Co bylo a co bude

Autor
Štítky

Vrátil jsem se domů na silvestra těsně před půlnocí. Tak jsem jen nahrál fotečku a šel do hajan. Nový rok jsem skoro celý prospal, ale když jsem po obědě vylezl, tak Vidlákovy kydy byly na hezkém čtvrtém místě v pořadí priorit hned za prasátky, manželkou a dětmi. Ale dost už o tom. Původně jsme měl toto téma nachystané na silvestra, ale myslím, že se dá probrat i dneska. Hodím tedy do placu události, které mi připadaly v uplynulém roce důležité a pokusím se o nějakou vidláckou předpověd budoucnosti. 

Takže: 

1. Babiš zjistil, že je parvenu i pro kolegy miliardáře a ostatní světové a evropské politiky a jejich loutkovodiče. Nějak mu nemohou přijí t na jméno, že porušil letitou praxi, že miliardář tahá za nitky a politik stojí na scéně. Andrej si objel Merkelovou, Macrona, Junckera a další papaláše, ale zjistil, že ti ho před dalším policejním vyšetřováním neuchrání, naopak se přidají. Teď Andrejovi pozvolna dochází, že jediným zdrojem jeho moci je lid v této republice a jedinou jeho základnou je Česká republika. Stejně tak se zvolna dozvídá, že miliardy v kešeni mu imunitu nezajistí. A pokud mu to brzy nedojde, doplatí na to. 

2. America first v prxi znamená, že USA by sice chtěli být hegemonem, ale už na to prostě nemají a hotovo. A tak se budou za velkého halasu a řinčení zbraněmi stahovat a stahovat a stahovat. A jak s tím jednou začnou, nikdo neví, kde to skončí a koho stáhnou sebou. Trump už jako prezident svoji úlohu splnil. Daří se mu okecávat řečičkami o americe na prvním místě, že USA už nemají ani peníze, ani průmyslovou základnu, nemají přátele a za chvíli už nebudou mít za kamarády ani ty arabské, africké a jihoamerické diktátory. 

3. Evropská unie zvorala nač sáhla a zřejmě se po ojrovolbách ukáže, že to vadí lidem ve všech zemích. Europarlament se snadno může stát splněním nového internacionálního hesla: Okamurové všech zemí spojte se. A já budu muset vidlácky zmírnit svojí protiokamurovskou rétoriku, jelikož tomu chlapovi přinášejí na zlatém podnose vliv, moc i volební vítězství a já se s tím budu muset nějak popasovat. 

4. Naštěstí se budu moci uklidňovat vědomím, že Okamura je skvělý v porovnání s tím, v čem budou žít moji bratránci na Ukrajině. Bandera a jeho genocidy se staly předmětem obdivu a dobré skutky banderovských veteránů při genocidách b udou po zásluze odměněny. To vše jen proto, aby byl k dispozici nějaký ten kanonefuter proti Putinovi. Až nechutně mi to připomíná mnichovký diktát a kalkuly našich západních spojenců, že by se Hitler mohli se Stalinem pomlátit navzájem a Britové by si pak zabrali spáleniště. 

5. Ti, kteří nejvíc horují pro dodržování pokrokových ojrozákonů je sami nejvíc porušují - protizákonně se podílejí na nelegální migraci, převážejí si po Evropě různé již deportované cizince, ale ti to dělají ve jménu evropských hodnot a tak zákony porušovat mohou celkem beztrestně. Ale všeho do času. 

6. Ještě stále se bojuje proti homofobii i rasismu, ale političtí představitelé v celé Evropě se tu a tam nechají slyšet, že ve věznicích jsou tři čtvrtiny černochů a arabů, na seznamech tajných služeb ohledně teroristických rizik je hodně Ahmedů, ale minimum Helmutů, a dokonce jsme nedávno slyšel v našem vašem veřejnoprávním rozhlase na vlastní uši větu, že je sice hezké nebýt homofobní, ale pokud jste gay automaticky vás to diskvalifikuje z darování krve. A kupodivu se nestrhla žádná mela. 

7. Zeman stále žije a stále mu to myslí a stále umí udělat projev tak, že tomu rozumí i Jarin z Horní Dolní a který zesměšní všechny jeho protivníky jedním vrzem. Zdá se, že prezident nejvíc naštve kavárnu tím, že své funkční období přežije a ještě bude tu a tam posílat bonmoty z prezidentkého důchodu na Vysočině. 

8. Dokud je třeba zbrojit proti Rusku, žádná krize nebude. Zbrojit zapotřebí je, V Rusku pořád vládne Putin a nějaký nový ožrala Jelcin není v dohledu a tak nebude žádná krize a budeme stále více překvapeni, kolik zbraní se u nás i jinde v Evropě vyrábí a přesouvá na východ. 

9. Globální oteplování bude pokračovat přes všechny proklamace o CO2 a třídění plastů. Ale určitě nebude vypadat tak, jak nám říkají alarmisté a zřejmě ani jak nám říkají klausovi Modroplanetníci. Německo bude potřebovat pořád víc uhlí a víc plynu a víc energie z Temelína. Nord stream 2 bude a místo abychom byli tranzitní země my, tak jím bude Dojčland. Proč? Protože naši zelenou lobby platí Němci a ne Rusové. 

10. Česká televize bude dále pokračovat ve svém svatém boji za pražskou kavárnu a na konci roku bude zase blíže tomu, aby žádná ČT nebyla. 

11. Budou schváleny daně za církevní restituce, což o pět let urychlí rozpad všech  našich velkých církví, ale bohužel jim to dá argument, že za jejich trable může Babiš a komunisti. Za čtyřicet let už si nikdo nebude pamatovat, jak to bylo a možná budou zkoušet nové restituce. Tož bych se přimlouval, aby ty daně nebyly. Krach církví nastane sice o pár let později, ale bude to bez berličky o zlých komunistech a zlém Andrejovi. Každopádně církve zkrachují bez daní i s nimi. Už si na to i schválili postupný plán vyklízení pozic, pracovních míst i budov. Ateisté a odpůrci náboženství si mohou zarámovat obrázek Kalouska. Ten chlap dokázal církvím uškodit víc než Lenin, Stalin, Francouzská revoluce a Josef II. dohromady.  

12. Dá-li Bůh, Vidlákovy kydy budou pokračovat a můj bratr Master mi slíbil hodnocení článků pomocí slepic. Snad to splní. 

Nyní jsou komentáře vaše, přidejte se hodnocením i vy. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý člověk, stát, spolek končí až tehdy, kdy zradí své ideály, na kterých byl vystavěn.

Např. Čechy nezničila v historii ani mnohasetletá snaha Němců je zničit. Došlo dokonce k Národnímu obrození, což je v historii národů velice výjimečné, a prakticky se rovná zázraku. Ale Čechy nakonec zničí snaha zničit jejich ideály: český jazyk, českou kulturu, plivání na české vlastenectví - a celá globalizace ze stran mladé generace Čechů. Osobně bych na existenci Čechů za 100-200 let nesázel už ani zlámanou grešli.

A stejné je to s církví. Dokud v jejich ideálech je a bude to, proč církev vznikla - nezničí ji nic. Ale posledních 100 let katolická církev dostala zabrat vnitřním rozkladem. Dva Vatikánské koncily v podstatě celou katolickou církev naprosto zničily - všechny její principy obrátily v prach. A to je ten problém.

Materialismus moc neplatí v životnosti spolků. Představte si, že ti špinaví Rusové žijící sto let za opicemi porazili moderní a moderně vyzbrojenou nacistickou hitlerovskou armádu a stát. To je něco, s čím materialisté na Západě vůbec nepočítali! Už tehdy se jako hlavní teorie na Západě učil marxismus a tedy materialismum až na půdu - a toto se prostě stát nemohlo. Tolik států a lidí prostě považovalo za fakt, že Adolf Hitler vyhraje - a proto se chovali špatně k těm, kteří měli prohrát od začátku - což začal být problém. Mnichovská zrada 1938, chování sudetských Němců. Slováci, Maďaři plně oddaní Hitlerovi. Atd. atd. atd.

Zatím bez slepic

Ohledně existence Čechů můžete mít klidně pravdu. Ohledně existence církve se myslím mýlíte, ale mám pro to jen dva argumenty: První je již zmíněný historicko-empirický, viz výše. Druhý důvod je, uznávám, čistě iracionální, a to ten, že církev prostě nemá jen tu viditelnou lidskou část, která složená z lidí jako všichni ostatní, které se nevyhýbá kdejaká lidská špatnost a která by, nahlíženo lidskou optikou a jako na pouze lidský spolek, měla už dávno skončit. A že je to ta druhá, neviditelná část církve, která ji staletí a staletí drží nad vodou.
A ještě poznámka na okraj: Dva koncily během posledních 150 let se teď jeví důležitě, protože se odehrály celkem nedávno, ale jejich relativní význam bude jen klesat. Kromě toho si opravdu nemyslím, že by ty koncily v církvi "obrátily v prach všechny její principy" ani že by "nenechaly kámen na kameni v dogmatech". Ale nutit Vám to nebudu, pochopitelně stejně jako argument o tom, že církev nemá jen lidskou pozemskou část.

Zatím bez slepic

Teoreticky a stručně. Hypoteticky předpokládejme, že existuje Bůh, a že by byl někdo věřící:

1) Bůh nepotřebuje církev, kdokoli se k němu může obracet přímo - a na církev udělat dlouhý nos.

2) Církev, která se postupně zřekává boha prostě nemá ideu na svou existenci. Ve Vatikánských koncilech tímto směrem udělala sloní krok dopředu.

3) Relativní význam zrušení základních idejí jakéhokoli spolku může časem pouze narůstat. A bude nést své ovoce. --- Stejně jako třeba narůstá v čase význam destrukčních zásahů Evropské unie na její členy - problémy tím vyvolané se samy řešit nebudou (například milióny muslimů v Evropě). Spíše budou horší a horší, a těžší a těžší k překonání.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Křesťanství je Judaismus pro pohany

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Připomenu jen pozapomenutou epizodu z doby, kdy příslušníci pražské kavárny vládli národu prostřednictvím Kalouska a Nečase. I tehdy byly protesty a demonstrace proti vládě, ke kterým se celá pražská kavárna vyjádřila ve stylu, že nebude podléhat řevu ulice. Dnes jde u demonstrací o hlas lidu. Pražská kavárna si vykládá události vždy k obrazu jejich a podle jejich přání, neb ti údajně nejušlechtilejší z národa mají vždy pravdu - tedy podle nich. A lidé na názor těch ušlechtilých lepších lidí kašlou.
Babiš se možná poučí z příkladu Orbána, že při vysoké podpoře doma se na nějaký řev z EU může vykašlat. Pokud ustojí chvíli povyku jako Orbán, brzy se s tím v Bruselu smíří. Pravda, nebude zván na různá setkání a bude trpěn tam, kam být pozván musí, ale to nebude mít vliv.
Okamura provádí špatnou politiku a výsledek vidí v poklesu preferencí voličů. Jeho chybou je vymezování se vůči Babišovi a postoj po boku pražské kavárny. Jeho voliči jsou vůči stranám a politikům pražské kavárny negativně naladěni. Okamurovo působení po jejich boku mu voliče odvádí, takže v příštích volbách může bojovat o přežití.
Křesťanské církve převálcuje islám díky naivitě papeže Františka. Možná jej budoucí islámští učenci ocení jako muslimského přívržence, ale te´d hlava katolické církve provádí politiku, která povede k zániku katolické církve v Evropě a jejímu přesunu do Afriky a Jižní Ameriky.
USA se pokusí vyždímat příspěvek na "obranu" od svých spojenců v NATO. Časem USA ovládne hispánská populace, takže se USA stanou katolickou zemí a asi se pak sloučí Severní, Střední i Jižní Ameriky. Ale k tomu dojde až za hodně dlouho.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Babiš by potřeboval také,aby se proti němu protestovalo.
Jenže,vlastně by se jednalo o podporu demobloku,co by náležitě využil Kalousek.
Tohle dobře ví Babiš,tak si myslím,že toho dokáže zneužít.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče, ale proti Babišovi už Kalousek a spol protestují pěkně dlouho. Spíše většinu lidí vůbec nezajímá, co dělá a říká Kalousek. Jakmile se objeví někde na demonstraci, o názory demonstrujících se hodně lidí už dál nezajímá. Kalousek je prostě tak špatná značka, že celé pražské kavárně nesmírně škodí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stran SPD a KSČM to mám nastavené tak, že vždy raději počkám na výsledek voleb, protože průzkumy se mi vždy jeví být u těchto dvou stran nejisté (a nikoliv třeba proto, že by byly něčím cinknuté, spíš ochotou lidí přiznat se, že to jedné z těchto dvou stran hodí).

Ohledně Okamury si pak myslím, že to také nemá úplně jednoduché. Protože pouhé přiklonění se k Babišovi mu voliče také nepřinese. Vlastně bych řekl, že mu je může odsát, protože si volič řekne, proč vlastně nevolit silného Babiše rovnou? Spíše si myslím, že je jeho problém nešikovnost, s jakou dává na jevo, že je k mání - a když není po jeho, tak vystoupí s demblokem jako zhrzená holka vydírající citově kluka, co si jí moc nevšímá, ale kterému ona nadbíhá.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Andrej Babiš ovšem udělal tu chybu, že to hrál na všechny strany. To byla dobrá taktika, dokud byl pouhý podnikatel. Uplácet a korupovat všechny je vítězná strategie. Ovšem jako lídr to už potentoval:

1) V České republice nesmírně uškodil všem podnikatelům a živnostníkům.

2) Plivnul do obličeje všem, kteří mu odpustili všechno, pokud alespoň bude jasně proti imigrantům. Nakonec došlo k podpisu dohod o migraci.

Viktor Orbán kope za Maďary. Andrej Babiš jen za svůj kšeft. Je to sice trochu lepší, než kavárna/sluníčkáři, kteří kopou za rozklad a zničení českého státu, ale má to své limity v podpoře lidu.

Zatím bez slepic

Až Andrej Babiš přijde o podporu voličů, brzy poté přijde i o přízeň v Bruselu (pokud na ni ještě spoléhá), pak o osobní svobodu a majetek (nebo v obráceném pořadí). Má jen jednu cestu, spolehnout se na podporu voličů doma, ale přitom dělá vše, aby se zavděčil v Bruselu. O téhle lásce se už přesvědčil Bohumil Sobotka, který poslušně plnil všechny Junckerovy příkazy - a dnes je rád, že vůbec je.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohumil Sobotka jel svou strategii. ČSSD ovládá díky eurohujerství 90 % všech strategických postů a podniků - lid a voliči jsou pro ně nepodstatní. Sobotka rozhodně nebude po materiální stránce litovat, že činil jak činil.

Andrej Babiš je v jiné situaci. Prezentoval se jako lídr (což je práce PR agentury), a jako pravičák a vlastenec (opět práce manažerského týmu). Jenomže je zároveň konkurent ČSSD, a. s. mafiánské skupiny - tedy Zdeňka Bakaly a jeho party. Potřebuje peníze a dotace z Bruselu, ale podporu mohl získat jedině od domácích občanů. Napsal jsem už dříve, že Andrej Babiš (a Miloš Zeman) je stratég na baterky, a tehdy jsem byl zde značně zkritizován. Nicméně Andrej Babiš si musí vybrat a musí zvolit strategii, která by měla být trochu jiná, než bachař vůči občanům a živnostníkům ČR.

Zatím bez slepic

Naštěstí se už brzy dočkáme toho, jakou Andrej Babiš zvolí strategii. Jedna cesta vede k získání dotací z Bruselu a do vězení. Další cesta vede ke ztrátě dotací z Bruselu, ale ne do báně. Ukrajinci pro to mají trefné přísloví, chytil kozák Tatařína, Tatařín ho za krk třímá.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, jenom technická - Bohuslav Sobotka, ne Bohumil.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Katolická církev se k rozkladu propracovávala cca posledních 100 let. Hlavním činitelem rozkladu byla infiltrace agentů, následné ideové zničení církve pomocí dvou Vatikánských koncilů. Papež František je pouze tím, že to vykouklo nad hladinu jako další příznak.

Podřízený vztah katolické církve k islámu byl ustanoven (pomocí infiltrovaných agentů) v roce 1965 na 2. vatikánském koncilu. Jeden z dokumentů tohoto koncilu zvaný Nostra aetate si můžete v češtině přímo přečíst na vatikánském webu. Papež František jen realizuje tyto nové směry.

http://www.vatican.va/archive/hist_councils/ii_vatican_council/document…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ze krapet prebral :D
Tak potom s tym fotom je to jasne.
Ale nejaky ten chlast mu v krvi zostal, ked dal manzelku za prasata :D :D :D - bud jeho zena nevie citat, alebo ma pristup na net zakazany, abo ju drzi v retaziach (podla fotky tazko sudit :D )
Mna by moja zena zavesila za gule do prievanu - takto vyjavit pravdu :D verejne :D. Dlho som sa tak nezasmial...

Zvysok su len malichernosti - vacsinou bolo prianie otcom idei pri jednotlivych bodoch. Napriklad tie EU volby ukazu velke prd. Kandidati su vacsinou neznami. Masivna kampan sa este len rozbehne a dostanu sa tam ti spravni - minimalne v spolahlivej vacsine. Uz teraz makaju agentury na tom, aby to tak bolo.
Takze si Vidlak moze utriet slinku a prebudit sa... :P revolucia sa odklada. Biznis frci. Riesenie pripadnych kriz je jasne - bud vela novych penazi, alebo nejaka vojna. Tipnem si Venezuelu.

Zatím bez slepic

"..., tak Vidlákovy kydy byly na hezkém čtvrtém místě v pořadí priorit hned za prasátky, manželkou a dětmi."
Zvědavec, co takhle to od čtvrtého do prvního pořadí priorit?

Zatím bez slepic

Zvědavče Zvědavče... to nevíte, že dobrý hospodář vždycky začíná zaopatřením dobytka? Až potom přichází na řadu něco dalšího. 

Zatím bez slepic

dat verejne manzelku za prasata :D - to chce odvahu chlope.
Kopec muzov ma zenu za delfinmi, za futbalkem, za krcmou...ale nik normalny to nenapise na web... :D

Zatím bez slepic

O fotbale bych to taky nenapsal... :-) 

Ale hospodářství takhle funguje. Ostatně manželka má také svoje priority ještě přede mnou. :-)

Zatím bez slepic

:-):-):-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

si dodatečně a opožděně popřát Vidlákovi vše nejlepší do nového roku a hlavně pevné nervy a hodně zdraví. Hlavně to zdravíčko. A to stejné bych rád popřál i zdejším přispěvatelům, kteří mi dokazují, že to s námi je lepší, než si často v tichém zoufalství myslím ;-).

Nenapsal jsem dříve, neboť jsem si teď ve vánočním čase dovolil vypnout jak telefon, tak počítač a většinu volného času strávil čtením.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mao Ce Tung zemřel v roce 1976. To není tak dávno.
V tu dobu měl na svědomí asi 70 milionů mrtvých, několik hladomorů a totálně vyčerpané hospodářství nesmyslným zbrojením. Jeho Velký skok byl katastrofálním fiaskem.
Co je důležité ?
V tu dobu neměl světový kapitál o Čínu nejmenší zájem. Neměl zájem, protože neviděl perspektivu, a noví komunisté ani nedovolili, aby kapitál mohl Čínu kolonizovat. Levně skoupit zastaralý průmysl a pak šikovně využívat čínský potenciál ku svému prospěchu.
To umožnilo, po zásadních úpravách hospodaření, kdy čínské vedení využilo kapitalistických principů hospodaření, a současně centrální politickou moc, úžasný rozmach.
Světový kapitál podcenil Čínu, nedokázal si ji osedlat jako se to povedlo se soc. zeměmi a částečně i s Ruskem.
Dnes už je situace skoro opačná.
Ovšem, nic neroste do nebe. I Čína stárne, politika jednoho dítěte, kterou Čína praktikovala, přinese stagnaci. Ale to už bude Číňan na jiné pozici, než za MAA.

Zatím bez slepic

Skvělě napsané.

Já bych jen řekl, že světový kapitál těžil Čínu poměrně velice dlouho. Pro prachy světového kapitálu (což tehdy znamenalo výhradně Židy, žádnou jinou národnost) v 19. století neváhal dokonce zfetovat Číňany a naučit milióny Číňanů být závislých na drogách. Ve výsledku tak světová svoloč v podstatě efektivně ukončila tradiční vládu Číny.

V roce 1979 nešlo o to, že by světový kapitál nechtěl obsadit Čínu. Ale v té době tu byl Sovětský svaz, který svým komunisticko/socialistickým směřováním dával západnímu kapitalismu dost překážek. V podstatě řada států na světě se chránila před západním drancováním stylem, že se prohlásila za komunistickou zemi - a následně už by útok/drancování země znamenalo válčit se zemí, která zahnala Adolfa Hitlera až do Berlína.

Zatím bez slepic

Řekl bych, že Číňan vidí celý sociálkapitalistický systém asi jako peří na slepici, hrnec horké vody a jde to dolů,
pár set let si bílý muži zdřímni.

Zatím bez slepic

Trefně řečeno. Skoro vás podezírám, že jste rodilý Číňan. :-)

Zatím bez slepic

Než používat tyto básnické obraty stačí si přečíst Kapitál a pochopit co tím vlastně Marx říká a využít toho v 21 století.

Zatím bez slepic

S těmi čísly milionů mrtvých a hladomory bych byl raději opatrný. Nazval už někdo mezi "největší vrahy 20 století" i Viléma II, asi ne 20 mega je málo. A označil kapitalistickou genocidu po I sv válce (epidemii šp. chřipky) za zločin. Taky ne. Jen komunisté smí páchat zločiny a teď se dozvídáme, že trochu i Hitler (zatímco ještě před pár lety mohl i více).

Zatím bez slepic