Co nám uniklo?

Autor
Štítky

Zeman poslal blahopřejný dopis americkému mopslíkovi ve Venezuele Guaidóovi. Blahopřál mu k odvaze se jmenovat prezidentem, přirovnal situaci ve Venezuele k sametové revoluci a novopečeného nezvoleného (a zatím značně nejistého) prezidenta pozval k nám. 

A já se ptám, uniklo nám něco? A hned předhodím několik variant a tak nějak doufám, že vy čtenáři dodáte další:

1. Zeman se ještě doopravdy chce setkat s Trumpem a tak mu maličko podržel. Koneckonců znovu už zvolen být nemůže a na názor voličů se ohlížet nemusí. 

2. Dělá to, aby znejistil Kavárnu, protože Zeman nemůže přece nic udělat dobře a výsledkem bude zmatek v hlavách jeho odpůrců, který se potáhne déle než celá venezuelská krize. 

3. Ví něco, co my nevíme. Třeba že je Maduro už někde v letadle a míří do Moskvy a tak prostě reaguje na novou situaci a nechce si k nové vládě zkomplikovat cestu. 

4. Má toho Guaida prostě rád, možná mu Maduro kdysi řekl něco ošklivého nebo ho vyhodnotil jako Jakeše a když je u moci Jakeš, je nejvyšší čas udělat ve Venezuele plyšák, ústava neústava. 

5. Potřeboval něco od Petříčka - třeba Huawei a tak se upekla nějaká zákulisní dohoda. Zeman Petříčkovi Venezueleu, Petříček Zemanovi držhubné ohledně žluťáků. 

6. Nemá to žádnou logiku. 

Víc mě zatím nenapadá. Zítra se určitě něco dozvíme u Soukupa a jsem na to opravdu zvědavý. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

7. - je správně:
"Heleďte se, já bych napsal, že soudruh Rákosník je magor a že musí pracovat pod dohledem zkušeného pracovníka."

Zatím bez slepic

Taky tomu nerozumím (zatím), ale jsem rád, že tam starý lišák p. Zeman je. Trautenberk nebo Drahoš, ovládání jako loutky TOP09 a jejich mecenáši v pozadí, jsou očeň hrůzná alternativa. Oproti ostatním (vzpomenete někdy třeba na 90 tá léta, kdy se zlodějinami založilo na dnešní marasmus) politikům Zeman nikdy! nekradl a hájil ve světě české zájmy a v republice zájmy obyčejných lidí.
Ty pseudocausičky na něj, které papagájuje vlk, bohužel 😐, se po čase ukáží nesmyslné a vyšumí, než někdo vymyslí další. Proč to tak je, kdo je za tím, za jakým účelem, komu Zeman jen svou přítomností na hradě vadí v rozletu, není těžké si domyslet...

Taky jsem byl, jako Vlk, volič ČSSD, dnes, bohužel, už nejsem. Převzala to pražská klika profesionálních mladých aparátčíků, kteří nikdy pořádně nepracovali a umí jen intrikovat o posty, bez ohledu na voliče. Socani prostě skončili a Petříček, adorující na Ukrajině Banderovce, je pro kdysi voliče poslední kapka. Nebo možná, když Petříček, jako reakci na vraždu novináře na SA vyslanectví v Turecku neinicioval vyhoštění SA diplomatů z ČR, ale odvolal diplomata NAŠEHO z SA. Na Chovancovu éru raději nemyslet... Na rozdíl od Vlka si to dokážu přiznat. SOCANI SI ZA SVŮJ PÁD MOHOU SAMI, rozhodně za něj nemůže žádný "mstivý stařec". Logicky, nemá na to páky ani vliv. Jestli Vlk, kmenový volič socdem, potřebuje někoho, kdo "za to může", je to jeho vnitřní potřeba, která s realitou nemá nic společného. To, že se stébla chytá a přebírá pseudocausy kavárny, je pak hloupé.

Když spadlo letadlo na Ukrajině, byl otráven Skripal, Janukovyčova policie brutálně rozháněla mírumilovné demonstranty, v Sýrii Asad používal chemické zbraně nebo zbídačené obyvatelstvo Lybie pozvedlo spontánně zbraně proti Kaddáfímu, zlý Zeman nevyznamenal strýčka Bradyho, omluvil se Číně za exhibici Kalouskovců, že řekl pravdu, že se novičok vyráběl i u nás a nejenom u nás, atd atd... měli někteří hned jasno. Jak se po čase ukázalo, řekněme diplomaticky, ti nerozvážnější.
A o tom to je...

Proč to tak Zeman má, nevíme v této chvíli vůbec nic. Vše jsou spekulace a osobní animozity. Za pár dnů budeme chytřejší, teď jsou soudy jen ztrácením času.

Osobně si dokážu představit hned několik dobrých důvodů pro jeho postoj. Uvidíme...

A i kdyby to byl jen úlet, každý se někdy mýlíme a dobré důvody nebyly;
Zeman má sakra předplaceno, je v tom, co pro republiku a lidi vykonal, už od dob premiérování, v těžkém plusu. Na tom nedokáže jeden (ani třeba dva) úlet nic změnit.
A s dáváním Vlkovi za pravdu bych ještě drahný čas posečkal :)

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrá, uvidíme, jaké vysvětlení nabídne Zeman zítra na Barrandově v "Týdnu s prezidentem".

Každopádně i bez toho se už teď dá porovnat jeho reakce například s reakcí slovenského souseda Roberta Fica:
-----------------------

Robert Fico
12 hod ·

POKUS O LIKVIDÁCIU POLITICKÉHO REŽIMU

Hlavný dôvod, prečo je o Venezuelu taký záujem, je opäť ropa. Slovensko sa v podobných prípadoch musí jasne riadiť zásadou nezasahovania do vnútorných záležitostí danej krajiny a môžeme akurát tak podporiť politický dialóg vo Venezuele.

Zatím bez slepic

fico chce být možná ještě volen, Zeman už ne...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
proč mermomocí hledat jednu jedinou příčinu?
Koukněte na to třeba jako na součet mocenských vektorů, výslednici sil.
Klidně může být více příčin současně (typnul bych třeba si některý z bodů 1 až 5plus čtrnáct až dvacet dva :-)

Do jakého brabeniště starý pán momentálně čurá a které zdi současně podmáčí ví jen on...
Rozhodně bych ho nikdy nenavrhoval jako předsedu Klubu dobráků. Kdyby jím byl, už by dávno nebyl.

Zatím bez slepic

Zjistil, že předevčírem zapomněl popřát Vlkovi a dodatečně mu posílá dárek k sedmým narozeninám Kosy!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trefné, taky jsem na Kosu myslel, když jsem to ve zprávách na ČT zaslechl.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

TV kvůli duševnímu zdraví téměř nesleduji.
O Kose bylo na ČT - to si nedokážu představit?! Ledaže by Kosa byla s ČT na stejné straně barikády...

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koukám, že máte nějaký problém dát si jedna a jedna dohromady. Copak se Vám někdy nestalo něco podobného? Mě velice často, zajděte si s tím někam. Nikdo nepsal, že byla Kosa na ČT. To, že nesledujete ČT je dobře. Já taky moc ne, ale někdy je to potřeba, aby člověk věděl kdo je kdo a pak se mohl vrátit k jiným zdrojům.

Zatím bez slepic

Milošek je náramná sv*ně, v tomto punktu se od Anďocha liší pouze v pořadí svých priorit.

Zatím bez slepic

Targusi,
špatně mne chápete, nikdy bych Bimba neřadil mezi svině, je to bejk!
Sviňárny má jen - jako každý současný politik - v popisu práce.

To je jako kdybyste gynekologa nazval sexuálním neposedou jen na základě denního průměru obsloužených dam.
Příležitostně si přečtěte knížku Machiavelistické etudy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vyšachován ze hry.
Ať udělá cokoli, bude to špatně. Dostal se do pasti, z níž není úniku.
Jestli nepustí kolonu na území Venezuely, dřív nebo později dojde ke srážkám ozbrojených složek s civily, kteří jsou na dodávkách dotovaných potravin závislí.
Když ji do země pustí, přizná, že hospodářství zásluhou sankcí zkolabovalo a že on je neschopný.
Popravdě řečeno, vůbec nic mne nenapadá, jak z toho ven. Zahraniční účty a tudíž i platby za ropu zmražené Velkým Bratrem. Nevýkonné zemědělství, nulový průmysl, tankery s ropou zablokované před přístavy odběratelů. Jediný funkční podnik, který umí zpracovávat těžkou ropu bude asi taky stát se sklady narvanými petrokoksem, o to se postará taky Velký Bratr.
Ano, i takto se dá vysouložit s drzým frackem, který nechce poslouchat. Chávez asi neměl stavět byty, ale fabriky a snažit se vyvážet do sousedních států. Cokoli jde po moři, je špatně, tam není šance.
Amíkům zas narostou bicepsy, a to je, oč tu běží. Když jsme to posrali v Asii, ukážem světu, že jižní provincie máme pod palcem.

A Milošek? Asi má stejně mladé, chytré a krásné poradce, jako jsem já. Popravdě řečeno, vůbec nechápu, jak si mohl dovolit pro mě neposlat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nicméně zkusím nastínit svůj pohled - nepodpořený žádnými "důvěryhodnými " zdroji. Maduro zřejmě jako ekonomický slušně řečeno naivka a neználek dovedl zemi do velmi prekérní situace . Vzhledem k jeho levicovému založení , bych jej neobviňoval ze snahy ublížit lidu Venezuely , ani z nezájmu jak se lidem vede. A nyní k meritu - znáte nějakou jihoamerickou zemi , která se dokázala vymanit z nadvlády nadnárodních ropných společností ? Snaha o to , aby zisky z těžby mnohokrát zmiňovaného velkého ropného bohatství Venezuely vedly ke zvýšení blahobytu lidu (pardon ke slušnému žití, o blahobytu asi nelze hovořit) a nikoli ropných kartelů skončila embargem , sankcemi a bůchví čím dalším .
Možná skončí i občanskou válkou. Snaha ponechat bohatství země alespoň částečně doma se netoleruje. Již slyším - Venezuela nemá technologie na těžbu a zpracování - čili nic jiného než nechat odplouvat národní bohatství jí nezbývá . Nepřipomíná vám to Afriku a možná nejenom ji? S krokem prezidenta mám problém ve smyslu mu porozumět . K zákonům pokud vím se obvykle připojuje tzv. důvodová zpráva , která by měla objasnit proč se daný zákon vůbec projednal a ev. schválil. Od prezidenta bych čekal a dál čekám nějakou " důvodovou zprávu ", která by mně - obyčejnému neinformovanému občanu vysvětlila proč se k této (podle mne velmi komplikované )věci postavil tak jak se postavil.
Zdravím všechny vidláky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mladýho nadějnýho zve k nám po vidlákovsku na zabijačku a pak se uvidí, zda to nebude po stylu velvyslanectví jedné nejmenované země v Turecku....... není člověk, není problém......

Už mi fakt nezbývá, než si dělat srandu.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak to máme skoro stejné, jen s tím rozdílem, že tím vaším odkazem na Hrad mě ta sranda úplně přešla! Tohle jsem fakt nečekal. Když čůrám do mraveniště, AH, tak to opravdu nedělám takhle veřejně. Sou cesty a těm se říká diplomatické a pokud je reprezentují Zemanové, Petříčkové, Zaorálkové, Hamáčkové apod., tak se nemůžeme divit takovým dopisům. Jestli uslyším od něj u Soukupa, že jako chudáci Venezuealané a zlý Maduro a že ve Venezuele bojuje zase za Prahu, tak platí můj bod 7, viz výše. Jo a co mě tady taky překvapuje, jsou ty úvahy nad Venezuelou, jako, že by se přeci jen nějak mohla ta diplomatická zvrhlost Zemana vysvětlit? Jak SI SOBĚ/(ani vám) nepřeji, ale rád bych viděl takovou " Venezuelu" po Česku provedenou na Zemanovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Soukup-vydrtil-CT-a-poodh…

Odtud kopíruji:

"Soukup podotkl, že došlo k trapné situaci: „Jejich nový skvělý prezident, ten Juan Guaidó, ujistil agenturu Reuters, že změna ve vedení republiky bude mít dobrý vliv na jejich hlavní současné obchodní partnery. A těmi jsou Rusko a Čína.“ Je jasný, že když si to přečetl Petříček a celá pražská kavárna, tak je museli jako „omejt“ nebo to s nimi „seklo“."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

politologové budou v kolapsu a novináři taky. Bimbo má své info.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

AL Hamajda prý také upozornil, že loňské prezidentské volby, v nichž vyhrál Maduro, nesplňovaly mezinárodní standardy.
Takže něco jako volební normy ISO.
Prostě málo demokracie, protože vyhrál ten, co neměl.

A Zeman si to asi uvědomil, že i u nás se to může klidně také stát, někdo se probudí a jmenuje se Zemanem II. , a proto předběhl normovače, podávající žaloby a trestní oznámení i u nás, a posílá tím vzkaz ve smyslu , já su Váš hoši, „NATO a i EU DEMOKRAT“ jako řemen……………….

A už mlčím, už mlčím...

Zatím bez slepic

Přesně o tom ta moje "Venezuela" po Česku byla, Majko! Sakra, jak bych Zemanovi I. ji přál, ale ne takového připoseru jako byl Drahoš, ale chlápka s pěkně prořízlou držkou a mozkem na svým místě. Vlastně bych ho přál nám všem, je už na čase, aby se takový vyloupl a reprezentoval většinu tak, aby se člověk nemusel stydět.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím mi vždy vyšlo, že Zeman věděl co dělá, že se mu taktický úkrok o pár tahů dál oplatil.

Nicméně uznat nevoleného, proti ústavě prosadivšího se člověka je jak od vlády, tak od prezidenta prasárna.

Člověk si jen odejde na pár deci do hospody na čerstvý vzduch a dějou se věci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak přeci jen rakovina, Samozřejmě s jedinou možností léčby v USA. Poslední pomazání u Trampíka Za takovou cenu odklon od voličů stojí. Proto uznání Kvákajda. No jestli jsem to neuhodl, tak už zbývá jediná možnost a to je ta co si už delší dobu myslím. Zeman je vůl a Vlka beru podmínečně zpět mezi nás. Ten se ale musí tlemit ve Vlkštejně. kujón jeden.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych chtěl jen napsat, že by Vidlák měl vypnout ten hloupý spamfiltr. Všechny odpovědi na minulé Čmoudova téma, které jsem napsal v noci - spamfiltr odmazal. Zůstaly jen 2 příspěvky, které jsem napsal jako samostatné příspěvky. Tak jsem si marně plácal játra - a rozhodně jsem psal k věci.

Uznávám, že strategie, aby spamfiltr postupně přitvrzoval, a smazal jednoho dne všechny objevené příspěvky - je geniální na Nobelovu cenu. Takový spamfiltr samozřejmě splní úkol - smaže veškerý spam. Jen vylije s vaničkou i dítě.

A já se vlastně nemusím už snažit. Stejně vím, že budu odmazaný, a tak si ušetřím psaní. Přeji Vidlákovi hodně štěstí s jeho spamfiltrem. Ale jsou prostě věci odcaď - pocaď. Hadr ze sebe dělat nenechám.

Zatím bez slepic

Kurňa Donalde, tak nepište Sartrovi do vlákna. Teď jsem se na to díval. Varoval jsem všechny, že Sartre bude mazán, dokonce i Sartra samotného, ale on si prostě nedá říct a pokaždé mu zasvrbí prsty a začne se rozepisovat, překročí kritéria a je v háji. 

Jestli chcete Donalde reagovat na Sartra, začněte nové vlákno. Nepište nic pod něj, nekrmte trolla. Zajeďte až dolů pod diskusi, tam je rámeček s nadpisem "přidat komentář" a tam se vypište dle libosti. Odpovídat Sartrovi, to nemá cenu protože o to přijdete.  

Všichni to tady vědí. Všichni to mají napsané i na základní liště, aby se jim tohle nestalo. 

Spamfiltr zůstane a bude Sartra umazávat, dokud se chlapec nenaučí psát jako člověk a ne jako robot. Nereagujte na Sartra, nepište nic pod jeho komentáře a nic se nemůže stát. 

Zatím bez slepic

Trolovi se neodpovídá, to je taková dobrá taktika jak jej vyřadit. V twittru, kam chodím, je na to dobrá funkce, koho nechcete vidět, stačí skrýt, nemusíte jej zablokovat. Skryjete - nevidíte - neláká to odpovědět. Odpovídáním trola živíte a pomáhate zabít diskuzi.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

V diskusi je odpovídání a reakce zakázáno??

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No a co se divíme? Vždyť v Číně byl právě odstartován rok prasete a Zeman jako čínský agent začal hned tento symbol naplňovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hnidopichu cítím to velmi podobně a docela se těším na vyústění této komedie . Na superinformovanost Zemana totiž nevěřím , Vlku asi se Ti budu muset omluvit . Tvoje antizemanovská rétorika mě někdy neseděla . ale čas oponou trhnul .

Zatím bez slepic

Hnidopichu i Vendo, jen poznámečku - rozlišujme vnitřní politiku od té zahraniční. I když přesahy jistě nezastřeme, to jistě, ale byl bych přece jenom na ty omluvy velice opatrný!

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to dobrý, Vendo, ještě že máme ten ..."nový sloup té jedině správné žurnalistiky -Deník N!"

Zatím bez slepic

Jasně, že Zeman není nijak zvlášť informovanej, vše záleží na výběru poradců a to jak známo je Zemanovou slabou stránkou. Lidi okolo něj většinou stojí za hovno. Navíc Zeman je samozřejmě narcis jako prase a také se tak chová. V okamžiku kdy má pocit, že je mu to jasné, tak s ním nehne nikdo a nic. To samozřejmě nemění celkový názor na prezidentské volby v Česku. Zeman byl a je lepší volba než Drahoš. O to větší je proto vždy zklamání ze zrady. Ta současná je velká. A k Vlkovi, jasně, že v mnohém jsem s Vlkem souhlasil ohledně Zemana, ale stále mě vadilo to jeho "Zemanisté". A Vlk to používal ve vztahu k nám všem, kteří jsme v tom smyslu "Zemanisty "nebyli. To Vlk nepochopil a nikdy nepochopí, takže vše co jsem napsal k Vlkovi byla určitá nadsázka a reakcí na tuto situaci. Bohužel toho co mě na Zemanovi vadí je stále více a proto také píšu, že je to čuňátko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, na Kose to bude asi něco ve stylu: "Tady to máte, zemanisti jedni! Vidíte, ho, zmetka?" Ale protože soudím, že Drahoš by běžel v ještě větším předklonu, jsem poměrně klidný. Nakonec, v Afghu taky bojuje za Prahu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vždyť Zemanovo postoj je v tomto ranku konzistentní.
Bombardování Srbska
Boj za Prahu v Aghanistánu
Jeho činy mají svou logiku.
Držet se ve velkém stádu a přitom hrát kohouta na domácím hnojišti.
Nikdo rozumný od něj nemůže čekat nějaké změny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dopis Zeman Guaidóovi adresoval jako „prozatímnímu prezidentovi Bolívarovské republiky Venezuely”.

„Dovolte mi, abych vám co nejsrdečněji poblahopřál k vaší odvaze převzít v souladu s venezuelskou ústavou odpovědnost za venezuelský národ a dovést ho ke svobodným a demokratickým volbám...... "

Prezidentem Venezuely může být podle ústavy Venezuely pouze osoba starší 40ti let, Guaidovi je 35 let.
Takže už jen tohle není v souladu s venezuelskou ústavou.

Zatím bez slepic

No, podle článku 227, jak to chápu, je jednou z podmínek věk nad třicet let. Nikoliv čtyřicet.

Zatím bez slepic

Když si 'prozatímní prezident' Venezuely do současné doby vytíral zadek ústavou, tak už ani to číslo 40 asi nebude moc čitelné.

Zatím bez slepic

Tak já jen ať se k tomu vytírání sami nepřidáváme.

Zatím bez slepic

Už se, bohužel, stalo.

Zatím bez slepic

Já myslel nás tady na Kydech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maduro je Putinovec. Globalisté z Číny využívají Rusko jenom k porážce státní elity USA, potom si to budou chtít vyřešit i z Ruskem. Guaida uznal Trump. Trump,Zeman i Guaido pracují pro globalisty. Globalisté chtějí Venezuelskou ropu, a nechtějí aby Rusko ve Venezuele mělo Madura.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dostal noty od nejmenovaného blízkovýchodního státu, ke kterému projevuje setrvalou afinitu.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

to byt zrovna stat. Iba dostal pokyny. Nejak ta konspiracia dostava logiku a ma nezanedbatelnu strukturu. A je tam Petricek, Zeman, Andy, Kiska, Lajcak, Kalousek a ... zbytocne menovat tu spustu mien. Takze asi plati Hlava 0 ktoru Vidlak z opatrnosti preskocil. Zvysok je zanedbatelny a nevyznamny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrý večer všem. Já bych potřeboval od toho francouzského neomarxisty prosím důkaz, že poslední prezidentské volby ve Venezuele byly zmanipulované. A prosím neodvolávat se na zmanipulované zprávy ze CNN, NBC, případně Evropské hodnoty nebo nezávislé pozorovatele. Tvrdá data prosím. Děkuji moc.

Zatím bez slepic

Ale je zatraceně k věci - protože dává vlastně základ dnešnímu příběhu. Kdyby před rokem byly volby dozorovány a dopadly pro Madura, nemohli by dnes vyřvávat, že byly nelegitimní a tedy Maduro není ani zvolen. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale už proto bych dnes opozici ignoroval. Protože postupuje metodou MeToodemokracie. Důkaz nás nezajímá, protože by nemusel být v náš prospěch.

Zatím bez slepic

Poté, co zástupkyně ombudsmana Šabatová spolupracovala na utajeném zázraku "Z dospělé Barbory malá Anička" a byla "potrestána" tím, že byla zvolena ombudsmankou, jsou u nás asi tyto právní úvahy zbytečné.
V září se hledala šestiletá holčička v pěstounské péči u babičky. Sociálka a neziskovka, co je měla v péči, o ní rok nic nevěděla. Zda a kde ji našli, už se v médiích neobjevilo. Komu patří odložený dvouletý chlapeček se zjistí "už" za tři roky! Vše se eviduje, kontroluje, penáluje, ale s dětmi je to zřejmě jinak. Ať jdou naši zákonodárci s takovými zákony do kyselé prd...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle by nám také nemělo uniknout:
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/muslimsky-kazatel-allah-potrest…
Muslimové se přidali k radikálním feministkám a nechtějí, aby muži močili do pisoárů. Podivné spojenectví.

Zatím bez slepic

Nic ve zlém, ale asi máte mezeru ve vzdělání. Nevíte totiž, že islamismus je nejvyšší stádium feminismu, "jak je vidět z mnohých příkladů". Kdybyste to věděl, nedivil byste se. Už ničemu. :-)

Zatím bez slepic