Znova a lépe

Autor

Dnes budu pokračovat ve včerejším tématu… Proč v sálech a na demonstracích není vidět mnoho mladých. Včera jsem si dovolil tvrdit, že dnešní mladá generace nejsou zrovna ty nejostřejší tužky v penálu. Jejich vzdělanost je menší než vzdělanost předchozích generací. Jejich znalosti převzal počítač, jejich zručnost převzal CNC stroj, jejich bystrost převzala kalkulačka a jejich nepohodlí mamahotel.

Svět se posunul… Za Churchilla platilo, že kdo ve dvaceti není komunista, nemá srdce. Ale kdo je jím ještě ve třiceti, nemá rozum. Tehdy dvacetiletý kluk pomalu zakládal rodinu, řešil bydlení i kariéru a tehdejší psychologové říkali, že chlap, který si do třiceti nedokázal zařídit život, s tím zřejmě není něco v pořádku.

Dneska se ve třiceti teprve začíná. Vysokoškolské vzdělání potřebuje skoro každý a za mnoho let studií dostane znalosti, jaké kdysi dodala střední škola. Samozřejmě, pořád existují inženýři, co umějí navrhnout kliku do BMW. Pořád existují machři, kteří umějí spočítat staticky neurčitou konstrukci. Pořád existují schopní lidé i schopní a ambiciózní mladíci. Ale je mnohem víc těch, kteří ve třiceti začínají svůj vlastní samostatný život a jejich startovní pozice je mnohem horší, než byla startovní pozice jejich rodičů ve dvaceti. Posunuli jsme se o deset let. Kdo ve třiceti není neomarxista, nemá srdce…. Rozum se dostaví kolem čtyřicítky.

Běžte se podívat do kterékoliv fabriky. Není problém narazit na vysokého manažera lidských zdrojů, kterému je kolem třiceti. Ale pochybuju, že narazíte na šéfkonstruktéra elektrárenských kotlů pod pětapadesát. Není problém sehnat mladého člověka se zaměřením na buzeraci ostatních, ale je obrovský problém sehnat mladého člověka, kterému můžete svěřit logistický sklad náhradních dílů.

Byla to generace dnešních padesátníků a šedesátníků, kteří na Václaváku cinkali klíčemi. Právě tihle organizovali henty studentské výbory, právě tihle tenkrát usoudili, že to s KSČ nepůjde dál. Právě tihle děkovali před Hradem Havlovi, že to prezidentování vzal. Právě tihle o dvacet let později volili Zemana a dneska jsou s námi na demonstracích.

Podruhé za svůj život zjišťují, že takhle to dál nepůjde. Chtěli otevřené hranice, aby se mohli podívat, jak se to dělá jinde. Chtěli svobodu, aby mohli kritizovat papaláše, kteří byli žábami na prameni. Chtěli občanskou společnost, aby se mohli více a lépe podílet na rozhodování. Teď zjišťují, že otevřené hranice jsou teď hlavně zvenčí dovnitř. Tam to funguje opravdu bez kontrol a masově. Zjišťují, že za kritiku se už zase platí vyhazovem z práce i kriminálem. Zjišťují, že občanská společnost se všemi těmi médii a neziskovkami tu není pro ně, ale pro jakési abstraktní vysoké evropské hodnoty v jejichž jménu není žádná oběť dost velká.

Jejich děti to nevidí. Ty v tom vyrostly. Jejich rodiče jim zajistili vlastně tu nejlepší dobu. Celý svět byl otevřený, nedostatek byl neznámý pojem, životní standard byl vysoký a stát na sebe vzal celou řadu osobních špatných rozhodnutí. Odstrašující příklady v podstatě zmizely. Stát zaplatil sociální dávky za rozhodnutí mladého muže, že opustí svojí rodinu. Stát zaplatil sociální dávky rodičům, kterým se odcizily děti. Stát dokonce zaplatil i za úraz, který se stal při budování kariéry v USA, ale léčba zlomené nohy byla lepší a levnější tady.

Jsou to ti starší, kteří si ještě pamatují, co všechno nemusí být. Jsou to ti s rozhledem, kteří vědí, že jsme sice porazili komunismus, ale důvody, proč vznikl, se vrátily. Jsou to bývalí studenti z roku 89, kteří teď stále častěji konstatují své rozčarování a říkají, že pro toto klíčema necinkali.

Byla to šikovná generace. Třicet let okrádání, třicet let vyvádění dividend, ale pořád je co vyvádět a rozkrádat. Třicet let ničení hospodářství, ale navzdory snahám, pořád toho hodně máme. Třicet let marginalizace našeho jména ve světě, třicet let ztrát trhů a přepouštění pozic silnějším hráčům, ale pořád je z čeho brát.

Vládo! Víš kdo ti teď na náměstích právě vypovídá poslušnost? Stavitelé Dukovan a Temelína. Stavitelé metra, stavitelé sídlišť, stavitelé Dlouhých strání, stavitelé závlah na Dyji, stavitelé většiny areálů a hal, kde se ještě dneska něco vyrábí. Poslušnost vám vypovídají bývalí držitelé zlatých medailí, bývalí vojáci z doby, kdy jsme měli ještě armádu. Poslušnost vám vypovídají poslední machři od soustruhů, kteří na svém umu drží celou dílnu mlaďochů.

Stejně jako v roce 89 vám poslušnost nevypovídají ti, kteří jsou na okraji společnosti, ale ti, kteří celý svůj život vytvářeli hodnoty navzdory takovým, jako je Blyštivý Péťa.

Nevím, jestli se to teď toho 16. září utrhne. Ale vím, že dříve nebo později se to utrhnout musí. I bez mladých se to utrhne. Můžete o demonstrantech stokrát říkat, že jsou dezoláti, ale lžete si do kapsy. Proti vám stojí ti, kteří i přes všechny ty megazlodějny, udrželi tuhle republiku v chodu i za cenu toho, že jim jejich děti nadávají a nechtějí jim půjčit vnoučata. Stojí proti vám ti, kterým je ještě co vytáhnout z kapes. Každý den se proti vám staví ti, kteří právě umějí vydělat peníze. Stojí proti vám ti, kteří posledních třicet let platí tenhle sociální stát. A ne… nadnárodní korporace ho neplatily. Ty měly daňové prázdniny a vyváděly dividendy.

Můžete si mezi demonstranty hledat nějaký odstrašující příklad a pak na něm rajtovat v hlavním vysílacím čase. Ale nic nezměníte na realitě. Rajchlovy sály plní ti, kteří váš mejdan platili a už ho platit nechtějí. Václavák plní ti, kterým se vaše turecké hospodářství začalo zajídat. Na náměstí přicházejí ti, kteří by chtěli rok 89 udělat znova a lépe.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu. Kdo pošle alespoň 200,- Kč, může si stáhnout audioknihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (346 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

C. Johnstone: Ve světě ovládaném propagandou bude rozumný světonázor nutně okrajový 👉 @cz24news

Bohatí a mocní vkládají obrovské jmění do manipulace s politickým a mediálním prostředím tak, aby sloužilo jejich zájmům. Jejich kontrola nad zpravodajskými médii a technologickými platformami v Silicon Valley slouží k určování agendy a ovlivňování veřejného mínění tím, že určují, kterým otázkám bude věnována pozornost a kterým ne, a to způsobem, který zachovává politický status quo, na němž vybudovali své impérium, čímž se Overtonovo okno přijatelné debaty zmenšuje na velmi úzké spektrum, jehož výsledky nemohou nijak ohrozit jejich zájmy.

Tuto dynamiku jsme právě probírali v souvislosti s agresemi USA proti Rusku a Číně; Overtonovo okno se zužuje na debatu o tom, který nepřítel USA by měl být terčem imperiálních agresí, přičemž hlasy, které obhajují détente s oběma zeměmi, nenacházejí v hlavním politickém proudu ani v médiích žádnou platformu. Právě o tom mluvil Noam Chomsky, když řekl, že „chytrý způsob, jak udržet lidi pasivní a poslušné, je přísně omezit spektrum přijatelných názorů, ale umožnit v rámci tohoto spektra velmi živou debatu“.

Lidé předpokládají, že v mainstreamovém světonázoru musí být pravda, protože do mainstreamového světonázoru investovalo tolik dalších lidí, zatímco ve skutečnosti je tento světonázor mainstreamový jen proto, že na jeho vytvoření bylo vynaloženo tolik bohatství a vlivu. Ve skutečnosti je předpoklad, že pravda existuje někde v jednom ze dvou mainstreamových politických názorů prosazovaných manažery západního impéria, příkladem bandwagon efektu (efektu rozjetého vlaku), který popisuje kognitivní zkreslení, při němž mají lidé tendenci přejímat přesvědčení, chování, styly a postoje jen proto, že to dělají lidé kolem nich.

Tento bias by měl evoluční výhody již na počátku našeho vývoje jako druhu. V dobách, kdy naši evoluční předkové byli kořistí pravěkých masožravců, bylo výhodou pro přežití začít utíkat jako o život, pokud jste viděli utíkat jiné členy svého kmene, i když jste osobně neviděli, před čím utíkají. Jako primáti, jejichž přežití záviselo na sociální soudržnosti, by odmítnutí kmenem znamenalo téměř jistou smrt predací nebo vyhladověním, takže bylo nutné přizpůsobit se jakýmkoli způsobem, aby k odmítnutí nedošlo.

Ale my už nežijeme v pravěku. Žijeme v civilizaci s vysoce komplexním informačním prostředím, které je neustále manipulováno směrem od pravdy a přesnosti k výhodám mocných lidí, kteří nám vládnou. Pokud půjdete se stádem, budete oklamáni.

Ve skutečnosti jsou takzvaní „centristé“ nebo „umírnění“ našeho světa ve skutečnosti násilnými extremisty, protože podporují nejvražednější a nejtyranštější mocenskou strukturu na naší planetě a za umírněné jsou považováni jen proto, že se nacházejí ve středním pásmu zcela uměle vytvořeného spektra. Perspektiva, která je skutečně rozumná, bude od jejich perspektivy asi tak vzdálená, jak jen to jde.

Protože většina lidí byla propagandou obelhána, aby zastávala mainstreamové politické perspektivy, ti, kteří mají přesný přehled o věcech, budou nutně tvořit malou okrajovou menšinu, dokud se tato dynamika nezmění. Dokud je celá vaše civilizace postavena na perspektivách založených na podvodu, které slouží mocným, bude vám jít s davem a bránit vám ve vytvoření perspektivy založené na pravdě, která by sloužila lidským zájmům.

Budete se tedy muset spokojit s odmítáním ortodoxií hlavního proudu, zavrhováním mainstreamových médií a vyhýbáním se mainstreamové politice, protože všechny tyto věci jsou neoddělitelně spjaty s matrixem podvodu, kterým naši vládci této civilizaci přetáhli pásku přes oči. Nebude to znamení, že jste mimo, že jste bláznivý cvok nebo nějaký snobský hipster, který odmítá vše mainstreamové z patologické potřeby odlišovat se, bude to znamení, že vidíte věci jasně.

To vás může občas odlišit od vašeho kmene; jak řekl Terence McKenna: Ale stále se můžeme najít na internetu, takže nikdy nejsme doopravdy sami, a ta cena za to rozhodně stojí. Upřímná snaha o perspektivu založenou na pravdě je nakonec nejjistější cestou nejen ke zdravé společnosti, ale i k trvalému štěstí jednotlivce.

AUTOR: Caitlin Johnstone

Překlad: zvedavec.news

Průměrný počet slepic: 4.5 (70 hlasů)

Jindřich Rajchl:

Podle Petra Fialy je nervozita v naší zemi důsledkem ruské agrese.

Prosím vás, hoďte na toho blázna síť!

:-)

:-)
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (142 hlasů)

Přece jenom Caitlin je Australanka a tak zřejmě hledá na síti někoho stejně smyšlejícího, aby neměla pocit, že je pouhý vyděděnec z mainstreamové společnosti. My tady v té středně východní Evropě ještě pořád doufáme, že se najde ve společnosti dost normálních lidí,  kteří situaci pochopí a společně se nám podaří pomocí voleb se z té neoliberální pasti vysvobodit. O tom se Caitlin v Austrálii ani nezdá !!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)

Nevím, jestli to bude stačit, jestli jsme nezhloupli už příliš. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina: Klamná vidina zázračných zbraní


Chay Bowes @BowesChay, 28. srpna 2023

Zatímco západní mainstreamová média s lítostí přijímají to, co mnozí analytici již dlouho předpovídali - že kyjevská protiofenziva je katastrofálním neúspěchem -, zdá se, že ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj to nepochopil.

Zdá se, že je skálopevně přesvědčen, že rtuťovitá stíhačka F-16 je chybějícím článkem potřebným k tomu, aby jeho vyčerpaná armáda dosáhla vítězství nad Ruskem. S jeho tezí je však malý problém - vlastně jich je víc, ale začněme tím nejzjevnějším.

I když se dlouho očekávaná, tolik propagovaná, nákladná, ale zjevně neúspěšná ukrajinská protiofenzíva se ani nepohnula z místa, zdá se, že prováleční nadšenci na Západě a jejich přívrženci v Kyjevě stále věří, že F-16, americká stíhačka, která se poprvé vznesla na oblohu téměř před 50 lety, může Zelenského a jeho pomahače z NATO nějak zachránit. Zároveň se však zdá, že se v ráji začínají rodit problémy, protože západní média, která dosud hrála tak zásadní roli v přeceňování vojenských schopností Kyjeva, nyní nejsou vůbec přesvědčena o tom, že tento stárnoucí americký vysloužilec by mohl sehrát jakoukoli rozhodující roli ve vleklé zástupné válce NATO proti Rusku.

Zatímco ukrajinské ztráty narůstají, Kyjev stále trvá na tom, že jeho dlouho připravovaná protiofenzíva skutečně "postupuje kupředu", i když realita je taková, že bylo dosaženo jen nepatrného zlomku jeho deklarovaných cílů a že při tom bylo ztraceno obrovské množství západního materiálu. To vše se děje v době, kdy západní "partneři" Ukrajiny, kteří dříve tak horlivě "chtěli stát při Ukrajině tak dlouho, jak to bude nutné", jsou stále méně přesvědčiví. Blížící se zima, domácí potíže, neúspěšné sankce proti Rusku a nekonečné požadavky Kyjeva na další peníze a vybavení, to vše začíná stále nervóznější NATO unavovat. Zelenského neúspěšná ofenziva nyní urychluje přirozený vývoj válečné únavy na Západě, kde kdysi panovala svrchovaná, téměř absolutní důvěra, že hrdinní ukrajinští bojovníci barbarské ruské útočníky snadno vyženou. Zdá se, že nyní dokonce i mluvčí zdecimovaného ukrajinského letectva Jurij Ignat zřejmě uznává, že pokud jde o skutečnou porážku obrovské ruské vojenské mašinérie, jsou řeči velmi povrchní. Ignat nedávno prozradil, že ukrajinské stíhačky mohou sotva vzlétnout, než se stanou terčem útoku ohromného množství ruských stíhaček a protiletadlových systémů. Poznamenal také, že ruské stíhačky jsou mnohem vyspělejší a mají mnohem delší bojový dolet, což ukrajinský prezident jaksi zapomíná zmínit při svých trapných fotkách v kokpitu v Dánsku, kde opět prodává již omšelý slib nejnovějšího z dlouhé řady " převratných zbraní" - z nichž všechny se ukázaly jako vhodné cíle pro ruskou armádou. Jediné, co se mění, je bohužel délka konfliktu a počet ukrajinských mužů odsouzených k smrti v boji.

Zatímco architekti tohoto konfliktu z NATO samozřejmě dychtivě házejí stále zoufalejšímu Kyjevu klacky pod nohy v podobě nasazení F-16, ve skutečnosti je velmi nepravděpodobné, že by se tyto stíhačky někdy podívaly do služby na obloze nad Ukrajinou, přinejmenším ne v době, kdy je konflikt v současné aktivní fázi. Pouze tři "partnerské" země (Norsko, Dánsko a Nizozemsko) přislíbily předat Kyjevu několik stíhaček a stále existují obrovské logistické problémy, které by bylo třeba vyřešit, než by mohly na Ukrajině vůbec přistát, natož vzlétnout a zapojit se do boje.

Je důležité věnovat pozornost tomu, odkud informace o reálnosti možného nasazení F-16 pocházejí. Proto když předseda sboru náčelníků štábů USA generál Mark Milley varoval, že letouny nebudou pro Ukrajinu fungovat jako "zázračná zbraň", mnozí střízliví, nezaujatí analytici zpozorněli. Milley si nebral servítky, když se snažil trochu zchladit očekávání Kyjeva ohledně stárnoucích stíhaček. "Rusové mají 1000 stíhaček čtvrté generace," řekl generál po květnovém zasedání mnohonárodní kontaktní skupiny pro obranu Ukrajiny. "Pokud chcete soupeřit s Ruskem ve vzduchu, budete potřebovat značné množství stíhaček čtvrté a páté generace, takže pokud se podíváte na křivku nákladů a provedete analýzu, nejchytřejší by bylo udělat přesně to, co jsme udělali my, tedy poskytnout značné množství integrované protivzdušné obrany, která pokryje bojový prostor a zabrání Rusům do toho vzdušného prostoru pronikat."

Zdá se, že když zpráva nehraje do karet představám, je raději odložena. Komentáře generála Milleyho jsou střízlivou připomínkou nepopiratelné reality na bojišti, jenže v Kyjevě opět vítězí PR propaganda nad strategickou realitou na místě.

Zajímavé je, že Milley se rovněž zabýval obrovskými náklady spojenými s poskytnutím F-16 Ukrajině: "Když se podíváte na F-16, deset letounů F-16 stojí miliardu dolarů, náklady na jejich udržování [jsou] další miliarda dolarů, takže mluvíte o 2 miliardách dolarů za deset letounů." Naznačil také, že kdyby byly peníze dosud zaslané Ukrajině vynaloženy na tento typ zbraní, nikoli na dělostřelectvo a protivzdušnou obranu, Kyjev by byl v mnohem horší situaci, než je dnes. "Ve válce neexistují žádné zázračné zbraně, F-16 jimi nejsou a není jimi ani nic jiného," řekl. Tvrdá a z ukrajinského pohledu bezútěšná realita je ovšem taková, že zchátralá ukrajinská infrastruktura nemůže tyto složité stíhačky ani přijmout. Ukrajina nemá na svém území žádné vhodné výcvikové zařízení a pouhých osm ukrajinských pilotů zahájilo výcvik v Dánsku. Další mají v říjnu zahájit proces v USA, ale trvalo by roky příprav, než by se podařilo získat odpovídající piloty v nějakém smysluplném počtu. Další skutečností, kterou Kyjev zamlčuje, je to, že letouny F-16, pokud se vůbec dostanou až na Ukrajinu, budou potřebovat rozsáhlou infrastrukturu pro pozemní údržbu a velmi složitou logistickou podporu, která by musela být nasazena v podstatě ve válečné zóně. Zdá se, že nikdo z týmu NATO se nechce zabývat drobným detailem, že ruské letectvo bude od prvního dne napadat jak stíhačky, tak infrastrukturu - což je další nepříjemná skutečnost, která se pohodlně ignoruje.

Ačkoli se nyní zdá být zřejmé, že skutečné poskytnutí stíhaček F-16 Ukrajině není pravděpodobně ničím jiným než pouhou iluzí, mnozí nyní vidí stíhačky v kontextu, do kterého ve skutečnosti patří - jako další vyřazený letoun NATO, který spojenci Washingtonu cynicky hodili na Ukrajinu pod příslibem náhrady novějšími technologiemi od strýčka Sama, který touží po penězích. Ale vzhledem k dosavadním tragickým výsledkům západní techniky na bojišti nikoho nepřekvapí, pokud USA nakonec celý projekt raději zruší, než aby trpěly trapnými a nevyhnutelnými obrazy hořících F-16, které se připojí k troskám americkým Bradleyů a obrněných vozidel MaxxPro na polích jižní a východní Ukrajiny.

Takže jakmile si stále nerudnější architekti tohoto katastrofického konfliktu konečně začnou připouštět, že to celé skončí jen jedním způsobem, budou pravděpodobně Kyjev co nejdéle napínat, pokud jde o iluzorní F-16, stejně jako to dělali se svými sliby členství v EU a NATO. Nezapomínejme, že to byly tytéž plané sliby, které Ukrajinu přivedly na cestu k tomuto zničujícímu konfliktu s Ruskem, konfliktu, o němž se nyní může domnívat jen velmi bláhový člověk, že by mohl být vyhrán s hrstkou padesát let starých stíhaček, .


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

kolik těch zastaralých, vyběhaných f16 vůbec na UA z Dánska, Norska a Holandska doletí a jestli ještě budou mít kde přistát. Nehledě na to, že budou určitě i pěkně očesané a piloti se za půl roku nenaučí efektivně bojovat 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Při nedávném výcviku ukrajinských pilotů do sebe narazila dvě letadla a bylo po cvičení, piloti samozřejmě mrtví.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

tahlencta Včelka Mája a Inza.

Vidlák zde, na jeho dvorku, prdne nějaké téma, ale to jim vůbec nebrání, aby to zde vytapetovaly cizími názory na uplně jiná témata, které vymyslel někdo jiný, ale jim se líběj a hlavně je potřeba být první.

Pokud by zde Vidlák zítra nahodil článek o háčkování, tak se dozvíme překopírované názory někoho jiného o válce, či škodlivosti kapitalismu.

Tož přistupme na jejich hru a dnes vyhrává ( teď přichází fanfára - tramtadamtadamta dááá) opět Včelka Mája. Je to naše nejrychlejší diskutérka. I když většinou na úplně jiné téma, ale nejrychleší prostě je. Gratuluji!

Průměrný počet slepic: 2.1 (60 hlasů)

Jo, jo, kamaráde není to jednoduchý. Uznávám, že je to vidlákův dobře zavedený prostor a jeho úvodní článek si vždy pečlivě přečtu a zamejšlím se nad ním. Uznávám, že si tady přihřejvám, docela drze, svoji polívčičku. Několikrát jsem se Vidlákovi omlouval. Zkrátka beru to tak, že je to prostor pro Alternativu, takže alespoň v tomhle rozšířeném pojetí táhnu s Vidlákem za jeden provaz. Občas něco napíšu, většinou překládám, ale téma si vybírám tak, aby vyjadřovalo můj názor a aby to pokud možná zaujalo i ostatní. Jen to bývá lépe řečeno, než bych to svedl já.
Vidláka zde beru jako autoritu, pokud mi sdělí, že s tím jak se tady projevuju on nesouhlasí, budu to respektovat.
Jinak co se týká Máji, články které sem přináší čtu rád a považuju je za přínos pro fórum a občas na ně reaguji.
Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

A ode mě máš 5 slepic, protože jsi se na mou sarkastickou kritiku postavil čelem, jako chlap a nakulil mi svou odpověď přímo mezi světla. Poněkud jsem si na tebe tím posunul svůj názor nahoru.

Průměrný počet slepic: 3.2 (34 hlasů)

Koukám, že vy jste se k Vidlákovu tématu přiblížil jak Ukrajinci k dalšímu vítěznému konci.... :-) Pokud v článku nevidíte žádné souvislosti se současným děním, tož porucha není na našem přijímači.

Průměrný počet slepic: 4.5 (50 hlasů)

VIDEO: Papež František požehnal Rusům jako potomkům Velkého Ruska a vyzval je, aby s Matkou Rusí kráčeli dál! V Kyjevě je z toho hotový poprask a všichni se bojí, že Vatikán tím nepřímo označil Rusy za vítěze války na Ukrajině! Mezitím do Česka dorazil ukrajinský ministr zahraničí a hned vystartoval, že zastavení dodávek zbraní válku na Ukrajině neukončí! Co se to děje? To byla výhrůžka, shodují se němečtí novináři!

Ve Vatikánu se něco stalo a v Kyjevě kvůli tomu spadly hodiny ze zdi. Přesně takto by se dala definovat událost, ke které došlo již 25. srpna a ukrajinské ministerstvo zahraničí na to reagovalo až toto pondělí. Papež František totiž vystoupil 25. srpna v telemostu a promluvil k účastníkům X. Celoruského dne katolické mládeže v Petrohradě. Ve své zdravici prohlásil, že jsou potomci Velkého Ruska a nechť prý kráčí dál tou cestou ve šlépějích Matky Rusi, toho Velkého Ruska v odkazu Petra Velikého a Kateřiny Veliké. V závěru dokonce prohlásil, že je rád za jejich ruský způsob žití, prostě za to, že jsou Rusové! Video máte níže.

Všichni očekávali mentorování o tom, jak je potřeba válku ukončit, že je potřeba najít společnou cestu a podobné výroky, které papež František v minulosti prohlašoval, ale jeho zdravice vyzývající odkazy Velkého Ruska a slávy imperiálních velikánů Petra Velikého a Kateřiny Veliké, kterou zarámoval i oceněním Rusů za jejich způsob života a za to, že jsou Rusové, je naprostým šokem, a to dokonce i pro samotné Rusy, protože tohle je konceptuální bomba, která explodovala z místa, odkud to naprosto nikdo nečekal.

Ukrajina je vztekem bez sebe, že papež vyvolával odkazy Velkoruska

V Kyjevě to nerozdýchali a Kulebovo ministerstvo zahraničí se ostře ohradilo, že papežovo vystoupení oslavovalo a podněcovalo imperiální Velké Rusko. Ano, to je pravda. To vystoupení opravdu jde bez přehánění označit za požehnání Velkému Rusku a jeho lidu. Vatikán je v procesech světového řízení jedním z největších center řízení na 1. prioritě, což si mnoho konceptuálů hned neuvědomuje, resp. zapomínají na to. Pokud Vatikán podpoří nějaký proces, je již dopředu rozhodnuto o tom, že je to proces konceptuálně-objektivní, je to proces zániku systému Pax Americana a nástupu New World Order.

 

https://aeronet.news/…sy/

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Dává mi větší smysl číst a třeba i přispět sem, než se vysilovat na FakeBooku.
Osobně soudím, spolu s Marcem Porciem Catem starším, nejen že Kartágo musí být zničeno, ale že i nastává jistá renesance blogů.
FakeBook a další SMS-podobné, reklamou zahlcené a cenzurované "kecálky" budou sloužit mentálním Plebejcům a Patriciové se budou shromažďovat okolo několika blogerů, kteří si budou pravidelně ohrabávat svůj píseček a občas, jako správní hospodáři, se nevyhnou ani plení..

Osobně také soudím, že ani ta reklama na FakeBooku nefunguje, všimnul jsem si, že mi nabízí prakticky vždy jen TO, CO UŽ MÁM KOUPENÉ,  a tudíž to NEPOTŘEBUJI. Je tedy jen otázkou času, kdy inzerenti přestanou do těchto imaginárních žump nalévat své reálné peníze.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Rád si přečtu příspěvky Včelky Máji, Inza a mnoha jiných, protože přinášejí informace, které mě zajímají a obohacují.

Ano, občas nejsou k tématu, kterým předložil pan Vidlák.

Ale jsou zde i tací, kteří většinou jen kritizují příspěvky ostatních. A kromě oslavy svých osobních úspěchů ničím diskusi neobohatí.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

Souhlas, Agarine, Vidlák píše tak, že k tomu často už není co dodat, je to řečeno všechno trefně, vtipně a jasně. To ví Inza i já. Ale někdo bude šťourat jen proto, aby šťoural za každou cenu. Ethanol mi proto vždycky mluví z duše. Inza se málem ještě omluvil, protože se ho to možná dotklo (i když on sám má zajímavější články než ten, co ho kritizuje)..., ale na Ethanola (ani mě) to neplatí. Jak řekl Inza - kdyby proti tomu něco měl Vidlák, bylo by to směrodatné. Já osobně si raději přečtu cizí článek, který mě zajímá, než nenávistné bláboly a sdělování domácích historek.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

od oficiálního znění uvedeného v hlavním článku. A lepší je o něm vůbec nediskutovat. Kde jsem už to ve svém předfialovém životě zažil?

Milá včelko, máte dikci úvodníku Rudého práva.

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)

Mluvila jsem o sobě. Pro mě jsou Vidlákovy články často všeříkající. Já jsem pro svobodu slova s tím, že buď můžu mít naprosto stejný názor jako Vidlák, nebo k tomu můžu kdykoliv cokoliv dodat. Za mě Vidlák všechno řekne tak, že já bych to líp nenapsala. Nevím, jaké psali úvodníky do Rudého práva, těžko by tam asi prošla svoboda slova.. Stejně jako dnes.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

je mistrovské shrnutí mých pocitů. Akorát se ke komentáři přes záplavu off-topiců těžko dostávám. 

Ale to už jsem Vám psal a dokud zde bude prostor pro diskuzi sdílený s vylepovací nástěnkou, nedá se s tím nic dělat. 

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

Těžko se dostávám...? Však napište svůj názor kamkoliv, on se neztratí. Nebo myslíte, že se čtou jen první příspěvky? Podle slepic tomu tak není. Já si stokrát raději přečtu Inzův příspěvek o Escobarovi atd. než číst řečičky osobního charakteru o ničem, jak to dělá ten nenávistný kritik (a ještě se dozvídáme cosi o "kozách" jeho ženy a podobné bláboly). To není mimo téma...?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

ty jsi hlava otevřená. Co vlastní blog ???

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Kdo by tam chodil...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

 cit: Zjišťují, že občanská společnost se všemi těmi médii a neziskovkami tu není pro ně, ale pro jakési abstraktní vysoké evropské hodnoty v jejichž jménu není žádná oběť dost velká.

Nejsou to nějaké abstraktní vysoké evropské hodnoty.

Je to  " e pluribus anus = z několika starých" ?

Kdo jsou ti "několik starých", kteří tu nastolují ten jejich grýndýl? 

Století starci a stařeny, kteří vypadají jako zombie? Ti, kteří zázračně přežívají navzdory světovým katastrofám a pandemiím?

Ti, jejichž majetky překračují 95% zbývající světové populace? 

Přežívají několik generací a sbírají nejen informace, ale i vynálezy a patenty, které by mohly sloužit lidstvu?

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtěli občanskou společnost, aby se mohli více a lépe podílet na rozhodování.

Krajany nevyhledávám, jen z nejbližšího okolí se již ve Švýcarsku uchytili tito:

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

ale jsou zde i ti, kteří si to lepší dokáží udělat zde, tudíž prchat nemusí. Taky dám pár příkladů:

Můj nejlepší kámoš Péťa. Kominík, který má notýsek se zakázkami nařachaný půl roku dopředu, vyladěný barák a dvě dovolené v exotických krajinách ročně.

Standa, kterému jezdí po lesích 5 traktorů a 2 vyvážečky, tak ten se taky nemá špatně.

Honza, můj hajný, se svou japonskou manželkou, která se živí tím, že létá po světě a prodává boháčům luxusní hodinky, patrně blbá nebude, páč má vystudovanou tu Sorbonu a polojaponskou dcerou, tak ti taky stále žijí zde, protože se jim tady prostě líbí.

Posera prchá za lepším do ciziny. Patriot se snaží si to lepší vytvořit doma.

Průměrný počet slepic: 4.2 (42 hlasů)

ale nesmíte se znelíbit věrchušce. Dokonce jí někdy musíte podkuřovat, jinak na vás zaklekne, jak Babiš na FAU.

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

Já žiji a pracuji zde v českosaském švýcarsku. Miluji tady ty rozsáhlé lesy a naše kopce. Jasně, chápu, že Miloš ve své nové domovině má ty kopce větší.

Mám ženskou a vím, že jiné mají větší kozy a lepší postavu.

Ale já nikdy neopustím tyto naše nízké kopce a svojí ženskou s malýma kozama, protože je mám rád.

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)

.. marně ho v cizině hledá..

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

už jsi obsadil tou svojí minicestovkou do Švajcu auto ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ale co, Včelka to tady dělá běžně, před chvílí mi dorazila zpráva, že si po osmé mohu vyzvednout svou pátou motorovku. Mrkejte na tu krasavici. Výkon 4,4 kw.

https://www.stihl.cz/Produkty-STIHL/Motorov%C3%A9-pily/Siln%C3%A9-motorov%C3%A9-pily-pro-lesnictv%C3%AD-a-z%C3%A1chran%C3%A1%C5%99sk%C3%A1-pila/279876-131/MS-462-C-M.aspx

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

Půberťáci občas fotí své ohanbí, a posílají ho po síti samičkám, ve snaze je ohromit. ;o))

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

Já mám tuhle: https://www.lidl.cz/p/parkside-aku-retezova-pila-pksa-40-li-b2-bez-akumulatoru-a-nabijecky/p100345092 taky pěkně dlouhá, i když o 4,4kW se jí jen zdá, ale na to moje domácí pižlání až až.  Holky, to jsem zvědav, co se mnou budete dělat, Ethanol píše, že to je to samý, jako když si vyfotím pindíka.

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

nelze tady opomenout sexuální silu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Pokud vám stačí k vašim potřebám, není co řešit.

Já, když už mám občas plnou zahradu a není to kam dát, ale je mi líto to nechat v lese, tak to vysypu jednomu kámošovi u baráku a ten to pak porcuje Narexkou s kabelem a takovým připrcatělým řetízkem. A nedávno mě napadla taková škodolibost, tož jsem mu tam složil dub o průměru cca 60 cm. Odpoledne volal: "Sice dík, ale, ty vole, co s tímhle mám asi tak dělat?" Tak pochopitelně, když jsem se dostatečně nařechtal nad představou, jak to tam pižlá, tak jsem k němu zajel a nakrájel mu to.

A když už jsme štrejchli tohle téma, nedávno jsem kácel jasan a ten měl průměr 92cm. Ale na oddenku byl nahnilý a ve čtyrech metrech se rozvětvoval, takže z toho kulatinu neuděláte, to vám žádná pila nekoupí. Tak se ptám hajného, co s tím budeme dělat? On na to, že to jde pochopitelně do paliva. A já si představil toho nebožáka, který si objedná várku tvrdého dřeva a pak mu tam vyložej i tento kousek. Běžný profi těžař používá na pile čtyřicítku lištu. Tím ale toto hovado nerozkrojíte, proto jsem si musel pořídit padesátku. A já bych děsně chtěl být u toho, až tento kus bude chtít někdo na zahrádce zpracovávat.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

pila stačí. Ještě mám jednu asi tak stejně velkou s drátem, ale ta od doby co mám tu bezdrátovou nebyla připojená k zásuvce (řežu s tím párkrát do roka). No a kdybych se měl vrátit k tématu, tak mladým bych tu pilu nepůjčil, buď by si něco udělali, nebo by ji rychle zničili (jsou například schopní tím listem páčit). Dopadneme jako ve Španělsku, mladí makat nebudou, jen budou šoupat myší od počítače nebo prstem po tabletu. A trochu bych s Vidlákem nesouhlasil - velké peníze vydělat nejde, velké peníze se "shánějí". Právě ti šedesátníci sice tvoří hodnoty a dělají za podprůměrné mzdy, ale různí mladí frikulíni vyžadují 3K (kilo, kára, klid) a není za nimi nic, jen spousta oblafnutých lidí (třeba jsou schopni vám prodat pojistku proti něčemu, co nemůže nastat), nebo lenoší ve státním sektoru (dost by mě např. zajímalo, co dělají v dnešní době policajti, protože výsledky nějak nejsou vidět a když, tak řeší problémy, které by bez nich nebyly, o vojácích nemluvě a za to pak ještě pobírají výsluhu) a jejich morálka je podobná jako u věrchušky. Tam kupodivu vládní úspory nemíří, jdou nejvíc po důchodcích a OSVČ o kterých tvrdí, že jsou paraziti. Dopadne to tak, že kdo bude moct uteče (třeba OSVČ na pracák) a pak už nevyberou nic viz. Lafferova křivka.  Je to i vina nařízení EU a USA, kteří po nás chtějí vyhazovat peníze, které nemáme (povolenky, 2% na zbrojení...) Nějak nevidím, že by proti tomuto Rajchl nějak brojil (Svobodní ale jo). Jestli mám podporovat Rajchla, bude se muset s ostatními spojit a ne se s nimi handrkovat, jenže on chce být sám náčelník, jak předvedl úprkem z Trikolory (to má společné s Babišem). Takže s heslem naší věrchušky "dědeček a babička ujídají chlebíčka" zdar!

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

jelikož i když jsem ho v mládí dost často různým půjčoval, už 32 let ho smí vidět pouze jedna jediná ženská a to ty nejsi.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)

Ethanole, vy jste dotyčného prokoukl jako jeden z mála. :-) Krom toho ty vaše reakce mě vždycky pobaví... Třeba o tom, jak vám (nebo mně) to vždycky "nandá"... 

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Naši zem již dávno neřídí "naši" papaláši, jsou to jen loutky poslouchající "přání" nového velkého bratra a plnící šílenosti z Bruselu.

Za oceánem rozhodli a v Bruselu s tím souhlasili, že přišel čas na konečné zúčtování s nepoddajným Ruskem.

V zákopech na východní frontě vzdělání ani kdovíjakou profesi mladí potřebovat nebudou. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

dnešní doba a hlavně naše vlast nepotřebuje vzdělaný národ,  ale naopak potřebuje mladé blbce, aktivisty.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Poté, co Soroš oznámil výrazné omezení aktivit (a financí) v Evropě, to balí další svazácký inkvizitor, tentokrát úchyl Cemper. ;o))

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1039278&typ=PLATNY&sp=H4sIAAAAAAAAAKtWykvMTU0JSCwCUiWpRcVKVtHVStmplUpWQJmq1DIlHaWyxJzSVCDfNzEvs6A0%250D%250AJ7EkvyhTqTa2FgAzbGJBPAAAAA%253D%253D%250D%250A

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

končí a místo nich zřejmě vznikne - Úchylové cz.  Tenhle předseda na to má maximální kvalifikaci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

i vzhled a intelekt

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

€€ 

22. srpna 2023  18:21,  aktualizováno  18:55​​​​​​

Eurokomisař pro klima Frans Timmermans podal rezignaci. Dvaašedesátiletý komisař, který měl v unijní exekutivě na starosti takzvaný Green Deal (unijní Zelenou dohodu)

Ten následoval božího syna George Sorosu = Schwartze  György uherského žida.

A protože začaly vysychat prameny přesunou se jejich služebníci, kazatelé a inkvizitoři na jiná  náboženství.

Však zase někde vystrčí svoje rohy a zamoří hnisavým dechem okolí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji, vážený berrnarde, za velmi dobrou odpověď.

Z rodné obce s 350 obyvateli během posledních 20 let odešli pracovat nejméně 4 do Švýcarska, navíc jedna i s přítelem pomáhala v hotelu sezónně do otěhotnění.
Další - v podobném počtu - pracovali přechodně v Německu, Anglii,.. a vydělané peníze pak doma investovali do baráku, auta apod.
Sportovně nadaný raubíř Vašek si nejprve přivedl pracovitou ženu z Polska, zplodil s ní napočtvrté kluka, poté si našel v sousední vesnici pohlednější partnerku, takže aby utáhl alimenty dostal se přes Německo ke svařování s partou Poláků ve Švýcarsku - kamarádům se chlubil, berrnarde, že před vánocemi si vydělal 300 tisíc.

Ad: Posera prchá za lepším do ciziny.

Z výše jmenovaných za lepším výdělkem a/nebo systémem odešli do Švýcarska:

  • jeden za vlády Fialy
  • dva za Babiše 
  • jedna za Topolánka
  • 1+1 za Špidly/Grosse/Paroubka
  • jedna za Klause.

Co mají všichni jmenovaní premiéři společného? Řídí se heslem "Jeden za všechny!" neboli z pohledu národa "O nás bez nás!"
Dlouho jsem se snažil alespoň na obecní úrovni zapojit do rozhodování všechny spoluobčany, kupř. místním referendem o osudu 100-leté malotřídní školy.
Bohužel většina lidí si zatím neuvědomuje, že lepší doba nastane, teprve až se všichni dotčení budou chtít zapojit do rozhodování - jen tak je možné změnit systém.

Takže: Proč by měl někdo placením daní přispívat na živobytí politikům, kteří ho nenechají o ničem důležitém spolurozhodovat?

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

mě akorát přijde, že když všichni schopní zdrhnou někam za lepším, tak kdo to tady pak opraví?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

když si budeš v tom lepším i platit slušné bydlení, tak už to třeba zase o tolik lepší nebude

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

trochu jakoby konkurence, ale zkuste si přečíst časopis Šifra od Vidláka, tentokrát to není přezdívka, ale příjmení. Fakt dobré články.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

UKRAJINA: Zelenskij a jeho souputníci byli dychtiví prezentovat mediálně vítězství svým sponzorům ve Washingtonu, varovali, že 24. srpen, výročí ukrajinské nezávislosti, bude pro Rusko dnem teroru.

A není pochyb o tom, že Rusko se vyděsilo, když se dvěma nebo třem nafukovacím člunům s asi dvaceti muži podařilo proklouznout uprostřed noci na pobřeží Krymu. Sotva přistáli členové ukrajinského komanda, stihli narychlo vyvěsit modrožlutou vlajku na bungalov prázdninové vesničky na pláži.

Tento směšný a ubohý akt „statečnosti“ prezentovala LCI jako vítězství udatné Ukrajiny schopné zasadit rány Rusku a bez ohledu na to, zda tato „skvělá“ akce stála ukrajinské komando deset životů. Ukrajinští vojevůdci se nestarají o životy svých mužů, jejich oběť byla dvojnásob zbytečná, protože toto mediální vítězství Ukrajiny bylo nahrazeno smrtí šéfa Wagnerovců...

The Wall Street Journal znovu opakuje hlavní stížnost USA, že ukrajinská armáda je k životu svých vojáků příliš opatrná.

Jeden úředník si posteskl: „Postavili jsme tuto horu oceli pro protiofenzívu. Nemůžeme ji znovu vytvořit… Zmizela.“

👉  @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

https://www.lidovky.cz/svet/ukrajina-valka-nemecko-verejnopravni-rozhlas-stanice-vrazda-podnecovani-nasili.A230828_105356_ln_zahranici_lsva?zdroj=LN_vybava_recombee

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)