Zpomaluje to

Autor
Štítky

Před deseti dny jsem o dnešku tvrdil, že když dnes bude v nemocnicích 6500 lidí, tak nám covidová epidémie jede na plné pecky jako by se nechumelilo. Ale řekl bych, že realita za dnešek bude někde okolo 5000 pacientů, zřejmě dokonce méně. Bez ohledu na vysoká čísla nakažených tak můžeme  říci, že sice stále ještě rosteme, ale už to nemá tu dynamiku jako před deseti dny. 

Dnes sem dám svojí apokalyptickou tabulku. Když jsem s ní na konci října začínal, mělo být už tuto středu v nemocnicích deset tisíc pacientů. Ve skutečnosti jich tam je půlka.  Od té doby jsme se k číslu deseti tisíc pacientů v nemocnicích několikrát přiblížili na čtrnáctidenní odstup, ale nikdy ne víc. Naopak se od nás vzdálil zhruba na tři týdny a zatím tam setrvává. Pokud tedy bude dynamika epidemie stejná jako dneska, dočkáme se deseti tisíc pacientů v nemocnicích 12.12.2021 a dvaceti tisíc 4.1.2022.  Jak se to dnes kolem deváté ráno změní? Moc ne. 

Především na této tabulce můžete vidět, jak rychlá je exponenciála. Malé změny do plusu i mínusu dneska jsou obrovské rozdíly za čtrnáct dní a ještě větší rozdíly za tři týdny. Každopádně zpomalení epidemie je výrazné. 

 

Ještě chvíli zůstaneme u covidových čísel. Průměrný denní počet nákaz už překonal nejhorší chvíle loňského roku a v nemocnicích je zhruba polovina pacientů. To je ten pozitivní vliv očkování a promoření. V počtech nákaz stále vedou neočkovaní vůči očkovaným v poměru 3:1. Podobné je to i s hospitalizacemi. Ovšem v hospitalizacích a JIPkách pro ohroženou kategorii 65 + je to půl napůl. 

Zemřelí na covid jsou také pořád víceméně 50:50 očkovaní a neočkovaní. Teď se to trochu zhoršilo pro neočkované - umírají o něco víc.  Master na to udělal jeden grafík ze kterého plyne, že pokud jste očkovaný a dotáhnete to do nemocnice, tak máte dokonce o něco vyšší pravděpodobnost úmrtí, než když se do nemocnice dostanete jako neočkovaný. Ale samozřejmě platí, že jako očkovaný máte o dost větší šanci, že se do nemocnice vůbec nedostanete. 

To platí pro celostátní statistiky. Z hlediska osobních šancí je to pořád tak, že třicetiletý neočkovaný má větší šanci než šedesátiletý očkovaný. A pokud máte zdraví na huntě, že by vás covid uměl zabít, tak vás dost pravděpodobně zabije i když budete očkovaní. 

Ne vážně... já nechápu, že nikomu na vládě nevadí dva údaje, které tady neustále melduju. Že i když je na JIPkách víc neočkovaných jak očkovaných, tak umírají skoro půl napůl.  Očkovaní na JIPkách mřou rychleji než neočkovaní.  Druhý údaj říká, že když bylo loni v nemocnicích 5000 covidových pacientů, tak jich umíralo cca 100 denně.  Letos, když je v nemocnicích 5000 covidových pacientů, tak jich umírá cca 100 denně.  

Jo kdyby na tisíc mrtvých neočkovaných byli tři mrtví očkovaní, tak by se účinnost očkování argumentovala o dost jednodušeji, než když na každého mrtvého neočkovaného připadá jeden mrtvý očkovaný.  A musím říci, že nechápu, kde se ti neočkovaní v nemocnicích pořád berou. Ono jich v té populaci 65+ zase tolik není. Pořád si říkám, že právě v této kategorii musí někdy nastat ostrý zlom, protože si z nich covid vysbírá všechny "na odstřel"  a ti další už to prostě zvládnou. Zatím se tak ale nestalo. Ale dovedu si také představit, že doktoři lépe a radostněji běhají kolem očkovaných než kolem neočkovaných. Obzvlášť kolem těch neočkovaných, kteří i v nemocnici hlásí, že se nenechají ničím opíchat. 

A pořád všechno stojí a padá s tím, jak vysokých denních nákaz jsme u nás schopni dosáhnout. Pořád totiž nefungují žádná opatření a roznášení covidu v pohodě zvládnou i očkovaní, kteří mají navíc méně jasné příznaky. 

Na druhou stranu se ukazuje, že čím větší denní čísla nákaz, tím menší je reprodukční číslo. V posledních třech týdnech je tato nepřímá úměrnost zřetelně vidět. Kdyby epidemie jela jako v posledním říjnovém týdnu, měli jsme už dneska daleko přes třicet tisíc denních případů nákaz. Ona ale zvolna pozvolna zpomaluje, i když ten prevít covid je vždycky o něco silnější, než by se zdálo. Vždycky ještě trochu překvapí. 

Přepočteno na náš počet obyvatel, loni nebyl nikde ve světě vyšší počet nákaz než dvacet tisíc denně. Letos už to pomalu překračujeme a i když reprodukční číslo kleslo z 1,6 na 1,2, tak při stejném trendu se na ty třicetitisícové denní počty nákaz dostaneme a až pak bude reprodukční číslo zhruba 1, takže už to dál neporoste.  To bude odpovídat zhruba osmi až devíti tisícům  pacientů v nemocnicích a pokud tento stav bude trvat dlouhodobě, nemocnice se postupně naplní ještě víc, ale o dost pomaleji. Lineární růst je v pohodě a skýtá dostatek času na přípravu i improvizaci. Ovšem trendy úmrtí jsou zatím neúprosné. Pokud budeme mít v nemocnicích těch devět tisíc pacientů, dopracujeme se k dennímu počtu cca 250 - 300 mrtvých. 

K tomu je vidět, že i poměry nakažených ku nově hospitalizovaným trochu klesají.  Opět - kdyby platily korelace před třemi týdny, při dnešních číslech už bychom těch 8 - 9 tisíc pacientů v nemocnicích měli. 

Vláda samozřejmě stále lockdownuje neočkované, ačkoliv ti v dnešní době nákazu roznášejí mnohem méně než očkovaní. A protože trasování kikslo už dávno, tak není jak potvrdit můj tušený odhad, že neočkovaní se v 80% případů nakazí od očkovaných. A protože očkovaní stále nemají být jakkoliv omezovaní ani testovaní, tak vůbec nikdo netuší, jaká je skutečná nálož viru v populaci a samozřejmě žádný Smejkal ani Maďar ani Prymula nevědí, jak velký je rezervoár očkovaných, co na covid zemřou i přes pigáro. 

Master teď žádá Duška o data z nemocnic ze kterých by mělo jít vyčíst, kdy byl pacient očkovaný a jak dlouho poté se dostal do špitálu. Teoreticky bychom se měli dostat k nějakému průměrnému číslu, na jak dlouho se v těle protilátky udrží. 

Aby se epidemie dopracovala až k apokalypse - tedy k dvaceti tisícům covidových pacientů v nemocnicích, tak by nákazy musely chytit nový drajv. Muselo by se změnit počasí, chování lidí, chemtrails, nové rozkazy iluminátů nebo já nevím co, aby reprodukční číslo zase začalo růst. Spíš to ale vypadá, že se (pomaleji než bych si přál) blížíme ke stropu epidemie. Netroufám si odhadnout, jak dlouho se pak na těchto třicetitisícových denních nákazách udržíme. Pokud to začne klesat, tak se zdravotnictví nepoloží a také pomine naléhavost dusit neočkované (oni se budou dusit sami na JIPkách spolu s očkovanými) . Nemluvě o tom, že se hodně lidí ještě naočkovat nechá.  Pokud se ale na těchto třicetitisícových  číslech udržíme dlouho, budeme svědky podobných scén z nemocnic jako loni. Jen to nepřijde tak náhle. 

Každopádně bych si myslel, že si letos ještě jednou těch třicet tisíc mrtvých navíc dáme. Protože se udělalo všechno pro to, aby se covidem nakazil každý kdo může a tak si to letos prodělá těch sedm milionů lidí, co to neprodělali loni. Je mezi nimi hodně očkovaných, takže ztráty budou oproti loňsku poloviční. Ale v absolutních číslech budou podobné jako loni. 

Jo a mimochodem - loni ty lockdowny pomohly. Zařídily, abychom se nedostali na letošní covidová čísla nákaz. Už teď se dá říci, že právě lockdowny napomohly tomu, že se loni zdravotnictví nesesypalo. Letos to stejné zatím zařizuje očkování. Individuální šanci zvýší slušně a zařídí, že se zdravotnictví nesesype ani při dvojnásobných nákazách co loni. Ale nic víc to neumí.

Naši ministři, premiéři a covid odborníci  ale tvrdě makají na tom, aby se pozitivní efekt očkování v podstatě neprojevil. Stejně to mají i v zemích okolo nás. Prostě nejprve musejí vymřít neočkovaní a pak teprve začne někdo přemýšlet, proč ti očkovaní umírají taky a proč v tak velkých počtech. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (107 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

je slepá cesta. I kovid to potvrzuje.

Průměrný počet slepic: 4.1 (34 hlasů)

Jde o totalitu peněz. Nad nimi nemá ve skutečnosti moc ani stát, ani nějaká mezinárodní organizace typu EU. Nějak jsem si totiž nestihl všimnout, že by třeba takové VISA či MasterCard byly státem provozovány, případně že by nad nimi měl stát jakoukoli větší moc. Nemluvě o spoustě nejrůznějších finančních a bankovních nástrojích a principech, které ovládají veškerou ekonomiku (a tím i životy lidí). A ač se tváří coby přírodní zákony, jsou do jednoho uměle generovány finančním systémem, jenž je v rukou úzké a dobře kryté skupiny lidí a který ovládá úplně všechno a všechny. Tahle totalita je mnohem horší. Ty minulé totiž měly obličeje konkrétních lidí, konajících konkrétními činy, které bylo možné, pokud existovala politická vůle, ex post postihnout podle zákona. Jak ale postihnout někoho, koho ve skutečnosti nelze přesně identifikovat, navíc když jde o někoho, kdo pomáhal financovat všechny válečné konflikty za posledních minimálně tři sta let, a to naprosto beztrestně. A naše politické "elity" nás naservírovaly tomuto molochu na stříbrném podnose a dodaly i příbory.

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

Gdyby chtěli...., ,ale museli by na ně ukázat.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Snažit se vidět za složitou a mnohovrstevnou životní realitou jen jeden základní faktor, který vše přebíjí je vždy špatně.
Ve skutečnosti realitu utváří doslova všechny možné faktory které si je dovedete vymyslet a k tomu ještě víc těch o kterých nemáte ani ánung, byť jejich vlivy jsou různě silné.

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napriek tomu su vsetky mozne faktory, ktore si dokazete vymysliet prebitelne dostatocnym mnozstvom penazi ... ze to nie je vzdy tak viditelne je sposobene len tym, ze nie vzdy je vyhodne ten faktor prebijat peniazmi, a tie sa radsej usporuju na nieco vyznamnejsieho.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak podobná uvaha(nemám na smart tv dlouhé u), která jde až na dřeň, vždy zdejší vidláctvo vybičuje k jednoslepicím. Plný kurník.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Drahý tdx,

možná jste ještě nezjistil, že platební karty nemusíte používat. Jen a jen vaše tupost v kombinaci s pohodlností vám velí, že platit kartou je in a tak píšete tyto blbosti

Průměrný počet slepic: 2 (22 hlasů)

Ze zákona je každý zaměstnanec nebo podnikatel povinen mít účet v bance. Všechny banky jsou součástí mezinárodního bankovního molochu, výjimky neexistují. Takže chodit si vybírat peníze z účtu, který tyto banky poskytují, je jen bezvýznamný taneček kolem, který na věci nemění vůbec nic. Navíc dost sílí tlak na to, zrušit bankovky a mince úplně, covid tomu hodně napomohl. Pak budete dělat jako co? Provozovat barter?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

že ten tlak na zrušení hotovosti (poslední zbytky svobody) je obrovský, ale nějak se mi nezdá ten povinný účet ze zákona u zaměstnanců. Nechci se hádat, ale myslím, že ZATÍM ještě ne.

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi tak jak je dobrovolné očkování....nebo jak byl kdysi dobrovolný příchod na oslavy 1. Máje, potažmo příchod k " volbám"....

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale tlak ze strany zaměstnavatelů je takový, že si jej každý zaměstnanec raději "dobrovolně" zřídí. (Dokonce si to údajně zaměstnavatelé často podmiňují přímo v pracovní smlouvě.) A pokud by nový zaměstnanec deklaroval svou neochotu k tomuto kroku už při nástupu do zaměstnání, nemusel by stihnout odpracovat ani zkušební lhůtu, pokud by vůbec dostal možnost nastoupit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

tak to je. Opravdu je důležité zachovat hotovost a potažmo korunu. Vyprávěj to, ale vygumovaným mileniálům...

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

A pokračujete v psaní zlých informací, nebo přímo lží.
Žádný zákon nic takového nestanoví. Opět jen lenost s hloupostí a chutí se podvolit.
Začnu si psát seznam duševně lenivých, abych se s nimi nepouštěl do diskusí.
TDX máte první příčku.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Ale jakékoli vaše žebříčky, názory, postoje či myšlénky jsou mi fakt srdečně ukradené. Je mi úplně jedno, kam koho vy osobně škatulkujete, protože jste pro mě anonym z netu s nulovou hodnotou, který se navíc neumí chovat slušně.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Dnešní titulek na iDěsu - "Zoufalí přesto ukáznění" míněno Bavoři. To byli i v zákopech Stalingradu nebo Berlína, když už bylo všechno prohraný. Přesto tam furt stáli. Proč si z nich furt bereme příklad??

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

Řekla kdysi jedná Francouzka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

cut cialis pils in half <a href=https://cscialisan.com/>purchase cialis online cheap</a> buy apcalis oral jelly next day delivery

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čeká se na to už déle než rok, kdy se kovid nasytí a už nebude mít koho znova promořovat, když budou lidi promořeni. S tou úmrtností to bude daný i rozdílem v průměrném věku, kdy hospitalizovaní očkovaní jsou starší, takže mají i dost dalších nemocí. Nevím, jak dnes, ale možná před 14 dny byli ti očkovaní v péči lékařů asi o 15 let starší.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Já začínám věřit, že příští rok je poslední covidoví, Gates to řekl, a ten má jiné informace jako Andrejko nebo Fiala ;)

Jenom jsem se smál jak u Moravce ředitel motole (myslím) citoval nějakou francouzkou studii, která porovnávala chřipkovou smrtnost a covidouvou mezi lety (myslím) 12-21 a byla stejná jak na chřipku a covid...
Tedy to klade otázku ne jak říkají lidé co rádi používají termín "antivaxer" nebo i druhá strana "nic neexistuje", jaký skutečný průběh má tato nemoc, když jiný doktor veřejně říká, že je praktikům znemožněno léčit existujícími léky a tím by se do nemocnic s horším průběhem dostalo x násobně méně lidí a možná by chřipka měla pak i větší smrtnost než onen covid...

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

I španělská chřipka odešla za dva až tři roky. U virů je problém ,že antibiotika nepomůžou. Na koronavirus se vyzkoušely snad stovky léků a výsledek většinou slavný nebyl. K něčemu jsou ty monklonální látky ale hen při včasném podání a taky 100x dražší jak vakcíny. Kovid nad běžnou chřipkou vede, když má sezónu 8 měsíců a ne 6 týdnů. Stihne toho víc, mnohem většěí nadúmrtnost.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A pokud by Fiala chtěl, může udělat to, co včera udělali Němci v Bundestagu, kde přijala nová sněmovna zákon, jak dál na covid, i když ještě nová vláda není jmenována. A ta stará v demisi musí podle toho zákona mašírovat. Takže ani náš NSS by s tím nic nenadělal. Jenže oni jsou zesraní strachy, jen ne vládnout. Jen žvanit a dávat hraběcí rady.

Průměrný počet slepic: 4 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže kanonenfutru je ještě dost.
Včera v TV řekl šéf zemské vlády Berlína, že se přitvrdit musí, protože kolem je spousta egoismu ve společnosti.
A to nebyl v Česku.

Průměrný počet slepic: 2.6 (39 hlasů)

Já vím Laco, ten Hořejší to vidí asi obráceně.
Ono by se mělo začít léčit i když nevím zda ivermectin funguje i na opíchané.

Průměrný počet slepic: 4 (33 hlasů)

Hořejší říká lockdown. Krátký, ale lockdowm.
Jenže oni ještě nestrhli plakáty, kde Pětilháři říkají, už žádný lockdown.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Já bych to otočil. Epidemii na politiky. Jak by tady bylo hned krásně!

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Hořejší říká lockdown. Krátký, ale lockdowm.
Jenže oni ještě nestrhli plakáty, kde Pětilháři říkají, už žádný lockdown.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Na svoji daču....

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

bych nasadil lockdown nafurt. Dokonce bych jim zakázal publikovat jejich názory. A přístup na internet jen ke čtení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Ať se jde bodnout. Oni v tom mají praxi z třicátých let minulého století. Tehdy tak vychovávali národ, až z toho byla druhá světová s hromadami mrtvých.

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)

Ve 30.letech, tak je zlikvidovali. Ty filmy z té doby mě budou strašit ještě dlouho. Dnes se ukazuje jen Hitler a chrabrost vojáků.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

a Mlynářovu mentalitu neutajíš...

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

propagandistů z Rudého Práva.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

propagandistů z Rudého Práva.

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

je staré, starodávné české rčení. - Jestli ho užívali v Rudém právu, nevím, nečetl jsem je. Tady je potřeba spolehnout se na zkušenost těch, kteří Rudým právem začínali při snídani den, a po letech, kdy už tato tiskovina dávno nevychází, jim vzpomínka na chybějící předžvýkané ideje chřestí v makovici.

Někdo prostě ideové vedení potřebuje, a tak si ho najde; ne že ne.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

S touto tiskovinou jsem se setkával dnes a denně po dobu dvou let a žádné ideologické následky jsem na sobě nezaznamenal.

Na vojně. To ho vždycky mladí nastříhali na takové obdelníčky, aby se to vešlo do těch zásobníků na wc a pak, po chvíli kulení, očí jste to zmuchlal, aby to bylo měkčí a použil.
Člověk sice riskoval, že z té tiskařské černi chytne nějaký zánět konečníku, ale myšlenky autorů šly uplně mimo nás.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Precist sport, cernou kroniku, zmackat a pouzit na vysuseni bot.
Potom do kamen ....
Myslenky jsem nehledal.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ešte aj v tom Rudom práve človek nejakú tú rozumnú myšlienku našiel, čo sa však nedá o súčasnej mainstreamovej tlači. Tú už na vysušenie topánok nepoužijete, lebo papierovú nikto nekupuje a pri letmom prezrení tých nekonečných trápností v elektonickej forme vám topánky na nohách nevyschnú...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Bullshit...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Neblbni, brachu. Evidentně je všechno jinak. Vývoj nerespektuje ani výpočty, ani grafy. Cesty jsou nevyzpytatelné a res politicon běží na plné obrátky. Dobré dny všem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Souhlasím. Stávající vývoj rozhodně nerespektuje klasickou exponenciálu, jak se nám snaží všechny modely ukázat.
Není to klasická exponenciála, ale pokud vůbec je, pak základ exponenciály není kladné číslo, různé od 1, ale spíše funkce, která pravděpodobně koreluje s reprodukčním číslem. Moje hypotéza.
Přece jen se jedná o příliš velký a mnohaparametrový systém, který není možné deterministicky popsat, proto všechny modely chování Covidu jsou velmi přibližné a pravděpodobně jsou dost vzdálené od reality. Důkaz: stále se statistika upravuje hluboko do minulosti podle aktuálního vývoje.
Moje prognóza. Počet max. pozitivních nepřekročí 30 tis. Již dnes naopak můžeme sledovat obrat k nižším číslům. Prostě vývoj kopíruje klasickou sezónu respiračních onemocnění, ale díky Covidu povýšenou o level nahoru.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

logistická křivka

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovolil bych si vyvestit z koronavirove koule, ze i po uplnem "promoreni" budou kazdorocni epidemie. Bez ohledu na predchozi promoreni. Koronaviry totiz zatim jakemukoli ockovani ci imunite po prodelani infekce pomerne dobre vzdoruji.

I hloupe "nemoci z nachlazeni", zanety hornich cest dychacich ci i obycejna ryma je casto zpusobena koronaviry a presto je muzeme "dostat" pravidelne kazdy rok. A ockovani, pres veskereou snahu treba u te rymy, nikdy moc nefungovalo. S covidem to jine nebude.

Asi je treba se s tim uz konecne smirit a nevysilovat. Deda byl z 6 deti a do dospelosti prezili dva. Sestra umrela hned po druhe valce na tuberu. Zustal jediny, prezil i obe valky a nikdy neskuhral a na nic si nestezoval. Asi jsme dnes proste jen vetsi srabi.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

Turbyho: Asi je treba se s tim uz konecne smirit a nevysilovat. Deda byl z 6 deti a do dospelosti prezili dva. Sestra umrela hned po druhe valce na tuberu.
***
Ano, ke slovu se znovu hlasí motto "Survival of the fittest". A když se k tomu přidá grýndýlová zima, hlad, tma a "blackouty" v tom ostatním zbývajícím, máme zde možnost během pár zim vyrobit z 10 milionů Čechů tak 2 miliony nové, lepší, zdravější rasy, která nebude tak ničit planetu a vadit nové, dědičně vládnoucí feudalní vrchnosti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

lidi, a zejmena vidlaci, jsou prizpusobivi. jen nedavno - v munulem stoleti museli lide v ramci jednoho zivota prezit umirani deti i dospelych i na banalni infekce dokud nebylo ockovani a penicilin, prvni valku, spanelskou chripku, velkou financni krizi, druhou valku, komunisticky prevrat, cistky v 50 letech, 68 a normalizaci.

Na jeden zivot to neni zrovna malo. A presto se zilo jak to prislo a i relativne spokojene. To jen my jsme rozmazleni a neumime celit ani drobnym problemum ktere obcas nutne prichazeji.

jako lidstvo prezijeme i covid, prezijeme i green deal. jen ne uplne vsichni. 20% je ale uplne mimo realitu, prezije drtiva vetsina. ale tak to bylo zatim skoro vzdy. takze to chce klid a nepropadat panice. vsichni jsme jako jednotlivci postradatelni a o zbytek se postara evoluce.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

lidi, a zejmena vidlaci, jsou prizpusobivi. jen nedavno - v munulem stoleti museli lide v ramci jednoho zivota prezit umirani deti i dospelych i na banalni infekce dokud nebylo ockovani a penicilin, prvni valku, spanelskou chripku, velkou financni krizi, druhou valku, komunisticky prevrat, cistky v 50 letech, 68 a normalizaci.

Na jeden zivot to neni zrovna malo. A presto se zilo jak to prislo a i relativne spokojene. To jen my jsme rozmazleni a neumime celit ani drobnym problemum ktere obcas nutne prichazeji.

jako lidstvo prezijeme i covid, prezijeme i green deal. jen ne uplne vsichni. 20% je ale uplne mimo realitu, prezije drtiva vetsina. ale tak to bylo zatim skoro vzdy. takze to chce klid a nepropadat panice. vsichni jsme jako jednotlivci postradatelni a o zbytek se postara evoluce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)