Zastydlá puberta - doplněno

Autor
Štítky

Jak se vám líbil včerejší Alefův článek?

Dobrý ne? Alef umí psát – má to šmrnc, má to styl i osobitost. Já osobně jsem se cítil být přímo u něj doma.  Věcné i emotivní. Popis i charakteristika. Drama, ale nepřehnané a uměřené. Vyzrálý autorský projev který nesklouzával ani k povrchnosti, ani k hysterii.

Je tady mezi čtenáři někdo, kdo to Alefovi nevěří? Kdo si myslí, že ten chlap autorská prostě lže, aby přispíval ke kovidové hysterii? Je tu někdo, kdo nevěří Kadlasovi jeho osobní popis, jak se popasoval s Covidem? Je tu někdo, kdo nevěří Admirálovi nebo Asfalťákovi? 

Teď to řeknu osobně a emotivně – najde se mezi čtenáři a diskutéry takový vůl, který si myslí, že zmínění pánové si svoje povídání vycucali z prstu, že jsou součástí covidní propagandy a ve skutečnosti nic podobného neprožili, jen si řádně přihnuli rumu, aby dostali inspiraci?

Pokud tu mezi čtenáři někdo takový je, doporučuji mu opustit naše řady a jít na nějaký jiný blog, třeba k Větvičkovi nebo na Non Serviam a nebo rovnou na Pravý prostor. Ať tam na Vidláka dší síru, ať tam mluví o tom, jaký jsem zaprodanec globálních struktur, iluminátů, Babiše, ať si na moje stránky dá ban. Jestli je tu někdo se zastydlou pubertou, který nevěří vidláckým autorům jejich osobní zážitky, ať jde do řiti, protože jestli nevěří ani tady nám, je zbytečné, aby sem chodil číst a ještě zbytečnější, aby to komentoval.

Proč tento dramatický úvod…

Víte, poslouchám od své švagrové – zaměstnané v boskovické nemocnici její zážitky z covidového oddělení. Stejně tak poslouchám zážitky své druhé švagrové, která zase pracuje ve velkém domově důchodců v Heřmanově Městci. A samozřejmě poslouchám i zážitky své třetí švagrové, která je normální doktorka obvoďačka na Vsetíně. Jejich výpovědi jsou v konečném důsledku stejné – covid je pěkné svinstvo, řádně to morduje, přetěžuje to nemocnice, hromada lidí to přežije, ale mají do konce života podlomené zdraví. Včera mi volal táta, že v mém mateřském sboru umřel teď právě jeden starší pán na covidový zápal plic a jeho žena leží na stejném oddělení se stejnou diagnózou. Shodli jsme se, že vlastně ani nevíme, jestli jí přát uzdravení, když přišla o manžela se kterým byla celý život. Jestli vůbec chce o život bojovat... 

Takových lidí jako jsou moje švagrové, co tohle popisují svým rodinám a kamarádům, těch jsou desetitisíce až statisíce. Od doktorů, co teď v nemocnicích nedělají nic jiného, než covidní pacienty, přes sestřičky, které celý den hákují v atombordelech a občas přinesou covid domů a nakazí celou rodinu, až po pohřebáky, kteří pálí těla na tři směny a občas dokonce musejí nějaká převézt to jiného krematoria. Je hodně lidí jako můj táta, který jakožto zasloužilý evangelík řeční na pohřbech a má covid hororové příběhy z první ruky. Ti všichni mají rodiny, příbuzné, kamarády a známé. Ti všichni mají fejsbůky, instagramy, twittery, maily a telefonní čísla. Ti všichni o tom denně  vyprávějí, protože se musejí ze svých zážitků nějak vzpamatovat.

Zajímavé je, že v naší zemi s tisíci doktorů  a desítkami tisíc zdravotních sester, mezi nimi nenajdete prakticky nikoho, kdo by mluvil o tom, jak jsou covidová oddělení prázdná, jak je to všechno jeden velký humbuk a tak. Tu a tam se najde nějaký ředitelský hlavoun, která dělá politiku nebo osobní PR – ten mluví  o tom, jak je situace nadmíru výtečná, ale to se v této republice říkalo i hodinku předtím než voda zaplavila pražské metro. Ale ti dole v první linii, ti nějak nepochopili, že je to jen humbuk a kompars a na všechny strany kolem sebe šíří pesimismus a hoaxy o nebezpečnosti covidu.

Stejně tak tu máme už patnáct tisíc mrtvých v souvislosti s covidem. Seká to dokonce i ty, co si myslí, že jsou za vodou, dobře zajištění, ale staří.  Tihle mrtví měli také rodiny. Desetitisíce lidí, kteří se také musejí vzpamatovat ze svého setkání se smrtí a covidem. Ti to také vyprávějí dál svým přátelům. Tisíce a tisíce hoaxů, které straší chudáky ovčany a brání jim pochopit, že je to jen vládní propaganda. 

Vidíte jaký má covid PR? Ono se nic neděje, ale v této republice už máme daleko přes milion lidí, kteří slyšeli svědectví o hnusném covidu od přátel, kterým nemají důvod nevěřit. Nejenom velká zaprodaná média, ale tisíce a tisíce doktorů, sestřiček a pozůstalých. 

Naproti tomu tu máme pořád dost zastydlých puberťáků, kteří si mezi sebou předávají informace z třetí až čtvrté ruky o tom, jak jedna paní, (nevíme která) povídala, že tam, (nevíme kde a nevíme kdy), se nic nestalo. A tyhle pravdivé informace o tom, jak jsme ovce, jak pořád nechápeme o co tu jde a jak budeme vládou zotročeni, tyhle pravidvé infromace stále menšího množství jednotlivců soupeří s osobním svědectvím desítek tisíc lidí, kteří jsou denně na vlastní oči přesvědčovaní, že covidní lež je pravda, že ti komparsisté na ARO lůžkách fakt umírají. A denně těchto příběhů přibývá. 

Už chápete kam mířím?

Takový Lubomírek Volný vleze k řečnickému pultu a začne kvákat o tom, jaká je rouška zlo a říká to na kameru pro miliony lidí, kteří slyšeli od svých osobních přátel něco jiného. Je úplně jedno, že ona "bitka v parlamentu" byla jen taková lehká strkanice a vznikla kvůli něčemu úplně jinému. Idiot vylezl před lidi a veřejně jinými slovy řekl, že covid neexistuje.  I zde na Kydech se pořád ještě najdou zastydlí konspirátoři, kteří vědí, že to všechno je lež a čekají, že zdejší čtenáři, kteří je vůbec osobně neznají, neznají je ani  po mailu, ani neznají jejich jména, jen nick, který jeden den je a druhý den být nemusí, že jim čtenáři budou něco věřit.  Tihle blázni si myslí, že mohou svými řečičkami na netu soupeřit s opačným názorem skutečných lidí, kteří se s covidem potkali a mluví o tom osobně.

A ještě si myslí, že tím něčemu prospěli... Volný prospěl jediné věci – ukázal nade vší pochybnost milionům lidí, že je imbecil první kategorie, který už znovu fakt nebude zvolen a ještě padne i nějaký stín jeho hlouposti i na Okamuru, který si dneska ráno dal sakra záležet, aby se od Volného distancoval co nejdál. Stejně si nemůže odpárat, že tohodle pitomce vzal na svojí kandidátku.

Vašík Klausů (starší i mladší) soupeří s píárkem, na které fakt nemají. Ilumináti jsou o deset kroků napřed. Zařídli si tak široky kompars a tak promakaný po všech stránkách a postarali se o tolik očitých svědectví, že kromě milonů lidí dostali i Vidláka. Dokázali mě přesvědčit, že covid není hoax, ale že je to pravda. Dokázali to díky stovkám tisíc svědectví. Dokázali se postarat o desítky tisíc komparsistů, desítky tisíc doktorů, kteří všichni unisono mluví stejně. Jediný, koho nedostali, je pár podřadných politiků a Klaus…

Fakt si jako někdo myslí, že Vašík a jeho Trikolóra má ještě jakoukoliv politickou šanci? Že se v kterémkoliv volebním obvodu posbírá dost volebních lístků od posledních zastydlých chřipečkářů, aby ho to na podzim dostalo do sněmovny? Fakt si Volný myslí, že tam někde v Karviné posbírá dost hlasů na zvolení? Když hned vedle nestíhá ostravské krematorium a lidi co bydlí okolo vidí co chvíli, jak tam jede naaranžované auto s naaranžovanou mrtvolou? Den co den, dnem i nocí….  A žádný funebrák to nehodlá prásknut a uvést na pravou míru….

Já osobně už nevěřím ani v šanci Okamury. Te také totiž nepochopil, s čím bojuje. Že jeho slovo japonského tlučhuby a odborníka na všechno jaksi nevyváží desetitisíce hlasů doktorů, kteří se starají o komparsisty v nemocnicích, aby mohly kasírovat za pacienty na ARO.  Nepochopil, že globální elity, které jsou schopné tak rozsáhlé kampaně do které zaangažovaly politiky, doktory, sestřičky, funebráky, sanitářky, starosty a statisíce jejich rodinných příslušníků, že takové elity se po Klausovi i Okamurovi jen oblíznou.

A to je také můj vidlácký závěr. Poslední zbytky chřipečkářů v následujícím půlroce zjistí, že skoro nemají posluchače. Že mají jen intuici, ale žádný důkaz. Že sice přinášejí svědectví, ale skoro nikdo jim to nevěří, protože v mezičase slyšeli úplně jiná svědectví od svých kamarádů doktorů a sestřiček. Všimněte si, jak hlas zavilých odpůrců opatření slábne. Jak ještě v listopadu leckdo vykřikoval, že je zapotřebí rychle všechno otevřít a teď už to říkají jen poslední mohykáni. Většině lidí už to totiž došlo. Ne že by je to motivovalo k nějakému většímu dodržování opatření, ale většina ovcí už na covid věří, protože to slyšeli od lidí, kterým běžně věří. Neslyšeli to jen od politiků a novinářů, ale od svých přátel. Osobních svědků je příliš mnoho. 

Všimněte si, že je úplně jedno, jestli covid je skutečný, nebo jestli je to divadlo. Pokud je to divadlo je to tak přesvědčivě zahrané, že to vlastně už zahrané být ani nemůže. Že už člověk musí denně urážet vlastní rozum, aby mohl dále tvrdit, že je to všechno jedna velká lež. Je to tak skvěle zahrané, že je to mnohem důvěryhodnější, než kecy mladého i starého Klause. O Volném ani nemluvím.

Piráti to pochopili. I ta domina od TOPky to pochopila. Nepochopili to jen ti, kteří měli plnou hubu národa a vlastenectví. Dokázali se totálně potopit, protože soupeří s nepřítelem, na kterého fakt nemají. Já o Pekarové tvrdím, že je to blbka první kategorie. Jak blbí asi musejí být ti, co nepochopili ani tolik co TOPácká šéfka? 

Petr Hampl na svém fejsbůkovém profilu nedávno napsal, že kdyby Trikolóra opustila svojí rétoriku neexistujícího covidu, měla by šanci dostat  se do sněmovny a s Babišem sestavovat vládu. Obávám se, že teď už je pozdě, i kdyby to udělali. To samé platí pro Okamuru. V žádném volebním obvodu se nenajde dost hlasů pro jakéhokoliv chřipečkáře. Nota bene, když si ze svého chřipečkářsví ještě udělá předvolební heslo. Příští sněmovna v tomto bude zcela jednohlasná. Je příliš mnoho očitých svědectví, příliš mnoho lidí, kteří se s covidem potkali a kteří měli těžký průběh. Stejně tak na to do podzimu umře možná ještě jednou tolik lidí. I když jsme podle Mastera už za vrcholem epidemie, i když jsme už celkem promoření, nic to nemění na tom, že to pozvolněji chytne nejspíš ještě jednou tolik lidí a tím pádem na to ještě jednou tolik lidíi umře. Proti tomuhle píárku nezvítězí ani Jan Zlatoústý i kdyby mluvil hlasy andělskými a měl na to miliardovou zakázku.  

Až budeme dělat naše vidlácké šimpanzium, vsaďte se, že tam z těchto chřipečkářů nebude ani jeden. Ani jeden si netroufne vylézt a říct do očí skutečnému člověku na skutečném dvorku skutečného vidláka, že covid neexistuje, že nezabíjí, že je to jen hoax,  protože tam bude soupeřit s názorem třeba našeho Alefa, který to prožil jinak.  Aa i kdyby tam Alef nebyl, já budu stejně spíš věřit svým švagrovým, které mi nikdy nelhaly a tátovi, který mi byl je a bude vzorem, než člověku, kterého vidím poprvé v životě a nevím o něm vůbec nic. 

Ve volbách to bude stejné – máme tu miliony lidí, kteří o covidu slyšeli od mnohem důvěryhodnějších lidí než od obskurních politiků, slyšeli to od lidí, které znají osobně a ne přes televizní obrazovky. Komu asi budou věřit? 

Všimněte si, že se vůbec nepouštím do diskuse o pravdě, o podvodných politicích, o zákulisních hrách, o temném byznysu v miliardových hodnotách. Vystačím si bohatě s propagandou, kterou dělají tisíce doktorů, desetitisíce sestřiček a desetitisíce pozůstalých - Bohatě to stačí. Všechny pokusy dokázat, že tihle všichni hromadně lžou, jsou zcela mimo realitu, i v případě, kdyby tihle všichni doopravdy lhali. Globální elity jsou fakt dobré - spolehlivě zlikvidovaly všechny domácí síly odporu bez jediného výstřelu, jediného uvězněného. Sice na to sehnaly statisíce komparsistů, ale když jsou schopny něčeho takového, Klaus to fakt nezachrání. 

Ani jeden chřipečkář se nedostane do sněmovny. Ani jeden jediný.  Nepřežije ani jeden chřipečkářský blog. Dokonce i ten Větvička, co byl bloger roku, i ten bude mít z ostudy kabát.  Už nikdy si to neodpáře, nikdy se toho nezbaví.  Proč? Protože proti desítkám tisíc opačných hlasů prostě nevyhraje. Jen se znemožní. 

 

Doplněno: 

Aby bylo úplně jasno, já nevyzývám nikoho, kdo zpochybňuje Covid, aby opustil Kydy. To ani náhodou.  Každý má právo na vlastní názor o covidu. Kydy zůstanou svědectvím mnoha názorů, nejen toho mého. 

Ale pokud je tu někdo, kdo si myslí, že Alef svým článkem lhal, nebo že lhal Kadlas, nebo že o tom co zažil lhal Admirál nebo Asfaltový holub, ten by si měl opravdu najít jiné místo.  Je k ničemu číst Kydy, pokud si někdo myslí, že o svých vlastních a osobních zážitcích z nějakých propagandistických důvodů lžeme. 

O Covidu si myslete co chcete a klidně to pište v diskusi. Ale pokud má někdo pocit, že Alef svým článkem vědomě lhal, je zbytečné chodit na Kydy. To si může rovnou pustit Českou televizi a vyjde to nastejno.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.8 (175 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Mě je jedno esli onemocní každej rok na chřipku celá rodina a teď temu říkaj covid. Ale vadí mi, že tím zasíraj celej svět a ostatní lidi keří na to nevěří. A v tem je u věřících zásadní problém. Věřící blboň prostě chce za každou cenu něčemu věřit a nedá pokoj dokud mu vrchnost nehodí nějakou víru k nohám. Todle prostě nejde pochopit. Hotové.

Průměrný počet slepic: 2.9 (44 hlasů)

Cituji to tady přímo z vidlákova článku.:,,Vystačím si bohatě s PROPAGANDOU, kterou dělají tisíce doktorů, desetitisíce sestřiček a desetitisíce pozůstalých - Bohatě to stačí. Všechny pokusy dokázat, že tihle všichni hromadně lžou, jsou zcela mimo realitu, i v případě, kdyby tihle všichni DOOPRAVDY LHALI. Globální elity jsou fakt dobré - spolehlivě zlikvidovaly všechny domácí síly odporu bez jediného výstřelu, jediného uvězněného. Sice na to sehnaly statisíce komparsistů, ale když jsou schopny něčeho takového, Klaus to fakt nezachrání." Když i sám Blatný uznal, že za úmrtí s Covidem označují i oběti dopravních nehod........ No Vidláku, to jste trochu přeťáp. Co mi to jen připomíná ??? Aha, to když jedna naše poslankyně pronesla osudovou větu:,,raději se budu mylít s USA,než mít pravdu s Ruskem. Co tím chci říct ? To je jednoduché. Goebels řekl,, Stokrát opakovaná lež se stává pravdou." A na lep mu skočili desítky milionů Němců. Bil Gates řekl:,,máme tady pandemii." A na lep mu skočili stovky milionů svědků covidových. Víc nepovím.

Průměrný počet slepic: 3.1 (46 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

taky váhám, protože bigotně věřícího nepřesvědčí fakta.
Tak snad alespoň varování pro nevěřící, pro přemýšlející věřící, pro váhající, budou-li mít trpělivost vyslechnout si alespoň část videa :
https://www.nasrestart.cz/z-cerne-kroniky/2240-vyjadreni-lekaru-z-celeh…

Průměrný počet slepic: 3 (21 hlas)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třicet výtečníků, kteří tvrdí že kovid je fikce, se v našich lékařských kruzích najde také. Hyeny !

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

In reply to by Jirka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Covid je tvrdá realita, nástroj k ovládnutí světa, žádná fikce. Fikcí je vyhlášení této chřipky za světovou pandemii.

Průměrný počet slepic: 3.9 (33 hlasů)

Hned ten první doktůrek se mi líbil - forenzní psychiatr... Řekl, že nedošlo k nadměrným úmrtím... 

Já říkám, že v říjnu  a listopadu byly dny, kdy umíralo dvojnásobné množství lidí než běžně. I teď umírá denně o 150 lidí víc než je běžné. A doktůrek řekne, že k žádným nadůmrtím nedošlo. Jasně a teď tu o červené karkulce.

Stále více přemýšlím, kdo je to ten bigotně věřící. Do krematorií jezdí auto za autem. Nástěnky jsou plné úmrtních oznámení.  Denně poslouchám svědectví od kolegů, jak to covid prodělali oni a jejich rodina. Moje švagrové mi popisují nemocniční a duchodcovskou realitu, co sledují na vlastní oči. A tady nějaký anonymní ksicht na videu řekne, že nedošlo k žádným nadúmrtím a Vy Petřepavle čekáte, že uvěřím?  Lidi, kteří ještě v říjnu nevěřili, že nějaký covid existuje dneska pod tlakem vlastních zkušeností nebo svědectví od kamarádů říkají něco úplně jiného. a než to všechno skončí, tato svědectví a úmrtí se ještě zdvojnásobí. 

Ne Petřepavle, nemáte šanci. Tahle propaganda je tak dobrá, že jí budete utlučen, nebudete mít komu tu pravdu říkat. Bude příliš mnoho lidí, kteří vás zakousnouo hned jak se pokusíte to vytáhnout. Ne médií, ani blogerů. Ale obyčejných lidí, co to prodělali nebo to slyšeli od kamarádů. S tím nějaké video třiceti anonymních hlav, co tvrdí, že jsou doktoři nemůže soupeřit. A už vůbec ne, když tvrdí, že lidi kvůli tomu nijak nadstandartně neumírají. Bohužel globální elity umějí naaranžovat dost mrtvol. Tolik, že se fakt nechce věřit, že si to vymýšlejí. 

A i když jste o mě od plic napsal, že jsem demagog, klidně to můžete napsat kolikrát chcete. Nikdy Vás za názor nesmažu.   

  

Průměrný počet slepic: 3.6 (42 hlasů)

protože pro svou demagogii potřebujete terč.

Sami by jste se ve vašem bloudění udusili nudou a trápením.

Ale : klidně smažte, nebudete první. Já si oddychnu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (31 hlas)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak samozřejmě, že potřebuju mít "terč". Musím se vymezovat vůči tomu, co považuju za chybu.  Diskuse je o soupeření různých pohledů. Já o diskusi stojím a nemám důvod z ní dělat přitakávání. Ale to neznamená, že s Vámi budu souhlasit. Kdyby nebyla diskuse a nebylo vymezování, nemusel bych psát blog. Stačily by zprávy v České televizi.  

Bohužel se mi stane totéž, co se stalo všem. Přijdu o část čtenářů. Tohle koronavirus zvládl úplně dokonale.  Ilumináti jsou fakt šikovní. Bude zapotřebí začít zase úplně od začátku. Ale až po válce. Máme ztráty lidské i materiální. I Vidlákovy kydy budou mít svůj podíl ztrát. Už jsem se s tím vyrovnal. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

Že je breberka průů.. raz dva tři, no průser, o tom není pochyb. Já bych chtěl jenom uvést i svědectví s pohledem z druhé strany. Synovec pracuje jako ošetřovatel v LDN. A tam přijali klientku , podle něho prý z protekce , která byla bohužel positivní. Skoro polovina osazenstva se odebrala na nebesa. Strejdo, malér, ale pro většinu to bylo vysvobození. Od inkontinence, Alzheimera, proleženin , samoty a dalších neduhů.
To nemění nic na tom, že je to malér, který hned tak nezhasne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Také si dovedu představit, že se to podobně bere. Breberka zabíjí staré a nemohoucí. Kteří jsou mladým krásným a chytrým jen na obtíž. Ale co když jednou přijde nějaká jiná mutace, která bdue zabíjet děti... to bude teprve sranda. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Viz vidlák 17:08.
Synovec, který je mladý a krásný přibližně jako vy, konstatoval pouze svoji zkušenost a zkušenosti jsou nesdělitelné. A k nám starcům a stařenkám, kterých je tam, v LDN, vždycky víc , má vztah, jinak by tam nedělal .
Docela jste mně negativně překvapil s úvahou o mutaci, která bude zabíjet děti. Jako by toho strašení nebylo dost.
Lidi jsou už tak dost vystrašení

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by random (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už teď postihuje děti "MIS-C syndrom", což je POkorunáčové onemocnění.
Dochází při něm k multiorgánovým zánětům, vysokým horečkám, kožním zánětům a k dalším symptomům.
Objevuje se u dětí a mladistvých do cca 20ti let; u nikoho staršího zatím nebyl zaznamenán. A postihuje děti a mládež 4-6 týdnů po prodělání korunáče; bez ohledu na to, zda byl průběh lehký, těžký nebo bezpříznakový.
V UK se to objevilo na přelomu května a června 2020, u nás koncem listopadu. V UK na to několik dětí zemřelo a postihlo to několik tisíc dětí a dospívajících napříč celou zemí s vyjímkou severního Skotska a severních ostrovů (patrně díky velmi řídkému osídlení). V ČR již bylo zaznamenáno asi 300 přípradů, ale naštěstí na to ještě žádné z dětí nezemřelo.
VŠICHNI pacienti s MIS-C skončili na JIP či ARO.
Jak se budou chovat britská a JAR mutace, zatím nikdo ani netuší.

Takže děti a dospívající rozhodně nejsou z obliga a měla by jim bý tvěnována zvýšená pozornost. Což zatím není. Přitom se už VÍ, že děti jsou ideální superpřenašeči. Ale bláhově se předpokládalo, že oněmocnění korunáčem pro ně není nebezpečné. No, tak je.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

A nikdo neví, co to bude dělat po letech s jejich plodností.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by random (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejde o strašení, je to možnost, jako každá jiná.

Pravděpodobnost je malá, ale nenulová.

Dospělý člověk by měl počítat rizika a ne se dožadovat nepravdivého chlácholení jak malé děcko.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

zomieraju aj mladi silni a plni energie, napriklad tento clovek, vojak z Afganistanu, sportovec potapac atd
https://vojenskanadacia.sk/pomozme-rodine-rotneho-juraja-kemlageho/

Zatím bez slepic

Akce T4 byla pro spoustu postižených také vysvobozením a přesto je všeobecně považována za amorální.

Proč asi?

Zatím bez slepic

bylo Vám již 40, a stále tak naivní. Laco spočítal, že v národě je třetina zmrdů (a Laco se nikdy nemýlí). A Vy si myslíte, že takovým záleží na nějakých 20 tisících mrtvých důchodcích? Babiš jim strká peníze, tak čím dřív zhebnou, tím líp. Alespoň se ušetří. Nehledě na to , že všichni známe mnohem víc případů lehkého nebo dokonce bezpříznakového průběhu než těžkých nebo smrtelných případů. Podívejte se, jak to dnes vypadá na zavřených sjezdovkách. Jistě je dost lidí kterým se velmi líbilo jak to jim to Volný v parlamentě nandal. Vždyť by bylo nejlepší naházet celý parlament do Vltavy, jak kdysi navrhoval Sládek. Pokud Volný založí stranu nebo združení, asi se do parlametu nedostane, ale aby dosáhli na příspěvky na to budou mít hlasů dost. Už dnes zakládají hostinští spolky aby mohli štamgasti v restauracích a hotelích schůzovat. Preference Okamury se nic rozhodně nedotkne, že Maneco. Dva světově nejznámější popirači koronaviru Trump a Lukašenko majívelké sympatie většiny vidláků. Pokud jde o Piráty, tak ti byli od začátku pro tvrdou restrikci.
Takře Vidláku, pokud jde o mne, další chybná prognoza.

Průměrný počet slepic: 2.1 (13 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čas ukáže.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Chytnete se toho prvního, cituji: "doktůrka". Na tom postavíte celou argumentaci. Ono těch prohlášení bylo více a od odborníků, kteří se viry a imunologií zabývají. Tato prohlášení jsou již povětšinou smazána, jak je dnes běžným zvykem. Podobně jako vy zkusím argumentovat i já. Jak může mít odborník ověšený tituly, ale za tasemnice a roupy, jak tento člověk může mít hlavní slovo skoro ve všech sdělovacích prostředcích, kde straší mrtvolami a mrazáky na ulicích a přitom lidé, odborníci, kteří se viry a imunologií zabývají roky, jsou uznáváni ve světě, ti se tam nedostanou? Nebude to nahodou tím, že tvrdí něco co se nehodí politikům?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Nebo ten další z JČU. Ten klíšťolog, co tam rektoroval. Vydává se za virologa a jeho vystoupení zní jak projev agenta s teplou vodou. Jako dealera vakcín od jedné konkrétní firmy.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Já se domnívám, že tato diskuse je zbytečná. Lidi onemocněli, někdo umřel, já sám to možná už mám taky za sebou, ale vyhazovat peníze na to, abych to zjistil se mi zatím nechce. Moc dobře mi není, ale jestli je to od virusu nebo následkem těch opatření v nešťastném spojení s loňským otřesem v osobním životě nevím a ani to už neřeším. Tedy diskuse o tom, jestli to existuje nebo ne je opravdu bezpředmětná, potud s Vámi plný souhlas. Na druhé straně diskuse, co to je, odkud to je a proč to je, je naopak velmi potřebná, stejně jako diskuse o přiměřenosti či nepřiměřenosti těch tzv. "opatření". A obávám se, že Vy jste se příliš oddal emocím. Já to na jedné straně chápu, strach z konce aktuální formy fyzické existence je člověku vlastní, ale na druhé straně právě pomocí tohoto strachu jsou vždycky lidi držení tam, kde je chce ten nahoře mít. Mimochodem, třeba zrovna ten Vámi komentovaný článek lze interpretovat různým způsobem, lidé onemocněli, bylo to docela těžké a teď už jsou relativně zdraví a živí, jako ta naprostá většina onemocněvších. V jedné nejmenované korporaci, která mě taky zatím živí, mají svou virovou statistiku, která je dlouhodobě zhruba v tomto duchu - 300 pozitivních, z toho 200 bez příznaků, 100 s příznaky a 3 mrtví, 3 z 300 je, nemýlím-li se, 1%. Myslím, že celostátně je to obdobné. To jsou opravdu jen holé fakty a jejich osobní interpretace je na každém jednotlivci, jak se k tomu postaví. Malá pozitivní věc je, že se i v oficiálních kruzích začalo používat rčení, že někdo umřel s covidem, nikoli na covid. Lingvisticky malý rozdíl, ale významově propastný. Tj. ano, máme nějaký problém, ten objektivně existuje, ale posouzení jestli problémy způsobené reakcí na tento problém jsou nebo nejsou adekvátní tomuto problému už je věcí čistě subjektivní, to je o filozofii a tady já vidím ten nejzásadnější průser. Teď totiž jen vygradovalo to, co se nám sem plíživě vkrádá bez většího povšimnutí celá léta - filozofie 100% bezpečnosti a to i bez souhlasu toho, kdo má být obezpečen a je to na všech frontách. Přičemž se tím hlavně odůvodňují stále se rozšiřující a zdokonalující formy fízlování. Pořád větší atraktivita adrenalinových sportů a rizikových aktivit nicméně naznačuje, že je mezi náma asi hodně těch, kdo tuto filozofii za svou nebere a je to dobře. Dějiny a vývoj nikdy neposouvali ti, co tupě splývali s davem, vždycky to byli ti, co pochybovali a neváhali plavat proti proudu a vždycky to byli ti, co měli problémy, často jim to i bylo osudným. Díky jim za to!
A na závěr ještě taková technická. Označení Covid nemám rád, mnohem lepší je alternativa - SARS2, protože dává celou věc lépe do souvislosti, tedy že byl taky SARS1, který byl předchůdcem dnešního SARSU a že lze předpokládat i nějaký ten SARS 3.0 někdy v budoucnu. Úplně na konec taková věc k zamyšlení. Genetika je dneska na úrovni, že umí vyrobit člověka na míru, tedy Androida, to je holý fakt a pokusy v tomto směru jsou samozřejmě přes všechny zákazy v plném proudu, špička ledovce už i vybublala. Je s takovými možnostmi problém vyrobit, syntetizovat jakýkoli mikroorganismus? A proč by ti, co takové možnosti mají nemohli své produkty též používat? Kdo jim v tom zabrání? Možná Bůh? To jsou asi aktuálnější otázky k diskusi...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo na covid19 nevěří - jeho názor mu brát nebudu. Ale v důsledku opatření proti Covidu19 totálně přepsala ekonomické plány a to nejen u nás, ale všude o světě. A těch důsledků se budeme zbavovat mnohem déle než nákazy Covidu19. Když USA zažily svůj černý pátek na burze v 1929, ještě 4 roky trvala ekonomická krize, která vynesla Hitlera k moci. Ale ekonomické důsledky v USA vyřešila až druhá světová válka. I nás bude čekat obtížné desetiletí, které hromada živnostníků a menších firem nepřežije. Byrokracie je v některých oborech tak úděsná, že založení nové firmy je velmi obtížný úkol. Takže budou přežívat pouze firmy stávající, a občas někdo odpadne, sloučí se s nadnárodním koncernem. Nové závody u nás staví už jen nadnárodní firmy. Nám zůstanou jen povinnosti platit daně a osekané výsady. Tak nějak se cítili Chodové, když jim Wolf Lamingen řečený Lomikar ustřihl pečetě na listinách výsad a vyžadoval po nich robotu. Vítejme v novém světě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

proč tak negativně ? Před covidem lidi furt jenom chodili do hospod, chlastali, smilnili a oddávali se hazardu a plytké zábavě. Teď tráví více času s rodinami a péčí o domácnost. Manželky jsou jistě rády. Ekonomický propad přivede zboudilé ovce zpět do ovčínů (kostelů) a k jejich pastýřům. Vpodstatě samá pozitiva :) Chudoba cti netratí, i náš Pán byl synem pouhého tesaře. Covid nás spasil před věčnou honbou za mamonem a světským pokušením.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a když se teda dočasně omezí konzumace zbytného, tak je to konec světa a spiknutí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celou dobu naši konzumní společnost nabádají k šetření i utrácení (a roztáčení kol výroby). Teď si mohou ekonomové ideálně prozkoumat, jak vypadá to důsledně aplikované šetření. Jen to některé firmy a živnostníci nepřežijí. Už před covidem to pro mnohé bylo díky neustále rostoucí byrokracii hodně těžké. Teď dostali poslední ránu, coup de grâce.

Zatím bez slepic

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dneska chlastají doma nebo v zatemněných garážích (osobní zkušenost) a na smilstvo to asi žádný velký vliv nemá, sexuální služby fungují bez přerušení (nejsou živností podle zákona), akorát milenci musí hledat konspirační byty, protože jsou zavřené hotely. Též kolem vjezdů do lesů či ztemnělých míst se objevilo více vyhozených primeráků... Ekonomický propad přivede zbloudilé jedince v lepším případě k samohonce v horším k Alpě či Okeně :), otevřou se nové ekonomické možnosti pro různé druhy keťasů, jak už to takových případech bývá, vzroste podíl šedé a černé ekonomiky, prostě nic moc se nezmění, akorát to dostane novou fasádu.

Zatím bez slepic

"Někdo na covid19 nevěří - jeho názor mu brát nebudu." A k tomu bych ještě dodal, že sice není nad vlastní zkušenost, ale nikomu nic zlého nepřeji. A jak se říká, karma je sviňa, dostihne každého (jinak Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.). Předběžná opatrnost není panická hrůza. Ale nelogická opatření hrůzou jsou. A tohle taky: Už je to tady, začínají čarovat: https://ac24.cz/-/who-aktualizovalo-pokyny-testovani-na-covid-19-hodinu… Jak má pak plebs důvěřovat (důvěra není víra)?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

....takže jsem vás jen rozvedl a nenavazoval na Gerda.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím, vůbec nikomu nepřeji, aby dostal covid 19. Ani těm, co jej považují za neškodnou chřipečku.

Zatím bez slepic

I přesto, že mám do práce krátkou trasu vidím např. kolik zmizelo stánků. Stáli tam lidi za každého počasí, které to nějak živilo. Malé krámky to už zabalily, ze spousta restaurací se staly vývařovny, aby si udržely aspoň kuchyni. Věří v návrat do normálu. Pivo může blbě točit i pivní neznaboh, ale hnusné jídlo je konec hospody. U zadlužených státu na to doplatí nejdřív sociální systém. O nezaměstnané nebude zájem a klesne cena práce. Důchodci schopní práce ztratí možnost přivýdělku na umoření nákladů, např. ale to je to nejmenší, že? Najdou zahrádku, kde se v noci napasou :) 5 tisíc sem nebo tam....
Drtivá většina prodejních řetězců např. u nás má zahr. vlastníky, takže chudší státy se stanou žebráky, jelikož peníze půjdou jinam víc než předtím....
V jistém rádiu navázaném na Primu jsem slyšel vyprávění jistého Sahary o cestě z Turecka zpátky do ČR a opatření na hranicích států. Podle dnešního Vidlákova článku jsou to neznabozi a lháři a přestávám poslouchat klasický rock a začnu poslouchat čínskou hudbu. Aspoň dřív umřu na něco jiného než na Covid :)
V plébsu(k němuž se sám řadím) se vyhrotilo prosazování "vlastní pravdy", někdo se snaží používat argumenty mírnější cestou, jiní dělají s oblibou z druhého blbce, ač se sami o druhou stranu meritu nezajímají. Přejímání je jednodušší a víra to světí.
Dám sem zbytečně svůj odkaz ze včerejška
https://www.aier.org/article/even-a-military-enforced-quarantine-cant-s…
AIER je v překladu Americký institut pro výzkum ekonomie(ky). Odkazy jsou zbytečné hlavně pro ty, co mají jisto aneb "blahoslavení chudí duchem neboť jejich je království nebeské", čili přehršel informací snižuje jistotu a hlavně spokojenost s danou realitou. A to myslím naprosto vážně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Robertíku,
ekonomické vztahy státu nebo globálně světa jsou jemné předivo vzájemných návazností, které se utvářelo vývojem mnoho let a neustále se vyvíjí. Brutální zásah Covidu19 připomíná příchod invazivního druhu do ekosystému. Totálně rozvrátí dosavadní vazby a mnoho původních druhů to nepřežije. Bohužel i nás to nyní čeká.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nedá se nic dělat musím napravit nesprávnosti.
"Byrokracie je v některých oborech tak úděsná, že založení nové firmy je velmi obtížný úkol."
Ještě nikdy v minulosti nebylo tak jednoduché založit si firmu.

U OSVČ stačí vzít 1000,-Kč a jít si pro "živnost" na magistrát. Otázka asi jedné poloviny hodiny. Živnostenský úřad dokonce "nahlásí" vše na FU, OSSZ, ZP.

U právnické osoby je to drobně složitější, potažmo dražší, ale i tak asi na hoďku.
Zajdete opět na magistrát, získáte pro zakládanou společnost živnostenský list, s kterým zajdete k notáři. Ten má již mnohokrát zrecyklovanou společenskou smlouvu různých společností. Tuto podepíšete v jeho přítomnosti. Notář má oprávnění za sníženou sazbu provést zápis do obchodního rejstříku. Tudíž během jednoho dne můžete páchat podnikání. "Přihlásíte se na FU, OSSZ a ZP můžete i zaměstnávat. Cena asi 12 000,-Kč
Nepodléhejte poplašným zprávám z televize. Jsou to jako vždy, jen účelovky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Ach věštče, Vy se domníváte, že ta byrokracie přichází jen ze strany státu. Jenže jsou i jiné certifikace, např. ISO 9001, popř. požadavky obchodních řetězců na regálovné. Nebo požadavky hygieny na vybavení řeznického provozu, apod. Vezměte si třeba lesnictví. Stavba oplocenek a výsadba stromků je takový náklad, že bez dotace soukromí vlastníci lesů to dávají jen stěží. A málokterý z nich se dovede správně zorientovat ve formulářích, aby mohl úspěšně žádat o dotaci z fondu kraje, který jej však dávno přidělil jednotlivým obcím a na drobné vlastníky nezbývá nic. Opravdu je tolik byrokracie, a požadavky státu tvoří jen malou část té byrokracie kolem jakékoliv činnosti. A všichni se potom diví, že nové firmy nevznikají a staré zanikají. Málokdo má tolik trpělivosti a snahy, aby všechny ty překážky překonal. Je jich příliš mnoho.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

No, však se to začíná projevovat... objednávky - požadované není, a termín dodání neznám, kontejner je možná na cestě. Samo, sáhibe, dodáme všechno co sis objednal. Po vyložení je toho půlka, naštěstí, solidové, zatím chtěj zaplatit jen tu půlku. Když bude následkem covidu návrat výroby aspoň něčeho, pak to bude dobrý. Ale moc nevěřím - na místech kde bylo za ne tak dávných povodní 3-5 m vody dnes staví obytné domy, stejně tak vyšumí to že, maj problémy i s p..nýma náplastěma, prý jsou taky ze země Středu a visí někde na cestě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Chybí výrobní kapacity. Dílem odstávky z technických důvodů, dílem chybí lidé kvůli Covidu19. Prostě výrobci nestíhají vyrábět vše, co je požadováno, na nich závislí výrobci potom mají také problémy dodávat vše, co si automobilky objednaly.Chybí vše, od základního materiálu po subdodávky. Některé automobilky na únor zavřou výrobu v některých závodech.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vážení přátelé, měli jsme technické obtíže. Omlouvám se vem, kteří po půlnoci chtěli napsat svůj názor, ale nešlo to. Teď už by snad mělo být vše v pořádku. 

Váš Vidlák

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

A já už myslel že závada je v mém přijímačí, ale ulevil jsem si na včerejším příspěvku

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

chtěl jsem vám to napsat pěkně od plic, jaký jste demagog a lhář a proč. Nikdo (!) nepopírá že tu covid je, že nemocní a staří lidé stále jako vždy umírají, ale také mlidé právo žít, milovat,pracovat, chodit na fotbal, do divadla, cestovat ..., ne zchudlí, zdecimovaní odcházet v rakvích přímo z domácího vězení, atd., atd.
Jenomže škoda slov, stačí napsat : věřící, katolík z Moravy. Další drsná zkušensot.

Průměrný počet slepic: 3.1 (50 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

" ....také mají lidé právo žít ..."

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Petříčku Pavlíčku, když ve WWII naši přátele zpoza veliké louže shazovaly na naše hlavy ty svoje bomby, rád bych Tě viděl, jak protestuješ proti zatemňování a zalejzání do úkrytů, protože přeci SVOBODA. Dokud jsme měli na jaře tři stovky mrtvých, a festovní lockdown, byl bys na výsluní. Teď bys měl se svým projevem o omezování vznešených lidských práv zalézt do nějakého bunkru a nevystrkovat hlavu. Agituješ v době, kdy už i Germáni přišli na to, že rouška nic moc a nařizují respirátory. Zalez !

Průměrný počet slepic: 3.2 (30 hlasů)

tu mám svou osobní, nemůžu ji chtít od tohoto polototalitního státu.
Já žádám užívání selského rozumu.
P.S. My si tykáme?

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

Fajn. V tom případě zkuste ten selský rozum použít k nalezení uvěřitelného důvodu, proč graf počtu zemřelých koncem roku 2020 vypadá takhle:
https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Germáni hlavně budují tábory pro ty co nesouhlasí s opatřeními. To pro začátek, pak to budou ti co se nechtějí nechat opíchat a můžou tak vyhubit německý národ, pak ...
https://www.journalistenwatch.com/2021/01/17/corona-gulag-deutschland/
Mají s tím zkušenosti z minulosti. Archívy a dosud žijící hrdinové můžou pomoct

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

No já tomu asi moc nerozumím. Kdo se bojí, tak ať zaleze ne a kdo se chce podívat na ten fajný ohňostroj, ať zůstane, ne to přece jeho volba, ne? V roce 1944 byl můj tata totálně nasazen v Mnichově, kde probíhala pravidelná bombardování. A měl tam kamaráda Francouze, který to tak dělal - stál na balkoně, mával bombardérům a křičel "do toho!, jen víc!" Umřel ve Francii někdy po roce 2000, táhlo mu na devadesát.

Zatím bez slepic

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

To není žádná jiná práce na pracovním trhu? Kecáte vážený. Naše firma sháněla zaměstnance koncem roku a nakonec musela vzít Poláky i když s nimi je problém s covidem.
Poláci mají větší problém dodržovat nařízení než my.

Teď je sice krátkodobý problém s prací, ale ten je vyvolaný nedostatkem materiálu a vytíženosti dopravy.
Problém mají hodně lidé, kteří pracují v šedé ekonomice, kde najednou nemohou odklánět. Pracují ve službách jako restaurace a jak říkají bývalí zaměstnanci těchto zařízení, za víkend si přišli na 3000 Kč na dýšku. Jen v Kopřivnici, kolik si přišli třeba v Praze, kde někteří také pracovali, odmítali říci.
Za to ale chodí na nemocenskou, teď jak říkají si to mohou dovolit.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Loni napadlo 761 mm srážek. Suché měsíce 2020 byly leden, březen, duben, červenec, listopad a prosinec. Nebo jen sušší. Nadprůměrné srážky měly únor, červen, srpen, září a říjen. Normální byl pouze květen.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a je to v suchu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

ale v zádeli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Povodně jen neničí, ale také odplaví spoustu nepořádku dále. Třeba odpad z divokých skládek odpadu dovezeného z Německa zpět do Německa.

Zatím bez slepic