Za měsíc...

Autor

https://www.litterate.cz/za-mesic/

Krátký odborářský úvodník:

Dost se tu řešilo, že demonstrace Česko na prvním místě svolávají dva sprostí podezřelí, kteří mají neprůhledné financování, stojí za nimi někdo úplně jiný a tak bude lepší se k tomu raději nehlásit, protože to stejně jen odvádí pozornost, určitě jsou v tom nějaké temné rejdy, aby někdo po zádech demonstrantů vyšplhal do funkcí a osobně se obohatil. Navíc taková demonstrace jen upustí páru v natlakovaném papiňáku.

Mimochodem, nikdy jsem nepochopil, co by se stalo, kdyby se pára neupouštěla a demonstrace nebyly. To jako by lidi seděli doma a jednoho dne se naštvali se tak, že by pak jako něco naráz udělali? Bez vůdců, bez svolávatelů, bez organizace? Bez kázně?

Včera na Václaváku demonstrovali odboráři… Středula si dělal prezidentskou kampaň a s ním promluvila i Klimatická mládež.

Máte pocit, že tohle bylo lepší? Že teď už to svolával ten pravý? Dokázal tam dostat pár tisíc lidí a mluvili tam úplně z cesty. Chudák Krása a jeho tělesně postižení. Těm muselo být jasné, že vládní politiku schytají první a žádný prezident Středula jim nepomůže.

Už víte, proč je lepší Vrábel a Havel? Už víte, proč je lepší to neprůhledné financování a nejasné zázemí? Tady jste viděli opak. Profesionální organizaci, ale naprosto vykastrované promluvy.

Přátelé, pochopme, že máme tyhle dva podivné týpky za kterými stojí menší politické straničky. Nic víc prostě k dispozici není. Žádný blanický rytíř nepřijede. Česko na prvním místě, tak jak jste to viděli a zažili. A pokud vám to není dost nóbl, tak vám bude muset vonět Blyštivý Péťa a jeho skvadra. Je to na vás.

Havle, Vrábele… kluci nebuďte hloupí. Pořád je to ještě vaše dílo. Pořád jste to vy, kdo dokázal naplnit Václavák. Nebo mám volat po tom, aby to za vás vzal Jindra Rajchl, jako jediný, kdo má ještě nějakou autoritu? Vy to nevidíte? Nevidíte, jak obrovskou příležitost si ničíte? Ani odboráři nejsou schopní ničeho pořádného. Dejte se dohromady, podejte si ruce, spolupracujte a připravujte budoucnost, ve které bude místo pro oba. Jestli to neuděláte, tak brzy zjistíte, že i na vás přijde jen pár tisíc lidí a mezi vámi a neschopným Středulou nebude žádný rozdíl. Nebuďte blbí.

 

 

A teď už dnešní text:

Za měsíc skončí lhůta pro podávání kandidátních listin na prezidenta. Do 8. listopadu se mohou rozhodnout ještě další zájemci. Ale i kdyby se už nikdo další nepřidal, je tam figur jak na orloji. Nebudu je ani jmenovat všechny, jen krátce připomenu známější tváře: Blaško, Bašta, Nerudová, Pavel, Fischer, Středula, Zima, Vitásková, Skála, Březina, Janeček, Michálek, Turánek. Pak je tam ještě několik aktivistů, kteří se zúčastnit chtějí, ale nikdo neví, jestli dají dohromady podpisy.

Záměrně jsem vynechal Andreje Babiše, jakožto nejtěžší váhu prvního kola. Republiku má objetou, kampaň dělá už dávno, nepotřebuje sbírat podpisy, protože ho navrhnou jeho vlastní poslanci. Jen… se ještě neví, jestli do toho půjde.

Co si budeme povídat, pokud Andrejko bude kandidovat, je celkem pravděpodobné, že se dostane do druhého kola. Je těžkou váhou naší politické scény, jeho jméno zná úplně každý, k tomu má za sebou libovolně velký profesionální tým velmi kvalitních poradců. Ale, poradci mu už zřejmě řekli, že i když bude mít v prvním kole největší podporu, ve druhém to nejspíš projede, protože sice má třicet procent příznivců, ale také má čtyřicet procent bytostných odpůrců, kteří by (slovy předáka Kojaty) raději dopustili, „aby psí ocas nebo oslí hovno usedlo na svatý stolec,“ jen ne Andrej Babiš.

Poslední volby do senátu to celkem potvrdily. Andrej už nemá koho dalšího zmobilizovat.

Už jsem tu psal, že Babiš může druhé kolo vyhrát snad jedině proti Petru Pavlovi, protože to byl stejný aparátčík jako sám Andrejko a pokud by se na generála nalilo dost špíny z minulosti (a že jí je), tak by si Andrejovi odpůrci mohli říct, že je to výběr mezi ďáblem a belzebubem a zůstanou na druhé kolo raději doma. Další Babišova šance by byla, kdyby se s ním do druhého kola probojoval Skála nebo Bašta. To jsou přece henti komunisti a fašisti, to by to správný uvědomělý ojroobčan snad raději hodil Veľkému Bociánovi.

Na druhou stranu… představte si, že by Andrej nekandidoval a místo sebe dal Schillerovou nebo Havlíčka. To se nám ten peloton docela srovnává, ne? Byly by to volby bez výrazného kandidáta. Najednou by tam nebyl nikdo, kdo by od začátku přes všechny vyčníval. Jasně, průzkumy by ukázaly, že největší šanci mají Pavel a Nerudová. Ale ono ještě dojde na předvolební debaty, podle kterých se rozhoduje hodně lidí, mnohem víc by záleželo by na vhodně zvolené kampani a…. ano, milé děti, znovu to zopakuju, protože je to můj politický evrgrýn… Alternativa by mohla být jazýčkem na vahách, protože cca 15% buranů a dezinformátorů by mohlo nějakého kandidáta docela slušně postrčit kupředu. Dokonce by se v krajním případě mohlo stát, že by se tento kandidát probojoval do druhého kola.

Přidejte si k tomu očekávatelnou situaci s energiemi a nedostatkem… hele, tam by se mohly dít zajímavé věci. Obzvlášť, kdyby onen kandidát uměl tyto problémy ve své kampani artikulovat.

Jinak samozřejmě nemáme skoro šanci, protože o hlasy Alternativy se budou ucházet nejméně čtyři kandidáti a možná jich ještě přibude. To celkem spolehlivě voliče rozmělní, aby se nedostal ani jeden z nich a tím pádem se v druhém kole budeme rozhodovat mezi českou Čaputovou a českým Pichonetem. To jen tak na okraj, abyste pak zase někdo neříkali, že jsem vinen tím, že jsem ve vás vzbudil falešné naděje a díky tomu mě už nemáte rádi.

Já samozřejmě zůstanu věrný tomu, co tady už rok melduju. Je nutné se spojit, je nutné spolu taktizovat, je nutné držet pohromadě, je nutné si vybrat jednoho kandidáta a udělat všechno pro to, aby byl zvolen. Nejen na fejsbůku, ale i komunikací se sousedy. Volby rozhodnou ti, kteří vyrazí do volební místnosti a rozhodně je nerozhodnou ti, co zůstanou brblat doma. Každý kandidát má nějaký škraloup, na každého se dají vytáhnout hříchy minulosti, což se všechno během příštích tří měsíců stane.

Podle mě má alternativa problém především s tím, že se snaží zjistit, kdo je hodný a kdo je zlý, aby pak pokaždé zjistila, že všichni jsou zlí. Já říkám, že máme zjišťovat, kdo vyhraje a kdo prohraje a podle toho jít volit.

Každý kandidát má své pevné voličské jádro, každý kandidát může na poslední chvíli selhat, každý může říct v televizi nějakou blbost, kterou nepůjde vzít zpět. Vzpomeňte si, že Schwarzenbergovi prohrála volby neznalost hymny a jedna blbá věta o tom, že Beneš patří před soud do Haagu a Drahošovi zlomilo vaz, že seděl na křesle jako králíček před kobrou. Tohle všechno se v bledě modrém stane i teď.

Předpokládejme, že se naplní moje slova a Babiš na prezidenta kandidovat nebude… Neměli bychom se trochu připravit dopředu a prokydat si použitelné kandidáty? Neměli bychom se alespoň pokusit si jednoho vybrat a při trošce štěstí ho protlačit do druhého kola? Když tam pak bude říkat slova jako „drahota, bída, zima, plyn, nezaměstnanost, kretén Fiala“ a podobně, tak by třeba mohl i nenadále uspět. Volby jsou v lednu. To už bychom měli být v ojrožumpě až po krk.

Tož tímto nastoluji vidlácké hledání kandidáta. Hledáme toho, který bude schopen co nejplynněji vyslovit slova o zimě a bídě, který bude mít pochopení pro lidové protesty proti zkáze naší země, který bude schopen to říct i když mu moderátoři budou skákat do řeči… a kdyby ještě jako bonus uměl i pojmenovat příčiny, tak by to bylo super.

Znáte se osobně s některým z kandidátů? Stojíte o to, aby jeho jméno tady na Kydech zaznělo? Aby dostal svoji reklamu, případně celý medailonek? Spojte nás. V tomto případě netrvám na tom, aby přijel za mnou. Klidně dojedu já za ním. Budu se ho ptát na jeho vztah k Pětidemolici, budu se ho ptát na jeho vztah k demonstracím a zeptám se ho, jak by řešil současnou energetickou krizi. Co zjistím, to vám tady přednesu a budu každopádně hodný. Pak to tady budeme celý prosinec a leden prokydávat a jedno jméno pak podpoříme. Bude to další zbytečný pokus o jednotu mezi alternativou.

Já vím, že definice šílenství je dělat stejné věci a očekávat jiné výsledky. Ale copak mohu jednat jinak? Alternativa má 15% hlasů. To je v konstelaci bez Babiše docela slušná síla. Jen… kdyby se nedrobily. Tož si dáme další pokus o sjednocení. Dnes skončím slovy generála Pattona. „Následujte mě, nebo mi jděte z cesty!“

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vitásková

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Vitásková, Bašta, Paroubek, Drulák .... Zwyrtek-Hamplová ...

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Jste oběti obludneho podvodu a za žadnou cenu se to NESMITE dozvêdet!Nemůžete proto ani svobodně sepsat svoje potqřeby a i pwan Vidlsk vam tu asimusi psat bludy a nedokaže vam a sobe pomoci!
Uvedu qdůkaz
Podivejte se všichni do Ustavy hned do prvniho članku,ODS president tsm UMYSLNE nedal SOCIALNI STAT!Tak jste tedy byli a jste dqle doslova vykastrovani a bylo a je je dale možne vas všechny tahat na vařene nudli!
Proto se nemate kde odvolat a neomarxisticka vlada bude dale pokraačovat v systemu absence Solidarity ve ve vaem rabovani!
To vam nesmi nikdo pověsit na sklo a tak budete umučeni zimou a hidou a hladem!
No jen se zeptejte toho panwa VIDLAKA zda to napiše doktoru Skalovi,ktery se tu neinformuje přesto,qe ma vlastni telqevizi a simultanku,kde seq qlide ptaji křqii KDE JE CHYBA a on to nevi!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Chce být pry tak asi fujerem demokracie čumilů a tak piše panuSasinovi,že ničemu nerozumi!Zkusime ho podepřit!Jeho oblibeny favorit ten advokat z PRO ten ho uplně oblafl!

Aby to bylo po lopatě srozumitelne,nevime nikdo jakou ma intelektualni kapacitu , tak by mu měl pan Sasin doporučit zeptat se toho PRO apparata jestli ma v programu změnu režimu na aspon Socialni stat,když nevi co je to Solidarni stat a PNZ je pro něho uplna mlhovina vesmirnych dalek !Jednoducha véc je pak at odpovi ten miglanc demoška chefe , jen ANO nebo NE a at nam to tady pan Vidlak da jako jeho odpoved na sklo a k tomu i jeho recet jak to zmachrovat konkretně,kdya je ten doktor!

Tak se může zeptat kadeho na sve zabijačce a k tomu napsat jak tomu terminu techniku rozumi SAM a jak si pedstavuje definici!
To by pro začatek te hry na slepou babu politikovi zaatečnikovi stačilo v tom čisle jsou totiž plsny potreb voličů s i massa penez co se do nas vejde!Možna,že nas tady všechny pekvapi a pujdeme do kolen jaky je to prima fujer!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

tak pošlete panu doktorovi Skalovi sms na jeho www.stripkyzesveta.cz ze ho tady čeka diskuze a cela elita SV tj možnych 8 milionu voličů i s prima navrhem programu a když to neudlelate budete ochuzen o vzdělani profi politika!
On bude mit z vas strach,tak mu napißte,že tu ma za sebe poslat ve vlastnim zajmu nahradu v podobe emisara!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

A hlavně nebude chapat co za pumu ty ti pismena maji v naboji s neobjevi sew tady ,abychomji to vysvětlili tak to by byla jen rana do komina a tsk ji to sdělte pane Vidlaku ,e tu na ni čeksmqe a ona nikde!
No ni?q

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

A to alternativu nenapadne, že když se dokázalo dostavit cirka 100.000 lidí na Václavák na obě demonstrace a asi 50.000 na tu odborářů(jo pan Středula je pan Středula, ale každá demoška je nám teď dobrá), že když máme k dispozici volit Skálu, Vitáskovou či Turánka, dle toho ke komu máme sympatie, tak ve výsledku součtu všech hlasů alternativy, by si naši kandidáti mohli předat své sbírky hlasů? Když napříklaf pan Skála bude mít více hlasů než paní Vitásková, či pan doktor Turánek tak mu prostě hlasy svých voličů předají? A to by bylo, aby se nedostal některý z nich do druhého kola. Dokázali se sjednotit v odporu proti Pětikolce, tak se snad dokáží domluvit i na směru vedení naší společnosti. Vždyť se do Prahy slétli z alternativ celé EU, jak řekli, stala se Praha pro ně vzorem. A dnes mi stále častěji příjdou na mysl slova pana Jana Petránka, že má naše společnost na to, aby se vydala cestou mezi komunismem a kapitalismem, oboje jsme si v historii vyzkoušeli, oboje varianty měly svá pro a proti, tak víme co chceme a co ne. Zařiďme se podle toho. Držím nám palce a přeji úspěch. A když ne, tak ti co zůstali doma, uslyší od našich kandidátů, které budou muset vzít média na milost a pustit do světa jejich názory, což se konečně dostane k našim občanům, co na demošku nepřišli a úplně hloupí nejsou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska by plnej václavák neměl nikdo. Po volbách spousta lidí usoudila. že minimálně 2 měsíce nemá cenu demonstrovat. Lidi musej padnout na hubu ještě mnohem víc, jinak se neproberou. Za dva za tři měsíce až nebude plyn a nebudou prachy a bude se propouštět se možná ješte pár lidí probere.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Program Narodnich Zajmu je tam tzv alternatiqvqaq v roli vykastrovaneho eunucha a může si řqvat demisi k potěšeni majitelů moci,ktere si k svemu vykastovani ohlupeny dav znovu a znovu zvoli do smrti!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Stejná fraška jako gdyž HisTórici tvrdili jak si zbožný lid volil svého krále.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Hledá se jednota tam, kde není možná. Slovo "alternativa" je pojmenování pro prakticky kohokoli mimo hlavní proud konformní politiky. Může to být na jedné straně monarchista, na druhé komunista, na jedné libertarián, na druhé socialista. Ti se těžko někdy na něčem dohodnou, leda by byl kandidát mrtvý či vymyšlený. To jsem ostatně doporučoval hned při zavedení přímé volby. Stanovme doživotním prezidentem Járu Cimrmana, beztak je to zcela zbytečná funkce. Ostudu nám ale určitě neudělá.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

aby se přidala k piratům,ti chtěji v tom svem neqomarxismu,nakukat vašim dětem ve školce,že si maji dat namontovwat micinky misto pindila qa je to pry fajnn!
Tak si ty piraty dale volte alternativo qq ,aby k tomu,že ty male deti se budou chtit dat vykastrovat,odmalička chtit qqqi travu a pakq dosp3li rajtovat na jejich mrtvych oslech !
Alternativcqqi dejte si do znaku PNZ a řvěte na demonstraci PNZ,PNZ a tqo bude znamenat,že prosazujete penize na prvnim miste a ne cypoviny!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

ANNO.Nemám nic proti vašim názorům,ale začněte prosím psát česky!Nevím jestli je to nějaká hantýrka kterou neznám,nebo ty příspěvky píšete za jízdy autem,kazdopádně ty zkomolenimy se fakt blbě čtou.Díky za pochopení

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Chapu vas,ale i kdyby se mi podařilo napsat něco bez tzv chyb,hned kdosi kdo mi tu piše ,že vi kdo jsem, to zkomoli!Je to totiž obsah,ktery režim pochopil jako mimořadně pro neho nebezpečny,
Jen si představte,že režim vas okrada o dvě třetiny mezd a to 33 let a vy to tu dokažete napsat jsk, to je nebezpeči,ktere si zdejši komentatoři neuvedomuji zejmena proto,že to doposud ani jeden politik nedokazal jak vidite nebo ne, odhalit s když to tu napiši JA musi to byt zdemolovano tak,aby jste si nestěžovsli na režim,ale na mě,ktera to tu napiše sice jasně,ale pro vas jakoby nesrozumitelne!
Chcete,aby jste tomu rozumeli a ja vam to mam v těchto podminkach nesolidarity vysvětlovat?
To je pro režim zla znicujici a oni to vi, jak vas oblbovat a obracet proti těm,ktei jskoby prozrazovali ,kde vas de fakto a doslova sproste vykleštuji!qqaaaaaa
Ptejte se proto intelektualu a intelektualek co znamena SOCIALNI STAT jako definice a obsah,nemohu vam to v situaci, kdy mi rabuji klabostnici a vam chybi identifikace pojmů, nalevat do hlav!
Oprava auta je pro automechanika hračka,ale vy nepochopite co na př je vaha vzduchu,křiva hlava atd!To u Společnosti,ktera potrebuje opravu proto dost těžko pochopite zkuste se zeptat konkretne ČEMU nerozumite a to mi tu napiste nebo taky ne!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

No a proč to neudělat jako pětkaři - alternativa může postavit také více kandidátů z jednotlivých proudů - i když pro alternativu nejspíš nemá cenu tříštit síly,...leda by nám onen Rychetský přizpůsobil pravidla. Ale on jako zajisté navýsost čestný člověk to neudělá. Totiž - úplatky nebrat,....

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Je skutečne zaqjimave,že nikdo nechce napsat do emajlu,ani jeden vidlak ,tomu vlasteneckemu ne užq KSČM kandidatovi Skalovi ,kde ma chybu qqq a proč tim padem chce a odkopavwat voliče z SV!
Oj oj oj bože moj Viflaku vymeň ty knedliky,q jinak nas ta skala fakt nevytrhne a nepobavime se!CHLEB a HRY no muerte!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Eh, prý Cimrman,.... Na Valašsku měli svého krále, proč bychom si my zde nemohli zvolit svého Vidláckého krále a nominovat jej na presidenta, měl by dvakrát hlavu lidem pomazanou,.....

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

A já bych jej jakožto samozvanec do třetice všeho dobrého i zlého vodou pokřtila.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak si hrajte na vaalašskeho krale beztak je to neznaboh a nvi nic o politice jsko my tady anděle pravdy gardisti pokroku svobody a boje za naše potřeby !Qqqq
To si maji kapitalsti dat za rameček misto zdrclych ksndidatu na presidenta ktery nas ma vest do systemu Sq:-P WWBAैै a my se nesmime ptat

KDE JE NAS KRAqWWSKY BIFTEK! A oni nam daji jen ponravy a zdarma i chudobu,když se tu budeme mrcasit v jejich individualismu!

No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

A tak samozřejmě by ten náš z vůl-e lidu vyvolený musel míti jasný a srozumitelný PNZ - program národních zájmů. Jinak by se z něj časem z vůl-e lidu stal jen ten zvolený vůl bez tahu na branku. To by bylo další zvrtnutí. Je třeba, Jak říkával sám Jan Amos: "Uč se dítko moudrým býti."

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

velmi blizko pravdě a tak jedině co chybi je rozebrat prvnivh 5 postulatů,aby si voliči prohlidli co je treba vysdovat po nasšich tzv zastupcich!
PBBBBNLLLLLLLLL
To je to sjednoceni na na programu potreb voličů a tento program je i flexibilni,takže lze tam nejen hladat pravdu,ale i dodat vlastni bod pro ty,kteri by sice chtěli najit ty potřeby,pro všchnyaa,ale vyznajimse pouze v sektoru zemedelstvi a domnivsji se ,e pracd je tolik,že si s nimi nevi rady a tak se sjednotit pro znamena jakousi chimeru v mlze a to je tak cele!

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

velmi blizko pravdě a tak jedině co chybi je rozebrat prvnivh 5 postulatů,aby si voliči prohlidli co je treba vysdovat po nasšich tzv zastupcich!
PBBBBNLLLLLLLLL
To je to sjednoceni na na programu potreb voličů a tento program je i flexibilni,takže lze tam nejen hladat pravdu,ale i dodat vlastni bod pro ty,kteri by sice chtěli najit ty potřeby,pro všchnyaa,ale vyznajimse pouze v sektoru zemedelstvi a domnivsji se ,e pracd je tolik,že si s nimi nevi rady a tak se sjednotit pro znamena jakousi chimeru v mlze a to je tak cele!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

velmi blizko pravdě a tak jedině co chybi je rozebrat prvnivh 5 postulatů,aby si voliči prohlidli co je treba vysdovat po nasšich tzv zastupcich!
PBBBBNLLLLLLLLL
To je to sjednoceni na na programu potreb voličů a tento program je i flexibilni,takže lze tam nejen hladat pravdu,ale i dodat vlastni bod pro ty,kteri by sice chtěli najit ty potřeby,pro všchnyaa,ale vyznajimse pouze v sektoru zemedelstvi a domnivsji se ,e pracd je tolik,že si s nimi nevi rady a tak se sjednotit pro znamena jakousi chimeru v mlze a to je tak cele!

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

velmi blizko pravdě a tak jedině co chybi je rozebrat prvnivh 5 postulatů,aby si voliči prohlidli co je treba vysdovat po nasšich tzv zastupcich!
PBBBBNLLLLLLLLL
To je to sjednoceni na na programu potreb voličů a tento program je i flexibilni,takže lze tam nejen hladat pravdu,ale i dodat vlastni bod pro ty,kteri by sice chtěli najit ty potřeby,pro všchnyaa,ale vyznajimse pouze v sektoru zemedelstvi a domnivsji se ,e pracd je tolik,že si s nimi nevi rady a tak se sjednotit pro znamena jakousi chimeru v mlze a to je tak cele!

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Tak jsem to tiskla znvu a znovu a vysledek se tu projevil duplicetne a tak mam byt vinna,že kdosi zaspal nekomolil mi chvolku text a honem mi to zkomolil aspon dodatečne tim PBBB?....
To je u kurev co me tu chteji nasrat v situaci nesolidarity a lhostejnosti ignorance ostatnich,kteri nevi,ze maji křičet PNZ,PNZ tedy penize jsou na prvnim miste fakt ostuda ,ze se mě enske typu mistr HUS nezastanou!Ze to hnuj?
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

U mne se zatím neobjevil vhodný kandidát na prezidenta,někde jsem zaznamenal,snad pan Turánek bude kandidovat.Také jsem zaznamenal,že snad ANO postaví kandidáta a to prozatím velvyslanec v Izraeli
Najednou zjišťuji,proč pan Blaško opustil SPD,nedostal podporu od SPD,kterou dostal pan Bašta.U toho bych dodal,pan Blažko by mohl dosáhnout lepší výsledek,než pan Bašta.
Vitásková je Zemanův kůň,pomáhala Zemanovi rozprodat Transgas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

z vlasteneckých kandidátů je nejlepší Skála...
To může napsat jen debil!
Skála vítal v 68 okupační vojska na Ruzyni a nějaké vypatlané hlavy ho považují za vlastence?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

To by se nám teď hodil Ruský plyn,ale když vzýváme jiné božstva,Ruský plyn je fuj.
Skála by měl být za hrdinu,teď by znova uvítal Ruský plyn.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

ty "chytráčku", že Skála ve svých 16 letech vítal okupační vojska někde na Ruzyni. Ale když už máš tu vypatlanou hlavu, tak budiž...

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skála: Sovětská vojska jsem vítal 21. srpna za úsvitu na Ruzyni
MÍSTOPŘEDSEDA KSČM V ŽIVOTOPISE PRO STB
Echo 24

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

A co nám to Echo napovídá o vlastencovi Petru Pavlovi?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

21.srpna 1968 by neuvítal na Ruzyni nic , protože Sověti tam přistáli od 22,00 20.srpna a 21.srpna by se tam ani nepřiblížil. Anebo by v tom životopise z Échachacha muselo být dopsáno , že ho Sověti postřelili či zatkli.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

1918-1948 Vznik republiky, okupace, válka, kolik že našich padlo, či byl jinak jejich život zmařen?
1948 - následek předchozích 30-ti let.
1948-1968 - obnova republiky po válce, padesátá léta, ...
1968 - snaha o změnu režimu, příchod tzv. spojeneckých vojsk
1968-1989 - vojska na našem území, tzv. normalizace, snaha mnohých komunistů, kteří "neuváženě" položili partajkartu o návrat zpět,...
postupně zklidnění situace, výstavba dálnice, bytů, prosperita v zemědělství i dalších oborech (v rámci našich tehdejších možností)
1989 - převrat
1989 - 2022 většina z nás uplynulých 33 let důvěrně zná. Každý má svůj názor na to, co se dělo, kam jsme vstoupili, jaké klady, či mínusy nám to přineslo, kam se to vyvíjí.
Báli se lidé více do r. 1989, kdy šli cinkat klíči, nebo nyní, kdy jsou daleko bezmocnější, necítí podporu vlastních lidí vládou, státem?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Copak válka trvala do roku 48?
Copak obnova republiky začala až od roku 48?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já v těch datech nepsala o zahájení, ani ukončení válek,....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souhlas s Vidlákem. Až na to, že bych spíše věřila faktu, že covid nevznikl jen tak, že lidé sežrali zvířátko, které neměli..., ale že byl "vyšlechtěn" v laboratořích a následně vypuštěn s úmyslem, jak to bude fungovat a co to udělá.., což se nejspíš vymklo z rukou (nebo taky nevymklo). K tomu se ale nikdo nikdy nepřizná.
Ad další - pokud je pravda, že národ má vládu takovou, jakou si zaslouží, tak teď to bude platit i o prezidentovi. Vlastenectví? To je u všech těch, co se prohlásili za kandidáty, ze kterých se má vybírat, z 90% (možná z 99%) na druhé koleji. Pokud tedy nepůjde tato vláda od válu, ale ještě k ní přibyde jí nakloněný prezident, můžeme si tu klofat, jak chceme, ale to bude to jediný, co nám zbyde.
Já bych volila člověka, který si i v dnešní době dovolí hovořit tak, že mu za jeho názory hrozí vyhazovem z práce, od svého nadřízeného dostává vytýkací dopisy..., ale přesto tak hovoří. Má zkušenosti velvyslance ve Francii, umí reprezentovat, má jazykové vybavení, a v dnešní době se nebojí postavit proti názorům mainstreamu. Ale to by se musel cpát do role kandidáta tak, jako se tam cpou ti, co na to nemají, v lepším případě by ho musela přesvědčit nějaká strana nebo hnutí. Případně vícero stran a vícero hnutí - například všechny ty, za které zúčastnění promlouvali při demonstracích na pódiu, přičemž by museli na chvíli odhodit svoje ego a (proboha už) jednou v životě, když to nejde u voleb, táhnout za jeden provaz. Politolog a profesor Petr Drulák, to by byl prezident, za kterého bych se nemusela stydět.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Ten by byl opravdu skvělý

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtělo by to člověka který myslí na svůj stát, své lidi a jejich dobro. Nikoho kdo se neustále otáčí na východ nebo západ či nedejbože EU. Ale co si budeme, průser je to, že "lezeme"do zadku EU s ukrajinským fanatismem, že oni bojují za naši svobodu a to prezident asi nezmění, ať by to byl kdokoliv.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Zaspala (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za Prahu se už bojovalo na tolika místech a každý by nás nejraději ubezdušil.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kdysi jsem něco četl, odvolávali se tam snad na analýzy tajných služeb, a 15% stačí na vyvolání změny, převratu, apod.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pořád je lepší mít dobrého prezidenta (např. Druláka) než blbou vládu a blbého prezidenta. Vláda se dá odvolat, prezident těžko, ten tu bude 5 let. Dovede si někdo představit, že bude 5 let reprezentovat naši vlast Pavel, Středula, Hilšer, Fischer, Bašta, Nerudová...?
To už i "čórnutá propiska v přímém přenosu" by byla znovu lepším řešením.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Venca Klausu cni nad vsemi temi Pavly a Streduli jak Mount Everest. Kde jsou doby kdy prezidentoval! Vrat se Vaclave! Kde jsi?!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Napsal autor Pavel!

Zatím bez slepic

co implantoval celemu narodu Svejku a oni ho 6erou i s chlupami dodnes!Pak pokud by dovedl přečidt PNZ a vysvetlit jeho obsah narodu s tim,že ho dokže usktečnit tak by jsme ho zvlolili klidně znovu bo ten kdo to tu rozbombil jako Nemecko spojenci svymi letad!y,by to musel umet napravit,ale teď by už byl pod dozorem elitniho vybru SV,ktery se tady hezky rodi!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

že Kerčský most nespadnul

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

ale obávám se, že toho spadne ještě hodně a hodně zbytečně. Radost z toho vůbec nemám.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Cosi v tichu připravuje,ma všude agenty!EU vede jeho lejno a u nas vyvolava podezřeni ta fialova okurka ve vleku piratů,kteři by měli za sebou tahat radši dřevěne kačery a ne pražske kavvarenske povaleče!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, opakuji z minula, že Gdyž nemáte jiné potřeby než ty energetické potřeby, tak je děte kurwa volit. Zajděte na ouřad že chcete volit jen tu energii, abyste o ní moh psát, a aby vám dali hlasovací blanket. No kak ty nerozum?

A že vám ho nedají, no taky proč by blboňovi dali možnost volit svoje potřeby, že??? To je jen pro pány.
Ještě chcete nějaké vysvětlení. No ale esli vám to furt nebude docházet a nestanete se světlem tunelu, tak bych asi za váma musel zajet asi tak na měsíc na vaše outraty a musel bych vám to jako neziskovkář navalit do gebule, ale to by vám pak spadl hřebínek pěkně nízko. A ani nevím esli bych to vydržel. Tak je to spíš jen hypotéza. Ostatně vaše ovce se vedle u Nuly vymezují jen co je "pravda". Muheeeee

O to stojíte? Myslím, že NE.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A jak propagujete vlastní Vidlákovy kydy gdyž ste všechny ovce vyhnal na pastvu k Alefovi Nule?
A víte vůbec o čem se tam baví? No fuj

Zatím bez slepic