Kurowy polski

Autor
Štítky

Odpusťte Vidlákovi. Z nedostatku času si nezajistil polského překladatele a pokusil se napodobeninou polštiny v názvu článku naznačit, že dneska to bude o zkaženém, nekvalitním, nemocném polském hovězím mase. Toto téma je mi blízké. Jednak pracuju u české konkurence - Agrofert vlastní celou řadu jatek a uzenářských provozů a jednak jsem sám konkurence, protože jsem stoupencem vepřové lobby i ve svém domácím chlívku. 

Zítra mám další zabijačku (tím pádem zítra a v neděli nevyjdou žádné články) a tak jsem si řekl, že přidám pár vidláckých postřehů. 

1. Docela se divím, že se něco podobného ještě neobjevilo i u nás. Tlak na snižování cen je obrovský, drtivý a takřka nepřekonatelný. Čelí se mu vlastně jen dvěma způsoby. Jednak kreativitou, kdy se na jatkách objeví cokoliv z čehokoliv zakamuflované jakýmkoliv způsobem. Jedno mrtvé dobytče představuje obrovskou ztrátu ať už na farmě nebo na jatkách a tak se přimhuřují oči jakýmkoliv způsobem, aby na konci měsíce byly prémie.

Druhý způsob je styl Andrej - prostě zaplatíte miliardy, za ně si koupíte nejmodernější technologii na krmení, nejmodernější technologii na rozmnožování, zabíjení, porcování a zpracování, všechno to zvětšíte do olbřímých rozměrů, přidáte kreativní účetnictví, slupnete každou dotaci, která je k dispozici, kromě zootechniků a řezníků máte i tým právníků a obchodníků, zapojíte banky, úvěrování, obchody s futures a pak se na tom dá vydělat. Ale kdo tohle má že? 

2. Když je tlak na cenu a snižování nákladů, tak je celkem zákonité, že to musí dojít až do takových konců. Jednoho dne už není náklady kam snižovat. Tam kde jiní mají dotace, tam ogaři z východu mají jen dostatečně vyvinutý manažerský žaludek a konkurují tím jediným, co ještě mají - nějakou formou zločinu. A pak se zabíjejí evidentně nemocné kusy, padělají se jim veterinární testy, odřežou se ty nejhorší kusy hniloby a hajdy s tím na pulty. A hádejte, jak vypadá klasické mleté maso z Tesca, než padne do toho velkomlýnku. Z hodně lidí už tento pohled udělal vegetariány. Než se podívali, jak se v tescu ošetřuje zelenina. Pak už mohli žrát jedině kamení. 

3.  Třetím viníkem je klasický zákonodárce a úředník, co s ním spolupracuje. Ani jeden totiž nikdy v masně nebyl. Nic o tom neví, jen o tom dělá zákony. Mezi jinými i vyhlášky a předpisy pro zacházení s nemocnými a uhynulými kusy. Kdysi to fungovalo tak, že kafilerky braly takový dobytek zadarmo, nebo za něj dokonce i něco platily. Kafilerní tuk má víc kategorií a dobře se prodává. Když bylo zvíře nemocné, ale testy nenašly žádnou chorobu, maso se použilo alespoň na krmení. Když bylo závadné, nadělal se z něj alespoň ten kafilerní tuk a ten se prodal. Běžný chovatel tak měl svoji ztrátu alespoň trochu kompenzovanou. 

Dneska se za likvidaci zvířete platí. A to docela dost. Proč? Protože to tak stanovil zákon, který se dělal stejně pro kravíny i pro domácí mazlíčky. Prostě kráva se zauzlovanýma střevama je totéž co veterinárně uspaný pes. Kafilerky se rády přizpůsobily a byznys se zvířecími mrtvolami je sice poněkud eklhaft, ale dá se v něm vydělat na Lamborghini. 

Je to podobné, jako nařízení o likvidaci nedojedeného jídla v restauracích. Kdysi se to nosilo prasatům v domácích chovech a prakticky nic se nevyhodilo a co nesnědl člověk, z toho vyrostl vepřový bůček. Dneska se všechno musí prokazatelně likvidovat, samozřejmě opět za těžké peníze. 

Tady máme výsledky těch zákonů. Obstát může jen oligarchický miliardář nebo nadnárodní korporace a jakýkoliv menší chovatel jen čeká, kdy mu do kravína či vepřína vstoupí kontrola a něco najde. Případně než si objeví nějaká nemoc a přijde o všechno. 

4. Teď jsme svědky vyřazovacích kol zápasu. Česká republika vydává nařízení o kontrole každého masa, které přejede hranice - to znamená, že polské maso už sem nedojede. Snad si nemyslíte, že test na salmonelu se dá udělat za půl hodiny. Milý dopravče, my si vezmeme vzorek a ty čekej na parkovišti, až uděláme testy, vyhovuje ti odjezd někdy popozítří? Říká se tomu netarifní překážky. Pořád se to jmenuje volný trh, ale volně už se v něm operovat nedá. Samozřejmě Poláci to vědí a hned chtějí recipročně kontrolovat české pivo. Naši pivovarníci jsou dost velká lobby, aby se to v příštích týdnech nějak urovnalo. Mezitím ovšem mají česká jatka (a zejména ta Andrejova) šanci na obsazení skulin na trhu. Pak se vrátí původní praxe a po půl roce už se zase bude dělat vše postaru. 

 5. Já vím, že se opakuju, ale jediná cesta z tohodle ven, je pěstovat si na vesnici svého vidláka, který na tom není existenčně závislý, protože to dělá pro radost, prestiž nebo prostě jen z tradice. U takového vidláka si přímo při zabijačce můžete osobně zkontrolovat, že je zvíře v pořádku, protože chovatel a řezník v jedné osobě to spolu s vámi bude také jíst. Budete mít maso na které nikdy nesměřoval infekční tlak stovek zvířat okolo něj. Nikdy nezažilo stres velkého stáda, které nemá přirozenou strukturu a tak nepotřebovalo ani antibiotika, ani chemickou kastraci, ani jiné zootechnické zásahy, aby to vůbec přežilo. Navíc to maso nepřerostlo samo sebe. Zvíře žilo déle, maso je hustší, poctivější. 

Lide městský, každý den jíte zkažené jídlo. To samé, co se děje na jatkách v Polsku, to samé se děje i u nás a podobně to funguje u výrobců jogurtů, sýrů, zavařenin a všeho dalšího, co se nedělá doma v malém. Každý den se chemicky trochu kastrujete, každý den si dáváte nějaké spóry salmonely a jiných hnusů. Ani to pivo už se nevaří postaru, ale v podstatě se lógruje v nerezovém tanku. A dokonce je vše podle předpisů. Papíry jsou v pořádku, ale není to k jídlu. 

Podporujte si nějakého vidláka. Jezděte si k němu pro potraviny v zimě i v létě. Navažte s ním přátelské vztahy, spolupracujte si ním na tom, aby to mohl dělat, dělte se s ním o zisk i ztráty. Nejenže se přiblížíte přírodě mnohem víc než na školení Dětí země, ale ještě budete jíst zdravě a dobře. 

Vidláků mého ražení jsou ještě pořád plné vesnice. Ale oni vás nepotřebují. Pro sebe si vždycky prasátko vykrmí a podělí se s někým o býčka. Nikdy nebudou jezdit a podbízet se na farmářských trzích. Vy musíte za nimi. Pokud to uděláte, máte šanci založit vztah, který bude obchodní, ale nebude kapitalistický. V konečném důsledku to pro vás ani nebude dražší. 

Pokud to neuděláte, můžete se utěšovat vírou,  že v Česku se na jatkách a v potravinářství nic podobného jako v Polsku neděje. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

znít "kurwy polskie".
Extra pro pana zemědělce - výraz pro prodejnou dívku užívaný též na Ostravsku a v dolním Slezsku namísto úvozovek v přímé řeči lze adekvátně a zcela srozumitelně nahradit odborným termínem označujícím neexistujícího živočicha - "kurka wodna" (vodní slepička). Mluvčí pak vypadá vychovaně, uhlazeně, mladě, krásně a chytře. Tedy až do prvního zaklení "jebać kotka mlotkiem" (silně tlouci /ale i vulgárně souložit/ kocourka kladivem).

Zatím bez slepic

Šmarjá Targusi... to mě tentokrát ani nenapadlo. Chtěl jsem jen po polsku napsat "polské krávy". Ne polské kurvy. Sypu si popel na hlavu. Takhle to končí když se vidlák ovládající němčinu pustí do příbuzného slovanského jazyka a pokydá co se dá. 

Zatím bez slepic

všem čtenářům omlouvám a sypu si popel na hlavu společně s Vidlákem.
Jsem nemyté prase, smrdím, jsem hnusný, starý hloupý a chudý a sprostě vypadám, mluvím a dokonce i spím. Sice ještě nevím jak, ale to neva.

Tak, je nasypáno, a teď oprava:

KRÁVA = KROWA

Co mi ale přijde pikantní

HOVĚZÍ MASO = WOLOWINA

Toto slovo (volovina) se kdysi v češtině - pardon - v moravštině - pardon - ve zbytcích lašského nářečí používalo jako ekvivalent k dnešnímu slovu HLOUPOST.

Zatím bez slepic

sa bezne pouziva/l vyraz volovina vo vyzname hluposti. Dnes je ale modernejsie a beznejsie tomu hovorit napr. Novorocny prejav alebo parlamentny preslov ci cital som to v novinach, videl v TV...

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

I v Čechách

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, že jsem docela častým konzumentem polských potravin, dovolil bych si poznamenat, že na rozdíl od těch prodávaných v ČR občas i chutnají a dokonce i voní.
Tím nechci tvrdit, že Vidlák je hňup a neví, jak to chodí. Spíš bych to viděl na dvojí kvalitu potravin, kterou EU jaksi nemá moc chuť řešit.
Ještě jednodušeji řečeno - dostaneš to, co si objednáš. Tlačíš moc na pilu s cenou, dostaneš sejra, který je jak polystyrén, salám samá sůl a pepř, chleba, který neviděl droždí - nedej Bože kvásek, cibul, co nepálí, česnek, co neštípe, ředkev, co nechutná, rajčata, co nevoní, blablabla.
Je ovšem otázkou, proč i v tom pitomém Polsku je k dostání jogurt s opravdovými kousky ovoce, které dokonce i chutná po onom deklarovaném ovoci, a to o třetinu levněji, než co platíme v Čechistánu za obarvenou eurosračku se škrobem.
Tak - nad tímhle se Vidlák i celá jeho parta posere, než vydumá odpověď, tedy kromě té jedině správné, že jsem zakuklený pšonek (hanlivé označení našich severních soudruhů sousedů) chválící stejně, jako každá správná liška, pouze svůj ocas.

Teď mu můžu s rozběhem nakopnout jeho vidláckou reklamu na prodej pašíků.
Není nad venkovskou zabíjačku - souhlas.
Ovšem - pozor, základní problém - čím bude takový eurovidlák nebo čechovidlák futrovat své bydlo (nářečně domácí zvířectvo)?
Kdysi se to dělalo - aspoň u nás v Údolí Dutých Hlav - tak, že lidi nejezdili na dovču k móři nebo na hóry, nýbrž chodili na zemědělské brigády k lenivým soc-vidlákům na Moravu a Bruntálsko a dostávali ke mzdě i tzv. deputát, neboli část mzdy byla proplácena na podzim po žních v podobě pytlů s obilím, případně s brambory. Daly se sehnat i řepné vylouhované řízky.
Dnes je hovno. Záhumenky jsou rozprodané a proměněné v panelák naležato sestávající z nekonečného počtu přízemních třípokojáků s dvoumetrovými mezerami mezi sebou. To, co zbylo, se pomalu nehodí ani k pastvě, a stejně by dobytku v cestě stály právě ty odporné podnikatelsky barokní hnusárny.
A hlavně - kurka wodna - totiž - jebać kotka mlotkiem - kdo by to dělal? Většina mančaftu tady furt pryč dělá za osmnáctku netto v kolotoči dva, dva, dva v železárnách a ten zbytek se morduje na tři šichty v montovnách, kde bouchá ještě za míň, ale má za to - jen považte - volné víkendy (taková rozežranost)!
Tedy pašíky a kravičky a kozičky ano, ale kde vzít futro, když u měst máme na každém volném místečku nacpané satelity a ty vzdálenější dědiny jsou liduprázdné, resp, dožívají tam důchodci případně pitomci podobného věku, jako moje maličkost, kteří nemají koule na to, vyrazit do světa nebo si aspoň vzít hypošku na výše zmíněný satelit.
A teď, babo, vlastně Vidláku, raď!

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Přesně.
Můj názor,markety si toho na vánoce objednaly hodně navíc,co se pochopitelně začalo po vánocích kazit.
Už o něčem bylo psáno na podzim,při tak velkém suchu je nedostatek krmené a že mnoho chovatelů bude snižovat stavy hovězího,to je další přetlak masa.Babiš ten s tím nemusí mít problém,nemele to uzenin,co dělají i menší řezníci,markety to musí různě nabízet.
Tady musím říci,naprosto se to někomu hodilo,pošpinit Poláky,hlavně snížit dovozy z Polska,co neplatí pro Babiše.
Chtěl bych vědět,jak poznáte nezabalené maso Polské od Českého,nebo Argentinského,na etiketu můžu napsat cokoliv.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pochopitelně mělo být,namele to do uzenin.

Zatím bez slepic

Záhumenky jsou někde rozprodané, někde ne. Ale já vidím na vesnicích neobdělávaná políčka, pangejty u silnic se dřív také sekaly na seno, zrovna tak i pešunky u tratí, tráva z lesních pasek která se seká okolo malých stromků. Trávníky u domů se v lepším případe po posekání kompostují v horším hodí do popelnic. Lidi jsou líný něco chovat a pěstovat.
Ještě jsem neviděl u těch ležatejch paneláků třeba místo trávy mrkev.
V zimě jsem viděl v Polabí neočesané sady s jablky, na některých zahradách to vypadalo podobně.
To co nám tady narostlo, přišlo vniveč a na jídlo dovezeme z ciziny.
Shrnu-li to, tedy blbostí námi zvolených zás-tupců jsme si nechali vybít hovězí a vepřové velkochovy, místo obilovin pěstujeme řepku.
To, co nám naroste, nebo by mohlo narůst v malém, necháváme ležet ladem.
Futro by tedy bylo, ale lidi jsou líní (ne všichni)

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázka je máš na to čas? Jaká byla docházka před 89? Ráno 6, odpoledne 14, takže si byl doma 15:00, dneska? Fakt chceš říct, že když přijedeš domů v 18:00, že ještě půjdeš na sena, když musíš obsloužit děti a dům...

Ty sady chápu taky, když nemáš spotřebu a ve výákupu cena, že víc stojí benzin to tam dovést, proč bys česal... Už to lidi ani ze stromu nekradou, když tam je vysoká tráva=je to nepříjemné k tomu jít :D :-o, takže je lepší sekat 1x ročně...

Lidi jsou liní a byli i předtím, ale když chtěli "diversitu" jídla, tak nebylo v obchodech, takže museli sami, když chtěli, tedy ne že nebylo vůbec, nebylo, když někdo nemakal... Dneska nemusí, takže proč by dělali? Polož si otázku, když půjdešč na brigádu tak za hodku zaplatí tolik, že tolik neobereš ze stromu a navíc nemusíš kupovat žebřít, sekat trávu a stojíš "jenom" v teple u poklady...

Lidem chybí něco jiného, není to o lenosti, ta byla vždy, je to o tom, že neryli obličej v zemi, tedy nebyla válka jako 1918, nebyla krize jako 1929 apod... Viděls někdy fotky v USA před 1929 z měst? Všude trávníky apod., po tomto roce, zmizeli...

Co říká vidlák je lepší volba, mít svého vidláka, který vezme objednávku na 3 prasata za rok a já si přijedu jenom pro "mrtvolu" protože ani jeden z nás nechce mrtvé, protože to bby muselo na jatka... :D

Zatím bez slepic

Já už mám času dost, jen sil ubývá.
Ale zatím ještě pořád půl ha zahrady a zahrádky zvládám.
I pár čuníků a slepice.
Patřim mezi lidi, kteří si raději pěstují pro sebe a pro rodinu a vědí, že v mase memají hormony a antibiotika a v zelenině pesticidy...
Ale máte pravdu, že kdo přijde v 18 hod z práce, už si zahrádku nepořídí.
Fotky z USA z dob krize jsem viděl.
Jak říkají ekonomové, krize přijde, jen se neví kdy.
A lidi se pak budou muset naučit i jiné věci než jen zeleninu.
Bohužel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ryby ve smažalni, nejvíc dorsza, u morza Baltyckieho. Hovězí tatarák jen U koníčka.

Zatím bez slepic

Nejlepší "dršťkovku", jsem jedl v Ojcyznie, říká se jí "flaki" a rybky v Kolobrzegu.
(pozn : dršťkovku mám někdy doma, ale není to polévka)

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z polských cest mi ulpívá "golonka a flaky" a pivo živec.

Člověk nemá být moc cimprlich, někdy je ale lépe, když neví, z čeho ten argentinský steak pošel.

Zatím bez slepic

Když jsem cestoval a dokud klobasa smrděla tak se jedla bez tepelneho, jak začala "zelenet", tak prostě pořádně propečené se snědlo... (myslím cestování z báglem na zádech).
Dneska něco spadne v lese na zem a už to lidi vyhazují (v měste na silnici hcápu), protože ona hygiena :D

Zatím bez slepic

udko z kurczaka a kotlet schabowy. Ale nejraději jsem si kupoval na sváču ogonowku (šunka). Asi to je něco od ocasu, netuším.

Zatím bez slepic

Hovězí tatarák jen doma.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mívá každoročně 2 bravky, tak domácí maso znám. Vím taky, čím je krmí a co všechno je v žumpě, kterou potom přečerpává na pole. Maso mám rád (chtěl bych umřít s tatarákem v hubě, jak už jsem psal na Acz), ale zas nejsem takový fajnšměkr. Teplota vytáhne všechno. A myslím, že i mráz. Na Islandu jsme vozili zelené salámy přivázané na zpětném zrcátku, aby odzeleněly a odmodraly, snědly se z hladu a nikomu nic nebylo. K masu stačí čuchnout, slabě smradlavé spraví ocet a je v pořádku. Myslím, že lidi se se žrádlem moc serou. Jsou rozežraní a pražáci zpovykaní, je třa na ně bídu - čím větší, tím lepší. Možná by se v hypotečních ghettech naučili porýt pozemek a vypěstovat kobzole a třeba by nakonec vykopali i krechty, když mnozí neměli prachy na sklepy, ale mají bazény. V těch my mohli chovat ryby, ale ty by museli střežit, ty by se kradly. A bída přijde. Lidi v ghettech nemají ani vidle nebo rýče, nikdo nemá kovadlinu. Svět se v kravskou prdel obrátil. Ale to jednou přejde... ano, bude líp. Bureš přijme Doníka a pozve ho na dlabanec.

Zatím bez slepic

Třa na nich bidy, hladu a polskich vši - říkávala moje babi, když se domnívala, že mluví spisovnou češtinou.

Zatím bez slepic

Poprskal jsem monitor :-)

Zatím bez slepic

Jo, u Hanáka dobře vaří. Vedle něho otevřela také kvalitní konkurence (Hotel Praha), od té doby Hanák pláče v médiích, že bude muset zavřít kvůli EET.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A už je to tady:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-armada-bundeswehr-zide-r…
Po imánovi se cpe do Bundsewéru rabín. Katolického kněze už tam jistě mají, tak jim schází ještě, důvěrník od jehovistů, lámaistický mnicha a indiánský šaman. Omlouvám se všem, které jsem opomněl.

Budou muset hoši zajistit, aby se jim to nepopralo.
Až tahle armáda potáhne, to bude... Ty se modlí ráno, ty večer, ty musí točit mlýnkem, ty prodávat Strážní věž, ty zase s každým kouřit dýmku....

Zatím bez slepic

... :D
A co sa vidlakovho clanku tyka.... Marx - Kapital ... citacia z Wiki:
Marxova odpoveď :"Absolútna hodnota tovaru je sama osebe ľahostajná pre kapitalistu, ktorý ho vyrába. Kapitalistu zaujíma len nadhodnota, ktorá väzí v tovare a dá sa pri predaji realizovať. Realizácia nadhodnoty zahŕňa sama osebe nahradenie preddavkovej hodnoty. Keďže však relatívna nadhodnota rastie priamo úmerne s vývinom produktívnej sily práce (produktivity), kým hodnota tovarov klesá nepriamo úmerne s tým istým vývojom (produktivity), keďže teda ten istý identický proces zlacňuje tovary a zvyšuje nadhodnotu, ktorú obsahujú, rieši sa tým záhada, prečo sa kapitalista, ktorému ide len o výrobu výmennej hodnoty, ustavične usiluje znížiť výmennú hodnotu tovarov.

Zatím bez slepic

Z neabstraktních vám chybí jen hinduistický "svatý muž", jehož medicína spočívá v tom udělat z pacienta stejného kripla (mrzáka) jako je sám "svatý" a tím se to prý srovná. A vězte, že by si našel dost příznivců, proč přeci ze sebe neudělat pořádnýho kripla dřív, než ho z vás udělají velící gumy.

Ze spíše-neabstraktních pak umělá inteligence jakožto robot-spasitel. Všelijaké plky a rozkazy bude sdělovat sice srozumitelně, ale jak k nim dospěl nebude vědět vůbec nikdo, a to ani roboti od konkurence. Enormně tím vzroste nesmyslnost úplně všeho co do tý doby bylo v ármy ještě alespoň trochu smyslné (anebo se zdálo, že by to přeci jen alespoň nějaký smysl někdy mohlo mít), takže i když to nebude armádníkům úplně vyhovovat, budou se v tom konečně cítit tzv. jako doma.

Ze spíše-abstraktních felčar od ufounů! Ten si převezme všechny vojcly jež jsou nebo mají sklon k tomu být narkomany. Bude jim "telepaticky" vyvolávat "nálady", jejichž účinky budou přesahovat všechny lidstvu známé drogy.

A z abstraktních už je to jen satanáš. Ten slíbí generalitě, že když se mu upíší, tak všechen ten marast co se jim děje a co jim nevyhovuje prý zařídí u konkurence. Samozřejmě ti mu na to ve vidině dalších papalášských lepších zítřků skočí a tak jim vjukne ať s konkurencí začnou kolaborovat a pak ať přeběhnou na její stranu. Jakmile budou u konkurence, začnou tam vytvářet to samé co dělali předtím u sebe, takže ve finále se ukáže, že všechen ten marast byl u konkurence skutečně zařízen!

P.S. Budoucí motto české hrdobecké prý-armády od debaklu v Afgu bude: "S námi to nevyhrají nikde!"

Zatím bez slepic

Z diskuze pod Syrovátkou:

kklimo •
To je samé teoretizování, hloubková analýza dezinformací, selekce od ruských informací, partikulární cíle, sekuritizace, narativy - panečku to je věda.
Já myslím, že obyčejní lidé by měli začít jednoduše vyvracet dezinformace a každý, byť je na rozdíl od autora pouhým laikem, přispět namísto plané debaty svou troškou do mlýna.
Začnu sám. Mnoho lidí podlehlo dezinformaci, že EU zakázala šachy, protože bílý výhodou prvního tahu diskriminuje černého. Proto zde prohlašuji, že na základě zjištění od certifikované autority, kterou je FIDE (Fédération Internationale des Échecs) se tato informace nezakládá na pravdě.
Když se takto přidá každý se svým objektivním zjištěním pravdy, bude šiření falešných informací jednou provždy učiněna přítrž!

Hoho kklimo • před 3 hodinami
Šíříte dezinfomaci. EU nezakázala šachy, ale nařídila, že jednou začíná bílý a jednou zase černý. Současně uvalila sankce na dovoz šachových figurek z Ruska, neboť tam zaostale začíná pouze bílý.

kklimo Hoho •
Však jsem potvrdil, že EU nezakázala šachy:) To ostatní je asi její iniciativa navíc. Jdu to ověřit

Zatím bez slepic

druhém odstavci jsem vzdechl:
"Synku, tyz je chuj."
Slyšela mě Stará Jahoda. Vynadala mi, jak svini do koryta, že jsem po ránu sprostý (furt ji to ještě baví) a pak řekla:
"Každý se nějak musí živit."

Zatím bez slepic

Malá ukázka, kdo se u nás možná už těší
Neziskovka Poradna pro občanství - její právník Pavel Čižinský, nyní starosta Prahy 1 (bratr Jan starosta Praha 7, Magistrát Praha, poslanec)
- právník Pavel Uhl (také např. pro Transparency Inter.)

Zatím bez slepic

Není za tím spíš nějaká místní Šabatová ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dávno tomu, v Jeseníkách. Vařili jsme ho několik hodin, byl tuhý jak podrážka, ale na to maso vzpomínám dodnes. Strukturou se blížilo hovězímu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prostitutky by měli platit daně paušálem:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prostituce-pirati-navrh-piratu-uzako…
Já si teda myslím, že by to mělo být poctivě, od "čísla" a mělo by to jít online přes EET. Za každé "číslo" účtenku. Pro zákazníka bonus - účtenky se v ˇUčtenkovce dají slosovat a je tu možnost pěkné výhry a pro pasáka je to výborný kontrolní mechanismus - aby se mu ňáký figury neflákali.

Zatím bez slepic

nainstalovat štěticím do zdymadel čidlo na ptáka. Totiž na pána.
Zasuneš - Andymu letí kopie účtu.
No ni?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To mohou růst i hřiby.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Konec levitace musím vstát
je tu urinace
krásnému snu dala mat.
Proč jsem ten večer vodu pil
proč jsem zahasil tu žízeň,
teď jsem se brzo probudil
a řeším žízně sklizeň.
Nebo mám ještě chvíli ležet?
Vždyť jsem tak lehce lítal!
Přinutí mě to chcaní běžet?
Kdyby už den aspoň svítal.
A ještě k tomu sobota.
To ten den zase začíná....
probudilo mě chcaní
už aby byla svačina;
škoda; tak fajné spaní

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když hutník Žofku propích
to vám byl lidi odpich
v Ostravě rudá záře.
Uhlí visí na káře
jede to z Bezruče samo
stačí napnuté lano
pod ním železné sítě
jede to plánovitě.
Koksovna Karolina, milý brachu
foukla do města trochu prachu
z koksové baterie výtlačný stroj
prošedil montérky, ostravský kroj.
Koksová baterie Šverma
taky ostravské sperma
baterie Vítězný Únor
to byl pořádný tumor.
Všude tu byla koksovna
dneska šlapeme do hovna
z Karolíny je Fukušima
Václav Havel měl za ušima
ten dopředu všecko věděl
jaký nastane předěl.
Teďka v hrobě to slyší
jak šuchtáme myší;
kde je koksovna Karolína?
Všude jen kůže líná
dlaně vzhůru pro dávky
a vidlák zabija bravky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Praha je hnusná, samá gotyka
pražák ti hnedka potyká
u oken samé kudrlinky
na rynku slyšíš Tinky Winky
každý jak chuj tam zpívá
a háže šavli z piva.
Co kusek je tam most
v praze mám toho dost
bych jim ten kanál vedl v trubce
a pozval tam dřevorubce
na petřin do lesa
ať jim to očesá.
Co to zpivaš Marto?
Že bys tam chtěla kvarto?
Někde na vaclavaku?
Taku paku do rypaku
kvarto teď má mital
bo ten nejvíc kmital.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trump má u mě +:
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/bily-dum-klimaticke-zmeny-donald-t…
Za jímavý je ve zprávě obrat "popírá vědecké poznatky". Zřejmě se některé teorie či hypotézy změnili pro někoho v dogma a pokud některý vědec začne dogma zpochybňovat, je z něj popírač. A to se neodpouští. Galilleo a Bruno by o tom mohli vyprávět, kdyby mohli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dneska zase pořádná dávka témat k zamyšlení i diskusi.
(Dokud máme čím myslet a s kým diskutovat, je dobré si to užít)
***
Vývoj v jižní Americe bude zajímavý.
Opravdu to vypadá, že to zdaleka neskončí Venezuelou - a že i na Kubu dříve či později dojde.
Dneska mě ňák fóry nejdou přes pysky.
No, přečtěte si to a vyberte si své téma.

Možná by stálo za to vyhlásit soutěž o nejblbější zprávu ze světa.
(Nejblbější zprávou z domova je podle mne rozšířené přesvědčení, že se nás dění v jižní Americe netýká, protože je to daleko, stejně jako případné jaderné kočkování mezi Pakistánem a Indií)

https://prima.iprima.cz/novinky/2322019-svet-pri-sobotni-ranni-kavicce-…

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud je Elliott Abrams už v Kolumbii a John Bolton zrušil cestu do Koreje, tak to asi už brzy vypukne. Možná už dnes!

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pochopitelně bych dnes bral zprávy z kterékoli strany s rezervou - ale tak to bylo vždycky.
V každém případě je to určitě důvěryhodnější zdroj než ČT, i když ani tam se občas nevyhnou publikování důvěryhodné zprávy, například o počasí nebo o přibližné době vysílání svých vlastních pořadů.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

je tam o 5 hodin méně, než u nás. Aby to vyšlo na 01-02:00 místního času, bude to u nás v 6-7:00 ráno.

Zatím bez slepic

Jen aby se neukázalo, že speciální rektoalpinistická jednotka českých jatečných hrdinovů obsadila ještě před příjezdem ozbrojené americké humanitární pomoci oba prezidentské paláce a drží v zajetí oba prezidenty, aby si mohli naši spojenci na poslední chvíli ještě vybrat, který slavně zvítězí a který potupně spáchá sebevraždu sebeobranou.

Já bych naše osvědčená létadla Casa nepodceňoval, pokud přibalili dostatek barelů s palivem a šlaušků, pomocí nichž budou za letu naši hrdinové s kolíkem na nose přecucávat palivo, určitě doletí dál než do Mongoska.
Na uprázdněných místech po padlých hrdinech či převalských koních by mohli na zpáteční cestě přivézt třeba lamy.
Podle mě jsou lamy pro chov v Praze vhodnější než angorští králíci, protože se stříhají a neškubou. Krmné čajovomáslové granule pro lámy bychom mohli dovážet z demokratického Tibetu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

klidně si mě olup
o drahocenný čas
termín vezme ďas!
Tady není šábes
kdy na práci dlabeš
tady se maká!
Zobni slimáka!

Zatím bez slepic

Ládiku,
zítra je neděle,
dejte si oraz a místo svých obvyklých šestnácti hodin práce si dejte rekrečních deset-dvanáct !
V pondělí je taky den, doženete to! Už nejste mladík, už vám taky není baťovských devětapadesát!

Zatím bez slepic