Jak bude volit Vidlák

Autor
Štítky

Jsem už osmnáct let dospělý.  Můj odpovědný věk je teď právě stejně dlouhý jako ten neodpovědný. První volby, ke kterým jsem šel, bylo referendum o vstupu do EU. Za těch osmnáct let jsem toho už navolil... Vyslechl jsem mraky slibů, poučil se, jak to vypadá v realitě, ztratil jsem spoustu iluzí a naučil se s tou flustrací žít. V osmnácti jsem byl idealista a měl jsem vzor v Mirkovi Dušínovi (vážně!) a dnes jsem spíše cynik, kterého málokteré neštěstí vyvede z rovnováhy. Naučil jsem se přijímat budoucnost s určitou mírou fatalismu. V osmnácti jsem byl ochoten hlavou prorážet zeď, ale dnes už vím, že není nutné otloukat hlavu o cihly, stačí dostatečně dlouho močit na základy.

Když přišel na svět můj první potomek, rozloučil jsem s myšlenkou, že své vlasti mohu pomoci správným chozením k volbám. Od svých šestadvaceti se o to ani nepokouším. Ano, chodím k volbám, ale neužírám se myšlenkou, že bych snad zvolil špatně a že by můj hlas spolurozhodoval o orientaci naší země, o naší svobodě a nebo nedej bože i našem blahobytu.  Nevěřím tomu, že musím být vůči svému státu  morálnější a zásadovější, než je on ke mně, protože tato morálnost a zásadovost bude státem pošlapána a nejvíce  právě těmi, kteří dostali a nebo dostanou můj hlas. Pokud mi někdo řekne, že morálka našich úředníků, ministrů a prezidenta začíná u mé vlastní morálky, považuji to za pokrytectví.  

Svému křesťanskému sboru, jehož členem jsem, také nedávám tolik peněz, kolik mi předepisuje Bible. Jednoduše proto, že s nimi neumějí zacházet, utrácejí je nesmyslně a já prostě nesouhlasím s tím, že je správné a morální prostě ten desátek odevzdat, obzvlášť když vím, jak nesmyslně s ním bude naloženo. 

Stejně tak si ale nemyslím, že by všichni ti úředníci a ministři byli všichni jeden vedle druhého samí hajzlíci a gauneři. Nemyslím si to ani o úřednících. Jen prostě žijeme v době, která vyčerpala možnosti. Náš způsob řízení společnosti je stejně v háji, jako byl náčelnický systém u Indiánů, když se vylodili běloši. Žádný ministr, prezident, Babiš, Zeman, Sobotka nebo Kalousek prostě nevědí, co s tím. Tu a tam mají nějaký nápad, ale společnost i stát už se zacyklili a nikdo není schopen to rozseknout... a tak jen všichni přijdou o iluze, přestanou zkoušet napravovat svět a zbude jim jen to hrabání pod sebe. Nakonec totiž zbývá jen ta nejzákladnější morálka... když už nemohu ovlivnit, aby se měli dobře všichni, tak alespoň ovlivním, abych se měl dobře já a moje rodina. 

Ostatně co také od státu chtít? Aby za nás občany dělal děti? Před sto roky jsme byli vysloveně mladá společnost, polovina obyvatelstva měla méně než 25 let. Většina lidí sice nestrádala hlady, ale hlad ještě tu a tam měli. Nebyly důchody, sociální dávky ani bezplatné zdravotnictví. Matky ty děti rodily na slámě ve stodole a přesto jich měly hodně. To byli ti praví vlastenci. Celý Dobrovský, Jungmann i Masaryk by se mohli jít klouzat i se svojí univerzitou, kdyby za nimi nestály tisíce mladých mužů, kteří jim pak tu samostatnost vybojovali. A stejně tak by se mohl jít klouzat Emil Škoda i Laurin a Klement, kdyby nebylo dost mladých dělníků, vzdělaných na vesnických malotřídkách, kteří jim roztočili ta kola průmyslu. 

Zkrátka stát může dělat výhody jaké chce. Může dělat porodné, přídavky na děti, otcovskou dovolenou a stejně je to zbytečné. Volič občan raději na dovolenou do Thajska a děti si přece nemůže dovolit. Chce stihnout kariéru v nadnárodní korporaci... Tohle nevyřeší ani deset Babišů i kdyby byli opravdu takoví, jak slibují.

A tohle přesně je Vidlákova volba. Mám čtyři děti, čekáme páté, nebyl jsem v Thajsku, nemám korporátní plat a nikdy to nedotáhnu dál jak za humna našeho Vidlákova. Ale dodám naší vlasti dost lidského materiálu. Mladého a v rámci možností vzdělaného.  Stejně tak jim nebudu zpívat o kariéře v New Yorku, ale spíš jim budu citovat tu Vlast mou jedinou a Zemi milovanou.  Ať jdou na zkušenou, ale ať přijdou zase domů. V dětech je naše budoucnost. V ničem jiném. A pokud budou a bude jich dost a budou to tu mít rády, posunou tuhle zemi dál navzdory všem Kalouskům Sobotkům i Babišům. Dosaďte si politika jakého chcete. 

Když budou děti, bude i na důchody. Když budou děti, bude na tuto zemi mít kdo dělat. Když budou děti, budou i vojáci a když budou vojáci, může být alespoň nějaká šance na samostatnost. Pokud děti budou milovat svojí zemi, tak za ní i život položí. Ale tohle žádný stát nezařídí. Tohle se musí udělat doma u mámy a táty. A aby něco podobného vůbec mohlo vzniknout, tak se prostě rodič musí obětovat. Jednak v tom, že bude věrný té své jediné matce svých dětí a bude ji milovat i když už nebude jak zamlada. A opačně. Že děti budou důležitější než kariéra.  A pak tím, že se vykašlou na všechny dovolené v Egyptě a větší auto. 

Je úplně jedno, kdo bude příštím premiérem. Stejně bude řešit pořád stejný problém... moc důchodců, málo dětí,matky samoživitelky na hranici bídy, nefunkční školství plné jedináčků a opečovávaných spratků, kde učitel nemá žádnou autoritu. Ostatně co může vyrůst v nefunkční rodině, kde má dítě čtvrtého tátu a nebo druhou mámu? Žádné pevné vztahy, žádná životní jistota a pak jednou v dospělosti, kdy by mohl šturmovat na Berlín nebo stavět nový Temelín, tak se bude soudit zase o svoje dítě, protože nic jiného se doma nenaučil. 

Vidlák si už zvolil... Bude věrný své ženě, aby jeho děti mohly mít dobré zázemí v rodině. Aby všichni kolem viděli, že to jde. A jednou, až děti vyrostou, tak bude kolem plno prázdných baráků po rodinách bez dětí. Ty si pak prostě zaberem... za pakatel a možná i zadarmo.  Jediná záchrana této země není Babiš, ani Okamura, ani Kníže, ale tři miliony funkčních rodin plných dětí. Na tohle není zapotřebí měnit svět. Není zapotřebí kandidovat, bojovat, odpalovat bomby nebo podlejzat mocným. Stačí jen splnit to, co se u svatby slibuje.  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jsem dospělý 35 let. Pokud jde o volby, šel jsem poprvé volit až po roce 1989 a volil jsem malé liberální strany typu ODA. Užíval jsem si svobodu devadesátých let a všechno bylo fajn. Ta svoboda po cca 10 letech vyčpěla a když se ukázalo, že si neumíme vládnout a že uchazeči o důvěru občanů si nezaslouží volební hlas, přestal jsem k volbám chodit. Letos se tam po dlouhých letech znovu chystám, abych podpořil šanci na změnu k lepšímu. Tou šancí je Babiš, který je po dlouhých letech jediný, kdo je dostatečně silný na to, aby přerušil pokrevní linii ČSSD-ODS a jejich satelitů. A já si myslím, že by tu šanci měl dostat. Zároveň si myslím, že bude potřebovat partnery, kteří mu pomohou a zároveň ho budou hlídat. Z potenciálních takových partnerů vidím jako prvního na řadě japonského Moraváka Okamuru. A tomu hodím letos hlas já. Nakonec, jsem taky Moravák. Je docela dobře možné, že moje očekávání nebude z různých důvodů naplněno. Jsem s tím smířený a jsem připraven v takovém případě dalších x let nevolit a čekat na jinou šanci.

Jinak s Tebou, Vidláku, vřele souhlasím. Rodina je 100x důležitější společenství lidí, než nějaký stát. Mnoho lidí si to v dnešní době vůbec neuvědomuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To, Vidláku, že je tvoje rodina v tvém životě na prvním místě přece ještě nemusí vylučovat, že budeš jednou za 4 roky volit do parlamentu. Nebo jsem to špatně pochopila, že vlastně volit nepůjdeš?

Když na druhý den po volbách třeba pojedeš z Vidlákova do města něco obstarat, tak pojedeš po silnici, kterou musel někdo postavit, zpravidla je to obec nebo kraj, a těmhle nižším správním celkům musí někdo ještě výš podle dohodnutých pravidel poslat finance na ty silnice. A ty máš volbou možnost ovlivnit, jací lidé budou ta pravidla tvořit a ty peníze přerozdělovat. Koneckonců, i tvá žena a děti budou ty silnice užívat.

Podle mě je nejen právem, ale i povinností občana státu se podílet na volbě správy státu.

Už jsem to sem několikrát psala, ale napíšu to znovu, protože to považuju za důležité:

Tyto parlamentní volby u nás mohou být posledními volbami v suverenním svéprávném státě, pokud se díky dostatečnému počtu hlasů dostane k vládě koalice pro-unijních stran. Taková vláda z našeho státu udělá zcela nesvéprávnou spolkovou republiku německé unie a následné volby za 4 roky budou jen formální akt.

Brusel i Merkel jsou velmi neklidní z toho, co jim v současnosti hrozí ve střední Evropě.

Děsí je výsledek parlamentních voleb v Rakousku, které proběhly o víkendu, a už píšou Kurzovi dopisy a varují a vyhrožují, ať neblbne a nevytváří vládu s extrémní populistickou hnědou ultrapravicí. A to jsem hned po volbách četla, že FPO chce na ministra zahraničí Rakouska navrhnout Norberta Hofera, který minulý rok kandidoval na prezidenta. Pokud se tohle uskuteční, tak Brusel hromadně klepne pepka.

Dnes se objevil článek ve známém časopise Politico, ze kterého vyplývá, že i z parlamentních voleb u nás už teď v Bruselu zadky cvakají drát trojku:

Prague poised to turn away from Brussels
http://www.politico.eu/article/prague-czech-republic-poised-to-turn-awa…

Tento článek už stačili okomentovat na Novinkách, takže tady je to i v češtině:

České volby mohou poškodit snahu EU o soudržnost, píše Politico
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/452175-ceske-volby-mohou-posk…

Víc jako půlroku jsem byla rozhodnutá volit Okamuru, ale ten má v posledních preferencích takový raketový vzestup, že už můj hlas nepotřebuje. A jelikož bych si přála silnou vládu Babiše, tak to nakonec hodím Hnutí ANO.

Zatím bez slepic

A tu silnici mají v předvolebních slibech úplně všichni. Pokud mi půjde o silnici, můžu si zvolit ODS, ČSSD, KSČM, ANO, atd, atd. Pokud jde o silnici, mohl bych dát hlas podle rulety. Já samozřejmě budu volit i podle dalších kritérií. Není jen silnice, ale také naše zdravotní středisko, hraniční přechod s Rakouskem, práce v regionu, dětské přídavky, apod, apod. A co si budeme povídat, zase mi to slibují skoro všichni. Obzvlášť před volbami. A má také alespoň trochu sloní paměť... takže ne Suděťáckým revizím Hermanne a podobně.
Ovšem co se stane po volbách, to už je trochu někde jinde. Pak se prostě přerozdělí nějaký balík peněz, přizadluží nás nebo ne a jestli na naší silnici zbude, to je ještě otázka. Ale já si s tím úplně nelámu hlavu. Nedělám si iluze, jaké to bude. A také se tím neužírám.
U nás je hromada lidí, kteří chtějí zemi pomáhat. Většina dokonce to myslí upřímně. I ten Jakub Janda je takovej vůl, že to myslí upřímně. A tak se špiclují proruské weby, špiclují se občani, aby víc uklízeli a třídili, špiclují se ulice, aby bylo bezpečno, špiclují se politici aby nekradli, špiclují se učitelé, aby náhodou neudělali někomu újmu a nakonec se všichni špicolují tak moc, že už není jasné, co je ještě legální a správné a co je už trestný čin. A nebí to ani soudce, ani právník, neví to nikdo.
Tak já chci pomáhat tím, že vychovám povícero dětí, které budou mít ve škole jedničky, dvojky, budou mít rády Vidlákov a budou mít rády svojí zemi. A jsem si na 200% jistý, že to v konečném důsledku bude důležitější než všechny volby, kterých se kdy zúčastním. Možná že teď zvolíme dobře... možná bude premiérem Babiš (Okamura..., dosaďte si), ale je dost možné, že ho stejně zavřou a nebo přiletí americké drony, aby nás naučily demokracii.

Je třeba chodit k volbám, ale volby samy od sebe nic nezmění, když k tomu nepřidáme ještě něco dalšího... funkční pevné a stabilní rodiny. Pokud tohle bude, tak bude i funkční stabilní a pevný stát. Náš stát nestojí ani na dálnicích ani na lithiu. ´Byť bychom si to neměli nechat ukrást. Náš stát stojí na spořádaných občanech, kteří umějí napočítat do pěti a ještě lépe umějí i derivace a integrály, kteří si dělají pořádek kolem baráčku a chtějí zde žít.

Zatím bez slepic

Dobrý den všem. Jsem tu podruhé a dovolím si něco napsat k volbám. Jako křesťan považuji za svou výlučnost-povinnost se za vládu modlit, ostatně je to napsané i v Bibli 1.Tim. 2:1,2. Letos mám již odvoleno a koho jsem volil? Je těžké vybírat, všichni slibují hory doly, ale je mi jasné, že pokud nebude jednobarevná vláda, tak žádná strana ten svůj program nedodrží na 100%. Je těžké vybírat, když politici lžou a kradou. Je těžké vybírat, když morálka národa je někde u bodu 0, ne-li pod. S Vidlákem téměř ve všem souhlasím, nicméně si dovolím něco málo podotknout. Jako křesťané máme prosazovat spravedlnost a to do značné míry ovlivňuje výběr koho volit. Automaticky z tohoto kritéria vypadávají Babišové, Kalouskové, Filipové a jim podobní. Volil jsem stranu, která se možná dostane přes 5% a možná také ne. A jestli ne, tak ani potom nebudu litovat svého hlasu neb mám čisté svědomí, že jsem nevolil lháře, estebáka, slibotechnu, křiváka, komanče ap. a také proto, že je to možná hlas pro budoucnost. Závěrem neb nejsem žádný psavec, dopisovatel a už vůbec ne spisovatel chci napsat něco co bude zdánlivě v rozporu s tím, že si myslím, že je to dobré chodit k volbám. Tedy: není tak důležité koho zvolíme, ale jak se za volby modlíme. Bůh může udělat zázrak, může nám dát vládu, kterou si nezasloužíme, vládu, která do puntíku splní to, co slíbí.

Zatím bez slepic

Vidlák, jak chápu jeho příspěvek napsal jeho volbu a jak k ní došel. Nemusíš souhlasit se závěrem ani důvody proč tak volil. Ale hlavně co je vidět ve tvém příspěvku narozdíl od Vidláka strašně řešíš co si ostatní pomyslí. To máš jako v soukromém životě, kdy se ti líbí na zahradě mít zeleninu a kašleš na sousedku co ti říká, že hezčí a míň je tam mít trávník.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My si neumíme vládnout. MY...

To jste si jen nevšiml, že se nás nikdo na nic neptá.

Kde si jako umí vládnout? V USA kde jim maďarský žid Soros vozí autobusy černochy, antifu a americkou kavárnu na útoky proti bělochům? Kde jim někdo, nejspíš nějaká tajná služba, postřílí stovk lidí na koncertě country a pak tam pohodí mrtvolu milionáře, jako to udělal on?

V Anglii, Francii, Německu? Vždyť je to všude stejná sračka.

Ta svoboda ani v 90 letech nebyla, jen vy jste to neviděl. Kdyby nám ta (post)komunistická vláda měla být k užitku, tak by nám ji přeci západ tak necpal. Vždyť nám Havla cpou dodneška horem dolem.

Moje kolegyně, něco přes dvacet, si vážně myslí,že se teď máme dobře a jak nám EU pomáhá dotacema. Bude volit piráty a že to jsou v podstatě náckové ji vůbec nedochází. Za dvacet let na to bude koukat jinak.

-

Vidlák nemusí jezdit do Thajska, já taky ne, ale když už jsem viděl západ, tak vím, co se na nás chystá. Někde se schovat na vesnici, pak se vám tam vynoří jeden kebab, jeho děti budou ve školce dělat hysterický scény, že nechtěj vepřový, budou vašim dětem vykládat co prorok, budou mlátit vaše syny a ti budou za rasisty, možná vám děti ukradne vláda a dá je někam na výchovu.

Možná vám dáj na vesnici 50 uprchlíků (vis Německo) a nashle vesnický živote.

Budete se starat o své děti, tak tak je uživíte (protože se vám organizovaně tahaj peníze z kapsy, aby se živili vaši nepřátelé - nepřátelé vašich dětí), nebudete mít čas na jejich pořádné vzdělání a za 20 let jim každej hajzlik nabulíkuje, co bude chtít. - Vždyť se stačí podívat jak to vypadá na západních univerzitách, včetně těch našich.

Volte toho, kdo vás brání a příště zase (i když už to bude někdo jiný). I kdyby to měl bejt Kalousek, jestli ho vy vyhodnotíte jako nejlepší výběr, ale volte, když už máte 5 dětí. Kdo jinej než právě rodiče od hodně dětí by měl volit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák to napsal od srdce,ale dost pesimisticky.
Vždy je nějaká naděje,jen to nevzdávat,že se zavedené strany znemožnily je jasné,proto se hledá nějaké východisko v nové straně,nebo hnutí.
Hodně se čekalo od VV,ale to byl projekt pravice,aby zklamané hlasy byly zachráněny.Babiš je u mne jasný pravičák,takže nemá u mě šanci.
Lidovci vůbec nejsou lidoví,ČSSD,bohužel,pod vedením Sobotky nenaplnila očekávání,takže zkusím SPD.

Zatím bez slepic

Zajděte se podívat v půl osmé ráno před nejbližší ZŠ a na místě si podřežete žíly nebo si dobrovolně rozbijete hlavu kanálovým víkem, pokud ho ještě čirou náhodou nikdo neukrad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vážení pozor na povolební kocovinu - u pirátu po rumu - pardon perníku, u ANO po přežrání se koblihami, Okamura neví co chce, socani se už dokonale vybarvili nabílo, modrej pták si líže rány, a řada dalších číhá za bukem na nějaký to vyražení renty, jako by jedny církevní restituce nestačily.
A vůbec jak je to s tím lithiem ??? kdo komu tuhle agendu ukradl a tváří se jako největší spravedlivej.
Takže je to jasné - do systému se musí hodit vidle - a komužeto se nejvíc nasazuje psí hlava, o kom se to nemluví (nesmí mluvit) že rozrejpal kauzu Cínovec a ještě si zaplatil renomovaného právníka by svůj rozklad zveřejnil (kdyby se o to pokusili sami tak se to zcenzuruje) - komu pak shodili tuhle kauzu v parlamentu už v červnu pod stůl i za asistence koblihářů? - v říjnu se s tím tohle už udělat nedalo když to prasklo a pár dalších pochopilo vo co go takže se těch sedm podpisů navíc už sešlo by parlament jednal (a kdopak se to honem přidal když už to bylo pohromadě).
Jak tedy ty vidle do systému hodit? prostě tím že musí mít sílu víc než 33 židlí - prostě se musí volit s rozumem ne s emocemi - čím oni budou mít víc židlí tím se budou hůř zametat pod koberec různý všivárny - proto je potřebí myslet a ne skákat na laciný sliby potažmo na koblihy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Život a dějiny se valí v sinusoidě, někdy je hůř, někdy je lépe, někdy si myslíme, že je hůř a ono není reálně, nad čím jásat a někdy je to naopak - jásáme a přitom se šineme plnou parou do průseru.

Dnes převládá názor, že je třeba do stávajícího stavu dosaženého po 89. hodit vidle (jsem toho též zastáncem). V praxi to znamená volit ANO nebo SPD nebo KSČM. Je to cesta proti proudu a bude to bolet a ta cesta nebude přímá. Samá zatáčka a výmol a jen ten dojde, kdo je odhodlán jít do statků a hrdel.

Je třeba se o něco opřít. Rodina, přátelé je na prvním místě. Naprosto souhlasím s Vidlákem, že bez dětí nemá náš život ani to, oco se snažíme smysl.

Zatím bez slepic

Vzhledem k prokázanému oportunismu a panoptiku apoštolů skrytých za velkým vůdcem jsou ty anovidle velká neznámá - velký kormidelník se domluví s každým když mu to něco hodí a nežinýruje se svést po nápadech a konání jiných, zvlášť když ovládá sdělovadla. Takže bych je raději vynechal neb je na skladě míň zatuchlé zboží.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

volim manzelku, sice mne obcas stve svoji tvrdohlavosti (maji to v rodine) ale hned poranu po precteni clanku jsem ji rekl ze je to nejlepsi a kdyz se prisel malej pritulit vedel jsem ze je to dobra volba.

hned se pak lip jde do prace

Zatím bez slepic

Alexi,
Vaši volbu Vám schvaluji, i přitulení, tulte se intenzivně dokud je čas, "když přijde holka z diskotéky" bude pozdě bycha honit. Tulil jsem se v čase několikrát a dnes mě mrzí až bolí, že na víc "nebyl čas". Takový dluh je nesplatitelný!!!
Aby se ten Váš přitulený jednou mohl přitulit necháte na mojí volbě?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože máme již 28 let (bez pár dní) od Velké Listopadové Revoluce v 1989, můžeme srovnávat české vlády s jinými:

- kde bylo Německo po 1945 - 28 letům po 1945 by odpovídal rok 1973 (obdobně jiné západní země)
- kde byla ČSSR za dob vlády komunistů - opět rok 1973
- co nám slibovali po revoluci - do 5 až max. 15 let se budeme mít jako v Rakousku - a stále nemáme, ani nemáme stejné potraviny
- kdo chce mermomocí přijmout EUR jako jednotnou měnu, což je nápad hodný politika bez mozku - stačí se podívat, jak dopadlo Řecko s eurem, dnes si nemůže pomoci zlevnit domácí výrobu ani devalvací vlastní měny - a ČR se eurozóně hodí jen jako další plátce do eurovalu na průšvihy Itálie a Španělska (vzpomeňme si, jak si Slováci museli půjčit, aby mohli povinně dobrovolně půjčit Řecku)
- imigrace muslimů - už neřeším, Evropa je pro další období muslimská, Alláh už vyhrál.

Z programů stran stačí přečíst hlavní hesla, není třeba číst jej detailně. Např. jsem pro/proti euru, muslimské imigraci, Bruselu, referendu voličů, atd.
První kritérium je, aby se strana dostala do parlamentu, tedy měla volitelnost kolem 5%. Z výše uvedených důvodů nebudu volit vůbec žádnou stranu, která už v parlamentu byla a vládla do 2011, tedy můj hlas nedostane ODS, ČSSD, KDU-ČSL, VV, SZ, LES Bursíkovic, KSČM, TOP 09, SPOZ, STAN.
Takže mně zbývají na výběr ANO, SPD a Piráti. Piráty volit nebudu pro jejich probruselský postoj a eurohujerství. Zbývá ANO nebo SPD. Když nebudu vědět, hodím si korunou nebo kostkami, pokud by bylo více než dvě alternativy.

V každém případě dám raději šanci těm, kdo ještě nic nezkazili než těm, kdo už 28 let mrhají jednou příležitostí za druhou. Málokdo se dvakrát spálí o stejná kamna. Volím ta kamna, o která jsem se ještě nespálil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemám tak vyhraněné morální zásady jak vidlák, leč těch pět kousků jsem dal. Na rozdíl od vidláka jsem je nabádal k jednomu, dobře se učit, hlavně anglicky a zmizet z tohoto posranýho prostoru. U starších se to povedlo, u mladších se snažím co to jde. To, že je to tu tak posraný mi nikterak nevadí, dělám si svoje záliby, něco vydělám a ostatní házím za hlavu. V tom se asi s vidlákem shodněme. Letos po mnoha letech jdu volit, a jak jsem již několikrát věštil volím 19 Matějku, aby byl "moravákovi" k ruce. Chci aby i moje druhá snůška dětí mohla mít možnost odsud zmizet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano, rodina je základ. Proto z dnešní zoufalé nabídky vyberu kandidáta strany, pro kterou je rodina nejen verbálně aspoň nějakou hodnotou, přičemž je (aspoň) většinové mínění strany ve shodě s mým názorem, že rodina znamená muž, žena a nejlépe více dětí. A naopak dva hošové a morče rodinou nejsou. A ochrana rodiny je natolik zásadní hodnota, že do seskupení, které rodinou nejsou, se děti svěřovat nebudou. Zejména když na každé takové dítě roky čekají skutečné rodiny. Jako bonus se strana jeví sociálně celkem citlivá a zároveň hospodárná. Bylo by fajn, kdyby přidala racionální postoj k euru, Bruselu, Moskvě i Norimberku a kdyby byly více slyšet hlasy z míst, odkud čerpá největší podporu. Naštěstí na tyhle "větší" věci má pořád reálně malou sílu. A samozřejmě má mnoho, velmi mnoho nedostatků a důvodů, proč ji nevolit, bohužel včetně velmi odpudivých a naprosto nepřiměřenou publicitu majících jedinců. Přes to všechno stále není integrální součástí "pražské kavárny", byť tedy zrovna pražská kandidátka se snaží křičet pravý opak.

Ano, rodina je základ, proto letos už nebudu volit ČSSD, která už nebezpečně směřuje k tomu, že sdělení "holka je holka a kluk je kluk" bude trestné. Když v pokrokové západní Evropě i zámoří jezdil autobus s tímto sdělením, bylo na něj stříleno, řidič byl napaden a zraněn a policie zahájila vyšetřování - toho řidiče. A autobus zabavila. Tak takhle ne.

A jinak pozoruji, že většinu důležitých rozhodnutí neděláme chladným kalkulem, ale emocemi. (No je to tak. Vyplníte si upřímně volební kalkulačku, zhrozíte se výsledku a vaši skutečnou, samozřejmě emocionální volbu si omluvíte buď tím, že váš virtuální vítěz "stejně jen tak kecá" nebo nemá šanci přelézt 5%. Nebo klidně i jinak... )
Upřímně nechápu volbu ANO jako protest proti systému. Jako odměnu za odvedenou práci ve vládě bych to chápal, tam toho nebylo málo. Ale jako protest? Proti Kalouskovi a Pehemu s K. Dolejším natruc, snad ještě. Prostě zase přes emoce.
Už jsem to tu psal, ale za mě ANO ne. Čert vem hnízda, rady, seznamy, klekání. Média jsou mocné čarodějky a jak se zpívá, "kdoví jestli"... Ale! Jednak: Bude dělat multimiliardář, který už znovu nechce skládat účty, sociálně citlivou prorodinnou politiku? Nevěřím. A dvak: Jakou motivaci bude mít jeho 60 až 90 oveček, aby ve sněmovně trvale hlasovali na povel majitele, když ten jim už napříště k sladkému životu nepomůže? Majitel si může pohlídat loajalitu tisíců lidí, kteří od něj měsíčně dostávají tak, aby ještě neremcali. Ale pár desítek finančně _už_ nezávislých? Tuhle firmu si v reálném čase už nepohlídá. Musí dopředu - a kolik kmotrů a pátých kolon se přes výběry a prověřování zkušeně vetřelo, když už nejmíň rok je jasný, odkud poteče mléko a strdí? Kam se vrtne existenčně nejistá cca třetina sněmovny nejpozději od poloviny doby mandátu? Nikdo neví.
Tohle hnutí stojí a padá se svým majitelem, a když majitel nebude (nebo bude "dočasně zneschopněn") nebo prostě přijde o svoje páky, tak neexistuje, že by nasraná členská základna smetla předsedu, který by chtěl provést něco pro základnu nepřijatelného. Není členská základna a nejsou ani ideje - tedy ty, co drží aspoň dvě tři volební období.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Není nakonec dobře, že budoucí vítěz voleb nebude vše stíhat kontrolovat sám a tak se bude muset o moc podělit? Rozhodně se však nebude dělit s těmi provařenými ksichty, které na nás zírají už 28 let z poslaneckých seslí.

Zatím bez slepic

Pokud to nebylo jasné, tak podle mého názoru je volba ANO sázkou do loterie, a to hned dvojitou. Za prvé v tomto hnutí nejsou (na personách nezávislé) ideje; názor je utvářen podle aktuální nálady pana majitele. 100% hlasů nebude mít snad ani Si na sjezdu v Číně. To platí pro případ, kdy by ředitel firmy nad svými poslanci dohled udržel. Což je sice tradiční problém ve všech stranách, neboť poslanec je formálně na straně nezávislý, ale ty, kteří chtějí vydržet i po dalších volbách, drží na neformální uzdě pořadové číslo na příští kandidátní listině, nedej Bože pak nějaký punc uhnutí od většinového mínění ve straně nebo zrady idejí, za které byl dotyčný zvolen. Čímž se dostávám k druhé loterii - kdo bude v ANO určovatelem míry loajality a pořadových čísel pro příští kolo, když Babiš to už dělat nechce? Komu se stávající poslanci budou muset zalíbit, aby si naději na sesli udrželi? Loterie.
A ještě dvě poznámky: Plně chápu, že někomu může bohatě stačit, že Babiš je ten, kdo Kalouska za poslední 4 roky sral zřejmě úplně nejvíc. Nicméně si myslím, že je to principiálně nedostačující vodítko, stejně jako mi vadilo u radarové pěnice Parkanové, že se bude raději mýlit s Bushem než mít pravdu s Rusy. Protože tohle je stejné, jen s opačným znaménkem.
A druhá: k provařeným xichtům. Myslím, že i v ANO jich je dost. Viz Komárek a jeho arogance ohledně 500stránkové stížnosti na ČT. Viz Zlatuška. Viz čerstvě zdrhnuvší Telička.

Zatím bez slepic

Neobhajuji ANO a jeho lidi, on ani Stropnický starší není žádný borec - stačí, co vychoval ze Stropnického mladšího. Ale jde o to, kdo nabízí lepší alternativu oproti těm, kdo se už za 28 let stačili zkompromitovat. Což je celá ODS, KDU-ČSL, ČSSD, TOP 09, aj. KSČM nikdo k vládě nepustil, jinak by dopadla stejně.
A máte pravdu, mnoha lidem by stačilo, kdyby Babiš vyštípal Kalouska z politiky. Pokud se k tomu podaří vyhnat do práce i Marka Bendu z ODS, bude to jen další plus. Že je to vyhánění čerta ďáblem? Čerta Kalouska už známe, ďábla Babiše ještě pořádně ne a za 4 roky budou další volby. A kdyby si lidé nezvolili Babiše, zvolili by si zase osvědčenou tlupu politiků, co v poslaneckých lavicích hnijí celé roky.
Je čas na kompletní obměnu všech politiků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, tvůj postoj v článku mi přijde naivní a trochu až samolibý. Základním problémem dnešního západního světa nejsou zahraniční dovolené a málo dětí, ale stále narůstající nerovnost a mizející střední třída. To není o individuální neschopnosti, to je o tom, že prostě současná společnost nevytváří podmínky ke slušnému úspěšnému životu pro valnou většinu občanů. Zdroje potřebné k podnikání, což je kapitál, dědičně vlastní stále užší skupina lidí a společnost nemá žádné opravdu funkční prostředky, jak se na správě kapitálu podílet tak, aby sloužil ke všeobecnému prospěchu. Se stále postupující privatizací se bude tento problém stále zhoršovat. Ten, kdo tyto zdroje vlastní = nadnárodní velkokapitál = nemá zájem na tom, aby společnost z jeho majetku nějaký prospěch měla, protože společnost na nic nepotřebuje. Pokud by oni potřebovali lidi jako zaměstnance, a těch bude třeba s rozvojem technologií stále méně, dovezou si nějaké Umpalumpy, jako v Karlíkovi a továrně na čokoládu. A až po nich někde zbyde jen spoušť, přesunou se se svým kapitálem jako kobylky jinam. Malí lokální podnikatelé v jejich konkurenci a v tlaku nekalých praktik, včetně zneužívané státní moci, nemají šanci obstát a postupně jsou pohlcováni. Sám pamatuji, kolik malých IT firem s výhradně českými vlastníky bylo v 90-tých letech a jak super tvůrčí atmosféra v nich tehdy byla. Jejich majitelé byli mezi zaměstnanci uznávaní, byli to zároveň ředitelé a excelentní obchodníci i manažeři se srdcem v těle. Kdo nezažil, nepochopí. Dnes to jsou všechno pobočky zahraničních korporací, jejichž posláním je jen plnit ukazatele tabulek v Excelu zaslaných shora a místo tvůrčí atmosféry jsou jen marketingové kecy a místo uznávaných majitelů najatí cyničtí manažeři „čehokoliv“. Svět není v rovnováze, už nefunguje v cyklech, diverguje a to stále rychleji, vstříc katastrofě. Dluhy vyspělého západního světa rostou nade všecky meze, nejen státní, ale i soukromé a firemní. My to tady vidíme z blízka, protože máme tu chudobu na dohled, na západě prostě padají z vyššího patra věžáku a tak ještě mohou říkat „ještě je to dobrý“ a předstírat, že se nic neděje. Ne, dnes neexistuje návod, jak vychovat svoje děti, aby byly v životě úspěšné a spokojené, budou si na to muset přijít samy, protože jejich svět bude zase hodně jiný než ten náš. A prázdné sousední baráky jim nespadnou do klína, ale skoupí je nadnárodní banky jako investici a nechají jim je pronajmout nejméně za 20 tis./měs, jinak je nechají klidně prázdné, zato dobře hlídané. Budeme žít sice asi ve vlastní zemi, kde ale všechno bude vlastnit někdo jiný, naprostou většinou ze zahraničí. A naše vlast? Tím myslíte ten kontejner na majetek zahraničních korporací? Ta existuje jenom proto, že jsme tak bezvýznamní, že nikomu nestojíme ani za zašlápnutí, protože to zašlápnutí by jim poškodilo jejich stále obtížněji udržovaný image humánnosti. Proč budovat nějakou extra armádu? Aby měli zelené mozky koho šikanovat? Jsme tak malí, že stejně bychom sami měli šanci se ubránit tak možná proti Slovensku, což doufám nebude nikdy třeba, jinak by to byla jen hromadná sebevražda. Na ochranu státní hranice před průnikem teroristů, řekněme, ale střílet na hranicích do utahaných migrujících mamin s děckama, to už je daleko za hranicí elementární lidskosti, za tuto cenu už žádná vlast nestojí a i ty se sem budou časem cpát, už jen kvůli globální změně klimatu. Co s nima pak bude Okamura dělat? Jaký má recept na takovou budoucnost? Budeme mít samostatnost v podstatě jen dokud budeme kamarádit s vlivnými osobnostmi z okolních silných států, jako to dělal Masaryk. Armáda s tím moc nesouvisí. Ta je tak dobrá na pomoc při povodních a na účast v zahraničních operacích mocenských paktů. Ale nějak legalizovaná domobrana, organizované cvičení sebeobrany, proti tomu žádná. Jinak se po 28 letech budování kapitalismu ukazuje, že ten Marx měl vlastně pravdu. Jsme v pozdním imperialismu, který ovšem samospádem směřuje k neofeudalismu. A koho chcete volit, abyste tomuto čelili? A lze tomu vůbec reálně čelit? Někomu dává logiku volit svého feudála, no to mě teda podrž! Kdo tady chce budovat soběstačnou lokální ekonomiku s lokálními dodavatelsko-odběratelskými vztahy, dělat participativní rozpočty umožňující veřejnou kontrolu, družstva a podniky s vlastnickým podílem zaměstnanců a umožnit tak organizovaně a systematicky pracovat „na vlastním“? V minulých volbách se k tomu pod vedením Švihlíkové hlásili Zemanovci. Kdo je volil, musel ale chodit kanálama, protože v televizi z nich ukazovali jenom Šloufa a nic dobrého z toho pak stejně nakonec nebylo, jen ostuda. A teď už není takový vůbec nikdo. Trošku možná tím směrem jdou Piráti a nebo KSČM. Ale volit KSČM znamená volit i jejich Stalinistické křídlo a otevírat dveře démonům dob minulých. Změna tady bude moci přijít až tehdy, až všichni ti od dřívějších komunistů ublížení vymřou a ti komunisté dob minulých taky. Do té doby je třeba volit nějakou slušnější stranu mírného pokroku v mezích zákona, která alespoň otupí hroty a nerozbije nám mezinárodní vztahy do té míry, že výhody zašlápnutí převáží ztrátu image. Moc pesimistické? Je ještě lepší varianta: Možná jim to dojde dřív na západě a přehodí výhybky tam a sem to přijde ne jako reziduum Stalinismu a pátá kolona Putina, ale jako děsně cool a trendy západní novinka a zdejší politické subjekty naskočí na vlnu. Možná i my se toho ještě dožijeme.

Zatím bez slepic

Kadlasi opravdu hraběcí rada - když tedy má být berná tak konkretně - a rada na třešňaře ?? pokud by se podle ní zařídili všichni tak se už dávno dočkali všichni kteří je likvidovali do nebytí. Piráti - proboha - vědí oni o nich něco víc než z čt24??

Zatím bez slepic

Však máte Kadlasi v podstatě pravdu. Jen si dovolím ji trochu doplnit... To, že mizí střední třída, to není ale ani trochu chyba dnešních politiků. To mají na svědomí jejich otcové, dědové či pradědové. Ti tenkrát po válce nastavili pravidla světové obchodní organizace a ti umožnili svými zákony, aby existovaly daňové ráje. A dnešní politik, i kdyby se rozkrájel, je jen maličké soukolíčko obrovského stroje, které tak sotva stíhá sledovat rychlost vývoje. Je úplně jedno, koho zvolíte, protože i Babiš bude pěkně v pozoru, když světový korporátní gigant zadupe. Jsou jako kobylky... přesně jste to řekl a můžete se uchodit k volbám a nic to na tom nezmění. Zatím nevznikla žádná nová internacionála, která by tomuhle zkoušela čelit. Můžeme volit Okamuru, Babiše, ODS, mít rádi nebo neradi Merkelovou, ale nic to nezmění na tom, že Česká republika je  finančně jedna menší divize nějaké nadnárodní korporace. 

Střední třída mizí... a brzy žádná nebude. Ještě to zopakuji.... brzy žádná střední třída nebude... možná by bylo dobré si to uvědomit a připravit se na to... Pokud někdo ještě věří,že svojí volbou nebo aktivismem to změní, tak já tomu tedy nevěřím. Nechci se spoléhat na svěží vítr v politice, spíš bude hůř než líp. Nevidím žádné světélko na konci tunelu. 

Když člověk stojí proti takovému trendu, tak se buď musí přidat a přicmrndávat světovým gaunerům a nebo bojovat a pokud chce bojovat, musí zvolit takovou taktiku, aby mohl bojovat i zítra.  A čekat, až se ty korporace udusí samy. Ani ony tu nebudou věčně. A já hodlám udělat všechno pro to, aby tu moje rodina byla déle než korporace. Dneska je možné mít pět dětí, tak je mám... Jsem mizející střední třída. Udělám všechno pro to, abych z toho co nejvíc uchránil pro děti.  Moje děti už třeba zvládnou jen čtyři... moji vnuci jen tři.... Zkrátka teď jsou ještě dobré podmínky a tak je třeba jich využít jinak než dovolenou v Thajsku. 

Zatím bez slepic

Málo se mluví o tom, že politický a daňový program z dílny ČSSD střední třídu zlikviduje úplně a ze všech politických programů nejrychleji. Důsledky se projeví, budeme na tom stejně jako za vlád komunistů, jen ti papaláši budou oligarchové.

Zatím bez slepic

Pirát Bartoš se pekelí s náčelníkem od Antifi, pirát Bartoš s klinikáři bojuje za migranty - jsou to hezké fotky z památníčku, co jsem viděl. Vysloveně parta, co bude bojovat za rodinu do roztrhání těla.

A jak říká Bartoš ve shodě s Evropskými hodnotami - nebudu Putinovou pátou kolonou, to jsou zlatá slova, za ty ho budou chválit všechny neziskovky i ty ziskové. Kalousek mu předá Jandovu cenu.

Dobrou chuť

Zatím bez slepic

Pane Kadlas - největším nebezpečím jsou ve skutečnosti lidé jako vy. Takoví bezcitní-útlocitní, co tak rádi útočí na slabší. Zvlášť pokud ti slabší nemají mocné za zadkem.

Šíříte poraženectví, nikde nevidíte řešení, všechno vám přijde moc, zkušenosti malé, znalosti malé. Skoro jako byste to psal na objednávku.

"Na ochranu státní hranice před průnikem teroristů, řekněme, ale střílet na hranicích do utahaných migrujících mamin s děckama, to už je daleko za hranicí elementární lidskosti."

---- To teda není za hranicí lidskosti. Za hranicí lidskosti je brát vlastním a dávat cizím, i když by to vlastní mělo stát život.

Když Kadáfí vyhlašoval, že Evropu dobudou vagínami muslimských žen, tak přesně věděl, co říká. Utahaná muslimská žena je voják při plnění bojového úkolu a tak se s ní musí zacházet.

Takových situací v historii bylo a bude. Jestli nemáte rád sám sebe, svoje děti, ani svoji vlast tak spáchejte sebevraždu rovnou a nevyzývejte k tomu ostatní.

----

Armáda je důležitá, protože lidi hlavně vychovává k organizované sebeobraně, sebevědomí, sebedisciplíně a dodává profesionální znalosti, které se nabírají za celý život.

Sto chlapů s flintama je sto chlapů s flintama. S vyškolenými důstojníky a poddůstojníky je to rota. Pohybuje se jako celek, bojuje jako celek, zásobuje se jako celek, komunikuje jako celek. Vede ji někdo, kdo aspoň přibližně ví, o co jde a vymejšlí něco, jako strategie. I když je to úplnej blbec, aspoň ví, že něco jako strategie existuje.

To si vážně myslíte, že USA, Anglie, Švýcarsko investují do armády tak moc, protože to je úplně k ničemu? Na co tak mají američané West Point a angličané Sandhurst? Čím si myslíte, že se na vojenskejch školách tráví čas? Vzájemnou buzerací?

To když koukáte na dokumenty o druhé světové, tak z toho není poznat, k čemu ty armády jsou? Když koukáte na dokumenty o historii, z toho není jasné, k čemu ty armády jsou?

Když jste viděl válku o Jugoslávii, to nebylo vidět, k čemu je armáda? Bojovali s třicetinásobnou přesilou a ustáli to aspoň natolik, že přišli "jen" o Kosovo. (NATO žádalo celkovou okupaci). Věděli jak zamaskovat tanky, věděli jak skrytě komunikovat, dokázali sestřelit neviditelný bombardér, vojáci dostávali najíst a hygienické potřeby, v zemi zůstal pořádek, místo aby se společnost rozpadala do obcí a tlup.

Samozřejmě, NATO do toho nešlo s plnou silou, ale taky by to nemuselo politicky ustát.

Hlavní věc, kterou Jugoslávská armáda udělala bylo, že předvedla Rusku, co můžou čekat od NATO a že se to dá ještě ustát. - Půl roku na to to Jelcin vzdal a nastoupil Putin.

Myslím, že právě válka o Jugoslávii byla jedna z věcí, proč si v roce 2014 NATO netrouflo na Rusko zaútočit. Museli počítat s tím, že by se Rusové doopravdy bránili a že by to byl boj na život a na smrt. Když byl Putin na diplomatickém jednání v Austrálii, tak si vzal s sebou malou flotilu s raketovou lodí a jadernejma zbraněma na palubě. Slovy klasiky, hrál to jako gentlamen s darebákem. Došlo jim, že to myslí smrtelně vážně.

Když ho Merkelová strašila, že by jeho rakety do USA nedoletěly, tak ji ubezpečil, že určitě doletěj do Berlína, Frankfurtu i Mnichova. Tehdy ta kráva ještě nebyla natolik šílená, aby riskovala zničení Německa.

Jakej je rozdíl mezi sedlákama u Chlumce a sedlákama u Sudoměře? U Sudoměře měli s sebou Žižku a ten byl voják a přesně věděl, co dělá. Těch 400 chlapů byla armáda.

Domobrana je domobrana. Je jak strejc, co si jde sem tam zapinkat tenis. Armáda je jak profesionální tenista, co trénuje každý den, pak dělá doplňkový tenisty, hlídá stravu, hlídá psychiku, pitvá u videa každou situaci a vymejšlí, co udělat líp - a při zápase rozseká každého příležitostného tenistu.

----

O mezinárodní vztahy bych se zas tolik nebál. Přijdete o jednoho spojence, najdete si jiného. Škatule, škatule hejbejte se hrajou pořád dokola.

Ten image, co máme není nic tak skvělýho, co bychom si měli udržet. Lepší je mít image ostrých hochů než image troubů, který každý obalamutí líbivejma kecama. Vždyť jsme velmoc snad jen v pornoherečkách a o to můžem klidně přijít.

Podívejte se na Erdogana. Poslal do prdele USA a co mu můžou? Nic, jen si od něj radši odvezli atomový rakety, aby mu nakonec ještě nespadly do klína. USA poslali doprdele, ale i v Iráku a to tam maj jejich okupační armádu - jen ji stihli prokouknouta znaj její limity.
Podívejte se na Severní Koreu, pořád vyhrožuje USA, pořád se jim nadává, nezaútočí se na ně, protože je jasný, že se budou bránit.

Ukrajinu plácali všichni po zádech a hovno. Kavkazany plácali všichni po zádech a hovno. Bílý jihoafričany plácali všichni po zádech a hovno.

Takhle to chodí. Vždyť je to tak i s ženskejma. Staráte se, co si o vás myslej, maj vás radši, chválej vás, ale nějak to necejtěj. Kašlete na ně, děláte si to po svým, jsou vzteky bez sebe, ale vychrápou se s váma.

Jestli vám nadávaj, tak něco děláte dobře. Podívejte se na Zemana. Přesně ví, co dělá. Kdyby ho nedej bože začal chválit Kalousek i s Tvarůžkovou, tak ví, že právě neco posral.

Proto vyhraje příští prezidentské volby. Určitě ne slizoun Drahoš, určitě ne vexlák Horáček.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemám slov !

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

dobře napsáno

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Málo se mluví o tom, že Ukrajinci, Kavkazané, Řekové a bílí obyvatelé JAR udělali přesně to, co jim mezinárodní společenství (spíše USA) poručilo. Všichni dopadli špatně.
Dnes nám prostřednictvím Evropských hodnot nebo EK z Bruselu zase někdo něco přikazuje. Doufají, že popáté se jejich pokus povede. Nepovede.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

měl by si se zamyslet, co děláš špatně.

Navím, jak by si vyložil pochvalu od Kalouska, Tvarůžkové, Langšádlové nebo Němcové Zeman, ale já bych přestl mít chuť ho volit.

Přesně tak tomu bylo na počátku působení současné vlády po volbách v době "lánského puče". Média a provařenci z TOP chválili Sobotku, Chovance & - prý záruka demokracie.

Od té chvíle mi bylo naprosto jasné, že zrovna tuti jsou "ti praví". Vyvoj mi to potvrdil. Teď po volbách se budou pro "záchranu demokracie" pářit s TOP otevřeně. Svůj k svému. O to se vsadím.

Zatím bez slepic

Jen Kalousek po volbách vejde na scénu a bude řídit Bohouška Sobotků přímo.

Zatím bez slepic

mi ta náhlá podpora pro Sobotku tehdy hodně smrděla. Sice jsem tehdy zastával názor, že jako předseda vítězné strany by měl dostat šanci na sestavení vlády a ne kudlu do zad, ale co se dělo? Já vím, primárně to bylo proti stále nepřiznané porážce v prezidentských volbách, ale _demonstrace na podporu_ Sobotky? V Praze??? Kde mu provolávali "ať žije" titíž, kdož ho ještě před týdnem nazývali Hurvínkem, ozubenou pleší, Dluhoslavem Socbotkou, pilotem do Řecka a kdo ví jak ještě? A titíž, kdo vymýšleli a vylepovali plakáty hlásající KSČSSD = dluhy a lži? A teď měli všichni připnutou tutéž kulatou placku s podporou "milého Slávka" - vyrobenou a dodanou za méně než dva dny. No prostě spontánnosti v tom bylo asi jako u červených karet, ano těch podomácku kutilsky vyrobených a zalaminovaných, jen shodou okolností majících stejnou velikost i odstín.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To já bych někde na konci rád viděl -místo některé té tradiční strany- Realisty. Nejspíš jim to tedy hodim.

Zatím bez slepic

In reply to by trollík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Než realisty tak raději na pivo - propadlý hlas.

Zatím bez slepic

In reply to by trollík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro ty, co hledají napravo, asi dobrá volba. Pokračování neoliberalizmu jinak. Odmítnutí neocon. To je pokrok.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro ty, kdo volí napravo a v konzervativních kruzích, je to (bohužel?) jediná možná volba.

Zatím bez slepic

In reply to by hexvonkei (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tak - alespoň jejich pravičáčskej hlas propadne.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes byl rozhovor na PL s Robejškem. No velice zasvěceně hovořil, z duše mi mluvil ve všech bodech. - Až na jeden bod - vůbec nezmínil, že by všechno, co se dneska děje špatně, mohlo být odněkud řízeno a dít se schválně.

Vzhledem k jeho zasvěcenosti je zázrak, že to nenadhodil ani jako hypotézu. V každý hospodě máte alespoň jednoho, komu se to divný zdá a má vlastní teorii proč to tak je.

Takže je asi něco pravdy na tom, že je Robejšek člen římského klubu a má za úkol odsát pár hlasů nepřátelům.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Robejšek se na téma světového spiknutí někde vyjádřil, nevěří na ně. Myslí si, že vše se děje z neochoty politiků něco řešit a měnit a také díky naprosté hlouposti dnešních politiků u moci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože mi aktuálně diagnostikovali zápal mozkových blan, budu nejspíš volit Bureše. Svůj k svému. V jednotě je síla. Nejsme jako oni. My zapálení v jednom šiku.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote,
diagnóza je skoro správná, akorát se nejedná o zápal mozkových blan, ale o zápal slepého střeva - ale v případě Bureše to vyjde nastejno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Davno som necital tak jasnu, cistu, uprimnu, priezracnu a pravdivu vec.
Velka vdaka, ze v tom dnesnom marazme, ked sa vsetci (i bezni ludia pisuci na facebook, ci inde) predhanaju v tom, kto viac "zaboduje", najde niekto ako Vy, s takym chlapskym postojom.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdravím, Vidláku,
váš názor je konzistentní a přiznám se, že Vám ho závidím.

Mám ovšem nevýhodu - je mi o několik málo desítek let víc.
A za poslední dva-tři roky jsem navíc politicky zestárl asi tak o padesát let.

Tři tuzemské špíčkové "levicové" politiky jsem měl možnost poznat dost zblízka.
Budu se opakovat - jsem přesvědčením sociální demokrat (naštěstí jsem odmítl jak členství, tak funkci) - a navíc zelený .

Nepřipadá pro mne PROTO v úvahu volit likvidátory ČSSD pod vedením "bandy čtyř", o tzv Zelených nemá cenu vůbec mluvit.

Celé TYTO volby mají jediný cíl: Legitimizovat současný protektorátní politický systém a jeho představitele. Vpodstatě z nás učinit stydící se spoluviníky.

Zúčastníte se ?
tak si pak nestěžujte. Volby byly demokratické a svobodně jste zvolili mezi několika sqadrami,( na jejichž složení jste neměli, stejně jako 99% straníků nejmenší vliv),
nemáte tedy co kecat .

Nezúčastníte se ?
tak si nestěžujte, volby byly demokratické a vy jste se jich nezůčastnili, takže nemáte co kecat.
********************

Škoda, že oficiálně nemáme feudalismus!

Víte, jaký je rozdíl mezi kralevičem a králem?
Stejný jako mezi voličem a volem.
***************************************************
Ale ano, půjdu volit!
Ale délku rohů si určuji sám!
*****************************************************
Pravděpodobnost, že že bude po volbách ČSSD jednat jinak než v rozporu se zájmy obyvatelstva Protektorátu odhaduji na 0,001%. (Pravděpodobně by se tak stalo v případě pádu letadla s jejich SOUČASNÝM vedením. Ale nemohu si to přát jako bytostný humanista už vzhledem k rodinám živitelů, o posádce letadla nemluvě.
A taky škoda té hromady hliníkového plechu - pokud by ovšem neletěli letadlem Státní Casa, určeném k převozu koní Převalského.

Jsem v pokušení volit Babiše, pánbu mi odpusť.
Tam je pravděpodobnost jeho jednání ve prospěch národních zájmů asi stonásobná, to jest cca PLNÉ JEDNO PROCENTO.

Předpokládalo by to ovšem, že se zblázní a začne coby oligarcha jednat v zájmu národa či alespoň v zájmu dolních devíti a půl miliónu s tuzemskými kořeny.

(Škoda, že nebere úplatky - viz film Jáchyme, hoď ho do stroje - "Neber úplatky, neber úplatky, nebo se zblázníš!", praví psychiatr.
Zde by bylo žádoucí, kdyby Babišovi politicky jeblo....Nezbývá než doufat...)

Pokud by Vidlák slíbil, že se bude modlit za Babišovo duševní přeskočení, moc by mi to pomohlo.

Já jsem zhřešil už tím, že jsem byl dlouhá léta papežencem a tudíž se obávám, že by mne v lepším případě Všemohoucí prostřednictvím blesku proměnil v hromádku živočišného uhlí, kdybych najednou přilezl ke křížku a začal se po letech opět modlit.

Vidláku, dík za článek a držím palce !

Zdraví
Asfaltový Holub

Zatím bez slepic

Nevadí holube, já tě odpouštím. Rádi tě přivítáme zpět. Tady máš do začátku nějaké čtivo, abys věděl do čeho jdeš:

https://rcmonitor.cz/

Zatím bez slepic

Bratře v Kristu, jsi sice malej, ale náš!

Srdečný dík za křesťanské odpuštění.... Spadl mi kámen ze srdce, že
Mons. Tomáše Holub z onoho dopisu s vysokou pravděpodobností není můj brácha... Nebožtíka táty se už bohužel zeptat nemůžu, abych si ověřil, zda není levoboček.

To bych šlápl do pěknýho...asfaltu!

Zatím bez slepic

Jeho Excelence Mons. ThLic. Tomáš Holub, Th.D., 2. plzeňský sídelní biskup a také plukovník v záloze působí spíše jako vyslanec nepřátel křesťanských církví než obránce Bible. Byl by z něj skvělý džihádista a hlasatel Koránu! Stejně jako z jiného Tomáše, Halíka, který už Korán a islamizaci Evropy vehementně propaguje.

Zatím bez slepic

Oligarcha bude něco dělat v zájmu občanů ČR jen v případě, že se budou jejich zájmy náhodou shodovat. Jenže u ostatních politiků se jejich zájem se zájme občanů ČR neshoduje ani náhodou. Výjimkou je případ, že je politik natolik odpovědný a vlastenecký, že je ochotný se kvůli zájmu ostatních obyvatel ČR uskromnit. A to nebývá případ politiků se zbytnělým egem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na BL už nejen skrytě, ale zcela napokrytě doporučují Kalouskovu TOP 09 a "pochvalu a pusu na čelo" zaslouží i ten, kdo volí Piráty nebo Zelené. Můj odhad se ukazuje býti správným, náhlá oblíbenost Pirátů v mééédiích je opakované deja-vu - jako u Bursíkovy Kačenky jau-jau i Bárta-Johnovy VV. A kdysi dávno Unie Svobody. Jak tu už někdo napsal, Piráti jsou pokračováním Kalouska jiným způsobem. Kdyby mu to náhodou letos se Sněmovnou nevyšlo.

Zatím bez slepic

Piráti jsou další pokus najít městského liberálního voliče. Je to stejné, jako hledat yettiho.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Devky-se-lekly-Stepan-Kotr…

Odborník Kotrba padnul komu padnul...
Kam se na něj hrabu!
Na druhé straně - jeho odhad 7% hlasů pro ČSSD svědčí o určitém neutuchajícím optimismu.

Na jedné straně bych jim to coby osvěžující odpočinek na čtyři roky přál.
Na druhé straně by se tím pádem do patlamentu dostaly výhradně ty nejprovařenější z provařených zombií.
Ale třeba alespoň Sobotku, Zaa a Chovance vykroužkujou.

Zatím bez slepic

úžasného zacházení s jazykem; kvůli tomu "neutuchajícímu optimismu" jsem výprskem málem probudil spící ženu a šel si Kotrbu přečíst... Bohužel má pravdu skoro ve všem a po přečtení se tomu Vašemu "optimismu" už tolik nesměju a vidím ho i u odhadu 4,5% pro Kalouska.

Zatím bez slepic