Všechno zatravnit!

Autor

Tak jsme se včera dozvěděli, že ministr Výborný si plánuje posvítit na dotace těm, kteří v pondělí vyjedou protestovat. Ano, to je ryzí demokracie, svoboda a ústavní právo na protest. Ale co se divím, vládní zemědělská politika je stále otevřeněji protizemědělská. Místo sadů jabloní bude fotovoltaika, půda bude stále více ležet ladem, místo pěstování obilí se bude mulčovat tráva a vůbec nejlepší bude, když se všechno obilí přiveze z Ukrajiny, kuřata z Polska, vepřové z Německa a hovězí z Argentiny.

Když se na to tak dívám, on tu ty zemědělce vlastně nikdo nechce… Přemýšlím, jestli bude Výborný ve čtvrtek jednat stejně i s představiteli Agrární komory a Zemědělského svazu. Jestli jim také řekne, že pokud nebudou držet hubu a krok, tak si posvítí na jejich financování…

Mimochodem… v naší zemi se vypěstují tři miliony tun obilovin na export… Tím obilím v Německu nakrmí prasata a pak nám vozí maso zabalené ve vaničkách. Místo těchto třech milionů tun obilnin by se u nás mohlo pěstovat krmivo pro česká prasata i české krávy. Ale… to bychom potřebovali lepší zemědělskou politiku, která by nesměřovala k naprosté likvidaci.

Co čekat od ministra, který se už rovnou chová takto? Jaký argument bude dostatečný, aby se nechal přesvědčit? Co měli zemědělci ještě víc udělat? Dva roky jednali. Doležal mluvil, Pýcha mluvil, Veleba mluvil, Jandejsek mluvil, zemědělští odborníci mluvili, Lád z Oštěku jim přinesl petici s patnácti tisíci podpisy… nic. Nula. Žádná vstřícnost. Jen arogance moci.

Priority této vlády jsou totiž někde jinde a zemědělství mezi ně rozhodně nepatří. Nikdy se tím netajili, jen jsme dlouho nemohli uvěřit, že by něčeho podobného byli schopni.

Když se zemědělci začali po vzoru Němců, Francouzů a Poláků chystat na traktorové protesty, najednou se bude jednat. Ale samozřejmě jen s těmi, kteří neprotestují. Vzdejte se, nic se vám nestane. V březnu to probereme a v dubnu už budete mít jiné starosti než jezdit po Praze. Při trošce štěstí to mezi zemědělce vrazí klín, začnou se hádat mezi sebou a až se protesty rozplynou do vytracena, ministr se vrátí ke své původní taktice. Kašlat na ně a dál jim házet v jejich podnikání klacky pod nohy. Však oni to jednoho dne vzdají a prodají půdu nějaké nadnárodní korporaci…

Na jatkách zakážeme chlazení masa vodou a nařídíme chladit vzduchem. Poláci se na tohle nařízení vykašlali a hned jsou levnější. Omezíme zemědělcům používání hnojiv, zakážeme všechny postřiky, které fungovaly. Zvedneme daň z nemovitosti, takže to prodraží nájmy orné půdy. Zvedneme rapidně tarify na pronájem půdy ve vlastnictví státu. Co nezakáže ministr zemědělství, to zakáže ministr životního prostředí. Takhle se to vyvlastnění dělá moderně. Žádného chlapa s puškou, že teď už všechno patří Evropským hodnotám, kdepak. Prostě se počká, až zajdou na úbytě. Sorry jako, ukrajinská pšenice je levnější a polská zelenina také. Oni tam pracovníci v zemědělství mají docela výhodné daně. Tak výhodné, že většina polských herců jsou také zemědělci.

Všichni ti Gazdíci, Bendlové, Nekulové i ostatní, říkali už dávno, že budoucnost českého zemědělství spočívá v tom, že se všechno zatravní. Akorát jsme to považovali za nekompetentní politické kecy a mysleli si, že to takhle daleko nenechají zajít. Zdálo se to naprosto šílené. N2co tak vlastizrádného by přece Čech Čechovi neudělal… Ale doba je prostě šílená a naplněná šílenými lidmi. Kdo by uvěřil tomu, že si Němci vypnou jaderné elektrárny, že? Jsme sedmnáctý bundesstát, tak se svezeme s nimi. Akorát tu nemáme německé sociální dávky.

Grýndýl na nás… Západ do toho nainvestoval takových peněz, že udělají všechno pro to, aby se to splnilo. A pokud to nebude fungovat, bude to chtít ještě víc grýndýlu. Všechno tady zavřeme a všechno z ciziny dovezeme. Když se to vezme za správný konec, tak budou moci ti u koryt ještě dlouho projídat to, co nashromáždily předchozí generace. V devadesátých letech nám sebrali naši průmyslovou minulost. Na začátku nového století projedli přítomnost a nesplatitelně tuto zemi zadlužili. Teď se bude projídat naše budoucnost. Sahá se na důchody a všechno malé, místní a soukromé začíná krachovat. Liberty Steel je jen trochu víc vidět…

Buď se všichni spojíme a nebudeme hledět na dehonestaci od velkých médií, postavíme se do jednoho šiku a nasypeme jim do toho jejich soukolí nějaký písek, nebo se všechny jejich sliby vbrzku vyplní. Nebudete nic vlastnit a budete šťastní. Kdopak tuto smělou myšlenku hlásá? Ano, přesně on.

Buď my ukončíme grýndýl a nebo grýndýl ukončí nás

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (413 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák se vyslovil k novému multipolárnímu světu a k jeho přínosu pro lidstvo
Multipolární svět nebude zrovna klidným místem. (Americké) Impérium zmizelo a když zmizí hegemon, každý se snaží vydobýt své místo na slunci. Zatím zlatý věk dějin nastal vždycky, když impérium porazilo jednotlivé soupeře a donutilo je ke vzájemnému míru. Proto si myslím, že nejbližší budoucnost bude vypadat spíš jako za stěhování národů než jako za císaře Marka Aurelia,“ prohlásil v rozhovoru pro neČT24.

Zdroj zde: https://t.me/neCT24/50383

Celý rozhovor zde:
https://42tcen.com/index.php/entry/zapadni-hegemonie-skoncila-je-nutne-jednat-se-vsemi-jako-rovny-s-rovnym-vidlak-o-rozhovoru-tuckera
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

USA a Velká Británie se bojí zrady ze strany ukrajinských elit, které se mohou pokusit „předhonit dobu“ tím, že jdou na stranu budoucích vítězů, uvádí SVR.
USA a Velká Británie naléhají na další země G7, aby vytvořily funkci „zvláštního vyslance“ pro Ukrajinu, uvádí Služba vnější rozvědky RF.
Předpokládá se, že tato osoba bude mít neustálý přístup k Zelenskému a bude také muset blokovat kroky ukrajinského vedení, které nejsou koordinovány se Spojenými státy a Británií, podotýká úřad.
Západ by mohl do role zvláštního vyslance pro Ukrajinu jmenovat současného generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, který by po skončení současného mandátu chtěl jít dělat pořádek do Kyjeva.
O samotném zavedení takové funkce se na Západě kvůli tomu, že vzniká obava ze zrady ze strany ukrajinských elit, které se mohou pokusit „předhonit dobu“ tím, že jdou na stranu budoucích vítězů, uvádí SVR.

zdroj: https://t.me/neCT24/50384
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

USA: Kandidát na amerického prezidenta Robert Kennedy Jr. zhodnotil kriticky  americké aktivity na Ukrajině.
„Tohle je válka, kterou se Rusové opakovaně pokoušeli vyřešit za velmi výhodných podmínek pro Ukrajinu a nás. Chtěli hlavně, abychom NATO nepustili na Ukrajinu. Velcí vojenští dodavatelé chtěli neustále přijímat nové země do NATO. Proč? Tyto státy musí sladit své vojenské zakázky se specifikacemi zbraní NATO. To znamená, že z toho budou profitovat určité společnosti – „Northrop Grumman“, „Raytheon“, „General Dynamics“, „Boeing“ a „Lockheed“.
Mitch McConnell dostal otázku, jestli si opravdu můžeme dovolit poslat 113 miliard dolarů na Ukrajinu. Odpověděl, že se nebojte, ve skutečnosti nepůjdou na Ukrajinu, ale k americkým zbrojovkám. Takže připouštíte, že jde o schéma praní špinavých peněz? A kdo podle vás vlastní každou z těchto společností? „BlackRock“. Tim Scott během republikánské debaty prohlásil: „Nebojte se, toto není dar Ukrajině, je to půjčka“.
A jaké jsou úvěrové podmínky, které stanovujeme? Za prvé: úsporný program, takže pokud jste chudí na Ukrajině, zůstanete chudými navždy. Za druhé, a co je nejdůležitější, Ukrajina musí dát všechna svá státní aktiva k prodeji nadnárodním korporacím, včetně veškeré zemědělské půdy – největšího aktiva v Evropě.
Již prodali 30% této půdy. Mezi kupující patřili „Dupont“, „Cargill“ a „Monsanto“. Kdo podle vás vlastní všechny tyto společnosti? Ano, „BlackRock“. A v prosinci prezident Biden podepsal smlouvu na obnovu Ukrajiny. A kdo podle vás dostal tuto smlouvu? „BlackRock“.
Takže tohle dělají přímo před našima očima. Nezajímá je ani to, že všechno víme. Protože vědí, že jim všechno projde. A jak to vědí? Protože mají strategii. A tato strategie je stará. Třeba nás jen udržet ve vzájemné válce.“

AUTOR: Robert Kennedy Jr

zdroj: https://cz24.news/robert-kennedy-jr-za-vsetkym-stoji-blackrock-aj-za-vojnou-na-ukrajine-video/
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

Je jasné, že všechno je naplánováno tak, že čím hůř pro nás, tím líp pro ně. Proč by to jinak všechno dělali. Je to jako špatný sen, ze kterého se chceš probudit zase doma.

...Sedmnáctý bundesstát, aniž by sem museli napochodovat.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

taktika nových mocipánů:

 

1) Udělat vás díky "hloupému" druhu regulací (hloupé jsou celkově, pro někoho ale "vychytralé", min. z osobního hlediska a krátkodobého hlediska) - udělat vás závislými na dotacích...

 

2) Hrozit vám, že vám dotace vemou...

 

Nejdřív si vás zavázat, pak strašit...

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, německé sociální dávky nemáme, oni Němci je jednou taky mít nebudou, když budou takhle pokračovat dál, ale zatím budou drbat nás o prachy...

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

ČSL

Za nacistů kolaborovali, s komunisty budovali (a zavírali),  s Klausem kradli a nyní s Bruselem ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (60 hlasů)

tihle černoprdelníci pod komunistickým jhem strašně trpěli. Mezi slušné lidi téměř nesměli. Ale, nemohli vzít roha, když už věří v boha.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

České zemědělství začalo být ničeno už Luxem. Přesně si pamatuji, když ten pitomec hlásal rodinné farmy před skutečnou velkoprodukcí pro zemi a na vývoz. A že, co si tady nevypěstujeme, protože to zrušíme, to si dovezeme, říkal. No, a výsledek je zde. Jeho pohrobci jsou ještě větší diletanti než byl on.

Prý, že o mrtvých jen dobře. Mě nic takového o Luxovi nenapadá.

P.S. Koní je v ohradách jak nasráno, avšak spatřit tam pasoucí se krávu, to musím jít do ZOO.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

na krávě se panstvu, prý špatně jezdí a tak v našem Absurdistánu jde všechno od zdi ke zdi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

s tím (de) Luxem už tenkrát Česko pěkně vysála. Češi prý dokáží hodně i z toho co zbylo, tedy mála.

Rébus do křížovky: Had na tři?

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

bych raděj komunisty, než nějakej grýndýl. S komunisty bych měl slušný život jistý úplně nejdýl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

do důchodu

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

díky grýndýlu už má svoji rakev přesně na míru. Nevím, kdo nás zpopelní. Nevím, kdo nás žehne. Jisté je jen jediné, že západ, či NATO pro nás,  ani tím prstíčkem nehne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco my žijeme v naší prozatím ještě klidné zemi i když je ničena fialovou pětidemolici, dva tisíce a více kilometrů od nás izraelští řezníci  rozjeli závěrečnou etapu genocidy Palestinců! Samozřejmě všechna meeedia hlavního mainstreamu  o tom ani slovo, za to o Ukrajině a krvelačném Putinovi jsou samé kecy. O prováděné genocidě palestinského lidu viz zde:

Izraelská armáda vybombardovala uprchlický tábor v Rafáhu, z místa uniklo šokující video po dopadu několika 500-liberních bomb mezi stany s uprchlíky! Stíhačky zničily ve městě i dvě mešity a 14 bytovek! Izrael rozjel závěrečnou etapu genocidy Palestinců! Izraelští developeři již zahájili nabídky výstaveb lukrativních domů v Gaze přímo u moře pro izraelské osadníky na pozemcích po vyhnaných Palestincích!

celý článek viz zde: https://aeronet.news/izraelska-armada-vybombardovala-uprchlicky-tabor-v-rafahu-z-mista-uniklo-sokujici-video-po-dopadu-nekolika-500-libernich-bomb-mezi-stany-s-uprchliky-stihacky-znicily-ve-meste-i-dve-mesity/
 

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

jaká je souvislost vašeho postu s bojem zemědělců proti green dealu?

Apropo, pokud by nebohý palenstinský lid bydlel hned vedle vašeho baráku, věřte mi, Antoníne, že by se vám to moc nelíbilo. A až by nebohý palestinský lid dostal zálusk na vaší zahradu, tak byste na ně s puškou vlítnul taky.

Průměrný počet slepic: 3 (32 hlasů)

Četl jsem od jednoho českého doktora, který byl zaměstnaný v nemocnici v Tel Avivu, jak tam takhle seděli ve společenské místnosti a v televizi dávali, že právě proběhl teroristický útok na autobus. Židovští lékaři začali vztekle tlouct hrnky o stůl a arabští pouze sklopili oči. Ten čech se tam s jedním arabem skamarádil a ten mu mezi čtyřma očima řekl, že taky s tímto násilím nesouhlasí. Čech se ho ptá, proč svůj nesouhlas nevyjádří nahlas. A víte, co mu ten arab odpověděl?

"Já mám ženu a 4 děti a ty neznáš palestince". Takže asi takhle.

Průměrný počet slepic: 3.4 (26 hlasů)

Zdravím vás pane Bernarde. Zpráva o genocidě Palestinců je na konci, může tam i zůstat po průběhu dne. Jinak souvislost s dnešním článkem "Všechno zatravnit" od našeho Vidláka, má právě v budoucím "zatravnění" lukrativních části Gazy které provedou izraelští okupanti hned když podřežou nebo vyženou posledního Palestince a vyrostou tam vily s krásnými "zatravněnými" pozemky . Já vím že jste na té židovské straně a hájíte razantně práva Židů. To nic ale nemění na tom že  v tomto okamžiku se provádí v plném proudu genocida Palestinců. Je to zvěrstvo, co tam Izrael dělá. Každá vojenská agrese proti civilistům, kdekoliv na Světě, je hnus a lidé by ji měli odsoudit. Hlasitě, ve všech médií, u nás a po celém světě. Nic takového ale se neděje. To nejhorší na celé věci je to, že těch kteří ví co se tam děje a jak se věci mají je menšina. Lidé takzvaného západního světa ale i velké části Asie či Jižní Ameriky nevědí co se ve skutečnosti děje. To platí i pro nás zde v ČR.

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

o genocidě vyprávějte něco židům.

Národu, který už víc jak 2000 let je nechtěný. Který musel žít v židovských ghetech, kterého okrádali a znásilňovali, sem tam nějaký pogromek a nakonec celkem sofistikované Hitlerovo šoa, kdy židáci stáli s mýdlem před spalovacími pecemi, pouze z důvodu, že se narodili jako židé. A někteří přeživší se pak vrátili do vlasti svých předků a nemají kam ustoupit. A nejlepší obrana je útok.

Ale prosím, pane Antoníne, rozviňte svůj text, pošlete ho Vidlákovi a on vám ho sem v sobotu prdne jako samostatný článek. Děsně se na něj těším, jak budete židy poučovat o genocidě.

Průměrný počet slepic: 2.7 (29 hlasů)

Antoníne, vy dle mého nemáte příliš přesné informace, tak vycházíte z poněkud zkreslených a tudíž výsledek vašich závěrů je poněkud nepřesný.

Já se na vás za to nezlobím, dokonce jsem si vás celkem oblíbil. Vy nejste špatnej chlap. Tak vám něco popřeji. Ale trošku si zagůglete, abyste zjistil, co to opravdu znamená.

Antoníne, šalom.

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

... musel žít v židovských ghetech ...

V jejich náboženství stojí, že židé musejí bydlet v nedalekém okolí synagog; nějak to asi souvisí s jejich vírou. Zkrátka je to jimi samotnými určená povinnost. Sami tomu začali říkat ghetto. Netřeba z toho ždímat sentiment, byť se tomu slovu právem dostalo hrůzných konotací.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

že ty Palestince, nikdo, nikde nechce. Já vím, je to asi hloupé, nepíše se mně to lehce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

taky nikde moc nestojí

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

S bílým masem a na dávkách se tu dobře žije.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Tak to se vám povedlo pane Zaubere s tim tmavočechem, hned jsem se zasmál. Kde ty povedené slova nacházíte? A navíc je dáváte i rýmované, což je dvakrát silnější

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Oni jsou jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Jen sofistikovanost jejich počínání bývá různá.

Tohle včera napsal jeden můj kámoš dlouhodobě sídlící v Anglii: "Nevratis se zdravy a zivy ani z vejletku do Jeruzalema. Kamarady tam chteli odstrelit zidovsti spratkove jen pro to ze nechteli cekat 3 minuty nez se jim uvari voda na caj. Kdyz te tam zastreli vojak, tak ma problem tak pet minut Kdyz te jako Gojima zastreli Zid, tak ma problem max dvacet minut. Ono se o tom ani nepise kolik turistu se domu vraci v rakvich."

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

ani v té Anglii, to není žádný med. Na ulici tě může zapíchnout, kdejaký Ahmed.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

nezřízeného turismu. Proč tam lezou?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

na SVÉ zahradě

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

V oblasti kolem Jeruzaléma vládl cca 950 let před  Kristem židovský král Šalamoun.

Pokud chceš zpochybňovat vlastnictví této zahrady, tak ještě před pár miliony lety tomu tam vládli dinosauři. Tak komu to vlastně patří?

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

Velká část Ukrajiny patřila zase Rusku. Tam už tak uznalý nejste

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Již pár dnů vydýchávám tuto informaci: https://cz24.news/the-expose-predpovedi-dr-richarda-daye-jiz-v-roku-1969-odhalily-budoucnost-horsi-nez-komunismus-stop-populacnimu-rustu-nwo-jako-celosvetovy-system/

Je to dlouhé čtení, zajímají mne názory zdejšího publika, tedy těch z vás, kteří to dočtou až do konce a podnítí to v nich nějakou reakci. Já to vidím tak, že vše co se nyní v západní části světa děje, viz třeba všechny dnešní, ale i včerejší a další předešlé příspěvky Antonína i Máji, Inzy a dalších,  jsou jen přímým důsledkem a praktickou realizací akcí proti lidstvu, tak jak popisuje mnou odkazovaný text. MMK

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

černoprdelníky. Nemám rád pánbíčkáře. Osobně je považuji za ty největší lháře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

jsme měli Žižku a nikoliv Pavla. Český národ všechno posral už zvolením Havla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Politiku dělat šel, jisté své představy měl, když však Soros řekl, Havel hned vyměkl.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Měl si tehdá vzít za manželku Sašu Vondru místo Dáši. Třeba by byl potom normálnější.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

malýho šmejda, stejně je Olga nachytala nahé pod stolem

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

 článku nazvaném Všechno zatravnit! je uvedena věta

„jen jsme dlouho nemohli uvěřit, že by něčeho podobného byli schopni“.

Když se dnes dívám na českou krajinu, na novou výstavbu českých paneláků na ležato v příměstských satelitních oblastech českých center, vidím kam lidé zde bydlící svůj život směřují. Všude zahrádky s grilem, s křesílky a odpadními nádobami na použité plastové vaničky od masa na grilování. Všude bazény, ve kterých se nikdy nikdo nekoupe. Přesto že mluvíme o oteplování, na koupání je po většinu roku zima. No a v létě není čas, hurá třeba do Tunisu! A trávníky, u každé té obytné nemovitosti udržovaný trávník přeci musí být. Robotické sekačky ale nehrabou. Robotické sekačky mulčují.

Pokud by kolem domu rostlo něco jiného, nedá se to přeci udržovat v saku a s kravatou, či s pěstěnými nehty. A jak bychom po takové práci na zahradě zítra vypadali v kanceláři? Děláme vše, aby si ani mladá generace nezašpinila prací ruce.  Ať raději studují. K tomu se vlastně vztahuje další Vidlákovi věta z dnešního článku: Když se na to tak dívám, on tu ty zemědělce vlastně nikdo nechce…

Když čtu dnešní diskusní příspěvky zde, mám pocit, že skutečné zemědělské problémy nemají ani zde prioritu. Málo si zřejmě klademe na srdce, že ,,země je živitelka".

Jak zpívá v jedné krásné písničce pan Karel Plíhal: Semeleme všechno možný, ženský, fotbal, politiku, že nic nestojí za nic, ale hlavně že nám chutná…

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

hovno máme, hovno smíme, tak alespoň travnatíme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Osobně jsem nikdy nepochopil, proč se na nejúrodnější půdě staví příměstská sídliště naplocho. Resp. jasně, že kvůli poptávce po vlastním bydlení a snadnému zisku pro developery a další. Ale že nikdo nechápe, že systém, který funguje jen krátkou dobu, se taky jednoho dne může zhroutit jako domeček z karet a kde potom budeme pěstovat plodiny pro naši obživu? A příležitostně jsem to zmiňoval, když jsem se s někým bavil. Co to bylo platné?

P.S.: Jinak tu nějakou dobu fungoval "systém prvního příspěvku", na nějž člověk mohl zareagovat, pokud chtěl diskutovat přímo k článku, takže relevantní diskuze byla pohromadě. Některým ale nebyl po chuti a nevyužívali ho, a pak jeden takzvaný fanoušek tohoto systému, který ho sám nevyužíval, se nesmyslně ohradil proti jeho využití, načež se s odpůrci systému dohodl na jeho zrušení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Ta místa k bydlení bych možná ještě sežvejkl. Ne už, kdy se na ornici staví překladiště, depa, skladiště, parkoviště...,neboť ta pole jsou opodál dálnice. Že nás budoucí generace za to proklejou, je nabíledni.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Současné mladé generaci je už tak vymyt mozek, že nás z nemalé části proklíná za daleko méně závažné věci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Stejně je to zvláštní. Takových let trvalo, než se došlo k neolitické revoluci, o poznání kratší dobu se došlo k průmyslové revoluci. Po ní mohl svět fungovat nějakou dobu relativně normálně (válčilo se vždy). Teď, během několika málo generací, západní obyvatelstvo zdegenerovalo natolik, že provede travní revoluci, protože si snad myslí, že nebudeme nic pěstovat, nebudeme nic vyrábět, budeme se jen válet na trávnících a pečení holubi nám budou lítat do úst.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

,,Nejme na Rusku závislí. Nejsme Ruskem vydiratelní." Já dodám, dnes jsme jenom západem, jako ten toaleťák, vytíratelní!

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

jste moudrý muž!

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Jé, to jsou k nám hosti! Rád Vás vidím, Oline!

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)