Vlastně jsou jen dvě možnosti

Autor
Štítky

Do voleb máme kousek přes týden, všechno finišuje, kandidáti se střetávají v předvolebních debatách, volič občan na to nevěřícně zírá, bilboardy jsou plné politických ksichtů, vydávají se předvolební knihy o snění, vyhlašuje se válka levné práci, daně půjdou dolů, přídavky nahoru, zkrátka kandidát slibuje a volič volí.... obráceně to nefunguje.  

Zatím se ukazuje, že jsem měl pravdu se svým odhadem, že i tam nahoře v politice je to jedna velká parta zbabělců a na vítěznou stranu nikdo nechce příliš přitlačit, aby za čtrnáct dní neměl problémy. Takže Babiš je oficiálně obviněný, ale na svobodě a tím pádem je celé to tóčo kolem něj spíš reklama než problém. Poslední volební průzkumy mi zatím dávají za pravdu i v tom, že třicet procent hlasů pro jednu stranu (nebo hnutí) je luxus či nereálný sen volebních lídrů. Doba ČSSD či ODS schopných dostat k urnám 30% voličů v jejich prospěch, to už skončilo.

Stejně tak nám Okamura trvale posiluje a po volbách převezme od KSČM roli univerzálního viníka za všechno minulé i budoucí zlo. Jen ta jeho SPD nebude tak vykastrovaná jako Vojta Filip a jeho Melody Boys. Kdyby se náhodou podařilo odstranit Babiše, tak nový temný mrak v podobě SPD už narůstá na obzoru. 

Myslím, že ve svých odhadech mohu pokročit kousek dál. Naposledy jsem viděl tři varianty vývoje, teď už vidím jen dvě. Jestli se to bude dál vyvíjet pořád stejně, příští týden už budu na výsledek v podstatě sázet. Vás milí čtenáři bych poprosil o komentáře s vaším odhadem k dnešnímu dni.  Já osobně to vidím následovně: 

Babiš bude mít někde okolo 25  - 27 %.  Pokud Okamura a KSČM dají dohromady zbylých 23 - 25%, pak bude Babiš premiér, protože se bude moci dohodnout s kýmkoliv... Jen aby nevládli komunisti nebo xenofob, to bude jako výmluva pro voliče stačit a  všichni se nahrnou pod velkou střechu ANOfertu, aby si taky něco vzali. Bez ohledu na předvolební prohlášení o nespolupráci s Andrejem. Je to celkem pravděpodobná varianta. V této chvíli bych ji viděl reálnější než tu druhou. 

ČSSD, ODS, TOP09, KDU, Piráti a možná Zelení či Robejšek... dají dohromady 51%? Budou schopni mít dohromady ve sněmovně 101 hlasů? Moc bych si na to nevsadil, To by musel Babiš extrémně neuspět a nebo ČSSD extrémně uspět. Pochybuji, že by KDU se svým Hermanem a restitucemi mohlo nějak raketově oslnit nerozhodnutého voliče, stejně tak nevěřím, že by Fiala vydoloval z ptákostrany něco navíc. TOPka bude ráda za svých 5% pravičáckých sluníčkářů, jestli vůbec. Zelení a Piráti mohou něco udělat, ale žádné veledílo to nebude. Navíc mají v podstatě stejnou cílovou voličskou skupinu. Těžko říct, co mohou uhrát Starostové nebo Realisté. 

U ČSSD by mohl být nerozhodnutý volič pohnut v podstatě úspěšnou vládou a Vlkovými apely. Vlk má vlastně pravdu. Vláda dovládla do konce, byla úspěšná a ledacos zmákla. Nechci teď řešit, čí je to zásluha.

Zkrátka, Babiš bude premiérem, pokud v součtu s Okamurou a Vojtou Filipem ovládne sněmovnu. A pokud nebude mít svých 101 poslanců, ostatní "systémové" strany se dohodnou bez ohledu na program a vytvoří slepenec barevné koalice proti strašnému nebezpečí oligarchizace, rasismu a srpu s kladivem. 

Ještě s jednou věcí bych si byl jistý. Ať to dopadne jakkoliv, Zeman dá Babišovi první šanci na vytvoření vlády. Dostane za to jeho podporu v prezidentské volbě. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

K vašemu poslednímu odstavci:
"Ještě s jednou věcí bych si byl jistý. Ať to dopadne jakkoliv, Zeman dá Babišovi první šanci na vytvoření vlády. Dostane za to jeho podporu v prezidentské volbě."

Na základě dosavadních zkušeností si troufám tvrdit, že Babiš možná Zemanovi podporu slíbí. Ale zda slib automaticky dodrží, o tom si troufám pochybovat. Změní postoj o 180 stupňů, pokud mu to bude vyhovovat, a ani se nezačervená.

Zatím bez slepic

Taky si myslím, že Babišova podpora Zemanovi není automatická. Ale na druhou stranu, pokud vládu sestaví a dostane důvěru, bude se mu spojenecký prezident hodit.

Zatím bez slepic

si s Bimbem ve finále vytře pozadí.

Zatím bez slepic

We're a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your site offered us with useful information to paintings on. You've performed a formidable job and our entire group can be thankful to you.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neustále se tvrdí, jak se vzájemně podporují, ale zatím mi nikdo nevysvětlil, proč tedy Babišova média (Lidovky, iDnes) Zemana denodenně pomlouvají a dehonestují a jako malé děti mu neustále vybírají nejhorší fotografii. Proč to tak Babiš chce? Nevíte někdo, co za tím asi je? Vzájemná podpora těžko. Alespoň ze strany Babiše.
Hezký den J.

Zatím bez slepic

Aby si Josefové K. mysleli, že iDěs a spol. jsou svobodní a nezávislí hlídací psi demokracie.
Přehodit veksl je otázkou jednoho, dvou telefonátů. V horším případě čekání na datum odeslání platu na osobní účet oněch hlídacích hafíků. Složenky a hypošky musí platit každý. ... No dobrá - skoro každý.
Ostatně nečekejte, že by hafíci začali skládat ódy na Bimba. Spíše vyhrabou jakýsi trus pochybného původu a kvality a označkují jím ostatní "nevhodné" kandidáty.

Zatím bez slepic

No a Babiš tam snad dělal nějaké čistky ? Já jsem o ničem neslyšel. - To je jako kdybyste dneska dostal velení České Televize. Tak ještě musíte vyházet všechny neomarxisty, zvenčí znáte jen pár nejhorších, nevíte kdo je šedá eminence, nevít kdo s kým peče a koho vydírá, kdo koho kryje.

Můžete je vyházet všechny, ale pak podnik úplně zastavíte. Plus se číhá na každou vaši chybu, aby se začlo štěkat o svoodě tisku. Když udělali v Polsku čistko v justici od neomarxistů, tak se západ mohl posrat a i Rychetská si běžel přisadit.

Zatím bez slepic

Vy vůbec nechápete, že novináři jsou svodní a morální jedinci, kteří píší jen podle svého svědomí. Na nějakého majitele vůbec nemusejí brát ohled, to je přece jeden z pilířů demokracie, ne?
Promiňte, byl jsem včera s kamarád na pivě a ještě jsem nevystřízlivěl. Zdá se....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No mě přijde, že směřováním svých hlavních médií, tj. iDnes a Lidovky Babišovi nic nepřináší, je to spíše jak pro voliče Topky.
Nemyslím, že bych si myslel, že novináři jsou "hlídací pes demokracie" a z Vaší odpovědi, jsem se toho moc nedozvěděl. Ale i tak děkuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zapomínáte na sčítací software z USA.
Takže si myslím,že to dopadne asi takto,Babiš 26-28%,ČSSD 16%,lidovci 8%
Proč asi chtěl Bělobrádek spojení s ze starosty,ví že by dostal 11% a měl lepší pozici pro jednání o složení vlády.
Dokonce se našla informace,že Bělobrádek by měl být příštím ministrem zahraničí.

Zatím bez slepic

Thanks for any other informative web site. Where else may just I get that kind of information written in such an ideal way? I have a mission that I am just now operating on, and I have been on the look out for such information.

Zatím bez slepic

Thanks for any other informative web site. Where else may just I get that kind of information written in such an ideal way? I have a mission that I am just now operating on, and I have been on the look out for such information.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Připadá mi velmi nepřesné tvrdit, že Zelení a Piráti mají stejnou cílovou voličskou skupinu. Společného mají jen to, že jsou antiestablishmentovou stranou stavící do popředí jiné priority než cynické podnikání za účelem maximalizace zisku bez ohledu na důsledky. Ale tím to asi tak končí. Zatímco Zelení vycházejí z ekologických utopií a páchají v podstatě pouze hospodářské škody svým nevzdělaným přístupem ala biomasa a voličskou základnu se rozhodli zvýšit tím, že jako jediná strana jsou hlasitě vítačskou stranou. Takže volit je mohou jen ekologičtí fanatici a lidé, kteří se cítí ohroženi antiimigračními náladami. Naopak Piráti kladou důraz především na svobodu internetu, přístupu k informacím, omezování dobývaní renty v IT oblasti a autorských práv a v ostatních oblastech mají vesměs středové a velmi rozumné názory, dokonce včetně řešení těch dříve zmíněných exekucí a jsou nezatížení mafiánským pozadím. Že něco dokážou prokázali na Pražském magistrátu. V okruhu mých známých volí Piráty skoro všichni, Zelené ani jeden.

Zatím bez slepic

Pane Kadlas.
Velice omezený program strany představuji Piráti.
Teď fičí lithium a mám obavu co po volbách,bude síla zvrátit podmínky těžby pro stát?

Zatím bez slepic

Nevím jestli mají Piráti a Zelení různou cílovou skupinu voličů, ale po shlédnutí pana Bartoše v Rozstřelu se domnívám, že mají stejného zřizovatele(řídící orgán?).

Zatím bez slepic

Kadlasi,
nevím, jestli splňuji vysoké nároky ke získání odznaku Vzorný ekologický fanatik.

Pravdou ovšem je, že se o ekologii už několik málo desítek let dost zajímám.
Právě proto, že mám o ekologii jakous-takous páru, mohu s veškerým důrazem prohlásit, že současná i minulá Strana zelených je stranou, která snad ze všech politických stran NEJVÍCE ŠKODÍ ekosystému na našem území.

Pokud bych měl uvést dva póly - nejvýznamnější živočišný druh, kterému tato odpudivá parodie na ekologickou stranu jednoznačně prospívá je kůrovec.

Živočišný druh, kterému jednoznačně škodí, je homo sapiens.

Snad proto, že její přední řvouni sice patří k druhu Homo, nicméně s tím sapiens už si nejsem tak úplně jistý.

Zatím bez slepic

Piráti antiestablishmentovou stranou? No to mě podrž. A jak si mainstrém hýčká. čím to bude?

Piráti jsou pokračován Kalouska jinými prostředky. Uvidíte, že k nim po volbách vstoupí.

Zatím bez slepic

Větu, že Piráti jsou pokračováním Kalouska jinými prostředky nechápu. Kalouska bych charakterizoval jako tvrdě neoliberálního politika, který nejvíce přispěl k demontáži sociálního státu a privatizaci veřejných statků s výmluvou, že ve státním vlastnictví to nemůže efektivně fungovat. Nejtvrdším způsobem vystupoval proti EET a tím vlastně uplácel voliče-živnostníky a podnikatele, že jim toleroval okrádání státu na daních a mhouřil oči nad šedou ekonomikou. Nevidím, že by Piráti něco takového dělali nebo měli v úmyslu, právě naopak proti tunelování veřejných služeb vystupují, viz kauza Opencard a náhrada software za jiný ve vlastnictví magistrátu, za jehož provoz se nemusí platit každoroční horentní výpalné přisáté soukromé firmě. Myslím, že právě přes digitalizaci půjdou tou cestou zefektivnění a zfunkčnění veřejných státních služeb místo jejich zrušení a náhrady za soukromě placené služby, na které občanům s průměrným či mediálním příjmem nebude stačit peněženka. Z hledisky názorové shody mají hodně blízko dokonce ke KSČM, zatímco TOPka je na přesně opačném konci názorového spektra. Zkuste si proklikat nějakou volební kalulačku a uvidíte to zcela jasně. Z hlediska pozice Eurohujer/Euroskeptik bych spoléhal na to, že znají meze, za které už nepůjdou, viz požadavek na stanovení podmínek, které musí eurozóna splňovat, aby ČR mohla přijmou euro. Ty podmínky znějí velmi rozumně a nyní splněny zásadním způsobem nejsou.

Zatím bez slepic

Naprosto nechápu co mají piráti společného (programově) s KSČM. Rád se nechám poučit konkretními fakty hlavně ze sociální oblasti.

Zatím bez slepic

Četl jste fórum pirátů, vlákno o EET, kde i když anonymně píše reálné informace vyšetřovatel podobných úniků a jak se vyjadřuje o EET a jak o ní mluví piráti? Asi ne, jinak by jste nemohl napsat takovou obhajobu pirátů, protože většinu toho co jste napsal piráti nedělají a podle toho co píší s vámi nesouhlasí sami...
Piráti a jejich podíl na moci, pak doporučuji přečíst si na jejich facebooku jak dopadla výstava áček na svoboďáku a kdo nakonec zaplatil výstavní plochu soukromé firmě...

Piráti mají jenom plnou hubu keců, o tom jak jséou všichni neschopní a jak by to oni dokázali, ale jakmile se něco děje a jsou na té lodi , pak mají jenom plnou hubu keců "to mi ne, to oni, městká část, Hollan atd.", ale sami nic mi muzikanti...

A ta názoroví schoda s KSČM, opět se ptám četl jste co mají na svém webu a co píší v diskusi, kde ty jednotlivé body programu a názory jednotlivců osvětlují co vlastně zastávají? Piráti jsou jenom na černo natření zelení + kavárna sluníček. Šak aji jejich předseda se chlubé fotkou, že je sluníčkář a zastává jejich názory, viz jejich vítání uprchlíků a absolutní neúcta k pravnímu státu, kde platí dohody o vnějších ranicích, které oni nechtějí vědomě respektovat a chtějí navzdori nim dělat něco jiného...

Kadlasi, co jít na jejich fórum a nasát trochu jejich názory, aby jsi věděl co je to zač ta skupina Piráti... B tým TOP09 a zelených...

Zatím bez slepic

No, jejich fórum je taková tlachárna, názory od zdi ke zdi, často i úplný blbosti, mezi kterými je pár lidí s rozumnými názory. Kdybych je hodnotil jen podle fóra, tak bych je asi považoval za bandu neumětelů. Ale taková je už asi demokracie a lepší taková diskuse než žádná. Zdá se, že každý tam aspoň může říct na plnou hubu, co si myslí a případně tak o své blbosti zrušit všechny pochybnosti :) Ostatně tady je to obdobné. Ale já si dělal úsudek spíš podle zaznamenaných pořadů, kde se diskutovalo s jejich představiteli (Michálek, Bartoš), ať už na youtube nebo přetisknutých a podle jejich programu a to je přeci jen trošku vyšší liga než fórum. Až mě zaráží (v pozitivním smyslu), že když mluví Bartoš o sociální problematice, je to jako bych slyšel Švihlíkovou.

Zatím bez slepic

Awesome article post.Thanks Again. Much obliged.

Zatím bez slepic

Awesome article post.Thanks Again. Much obliged.

Zatím bez slepic

Jsou to dvě mutace toho samého neomarxistického xindlu. Jedna formatovaná pro new age ekology druhá pro smažky a mlátiče.

Nácek Bartoš se nechával fotit s vlajkou antify - v USA kvalifikové už jako teroristická organizace. Mají červeno-černo-bílý prapory, jsou celí v černým, zamaskovaní a držej baseballový pálky. V Německu je posílá Merkelizna mlátit protestující. Domluví se pár lidí na manifestaci, najednou přijede autobus mlátičů antify a začnou na ně útočit. Na fotry a maminy. - Jak se to tak rychle dozvěděj, jak se tak rychle zorganizujou, ty existence, co si nevydělaj ani na živobytí. Samozřejmě, že to jsou jen námezdný komanda a skrytě jim to organizujou policajti nebo tajný služby.

I Hitlerovy SA byli placení mlátiči a i Leninovi revolucionáři v Leningradě útočili na Zimní palác za peníze vyplacený na ruku. Kalousek s Mádlem se už okoukali i těm největším fetkám, tak teď uklohnila vrchnost vítací Piráty.

A zelení darmo mluvit. Kačka Jau-Jau neomarxistická studentská vůdkyně, soudruh Stropnický neomarxistický synáček havloida Stropnického. Vítač a jedna ruka s pakáží s kliniky.

Antiestablishment je strejc, co někde na vesnici říká v hospodě, že Kalousek krade, církev jsou zloději a Havel byl prase.

A co se týče renty z autorských práv... to je důvod, proč se nenamáhám vydávat knižně nic z toho, co jsem napsal. Já když přijdu do krámu a chci si odnést jídlo, tak musím zaplatit, když se chci jít podívat na fotbal, musím zaplatit, když chci nějaký oblečení, musím zaplatit, když chci někde bydlet, musím platit každý měsíc. Když jsem se chtěl něco naučit, musel jsem makat a platit kurzy.

Proč když něco pro změnu umím já a jsem to dobrej, proč bych to měl kurva někde rozdávat zadarmo lidem, kteří na mně serou a cejtěj se mi nadřazený. Já nemám žádnýho papínka producenta/režiséra, co za mně všechno vylítá jako za Farnou, Svěráka, Formany či Krause, já nejsem lesba, kterou budou zvát někam, aby tam měli úchylačku do počtu jako Langerovou, mě nikdo nezaplatil studia na konzervatoři nebo na HAMU jako Radůze, mě nikdo neplatí pobyt na Dobříši, nedostávám zlatý padáky 20 mega v dolarech jako hollywoodští producentí ani deset tisíc denně za to, že se někde pitvořím před kamerama jako čeští herci a dokonce se mně ani nechoděj co dva dny ptát nějaký onani z ČT, co si myslím o nějakým prdu.

Doopravdy nevím, proč zrovna já bych nemohl mít autorská práva na něco, co já sám vymyslím, zvlášť když to je v podstatě to jediný, co mám a nevím, proč by nějaká banda zlej fetek na to mít právo měla.

Když komunisti okradli mýho dědu, tak to bylo pro všechny v pořádku. Pomoct nepřišel nikdo, omluvit se nepřišel nikdo, teď si ho berou do huby, jak byli ti komunisti hrozný a na mě si děti komunistů dovolujou otvírat hubu, když řeknu, že za v osmestátejch letech bylo taky sem tam něco lepší než dneska.

Teď se tu objeví další marxisti a zas mi budou vykládat, jak mají práva na to, co vymyslím a ještě si při tom budou hrát na to, jak jsou cool. Nasrat. Ať si ta smažka vyhulená Baroš vezme tužku a papír a napíše něco, co se bude lidem líbit. Je to extrémně jednoduché, píše se zleva doprava a zeshora dolů. Melodie se zapisují notama, texty písmenkama. Básničky maj krátký řádky a vždycky dva končej stejně, próza se píše na celej řádek z kraje na kraj, formatování scénářu si může vygooglovat. Není to žádná věda.

Při tvrdý práci se dá i datlováním naťukat 25 stránek denně. Za měsíc se dá napsat 500 stránkovej román a ještě bude mít víkendy volný, takže od novýho roku do prázdnin může napsat celýho Harryho Pottera. Když si i potom bude myslet, že si za to nic nezaslouží, tak to může vyvěsit na web a radovat se z toho, jak si ostatní počtou a jít příkladem jak se to dělá.

Ale něco mi říká, že je na to příliš líný, hloupý a nenápaditý - tak se radši dal na politiku, aby si přišel ke korýtku bez práce.

Myslím si, že se pohybujete mezi samejma zlodějíčkama, když volej všichni a ani vám to nepřijde, že jste už zase jak svazáci let padesátých.

Co jsem vlastně od budoucnosti mohl čekat jinýho.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Posledně jsem napsal odhad výsledku voleb.

Něco s od té doby (litium) odehrálo a tak musím mírně korigovat.

ANO cca 25%
KSČM 15-20%
Okamura 10-15%
ČSSD 10%
LIDOVCI 5%
TOP 5%
Piráti 5%
ODS 10%

Po volbách se hlavní strnou na levici stanou komunisté.
Babiš bude pověřen sestavením vlády - jak to dopadne, je ve hvězdách. ANO hrozí reálně rozpad - mají ve struktuře zabudované trojské koně. Tudíž nám opět zřejmě bude vládnout pravdaláska (poměrně zajímavě o tom v rozhovoru s V. Tlustým na PL).
Piráti, jak už tady někdo psal, mají nějakého řídícího důstojníka, co jim obstaral nekonečnou přízeň mainstrému. Varující.

Zatím bez slepic

Tak mě napadlo - koho byste si kdo vybrali za zubaře, kdyby ti lidi nebyli politici, ale zubaři?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Měl jsem původně v úmyslu hodit to Okamůrovi. Ale rozchodil jsem to. Nelíbí se mi zákaz islámu - nejsolehlivější to cesta k jeho rozšíření. Nelíbí se mi záměr zrušit EET.

Dostano to ode mně komunisti - sociání demokracie dalších let.

Zatím bez slepic

to je zajímavý posun.

Já jsem byla posledního půl roku přesvědčená, že budu také volit Okamuru. Chtěla jsem, aby se SPD v hojném počtu dostalo do parlamentu, aby ho bylo neustále slyšet. Tohle přání pořád trvá, ale v poslední době, kdy se teď Okamura vyskytuje téměř v každé televizní předvolební debatě, se přece jen něco změnilo.

V těch debatách se Okamura projevil jako politik, který pořád dokola napadá úplně všechny kolem sebe a já se bojím, že vlastně nebude schopný ani ochotný s někým po volbách spolupracovat nebo budovat politický kompromis, který bude nevyhnutelný. A to mi fakt vadí. Protože návrhy jsou na nic, pokud je nebude umět realizovat.

A ano, také nesouhlasím se zrušením EET. A ano, také mimo jiné nesouhlasím se zákazem islámu, což je v současné Evropě zcela nereálné. Nejprve je třeba islám uznat jako ideologii a ne náboženství a potom je možné ho zakazovat. Pokud vím, tak jediná země na světě, kde je islám zakázaný, je Angola - angolská vláda označila islám za ilegální a označila ho za sektu.

Takže jsem se těsně před volbami najednou ocitla v pozici nerozhodnutého voliče a kloním se k tomu, že nakonec podpořím Babiše, kterému v poslední době preference klesají. Babiš je pro mě provozní profík a jediný politik schopný se svými lidmi efektivně řídit tento stát.

V KSČM je dnes docela dost velmi schopných, pracovitých a zkušených lidí, vůbec by mi nevadilo, kdyby se dostali do vlády. Ostatně, v předvolebních debatách se komunisti ukázali jako jedni z nejrozumnějších.

No a Piráti jsou přesně ta svěží liberální 4.0 strana, kterou pro svou vizi Evropy jako jednoho státu s centrálním řízením potřebuje Macron. Jsou pro naši zemi mnohem nebezpečnější než TOP09.

Dělba na pravici a levici ztrácí důležitost v době, kdy jde o existenci našeho státu. Strany u nás je třeba dělit podle jiného kriteria:
strany pro-národní: ANO, SPD, KSČM (z těch, kteří se mají šanci dostat do sněmovny) a
strany pro-eurounijní: ČSSD, ODS, KDU-ČSL, Piráti, TOP09, Zelení (opět z těch, kteří se mají šanci dostat do sněmovny).

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Váš text navozuje mnoho otazníků.

Předně EET žádná strana již za žádných okolností nezruší. Je to vítaný politicko nátlakový nástroj na neposlušné. Toho se nezbaví žádná strana. Skoro by mne zajímalo, kdyby se ODS dostala do pozice kdy by to udělat mohla, čim by se ze svého slibu vylhala.

Možná, že je zákaz islámu nešťastně formulovaný. Jde přirozeně o ideologii, jenž potlačuje-zabíjí bezvěrce. K tomuto máme nástroje již dnes. Jde jen a jen o neštěstí současného politického posranismu, kdy to ne a ne uplatnit.

"Babiš je pro mě provozní profík" zde zvedám prst. Prokazatelně je to lhář, podvodník, a vcelku úspěšný raketýr. I v té politice, dokonce se mi chce říct, že hlavně v politice by měl být vyzdvižen mravní imperativ jednání jako vzor pro ostatní, tedy nepřekročitelným zákonem. Pokud se chceme posunout k všeobecným lžím, podvodům, pak ano, jsme na správné cestě. Snad jen drobnost. Dnes se mi manželka v autě svěřila: ty průzkumy musí být nějaký cinknutý, když má Babiš takové preference. Nezná nikoho, kdo by jej volil. Sám nad tím taky kroutím hlavou. Hlavně, když již víme co je zač, leč jak vidno, asi to je skutečnost s níž je třeba se smířit, když nachází své fanynky.

Můj postoj k volbám. Má dvě priority:
-přání, aby se do parlamentu nedostala teroristická uskupení. Oslavím neúčast Kalouska a zelených. Připiji i neúčasti pirátů.
-preferoval jsem Okamuru, leč ten již své voliče asi má a je třeba alespoň finančně podpořit hlasy jenž mohou znít alespoň z veřejného prostoru. Volím Matějku. Splňuje mé podmínky. NE EUR, vystoupení z Říše evropského zla a jako bonus se staví proti islámu.

Právě mi obecní vrchnost dala do schránky volební lístky, tak musím rychle učinit výběr, ostatní zahodit, abych neměl příležitost k váhání.

Zatím bez slepic

Já zase v okolí vidím dost lidí, co mu to hodí. Zásluhu na to má i dost kvalitní člověk, co pracuje za ANO v zatupitelstvu města. ALe jak už jsem napsal, hrozí, že ANO roztrhne 5. kolona pravdyalásky. A pak?

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Problém komunistů je, že když promluzví Skála, pak člověk vidí, že jako strana by mohli mít nějakou vizi za kterou lidi můžou jít, zatímco když promluví filip, tak ví, že má před sebou zapšklou verzu Fialy/Sobotky/Bělobrádka/Kalouska...

Piráti? Stačí se podívat co dokázali, když jsou u moci např. v Brně, kde společně kandidovali na kandidátce "žít Brno" a na co tato kandidátka šáhla do dokonale posr... A když se podíváte na jejich diskusní fórum nebo na fasebook diskusi JMK, tak samí kacy "to my ne, to oni" ať už úředníci či hollan, ale oni nic nevěděli nic nepokazili, prostě čistí jako lilie...

SPD? Ta může jenom překvapit nebo se zařadí do zástupů strana co zase vznikli pro přisátí na cecík. I když zde je možné, když se jednou rozpadla, že si dá nějaké mechanismi na odstranění parazitů jako ti co si sprivatizovali úsvit. Ale taky je možné, "nezváldli jednou , nezvládnou znovu".

Zelení? Stačí poslechnout Stropnického a už jenom chybí "tatínek vám vyhlásí válku" :D, prostě profesionální synáček, ale na rozdíl od otco co má alespon trochu inteligence, tento synáček je úplně blbej, ale starej stropnický se celkově obklopuje blbama, když má za partnerku nejchytřejší hééérečku co veřejně říáká, že až vyhrajou volby snima zatočí...

TOP09, je německej projekt pod patronací šáfnberka a Kalousek je jenom postavička co se zaprodá komukoliv, ale se schopností přežít chemickou a atomovou válku přímo v epicentru.

KDU-ČSL, prodejný dě..y, kteří do vlády půjdou skýmkoliv, když dostanou dobré bydlo.

ODS? Nevím, pod patronací mladýho Klause by měli šanci, protože stejně jako Tlustej má nějakou vizi, i když levicově oriontovaní ji nezdílí, přesto ptito dva jako Skála u komunistů mají co nabídnout, ALE mají Fialu co je všechno jenom ne Lídr za kterým může někdo jít, prostě od pohledu a poslechu člověk co má dál dělat vědeckou kariéru a vůbec nelézt někam kde má vést lidi a ještě k tomu ty lidi k něčemu inspirovat, prostě takovoej druhej sobotka, jenom z Vlasama, ale jinak stejnej kašpar.

Zatím bez slepic

U nás v městysi je to jinak. My kašlem na Fialy a Okamury a Skály, ale zalistujeme v kandidátských seznamech u nás a mrkneme, zda v nich najdeme někoho, s kým se známe a komu se dá věřit. A postupujeme vylučovacím způsobem. A tak mě osobně zbyla k vhození do urny (proboha, ne doslova!) "lídryně" ODS v naší gebernii Ilonka Mauritzová. Ji (i jejího muže) znám přes třicet let a vím co je zač a co dokázala a co ne. A chci ji vidět v parlamentu! Tak to bude mít ode mne v urně i s tím křížkem. A je to. Vysokou politiku v Praze jinak (byť i tak zcela nepatrně) ovlivnit neumíme.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Jenomže tvoje pojetí je to co bývalo za komančů, zeznam "národní fronty" a tam se volilo podle člověka a bylo jedno za koho je z trojce ČSSD, KDU, KSČ nebo nestraník... Ale to by se asi papalášům jedotlivých stran nelíbilo, protože by byl problém ošéfovat "náhodně" zvolené lidi co předem nemají ošéfované ve svém stádu :D

Popravdi v tom městysi je to dost často "všeliaké", viz náš městys, kde místostarostku a jednoho zastupitele při hovoru velebili co dokázal a jak pěkně jedná a ta zlá opozice je na ně hnusná a pak se začalo jednání zastupitelstva (na které lidi nechodí) dávat na youtube a pak najednou znělo od těch samých lidí "my jsme nevěděli, že je to taková kráva, když je paní ředitelka a zastupitel pan úspěšný podnikatel"...
Takže je to lepší v tom, že lze mít lepší zpětnou vazbu, ale zase byhc tolik nejásal, že tu kterou osobu znáš, když sní denně nejsi ve styku...

Zatím bez slepic

Že se tady ten islám nerozšířil, když byl zakázanej za komunistů? Že se jim nerozšířil za v Japonsku, kde ho mají doopravdy zakázanej? Že se tady nerozšířil celé sedmnácté a osmnácté století, kdy byl efektivně zakánej?

Samozřejmě, že musí bejt skutečně zakázanej a ne jen tak naoko jako charta za Husáka.

Zatím bez slepic

Že se tady ten islám nerozšířil, když byl zakázanej za komunistů? Že se jim nerozšířil za v Japonsku, kde ho mají doopravdy zakázanej? Že se tady nerozšířil celé sedmnácté a osmnácté století, kdy byl efektivně zakázanej?

Samozřejmě, že musí bejt skutečně zakázanej a ne jen tak naoko jako charta za Husáka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Napřed tip:
ANO 24%
ČSSD 14%
KSČM 12%
ODS 10%
SPD 9%
KDU 7%
Piráti 6%
TOP 5%
---
Zelení 3,5%
STAN 3%
Realisté 1,5%

A k tomu: Tak koho? Koho může letos volit mírně levicově, hodně pro-rodinně, kriticky, ale ne za každou cenu proti EU zaměřený volič, který v minulosti z nutnosti volil víceméně pravidelně ČSSD? Letos ji volit nechci. Ano, vedla celkem úspěšnou vládu, ale je nečitelná. A rozhádaná a nevýrazná a nepřesvědčivá. Poslední šanci na deja-vu s Paroubkem arogantně zahodili, z krajů nejúspěšnějšího Zimolu za podivných okolností vyštípali.
SPD ne (důvody tu už povětšinou zazněly), KSČM ne. Ještě ne.
ODS a TOP09 (ani jejich dlouholeté ochotné podržtašky ze STANu) ne. Ještě jsem nezapomněl na Drábka, Hegera, Řebíčka, bručící Íčko, dřící kobylu, tzv. druhý pilíř, ... byl by to dlouhej seznam.
Realisty ne. Jak mě zkraje osoba Robejška naplňovala nadějí, tak ne. Jednak nemají šanci, jednak je to podle programu v zásadě hard-verze ODS, pouze s absencí protiruské hysterie a (prozatím) velkotunelářských skandálů.
ANO ne. Může dělat multimiliardář mírně levicovou prodinnou politiku? Leda v opozici tři měsíce před volbami. Ale jako premiér, který po 4 letech nechce skládat účty? Asi těžko, že. Mimochodem o jejich pro-národnosti mám důvodné obavy. Až dostane klepeta Babiš i Faltýnek, kdo zbyde? Stropnický, Zlatuška, Jourová, Komárek - čistá kavárna. Pak si Kalousek ani hlasivky nenamůže a bude mít vodicí špagátky k 70 poslancům.
Naštěstí letos nemusím odvolit v matičce Praze, takže to asi dostane KDU. Sudeťákem Hermanem ani namyšleným sudeťákem Čižinským (tomu cucákovi by měl někdo z křesťanské strany, jejímž je údajně členem, šetrně sdělit, že pýcha je hlavní hřích - prý "starosta řádně spravované Prahy 7" na volebních lístcích - nekecám!) bych si ruce umazat nemohl. Ve Zlíně se nabízí ke kroužkování solidní pan Hovorka, čímž si asi dokážu svědomí uklidnit. Ale je to fakt volba relativně nejmenšího zla. (S tichým předsevzetím, že když se spálím, dostane to ode mě v lednu bez pardonu Zeman, ať je nějaká rovnováha.)
Otázkou (a asi jediným důvodem něco drobounce oslavit) je, zda se do sněmovny (ne)dostane Kalousekpartei. (Z jednotlivců pak Mareček Bendů.) A samozřejmě jejich B i C družstva, takže Piráti a Zelení. Piráti se odkopali vyloučením Ivo Vašíčka a Zelené myslím netřeba komentovat.

Zatím bez slepic

Pokud by Lidovci byla strana Hovorků, Nebylo by co řešit. Je to jeden z mála lidí v politice, který reálně prokázal, že si dokáže stát za svým a odolat i sebevětším tlakům.
Bohužel, je to spíš strana Hermanů a Gabalů.

Zatím bez slepic

Po té, co Herman prohlásil:

„Čistě teoreticky bychom mohli být jednou ze spolkových zemí, protože naše ekonomika je navázána na ekonomiku Spolkové republiky a myslím, že tomu také vděčíme za celkem velmi úspěšný hospodářský rozvoj,“

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mohli-bychom-byt-jednou-ze…

se obávám, že KDU-ČSL tímto "čistě teoretickým" směrem po volbách tvrdě půjde.

Zatím bez slepic

To víte, že když tu byla Merkelová ve svých pancéřovaných kolonách obklopena samopalníkama tak mimo hlavu stát, hlavu exekutivy a stará známá místa na univerzitě navštívila Hermana na ministerstvu kultury. Do dvou tejdnů vypukla pseudoaféra strejček a medajle, kde všichni Hermanovi poskoci v čele s Mádlem a Bartoškou pateticky protestovali proti prezidentovi, zasaženi neklidem.

Nevím proč by hlava cizího státu měla sama navštěvovat zrovna ministra kultury jiného státu. Ty protesty tak brzy po její návštěvě vypadaj jako dobrý důvod. Takovou akci je potřeba doladit a schválit nejvyššími místy. Jen je Zeman přehrál tím, že je zcela ignoroval.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

přiznávám a sypu si popel na hlavu:
Doposavád jsem si myslel, že jste víceméně vůl.

Nýčkon jse mne silně znejistil... :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

když jsem koukal v TV na záběry ze sametové revoluce, tak mě napadlo jako první "To snad není možné." - Tehdy jsem ten pocit přešel, ale nějak jsem na to nezapomněl.

Dlouho po tom, když už jsem měl daleko víc informací mi došlo, že ten pocit se nemýlil. Znal režim ve kterém žil přes dvacet let a hned poznal, že bez zjevné příčiny reaguje najednou jinak.

Od té doby se snažím dávat víc pozor, když někde něco nesedí.

Tady kromě její návštěvy u Hermana (který se dříve setkal se sudeťáky a Dalajlámou) byla divná předimenzovanost její ochranky. Větší i než Obama (a Zeman, Gaucke a Heydrich uprostřed války) - to nebyla ochranka proti čechům, ale proti němcům, co sem na ni mohli přijet a nebyla to ochranka proti osamělému střelci, ale spíš proti organizované skupině se solidním výcvikem a zpravodajskými informacemi. Nejspíš se bojí středních a nižších stupňů německých policejních, zpravodajských a vojenských složek, včetně bývalých.

Na rozdíl od Zemana, Trumpa nebo Kalouska, co s velkým gustem říkají své názory, ona se tváří, jako by ty své říkala z povinnosti, které se nemůže vyhnout. Jako když nás učitelé za socíku museli školit, i když jim to bylo proti srsti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do dneška jsem tomu nevěřil, ale tohle je jasný důkaz: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropsky-parlament/pavel-telicka-u…
Přinutit svými názory k odchodu takového člověka, jako je nezištný ochránce našich zájmů v Bruseli pan Telička. Ten člověk jde za přízní voličů přes mrtvoly.

Zatím bez slepic

To je ironie?
To že od Babiše odešel Telička je pro ANO plus.

Zatím bez slepic

In reply to by petens (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, také jsem na chvilku zaváhala, jestli je to vůbec ironie, ale jelikož zde v diskuzích má Admirál (spolu s Čmoudem a AH) nejblíž mým názorům, tak to musí být ironie.
Navíc s radostným plácáním rukou a otevřeným pivem na oslavu přechodu legendárního eurotvůrce Teličky z ANO do NE.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud to s Českem Babiš myslí dobře a rozhodným hlasem slíbí zrušení lithiového memoranda, Angažmá Diama a výnosy z těžby pro státní rozpočet, bude rozhodnuto a ANO získá přes 30% ve volbách. Velkým otazníkem bude, jestli bude Babiš schopen a ochotem vzít do vlády Okamuru nebo komunisty nebo oba. Jeho voličům by to nevadilo.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Úsměvné - když před prázdninami KSČM chtěla projednávání lithia tak to bylo shozený ze stolu i za pomoci ANO, teď když si iniciativně KSČM nechali zpracovat právní rozbor onoho memoranda otočili jak korouhvička ve větru - inu zafoukalo z druhý strany, jak se korouhvička otočí po volbách neví ani sám Kobliha.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimile, váš podmiňovací způsob je roztomilý:
"Pokud to s Českem Babiš myslí dobře..."
Už dávno mě nikdo tak hluboce vnitřně nepobavil jako teď vy. Jaksi před závorku své úvahy vytknete hned na začátku podmínku, která je zcela mimo jakoukoliv realitu.
Bylo by hezké převést tuto vaši operaci do tvaru matematické definice ve smyslu "tehdy a jen tehdy....".

Zatím bez slepic

Jsem stejně naivní jako prezident a důvěřuji lidem, dokud mě nezklamou. Babiš jako politik funguje 4 roky a neudělal žádný tunel. Ne všechno se mu povedlo, ale v součtu plusy převažují. Tak proč bych nemohl použít podmiňovací způsob? Mám snad jako volič u kohokoli jistotu dopředu?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Národní rada Slovenské republiky schválila zákon, který brání islámu stát se jedním z registrovaných náboženství v zemi.
Pro návrh zákona, který předložila vládní SNS, zvedly ve středu ruku dvě třetiny poslanců, včetně těch opozičních. Aby některé z náboženských uskupení v zemi mohlo provozovat vlastní školy a mít nárok na státní dotace, potřebuje nyní 50 tisíc stoupenců oproti předchozím 20 tisícům.
Tato kritéria na základě posledního sčítání lidí splňuje římskokatolická církev, ke které se hlásí téměř 70 % obyvatel Slovenska, dále pak evangelická církev augšpurského vyznání (protestanti, 7 %), řeckokatolická církev (4 %), Reformovaná křesťanská církev (kalvinisté, 2 %) a pravoslavná církev (1 %).
Islám, proti kterému zákon primárně cílil, má na Slovensku podle oficiálních zdrojů okolo 2 tisíc následovníků. Islámská nadace na Slovensku pak uvádí číslo 5 tisíc. Přesto krajně pravicová Lidová strana Naše Slovensko navrhovala, aby se minimální počet příslušníků církve usilující o status oficiálně registrovaného náboženství zvýšil až na 250 tisíc. Tento návrh byl však zamítnut.

Zatím bez slepic

In reply to by oldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je hezká statistika.
70 + 7 + 4 + 2 + 1 = 84 (procent). K tomu ještě nějaké ty sekty, zaokrouhleme to na 85 % nějak věřících na Slovensku.
Jen zbývajících 15 % ateistů? Dost se tomu zdráhám uvěřit, neb pár Slováků znám. To bych rád věděl, jak si faráři ty své věřící započítávají....

Zatím bez slepic