Vítězství na stříbrném podnose

Autor

V české politice nemám žádnou srdcovou záležitost. Nejsem fanda žádné strany, nemám vlastně žádného oblíbeného politika či kandidáta a jak se tak dívám, vlastně už nemám oblíbenou ani politickou orientaci. Považoval jsem se vždycky za levičáka, ale když vidím, jak se u nás krade všechno, co není přišroubované a jakékoliv přerozdělování peněz dává prachy na úplně nesmyslné projekty, které nikomu a ničemu nepomohou, tak bych byl nejraději, aby si každý jel za své a úředníkům zbylo co nejméně. Ale když pak zase vidím Kalouska, tak se děsím, co by z takového programu uměl udělat.  

Chtěl bych uměřeného prezidenta s autoritou ala TGM, ale když jsem viděl, jaké jsou možnosti, hodil jsem to raději Zemanovi. S pochmurným skřípáním zubů jsem toho zatím ještě nelitoval. 

Nicméně máme před sebou další volbu. Za půl roku se bude šturmovat na vítězství. Možná je to poněkud předčasné, ale mám pár neodbytných pocitů o které bych se s vámi podělil. Ne, nejsem jako Vlk na Kose, který má své úvahy podložené spoustou kvalitních analýz a je schopen posbírat zajímavá data. Já mám opravdu jen pocit. Šimrá mě mezi ušima  chce ven. 

Pořád mám pocit, že ten správný Zemanův protikandidát ještě nepřišel. Máme zde Drahoše i Horáčka, ale je to takové nemastné neslané. Začali podle mě moc brzo a nemohu si pomoci, jejich styl mě nutí porovnávat je s panem Fišerem, který první začal, dlouho byl favorit a pak skončil vlastně daleko vzadu. Myslím, že to správné jméno s dostatkem peněz, vymakaným logem a velkým množstvím nohsledů teprve přijde. Je to opravdu jen střelba od boku, ale napadá mě Šimon Pánek. Ten má delší prsty, než to vypadá, má hodně zahraničních kamarádů a neznám lepší prototyp pro Merkelovou nebo Macrona. A pokud to nebude on, bude to nějaký podobný typ. Ten Kulhánek, co se vyloupnul, zase bude mít fůru peněz, ale osobně ho na toho definitivního favorita proti Zemanovi stejně netipuju. I když se teď profiluje jako trochu slušnější Zeman. 

Pokud jsme se už se všemi kandidáty seznámili, pak mám pocit že pánové Zemanovi protikandidáti dělají všechno proto, aby špatně dopadli. Už jsem zaslechl, jak je u nás vhodné přivítat v Maďarsku zrušenou Sorosovu školu. Dozvěděl jsem se, že Mašínové jsou vlastně v pohodě a měli právo na odboj. Musíme samozřejmě přijímat migranty, musíme státi pevně za našimi protektory v EU a USA. Tolik kandidát Drahoš. Úplně si představuju, jak se Drahoš dostane do druhého kola proti Zemanovi a potkají se v jednom jediném debatním pořadu. A Zeman se ho tam zeptá třeba právě na ty Mašíny. A on plácne něco tak šikovného jako Schwarzenberg o Benešovi jako někom kdo patří před soud do Haagu. Tohle jsou otázky které dokážou prohrát nejen volby. A milí kandidáti dělají všechno pro to, aby měl Zeman plný zásobník munice.  Bude úplně jedno, že je unavený, starý, že už není co býval. Ano, může prohrát proti Drahošovi a možná i proti Horáčkovi. Ale proti Mašínům nebo Sorosovi prohrát nemůže. Jestliže se postará, aby si volič vybral mezi Zemanem a Mašíny nebo mezi Zemanem a zákazem referenda o setrvání v EU, bude celá záležitost vypadat dost jednoznačně. A Zeman tohle umí. Mohl být jaký chtěl, ale Schwarzenberga dokázal vykreslit jako zaprodance cizákům, co ani neumí hymnu. Stačilo to. 

Navíc mám pocit, že Zeman, pokud se tím prezidentem znovu stane, tak to druhé funkční období nepřežije. Umře si někde uprostřed. Vlastně by mě nepřekvapilo, kdyby umřel ještě před volbami, aby tomu demokratickému zápasu mezi samými slušnými hochy dal šmrnc.  Vidět Horáčka, jak se najednou vymezuje proti Drahošovi i Hilšerovi, protože najednou má opravdu šanci, to by byl poslední Zemanův bonmot, který by ho korunoval,aby umřel tak, jak žil.

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vše podstatné se v prezidentské volbě odehraje ve druhém kole. První kolo bude čistě o tom, kteří prezidentští kandidáti mají největší fanklub. Zemanovi pro první kolo stačí hesla "imigrantské kvóty", "Söros" a "každoroční dividenda cca. 300 mld. Kč posílaná do EU".
Teprve druhé kolo bude o úžasném, čistém a skvělém kandidátovi pražské kavárny proti kandidátovi nevzdělaného, staršího a málo vydělávajícího venkova. Havlův polibek smrti nikdy neselhal, a to ani posmrtně. Koho podpořil, ten prohrál. Jestli chce některý kandidát rychle prohrát volby, stačí, když se k odkazu Václava Havla přihlásí. Prostě to tak statisticky je, že strany a kandidáti, kteří otevřeně sdílejí hodnoty a podporu Václava Havla prohrávají volby. Takže chceme-li si na některé kandidáty vsadit, pro vyřazení všech předem poražených postačí sledovat, koho podporuje Halík, Pehe, aktualne.cz aj.
Protože se Drahoš přihlásil k odkazu V. Havla a musíme přijímat ekonomické imigranty, podporovat EU jak SSSR před 1989 a zvát Sörose, na jeho vítězství bych nevsadil zlámanou grešli. Polibek smrti V. Havla může někdy selhat, ale bylo by to u Drahoše úplně poprvé. Zatím má úspěšnost politické smrti 100%.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V minulé prezidentské volbě jsem v prvním i druhém kole volila Zemana. Pamatuju se, že jsem na otázku "proč volím Zemana" často odpovídala "protože s ním bude aspoň sranda" (jestli si to dobře pamatuju, tak tentýž důvod měl k volbě Zemana i Vidlákův tatínek..). Pokud by se volba prezidenta konala dnes, tak budu zase volit Zemana. Sranda s ním už moc není, ale pořád není široko daleko nikdo lepší k dispozici. Zeman, zdá se, zatím jako jediný kandiduje na českého prezidenta, zatímco ostatní kandidáti jakoby kandidovali na protektorátního prezidenta spolkové republiky EU.

Myslím, že díky Masarykovi hodně lidí pořád podvědomě nebo i vědomě chce, aby náš prezident byl mimo jiné zase i takový "tatíček" našeho národa. Zeman určitě na mnoho lidí zejména na venkově takhle působí. Pro mě osobně je v současnosti takovým tatíčkem našeho národa Jarek Nohavica, který by ale asi prezidentem být nechtěl.

Pan Drahoš se vhodně chová a obléká, je patřičně vzdělaný, má bezproblémový životopis. Mimochodem, napadá mě, kdepak byl pan Drahoš, když Zeman stál v listopadu 1989 na tribuně na Letné vedle Havla a ostatních sametových revolucionářů? .... Nedávno jsem viděla video z návštěvy kandidáta Drahoše ve svém rodném severomoravském kraji, kde se snažil být lidový, udělal i vtip a pak si zazpíval s místním sborem chmurnou a deprimující pasáž z nějaké Janáčkovy opery. Tenhle umělohmotný kandidát bez chuti a zápachu by byl opravdu strašný prezident (a to momentálně pomíjím jeho názory). Pokud ale má šikovné manažery volební kampaně a ti mu změní pěvecký repertoár a on začne v rámci kampaně místo Janáčka zpívat Nohavicovu písničku "Arab mi šahá na babu".... tak by to mohl ještě otočit.

No ale jedno jméno mě přece jen napadá, když to tak všechno sleduju, kterému bych už dnes asi dala přednost před stále méně soudržným Zemanem, pokud by ovšem kandidoval na prezidenta. Václav Klaus (starší). Ne, nechci pslouchat žádné lamentace nad kuponovou privatizací a amnestií. O minulost teď fakt nejde, teď se hraje o to být či nebýt. To je oč tu běží. A Klaus je na straně našeho národa. Je to snad náš nejvíce názorově konzistentní a absolutně profesionální politik. Vždy se nakonec ukázalo, že měl pravdu. Byl by to náš prezident a ne unijní prezident.

Zatím bez slepic

... už prezidentem byl. Dvakrát.
Nejsem si jist, ale domívám se, že to vylučuje jeho další kandidaturu, pero nepero, amnestie neamnestie.

Zatím bez slepic

"Nikdo nemůže být zvolen prezidentem více než dvakrát za sebou."

Z toho ale nevyplývá, že po určité pauze by nemohl být zvolen zase dvakrát za sebou. Důležité je to vymezení "za sebou".

Pamatuju se, že tak před rokem někde Klaus zmínil, že teď určitě kandidovat nechce, pokud bude kandidovat Zeman. Ale také řekl, že pokud by Zeman odstoupil, tak by o tom začal uvažovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Existuje jeden Klausův exces, který jeho kandidaturu dělá problematickou - Klausovo péro ! Jde o povahový rys, který českému národu čest nedělá a prezident je reprezentantem státu i národa. Není dobré světu ukazovat, že jsme v podstatě všichni zloději.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Panenko skákavá! To myslíte vážně?
Asi jste se ve svém životě nikdy nezúčastnil nějakého jednání nebo školení, kde byly k dispozici propisky nebo pera hostitelů, která měla zajímavý firemní design. Je docela normální si ponechat psací prostředek na památku, s tím hostitel počítá a je to v režiji akce.
To, co z té příhody, která byla bohužel vidět v oficiální reportáži, udělala media, bylo naprosto zavádějící a neúměrné. Nejhorší ale na tom je, že ta média zmasírovala tolik lidí včetně Vás.

Zatím bez slepic

Politik musí dávat bacha na to co dělá... a nejen politik. Jednoduše proto, že dneska jsou kamery a mobily všude. Nejde o to, co udělala média. Zeman svoje "virózy" také ustál - už je to jen ryk,který nemá svojí bývalou sílu. Ale dávat bacha se musí. Schwarzenberg svojí hymnu neustál. Tisíckrát mohl opakovat, že je to jinak. Kamera je kamera. Veřejný prostor je dneska především voyeurský prostor. 

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Klaus má mnoho pro mne těžko zkousnutrlných názorů a vlastností. Neoliberál - velmi zlá diagnóza, "pero", amnestie - i když dnes již částečně chápu důvody proč - a hlavně vedení jedné z největší zločinecké organizace v naší histroii ODS.

Nicméně nikdy nebyl Neocon, netulil se Sorošovi, nepusinkoval se s Bushem, nejásal, když bombardovali naše historicky nejvěrnější spojence, dokázal včas vrozpoznat a varovat před nebezpečím předání pravomocí EU. Mnohé z toho, co předpovídal, se stalo.

Byl schopen své názory prosazovat (ať ty mě sympatické, tak ty pro mně eklhaft) i proti silnému proudu sytematicky, plánovitě, s vědomím tztrát, prosazovat. A to je velmi důležité pro budoucího prezidenta. I kdyby se našel, jako že by se našel, kandidát ideální neantizeman, bez strategického myšlení, bez příslušné tvrdostia dostatečně tlusté kůže se jeho působení ve funkci může svými důsledky rovnat působení antizemana.

Za sebe mohu říct, že pokud by nekandidoval Zeman, při stávajícím výběru kandidátů, pokud by kandidoval Klaus, dostal by to ode mne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlákův postoj k problematice levice/pravice mi mluví z duše. Ale zašel bych ještě dále. Ono se totiž jedná i o to, že s léty se stejně vyprázdnil i pojem demokracie. Za komunistů, když "vše bylo všech" byl elementárním zájmem boj za demokracii, aby lidé měli vliv na to, jak se se společným majetkem nakládá a ten nebyl využíván pouze ku prospěchu vládnoucí všemocné "mafie" a jejích přisluhovačů. Po sametu se ale ukázalo, že hlavním zájmem nebyla ani tak demokracie, jako snaha vlastnit soukromý majetek velkého rozsahu, ať už získaného restitucí či na úvěr či ostrými lokty a podvody, po původu se neptej. No a potom nově vzniklá vrstva vlastníků původně společenských zdrojů (přiznejme si, že rekrutovaná z řad těch schopnějších) má zájem jediný, a sice, aby jim ten majetek zase někdo nesebral a pokud možno z něj neplatili žádné daně a mohli s ním nakládat zcela dle své libovůle. K čemu by jim k tomu byla demokracie? A i pro ten zbytek, který je nadále odkázán jen na příjem ze zaměstnání a nic významnějšího nevlastní? Ani těm už moc o demokracii nejde, protože ve světě, kde všechno vlastní někdo jiný, už v podstatě ani o ničem demokraticky rozhodovat nemá smysl. Ani těm tedy nejde o demokracii, ale jen o elementární spravedlnost. Demokracie má smysl pouze odvozeně, jako prostředek pro zjednání té spravedlnosti. Ale protože demokracie jako prostředek zjednání spravedlnosti moc nefunguje, tak se vláda pevné ruky, která "udělá pořádek", může jevit jako docela atraktivní volba. Tolik k těm posunům ve vývoji politických názorů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, nestrašte Šimonem Pánkem, to bych to musel tomu Zemanovi jít hodit, i když jsem ho ve druhém kole první volby nevolil.

Zatím bez slepic

In reply to by Zd (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prosím pěkně, Kalousek NENÍ pravičák (v tom smyslu, jaký je použit v článku). Kalousek je prospěchář a hajzl. Nic jiného. Jeho politika měla pravicové rysy jen na papíře, a jen když se to hodilo pro sběr hlasů. U nás je skladba politiky historicky levicová. To, co se u nás označuje za pravici, je jen důsledkem neschopnosti si přiznat, že pravicová politika zde nikdy pořádně nebyla. Pokud tu dnes máme něco pravicového, tak jsou to jen okrajové drobky typu Svobodní, monarchisti apod.

Zatím bez slepic

In reply to by hexvonkei (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kalousek je pravičák v tom smyslu, jako celá česká pravice - hájí zájmy a brání kapsy 10% bohatých a madnárodních koncernů. Zato má vždy podporu mainstrému, dost peněz na jakýkoli politický projekt.

Pokud se prvice pojímá jako co nejvíc přesunout zátěž s financování státu na střední a nižší třídu, tak je Kalousek vzorný pravičák.

Zatím bez slepic

To, co popisujete, je klasická prodloužená ruka korporátních s oligarchických zájmů. Takovej Babiš ani tu ruku nepotřebuje, sám je oligarcha. S nějakou ideologií, pravicí nebo levicí, to vůbec nesouvisí, to je jen vějička na naivního voliče.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Online usa cheap https://www.ning.com/?p=4426 where can i get generic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

best discount card for https://www.ning.com/?p=10954 buying in mexico.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

Please Fill the Application Form Below:
- Complete Name:
- Loan Amount Needed:
- Loan Duration:
- Purpose Of Loan:
- City / Country:
- Telephone:
- How Did You Hear About Us:

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

free viagra samples
http://genericviagraindia100mg.com
viagra activate
how to get a viagra prescription
<a href=http://genericviagraindia100mg.com>viagra from pharmacy in india</a>
viagra make you bigger

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

insurance that covers cialis
http://cialisgenshop.com
all day chemist cialis
flomax vs cialis
<a href=http://cialisgenshop.com>buy cialis online overnight shipping</a>
viagra cialis prices

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

can i take cialis with lisinopril
http://cialisgenshop.com
losartan and cialis
ingredients in cialis
<a href=http://cialisgenshop.com>buy cialis online overnight shipping</a>
mexican cialis online

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

viagra savings
http://genericviagraindia100mg.com
viagra dosing instructions
the success of viagra in increasing the incidence of male arousal is due to which neurotransmitter?
<a href=http://genericviagraindia100mg.com>generic viagra prescriptions over internet</a>
viagra for women

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

do you have to have a prescription for viagra
http://genericviagraindia100mg.com
viagra cheap fast delivery
viagra type drugs
<a href=http://genericviagraindia100mg.com>generic viagra prescriptions over internet</a>
viagra pill picture

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

viagra testimonials
http://genericviagraindia100mg.com
viagra 4 hour warning
viagra for females
<a href=http://genericviagraindia100mg.com>cheap generic drugs from india</a>
will viagra make me last longer

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

does viagra make your dick bigger
http://genericviagraindia100mg.com
ben stiller female viagra commercial
what to tell your doctor to get viagra
<a href=http://genericviagraindia100mg.com>cheap generic drugs from india</a>
walgreens viagra coupon

Zatím bez slepic