Vskutku proruský narativ

Autor

Po třech dnech mediálního kvílení nad tím, že Dufek pustil na pódium proruského dezinformátora (což mi udělalo největší reklamu v dějinách a neudělalo prakticky žádný shittstorm), se snad dneska konečně dostaneme k jádru věci, totiž k tomu, co jsem říkal. Ale než se tak stane, dovolte mi, abych se naposledy vysmál všem režimním intervjukům, protože naše naděje, v ně vkládané, nezklamali. Mít tři dny svoje jméno v hlavním vysílacím čase ve všech televizích, rozhlasech i celostátních denících, rozhoupat židli pod Středulou, ukázat licoměrnost celé liberální mediální scény a zbabělost politiků, nechat odkopat Šmardu i Dobšíka… k nezaplacení.

Navíc, nikomu z rodiny nepřišla ani jedna nenávistná SMSka. Ani mně ne. Jak napsal můj bratr, opakovaný shittstorm, není shittstorm. Opakovaný shittstorm je marketing.

Ještě naposled musím poděkovat Janu Komso Moláčkovi a Petře Mazancové z TOP09, kteří to celé rozjeli a udělali mi za statisíců čtenářů bezmála miliony. Děcka, bez vás bych musel jezdit roky, abych si udělal tenhle dosah. Ale díky vám a vašim konsenzualistickým kolegům mám splněno. Jelito roku vás určitě nemine.

Naopak musím složit hold Janě Maláčové, která se mě dneska zastala na Impulsu a ukázala, že je v ní něco víc, než v jejím stranickém předsedovi. Chápu, že mě nemá ráda, já jsem v poslední době o SOC DEM moc hezky nemluvil, ale je to statečná baba, která bude mít mou plnou pozornost. Redaktůrka usadila ajn cvaj.

Půjdeme dál…

Moje proruskost a kolaboranství se projevilo plnou měrou. Na pondělní demonstraci jsem řekl, že v současné situaci nám nepomohou žádné kosmetické úpravy platů. Nepomohou nějaké přesunuté miliardy z jedné rozpočtové položky do jiné, i když přesně v to Dobšík s Mazancovou doufají. Zvýšení platů nic nezmění na tom, že na Ostravsku zhasínají vysoké pece. Stejně tak není možné nastartovat hospodářský růst tím, že lidem zvýšíte daně a koupíte za to obrněný šrot.

Mluvil jsem o tom, co říkám pořád. Nám nepomohou složité volební programy. Nám nepomůžou propracované grafy a už vůbec nám nepomůže ministr Hýkela a jeho závětrné elektrárny nebo Stanjura a jeho rozpočtový schodek.

My potřebujeme levné energie. Tečka. Jestli to nejde udělat, tak jsme prostě v prdeli a nebude tady vůbec nic. Poslední zhasne.

Když se kilowatthodina elektřiny vyrábí za korunu, co brání tomu, aby se prodávala za dvě koruny? To je pořád stoprocentní marže. Pořád to znamená zisk pro výrobce. Co tomu brání? Jen nenažranost. Žádný fyzikální zákon tato úvaha neporušuje. Jen to porušuje spousty veřejných i tajných dohod, porušuje to penězovody k politikům, porušuje to zavedené pořádky, které jsou zdá se silnější, než celý náš stát. Ať zhyne Česká republika,jen když bude stát kilowatthodina deset korun, že?

Kdyby ale elektřina stála dvě koruny, tak je po inflaci, protože zlevní nejen složenky za energie, ale zlevní úplně všechno, protože všechno se vyrábí díky energii. Bez levné energie končí všechny kapitalismy, socialismy i liberalismy a začíná to, co bylo před fosilními palivy. Feudalismus. To bylo poslední lidské zřízení, které si vystačilo s lidskou prací a nepotřebovalo stroje.

Je úplně jedno, kolik vyčleníte peněz na sociální dávky. Je úplně jedno, kolik přidáte odborářům, je úplně jedno, jestli propustíte nebo zachováte ve školách kuchařky. Pokud nebudete mít levnou energii, jen oddalujete nevyhnutelný konec. Jestli to Mazancová nechápe a považuje to, co jsem řekl, za proruské dezinformace, tak jí Bože odpusť, protože neví, co činí. U intervjuků o boží odpuštění ani nežádám. Diagnózu bych sice vyřknout mohl, ale léčit se to nedá.

Pokud se nevyřeší tohle, nevyřeší se vůbec nic, i kdyby měl Fiala deset deštníků proti drahotě.

Každý budoucí kandidát, který svoje sliby myslí vážně, musí na prvním, druhém, třetím i desátém místě zdůrazňovat, že jde o elektriku, že jí máme dost a že jen a jedině lidská nenažranost brání tomu, aby ceny klesly. Kdybych kandidoval, tak to budu říkat jako Louis de Funes. Můj program ve třech bodech: Zaprvé, levná elektrika, zadruhé, levná elektrika, zatřetí, levná elektrika. Tři čtvrtiny problémů by se tím vyřešilo samo.

Dávejte si dobrý pozor na ty, co říkají, že to nejde. Ti jsou v této chvíli této zemi nebezpečnější než Rusko s Čínou dohromady. Vysoké pece nevyhasly díky náletu ruských dronů, ale díky náletu těch, kteří vyměnili budoucnost této země za pozlátko duhové vlajky a grýndýlu.

Jako druhý bod jsem uvedl, že obchodní řetězce v této zemi jsou snad ještě nenažranější, než energetičtí baroni. Nemáme tu zdravé konkurenční prostředí, ale oligopol a podle toho by se s hytlermarkety mělo zacházet. Mimořádná situace si žádá mimořádná opatření. Například povinné zveřejňování nákupních cen obchodních řetězců. Že to nejde? Ale jde. Šlo zavést RPSN, šlo zavést jiné zásahy do obchodního tajemství, šlo by to i teď. Jestliže masokombinát naseká maso do plastových vaniček a v Polsku je ta stejná vanička za poloviční cenu, tak je prostě něco špatně. Jestli to Výborný neumí řešit, tak je zbytečný a ať táhne na smetiště dějin.

Jestliže si Polák za polskou průměrnou mzdu (která je o dost nižší než u nás) koupí skoro dvakrát tolik základních potravin než Čech za českou průměrnou mzdu, tak se Fiala může zaklínat čím chce, ale je prostě neschopný. Ano, je to velmi proruské a kolaborantské vyjádření. I když jsem nikdy netvrdil, že Fialova vláda je nelegitimní, já vždycky jen říkal, že je ubohá a neschopná.

Třetí bod mého projevu byl o důchodcích. Mě prostě bytostně vytáčí, když dvacetiletý bohatýr v plném rozpuku sil tvrdí, že mu důchodci prožírají budoucnost. Jen díky dnešním důchodcům je tu po třiceti letech kapitalismu pořád co krást. Jen díky důchodům je tu alespoň něco, co zmírňuje náš pád do bídy. Jsou to dnešní důchodci, kteří postavili Temelín i Dukovany, kdo uživili svoje rodiče i svoje děti a ještě si dokázali něco odložit na stáří.

Když jsou mladí tak chytří, ať předvedou to samé, co předvedli jejich rodiče. Ať vygenerují tolik nadhodnoty, ať postaví tolik podniků, silnic, dolů i elektráren, že jim to vydělá na důchod…. Aha, já zapomněl… oni investují do nerůstu. Investují do grýndýlu a věří České televizi. Hotovo, dvacet. Jestli v této skvělé strategii budou pokračovat, tak jim prostě není pomoci.

Svůj dnešní článek shrnu stejnou poučkou, kterou jsem shrnul svůj projev na demonstraci. Je to poučka, která je nad chápání většiny dnešních manažerů i ekonomů:

Nejdřív je třeba krávu nakrmit a teprve pak je možné ji dojit.

Ano, je to děsně dezinformační a kolaborantská poučka. Vy, kteří jste se proti mě tak zoufale vymezovali, plivu vám do ksichtu.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (561 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zde začíná diskuse k páně Vidlákovu článku..

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

Vidlák se dopracoval k podstatě Esencialismu a k Paretovu pravidlu.

Italský matematik Vilfredo Pareto své pravidlo 20/80 definoval při zkoumání distribuce bohatství ve společnosti, ale jedná se o něco jako Zlatý řez ve fotografii a ve výtvarném umění obecně. Platí to ve všem, co je lidské.

20% obchodních zástupců uzavře 80% obchodů, zbývajících 80% obchodních zástupců přinese oněch zbylých 20% obchodů..

Vyřešením 20% potíží přinese 80% přínosu společnosti. To je ta elektřina - pokud dosáhneme její zlevnění, vyřeší to 80% našich potíží.

Profesor Bárta ve své knize o úpadku civilizací hovoří o tom, že civilizace končí v momentě, kdy ztratí OBJEKTIVNĚ LEVNÝ ZDROJ ENERGIE, nutný pro svůj chod. Egypt se zhroutil díky suchu, kdy nepřicházely pravidelná jarní rozvodnění Nilu, který přinášel do nilského povodí vláhu a hnojivo. 

Náš OBJEKTIVNĚ LEVNÝ ZDROJ ENERGIE je elektřina. 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (176 hlasů)

.. Měl jsem veliké problémy se škudlivými zákazníky, svými a především se zákazníky elektrikářů, kteří mne zvou na revize své elektroinstalace.  Proudové chrániče jsou přece drahé, přepěťové ochrany drahé a zbytečné, rozvaděč může být našlapaný jističi a dráty bez jakékoliv rezervy, na ovládání boilerů a elektrokotlů stačí CYKY-J 3x1,5, dávat tam kabel 5x1,5 je přece plýtvání.. atd.. 

Jednoho dne jsem elektrikářům, kteří vychází vstříc škudlivým zákazníkům, přestal zvedat telefony. Těm, co zbyli opakuji: " 20% zákazníků vám přinese 80% zisku. Ty si hýčkejte, a nebuďte nenažraní, škudlivé zákazníky, kteří nechápou, že technické normy jsou psané lidskou krví a chtějí riskovat, aby ušetřili pár šupů, které nakonec prochlastají nebo nechají jako spropitné, nechte konkurenci, ať se na nich vysilují oni". 

A protože Příroda nemá ráda prázdnotu, uvolněné místo fušérů a škudlilů zaplnili řemeslníci a solventní zákazníci.

Často zákazníkovi "svého" elektrikáře vysvětlím, že když zásuvky na dvoře zapojí za stejný proudový chránič, jako zbytek domu, místo aby zaplatil 1.200 Korun za sólo chráničo-jistič jen pro venkovní zásuvky, tak se mu stane, že po pořádné průtrži mračen nedokáže "nahodit" celý zbytek baráku, a že elektrikářovi, který večer po práci nebo v neděli přijede hledat závadu zaplatí 2x tolik jen za to, že ty zásuvky na dvoře odpojí. Pokud poslechne, tak mu vypadne jen ten chráničo-jistič, což zjistí až za měsíc, kdy půjde sekat zahradu, a že tou dobou bude ona zásuvka už dávno vysušená..

Průměrný počet slepic: 4.8 (111 hlasů)
Trvalý odkaz

Konečně máme nového Havla, toho taky tak dlouho pomlouvali, aby ho nakonec povýšili ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (83 hlasů)

.. které říkají, že každý schopný člověk je povyšován tak dlouho, než se dostane na pozici, kterou již NENÍ SCHOPEN ZASTÁVAT,  a tam setrvá.

Jana Černochová byla skvělá řadová poslankyně za ODS, svého času měla skutečně lví podíl na prosazení ústavního práva na držení zbraně k sebeobraně. Až když se stala ministryní obrany války, ukázalo se, že tam nemá co pohledávat..

Nerad bych se dožil toho, že Vidlák bude povýšen tak vysoko, že už bude škodit.. 

JAK SE SEM SAKRA VKLÁDAJÍ SMAJLÍKY?!

Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Černochová čekala na svou karierní příležitost a tu dostala. Tam se jen ukázala, jaká ve skutečnosti je. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (97 hlasů)

Původní text byl jiný, ale stačí "čtyři nohy dobré, dvě špatné"

 

PS: Seru na politiku a tímto se omlouvám dvěma přispěvatelům kteří odpovídali na jiný příspevek, který nebyl tak politicky korektní.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

Černochová a poslankyně skvělá? Toť,  scifi úvaha a ještě hodně smělá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

nebyla tak moc vidět

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

chválit kohkoliv za to, že zjednodušl přístup ke střelné zbrni  v podstatě komukoliv. V USA šli touto crstou,a u nich, ne u nás, dvouelé batole zastřlí tříletého bráchu při hře....zvyšuje to možnost náhodnuch nebo svévolných úmrtí a zranění a je to špatně.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Opravdu mě uráží srovnání pana Vidláka s tím chlapcem na kolenou Heydricha.

S tím lepšolidem, kterého s podobnými odklonili bolševici na lepšolidní školu.

S tím, který otvíral brány do naší země lotrům a šmejdům, aby tady rabovali jako kdysi Germáni, Švédi, Sasové, Němci...

S tím, kterého si bolševici chovali jako v bavlnce na dobu, až se to otočí jako jejich kabáty.

Toho jakohavla máme dneska na Hradě. Absurdní dramata píše svou existencí a minulostí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (133 hlasů)

láska a pravda do sraček v Československu spadla.  Ať si ho chválí, tak jak chtěj, toho sluhu Jů-Es-Ej.

Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)

Demokracie padla, stíny vítězství cizích mocností, Český lid v područí, v těžkém okovu hořkostí. V srdcích plápolá touha po svobodě ztracené, Ale z temnoty se snad vzchopíme, v naší duši síla spící.

Naše země, kdysi hrdá, teď cizí kroky vedou, Demokracie jak vánky větru, jak sníh nám z rukou sklouzou. Avšak v každém srdci plamen naděje svítí, Že se časem opět probudíme, a svoboda nám navrátí.

V těžkých časech, kdy láska k vlasti nás spojí, Vstaneme, odstrčíme okovy, a svou cestu najdeme si svoji. Demokracie možná padla, ale nikdy nezemře, V každém z nás je síla, která z temnoty světlo vyžene.

Snad se jednou znovu sejdeme pod svobodným nebem, Kde demokracie kvete, a lidská práva nejsou jen slibem. Lide český, vzchop se, věřme ve společnou sílu, Ať znovu zazní píseň svobody, ať nám nikdo nevládne cizí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

Včera jsme s přítelem byli na obvyklé sešlosti (pizzerie, vinárna...) s našimi přáteli v čase předvánočním. Bylo nás tam osm. Řekli mi, že jsem loni o nic nepřišla (nemohla jsem), protože tam byla jedna, která se chovala hrozně (zkrátka kráva). Ptala jsem se, jestli byla opilá, řekli - to ne, ale měla pitomý kecy o politice, tak už jsme je letos  (jako pár) nepozvali. To jsem ještě mlčela. Pak tam byl jako pár náš bývalý "manažer", spíše tedy organizátor, s manželkou... Vyprávěl hodně zajímavé věci (setkává se stále ještě s lidmi z um. branže). Řeč plynula a pak na jednu moji otázku o jednom známém člověku řekl - tak s tím a ještě s tamtím člověkem už nespolupracuji, mají blbý názory, nedá se to poslouchat... A dozvěděla jsem se, že vlastně jak ta "kráva", tak ti, se kterými už nespolupracuje, mají názory na dnešní situaci stejné jako já. Na to jsem reagovala - no tak to abych taky odešla... Oni už z minulých setkání vědí, že mám jiný postoj než oni, najednou debatu utnuli s tím, že konec politikaření, budeme se bavit (když jsem řekla tu větu, koukali totiž zaskočeně, že jsem se tak rezolutně ozvala). A když jsem jim pak řekla, že zřejmě všichni patří k těm lidem, kteří si myslí, že v televizi přece musí mluvit pravdu..., stočili debatu jinam. Vedle mě sedící bývalá kolegyně si nechala něco málo vysvětlit, ale skončilo to tím, že ji vlastně politika vůbec nezajímá. Jenom se divila, že tolik času věnuju všelijakým zprávám na internetu a jestli to nevadí očím, a jestli to nejsou dezinformace...:-)

Výsledkem je moje přesvědčení, že jakékoliv argumenty a vysvětlování v Praze je marné. Jsou přesvědčeni, že pravdu mají oni, byť jejich informovanost je nulová. Byli tak nekompromisní a zároveň tak "moudří", že raději situaci uchlácholili - no necháme toho, aby neodešla... Přítel si pak všiml, že žena toho našeho "managera", která pracuje dlouhá léta v rozhlase, měla na mobilu jako tapetu Havla. Doma jsem pak konstatovala, že Pražáky by zřejmě fakt bylo nutné vyhladovět, ale zároveň věřím, že by stejně nic nepochopili. Jen dva z osmi jsme v té společnosti nebyli zabednění nebo "vymytí".

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

To bych Vidlákovi nepřála. Mohl by se tak rozloučit se vším, co ho nejvíc baví a říkat i to, co by jinak neřekl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Terru vyměnit za kolobrndu 😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

přináší to neštěstí a smůlu! Lidé ho vyřvávali na Václaváku, na Letné a vidíte, jak to dopadlo!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

bychom našemu milému Vidlákovi dělat neměli! To si nezaslouží.

Howgh!

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

-----------------------------------------------------------

Odzbrojil armádu, vše dal Ukrajině.“ Nový proamerický poradce Černochové. Máme varování ze Slovenska

29. listopadu 2023 👉 @cz24news

U něj se kloubí arogance, neznalost a aktivismus. Teď už je to váš problém! Opravdu platí, že vrána k vráně si sedá, rovný rovného si hledá!“ To sdělil ParlamentnímListům.cz oblíbený politický analytik ze Slovenska Ján Baránek. Hovořil o bývalém slovenském ministrovi obrany Jaroslavu Naďovi, který už měsíc působí jako poradce české ministryně obrany Jany Černochové.

Pěkný dáreček. Původně začínal ve Ficově straně SMER a působil v řadě politických neziskovek. Následně převlékl kabát a přeběhl k hnutí OL’aNO pod křídla šílence a bohužel i slovenského premiéra Igora Matoviče. Právě v jeho vládě zastával funkci ministra obrany a poté, co tato vláda padla, zůstal v čele resortu obrany a přeběhl už do třetí nově vzniklé strany Demokrati pod vedením nově zvoleného premiéra Eduarda Hegera. Během působení na ministerstvu fakticky učinil slovenskou armádu nebojeschopnou. Protiletadlový systém S-300 bez mrknutí oka poslal na Ukrajinu a stejným směrem následně putovalo třináct migů.“ Takové zprávy běží o Jaroslavu Naďovi, který se stal poradcem české ministryně obrany Jany Černochové, po internetu. Tak se na to pojďme podívat blíže.

Nic pozitivního nezůstalo

.Už v letech 2004 až 2013 pracoval na slovenském ministerstvu obrany. Mezitím byl členem slovenského zastoupení při Evropské unii a v období 2014 až 2018 pracoval pro nevládní organizaci Globsec a její think-tank GLOBSEC Policy Institute. Ostatně těch nevládek poznal hned několik.

Poptali jsme se na něj přímo na Slovensku. „My jsme se ho zbavili a jsme rádi. Je mi líto, že nachází zázemí právě v Česku, protože na Slovensku na něho vzpomínáme jen negativně. Nic pozitivního po něm nezůstalo. Za zmínku stojí jeho zcela neprofesionální komunikace s veřejností a totální selhání ve funkci ministra, pakliže tuto funkci vnímáme jako službu národu a občanům. Naď je u nás symbolem totálně pomýleného nepolitika až nečlověka,“ sdělil ředitel nakladatelství Torden Robert Merva….

Produkt Sorosových organizací

Podle známého slovenského politického analytika Jána Baránka je právě Naď produktem Sorosových organizací. „Hlavní je, že nerozumí bezpečnostní politice a geopolitice. V tom je úplný amatér. A když se vyjadřuje ke geopolitice, tak bez chápání historických souvislostí. To je velmi nebezpečné, protože tak bude vypadat i jeho poradenství. On si neuvědomuje, že unipolární svět skončil a žijeme v multipolárním, čemuž se malé země jako Slovensko, Maďarsko a Česko musí přizpůsobit. Jsme příliš malé země na to, abychom byly závislé jen na jedné velmoci, která má k tomu ještě docela velké problémy. Navíc odzbrojil slovenskou armádu. Ztratili jsme protivzdušnou obranu, protože všechno poslal jako dar na Ukrajinu. Nebezpečné bylo, že to udělal svévolně bez souhlasu parlamentu,“ dodal.

Naď dle Baránka svou neznalostí, ideologickou zkorumpovaností a aktivismem zatáhl Slovensko do velmi nebezpečné situace ve chvíli, kdy je odkázáno na vojenskou pomoc jiných evropských zemí. Nikdy se prý nevěnoval obrannému průmyslu a je mladý natolik, že si ani nevzpomíná na obranný průmysl, který měl v zemi pod Tatrami silnou pozici za bývalého režimu. Na Slovensku je totiž kromě samohybných houfnic Zuzana 2, odminovacích zařízení a vojenských opravárenských závodů tento průmysl v útlumu.

Analytik Baránek nakonec ještě dodá: „To mi připadá, že dostal od kamarádů teplý flek, protože nemohl zůstat na Slovensku. Tady byl tak nenáviděný, že nemohl jít ani do obchodu. Neznám člověka, kterému by bylo líto, že Jaroslav Naď odešel ze Slovenska. Možná někteří pološílenci z jeho okolí. Vždyť nasadil armádu během celoplošného testování za covidu. K občanům se choval na sociálních sítích velmi vulgárně, lidem nadával a napadal je. U něj se kloubí arogance, neznalost a aktivismus. Teď už je to váš problém! Opravdu platí, že vrána k vráně si sedá, rovný rovného si hledá!“

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

Babiš nasadil armádu na kontrolu jestli nepřekračujeme okresy. Na Slovensku asi taky nebude nikdo, komu by vadilo že se nakvindoval k nám.

Průměrný počet slepic: 2.9 (43 hlasů)

.. je Andrej Babiš dar z nebes..

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

ale uznávám, že dnes je to horší. Je jasné, že dav zapomněl na Babišovy průsery, možná se ještě dočkáme, že zapomene i na fialové.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Pánové se nemají rádi. Ženská v tom asi nebude. Tak tedy prachy?

Průměrný počet slepic: 3.6 (37 hlasů)

Ředitel Vojenského opravárenského podniku (VOP CZ) Marek Špok končí. Odvolala ho ministryně obrany Jana Černochová (ODS)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Válek -    Léků je v ČR dostatek, i penicilinu, jen nevím kde jsou.

Síkela -    Němci platí za elektřinu 15 Eur a Češi 200 Eur, protože je Lipská burza v Německu.

Černochová - Sice školství přijde o 11,5 miliardy, ale děti budou mít tu nejmodernější leteckou ochranu.

Rakušan -   Kolik je tu uprchlíků z UA nevím, ale v přepočtu na obyvatele se pořád jedná o násilné činy jednotlivců.

Vystrčil -    Musíme donutit ruské civilní obyvatele, aby dobrovolně opustili Krym.

Fiala -     To, že se ekonomice nedaří, mírně klesá životní úroveň, je výsledkem naší dobré práce.

Pekarová -  Musíme zabránit tomu, aby na Slovensku vyhrál Fico.

Jurečka -    Současní důchodci si za 30 let vzpomenou, že byla tato reforma nutná a udělali jsme správnou věc.

Průměrný počet slepic: 4.9 (115 hlasů)
Trvalý odkaz

Takto sebrané je to dost vypovídající.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Skvělý výkon Vidláka. Jednoduše popsal hlavní příčiny nespokojenosti se současnou vládou. 

Když chci propagovat nějaké hodnoty, tak si současně nemůžu  podřezávat větev.  

Vidlák tady denně vyvolává diskusi a snaží se objektivně popsat aktuální dění a nahradit jednostranný mainstream. Svým přístupem dokázal, že je demokrat.  

Současní rádoby pokračovatele Havla se neštítí použit metody Onálepkuj klidně falešně, pak důkladně Vyšikanuj  a pak ukaž, Kdo je pán

Je tu naštěstí hodně lidi, kteří se snaží s  tímto postupem bojovat a dobrat se k objektivním informacím a podpořit to,  v co  jsme v 89 věřili. Vidlak mezi ně patří , vyčnívá a je úspěšný. 

Naši  aktivističti umělci se dobrovolně  degraduji na tragokomické komedianty, tak si myslím, že  Vidlák má našlápnuto být  významnou osobou v  procesu zavedeni funkčni demokracie  v ČR. Podobně jako jsem chápal snažení Havla v 89, který se o spuštění tohoto  procesu úspěšně snažil,

Diky Vidláku ! 

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (64 hlasů)

se úspěšně snažil ??

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Sjednotil hodně lidi proti totalitnímu režimu. V tom byl úspěšný. To, že byl  naivní a věřil Zapadu je věc jiná. 

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď jsi se zachoval, jako učitelka češtiny. 
 “naděje, v ně vkládané, nezklamali.”

nebo 

nezklamaly!

Tak jsou podmětem ti intervjuci nebo ty naděje? 
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Ač jsou zjevně natvrdlí, nechme jim tam měkké -i-.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Zaubere... :-))

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

nás vždycky podvede. Je to totiž to jediné co vůbec dovede.

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 5 (61 hlas)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

sedí !! 😁1***

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Svému parlamentnímu kontaktu jsem poslal dva návrhy.

 První byl na vedlejšák pro Okamuru - aby si otevřel kurzy seppuku pro vládní politiky. Doufám, že to k Okamurovi doputovalo, stoosmička to bude potřebovat stejně, jako Strakovka.

Druhý byl na udělování speciální ceny za bestiální počiny ve zdravotnictví - hned v několika kategoriích. Jmenovala by se "Krematorium doktora Mengeleho", samozřejmě by šlo o zlaté, stříbrné a bronzové a mělo by podobu ošklivého domečku s velkým hranatým komínem. I zde doufám, že to bylo předáno správným směrem.

Na Parlamentkách Žantovský zveřejnil starší Štefcův návod na státní převrat. Kdysi to měla být sci-fi, ale zase to tu někdo vzal jako manuál...

Sháním právníka na vedení procesu proti České republice, České televizi a Českému rozhlasu ve věci podvodu, vydírání ve věci neoprávněného vybírání koncesionářských poplatků, trvajícího od "spacákové revoluce" (privatizace obou podniků redaktory s požehnáním vlády) do současnosti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Vřavou zpráv v týdnu proplula jedna, že máme novou generální ředitelku Českých center, jakousi Jitku Pánek Jurkovou. A že ji do funkce  jmenoval knedlík. Dle jména a ministerské líhně to bude další třívarlatová pochvan (nemám tam chybu). Prostřední jméno to (zase tam není chyba) osoby dává tušit, odkud vane vítr a že si tahle svoloč vždy vyšetří prachy na zcela zbytečnej flek, neboť nám napovídá, že někdo kol tohoto stvoření se jmenuje Šimon. Ale co je nejvíce k pozvednutí obočí, tak jmenovaná bytost se zaobírá kulturní diplomacií! To mě podrž, ČR si ještě bude s to pořídit zemědělskou diplomacii nebo třeba dopravní diplomacii! A kvůli těmto sračkovitým je potřeba okrást důchodce na penzích, posunovat důchodový věk, zvednout DPH, mít elektriku za 10 Kč a ruskej plyn od překupníků!?

Co na to Mazancová? Nepotřebujeme školskou diplomacii??

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

pořádného chlapa, ale nikdo se nechce obětovat

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak SBU splnila příkaz Londýna „zorganizovat masakr v Buči“

29. listopadu 2023👉 @cz24news

UKRAJINA: Portál Svobodnaja pressa (SP) se ptá Olega Careva, co David Arachamija zapomněl zmínit ve svém skandálním rozhovoru, ve kterém přiznal, že Ukrajina se mohla v dubnu minulého roku vyhnout válce s minimálními ztrátami.

Šéf frakce vládnoucí ukrajinské strany Sluha lidu v Radě David Arachamija svými odhaleními šokoval celou Ukrajinu – ukazuje se, že bylo možné vyhnout se válce a kdyby se byly naplnily dohody dosažené v Istanbulu, nebylo by došlo ani k mnoha tisícům obětí, ani ke ztrátě rozsáhlých území. Ale většina těch nejvíce “postižených Majdanem” měla ještě jeden argument – Buča.

Na Ukrajině mnozí lidé stále slepě věří, že Rusové zorganizovali v Buči masakr. Sami se nutí tomu věřit, protože pokud by to nebylo tak, jak to prezentovala ukrajinská a západní propaganda, zhroutil by se jim svět. Právě proto portál SP požádal politika Olega Careva, aby průběh událostí v Buči uvedl na pravou míru.

Kdo a co udělal. Kdy. A co je nejdůležitější – proč.

Zřejmě i tato odhalení byla důvodem, proč se v noci 27. října v Jaltě pokusili o atentát na Careva, Bylo zahájeno trestní stíhání za pokus o atentát na státního nebo veřejného činitele. V souvislosti s Carevem a členy jeho rodiny byla přijata potřebná bezpečnostní opatření. V současnosti není ohrožen jeho život, zdravotní stav oběti je uspokojivý, uvádí se ve zprávě

SP: Rukopis provokace v Buči silně připomíná události, které se odehrály v syrské Dumě – “bílé přilby”, mrtvé děti, srdceryvná videa … Pak se ukázalo, že to byla inscenace. A jak to bylo v Buči?

OC: Stejně tak. Jen to nebyla inscenace, ale skutečné vraždy skutečných lidí. A nezabíjela je ruská armáda.

Krátce před začátkem speciální vojenské operace (ŠVO) jsem dostal informaci, že ve více oblastech Ukrajiny se sestavují seznamy „nespolehlivých“ lidí – novinářů, politiků, blogerů, kteří by mohli podporovat Ruskou federaci. A bylo jasné, že v případě vyhrocení vztahů s Ruskem je nikdo nezatkne, budou fyzicky zlikvidováni. V té době jsem ve svém Telegram kanálu napsal otevřený dopis, ve kterém jsem takové lidi žádal, aby se v případě vojenského konfliktu co nejvíce starali o sebe, aby pochopili, že žádné soudy nebudou, že se s nimi „vypořádají“ jako s prvními. Osobně jsem jim volal, ale bohužel ne všichni mi tehdy uvěřili.

V každém z oblastních oddělení Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) byla v té době již vytvořena zvláštní komanda, která se spolu s nacionalisty zabývala těmito případy.

A několik dní předtím, než se na Ukrajině začaly medializovat události, které se údajně odehrály v Buči, mě z Kyjeva informovali, že se připravuje grandiózní provokace. Bylo to ve dnech, kdy probíhala jednání v Istanbulu – koncem března.

Už tehdy jsem ve svém příspěvku napsal:

Začíná být jasné, proč SBU po celé zemi zorganizovala skutečný hon na rozumné lidi nebo ty, kteří se jednoduše vyslovili pro spolupráci s Ruskem. Desítky novinářů, veřejných činitelů, aktivistů za lidská práva byly zatčeny a mnozí už byli zabiti. Jejich mrtvoly, jakož i desítky dalších, kteří byli zastřeleni v celách SBU, se dnes převážejí do Irpinu a Buče. V blízké budoucnosti se tam chystají přivézt zahraniční novináře, aby záběry „zvěrstev ruské armády“ obletěly všechna světová média“.

Příkaz k „zorganizování provokace v Buči“ přišel z Londýna prostřednictvím Mi-6 a realizací byl pověřen šéf kontrarozvědky SBU Oleksandr Poklad. Poklad delegoval realizaci na Botsmana. Sergej Korotkich Botsman, neonacista, gangster a dolarový milionář, to jeho lidé provedli všechny vraždy.

Když přišel Pokladův příkaz, Botsman posbíral těla a odvezl je do Buče, kde zaranžoval údajně starý masový hrob, který tam zanechaly ruské jednotky. Rusko to vědělo, a proto žádalo provést genetické zkoumání těl nalezených v Buči. Pokud by se taková expertiza provedla, ukázalo by se, že všichni stoupenci „ruského světa“ nemohli přijít houfně na frontovou linii, aby je tam zabili výstřelem do zátylku. Kromě toho Botsman dal pokyn střílet civilisty z Buče, aby vytvořil důvěryhodný obraz a mrtvoly nechal porozhazované podél cesty. Zabíjeli zejména ty, kteří chodili po ulicích města s bílými pásky na rukávech.

SP: Odkud se vzaly tyto bílé pásky?

Na začátku ZVO jsem byl nedaleko Kyjeva a všiml jsem si, že když místní obyvatelé viděli na ruských autech znaky „V“ a „Z“ a na rukávech našich vojáků bílé pásky, okamžitě začali označovat svá auta a sebe takovými pásky, což mělo označovat: „My nejsme nepřátelé“. A nějak rychle se to rozšířilo po celém předměstí Kyjeva. A když se naše jednotky během přeskupení stáhly, ne každý si hned uvědomil, že musí pásky odložit. Takže Botsmanovi nacisté do nich stříleli – pokud měli takové pásky, byli to nepřátelé.

SP: Myslím si, že je třeba rozdělit události na drobné den po dni, počínaje stažením ruských ozbrojených sil z Buče….

OC: Naše jednotky opustily Buču 30. března a 31. března starosta Buče Anatolij Fedoruk informoval o “vítězství”, tvářil se šťastně, ačkoli proč by se měl těšit, když byly ulice poseté mrtvolami. Samozřejmě, o mnoha občanech nepadlo ani slovo. Ve dnech 1. – 2. dubna do Buče nikoho nepustili a 3. dubna se objevilo první video.

SP: Den předtím, 29. března 2022, skončila jednání v Istanbulu a Ukrajina, jak vyplývá z rozhovoru s Arachamijem, v té době mohla klidně dosáhnout mírové dohody s minimálními ztrátami. A provokaci v Buči začali rozšiřovat hned poté…

Buča se stala Zelenského hlavním argumentem k odmítnutí dohody s Ruskem. Jinak by to Ukrajinci nepochopili, a co je nejdůležitější, Západ by neměl důvod podporovat kyjevský režim.

V souvislosti s jednáními nastala situace, o které se Arachamija ve svém rozhovoru raději nezmínil. Mnozí ruští oligarchové byli ochotni vzdát se značné části, až poloviny svého majetku, aby se vyhnuli sankcím, a Roman Abramovič zastupoval jejich zájmy na jednáních v Istanbulu. V souladu s tím byly Zelenského týmu slíbeny velmi seriózní “bonusy” za podepsání mírových dohod. Jak mi bylo řečeno, Arachamija dokonce dostal něco z toho, co mu bylo slíbeno předem, „aby si zachoval dobrou náladu“. I on připojil svou parafu pod dohodu a poté přišel z Londýna příkaz – žádné dohody.

Za zastavení bojů se velmi aktivně zasazoval i ukrajinský bankéř Denis Kirejev, který se také zúčastnil jednání v Minsku a byl silným zastáncem mírových dohod. Kirejev byl zabit 5. března. Kromě toho byl blízkým spolupracovníkem rozvědky GUR kontrolované USA a zlikvidovali jej důstojníci SBU, kteří byli podřízeni Zelenskému a Mi-6. Jeho vražda byla demonstrativní, aby bylo každému jasné – bude to tak, jak to SBU vyžaduje. A má to přímou souvislost s provokací v Buči. Nesoutěžily mezi sebou GUR a SBU, ale USA a Velká Británie, které se dohadovaly o budoucnosti Ukrajiny. Bohužel zvítězil Londýn.

AUTOR: Oleg Carev

PŘEKLAD: Nová Republika

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

V Banderostánu mrtvý vesničan nebo nevolník nikoho nerozpláče.

Zato v zemích Západních hodnot není problém z pomsty srovnat se zemí vesnice a města i s obvateli.

To bylo po 11.září po pádu Dvojčat.

To se teď provádí v Gaze.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

čili iscenovaný masakr. To byla tenkrát hlavní ruská teorie. Tanky byly opravdu ruské, zničené RPG mezi vilkami, protože velení bylo v rukou starých generálů, kteří pracovali podle manuálů z II. světové. Oběti byly dodány později. Byly tam detaily, které to potvrzují. 

Psal jsem o tom v dubnu 2022.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

taky Tonkingský záliv, zhn saddáma Husseina, chemické zbraně Kadáfího, 11.9., otravy Novičokem, které oběti přežily,  .....

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Sergej Lavrov nevyloučil možnost mírového urovnání konfliktu na Ukrajině, ale varoval před možným podrazem a snahou Západu poskytnout Ukrajině znovu čas a oddech na přezbrojení a obnovu sil, takže válka by mohla po čase znovu pokračovat! A Rusko v roce 2024 vyčlení na válku třetinu svého státního rozpočtu!

...Lavrov vyjádřil skepsi k dohodě o příměří na Ukrajině, protože by reálně hrozilo, že půjde o další podraz Západu jako byly Minské protokoly, kdy cílem nebylo vyřešení občanské války na východě Ukrajiny, ale pouze poskytnutí času Ukrajině, aby se mohla vyzbrojit, vycvičit vojáky a připravit se na vyřešení konfliktu silou a vojenskými prostředky. Přesně před rokem tuto informaci provalila bývalá německá kancléřka Angela Merkel v rozhovoru [1] pro německý Bild a v Moskvě byl z toho skandál, že Rusko bylo podvedeno.

Lavrov zdůraznil, že západní partneři ztratili svůj kredit a důvěryhodnost, takže jakoukoliv nabídku k míru ze strany Západu bude Rusko prý 10x zvažovat, jestli je taková dohoda ve prospěch a v zájmech Ruska. Současně ale nevyloučil, že na západě mohou stále ještě být politici, se kterými Rusko může jednat o míru, takže nedošlo k úplnému zabouchnutí dveří před diplomacií se Západem, ale Rusko si samozřejmě už bude dávat pozor na to, s kým bude jednat a čemu bude věřit.

Kolektivní západ je totiž hlavním viníkem války na Ukrajině v důsledku indukce nezměrné rusofobní hysterie v posledních několika letech v Evropě, která vyvrcholila snahou o zatažení Ukrajiny do NATO a k prohlášení Volodymyra Zelenského, že Ukrajina má právo znovu získat jaderné zbraně, což zaznělo [2] na Mnichovské bezpečnostní konferenci pouhých 5 dní před ruskou invazí na Ukrajinu.

Válka na Ukrajině vypukla 22. února 2014 a zažehla vlnu západem naplánované rusofobie

Ukrajina je viníkem destabilizace bezpečnosti v Evropě, která začala 22. února 2014 po svržení demokraticky zvoleného prezidenta Viktora Janukovyče. Ihned poté začaly jednotky Pravého sektoru s etnickými protiruskými čistkami v Kyjevě a po celé Ukrajině a občanská válka na Ukrajině byla zažehnuta. Tehdy jsem predikoval, že tento převrat povede k vypuknutí války na Ukrajině a k destabilizaci bezpečnosti v celé Evropě.

V Evropě nemůže existovat bezpečnost a mír, pokud některá země Evropě začne provádět etnické čistky proti ruskému etniku, pokud začne zakazovat ruský jazyk, ruskou literaturu, pokud začne odstraňovat sochy ruských velikánů, sochy osvoboditelů, a pokud naopak začne oslavovat válečné zločince, Stěpana Banderu a jeho nacistický odkaz. Ten proces rusofobie se rozjel po roce 2014 z Ukrajiny do celé Evropy.

Indukce rusofobie se stala normou, v Praze dokonce došlo k odstranění pomníku osvoboditele Prahy z roku 1945, maršála Koněva, za čímž stál synek bývalého kariérního velvyslance v Rusku a ve Washingtonu. Tento akt byl poté následován velebením a oslavováním Vlasovců, přičemž se nakonec osvobození Prahy redukovalo na Vlasovce a ukrajinské vojáky Sovětské armády, že prý Prahu neosvobodila Rudá armáda, ale Ukrajinci a Vlasovci.

Toto byly počátky tzv. revizionismu výsledků II. sv. války, což není nic jiného, než snaha o přepisování dějin. Postupně se začnou velebit nacisté, Wehrmacht a esesáci. Je to zkrátka proces, kterým se má v Evropě ukotvit tzv. protiruská fronta, která začala na Ukrajině a má skončit až na Sachalinu. Kolektivní západ dotlačil Rusko až na 6. prioritu, kterou teď Západ najednou nezvládá, jako tradičně a jako obvykle. Proto v té válce umírají Slované, na jedné straně Ukrajinci, na druhé Rusové.

Na Ukrajině probíhá děsivý proces “The Great Replacement”

Přesně takto to vymyslel i Hitler, když obsadil Ukrajinu a vytvořil divizi SS Galizien. Jenže něco se změnilo. V tomto případě běží na Ukrajině genocida, kterou řídí ukrajinský prezident. Mobilizace studentů do 25 let je na spadnutí, je to pokus o likvidaci Ukrajinců, aby uvolněné pozemky, byty, baráky, chalupy, nemovitosti, prostě všechno aby mohl shrábnout západní kapitál, rozuměj banky a investoři z Izraele, z USA a z Evropy. Ten plán je prostý, je průhledný, je viditelný. Zelenský pošle na frontu všechny ukrajinské muže, včetně mládeže do 25 let. Jako to udělal Adolf Hitler v říjnu 1944.

Zůstanou jen starci a ženy, které se potom po válce provdají za nové západní majitele Ukrajiny. Jim porodí nové Ukrajince a tím přejde veškerý majetek rodově a dědičně na zapadčiky. Velká většina z nich přijde na Ukrajinu za účelem investice. Nakoupí ukrajinskou ženu a pozemky, které jí zůstaly bez chlapa, který zahynul na příkaz zelené zrůdy na frontě. Takhle má fungovat na Ukrajině projekt The Great Replacement, tedy velké výměny.

Podobnost ne čistě náhodná

Vybít všechny Ukrajince na frontě a potom je nahradit jinými muži, kteří převezmou Ukrajinu, převezmou pozemky, statky, farmy, podniky, závody, byty, baráky, prostě všechno, společně s ženami. Myslíte, že přeháním? Ani omylem. Takhle totiž pracovali Conquistadoři v Latinské Americe na počátku novověku.

Vybili všechny domorodé muže a potom vytvořili svazky a sňatky s místními ženami, které jim porodili nové elitáře a pány nad novou zemí. Proto nemá Zelenský nic jiného na úkol, než vyvraždit všechny ukrajinské muže tím, že je úmyslně nevycvičené, nevyzbrojené, neošacené a nevystrojené pošle umřít do zákopů. A teď si představte, jestli takový plán mají sionističtí i s dalšími národy v Evropě, až na Ukrajině dojdou ukrajinští muži…..

Šéfredaktor AE News

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

vždycky svině. s Domem Sion jednat nemá význam, nikdy se dohodou nebudou řídit, pokud nebude zcela v jejich prospěch 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

"Takhle totiž pracovali Conquistadoři v Latinské Americe na počátku novověku".

Jedna jediná věta, která názorně dokumentuje, že se lidé vůbec nepoučili z historie. Jak pravil nejen Winston Churchill: "Kdo se nepoučil z minulosti, je odsouzen ji opakovat". Měl by na to myslet každý, koho by u voleb svrběly prsty dát hlas tomu, pro nějž jsou imigranti a multikulturalismus "naším obohacením a šancí pro budoucnost"!

Jen Inků vyvraždilo pár stovek Španělů na 8 milionů a zbytek domorodého národa vymřel na zavlečené nemoci!

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

GENIÁLNÍ PUTIN VČERA KO DEKLASOVAL WASHINGTON A PŘEVZAL ÚPLNOU KONTROLU NAD IRÁKEM! Fantastický diplomatický tah: nová OSA – Moskva-Baku-Bagdád-Teherán vymazala za jediný den výsledek obou válek USA v Zálivu!!! 30. listopadu 2023👉 @cz24news

Hlavní český válečný jestřáb generál Petr Pavel, známý veřejnosti také jako prezident Česka, v úterý 28. listopadu v Římě novinářům nasliboval za všechny Čechy trvalou pomoc Kyjevské Soldatesce v jejím boji proti Moskevskému Gosudarovi, protože vítězství Putina by znamenalo, že i jiné světové režimy ….. se mohou spoléhat na slabost západních demokracií!

A ve středu 29. listopadu se už v Itálii, zřejmě spokojen, jak Putinovi v italském tisku náležitě zavařil, a jak zhatil jeho plány na získávání dalších režimů na ruskou stranu, věnoval svému koníčku, a ukazoval Italům, jak umí hezky jezdit na motorce. Nadšení Italové mu tleskali, jsa spokojeni, neboť jim Generál s madam Černochovou nadělil spoustu luxusně placené práce pro tisíce Italů, kteří budou v příštích desíti letech za stovky miliard, vydřených generálovými politickými kumpány z prostých Čechů, na základně Cameri montovat předražená americká letadla F-35! Když se budou letadla F-35 pro Čechy montovat v Itálii na základně Cameri, je s podivem, že v Česku ani jednoho fialového Tupouna nenapadlo je montovat v Aeru Vodochody! Náš generál je prý hlava otevřená, a má prý i dokonce nezvykle vysoké IQ, se říká. Ale asi tomu tak nebude, protože každý průměrně inteligentní Čech lehce pochopí, že kdyby se letadla montovala ve Vodochodech, luxusní peníze za jejich montáž by putovaly českým zaměstnancům, a od nich do českého státního rozpočtu! Co napadne každého českého Šmoulu, nenapadlo žádného fialového Tupouna! A podle toho také boj západní koalice fialových Tupounů proti moskevskému Gosudarovi neslavně dopadá!

Nejnověji vešlo včera ve známost, že Putin, místo toho, aby se 28. listopadu před Rusy předváděl společně s Nočními vlky, že umí také jezdit motorce, jak se předváděl náš PePa v Itálii, usilovně jednal s vládou Iráku, a ta předevčírem potvrdila, že Rusko přebírá úplnou kontrolu nad iráckým ropným průmyslem!! Včera tak došlo přesně k tomu, před čím už v roce 2021 varovala náměstkyně ministra obrany USA pro Střední Východ Dana Stroul, která předpověděla, že Rusko využije přesunu pozornosti USA do jiných oblastí světa, (Ukrajina, Tchaj-wan, Izrael), a převezme kontrolu nad oblastí Perského zálivu, a tamním ropným a energetickým průmyslem. Dana Stroul, náměstkyně ministra obrany USA, která už v roce 2021 předpověděla, že Putin brzy ovládne Irák, jak se včera stalo.

Putinovo včerejší převzetí kontroly nad iráckou ropou nespadlo z čistého nebe. Jak jsem již několikráte vysvětloval, Putin své operace plánuje vždy s několikaletým předstihem a jsou složené z mistrovských nezávislých tahů, které se teprve na konci řetězce projeví ve svém celku.

Už v roce 2017 zahájil Putin první kroky, kdy využil nenažranosti Washingtonu při rozdělování zisků z těžby ropy v Iráku, který USA v poslední válce v Zálivu obsadily. USA se nechtěly o své zisky dělit s iráckými Kurdy, jak jim v roce 2014 písemně zaručily, za jejich vojenskou podporu proti tlupám teroristů ISIL a proti ruskému spojenci syrskému Bašárovi Assadovi. Mazaný Putin tehdy vyslal své agenty do Turecka a Kurdistánu, a ti místním hlavounům vysvětlili, že v Kurdistánu na severu Iráku vytěžená ropa se nemusí prodávat přes jihoirácké přístavy, když se o zisk z jejího prodeje USA nehodlají s Kurdy dělit, ale přes Turecko, a pod hlavičkou ruských společností. Turecký Erdogan, zavilý arcinepřítel Kurdů si rychle spočítal, že na obchodu vydělá miliardy USD, a spolčil se Kurdy a Rusy. Než Washington pochopil, co se na severu Iráku odehrává, Kurdové provedli referendum o odtržení od Iráku, zabavili ropná pole a těžební zařízení, které USA celé roky neudržovaly, a jen ždímaly, a prodali vše Rusům. Putin za to vyplatil Kurdům na dřevo zálohu 1.5 miliardy USD, která se bezúročně splácí z prodejů kurdské ropy přes Turecko. A převzal od Kurdů zadarmo 80% podíl na ropných polích, a 60% podíl na místních ropovodech, ale okamžitě je za 1.8 miliardy USD začal modernizovat, a zvětšovat jejich kapacitu. Kurdové a Turci začali bohatnout, a irácká vláda v Bagdádu si uvědomila, že ruský model správy ropných polí, založený na zvyšování těžby a potrubních kapacit by Bagdádu přihrál potřebné miliardy dolarů, a ještě by se zbavili dohledu USA!!

Jakmile Putin rozjel své ropné kšefty s Iráckými Kurdy, ti začali bohatnout, a nakupovat zbraně, a vzkazovat do Bagdádu, že se odtrhnou od Iráku nejen de iure, ale i de facto. Irácké kurdské bojůvky rychle sílili, a Bagdád nespokojený se svým americkým ochráncem, který celou situaci jen užasle pozoroval a neodvážil se zasáhnout, vyslal za Putinem posly, a ti navrhli, že kurdský model správy ropných polí by se Bagdádu také zamlouval, a Putin zvyklý, že Rusko je složeno z řady autonomních regionů a oblastí, které mají zaručené zisky z přírodních zdrojů na svém území, Iráčanům navrhl, autonomii Kurdů v Iráku po Ruském vzoru. V Bagdádu okamžitě zaplesali radostí, protože Putinovo řešení zabíjí tři mouchy jednou ranou – (1) Irák bude zachován jako federálně autonomní stát. (2) Irácké příjmy z ruského ropného modelu budou značně vyšší než z prodeje pod taktovkou USA. (3) Irák získá silné spojence Rusko, Čínu a Irán, a bude od nich moci nakupovat levné zbraně místo drahých amerických a evropských!

A jak Putin naplánoval, včera vešlo ve známost – ruský Lukoil vykoupil od Japonců a USA poslední zbytky jejich podílů (40%) na největším iráckém ropném poli Eridu, a od dnešního dne Rusko kontroluje jak severní kurdská, tak jihoirácká ropná pole. Nyní se očekávají masivní ruské, čínské a saudské investice do produkce ropy a plynu v Iráku! A Irák samozřejmě začne nakupovat zboží a zbraně z Iránu, Číny, Indie, Ruska, Turecka a Běloruska! Další vývozní trh pro evropské zboží je ztracen, a další zdroj levných energií pro Čínu a Indii zahájí svou produkci! Válku Ukrajiny proti Rusku nevyhraje generál PePa tím, že se bude projíždět na motorce a dělat haura před novináři, jak je statečný. Ale Putin, který plánuje, počítá, a chová se jako manažer! Proto nám nezbývá než rychle nahradit politické tlučhuby a mediální chvástaly schopnými manažery, kteří rozumí obchodu, ekonomice i financím, vyznají se v mezinárodní politice i obchodu, a pokud možno mají také sociální cítění. A proto vstupujte do politiky a nahraďte současné neschopné fialové Tupouny, a hlavně volte schopné politiky! AUTOR: Michael Svatoš

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Putin, Lavrov nebo Pjakin na takového borce, jakým je bakalář na našem Ministerstvu zahraniční idiocie!

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)