Nic

Autor

Jak je to dlouho, co přišli Slonková s Kubíkem s tou výbušnou reportáží o tom, jak Babiš odsunul svého synka proti své vůli na Krym? Tři týdny? Pak byly nějaké ty demonstrace, které se svezly se sedmnáctým listopadem a pak už bylo ticho. Ještě se demonstrovalo o týden později, ale už se zlomkem lidí a od té doby je ticho. 

Podobný pocit mám z incidentu v Kerčské úžině a z akce našich vojáčků v Afghanistánu. Nejprv e velké haló a za pár krátký dní už bylo ticho. Žádná demonstrace ani manifestace. Nic. 

Někteří reportéři se ještě pokoušejí probudit zájem různými dalšími informacemi, například teď dokládjí Babišovu vi nu dalším mailem a rozhovorem s jeho ukrajinskou přítelkyní.. ale síla této informace už je v podstatě nulová. Stejně tak, jakmile prosáklo, že Rusové na ukrajinských lodích zajali agenty tajnéí služby, je najednou ticho po pěšině. Z celé anabáze vyčnívá pouze bývalý kandidát na prezidenta Fišer, který prohlásil, že  v diplomacii je nejlépe jednat a vedle mít položenou nabitou pistoli. Ani sám neví, jak přesně se trefil. Přesně tohle dělá Putin už deset let. 

Zkrátka je ticho. Pár profesionálních aktivistů ještě plní svoje blogy výzvami, ale jinak se neděje vůbec nic. Žádené demonstrace, žádné protesty. Nic. 

Úplně se vnucuje myšlenka, nakolik to ti demonstranti mysleli vážně... Babiši odstup. šibenici na tebe... transparenty, pískání, řečníci.. Babiši odstup, nemáš naši důvěru. 

A Babiš neodstoupil. 

Co bylo pak? Nic. 

Tisíce lidí vyšly do ulic, v Praze to bylo možná i deset tisíc lidí. Možná dokonce i víc. Pískali, vyjádřili svůj názor... a nic se nezměnilo. Vláda je tu pořád, oligarcha je pevně v sedle. Všechno zůstalo při starém. Kdo pokračoval v protestech? Nikdo. Par fejsbůkových statutů, které nic nestojí, ale jinak ticho po pěšině. 

Kde jsou ti všichni, co požadovali odstoupení premiéra oligarchy? Kde jsou ty desítky tisíc lidí, kteří pískali, zpívali a vyjadřovali svůj pevný postoj, že Babiš nepatří mezi slušné lidi a měl by z politiky odejít? 

Jednou vzkypěly emoce. Jednou se podařilo udeřit na tu správnou strunu, ale už o týden později bylo vlastně po všem. Takhle se dělá revoluce? To je občanský protest? Z něčeho takového má padnout vláda? 

Pořád čekám, kde jsou ty davy nespokojených pražáků, kterých je údajně tak straně moc. Kde jsou? Kde protestují a demonstrují? Proč se vzdávají tak rychle?

Nebo je to jinak? Prostě jim média zahrála na emoce a jiné nízké pudy a tak šli? A jakmile nastoupily všední starosti a adrenalin vyprchal, tak se ukázalo, že jim ten Babiš a jeho oligarchická vláda nestojí  za námahu? Jak jim mám jako běžný televizní konzument věřit jejich upřímnost a boj za demokracii, když nejsou schopni stát na Václaváku pár měsíců a bojovat za svojí pravdu? 

Vidlácky bych řekl, že jsou to jen emoce. Davová psychóza jednoho okamžiku vybuzená médii a pllacenými rozeštvávači. A jak dojde na normální život, najednou se s Babišem dá docela dobře žít. Najednou jsou ta ruská témata jen snůška keců kvůli kterým nestojí za to mrznout venku. Zůstávají jen ti placení z US Embasy a dalších zdrojů. Normální člověk byť antiBabišovec a antiZeman jaksi chybí. Celé ty prostesty tak nějak ztrácejí punc legitimity.  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Když jsem zaslechl onoho Fišera samolibě řečnit o Krymu ze senátorských výšin a uvědomil jsem si že taky mohl být i prezidentem a rozdávat tato moudra z tohoto postu, tak jsem poděkoval osudu, že zařídil Zemana. Pokud si volíme lidi tohoto podřadného typu, nemůžeme se divit, že jsme celkově ve sračkách..
Organizace protestů z vyhřáté kavárny se jaksi nezdařila. Protestní předvoj zakopl o přírodní nástrahy. Opět se ukázalo jak velcí jsou nepřátelé pokroku jaro, léto podzim a hlavně ta zima.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kde jsou ti lidé, ptáte se? Pracují v Babišových podnicích, co jiného....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
To ticho může být nebezpečné.
Jak už jsem napsal včera,musí se to podařit podle jejich přání.
Už je tolik zbraní všeho možného kolem Ruských hranic,že se jen čeká na v hodný okamžik,snad nám nepokazí vánoce.
Babišovo Čápí hnízdo pokračuje dál,kavárna jen tak rychle nesloží zbraně a jak píše věštec o Fišerovi,senát v tomto složení,jim rád pomůže

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zavítal jsem ke konkurenci na HP:
https://hlidacipes.org/orban-veze-babisovi-prijemny-vzkaz-kauzy-jako-ca…
Vidláku, proč nepíšete tak procítěné patetické články - když jsem si přečetl to o té "touze o svobodě" slza mi skanula. Nešťastní maďarští novináři, nešťastní maďarští liberální demokraté.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jen připomenutí - slovenský ministr zahraničí Lajčák skutečně "splnil slib", že odstoupí, nebude-li schválen přístup Slovenska ke Globálnímu paktu. Parlament se pochlapil a neschválil a Lajčák podal demisi. Jsem zvědavá, co bude následovat, je to Sorošův chlapec a na tvorbě paktu se silně podílel. Jestli "Slušné Slovensko" vyrazí do ulic? Do stejné sorty patří i ten náš pinocchio Petříček, ovšem zdaleka nedosahuje úrovně Lajčáka. Taky je mi záhadou, proč ho Fico ve vládě /a následně Pellegrini/ tak držel. Asi příkazem.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

U Petříčka stačí sledovat jeho mimiku, když odpovídá novinářům. Zčervená a je hodně křečovitý, působí na mne, že se hodně bojí, že řekne něco šparně. Fakt skvělý sebevědomý ministr zahraničí.Nic je u nás i kolem Globálního paktu, slovenský Parlament s jeho odmítnutím zároveň požádal vládu, aby odstoupila z procesu přijímání dokumentu. Ono těch dokumentů o migraci je asi devět. Slovenská alternativa řeší, že pokud do Marakéše někdo pojede a podepíše i jen vstupní listinu, bude to znamenat přijetí, takže by tam za vládu neměl jet nikdo. Je to už za jedenáct dní a u nás je ticho.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lajcak je diplomat profik. Studovany, cely zivot robi v politike.
Ergo - Sorosa by som tu neplietol - v tomto. Fico chcel mat kvalit na tomto poste a ten chlap ju proste splna.
Soros je len trosku mozno namoceny v napade a tvorbe onej deklaracie. A co mi zatial unika, preco sa nik z novinarov nepyta, preco t olajcak pripravoval, komu o tom zvestoval, a co tym ak predseda VZ OSN chcel akoze dosiahnut.
To je to co mu vytyka Sulik(SaS), ze sedel na dvoch stolickach. Opat chyba v komunikacii medzi ministrom a premierom.
Lajcak nieco vypracoval, vsetci mu to otrepali o hlavu, a kedze je profik - jedina cesta ako z toho so ctou von, je odstupit. takto mu zostava vela moznosti na lavirovanie.

Zatím bez slepic

Zvedavec.
Lajčák může být studovaný,znalý zahraniční politiky,ale jakou zastává linii a to je problém.
Už je to snad dva roky,co ho snad Soros tlačil do OSN,jak víme jsou to velicí přátelé.
A právě to je ten problém,Lajčák je zastáncem migrační politiky OSN,Marakeše,Istanbulské úmluvy.

Zatím bez slepic

Lajčák sa narodil 20. maca 1963.
Študoval jeden rok právo na UK v Bratislave, neskôr vyštudoval medzinárodné vzťahy a diplomaciu na Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov.
Študoval aj v Európskom Centre pre bezpečnostné štúdie G. Marshalla v Garmisch-Partenkirchene (Nemecko)

Od roku 1983 bol členom KSČ.
V r. 1988 (ako 25 ročný!) začal pracovať na česko-slovenskom ministerstve zahraničia.
Medzi r. 1991 a 1993 pracoval na veľvyslanectve v Moskve, najprv na česko-slovenskom, neskôr slovenskom.
Medzi r. 1993 a 1994 bol šéfom kabinetu slovenského ministerstva zahraničia.
V r. 1994 a 1998 bol slovenským veľvyslancom v Japonsku.
Medzi r. 2001 a 2005 podobnú funkciu zastával i vo vtedajšej Juhoslávii (Srbsku a Čiernej Hore od roku 2003), Albánsku a Macedónsku.

Od r. 2007 zastával funkciu vysokého predstaviteľa pre Bosnu a Hercegovinu.
V r. 2007 mu najväčší bosniansko-srbský denník Nezavisne novine udelil ocenenie Osobnosť roka. O takmer dva týždne neskôr mu titul Osobnosť roka udelil aj denník bosnianskych Moslimov Dnevni Avaz.

V r. 2009 bol vymenovaný za ministra zahraničných vecí SR
V r. 2010. bol vymenovaný za výkonného riaditeľa diplomatických zborov pre Rusko, Východné partnerstvo a západný Balkán.
Od r. 2011 bol generálnym riaditeľom Európskej služby pre vonkajšiu činnosť pre Európu a strednú Áziu.
V r. 2016 sa uchádzal o funkciu generálneho tajomníka OSN.
V r. 2017 bol zvolený za predsedu 72. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. Na jeden rok.

„Tri roky vediem bitky a hádky aj na európskej pôde, nechávam si nadávať za niečo, o čom som hlboko presvedčený, že naša pozícia je správna,“ povedal minister Lajčák minulý týždeň na tlačovej besede pri obhajobe podpísania Globálneho paktu OSN pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu.

Šiesteho decembra sa má v marockom Marrákeši podpisovať Globálny pakt OSN pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu (GCM). V tomto 34-stránkovom dokumente, v ktorom nájdeme 87-krát slová ako „zaväzujeme sa“ alebo „povinnosť“, sú aj formulácie ako napríklad záväzok „integrovať migráciu do plánovania rozvoja a sektorových politík na miestnej, národnej, regionálnej a globálnej úrovni“. Aby sa nezabudlo, väčšia časť prípravy dokumentu prebehla počas pôsobenia ministra Lajčáka v jeho čele, a takisto v tom čase bola zverejnená aj konečná podoba textu, v úvode ktorého je jeho podpis a poďakovanie zainteresovaným stranám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlak stale je to rovnako a historia to potvrdzuje - revolucia zdola neexistuje. Vzdy t musi niekto financovat.
Ked sa v Kyjeve zacali demonstracie a nebrali konca kraja, dokonca demonstranti dlhodobo stanovali pytal som sa na viacerych diskusiach ci niekto vie, kto to cele financuje? Ved aj ti demonstranti musia niec zrat. Nikto z nich nema rodinu ktoru musi zivit? Vsetci su tak tazko za vodou ze nemusia chodit do prace? odpoved som samozrejme nikdy nedostal a vlastne ta vyplavala napovrch s kolacikmi od Nulandovej.
Takze v Cesku je to narovnako, ak to niekto naozaj zafinancuje bude zle.

Zatím bez slepic

Pro PL.
Přesně.
Stojí to hodně dolarů,že je Fed nestačí tisknou.
Jak jsem někde četl i tu Francouskou podporovali nosatí.
Lenina to samé,jenže to byla půjčka od Rokefelerů a Roschildů,kterou mělo Rusko splatit odevzdáním Krymu nosatým.
Někde jsem četl,že Rusko mělo i další půjčky od nosatých,který to nechtěli splatit ani zlatem,ale jen pšenicí,proto prý vznikl hladomor v Rusku.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

tehdy neúroda nejen v SSSR, nýbrž i jinde.
A žrát chtěli všichni..., drze...

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někde v minulejch dvou měsících byl na PL (snad si to pamatuju správně) článek o Řecku.

Bylo to o řeckém dluhu a ten ekonom v jedné větě poznamenal, že moderní Řecko už se státním dluhem vzniklo, protože na revoluci dostalo půjčku od bankéřů na revoluci/odtržení.

To o tom Rusku jsem četl na zvědavci.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někde v minulejch dvou měsících byl na PL (snad si to pamatuju správně) článek o Řecku.

Bylo to o řeckém dluhu a ten ekonom v jedné větě poznamenal, že moderní Řecko už se státním dluhem vzniklo, protože na revoluci dostalo půjčku od bankéřů na revoluci/odtržení.

To o tom Rusku jsem četl na zvědavci.

Zatím bez slepic

To platilo odjakživa, koukněte se na níže uvedený odkaz, blok "Slovenská samostatnost", poslední odstavec.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Imrich_Karva%C5%A1

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ukrajinští museli stanovat celou zimu na Majdanu, než se puč povedl. Naši si možná počkají na jaro, moc dobře vědí , že boj o moc je účinnější se stoupající teplotou. Nehrozí rýma, kašel ani chřipka. To se pak bojuje s větší chutí.

Zatím bez slepic