapepiš, no ni?"
"Tuž ja, dejme se po pulce!"

A kšeft je vyjednán. Bezpečně vyjednán.
Proč bezpečně? Protože o něm neví nikdo, kdo by na Frantu s Tondou poslat Ojrokontrolu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je asi překlep, že ;-)

Zatím bez slepic

Taky bych si nejradši takovou vestu pořídil. Jen čistě ze solidarity, jsou to nejsympatičtější francouzi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Jak dlouho asi ještě bude trvat, než to lidem dojde" tuto otázku si kladu již skoro třicet roků.
Nejdřív lidem nedošlo, že nás ODS vede do kapitalismu bez přívlastků, což znamenalo: kdo je větší gauner vyhrává.
Následně lidem nedošlo, že nás ČSSD vede ke kapitalismu s přívlastky, nejčastěji liberální, což znamenalo: příležitost dostali i menší gauneři.
Následně lidem nedošlo, že nás nemohou vést gauneři kapitalismu bez přívlastků.

Ekonomický cyklus konečně konečně ukáže, že gauneři bez přívlastků není dobrá volba a nahradí je gauneři s přívlastky. Teprve až se i gauneři s přívlastky znemožní, lidu dojde že něco není v pořádku a konečně si zvolí výběrový politický systém: pro gaunery s přívlastky i bez neoliberální kapitalismus, pro ostatní liberální socialismus, jež se bude vyznačovat tím, že v povinnostech se bude klonit k kapitalismu, v nárocích socialismu, tedy nejsi dost velký gauner, tak jsi v tvrdé soutěži neuspěl a jsi lůzr bez nároku na slušný život a přísluší ti jen zákony vymezený podřízený život v povinnostech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď hlásili na Rádiožurnálu, že na pořádek při dnešních demonstracích v Paříži bude dohlížet 60.000 policajtů. Slovy padesát tisíc.

To je mobilizace.

Zatím bez slepic

Já včera zaregistroval, že do Paříže má být svoláno 65 000 policistů. Pomyslel jsem si, že to jsou
početně tři armády ČR. Většina zápasů 1. ligy kopané je odloženo. Chytrolín Emánek teď nám ukáže
" demkracii " v přímém přenosu.

Zatím bez slepic

In reply to by Vahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde je Míra Karas? Kdo nás bude informovat o prolité krvi? Na Krymu v roce 14 slídil po krvi jako upír, kdyby alespoň přejetý pes... Tady by si to mohl vynahradit.

Kde je Kníže, aby podpořil demonstranty?

Kde je Štětináč, proč nesleduje dění z hotelu, co se to vněm vše vaří?

Proč Radiožurnál informuje jen o škodách po demonstrantech a ne o tom, co chtějí?

Zatím bez slepic

A Macron říkal saudskýmu Dexterovi, že má strach. Ten se nijak netrápil Pak si všimli, že je zabírá mikrofon a odvrátili se.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak takhle si tady žijeme....
http://www.protiproud.cz/politika/4150-vlastizradna-zprava-bis-je-to-ja…
Za tou hromadou není-liž to Jakub Janda obouruč?
Co je proti tomu Karlova universita s bakalářskou prací Kateřiny Navrátilové "Genderové stereotypy v Knížce Ferdy Mravence".

Zatím bez slepic

:-):-):-)

Zatím bez slepic

A to ještě byla málo genderová - prolezla s lidovkou majíc odřený uši.

Zatím bez slepic

Vidlák – aktivista
a
BIS- prezidentovi čučkaři

Člověk si asi naivně myslí, že je relativně svobodný, obyčejný, normální občan, co si snad již může, říkat i psát co si myslí, co je jeho přesvědčení, názor i víra a ti nejdivnější z nás se ještě stále domníváme, že toto vše nemusí být u každého občana jednosměrným.
A ejhle není tomu tak, i BIS sděluje, že je jen jedna povolená pravda, víra a směr, učení a jedny správné informace.
A ve Vidlácích a spol. vidí pomýlené aktivisty, a to nepochopitelně dokonce i bez hen té ruské podpory.
Ale ta nepodpora je stejně současně i tak součástí systému ruské hybridní strategie a krycí kouřová clona pro ruské rejdy.
Tak to fakt smekám, jak to ti „RUSKÝ“ svedou a ani je to nic nestojí, ani jen tu podporu nemusí investovat, co by za to naši spojenci dali, dají, dávají a dávat budou, že? (sarkasmus a ironie)
Někde se vymyslel název „doba postfaktická“.
Já bych spíše řekla, že jsme se naplno ocitli v době, kdy se rozchází a zaměňuje totálně a fatálně vše, forma a obsah, slovo a jeho skutečný význam, pravda a lež, informace a dezinformace….

A i ta naše „světová“ BIS se přeměnila v propagandistického aktivistu a to, co kritizuje a „odhaluje“ a před čím tak silně a opakovaně i veřejně varuje, v tom je sama namočená a doslova potopená.

Tedy zjednodušeně kouzlem, (jistě naprosto nechtěného), napsala BIS spíše zprávu sama o sobě.

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy/vyrocni-zprava-bezpecnostni-informacn…

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zadání od občanů je v pořádku. Bezpečnostní informační služba. Platíme za ni přes miliardu, pro lepší obrázek - přes tisíc miliónů, a to není žádný pakatel. Horší je, že BIS plní zadání jiné. Buď zadání od vybraných politiků, nebo od spřátelených služeb jiných států. Možná jde o obojí.

Podle vydané zprávy BIS monitoruje především naše občany , jejichž chování není dostatečně loajální k režimu.
Soudruzi z BIS se vrátili ke starým praktikám. Ještě bude nutné upravit výsledky šetření, tedy postih delikventů, Jinak šetření postrádá smysl. Za ty peníze ?

Zatím bez slepic

Co čekat od organizace, která byla přímo založena zrádci. - Protože kdyby nebyli, tak proč by je západ vůbec platil.

Však sem právě zemřelý šéf CIA co nejrychleji přijel, aby nám svého koně náležitě vynachválil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak bylo někde napsáno,dost měst ve Francii jedou topení na topný olej,takže dost spotřebují ropy.
Jenže,sice to není tolik vina Macrona,že Francie pomohla rozbít Libyi a další země na BV,které produkují ropu,takže ropa není tak levná,jak by potřebovala Francie.Přitom se jasně ukazuje,čí to je záměr,rozbít BV a ovládnout trhy s ropou a plynem.Takže si Francie a nejen Francie nasrali do bot a teď se diví,nebo někdo říká,tahají horké kaštany z ohně.Co je také záměrem USA,zastavit Nordstream II jen uškodit Evropě ve svůj prospěch.Dotace na kotel,dešťovou vodu.když dostanete dotaci,tak to je tóčo a navíc co to zabere času,vím také co to obnáší,že normálně by se dalo pořídit za polovinu.Ono to stejně žadatele vyjde na polovinu,když to projde vším možným,ale ta další polovina se ztratí cestou..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je fakt dobrý úlet Novinek či koho, nebo, že by....

Kdo s kým se tam tedy střetl páni novináři?!

Pod poslední fotkou je toto:
"V Paříži došlo k prvním střetům těžkooděnců s policií"

https://www.novinky.cz/zahranicni/491428-nepokoje-v-parizi-obkliceni-te…

Zatím bez slepic

správně pochopil, jedná se o protest proti zdražování, proti snižování životní úrovně, především zaměstnanců a střední třídy.
K tomu bych jen dodal, že žádný protest to nespraví. Evropa žije na dluh, na úkor budoucnosti. Zdrojů valem ubývá, a hladových krků, které musí společnost živit přibývá. Nemylme se tím, že nezaměstnanost zatím není vysoká. Jedná se většinou o služby, které nic neprodukují, jen dělají život snazším. Na tvorbu HDP velký vliv nemají.
Pravdu má Targus. Západ má zaděláno na těžký malér. Další volné trhy, které spadly v podobě socialistických států, nejsou. Rabovat není kde, Ukrajina už je vyrabovaná také, přesto by mohla být šancí, Byly by nutné ohromné investice s nejistou návratností. Ostatně, kde na ně brát, když není ani na splácení vlastních dluhů ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jestli jste četli ranní kávičku Terezy Spencerové, tak uvádí, jaké děsivé sankce uvalila Litva na Rusko - jako jediná z EU, tak statečná země

→ když se nedokáže dohodnout EU, musela Litva jednat sama – a jednostranně vyhlásit sankce proti Rusku kvůli „kerčskému incidentu“: od nynějška nesmí v Litvě podnikat a ani dělat něco jiného jakýkoli ruský občan, který měl co dočinění se zajetím ukrajinských námořníků…

→ ukrajinští námořníci se zajetí nebránili a neopětovali palbu, aby nevyprovokovali Rusko k rozsáhlé agresi proti Ukrajině, tvrdí nyní kyjevský ministr obrany Poltorak…

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

insegnante.
I Litva potřebuje pomoc od EU i USA,tak vyhrnuli rukávy,ale ne k vůli práci,ale aby nastavily více dlaně.
Toto dění ve Francii,že se to přelejvá i do jiných státu,má odvést pozornost,od horšího dění kolem Ruska.
Přesuny námořnictva,letectva,raket,voj materiálu jak kolem Ruska,na Ukrajinu,Pobaltí,Polska,nevěští nic dobrého.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusákům zas "Litvinci ukázali, jak se bojuje proti takovým týpkům, jako jsou Ivani. Ještě více a houšť takových bojovných reků.
Jen tak mimochodem už mají Litevci nějakou vlastní elektrárnu, anebo berou furt elektriku z Ruska?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.francetvinfo.fr/economie/transports/gilets-jaunes/direct-gi…, jak to vypadá momentálně na Champs Elysees. Docela husto žlutých vest od Vítězného oblouku tak asi na délku Václaváku.
Takže Emanovo ústupek nezabral.
To je tak, když jde kapitalismus z tlustých do tenkých. Nebýt plyšáku, byli by žluťásci na ChE u ž v roce 1995. Ostatně v tomto roce jsem si je zažil v Saint Quentinu při služební cestě do jedné z fabrik nadnárodní firmy. Venku hořely ohně demonstrantů, na dálnici na mýtných bránách nás demonstranti pouštěli bez placení a hlídky policie jen mírně ze 100 metrů hlídaly situaci. Ale nejzajímavější to bylo v té fabrice. Dělníci u strojů měli každý letáky a jakési noviny o demonstracích. Dneska už ta fabrika neexistuje. Majitel ji přestěhoval na východ. A má pokoj, tedy dočasný.

Zatím bez slepic

globalizácija. Náramná svině. Nás to čeká taky. A určitě dřívávějc, než frantíky. Ti vydrželi od francouzské revoluce 200 let, náš pseudoblahobyt s velkou bídou 20.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi proto, že Vidlák zabíjí čuníka a bude mít spoustu sádla byl ostravský bard Ládik!!! vyzván, jestli by nesložil Ódu na škvarky, v jeho příostravské domovině zvané špyrečky.

Všimněte si smělého oblouku od škvarků přes Bluser a jeho hymnu, až po zbožný návrat ke křesťansko-židovským kořenům Evropy!

Ládik!!!
ÓDA NA ŠKVARKY

Špyrečky a chladná voda
to by byla řídká óda!
Žádná Óda na radost
té má každý čehúň dost
ta je příliš hustá
i dle mého gusta;
tlačí mi ji z Bluseru
až se z toho poselu.

Škvarky malé, mastné
dělaj lidi šťastné ...
to je pravá živá voda
prasátko je rádo dodá;
já se z toho picnu
jak si kloužou v jícnu;
to měl Mojžíš jako manu
pak měl břicho jako vanu,
tím rozrazil Rudé moře
a pak dostal na té hoře
ty dvě desky s receptem
(se škvarkovým projektem)
*****************

Zatím bez slepic

Beethoven je v tom nevině!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
chodit se slepicemi na zabíjačku je horší než nosit dříví do lesa,
uložím vám je do mrazáku.
Váš článek je perfektní, obdivuji Vaši schopnost zkoncentrovat myšlenky na malé ploše.
(U takového Vlka bych to - co do plochy- viděl ve srovnání s Vámi na Koženého "jistotu desetinásobku".
Plus eaný Babiš a Zeman coby ošklivé kačátko jako bonus.)

Zatím bez slepic