Nikdy, za žádnou cenu.

Autor
Štítky

Donald Trump se v Singapuru potkal s mladýmKimem a prý si náramně rozuměli. Podepsali společné prohlášení o jaderném odzbrojení (tedy přímo takhle ne, ale budou se o to prý snažit) kdy se KLDR vzdá jaderných zbraní a dostane od USA bezpečnostní záruky. KLDR likviduje svojí jadernou střelnici, jako vstřícné gesto a USA pozastavuje ve svém gestu společná cvičení s Jižní Koreou. Tolik v kostce k ostře sledovanému jednání mezi prezidentem USA a diktátorem Kimem.

Můj táta měl jedno pěkné přísloví: Když něco vypadá tak hezky, že to snad ani nemůže být skutečné, tak to není skutečné.

Podobný pocit mám i z singapurské schůzky. Je to všechno až moc jednoduché a krásné. Nemohu uvěřit tomu, že po všech amerických zradách svých oblíbených diktátorů na půlce planety, po všech těch Shaddámech, Kaddáfích, po podělaných válkách v Iráku i Afghanistánu, po podělaných vztazích s Tureckem, Filipínami, po všech obratech v mezinárodní politice, po tom všem najednou na první dobrou Kim uvěří v nějaké záruky zachování režimu i své osoby.

Jediné, co Kima dělí od ošklivé smrti, je jaderný kufřík. Schopnost zničit celé své okolí. Ne, KLDR není schopna napadnout své sousedy, ale je schopná při obraně kousnout tak, že se útok proti ní prostě nevyplatí. Tohle stěžejní politika Severní Koreje od Kim-Ir-Sena. A jeho vnuk to najednou úplně klidně pustí a domluví se ausgerechnet s Trumpem. Poté, co se ve zprávách koukal na Tomahawky nad Sýrií a vypovězení jaderné dohody s Íránem. To je asi tak stejně fantastické, jako kdyby teď svůj atomový arzenál začal ničit Putin, protože NATO mu svatosvatě slíbilo, že se přestane rozšiřovat.

Mám několik teorií, jak to vysvětlit.

1. To nejjednodušší vysvětlení říká, že je to celé jen habaďůra. Kim si ověřuje situaci a doufá, že za svoji vstřícnost něco dostane. Atomovky má vyzkoušené, technologie výroby je zvládnutá, štěpného materiálu je víc než dost. Další jaderné testy netřeba, vlastně už možná není nutné mít víc hlavic, protože dvacet atomovek je stejné odstrašení jako čtyřicet. Vyzkouší se nějaké to zmírnění sankcí, připluje nějaká potravinová pomoc, možná se najdou i nějaké investice, a než to bílí ďáblové prokouknou, něco z toho kápne. 

2. Kim dostal záruky nikoliv od USA, ale od Číny. Dovedu si představit, že Peking chce mít svého korejského pitbula, ale nevyhovuje mu, že nějaký magor může zmáčknout knoflík, který v mžiku vypaří celé čínské okolí. Takže KLDR ano, silně vyzbrojená ano, ale atomovky ne. Někde při tajných jednáních se mezi asiaty upekla dohoda a teď už jen sledujeme divadýlko pro veřejnost a přitroublé Američany. Logiku by to mělo. USA se zřejmě budou muset z Korejského poloostrova stáhnout, nebo alespoň se tam omezit a pak ten jihokorejský psík tak nějak zůstane sám. To by se ho Čína mohla ujmout, oni mají totiž čas a pak budou mít osud Koreje ve vlastních rukách.

3. Tohle už je trochu fantastičtější, ale já osobně bych na to sázel. Čína dostala v poslední době od USA pár nepříjemných políčků. Najednou má na své výrobky zavedená cla, Trump urazil Si-Ting-Pinga, když během jednání nechal odpálit Tomahawky na Sýrii, to se podle mě nezapomíná. Soudruh Si sice vypadá velmi mírumilovně, ale nezapomínejme, že se k moci dostal tvrdými lokty a likvidací svých odpůrců. Nevyznám se v asijských ksichtech, abych odhadnul, zda je ten Číňan popudlivý nebo naopak hraje vysokou hru, kde na jednom roce nezáleží. Osobně bych si myslel, že Kim visí na čínských provázcích a dělá divadýlko, aby se pak Trumpovi dostalo té největší možné blamáže. Ono se sice mluví o ruských hackerech ovlivňujících volby, ale mnohem víc mě bere, že taková Čína jako by ani žádné hackery neměla...  Vsadil bych se, že Číně by vyhovovala Hillary nebo nějaký jiný profesionální politik - blbeček z jejího okruhu. To by žádná cla nebyla...  Co takhle milého Donalda vmanévrovat do krásného jednání na jehož konci bude krach všech krachů, což by mohlo povzbudit opozici a třeba by se nějaký ten impíčment mohl podařit. 

Každopádně, pokud za tím nic není a Kim se sám dobrovolně připraví o jedinou opravdovou záruku v podobě uranu 235, tak na to doplatí. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Hodnocení setkání Trump - Kim od Nefa:

"Kim podepsal plnicím perem od ségry dokument, který nikoho k ničemu nezavazuje. Ovšem podepsané dokumenty tak jako tak nejsou k ničemu, pokud je nepodloží vůle dodržovat jejich ducha.
Pokud nedojde k něčemu překvapujícímu, a mezi těmito dvěma pykniky už došlo k tolika kotrmelcům, že není vyloučeno nic, lze výsledek číst takto: Kim přestane provokovat svými bombami a bude se tvářit, že je likviduje; Američané přestanou Kima provokovat manévry a budou se tvářit, že odejdou z Koreje. To umožní Kimovi přetvořit hladovějící lágr v komerční diktaturu podle čínského vzoru. Což je v podstatě výsledek typu win – win. Struktura diktatury zůstane zachována – win pro Kima a jeho kamarilu. Napětí se sníží – tohle je win hlavně pro Jižní Koreu, ale pro Ameriku taky, protože za bezpečí Jižní Koreje se zaručuje.
Jestli to takhle nějak dopadne, Trump se zapíše do seznamu významných státníků nové doby."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zase někdo navrhne Trumpa na Nobelovu cenu za mír,sice šířeny bombami,raketami,co některým nevadí.
Oba prezidenti potřebovali něco předvést svým občanům.
Když ale víme,jak nejdřív některé prezidenti objímali a pak je zlikvidovali,tak to vidím i s Kimem.
Jenže,bude to stejně zneužíváno propagandou,Kim neplní dohodu,Kim tajně zbrojí a když bude potřeba rozvířit válečnou rétoriku,tak to na Kima spustí,protože budeme mít omezené informace,co se tam děje.
Jak i píše p.Admirál,už to,že Kim to podepsal jiným pérem,než bylo připraveno USA,tak je vidět jeho opatrnost.
Už to bylo nějak vysvětlováno ohledně Klausovi perokradu,že si to péro po podpisu může vzít,tak si ho měl vzít a důkladně prozkoumat.

Zatím bez slepic

Za Kimem je silna Cina, Severni Korea vubec existuje, jen proto, ze cinani vyhnali v padesatejch letech americany z te severni. Cina urcite nechce mit u hranic sjednocenou Koreu s americkejma zakladnama. Kdyz zije Jizni Korea ze strachu ze Severni, tak jsou radi, ze Cina Kima usiluje.

Osobne si myslim, ze to je cele divadlo pro americke publikum, aby se Trump mohl vykazat, ze je tvrdak (a pozapomelo se, ze nehodla utocit na Rusko)

Clintonova by se libila krome Cinanu i Rusum. Preci jen, byla videt uz 20 let a byla dokonale predvidatelna.

Zajimavejsi mi prislo, jak Trump odjel z impotentniho setkani G7, odkopl je jak starej hadr a vyrazil do Singapuru.

Trosku to pripomina francouzskou revoluci, kde slechta odtrzena od reality delala ritualni tanecky presne podle etikety a zatimco revolucionari resili problemy pragmaticky.

Zatím bez slepic

Anonymní.
To je pro Evropu důležitější,proč takto Trump jednal na zasedání G-7

Zatím bez slepic

Trochu studium historie...

Kdyby děda Kima dodržel plán útoku naordinovaný poradci SSSR, tak byla jedna Korea. Jelikož neposlechl, tak SSSR "zapomnělo přijít" na zasedání rady bezpečnosti OSN, kde schválili "policejní akci", která dopadla jako plichta, protože číňané se potřebovali ukázat (kdoví jestli nebyla nějaká dohoda s rusem...).

A po 91 je těch dalších náhod a událostí co jaksi zamlcujes/nevis a meni pohled na to co se tam deje jestě víc...

Zatím bez slepic

Jenom dodám, do Vietnamu šlo taky čínská armáda dělat pořádky a vypráskali je jak malý kluky, takže zase taková pomoc od číny to nebyla jak tvrdí USA, aby odůvodnilo, že se ukázali jako neshcopní...

Zatím bez slepic

SSSR se neúčastnilo zasedání Rady bezpečnosti OSN na protest proti tomu, že v ní nezasedal zástupce ČLR, ale zástupce Čínské republiky (Tchaj-wan s vládou Kuomintangu a prezidentem Čajkajškem). Takže nevím, o jakém zapomínání je řeč.

Zatím bez slepic

Samozřejmě jsem chtěl napsat Čankajškem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Klidně je možné, že Kim má někde ukryté a zamaskované hlavice, které si nechá. Asiaté jsou trpěliví, tak si počká. Možná si je už připravoval pro všechny případy a mezitím maskovaný úkryt pokryla příroda, takže jej nikdo neodhalí. Osobně bych vzal v úvahu takovou variantu, protože zejména podpis a vypovězení dohody s Íránem ukazuje, že se sliby USA nedají brát vážně. Kdyby totiž USA chtěly, nechají v platnosti stávající dohodu a projednají s Íránem dohodu novou - nebo to zkusí.
K dohodě Kima určitě nedonutil Trumpův úsměv ani kdokoliv z USA, ale tlak z Číny, která válku nemůže potřebovat. Tak Kima umravnili v soukromí i veřejně, kdy slíbili, že se za Kima postaví, pokud bude napaden, ale nepostaví, pokud někoho napadne Kim. Naplnění dohody se teď potáhne, Kim může říkat, že všechny prostředky soustředil na potraviny pro korejský lid a nemá čas na nějaké kontroly. Vše enchá na svých podřízených a byrokratické kolečko se občas zadrhne, takže se jednání povlečou.
Nobelovu cenu za mír Trump s Kimem asi nedostanou, tu dostanou záchranáři ekonomických imigrantů ve Středozemním moři - a tahle obskurní nobelovka bude definitivně cejchem hanby.

Zatím bez slepic

Hodnotím to podle přísloví : " vlk se nažral a koza zůstala cena. " Téměř nic se nezměnilo, ale spokojení
jsou všichni. Čína, Rusko, Uvolnění napětí v oblasti přivítal celý svět. Myslím si, že to potřebovali oba
aktéři podpisu smlouvy z vnitropolitického hlediska. Trump snad ještě více než Kim. Trump jak jsem ho
včera poslouchal vylíčil všechno v superlativech a byl až tak "sladký", že mi skoro rozbouřil cukrovku.
Jenže z historie víme, že podobných smluv bylo podepsáno XY a za měsíc to byly jen cáry papíru. Daladier
taky z Mnichova přiletěl do Paříže a mával smlouvou se slovy :"Vezu vám MÍR !" Za pár měsíců se to
začalo řezat. Dubček se líbal s Brežněvem v Čierné nad Tisou a za 2 měsíce jsme tu měli půl milionů
bratrů. GORBAČOV "uvěřil" slibu, že NATO se nebude rozšiřovat a dnes je Rusko má skoro na dvorku.
JEV SE JEVÍ A PODSTATA JE PODSTATNÁ je filosofická poučka. Jeví se to hezky a slibně, ale podstata
současných problémů je nám skrytá. Velký GORBY, když podepsal smlouvu s REAGANEM v Reykjaviku
to komentoval slovy : " Slunce ještě nevyšlo, ale nad obzorem svítá", Drtivé většině se v hlavě rozsvítilo
až po letech. Po podepsaní této smlouvy nejen, že nesvítá, ale stahují se mračná a hrozí bouře. Nad Koreou
na chvíli byla bouřka zažehnána. A co dal ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Určitě si spočítal, kolik ho stojí politika globálního četníka a na druhé straně, jaký zisk má z prodeje zbraní tím, že udržuje ve světě napětí a hrozbu zničení civilizace globální válkou, ať už s Rusem, nebo s Číňanem.
A pravděpodobně mu vyšlo, že ztráty jsou větší, než zisk. Proto opouští USA svou dosavadní roli a podporuje domácí hospodářství s tím, že nechává své spojence, aby náklady na bezpečnost nesli sami.
Svět bude zbrojit, tak jako tak. Vzájemných nepřátel a rivalů v různých částech světa je víc, než dost.
A Evropa ? Ta rychle zjistí, že Rusko, jako nepřítel, je uměle vytvořená hrozba, a že pro ni bude lepší spolupracovat, než vyhrožovat válečným konfliktem. Evropa se musí bát o své hranice, ale v jiných částech unie, než jsou ty ruské. Především o ty, z kterých nám invaze hrozí. Řecké hranice, italské hranice, španělské ...

Trunp pochopil, že jako četník na všechno stejně nestačí, a že vždycky býlo lepší být tím třetím vzadu, který těží, když se dva perou !

Zatím bez slepic

Peníze za prodej zbraní i na udržování armády = globálního četníka, jak píšete, jsou v podstatě stejné a jdou i stejným firmám či skupinám. Navíc za peníze na zbrojení a války "ručí" stát, tak jsou vždy jisté. Problém je spíše s udržitelností papírového dolaru, uměle udržované nízké ceně zlata (a jiných komodit vůči dolaru), stále chudnoucí střední třídě (a z toho sociální a jiné problémy) a podobně. Zřejmě ví Trump toho více než my a snaží se zabránit finanční katastrofě USA. Pokud začnou jednotlivé státy odmítat dolar a nebo ho rychle točit za skutečná aktiva (zlato, firmy, pozemky a pod) v míře větší než dnes, tak mají USA velký problém. Jistě víte, že dluh USA je již nesplatitelný v dnešních poměrech. Sanovat se může jen válkou, velkou inflací nebo měnovou reformou - a toto vše by byl konec USA ve stávajícím formátu, proto se Trump (zcela správně) snaží výrobu dostat zpět do USA.

Zatím bez slepic

"Zřejmě ví Trump toho více než my a snaží se zabránit finanční katastrofě USA."

To co víme nám bohatě stačí abychom věděli, že to s USOu není zase až tak dobré, jak se tváří.

1. Čína kupuje za přebytky dolarů Afriku a jinak všechno, kde to jen trochu jede, čímž posile sebe a umenšuje USU.
2. Kapitalismus úspěšně vysává střední USA třídu, čímž se zostřuje vnitřní sociální napětí.
3. Nechuť rozhodujících ekonomik nepoužívat dolar oslabuje USU.
4. Oslabená chuť kupovat USA dluh prostřednictvím bondů.
5. Slabší domácí průmyslová produkce.
6. Tak by se dalo pokračovat do nekonečna......

Trump není zase až tak velký chlapák jak se tváří a vystupuje. Jeho pozice a tím i USA velice slábne, Mnohé kroky, včetně úlitby Kimovi, jsou spíš vynucené, než blahosklonné.

Zatím bez slepic

Jasně, to jsou obecné trendy, ale myslím, že je i něco "konkrétnějšího" co nutí USA dělat to co dělá. Útok (sankce, bojkot sportovců atd) na Rusko je dle mého názoru zbytečný, Rusko s USA stále ještě hraje hru na kapitalismus s nekrytými USD, takže když chtějí mermomocí takhle štvát Rusko k tomu musí mít velký důvod (a tím nemyslím ty kecy v mainstreamu jako Krym, Donbas, Skripal, hackeři a pod - to je jen zástěrka).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ad: autor

Vysvetlenie je jednoduche. Potemkinovske "odpalovacie rampy" mozu odpalit tak akurat nieco, co doda Cina. Nejaku tu "rachejtli". Pripadne PRD.

Atomova, vodikova a co ja viem aka bomba - to je tiez iba zbozne zelanie Kima a jeho predchodcov (alebo lepsie povedane, nanutene zelanie Ciny, aby sa niekto okolo triasol od strachu).

"Znicenia" zariadenia na odpalovanie pred nejakymi 2-3 tyzdnami sa zucastnili IBA!!! novinari. A ti, ako vieme, vedia taktiez PRD o tom, ci tam bola rampa na osobne, nakladne, ci ake vozidla, alebo rampa na odpalenie atomovych zbrani☺.

Takze tak.

Nejaky odkaz, ktory som len tak vybral, nemozem tvrdit, ze by som mal k nemu nejaky vztah. http://www.e-polis.cz/clanek/konflikt-o-spratlyho-a-paracelske-ostrovy-…

Skratka prisiel cas si vyjasnit, ze jedinym problemom v tomto priestore BOLO, JE a BUDE boj Ciny a ostatneho sveta (teda hlavne USA!) o ovladnutie svetovo dolezitych plavebnych tras v tomto priestore. Teda zuzene ide cely cas o Paracelské a Spratlyho ostrovy.

Tot vse, ako hovorite☺.

Skratka, treba lietat trochu vyssie, nez je kotlinka, i nez je Europa, i nez je zemegula. Potom veci vyzeraju inac - realistickejsie♂☺♂.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O nic jiného nejde jen o dolar,obchodování dolarem,ale hlavně ovládnout obchodování s ropou a plynem přímo u zdroje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle mého za vstřícným Kimovým přístupem je Čína. Jak výše již nakousl Gerd, bylo z Číny řečeno: " pokud Severní Korea někoho napadne, dají od ní ruce pryč a pokud bude napadena, zastanou se ji všemi prostředky, aby přežila". Severní Korea nejspíš tyto záruky pevně dostala, proto asi byl Kim dvakrát v Číně. Asi jim vysvětlil svůj nějaký rozumný postup kam chce režim doma směřovat. Nu a pokud Číně povolí investice a ta tam bude mít i své fabriky, tak v případě hrozby konfliktu, může uvést své armády v pohotovost Čína a ta má jiné ať lidské či technologické kapacity, které každého odradí, včetně USA, než by dokázal Kim nasadit.
Že se Korejci s Čínama historicky moc nemusí? Ano je tam historická paralela vztahů, ne nepodobná jako mezi Čechy a Němci, kdy Čína svého menšího souseda zkoušela spolknout. Nu a podívejte se dnes na situaci u nás. Zrovna při práci jsem poslouchal zapnuté radio, kdy zveřejnili nějaký výzkum názorů občanstva (ovčanstva) jak vidí historický vývoj za posledních 100let. Porovnávali tam názory z dnešní ČR a SR. Údajně jsme v ČR nejvíc hrdi na " Samet ", na Slovensku na SNP, nejdůležitější u nás bylo založení ČSR v roce 1918, na Slovensku vznik Slovenské republiky. A co byla největší tragedie u obou národů? přece okupace v roce 1968 !!!. Sám za sebe nedokáži tento "excelentní závěr" nikdy pochopit. Ano, srpnové obsazení se opravdu stát nemělo (poznamenalo nás to), ale v chápání historických souvislostí dnes dokáži pochopit, že k tomu došlo. Pozor neobhajuji, postup tehdejšího vedení SSSR a "bratrských zení" co se u nás zúčastnili!!! To spíš nechápu postup našeho tehdejšího vedení, že byli "tak zaslepeni či natěšeni změnami", že nedokázali včas zjistit jak to skončí a následně, že se jich většina jak zahlásil prezident Zeman "posrala strachy" a vše co do té doby obhajovali, budovali a měnili, zas rychle osobně opustili, zavrhli a udusili.
Tím jsem ovšem odbočil nad největší tragedií. Tohle byl totiž jen ten důsledek té opravdové největší tregedie, která nás poznamenala na mnoho generací. Zrada 1938 a následná okupace nacistickým Něměckem. Kdy i bez obrany země u nás zemřelo násilnou smrtí, uváděno 343 až 360 000 obyvatel ČSR (národností České, Slovenské, Rusínské, Židovské, Cikánské z celkových cca 10 500 000lidí, uvedeno bez Němců a Maďarů, Poláků zbývajících cca 4 500 000lidí ) . Když vezmete 6let okupace, vychází to na 57 až 60 000 lidí ročně, měsíčně 4750 až 5000 lidí, na den je to 156 až 164 lidí ! každou hodinu 6 až 7 lidí, probůh každou hodinu! Nu a to naštěstí Němci a jejich spojenci prohráli, protože z jejich vítěství, by se Český národ a nejspíš ani Slovenský (ten by přišel na řadu je o trochu později, Slovan je Slovan, krev není voda a Germán se z nich nikdy hromadně nestane, ojediněle ano) Přesto je nám vtloukáno, že "ta opravdová tragedie" je někde jinde, rok 1968 a nejlépe celé obdobé 1948 až 1989! až tomu možná i většina již věří.
Vzal jsem to oklikou, za posledních 100let Číňan Korejce neokupoval, ale naopak byli okupováni Japonci, kteří se na nich vyřádili, ještě asi víc než Němci na nás, takže si myslím, že tam animozita, nedůvěra mezi Korejci a Číňany bude již nízká. Nu, za posledních 50let to Číňan zkusil na Rusa (o tom jdou legendy), na Vietnamce, ti jim to vysvětlili též a občas po sobě stříleli s Indy. Co já Vím tak v posledních dvou případech se jednalo o podružné kousky země, kde si spíš léčili své ego.
Kima neznám osobně, tak jen doufám, že nemá v kebuli nasrá.. ! jak většina představitelů u nás či jinde v Eu. Ale vše je možné! Takže jen doufám, že si umí spočítat, že 2+2 jsou 4 a zná logiku následných událostí.
Takže pokud někomu Kim důvěřuje, budeto Číňan a pak může slíbit Američanům co ho napadne, dělat i vstřícné kroky. Protože jestli Američan jej podrazí, tak vyhraje opět Kim + Číňan jako bonus navíc. Američané, pokud nebudou v anologické situaci prohrávajícího Japonska, neprovedou sebevražebný útok na Severní Koreu z následnou riskovanou odvetou Číňana. Nu a pokud jen nedodrží co slíbili, nebo zruší co již udělali, odvrátí se od nich jejich místní spojenci jak momentálně Filipínci. A pak si v jihovýchodní Asii po dobrém ani neškrtnou, leda za pomoci nějakého místního diktátora, ale bez jeho národa!
Nu, následným vývoje se nechám překvapit, snad příjemně a budu moct tiše závidět, že aspoň někam na této planetě se zas vrátil ten zdravý selský rozum představitelům jednotlivých zemí.

Zatím bez slepic

na slovenském státním rádiu a prezentovali ho kapánek jinak. No, nevadí.

Údiv nad minimální kritičností německé okupace - já se nedivím, páč vím, co se už 25 let učí v dějepise. Tedy pokud se vůbec vyučuje. A taky vidím, jak zběsile masíruje mainstream své čtenáře, posluchače, diváky. Dějiny v mainstreamu prostě začínají 9. 5. 1945.

K roku 68.
Už jsem několikrát psal, že při pouhém sečtení vojců, kteří se sem přišli v r. 68 ubytovat, musí být každému průměrném absolventu ZŠ jasné, že ti vojcli nespadli z nebe. Ono jich sem totiž přišlo půl mio naráz, což naprosto vylučuje jakýkoli moment překvapení, pokud tehdy jen trochu fungovala pohraniční stráž (na polské hranici určitě ano), celní služba a rozvědka. Soustředit půl mio vojska není zrovna málo, aby se to dalo jen tak ututlat. Ubikace, žrádlo, nafta.
Z dostupných pramenů lze zjistit, že útvary vojsk VS se začaly soustřeďovat kolem našich hranic už v dubnu, což je do 21. srpna téhož roku asi tak 4 měsíce!!!
Jen naprostý 3,14 - čus a duševní vymydlenec si mohl myslet, že sem nevtrhnou.
Zásadní otázka - kolik lidí z vedení státu to vědělo, mělo vědět, mohlo vědět?
Zásadní odpověď - naprosto všichni.
Zde se dostáváme ke kompetentnosti "vedoucích soudruhů" v takovém oboru, jako je vedení státu.
Já bych řekl, že byli naprosto stejně kompetentní a odpovědní, jako současná bruselská (j)elita. Jeden vymaštěnec vedle druhého.

Zatím bez slepic

Targusi,
s těmi bruselskými i tuzemskými vymaštěnci souhlasím - ale přece jenom bych mezi ně nedával rovnítko...TAK vymaštění jako ti dnešní přece jen (hanba výjimkám typu Bilak) být nemohli.
Počkejte až budou jejich pravnuci žalovat Vaše prvnuky za ztrátu rodinné cti o několik miliard eurošušníků (včetně úroků za sto dvacet let!)
Ostatně - robátka zemanovic kačenky se určitě za padesát let taky prohnou a prapotomci významného českého filozofa zbohatnou - ledaže...by mezitím náš protektorátní patlament vydal zákon, že Hitler a Merkelová byli gentlemani a Václav Ruzyňský byl jejich Prorok.

Zatím bez slepic

Dnes mám den blbec.
Měnil jsem odpoledne nefunkční elektromagnetickou cívku a ta nová pro změnu zkratuje.
Posral se mi dnes snímač rychlosti na tachografu. Čeká mě pakárna v servisu.
Mám od dochtora pořezaný krk a na něm pět stehů.
Mám blokádu páteře mezi lopatkami, bolí to jak kurva a nic nezabírá.
Odpoledne jsem zjistil, že jsem se ZASE osypal, páč beru léky na zlé bílé krvinky a těch dobrých zůstává zoufale málo.
Mám málo peněz na účtu, zpožďují se platby, chystá se další krize.
Starou Jahodu chtějí ZASE vykopnout z práce.
Dolezla sem baba Jaga (švagrová) a už hodinu mi kvičí v kuchyni, že to nedává v práci (psychosomatické potíže - kokot šéf) a že nemůže odejít kvůli hypošce (žvásty o hovnech).
Dolezl sem švára a už hodinu kvičí, že se mu sere auto (varoval jsem ho před koupí) a finančně to nestíhá, páč mají na hovno barák, hypošku jak hovado a nechce se mu dělat přesčasy.
Pinocchio se minulý týden vysekl na motorce a ZASE otravuje, kdy mu to zpojízdním.
Dnes si Stará Jahoda vzpomněla, abych začal malovat schodiště, kuchyň a koupelnu.
Od rána prší.
ABSOLUTNĚ NIKDO dnes po mně nemůže chtít, abych se choval slušně a nepoužíval vulgarizmů, když jsem se narodil a vyrostl v rodině havířů, hutníků, koksářů a podobné svoloče.

Zatím bez slepic

Konecne Targus, ako ho poznam☺.

Palec hore za rychle a jednoduche zhrnutie.

Zatím bez slepic

Držím palce, ať máte pravdu Vy a já ne, skvrnitá šelmo psovitá!
(Co se týče obsahu mozkoven vedoucích vládců EU...nešlo by vyrobit nějaký malý dálkově ovládaný hovnocuc, který by ušima nenápadně za noci odsával našim politickým velikánům obsah jejich mozkoven ??)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už v tom roce 1968,jsme měli přejít pod správu Německa i když v tom byly zainteresování čepičáři z USA.
Právě že SSSR nebylo připravenu na tuto změnu,tak proto se muselo nejdřív rozložit SSSR,ale v hodné kádre zůstali u vesel,takže se na změně pracovalo nadále a jasně to dosvědčuje založení Prognostického ústavu,který nám po sametu rozložen do všech stran,vládnul.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenze prognostak nejak soupe nohama vzdycky, kdyz eurosoudruzi zase vymysli nejakou novou perestrojku. Zato havloidi pochoduji v pevnem siku, pod spravnymi hesly a jako jeden muz.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/26460-par-poznamek-k-utoku-…

Růžová mlha na papíře, podepsaná segřiným perem... dlaší skutečně nebo zdánlivě matoucí taktický tah, sledující ve finále totální rozval a boj každého s každým.

Sledujeme symbolické prkotiny, zatímco spojenci našich (prý pořád furt ještě ) demokratických spojenců připravují další vyvražďovačku minimálně desítek až set tisíc lidí.
Jen aby za týden někde v Syrii či okolí nedostal někdo kašel a nenašla se poblíž normalizovaná lahev s chlorem z nejbližší vodárny nebo prodejny s technickými plyny!
To by bylo na odvetu atomovkou.
http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/26460-par-poznamek-k-utoku-…

Zatím bez slepic

Konkurenční, méně asfaltový pohled než je ten můj.
Ať rozkvete tisíc politologických květů, řekl by přeceda Mao.

http://casopisargument.cz/2018/06/11/putin-a-si-prebili-g61/

Zatím bez slepic

Uvidíme, jak se situace vyvine, až Putinožka provede výkop míčem, otráveným funglnovým čokem.
Nebo by mohli proradní LGBTofobní Rusové přejít na biologické zbraně a transgenderový brankář, který zachytí infikovaný míč, by mohl do druhého dne upadnout do komatu, způsobeného horečkou omladnic.

Doba je těhotná globálními koncepty, jeden lepší než druhý.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I do agree with this article and I also got informative details regarding on this topic.
http://games.lol/hunting/

Zatím bez slepic