Začíná to být úplně jedno

Autor

V noci se v OSN odsouhlasil globální pakt o uprchlících. Česká republika byla pro. Proti byly USA a Maďarsko. 

Pozor! tohle není ten slavný pakt o migraci. Tohle je pakt o uprchlících. To je totiž něco úplně jiného...

Zhruba toto nám dnes už ud rána omílají o hlavu všechny deníky a televize. Zatímco ten pakt o migraci ČR ústy svého premiéra odmítá, tento druhý (sice bez úst premiéra) podporuje. 

Mimochodem... slyšeli jste o tomto paktu někdy? Mluví se o tom migračním, ale o uprchlickém nebyl nikde ani řádek. 

A tak je to vlastně jedno. Pakty nepakty, ono se to vždycky někde schválí. Když se zveden odpor proti jednomu, udělá se nějaký jiný a schválí se potichu někde stranou. A pokud to vyjde najevo, nevadí... udělá se zase nějaký jiný. Tu a tam se to podepíše, novináři to chápou a informace budou filtrovat nebo je vůbec "nenajdou".  Vyjde to najevo, až to naši vaši zástupci už dávno podepíšou. 

Teď se to podepsalo, teď se možná něco dozvíme.  Kdybych byl TOPka, byl by to třeskutý materiál na kampaň proti Babišovi. Ale na sdruhou stranu, kdybych byl TOPka, byl bych také pro.  Ovšem Okamura má šanci ukázat, že není tlučhuba, jak si to o něm vidlácky myslím. Má na Babiše páku jako sviňa. Tak schválně jestli ji dokáže využít.  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

"Češi chtějí mít svého Orbána."

Ano je to tak, a nevím, nevím, zda se Babiš do této role napasuje. Spíš bych řekl, že nenapasuje, není stvořená pro něj. Připravoval se ne takové to managerské "ucpávání děr" přes odpor odstavovaných od penězovodů, Tohle, co se tu nyní hraje je jiný level.
Ale žádný "Orbán" s vybudovaným potřebným zázemím není vidět.

Na druhou stranu, Orbán také často musel takticky ustoupit o krok, aby pak mohl vykročit znovu vpřed.

Zatím bez slepic

Teď jen poznat, kdy jde o taktiku a kdy o podraz... Každopádně podle mě bude pro AB ještě víc zraňující, když bude příliš často a příliš okatě hrát tu hru na "já jsem tvrdý protimigrant, ale ti mí europoslanci si dělají co chtějí... ...ale musel jsem ustoupit koaličnímu partnerovi..."
To mu u voličů srazí kolena. Že bude buď za slabocha co nemá věci v rukách, nebo za křiváka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady níže v odkazu je celkem přehledně vysvětlen rozdíl mezi těmi dvěma globálními pakty. Kdo si komunisty ekluje, prosím zkuste se zapřít.
Schválně, proč je těch paktů, rezolucí.... najednou ke schvalování tolik, a plete se to všem....?
Stejně nakonec bude platit, že kdo podepsal jedno souhlasí se vším, a nebo se za všechny státy EU rovnou "právně nezávazně" se upíše ke všemu za nás úředník z EU a vymalováno, i na kvóty jinak dojde.

Tento týden v po. a st. jde o tyto dva globální pakty:
-o "uprchlících". už schválený v OSN v pondělí
-o "migraci", kde AB hubou sic nesouhlasí, ale Petříček prý do středy ještě nekonal a konat asi nebude...

Tak uvidíme, kolik máme tlučhubů už ve středu. protože ne co kdo říká, ale co kdo koná a i nekonání je v politice "čin"!

No v květnu bude první šance, za to vše naše politické subjekty a osoby volebně - voličsky "ocenit"!

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Ondracek-KSCM…

Zatím bez slepic

V tomto odkazu to je, http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P8-…
Jedná se o usnesení EP z 18.4. letos o pokroku v iniciativě glob.paktů OSN o bezp., řízené a legál.migraci a o uprchlících. Bod B - "vzhledem k tomu, že na vrcholné schůzce OSN pro uprchlíky a migranty, která se uskutečnila na Valném shromáždění v N. Y. dne 19. září 2016, členské státy OSN jednomyslně přijaly "N.Y. deklaraci pro uprchlíky a migranty", na jejímž základě byly zahájeny dva samostatné, oddělené a nezávislé - třebaže ve své podstatě související - procesy, a to s výhledem na přijetí globálního paktu o uprchlících v r. 2018 a globálního paktu o bezp., řízené a legál. migraci, která bude podepsána v prosinci 2018 na konferenci v Maroku."
Kdo z politiků to nevěděl, ten je buď neschopný pro svou funkci nebo je lhář.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maneca a MAJKA.
Podobně to vidím také.
Pokud by Babiš položil vládu k vůli Pertříčkovi,tak může dostat hodně hlasů navíc.
Popřípadě by jen došlo k reorganizaci vlády,nebo k úplně nové vládě,pod vedením Babiše.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

7 let a duch svine porad obchazi - pritomnejsi vic nez kdy jindy

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Donalde Trumpe chybět nebudete . Váš emocionální výlev nechápu . Vidlákovykydy jsou pořád ostrovem pozitivní deviace ať zde budete nebo nikoliv. Osobně jsem začínal na Britských listech , ale vývoj pana Čulíka jsem nemohl kopírovat , Vlk zveřejnil pravděpodobnou motivaci autora BL - finanční toky od nadace M. Alb. že. Přesunul jsem se tudíž na kosu - pana Vlka si nadále hluboce vážím , jeho hvězdnou hodinou byla pro mne Ukrajina . Nicméně ani zde jsem po jisté době nemohl jet na pro mne nepříliš pochopitelné (a zřejmě osobně iracionálně motivované antibabišovskoantizemanovské (to je slovo co) vlně . Asi jsem trochu kobliha a nijak se za to příliš nestydím. Vidlák mi konvenuje , přečíst si občas ( vidlákovykydy otvírám jako první) pojmenování současného hektického dění slovy běžného rozumu je pohlazení po duši .
Pokud považujete občasné vidlákovo pozvání na zabijačku za "odraz prázdných řečí" tak již vůbec nerozumím kdo jste . Pro mne to dýchá člověčinou , kterou jsem bohužel u Vás nezačenichal . S přáním hezkého večera Venda.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kopíruji odtud podstatné k tématu článku:
Dotaz:
"Premiér byl zásadně kritizován kvůli globálnímu paktu OSN o migraci, který republika odmítá. Ale pokud jde o globální pakt OSN o uprchlících, hlasovala ve shodě s ostatními 180 státy. Podle Babiše byla v pondělí odhlasována jen „nezávazná rezoluce Úřadu vysokého komisaře, která je v souladu se Ženevskou konvencí z roku 1951 a která nemá absolutně žádný vliv ani dopad na migrační politiku vlády.“ Co o tom soudíte vy?"

Odpověď profesora Kellera:
"Andrej Babiš v této věci nemá pravdu.
Odhlasován byl globální kompakt OSN o uprchlících, který má naprosto stejný status jako globální kompakt OSN o migraci. Jsou to vlastně taková siamská dvojčata.
Rád bych se mýlil, ale poslední dobou mám pocit, že pan premiér maká natolik intenzivně, že ani neví, na čem to vlastně pracuje.
A nejsem si tak docela jist, zda mu to ministr zahraničních věcí vždy správně objasní."

Zatím bez slepic