Navzdory všemu

Autor

Původně jsem myslel, že téma sta let výročí republiky se mi vejde do jednoho článku. Ale mám toho na srdci víc a tak začneme už den před oslavami. 

Můžeme se na oněch sto let republiky dívat různě. Bude se mluvit o svobodě, demokracii, totalitě, sudetských němcích, bude se mluvit o propadu HDP a ústupu z výsluní vyspělého světa. Bude se mluvit o tom, jak jsme byli francouzský protektorát, pak německý, pak sovětský a teď jsme kolonií EU a lepší to nebude. Mladá nána z pražské neziskovky bude především nadávat na Zemana a Babiše, ale zřejmě by nedokázala ani vyjmenovat všechny prezidenty, jak jdou za sebou. Sedřený horník před důchodem pamatující zašlou slávu svého stavu, ten bude mluvit zase jinak. Nebo možná nebude vůbec mluvit a jen se ožene hajcmanem. 

Já bych chtel být optimistický a mám k tomu dva důvody. Jeden chci nastínit dnes a druhý zítra. Takže: 

Navzdory všem klikatým cestám dvacátého století jsme tady pořád. Palacký měl pravdu - byli jsme před Rakouskem a jsme tady i po něm. Přes všechny choutky všech mocností kolem, to hlavní se jim nepovedlo. Neudělali si z nás ani poslušné pejsky, ani nás neasimilovali a ani nás nevyhladili. Pořád jsme tu. 

Možná jsme kolonie ve které nám nic nepatří, ale na druhou stranu, kdy jsme měli elity, které ten svůj kapitál používaly pro svůj národ? Čest výjimkám. Možná za totáče zůstávaly peníze doma, ale že bychom díky tomu měli tak suprovou zemi, která hravě předběhla Německo, to tedy zrovna ne. Kdo mi vyjmenuje deset českých velkokapitalistů jakékoliv doby a jejich akciovky či rodinné podniky, kteří by měli v srdci náš národ a tuto českou kotlinu? Většinou, jakmile u nás někdo zbohatl, tak najednou z něj byl euroobčan, evropan a styděl se za to, že vyrostl mezi těmi zaprděnými čecháčky.  Takž národ by na tombyl stejně, jen by si na nás otevírali hubu česky a ne německy. Ostatně naši buržousci se vždycky jako první přidali k jakékoliv okupační moci. 

Díky elitám tady opravdu nejsme. Nemáme žádné elity na kterých by náš národ stál a víte co? Mně nechybí. Jsme tady navzdory tomuto faktu, jsme tady i když nemáváme českými vlajkami na každém rohu a i když si nepřikládáme ruku k srdci při hymně a naši žáčci nepřísahjí vlajce každé ráno, stejně jsme tady i když na nás má chuť osmdesát milionů Němců. 

V historii nám naše pány popravili, zabavili jim majetek nebo je poněmčili. Stejně jim to nepomohlo. Dělali to ekonomicky i vojensky, zkoušeli to demokraticky i diktaturou. Vnucovali nám Quislingy, přijeli na nás s tanky, zavřeli nám vysoké školy, měli tady třímilionovou pátou kolonu, ale nakonec Němci táhli heim ins Reich a my tu jsme pořád. 

Jsme na tom nejblbějším možném místě v Evropě.  Každý blbec, který se dostane k moci, tak táhne přes nás. Každý si sem přijde naloupit, odvážejí nám naše poklady už od třicetileté války. A víte co? Pořád je co krást. Komunisti to tady prý zhuntovali (slova mojí učitelky), ale dvacet let bylo co privatizovat a rozebírat.  A teď? Máme třetinové platy oproti Německu, jsme jen ta montovna, ale pořád se tu montuje a většina keců o přesunu výroby jinam, jsou jen plané výhružky. 

Jsme možná jen kolonie, ale máme nejnižší nezaměstnanost v Evropě. Máme mizerné politiky, naše elity se po povýšení okamžigtě odrodí, vysávají nám kapitál, chčijou nám na hlavy, ale pořád jsme tady. Mohou se tam v Berlíně vzteknout, mohou si v Paříži nadskakovat, dokonce mohou ve Washigtonu rozkazovat, ale jsme tu furt. 

A navíc, naše země je docela pěkná. Nemáme ji rozstřílenou jako Jugoslávie. Nemáme ji ekonomicky zlikvidovanou jako Venezuela, nemáme dluhy jako USA, nemáme mafii jako Itálie a nemáme chalífát jako Francie, Belgie a Holandsko. Nemáme ochlasty jako Rusko, nemáme feiministky jako Švédsko. Nemáme bigotní katolíky jako Polsko. Tedy máme, ale orpoti zmíněným zemím máme různých kreténů jen pár. 

 A pořád máme naší řeč, kterou se málokdo dokáže naučit tak, aby to nebylo poznat po první větě. 

Víte, já vlastně ani nevím, jak je to možné, že navzdory všem těm klikatým dějinám jsme neskončili jako Lužičtí Srbové nebo jako Bosna. Ale vím, že to nezajistil ani kapitál, ani elity a ani politici. A tak si nedělám hlavu z toho, že nic podobného nemáme. Nepotřebujeme to. Naše státnost, náš národ a naše češství roste z jiných zdrojů. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

obecně oblíbených omylů...

V Rusku se v průměru vychlastá o 1 l (slovy jeden litr) kořalky méně, než v ČR (HEJ, SÉGRA, DOUFÁM, ŽE ČTEŠ!) Vyzdrojujte si sami, třeba na wiki.
Poláci jsou bigotní akorát na hubě. Akorát nemají koule do toho kostela jednoduše nejít. Ovšem již tak 40 let pozoruji, jak zástupy řídnou, a to tak, že velmi. A za další, není důležitá návštěva svatosstánku, alebrž hospody k němu přiléhající. Tam se teprv rozjíždí společenský život.
Dluh, který má ČR, je již nyní NESPLATITELNÝ v reálném čase. Tedy je to technicky nemožné, pokud se nepoužije tajných zaříkávadel, jako je např.: abrakadabra, terembotynamazané, simsalakun, škrtánínulnabankovkách a tak všelijak podobně.
Český chalífát bude, jen se nebojte. A ani to nebude trvat tak dlouho, jak si myslíte. I než jak si myslím já.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pár oprav oprav

"Dluh, který má ČR, je již nyní NESPLATITELNÝ v reálném čase." První otázka je, zdali jej některá ze stran chce splatit.
Pokud bych byl strana půjčující, asi bych za žádnou cenu nechtěl aby mi byl dluh splacen a to hned ze dvou důvodů. První je stabilita výnosů, druhým je garance států. On totiž ten úrok je vcelku obstojný (máme napůjčováno 1600 miliard a z toho je obsluha dluhu jak se onomu úroku vznešeně a jistě i korektně říká, 50 miliard ročně) což je sice jen 3 procenta, ale pěkně v termínu a natvrdo. Přerolování dluhu již ale nebude za ony 3, ale 3,5.
Druhá strana na splacení nemá, ale má na své straně nástroj zbraň velkého kalibru jak jej i tak splácet. Oním nástrojem je inflace. Takové to nepostřehnutelné, zato trvalé okrádání.

O jistinu nejde nikdy, úroček to je to pravý ořechový. Jistina se jednou splatí sama. Za 20 roků je dluh-jistina s inflací poloviční, ale úrok za těch 20 roků je 75 procent jistiny.
Tyto kupecké počty znají židé velice dobře.

Zatím bez slepic

vyjmenovaná zaklínadla.
Co si asi tak myslíte, že je "škrtánínulnabankovkách"?
Nebo si nepamatujete, co se dělo v PL, UA, RO, HU, BG po hadrnické šaškárně?

Zatím bez slepic

Co si asi tak myslíte, že je "škrtánínulnabankovkách"?

Přiznám se že mi tento jinotaj nepřišel jako inflace, ale budiž. Budu pozornější a číst i mezi všemi řádky.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cephalexin Synonym <a href="https://ocialisshop.com/ ">non prescription cialis online pharmacy</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://vpropecian.com ">propecia over the counter</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, ono to svého času celkem nahnuté být začínalo. A zrovna tehdy sehrály některé ty naše - přitom již téměř odrodilé - elity poměrně důležitou roli. Ať už byl jejich motiv jakýkoliv. Nechat to jen na té lidovosti, už tady jako politický národ nejsme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, zapomněl jste na kulturu, to je to, co je tmelem národa, to co dává smysl používat a pěstovat češtinu.

Česky psali skvělí spisovatelé, velká plejáda básníků, dramatiků, český jazyk nádherně užívaly cele generace vynikajících herců, vytvořilo se u nás nepřeberně výborných filmů, měli jsme světové malíře, fotografy, architekty...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ani v době temna,ani Švedové,ani Rakousko,ani SSSR,nás tak nezrujnovaly,jako teď po Klausově privatizaci.
Máme mafii,že i Sicilská mafie bledne závistí.I v době kdy se státu daří,hospodářské výsledky výborná,tak se stejně zadlužujeme.
Pokud na nás lehnou USA přes výdaje na zbrojení,tak dopadneme jako Venezuela.Polsko jako židovský,tak se nedivím jejich bigotnímu katolicismu,když víme,že katolická víra je jen odnož Judaismu.
Bohužel,nemáme České elity,jenom jelita typu Novotný,Putna.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trestuhodně zapomínáme na elitní vydavatele elitních internetových deníků!

Dokonce i na sám vrchol této elity - Vidláka a Vidlákovy kydy !

Pokud přijímám s určitými rozpaky Zemanův seznam letošních vyznamenaných, pak je to z jediného důvodu:

CHYBÍ MEZI NIMI VIDLÁK !!!

Zatím bez slepic

(Pro mladší, v poezii méně pokročilé a ty kteří tenkrát ve škole zrovna chyběli:)
http://basne.webzdarma.cz/halas_praze.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zemědělče, od doby ministra financí Babiše se nezadlužujeme. Nesmíte skákat na špek Kalouskům, kteří kvičí kvůli schváleným rozpočtovým deficitům. Rozhodující je výsledek, ne plán.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Laco G.
Přiznávám,nejsem odborník na státní rozpočet,nějaké informace čerpám od Vlka,Šichtařové.MF i statistického úřadu.
Někdy z jara,MF prodalo státní dluhopisy za více než 100 mld. a právě Šichtařová se podivovala proč,bylo naznačeno MF,že je teď výhodné prodávat dluhopisy,že máme dobrý rating a výhodné úročení.Právo se i já podivuji,když se republice daří,tak se zbytečně zadlužujeme.
Jinak byste mohl zaznamenat snižování zadlužení,snižováním státních výdajů.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Se státními financemi je to jako s účetnictvím firmy, takže se hodnotí od do, Jestli se v mezičase zvýší nebo sníží zadlužení nehraje to roli, důležitý je rozdíl mezi 1.1. a 31.12.. A ten je jasný, saldo klesá, sice minimálně, ale neroste jako za Kalóska o 200 miliard za rok.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale zadlužujeme se, a pořádně. Kreativní účetnictví, které provádí Babiš je jen kreativním účetnictvím. To umí každý vidlák: vzít, prodat co se dá, třeba obrovské množství dluhopisů, a vyrobit účetně kreativně aktivum, které dluh posune a silně zvětší do budoucna.

Zatím bez slepic

Když on už s tím začal Václav Klaus a nazýval to privatizace. Získané peníze používal na vylepšení státního rozpočtu, takže byly přebytkové, ale za cenu výprodeje majetku. Další vlády v tom už jen pokračovaly.

Zatím bez slepic

Pokud Babiš (Šilerová) prodají státní dluhopisy, tak státní dluh zvyšují. Pokud dřívější dluhopisy splácejí, tak dluh naopak snižují. Stát si ještě vloni půjčoval za mínusové úroky, takže nám věřitelé platili za to, že nám půjčovali, Takže dluhová služba se snižovala.
Jak jsem psal zemědělci, důležité je saldo na konci roku, ne rozpočet (plán). Babiš nastoupil do funkce ministra fifnancí 24.1.2014 a
Ta salda byla:
2014 -19,6 miliardy (přebytek = oddlužení)
2015 9,3 (deficit = zadlužení)
2016 -59,6 (přebytek = oddlužení)
2017 11,3 (deficit = zadlužení)
Takže celkem saldo za vlády pana Babiše nad financemi 58,6 miliardy snížení státního dluhu. Zdroj wiki státní dluh a mfcr.cz .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/To-je-neco-skutecne-ska…

To je něco skutečně skandálního. Procházíme jedním z nejpochmurnějších období našich dějin. Když se nebudeme bránit, české etnikum bude zlikvidováno. Sociolog Petr Hampl varuje

citace z rozhovoru - doporucuji k precteni

Pokud dokážeme dost rychle obnovit a posílit vlastenecké cítění, včetně odhodlání bránit vlastní zemi všemi prostředky, potom máme slušnou šanci, že přežijeme. Pokud vlastenecké cítění obnovit nedokážeme, potom budeme rozprášeni, území českých zemí připadne jinému etniku, a budeme tu moci zůstat nanejvýš v roli nějaké trpěné menšiny s omezenými právy. Po pár generacích pak vymizíme úplně. Obnova bojovného vlastenectví je tedy otázka života a smrti,“ říká sociolog Petr Hampl.

Co názory, že nezávislý stát vůbec neměl vzniknout, že si neumíme vládnout a tak dále…

V každé zemi se občas objevují kolaboranti, kteří tvrdí, že by bylo nejlépe zahodit samostatnost a stát se poddanými nějakých cizinců. Nicméně reálná dějinná fakta ukazují úplně opačný trend. Čím samostatněji se v českých zemích rozhodovalo, tím byly úspěšnější ekonomicky i společensky. Čím více rozhodování bylo předáno do ciziny, tím hůře se u nás žilo. Tahle zákonitost je patrná i třeba v rámci komunistického období nebo ve staletích, která tomu předcházela.

Připomenuli jsme si i kulaté výročí Mnichova. Jaké poučení pro nás Mnichov má pro náš dnešní vztah k Německu?

Jednoznačné poučení říká, že spoléhat se na spojence je pošetilost. Až dojde na lámání chleba, spojenci budou hájit svoje zájmy, nikoliv zájmy naše. Kdo nedokáže zajistit bezpečnost vlastními silami, ten je bezbranný.

Tak tomu bylo v Mnichově. Tak tomu bylo po celé dějiny tisíce let předtím. A tak tomu nejspíš bude do konce věků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všichni nám předkládají jako exodus tzv. elit jako něco špatného. Ale zkusme se na něj podívat z jiného úhlu. Co kdyby dnes všechny ty naše pražské kavárenské elity emigrovaly do zemí svých snů? Dotyční lidé by se nemuseli trápit se zaprděnými čecháčky a mohli by si nádherně užívat dobrodiní multikulturní společnosti. A ti, kdo zde zůstanou, by měli pokoj od těch, kdo se za svou národnost, národ, vlast a spoluobčany stydí.
Možná je tedy naopak exodus elit a několik vln emigrací žádoucím jevem. Co kdyby třeba emigroval Jakub Janda nebo Pavel Novotný? Je jedno kam půjdou a jakým směrem, hlavně hodně daleko a nezastavovat dříve než po 3 000 km.
Takže těch několik emigračních vln bylo možná požehnáním pro Čechy, Moravany a Slezany. Jinak jsme dopadli jako Lužičtí Srbové nebo Polabští Slované. Proto v Bruselu správně odhadli, že naopak chtějí rozbít etnickou homogenitu ČR, Polska, Slovenska, Maďarska, atd. a chtějí nás sem nacpat imigranty. Jenže nás chrání naše chudoba, tedy třetinové platy oproti německým.
Další krok EK? Stejná dávka pro všechny imigranty, což v důsledku způsobí, že se nikdy neintegrují, protože budou svým okolím nenáviděni jakožto protekční spratci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elitou není pražská kavárenská elita. Stejně jako mudrcem a vzdělancem není ten, kdo má štempl z univerzity. Odborníkem není ten, koho za odborníka prohlásí Česká televize.

Odchod/exodus elit je skutečný problém. Protože odchodem a neustálou likvidací skutečných elit došlo k situaci, kdy mylně za elitu považujeme sluníčkáře, kavárníky a univerzitní skvadru, případně celebrity jejichž jedinou předností je ukázat se s hlubokým výstřihem a průsvitnou podprsenku, a celou řadu lidí lezoucích někomu z vychcanosti do zadele.

Zatím bez slepic

Když ta dnešní tzv. elita se elitou prohlásila sama a sami si doložili svá tvrzení. Něco podobného provedly univerzity v Pobaltí, kdy si navzájem citovaly své odborné články. Asi 5 univerzit v tom pokračovalo a totálně tím rozbily žebříček hodnocení vědeckých prací založený na citacích v jiných článcích. Něco podobného provedl i Martin C. Putna, který má jednu citaci svých děl a to svou vlastní, kdy v jedné své práci citoval jinou svou práci. Ale prohlásil se za čelného představitele elity národa.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

i když by to, samozřejmě, mohlo být lepší. Migranti musí pochopit, že nejsme Němci, že je tady nikdo vítat nebude. Že do Česka jedině za trest, že tady nebudou mít žádné zázemí jako v Německu, kde jsou milióny Turků. Že na nás neplatí iluze o přizpůsobení, protože máme 600 let zkušeností s cikány.

Největší zlo páchají lidé. kteří jsou ochotni imigraci z úplně odlišného prostředí tolerovat, či dokonce vítat. Jde jen o hrstku lidí, ale mají dost velký vliv, a je je dost slyšet, takže ovlivňují především to, jaký názor si dělá zahraničí. Nejhorší by bylo, kdyby převážil názor, že Češi budou brblat, ale smíří se s invazí.
Babiše nemohu zatím moc odsuzovat, manévruje docela šikovně, na to, jak je na EU hospodářsky závislý.

Zatím bez slepic

Trochu Vás opravím, protože cikáni, kteří na území ČR přicestovali od prvních výskytů ve 13. století, se postupně nakonec asimilovali za staletí. Mají veskrze česká příjmení. Pak přišel Hitler a vyvraždil je. Z asi 6000 se jich po válce vrátilo asi 500. V roce 1945 byl takový chaos, že po 3 měsíce byly otevřené hranice, kterými přicestovali cikáni z Rumunska a Maďarska. Takže jejich integrace probíhá od roku 1945 a po celou dobu se stejnými úspěchy.

Zatím bez slepic