V Sýrii se nebojuje za Moskvu

Autor
Štítky

Donald Trump hrozí Sýrii odvetnými opatřeními za plynový útok. Útok, který se odehrál poté, co se povstalci a vláda dohodli na evakuaci. Bašár Asad věděl, že je oblast dobyta a co nevidět bude obsazena a povstalce si převezme Idlíb a tam se pomordují mezi sebou. A v takové situace dal rozkaz k útoku chlórem. Chčijou nám na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšť. USA hrozí velmi tvrdou odvetou. Rusko je v pohotovosti, Syrská armáda je v pohotovosti a leckdo se klepe, jestli z toho nebude třetí světová. A někteří se té třetí světové nemohou dočkat. 

Dovolte, abych trochu utlumil všechny strachy nebo nadšení.Z tohoto mráčku nezaprší. Zkusím teď vysvětlit, proč si to myslím:

Je to vlastně docela jednoduché. Na Moskvu žádné rakety neletí. Žádná stíhačka USA se ani nepřiblíží k hranicím Ruska. V Sýrii nemá Amerika žádnou pěchotu a tak může jen poletovat, házet bomby i rakety a to je tak všechno. Jo, mohou padat bomby, mohou lítat rakety. Mohou rozstřílet pár tanků, pár letišť, mohou rozbombardovat nějaké továrny nebo mosty, mohou zasáhnout nějakou kolonu aut. A to je tak asi všechno. 

Myslíte, že po osmi letech syrského konfliktu někoho bude trápit dalších sto tisíc mrtvých? Myslíte, že se někdo bude ohlížet na pár dalších masových hrobů, nějaké nové džihádisty? Za každého mrtvého Syřana zůstane pět živých, kteří budou Ameriku nenávidět až za hrob. Za každou bombu se najde chlap, kterému demokrati pozabíjeli rodinu, který nebude mít co ztratit a bude se chtít pomstít. 

Co tak Amíci mohou v rozstřílené Sýrii ještě rozstřílet? Budou bombama vířit suť? Myslíte, že syrská armáda nemá všechno důležité dostatečně hluboko zakopané? Myslíte, že Rusové jsou vystaveni jako na střelnici? 

Zkuste to brát jako Putin. Myslíte, že Sýrie je pro něj životně důležitá? Kdepak. On nešel do Sýrie, aby si tam stavěl základny a hrál si na světovládného machra. To si může myslet jen takový idiot, jako je Jakub Janda nebo bývalý (a ještě jednou zdůrazňuji bývalý)  poslanec Gabal.  Putin je v Sýrii jednak proto, že všechna ta ruská pomoc je zaplacená ve fosfátech, zlatě a smlouvách o smlouvě budoucí. Je tam proto, že si pozabíjí svoje ruskojazyčné muslimské džihádisty, je tam proto, aby předvedl světu velmi dobré zbraně made in Rusia za lepší ceny než made in USA. A hlavně, je tam proto, že levně zajišťuje, aby amíci plýtvali stamiliardy dolarů. 

Amíci si mohou klidně bombardovat. Rusové si zatím otestují protirakety, možná to i nějaký ruský voják schytá, ale to se v Rusku snese. Především umřou Syřané. A jak by řekl kapitán Hamáček... lidí je jak sraček Kefalín. Putin nepotřebuje dělat třetí světovou. Každá bomba mu vyrábí kamarády nejen v Sýrii, ale i tady v Evropě. Jak dlouho myslíte, bude trvat, než bude v podstatě všeobecná shoda na tom, že USA je ten nejhorší světový gauner? Pro tuto myšlenku není žádná cizí oběť dost velká. Rusko sice bude protestovat, přesouvat, uvádět do pohotovosti, ale klidně nechá Trumpa vystřílet munici. Umřou jen civilisti. Armády se to moc nedotkne. Až se rozptýlí mračna prachu po výbuchu, zjistí se, že efektivita je asi tak dva Tomahawky na jednoho mrtvého vojáka.

Macron si možná taky zastřílí.... udělají tři bojové vzlety a pak jim dojdou bomby. A kolik že je ve Francii syrských migrantů? Kteří se dozvědí z fejsbůku, že jim tam nějaký francouzký bezvěrec zabil starou maminku? Co asi tak udělají? 

A co udělá Írán?  Vyždíme obyvatelstvo a koupí móře ruských zbraní. Co udělá Turecko? Koupí zbraně, munici, vybavení a ti mají hodně peněz. Co udělá Čína? Utuží s Moskvou přátelství. Co udělá EU? Zase se o něco víc rozklíží, protože tady v Ojrosajůzu ještě nejsme všichni tak úplně zblblí. Putin si v klidu dá v Kremlu kaviár a dá nohy na stůl. Místo aby umírali rusové, umřou Syřané. Za každý utracený rubl utratí USA sto dolarů... Samé výhody.  V Sýrii se nebojuje za Moskvu, ale proti USA. 

Ruské přísloví říká: Co uděláš, když tě v lese potká medvěd? Nemusíš dělat nic, medvěd udělá všechno sám. 

Opět pouštím na sklo hned... situace je zralá na první Tomahavk. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to problém. Velký problém. V každém případě od Karibské krize ten největší, Hlavně proto, že
vojska se daly do pohybu. Po první salvě si lidstvo muže říct jako Caesar: " kostky jsou vržený ",
Nyní můžeme jen čekat na věci příští. Rusko bylo natlačeno do kouta. Pokud by nereagovalo na
celý řetěz provokaci, tak by se stejně nic nevyřešilo. Dříve nebo později by k podobné situaci tak
i tak došlo. Jsem stará škola a mne učili, že politika je koncentrovaná ekonomika. Nikde jsem nečetl
že by neplatila Klausewitzova definice války, " Válka je pokračování politiky. jinými násilnými
prostředky". Problém je někde jinde, není v Sýrii ani v Moskvě či USA je v celém systému kapitalismu,
který přestává fungovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

akorát se obávám, že to ufinancování USA budeme dlouho platit všichni. V takové atmosféře se najednou snáze prosadí, že se na obranu nemají vydávat 2%, ale procent více. A ˇ"kvantitativní uvolňování" je přece tak lákavé ....
Ale moc se mi líbí Váš realistický cynismus. Už několik let tvrdím, že pro přehled v politice si stačí naposlouchat Jistě, pane ministře/premiere a Dům z karet. Některé Vaše věty zní jako od Sira Humphrey Appleby ;-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přiložený článek je sice v italštině, obsahem je vyjádření Merkel, že je naprosto přesvědčená o chemickém útoku provedeném Asadem, ale zajímavé je přiložené video - doufám, že půjde přehrát - opět inscenace útoku a zasažení hlavně hrajících si dětí, krásně nastudované i "křeče", je to děs. Nechápu, proč to ale v takovéhle debilní podobě neustále opakují.
http://www.imolaoggi.it/2018/04/10/siria-merkel-non-ha-dubbi-sullattacc…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nechtěj nést na bedrech tíhu všehomíra, říkával mi v mládí můj nebožtík tatínek, dejmu pánbů, ateistovi, věčnou slávu.
Tak ji neponesu a pro sichr (ach, ten anaboliky vyhnaný dolar) zrovna zítra kupuji z loňských přebytků zase nějaký ten kousek zlata 0.999 a šup s ním do sejfu.
Co bude? To bych snad ani nechtěl vědět.
P.S.: Dnes jsme uspořádali kar za nedávno zesnulého dědečka. Akorát dnes by mu bylo bývalo 96 let. Klobásky, sýry, víno, slivovice - to co měl rád. Zajímavý osud. Chudý dělník, plzeňská Škodovka, válka. Vlastníma rukama vyhrabával z ruin domu manželku a čerstvou dcerku (to byla moje Labuť) po US náletu 1945. Pak zjistil, že před náletem odjely obě do Přeštic či kam, neb BBC varovala před náletem. Pak přesvědčený (ale fakt PŘESVĚDČENÝ komunista), pak jako major Zeman vstup do SNB. Pak povýšení do StB. V 56 letech do penze. Skoro 40 let v penzi, od jara do podzimu na chatě. Sladký život, byť v mnoha ohledech celkem nenáročný. Bez cestování, bez rozhledu, bez "intelektuálního přesahu". Se selským rozumem, jistě, ale ten nemusí tak úplně stačit. Smrt ve spánku po krátké a ne příliš bolestivé nemoci. Neměnil bych, ale přece jen v hloubi duše trochu závidím. Tu milosrdnou smrt a neprobuzené svědomí. V jednoduchosti je určitá síla, bonmotů na toto téma přehršel. Nezaměstnanost až (skoro) hlad za první republiky, válka, léta padesátá, krize kubánské, berlínské i jiné. Rok 68 a normalizace, převrat 89 ... a je to pryč i s ním.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

"a je to pryč i s ním."

Toto je problém, lidé zapomínají nebo hůř říkají, že se něco podobného nevrátí a pak zapnou televizi a slyší GAbala apod. lidi říkat něco o rusku, pak president USAAo nutonosti zasáhnout atd. Fakt si myslíš, že ty doby jsou pryč? Jasně změnil se režim, změnili se postavičky na scéně, změnili se důvody demonstrací, kdy před 89 angažovaní občané bojovali proti raketám imperialistů a dnes zde máme ohrožení ze stany rusofilů...

Mě by zajímalo, když bychom měli možnost se zeptat lidí jako tvůj dědeček v době kdy jim bylo 40+, zda si také mysleli, že vše co zanli jejich otcové, dědové atd. odešlo s nimi nebo si uvědomili, že se jenom viměnila scéna, aktéři a dovadlo hraje další dějictví ve stejných pravidlech...

Zatím bez slepic

Toto byla jen moje stylistická neobratnost. Míněno bylo, že je to pryč takové, jak on to viděl, tedy po jeho. A nikdo už to jeho vidění věcí a událostí není schopen oživit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
Vidláku zvláště,
přečtěte si tohle - je to ze včerejší konference:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rozklad-a-zkaza-Evropy-Ce…

Mám jak Střet civilizací, tak knihu Jana Kellera Evropské rozpory ve světě migrace.
Nerad bych komukoli bral jeho optimistický cynismus.
(Mimochodem - osmdesát procent gymnaziálních spolužíáků mých dvou dcer byli muslimové, můj skorošvagr byl syřan žijící v Libanonu, starší dcera několik let chodila s Kurdem. Většina byla fajn, sympaťáci, jen poněkud nekompatibilně s námi myslící.

Něco jako transfuze krve skupiny B někomu, kdo má krevní skupinu A.
Nebo naopak.
Malé množství se dá vydržet, větší vás zabije.
No nic, počtěte si.

Nicméně nerad bych se dožil vcelku logického vyústění, že bude kobercovým bombardováním likvidována Praha.
Buď pod osvědčenou záminkou, že je třeba chránit hodné muslimy před krvežíznivými Čechy, nebo proto, že bude nutno chránit naopak ty druhé před těmi prvními - s totožným výsledkem...

Není důvod se domnívat, že by t.č humanisticky smýšlející a osvědčeně antirasističtí Američané, kteří zatím dokázali bez větších přestávek za desítky let pozabíjet (nebo proti sobě poštvat) statisíce lidí od Vietnamu po Syrii dělali nespravedlivé rozdíly mezi obyvateli té části světa, které už nepotřebují či kteří jim dokonce konkurují a užírají zdroje surovin. (Nebo se nedejpánbu jejich předkové před staletími nevědomky usídlili v oblastech na suroviny bohatých. Kterožto smůlu mají i Rusové)

No nic, počtěte si, co nás čeká, pokud všechno "dobře" dopadne:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rozklad-a-zkaza-Evropy-Ce…

Zatím bez slepic

..stejná zkušenost.
V malém působí jako svěží závan vzduchu a evokují touhu po dobrodružství a chuť poznávat cizí kraje.
Ve velkém množství oprávněně vyvolávají emoce nejistoty a strachu.

Malá parta Turků nebo muslimů z Malajsie, Srí Lanky, Iráku, Iránu je radostným osvěžením a seznámením s jiným myšlením, jinými způsoby. Jen do chvíle, kdy ti samí řeknou - tam určitě nechoďte ani ve dne, natož v noci. A když to začnete probírat, pak po chvíli zjistíte, že vlastně nerozumíte ani té malé partě. Je to fakt jiný svět. Rozdíl mezi malou partou a velkou skupinou je jen ten, že malá parta je občas ochotna aspoň diskutovat (ne souhlasit). Velká skupina nediskutuje - ta rovnou vyvolá dojem, že poslouchat musíte vy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je skutečnost, že se Putin osmělil upozornit, že nebude střílet na vypuštěné raketky, alebrž na původce takového US ohňostroje, což zřejmě budou nějaké US necky. Jestli se to podaří a necky půjdou ke dnu, viděl bych to jako jasný signál ke zteči na protivníka.
A bude zle.

Zatím bez slepic

RF jen řekla, že pokud budou napadeny jejich jednotky, jinak ne. Takže čekejme asi to, co včera řekl Makron a to, že budou bombardovat chemický průmysl. No a šílený bombarďák si nějaké ty cíle, kde na sto procent RF není asi najde také. A, že to udělají o tom není nutno nijak zvlášť přemýšlet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

- tvé jméno je politika. Nebo demokracie? Nebo evropské hodnoty? Či Evropské hodnoty? A co lidská práva?
Když se zavedly první velké sankce proti Rusku (kvůli Krymu), hodně evropských politiků pomohlo svým firmám okamžitě přesměrovat zboží přes třetí státy - Turecko, arabské státy, dokonce se kvůli tomu měnily doklady až s Afrikou a Latinskou Amerikou.
Hezké na tom bylo, že Američané tohle měli už dávno vyřešené - proto se paradoxně v době sankcí jejich obchod s Ruskem se zvýšil. Byli prostě rychlejší, než se zbytek světa zařídil podle nových not.
Některé sankcionované ruské firmy nebo fyzické osoby, které jsou napojeni svými obchody na Evropu a další státy světa, co mají neustále vztyčený ukazovák směrem k Rusku, udělali to samé - jen obráceně.
Máme výhodu náskoku ve cviku "číst" mezi řádky, výhodu komunistické doby, kdy jsme používali selský rozum a logiku. Trapně jsme si dali pauzu po "sametu", aby někdy na začátku nového milénia jsme začali trochu zvedat obočí a nevěřícně se rozhlíželi, jestli zvedá obočí i někdo jiný.
Západní svět se nechal od 50. let hýčkat svou demokracií, spravedlností a humanitou. Takže není neobvyklé, že mi dnes naši víc než dospělí přátelé z Německa (neplatí pro oblast bývalé NDR), Anglie, Švédska, Dánska atd. fakt zcela vážně říkají: "Přece by si - ONI - všechno tohle nemohli vymyslet. Něco pravdy na TOM musí být!" A přátelé z Asie, Ruska, Afriky se zase naopak ptají: "To jste vážně tak hloupí?"
Rusové, co k nám dnes jezdí, mluví o zcela jiném Rusku, než bylo Rusko za a pár let po Jelcinovi. Je to parta lidí, co dělá obchod po celém Rusku, státech bývalého SSSR, Evropě, části Asie. Rusové se přestali bát, že je vrchnost odrbe.
U nás se už konečně nahlas mluví o tom, že si lze objednat něčí pobyt v teplácích.
Jak to bylo? My - jediní spravedliví, oni - utlačovaný lid pod nohama diktátora?

Chemické zbraně jen v Sýrii? Mrtví civilisté včetně (nebo hlavně) dětí rukou Asada?
A co Jemen? Lýbie? Irák? Afganistán? Mali,....?
Zmlácení Katalánci španělskými policajty, mnoho let okupovaný Kypr Turkem, bordel v Kosovu, ...?
Marginalizace jasných kriminálních činů, dehonestace jiných za po letech prokázané nic.

Občas by jeden z toho byl na prášky.
Díky za jaro, velké díky za hodné děti, převeliké díky za krásná vnoučata! Občas se zdá, že někdy a někde je na světě pořád fajn.
Jen jeden nesmí číst zprávy, koukat na tv...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemáte někdo povědomost, zda už naši spojenci z nejvěrnějších stihli v mezikontinetálních raketách přeprogramovat cíle?
Mám takový pocit, že takový Prágl nestojí ničemnému Putinovi ani za jednoho Satana, nebo obstarožního Vojvodu.
Současně mám nepříjemný pocit, že v těch správných, humanitárních, mír a demokracii přinášejících spojeneckých US raketách zůstaly naprogramované cíle z dob ještě před kotrmelcem z roku 1989. Protože těm krámům už nikdo z jejich obsluhy pořádně nerozumí.

Zatím bez slepic

Ptala jsem se osobně v březnu naší návštěvy. Kupodivu nás Rusové stále mají rádi a kupodivu nás stále berou jako hloupé brášky, co si naběhli stejně jako oni s perestrojkou a následujícími událostmi za Jelcina.
Druhá strana pořád nevidí rozdíl mezi Českem a Čečnou - taky osobně potvrzeno.
Spousta Amíků ani neví, že většina bývalého východního bloku je dnes zaháčkovaná západními evropskými státy v novém Sojuzu. Tuhle informaci jim zprostředkovávají Východoevropané, co jsou usazeni za velkou louží - prý se tomu pořád i po těch skoro 30 letech dost místních diví.

Zatím bez slepic

Při Bostonském maratonu, kdy spáchali čečenští teroristé atentát, generálové a občané USA (tedy někteří generálové a někteří občané USA, i tak jich bylo nezanedbatelné množství) zcela vážně navrhovali bombardovat Prahu. Takže při jejich znalostech si myslí, že Praha je částí Ruska někde na Kavkaze a není důvod přeprogramovat cíle. Ovšem plutoniové náplně mají životnost jen 15 let, pak musí zpátky do centrifug na přepracování. A při té příležitosti zadat nové cíle. Při zeměpisných a všeobecných znalostech generálů USA a naverbovaných vojclů se nemusíme bát, že by Prahu vůbec našli. Ovšem neméně hrozivou skutečností je, že kdyby chtěli bombardovat Budapešť, tak protože ji nenajdou, klidně shodí bomby na Prahu. A jestli budou bombardovat Bratislavu, tak to klidně odnese Ljubljana. Slovensko nebo Slovinsko, to v USA rozeznávají jako Česko a Čečna. Je to podle nich někde na východě Evropy, samý Rus a komunista, tak je jim jedno, kam nahází bomby. Budou-li nás hledat záměrně, nenajdou nás. Ale mohou mířit na lišku a trefit Maryšku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"generálové a občané USA (tedy někteří generálové a někteří občané USA, i tak jich bylo nezanedbatelné množství) zcela vážně navrhovali bombardovat Prahu"

To mi připomíná pasáž z Černých baronů:

"Při pokusu o překroční hranic se z neznalosti terénu začal plížit už někde za Plzní"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky pane Vidlák.
Ptám se,co nutí USA tohle dělat,to tam není někdo s normálním rozumem?
Jisté je,že se USA dařilo dlouhé roky podvádět,lhát,manipulovat veřejností a v tom jedou pořád.
Musím dodat,úplně se změnila informovanost a nejen pomocí internetu i když bylo uvedeno,kolik TV stanic,médii,uváděli jednu a tu samou zprávu,tak si můžeme myslet i o naších médiích,že jsou to jen předkladatelé zpráv z USA.
Proto mám i obavu,že to může být dost dramatické,může to být dost početné v nasazení raket,jaká bude odveta to je ve hvězdách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že jak Amerika, tak Rusko se škrábe, kde je svrbí. Bohužel se mě to týká a bytostně. Hrozí mi, že budu zapsán se svoji rodinou do kolonky civilní ztráty.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/utocna-skupina-letadlove-lodi-h…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K Pirátům nastoupí nový kůň. Jan Ruml. Kalousek s Langšádlovou k nim přestoupí později.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rumla jsem vždy považoval za takového bílého rytíře české politiky, který jen občas správně nerozpoznal, která strana je ta bílá (ono se to dá taky těžko v situaci, kdy žádná bílá strana už dávno neexistuje a můžete volit jen mezi odstíny černé). Pokud se dobře pamatuju, tak jako jeden z mála se skutečně stáhnul v rámci akce "děkujeme odejděte", aby tak ovšem uvolnil místo o řád větším gaunerům. Já bych to tedy viděl spíš jako plus, že by tam nebyl jen takovej potěr. S Kalouskem bych ho nesrovnával.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jana Rumla s Kalouskem nesrovnávat! Protože Kalousek VŠCHT opravdu vystudoval. To Jan Ruml dělal zkoušky na právnické fakultě ZČU po telefonu u svého kamaráda z ODA, tehdejšího děkana. S odůvodněním, že senátor je příliš zaneprázdněn. Když dělal zkoušky na práva, snížili kvůli němu laťku a přijali asi 2500 studentů. Pak je zase všechny vyházeli. Jo, to byl ročník, kdy práva studovala i dcera Dagmar Veškrnové, Ninočka Havlová, nynější soudkyně Nina Smitová. Zajímavý člověk, ten Jan Ruml. Ale za bílého rytíře české politiky bych jej nepovažoval. myslel jsme si, že u dávno umřel, a on se znova hrne do politiky. Chudáci Piráti, teď se k nim pohrne kdejaká verbež!

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zeman-jmenoval-nove-soudce-mezi-nim…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zrovna nedávno, když jsem psala ten loňský deník o "chemickém útoku", zveřejnili Rusové zprávy o tom, že se to může opakovat. A já si říkala, že do roka a do dne... to bylo asi před měsícem. Tehdy to trvalo pár dní, kdy se nevědělo a spekulovalo a pak letěly rakety. Čas za ten rok děsně zrychlil, dneska to jsou skoro hodiny. Na důkazy se už nehraje, stačí říct, za to může Rus.
Pořád mi v hlavě zní ta Putinova věta, že když je boj nevyhnutelný, udeř první. Když Rus neudeří, pořád ještě není boj nevyhnutelný.
chtěla bych odpověď našich strážců hodnot, jak to, ze Trump tak útočí na Rusko, když mu teda pomohli do úřadu?
Putin štve všechny na západě právě proto, že nebojuje jejich zbraněmi. Nedává jim žádnou šanci, aby blekotali o jeho agresi, i když oni to považují za slabost. Díky tomu ještě všichni žijeme a můžeme kvákat ve svých kurnících. Západu nezbývá, než si ruskou agresi vymyslet, a tím se stává nedůvěryhodným cokoliv, co vypusti ven.

Zatím bez slepic

že když si dosud rusové a američani důsledně hlídají, aby v horkém střetu do sebe nešli napřímo, ale vždy volí nejbližší zástupný cíl, takže jedním z těch zástupných cílů by mohli být oni. Naposledy Izrael (a ne USA) si zastřílel na Iránskou jednotku s drony (a ne ruskou, dokonce ani syrskou). Tak by se rusové nemuseli štítit zacílit na brity. Tam diky Skripalovým žádným sentimentem netrpí. A britové už svůj úkol splnili. Pod záminkou Skripalů (obecně kohokoliv dobře medializovatelného, ale celkem nikomu nechybějícího) vyvolali averzi a hlavně mohli mediálně přikrýt masivní narušení ruské diplomaticko-zpravodajské sítě.

Pro odlehceni:
https://www.youtube.com/watch?v=mKQQu4dxq-c
https://www.youtube.com/watch?v=Ygtdl9hErm0

Zatím bez slepic

Je to pro Trumpa příležitost přibrzdit. Naši spojenci nejvěrnější mají pochybnosti, to nemůže prostřelit a ni ten největší jestřáb.

Britové neprozřeli, jsou táta a máma téhle odporné hry, jen si možná uvědomili, že by díky odhodlání Rusů, mohli věci zajít dá, než by jim bylo milé.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Admirále.
To si myslím také,ale spíš Trump stáhne ocas,nemusel by žádný spojenec chtít jít do první linie.
Víme jak dělal bububu na Kima,ale tady by narazil na rychlejšího střelce.
Proto si myslím,že k útoku nedojde.

Zatím bez slepic

Je to jen kouřová clona. Dělají jako, že Skřípalova otrava byla hozena na RF až po nezpochybnitelných důkazech. Teď jen půl dne počkají a ty důkazy jako budou a jde se na věc.Těm sviním nemůžeš věřit ani slovo. Jo, kdyby probíhala nějaká debata v parlamentu a proti by stálo silné uskupení tak by možná na tom něco pravdy bylo, ale tak to není a proto znovu říkám, nevěř.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak přemýšlím nad tím, proč amíci vlastně dělají takový humbuk, proč se snaží jít ne až do krve ale vlastně až za krev.

Jim očividně nic jinýho nezbývá. Oni jsou asi přesvědčeni o tom, že čím víc na sebe upozorní (a čím víc na sebe upozorňovat se dělá jedině čím dál většími extrémy), tak na ně bude alespoň nějak vzpomínáno a tím tedy podle jejich přesvědčení alespoň někde v paměti budou nějak pokračovat. Proto čím dál větší šoky, extrémy, lži a hysteráky -> šoky se nejvíce vrývají do paměti. Ale nebudu se nořit do abstrakcí paměti, snad jen připomenu, že starý indiánský termín je wendigo.

Kdyby se Amerika zlepšila, chtěl bych jí vůbec? Je to jako otázka: Kdyby se zreformoval nějaký český politický debil [jméno si dosaďte dle svého uvážení], chtěl bych ho ještě? Nebo kdyby se reformovala masmédia, stojím o ně vůbec ještě?
Za sebe říkám: "I kdyby se Amerika zlepšila sebevíc, nestojím o ní". To samý s jakoukoliv politikou, církášstvím, byznysem, médii atd., příkladů víc vymýšlet netřeba.

I kdyby se podrazáckým rozežrancům nějak uvolnil sebezpyt a snaha se napravit, beztak by jim jakákoliv změna trvala nějakou dobu a já nestojím ani o všelijaký přechod ani o žádný výsledek. K tomu, aby má duše byla zadobře s Pánembohem mi nikdo z nich nepomáhá a když se nad tím zamyslím, tak mi jen škodí. I kdyby vyvinuli jakoukoliv snahu, tak se nedostanou vůči mně ani ke koexistenci neutrální, protože i při vší veleoptimistické fantazii bych výsledek jakékoliv jejich snahy viděl jako sousedský dům, jehož nájemníci i kdyby mě nijak nevyrušovali a nezasahovali mi do života, tak jejich barák i kdyby stál v ústraní tak by stejně kazil i třeba mizerný výhled na pangejt nebo házel stín na záhonek, takže i při vší jejich pasivitě či snaze by beztak překážel a vopruzoval, a to ať by všelijaký předprděný statistiky a křivky (už si pamatuji beztak jen gausovku) tvrdili cokoliv.

Asi bychom si mnozí přáli, aby hegemoni sklapli a vyřešilo se vše v klidu, ale oni jsou prostě těmi, kteří jdou do hrobu s hlomozením.
A co můžu dělat pro dobro své duše? Asi se jim snažit odpustit nejen to co mi provedli, ale i to co mi provádí a asi i to, co mi ještě nestihli provést. Víc nevím.

Věčná sláva buď Tobě Panebože.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nic se neděje bez příčiny. V té Vidlákově úvaze, kterou bych ve stručnosti vyjádřil, jako že USA na základě zinscenované provokace hodlají vybombardovat civilisty v Sýrii, chybí ten důvod. Proč by takovou blbost (a že je to blbost je jasné i Vidlákovi z Horní Dolní) dělali? Důvod, že to je proto, že jsou blbí, mají ekonomické problémy a vnitřní konflikty v nejvyšších patrech politiky, mi přijde chabý. Dokážete mi to někdo polopatě vysvětlit?

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože jsou namyšlení. Čím je někdo pyšnější (myslí si o sobě na základě svého přesvědčení že je mnohonásobně lepší než kdokoliv jiný), tím více je přesvědčen o tom, že ostatní jsou takoví hlupci, že uvěří jakýmkoliv byť sebepitomějším pakárnám které jim "géniovo" politbyro na "géniův" příkaz předhodí.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem díky článku p. Štefce viděl vidou z údajného chem. útoku. Proboha to je tak blbý !!!!!! Trapněji to už fakt asi natočit nešlo. Vůbec se nedivím jeho slovníku ve článku.

Odkaz je zde, video je v odkazu na DailMail na konci.
https://www.euportal.cz/Articles/18915-bezpecnostni-analytik-divadlo-pr…

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Důvod?
Jaký si kdo vyvzpomene. Žádný problém.
Když nepředstavovali problém civilisté v Hirošimě a Nagasaki v okamžiku, kdy už nebylo nejmenších pochyb, jak válka dopadne a vše bylo jen a pouze otázkou času, proč by měli představovat problém civilové v Damašku?
Pod "colateral damages" se nechá schovat úplně všechno.
Hlavní věc je svůj čin zdůvodnit. A je úplně jedno, jak. Čím blbějš, tím líp.
Třeba můžou tvrdit, že to házeli přesně a chytře Assadovi na hlavu, a ten sviňák vždycky v poslední sekundě uhnul. A už vidím, jak bude mít někdo tu drzost - následně pak životnost - v tom šťourat a porovnávat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Situace se příliš vyhrotila. Rusko a USA jsou jako dva stíhači, kteří riskují čelní útok, kdo uhne jako první je sestřelený. Rusko už uhlo minulý rok. Schytalo doma velkou kritiku, že se chválí svými PL prostředky, ale zatím nic nesestřelili, kromě několika dronů. Rusko deklaruje, že bude sestřelovat rakety a ničit odpalovací zařízení. Ruské letouny na Hmejnimu už mají podvěšené protilodní střely. A já doufám, že pouze k odstrašení, pokud je použijí, bude zle. V Iránu domlouvají letiště pro tankování dálkových bombardérů. Černomořská flotila má být odedneška na ostrých bojových střelbách. Trump je kovboj střílející od boku, u něj nikdo neví co udělá a američtígenerálové jsou přesvědčeni, že válku s Ruskem mohou vyhrát. Začínám mít obavy z toho, co možná může přijít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.euportal.cz/Articles/18914-to-co-se-v-poslednich-hodinach-a…

něco málo z článku:
...Klíčové bylo předvíkendové prohlášení šéfa NATO Jense Stoltenberga, které „kupodivu“ prolétlo našimi médii téměř bez zájmu. Oznámil, že větší „kybernetický útok“ na některého člena paktu povede k „aktivaci článku 5“.
...
Mimochodem: Poměrně zasvěcené hlasy hovoří o tom, že ve věci sehrála důležitou roli „česká operace“ – vydání Jevgenije Nikulina do USA. A protože ministr Pelikán současně přiznal, že o tomto nezákonném aktu rozhodl již více než před měsícem (proto mohl šéf sněmovny Ryan nechat bez obav před svým příjezdem zaparkovat v Praze letadlo pro vězně), aniž znal rozhodnutí soudů, je jasné, že Trump musel jednat rychle. Velmi dobře ví, že k čemu ostří „vyšetřovatelé“ se zkušenostmi z Guantánama Nikulina přinutí, je čistě na jejich rozhodnutí. A ministr Pelikán vzápětí odchází ze svého postu i z politiky. Co by tam také dál dělal? Má vyděláno na život. Jen je otázka, jak bude dlouhý.
...
Svět se opět posunul na hranu války. Kromě ministra Pelikána, který sbalil švestky a pokud to stihne, jistě se brzy přesune na nějakou „stáž“ za moře, naši politici – ať ti volení, či ti nevolení v médiích – vzrušeně řeší vpravdě světodějnou historii Babiš versus všichni.
Je druhá neděle velikonoční. Takřečená Bílá. Od papeže Jana Pavla II. rovněž nazývaná Svátek Božího milosrdenství.
Kdo umí, měl by se modlit."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já jsem naprosto klidný, protože
Severoatlantická smlouva
Článek 1

Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě Spojených národů, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být zapleteny, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli Spojených národů.

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na papíry kálí Bílý Tesák. A může na nich být, co se komu vzpomene a zachce.
Ještě jinak - smlouvy jsou od toho, aby se porušovaly. Odjakživa.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě proto to píši, a čert nám byl dlužen, že jsme to toho spolku vlezli, i když :
Článek 13

Po dvaceti letech platnosti smlouvy může kterákoli smluvní strana odstoupit od smlouvy rok poté, co podá vládě Spojených států amerických zprávu o vypovězení smlouvy, a ta podá informaci vládám dalších smluvních stran o uložení každé výpovědi.

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

No je potřeba ještě nějaký další důkaz,aby Chocholoušek konečně neprodleně zasáhl??Těšte se na rakety, vzkázal Trump Rusům: Americký prezident Donald Trump na Twitteru vyzval Rusko, aby se připravilo na americké rakety. Které podle něj "přiletí, budou nové a sofistikované".

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

na podání dopisu s takovou zprávou České poště.
Fakt že jó.
Možná tak Hojer - spartakiádní vrah, kdyby mu slíbili dalších deset nevinných dívčin a následnou aminu navrch.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ah, this is a joke! In correspondence, it is difficult to understand whether a person is joking or seriously)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://19216801.mobi/
Dziękuję za informacje! Szukałem i nie mogłem znaleźć. Pomogłeś mi!

Zatím bez slepic