Brexit a Poláci

Autor
Štítky

Měl jsem plno poznámek k článku o Brexitu, ale aby to nebylo moc dlouhé tak jen jedno téma. 

Problém s poláky v UK byl v tom, že poláci tam podrejvali mzdy. Jenže anglickej zedník z platu musel platit hypotéku na celej barák, měl ženu a děti, potřeboval auto a chtěl mít normální život, polák přijel do Anglie v autobusu. Našel si bydlení, jenže aby ušetřil, tak bydleli i 4 na pokoji, jedl lacino, jako mladej to chvíli zvládnete, makal tam rok, dva, jazyk neuměl, ale vysvětlil mu to kolega polák nebo nějak pochopil ruce-nohy-translator, dělal klidně i víc hodin než těch osm. Klidně i víc dní v tejdnu než těch pět. 
 Za rok, dva našetřil dost, sebral peníze, odjel zpět do Polska, kupní síla jeho úspor se magicky vynásobila, mohl si koupit doma bydlení nebo začít kšeft. Výhodné to bylo pro poláka, výhodné to bylo pro jeho zaměstnavatele a kdo ostrouhal byl pracující angličan. 
 Angličan, co měl do tý doby dobrý živobytí. Po patnácti letech práce jako zedník a podobně, s hypotékou na krk, najednou, máte vydělávat 5x míň nebo spíš vůbec neseženete práci, ze který to utáhnete. Máte jít znova studovat do školy? Banky nepočkají. Nikdo vás na studiích živit nebude.  
 Poláci, co si tam sehnali lepší práce, za normálnější mzdy, vzali si tam manželky, měli děti; ti sice nepodrejvali mzdy, ale zase najednou bylo ve třídě 5-10 malejch poláků. Malý poláky do školy vzali, ale dítě angličana muselo jinam, pro to místo nebylo. Podobně u doktora. Protože tam bylo víc lidí, najednou jste museli čekat na operaci daleko dýl. Tohle v kde čem, samozřejmě že angláni byli nasraný. Koho by to překvapilo.

 Ceny bytů neuvěřitelně vzrostly. I sedmimiliónovej Londýn nemůže jen tak absorbovat 200 000 a víc novejch obyvatel, aniž by nestouplo nájemný. Když jste majitel bytu, tak je to příjemná zpráva, když platíte nájem tak blbá.

 Jestli v jednom bytě bydlí místo jedný britský rodiny deset pracujících poláků, tak tu rodinu přeplatěj.

 Ve výsledku normální, zaměstnaní lidi buď ze svýho příjmu zaplatěj bydlení a už jim moc nezbejvá nebo se musej stěhovat z města a dojíždět hodinu a víc vlakem. Obojí je zhoršení kvality života jen proto, aby si bohatí víc nahrabali. - 
 
 Příliv lacinejch poláků rozdělil anglány na ty, co na tom vydělávaj a na ty, co na tom prodělávaj no a těch, co na tom prodělávali bylo víc. Odtud Brexit. - Když se k tomu připomene tradiční protibělošský rasismus vládnoucí menšiny, tak poláci/východoevropani jsou běloši (a není nad to rozeštvávat bělochy, zde anglány s polákama), tak se na ně nadávat může, takže konečně nějakej cizinec, na kterýho se může svobodně a bez šikany nadávat.

 Tak si to angláni chtěli užít, když s ostatníma nemohli.

 Proto angláni byli proti polákům a volili Brexit. Byl to fuck off pracháčům a cizincům. Stejně jako u nás volit Zemana je fuck off havloidům. 

 Jenže je třeba vidět ještě tu druhou stránku. Ono se při kecání o polácích v Anglii úplně zapomnělo, že Polsko na oplátku pustilo na svůj trh anglický firmy. Poláků je v Polsku asi 38 000 000 a to je velkej trh. To jsou zase prachy, co šly z Polska do Anglie.

 Podívejte se u nás. Máme tu tesco a Marx and Spencer. To jsou Anglický firmy, co tu prodávaj svý žrádlo a hadry. Jakože bychom tu bez nich neměli co žrát a chodili nahatí? - Taky bychom to nějak zvládli, ale těžko když už to maj cizinci jako rozjetej business. Hodil by se takovej bojkot. Mohli bychom Ukrajině zabrat Oděsu a třeba by to klaplo. Nebo alespoň vesnici na Podkarpatské Rusi. To by zvládla i naše armáda.  
 
  Víc třeba jindy.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

milion poláků a nás jen 100tisíc, když nás je 4x míň? To byla v PLR o tolik větší bída nebo mají jinou mentalitu?

Zatím bez slepic

Pro nás je výhodnější Německo. To původní, bývalá NSR.

Zatím bez slepic

V 80 letech tam měli vyjímečnej stav. V Polsku byla bída i na naše poměry nepředstavitelná.

Už před vstupem do Unie byl západ plnej poláků pracujících načerno. Asi jako tady ukrajinců.

Zatím bez slepic

<a href="https://abuyzithromaxi.com/ ">buy azithromycin online without prescription</a>

Zatím bez slepic

generica cialis <a href="http://vskamagran.com ">buy kamagra jelly india</a> Order Levitra Without A Prescription

Zatím bez slepic

pharmacie herboriste bourges pharmacie annecy le vieux pharmacie ouverte troyes , traitement apnee du sommeil traitement fibromyalgie , medicaments les plus utilises pharmacie a argenteuil pharmacie de garde aujourd'hui vitrolles Roxio Easy Media Creator Suite 10 venta Venezuela, Roxio Easy Media Creator Suite 10 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34373#>Roxio Easy Media Creator Suite 10 barato, Roxio Easy Media Creator Suite 10 venta Venezuela</a> Comprar Roxio Easy Media Creator Suite 10 Roxio Easy Media Creator Suite 10 por internet. therapie cognitivo-comportementale rive-nord pharmacie de garde marseille dimanche 16 fevrier Compra MS Office Professional Plus 2021 a precios mГЎs bajos, Compra MS Office Professional Plus 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34239#>MS Office Professional Plus 2021 venta Chile</a> MS Office Professional Plus 2021 donde comprar en Chile MS Office Professional Plus 2021 barato. pharmacie auchan nancy pharmacie de garde marseille valentine , pharmacie europe angers pharmacie bordeaux quai Compra Autodesk AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk AutoCAD LT 2023 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34694#>Autodesk AutoCAD LT 2023 </a> Autodesk AutoCAD LT 2023 donde comprar en Guatemala Autodesk AutoCAD LT 2023 por internet. therapies cognitivo-comportementales cigarette pharmacie bourges marcel haegelen .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette toulouse www.pharmacie lafayette.com pharmacie de garde marseille dimanche 26 mai 2019 , pharmacie auchan la seyne traitement joint de dilatation , grande pharmacie aix en provence pharmacie bailly paris site officiel therapie cognitivo-comportementale ordre des psychologues Compra PitStop Pro a precios mГЎs bajos, PitStop Pro por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34705#>PitStop Pro barato</a> PitStop Pro donde comprar en Miami Compra PitStop Pro a precios mГЎs bajos. therapie yoga pharmacie en ligne nord Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en Miami, Autodesk Alias AutoStudio 2018 precio Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34354#>Comprar Autodesk Alias AutoStudio 2018</a> Comprar Autodesk Alias AutoStudio 2018 Autodesk Alias AutoStudio 2018 por internet. pharmacie boulogne billancourt avenue victor hugo pharmacie de garde orleans , pharmacie bordeaux en ligne pharmacie angers en ligne Autodesk Revit 2023 venta Chile, Compra Autodesk Revit 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34216#>Autodesk Revit 2023 venta Chile, Autodesk Revit 2023 donde comprar en Chile</a> Autodesk Revit 2023 donde comprar en Chile Autodesk Revit 2023 venta Chile. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie fremur angers therapie comportementale et cognitive ile de france .

Zatím bez slepic

medicaments estomac therapie cognitivo comportementale haute loire pharmacie de garde ouverte aujourd'hui fontainebleau , therapie de couple lille pharmacie aix en provence ouverte , therapies alternatives hypnose pharmacie gay bourges medicaments kyste ovarien Microsoft Project Standard 2019 barato, Microsoft Project Standard 2019 precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34291#>Microsoft Project Standard 2019 </a> Comprar Microsoft Project Standard 2019 Microsoft Project Standard 2019 barato. therapies cognitivo-comportementales sommeil pharmacie touati argenteuil Ashampoo Uninstaller 8 precio PerГє, Ashampoo Uninstaller 8 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34545#>Comprar Ashampoo Uninstaller 8</a> Comprar Ashampoo Uninstaller 8 Ashampoo Uninstaller 8 donde comprar en PerГє. pharmacie de garde ile rousse traitement kyste ovarien , pharmacie de garde aujourd'hui mulhouse pharmacie ouverte orly Compra Acrobat Pro DC a precios mГЎs bajos, Acrobat Pro DC barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34281#>Acrobat Pro DC por internet</a> Comprar Acrobat Pro DC Acrobat Pro DC precio Argentina. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie rue edouard vaillant bourges act therapy benefits .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde aujourd'hui dunkerque therapies manuelles pharmacie de garde gard , pharmacie bourges rue moyenne act therapy reviews , pharmacie bourges turly pharmacie lafayette isere pharmacie en ligne quimper Autodesk Advance Steel 2023 donde comprar en Guatemala, Autodesk Advance Steel 2023 donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34688#>Autodesk Advance Steel 2023 por internet</a> Comprar Autodesk Advance Steel 2023 Compra Autodesk Advance Steel 2023 a precios mГЎs bajos. pharmacie paris therapies comportementales et cognitives (tcc) Adobe Illustrator CC precio Miami, Compra Adobe Illustrator CC a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34492#>Adobe Illustrator CC venta Miami, Adobe Illustrator CC precio Miami</a> Adobe Illustrator CC por internet Adobe Illustrator CC venta Miami. pharmacie lafayette www.lafidelite.com pharmacie de garde aujourd'hui marseille , pharmacie bailly saint lazare prix act therapy certification Adobe InDesign CS5.5 venta Colombia, Adobe InDesign CS5.5 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34496#>Adobe InDesign CS5.5 barato</a> Adobe InDesign CS5.5 donde comprar en Colombia Adobe InDesign CS5.5 precio Colombia. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie aeroport paris beauvais pharmacie a.proximite .

Zatím bez slepic

medicaments otc pharmacie de garde aujourd'hui montbeliard pharmacie espace forbin aix en provence , pharmacie auchan martigues act therapy online resources , pharmacie beaulieu saint etienne pharmacie de garde epernay act therapy and ocd Compra Autodesk AutoCAD Architecture 2017 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk AutoCAD Architecture 2017 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34533#>Autodesk AutoCAD Architecture 2017 donde comprar en Venezuela</a> Autodesk AutoCAD Architecture 2017 venta Venezuela Autodesk AutoCAD Architecture 2017 barato. therapie de couple limoges medicaments dangereux Compra Windows 11 Home a precios mГЎs bajos, Windows 11 Home donde comprar en Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34718#>Windows 11 Home </a> Compra Windows 11 Home a precios mГЎs bajos Windows 11 Home barato. pharmacie zanetti pharmacie de garde marseille 13013 , pharmacie leclerc orvault pharmacie de garde marseille 14 juillet Compra AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos, Compra AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34752#>Compra AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos</a> AutoCAD LT 2023 precio PerГє AutoCAD LT 2023 donde comprar en PerГє. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie auchan eaubonne pharmacie amiens ouverte .

Zatím bez slepic

pharmacie ouverte ivry pharmacie en ligne nord pharmacie saint quentin , therapies the grocery therapie cognitivo comportementale val de marne , raw therapee medicaments opioГЇdes pharmacie de garde marseille pointe rouge Adobe Acrobat X Pro bon marchГ©, Adobe Acrobat X Pro bon marchГ© <a href=https://faithlife.com/67d2043f865347448a7726dc9487d9cf#>Logiciel Adobe Acrobat X Pro au meilleur prix</a> Logiciel Adobe Acrobat X Pro au meilleur prix Acheter Adobe Acrobat X Pro en ligne. therapies innovantes therapies existentielles Adobe Photoshop CS5 Extended barato, Adobe Photoshop CS5 Extended barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34244#>Adobe Photoshop CS5 Extended barato</a> Adobe Photoshop CS5 Extended por internet Adobe Photoshop CS5 Extended venta Colombia. pharmacie en ligne strasbourg therapies tcc , xpanded therapies ventura pharmacie auchan taverny Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 barato, Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34682#>Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 </a> Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 barato Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 donde comprar en Miami. traitement mononucleose pharmacie beaute angers .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio sin receta</a> pharmacie leclerc basse goulaine pharmacie rue saint pierre beauvais .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas generico</a> pharmacie leclerc noeux les mines pharmacie olivades avignon .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> pharmacie rue du four pharmacie boulogne billancourt rue du chateau .

Zatím bez slepic

therapie cognitive-comportementale pour qui therapie cognitivo comportementale lyon medicaments utilises en soins palliatifs , pharmacie galerie beaulieu nantes pharmacie lafayette niort horaires , pharmacie rue bailly pharmacie en ligne strasbourg pharmacie amiens sud Autodesk Revit 2021 donde comprar en PerГє, Compra Autodesk Revit 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34469#>Autodesk Revit 2021 donde comprar en PerГє, Compra Autodesk Revit 2021 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk Revit 2021 precio PerГє Autodesk Revit 2021 por internet. therapies breves val-d'oise therapie genique mucoviscidose Acheter Microsoft Excel 2016 en ligne, Microsoft Excel 2016 achat en ligne Canada <a href=https://faithlife.com/c0f7b7f2f640407f89e5f4cb407608ec#>Logiciel Microsoft Excel 2016 Г  vendre, Acheter Microsoft Excel 2016 en ligne</a> Vente Microsoft Excel 2016 sur internet Microsoft Excel 2016 bon marchГ©. traitement apnee du sommeil pharmacie argenteuil gare , pharmacie bordeaux boulevard pharmacie en ligne MS Professional 2021 donde comprar en Venezuela, MS Professional 2021 venta Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34778#>MS Professional 2021 donde comprar en Venezuela</a> MS Professional 2021 donde comprar en Venezuela MS Professional 2021 por internet. pharmacie bordeaux boulevard pharmacie auchan ales .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos</a> pharmacie lafayette xls medical therapies actuelles .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico</a> pharmacie de garde guadeloupe therapies act .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> therapie de couple youtube horaire pharmacie turly bourges .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta</a> pharmacie de garde narbonne medicaments non utilises .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette isere pharmacie auchan olivet pharmacie kennedy , pharmacie leclerc migennes act therapy qualifications , pharmacie brest liberte medicaments pour l'estomac therapies epilepsy Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en Chile, Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34549#>Autodesk Navisworks Simulate 2021 barato</a> Autodesk Navisworks Simulate 2021 barato Compra Autodesk Navisworks Simulate 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie gory bourges therapies york Autodesk Revit 2023 venta Chile, Autodesk Revit 2023 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34216#>Autodesk Revit 2023 barato</a> Autodesk Revit 2023 donde comprar en Chile Autodesk Revit 2023 venta Chile. therapie de couple exercices pharmacie ouverte a proximite , pharmacie amiens rue de cagny therapie cognitivo comportementale quebec Comprar Windows Server 2012 Standard, Windows Server 2012 Standard precio Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34368#>Windows Server 2012 Standard por internet</a> Comprar Windows Server 2012 Standard Windows Server 2012 Standard por internet. therapies breves integratives pharmacie brest ouvert dimanche .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela</a> pharmacie amiens gambetta keto pharmacie lafayette .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas sin receta</a> pharmacie de garde kourou medicaments psychotropes .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> pharmacie en ligne cialis pharmacie lafayette bourges .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> therapie de couple namur medicaments reserves Г  l'usage hospitalier liste .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde marseille dimanche 19 mai 2019 pharmacie beaute angers pharmacie chu amiens , pharmacie de garde isere pharmacie avignon courtine , therapies dites breves pharmacie auchan dunkerque therapie de couple angers Pregabalina precio sin receta, Pregabalina precio Argentina [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/pregabalina-precio-sin… Pregabalina nombre generico[/url] Comprar Pregabalina 300 mg sin receta Pregabalina precio sin receta. pharmacie lafayette arras pharmacie de garde marseille saint charles Comprar Premarin pastillas genГ©rico, Medicamento Premarin nombre generico [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-premarin-pasti… Estrogens pastillas[/url] Premarin precio sin receta Premarin precio Chile. pharmacie rue d'argenteuil saint gratien hypnose et therapies breves magazine , horaire pharmacie trigona bourges pharmacie huile essentielle annecy Comprar Strattera 60 mg genГ©rico, Comprar Strattera 60 mg genГ©rico [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-strattera-60-m… barato en la farmacia[/url] Comprar Strattera 60 mg sin receta Strattera barato en la farmacia. therapies breves val-d'oise medicaments japon .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette paris pharmacie boulogne ouverte pharmacie en ligne yaounde , pharmacie angers chu pharmacie de garde marseille 13010 aujourd'hui , therapie cognitivo comportementale gap pharmacie homme de fer therapies of psychology Prednisone bon marchГ©, Acheter Prednisone en Canada <a href=https://faithlife.com/prednisoneenpharmaciecanada#>Acheter Prednisone en Canada</a> Prednisone pharmacie Canada Prednisone bon marchГ©. pharmacie xxl pharmacie angers en ligne Compra Bresol Syrup a precios mГЎs bajos, Bresol Syrup precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bresol-syrup-precio-gu… Bresol Syrup nombre generico</a> Medicamento Bresol Syrup nombre generico Bresol Syrup precio Guatemala. pharmacie de garde marseille pdf pharmacie en ligne vaccin grippe , pharmacie de garde rouen traitement hemorroГЇdes Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax a precios mГЎs bajos</a> Compra Suprax a precios mГЎs bajos Suprax precio sin receta. generique spasfon comprime pharmacie nguyen argenteuil .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teda není to úplně stejné, ale v mnohém sakra podobné.
Jen v našem krajském městysi máme 17 tisíc zahraničních dělníků. Teda - těch legálních. Když škrtnu Slováky (ty nemůžu brát za cizince), tak je to snůška Ukrajinců, Poláků, Rumunů a tak.
Práci sice nikomu neberou, ale přínosem jsou jen pro majitele těch montoven, v nichž tu pracujou. Vydělaný prachy se snaží poslat domů a zisky z jejich práce si zase stáhnou ti majitelé, to umějí bezvadně.
S byty je to stejně/podobně jako v té Británii, jak popisuje Čmoud.
Nás místní serou tím, že dělají všude bordel, jezdí zdarma v MHD (zkuste z nich dostat pokutu, to se nasmějeme), perou se na ulicích, když si daj tý horylky nadmíru, a to si dávaj furt. Občas se do toho zamíchá i někdo místí a skončí s kudlou v břiše.
A montovníci by chtěli dovážet další a další.
Ta strunka začíná být celkem napjatá a Japončík na ní možná bude umět vykouzlit lákavou melodii.
Nějakej petříček nám chce z Ukrajiny nadělit další dávku, což je jen další příslovečný hřebíček do rakve ČSSD.
A dejte, Čmoude, pokoj se zabíráním Oděsy nebo vesnice na Zakarpatí. Další kámen na krku.

Zatím bez slepic

Ono to masivní nasazení zahraničních dělníků u nás opadne. U nás v průmyslové zóně, kde je houf montoven, se začalo masivně propouštět. Je to spojeno s prodejem aut - přikládám Kechlibara:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/nemecko-dira-cili-das-loch-0yk-/p_ekon…
Prodeje aut klesly. Mají na tom velký podíl ekologické úpravy - lidi to nechtějí kupovat, to staré je lepší, než to nové, co jim nabízí.
Podle mne se už plnou parou řítíme do další krize. Držte si klobouky, jedeme z kopce.

Zatím bez slepic

Nejhorší je ta "převybavenost" různými pičičandami. Hned příklad:
Na podzim 2017 jsem si jako vždy po pěti letech koupil nové auto. Už počtvrté značku Hyundai, tentokrát i30 Combi.
- U tohoto modelu nechápu, proč tam mám možnost volby snad asi třiceti rozhlasových stanic. Neměl bych se spíše věnovat řízení, než pořád přepínat rádio?
- První, co po nastartování udělám, je vypnutí toho systému, co mi zhasíná motor, když zastavím. Pokud na to zapomenu, mám hned problém při rozjíždění na první křižovatce - v hustém městském provozu je třeba rozjíždět se svižně, což s tím idiotským "zhasínacím" zařízením moc nejde. To musel vymyslet skutečný debil, protože praktického významu to podle všech testů nemá, jen to lidi nasrává.
- Dále musím teď v zimě ignorovat nejdříve blikající a po chvíli jen svítící kontrolku, která mě varuje, že mám nejspíš prázdné pneumatiky. Skutečnost je taková, že jsou v pořádku, ovšem na zimních kolech (která jsem použil z předcházejícího modelu) chybí příslušná čidla.
A tak dále, nebudu to natahovat.
Čeho je moc, toho je příliš.

Zatím bez slepic

Souhlas, osobně jsem došel před rokem k závěru, že čekám jak dopadne "přemýšlení EU, automobilek atd." a na trh se dostane auto co nebude plné p...in co nepotřebuju, ale nutí mě je zaplatit a hlavně buide to konečná fáze neže mi za 5 let zvednou daně/poplatky či nebudu podléhat zákazu vjezdu, protože ekologie...

Zatím bez slepic

Přesně tak!

Tak totiž přemýšlí mraky lidí - nové modely aut jsou díky "píčovinám" protlačeným hlavně ekoblázny horší, než auta starší. A nejde jen o el. výbavu, jde o pohonné jednotky, nabízejí několikastupňově přeplňované litrové motory, to se bure s..át!

Přemýšlel jsem o novém autě, ale rozchodil jsem to. Holt dojezdím do konce svou kombi disel Oktávku - nejlepší auto mého života.

Zatím bez slepic

Tak jsem zrovna cetl clánek, kde "odborníci" vysvětlovali, že hybrid vlastně je stejnej šmejd jak naftak, takze je potreba zakazat vjezd do centra aj hybridum :D

Fakt si myslí, že když lidi čtou podobné zprávy, kdy vlasntě nikdo neví jaké auto koupit, že ho lidi budou kupovat :D

Zatím bez slepic

ta startne dřív, než je spojka dole - bezpečně už 5 let, mám na ní nalítáno 150 tisíc. Atmosférický Skyactiv G 121kW, žere dlouhodobě 6,1-6,2 l/100km. Na asistenty jsem si zvykl hned, zejména když chci vlézt vedle do pruhu, tak se ani nemusím dívat do špíglu - jak ječí, že tam něco je. Měníval jsem auta od 1990 co 4 roky (lízačka), ale tohle nechám, protože není lepší - snad jedině zase mazdu, ale Skyactiv X (vznětový benzin, 133 kW) .... ale stárnu, tak možná koupím nějakou nákladní naftovou svini na posledních 20 let, abych nemusel házet sníh (Hilux nebo Isuzu, to ještě nevím). Na vysavačové motory zvysoka.

Zatím bez slepic

No, otázka zní, aby n ěkdy v roce 202? nedostal zákaz s ní jezdit nebo ti neosolí ekologickou daní ;)
Je super koupit auto na 20, jestli ho pak nebudeš mít v garáži na prohlížení...

Zatím bez slepic