Ještě pořád je musíme podporovat?

Autor
Štítky

Včera podepsal ukrajinský prezident Porošenko zákon, který všem banderovcům přiznává statut veterána. Tedy i těm, kteří dělali etnicky čistou Volyň, zabíjeli civilisty, Poláky, Čechy a vůbec všechny, kteří se jim nehodili do krámu.  Vsutku pěkný dárek pro celý svět. 

Já nevím, ale dá se ještě nějak lépe vyjádřit, kdo na Ukrajině opravdu vkládne a jakou budoucnost si představuje? 

Chtěl jsem dneska pokračovat ve vánočním tématu, ale tohle je pro mě příliš silné kafe. 

Proto bych se rád zeptal naší vlády, opozice, Pocheho, Petříčka a všech ostatních. Ještě pořád musíme podporovat tu skvělou a statečnou Ukrajinu proti Rusku? Abychom kousek za kopečky brzy neměli nové Edinoukrajinské rudé Kmehry. Kalousek by se mohl vyznamenat a dát Porošenkovi taky nějakou tu dýku ne? Nejlépe se znaky SS, to by byla symbolika par excelance. 

Ale protektoři samozřejmě mlčí, protože proti Rusku se hodí jakýkoliv vrahoun i džihádista, to přece už dávno víme a tak celý Petříček, Poche a zřejmě i včetně Andreje budou mlčet. A posléze se divit, proč je nikdo nevolí, případně proč je volíé jen v Praze. 

Tak schválne... první kdo se ozve, tomu to ve volbách hodím. I kdyby to měl být Okamura. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já bych to nesváděl jen na protektory.

Když byla před 4 lety rezoluce OSN proti fašismu a proti hlasovali USA, Kanada a Ukrajina, zdrželo se 53 států včetně naší republiky, tak se nezvedl žádný pokřik. Nikomu to nevadilo. - Jak blázen jsem koukal na to velké ticho v médiích a žid vedle žida, všichni oněměli a koukali jinam. Nejen židé samozřejmě, ale je by to mělo trápit nejvíc.

Mohli odsoudit klidně odsoudit nacizmus a dál pomáhat svejm demokratům z Ukrajiny, ale asi tam žádný nejsou.

Všechny ty dobré duše, co se jinak zalykají morálkou, byly najednou zticha. I běžní lidé. Teď už dělají, jakoby to byla konspirační teorie a hlavně nebejt za konspiračního teoretika. - Většina lidí radši půjde do plynu, než by uznala, že může existovat nějaká konspirace na nejvyšších místech. Člověk jim to za tu blbost skoro přeje.

Myslím, že se v podsvětí Kasandra vysmívala duším trójanů jen dorazili do hádesovy říše.

Zatím bez slepic

Čmoude, na Ukrajině demokrati určitě existují, jenže dobře schovaný. Pokud by nebyli dobře schovaný, tak by byli mrtví.

Oni to ani nemusí být jen demokraté, mohou to být i zapálení ukrajinští nacionalisté, co jim došlo, že udělat z Ukrajiny nástupiště pro a kanonen futer pro válku s Ruskem. Vemte si Savčenkovou, jak pěkně - hrdina Ukrajiny - hnije v ťurmě.
A myslím si, že pokud by jsme chtěli pomoci Ukrajincům, nejlépe by bylo pomoci v prvním sledu Savčenkové. Petice, oslovit nějaké spřízněné poslance, spřízněné weby, média. Pokud by se dala dohromady parta ochotných jít do téhle války, jsem v ní. Věřím, že pokud by se podařilo pomoci Ukrajině, pomůžeme i sami sobě.

Zatím bez slepic

Parta ochotných se dohromady nikdy nedá i kdyby chtěla, to je jako parta ochotných zbavit Německo Merkelové. Sem tam proběhne zprávička, že další byla lapena a odsouzena.

Merkelovou zabije tak leda její vlastní ochranka a její nástupkyni taky. Anebo něco jako žluté vesty.

Je to jako za komunistů.

Zatím bez slepic

Moje nahoře.

Zatím bez slepic

Víte, někdy stačí malý kamínek, aby spustil lavinu. A většina úspěšný cesty k cíli není přímých.

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobré svátečné ráno všem.
Pane Vidlák.
Až běhá mráz po zádech,čeho jsou schopni západní demokraté.
Kolik tomu scházelo u nás,naši milý krajané,že by také dostali medaile status veterána a navrácení majetku.
Proto souhlasím s Čmoudem a Ukrajině už není pomoci a pro nás je to očividné,jak jsme dopadli a dopadneme,pod správou západních demokratů.Jenže,ona to není jen Ukrajina,kde to vidíme docela zblízka,podobně jsou na tom mnohé státy,pod dohledem letecstva a bomb.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že takzvaná západní demokracie uplatňuje dvojí metr bylo jasné už po vzniku Kosova (12.6.1999) nebo druhé válce v Iráku (od 20.3.2003). Prožíváme období Husákovy normalizace, které charakterizuje ztráta iluzí obyvatelstva a čím dále větší odpor k direktivám z Moskvy, a po 21 letech se sesypalo po pádu SSSR. Dějiny se analogicky opakují, teď také prožíváme období normalizace, čekáme na pád USD a EUR a možnost odmítnout direktivy z Bruselu. Kde se nyní nacházíme? Tak podobně jako v letech 1985 - 1988.
Ukrajina je jen další americký Afgánistán nebo Vietnam nebo Irák. Utrpí jen další porážku a Ukrajina sama se ekonomicky zhroutí a rozpadne. Zatím se jen propadla na nejchudší zemi Evropy a největší ztrátu obyvatel.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel nejspíš to není jako v letech 85-88, chybí ta vnitřní síla a jednotnost. Stále mě překvapuje, kolik je kolem lidí co už mají věk a mohli by mít rozum, ale oni stále nadávají na "rusáky" za "anexi" Krymu, na komouše a kdesi cosi. Do nekonečna omýlají jak to bylo hrozné, že nemohli cestovat, ale milión mrtvých vietnamců pro ně není ani číslo, ani nic. Už není proletariát, který má hlad, ale "jen" střední třída, která je buzerovaná ze všech stran a ta má stále co ztratit a pokud to ztratí, tak dostane najíst zadarmo a upadne do letargie. Nemáme šanci. Musí přijít novodobý "středověk" a v něm postupně vznikat ostrůvky "renesance", ale to bude trvat stovky let.
Dalo by se říci, že Calhounův experiment je potvrzen i na lidech.

Zatím bez slepic

Zvláště zajímavé je, že na Rusy a Krym nadávají lidé, kteří se před 1989 ještě nenarodili. Jsou kompletně zpracovaní propagandou, nemyslící užiteční idioti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Máme přece svátky lásky a míru. Kamarádíme se s muslimy, proč bychom se nemohli kamarádit s nacisty, že ?

Zatím bez slepic

Samozřejmě jde o utiskované demokratické menšiny, které mají právo vyjádřit a prosazovat svůj názor. Co na tom, že potlačují demokratická práva ostatních. Jsou to naši demokraté. Naši! A my budeme poslušně skákat. Hop, hop, hop!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem to rychle přehlédl, novinky.cz - nic, idnes.cz - nic, ihned.cz - nic, aktualne.cz - nic, seznam.cz - nic. centrum.cz také nic.

Včera si dovolily novinky,

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/492839-porosenko-podepsal-zako…

a dnes už také ticho.
Reakce komentátorů v diskuzi - jednoznačná. Tož aspoň tak !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My máme hrdiny Mašíny, Ukrajina Bander-ovce, v Belgii před Královským palácem stojí socha krále Leopolda II, Francie je pyšná na svého Napoleona... Zbavme se už konečně sovětského výkladu moderních dějin a pochopme už konečně, co Západ (a jeho přívrženci) koná, dobře míní. Jinak tu demokracii nevybudujeme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vsadím se, že Vidlák se tímto slavnostním slibem odsoudil do role NEvoliče.

Zatím bez slepic

Tak zdá se, že už je rozhodnuto. No, zatím tady ta eurokandidátka s Konečnou (Vidlák nepsal, jaké volby) vyzněla jako ta z nejrozumnějších u nás...

Zatím bez slepic

Komunisté zůstali na naší politické scéně jedinou levicovou stranou.
Levicová strana, která se nevymezí proti zjevné adoraci fašistů, se kterými navíc máme přímou historickou zkušenost, není levicová.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě udivuje, že se k tomu nevyjádřili ani Piráti a zejména Bartoš, který má tak blízko k Antifě a v rozhovorech obvykle nezapomene zdůraznit jak strašně nesnáší fašismus.

No tak hlavně že má být trestně stíhán poslanec SPD Rozner za jakýsi neobratný výrok o táboru v Letech, který byl zkroucen až na popírání holokaustu.

Musím zde znovu uvést odkaz na naprosto skvělý a důležitý článek Jana Schneidera, který se asi jako jediný náš komemtátor tomuto tématu podrobněji věnoval.

Z toho článku mi v hlavě uvízla zejména drsná věta: "Popírat holokaust je v zemích EU trestné, ale oslavovat ho zřejmě nikoliv."

SCHNEIDER: Evropský dvojí metr a Babiš
http://ceskapozice.lidovky.cz/schneider-evropsky-dvoji-metr-a-babis-d8c…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nejsem ten úplně a zcela nechytřejší, o kráse nemůže být ani řeč a už tak asi od pětadvaceti neustále hlásám, že se cítím na jedno sto a deset let.
Nicméně i přesto si dovoluji těm, kteří ještě čtou a nepoznávají jen písmenka, připomenout Solženicynovu knížku "Jeden den Ivana Děnisoviče".
Sáhl jsem po ní po dlouhých letech a docela jsem se zděsil. Vždyť v textu té knihy by postačilo jen zaměnit pár opakujících se výrazů za jiné a kniha by nabyla až příšerné aktuálnosti.
Ta paralela Bruselu se sovětským pracovním táborem je děsivá.

Zatím bez slepic

Tak nezapomeňte schovat lžíci a cihly klást rovně, nebo špatně položenou řadu cihel budete srovnávat ještě 3 další vrstvy. Také jsem to četl před 25 lety. Jako paralelu k Bruselu bych spíše doporučil Strugacké a Skazku o trojce. Hlavně v závěru je tam vidět, jak byrokracie svou neúprosnou stupiditou donutí lidi k rezignaci a přizpůsobení.

Zatím bez slepic

vycházelo to na pokračování v časopise, který se jmenoval tuším Svet socialismu, opravdu svet, ne svět. Takže ona ta ideologická cenzura za Novotného nebyla tak hard. Tehdy mi to nepřišlo jako něco super, ale na další pokračování jsem se těšil.

Zatím bez slepic

Knižně to vyšlo s několika dalšími povídkami v edici Máj někdy kolem roku 64.

Zatím bez slepic

Já jsem četl Jeden den Ivana Děnisoviče a jiné prózy tak někdy v roce 79. Možná, že to bylo to samé vydání, o kterém píšete. Tenkrát se mi to dost líbilo.
Samozřejmě Bábelova Rudá jízda to není. Ta mě ranila.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovolím si nadhodit jedno téma, a tím je vánoční pohádka tradičně očekávaná na Štědrý den. Tentokráte to byl Kouzelník Žito scénáristy a režiséra Zdeňka Zelenky. Ano, obě funkce vykonávala jedna osoba a na výkonu to bylo znát. Prý rok psal scénář a pak rok točil. Komentáře k pohádce jsou veskrze negativní, i když při laťce nasazené Slíbenou princeznou jde o umělecký skvost.
Komentáře k pohádce jsou veskrze negativní. Někdy právem, někdy ne.
Co se dá pohádce vytknout? Především pokus do epického děje nakomponovat muzikál, bylo to jako pěst na oko. Základní příběh celkem dobrý, scénář slabší a výkon režiséra horší. A přitom jde o zkušeného režiséra, který už pohádky točil a psal k nim scénáře (Zdeněk Zelenka se podílel na scénáři Requiem pro panenku, scénář a režii v pohádkách Duch nad zlato, Nesmrtelná teta a Kouzla králů, Rumplcimprcampr).

Plusy: Herecké výkony většiny herců byly kvalitní, dobře hráli zejména Pavel Kříž v roli padoucha (i když trochu přehrával, ale u padoucha se to dalo snést), Petr Kostka (někteří jeho roli krále označují za dementní), Anna Kadeřávková, Pavel Liška (tomu role mírně dementního čerta dost sedla a zřejmě jde o jeho herecký projev) i Taťána Wilhelmová (tedy osobně její výkon hodnotím spíše k průměru).
Další plus, ve filmu zcela chyběl Jiří Mádl, dříve to známý hrdina pohádek.
Scénář dobrý, kamera i hudba také.
ČT konečně po letech tápání místo 3 pohádek raději natočí jen dvě, takže to už bylo na filmu znát, netrpěl šetřením na úkor kvality. Kvalita chyběla ve filmařském řemesle v některých částech.

Mínusy: Naprosto otřesný byl nápad pojmout část filmu jako muzikál. Zásadní chyba.
Herec Denis Šafařík se do hlavní role nehodil, nebyl pro ni vhodný typ, a na jeho výkonu to bylo znát. Ale snažil se vydat ze sebe to nejlepší, jenže role nebyla pro něj vhodná. Je to podobný omyl, jako v předchozích letech, kdy v každé pohádce byl hlavním hrdinou Jiří Mádl (Láska rohatá, Svatojánský věneček, Peklo s princeznou). Dodnes se vždy leknu, když vidím reklamu na brambůrky a kdykoliv je vidím v obchodu, negativní zážitek z Jiřího Mádla ve mně potlačí jakoukoliv chuť po nich sáhnout. Tyhle má Jiříček nejradši. Brr. Tak aspoň zhubnu. Jiříčku, díky!
Námět byl trochu křečovitý a jeho chyby nespravil ani scénář. Prostě nenavazoval. Když Pavel Liška v roli čerta varoval: "Hlavně, aby nezačala zpívat.", netušil jsem, jak moc velké varování vyslovil. Z pohádky rovnou do muzikálu a na takový šok jsem připravený nebyl.
Někteří herci ve vedlejších rolích mohli ubrat na hereckém výrazu a přehrávat méně, aby jejich role byly civilnější a uvěřitelnější. Například Jiřina Bohdalová snad už ani nehraje, svoji roli kořenářky hrála stejně jako natáčení pořadu pro kutily, evidentně je to nesmrtelná teta, která zapomněla jít do důchodu.
Režie mohla být výrazně lepší. Proč? Režisér má odpovědnost za herce a mohl je vést k lepšímu projevu nebo z nich dostat výkon. No, evidentně se mu to u některých herců nepovedlo.
Co pohádce výrazně chybělo, byla vyrovnanost výkonů. Sešli se tam naprosto skvělí profesionálové, kteří odvedli 100% výkon s těmi, kdo nepodali výkon žádný a práci odflákli. Ale od toho je tam režisér, aby si takové věci všiml.

Někteří lidé hodnotí jako nezapomenutelného čerta roli Bolka Polívky v posledních minutách. Upřímně, moc jsem jeho výkon nezaznamenal. Byl krátký a úplně mně pohltila jiná věc, když dějová linka příběhu dospěla do stadia antického divadla, kdy už nešla rozseknout jinak, než příchodem Deus ex machina, v tomto případě nejvyššího pekelníka rozseknout jinak neřešitelnou situaci zaseknutí hlavního hrdiny v pekle. Zde měl Pavel Liška jeden světlý moment, kdy kouzelně zahrál udavače.
Mirka Spáčilová jako recenzentka na idnes scénu v tržnici hodnotí jako příchod ČOI. Mě ale scéna zase tolik neurazila, tak špatná zase nebyla. Nevadilo mně ani vypůjčení počátku příběhu z Ječmínka, kdy hlavního hrdinu našli v žitě a odtud dostal jméno. Asi tvůrcův záměr, vzbudit očekávání a pak schválně očekávaný směr příběhu úplně opustit.

Pohádka se nezařadí mezi filmovou klasiku, ale neurazí se na ni podívat. Příkré komentáře ostatních přispěvatelů nesdílím, bylo tam dost kladných momentů, pro které si pohádka nezaslouží takové špatné hodnocení na ČSFD. Scénář i režie padají na jednu hlavu. Myslím si, že pohádce chyběla oponentura vůči názoru jednoho člověka, který v sobě sloučil role scénáristy i režiséra. Času na přípravu scénáře (rok) i tvorbu (další rok) měl dost, ale měl k sobě mít někoho, kdo jej upozorní na největší chyby v díle. A přebývala tam jedna nesmrtelná teta.

Proti tomu, co se točí v posledním desetiletí (Shlédněme nejdříve Slíbenou princeznu kdykoliv budeme mít chuť platit poplatky ČT.) je odvedené dílo pořád ještě umělecký skvost, kterému ovšem předešlí tvůrci vánočních pohádek laťku nenasadili příliš vysoko. Takže mé hodnocení je spíše průměr a pokus o renesanci české pohádky trvá. Můj názor na zbytečnost ČT se tím ovšem nezměnil.

Na ČSFD dostala Slíbená princezna hodnocení 20% hodnocená jako úplné dno tvorby, jejímž jediným záměrem bylo, aby štáb strávil léto na Jadranu (a povedlo se!), Kouzelník Žito zatím dostal 23%. S čerty nejsou žerty mají 89% (což je mimochodem nejlepší hodnocení české pohádky na ČSFD) a Tři oříšky pro Popelku 86%.
Tak mě zajímá názor zdejších čtenářů, jak se líbila pohádka jim a jejich dětem nebo vnoučatům?

Zatím bez slepic

Vzhledem k tomu, že se v jakékoli naší tvorbě střídá asi 30 obličejů (kdybych prudil napíši gzichtů) herců a dá se říct, že s každým mám spojenou nějakou nepěknost, případně reklamu jež mne znechucuje, je ustálen stav, kdy při náznaku naší tvorby odvracím zrak (kdybych prudil napíšu, s těmito gzichty to již nedám), tudíž posouzení nechám na povolanějších a zachovám si běžné životní funkce v zaběhlých mezích. (Kdybych prudil napíši ať táhnou ty profláklý gzichty do prdele). Jelikož jsou svátku klidu, pohody, lásky a štěstí, k takové nízkosti jako pruzení se za žádných okolností nesnížím.

Zatím bez slepic

Potíž s těmi 30 tvářemi je nevyrovnaná kvalita jejich výkonů. Kdyby je aspoň obměňovali a vytáhli jen jednou za čas na snesitelnou míru únavy diváků. Ale jsou jak Juncker. Otevřu noviny, Juncker. Pustím televizi, Juncker. Bojím se odklopit prkénko na WC.

Zatím bez slepic

Na nové české pohádky jsem se odnaučila koukat už v době dětství mé dcery (nyní 41 let). Vnoučata (8 a 10 let) se na televizi nedívají téměř vůbec, pokud znám jejich spolužáky a kamarády, tak nevím o nikom, kdo by ztrácel čas u televize když je tolik zajímavého na Tubce. 8-mi letá vnučka se občas podívá v televizi na cizí seriál určený puberťákům, 10-letý vnuk potřebuje televizní obrazovku pouze občas k zobrazení hry na PS. Dívat se na dlouhou hranou českou pohádku by je nedokázal přinutit nikdo. Takže hodnocením nemohu přispět.

Zatím bez slepic

Děkuji za zajímavý názor, tedy tvůrci by možná měli točit filmy jen ve videoklipovém stylu.

Zatím bez slepic

Ale měl jsem povinnost shlédnout "Tři bratři", které spáchal Svěrák. Ani nevím zda stará, nebo novější, ale osobně, něco víc zpotvořeného, jsem dlouho neviděl.

Zatím bez slepic

Také jsem musel shlédnout to nové pojetí 3 sloučených pohádek, a nelíbilo se mně to. Hodnocení na ČSFD je na 53%,

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V roce 2013 povodeň poškodila most přes hraniční potok. Němci se most rozhodli opravit, Ústecký kraj peníze nedal.

https://www.euro.cz/light/krusnohorske-souziti-nemci-opravili-svou-polo…

Nedomluvili se? Spoléhali Ústečtí, že Němci zaplatí celou opravu? Zajímavý příklad spolupráce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo jo dvojí metr je dvojí metr, i v použití či hájení Ústavy:
-je Porošenko prezidentem v souladu s tou jejich Ústavou, když "předchozí" prezident nerezignoval, a možná nebyl odvolán (sesazen), postupem dle Ústavy, to je otázka pro jiné odborníky...?!

Co je to za všeho schopnou bandu tam se ukázalo ihned v Oděse, tedy vývoj na Ukrajině nemůže nijak už překvapit. Spíš ta tolerance demokratického západu, ale kdo je nepřítel Ruska, je prostě pro západní "demokraty nepřítel mého nepřítele", kterému je zřejmě proto dovoleno vše...
Šílené to je, a nápravu musí zjednat občané Ukrajiny především sami, a ne se jako ovce v představě volby menšího zla účastnit voleb, a dávat těm šmejdům zdání legitimity a legality!

Ale, že příští fašisti přijdou z východu asi čekal málokdo, že?!

Co mne ale zajímá také je toto:
1.
Vím, že zdroj je na "indexu", ale to neznamená, že nemusí být pravda, co je v odkaze. Nemám to jak ověřit, usnesení na stránkách vlády nemohu najít. Pokud je pravé to v odkaze pak je zajímavé, jak je v Usnesení 876 v článku II. bod 2 šikovně ukryt ten Pakt o uprchlících do opisných slov jako rezoluce k Ženevské konvenci....
Jak tedy věřit premiérovi, že je proti, když na vládě hlasoval PRO!?
Jedině snad, možná, že ani netušil, pro co to hlasuje, ale i to je pro nás tragedie.
A nebo nám lžou už naprosto vždy a všichni!?

Hlasovala prý pro celá vláda i AB, 15 z 15!!!??

https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokument…

A také toto stojí za pozornost:
2.
Čučkaři v novém Úřadu pro tu kybernetickou bezpečnost, co zpovykali i premiéra, a ten okamžitě veřejně a bez důkazů vyhazoval a vyzýval k likvidaci zařízení HUAWEI ze státní správy, se nyní domlouvá a omlouvá...... velvyslanci Číny. Nejsou ty naše úřady spíš pro náš stát a naši bezpečnost nebezpečné......?!
Mám také neodbytný dojem, že AB maká na tolika věcech a tolik, že pro samé makání střílí zbrkle už od boku a pak odvolává, co odvolal, a slibuje, co slíbil, ale i na něj platí, že méně je mnohdy více!

https://www.novinky.cz/domaci/492869-babis-mluvil-s-cinskym-velvyslance…

A tento apel v odkaze je spíše než apelem v mých očích výstrahou, UFFF, a tady ta umanutost může fakt bolet:
3.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/492863-arabov…

Zatím bez slepic

Ale, že příští fašisti přijdou z východu asi čekal málokdo, že?!

---
To, že je Ukrajina na východě, ještě neznamená, že přišli odtamtud.

Celej Majdan začal jako akce řízená ze Západu, pořád podle stejného mustru. Velkej milovník lidstva Soros do toho vložil miliardy. Jezdili tam z USA.... ne, ne, je to stejné jako vždycky. Přišlo to ze západu.

Komunismus přišel do SSSR dělat Trocký s penězma z Wall Streetu. (Kdyby Vlk jednou hodil něco do googlu, tak by se nemusel ztrapňovat tím zesměšňováním komunistické propagandy o upírech z Wall Streetu, protože ač servírovaná pitomě úplnejma pitomcema, stejně byla smutně pravdivá).

Nacizmus sponzorovali taky američtí bankéři a koncerny i rodina zesnulého Bushe.

Kdyby američani nechtěli, tak tam žádný náckové nejsou.

Zatím bez slepic

byla reakcí na Vidlákův článek, a na tu situaci nyní na Ukrajině, tedy k Banderovcům a jejich novému "svatořečení" a tichu "demokratů západu". Můj text neměl tedy za cíl vysvětlit, kde se vzal...., ale kde je kříšen, neřešila jsem kým a proč.

Zatím bez slepic

Ale na legalizaci fašismu-nacismu na Ukrajině si vybrali vhodnou chvíli. Banderovci prokazatelně vraždili Židy a totéž dělali nacisté.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Můžeme snad říci,celý západ Ukrajiny,se necítil být příznivci SSSR,co se projevilo i vítáním Němců za druhé světové války,snad ve větším měřítku,než u nás v Praze.Podobně na tom byly Pobaltské státečky,kde byla dost zastoupená Německa komunita.O tom vraždění židů i na Ukrajině,tam si to dost zavinili židé,až nekřesťanským odíráním místních.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Západ Ukrajiny byl vlastně Polsko. Teprve po 2. sv. válce byli Poláci odškodněni východní částí Německa.

Zatím bez slepic