Elfí výpadek - doplněno o elfí algoritmus

Autor
Štítky

Jistě jste dnes zaznamenali nefunkčnost Kydů. Master to nahodil a v této chvíli by mělo být všechno v pořádku. Nechceme dělat nějaké poplašné zvěsti, ale nevylučujeme, že se mi splnil sen a dostali jsme se na seznam konspiračních webů Bohuška Karouse nebo jemu podobných. Až bude Master něco vědět, určitě poinformujeme. 

Musím říci, že pokud šlo o útok, Elfové to udělali velice takticky. Včera jsem měl zabijačku a na Kydy jsem se vůbec neměl čas podívat, Master se také zabýval rodinou a neseděl u počítače.  

 

Prosím dovolte mi vzkaz pro Laca Groeslinga a také pro vás ostatní - Ve včerejším článku jsem napsal, že vše řeším zabijačkou. Myslel jsem to ironicky na základě komentáře, který před časem dal Donald Trump. Myslel jsem si, že to takto všichni pochopí. Zdá se, že to tak nebylo a pokud čtenář něco špatně pochopí, může za to autor, že to nenapsal líp. 

Takže neřeším vše zabíjačkami, ale dělám je rád, a tentokrát obzvlášť, protože jsem měl možnost se potkat s Targusem a ukázalo se, že je ten chlapík stejně fajný ve skutečnosti jako v komentářích. 

Laco, s vámi bych se také rád potkal. Pokud to není zcela mimo váš vkus, dejte mi vědět na mailu a nechte se na příští podzim od Vidláka pozvat. 

Doplněno ve 13.05 - 

Jak již víte z komentářů - můj sen se nesplnil, výpadek byl pouze technického rázu. Ale co se týče všech anonymních Sartrů a podobných, Master chystá nějakou úpravu zabezpečovacích algoritmů, které by měly být schopny lépe rozlišt elfa od člověka a zatnout tipec někomu, kdo zapleveluje debatu.  Omlouvám se předem dvojnásobně, protože to budeme muset otestovat a je možné, že to může trochu zazlobit. Prosím buďte shovívaví, pokud vám někomu zmizí komentář či celé vlákno. Budeme se snažit to zase napravit, ale není to nijak jednoduché, přece jenom počet přístupů a IP adres je násobně větší než počet diskutujících. 

Prosím vás proto v příštích čtrnácti dnech o shovívavost.  Nemusíte nám psát do diskuse, že něco zmizelo, víme o tom. Ale nevíme, zda to budeme schopni v reálném čase vrátit , případně na to zareagovat. Máme bohužel i jinou práci, než kontrolovat blog. 

Znovu ale opakuji, chceme zachovat diskuse a chceme je zachovat bez nutnosti identifikace. Ovšem diskuse tohoto typu jsou náchylné na anonymy a vydávání se za někoho jiného. Pokud nám takto bude chtít někdo uškodit, zřejmě se mu to povede. Naše technické možnosti jsou jsou omezené a blokovat někomu IP adresu moc nechceme. 

Pokud má naše diskuse nějak vydržet, bude to především o Vás čtenářích. Najdete-li pod svým příspěvkem nějakou kravinu, nepouštějte se do zbytečného boje. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Sice jsem už psal,že jste v hledáčku BIS,takže jen jejich agent Karous.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zase se asi ukázalo, že nemáte pravdu, viďte?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bratře Vidláku, musím Tě zklamat. Průzkum logů nakonec ukázal, že za tento výpadek může bohužel technická chyba a nikoliv elfové. Ale věřím, že dřív nebo později se ti poštěstí. Dnes to ale ještě nebylo :-)

Zatím bez slepic

In reply to by master

Trvalý odkaz

Mastere,
zvažte, zda neudělat filtr s počítadlem příspěvků k diskuzi podle jména nebo podle IP adresy a kdo bude mít nadlimitní počet vstupů (např. nad 30), text jeho dalšího příspěvku bude automaticky nahrazen mezerou. Tím byste jednou hodnotou mohl dělat korekci mezi robotem, elfem a normálním diskutujícím.
Je samozřejmě na Vás, jaký způsob zvolíte, je to jen návrh na jeden z mnoha možných způsobů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bohu!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak vlezu do sklepa … krysy už jsou tady
Jakl vlezu na půdu … je jich plno všady
Když jdu na dvoreček … krysy už jsou tady
Když jdu do kotelny … je jich plno všady
Jakpak tohle skončí … safra, safra...

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

abyste na půdu, do sklepa, na dvoreček, do kotelny ani nikam jinam nechodila, natož se tam s někým potkávala. Vidlák ale ukazuje, že dvorek krysám nejenže nedá, ale dokonce ani nezavře a před krysami se umí bránit. Musím říct, že v dnešní době "stejně to nemá cenu" je to celkem inspirativní přístup.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ve 3:00 to nešlo, v 10 taky ne. Teď jsem se konečně připojil.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepe (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo a vlk fungoval

Zatím bez slepic

In reply to by Pepe (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výpadek byl zhruba od 0:45 do 12:00. Běžíme kompletně na vlastní serverové infrastruktuře, na rozdíl třeba od Kosy, která běží na bezplatné instalaci wordpressu, kterou provozuje třetí strana. Výhodou je, že nemusíme být vděční vůbec nikomu a poběžíme do doby, dokud to někdo ze zákona nezakáže. Nevýhodou je, že to vyžaduje větší náklady na údržbu. Může se tak občas stát, že něco selže, jako včera, neb nemám času věnovat se serveru tolik, kolik si opravdu zaslouží. Je to vždy o určitých kompromisech. Nicméně nic zásadního se nestalo. Pouze selhal skript, který po restartu webserveru jej měl opět nahodit...

Zatím bez slepic

Díky za vysvětlení. V záložkách (telefon) mám jenom vidláka a kosu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Letmým pohledem na titulek - "elfové, zabijačka" jsem pojal tušení, že jste to Targusem u Vás večer roztáhlia pak přišel ten nápad, vzít ty elfi přijednoom.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"úpravu zabezpečovacích algoritmů, které by měly být schopny lépe rozlišt elfa od člověka a zatnout tipec někomu, kdo zapleveluje debatu."

1, Takže "zatnout tipec I ČLOVĚKU, který "zapleveluje" (=píše k článku více příspěvků, ale věcně a s fakty víc než leckdo jiný zde)?

2, "Ovšem diskuse tohoto typu jsou náchylné na anonymy a vydávání se za někoho jiného. " - já jsem se ani jednou jedinkrát nevydával za nikoho jiného odsud. Když se vám tu zaregistruji, budu moci psát volně a kolik chci a nebo to vůbec není o nicku, ale o aktivitě a obsahu, který zde nemáte rádi?

Už několikrát jsem Vám tu, Vidláku, psal, že to máte čistě ve svých rukách. Jak? Stačilo (a stačí) mne požádat, abych sem nechodil. Vás to nenapadlo? Místo toho kvůli jednomu diskutníkovi, který je schopen vás tu "nasírat", protože vám vyvrací vaše vžité omyly, budete paranoidně vymýšlet nějaký zoufalý algoritmus "proti elfům"???????

Zatím bez slepic

Jde o Vás,pokud budete tvrdit,že duha má jen jednu barvu,neuspějete,ač se snažíte sebe víc ze svými pomocníky.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasíte, že totéž platí i pro vás, viďte? .-)

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ať už tady zůstanu nebo zmizím (př. mi bude zakázán vstup), zkuste mi napsat, kde jsem duhu jako jednobarevnou popisoval já, ano?

A mimochodem, vytváření umělých duh je dětinské. Nic není ani jen černé, ani bílé, ale tak jako na jakoukoli barvu, i na vysvětlení podstaty všeho stačí "barvy"

A s jakými pomocníky, prosím? Víte, že nejhorší je smrt z vyděšení, doufám :-D

PS : nerozjíždějte žádné vaše mindráky, "nekrmte trola". Psal jsem Vidlákovi a něco naprosto věcného, dokonce vstřícného. Takže si všimněte, kdo z toho Vy vždy dělá děšsnou kovbojku, ze všeho, "co mu nejde pod fousy".

Zatím bez slepic

3 barvy stačí, i tam, kde to není jednobarevné nebo dvojbarevné. víc nikdy netřeba

Zatím bez slepic

Ty se nějak v těch duhách vyznáš... Že bys chodil do průvodu s Putnou a ostatním teplomilama? :-D

PS: A založ si vlastní blog - určitě si tam vystačíš, když už odpovídáš sám sobě, demente!

Zatím bez slepic

In reply to by Antisartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fyziku mám rád. Duha, to je o fyzice, kdybyste nevěděl. Víte, jak je daleko od Země?
PS : já si neodpovídal, já odpovídal zemedelci, pak jsem jen doplňoval vypadlou trojku, neměl jsem zapnutou NumLock.
Proč pořád všichni fňukáte jak malé děti?

Zatím bez slepic

Moc Vás nechápu - s tím počítáme všichni jako s konstantou

Zatím bez slepic

Tak jste to měli říct. nicméně mne zajímá jen názor majitele, nezlobíte se, že ne?

Zatím bez slepic

to mal napisat akoze... Mily Sartre, but taky laskavy a dopraj nam trochu kludu v diskusiach o hlupostiach. Mys sme si vedomi, ze ty si nam tu daval na frak, ale si fakt. dobry. Nesiahame ti ani po clenky. Tak pre lasku boziu nas nechaj tak. Na kolenach ta prosim. Tvoj jediny fanusik a majitel kydov.
Tak? Ci inak si sa zaprisahla tu sirit pravdu a lasku a ukazat nam svetlo poznania?
U nas sa hovori - mudremu napovedz, hlupaka tresni lopatou.
Ty si kokot.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty vase detinske saskarny a jak se vsude musite podelit o svoje komplexy, to se casto nevidi.

Bohate stacilo, vy trdlo :
Sartre, (zadam vas) nechodte sem.

Ze vy vazne musite udelat ze vseho takovej dojak. Mel byste se nechat lecit, jestli tedy uz nejste pod dohledem.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Btw. kdyby to vase "u nas se rika" u vas platilo, to byste byl tou lopatou uz mozna umlaceny.

Zatím bez slepic

A mohl bych Vás Sartre požádat, abyste ke každému článku napsal jen jeden komentář prostě jak to vidíte vy? Jen jeden.. a dost? Tímto Vás právě o toto žádám. Napište ke každému mému článku jen jeden jediný libovolně dlouhý komentář. 

Zatím bez slepic

Tak to jsem"damned" zvědavej - za jak dlouho vořech popře sám sebe:-))))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

protože stáří. Také bych si s Vámi rád popovídal, ale zabíjačka pro mne není. Kdysi ve 13ti jsem měl jednu nemoc a od té doby nesnáším vůni škvaření a pečení prasátek. Ale možná někdy pojedete v rámci práce u našeho nejlepšího premiéra na sever Čech a tak bychom mohli zajít na žejdlík. Andrej toho tady u nás má požehnaně. Zdravím Vás i Vaši paní

Zatím bez slepic

Zdravím Laco

a jsem rád, že jste se ozval. Tož u prasátka se asi nepotkáme, ale ten žejdlík bych bral. Na severu čech jsou nejlepší pivovary. Tak dejte na mail vědět, abychom to nemuseli probírat po komentářích. 

 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ráno jsem se upřímně pobavil... Tohle fakt může triumfnout jen majdanský scénář pro Venezuelu od země uvalující sankce za ovlivňování voleb u sebe doma pomocí facebookové stránky...
http://forum24.cz/ruska-duma-hlasuje-o-zakonu-zakazujicim-sireni-tzv-ne…

Zatím bez slepic

to máme z toho, když si v Rusku nenecháme patentovat ÚSTRky,Evropské hodnoty, , hybridní hroznýše, BIStori a další výdobytky nejvyšší fáze plodné spolupráce ČSSD-TOP09!
Kdybychom dnes prodali Rusku patentová práva a know-how na svobodu informací, mohli jsme být po kolena v rublících a čeští důchodci se mohli místo drahými českými bramborami( které dnes stojí o třetinu víc než banány), živit levným ruským kaviárem!

Takhle nám zase Rusové čmajzli naše duševní vlastnictví jako Číňani.
Jediné co mě utěšuje, že se na Hrad nedovážejí ruské mobily a k nám do jednoty ruský tuzemák!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naše jabka stojí více, jak mandarinky. Dnes jsme rozebíraly, lékárny (v autě po cestě domů, opravdu je jich víc, jak potraviny). Pro vidláka další téma?

Zatím bez slepic

In reply to by Pepe (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nestojí víc, jenom u nás je už nikdo nechce jít obrat, protože práce...

Zatím bez slepic

Očekávám rozhodný ostrý protest proti rozhodnutí ruské dumy z úst a pér Jandových, Romancovových etc... etc.... Cenzorskou demokracii si rozvracet ne a ne a nedáme!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud si Vidlák nepospíší se získáním protekce u Jakuba Jandy, budeme jen jedni z mnohamiliónové šedé masy ostře sledovaných. Přitom už Cuberten dobře věděl, že není důležité zůčastnit se, ale vyhrát!

Už je na to uvolněno několoik set miliónů korun a stavěj se baráky.

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/493705-plosne-sledovani…

Vidláku, chtělo by to pozvat Jakuba Jandu na zabíjačku!
Dobré slovo a dobrá sponzorská jitrnice - a protekční trestní oznámení máte v kabeli!

Zatím bez slepic

za jakým účelem by tu sponzorskou jitrnici použil :-E

Zatím bez slepic

Má špejle?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kydy se velmi rozrostly a připadá mi, že už jdou proti přínosnému hospodářskému procesu hnojení. Sice se pravidelně kydá, ale přirovnal bych to k pravidelnému kydání chlévu, z nějž se hnůj vyváží na hromadu někam za ves a s tou hromadou se už nedělá vůbec nic, jen se na ní přidává další a další hnůj. Takže za čas to může smrdět snad i po celý vsi :-).
V kvalitním hospodářském procesu se hromada hnoje musí rozmetat po poli a zaorat a pak už nikdo nevzdechne po tom, kdeže ty loňské hnoje jsou.
Zde se hromadí a hromadí ale zatím se nikdy nezaoralo čili definitivně nezbavilo nahromaděného obsahu - tedy až na dovezený odpad ze zahraničí, viagra spamy.

Všechna čest Vidláku a Mastere že jedete na vlastním serveru! Už teď to musí mít pěkných pár GB. Nestálo by za to to prostě natvrdo začít mazat? Už teď je to strašný množství článků a komentářů a řekl bych, že za tu dobu, co se všechno napsalo, se beztak vůbec nic nevyřešilo. Za sebe mohu říci, že jsem několikrát byl nucen přehodnotit své názory (někdy i s nelibostí) neb jsem se setkal s jinými a poznal jsem, že jsem se mýlil, neměl dostatečné znalosti apod.; a také se mi několikrát stalo, že jsem si i přes různé konfrontace či odlišnosti svůj názor udržel a nenechal se nijak zpochybnit :-). Ale nikdy to nebylo na základě přečtení nějakého staršího článku nebo komentáře, vždy jen v tom "aktuálním", tedy max. 3 dny dozadu.

Nevím jak je to se čteností starších článků, podle mě bude v podstatě naprosto mizivá. Je tam sice hodně věcí které by pobavily třeba i dnes, ale kdo by se chtěl probírat tím množstvím? Řekl bych, že i umělý inteligenci kdyby to měla nějak navzrokovat a něco z toho vyvozovat, by asi dobrovolně jeblo - což by bylo jistě skvělý třeba pro bulvár, článek typu: v Čechách jeblo prvnímu keplu na světě :-).

Nestálo by za to prostě tu hromadu kydů v podstatě rozmetat jak by se to udělalo s hromadou hnoje ve fungujícím jézédé procesu? Prostě to smáznout a stejně tak pravidelně mazat v nějakém intervalu i to co přibyde. Podle mě by stačilo nechat články i s komentáři jen týden (nebo 10 dní když ne na úvodní stránce zobrazeno jen 10 článků; nebo max. 14 dní).
Server by tím pádem měl běžet svižně a docela bych byl zvědav, co by to udělalo s komentáři -> jestli by se množství psích štěků (různé většinou krátké komentáře typu urážky, osočování, narážky, nebo naopak pochvalné krátké typu: moje slova, jojojo. och-uch-huh suproš atd.) snížilo, nebo naopak by zůstalo už jen u těch psích stěků jako snad ve všech diskuzích na internetu - nakonec tam přispívači většinou píšou jen krátké nesmysly bez jakékoliv přínosné informační hodnoty. Psí štěky přibývají tak jako tak a jen hromadit a hromadit data jako to dělají všechny ostatní servery musí vést podle mě k tom samému -> zaplevelení sračkami a znechucení tím natolik, že kvalitnějšího začne ubývat a ubývat.

Nestálo by to za pokus Vidláku? Takový malý kydní socio experiment, udělat vše jen fakt dočasné a pomíjivé :-). Ono možná může být líto toho všeho co se napsalo, ale jak jsem již uvedl, podle mě se beztak nic nevyřešilo a různé změny názorů na základě aktuálních přečtených informací a podumání nad tím by to ohrozit nemělo. Ale možná už je pozdě a možná to beztak má namířeno tam, kam snad zatím každá diskuze na netu - buď do zavření diskuzí nebo v podstatě jen samé sračky v nich s permanentními hádkami.

Zatím bez slepic

moje řeč (= zaorával bych měsíčně, jsou zde i ti, co sem často nechodí, ale čtou to pak z jedné vody)

Zatím bez slepic