Všichni to slyšeli

Autor

Odborářská demonstrace na Malostranském náměstí… První a zároveň určitě poslední, na které jsem se objevil. Ještě jsem ani nedomluvil a twitter byl plný příspěvků, jak se jakási školská platforma od demonstrace distancuje, protože jsou ehm ehm demokrati a s nějakým antisystémovým proruským kolaborantem nemají nic společného. Aneb, když vás sice vláda bere na hůl, ale necháte Českou televizi určovat, kdo je hodný a kdo není. Že, Petro Mazancová?

Nejsme proti vládě… jen proti krokům, které dělá. Učitelská platforma je prosíravá. Samozřejmě nezazněl ani jeden faktický argument. Jen ty, ad hominem. Problém jsem já osobně. Nikdo vůbec neřešil, co jsem řekl nebo neřekl.

Sami demonstranti samozřejmě žádný problém neměli. Stačil jakýkoliv výkřik z publika o demisi a ihned skandovalo celé náměstí. Bez ohledu na to, co chtěl řečník zrovna říci. Z pódia zaznělo vícekrát, že odbory budou jednat, ale šlo spíš o představy předáků z ČMKOS a školských odborů, než představu diváků na náměstí. Nevím, jaké plány mají Středula s Dobšíkem, ale vím přesně, jaké představy měli lidé s vlajkami, píšťalkami a řehtačkami.

Demisi!

Z pódia o demisi promluvil vlastně jen Bohumír Dufek. Dokonce ani já jsem toto slovo tentokrát nepoužil. Ale jinak viselo ve vzduchu. Pořád. Stačil sebemenší impuls a bylo to. Žádná autorita ho nedokázala zastavit. Smířlivá slova byla v podstatě zbytečná, protože lid už od vlády nic pozitivního nečeká, v jednání nevěří a už vůbec nevěří, že by tato vláda byla schopná něco napravit.

Vidíte, co udělá jeden Vidlák na pódiu… velmi rychle se díky jeho přítomnosti ukáže, kdo kde doopravdy stojí. Kdo chápe situaci a kdo si hraje svojí vlastní hru. Kdo je skutečně odhodlaný protestovat a kdo se ještě rád vrátí pod vládní křidélka, aby o něm náhodou Jan Komso Moláček z deníku N (jako nenávist) nenapsal to samé, co o mě. Víte, čím déle se dívám na naší polickou scénu, tím víc mám dojem, že oni ani nejsou od nikoho zaplacení. Američanům je vlastně jedno, kdo tady vládne a co dělá. Podle mě jim ani nestojíme za nějakou tajnou operaci. Naši politici se prostě jen bojí, co o nich řeknou mééédia. Bojí se shittstormu. Až se bát přestanou, mohou se stát Ficem nebo Orbánem. Kdo připustí, aby jeho hru soudcovala média, ten buď bude hrát podle nich a nebo prohraje.

Takticky je ovšem celá situace naprosto jednoduchá. Vláda prostě tlaku odborů ustoupit nemůže, protože kdyby to udělala, ozvali by se další, kterým se v dnešním poklesu reálných mezd blbě žije. A odboráři také nemohou ustoupit, protože pokud v dnešním poklesu reálných mezd nedokáží nic vybojovat, ukážou tím, že jsou prostě zbyteční. A moje přítomnost na pódiu ukáže během několika dní vám všem na Alternativě, kdo je rovný chlap a náš a naopak kdo je přizdisráč, co se lekne novinářské žumpy. Nic víc, nic míň.

Pokud budou novináři určovat, kdo je správný a kdo je špatný, tak si můžete být jisti, že buď vyznáváte evropské hodnoty a nebo jste ti zlí. Za všech okolností. Kdo na toto novinářské pískání hry přistoupí, ten má hodně omezené hřiště.

Bohumír Dufek správně z pódia řekl, že tohle není konec, to je začátek. Správně pojmenoval ty nejhorší problémy, kterým čelíme. A myslím, že dobře ví, jak velká bitva ho čeká. Roman Ďurčo je od Ostravy, ten se zřejmě taky jen tak něčeho nelekne.

Jestli je někdo na pochybnostech, co doopravdy chtějí ti, co zaplnili Malostranské náměstí, tak si pusťte záznam a zaposlouchejte se.

Už to není jen o Alternativě. Už to není jen o dezolátech. Už je to i o zaměstnancích a vlastně i zaměstnavatelích. Ti si teď budou muset projít tím stejným, čím jsme si prošli my. Protože když nemáš argument, vraž tam prostě Rusáka a dezinformace). Museli jsme se protříbit, museli jsme se naučit žít s nálepkami… to samé se teď budou učit odbory… Dehonestace je nejjednodušší způsob, jak jim to zkusit rozbít. Ale myslím, že alespoň někteří jsou na to připraveni.

Ale úplně všichni na pódiu slyšeli, co chtějí ti, kteří si je zvolili za předáky. Nikdo se nemůže vymlouvat, že to nevěděl. Stejně tak všichni vědí, že vláda prostě nemá kam ustoupit. Ještě mohou v tichosti otevřít kohoutky pro ruský plyn. Ještě mohou chvíli předstírat zájem o národ. Ještě chvíli si mohou hrát s čísly. Ale kde nic není, ani čert nebere. Pokolikáté je to s ODSkou pořád stejné? Modroptácký premiér znamená krizi a předčasné volby… Všichni na náměstí to vědí. V příštích týdnech se ukáže, kdo si s tím nejlépe poradí.

Mimochodem… vůbec mě nepřekvapuje, že Česká televize utnula projev pana Dufka a můj… A samozřejmě mě vůbec nepřekvapuje, že novináři vůbec neřeší, že se lidem zhoršuje situace. Místo toho řeší, kdo je proruský. Nemáme právo protestovat. Jen držet hubu a krok. Středula si pozval dezinformátory… Vyšší střední třída se jednou chová revolučně vůči lidem pod sebou. Třídní boj naopak. Inu, tak si ještě chvíli hrajte. Po této demonstraci se zase víc ukáže vaše licoměrnost.

A schválně, jestli po tomhle haló půjde v archivu na Primě nebo České televize najít můj projev…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (402 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Paní Mazancová má v hlavě mazec. Asi neposlouchala lidi, co si přáli, co měli na transparentech, a kvůli čemu přišli nebo z daleka přijeli. Když máš jiný názor než já, jsi proruský..., to je přesné a zapadá to do rétoriky této vlády a té vymyté části obyvatel. Zní to jako vtip, ale není to vtip, je to diagnóza.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (167 hlasů)

i tohle naše vládní parta převzala ze západu. A tam v tom mají již nepěknou tradici.

Poslouchám teď dost americké konzervativní politiky a komentátory. "Proruské šváby" tam mají už někdy od roku 2016, kdy demokrati vyrazili do útoku proti údajnému napojení Trumpa na ruské úřady. Ani to však nebyl začátek podobných praktik, už brzy po 11. září 2001 údajně začali být napadáni a umlčováni kritici amerických vojenských útoků na muslimské země.

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

Když jsem včera na ČTTOP09 poslouchal rozhovor pana redaktora Takáče s touto oduševnělou dámou, nevěřil jsem svým vlastním uším, co je v tzv. verejnopravnim médiu možné. Starý Zelenka byl absolutní břídil. K tomu mohu říci jen to, ze jako učitel rozhodně protestuji proti tomu, aby tato osoba jakkoliv hovořila a psala za kohokoliv jiného než za sebe a to by se ještě raději měla prezentovat jako k..va (všechny poctivé představitelky tohoto povolání mi snad prominou). No a pan redaktor stál taky za to. Brrr!

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vojenský analytik Štefec: Po rezignaci na vlastní zahraniční politiku, ztrácíme i vlastní armádu

Byl jsem požádán, zda bych mohl stručně okomentovat vystoupení náčelníka generálního štábu, generála Karla Řehky, na jím svolaném shromáždění dne 23. listopadu 2023, napsal na facebooku Jaroslav Štefec, a tady je komentář.

Z analýzy projevu generála Karla Řehky je možné učinit jediný závěr. Generální štáb tak zvané „Armády České republiky“ zcela rezignoval na zákonnou povinnost připravovat českou armádu na obranu naší země a jejího obyvatelstva, která je mu dána Zákonem o ozbrojených silách České republiky č. 219/1999 Sb. Zde se v Hlavě III Úkoly ozbrojených sil, § 9 bod (1) jasně praví: Základním úkolem ozbrojených sil je připravovat se k obraně České republiky a bránit ji proti vnějšímu napadení.

Místo toho se velení armády na základě politického zadání vlády České republiky, v rozporu se zájmy a bez mandátu občanů ČR, bez ohledu na povinnosti, plynoucí z Ústavy ČR a vedle výše citovaného i z dalších zákonů ČR, a rovněž v rozporu se zněním článků 1, 3 a 5 Severoatlantické smlouvy, vydalo cestou budování pro v podstatě neexistující samostatnou ekonomiku ČR neúměrně drahé miniaturní armádky, vybavované a cvičené jako integrální součást kontingentu rudimentálních zbytků dalších armád zemí NATO pod velením a s převahou vojenských sil USA, chystajících se stále otevřeněji „táhnout na Rusa“.

Důsledkem tohoto rozhodnutí český stát, po rezignaci na vlastní zahraniční politiku, definitivně ztrácí i vlastní armádu, schopnou bránit jeho území a chránit nás, jeho občany, v případě vnějšího, nebo vnitřního napadení, či rozsáhlé přírodní, nebo lidmi způsobené katastrofy.

Řeči o hrozbě terorismu a jeho přirovnávání k tzv. „ruské hrozbě“ bez pojmenování konkrétních nositelů jsou už jen planými řečmi, fungujícími jako kouřová clona k zakrytí tvrdé reality, charakterizované výrazným urychlením nástupu již dnes se stále viditelněji projevující ekonomické krize a akcelerací růstu sociálních a bezpečnostních rizik, které z tohoto faktu plynou.

27. listopadu 2023 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (160 hlasů)
Trvalý odkaz

...je spolek, který sdružuje asi 2000 učitelek a učitelů mateřských, základních, středních, základních uměleckých a vyšších odborných škol. 

Jestlipak je to názor většiny těch učitelů? A jestlipak páni učitelé počítají, že se jim dostane podpory od ostatních "protivládních" skupin až ji budou potřebovat? S výhrůžkami o budoucím nevzdělaném národu už neuspějí - už se stalo...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (91 hlas)
Trvalý odkaz

Myslím, že kantorům naslibovali podstatně víc, než kolik jsou dnes jim schopni dát, nesplněné sliby jsou důvodem k frustraci, potažmo ke stávce za vyšší platy. Ale když to sleduju, jak učitelé dostávali v posledních letech nadstandardně přidáváno, kromě toho mají spoustu benefitů a to vše se dělo především proto, aby spolehlivě a s přesvědčením vedli mládež tím správným proevropským směrem. Takže od nich bych doopravdy nečekal nějaké revoluční a vlastenecké nadšení. Že by chtěli současný systém nějak zásadně měnit. Nemyslím si, že názory paní učitelky Mazancové budou mezi kantory ojedinělé. Rád bych se mýlil. Samozřejmě, že výjimky existují!

Průměrný počet slepic: 4.6 (95 hlasů)

už Otto von Bismarck svého času řekl, že války nevyhrávají generálové, ale kantoři a faráři.

Dnešní elity si to už ale dávno neuvědomují.

Progresivisté ovládnuli Evropu právě přes zneužití univerzitních svobod a následné ovládnutí školství. Já se vůbec nedivím tomu, že to takto dopadnulo. Když ovládnuli vysoké školy, tak se ze všech sil snaží, aby jejich "Dlouhý pochod institucemi" nikdo další nemohl zopakovat.

Dnešní Bc. má menší užitnou hodnotu než má, "komunistická" maturita na večerní škole. Moje maturita je hodně slabý odvar toho, jaké vzdělání získal na gymnáziu můj děda. Seneku, Vergilia a Cicera četl v originále.. 

Co se Středuly týče, absolvent Aspenu jinému absolventu Aspenu oči nevyklove :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (101 hlas)

To je celé. Pojmu "chudý kantor" spíše nevěřím než věřím. Jsou-li kantoři se svými 130% průměrné mzdy chudí, jak jsou na tom ti, kteří mají 100% průměru? A ti co mají podprůměr? Ti chudí nejsou?

Průměrný počet slepic: 4.3 (57 hlasů)

Nejen že 130% průměrné mzdy nemají (nyní je to nějakých 120%), ale i jejich mzda je také jen průměr.

A když má vysokoškolský stav platy 100 až 250.000,-, tak se to v celkovém průměru učitelských platů musí projevit.

"Na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity berou profesoři v průměru 252 tisíc měsíčně. Profesoři Fakulty informačních technologií na Vysoké učení technické v Brně berou 180 tisíc měsíčně. Na Vysoké škole ekonomické v Praze jsou nejlépe placeni profesoři na fakultě podnikohospodářské, jejich průměrná měsíční mzda je 167 tisíc korun měsíčně. Profesoři na lékařských fakultách mají mzdu mezi 92 a 120 tisíci korunami měsíčně. Méně jsou placeni docenti, na Fakultě informatiky na Masarykově univerzitě pobírají 143 tisíc korun měsíčně a na Fakultě informačních technologií na Vysoké učení technické v Brně mají průměrnou měsíční mzdu 136 tisíc korun. Docent na Fakultě sociálních věc Karlovy Univerzity pobírá 110 tisíc korun měsíčně. A například docent ČVUT na fakultě biomedicínského inženýrství 103 tisíce měsíčně."

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Fialovi-hyckani-profesori-Neukazujte-ve-skolnich-jidelnach-na-kolik-si-prijdou-746770

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

že se lidem zhoršuje situace. Místo toho řeší, kdo je proruský.  Tohle je jeden velký problém. Ale spíše se mi zdá, že je to pražský problém. O "ukradené revoluci" se hodně mluvilo v roce 1990. Kdekdo kdekomu ukradl revoluci. To už je taková floskule, že nemá cenu o ní vteřinu přemýšlet natož se jí déle  zabývat.

Druhý problém jsou média. Ne nadarmo upozorňuji na hlavní zbraň vládnoucí skupiny - média středního proudu. Kdo platí redaktory, kdo jim zadává úkoly a kdo platí ty, kteří jim ty úkoly zadávají. Tedy "sleduj tok peněz".

Odborářští bossové: Ano, je to jejich povolání, potřebují se udržet u lizu. Víc bych od nich nečekal. Drahé hodinky, perfektní košile, kvalitní kolínská a prázdné řeči. "Hlavně nenasrat dělníky..."

Svatoplukovy pruty: Tahle historka by se měla vytrvale vykládat na každém stupni vzdělání, Protože Češi sice jsou smějící se bestie a málo co (skoro nic) je doopravdy nezničí, ale je-li v hospodě dvanáct hostů, je tam nejmíň třináct politických názorů. I hospodský totiž může mít názor. Ale neměl by určovat hladinu piva pole toho, jaký má kdo názor.

Vidlák: Může snad být "alternativní aktivista" ale politika, ta praktická, by ho asi zničila. V ní vydrží jenom postavy ze silikonu. Ohebné, beztvaré a "nepotřísnitelné". A to Vidlák není - už jenom proto, že se přestěhoval a dokonce vystoupil z církve. (Udělal bych to samé.)

Mimo jiné - já dostal svou lekci v devadesátkách (byl jsem totiž  u toho) a proto vím, že do politiky jedině po smrti. Mezitím budu, pokud to půjde psát své názory na netu. Možná hloupé, ale moje. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (110 hlasů)

nebude chodit bos. Jen díky dělnické třídě sám se vyhne bídě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (57 hlasů)

A na zbytek udělá nos

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Michael Roberts, 21. listopadu 2023

Šokující vyhazov Sama Altmana, zakladatele OpenAI, jeho vlastním představenstvem odhaluje rozpory, které se objevují ve vývoji ChatGPT a dalších modelů "generativní umělé inteligence", jež jsou hnací silou revoluce v umělé inteligenci.
Přinesou umělá inteligence (AI) a modely jazykového učení (LLM) do našich životů úžasné nové výhody, zkrátí hodiny dřiny a pozvednou naše znalosti na novou úroveň lidského snažení; nebo povede generativní umělá inteligence k větší nadvládě strojů nad lidstvem a k ještě větší nerovnosti v bohatství a příjmech, protože majitelé a správci umělé inteligence se stanou "vítězi, kteří berou vše", zatímco zbytek lidstva "zůstane vzadu"?

Zdá se, že správní rada OpenAI vyhodila svého "guru" Altmana, protože byl ve "střetu zájmů", tj. Altman chtěl z OpenAI udělat obrovskou vydělávací společnost podporovanou velkými podniky (v současné době ji finančně podporuje společnost Microsoft), zatímco zbytek správní rady nadále považoval OpenAI za neziskovou organizaci, jejímž cílem je šířit výhody AI pro všechny s náležitými zárukami ochrany soukromí, dohledu a kontroly.

Původní cíl OpenAI byl jako neziskový podnik vytvořen ve prospěch lidstva, nikoli akcionářů. Zdá se však, že mrkvička obrovských zisků vedla Altmana ke změně tohoto cíle.  Ještě předtím Altman vybudoval samostatný podnik na výrobu čipů s umělou inteligencí, který mu přinesl bohatství.  A pod jeho vedením si OpenAI vytvořila "ziskovou" obchodní složku, která společnosti umožnila přilákat investice zvenčí a komercializovat své služby.

Jak napsal deník The Financial Times: "tato hybridní struktura vytvářela napětí mezi dvěma "kmeny" v OpenAI, jak je Altman nazýval. Bezpečnostní kmen, vedený hlavním vědcem a členem správní rady Iljou Sutskeverem, tvrdil, že OpenAI se musí držet svého původního účelu a zavádět umělou inteligenci jen opatrně. Komerční kmen se zdál být oslněn možnostmi, které uvolnil úspěch ChatGPT, a chtěl akcelerovat (tj. vydělávat peníze). Zdálo se, že bezpečnostní kmen prozatím zvítězil. "

Altman není vědec, ale zdá se, že je to člověk s velkými nápady, podnikatel v tradici Billa Gatese (s Microsoftem).  Pod Altmanovým vedením se OpenAI za osm let proměnila z neziskové výzkumné organizace ve společnost, která údajně generuje roční příjmy ve výši 1 miliardy dolarů. Mezi zákazníky patří Morgan Stanley, Estée Lauder, Carlyle a PwC.

Díky tomuto úspěchu se Altman stal de facto velvyslancem odvětví umělé inteligence, přestože nemá vědecké vzdělání. Začátkem letošního roku se vydal na celosvětové turné, během něhož se setkal se světovými lídry, začínajícími firmami a zákonodárci v mnoha zemích. Altman vystoupil na asijsko-pacifickém regionálním summitu Apec v San Francisku pouhý den před svým propuštěním.

Altman má podle všeho "divoké ambice a schopnost získat podporu". Byl popisován jako "hluboce, hluboce soutěživý" a "mistrovský mozek", přičemž jeden jeho známý řekl, že neexistuje nikdo, kdo by lépe věděl, jak shromáždit moc.  V důsledku toho má podporu mezi více než 700 zaměstnanci, z nichž většina podepsala dopis požadující jeho opětovné jmenování do funkce a odstoupení bezpečnostního kmene v představenstvu.

OpenAI ztratila půl miliardy dolarů při vývoji ChatGPT, takže se před rozkolem v představenstvu chystala zahájit prodej akcií v hodnotě 86 miliard dolarů.  Tím by se pokračovalo v neziskovém přístupu.  Nyní, když Altman a další nastoupili jako zaměstnanci Microsoftu, se zdá, že OpenAI může být za almužnu pohlcena Microsoftem, a tak skončí "nezisková" mise společnosti.

Z toho všeho vyplývá, že ti, kdo si myslí, že revoluci v oblasti umělé inteligence a informačních technologií budou vyvíjet kapitalistické společnosti ku prospěchu všech, jsou klamáni.  Zisk je na prvním a posledním místě - bez ohledu na to, jaký dopad na bezpečnost, zabezpečení a pracovní místa bude mít technologie AI na lidstvo v příštích několika desetiletích.

Někteří se obávají, že se AI stane "bohem", tj. superinteligencí, která se bude vyvíjet autonomně, bez lidského dohledu a nakonec ovládne lidstvo.  AI a LLM zatím takovou "superinteligenci" nevykazují a nemohou nahradit imaginativní sílu lidského myšlení.  Mohou však nesmírně zvýšit produktivitu, snížit počet hodin dřiny a vyvinout nové a lepší způsoby řešení problémů, pokud budou využity ve společnosti.

Jasné je, že vývoj umělé inteligence by neměl být v rukou "ambiciózních" podnikatelů, jako je Altman, ani pod kontrolou technologických megaobrů, jako je Microsoft.  Potřebujeme mezinárodní nekomerční výzkumný ústav podobný Cernu v oblasti jaderné fyziky. Pokud něco v 21. století vyžaduje veřejné vlastnictví a demokratickou kontrolu, pak je to právě umělá inteligence.
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Malé Straně jsme to posrali. A tak jenom nálepku dezolátů jsme zase dostali.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

To je jen jejich nálepka pro nás, ve skutečnosti jsou opravdovými dezoláty oni. Čím drzejší a oprsklejší jsou, tím víc si dovolují a hůř pro nás všechny. Ale to mnohým, bohužel, vůbec nedochází. To by bylo, aby nezneužili celé akce a nedali slovo "Mazancovým" a jí podobným...

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

V současné době je slovo dezolát označením jedinců s inteligenci vyšší než je inteligence bublajícího bahna, kteří nesouhlasí s pětidemoličním vládnutím břídilů kombinovaných s gaunery. Dost často se jedna o vysokoškoláky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Jsem středoškolačka (ještě z poctivých dob), ale nechat se zblbnout takovou pakáží bych se nenechala, i kdybych měla třeba jen základní školu :-)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Přece jen se starají (mnohdy i za nás) o naše děti.

Učitelský stav nikdy nebyl vzorem odvahy a rebelských myšlenek. Učitelský stav vždy byl a nejspíš i vždy bude servilní a submisivní ke každé vládnoucí bandě. Vždyť je prakticky živí, a k učitelskému řemeslu nechodí lidé s mentalitou Jánošíka. A hlavně, po učitelskejch přece chceme, aby naše děti učili (krom znalostí) také respektu k dodržování pravidel, k disciplíně a ke vztahu k povinnostem. Na výuku individuality, asertivity, sebedůvěry a takovýchto věcí, už tu jsme my - rodiče. A tak by to podle mne mělo být.

Ano, učitelé si nyní trochu zastávkovali. Ale tak nějak po učitelsku - mírně. Jak to bylo v Slunce seno a erotika? "Nahota ano, ale vocaď pocaď."

Takže za mne je spíš chyba myslet si, že učitelský stav můžete ve válce poslat do první linie, a očekávat z jejich strany hrdinství. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.2 (41 hlas)

"Poslal jsem do útoku polní kuchyni, a oni nejen že nevyhráli bitvu, ale ještě dali nažrat nepříteli! Hrdinství od nich neočekávám, stačil by zdravý rozum." ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Hele, já mám s především s kantorkami nevyřízené účty ještě z dob mého mládí. Devítku jsem končil 1966, to byla feminizace školství v plném proudu. Kromě matiky, fyziky a dějepisu na všechno kantorky. A ty si libovaly v biflování, takže snaživé spolužačky snad uměly celé stránky nazpaměť. Což samozřejmě nebyl můj případ, na to jsem neměl čas (škola nepatřila k mým prioritám) ani chuť. Nejvíc jsem nenáviděl chemii. Určitě v tom hrálo roli i moje flákání školy. 
Samozřejmě, že na začátku studia jakéhokoli předmětu je třeba překonat tu nudnou fázi, kdy se člověk seznamuje se základy, musí vstřebat spoustu faktů než přijde to zajímavý, ty vzájemné mnohdy udivující vztahy mezi tím. To já jsem se i tehdy dokázal proto nadchnout, dobrodružství poznání to na mě platilo i v těch klackovských dobách. Jenže ty kantorky se vyžívaly v té nudě faktů a na pole dobrodružství se radši ani nepouštěly. Možná to samy nikdy ani nepoznaly. 
Pak jsem se vydal směrem k elektrice na střední a "elektronickým počítačům" na vejšce. Chemii jsme moc nedali, na střední jeden rok a na vejšce jeden semestr a k tomu pouze názvosloví.
Po převratu tady začaly vycházet zajímavé knížky, skutečný zlom v mém životě přinesla "O lidské přirozenosti" od amerického sociobiologa Wilsona. To bylo v době kdy se to tady hemžilo importovanými okultními vědami (numerologii počínaje a třeba chiromantii konče). Tak tehdy mě Wilson přivedl definitivně a jednoznačně k ateismu, neokázalému směrem ven, ale pevnému směrem dovnitř. Stejná knížka mě jasně upozornila na moji totální neznalost pojmů z genetiky a biochemie jako gen, DNA, mRNA atd, atd. Tehdy jsem narazil na skripta z Biochemie, tak jsem je začal číst a začal se přede mnou otvírat kouzelný netušený svět fungování života. S tím jsem si musel doplnit i základní chemické znalosti. Teprve tehdy jsem si uvědomil tu mizérii našeho školství.
V té době dcera končila gympl, asi i moje, docela nadšená propagace toho, čím jsem se ve volných chvílích probíral, na ni zapůsobilo, že se na tu biochemii a genetiku dala na vejšce.
Kdybych se znovu narodil a mohl si do života přenést současný pohled na svět, asi bych se na tu chemii dal. Na vzdor všem kantorkám!
Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Já nemám pocit, že by mě bylo v mládí nějak ukřivděno, prostě výhybky na trati života se jen nastavily jiným směrem. A já se našel i v jiných končinách. O to nejde. 
Šlo mi o kantory, že by v sobě měli mít určitou schopnost probouzet zájem o ten svůj předmět. Osnovy jsou jedna věc, ale chce to něco navíc,  jako měl Igor Hnízdo v Obecné škole. Že i ty největší lumpové nebo teenageři s nimiž tříská puberta jsou vtaženi do výkladu. Ale to nedokáže každý. To vyžaduje určitý talent. 
Nevím jak je to dnes, ale za mých studií, kdo neuspěl na technice, tak přešel na "pedág" a tam exceloval. Pedág by neměl být přehlídkou těch co nemají šanci uspět jinde, ale těch co mají schopnost učit. Pak bude všechno OK.
Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

Učitelku (dokonce bývalou ředitelku) mám v rodině (švagrová). Pokud bych dítě měla někomu svěřit, tak by to nemohla být ona. Praštěná nejen politicky, ale ve vztazích obecně. Sociopat, egoista, bez empatie (pouze té k sobě), bohužel brácha je vychován tak, že rodina na 1. místě, takže to s ní už nejspíš doklepe. Už roky se divím (nejen já), kdo všechno může dělat učitelku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

raději nechtějte vědět jaké krávy jsou některé dnešní mladé učitelky, jak debilní jsou jejich liberální nápady, vyučovací a výchovné metody! Realita současné úrovně školství je stokrát horší, než si většina z nás představuje. Lidé nemají ani tušení do jaké katastrofy se společnost řítí! "Orchestr stále ještě hraje a lidé tančí".

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

In reply to by Olin

Trvalý odkaz

Je mi to jasné, nemám vůbec žádné iluze, je to napříč celou společností a můžou být šťastni ti, kteří zažili alespoň část života v lepší době. Líp zkrátka už bylo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

i kdž já sama jsem k tomuto povolání nikdy neinklinovala , a musím se učitelů zastat, jsiu mezi nimi lidé rozličného ražní, u nás v rodině rebelové a bojovníci a nemyslím, že by byli osamoceni. ani jednu kritičku účasti kohokioliv na demonstraci bych v ní nehledala.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Neházíme všechny do jednoho pytle, bohužel ti, na které se kritika vymytých učitelů nevztahuje, jsou potichu, řvou ti druzí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera z tribuny mluvili nejlépe Ďurčo a ten Slovák. Už jsme to glosovali, že sázka na Prahu je jak na kulhavýho koně. To je město šméčka, vekslu, zrady, kurvokracie, ale ne práce. Většina obyvatel je napojených na přeprodeji, nikoli spjatá s manuální činností. A že jsou blízko ministerstva? No, jak to pomohlo té včerejší demošce? Nijak. Spíš mám zato, že takovým mítinkem v Ostravě by daly odbory najevo, co si o té nikoli Stověžaté, leč Zdegenerované, myslí, a že to půjde i jinak.

P.S. Moc nerozumím tomu, proč si při hymně dává Dufek ruku na srdce. Tyhle pozérské amerikanismy  z toho dělají nevěrohodnou grotesku či opsaný domácí úkol.

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

líbí čím dál tím víc!

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Očekávalo se od nich, že budou poslušně líbat jejich prsten. A oni si dovolili, sice mírně, ale stávkovat. A nějaká Mazancová to už nezachrání. Vrchnost, v čele s fialovou bandou mstivých ignorantů, je nyní hodí přes palubu.

Přečtěte si, co o nich dnes napsal bývalý redaktor Hospodářských novin nebo Aktuálně, bývalý šéfredaktor Lidových novin a týdeníku Ekonom, nyní v Newstream, Dalibor Martínek. Protože takto povýšenecky a přezíravě uvažuje i pětidemolice.

https://www.newstream.cz/nazory/dalibor-martinek-stavka-ucitelu-jen-ukazala-jak-je-cesko-prolezle-socialistickym-myslenim

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Za pár dní možná bude podobný článek psát o zdravotnících. ;o))

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Drsne-Fiala-resil-ucitele-a-sesypalo-se-mu-to-jinde-746774

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

jsou i pasáže, kde bych s Martínkem souhlasil

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Svět přece není černobílý. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

kdyby lidé na Západě měli to štěstí poznat socialismus jako my, vypadal by svět lépe. Oni o tehdejších státech Východního bloku měli stejně neobjektivní informace, jako my dnes o KLDR, Číně a nebo i Rusku. Osobně jsem se v roce 1992 setkal s Londýňanem, který byl překvapen vším co tu viděl. O tom, co je socialismus, neměli "zápaďáci" ani páru. Měl totiž o Československu představy, kterým, kdybych je vyprávěl, by Martínek nevěřil. On je přesně ten typ lidí, který má sice velkou hubu, ale obě ruce levé! Být všichni jako on, ještě dnes bychom lezli po stromech s holými prdelemi!

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

naprosté nejednotnosti protivládního odporu. Takže média středního proudu, ovládaná KoZa a Aspenem (většinou nepřímo) budou jednotlivé skupiny protestujících postupně likvidovat. Toho za to,  toho za ono.  Vláda zůstane jako mluvčí výše zmíněných institucí. Divide et impera!

Tohle by si měli uvědomit všichni ti, kteří se domnívají že jsou nositeli jediné pravdy. I komunisté přece měli heslo "Proletáři všech zemí, spojte se!

P.S.: Kdo vlastně pozval Daniela Sterzika na tu demonstraci, aby promluvil?

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

už 3. března 1990! Je to krásný příklad vládnutí metodou "Rozděl a panuj!". Dnes je odborové hnutí rozštěpeno do desítek svazů a organizací. Je to cílevědomá likvidace opačné metody boje pracujících pod heslem "V jednotě je síla!". Zatímco se kapitál globalizuje, jeho odvěký protivník se atomizuje. Má cenu se ptát proč asi? Koneckonců - vždyť i politická pluralita není nic jiného, než uplatnění metody atomizace v politických stranách a hnutích.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

nepěkně zatuchlá organizace. Odboroví funkcionáři byli stejní, jako dnes, jenom ne tak bohatí. Mluvím za sebe: Není mi líto jejího skonu. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

s názorem, že ROH byla zatuchlá organizace. Dnešním dělníkům a zaměstnancům mladším 50 let se o tom, co pro své členy i nečleny "erohá" dělalo, ani nezdálo! Ani každý z těch co ROH pamatují neví, co pro pracující tenkrát všechno udělalo a zařídilo. Ruku na srdce, co kdo ví o tom, co pro něj současné odbory dělají? A ano, souhlasím - ne vše bylo OK a mnohé se mělo dělat jinak a lépe. Cožpak dnes to není podobné?

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

dopravním podniku Brna je údajně 6 odborových organizací. Na 1000 řidičů a 1000 ostatních zaměstnanců.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

ale očividně každý po svém...

Je zajímavé jak se médiím hodilo zdůraznit, že Daniel Sterzik je dezolát a proruský šváb od Rajchla. Vůbec jim při tom nevadí (nebo že by nevěděli?), že se cesty Rajchla a nejen Daniela rozešly. Oni to občané totiž, pokud nesledují sociální sítě, nebo Vidlákovy kydy nevědí. Trošku mě mrazí při pomyšlení, že PRO mělo sněm, na kterém veřejně k rozkolu došlo, krátce před dlouho připravovanou demonstrací odborů, kde za hlavního organizátora byl představován pan Středula. Že bych slyšel trávu růst?

 Výhodu je, že ta samá média, a ti samí propagandisté právě Daniela zpopularizovali o to víc.

Je zajímavé, že je nás jistě nemálo, kteří máme slušně řečeno "vyhraněný vztah" k předsedovi části odborů Středulovi.

Toho pána jsem poprvé na vlastní uši slyšel, když hřímal na demonstraci zaměstnanců závodu SKV SIEMENS, když nás tehdy mateřská korporace po tuším šesti letech od převzetí nejmodernějšího závodu v rámci koncernu na okraji Prahy zrušila s vědomím madam Merkel, která si prosadila, aby se tehdy "nutná likvidace jednoho ze závodů SKV" nedotkla zaměstnanců v německy mluvících zemích. Tam také přivedl na podporu dělníky z VW ŠKODA Mladá Boleslav právě pan Středula. O demonstraci se tehdy veřejnost dozvěděla velmi "opatrně". Tenkrát jsem byl ve vztahu k němu rozpačitý možná jen z toho důvodu, že neřešil spolu s vládními představiteli udržení funkčnosti toho závodu. Pan Středula a tehdejší ministr sociálních věcí Škromach se starali, abychom jako zaměstnanci dostali "aspoň" slušnější odstupné. My staří jsme s odstupným odešli do důchodu, ale spousta zkušených a prověřených dělníků se rozprchla po republice, aby se "nějak" uživili. SIEMENS si ponechal konstrukci, postavil ve Stodůlkách, v sousedství ke svému účelu nevyužívané haly mohutnou budovu. Nejlepší kvalifikované inženýry z konstrukce, z kontroly a pod. využil při budování závodu stejného účelu v Rusku s ohledem na jejich technické schopnosti a ve většině slušnou znalost jazyka.

To je moje vzpomínka na první setkání s panem Středulou, které jsme ovšem většinově tehdy nebyli schopni pochopit tak, jak jej máme možnost vnímat dnes. Jeho angažmá v prezidentských volbách bylo ukázkové a vrátilo mne o ta léta, kdy jsem odcházel s koncem závodu do důchodu, tady jsem asi výrazněji pochopil jeho angažmá v odborářské politice. 

Vztah kantorů k vlastenecké a alternativní scéně? Ti kteří se vyjádřili k účasti Dana na demonstraci nejspíš velmi dobře vědí o co jde. Určitě to tak nechápe většina lidí ve školství, ale ti co byli vytaženi, aby promluvili "nastavují obraz kantorů". Ti, kteří demonstrovali za SVÉ školníky, kuchařky a uklízečky spolu s problémy inkluze a obecně systému vedení výuky na školách mohou vidět situaci jinak, než předseda Dobšík, nebo paní učitelka, která byla vyzvána, aby promluvila za ty "obyčejné". Tak se dělá propaganda!!! Je dost lidí ve školství, kteří a které vedle výuky časově mají co dělat, aby se postarali/y o chod rodiny. Neskutečné množství učitelů/učitelek je zdánlivě uzavřených ve své profesi a v zajetí zřizovatelů (i zde mám svou zkušenost, po hadráku jsem byl necelých deset let i učitelem, další léta dělníkem i OSVČ a vším čím jsem byl, jsem byl rád). Nerad bych se pletl, ale pochybuji, že by školské odbory nevěděly, kdo je na tribunu pozván. O Sterzikovi vědí, co je zač, ale nevěděli, že bude pozván?

Obávám se, že těmito  "drobnostmi" fialova propaganda v čele s masáží medií teprve začala.

Jestliže mi někteří čtenáři "ubírali slepice" kromě jiného za to, že jsem upozornil Dana Sterzika, aby vedle aktivismu, který mu mimochodem sluší, začal pracovat na umění být politikem, můžete pokračovat. Stojím si za tím, protože ten aktivismus byl jedním z kamínků, který na pošpinění včerejší demonstrace využili. Vůbec nikoho z těchto "informátorů" opravdu nezajímalo co Vidlák vyslovil, ale kým ho chtějí vidět, jak ho chtějí představit jako strašáka pro občany.

Demonstrace byla úspěšná.  Byl jsem tam a všichni, kdo jsme se zúčastnili máme svůj názor, který můžeme poslat dál. 

To podstatné je, že se přidalo množství škol, učitelů, rodičů, že se demonstrace v nejrůznější podobě neuskutečnila jen v Praze, ale po celé republice. Že se přidaly podniky, zaměstnanci, obyčejní občané.     

Zneužitelní a zneužití účastníci mohou plácat co chtějí, všechny předchozí, i tato demonstrace mezi "dlažební kostky mediokracie a vládní propagandy" založily semínka, která vyrůstají a sílí v rostlinkách, které se už nepodaří odstranit. Bude to ještě hodně práce, různí kantůrci i zdánliví odboroví předáci mohou a budou pomáhat i škodit. Čím složitější bude mít vláda situaci svým poklonkováním jinde než svým vlastním občanům, tím víc bude kolem sebe kopat. Už má smůlu v tom, že bude těžko používat silové složky, jako "mohla moc končícího socialismu", protože nejsou jako oni a i ty silové složky jsou stavěny do jiné polohy, než kdykoliv dříve. O to více bude používat to samé, co vyčítá opozici všeho druhu. Sociální sítě, desinformace a strach zaměstnanců svých aparátů. To funguje spolehlivě, pokud je to "správně zacílené". 

Ne každý má čas se zabývat sledováním alternativní scény na sociálních sítích, které jsou proháněny rušením a přecházením ze systému do systému. Ne každý má čas navštěvovat akce alternativy, byť účast na nich zesiluje.

Je na nás, kteří ten čas máme, jak dokážeme na alternativu upozorňovat a vysvětlovat podstatu bídy vývoje společnosti. Není to jednoduché, často se chytneme mezi sebou, ale bez diskuse to nejde.

Musíme si však hodně vycházet vstříc, i třeba zde na kydech, tím, že se otevřeně, nejen slepicemi, vzájemně poinformujeme co je málo srozumitelné a že si dokážeme nejasnosti pokoušet vysvětlovat bez emocí a případných urážek. Bývá to složité, zvlášť my starci dokážeme být ješitní na svou "životní zkušenost". Vidlák nám dává prostoru dost.

Mladší, třeba jako Dan Vidlák tak mohou dostat pod kůži zkušenost, že přehnaný aktivismus, stejně jako přehnané politikaření a ješitnost po delším poklepávání po ramenou a zbožšťování, je kontraproduktivní.   

Přeji hezký den

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

... bez vlastního komentáře.

Pondělní stávky se zúčastnil až milion zaměstnanců, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Zároveň se distancoval od pozvání dezinformátorů. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) míní, že požadavky odborů vedou k většímu zadlužení. Podle něj je k sociálnímu smíru potřeba zapojení obou stran.

Jedním z vrcholů pondělní stávky bylo shromáždění na pražském Malostranském náměstí. „Nejsem spokojen, když se stávkuje a protestuje. Myslím, že nejdůležitější je řešit důvody, proč ta podpora byla tak veliká,“ řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS předseda ČMKOS Josef Středula. Přestože Malostranské náměstí nebylo úplně zaplněné, do protestů se podle něj zapojil až milion lidí. „Byly to stávky ve firmách, ve školách, ale také neformální zapojení, protože někteří stávkovat nemohou,“ popsal Středula.

Na Malé Straně kromě odborových předáků promluvil také dezinformátor, který vystupuje jako blogger Vidlák. Podle Středuly ale nebyl hostem ČMKOS. „Pozvali jsme jenom odborové předáky a předačky za ČMKOS, toto bylo pozvání Asociace samostatných odborů. Já jsem před takovým krokem varoval i dopředu, aniž bych věděl, že to takto dopadne,“ řekl Středula s tím, že Vidláka, občanským jménem Daniela Sterzika, vzal mezi řečníky předseda asociace Bohumír Dufek.

Proti Sterzikově vystoupení se ohradila Učitelská platforma. „Ostře se vymezujeme proti akci odborů, která původní záměr učitelské stávky zneužívá a spojuje s lidmi, kteří jsou pro demokracii ohrožením a nikdy na demonstraci neměli vystoupit! O programu odborářských protestů jsme nebyli předem informováni nijak jsme se na něm ani nepodíleli,“ napsalo profesní sdružení učitelek a učitelů na sociální síti X.

Nekompromisně se vyjádřila také ekonomka a bývalá prezidentská kandidátka Danuše Nerudová, která pozvání označila za „naprostou zhovadilost“. Podle předsedkyně platformy a učitelky gymnázia v Litoměřicích Petry Mazancové je to skandální a Středula by měl odstoupit. „Irelevantní. Mě se to netýká,“ řekl k výzvě Středula.

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v pořadu 360° uvedl, že stávku vnímá jako kritiku, ale na druhou stranu se mu nelíbí řada kroků některých odborových předáků. „Pokud odbory na jedné straně říkají, že jim záleží na sociálním smíru, tak k tomu, abychom ho vytvářeli, jsou nezbytné obě strany, ne jenom jedna,“ podotkl s tím, že na jednáních vláda naslouchala tomu, s čím přišli odbory a zaměstnavatelé.

Vláda ale podle něj nemůže ustoupit z ozdravení veřejných financí. „Kdybychom podlehli populistickým návrhům, doplatili by na to ti, které se teď odbory snaží takzvaně chránit. My ale neseme odpovědnost za růst české ekonomiky do budoucna. Většina návrhů odborů míří opačným směrem, tedy abychom ještě víc peněz rozdali, a tím pádem se víc zadlužili,“ dodal ministr dopravy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

šílená Mazancová, o které by nikdo nic nezaslechl, kdyby se nepustila do hodnocení, těch, kteří její požadavky podpořili, Středula, který  by měl vycházet v hodně hluboko naražném klobouku, asi nechápe, jak se svou účastí a odstoupením v prezidentké volbě zesměšil - škoda. že ho nenapadlo požádat pana prezidenta, kterému chtěl věnovat své hlasy ve volbě, aby se za požadavky stávkujících postavil , Kupka, který  by měl mít starosti, když soud shledal jeho postup se zrušením místa pro kritika za nezákonný, se zapojil také, asi budou muset začít vydávat speciální průkazy  samozřejmě po prověrkách a kontrole - pro ty, kteří budou moci hovořit na  veřejných demonstracích, budou smět hájit svá práva, a kteří ne, protože sdílejí prý proruské narativy a jsou to vůbec škůdci. neznáte nějaký prorusný narativ? je to snaha o mír a diplomatické řešení mezistátních sporů?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Velice dobře napsáno a protože jsem tam včera také byl, tak s Vámi naprosto souhlasím

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejzločinnější vláda v historii našeho národa: 2% drží v děsu díky policii a vojsku 98% občanů? To je demokracie?

ČESKO: Taková zvěrstva by si ani bolševik vůči národu nedovolil. Jedině možná Adolf Hitler, ale to byl nacista a rakušano-němec. 200 – 300 ústavních činitelů si vzalo za rukojmí celý stát.

Darebák Bek nevidí, že ze škol vylézají tupé, nevzdělané kreatury odrostlých dětí, jejichž znalosti jsou pouze o tom, jak dostanou prachy za potlesk a poklonkování Bruselu.

Darebák traktorista Jurečka odírá důchodce, kterým inflací ukradl 1/3 úspor na důchod a poslal je do chudobinců a potravinových bank.

Darebák Stanjura likviduje naší ekonomiku šíleným dluhem, bere peníze slušným občanům a platí si lukrativně svoje stádo buršů.

Darebák teolog Výborný vykládá, jak se má rozdojit kozel po vzoru sovětů, ale díky modlení, nikoliv vědeckým bádáním.

Zvrácenná Černochová obětuje veškeré dědictví historie státu na pomoc předluženým USA a kupuje od nich vše, co nám nabídnou, i když to absolutně nepotřebujeme, zatímco na obranu České republiky nemáme nic.

Lékařský zločinec Válek tvrdí, že léky jsou, pouze neví, kde.

Ale tři pochybnosti se objevily:

stejně jako 100 000 lidí svolaných doktorem Rajchlem ze strany PRO na Václavské náměstí jsou i lékaři a učitelé nyní s námi na stejné vlně dezoláti, žebráci a lidská stoka?

Za druhé, bude stávkovat i zástupkyně zdravotní školy bez rohů a ocásku z Mladé Boleslavi, nebo je stále loajální ke všemu, co eurosoudruh Fiala vysloví?ZS Mlada Boleslav ucitelka 0d246

A ve vzduchu visí třetí otázka, zda stávkuje i extremista primář Straka.

Takže je také dezolát, nebo stávkokaz? Vzpomínáte?

Miloši, ty trosko vypitá a zechcaná, jsi proruská a pročínská filcka,“ šířil Sokolovský primář ze STAN Straka s dovětkem: „Páši zlo! Ale Rakušan mě ochrání, jsem primář za STAN…“ chlubila se navíc ta údajně lékařská špína.

Šílené na tom je, že tento suterén lidské hodnoty o ostatních vřískal, že jsou dezoláti, filcky a lidsky odpad. Úroveň, kterou se chlubí vládní Pětidestrukce.

DEMISE

TÁHNĚTE K ČERTU A I S TOUTO CHÁTROU LIDSKÉHO SUTERÉNU!

P.S. Samozřejmě popisy ministrů jsou nadsázky s pravdivým zaměřením, aby manipulátor Cemper a Seznam nekvíleli, že to není pravda. Prostě je absurdní, aby třeba teolog řídil zemědělství z kostelů! Šamanství už dávno nikdo nebere vážně, zatímco naše vláda ano. Z Bruselu.

28. listopadu 2023 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Irsko: Po útoku muslima na děti v katolické škole mají politici strach, kolem parlamentu vyrostla ocelová ohrada (VIDEA) 👉 @cz24news

IRSKO: Politici se nebojí muslimů, o jejichž dovoz a pohodlí se celé roky starají, ale původních obyvatel, jejichž trpělivost již dávno přetekla. Jak se postupně zjišťuje, tak Alžířan, který ve čtvrtek útočil na děti, žil v Irsku přes 20 let. 

Za celou dobu nikde nepracoval, žil tedy z dávek původních obyvatel. Nedávno byl na ulici přistižen s nožem, ale záhy byl bez jakéhokoli trestu propuštěn.

Situace je tedy mnohem napjatější než by se mohlo na první pohled zdát. Pobodání malých dětí nebylo prvním a ojedinělým excesem, ale poslední kapkou, která možná povede k první občanské válce v Evropě – a to na území Irska….

Vládu již Irové tedy nepodporují, což si také politici očividně uvědomují.

Režim a jeho média se více obávají rozzlobených krajanů než brutálního pobodání dětí a dalších útoků na původní obyvatelstvo. Mainstreamová média jsou plně na straně vlády, neboť kritizují nepokoje, ale nezmiňují jejich příčinu.

A jediné slovo zděšení či kritiky ve směru k muslimskému útočníkovi? Ne, je zde pouze patrná snaha zamlžit jeho původ a zřejmý motiv.

Mimochodem, v současné době již padají ze strany médií i policie poznámky o tom, že útočící Alžířan je zřejmě psychicky nemocný.

Tedy jde o obvyklý vzorec, známý po celé Evropě. Muslim zřejmě opět skončí v psychiatrickém sanatoriu…(celý článek a videa zde)

https://cz24.news/…ea/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)