Francká říše

Autor

Britové měli kdysi svou doktrínu zahraniční politiky, která říkala, že na kontinentě nesmí vzniknout hegemon, který by je mohl ohrozit. Proto po celé své dějiny intrikovali proti silnějšímu, spojovali se se slabším a pokud ten slabší zesílil, klidně se spojili se starými nepřáteli proti starým přátelům a pak zase naopak. V průběhu dějin podporovali nejčastěji Francii proti Habsburkům, Habsburky proti Rusku, Německo proti Francii, Prusko proti Rusku, Rusko proti Francii, diktatury proti demokratům, demokraty proti diktaturám, nacisty proti bolševikům... zkratka přes všechny Vídeňské kongresy či jiné dohody, až do druhé světové války se snažili oslabovat toho nejsilnějšího a posílit toho slabšího a pak to zase prohodit. 

Po Druhé světové to zdá se Němci i Francouzi prokoukli a pod pláštíkem USA si to udělali přes Evropské společenství uhlí a oceli jinak. Na kontinentě vznikla postupně EU. Jo, přijali do ní i další státy, ale ruku na srdce - všechny dohody, smlouv a Lisabonské úmluvy jiným slovy říkají, že: 

1. Německo si bude dělat co chce

2. Francie si bude také dělat co chce

3. Když bude Francie chtít něco jiného než Německo, tak (prozatím) změní názor podle Němců. 

4. Ostatní budou držet hubu a krok, Britové ať jdou do prdele. 

5. Kdyby se to někomu nelíbílo, může si nadávat na Brusel.  Ojrobyrokratům to bude stejně jedno.  

Teď nám Němci a Francouzi podepisují smlouvu, která jen drze říká to, co se děje už mnoho let a je to silnější než antipatie jednotlivých prezidentů a kancléřů. Merkelová nejprve Hollandeho nesnášela, ale pak si docela dobře notovali. Macron je ze stejného vrhu a tak nám dosluhující kancléřka a těžko znovu zvolitelný prezident dokončují svojí práci. Mouřenín to dodělal, mouřenín může jít. 

Víte, já chápu Frantíky. Než se Němci sjednotili, byli dlouho největší moc na kontinentě. A teď jdou sto let do kytiček. Mají dluhy proti kterým jsou ty Italské úplně směšné. Hrají si na velmoc, protože mají jednu letadlovou loď a tuším jednu jadernou ponorku. Ale pořád velmoc nejsou. Nikdo je nebere vážně, sami nejsou schopní žádné akce. Potřebují cizineckou legii, aby za ně někdo bojoval. Když prodávají staré zbraně, inzerují, že z nich nikdy nevystřelili, jen je párkrát odhodili. Jejich letouny Mirage mají přiléhavý název - stín. Nad bojištěm je totiž nikdo nikdy neviděl. Ale teď beze srandy... 

Francouze je možné pochopit, jejich ekonomika je před průserem, jejich dluhy jsou před průserem, jejich jižní departmenty jsou před občanskou válkou a ulice se jim nějak žlutí. Z celé té smlouvy jako sláma z bot čouhají společné německofrancouzské dluhopisy. To se nám to žije, dkyž nám jiní půjčujou... 

Ale nechápu Němce. Brát na sebe další nefachčenky, navíc když se jim zase tak moc nedaří. Francouzský bráška bude jen brát a brát, kasírovat a kasírovat a dělat problémy. A jsem si celkem jistý, že přesně takhle to uvidí i mlčíčící německá většina, která samozřejmě nic neřekne, protože by to byl rasismus a Putinova propaganda, ale myslet si to budou. 

Na druhou stranu, mně se docela ulevilo. Němci mají už takhle dost starostí. Také mají džihádisty, mají tureckou neintegrovanou menšinu, která je pořád větší, nekamarádí s Trumpem, Británie už s nimi nechce hrát jejich hru, v EU vítězí síly, které si další integraci pod jejich kuratelou moc nepřejí, všude samé dluhy a nesmyslná byrokracie a oni si teď vezmou na hrb další malér nad maléry. 

Ještě pár let a už se o nás vůbec nebudou zajímat, protože budou mít co dělat sami se sebou. Neměcké mistrování bude pořád menší a menší, protože příští kancléř bude mít starostí nad hlavu. Už nejméně pět let je jasné, že celá evropská integrace nefunguje. A oni se rozhodnou, že to vyřeší ještě větší integrací. Ostatně vždycky v dějinách podobné pokusy na západ od nás končily dvojpapežstvím nebo vzdorocísařem. A problémy z toho vzešlé pak zajistily zemím koruny české dědičného krále a pak i císařský diadém. 

Merkelová možná bude známá jako kancléřka, která se dostala na vrchol čtyřikrát, ale nebude to pozitivní vzpomínka. 

 Všimněte si, že jsem se vůbec nepustil do krásného příkladu demokracie, kdy si dva hlavouni podepíší něco, co neproběhlo žádnou veřejnou debatou, nikdo o tom nic nevěděl, upeklo se něco v zákulisí a rychle se to neodvolatelně podepsalo. Odpusťte mi to prosím. Když dělá protivník chybu, netřeba ho v tom rušit. Tohle jednání za zády se jim vrátí jako bumerang v té nejhorší možné chvíli.

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

No posledni zpravy jsou ze rozpocet se meni tak, aby se podporovali odpovedne zeme, ktere prijali sve povinosti, tedy V4 apod. staty prestanou byt prijemci, ale zacnou byt platci.
Ano povinosti uz nam ulozili, zajistili si financovani sveho spojeni ze svych kolonii ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

něco podepsal s makrelou. Bděl vůbec někdo nad nimi? Konteasignoval to někdo? Aby to zase nebylo o nás bez nás. Kdo je teď vůbec ministr obrany? Dzúr nebo Pěnice? Ty pevnosti jsou už prodané? Já už asi neusnu, čuju, že to jsou dny zrady nebo vítězný leden. Podívám se večer na Soukupa, ať jsem v obraze. Ještě, že se nemusím účastnit mobilisace, to bych musel odevzdat mobil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na to, že nám - jejich kolonii - dají pokoj, bych moc nevsázel. Vždy, pokud je v impériu problém, odnesou to jako první kolonie. To my (Polsko, Maďarsko, Slovensko a někteří další) platíme ty jejich hokusy pokusy a ještě dlouho budeme. Takže bych na naší straně očekával spíše trvalý ekonomický a sociální sesun, za který ale pochopitelně může Putin.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už jsem psal, nic dobrého z toho pro nás nekouká. Oni si obnovili v EU Franckou říši a teď můžou bez ohledu na EU říkat, ano můžete se k nám připojit, ale máme podmínky.
Hádejte, jaké ty podmínky budou:)
Potvrzením mých slov je, že si to Fišer tak chválí.

Bude se lámat chleba.
S oslabeným Babišem jako předsedou vlády, se sociálně demokratickými kolaboranty na důležitých postech a zamini, nevím, nevím, zda nás neprodají jako obvykle.

Zatím bez slepic

Tady je k tomu ten Fišer:
http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-fischer-.php?itemid=33270
Ten je tak chytrej, že určitě bude chtít se stát prezidentem.

Zatím bez slepic

Ten se fakt povedl, téměr reinkarnace sv. Václava H.

Zatím bez slepic

Buďte rád, že jste včera na Radiožurnálu neslyšel Cyrila Svobodu. Kvákal tam něco v tom smyslu, že po podpisu nové německo-franské Říše by jsme měli ještě hlouběji zalézt do něměcké Brusele. A opustit V4, protože Maďarsko, Orbán, ....

Zatím bez slepic

No, my celkově máme ´štěstí" na politiky. Copak asi radí Cyril Svoboda Babišovi jako jeho poradce?

Zatím bez slepic

Rady Cyrila Svobody může Andrej Babiš na vlastní kůži vidět ohledně dotací na Čapí hnízdo a dotací pro Agrofert v Bruselu. Kdyby byl Cyril Svoboda prostý zaměstnanec Agrofertu, už by stepoval před Úřadem práce.

Zatím bez slepic

Cyril a Pavel.
Bráchové.
Od Lidovců.
K nerozeznání.
Nejsou ze Soluně, Pavel je z Brusele. Skoro rodilý. Hájí tam za nás bruselské zájmy.
To Cyril hájí bruselské zájmy v Praze.
Radí Babišovi, jak se leze do brusele.
Oba dva jsou konzervativní lidovci. Hájí tradiční rodinu. Teda alespoň o to hezky mluví.
Vůbec ji nevadí, že až budeme hlouběji v bruseli, budeme tu mít uzákoněno 42 pohlaví a v podstatě se budete moct oženit třeba s ovcí, pokud vás bude mít ráda a zabečí na radnici ano. Tam vám automaticky přidělí černouška do rodiny. Aby jste byli multikulti pestrý.
To až budeme hluboko v bruseli.

Zatím bez slepic

Těm asi nevadí víc věcí. Vzpomínáte, jak se Cyril, člen KDU-ČSL, několiv let soudil s charitou o činžák v Dejvicích, který mu prý odkázala v 1992 osamělá stařenka? Stejně jsou ti politici hodní lidé, takhle přišel k bytu i Čižinský, že prý sousedce nosil nákupy.
Cyril bude mít dost dobrých kontaktů. Jednou někde na netu byla fotka, jak sedí při nějaké společenské akci (nepamatuji si, možná Valdajský klub), už mimo funkci, u stolu spolu s Putinem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neznáme něco o smlouvách.spojeneckých závazcích,před rokem 1938 Německo,Francie,Anglie?
Toto se dalo čekat,proto se Anglie cuká,takže ten Brexit projde,Anglie nechce být vazalem Německa a Francie.
Jak je vzpomenuta V4,ten spolek se rozpadne.na nesouhlasu Maďarska,ale na souhlasu ČR,Polsko si hraje na chytrého,nevím dokdy.
Takže souhlasím s tím,jak se tito Rokefelerové dohodnou,tak se budeme muset Rosčílit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1) Německo a Francie historicky zápasily mnoho století ze stejným nepřítelem - anglosaským světem. V roce 1963 podepsali z důvodu tohoto tlačení pantofle Elysejskou smlouvu, na kterou v podstatě navazují.

2) Blíží se rozpad EU. Státy, které se na to nepřipraví, budou pěkně v chaosu. Dravci už jsou připraveni chaos využít, a pěkně tunelovat, hrabat, a podporovat občanské války, které v chaosu a bezvládí mohou vzniknout. Nejvíce se vydělá, jak zní burziánské heslo - když v ulicích teče krev, hodně krve.

3) Státy si připravují svá společenství a pozice. Kdo je připraven, není překvapen. V zásadě se pomalu budují politické pozice pro závěr EU a po konci EU. Západní Evropa jako vždy toho využije, aby vytunelovala a nahrabala si na střední, jižní a východní Evropě a všude kde se dá. Nastane znovu "privatizace" a období "divokého kapitalismu". A opět všechny státy zchudnou. Tím bude definitivní konec evropského významu a evropských států.

4) Když se potápí loď, zachraňují si kůži krysy, a nijak nedbají co se stane s těmi, co jsou na lodi. Slovanské státy jsou mimochodem určeny k zašlapání. Stejně jsou to všichni polorusáci. Navíc ty mrchy se ještě nezbavili východní myšlení a komunistických myšlenek namísto toho, aby se plnně poddali Německu, Francii a dalších - ještě ty bídáci dělali problémy s V4. Bude-li to jen trochu možné, tak státy střední, jižní a východní Evropy budou obětovány - západní Evropa se stane nepřítelem zbytku Evropy.

5) Nezapomeňte, že ve Francii jezdily tanky s nápisem EU, když zasahovali proti žlutým vestám. Tedy zdá se, že projekt EU armády už byl připraven, a čert ví, co se tím zamýšlelo a ještě zamýšlí. Co myslíte, jsou žluté vesty spontánní revolucí, nebo jsou uměle zorganizované nějakou tou státní mocí - možná že mají i nějakého studenta Šmída/Zifčáka.

6) V následném chaosu kolem konce EU se o hodný kus dopředu posune projekt zvaný islamizace. V chaosu se snadno zavádí právo šaríja. V chaosu vyhrává organizovaný, a to muslimské obce jsou.

7) Německo a Francie jsou státy nejvíce napadené pátými kolonami. Jejich strategická místa jsou nejvíce prolezlá různými infiltrovanými lidmi. Tudíž pokud chce někdo něco nastartovat v Evropě, působení skrze Evropu a Francii je jasná volba.

8) Pokud bych měl velkou moc a chtěl hýbat světem, tak můj záměr bude Německo a Francii spojit, protože ji stejně už dávno skrze infiltrované lidi na strategických místech ovládám. A dále navenek skrze Německo a Francii jako mé svaly budu hýbat a hrát si jako s loutkami se státy kolem nich a v celé Evropě.

9) Když se podíváte na Merkelovou i Macrona, tak jsou to kopie slabochů a neschopů typu Václava Havla nebo Borise Jelcina. Tedy loutkoví lidé, kteří dělají bílé koně bůhvíkomu. Málokde jinde se podařilo dosadit do čela státu v současné době takové Dušany Jasánky. Prostě globální elita vzala co šlo. Původně asi stála o hýbání světem skrze USA, ale namísto Hillary Clintonové to převzal Donald Trump. Tak holt musel najít jiné, havlističtější státy.

10) Z předchozího vyplývá, že USA globální elita odepsala. Není tak povolné a tak výhodné pro tahání provázky ve světě, a posunula se jinam. Neříkám, že do Německa a Francie - mám své teorie, ale to by bylo na příliš dlouhé texty. Jinak řečeno, USA pojede brzy jinou cestou než dosud. Může se klidně krátce po konci EU stát, že uvidíme "Komunistické státy Ameriky" nebo spíše "Socialistický svaz Ameriky". Tady se můžete nadít úplně všeho.

11) Cíle a plány té smlouvy jsou opatrné, ale jasné. Mají prostě Německo a Francii dosadit do čela všech strategických míst (třeba do řízení OSN, apod.), ale samozřejmě kontrolovaně, aby skutečně daná místa ovládala globální elita. Nicméně většina plánů se stejně nepodaří, tak jako tak. Prostě to globální elita zkouší, když vyjde fajn, když ne, máme své hry rozhrány na deseti dvaceti jiných místech, tak se to nakonec zkombinuje.

12) Hlavní boj stejně bude v prvé řadě ekonomický. Je ideální chvíle odstartovat chaos. Evropa se dodnes nevzpamatovala z krize 2008, a namísto budování ekonomik spíše prožrala i rezervy. A máme za rohem další krizi, která reálně už tu je, jen ekonomové dělají, že ji nevidí. Ceny všeho poskočí razantně nahoru. Namísto růstu a budování hospodářství se řešily kraviny ála ekoterorismus, solární panely, žárovky, elektroauta, autorská práva, apod. Rezervy a možnosti růstu byly promrhány na dotace nesmyslných ekologických projektů, zároveň se nerozvíjely klíčové podniky a obory, ale namísto toho ty nesmyslné soláry, biopaliva, a další - vše odčerpalo ze států astronomické peníze a probendilo obrovské možnosti růst zdravě a potřebně, nikoli na základ sluníčkářských ptákovin. Takže bankéři mají volné ruce libovolně povyšovat a shazovat státy ekonomicky pomocí makroekonomických zásahů, a státy jsou tak vyčerpány, že proti tomu reálně nemohou vůbec nic postavit.

Zatím bez slepic

konspirační. Nazvěme ji realističtěji - plán práce na příštích - ať nežeru - deset let. Ale možná i pět, nebo jenom tři. Záleží, kdy někdo pokorně přizná, že jsme v ekonomické krizi.
Prvním cílem propojeného Dojčfrankrajchu je a bude "prostou většinou" osekat tzv. dotace neposlušným členům EU. Pochopitelně těm východním.
To je daleko nejpodstatnějším cílem jejich snažení. A provede se to tak, že se bude rozhodovat o všech záležitostech hlasováním prostou většinou, a žádnou stovkou procent, jako dosud.
Až nás budou mít na lopatě, zakážou uvalení národních sektorových daní na vybrané obory ekonomiky, aby nás mohli ještě víc džusovat.

Myslím si, že z výše popsané snahy o nadcházející snahu změny pravidel hlasování v EU bychom měli mít ještě větší strach, než z tvojí konspirace, která se nebezpečně blíží realitě.

Zatím bez slepic

Osekání dotací aneb dodržování principů právního státu už mají skoro hotové, zbývá jen odsouhlasit.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2708228-hrozi-zmrazeni-penez-zemim-e…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem zvědavý, kdo z těch dvou odjel z Cách spokojenější s představou, jak moc toho druhého, dámy prominou a zakryjí si oči, ojebal.

Zatím bez slepic

Macron našel blbku, která bude financovat francouzský zemědělský skanzen. Ale Němci si zlevní nový němcofrank. Symbolický výběr Cách také něco napovídá.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A s kym to bojoval Karel Veliky, no s kym? No s kym a kde na tom vychode?

Zatím bez slepic

Tenkrát ale Slované žili na území až k Cáchám. A kde žijí teď? Prusové už jsou poněmčení, polabští Slované neexistují, zbytky Lužických Srbů vymírají a jejich potomci se poněmčují.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Baltové, nikoli Slované, ale to neva. Jinak máte pravdu.

Zatím bez slepic

Baltové a slované jsou jazykové skupiny, které moderní lingvisté spojují do jedné - balto-slovanské jazykové skupiny.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aby byla Franská říše opět spojená, zbývá ještě nějaká smlouvička se severem Lotharovy říše. O tohle území se rvaly Západo a Východofranská říše spolu celá staletí. Není náhoda, že právě tam se umístilo centrum EU. EU je projekt západní Evropy, drze pojmenovaný Evropská U. A lidi jako P. Fišer budou opět mluvit o tom, že patříme do Evropy, proto do ní musíme vstoupit (do jádra), stejně jako se to říkalo při referendu o EU.

Zatím bez slepic

Benelux je takové srandovní uskupení, kterému Deutsche-Frankreich nařídí, co si mají myslet. Těch se nikdo ptát nebude, stejně jako bavorské východní marky (dnes Rakousko).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten Oettinger je dost dobrej. Toho je na komisaře škoda. Měl by být vrchní komisař:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-cesko-eu-putin-rusko-oet…

"Kdyby nebyly v Evropské unii, byly by jen „bezmocnou plevou ve větru“ vydanou na pospas Putinovi, uvedl Oettinger na setkání zástupců vládních křesťanských demokratů v Reutlingenu."
Strašná představa být plevou, když fouká.
Ještě že nás před tím Putinem budou pomáhat a chránit. K tomu jim Dojčfrankreich pomáhej.

Zatím bez slepic

Ne anonym,, Admirál.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak byl teď v prosinci a lednu takový klídeček, říkal jsem si furt - to není normální, něco se posere.
No..., kdyby se jen posralo, bylo by nám hej...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Macron si koleduje o soud za velezradu, protože fakticky předává Francii do područí Německa. Ale co chtít od francouzských politiků, kteří ve 20. století zradili, koho mohli, atáhli to na obou stranách s Hitlerem, i Stalinem. Britové totéž.
Integrační smlouva nám říká, aniž bychom museli znát její znění, že:

1. Evropská integrace nefunguje - jinak by nebyla potřeba taková smlouva.
2. EU vládne Francie a Německo - potvrzuje to ta smlouva.
3. Německo a Francie už mají dost názorů menších států, přestávají schovávat svou touhu vládnout Evropě za náznak demokracie představované panoptikem europoslanců, kteří ani neví, zda mají zasedat v Bruselu nebo ve Štrasburku.
4. Celá EU je zde, aby Německo a Francie mohly hospodářsky ovládat Evropu. Komu to dosud nedošlo, nezaslouží si být dále informován o znění smlouvy. Vždyť ty signály zde jsou už desetiletí:
- Německo a Francie mohou mít rozpočtové schodky nad 3% a ECB proti nim nezasahuje. Když něco podobného zkusí jiný stát, třeba Itálie, ECB zasáhne nekompromisně.
- řecká krize a celý euroval ukázaly, že se celá eurozóna složila, aby německé a francouzské banky a penzijní fondy přenesly své mizerné investice do řeckých státních dluhopisů na bedra všech obyvatel eurozóny. Třeba takoví Slováci si po přijetí eura museli půjčit, aby mohli půjčit Řekům. Vznikla tak zajímavá situace, kdy slovenský důchodce s důchodem kolem 300 € měsíčně půjčoval řeckým důchodcům s důchody kolem 1500 € měsíčně. Nebo podobně, ale základní myšlenka, že chudší půjčuje bohatšímu na jeho životní styl, zůstala naplněna.
4. Lisabonská smlouva je paskvil, se kterým si každý utírá řiť. Totéž všechny ty Dubliny I až IV a podobné nesmysly o migrantech.
5. Muslimy z Afriky budou Němci i Francouzi dovážet dál, aby naředili příliš homogenní populaci národních států a provedli multikulturní mix, ze kterého chtějí ukovat evropský superstát podle vzoru USA. Zapomněli na důležitou věc, že emigranti do USA jeli pracovat a za lepším životem, zatímco ti nově příchozí mimoevropští přistěhovalci sem přijeli žít z daní místní populace zhýčkané dobrým bydlem. Těm imigrantům z Afriky nebo Asie musí naše debaty o počtu pohlaví, směrnice o zahnutých banánech a rovných okurkách (sice je to kvůli využití místa v přepravních boxech, ale i tak jde o zvláštní směrnici) a jiné výplody bruselských byrokratů uvádět v smích a přesvědčení, že se obyvatelstvo Evropy nechá vykořisťovat celkem bezproblémově. Rozhodně v porovnání s životem v jejich zemích, kde řeší základní životní otázky (přežít do dalšího dne, mít co jíst a pít, kde se vyspat). Trochu je jen překvapuje studené počasí a nedostatek slunce, ale to je taková drobná nepříjemnost.
6. Merkelová a Macron se zapíšou do dějin jako dva největší pitomci celé existence Německa a Francie. Bez problémů trumfnou Daladiera a Chamberleina, protože ti ve srovnání s nimi působí jako prozíraví státníci, kteří s Hitlerem dohodli mír, když obětovali Československo.
7. Špatná zpráva pro Ukrajinu, pozornost novinářů se soustředí jiným směrem. Nějaké boje na Donbasu se dostanou tak na pár řádků na předposlední straně dole. Erich Maria Remarque by napsal Na východní frontě klid.
8. Rusům a Číňanům se také uleví, pozornost USA se zaměří na tandem Německo - Francie, který považují za potenciální hrozbu hegemonii USA. Nějak ta americká hegemonie končí, je až příliš mnoho konkurentů na všech stranách. Kdysi byla taková studie, která říkala, že USA vyváží asi 20% světového HDP, ale dováží 40% a rozdíl kryjí natisknutými dolary. Blíží se chvíle konce USD a tím pádem amerického snu. No v každém případě je smlouva Německo-Francie špatná zpráva pro USA.
9. Eurohujerům teď možná sklapne, protože nebudou vědět, zda mají dříve oslavovat tandem M+M jako motor evropské integrace, a jak vysvětlit všechny ty chystané smlouvy. Ale oni se vzchopí a pevně nás přivážou k nově vznikajícímu celku, kdy musíme být v centru dění.
10. Smlouva také říká všem držitelům španělských, italských, portugalských, irských, řeckých a jiných dluhopisů, že je eurozóna platit nebude. Až smlouvu podepíší, budou mít cenu potištěného papíru. A to je také konec měn euro, do které nás vehementně cpal Bohuš Sobotků. Zapamatujme si pro volby do evropského parlamentu, kdo chtěl vehementně přijmout euro, protože nová smlouva ukazuje, že je blbec na entou, kdy n= nekonečnu. A to včetně bývalých guvernérů ČNB. Kdo chce za současných podmínek přijmout euro = zloděj, protože přijetí eura už přinese jen povinnost platit dluhy.

Vidláku,
napište prosím článek o Karlu Velikém, protože to je budoucí svatý nového uspořádání Evropy! Centrem evropské integrace už nebude zkompromitovaný Brusel, ale Cáchy. A východní kolonie? Ty se opět stanou jen zdrojem otroků, jako za Karla Velikého a jeho předchůdců i následovníků. Až noví německo-francouzská armáda potáhne do Čech, bude opět poražena u Kanin na Kokořínsku jako v 805. Jen nevím, co si počneme s bitvou u Poitier a bojem Karla Velikého proti muslimům (někdy mezi 10. a 25. říjnem včetně 732 mezi Tours a Poitiers). Že by bitva mezi muslimy a Franky proběhla někdy v říjnu 2032? Může být krátká a skončit porážkou Franků.

Už se těším, až Pehe a celá pražská kavárna začnou pět nové Ódy na radost ne spojení Německa a Francie. teď ještě čekají na pokyny z centrály. A také se těším na spojení německého šarmu, citlivosti a pružnosti, konstrukčního přístupu Němců a francouzského organizačního talentu, pracovitosti a konstrukčního přístupu Francouzů, který je totálně odlišný od Němců. Kde Němec vymýšlí spojení původních ověřených řešení, Francouz vybere ze všech možných variant tu nejsložitější a nejméně funkční. Pak zavolají Čecha, Moravana, Slezana, Poláka, Slováka nebo Maďara, aby jim tu blbost zjednodušili a rozchodili. Na závěr je Francouz s Němcem zkritizují, že nejsou dostatečně proevropští a nedodržují všechny navzájem si odporující směrnice a vůbec jsou pořád postkomunističtí untermensch, přičemž kolébka kultury se nachází ve Francii. Tahle kombinace spolehlivě zabije jakékoliv spojení obou ekonomik.

Hlavní důvod Němců je, že nechtějí platit dluhy jižního křídla eurozóny a zlevnit si svoji novou měnu němcofrank. Hlavním důvodem Francouzů je, že našli dalšího blbce, který bude financovat francouzský zemědělský skanzen a byrokratickou variantu hybridu socialismu a kapitalismu.
Holanďané, Belgičané, Lucemburčané a Rakušané se k nové měně němcofrank nadšeně připojí a budou už nepokrytě přijímat příkazy z Paříže a Berlína. Blbcům z eurozóny zůstane jen povinnost platit dluhy za euro. Ještě se dočkáme nevybíravého nátlaku z ECB, aby ČR přijala euro, aby zaplatila dluhy. Kdo bude chtít euro přijmout, je blbec!
ČR se připojí až k měně němcofrank.
Jen nevím, kde se budou přijímat rozhodnutí a kdy se ukáže, že Paříž už není velkoměstem Evropy, ale jen periférií Berlína. Hlavním evropským finančním centrem se stane frankfurt nad Mohanem. sbohem, londýnská City a pařížská burzo! Zůstanete jen lokálními pobočkami.

Le roi est mort, vive le roi!
Deutschland, Deutschland über Europische Union!

Na příkaz z Berlína nebo Paříže se bude správně odpovídat: "Jawohl, mein kanzlerin!". Mamánkovi Macronovi se odpovídat nemusí, však ony mu to už Angela a ta postarší Brigitte vysvětlí.

Zatím bez slepic

Hlavní důvod Němců je, že nechtějí platit dluhy jižního křídla eurozóny a zlevnit si svoji novou měnu němcofrank. - Jak nechteji platit dluhy? To jsou dluhy, co ma jizni kridlo u nich a aby ty dluhy vznikly, bylo treba zavest Euro.

Zatím bez slepic

Pozor, v případě krachu státu eurozóny je zde euroval, do kterého jednotlivé země přispívají, Němci nejvíce. Tudíž v případě krachu budou němci platit částečně sami sobě, ale třeba takoví Řekové si u Goldmanů a Sachsů napůjčovali až hanba. A to zaplatí obyvatelé zemí eurovalu. Takže odtud ten paradox, že si zaplatí sami sobě. Jen další přesun peněz od chudých k bohatým. Řešením je islandská cesta. Půjčili jste si, tak a´t Vám to splatí nebo nesplatí dlužníci, obyvatelé solidární nebudou a euroval zruší.

Zatím bez slepic

"Že by bitva mezi muslimy a Franky proběhla někdy v říjnu 2032? Může být krátká a skončit porážkou Franků."

Zachrání je Karel Martel.

Zatím bez slepic

Možná ano, ale v tom případě je Macron poslední z rodu Merovejců a Francouzi teprve jeho majordoma Karla Martela hledají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ochotně slyšící na chléb a hry:
Plíšková je v semifinále, Siréna venku, na třetí set stojí za to se podívat nesestříhaně a jaký záludný ismus stál za porážkou tentokrát? ;-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to detail ale Mirage neni stin ale prelud

Co je v ty smlouve napsano je v podstate uplne jedno. Jde o to, ze ji podepsala FR a GE. Kteri maji byt v EU cili se rozdodovat v ramci EU spolecne s ostatnima. Je to vyhlaseni "namluvy skoncily, uz vas mame v hrsti a ted budete poslouchat"

Soudruzi Tusk a Juncker tam byli, protoze jsou nastrojem k ovladani vsech ostatnich statu. Je jedno, kdo je koho vlastne ridi nebo kdo je vsechny ridi. Je to triumvirat FR + GE + EU byrokracie.

Zatím bez slepic

A docela si ty přeludy i zabojovaly, byť ne vždy pod francouzskou kokardou.

Zatím bez slepic

Správný překlad pro mirage je přízrak. Pokid vím, tak létaly v různých arabských válkách a nebyly zase tak špatné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už to tady v diskuzi zaznělo a oni to taky nepopírají. NATO ztrácí podporu Žáků, navíc je požadován vyšší příspěvek do kasy, tak proč nevytvořit základ pro tzv. Evropskou armádu použitelnou i proti neposlušným uvnitř EU? Ekonomický se to dá ukočírovat, ale pokud budou nepokoje, tak by se to mohlo rozpadnout. Nedělám si žádné iluze o výčitkách svědomí v případě tvrdého zákroku proti vestám ve Francii, či AFD v Německu, natož pak proti nekomu mimo tento spolek, třeba v Maďarsku, nebo v Polsku. U nás to nehrozí, díky Bohu, tady by byl průser, jen kdyby nefungovaly mobily.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sry

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Německo plus Francie bude čtvrtá nejvýznamnější světová velmoc, akceschopná, na rozdíl od “těžko ovladatelné” EU. Umožní to německá ekonomika a francouzské jaderné zbraně. Možná se k nim časem připojí Benelux. Zbytek EU to bude jen “okrajina”.

Zatím bez slepic

myslím tohle jste Milane V vystihl naprosto přesně a jednoduše

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím to taky tak, jedním z prvních úkolů bude vytvoření společné armády. Peníze na to jsou, kdyžtak se natisknou a lidí je taky dost.
Tohle je to co chybí současné EU, moc ovládat lidi silou. Ekonomicky nás totiž nezničí, pouze oslabí a ještě to trvá dlouho.

Zatím bez slepic

Připojuji se, Milan V deset slepic.

Zatím bez slepic

Souhlas,krátké,ale výstižné,přímo na komoru.Já bych tu Smlouvu z Cách popsal jako spuštění záchranného člunu pro VIP dokud se ještě na palubě potápějícího se Titaniku-EU tančí a světla svítí.Tedy co tato úmluva naznačuje: dojde k tvrdému Brexitu,následnému,dlouhodobě předpovídanému chaosu na finančních trzích a jako další krok-rozval EU.Ti ostatní,kteří by se chtěli prodrat na palubu člunu (jak už radí,někteří rádoby odborníci-za všechny třeba Cyrilek) budou nemilosrdně svrženi přes palubu jako zbytečný a ke dnu táhnoucí balast.Proč jim dělat místo na již tak přeplněné lavičce,aby měli stejnou šanci na záchranu a kecat do toho kam se bude vlastně veslovat a dělit se s nimi o obsah balíčku poslední záchrany,když mají zbytek osazenstva parníku svázaný tisícími pouty.To akorát tak jako kolónie,či Protektorát což už si oba státy historicky odzkoušely.Nechci být špatným prorokem,ale myslím si,že to bude takový fičák,že už na ty volby do EU parlamentu nemusí ani dojít.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechápu, Aldo, opravdu nechápu Váš podiv!
Emanuel Moravec, třetí největší Čech po Járovi da Cimrmanovi a Svatém Václavu Ruzyňském, německém vévodovi české země, by to neřekl lépe!

Málo studujete inovovanou českou BIStorii!

Zatím bez slepic