Vítězství nad vládou

Autor
Štítky

Od čtvrtka se bude rozvolňovat. Otevře v podstatě všechno, kromě divadel. Většina dětí se vrátí do škol už ode dneška. Všude budou platit přísná hygienická opatření, v obchodech stále bude platit oněch 15m2 plochy na jednoho zákazníka, roušky jsou dále povinné ve všech vnitřních prostorách. Otevřou se běžné služby, hytlermarkety mají nazdobeno, do vánoc jsou tři týdny a kousek... bude se nakupovat. 

Při pohledu na Masterovy grafy vidím, že se Blatného melody boys rozhodují podle stejných dat. Razantní pokles sice zpomalil, ba dokonce to v některých chvílích vypadá jako maličký, nepodstatný, ale přesto rozjezd... Reprodukční číslo má Master potvrzené čtyřmi výpočty ze čtyř různých zdrojů dat a všechny čtyři výpočty se víceméně shodují. 

Ano, je možné rozvolňovat. Technicky vzato není důvod držet všechno a všechny na řetěze. Klesly počty případů, testování se vrátilo do přijatelných a sledovatelných hodnot a přestalo být týden pozadu za realitou. Postup rozvolňování je spíš opatrný než překotný, všechno by mohlo být v pořádku. 

Vidlácky mi zůstala jen jedna pachuť. Když čtu včerejší a dnešní novinové články a sleduju, co píší blogeři a co hýbe fejsbůkem, nemohu se zbavit poněku pochmurného dojmu, že toto rozvolnění bere značná ást veřejnosti a téměř všichni novináři jako vítězství nad vládou. Konečně měl tlak nespokojené veřejnosti smysl, konečně Babiš i Blatný povolili, konečně zabral křik, konečně jim došlo, že "celou tu habaďůru s covidem" už neudrží. 

Zároveň nejsme připraveni o nic lépe než v březnu... 

Následující fotku udělal můj bratr v karlovarském Globusu...

globus

Nejde mi o tu frontu, stejně tak mi nejde o posuzování rozestupů mezi lidmi. Ani jsem na fotce nenašel nikoho bez roušky. (Master záměrně trochu rozmazal obličeje). Ale podívejte se na ochranu pokladních. 

Jak vidno, pokladní mají před sebou masivní kus plexiskla, které je má chránit před prskáním zákazníků. Je skuktečně pořádné, vysoké, zasahuje i nad pokladní pás. Má označené okraje, aby se paní pokladní nepraštila do okraje. Ale nikomu už nevadí, že za zády paní pokladní je druhá fronta u druhé pokladny a všichni bezpečáci předpokládají, že covid zezadu neútočí. 

Takhle to vypadá ve všech marketech. Všude nainstalovali nějaké to plexisklo, ale nikdo to nedělal za účelem opravdu ochránit pokladní. Udělalo se to, protože to vláda nařídila a udělalo se to tak, aby to prošlo v případě kontroly. Ale když na pokladní lidi plivou zezadu, to už nikoho netrápí. Samozřejmě to netrápí ani manažery, ani majitele... a netrápí to ani žádného novináře, který je ochoten vládu pomlouvat za to, že nevěděla dva měsíce dopředu, kdy covid skončí. 

Samozřejmě, kdyby se tato fotka objevila v hlavních zprávách třeba na naší vaší České televizi a nějaký moderátor by šel vyzpovídat manažera prodejny a zeptal se ho, proč ohrožuje svoje zaměstnance, zda jsou mu ukradení a zda je tak bezohledný kvůli zisku, a zda je připraven v případě nakažení a úmrtí se postarat o celou rodinu a zda je ochoten převzít odpovědnost za případné mrtvé postižené pokladní, během dvou dnů by pokladní měly kompletní kukaně v celé republice v každém obchodě. 

Jak mám věřit jakémukoliv médiu, že dělá opravdu veřejnou službu, když jediné co umějí je exhibovat na vládních tiskovkách, zpochybňují cokoliv co vláda řekne, protože Babiš, ale za celou dobu epidémie si nikdo ani na minutu nevšiml, že na obyčejnou pokladní všichni z vysoka kašlou?  Zdá se, že boj v zájmu veřejnosti musí probíhat zesměšňováním opatření, ale jen tam na vládě. Kdekoliv jinde se toleruje jakákoliv epidemiologická blbost. Novináři nejsou hlídací psi demokracie... ba nejsou už ani demokratické hyeny. Jsou to obyčejní mrchožrouti, kteří nikdy ani na minutu nedělali svou službu pro veřejnost, ale jen pro svoje chlebodárce.  

Rovnou říkám, že taková média nepotřebujeme. Jsou této zemi k ničemu, protože nepracují pro ohrožené pokladní, ale pro jejich sponozory. Ať táhnou. (Jsem ochoten se omluvit každému novináři, který se tímto nebo obdobným tématem v naznačeném smyslu zabýval. Ale nevím o nikom.)

Chtěl jsem jen uvést jeden z mnoha příkladů, proč nemám příliš víru, že současné rozvolnění dobře dopadne. Lidi vlezou do hospody a nikdo nebude mít roušku. Žádný hospodský si na to nedohlédne, naopak ještě bude svoje štamgasty podporovat, protože je to sexy a laciný boj proti vrchnosti. Nikoho ani nenapadne, že dodržování opatření bude mít značný vliv na to, zda se epidemie zase nerozjede. 

Stejné to bude v hytlermarketech a všude jinde. Bude to stejné jako zjara... už teď všichni pisálci podporují myšlenku, že žádná epidemie už vlastně není, že je vše za námi  a Blatný se může umluvit na tiskovkách a představovat jakákoliv data, ale novináři si stejně melou své. Vláda to s rozvolněním může myslet dobře, ale dopadne to jako obvykle. 

Vidím ale dvě světla na konci tunelu. Jednak věřím Masterovi, že je náš stát už docela slušně promořen a šlo to hodně rychle, takže nějakou kolektivní imunitu už tu máme  a ta bude rozjezd epidemie brzdit. Epidemie tak může mít ještě hodně dlouhý dojezd, ale nemocnice budou moci dělat i jiné věci než podávat kyslík těžkým covidním případům. Bude to stát ještě hodně mrtvých, kterých nakonec bude zhruba o třetinu víc než kolik jsou oficiální čísla úmrtí na covid. 

Druhá věc, která mě naplňuje optimismem, je skutečná kapacita nemocnic. Ukázala se trojnásobná, než v co jsem doufal. Nemocnice byly schopny přijmout až patnáct tisíc covidních případů, což je pro mě úplné sci fi číslo. Člověk přemýšlí, jestli naše komunistické zdravotnictví bylo tak robustní, že i po třiceti letech rozkrádání tu stále tolik zbylo, nebo jestli proti krádežím nepůsobily i jiné síly, které sice byly stále v defenzívě, ale dokázaly ledacos vybudovat.  Nikdo u nás nevyzýval důchodce, aby podepsali reverz na zkratku do hrobu, kdyby se jim přitížilo, jako to mají ve Švýcarsku.  Nikde u nás nejezdily sanitky s covidním pacientem, kterého nebylo kam umístit, jako to mají v Polsku. Nemuseli jsme využít žádné improvizované prostory, narozdíl od USA. A zvládli bychom ještě jednou tolik pacientů než jsme měli na vrcholu vlny. Troufám si tvrdit, že naši doktoři, sestřičky i lapiduši zachránili každého, kterého zachránit šlo. Nikdo neumřel, že by nedostal ventilátor a nikdo neumřel, že by jeho ventilátor obsluhoval nemocniční instalatér. 

Na závěr chci říci, že pokud veřejnost přistoupí k současnému rozvolnění jako k vítězství nad vládou, je možné, že budou těsně před vánoci nepříjemně překvapeni.  Skutečně není  rozumné vyrábět nezaměstnané zavíráním celých odvětví a je zapotřebí ekonomiku trochu rozhýbat. Ale pokud se k tomu přistoupí, že se už nic nemůže stát, nejspíš to blbě dopadne.  Blatný, Babiš i superministr Havlíček varují před přílišnou bohorovností a bezstarostností a vyzývají k obezřetnosti. Znovu se dostáváme k dobrovolnému dodržování opatření. Ale upřímně.. v dobrou vůli veřejnosti příliš nevěřím.  

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (90 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

proboha, to jste opravdu nepochytili ten "vtip" 15 metry ?
prý 2 metrové rozestupy, kruhu okolo člověka, asi i trupu (ne jen osy) a zaokrouhleno nahoru - říkal Blatný
ale
má li každý 2metrový kruh kolem sebe, pak rozestup činí 4 metry

správný výpočet je samozřejmě metrový kruh kolem člověka. Pak jsou dva lidé s rozestupen 2 metry. Výpočet snadný, 3,14m čtverečních. Klidně ať toto zaokrouhlují nahoru.

Průměrný počet slepic: 2.6 (25 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak se měří úsečka daná body A a B
Madam vykulená Pekarová si bude muset připomenout jak se počítá plocha, jak se sama doznala. No vy se budete muset v čase vrátit ještě o kousek dál.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

dvě dotýkající se kružnice, každá o poloměru 1, tedy průměru 2.
Jak daleko jsou od sebe středy těchto dotýkajících se kružnic ? poloměr 1 + poloměr 1 = 2 (tedy požadovaný rozestup)
A jakpak se spočítá obsah této kružnice ? Pí krát r na druhou. Tedy 3,14 x 1 x 1. Tedy 3,14
oki ? ;-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Kružnice se namaluje jen jedna o poloměru 2 m a na jejím obvodu a dál lze umístit jakéhokoliv dalšího člověka. Takže pro zjednodušení 4 m2 (čtverec 2x2m) Bohatě stačí na každého člověka.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemám

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

max. 6 osob, má-li být splněna podmínka, že od osoby k osobě je nejméně 2 m.

Zatím bez slepic

plochu prodejny vydělit plochami kruhů kolem jednotlivých osob. Musíte počítat s tím, že mezi kruhy zůstanou nevyužité prostory. Správná úvaha je tedy, že prodejní plochu vydělíte 4.
Jinak s Vámi ale souhlasím - plocha 15 m2 odpovídá odstupům téměř 4 m.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

ještě máte co dohánět. Nepochopil jste, že Rada Moudrých, která nám vládne, ve své nedostižné prozíravosti myslela na všechno a na všechny.

V oněch plochách, které mylně považujete za nevyužité, je místo pro koronavirus.

Akorát do nich nesmíte šlápnout.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

V oněch plochách, které mylně považují za nevyužité jsou regály se zbožím, pulty, pokladny,....
Já nevím co se furt řeší, když tedy pominu, že se hledají vši za každou cenu nebo lépe, že je třeba se pocvičit v základech výpočtu obsahu čtverce či kruhu, tak vzdálenost mezi lidmi by měla odpovídat tzv. komfortní zóně, kterou instinktivně dodržujeme (když můžeme) pokud se pohybujeme mezi cizími lidmi, i když žádná epidemie není.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

nelze než souhlasit. Jak ale jistě sama víte z praxe, dodržení oné komfortní distance je v jako z udělání zrovna např. v hytlermarketech prakticky nereálné. Co je platno, že ve frontě na kasu lidi dodržují dvoumetrový odstup, když v uličce mezi regály, míjejí-li se dva zákazníci, je to prakticky vyloučeno.

Druhá věc je, že "dobře myšlené nařízení" v kontrastu s jeho praktickou realizovatelností cosi vypovídá o intelektuálním poteciálu (není na místě v těchto souvislostech hovořit spíše o impotenciálu?) těch, kdo se tak urputně hrnou k veslu. Já vím, že správa státu nestojí a nepadá se znalostí vztahu mezi poloměrem kruhu a jeho plochou; ale neznalost této jednoduché závislosti signalizuje něco o duševních schopnostech dotyčné osoby: když není schopna podržet ve vědomí takovou (dnes již) samozřejmost, bude schopna obsáhnout souvislosti násobně složitější? Dosavadní praxe zdá se ukazovat, že patrně nikoli. - A to je tragédie vládnutí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kašlete na kružítko a vezměte si čtvrečkovaný papír. Co čtvereček, to metr.
Nejdřív vydělte celkovou prodejní plochu 15. Výsledek je maximální povolená kapacita zákazníků.
Pak vyčerněte čtverečky zabírající regály, palety a pod.
Co zbude, vykřížkujte jako zákazníky - křížek, dva bílé, křížek, dva bílé atd. Cca jako když hrajete "lodě".
A vyjde Vám, kolik lidí může být v obchodě.

Jenže Vy jste kverulant...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

se do prodejni plochy pocita i plocha mrazaku, regalu i palet

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a mají problém porozumět psanému textu, jsou určeny v obchodech například obrázky. Na nich stojí proti sobě dvě postavy s rouškou a mezi nimi je namalovaná úsečka 2 metry.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

na zdůvodnění, které podal ministr zdravotnictví. A dokazuji početní, či spíše logický omyl tohoto zdůvodnění.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Carlosi, vy také nečtete nezáživnou metodiku že? Jen novinářské výšplechty... Kdybyste si přečetl metodiku, tak byste zjistil překvapivou věc.... Dám příklad.  Podlahová plocha obchodu se počítá tak, že vezmete zpravidla obdélníkový rozměr prodejní plochy od rohu k rohu a vynásobíte ho.  Náš modelový případ má rozměry kupříkladu 50x90m, tedy 4500 m2 podlahové plochy. Jasné? Zatím žádný problém. Pokud budeme počítat 15m2 na osobu, tak se tam vejde 300 lidí. Pokud bychom je tam postavili, budou mít od sebe rozestup 4m. 

Jenže... já nevím jestli jste si všiml, že v obchodě bývají také regály, pokladny, palety se zbožím, různé reklamní poutače, cedule, pulty se salámy a sýry, pekařské výrobky a podobně. Stojí tam celé dlouhé řady naplněných PET lahví. Metodika by vám řekla, že 50% prodejní plochy zabírá zboží. Ergo - na lidi zbývá druhá polovina plochy. Ti se navíc musejí ještě pohybovat, nehrají tam škatultata hejbejte se,  takže v reálu to zhruba vychází docela pěkně. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Do reálného počtu osob se podle mne musí k zákazníkům připočítat prodavači, ochranka, doplňovači, pokladní a informátoři. Zřejmě se při stanovení 1 zákazník na 15 m2 předpokládá, že na jednoho zákazníka je (musí být) 1 osoba obsluhy (prodavač, ochranka, doplňovač, ...) :-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

dodržovat nařízení vlády jsem tu několikrát popsal spolu s charakteristikou 30% obyvatel Česka.
Faktem je, že lví podíl na stavu věcí mají média.
Na druhou stranu podobně je na tom celá Evropa. Zvítězí národ, který bude schopen vyšší disciplíny. To vítězství se bude počítat z nákladů a výnosů po roce zdolání pandemie vakcínou. Zatím Česko nic moc.

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Na pokladní sere pes, protože manažeři splnili. Kdo je vystrašen od Března bude vystrašen i nadále. Kdo není tak nebude, a chce normálně žít i s tím rizikem, že se možná nakazí a možná umře. Sorry jako, ale nynějších 8000 mrtvých s/na kovid v zemi kde se narodí a i umře ročně 110000 lidí je mi to prostě málo. Kdyby to bylo o řád více (tedy 80000+) tak bych možná začal uvažovat, že ty opatření něco do sebe mají. V tuhle chvíli mne statisticky NIC nepřesvědčí, že ty šaskárny od jara za něco stály. Novináři nás už 10 měsíců otravují novodobým morem a celý svět jim to sežral.

Ano jsem sobec, a všichni lidé jsou mi ukradení. A zároveň jsou mi ukradené i ty vaše apokalyptické vize.

Průměrný počet slepic: 3 (49 hlasů)

by už náčelník Mamutík vykopnul z jeskyně velkým obloukem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

Zajímavé je, že tihle Výkvvěti, ve chvíli kdy onemocní sami, tak nekřičí "Utraťte mě, ať se ušetří", ale "Vyžaduji přednostní péči".

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

Strašně rád bych věděl, kdo tento Anonym je. Abych věděl, koho nikdy neposlouchat. A ještě raději bych věděl, kdo jsou jeho rodiče. Blbě synka vychovali, blbě...  Nejenže z něj udělali sobeckého parchanta, ale navíc mají celkem pěknou šanci, že je nakazí covidem, protože je to frajer a nemusí se bát. A až budu lapat v nemocnici po kyslíku, mohou přemýšlet, kde se stala chyba....

Průměrný počet slepic: 3.8 (31 hlas)

ale anonymita diskuse jo povzbudila, aby napsal, co si skutečně myslí.

Mě by zajímalo, kolik lidí má podobný názor, jen se ostýchá projevit ho veřejně. To je ten skutečný problém: protože dotyční podle svého názoru i jednají.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Je zbytečné se rozčilovat. Na takové vývody mám jediné - karma je zdarma. Jak ta pozitivní tak ta negativní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vláda volí Vánoce za cenu třetí vlny, protože lidé chtějí Vánoce.
Pokladní volí mzdu bez ohledu na viry v zádech.
Manažeři volí pochvalu od kapitalisty místo čistého svědomí.
Obchodníci s nemocemi mají žně, o kterých se jim dosud nesnilo.
Novináři jsou prodejné děvky tak jako před virem a budou i po něm.

Senioři v odkládacích domech přemýšlí, kde udělali chybu.
Střední generace je uštvaná a není daleko od rezignace.
Mládež 20+ fandí Bidenovi a mění roušku 4x za den.
Děcka si ťukají na čelo a užívají si virtuální svobodu.

Já jsem přestal sledovat vládní pinožení a jediné, na co se opravdu těším, je bazén, whirpool a pára. A lyžovačka v lednu, až bude pěkné slunečné počasí, ve všední dny a bez front. Všechny virové tance mě nudí a co bude či nebude za týden fungovat, už nevnímám. Virům se nevyhýbám a sázím na přirozenou každodenní imunizaci, tak jak jsem na ni sázel kdykoli v životě dříve. Až jednou opravdu dorazí mor, budu se před ním přirozeně schovávat.

Každá nemoc začíná v hlavě.

Průměrný počet slepic: 3.1 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

napadlo mě otevřít si Zvědavce. Kromě Stworovy investigace na téma análních kolíků jsem zůstal v letmém úžasu nad úvodní větou textu pana Mana:

Psavci neoficiálních médií lžou – zadarmo. Psavci oficiálních médií říkají pravdu – za peníze.

Jak prosté, milý Watsone.
Dobrou noc :)

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

A co když je to opačně? A pak psavci tzv. oficiálních médií předkládají své názory jako názory toho, čím se mají ostatní řídit,v zájmu vyššího dobra, které nadefinovali psavci oficiálních médií

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to jsem nepochopil.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

"Psavci neoficiálních médií lžou – zadarmo. Psavci oficiálních médií říkají pravdu – za peníze. Takto vypadá paradigma, čili vzorec myšlení, hlásané nejen médií oficiálními, ale celým naším oficiálním establishmentem. Toto hlásají naše televize, náš rozhlas a náš tisk a vyvíjejí všechnu myslitelnou snahu vpravit tento názor do hlav našich lidí, především mladých a proto nad jiné tvárných. Neděje se to pochopitelně jen u nás, stejný výklad probíhá v celém západním světě a v celém západním světě se ono uvedené paradigma prosazuje."
http://www.zvedavec.org/komentare/2020/11/8518-o-psavcich-oficialnich-a…

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Odstavec sem zkopírovala veverka; ráno moc pospíchala na vlak. Práce kvapná, .... platná.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Citala som kdesik diskusiu pod clankom o seniorovi, ktory umrel par dni potom, co ho z nemocnice pustili domov ako vylieceneho .... ze takto vraj dopadlo docela dost dochodcov ... ktosi ze vraj toho svojho stareho nasiel na chodbe pred izbou, bez doktora, bez 'manualu', a doma ten vylieceny mal pozit tak dva dni ... z tohoto pohladu nase zdravotnictvo az tak robustne nie je ... ale tak viete ako ... diskusia pod clankom ...

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

a kovida jsem neměl, ani žádný handicap. Tady z těch keců by se jeden posral. Proč si chytráci nezajdou lehnout do krankenhauzu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Fakt mám radost a doufám, že už bude jen lépe :o)

"Chytráci" jsou hluboce přesvědčeni, že buď je to všechno jen habaďůra, nebo se to jich netýká. S tím nic nenaděláme; prostě takoví lidé jsou.
Do chorobince si nehodlají jít ani lehnout, ani tam pomáhat. Jsou přece mladí, krásní, chytří a úspěšní...

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

Ládik!!!
Vy jako sportovec,otužilec a onemocníte,to muselo být něco jiného.
Spíš někdo po Vás jede pořád,jako s tím požárem.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

z každého i částečně vyléčeného básníka. Ještě jestli Vás Ládíku ten pobyt v krankenhausu vyléčil z představ, že stát je nahovno a vystačíte si sám se svými schopnostmi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

nebo už jste posraný byl. Podsouváte mi myšlenky, které nejsou moje. Jako s tím Vaším exotickým křivákem burešem. Teď ležím vedle chlapa, který byl přímo řízen Beckem (OKD). Paralely naprosto jasné a popište mi, že to nemám z první ruky. Slyším i nahrávky (soukromé), které neslyšela PČR. A vím proč. Je to triviální. Prosím o omluvu za ty nemocnice, to je prasárna nejhrubšího zrna.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím si, že vymizení koronaviru vůbec nesouvisí s opatřeními vlády, ani jejich nerespektováním opozicí, ale jen přišly mrazy. Podle průběhu chřipek se chřipková epidemie týkala vždy podzimu a jara s příchodem vlhkého počasí a mizela v létě a zimě s příchodem suchého počasí. Ranní mrazíky koronavirus dočasně utlumily, ale na jaře se vrátí. otázkou je, jak do té doby zmutuje? Na neškodný vir jako rýma nebo lehčí chřipka nebo do norské mutace (nebo ještě smrtelnější)?

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Mutace v genomech jsou proces náhodný, takže kam co zmutuje a jak nikdo neví.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Matzurka (neověřeno)

Trvalý odkaz

mutace jsou sice náhodné, ale je snadno ověřitelnou zákonitostí, že z dlohodobého hlediska přežívají brebery, které se naučily žít s hostitelem v alespoň částečném souladu. Brebery které zmutovaly do ještě větších zabijáků hostitelského organismu si tímto samy pod sebou evolučně podřezaly větev. Brebera nás apriori nechce zabít, chce se jenom milovat a množit.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zeman požádal BIS o seznam ruských agentů a jejich spolupracovníků a soupis "akcíů na nichž pracují (Radiožurnál)

Ten Starej ještěr je ale hnusnej.

To bude pozdvižení. Těším se na Milku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Jéžiši já bych se řehtal kdyby mu ten seznam poslali, a na prvním místě by byl on =D.

Pořadové číslo - 001
Subjekt - Igor Jurjevič Bobrov
Krycí jméno - Miloš Zeman
Funkce - prezident dolních 10 miliónů
Sexuální orientace - vejcorodí
Barva pleti - normální
Archivní číslo - 247, 249, 721, 882, 891, 991, 993, 993B, 993C, 997A-D*
(*každé další číslo je čím dál měnší, to jak se nevlezou do kolonky, na konci je přicvaknutý papírek se slovy "Zeman má sfůj vlastní sklad. Na konkrétní spysi se zeptej se na déčku. Katka ví.")

Průměrný počet slepic: 3.3 (27 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

je pořád nesmírně inteligentní.
Napíchnul čučkaře na jejich vlastní vidle.
BIS se změnila z tajné služby ČR v nešikovné propagandistické oddělení Langley.
Za čokoládovou medaili ze sebe Koudelka dělá debila.
V některých zemích se lidi "své" tajné služby bojí nebo z ní mají hrůzu, jinde jsou na ni hrdí.
u nás se jí smějeme.

Bu bu bu, jdou sem číňani!

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

mého oblíbence z doby cca 2500 let přnl. On k tomu - ústy překladatele Jiřího Navrátila - říká toto:
---
O největších vladařích
neví se skoro, že tu jsou.
Menší lid miluje a velebí,
ještě menších se bojí,
ještě menším spílá.
Věru: Nedůvěřuješ-li lidem,
nedůvěřují též oni tobě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Vyděsil.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/BIS-Je-zle-Zeman-chce-jme…

Teď bude muset Koudelka napsat jméno toho nejstrašnějšího ruského agenta. URŠULA VON DER LAYEN.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)