A dál?

Autor
Štítky

Tak se to konečně stalo. Včera v noci bombardovaly USA, Británie a Francie Sýrii. Nechci se vytahovat, ale celkem jsem se trefil. Rusko nezasáhlo, třetí světová nenastala a žádné potápění lodí vystřelujících rakety se nekonalo. Nenastala žádná červená linie pro Putina, kterou Amíci překročili a dál je nutná důrazná odpověď. Nedošlo k velkým ztrátám na životech, vlastně i přes halasná prohlášení vůbec nevíme, co bylo vlastně zničeno a jestli to mělo alespoň tak velkou cenu, jako ty rakety, které tam letěly. Ale zhodnoťme to více zeširoka... 

Rakety letěly kamsi v Sýrii a zasáhly něco čem jsme doteď vůbec neměli ánung, že to tam je. Nezasáhly ani ruské základny, ba létaly v uctivé vzdálenosti. Neletěly ani na Íránské bojové kapacity v Sýrii. Neletěly na Hizbaláh, neletěly na Asada osobně... kam to tedy vlastně letěly? Více než sto raket, které s velkým haló vystartovaly, aby pak neudělaly vlastně vůbec nic?  Nejdražší americký akční film všech dob a ještě určený jen pro zvané publikum... pisálkové všech ojrohodnot a lidských práv si alespoň zaslouží svoje výplaty a celý příští týden budeme zásobováni řečma o tom, jak se to Američanům skvěle povedlo. A čím víc se budou vymezovat, tím horší to bude mít pachuť. 

Mimochodem... sto Tomahawků, to je zhruba sto tun trhaviny.... Rozptýlené téměř po celé Sýrii... Asi tak půl procenta toho, co Britové naházeli na Drážďany za druhé světové. Nikde se nenašly žádné bataliony US mariners, kteří by započali pochod na Damašek. Dokonce se nikde nevynořili ani nějací noví džihádisté, co by obsadili bombardované základny a továrny. Pro koho bylo vlastně toto představení určené?  

No vlastně pro nás. Občany toho tábora pravdy a lásky, který může bombardovat Syřany za to, že úplně jiní Syřané údajně použili plyn proti dalším jiným Syřanům. Co nám to dalo? 

Jednak je jasné, že USA jsou zhruba totéž jako SSSR blahé paměti.  Trump je vlastně takový Brežněv. Zachraňuje světové pozice, i když země ani režim už na to nemají. Ať udělá cokoliv, je to nakonec špatně nebo k ničemu. A všem je jasné, že to nakonec dopadne blbě. Jen se neví, jak dlouho to ještě potrvá. Po Trumpovi ještě přijde nějaký Gorbačov s americkou perestrojkou a nakonec bude prostě šlus. SSSR šlo do kytek a obešlo se to bez atomovek, stejně to dopadne i s Usáky. 

Zatím Trump zklamal vlastně všechny. Zklamal voliče,kteří měli těch amerických válek plné zuby a chtěli mít kluky doma. Zklamal jestřáby, kteří by nejraději bojovali v Širázu stejně jako v Teheránu, Islamábádu i Damašku. Zklamal Turky, že se za ně nepostavil, zklamal Saúdy, že se za ně nepostavil. Zklamal Íránce, Asada, Putina, Netanjahua... A vlastně zkamal i ty džihádisty v jejichž jménu lítají ty rakety. Prostě všechny. Neudělal to dobře ani na jednu stranu. Nepostavil se nikam, nezaujal žádný pevný postoj, nezasadil se ani o spravedlnost, ale ani o strach či respekt. Vlastně navázal na Baracka Obamu, který navázal na George Busche. A následující kandidát naváže zase na Trumpa. Platí, co jsem napsal po Trumpově zvolení. Donald je první z dlouhé řady prezidentů, kteří zjistí (a nějak to budou muset sdělit veřejnosti), že USA už nejsou co bývali ani ekonomicky ani vojensky.  

Dále je vidět, že dva zbabělci pod křídly opelichaného orla si sami netroufnou... Franci i Anglie jsou možná ještě velmoci, ale podstatně menší, než si sami o sobě myslí. Co se asi stane, až si to Prevoschaditělstvo Trump rozmyslí a zase s loděmi odpluje? Zůstanou tam ty francouzské a britské lodě samy na stráži demokracie? A nebo honem rychle odplují také? Macron se chystá na návštěvu do Ruska. To si pokecá s Putinem. Copak ho dohoda s Ruskem asi bude stát?  

Rusové si ujasnili, co se dá od USA čekat a Čína také. Zároveň to Putin nehnal na ostří nože a je to tak dobře. Já osobně si nemyslím, že Putin ztratil tvář tím, že nespustil odvetu a tím třetí světovou.  V šachách je nutné tu a tam obětovat figurku. A ten syrský pěšec byl docela laciný. Ovšem ta budoucí pozice... Jen si nemyslete, za pár týdnů bude USA Rusko potřebovat a pak si je Putin na něčem vychutná. Třeba dohoda se Saúdy... Těm musí být také jasné, že jejich americký kámoš je nepodrží. Tak proč se nedomluvit s Ruskem a Čínou? I přes Elona Muska, zatím jediná raketa nosící kosmonauty je ta ruská. S Talibánem jednají Rusové. S Kimem mají kamarádšoft Rusové. V Lybii maji kamarádšofty Rusové... s Egyptem kamarádí Rusové. Pár týdnů a Trump bude muset kousat hodně hořké pilulky z Moskvy. A s ním i Terezka Májová, Ralph Wigum Boris Johnson a další... jen Merkelová tentorkát nebyla blbá. Ostatně ten Nord Stream za to stojí... Německo se stane evropským distributorem ruského plynu... Jediným distributorem. 

Hlavně bychom ale měli být rádi za to co jsme viděli na naší politické scéně. Najednou si všichni museli vybrat stranu. Zeman zůstal věrný svému dlouhodobému kurzu a vlastně je tak široko daleko jediný čitelný a předvídatelný politik. Je to smutné, že ten údajně mstivý stařec nad hrobem s vypatlaným mozkem umí říci ne celou republiku jasné slovo i když je nepopulární. A pak se budou na ČT zase divit, proč je nikdo nemá rád... 

Ovšem chudák Andrej... Útok na Sýrii byl nevyhnutelný.... a takové naděje ztělesňoval...  Prý tandem Zeman-Babiš. Kdepak... jen pokus o samostatnost pod jiným protektorem. Akorát teď Andrej zjistí, že Zeman byl ještě ten nejlaskavější protektor. Ti američtí budou mnohem horší. Pokud jde Andrejovi o předčasné volby, tak na to doplatí podobně jako Paroubek. Dopracuje se moc hezkého nevítězství. 

Skoro bych měl začít mírněji mluvit o Okamurovi... Ten chlap asi příště fakt vyhraje. Ovšem ostatní mu to usnadňují.

 

 

  

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Také mě pobavilo radostné ryčení, jak to ten Babiš fackuje bezmocného Zemana... Návrat k jednání s ČSSD měla být snad facka třetí, podpora útoku by byla čtvrtá... A všem těm rozjařencům ani na um nepřijde, že Babiš vládne jenom tak dlouho, než Zeman někoho POVĚŘÍ nikoliv jen sestavit vládu, ale být tím premiérem. Jistě, pak přijde třetí pokus (který si ANO ošéfuje v parlamentu) a pak výkladové vakuum - a po celou tu dobu porostou akcie SPD (kteří, být chytřejší, nebudou tak okatě dávat najevo nadrženost do vlády) a KSČM, aby se ten parlament byl vůbec schopný rozpustit, pokud to ANO odmítne. A až na to dojde, bude mít za sebou Andrej rok vlády, během níž zklame velkou část svých protestních voličů.

Už jsem psal po volbách, že Andrej potřebuje předčasné volby BRZO (ideálně za ně svalit vinu jinam) nebo vůbec. Jenže to Brzo odmítá zase Zeman a ostatní strany (potřebují se zkonsolidovat a získat prachy. Některé aby vůbec měli na ten parlament nějakou šanci). Čím déle bude Babiš vládnout, tím více podobných kompromisů bude dělat. Přízeň kavárny tím ovšem stejně nezíská (budou je vnímat naopak jako slabost) a přízeň protestních voličů postupně ztratí. Jestlimá Tomio pod čepicí, bude se tvářit zdrženlivě, konstruktivně, sebevědomě... ale všechny v tom nechá hezky ráchat. Na konci se pak možná budeme všichni divit a ptát se, jak je možné, že vyhrál.

Prostě si myslím, že nejhorší, co může Zeman Babišovi dělat, je nechat jej vládnout v demisi dost dlouho. Sladší pomstu nevidím. Ostatně, Zeman už Babiše k ničemu nepotřebuje. Ale vždycky mu nakonec šlo o blaho země. Jakkoliv s tím mnozí mohou nesouhlasit.

Zatím bez slepic

standa e.
Vrtá mě v hlavě,vždyť tohle všechno musel Zeman vědět,co je Babiš zač.
Řekl bych,větší vinu na tom mají voliči,co volili Babiše,že se dali ošálit jeho propagandou.

Zatím bez slepic

Věděl. Hodil se mu. Alternativou bylo pokračování Sobotkovy vlády, než se hoši dole dohodnou. A to vnímal jako větší zlo (+zesměšnění výsledků voleb¨). Nemyslím si, že se většina Babišových voličů dala ošálit jeho propagandou. Myslím, že podobně jako Zeman neviděla alternativu. Babiš byl nejméně špatný z nabídky samých horších - který, coby protestní hlas, splňoval elementární předpoklad, že jeho vláda bude schopná vládnout už jenom personálně - a zaároveň zatne facku těm, kteří na voliče tolik let úspěšně káleli.

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nezbývá než dodat ironicky zdrcující: "Andreji vydrž, jde ti to skvěle! Akorát oproti těm kterým leštíš polobotky západně jak po pevnině tak za Atlantikem máš VOLUME na mikrofonu na strašně málo!"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tady máte co a kam lítalo. https://www.youtube.com/watch?v=nCIIJCy9YtA Tedy.......moc to nekoreluje s americkým prohlášením, jak doletělo všechno, kam mělo. Si vyberte :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

V minulé diskuzi jsem vám večer napsal pár větiček o výběru auťáku bez elektroniky.

Zatím bez slepic

Já tam hledala jednu odpověď od Rejpalky a taky jsem nenašla - zkusím to projít bedlivěji, díky :-)

Zatím bez slepic

konečně jsem si všimla, že komentáře jsou na více stránkách.
Ta kritéria co uvádíte, ta mám na paměti tak nějak setrvale, navíc se chystám v servisu zeptat, které značky/řady tam mívají nejméně a taky mně přijde důležité, aby byly k mání neoriginál díly - originálky jsou za šílenejch peněz (mám momentálně citroen)
Mně šlo hlavně o to, kde je nejméně elektroniky už třeba proto, že nemám zájem o nějaké pitomé dotykové přístroje - prd to vydrží, pak to zablokuje všechno a vůbec je to k ničemu. Navíc si představuju, jak na drncající vozovce, nebo v popojíždějící koloně něco dotykuju - no děkuju, nechci.
Čaušeskovu pomstu mám taky v merku - sice to prej momentálně vyrábějí v Maroku, ale snad spokojenost.
Kamarád šikula a vášnivý řidič je nadšenej z Toyot, že je to držák - ale to je zase za moc peněz.
A já to potřebuju podobně jako každý normální venkovan - aby se mi tam vlezly koše s odpadem, nebo věci do technickejch, můj velký pes aby tam měl pohodlí a jinak už jen nákupy.

Zatím bez slepic

V Maroku mastí snad jen Logany s klasickým kufrem. Kombíky by měly být z Pitešti. Ale to na netu lehce najdete.
Pokud se pohybujete po horších silnicích, je to podle mého názoru ideální volba. Já jsem na kombíku už dvakrát pomačkal ochranný plech pod motorem (takovou mám príma cestu do práce) a za 80 tis. km jsem utrhnul jeden šroub na příčném stabilizátoru. Čepy, ramena a tlumiče jsou zatím O. K. . Ceny za díly na přední nápravu hluboko pod pětistovkou, (opravuju Rencky s totožnou nápravou dcerám,) totéž brzdy. Olej - polosyntetika 10W40 litr za pade s daní, ale na to vy asi nedosáhnete. Filtry zn. MANN za směšné prachy.
Jinak v servisu - i neznačkovém - bych se asi moc neptal. Pánové mají zájem o opravy, nikoli o bezporuchová auta svých klientů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdy nadejde čas k tomu, abysme my, ovce, vyšli do ulic a začali masivně demonstrovat za mír? Proč nesvoláme početný dav, nepřijedeme před úřad vlády a neřekneme Babišovi, že stojí na špatné straně? Jak daleko jsme byli od jadeného konfliktu tentokrát?

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel nedokáži vydedukovat, jak jste to myslel.
Pokud jste to myslel jako ironii, pak je to pěkná rána bez jakéhokoliv vyvoditelného závěru, něco jako amícké tomahawkování po česku :-).
Pokud jste to myslel trochu vážně, tak jsem si nikdy nevšiml, že by halasivé burcování (= již násilí) stáda tupců na ryňku jakkoliv vedlo k míru aneb ve větším: nikdy jsem si nevšiml, že by se kdokoliv k míru prostě probojoval :-) -> naopak to vypadá, že se bojem probojovává ke všelijakým vlastním poruchám psyché.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
mě štve částečná kolaterální ztráta účinku Vašeho předchozího blogu o autorádiu vinou válečného štváče Putinožky.
Jinak měl pravdu Stropnický - dezinformační weby včetně Kydů a České televize už jedou na plné obrátky.

Trochu se opožďují jím slíbené falešné videozáběry.

Prý se v nich budou angažovat výhradně nejlepší světoví herci s diplomatickými zkušenostmi a Stropnickému spadla paruka do televizního kanálu a teď ji sušej.
Stará Slovenka z Postřižin se odmítá svléknout pro záběr s odchlorováním syrské babičky - a tak má všechno typicky česko-slovenské-mírné-zpoždění....

Jakub Janda je pro muslimské Bílé přilby z neznámého důvodu nepřijatelný, ačkoli se svléká rád.

Zatím bez slepic

Naše - vaše ČT použila jako doklad tvrzení o tom, že Assad má chemické zbraně záběry z reportáže syrské, vládní televize z právě obsazené "chemické dílny" našich umírněných uřezávačů hlav v Duma. Obdobně pravdivě kdysi vysílala záběry z vyhánění českého obyvatelstva ze Sudet jako ilustraci poválečného odsunu Němců
Pár hodin po zničujícím útoku koalice přesnými a chytrými raketami přichází B. Assad s aktovkou v ruce do práce, v očividně zničeném prezidentském paláci:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=X35oBsi-9AI
A čirou náhodou, v době útoku koalice na Sýrii, Islámský stát zaútočil na vládní síly na jihu Damašku:
podle aktualnichkonfliktů:
Podľa vojenského zdroja začal islamský štát ich útok útokom sýrskej armády pozdĺž západnej osi okresu Al-Qadam.
https://www.almasdarnews.com/article/is ... mbs-syria/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Perestrojka = opakované používání metod, které nikdy nefungovali, nefungují a nebudou fungovat ani při jakémkoliv dalším nasazení

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože USA, Velká Británie a Francie podle vlastních slov zasáhly a zničily stanovené cíle skladů chemických zbraní, nad Sýrií nyní krouží jedovatý mrak z bojových chemických látek a hrozí zamořit Sýrii a okolní země, např. Izrael. A protože vítr vane hezky od Damašku k Eufratu, obyvatelé severní Sýrie nebo turečtí vojáci na území severní Sýrie, kde nemají co dělat, budou nejspíše zasaženi tím jedovatým mrakem. Takový mrak musí být viditelný na meteo radarech. Jenže nikdo neumírá, mrak také v nedohlednu, čili USA, Británie a Francie už zase lhaly o zbraních hromadného ničení. Protože jde o mnohokrát opakovanou davovou psychózu, měli by ji vyšetřit psychiatři jako syndrom utkvělé představy neexistujících chemických zbraní a pacienty postižené touto chorobou léčit.

Zatím bez slepic

Gerde, v oboru léčení psychických poruch jste asi laikem, já sice též, ale něco "selského" už mi Pánbůh k oboru dopřál pochytit.
Více zainteresovaní mě kdyžtak jistě poopraví nebo zpřesní, ale vypadá to, že malo- ani velko-chocholoušci* léčbu nenabízejí -> pro ty patologičtější nabízejí pilulky různých barev, tvarů, velikostí i účinků, aby si nebyli vědomi kravin, když je zrovna ty kraviny napadnou; a pro ty důvěryhodnější nabízí pomocí různých vykecávacích terapií uvědomování si toho, že když je zrovna kraviny napadají, tak aby si byli vědomi i toho, že jsou to kraviny a že realizace těch kravin škodí + trénování sebeovládání tak, aby kraviny při vyvstanutí nerealizovali.
[*malej chocholoušek = psychologie, velkej = psychiatrie]

Občas tam někteří z nich zkouší ještě naimplementovat nějakou hypnózu, ale o tom nic hlouběji nějak nevím a mám osobní teorii, že to pak dělá dost solidní bordel v dalších inkarnacích :-). Možná to až snad bere či krade víru.

Zatím bez slepic

Ve středověkých bitvách davová psychóza zapůsobila, že někdo uviděl mrak ve tvaru božského znamení a ostatní jej viděli taky. To jim vlilo víru do skleslých srdcí a sílu do unavených paží a zrubali nepřítele. V politice je větší počet psychicky narušených osob, takže v té nejvyšší musí být psychiatrická úchylka přímo podmínkou. Ale poznáme to podle kravin, které vymýšlí a kterým věří.
Dnešní svět je o tom, za každou cenu vyvolat válku EU s Ruskem na bojišti EU. A přitom Madeleine Albrightová nebo George Soros už mají zubatou v předpokoji a brousí si tam kosu.

Zatím bez slepic

Tohle by me take zajimalo. Kdyz nekdo vybombarduje sklad chemickych zbrani, co se stane s temi zbranemi? Dojde k zamoreni nebo ne?
Nejsem expert ani na chemii ani na valceni, ale prijde mi, ze se to muze rovnat normalnimu chemickemu utoku - rozumnej, tomahawk odmali munici a ta zamori sve okoli. Pokud je takovy sklad nekde v obydlene oblasti, tak je vymalovano, ne?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák,zase pochválím.
Jak víme,blíží se čarodějnice,dříví se připravuje už předtím.
Takto vidím i z Americké strany,delší dobu si připravují zbraně na váleční střet s Ruskem,už stačí jen škrtnout a hoří.
Putin to nechce udělat z více důvodů,ale na velký oheň je připravený.
Co mě napadá,Rusko požádá o mimořádné svolání OSN a tam to Putin světu jasně poví,jestli chce svět válku,kterou chtějí rozpoutat USA,nebo odsoudí USA,zatrhnou,zavrhnout toto provést USA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Začínám si myslet, že v tom rusáci nakonec prsty mají. Přinutit "spojence" k vyzkoušení naostro v reálných podmínkách obranné zbraně za mírového stavu, to je mistrovský kousek. Syřané se to jistě pod dohledem naučili používat, jsou v tom úspěšní, dokonce ne s nejmodernějšími systémy. Rusáci posbíraly výsledky a věřím, že již dnes mohutně finišují ve zdokonalování všech systémů. CO si mohli rusáci přát lepšího. Skoro zadarmo odzkoušet vlastní obranné zbraně, získat zkušenosti, pokročit ve vývoji a bude následovat S-500.
To za trochu toho virtuálního plynu stálo.
Je možné, že jsou ti "spojenci" tak pitomí?

Zatím bez slepic

Tisíc trenírovek (to není oblékání trenýrek, nýbrž ruský výraz užívaný v ČSLA pro nácvik bojových činností) nevydá za jedny OPRAVDU ostré střelby.
Vlk si tom může myslet a psát na Kose, co chce.
Stejně tak si můžou psát zdejší hnojaři, co chtějí o posraných trenclích Putina a jeho okolí.
Nic nevyškolí syrskou PVO, jako "cvičný" ostrý střet s ostrými zbraněmi poslanými na předem domluvené či odhadované cíle. A ideálně v přečíslení útočících objektů, aby si obránci vyzkoušeli práci pod tlakem, pochopitelně "za dozoru poradců", kteří neradí, jen sledují, jak se v tom žáci plácají.
Ano, pokud se na to díváme pohledem Ruska, a vlastně i pohledem Assada, nic lepšího se nemohlo stát. Škody minimální, oběti žádné, morálka obyvatel určitě stoupla a obrana prošla takovou školou, jakou více méně nelze teoreticky připravit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nechci brzdit Vaše nadšení, ale je to trošku jinak.
Abych byl přesný, je to úplně naopak. Partneři, jak tuto verbež označuje Putin, si otestovali možnosti ruské PVO. Zjistili si frekvence radarů, dosahy létajících radarů A-50 (Rusové tam poslali oba dva funkční), dolet antiraket.
A všechny získané údaje použijí pro plánování útoku na samotné Rusko. Protože, jsou přesvědčení, že když zaútočí první, v nukleární válce vyhrají.
Pouze nechápu, co je pudí k přesvědčení, že takový počin můžou přežít.

Zatím bez slepic

nezasahovalo a pochybujem, ze bol naozaj spusteny bojovy system (zapojene rusicky+...). Strielali Syrcania sovietskymi zastaralymi PVO systemami 50-60-rokov. Uspesnost 70%. Co je o nieco viac ako efektivita sucasnych PVO systemov USA - Patrioty dosahuju cca 25-60%. Ale mate pravdu v tom, ze sa z americkej strany asi jednalo hlavne o test ruskej PVO - ktory sa ale nekonal. Podobne informacie ziskali Rusi o Americanoch. Urcite starostlivo vyhodnocuju zaznamy 'novych neviditelnych a inteligentnych rakiet' a pokial mozno zbieraju ich zvysky.

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na aktuálních konfliktech je v komentáři pod videem ze Sýrie příspěvek, že start antirakety nemůže být Volchov, ale spíš něco modernějšího. Na vojně jsem u PVO nebyl, přebral jsem ten komentář. Statistika z Vietnamu je, že na sestřel jednoho letadla potřebovali cca 9 raket. Samozřejmě, oba dva konflikty se nedají srovnat, velkou roli hraje včasná detekce, která je nyní jistě dokonalejší.
Jistě, byl to především válečný test. A mám nepříjemný pocit, že ti pošuci přinášející mír a demokracii, syrský test vyhodnotí a dospějí k názoru, že se jim vyhrát nad Ruskem podaří.
Pohled na Trumpa a jeho tweety z Kanady:
https://josefkouba.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658759

Zatím bez slepic

Moje žena tvrdí, že výhružné Trumpovi tweety jsou ve skutečnosti komunikační kanál, kterým U.S. prezident varuje okolní svět před kroky vlastní, americké exekutivy. A poznámka o krásných, chytrých a špičatých raketách je pouhá jízlivost, směřující dovnitř.

Zatím bez slepic

mně to už napadlo - jen mi to připadalo jako příliš odvážná myšlénka :-) Ale koukám, že v tom nejsme s vaší ženou samy, třeba na tom něco bude.

Zatím bez slepic

měl pan Kanaďan pravdu.
Mmch, je tam velmi přesná poznámka - dokud spí oba prezidenti ve svých rezidencích, atomovky se házet nebudou.

Zatím bez slepic

Anonyme,
ti vládnoucí si věří, že mohou přežít jadernou válku někde v krytu. Prostě někam na 2 roky zalezou a budou si žít. Budou mít sebou své prostitutky a nějakou ochranku. Jenže co se asi stane v krytu? V uzavřeném prostředí převezme moc největší šéf z ochranky, spojí se s jinými šéfy a prostitutky si rozdělí mezi sebou. Na prachaté dědoušky zalezlé v krytu nezbude nic. Dostanou se na nejnižší úroveň hierarchie tlupy, prachy jim budou houby platné.
Pokud by zalezli do krytu bez ochranek jen s prostitutkami (taky možnost), až by vylezli do post apokalyptického světa přeživších, zemřeli by po setkání s první bandou.
Jaderný úder mohou přežít v krytu. Všechno další už ne.

Zatím bez slepic

Před pár lety jsem se trochu motal kolem jednoho extra zachovalýho krytu CO pro vrchní plzeňský papaláše v nedalekém městečku za Plzní a jedinej, kdo tam podle pravidel směl mít kvér (jen pistoli) byl vrátnej -> a ten jí měl případně odbouchnout toho, kdo by se po vstupu do krytu odmítl dekontaminovat pod sprchou (pak mrtvolu vyvlíct do předvstupní chodby kde ve stěně byla velká díra na odpadky a do ní jí nasoukat).
Komouši u toho ještě alespoň nějak fyzicky přemýšleli (nemás smysl hodnotit zdali dobře či tupě), ale kapitalista si fakt asi myslí, že mu jeho ochranka je věrná až za hrob a jeho šlapky že ho milují a obskakují tou pravou láskou :-).

Nehledě na to, že kohokoliv jsem do krytu vzal na exkurzi, tak po chvíli zcela samostatně dospěl k názoru, že by tam nechtěl být ani 5 minut natož déle :-). Když jsem je dotáhl na konec a šel vypnout jističe ať si zpět dojdou o světle z mobilů nebo je nechal prolýzt unikovým otvorem na jehož velikost by zalkali i vietnamští veteráni, každej byl rád za návrat na sluníčko a velmi zajímavou zkušenost :-).

Zatím bez slepic

Ono je to ještě jinak, oni nevěří, že jim jsou jejich pucfleci oddaní, ale mají silný pocit, že když svejm bodygárdům a courám ZAPLATILI, tak že ti jim jsou POVINNI plnit cokoliv co si představí.
Není třeba jít do hloubky a spekulovat nad tím, že platba proběhla sebou potištěnýma papírkama nebo jen přesunem pár elektrotiků z keplu do jinýho.

Zatím bez slepic

Ono stačí si přečíst Malevil nebo ostrov od Merleho a hned je jasné, jak scéna dopadne. S kamarádem jsme téma rozebírali shodli se na tom, že po několika dnech v krytu se domluví ochranky a vrhnou na přestárlé miliardáře. Buď je pomordují rovnou nebo jim přiřadí tu nejnižší roli otroků. Prostitutky si rozdělí mezi sebou.
Pokud by se miliardáři zavřeli do krytu bez ochranek a prostitutek, požerou se navzájem na přebujelé ego. Prostě se na ničem nedohodnou. ti, kdo přežijí, padnou za oběť ihned, jakmile vylezou do postapokalyptického světa. Jinými slovy veškeré jejich budování krytů nemá smysl, neužijí si je. Ani odjezd na vzdálený ostrov někde v Pacifiku jim nepomůže, nemají znalost a dovednosti nezbytné pro přežití v přírodě. Mají jen znalosti a dovednosti na přežití v uměle vytvořené společnosti státního systému a to je jim v přírodě k ničemu.

Zatím bez slepic

Adolfa Merkel si už ten kryt vyzkoušela, před víkendem prý odjela s novou vládou na teambulding mimo Berlín. Což o to, v té díře by ta čarodějnice už mohla dožít a marnit své dni sepisováním pamětí, kde by ozřejmila, jak to vlastně vše myslela v dobrém. Akorát pochybuju, že by to měl kdo číst.
Rusáci prý provádějí cvičení civilní obrany, mají na to vyčleněné vojáky a kryty vybudované i na řídce obydlené Sibiři. A u nás, po vítězství pravdy a lásky? C.o. zlikvidována, na školách se programově nevyučuje, vojska nevyčleněna. Ti, kteří k tomu měli nejblíž, ženisté v Bučovicích zrušeni.
Teď už docela dávají smysl stavební aktivity Tykačovy exmanželky:
https://plzen.idnes.cz/majak-ptyc-stavba-tykac-trezor-dzu-/plzen-zpravy…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Divil by se někdo, kdyby Putin udělal to, co slíbil ? Měl by mu to někdo za zlé ?
Američné šli do toho přesto, že Rusové deklarovali odhodlání zničit nejen rakety, ale i zařízení, z kterého budou rakety vypuštěny. Znamená to tedy, že šílenci další ekalalaci konfliktu připouštějí. Že jsou ochotni jít do krajnosti, protože přímý střet Rusko - USA jsou ochotni vyprovokovat také kdykoliv jindy !
Jak to, že to svět, ani Vidlák, nevidí ? Jak to, že svět je se svým zničením smířený ?

Zatím bez slepic

Před útokem probíhala mezi oběma stranami intenzivní komunikace o jejímž obsahu nic nevíme. Myslím, že spojenci moc dobře věděli, co si mohou dovolit. Cvičení s ostrými se vždy hodí, ale asi od toho čekali víc.

Zatím bez slepic

Ale kdy se to dozvěděl svět ? Až bylo po všem. Do té doby ale svět nereagoval zděšením, vůbec si nepřipouštěl, že může nastat konec, žádné odsouzení hazardu. Svět čuměl a byl smířený s tím, že může konec rychle následovat. Bývaly doby, a není to tak dávno, kdy svět nukleární válku považovat za něco, co nesmí nastat.
Bohužel, zvykáme si, jsme apatičtí. O možnosti nukleární války se mluví jako o jedné z možných alternativ. Pro americké štváče rajská hudba !

Zatím bez slepic

Ta opravdová komunikace neprobíhá na tweetu. To co se říká před novináři je úplně něco jiného než to, co si Putin s Trumpem říkají po telefonu. Žádná civilizace se ničit nebude... takhle to nefunguje. Ten úpadek ještě chvíli potrvá. 

Zatím bez slepic

Pozor :-)!, z těch dvou závěrečných otázek to vypadá na lehký skluz do jediného vypatlaného pravdoláskařství (byť v tomto případě umírněného).
Nelze si to snad z psaného textu vyložit i tak, že byste si vlastně přál, aby to Vidlák i svět viděl tak, jak jste to nadhodil?

Zatím bez slepic

Proč je světu (potažmo lidu potažmo českého) jedno, že mu prý hrozí katastrofa?
V Čechách bych za tím u většiny lidí viděl totiž odraz skutečné víry. Jednak s tím nic nenaděláme a jednak ta ryze osobní víra tak jako tak všelijak hlavně po svym v Pánaboha je zde zřejmě fenomenální. A ať chcípnu jakkoliv, dá se spíš předpokládat, že před Pánem budu podle svých pocitů než podle nějakých obrázků ze světa natož jestli jsem se někde strašpytlovsky a teplomístečkářsky choval podle neznabožských státotvorných plků a sral sem přitom na Pánaboha svého; či jestli jsem se snažil svou dušičku skromně a poctivě v nehierachizování přivádět do 'harmonie' s Pánem.

Tak si tak uvědomuji, jaké my autsajdři a všelijak zranění máme to štěstí popřemýšlet si v klidu nad vícero rozličnými variantami. To takový XXX* kdyby si byť jen letmo připustil, že se amíci totálně mýlí, tak zbyde-li mu vůbec schopnost racionálně skládat slova, tak může jít tak akorát k eurohodnotám s vážně míněným dotazem, jak si močovou trubicí do mozku narvat živýho bernardýna.
[* intezivního blba dosaďte dle libosti]

Před pár lety jsem se motal kolem výroby a transportu jednoho českého výrobku na světovou výstavu EURO. Byl to takový asi metrový skleněný mnohohran tak jakoby ve tvaru koule vyplněnej všelijakýma cetkama na železný motorem otáčený noze.
Měly jsme to na podlážce a bylo potřeba to zvednout aby pod to hlavní konstruktér zalezl a přitáhl šrouby od motoru. Ve čtyřech jsme to zvedli (pro švarné vysokoškoláky pohoda, tak těžký to nebylo) a děda důchodce strojař (celoživotka praxe ČKD) pod svůj železný projekt vlezl. S určitým zděšením zapěl náš hlavní šéf (s nadsázkou by se dalo říci 'hlavní buržoust'): "pánové, držte to pořádně a hlavně to na pana Horáčka nepusťte". Oni ti buržousti furt nějak dávají na optický dojem, tak jsme snad chtěli nějak udělat pevnější xichty, jenže zpod podlážky se ozvalo zcela jasné: "Jen to klidně pusťte, já sem smířenej". Pro šéfa, jeho asistentku i podšéfa nastalo ticho.
Takhle se zřejmě umlčují buržousti :-).

Zatím bez slepic

... ono to má dvě roviny. Jednak je člověk smířenej, že napřímo s tím stejně nic neudělá. Teď je čas na šéfech velmocí, aby ukázali, že si svůj plat zaslouží.
No a druhak, alespoň já věřím na jemný závan spirituality, že když nebudu stresovat a šířit válečnou náladu a každýho s tím otravovat, tak přidám svůj dílek k udržení normálosti v "informačním poli". Prostě to Overtonovo okýnko, co směřuje ke mně radši přibouchnu a nas...e si! Dneska jsem si dal krásných něco přes pade kiláků na kole, už tak jsem na těch "internetech" nějak moc. Endorfiny se budou hodit ... Chci být informovaný, ale nechci vyšilovat a už vůbec nechci prudit ty, který to nechtějí slyšet

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak nevím, tentokrát jsem si jistý, že jsem napsal do rubriky "Vaše jméno" údaj původně správně. Při psaní jsem asi zmáčkl nějakou klávesu, kterou jsem neměl a ono to nějak přeskočilo. Při následné kontrole jsem si toho nevšim. Omlouvám se !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Halyvúd nám to ukazuje v každém přiblblém akčňáku. Hrdina bojuje proti zlounovi a vždycky je tam zápletka, když dojde na "boj", tak hrdina čeká, přijímá rány, často podpásovky, někdy je sražen do prachu. Vyčkává na správný okamžik. A pak se hrdinně vzchopí, zaútočí a zlouna zlikviduje/porazí.
Po tom Američani touží, být za ty hrdiny, co nakonec vítězí. Bohužel jsou právě na té opačné straně, jsou za ty zlouny.
Život bohužel není akční film, je daleko horší. Divák vidí i do zákulisí děje, ovčan nemá šanci tam dohlédnout ani po letech. Jsme v daleko horší pozici než ti na špici. Jednak děj tvoří, jednak se rozhodují podle jiných informací - my máme jen střípky obrovského pucle, navíc dost často s falešnými obrázky. Skládejte z toho pak reálný obraz...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Americký národní tým si zahrál přípravný zápas se slabším soupeřem. Když se mu vnucoval ruský národní, tak radši začal couvat a tak se realizační týmy dohodly, že přípravný zápas bude, ale hrát se bude jen pro oko diváka. Skalní fanoušci z EU a NATO, celý minulý týden nevěděli, zda se mají posadit do první řady nebo čekat na výsledky v hloubi svých vlastních stadionů, jelikož začali tušit, že by to mohl být zápas poslední. O co méně minulý týden mluvili, o to více v sobotu jásali. Skóre nedopadlo špatně 71:103 (podle sobotní ČT). Podle amerického trenéra vyhráli 108:0.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš už teď prohrál, ať udělá cokoliv jiného než že sestaví menšinovou vládu podporovanou SPD a KSČM.

Babiš poslední dva měsíce z pohledu mnoha svých voličů nasekal řadu chyb. Ale pořád tam zůstalo maličké místo na jeho omluvu, že je pod velkým tlakem.

Tím, že současně s kamuflovaným havlistou Stropnickým od srdce odsouhlasil napadení suverénního státu Sýrie vojsky NATO, ale definitivně u mnoha svých voličů skončil. Svým pro-válečným postojem dal jasně najevo, kam chce naši zemi vést.

Teď už může Babiš přestat dělat Zagorku a může sestavit vládu třeba s Langšádlovou, Farským nebo Gabalem. Bude to už úplně jedno, je totiž pevně na jejich straně.

Jen tak na doplnění: jak jsem pochopila, tak podle rozhovoru s Vondráčkem se ve čtvrtek rozhodl výbor ANO (nebo co to bylo) k návratu k jednání s ČSSD pod velkým tlakem europoslankyň Charanzové a Jourové, které na tom jednání Hnutí ANO prostě tvrdě lobovaly za EU.

PS: Obavu z toho, že Babiš podlehne těmhle unijním Syrénám, jsem zde na Kydech vyjádřila už tak před 2-3 měsíci a v duchu jsem si myslela, že poněkud přeháním.

Zatím bez slepic

Určitě už někde Andrej tuší, že někdy půjde od válu, ALE ...
Když se dá dohromady se socana a komoušema, tak můžou nakrásně před předčasnými volbami (jež získají přízvisko "trapné") zkrouhnout megaxindl církevní restituce a na to se zřejmě dost solidně uslyší (a Tomio i piráti by se v tomto jistě hodně přidali).

Taky - i když to je pro ně iracionální - by mohli zrušit ty zkurvený stravenky z hmotný nouze, který asi drtivý většině chudejch lidí dělaj hodně zasranou pakárnu a vůbec ne údajnou léčbu (vlastní zkušenost).

No a utopisticky by mohli začít rušit zkurvený předražený zdravotní pojištění, minimálně pro OBZP - a když jsou takový čůráci že jsou schopní všude mrhat a nejsou schopní dělat záležitosti a jejich chod efektivně, tak ať si to zmetci klidně nadluhujou na státním dluhu -> jako zástupce jediné správné pravdolásky má ČR až moc malé zadlužení v porovnání s těmi mnohem napozlátkovanějšími, takže až se hegemoni rozeserou, byl by pro její vyznavače jistě škaredý pocit, že si mohli užít víc - ani hegemoni svý dluhy svým vrchní hegemončíkům nejsou schopní splatit, tak proč je nekopírovat, že?
To že by přitom mohli být víc bráni na milost před čím dál neoblomitelně nasranými utlačovanými domácími po nich nemá cenu chtít, oni se buď zničí sami nebo si razantně naběhnou na vidle.
(Ale principiálně nejsem zastánce vytváření dluhů, ani jejich vychytračování na jiných, a ani úrokování)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Vyčkávací" chování nemusí být vyčkávací....
A co dál ?

Putin má jen zlomek "železa", které mají jeho protivníci, jejich nohsledi a jejich potenciální otroci.

Ovšem - za důvěřivého jatečního dobráka Gorbačova či opilého služebníčka Jelcina vypadala budoucnost, resp. nebudoucnost Ruska asi jako dneska naše.

Takhle má Rusko alespoň reálnou šanci přežít.
Asi tak dvacetiprocentní, řekl bych, to jest asi čtyřnásobnou ve srovnání s námi.
Záleží ovšem na tom, jestli se podaří či nepodaří Putina zabít.

Přečtěte si tohle:
http://literarky.cz/politika/svet/26095-vykavaci-chovani-vladimira-puti…

Zatím bez slepic