Všichni vědí...

Autor

Všichni chtějí přidat a to je nezodpovědné! Takhle nám vláda reaguje na blížící se stávku a demonstraci. Považte, učitelé, kteří pobírají 130% průměrné mzdy, chtějí ještě víc. A když jim to vláda dá, tak budou chtít peníze i státní zaměstnanci, hlavně ti z Vnitra, protože pracovat pod Rakušanem, to je jak otroctví v solných dolech. Když vláda povolí, každý přileze a bude chtít přidat. I doktoři budou chtít přidat a ti berou ještě víc než učitelé. A když někomu přidáte, tak to musíte někomu jinému vzít, protože vláda žádné vlastní peníze nemá…

Kolikrát jsem už slyšel přesně tyhle argumenty… Takhle to je, když zredukujete makroekonomiku na kupecké počty.

Ale můžeme si za to sami, protože jsme se rozhodli naše životy posuzovat přes peníze. Životní úroveň, měnová politika, DPH i HDP, všechno se nazírá přesně takhle. A tím pádem je pak velmi jednoduché říct, že máme nenažrané učitele, nenažrané doktory i státní zaměstnance a každé zvýšení mzdy jedněm je kompenzováno snížením mzdy druhým. Nikdy se v takové debatě nedozvíte, že zvýšení mezd by se dalo kompenzovat nekupováním amerických stíhaček…

Důchodci jsou vždycky nenažraní a žijí si nad poměry a nikdy se nemluví o tom, že si na tyto poměry po čtyřicet let platili asi třetinu mzdy. Nikdy neslyšíte, že by si nad poměry žili poslanci a už vůbec ne soudci. Stejně tak si nad poměry nikdy nežijí manažeři ČEZu nebo ředitel České televize. Nad poměry si vždycky žijí ti, kteří mají co dělat, aby vůbec vyžili. Nenažraní jsou vždycky ti, kterým po zaplacení složenek zbylo na krabičku cigaret a basu piva. Nikdo, kdo si každý rok kupuje BMW, nikdy není nenažraný. Nikdy! Energetičtí burziáni nikdy nejsou nenažraní, když si na elektřině přiráží pět set procent. Když nějaký Kalousek mluví o utahování opasků, nikdy nemyslí sebe.

Sice máme všechno měřit přes peníze, ale běda, když si tedy o nějaké řeknete, protože se změnilo měřítko. Všichni jsme přišli o třetinu úspor díky inflaci, ale to je zřejmě nějaká jiná kategorie. Opovažte se, žádat o třetinu mzdy víc, abyste měli stejně jako předtím. A vy, co jste volili tuto vládu, vy už vůbec nemáte právo protestovat, protože vy jste to nastolili a je třeba se vám škodolibě smát… přesně do chvíle, kdy dojde i na ty smějící se bestie.

Ano, jmenuje se to stávka za vyšší mzdy a lepší podmínky. Jmenuje se to stávka za pracovníky ve školách. Ale všichni dobře vědí, že je to především stávka za jinou vládní politiku. Všichni vědí, že je to stávka za nižší cenu energií, protože pokles ceny elektřiny by hodně pohnul s inflací směrem dolů. Všichni vědí, že je to stávka proti naprosto tragické vládě, která se v osobě Zbyňka Stanjury nedopracovala ani ke kupeckým počtům. Všichni vědí, že tentokrát mají zaměstnanci i zaměstnavatelé naprosto shodné zájmy a všichni vědí, že nápravy se nedosáhne tím, že se učitelům trochu přidá a zasekne se ještě větší sekera do důchodového systému.

Všichni vědí, že hospodářský růst nenastartujete tím, že lidem zvýšíte daně a nakoupíte za to německé Leopardy. Všichni vědí, že jsme závislí na německé ekonomice, která je také v krizi. Všichni víme, že nás táhne ke dnu grýndýl a emisní povolenky. Všichni víme, že proděláváme na odstřižení od ruských produktovodů, od kterých jsme se stejně neodstřihli, jen jsme ruskou ropu přejmenovali. Všichni víme, že bez komplexních a všeobecných reforem budeme v prdeli.

A také všichni víme, že tahle vláda toho fakt není schopná.

Ano, leckteří se na tuto vládu těšili a doufali v hodnotovou politiku. Ale netušili, že bude tak drahá. To totiž v předvolební kampani nebylo. Teď z toho hledají cestu ven a málokdo se přímo postaví a řekne natvrdo, že se prostě mýlil. Obrácení je v lidském životě velká věc.

Přesto vidíte, že se časy i lidé mění. Nejen tady na zaostalém východě, ale také v bohatém Holandsku. Mezi volebním výsledkem Fica a Wilderse nebyl zase tak velký rozdíl. Teď je šance trochu popohnat dění i u nás. Účastí na stávce a demonstraci. Ukázkou vládě, že za ní skutečně stojí jen ta dvouprocentní většina národa.

Jestli někdo říká, že se nejdřív musí změnit režim, změnit ústava, změnit zákony a nebo přijít nějaký dobyvatel zvenčí, tak se tragicky plete. Buď si poměry dokážeme změnit sami, buď si sami dokážeme napsat nové zákony, buď sami dokážeme dostat do vedení státu nějaké lepší politiky, nebo prostě můžeme koukat, jak jde všechno do háje. Ano, můžeme se anarchisticky utěšovat vědomím, že z popela může povstat nový Fénix a nejdřív musí všechno padnout na hubu, aby se dalo něco nového postavit, ale ono se také v dějinách stává, že to padne na hubu a už to tak zůstane. Že po padnutí na hubu začnou lepší časy, na to není žádný nárok. Je hodně zemí, které padly a už se nezvedly. Jsou národy které padly na hubu a úplně zmizely z dějin i z mapy.

Rok jsme chtěli, aby se stalo něco, co se teď v pondělí stane. Chtěli jsme stávku, chtěli jsme, aby se zapojili lidé v celé republice. Chtěli jsme nátlakové akce. Samozřejmě jsme to chtěli v sobotu, za hezkého počasí a domluvené dva měsíce dopředu. A v kapse jsme měli deset dalších drobnějších požadavků, aby byl důvod, se neúčastnit. Lidský život je prostě nedokonalý. Máme stávku na poslední chvíli, v pondělí a v listopadu. Maximální, jaká se dala domluvit a zkoordinovat. Zasahující takřka do každé vesnice a každé rodiny. K učitelům se přidali policajti, slévači z Ostravska, lidi ze Škodovky, i podřízení Ropušana na prameni. Nesvolávají ji ani politici, ani aktivisté, ale odboráři. A ještě vlastně tak trochu navzdory Středulovi… Nemusíte mít obavy, že by vaše přítomnost legitimizovala ambice nějakého budoucího premiéra.

Bohumír Dufek byl na pódiu se mnou, teď budu já na pódiu s ním… i kdyby to měla být prohra.

Budu pod platanem od 11.00. Případně někde poblíž pódia. Rád si s vámi podám ruku.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (300 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

sice berou 130% průměrné mzdy, ale pouze jako základ a za cca 60 hodin měsíčně

Průměrný počet slepic: 2.3 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni jsou "nenažraní", jen vláda a její poskoci jsou nažraní, měli dost, ještě si přidali, a jsou naprosto spokojení.... "Kdo z vás to má..." 

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)
Trvalý odkaz

Z EU JE TŘEBA RYCHLE UTÉCT! – burcuje Jindřich Kulhavý

Čtvrtek 23.11.2023 byl dvojnásobně černým dnem. Nejdříve jsme se dozvěděli, že generál a bohužel i prezident ČR Petr Pavel připojil svůj podpis pod Konsolidační balíček, jehož dopad na občany a české firmy či podnikatele bude likvidační. Vyjádření prezidenta, kterým rozhodnutí týmu řízeného Kolářem obhajuje svůj souhlas s tímto paskvilem vedoucím k vytahování posledních peněz z kapes Čechů a Moraváků, jasně ukazuje na to, že buď nechápe šílenost obsaženou v tomto balíku tragických opatření, nebo prostě svůj podpis vybártroval s vládní Pětikoalicí za něco, co bude pro něj či Koláře později výhodné.

Pokud by měl Petr Pavel svědomí, pochopení pro obyvatele České republiky či zájem o jejich blaho, vyhodil by Fialu s jeho experimentem už u první vstupní brány u 1.nádvoří. Naopak hrané vyčkávání Hradu nahrává myšlence na snahu získat jako odměnu za spolupráci nějaké bonusy. Bohužel, tomu se říká politika, v překladu kupčení, určitý druh korupce a naprostá ignorace potřeb voličů, kteří jsou pro strany zajímavými pouze do té chvíle, než hodí svůj hlas do volební urny. Poté už jsou pouhým zdrojem peněz, které jsou mnoha způsoby převedeny ze soukromého sektoru do toho státního a z něj na konta vyvolených. Jde o další ukázku oboustranně živeného spojenectví mezi Hradem a Strakovkou.

Další tragédií dne je rozhodnutí europoslanců o přerodu Evropské unie ve federaci. Ke gaunerům snažícím se zrušit právo VETA členským státům, vytvořit společnou evropskou armádu, sjednotit daně ve všech členských zemích bez ohledu na ekonomické rozdíly mezi státy, povýšit unijní právo nad to dosud platné ve svrchovaných zemích patří i zcela očekávaně, opět a především Piráti zastupující ČR v bruselském hnízdu zla. Společný by měl být dále školský systém a pod kontrolou Bruselu by zůstalo zdravotnictví, a nakonec i migrace. Zde je třeba si připomenout chování eurošmejdů v době covidové pseudopandemie. Jen hloupý a zmanipulovaný člověk nevnímá všechna reálná rizika, která další bytí v tomto budoucím soustátí přináší. Absolutní předání moci a vlády nad jednotlivými státy úředníkům hrajícím si na bohy je prostě nepřípustné.

Abychom si to dokázali dokonale představit, stačí si uvědomit, jak absolutisticky se chová Pětikoalice u nás. V evropském měřítku by stejnou moc získali představitelé nejsilnějších ekonomik. Velká Británie je mimo, takže by se pravděpodobně domlouvali Francouzi s Němci. A protože Francie má plno svých starostí, hlavní ,,tíhu“ vlády by se snažili nést, ostatně jako už mnohokrát, Němci. Právě v Berlíně už nyní vzniká mnoho naprosto zcestných ideologií. Jistou nadějí, jak tento proces zastavit, je rozhodnutí vlád jednotlivých států vzepřít se výsledku těsného hlasování v europarlamentu a přání skutečného uzurpátora moci ve vedení Evropské komise Leyenové. Dá se očekávat, že se vzbouří Maďarsko, snad i Slovensko, u dalších států lze spíše doufat.

V Holandsku ve volbách vyhrál další nepřítel migrace a vyzbrojování Ukrajiny Geert Wilders, což způsobilo po vítězství Fica na Slovensku zděšení mezi liberály. Může to být velkým varováním před blížícími se eurovolbami pro liberální část politické scény a lze se obávat zneužití manipulace s hlasy tak, aby o svou moc nepřišli. Ostatně i těsnost hlasování o procesu federalizace EU je jistým náznakem toho, že ani peníze v podobě naprosto nesmyslných platů europoslanců nejsou zárukou stejného přístupu všech účastníků k této problematice.

Je evidentní, že se Evropané začínají probouzet. Jestliže v České republice jsou největším problémem tristní ekonomická situace obyvatelstva a celé země, vysoké ceny energie, potravin, pohonných hmot vzhledem k úrovni příjmů, rekordní inflace a rozklad celkového hospodářství, pak v Západní Evropě se hlavním průšvihem jeví být nejen dopady vycházející ze sankcí vůči Rusku, ale především otevřené dveře migrantům. Zatímco ti u nás se zdržující Ukrajinci jsou především drazí, až poté nebezpeční svému okolí, pak v zemích na Západu jsou migranti z Afriky či Blízkého Východu navíc velmi agresivní a kulturně mnohem odlišnější než ti u nás. My máme především ekonomické problémy (zatím), v Německu, Francii, Beneluxu, severských zemích či v Itálii se přidávají i bezpečnostní. Lépe jsme na tom přesto, že za vedení Ministerstva vnitra Rakušanem stoupá kriminalita i u nás. Rozklad Evropy, destrukce jejích hodnot a ztráta iluzí o společném prosperujícím trhu jsou znakem posledních let. Přidal li se strach v různých podobách, stává se náš kontinent nevhodným pro kvalitní život. Někdo ho opouští, jiní rezignují, naštěstí tu je i dost bojovníků. Otázkou tedy zůstává, ke komu se přidáte Vy.

Jindřich Kulhavý

24. listopadu 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (140 hlasů)

Miroslav Kavij:

Přijetí slovenského premiéra Roberta Fica na jeho první oficiální návštěvě v ČR po jeho zvolení dne 24.listopadu je ve znamení obav i nadějí.

Uskutečňuje se v době, kterým předcházely nepřijatelné výroky na adresu R.Fica v předvolební kampani z úst Petra Pavla, stejně tak ignorantství a úmyslné opomenutí diplomacie a slušnosti agenta Pávka, profesora Nutely a dalších ústavních činitelů ČR po vyhlášení výsledků parlamentních voleb na Slovensku.

Potěšující nakonec zůstává skutečnost, že ohrožené setkání se nakonec stalo realitou. Agent Pávek se nechal údajně přemluvit slovenskou prezidentkou Čaputovou, aby zatnul zuby a v zájmu česko – slovenských vztahů zrušil svůj plánovaný pobyt mimo Prahu (možné nákupy v Polsku). Co na tom, že bez účasti novinářů, představíme – li si, že takto by se zachovala slovenská strana, nebo exprezident Zeman.

Poděkujme za státnický přístup nakonec i Markétě Pekarové Adamové a Miloši Vystrčilovi, kteří, dle zdroje blízkému Hradu, plánovali svoji další cestu na Ukrajinu (snad mimo jiné, slíbit další peníze, které stát již nemá).

Jediný premiér Petr Fiala se nesnažil dopředu z návštěvy vycouvat. A to i přes skutečnost, že 17. listopadu byl viděn v jednom nejmenovaném cukrářství, přestože zřejmě z důvodu nepříjemné konfrontace s občany byl v tuto dobu oficiálně nemocen.

Pronárodní premiér Slovenska svojí návštěvou přivodil další vrásky našim liberálním politikům, zvyklých poslušně plnit příkazy Bruselu a Washingtonu. Obavy našich čelních rádoby demokratů před slovenskou nákazou, že rozumnější je starat se o vlastní národ, usilovat o mír namísto dalšího harašení zbraní na Ukrajině, nepřivádět vlastní národ do dluhové pasti z důvodu nákupu předražených zbraní jsou neoddiskutovatelné.

Slovensko nastupuje nový kurz. Kurz řízení státu ve prospěch svých občanů, z pozice suverénního státu. Na rozdíl od ČR, které kamarádi ubývají a nejvěrnější holkou se tak pro nás vedle USA (z čistě pragmatického důvodu) stává Ukrajina.

Stále více občanů si uvědomuje a avízovaná účast občanů na pondělní vyhlášené stávce odborů (27.11.) ukazuje, že situace není tak skvělá, jak nám ji neustále maluje vládní koalice v čele s premiérem Potěmkinem. Věřme, že čas ukáže přínos první oficiální návštěvy Roberta Fica pro vývoj české společnosti a směřování našeho státu.

24. listopadu 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (104 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsem byl velmi příjemě překvapen článkem (rozhovorem) na Vlkově Kose. Pokud máte čas , podívejte se taky.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/11/25/specialni-rozhovor-s-profesorem-sachsem-pro-slobodny-vysielac-a-kosu/

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

                                                            Polsko          Portugalsko     Estonsko          Finsko             Česko           

Plat prezidenta                                  140 000           175 306          203 791          257 250        341 200

Plat učitele ZŠ                                    25 480            36 750            42 850            83 300         36.534

Průměrný plat                                    41 916             35 275           48 732            69 139          43 193

Plat poslance                                      71 825            88 632           132 447          174 856        102 400

Příplatky poslance                               22 446           92 580            76 200            50 000         250 000

Součet příjmů Poslance                          94 271            181 212          208 647            224 856         352 400

Plat premiéra                                      115 035          138 860         203 791          328 055         274 800

Plat Předsedy sněmovny                      115 035           149 276         203 791           328 055        274 800

Plat prezidenta v %                              334%             497%              418%                372%            790% !!!!

Plat a náhrady poslance v %                  225%              513%             428%               325%            816% !!!

Plat premiéra v %                                 275%              393%              418%              474%             636% !!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)

Tato tabulka přesně zapadá do mozaiky, kdy v Evropě máme jako občané ČR jedny z nejvyšších výdajů (daně, DPH, mzdy ústavních činitelů, ceny potravin, ceny energií, ceny telefonních operátorů atd.) a naopak jedny z nejnižších příjmů (mzdy zaměstnanců , dotace z EU na obyvatele). Tato kombinace dokonale odporuje zdravému rozumu, lidi co mají nejméně peněz kupují všechno nejdráž. Nechápu, jak je možné, že se jako národ necháváme takto vysávat. Jsme jako národ hloupí,  líní s tím něco dělat, nebo nám na penězích až tak moc nezáleží?  Každopádně jsme v Evropě rarita, ne nadarmo se nám říká krmelec Evropy. Ještě si dovolím znovu zpropagovat jednu nátlakovou akci, která snad by mohla malinko přispět k nápravě poměrů :

Bojkot je naše jediná zbraň

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

Někteří ústavní činitelé mají vedle zvyšujících se platů ústavních činitelů "běžící" důchodové zabezpečení a výsluhy, o kterých se horníkům a hutníkům nezdá a nikdy zdát nebude. Je to však legální, zákonné a zasloužené v rámci platných zákonů a profesních předpisů, takže jedno, nebo druhé je jen třešničkou na dortu.

Jestlipak toto ví a respektují aktuálně demonstrující bývalí disidenti před úřadem vlády.... zejména ti, kteří skromně poustevničili někde v dálavách, protože byli odejiti ze své vlasti. Jsou to paradoxy, které se tváří nezaslouženě a každého bez ohledu doženou úplně stejně. Pro každého z nás zůstává vyměřený pozemek pro urnu, nebo rakev, případně neskutečná svoboda spojená s rozptylem...

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

jestli mají prznitelé dětských duší plat ve výši 1,3 průměrného platu, tak to nevychází

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Opět souhlas s Vidlákem

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

reakcím vládních medií a samotných demokraticky zvolených představitelů našeho neštěstí.

V 19. století a na přelomu 20. století probíhaly stávky a demonstrace, na které se lidé nepřipravovali tak organizovaně, jako dnes, maximálně s velkým rizikem roznášeli a lepili letáky. Spíš neorganizovaně likvidovali zařízení fabrik, které jim z jejich pohledu, i fakticky bralo práci. Majitelé fabrik a tehdejší moc tyto fabrikanty podporující, protože byla fabrikanty sama podporovaná, reagovali výčitkami, že dělníkům jen chtěli usnadnit práci a odmítali brát na vědomí skutečnost, že mnozí průměrní dělníci přišli do fabrik z vesnice od sedláků, protože ve fabrice viděli spásu a větší svobodu. Na tu dobu jsme mívali v učebnicích na základní škole odkazy, které dnes mocní této země, i část nemocných učitelů poukazuje jako na nadbytečné učivo, které pro moderního chlapce, nebo dívku je zbytečné a zatěžující.

Na dvacátá a třicátá léta už mám i v "šuplíku" písemné vzpomínky účastníků tehdejšího života obyčejných lidí ve službách majitelů panství i "organizátorů" zaměstnávání dělníků a zaměstnanců, lidí na pozicích udržující národní hospodářství i bohatství oněch "majitelů a organizátorů" o generaci vzdělanější. Mám v "šuplíku" rukou i strojem mechanicky sepsané vzpomínky na demonstrace a jejich výsledky, jak je viděli tehdy a v dalším období stále vzdělanější obyčejní lidé, na které se dnes vzpomíná jako na někoho, kdo zmrzačil tento stát na léta po válce až do hadráku. Množství takových odkazů mají určitě archivy badatelů na ÚV KSČM, nebo v knihovně Miloslava Ransdorfa a mnozí lidé jako jsem já. Není to populární, ale vím, že to existuje, a kdyby děti a vnoučata chtěly, zatím je to k dispozici. Masírování však sehrává své, úplně stejně, jako za každého jiného společenského systému. Je účinné.

V meziválečné době za 1. republiky lidé už demonstrace připravovali uvědoměle a na jiné úrovni. Stávky měly stejný základ ale dostávaly už jiný řád. Organizátoři začínali téměř z ničeho a v jimi popisované době (pro nás jejich poválečné děti), už i oni měli k dispozici telegraf, jednoduché tiskárny, telefon, větší síť hromadné dopravy a tu a tam i jednoduchý vozový park při organizování stávek a demonstrací. Od tehdy už "demokraticky zvolených" představitelů a jejich zastánců slyšeli stejnou písničku mocných : "O co vám jde, můžete se vzdělávat, jste voleni do zastupitelských orgánů, staráme se, aby BYLO DOBŘE..."

Já jsem byl dítě, když v poválečných dobách probíhal dost tvrdý, nicméně zatím ještě spíš výhradně politický zápas o budoucnost poválečného Československa. Každý z vás si může přisadit + nebo - na toto období, pokud chce posuzovat skutečnost kdo chtěl okrádat, kdo kradl, kdo byl okraden a co ta "krádež" znamenala pro lidi, kteří do onoho roku ostrého dělení měli rozhodující slovo. Někteří utekli/emigrovali a mnohým z nich, kteří takto opustili svou vlast, materiálně zůstalo dost, aby zůstavším mohli ukazovat pozlátko západu. Nemálo lidí uteklo ne před terorem, ale s představou, že za dráty bude lépe. Ano, byli i takoví, kteří byli "utečeni" a dnes žádají odškodnění. Nebudu rozebírat že to odškodnění může mít svá pravidla, to je vedlejší a ať se s tím vyrovná traktorista s nutellou. Dnes se obecně nejmladším sděluje, že "dráty natáhli naši". Ano natáhli. Opět dávám k úvaze každému, zda připustí, že dráty "jsme natahovali my" a byl k tomu důvod, druzí mohou zůstat u dnes hojně zdůrazňovaného, že "důvod nebyl". 

V každém případě od onoho "rozdělení" nepochybně opět proběhlo (když opominu vlastenecké vraždění skupinou pod vedením bratří Mašínů) nemalé množství nejrůznějších demonstrací. Nespokojenci opět mohli od "mocných" z dnešního pohledu některých "nedemokraticky zvolených" slova ve stylu "PROČ?". Z mého pohledu, něco, za co mi někteří uberete "slepice", i já s dnešním rozumem, srovnávajícím budoucí pondělní stávku se musím ptát "proč". Neměli jsme před hadrákem nejmodernější většinou auta západní provenience a na Favorita jsme mnozí ostudně čekali ne na auto, ale na záznam. Neměli jsme desítky různých "jogobel", stávalo se, že bylo nedostatkové zboží v potřebném množství i kvalitě, ale já obyčejný človíček jsem měl příjmy dostupné bydlení ve státní výstavbě a žil jsem v období, kdy se nám obyčejným nadbíhalo a zaměstnavatel mi mohl zabezpečit dokonce to, že když se mi rozrostla rodina, tak jsem si sice musel počkat, ale mohl jsem požádat a byl mi přidělen větší státní, nebo podnikový byt odpovídající počtu lidí v domácnosti. Je to přízemní? Pro mnohé nejspíš ano a naše vnoučata, která se diví, jak jsme komunikovali bez mobilů a internetu jsou živena tím, že proto, že jsme žili v komunismu.

Nezpochybňuji stávky a demonstrace jak z padesátých, tak šedesátých, ani osmdesátých let. Občané se rozhodli (nebo aspoň část),  že protesty jsou oprávněné a tak tomu nejspíš bude i do budoucna.  

My kteří jsme zažili jako děti padesátá léta, jako puberťáci šedesátá a v dalších letech budovali svou socialistickou společnost, i když mnozí z mých vrstevníků dnes spolu s PePa jsou ochotni tvrdit, že oni ne, oni budovali tu "JEJICH" bychom sna měli být schopni srovnávat pokrok i ztráty ve vztahu k dnešku. Obojí platí stejně, jako platilo dávno do minulosti. Ať toto někdo zpochybní, já tvrdím, že nebýt například té "zálohy z dob normalizace a předchozích", pondělí stávka už mohla proběhnout o nějaký ten rok dříve. Skutečně nejde jen o peníze a opět "JEN Z MÉHO POHLEDU" občané začínají chápat, že tak to nejde, jen jsme zmatení a hledáme co bude pro dnes už vnoučata vhodným společenským vývojem a společností. Ona, ta vnoučata to nejspíš nedostanou na talíři a budou se ještě muset dost snažit, aby jim a jejich dětem bylo nejen materiálně lépe.

Z té doby předků a nás dnes nejstarších mnozí žijeme do současnosti a mnozí z nás dědků a babek bychom měli na rozdíl od Issové a Mádlova klipu křičet "Dědku, bábo, řekněte vnoučatům a dětem..." Křičíme málo a pokud, tak naši demokraticky zvolení řeknou "PROČ, VŽDYŤ VŠECHNO DĚLÁME PRO VÁS STARÉ I PRO VÁS MLADÉ A NEJMLADŠÍ".

Ano pondělní demonstrace může ukázat co je skutečně ve věci. Už se neozýváme tolik my dědkové a báby, množina našich dětí začíná bít na poplach. Není náhoda, že z YouTube minulý týden "vyřadili TV Petr Bureš". Než si ho sledující najdou na rumble.com, bude po demonstraci.

Mimo mnou řešené připomínám. Neměli by ti různě postavení mediální informátoři, zpravidla v opozici proti této vládě upozornit a případně pomoci propagací onoho odkazu? Nebo už jsou z nich konkurenti závislí na sledovanosti? Kdykoliv to může postihnout i je.

Proto opět kopíruji odkaz: V té souvislosti pro vás Burešovci připravili návod, jak si zajistit ODBĚR NAŠEHO RUMBLE KANÁLU.

Už nebudu dál obtěžovat svými úvahami, jen sdělím hodně v krátkosti.

Naše i mladé a nejmladší generace zatím nežijí většinově v bídě. Naše a všechny mladší generace jsou o mnoho "tříd" vzdělanější, než generace našich předků, které například v Praze na Smíchově vyhazovaly v rámci dělnických nepokojů stroje z oken a ničily vybavení fabrik.

Neblíží se na jiné kvalitativní, vzdělanostní i majetkové úrovni doba, kdy se lidé budou učit,  jak se bránit "pomoci mocných"? Budou to mít nejspíš stejně těžké, jako ti lidé, kteří odešli z vesnické nádeničiny do městské dělnické naděje a dostali po čuni dřív, než se stačili rozkoukat, ale oproti předchozím generacím se cítili svobodní.   

Ta demonstrace nebude rozhodující, ale má význam.   

Pokud se Dane Sterziku potkáme "pod platanem kolem 11 hodiny", opět se TI přihlásím a pokud bys měl čas po demonstraci odskočit na okraj Prahy, mohu tě pozvat na kféčko.... 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

dřív, než jsem přečetl došlou poštu.

Bureše a jeho host lze poslouchat na, viz odkaz:

Petr Bureš
Krom Youtube jsou naše pořady k poslechu na Podcast Petr Bureš TV
Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Vsichni-zdrhli-i-uprchlici-z-Ukrajiny-Spisovatel-Tenenbom-v-Izraeli-pod-palbou-Hamasu-746342

Z odkazu:

Tak jsem si pustil v televizi kanál Hamásu a také arabskou Al-Džazíru, která je dost jiná než její anglická verze. Viděli jsme mnohem více videí, než byly v tu dobu k mání širší veřejnosti. Viděl jsem zmrzačená těla židovských žen a mužů. Teroristy z Hamásu, jak běhají po ulicích Izraele, protože hranice byla otevřená. Viděl jsem věci, které jste pravděpodobně také už viděli. Jak skopávají Židy, skáčou po nich, bijí je a unášejí je nahé včetně dívek zpět do Gazy. Berou tam i děti, na které řvou. A normální civilisté v Gaze si to užívají.

Al-Džazíra není o novinařině. Ta televizní stanice je v arabštině i angličtině propaganda. A vždy v jiném balení. V arabštině ukazují umučená těla, v angličtině bojovníky za svobodu. Přitom je soukromě vlastněná katarským emírem. To opravdu nemá nic společného s žurnalistikou, to je propaganda.

Z našeho hotelu všichni zdrhli, dokonce i uprchlíci z Ukrajiny. Ti říkali, že Ukrajina je bezpečnější než Izrael. Bylo to bizarní, zavládla divná nálada.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Já odpovídám za své názory, které jsem někde řekl nebo napsal, nikoli za něco, co tu nebo jinde napsal někdo jiný..

Já ty informace o useknutých dětských hlavičkách tady nedal ale vzhledem k tomu, čeho se dopouštějí Alláhovi bojovníci všude kde se objeví, bych ty useknuté dětské hlavičky ani nevyloučil, je to jejich styl „boje“. Ale pokud máš na Alláhovy bojovníky jiný názor neberu Ti jej. Možná jsou to hodní hoši kteří mají úctu k ženám, mají vysokou náboženskou toleranci a jsou neuvěřitelně pracovití.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Ovšem nemám ho ani na tu nenažranou bandu co si hraje na židy.

A navíc vím, že díky lžidům, jejich chorobné lhavosti, a jejich neukojitelné nenažranosti (touhy krást cizí území i za cenu genocidy původních obavytel), těch tvých Alláhových bojovníků budeme mít v Eurosajuzu čím dál víc. ;o)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/2-3-milionu-lidi-na-pochodu-Unikly-dokument-z-Izraele-popisuje-plan-na-vysidleni-Palestincu-do-Evropy-745929?nocache=1

https://www.wsj.com/articles/the-west-should-welcome-gaza-refugees-asylum-seekers-hamas-terrorism-displacement-5d2b5890?mod=opinion_lead_pos5

https://www.jpost.com/israel-news/article-773163

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

ten fake s uřezanými hlavičkami jsi sem dal ty

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Něco k těm lékařům. Od středy marodím s kovidem. Přišel jsem k doktorce, ta na mě hulákala z druhé cimry, ani ke mně nepřišla se stetoskopem. Prý, ať jdu domů a beru běžné léky. Povídám, že mám 39 stupňů horečku a pořádně nemůžu vlivem kašle dýchat, že takhle jsem před 3 lety dostal zápal plic a z lopaty jsem slezl až na dýchači v Bohunicích. A že běžné léky nereagují. Sestra mi tedy vystavila bumážku na RTG s tím, že nazítří,  ve čtvrtek, se mi paní doktorka ozve. A jak mě návodně vypoklonkovávaly z ordinace, stihl jsem dotaz, jestli dostanu aspoň neschopenku, že se fakt nemůžu hýbat a jsem infekční. Tak to prý jo; bez mrknutí brv by mě jinak poslaly roznášet bacily. Abych to nějak ukončil, obvoďačka se neozvala, já jsem furt bez léků; ani nevím, co bylo na rentgenu. V tomto století je tohle moje třetí neschopenka, všechny byly vlivem kovidu.

P.S. Před zdravotním střediskem blil v předklonu do trávy Hippokratés.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

 Chápu, že je vám zle a máte strach ze smrti. Ale pochybuji, že je na tomto fóru někdo, kdo by vám mohl pomoci. Možná někdo z těch, kteří považují covid za "chřipečku" by mohl?

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Já to psal pro to, jak moc šla během 2-3 let lékařská péče a přístup odborné veřejnosti dolů. S tím souvisí i můj názor na to, nakolik jsou jejich požadavky namístě. Moje čerstvá zkušenost praví, že nikoliv. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Můj brácha nikdy nemarodící (ale poctivě očkovaný) byl od doby těch vakcín už prý asi 7x marod....

Tak to hlavně zvládněte, tady je každá dobrá rada nad zlato. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Už jsem si našel nového obvoďáka. A řeknu rovnou, na čtvrtinu 21. století to byla fuška.

Zakopaný pes je v systému, který se rozpadá jako leprou trup. Tady nestačí hodit do kotlíku další 3 cihličky zlata a po jejich roztavení ulívat do štamprlí požadavků. Průser tkví v tom, že není kde jinde tu pomoc najít. Prostě ubývá lékařů, zubařů, poliklinik..., byť prachů se do zdravotnictví sype po žebřiňácích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Je to různé.

Já byl očkovaný třikrát, protože jsme usoudil, že covid nechci, že už jsem starý. Někteří z kolegů ho měli, dva byli v nemocnici, naštěstí ne na kyslíku. Z jedenácti (pěti na jednom pracovišti)  jsem jediný zůstal zdravý. Ale je fakt, že mě se ty respirační virózy  moc nechytají. No a za ty "coviďáky" jsem musel zaskakovat. Teď, jak když rozmáhá další vlna už očkování raději vynechám. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Už nejsme s manželkou žádní mladíci a když tenkrát Covid začal řádit, zvažovali jsme zda se očkovat, nebo neočkovat. Vzpomeňte si, těch hlasů pro a proti byla spousta a každou stranu doprovázela mediální kampaň. Jak se měl laik rozhodnout? Jeden lékař říkal ano, druhý ne. Nakonec jsme se rozhodli pro očkování. Protože kdybychom se očkovat nenechali a manželka na Covid zemřela, do smrti bych si to vyčítal. Teď si myslím, že když jsme tenkrát prošli celým procesem očkování, že jsme snad imunní a očkovat se znovu nenecháme.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

My, co jsme "pacienty" víc než sedmdesát let máme snad právo, možnost a možná i povinnost srovnávat.

Jako děti jsme byli doprovázeni rodiči, zpravidla maminkami k lékařům, kteří byli buď velmi mladí, nebo vychováni, vycvičeni a vzděláni v úplně jiné společnosti, která se s žádnou následující, včetně současnosti nedá srovnávat. Zpravidla byli velmi vážení, protože to nebyla profese, ale poslání uznávané všemi společenskými skupinami. Jejich prestiž, ani postavení neutrpělo výraznými společenskými změnami a dnešní nejúspěšnější a nejuznávanější praktikující lékaři, někteří dávno, nebo nedávno v důchodu, si svou prestiž zpravidla zaslouží. Uměli a umí. Celý život se vedle služby lidem vzdělávali, i za předchozího režimu "napříč světovými stranami" bez ohledu na rozdílná společenská zřízení. Ti úplně nejschopnější, byť někteří nenechají na socialismu nit suchou, šanci dostali a využili jí spolu s nastudovaným na nejvýznamnějších klinikách k organizaci a výstavbě takových propojení a systémů, od fakultních a předních pracovišť po regionální odborná střediska. Zejména kardiologie a především dětská kardiologie se organizačně dostaly tak daleko, že kromě toho, že naši lékaři "SE" učili na významných světových klinikách, tak ty nejvýznamnější kliniky zkoumaly právě ta jejich organizační propojení v NAŠICH podmínkách.

Čím to je, že dnes mladí lékaři "MUSÍ dělat problémy" ani ne tolik moc v souvislosti s příjmy, ale s otrockým postavením na lékařském trhu práce?

Nejspíš to bude tím, že ne konkrétní lékaři, ne nedostatek praktických a odborných lékařů v nemocnicích a na poliklinikách jsou problémem. Vždyť ti dnes staří a nejuznávanější začínali s praxí koncem šedesátých až začátkem osmdesátých let. Tehdy byl také rozdíl mezi mladým a skorodůchodcem.

Já to vidím tak, že je to v systému. odpovězte si zda pouze v systému vzdělávání lékařů, v systému zařazování lékařů do systému zdravotnictví, v penězích, nebo v přesčasech. Ten systém je ve skutečnosti celospolečenský a netýká se jen lékařů a jejich prestiže.

Já vidím problém v systému společenském, protože prestiž je postupně snižována ve školství, prestiž je snižována obecně ve vědeckých oblastech průmyslového charakteru, ve výzkumnictví, které mělo přímou návaznost na výrobu. V tom směru je ta prestiž mimo jiné ubíjena také likvidací samotného průmyslu a zemědělství, tedy oblastí, které měly k dispozici jak tu výzkumnou základnu, tak i vlastní školství, které odborníky do všech oblastí velmi důsledně připravovalo a to na všech úrovních a na všechny úrovně.

Jak je možné, že "kádrováci" dokázali odhadnout kolik lidí odejde do důchodu, s kolika "těhulemi" je nutno počítat, kolik "náhrad" na jaké úrovni a dokonce na konkrétním pracovišti je potřeba připravovat. Bylo to hodně i politicky provázané, ale tak nějak to fungovalo. Ti nadaní byli "posouváni", ubližovalo i to, že ti "praví ořechoví ideově nadaní" jinak nadané mnohdy předbíhali. Ale byl to systém. (Nešlo by s tím udělat něco i v situaci, kdy mnohá pracoviště nejsou státem regulovaná, ale majitelé dobře vědí co a koho mohou perspektivně potřebovat?) 

Jestliže jsem se na dnešní stránce vyjádřil, že jsme "museli vystát frontu na záznam na Favorita", tak jsme nemuseli, včetně zájemců o studium "na lékaře", čekat výraznou frontu (i tak významný lékař jako prof. Pirk říkává, že neměl úplně správný původ, ale předním lékařem, kterému je neskutečné množství kardiologických pacientů oprávněně vděčno, se tím jedinečným stal. Určitě to bylo tím, že byl výrazně nadaný). Zpochybnit se to určitě nedá, byť se mnohým absolventům nelíbilo, že se museli spokojit s "umístěnkami".

Byl to systém dnes mnohokrát proklínaný, vzpomínaný s urážkami jeho zastáncům, ale jak by mnozí, kteří se tady vyjádřili přede mnou v nemoci a tužbě po léčení dostupnými lékaři, rádi přijali "jiný systém" který by jim/nám zajistil aspoň zájem v ordinacích.

Podotýkám, že jsem měl štěstí na volbu praktického lékaře. Ještě slouží a snad nějakou dobu vydrží a umí se starcem jednat jako lékař, nikoli kardiolog, ale srdcař, v pravém slova smyslu. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Tenhle článek dokonale shrnuje vše, co všichni (nebo téměř všichni) na téhle kocábce víme. Profesor Sachs pozoruje svět ze zcela  jiného levelu, z jiné strany a přitom vidí totéž, co my, s omezeným přístupem k faktům, obklopeni sebestřednými politiky, slouhovskými žurnalisty a většinou národa, kteří je poslouchají, protože jsou příliš pohodlní si ověřovat fakta. Nanejvýš pobrblají v hospodě nebo na netu. 

Na jednu stranu je dobře, že máme stejný pohled na generální problém USA a KoZa, na druhé straně s ním nepohneme ani my, ani taková kapacita, jakou je profesor Sachs. Snad časem, až přiletí "černá labuť". Nebo až se "ucho utrhne".

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Tretím problémom je enviromentálna kríza, predovšetkým kríza spôsobená klimatickou zmenou, ktorá si bude vyžadovať zmeny v našom správaní a obmedzí energetický priemysel – ropný, plynárenský, uhoľný. Priemysel sa ale týmto zmenám bráni, odmieta to, a do toho si politici povedia, že to celé vlastne ani nie je reálne. Ako napríklad Václav Klaus, ale aj iní, proste klimatickú zmenu popreli. Toto popieranie už trvá desaťročia. Vidíme argentínskeho prezidenta, ktorý bol len teraz zvolený a už hovorí, že klimatická zmena je socialistické sprisahanie. Toto sa nedá ani vymyslieť. Ja neviem, či sú to nejaké hry, aby ho zvolili, alebo je to úplná a bezbrehá ignorácia, alebo je to korupcia, neviem čo to je. Je to ale šokujúce.

Ľudia, ktorí majú zodpovednosť by toto predsa mali vedieť, alebo by aspoň mali chápať, o čom tento problém je. Je to skutočne veľká výzva. Opäť tu ale narážame na už spomenutú aroganciu. Mal som možnosť viesť vedecký inštitút na Kolumbijskej univerzite, kde pôsobili stovky odborníkov na klímu, takže som o tom celý čas počúval. Mnoho ľudí nemá tú možnosť počuť to priamo od nich, tak to počúvajú od politikov, alebo hercov, alebo hercov ktorí chcú byť politikmi a tí si hovoria čo sa im zachce.

Výsledkom potom je, že plynie desaťročie po desaťročí, ale tieto problémy sa neriešia a to napriek všetkým možným stretnutiam, zmluvám a konferenciám, a tak ďalej. Takže, keď si to všetko uvedomíte – ako som povedal – problémom je arogancia bohatých a mocných, ktorí si myslia, že pre nich pravidlá neplatia, a to nás priviedlo do sveta, ktorý je plný konfliktu, do sveta, ktorý sa delí na bohatých a chudobných, do sveta, ktorý čelí masívnym klimatickým krízam.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

nevyvážené politiky, kdy se klimatická změna prohlašuje za výlučně způsobenou lidmi. Místo, abychom se snažili jako lidstvo přizpůsobit se té  změně, která je neodvratná, tak se snažíme ji zabránit.

Kdyby tak činili třeba dinosauři, tak by život na Zemi vyhynul už na počátku křídy. Kdyby se savci neadaptovali na dobu ledovou, tak by to dopadlo stejně ve čtvrtohorách. Změny klimatu způsobují obrovské síly, na jejichž ovlivnění lidstvo prostě prostředky nemá a ještě dlouho mít nebude.

To, že v Kataru vybudujeme sjezdovku se sněhem neznamená změnu klimatu. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Píšete:

Ako napríklad Václav Klaus, ale aj iní, proste klimatickú zmenu popreli.

 

To není pravda. Vy a ten lhář co napsal ten článek nerozlišuje to, že se klima mění (mimochodem zatím jsem nikoho takového nezaznamenal) od toho kdo říká že člověk nemá zásadní vliv na změnu klimatu. Kdo není schopen tyto dvě věci rozlišit je buď blbec nebo lhář.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Klaus nezpochybňoval oteplení, ale to, že na něm má rozhodující vliv člověk a jeho činnost

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Asi "nejlepší" důkaz vlivu člověka na změnu klimatu poskytnul Václav Klaus
Klaus: Spory o globálním oteplování jsou minulostí, můj tábor skeptiků prohrál

Pro váženého Freuda: autor článku si nevymýšlí, řekl to prof. Sachs anglicky takto:
https://odysee.com/@slobodnyvysielac:7/jeffrey-sachs-slobodny-vysielac:a?src=embed&t=629.951181

Nezdá se Vám, že žijete ve světě "pravdy", které věří už jen opravdu poslední mohykáni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Rekapitulace a připomenutí: 

- k volbám do PS 2021 nepřišlo 2 862 868 voličů!

- současné vládní strany si zvolilo 43,41% občanů, tj. 2 333 681 voličů!

- hnutí ANO a SPD si zvolilo 36,68% občanů, tj. 1 972 050 voličů!

- rozdíl je 361 631 hlasů ve prospěch vládní koalice SPOLU a PIRSTAN.                             

- ostatní strany a hnutí, které nepřesáhly 5% hranici, volilo 1 077 507 voličů

Z nich nejvíce hlasů dostaly: Přísaha 251 562, Socdem 250 397, KSČM 193 817 a Trikolora 148 463.

Bohužel jsem nikde nenašel počet hlasů a procent, které dostaly jednotlivé strany koalic Spolu a Pirstan.

K připomenutí si, jak to s těmi volbami do PS v roce 2021 vlastně bylo, mě navedl Vidlák větou ve svém včerejším článku: "A vy, co jste volili tuto vládu, vy už vůbec nemáte právo protestovat, protože vy jste to nastolili". Já také často říkám, že "máme to, co si většina zvolila". Není to tak docela pravda. Současnou vládní koalici sice volilo 2,3 miliony voličů, ale 5,9 milionů ji NEVOLILO! To jsou ty čáry máry, triky, čachry a podvody zastupitelské tzv. demokracie.

72% oprávněných voličů si své zástupce ze stran ODS, STAN, KDU-ČSL, TOP a Pirátů v poslanecké sněmovně nepřálo! To je povzbudivé pro účast na pondělní protestní demonstraci a nadějné pro, jak jsem přesvědčen, mimořádné volby příští rok.

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

na nějaké změny byl čas a prostor.  Včera v EU prošlo těsnou většinou , že se bude EU měnit na Evropskou federaci, tudíž na spolek, kde národní státy zaniknou i s tou troškou pravomocí, které ještě mají. https://aeronet.news/evropska-unie-se-transformuje-do-evropske-federace-a-vznikne-evropska-federalni-vlada-ktera-bude-rozhodovat-za-vsech-27-zemi-eu-v-otazkach-danove-zahranicni-bezpecnostni-a-migracni-politiky/

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

----------------------------------------------------------

Evropská unie se transformuje do Evropské federace a vznikne evropská federální vláda, která bude rozhodovat za všech 27 zemí EU v otázkách daňové, zahraniční, bezpečnostní a migrační politiky! Americký list Politico již varuje, že vznik Evropské federace povede k odstavení USA v Evropě! Globalisti využili porážky USA na Ukrajině a zahajují rozborku Pax Americana v Evropě!

Globalisté zatroubili do útoku a dějí se věci. Americká bestie Pax Americana je smrtelně zraněna a zapotácela se. Na Ukrajině utrpěla největší porážku od dob Vietnamské války a selhání ukrajinské ofenzívy na Ukrajině je účetním odpisem nejen Pentagonu a celého NATO, ale především americké moci Pax Americana v Evropě. Důsledky jsou hrozivé a globalisté se okamžitě chopili iniciativy a přešli do útoku. A je to masakr.

Evropský parlament ve středu odhlasoval návrh záměru na transformaci Evropské unie do Evropské federace, který bude mít evropskou vládu v čele s premiérem evropské vlády ...

Rozborka NATO začala a porážka Ukrajiny je najednou vítaným důvodem pro vznik Evropské armády

Ano, to jsou přesně ty argumenty, které teď začnou být předkládány, že porážka Ukrajiny není chybou Ukrajiny, ani úspěchem Ruska, ale neschopností NATO pomoci Ukrajině skutečně tak, jak by to evropské společenství požadovalo. Jinými slovy, zpackaná ofenzíva Ukrajinců se stala municí pro globalisty v Bruselu, aby začali vinu házet na NATO a začali nabízet řešení problému v podobě vzniku Evropské armády.

Evropská vláda převezme rozhodovací pravomoci od 27 zemí ve 4 oblastech

Přenos 4 skupin pravomocí na evropskou vládu je naprosto bezprecedentní. Přenos pravomocí o daních povede k ustanovení tzv. evropského důchodu, který se transformuje po zavedení digitálního CBDC eura do nepodmíněného příjmu. Ten nelze zavádět ve stavu současné Evropy, kdy každý stát má vlastní daňová, rozpočtová a fiskální pravidla. Proto globalisté usilují o přenos pravomocí o daních a rozpočtech na evropskou vládu. Zahraniční politika bude převedena proto, aby se jednotlivé státy EU nemohly štěpit a rozhodovat se podle sebe...

Třeba jako Maďarsko nebo Slovensku ve vztahu k válce na Ukrajině a k Rusku. Součástí návrhu je i zrušení práva veta v Evropské radě a hlasování prostou většinou o evropských zákonech a směrnicích, a kvalifikovanou většinou čtyř pětin hlasů o zakladatelských listinách EU a o jejich změnách. To bude konec České republiky, které bude hrozit, že přijde o své pohraničí, které bude vráceno Německu. Jakmile zanikne právo veta, budou s vysokou pravděpodobností v evropské vládě zrušeny Benešovy dekrety jako “v rozporu s principy a hodnotami Evropské unie.”...

Evropská federace bude rozdělovat 27 zemím prostředky ze supertalíře výměnou za totální integraci do struktur IV. Říše

V Evropském parlamentu se hlasovalo o návrhu těsně, návrh na transformaci do Evropské federace prošel jen o vlásek a třeba europoslanci SMERu Roberta Fica se raději zdekovali a utekli ze sálu, aby nemuseli hlasovat pro výbušný návrh, a tím snížili kvorum pro přijetí návrhu. Je třeba si uvědomit, o co se hraje. V celé EU je ekonomická krize a řešení důchodových reforem nemá řešení, jak už jsem rozebral v mém článku [2] před pár dny. Vyřešení důchodů má přinést vláda gerojů, tedy evropských Über-ministrů v nové evropské vládě.

Právě proto jsou do čel vlád evropských národních států a do křesel ministrů dosazovány nuly, naprostí diletanti, lemplové a nýmandi, protože jejich úkolem je destrukce národních států do takového stavu, aby byly zralé na záchranu evropskou vládou a evropskou unií, což následně ospravedlní zánik národního státu jako suverénní země, která se prostě zaintegruje do evropské federace a s tím zaniknou nejen její hranice, ale vlastně i kultura, historie a časem i jazyk, přesně jak to bylo v návrhu Generalplan Ost.

Když se buduje IV. Říše, už není třeba nosit masky a hrát si na liberály a mírotvorce

Evropská unie vzešla z nacistů po II. sv. válce. Nejprve vzniklo Evropské společenství, potom Evropské hospodářské společenství, následně Evropská unie podle smlouvy z Maastrichtu, a nyní má proběhnout 4. etapa přerodu, a to do Evropské federace podle smlouvy [3] z Aachenu z ledna 2019. Nacisté si tak po více jak 75 letech od II. sv. války splní sen a vytvoří IV. Říši v Evropě.

Nedivte se, že najednou chování evropských politiků připomíná nácky, když řvou do války namísto k míru. Už se nemusí skrývat a přetvařovat za lidumily, už mohou odkrýt barvu, mohou se projevit. Už se mohou omlouvat i esesáci, vojáci Wehrmachtu, Ustašovci v Chorvatsku, prostě už jsou zase hrdinové, kteří bojovali proti zlému Rusku! A tak znovu začíná nacistický teror, zavírají lidi za svobodný projev, dříve pálili ve 30. letech knihy závadových autorů, dnes blokují weby závadových autorů, usilují o Total Control lidí, o jejich evidenci a dokonalý přehled, digitální měny, čipy, šmírování a sledování.

Tohle nevzniklo ze dne na den. To bylo celou dobu v nich, pouze to maskovali pod rouškou evropského liberalismu, ale teď už to není potřeba. Ověřili si během covidové operace, že lidi lze ovládat jako ovce a dokonce do nich píchat nevyzkoušené roztoky, jako to dělal v Birkenau židovským vězňům Dr. Mengele. ….celý článek na AENews

 

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

 Německu od 1945 a dnes v EU vládne úplně jiná sekta lidí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

úspěšnou federací, která se nechala rozdělit lidmi, kteří tu úspěšnost pošlapali z jiných zájmů. Osobních, nebo zahraničních? O tom se dá uvažovat, neměl by být problém to opět změnit. Nemají občané právo si vybrat v jaké federaci budou rozvíjet to nejlepší ve své vlasti? Nemají právo i v rámci Evropské "federace" najít své postavení ve zúžení té federace na země, které vidí vývoj podobně a společně? Ale to si ti občané musí do Evropského parlamentu zvolit lidi, kteří vývoj tím směrem budou organizovat spolu se zeměmi, které to mohou vidět podobně. Je to fantasmagorie? Možná ano, ale bez zájmu a bez úsilí lidí nemohla vzniknout žádná novota technického i jiného zaměření.

Když jsme měli možnost vidět "nadhled" pana Fica v kontaktu s PaPa a Nutellou, správně orientovaná občanská veřejnost se skutečně svými zástupci k tomu minimálně mezi původními federativními zeměmi, má našlápnuto. Jsem starý, ale optimista... poučený...  

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

ve své zemi, a budou se spoléhat na své "vyvolené", že za ně vše důležité k jejich prospěchu vyřeší, nelze očekávat nějakou podstatnou změnu k lepšímu.

Určitou naději vidím v tom, že čím dál více rozumných lidí opouští potápějící se loď, a mnozí z nich dokonce aktivně - pilnou prací - podporují lepší systém.

Včera mě překvapila pohledná mladá paní, usměrňující děti jak česky, tak i místním švýcarským dialektem, při boulder tréninku v Adelboden, kanton Bern.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

i kdyby se všichni čeští europoslanci v Bruselu na protest proti tomu či onomu hromadně upálili, vůbec nic by se nezměnilo! To je také jedna z podob demokracie, kvůli které lidé s nadšením pohřbili socialismus! Existuje podle mě jen jediné řešení - EU rozpustit a nechat jednotlivé národní státy ať svobodně uzavírají bilaterální nebo multilaterální smlouvy podle svého rozhodnutí. Forma federace nebo unie totiž vždy omezuje něčí suverenitu uvnitř onoho útvaru. Vždy o vašich osudech rozhoduje někdo cizí - v USA ve Washingtonu, v EU v Bruselu, v SRN v Berlíně, v RF v Moskvě apod. Nevěřím totiž zastupitelské demokracii uvnitř státu, natož potom v rámci federace nebo unie.  Domnívám se, že přímá, nebo nejspíš polopřímá demokracie by byla optimálním řešením.

Snažili jste se někdy proniknout do "bruselsko-štrasburkského" mocenského monstra EU? Já ano a nadarmo. Pramálo jsem pochopil. Ale stačí mi když vím, že z něho vycházejí jeden nesmysl za druhým. Opravdu někdo věří tomu, že 21 českých poslanců z celkem 705 europoslanců může, i kdyby nakrásně chtěli, něco ovlivnit? Opravdu někdo věří, že se za zájmy ČR většina europoslanců postaví? Je někdo tak naivní že věří tomu, že skoro 70 000 bruselských úředníků (na které je potřebných 60 miliard Kč/rok) myslí na zájmy občanů některého z 27 členských států? Já ne. Tuto byrokratickou hydru nelze modernizovat, tu je nutné pohřbít kilometr pod zem! 

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

- moje řeč, napsal jste to přesně.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Nicméně je nutno vidět realitu, že občané připustili vstup do Evropské unie (mohu vás ujistit, že jsem byl ve volební komisi, a v referendu jsem byl zásadně proti vstupu).

Vystoupení je určitě možné, pokud se "jednou" podaří prosadit k tomu bodu referendum. Je to reálné v současné době? Je to reálné, když se občané vulgárně napadají už jen za rozdílný názor? Je to reálné v současné ekonomické situaci se současnou výrobní základnou a "zajištěnou" energetickou politikou podle současné pětidemolice? Je to reálné s nastavenou zahraniční politikou? Za sebe jsem oběma nohama na zemi.

Neznamená to konec všemu. Ale v nejbližší době, tedy v příštím roce je nutné zvolit většinově zástupce, kteří budou schopni aspoň reagovat v evropském parlamentu na řešené a ovlivňovat názorovou hladinu doma tak, aby občané zvolili v následujících parlamentních volbách zástupce, kteří by podpořili jednání europoslanců a rozvíjeli zahraniční politiku tak, aby pomohli společným jednáním hledat propojení s podobně uvažujícími reprezentacemi a s občany dalších zemí, především sousedů. Je to určitě na dlouhé lokty, ale především středoevropské země mají šanci vytvořit spojenectví. Zkušenost spojenectví v nejrůznějších podobách už tu historicky je.

Pochopitelně za sebe považuji už vstup do unie za chybu, ale větší chybou byl celý systém likvidace toho, co suverénní zem dělá svobodnou a silnou. Bez jasně zakotveného spojenectví s okolními zeměmi, z nichž některé si přivodily "demokratickou volbou" podobné problémy jako my. Naši potomci budou mít v každém případě víc než dost starostí a práce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Vážený pane Československo bylo federací pouze v dobách kdy se o všem důležitém rozhodovalo v Moskvě. Po roce 1989 kdy naše politiky přestala Moskva dirigovat, Slováci okamžitě chtěli vystoupit. Nevím, kde jste v té době byl, snad na Marsu, protože pokud byste byl v Československu musel byste vidět, jak rozdílný byl přístup Čechů a Moraváků a na druhé straně Slováků.

https://g.cz/obeste-cechy-kriceli-slovaci-na-havla-dav-napadl-prezidenta-pri-demonstraci-za-fasisticky-slovensky-stat/

Laskavě si přečtěte, jak se dařilo Václavu Havlovi zastánci společného státu při návštěvě Bratislavy.

Z odkazu:

Rozzuřený dav se vrhá na svého úhlavního nepřítele, jehož přítomnost na nacionalistické demonstraci považují za provokaci. Zfanatizovaní občané nejprve Havla s průvodem napadají pouze slovně (mimo jiné se ho někteří ptají, zda je Židem), ale brzo přejdou k útokům fyzickým. Pěsti, tyče od vlajek, plivance. To vše se snáší na prezidenta a jeho ochranku, která se kolem něj okamžitě semkne a kvůli obrovské přesile ponechává zbylé členy Havlovy skupinky na pospas davu. V tento moment jde již skutečně o život. Bodyguardům se jen taktak podaří dostat prezidenta do jednoho z aut delegace, které stojí na konci náměstí. Ale ani tak nemají vyhráno – útočníci buší do auta, kopou do něj a pokouší se ho houpáním převrátit na střechu. Jeden z řidičů delegace pod nátlakem najede do davu, který se na vůz okamžitě vrhá, aby řidiče zlynčoval. Na scénu jako zázrakem přichází dva mladí slovenští policisté, kterým se podaří fanatické útočníky trochu zklidnit, takže delegaci se podaří nakonec ujet.

 

Podobně při své návštěvě Slovenska dopadla i předsedkyně České národní rady Dagmar Burešová. I tu tak tak zachránili bodyguardi, aby ji dav Slováků nelynčoval.

Od rozdělení republiky jsou vztahy mezi ČR a SR výborné na všech úrovních.

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

já bych, jako Moravák původem i bydlištěm, raději pod Vídeň než pod "českou" Prahu. Takže se Slovákům vůbec nedivím.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

---------------------------------------------------------------------

Irský premiér po včerejším pobodání dětí a nepokojích podpořil další masovou invazi

Přeměně Irska v chalífát samozřejmě velmi vydatně napomáhá také stávající vláda, vedená indickým premiérem. Ten podporuje multikulturalismus, což má společné s pákistánským premiérem Skotska.

Malá země jako Irsko, která nemá ani 5 milionů obyvatel, může být velmi rychle islamizována. S takovou vládou, která je ve svých snahách o výměnu obyvatel plně podporována také EU, může být původní obyvatelstvo přečísleno velmi rychle.

Irsko se již nějakou dobu potýká s kriminalitou nově příchozích „obohacovačů,“ což se v posledních letech projevovalo demonstracemi odpůrců muslimské invaze.

Po včerejším útoku muslima na děti již pohár trpělivosti některých Irů přetekl…

Indický premiér Leo Varadkar dnes tvrdil, že protestující představují nepatrnou menšinu irských občanů, a že Irsko by bylo bez masové invaze méněcenným místem.

Demonstranti, kteří včera večer vyšli do ulic Dublinu poté, co alžírský migrant ve čtvrtek pobodal několik dětí v centru města, tak neučinili z vlastenectví, ale z nenávisti,“ prohlásil irský premiér Leo Varadkar, který vydal neochvějnou obhajobu politiky masové migrace své vlády.

Na páteční tiskové konferenci Varadkar odsoudil ošklivé scény v irském hlavním městě ve čtvrtek pozdě večer, kdy občané hromadně přišli vyjádřit svůj hněv nad strašlivým útokem, přičemž někteří se uchýlili k násilí a pokusili se zapálit hotely, v nichž byli ubytováni žadatelé o azyl, zapalovali policejní auta a rabovali obchody.

Jako země musíme získat Irsko zpět, musíme ho vzít zbabělcům, kteří se schovávají za masky a snaží se nás zastrašit násilím,“ řekl Varadkar.

Musíme získat zpět Irsko od zločinců, kteří hledají jakoukoli záminku, aby rozpoutali hrůzu v našich ulicích,“ dodal a obvinil demonstranty, že „dělají Irsku ostudu.“

Počáteční protesty přerostly v nepokoje, které v irských ulicích nebyly k vidění po mnoho let. Kritici vlády a úřadů tvrdili, že tvrdá policejní reakce a vykreslování těch, kteří vyjadřují svůj hněv, jako „krajně pravicových“ mainstreamovými médii, si znepřátelilo protestující.

Varadkar prozradil, že bude přezkoumána reakce policie, aby se zjistilo, zda situace mohla být řešena vhodněji.

Také znovu potvrdil svůj závazek vůči imigrační politice své administrativy a řekl novinářům, že Irsko by bez imigrantů bylo “ méněcenným“ místem.

Irsko je skvělá země a je to země, která je formována migrací v obou směrech – Irové odcházejí do celého světa, aby si vybudovali nové životy, a lidé přicházejí do Irska, aby si vybudovali nový život,“ řekl.

Ujistil cizince v zemi, že „to, čeho byli včera svědky, neodráží irský lid, ale nepatrnou menšinu“ v zemi, a vyzval obyvatele, aby „nedovolili lidem, kteří nám chtějí město vzít, aby si mysleli, že uspěli.“

Mainstreamová média v Irsku byla obviněna z toho, že si ještě více znepřátelila irskou komunitu tím, že popsala útočníka z Dublinu jako „irského občana, který žije v zemi mnoho let,“ místo aby informovala o tom, že jde o alžírského migranta, který se narodil v této africké zemi a do Irska přicestoval jako dospělý.

Policejní komisař Harris přilil olej do ohně, když obvinil demonstranty, že jsou „šílenou, chuligánskou frakcí poháněnou krajně pravicovou ideologií.

25. listopadu 2023 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkušenost s "léčením" na dálku mám také. Pro mne je to naprosto nepochopitelné. Opravdu tihle "lékaři" skládali Hippokratovu přísahu? A co na to říká lékařská komora? Kolik takových "lékařů" pokárali, co napravili? Od profesních organizací se kdysi čekalo pěstování vysoké úrovně znalostí a profesní etiky. Vypadá to, že v lékařské komoře je nějaká péče o léčení "lege artis" až to poslední, co je zajímá, spíše je to zatuchlý rybník a vláda zásady, že "vrána vráně oči nevyklove". To je tak, když se pro nějakou skupinku vytvoří ideální podmínky samosprávy bez vnější kontroly. Nápravu vidím pouze ve vytvoření politické kontroly lékařů. Politici jsou alespoň voleni, tak mají jakousi legitimitu, ale kdy jsme naposled "volili vedení lékařské komory"? Tam nemá občan žádné zastání.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)