Tomio se dočká

Autor
Štítky

Nebudu se nijak navážet do Babišovy rodiny. Snad jen povzdechnutím, k čemupak jsou člověku miliardy, když to nestačí na zdraví jeho dětí... V tomto ohledu je i druhý nejbohatší muž v republice stejně chudý jako poslední samoživitelka s nemocným dítětem. Ba ta samoživitelka je na tom možná lépe, protože její dítě nebude mít tak přímou cestu k lákadlům velkého světa... rychlá auta, povolné ženy, kokain, alkohol, hašiš... 

Nemíním se nijak vyžívat v osobní tragédii Andreje mladšího. Nechci řešit, jak moc je či není nemocný, kdy to začalo, kdo či co za to může, zda je to zaměstnaným otcem či prostě jízda do záhuby zlaté mládeže. Ať je tou hlavní hyenou novinář nebo otec -  junior je každopádně oběť. Teď na něj ještě naběhnou policajti, státní zástupci, další novináři, to se mu určitě uleví. 

Táta Andrej má každopádně první pořádnou krizi a zdá se, že ji nemůže vyhrát. Může se úspěšně bránit, může se pokusit o protiofenzívu, ale skoro stoprocentně bude muset couvnout a přijde o některé pozice. Píšu to už minimálně rok - Andrejovi nejde jen o politickou kariéru. Jde mu o veškerý jeho majetek, nejspíš i o svobodu a možná i o život. Aktuální kauza mu pomůže si to uvědomit. 

V této situaci, kdy se jedná o hlasování o vyslovení nedůvěry, kdy koaliční partner lavíruje  a každým dnes se objevují nové spekulace a informace, v této situaci má Babiš vlastně už jen zdrženlivé komunisty a pak kolegu v neštěstí s kterým demokraté nemluví (tedy mluví, když potřebují, ale pohrdají jím) Okamuru. 

Já si narozdíl od mnoha diskutujících nemyslím, že se Okamura vybarvil, když spolu s opozicí vyzval Babiše k vysvětlení. Má totiž Babišovi co vracet... Vzpomínáte po volbách? Tehdy seděl Okamura u prezidenta a po prvních vyjednáváních se už cítil být ministrem ve vládě, už dával knížecí rady a stupňoval požadavky. Ale Andrej se raději domluvil s Hamáčkem a komunisty. 

Na druhou stranu, Okamura má těch svých přesně potřebných 22 poslanců, kteří zajistí, že spolu s poslanci od ANO nemůže dojít k vyslovení nedůvěry. Na ČSSD není spoleh, ti nikdy neoplývali disciplínou při hlasování. A kdyby nedej bože si to rozmyslel Vojta Filip.... 

Okamura se vrací do role, kterou jsem mu přisoudil po volbách - jazýčku na vahách. 

Osobně bych si myslel, že dva páriové naší politické scény k sobě začínají mít stále blíže. Mají podobný program, pokud by je dál tolerovala KSČM, měli by v podstatě rozvázané ruce. Kromě toho Babiš už se u Merkelové a dalších evropanů poučil, jací drsňáci tam jsou a jak ho s chutí potopí, když budou moci. 

Zdá se, že naše současná "demokratická opozice" opět umí hlavně hysterčit a řvát. V předčasné touze zničit miliardáře se jim nejspíš podaří zkamarádit dva kohouty, kteří budou mít důvod se mstít. A budou k tomu mít dostatečný mandát. 

Navíc (já vím, že se opakuju) Babiš hraje o majetek, svobodu a možná i život. To dá celému dramatu úplně jiný drajv. 

A Tomio se své hvězdné chvilky dočká. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

souprava pro další vládnutí, kdyby se něco zvrtlo. Takový havarijní vak, kdyby něco, tak nic a kdyby nic, tak něco.
Nezvrtne.

1/ Starý Ještěr dnes pravil, že v případě vyslovení nedůvěry opět jmenuje Anďocha.
2/ Soc-prc lízalové se zcela samozřejmě budou řídit heslem KDD - každý den dobrý. Kšeftík za stovku měsíčně se dobrovolně nepouští...,
... to ani náhodou..., ... zejména když víme, že socanům může podkopnout stoličku doslova kddokoli a kdykoli..., ... a když i oni vědí, že volby budou hodně na hraně...

Zatím bez slepic

Nadějná v případě, že jsme svobodná a samostatná republika. Jenže v banku je velkej balík, obrovskej. Bojím se, že rozhodne instinkt - pud sebezáchovy AB. Ve včerejší diskusi někdo zmínil knihu S. Stevena Výbušnina, tam jsou osvědčené recepty.

Zatím bez slepic

Souhlasím s váma, už se tak začali "neveřejně" v parlamentních listech vyjadřovat socanští poslanci. Vidlák podle mě v analýze podcenil touhu po korytě a přeceňuje, že zbytek republiky kromě prahy zajímá jak Kalousek řeční na náměstí, lidi josu už unaveni, když to je co půl roku, ty výzvy "musíme do ulic" :)

Zatím bez slepic

Je ještě jeden faktor těch revolucí, počasí. Lidé nejsou naštvaní dost, aby kvůli Kalouskovi mrzli na náměstích. Těch pár nadšenců na náměstí sice přijde, ale jinak se nic nestane. To se s 4. červencem v USA nedá srovnat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O nás bez nás se nerozhodovalo naposledy při Mnichovské dohodě.
"Demokratická" opozice netrpí předčasnou, ale trvalou touhou zničit AB. Ne proto, že je miliardář, to by mu klidně odpustili, ale hraje si na "samovládu", neplní pokyny.
Ačkoliv se snažil uklidnit ministra, co přiletěl zpoza velké louže s nabídkou na jaderný balíček, buď v bloku, nebo raketách s bonusem zelených ochránců v uniformách MADE IN USA. Určitě i přidal další nabídku sankcí pro toho smělce, co by aktivně se podílel na severním proudu. No a navrch nám jistě půjčí jako správní spojenec jistě i na to, aby jsem navýšili výdaje na NATO, dolary nám natisknou, a nabídka bude jistě výhodná, zdroje jsou i lidské , říkal to i Špidla svého času.
No jenomže ten "spojenec" není jeden, a ti další mají zase svoje zájmy, a vyhovět všem fakt nezvládne ani AB.
A k tomu ti vlčáci vnitřní, co jim nejen plat poslance nestačí..........Budu kromě hyeny ještě za konspirátorku, ale i ta kniha Výbušnina se domnívám nepopisuje úplně vše, čeho byli a jsou magoři všech stran schopni.
PS: Gulena možná USA vyhostí, aby už přestal Turek tlačit blbě na spojence spojenců kvůli mordu na ambasádě, takže brzo se dočteme asi o dalším mordování.
Mapu a rozum do hrsti přátelé, a hlavně klidné nervy, a pěkný víkend doporučuji pobyt mimo Prahu.

Zatím bez slepic

Majko, stran jaderné elektrárny. V Dualogu jim tam zavolal energetik z Budějovic se sdělením, že americká firma nemá už příliš dlouho žádné reference a Rusko není kompstibilní. Drábová sdělila jindy a jinde, že nejlépe vychází Jižní Korea. Oba uvedli obdobné důvody.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusko není kompatibilní? No nevím, zatím se ukázalo, že USA štěpní materiál není kompatibilní=bezpečný (viz příklad zavezení na ukrajině, dke pak museli dokonce odstavit elektrarnu...)

A jižní korea a drábová, ta měla pouze jeden argument , který dávala jako něco božského a to termín dokončení, že ostatní mají skluz viz rusko ve finsku, ALE co dáma už neřekne a zamlčuje, že Rus nebo Číňan dává úvěr, tedy to zafinancuje a platí se až potom, což zase nedělá korea...
Drábová vstupem do politiky začala dělat to co většina, "upravovat" svoji mluvu, tak aby to neřekla špatně=kkaždý absolvent by ukázal, že lže, ALE chytře prostě řekne jenom část co se hodí, takže může vždy říci "ale já mluvila o termínech, kvalitu mají stejnou všichni nebo i lepší, ale ty termíny jsou důležitější" :D

Jakkoliv Drábovou uznávám jako odborníka, tím, že vstoupila do stoky si dokonale nas... na hlavu a začíná mluvit jako jantar, prostě ju politika začíná semlývat...

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

O to více budou USA tlačit na pilu, aby se pokusný králík ČR uvolil postavit bloky z Westinghousem a ten tak konečně získal reference. Kde jinde najde Westinghouse tak povolné sluhy jako v pražské kavárně?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

S čím? Poslední Temelín II. měl kompletně ruský projekt hardware s tím, že 80% dodaly české firmy, včetně montáže. Pouze řídící systém na to napasoval Westinghouse. Westinghouse má referenci. Elektrárnu ve Fukushimě.
Dokumentaci a údržbu k řídícímu systému následně převzala dceřiná firma ČEZ, I+C Energo. Tato firma byla následně prodána maďarskému MOL a ten ji prodal Křetínskému. Mezitím I+C Energo získalo dokumentaci a údržbu všech jaderných a většiny klasických elektráren v ČR. Strategická firma. Strategický tunel asi Romana.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je vskutku zajímavý postoj mainstremu, politologů a opozice (celé včetně pirátů). Tvrdí, krom onoho kolovrátku o trestně stíhaném politikovi v čele vlády, ač byl s tímto vědomím zvolen, že vláda v demisi nesmí nic zásadního nevratného dělat, že bezvládí zemi těžce poškozuje. Přesto všichni horují pro vyslovení nedůvěry vládě v době, kdy je EU v zásadním pohybu (brexit, migrace, gender ale i dění stran EU a jejího chrakteru) ač žádný plán jiné vlády nevzdá-li to Babiš či ANO trvající na něm jako na premiérovi ( a nevidím jediný důvod to měnit) neexistuje. Ostatně toto má na mysli Zeman, když sdělil, že jmenuje Babiše znovu a bude vládnout v demisi a dle Zemanových představ o vládě v demisi dále plně vládnout. Tedy podle mého. Mně to říká, že mainstream, ctění politologové i opozice chce odstranit Babiše i za cenu poškození ČR. Ten tlak je politický a za každou cenu. I za cenu zničení Babišova syna. Ano Majko, to má vyvolat tu Babišovu vinu. Nikoho nezajímá, nejen novináře jak sdělil Zaorálek, ale ani ty politiky - Slonkovou a Kubíka s jejich etikou a hrubým vstupem do osobnostních práv Babiše ml. si nikdo nevšímá - ani mainstream, ani politologové, ani ta opozice. Všichni zneužívají tvrzení člověka, který je chráněn psychiatrickým zásahem před sebou samým jako nezpůsobilým být i jen vyšetřován. Lékařské rozhodnutí je doslova ignorováno všemi. V údajně právním státě berou slova takto chráněného člověka zcela vážně, jakkoli, pokud by byl před soudem, a byl seznán pro takovou ochranu po výpovědi - ta by musela být vyškrtnuta. Nota bene - národní bezpečnost ohrožuje to, že tvrdí že byl unesen, či že je držen násilně. Nebo že byl na Krymu či v Moskvě. Nebo, že se vyhýbá soudu - lékařský verdikt nelékařský verdikt. A policie prý nekoná. Nu k nečinnosti, k nepředvolání Babiše jí brání lékařský verdikt. Policie ovšem musí na politický náklad přezkoumat soudním znalcem - něco, co je zjevné a tak vstoupí v jednání se švýcarskými orgány, což Zaorálek tipuje ne poměrně dlouhou dobu. To je podezření z nečinnosti policie. Jak se zachová Švajc po té, co zjišťuje z veřejných zdrojů, že oni novináři na švýcarského občana spáchali protizákonný akt a zda ho s ohledem na lékařský verdikt, který si sami mohou přezkoumat budou tolerovat je ve hvězdách.
To jsou vše důvody pro vyvolání vládní krize. A to není jasné, zda by oni novináři obstáli před žalobou dle Samkové.

Nevím jak komukoli, ale mi nepřijde, že by tomu mainstreamu, opozici a politologům vůbec šlo o nějako ČR a její postavení v EU. Naopak zdá se mi, že jim jde jen a jen o hlavu Babiše za každou cenu. A opravdu nevím, proč by tomuhle mělo ANO a Babiš podléhat. Ten tlak na rozložení vlády, ANO a odstranění jedné trestně stíhané osoby, kde já opravdu nevidím moc velkou šanci na odsouzení. A už si vlastně ani nedovedu představit, co by se dělo, pokud by byl osvobozen. Je půvabné tvrzení opozičních politiků, že Babiš jako premiér může ovlivňovat svou kauzu. Byla-li by to pravda, pak po tom, co se děje by bylo zřejmé, že kterýkoli politik by mohl za úplatu ovlivnit kauzu opačně. Ale tak to nastaveno opravdu není.

Zatím bez slepic

A kdo psal tu lékařsou zprávu? Že by nějaká paninka z ANO?

Zatím bez slepic

Tak ona "paninka" odborně kvalifikovaná je. Každopádně jistě existuje možnost přezkoumání. Z informací, jež nám přišly ze Švýcarska pak plyne, že je léčen i tamějším lékařem (nasazeny léky místo injekcí). Jistě ne ze srandy.

Zatím bez slepic

Přesně takovéto reakce se mi líbí. Docela se musím zasmát při představě Vašeho lékaře, jenž Vám něco předepíše a Vy pokaždé poběžíte za soudním znalcem, abyste si ověřil, že je to správně. Třeba proto, že bude mít rusky znějící jnéno. Jo, zřejmě pro někoho přeháním. Ale jo.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale můj zdravotní stav nesouvisí s vyšetřováním možného dotačního podvodu. Jméno té lékařky je mi ukradené, její vazba na A. Babiše a ANO již méně. Navíc nejde o to, jestli je pan A. Babiš mladší nemocný, ale jestli mu to znemožňuje výslech.

Zatím bez slepic

Ale jistě. Však jsem psal cosi o přehnání. Nicméně tak přehnané to není. Její vazba je ale přirozená. Vy byste dal také přednost někomu koho velmi dobře znáte. Zcela obecně z naprosto pochopitelných důvodů. Asi jste chytil nádchu od vlka - znají se, jsou spolu v hnutí a v politice ego kladívko jsou spiklenci a konají nezákonně. Podezření? Ne prostě fakt.
Fajn, já tomu sice říkám paranója, ale budič - koneckonců i tady panuje mínění, že co politik to dobytek držící se koryta. Také se přece podle toho jede, je vidět, že nejen pro vlka je už odbornost naprosto vedlejší. Mohu se Vás zeptat - a jste při té paranóje alespoň respektovat, že závěr té lékařky je platný, dokud nebude vyvrácen? A když takto uvažujete. Bude pro Vás posudek soudního znalce relevantní a nebude chtít další, protože Babišovy prachy, pokud potvrdí to co napsala s tou vazbou? Nebo tam už Vaše paranója sahat nebude? A lze vůbec existovat ve státě až s takovou paranójou? Jinak řečeno Vám vyhoví teprve takový posudek, který vyvrátí ten tý s vazbou na Babiše. Že ji někdo podpořil a kdo, asi nevíte a je holt taky koupen Babišem. Nu poraďte sám, jak z toho ven. Vy to zcela určitě budete vědět. - poloironie, polovážně

Zatím bez slepic

Já chodím k zubařovi co ho dobře znám, myslíte, že se musí poslat kontrola na to že učtuje co nemá?
Chodím k obvodákovy co ho dobře znám, myslíte, že zaměstnavatel b měl poslat soudního znalce, když mi už několikrát napsal nemocenskou?

P.S. Nějak jste v tom vašem teoretizování nijak nekomentoval, že ho léčí i Švýcarský doktor, mylsíte taky, že je to kriminálník co se podílí na Čapím hnízdě?

Zatím bez slepic

No protoze vas jeste nikdo nevysetruje

Zatím bez slepic

Zjevne urcena policii

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chtěl bych upozornit na článek LeaK Morální dno u vlka. V té souvislosti byc se i vyjádřil k tomuto komentu vlka:
"Nebudu zakrývat, že jeho obsah, vlastně pouze úplný konec, který mne velmi mrzí. Z mnoha důvodů . Nejvíce proto, že zaměňuje příčinu a následek a dnem má být zlomený nehet , ačkoli máme co do činění se zlomenou páteří. Tou páteří myslím to, co OLAF posoudil jako dotační podvod a co šetří policie. Pro mne osobně je morálním dnem, že republiku reprezentuje člověk, který je důvodně šetřen kvůli dotačnímu podvodu."

Vlk trvale tvdí, že OLAF zjistil či posoudil něco jako dotační podvod. Nikoli. OLAF vyslovil oprávněně podezření z dotačního podvodu. A to na základě znění zákonů v jiných zemích EU – většiny. Nemůže jinak, není soudem. O vině může rozhodnout jen a jen český soud, nikdo jiný.
Státní zástupci i soudci si dlouhodobě stěžují na znění zákonů, které jim ztěžuje prosazení práva a ulehčuje pozici žalovaným.
Znovu pro srozumitelnost uvedu oč principielně jde. Právě v inkriminované době u nás zákon umožňoval přístup k dotacím anonymním akciovkám. Nikde jinde v EU to nenajdete. Nebo zákon stran korunových dluhopisů byl napsán tak, že si podnikatelé mohli ony dluhopisy sami vydat a sami koupit. Prostě zákon jim to umožnil. Soudci i státní zastupitelé mohou soudit a postupovat jen na základě porušení zákona. Ony dluhopisy byly Babišovi vyčítány svého času obdobně.
Mimochodem týká se to i H-Systému. Proto OLAF vyvíjí tlak na EK, aby se sjednotilo znění zákonů v celé EU zejména a právě v oblasti trestního práva.
To je i důvod, proč si myslím, že šance na odsouzení Babiše je opravdu malá.
Je pro mne půvabné, když někdo, kdo má na oněch zákonech podíl, řve jako pominutý o trestně stíhaném, když obrovský podíl takto obviněných byl osvobozen. Upozornil na to jak jinak zloduch Zeman. Mj pak se takový Kalousek prsí tím, že byl prošetřován ale nikdy nebyl obviněn.

Zatím bez slepic

Potvrzuje to, co ví nebo tuší většina z nás. Zákony šité na míru si dovolil využít někdo, pro koho nabyly určeny.
Anebo nezaplatil desátek při jejich protlačování skrz pravicový parlament.
Ostatně proto šel Anďoch do politiky, pokud se nemýlím.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Přesně tak.
Tohle bylo zadání celé sametové,vlastně,prosadit USA systém veškeré moci,několik boháčů,ostatní chuďasi.
To že nemusí platit desátek,navíc některé přímo odpojil od státního cecíku,tak si znepřátelil mnoho povalečů.
Co je neskutečné,nemáme politika s čistým štítem,svědomím,potom to takhle dopadá.

Zatím bez slepic

Pan Alex mne předběhnul, chtěla jsem právě dát odkaz na tenhle článek, který je výborný. Vlk sice jako "velký demokrat" úvodem píše, že dá prostor i tomuto sdělení, ale nevydržel a dole už cupoval - připadal mi jako vzteklý ratlík. Ale znovu se mi potvrzuje, že řečené - pokud se mu hodí, bere jako fakta a na tom staví svoje neoblomná stanoviska.
Mimochodem, piráti již zas žalují do Bruselu, to je partička!

Zatím bez slepic

K domu dotačnímu podvodu, teda jak tvrdí vlk, že to OLAF posoudil, jako dotační podvod:
Pro udělení dotace byla rozhodující velikost firmy a proto ještě před žádostí o dotaci došlo od Agrofertu k oddělení firmy "potřebné" velikosti. A teď jde o to, zdali se prokáže (u soudu - OLAF tohle už nezajímá), že to oddělení bylo účelové, bylo na oko, že nebylo úplné atd ... Tohle se ale bude prokazovat velmi těžko. To jen na doplnění.
No, za to vlk má přece jasno, koblihové!
PS.: Jako pražská firma jsme v minulosti většinou nemohli žádat o evropské dotace, neboť Praha je z podpor EU téměř trvale vyjmuta. Ale hoši z Czechinvestu nám otevřeně radili: založte si dceřinou firmu mimo Prahu, nejlépe v Ostravě, nebo v Ústí, počkejte 2 roky, aby měla finanční historii - a žádejte. Dělá to tak prý celá řada firem. Tak kurňa je tohle dotační podvod, nebo ne?

Zatím bez slepic

Nikdo se tím zabývat nebude, dokud nevlezete do politiky. A pokud budete úspěšný, začnete vadit. Bude se hledat nějaké kompro. Pak Vás čeká udání, které nelze odložit, ale musí se prošetřit. Stanete se osobou obviněnou - trestně stíhanou. Bude zdůrazněna nemorálnost takového počínání, následuje podezření z podvodu. Masáž, že to podvod je. Mezi námi je. Ale prokázat to není možné. Nu a masáž úměrná míře se kterou nějak vadíte. Že se nikdo nezamyslí, že je z tohoto typu souzen defacto vlastně v podnikatelské sféře jen ten Babiš a na udání konkrétního strážce morálky v jediném případě Babiše a pro jistotu na všechna místa, kam udat lze.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, může se to stát i mimo politiku, konkurenční firmy už dávno nehrajou spolu na férovku. V devadesátkách mnohdy stačilo i jen si podat ruce. Kdeže loňské sněhy jsou.

Zatím bez slepic

Asi pravdu máte. Znám případ, kdy svého zaměstnavatele udal propuštěný zaměstnanec. Šlo o to, že nesplňoval podmínky v tuhlářské dílně. Hygiena práce.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si v tomto kontextu vzpomenu vždycky na Sobotkův byt z poslaneckých náhrad. Také byly určeny na konkrétní věc - a koupě nemovitostí jí nebyla. Dokonce byly svého času snad i nezdaňované. V etické rovině nevidím rozdíl mezi Čapím hnízdem a tímto. Ale Sobotka je pro někoho holt nejlepčejší a nejslušnější a nejcharakternější premiér v dějinách všehomíra...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mno.... o zivot hrame vsetci :D ..a zatial to nik neprezil, nahovno hra :D
majetok??.. AB aktualne nevlastni nic, vsetko ma nejaky zverenecky fond, to si myslim , ze ma AB uz davno poriuesene a dost dokladne. Mal a ma kopec casu na zmluvy, prevody legal artis ... :)
sloboda?? .. co ja viem?? za 50melko co sa vratilo a pri dostatocnom mnozstve popola na hlavu pred pripadnym sudom podopretym skvelym pravnikom za nejakych 50melko :D ... mozno podmienka ... ak vobec :D Vsak tam mate tradiciu kupy bytu za poslanecke nahrady (Gross) a ine odklananie :D a vsetci su v klidku :D
Takze ac s Vidlakom takmer suhlasim, tak v tomto pripade je to velmi dramaticke. Okamura robi veletoce, Hradny pan ma vsetkych u "zadele" .... a CSSD si vybrala time out tyzden :D :D :D to ma pobavilo najviac.
Skor si myslim, ze v nejake pravnej kancelarii si brusia ceruzky na novinarov, co ofiko dusevne nemocneho rozmaznu na sieti. To je aj podla mna trestne ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Docela zajímavý rozhovor. Tazatel se hrozně moc snaží a ten lékař ne a ne cuknout...
https://www.novinky.cz/domaci/489302-schizofrenici-se-boji-pronasledova…

...Obě nemoci v jedné rodině nejsou divné... Injekce jsou účinnější... ...člověk může fungovat ve společnosti... ...doprovázející odoba nemusí mít odborné vzdělání.... (mimochodem, inkludované schizofreniky na školách také provázejí neodborní asistenti, stejné platí u kantorů... ...pomáhá zaměstnat.... ...stres je jedním ze spouštěčů... Tedy všechno zo, co označil za hyenismus včera v dualogu Vlk.... Už vidím zen klid a tespekt, jež by syn i dcera měli od novinářů, kdyby zůstali v čechách. Slonková zo předvedla.

Zatím bez slepic

Omlouvám se za hotentotštinu, patlal jsem to na tabletu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedělám si o Tomiovi Okamurovi ani Andreji Babišovi iluze, ale neshledávám je nijak horšími než současné politiky ČSSD. Ve volbách jsme vybrali reálného člověka a nikoliv anděla. Alex výše píše, že Kalousek vyřvává, jak byl vyšetřován, ale nikdy obviněn. Což jen ukazuje na fakt, že měl a má moc dobré krytí. při stavu českého soudnictví, kdy soudce připouští nebo nepřipouští důkazy podle svého uvážení, lze provádět cokoliv a odsoudit kohokoliv, i Kalouska. Soud dospěl k názoru, že ... O nějakou spravedlnost, dodržování zákonů nebo obyčejné ohledy na lidi v české justici už dávno nejde. Stav je naprosto katastrofální a většina soudců soudí podle toho, jak se zrovna vyspí. Právo zde dostává důkladně na frak. Kalousek se tedy jen ohání tím, že nebyla vůle jej poslat do vězení, jinak by už byl dávno odsouzený jako David Rath.

Politická situace s Andrejem Babišem ukazuje jen jedno. Odkopou se všichni, kdo chtějí Andreje Babiše zničit. Cítí šanci, ale posuzují ji špatně a stejně tak špatně i dopadnou. Až příště proevropská demokratická opozice svolá protesty na náměstí, přijde ještě méně lidí než dnes.
Andrej Babiš může v nejhorším případě odstoupit a vládu povede někdo jemu věrný. Pravděpodobnější je, že zůstane premiérem. Nyní si AB uvědomuje, že nějaké dohody s opozicí (TOP09, ODS, KDU-ČSL, atd.) uzavírat nemůže, jsou mu k ničemu stejně jako Sobotkovi podpora od Junckera a v EK a EP.
Celá kauza vyšumí a možná se T. Okamura dostane do vlády. AB podle mě jen čeká, aby opozice skutečně shodila jeho vládu a pak mohl říci, že byl ke spolupráci s T. Okamurou donucen okolnostmi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, je možné, že Vaše interpretace může být pravdivá. Myslím stran té nevůle soudců. Je to asi úhel pohledu a nějak vstřebané informace. Já za tu dobu vstřebal několikeré konference státních zastupitelů, soudců a advokátů, kde si opravdu dlouhodobě stěžovali na znění zákonů. Je to mé subjektivní vnímání skutečností.
Mně spíše zaráží ta neustálá moralizace, kdy se nikdo třeba neopomine zmínit, že nepokládá třeba toho Babiše za čistého. Ne, neodsuzuji, ale člověku je to vlastní. Z axiomu, že ani dva lidé na zemi se nedohodnou na všem, lze vyvodit poměrně reálný závěr, že dar myšlení a rozumu nám sice dává možnost dohodnout se, ale i vzájemně se pobít včet sebezkázy lidstva jako celu. Že tedy nakonec to, jak jako lidstvo dopadneme je vlastně 50 na 50. Udivuje mne dnes už pláč nad nespravedlností - protekce, dítka z chudoby, atd, atd. Bylo je a bude. Kontakty jsou v mezích morálky ale protekce už ne. Jen ještě, kde je ta hranice. Ne, nechci nijak karcerovat, byla doba kdy mně to trápilo, dnes to považuji opravdu za běžnou součást lidské společnosti. Ach, jo, už jsem se zase rozkecal.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi,
česká justice je poslušným slouhou jiných. Když bylo zapotřebí u premiéra Nečase, důkazy se nepřipustily. Když bylo zapotřebí u Ratha, nelegální odposlechy najednou nevadily. Nechci moralizovat, lidé si jsou rovní leda v bruselských směrnicích, ale ta nespravedlnost v české justici existuje.
No nic, nezměním to a už ani nechci. Je mně to lhostejné. I jestli AB zůstane nebo nezůstane premiérem.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otupují lidi (možná shcálně?), ale jeslti před 5 lety byl lid na ulici a někdo ze známých mi něco říkal, tak jsem poslouchal, teď už hrubě odpovídám, "jasně zase za demokracii, už mě stím neotravuj, nemám čas poslouchat kdo má zase bebínko" a když jsem nesouhlasil před 5 lety tak měl sílu vyvětlovcat, dnes už mlčí, protože sám si uvědomuje, že už lidi mají odpor k těm na ulici... Poslední zemanovské volby ukázali, že lidi "pražská elita" užý lidi nasírá...

P.S. A ten Hilšner co založil dle zákona uskupení aby dostal prachy, no tak dal krásnou ukázku, že Babiš měl pravdu "kradů všichni" i ti co nadávaj Babišovi že kradne :D

Zatím bez slepic

Pražská kavárna přespříliš napíná trpělivost lidí. Neustálé burcování k ničemu nevede, nakonec na další demonstrace bude chodit Kalousek a Langšádlová sami. Jsem zvědavý na 17. listopad, ale odhaduji, že k žádné nové revoluci nedojde.

Zatím bez slepic

Tak se pozná kvalitní novinář nebo politilog, zda se potvrdí jeho predikce. To je možné jen v případě, že člověk skutečně hledá pravdu. Vidlákovi gratuluji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babišovy děti se nudí a je třeba je nějak zaměstnat. Čapí hnízdo není ani velké, ani malé na to, aby posloužilo účelu. Na něm se mohou dobře učit, jak vést podnik a jak hospodařit.

Převedl tedy firmu na ně, samozřejmě se všemi majetkovými právy.
To by jako důvod mělo stačit. Těžko může důvodem převodu skutečnost, že firma dostane poměrně malou dotaci vzhledem k nákladům, které byly nutné. Aby byl uznán trestný čin, musí být prokázán úmysl a to v tomto případě půjde těžko.
Po čase otec zjistil, že dětem se nedaří. Firma se rychle zadlužila 30 milióny korun, takže nezbylo, než firmu znovu začlenit do Agrofertu. Také logický postup.
Aby původní malá firma, která o dotaci žádala, prokázala dobrou vůli. dotaci vrátila.

Naše soudy dokáží všelijaké kousky, ale z hlediska spravedlnosti se o podvod nejedná.

Zatím bez slepic

A poctivý plátce televizní daně. Nic o Kalouskovi a Němcové v tomto smyslu vysíláno nebylo.
Budu si stěžovat ! Je také možné, že mě chcete uvést v omyl. V tom případě vás prásknu !

Zatím bez slepic

Já zase názor "normálních lidí" v TV neslyšel, kde bylo vysíláno i něco jiného než kalousek a spol? Nějak jsem to nikde neviděl, když pominu Baradov TV :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě chvíli bude ta novinářská a opoziční pakáž prudit a budeme mít Babiše za hrdinu a provolávat mu neskonalou slávu.

Zatím bez slepic

Snad konečně Babiš pochopí, že lísat se k nim je zbytečné. Chce-li mít od nich klid, můsí je trochu přirazit do kouta, tak schválně, jestli na seznam.cz už chystá kontrolu cesťáků a firemních aut, a pod......

Zatím bez slepic

Babiš rozhodně nebude nějaký měkota s hlavou v oblacích, určitě měl a má ostré lokty, umí dělat pragmatické lumpárny, jít těsně u hrany a těsně za hranou zákon, jinak by se nedopracoval tam, kde je.
Uvidíme, jestli má Babiš "koule" jít s nima (nadnárodní svoloč vyfutrovaná nekonečnými penězi a tajnými službami) do křížku. To je jiná liga.
Pokud selže, tak pán Bůh s námi. Pokud se jim postaví, má moji plnou podporu a úctu.

Zatím bez slepic

Admirále, má podpora Vašemu příspěvku. Babiš byl zvolen ne protože je světec, ale pro tu naději že …. Neselže-li (ale pozor, co to znamená - protože dříve či později v politice "selže" každý ve zcela určitém slova smyslu - jakkoli se zdá i podle voleb Zemana, že mu ti lovci bez skrupulí nejspíše politický život nahoře prodlouží), ano pak klobouk dolů. Ještě tu řeknu jinou kacířskou myšlenku. U Ratha jsem věděl, že bere už jako šéf lékařské komory, ale bral jsem ho jako ministra zdravotnictví už jen pro tu záchranu VZP a tomu, že na to měl to zdravotnictví řídit - ergo kladívko pro mne raději ten, kdo umí řídit - než nějaký svatý neschopa.

Zatím bez slepic

Úctu - prosím
ale jakou podporu si představujete ??

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, zaujala mne ta Samková v nadpise. Četl jsem někdejší odkaz Asfaltového holuba na Samkovou, která by Slonkovou s Kubíkem usoudila. No jo, ale jsme zase u toho znění zákonů. Zatímco Švýcaři mají ten zákon o tajném natáčení a jasné 3-6 let pro naše hrdinné novináře, ti u nás mají své právní rozbory, ktertvrdí, že vše je v souladu – zejména s par.88, odst 2. OZ. Následuje celá část OZ stran soukromí OZ. Posuďte si každý sám, zda by to bylo jednoduché jak v tom Švajcu.

Podoba a soukromí
§ 84
Zachytit jakýmkoli způsobem podobu člověka tak, aby podle zobrazení bylo možné určit jeho totožnost, je možné jen s jeho svolením.
§ 85
(1) Rozšiřovat podobu člověka je možné jen s jeho svolením.
(2) Svolí-li někdo k zobrazení své podoby za okolností, z nichž je zřejmé, že bude šířeno, platí, že svoluje i k jeho rozmnožování a rozšiřování obvyklým způsobem, jak je mohl vzhledem k okolnostem rozumně předpokládat.
§ 86
Nikdo nesmí zasáhnout do soukromí jiného, nemá-li k tomu zákonný důvod. Zejména nelze bez svolení člověka narušit jeho soukromé prostory, sledovat jeho soukromý život nebo pořizovat o tom zvukový nebo obrazový záznam, využívat takové či jiné záznamy pořízené o soukromém životě člověka třetí osobou, nebo takové záznamy o jeho soukromém životě šířit. Ve stejném rozsahu jsou chráněny i soukromé písemnosti osobní povahy.
§ 87
(1) Kdo svolil k použití písemnosti osobní povahy, podobizny nebo zvukového či obrazového záznamu týkajícího se člověka nebo jeho projevů osobní povahy, může svolení odvolat, třebaže je udělil na určitou dobu.
(2) Bylo-li svolení udělené na určitou dobu odvoláno, aniž to odůvodňuje podstatná změna okolností nebo jiný rozumný důvod, nahradí odvolávající škodu z toho vzniklou osobě, které svolení udělil.
§ 88
(1) Svolení není třeba, pokud se podobizna nebo zvukový či obrazový záznam pořídí nebo použijí k výkonu nebo ochraně jiných práv nebo právem chráněných zájmů jiných osob.
(2) Svolení není třeba ani v případě, když se podobizna, písemnost osobní povahy nebo zvukový či obrazový záznam pořídí nebo použijí na základě zákona k úřednímu účelu nebo v případě, že někdo veřejně vystoupí v záležitosti veřejného zájmu.
§ 89
Podobizna nebo zvukový či obrazový záznam se mohou bez svolení člověka také pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též k vědeckému nebo uměleckému účelu a pro tiskové, rozhlasové, televizní nebo obdobné zpravodajství.
§ 90
Zákonný důvod k zásahu do soukromí jiného nebo k použití jeho podobizny, písemnosti osobní povahy nebo zvukového či obrazového záznamu nesmí být využit nepřiměřeným způsobem v rozporu s oprávněnými zájmy člověka.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co kdyby byla (jako že asi nebude) ve Švajcech politická vůle a Švýcaři žádali vydání Slomkové za spáchání trestného činu na svém území? :-)

Babiš by jí mohl velkoryse posílat do švýcarského krimu mražené koblihy.

Zatím bez slepic