HOLAHEJ

Autor
Štítky

Určitě vám neuniklo, jak před nedávnem začala kauza s firmou Huawei - tedy výrobcem mobilních telefonů a všeho potřebného příslušenství pro přenos dat, signálu a podobných věcí. Prosím vezměte na vědomí, že dnešní článek píše technický analfabet, který uvízl někdy v devadesátých letech a který ještě pamatuje, jak modem analogově pípal. Tohle by spíš bylo téma pro Mastera, tak třeba ho tento článek donutí něco napsat k věci. Já si budu všímat jiných věcí, než odborné stránky: 

1. Docela mě překvapilo, co všechno ten Huawei vyrábí. Všechny ty ústředny kterými ta data proudí, antény, zesilovače a další zařízení. Asi to dělá dobře a levně, když jsem se v ČT dozvěděl, že na to u nás jedou všichni operátoři a opustit Huawei není o tom si koupit nový mobil. Mimochodem, Admirál ten odkaz jistě během dne najde - ve studiu tenkrát seděl neuspěšný hradní kandidát Fischer, který se netají svojí ojroatlantskou orientací. Ten dostal slovo jako první a pustil se do krásného monologu, jak je ten Huawei nebezpečný, rychle se ho zbavit, Čína - nečína, nelze sedět s rukama v klíně. Myslím že to moderovala Witovská... Ta pak dala slovo nějakému odborníkovi přes telekomunikace a ten vypálil, kolik toho ten Huawei u nás má. Fischer pak už jen lapal po dechu. 

2. Všechny ty Huawei ústředny nakupovali soukromí operátoři. Normální akciovky, které musejí dělat zisk a také ho dělají. A někdo tam nahoře zcela nezávisle na našem poločínkém prezidentovi rozhodl, že se bude kupovat Huawei. Proč? Protože cena a kvalita jsou odpovídající. Amerikáni to vyrábějí taky, také v Číně ve stejné továrně, jen mají jiné logo a tak se nebude blbnout a koupí se čínská kopie, která je úplně stejná, jen za třetinu ceny. Nikdo z těchto gigantů, kteří jsou dávno propojeni přes celou Evropu si s nějakými úniky dat nebo čínskou špionáží nedělal hlavu. 

3. To si musel vzpomenout až Trump ve svém America first. Začal čínskému byznysu překážet.  Samozřejmě jsme všichni kapitalisti a nejlepší je volný trh a nikdy jinak a kdo si myslí něco jiného, ten je marxista, socialista, komunista, maoista, no prostě extrémista i fašista. A tak se na to jde jinak... vycucala se z prstu bezpečnostní hrozba. Huawei je všude. Celá dlouhá léta. Nikomu to nevadilo. Ale teď najednou je to problém a člověku se přímo vnucuje, že jde o něco jiného než o šmírování a odposlouchávání. Obzvlášť když jsme si už do Snowdena poslechli, jak se šmíruje u CIA, NSA a vůbec i Merkelovou bratři amíci odposlouchávali. 

4. Jaképak to máme odborníky na úřadech pro kybernetickou bezpečnost, že se nezajímali po celá dlouhá léta, že je na každém vysílači v krajině něco od Huawei? Ale jen s tím přišli jejich kolegové odborníci odjinud (z USA) tak to vzali vážně. Tak vážně, že jejich včerejší odpověď firmě zůstala neměnná. Sice nejsou schopni přijít s jediným dúkazem o toku dat směrem do Pekinkgu, ale hrozba je reálná. Proč? Protože jim to řekli jejich loutkovodiči. 

Česká republika je malá. Je dost možné že teď Huawei spustí nějakou tu arbitráž. Ta samozřejmě v současné situaci neuspěje. Ale časem... Trump a Číňani spolu jednají o budoucnosti. Možná se nedohodnou hned, ale obě strany mají dost atomovek a tak se podle mě časem dohodnou. Součástí dohody může být, že už Huawei není nebezpečná. Tož by si naši úředníci na kybernetické bezpečnosti měli pečlivě číst na internetu a nejlépe nějaké fak news, protože Česká televize jim to může klidně zatajit nebo informovat stejně kvalitně jako o ukrajinském kofliktu, kde ukrajinci vítězili a vítezili, až prohráli a kdo četl Kosu, už to dávno věděl. 

Bude nutné pečlivě sledovat prohlášení našich generálů a ministrů, kteří ještě loni bojovali v Kábulu za Prahu, ale když se Amíci rozhodli, že už to není potřeba a s Tálibánem se dá domluvit, tak že prý už za Prahu bojovat netřeba. (Mimochodem, nechápu, proč se naši kluci nestahují ihned. Za Prahu se už nebojuje ne? Co tam ještě dělají? Tahají za USáky horké kaštany z ohně? Co když tam ještě někdo zařve? Teď už se ty pohřební proslovy budou dělat pěkně blbě i kdyby si najali Klvaňu). 

Zkrátka aby se nám nestalo, jako s TV Nova a Diag Human, že budeme platit číňanům horentní odškodné za zmařenou investici, protože kamarádi na Západě se už od Mnichova umějí domluvit o nás bez nás... Ale řeknu vám... dělat tam na tom úřadě kybernetické bezpečnosti šéfa... to musí být žaludek co? 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

být ouplně stejně kačení žandůlek - jak říkávala jedna moje babi - jako na kterémkoli ouřadě JINÉM.
To jest držet krok, hubu a řadu a žbrblat si pod neexistující vousy - zase jeden den za dobré prachy..., zase jeden den za dobré prachy..., zase jeden den za dobré prachy...
Čížkové to umějí..., to je jediné, co umějí od dob císaře pána.
Soudě podle sebe odlišně smýšlejících a zejména jednajících profesních sebevrahů je naprosto marginální menšina.

Samo, že se ve finále soudruzi z Čajny a soudruzi z US-y nakonec nějak domluví. A malí pitomečci ze středu Ojropy to zaplatí..., ...tedy aspoň něco málo..., z pohledu velikých soudruhů...
Takže v čem je problém?

Zatím bez slepic

Přijde stará paní na úřad a povídá úředníkovi: "Heil Hitler, Herr Sturmbannführer!"
Úředník ji odpoví: "Babičko, vždyť Vy jste si spletla dobu!"
Babička mu odpovídá: "Dobu možná, ale Tebe ne."

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No komunisty chlapče, jako vždycky.
To je jasný, babičko, ale z který strany?

Zatím bez slepic

Pride chlapik na policajnu stanicu a hned od dveri: "Heil Hitler!"
Sluzbukonajuci policajt vyskoci:" Heil!, uz to zacalo?"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pevně stanovené v Říši. Ruka trhu v poutech. A huba trhu s náhubkem. Kapitalismus s lidskou tváří.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Laik se diví,odborník žasne.
Jaký je rozdíl mezi Huawei a Apple,jen cena,možná až pětinásobná.
Každopádně se jedná o to,Trumpovo Amerika first.Proto jde Američanům o jejich instalaci,ale i o další servis.
Proto slyšíme o dostavbě Temelínu o další JE,že na to tlačí také Američané.
Podobné tlaky jsou na Německo o stavbě Severní proud II.
Když o tom uvažuji,nejen obchodní válka,ale i sankce na Čínu a hlavně Rusko,co i dokládá další nárůst sankcí prosazených v Bruselu.
Jenže Čína a Rusko,není Venezuela,kterou USA snad úplně zničí.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

DJ Trump jen dělá největšího světového lobbistu amerických firem. Jde o prachy a práci pro americké firmy, o nějakou bezpečnost nikdy nešlo. Celou kauzu Huawei, Nordstream 2 a další si lze přeložit do krátkého hesla: "Každý správný demokrat kupuje jen americké zboží a nikdy se neptá na cenu! Kupujte co nejvíce!"
Průmysl USA jde pod kytičky a Trump se pokouší trend zvrátit se stejným úspěchem, jako by chtěl rukama odvracet povodeň. Chce to jen přetrpět pár let, než se všichni umoudří. Jen pár hloupých nebo ideologicky zapálených novodobých svazáků věří těm kecům o lidských právech. Z čehož vyplývá, jakou inteligencí asi vládne P. Fischer, když těm falešným větičkám, které říká, buď věří, nebo je hlásá za peníze. Ale i u něj jde jen nejspíše o snahu sehnat partu dostatečně zblblých voličů, kteří mu zajistí koryto v europarlamentu. Stačí, když se spletou jednou ve volbách, protože europoslanec má doživotní rentu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Sice dobře napsané,jenže USA není třeba Řecko.
Proto mám obavu,že ten jejich pád,přijde hodně draho pro mnoho států,protože to neudělají včas,ale jen jako poslední možnost.
.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včerejší článek českého Američana Besta
(Pro malověrné, kteří se bojí, že nebude kde (a ČÍM) bojovat za Prahu, až usa diplomaticky "zvítězí" v Kábulu).

Jedna věc je kritizovat vyčůraného slimejše Trumpa, druhá věc je kupovat létající a plazící se rakve pro naše exportní jateční hrdiny.
Protože také či především globální Izrael first!

************************

14. 02. 2019 - EB

"Během prvního dne Ministerského setkání pro podporu budoucnosti míru a bezpečnosti na Blízkém východě (neformálně známé jako Íránská konference) ve Varšavě si izraelský premiér Benjamin Netanjahu napsal na Twitter, že vedoucí arabské země „jednají s Izraelem o společném zájmu, který představuje válka s Íránem.“ Během hodiny změnil „válku s Íránem“ na „boj proti Íránu,“ poselství už ale bylo přijato. Česká republika zatím k válečné rétorice na adresu Íránu příliš vstřícná není. Ministr zahraničí Tomáš Petříček už dříve Donalda Trumpa kritizoval za jednostranné odstoupení od jaderné dohody s Íránem a včera vyslal další zprávu, když na konferenci do Varšavy místo sebe poslal náměstka Aleše Chmelaře.
Zaměříme-li se ale na vojenskou techniku, kterou se Spojené státy snaží Česku prodat (útočné vrtulníky, obrněná vozidla), jde zjevně o zařízení, která se mnohem více hodí pro pozemní válku v Íránu než pro kybernetickou válku s Čínou."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jedine co mozem podotknut je, ze v tomto pripade je to vyfabrikovana kauza, ktora sa tazko vyvracia.
Amerika robi poslednou dobou psie kusy ... precedens za precedensom a bude mat za par rokov z toho hlavybolenie.
V kazdom vacsom podniku je IT oddelenie, ktore v podstate podniku vladne, bo nik tomu co nejaky ajťák hovori ci tvrdi nerozumie. A tazko sa mu oponuje. Duplom, k4ed matika nie je v kurze :D a kombinatorika uz vobec :D :D :D
Nik konkretne pochybenie na Huawei zariadeniach neobjasnil. Zaujimave, ze Trump nezakazal MS Windows :D vzhladom na tie nekonecne problemy so zabezpecenim :D ... ale chlapci z Redmontu to maju asi prepacene :D
No a co sa tyka bezpecnosti dat - som viazany slubom, ale keby som vidlakovi porozpraval, ako su ludia u poskytovatelov internetu "chraneni" :D, asi by zrusil kydy, odpojil sa od siete a cas, ktory venuje kydom, venoval modlitbam :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Huawei, huawei,
čeští trrpaslíci jdou,
mezi půlky
bez Sněhurky
huawei, hej hou!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a potřebuje je vyměnit za jabka, jako my. Bureš už otvíral na staromáku obchod s ovocem a Teherán je furt plonkovní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdo má jabko a kdo chujavej? Já mám staré jabko už 4 roky a ani jednou se mi ještě neseklo. Vloni jsem koupil potřebným 3 jabka a ani mě nenapadlo koupit něco trhacího za 8 nebo 10, to raději přitlačím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O prachy za každou cenu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsme bohužel v postavení kolonie Západu a proto posloucháme Západ.
Máme ekonomicky podpořit zejména USA a proto jsou tlaky abychom nakupovali jejich zboží. Je dražší, ale technologicky na stejné, nebo nižší úrovni. Ať už se jedná o mobilní technologie, nebo zbraně.
O západních mobilních technologiích se už ví, že nás dokážou špehovat, odposlouchávat a že to také dělají.
O těch z Číny to zatím dokázané není.
Jsme malý národ, deset milionů lidí není množství, které by mohlo určovat světovou, nebo alespoň Evropskou politiku. Se Slováky jsme se oddělili, S Višegrádskou čtyřkou spolupráce není na takové úrovni jak by bylo na nějaký větší vliv na Evropskou politiku třeba.
Tak musíme poslouchat protektory.
Historicky jsme se až na vyjímky museli vždy k někomu přimknout, snad s vyjímkou doby Husitské.
Nebo být součástí většího celku, jako za Rakouska-Uherska.
Po r. 1918 jsme na kamarády štěstí neměli.
Francie a Anglie nás darovaly pro své zájmy Německu, pak jsme se kamarádili se SSSR, než přišel 1968. V 1989 nás pak SSSR také hodil přes palubu, měl už svých starostí dost.
Nutno dodat, že v letech 1945-1989 jsme toho dost postavili a odtok kapitálu na Východ byl v porovnání s dneškem minimální.
No a dnes jsme vazalové (přes EU a NATO) zejména Německa.
Jenom tam už neposíláme ročně 120 párů volů a nějaké další drobné jako za sv. Václava, ale cca 400 miliard korun v odtékaných dividendách. To by bylo párů volů...
Kromě jiného jsme se zbavili armády, ten vpodstatě expediční sbor armáda není. Kdo nemá svoji silnou armádu, nemůže prosazovat své zájmy. Tak to bylo v mnulosti vždy a bude to tak i nadále.
Proto Holahej.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vedle expediční sboru se buduje také armádní hotel pro naše spojenecké jednotky. "V současné době Armáda ČR nemá schopnost absorbovat spojeneckou pomoc na českém území. "Absorbovat" znamená organizovat pozemní (silniční a železniční) a leteckou dopravu spojeneckých sil na (nebo přes) naše uzemí, zajistit ubytování, potraviny a sociální zázemí pro tisíce aliančních vojáků, zajistit ostrahu spojenecké techniky a základnu, zajistit pohonné látky a mazuva, poskytnout servis, munici, atd.
Výše popsaná výstavba sil je jednou z priorit Generálního štábu. " To řekl generálmajor Zůna v červnu 2018. Nový logistických prapor se buduje v Rakovníku, stát má asi 4,5 miliardy a plná operační schopnost má být k 1.1.2026.
http://www.acr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/bude-podporovat-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten krám co sam luxuje je z usáckej

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/anticena-big-brother-vysavac-robot-s…

Vůbec nechápu jak jsem celý svůj život mohl luxovat bez internetu.
A ovce to žerou

Prachy, prachy a nic než prachy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V praze bude sněm Áno
poteče tam činzáno
knechti zase zvolí baču
faultýnek už tančí čaču
letos se bude sít řepka
to ví přece každá slépka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V kategorii firemní slídil v letošním roce získala antiocenění společnost iRobot se svými vysavači Roomba. Porotci odůvodnili svoje rozhodnutí tím, že vysavač dokáže při uklízení domácnosti nejen mapovat půdorysy budov a objektů, ale dokáže také pořizovat snímky. Získané informace následně odesílá na centrálu k marketingovým účelům. „Sbírání osobních dat by mělo být vykoupeno zlepšením služeb pro uživatele,“ řekl marketingový odborník Adam Ondráček. To ale u firmy iRobot nebylo podle expertů hlavní motivací. Společnost se snažila získat data, která chtěla prodat dalším stranám.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/anticena-big-brother-vysavac-robot-s…

Zatím bez slepic

Podobné články jsem četl už před deseti patnácti roky, jak se to furt zrychluje. Mluví o tom i Cílek. Ale co z toho bude, to nikdo doopravdy neví. Naše planeta je ze dvou třetin voda. Když bude teplo, bude se voda víc vypařovat. Když se bude víc vypařovat, bude také víc pršet. Jen se neví kde a jak. Dneska ale všechny články mluví o tom, jak bude všude sucho a jenom sucho. Jako kdyby ta voda odletěla někam do vesmíru nebo co. Hořící lesy, nemožnost chladit jaderné elektrárny...
Přitom úhrny srážek jsou na našem území pořád stejné, srážkové průměry se v dlouhodobém horizontu nijak nemění a pamětníci (ti co opravdu dělali venku na poli) stále pamatují i jiné suché roky nebo i suchá delší období... a pak naopak i mokrá období, kdy se nedalo orat a všechno hnilo.

U nás opírají své studie o měření teplot v Klementinu, kde to ukazuje nárůst, ale když se v Klementinu s měřením začalo, tak o dvě sta metrů dál už začínal les. Dneska je kilometry a kilometry kolem dokola betonová džungle. To by bylo, aby se nenaměřilo víc... Narovnali řeky, zrušili rybníčky, bez byrokratů a stohu razítek dneska nepostavíte nic, každá strouha patří povodí, ale nikdo s ní nic nedělá. Vykáceli větrolamy, rozorali meze, tu nejlepší půdu zastavěli halami logistických parků, všechno zaasfaltovali, veškerou vodu svedli do kanálů, zničili zavodňovací strouhy, obsadili přehrady, aby se moc nevypouštěly, protože turisti nosí prachy, obestavěli břehy. každý se dneska sprchuje i víckrát za den, ale za globální oteplení může CO2. Možná ano, ale nejvíc za to může obyčejná lidská debilita a hrabivost.

Zatím bez slepic

Z cinknutých měření, z cinknutých výkladů trendů se nadá nic než stvořit analýza, na jejíž základě se nedají vytvořit jiné prognózy, než které se hodí.

Nic z dola. Vše měřeno, předpovídáno, slovutnými oligachickými inštitucemi. Předepsáno léčení - řepka. emisní burza, štěpka, elektromobilita - každej z oligarchů si na tom lízne.

Důležité je sledovat, kdo podporuje, tam hledejte příjemce zisků. Svazácký komparz k tomu samozřejmě patří.

Zatím bez slepic

vysvětlovat, páč mi jedna celkem pěkně vyvinutá holčina kdysi dávno řekla, že su blbé jak troky.
Troky jsou takové korýtko pro prasátko, ve kterých se z něj odrbou štětiny, pak se omyjou - ty troky, a třeba se do nich ukládá masíčko k naložení.
Ale není to povinné. Zkrátka to jsou necky z jednoho kusu dřeva. A tak moc já su pré blbé.
A ještě mi ta holčina říkala, že su pré hrozné a že su úplně ztracené na celé živót a že je po mně hovno. To už ale byla ožralá. Dost ožralá, páč jinak by o takovém seladónovi a okresním krasavci tak hnusně nemluvila.
A odsrala to místo ní chudák Stará Jahoda.
Takže snažit se vysvětlovat něco důležitýho takovému trotlovi, jako jsem já, to je házení perel sviním. Přeštickým, strakatým, chlupatým.

Zatím bez slepic

Mně se nelíbí ten defétismus pana Califfa.
Je vidět, že v USA nemají Jandu. Píše:

"Je však otázka, zda má Rusko opravdu vliv na to, že některé matky nenechávají očkovat své dítě. I kdyby zde jistý vliv ruských dezinformačních kampaní existoval, tak ani potom není jisté, že se jej podaří nade vší pochybnost prokázat."

Už samotná myšleka, že je snad třeba v případě Putina, který může za všechno negativní na této planetě a okolí DOKAZOVAT, je zhoubná.
To bychom přece nedělali nic jiného. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera jsem náhodou koukal na závěrečnou půlhodinu Jílkové, téma očkování.
A "interesantní" tam byla sestava strany odpůrců očkování:
Programátor
Homeopatik
Lékařka
Jejich odbornost fakt stála za to!
Když byla moje dcera v očekávání, dostala se do společnosti slepic/krůt, mladých maminek a tam zřejmě došlo i na téma očkování dětí.
Obrátila se na mě , co já nato, když jsou známy komplikace.
Tak jsem jí připomenul, že na škole byla výborná v matematice a tak jako maminka prostě počítá.
Když nedá děti očkovat, statistika říká, že dojde v takovém a makovém poměru ke komplikacím, když nedá děti očkovat statistika říká, že dojde ke komplikacím v jiném poměru.
Tedy ať si porovná procento pravděpodobnosti a výsledek je jasný.
Pokud dojde ke komplikacím, prostě má špatný los, Ale v případě že dá děti očkovat, nebude ji trápit, že něco zanedbala.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mirku, nechtějte být stejně hloupý jako Jílková. Není podstatné kdo zastupoval ty jenž mají své opodstatněné obavy. Píšete programátor, tak ten programátor měl velice dobré informace a byl tam jako zástupce občanů jenž mají obavy o své dítě a hlavně nemusel podepisovat žádnou smlouvu s VZP což odborníci musí chtějí-li uplatnit svoji profesi lékaře. Co mě vadí na hlupácích je právě jejich arogance a neschopnost poslouchat argumenty a když už nevědí jak dál, tak se své oponenty snaží zneverohodnotit jakoukoliv podpásovkou. Nějak mi to připomíná komanče. Včera jsem zaznamenal upoutávku na nějakého bylinkáře který zachránil Zápotockýmu nohu před amputací. Bylinkář. Nejspíše hovado s odborností elektrikáře, nebo co já vím. No samozřejmě, že mu to komouši spočítali jen co byl Zápotocký po smrti. Přítomná paní doktorka měla velkou odvahu upozorňovat na chyby ohledně očkování, ona hold musí podepisovat ty smlouvy s VZP. Málokterý Mudr. by dával v šanc svojí kariéru v takovém pořadu. Arogance profesorů byla neskutečně ubohá, zvláště pak toho hygienika. Ta Vaše připomínka ohledně maminky která umí počítat je hloupá právě pro tu statistiku . Mnoho případů skutečně není hlášeno, dávají se do souvislostí s dětským náhlým umrtím a podobně. A co je příčinou ? Možná že farmaceutické společnosti, které přicházejí o zisky. Faktem je, že kdyby nebyly komplikace, tak rodiče nemají obavy a tudíž statistika a počty v tom nemají co dělat. Je opravdu složité se rozhodnout a aby to bylo snazší je potřeba o tom diskutovat , ale ne takto. Arogancí a zesměšňováním určitě ne. Jinak já se neřadím nějak zvlášť k odpůrcům očkování, ale tento pořad mě k nim spíše posunul než naopak.

Zatím bez slepic

Vše je na dobré cestě, brzo bude po problému. To si takhle v mládí vezmete hypotéku, až ji doplatíte, máte to za chvíli do důchodu. A nastupuje spasitel v podobě investiční společnosti (ČNB už udělila první licencí) svým produktem Renta na nemovitost. Samozřejmě zcela "výhodně" od vás nemovitost zakoupí, část vyplatí v hotovosti a část splácí v měsíční rentě. Bezdětní si mohou oddychnout a někteří potomci seniorů budou možná pak překvapeni.
https://www.euro.cz/byznys/finemo-cz-prichazi-se-zhavou-novinkou-cili-n…

Zatím bez slepic

s hrncema, toto bude byznys!

Každý kdo má rodiče či prarodiče s nemovitostí, zejména nejdříve asi ve velkém městě, by měl řešit s těmi důvěřivými staříčky, co a jak a s právníkem i ochranu rodinného majetku před takovými cizími spasiteli.

Někdy stačí i rodina a oberou předky o vše i střechu nad hlavou.

Jo takhle kdyby ten vykupující byl stát a vše s garancí státu, to by možná pro některé seniory s nemovitostí mohlo být i k zamyšlení, zejména pro ty bez potomků.....

Protože to překvapení nemusí čekat až na potomky, ona ta "výhodná, jistě pro babču či dědu" cena bude taky "zajímavá" a vůbec celé ty podmínky. A pak někdo přijde s tím, že obvyklá platba za užívání vlastně cizího domu je v místě XY, a bude děda či babča ještě dlužit namísto renty....

A taky by někdo mohl mít i zájem aby nebyl takový prodávající rentiér dlouho živ a zdráv....

Jen dál "vod nich-spasitelů"!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

“Je alarmujúce, že Orbán chce, aby sa v Maďarsku rodilo viac detí!” Švédska ministerka kritizuje Orbánovu politiku podpory rodiny

Budapešť 14. februára 2019 (TASR/HSP/Foto:Läkartidningen Twitter)

Švédska ministerka sociálnych vecí Annika Strandhällová na Twitteri ostro kritizovala maďarský vládny akčný program na podporu rodiny, ktorý v nedeľu avizoval premiér Viktor Orbán, uviedol vo štvrtok spravodajský server magyarnarancs.hu

“To, čo sa deje v Maďarsku, je alarmujúce. Orbán teraz chce, aby sa rodilo viac ‘pravých’ maďarských detí,” napísala švédska politička, podľa ktorej Orbánove opatrenie pripomína 30. roky minulého storočia, ale zároveň takáto pravicovo-populistická politika spochybňuje aj nezávislosť, za ktorú ženy bojovali.

“Švédska vláda nie je ochotná vziať na vedomie, že my míňame peniaze na rodiny, a nie na migrantov,” reagoval vyhlásením pre agentúru MTI šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

Orbán v nedeľu 10. februára vo výročnom prejave o stave krajiny v Budapešti avizoval sedembodový akčný program na ochranu rodín. Bude sa týkať okrem iného výhodných pôžičiek pre prvé manželstvo žien do 40 rokov, rozšírenia výhod pre zaobstaranie bytov v prípade najmenej dvoch detí, zrušenia dane z príjmu pre matky so štyrmi deťmi, ale aj príspevku na vozidlo pre rodiny s najmenej tromi deťmi.

Zatím bez slepic

Asi jsem nemožně staromódní, zaostalý a konzervativní, ale pokud skutečně nějaká švédská ministryně kritizovala Maďary takovým způsobem, tak je zralá na Chocholouška a to společně s těmi, kteří ji volili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Děkuju nechci. Ale mě se bohužel ptát nebudou. Evropskou petici proti 5G síti jsem ale podepsal.
Článek na který odkazuji vyšel původně na zvedavec.org. Podle Evropských hodnot, Sabiny Slonkové (neovlivni.cz) a pod. jasný dezinformační web (a proruský navrch k tomu!). Nicméně to vypadá, že článek je, bohužel, převážně pravdivý.
http://www.zvedavec.org/pocitace/2019/02/7824-skryta-vlastnost-5g-siete…

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Porthos.
Jaký je rozdíl 5G Čínská,nebo 5G USA?

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mozdíl je digitální, tedy mezi stavem 1 a 0. Jinak řečeno Čína 5G má, USA ne.

Zatím bez slepic

Ou, takhle to vypadá, když chce člověk rychle reagovat a nečte to po sobě. Samozřejmě rozdíl.

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro Porthose - pode mne ten článek je spíš snůškou blábolů.

".... Uskutočnenie celoplanetárneho pokrytia 5G siete z vesmírneho priestoru, má byť finálne zabezpečené pomocou 20 000 satelitov z nízkeho a stredného orbitálneho pásma (z toho 7000 satelitov má na orbit vyniesť firma SpaceX Elona Muska)..."

SpaceX Elona Muska nemá s 5G podle mne společného zhola nic - viz např.
https://www.elonx.cz/spacex-bude-poskytovat-internet-v-roce-2019-zacne-…

"...Každý satelit bude vyžarovať milimetrové vlny s efektívnym výkonom až do 5 miliónov wattov.."

Ve výše odkazovaném článku se píše:
"Každý satelit bude mít hmotnost 386 kg a rozměry 4 x 1,8 x 1,2 metrů (plus dva solární panely o rozměrech 2 x 6 metrů)."
"5 milióno wattov" z fotovoltaiky může vypadat třeba takto
https://cs.wikipedia.org/wiki/Slune%C4%8Dn%C3%AD_elektr%C3%A1rna#/media…

což je "trošku" větší plocha, než zmiňovaných 2x12m čtverečních FV panelů na satelitu.

Ale mohu se samozřejmě mýlit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vrátil bych se zpět k tématu Huhlawej.
Bod 1. Na netu se šušká(netuším kolik je na tom pravdy), že hlavním důvodem aféry Huawei není to, že by soudruzi z Číny prováděli špionáž, ale to, že odmítli poskytnout soudruhům z NSA backdoory, takže musí špionovat postaru, víc se nadřou a to je namíchlo.
Bod 2. Paradoxní je, že USA nejde v podstatě o chranu vlastního průmyslu, protože sami nám v tomto segmentu trhu nemají co prodávat, ale jen o to, aby nic neprodala Čína. Možná je v pozadí ještě motiv zabránit Evropě v modernizaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jde opravdu ve skutečnosti především o Evropu? To zní logicky, zapadá to celkového kontextu dění.
Evropa "vycouvala" ze závislosti na amerických uhlovodících, je naštvaná, že USA odstoupením od Smlouvy z ní opět udělaly předsunutý cíl. Británie jako předskokan USA v EU končí.
Jednotlivé dílky skládačky do sebe zapadají s udivující přesností

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Spadl mi chujawej do mísy
močily na něj penisy
nikdo ho nechtěl vyndat
každý chtěl k němu přindat.
Chujaweji můj
spláchnou tě na hnůj
budu slzy ronit
jak tam budeš zvonit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vysilali-o-mne-blaboly-…

DOPORUČUJI !
(Např. o rozdílu mezi demokratickou Francií a nedemokratickou Venezuelou , o závazných ustanoveních evropských orgánů o tom, co nadále bude a nebude pravda. Malý rychlokurs v nové evropské demokratické logice.)

Zatím bez slepic

Jo! Keller je prostě milášek.

Štěpán Kotrba se dnes v článku opřel do ČT a už ho za to vypnuli na fejzbuku. Tak nějak mi to připomíná Bradburyho knihu 451 stupňů fahrenheita, kde na udání okamžitě dorazilo na místo komando s plamenomety a spálilo nalezené knihy.
----------

Irena Ryšánková‎ pro Štěpán Kotrba
1 hod ·

Štěpán je zabanován elfy, aby moc nekontroloval jejich diplomky. Zde jeho článek.
parlamentnilisty.cz
A tohle se smí? Noru Fridrichovou z ČT rozebral mediální analytik. A našel spoustu problémů. Jenže... |…
------------------
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-tohle-se-smi-Noru-Fridr…

Zatím bez slepic

No, Kotrba se dneska držel při zemi...obvykle bývá podstatně průraznější, daleko víc než umírněný slušňák Bimbo.
Každopádně se vyplatí ho číst. Šetří místem, neokecává, s ničím se neseje, bere to zleva zprava. (Občas kapánek přehání).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To, co vám Vidláku chybí v informacích je, že jedině Huawei umí dobře 5G sítě a má pro ně dobrou technologii. Ostatní firmy teprve tyto technologie vyvíjejí.

USa dělá to co vždycky. Likviduje konkurenci. Když americká armáda osvobozovala v roce 1945 Plzeň, tak vybombardovala Škodovku. Když osvobozovala jiná města, rovněž vybombardovala všechny větší podniky. Kdyby USA osvobodilo Prahu, tak většina Prahy jede od píky op vybombardování Američany. Kdyby USA osvobodilo Prostějov, tak není žádné OP Prostějov, žádná Gala, žádný Agrostroj, žádné Hanácké železárny. Vše se staví od píky zničené Američany. Kdyby USA osvobodila Ostravu, tak všechny hutě i doly jsou zu grunt.

USa si nemůže dovolit vybombardovat Čínu ani Huawei. Tak to dělá takto - vycucanou aférou z prstu proti Huawei. USA nemůže konkurovat technologickému náskoku Huawei v 5G sítích - proto to zkouší tak, jak to zkouší. Chce, aby špinavou práci a škody měli jiné, vazalské státy. Kanada má mít škody z toho, že zatkli šéfku Huawei. ČR má mít škody z toho, že zaplatí arbitráž, atd. Zisky bude mít jen a jedině USA - ostatní jen škody.

Jinak stále připomínám, že dále reagovat na nikoho nebudu, dokud tu bude ten připitomnělý debilní spamový filtr. Reakce by se stejně ztratily, a na to já se můžu zvysoka.

Zatím bez slepic