Jediný přítel

Autor
Štítky

Už pár dní se v médiích přetřásá kauza Faltýnek a jeho ovlivňování tendru na dálniční mýto. Podle toho, co zatím víme, tak Faltýnek už byl poměrně dlouhou dobu odposloucháván a podle uniklých informací (které uniknou vždycky v tu správnou chvíli) měl Faltýnek říci, že je třeba udělat to, co chce firma Kapsch, což jsou ti, kteří mýto provozovali doteď a tendr nevyhráli. 

Nebudu se v tom příliš pitvat, tu práci už za nás udělal Vlk na Kose, kdo chcete, můžete si to tam přečíst se spoustou zajímavých detailů a Vlkovými skvělými postřehy. Já dneska přidám jen pár postřehů. Napřiklad jsem vůbec nevěděl, že policie se motala nejen kolem Faltýnka, ale i kolem Ferance, což je (byl) v Agrofertu muž číslo 3. 

Už něolikrát se mluvilo o tom, že Babiš se chce Faltýnka zbavit. Prý mu ten chlap pomalu přerůstá přes hlavu, dělá nebezpečné kroky a proto je teď ze strany Babiše takové ticho. Ti správní a uvědomělí novináři se už třesou na šťavnatý materiál a doufají, že když nevyšlo Čapí hnízdo a synáček na drogách, tak teď už by se to konečně mohlo podařit. 

Vzhledem k tomu, že jsem celkem obeznámen s vnitřním agrofertím cvrkotem, troufám si s jistotou tvrdit, že Babiš se Faltýnka zbavit nechce, nikdy to neměl v plánu a nikdy to neudělá. Faltýnek je Babišův jediný opravdový přítel. Už v předpolitických časech neexistoval nikdo loajálnější a ochotný si transplantovat mozek ve prospěch Andyho. 

Andy totiž nikoho jiného ve svém hnutí nemá. Nevěřím, že by tam byl někdo, kdo to nedělá pro peníze, moc a vliv. Přisát se na politický a miliardářský cecík je zajímavé pro leckoho. Být politickým manažerem je u Babiše slušný vejvar a rychlý postup.  Do té doby, dokud neselžete.  Stejně jako byla v Agrofertu velká fluktuace manažerů, stejně to vypadá i v ANO. Babiš tam má spoustu kariéristů a hajzlíků, ale nemyslete si, má tam i velmi schopné až všeho schopné borce. 

Ale nemá tam kromě Faltýnka žádného kamaráda. Kdyby Andyho dovedli v klepetech a strčili ho do chládku, celé jeho hnutí se sesype jak domeček z karet. Většina těch dnešních ministrů, hejtmanů a starostů by ho klidně odepsala, jen aby mohli dál bačovat. Jediný, kdo by organizoval nějakou akci na záchranu šéfa je Faltýnek. Nikdo jiný. 

Proto si osobně myslím, že Babiš Faltýnka nedá a pokud teď nemluví nahlas, o to čileji pracuje v pozadí, aby z toho nic nebylo. Pokud by mu Faltýnka strčili do báně, postačí jen akce jako na Ratha a z hnutí ANO nezbude vůec nic. 

Podle mého proto budeme v příštích týdnech svědky toho, že vše buďto úplně vyšumí, nebo Faltýnka sněmovna nevydá a to za jakoukoliv cenu i klidně za druhé zdanění restitucí pro komunisty a nebo ministerské křeslo pro Okamuru. Je možné, že to špatně dopadne pro někoho, kdo šel s Babišem a Faltýnkem na led a teď si za ně zláme nohu, ale Faltýnek zůstane. 

Stejně tak se ale vsadím, že z policejního spisu budou pravidelně unikat další odposlechy, protože to se v poslední době docela osvědčuje. Nezveřejnit to naráz, ale dávkovat to. Tímto způsobem Turci v podstatě dostali Saúdy na kolena, protože o Chášukdžím věděli všechno, ale dali si na čas a o každé další informaci počkali, až se Saúdové znemožní sami. Bude zajímavé se dívat, co ještě na Andyho vyčmuchali. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to takové zvláštní jak politika dovede vtáhnou politiky do lumpáren bez rozdílu inteligence. Přestanou být ostražití a nesoudní. Neobhajuji Faltýnkovu levárnu, ale jak může vcelku chytrý člověk, svěřit ony lumpárny telefonu, když ví jak a co se dělo v jiných případech.

ANO stíhá osud ODS. Soudím, že je to jen počátek, těch lumpáren muselo být mnohem víc a budou postupně "řešeny".
Policie se poučila, již nevede přímý tah na poslance, ale o to víc mu zatopí.
Přátelství s Babišem na věčné časy nic nezmění na tom, že je Faltýnek mrtvý muž.

Vzpomínám si jak Gross vyhlásil na nějakém sjezdu, že krize (jeho) tímto skončila.
Nápadně to připomíná "Podle Babiše žádná kauza Faltýnek není."

Zatím bez slepic

No a nebo to lumparna neni ale je to trest za to ze nechtel lumpacit.

Co jsme tech "kauz" uz videli. Rath, s milionama - mozna je i ukradl, ale kdyz rikal, ze je mala cudla, tak to urcite je, ale ta podivna prokuratorka z aspen institutu, vyskolena v USA a s medialnim potleskem uz dopredu prichystaneym.... ta ma na cele napsano delam levarny.

Topolanek a jeho penis a poznamka ve smyslu, ze ten jeden je mekkota i kdyz zit. Necas a jeho domina. Ted vyhazujou Klause juniora z ODS protoze udelal vecne prirovnani (ale troufl si se prirovnat k zidum, vecne spravne, korektni a spis sympaticke k jejich nelehke situaci za valky. Uz na vyhazovaci draze.

Ty neprime utoky kavarny vidime i v USA. Nemuzou na Trumpa primo, tak jsou po jeho okoli. - Coz je desive, protoze to ukazuje, ze i v USA je prezident jen loutka a ma co delat proti skutecnym skrytym vladcum. - Porovnejme treba s Musolinim ktery zatocil s mafii tak, ze nevzkrisit ji USA, tak tam zadnou nemaji.

Zatím bez slepic

Asi před pěti lety jsem zašel do restaurace a tam jsem zaznamenal z debaty, že Rytig je už vyřízenej. Tak jsem se zasmál a nejspíš víte proč.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cítím to podobně jako Vidlák, byť mám z ANO jen velmi limitované informace. Podle mně by hnutí nemělo jít zbytečně pod úroveň krajů, protože tolik lidí už Babiš neuřídí. Většina z nich se spíš chce zabezpečit na dobu po ANO a jsou pro politické hnutí rizikem. ANO není politická strana na desítky let a to podstatně determinuje chování jeho politiků. Vydrží-li Babiš ve vládě dvě volební období, mohlo (nemusí) by to ČR značně prospět.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není to sice, omlouvám se, o Faltýnkovi, ale je to aktuální!
Copak se to děje s firmou Boeing?
Všichni dávají zákaz na 737 MAX, to smrdí obr průserem, kde udělali soudruzi z USA chybu?
Samé super technika, a než se pilot vzpamatuje, je po všem....
Určitě nám odhalí, kdo za to může, ale dokáže toto Boeing rozdýchat a je to opravdu jen předběžná opatrnost....?

Zatím bez slepic

MAJKA.
Když elektronika v Boeingu je Čínská,tak to je pomsta za obchodní válku.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Zatím bez slepic

záškodníka z Jekatěrinburgu s tajnou vrtačkou a vše bude vysvětleno.

Zatím bez slepic

- změnili software autopilota. Aniž o tom informovali uživatele.

Zatím bez slepic

Taky nad tím spekuluju. Před chvíli jsem zaslechl, že škodu odhadují v Boeingu na 500 miliard dolarů.
Zdá se mi to nějak přemrštěné. Možná jsem se přeslechl. Na druhé straně se zatím vyrobilo něco kolem
350 kusů. Objednávky a plán výroby mají přes 5000 kusů. Nic méně je to k zamyšlení.

Zatím bez slepic

In reply to by Váhy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi v Boeingu počítají s hodně, ale opravdu hodně dlouhou odstávkou výroby.

Zatím bez slepic

Letecké dopravní firmy mají pravděpodobně informace, které veřejnost nemá, a které v jejich zájmu nemohou ven.
Těžko uvažovat, že jde jen o předběžnou opatrnost. V případě maléru MH 17 na Ukrajině firmy věděly o nebezpečí, pár jich reagovalo, ale ostatní ho ignorovaly. Tentokrát postupují jednotně, což by znamenalo, že riziko je větší.

Zatím bez slepic

Změnili nastavení autopilota a pilotům nic neřekli, neproškolili.
Při určitém úhlu stoupání (po startu např.) automatika skloní nos letadla dolů i když piloti chtějí aby směřoval vzhůru.
K tomu možná chyba měřidel rychlosti, ke které může dojít částečným ucpáním broukem, námrazou..
Je to podobné, jako kdyby vám elektronika v automobilu přidala plyn když chcete brzdit, nebo zabrzdila když chcete zrychlit.
737 Max má také jiné motory než předchozí modely a spekuluje se o změně těžiště letadla, což by byl velký průšvih.
Pokud je špatně těžiště a může to být i při špatném rozložení nákladu a cestujících, letadlo se chová jinak než standartně a piloti s tím samozřejmě nepočítají.
Srozumitelně to popisují třeba tady: http://leva-net.webnode.cz/news/maji-boeingy-737-max-konstrukcni-chybu/

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, co je prevda, ale že na vzletu "umrely" motory. 3 letadla za 2 roky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Andyho a celé hnutí se hne k zemi. Bez Faultýnka rychle, s ním řízeně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bude záležet,jak bude Babiš povolný,ochotný naslouchat pražské kavárně,od toho se bude odvíjet kauza Kapsch.
Pro mne je jasné i Babiš je řízen,dokonce i ministři mu dosazuje někdo jiný.
Co s toho ještě plyne,budu řídit stát jako firmu,takže i tato kauza na to ukazuje,že chce mít všechno pod kontrolou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Závidím Vidlákovi jeho optimismus.
Jeho víru, že moc neztvární svého držitele k absolutnímu sobectví a bezohlednosti, je-li dostatečně velká a má-li dostatek času.

Mě moje šestiletá zkušenost s kdysi velkým kapitalistou (tehdy jedním z největších) mi říká/napovídá, že je třeba se držet/vnímat slova Ludvíka Vaculíka na IV. Sjezdu čs.spisovatelů v červnu 1967. Říká tam například:
"Její vývoj (každé moci) s chování se řídí jejími vnitřními zákony, na nichž nemůže nic změnit osoba u moci, ani třída u moc, neboť je to prostě zákonitost lidského chování v určité situaci: u moci."

A skutečně - když tomu "mému" továrníkovi teklo do bot, odepsal bezohledně kohokoliv, strčil kohokoliv do jakéhokoliv průšvihu, jen aby ta jeho moc zůstala zachována. Snad jen děti mohly (?) být výjimkou. Trvá-li takový stav dost dlouho, přijde dotyčný jedinec i o ty nejbližší přátele (pokud nějaké měl), třeba i ty z nějakých "starých časů".

Bude-li Bureš Faltýnka nějak zachraňovat (což je možné), nebude to dělat kvůli Faltýnkovi, ale kvůli sobě. Aby on se udržel. A Faltýnka odepíše později, třeba už jen z toho jednoduchého důvodu, že "zklamal" (dal se nachytat, jak to tak vypadá).

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moc zkorumpovala i Václava Havla, i Madeleine Allbrightovou. Pokud už nebyli zkorumpovaní předtím a jen se dovedně neskrývali. Politika je pro kluzké úhoře, zatímco moci dokážou odolat jen idealisté, kteří v politice nepostoupí přes stranické sekretariáty.
O struktuře moci se vlastně rozhoduje už při sestavování volebních kandidátek, na které idealisty nepustí. Ti, kdo potom zbudou na kandidátkách, jsou povahou jedna stejná skupina, kterou lze snadno zkorumpovat mocí nebo penězi. A je lhostejné, za jakou stranu kandidují.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

ad "Bude to dělat kvůli sobě": Myslím, že v tomto bodě nejste s Vidlákem v rozepři.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš k Faltýnkovi a k jiným věcem:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lez-Babis-se-nastval-kvul…
Osobně bych nesoudil podle uniklých odposlechů zveřejněných náhončími při štvanici na Babiše. Faltýnek nebyl ani obviněn.
To už tu totiž bylo.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

projektoval jsem mu topení do baráku a dále s ním byl ve styku, protože neměl v okolí nezávistivé přátele. Záleží na osobnosti. Tenhle měl ekonomickou moc a nijak ji vůči lidem nezneužíval, mediálně se nepotřeboval zviditelňovat a nehnal se do politiky. Moc nezlomí každého člověka, ale jen zmrda, který se cíleně za dosažením moci hnal (přes mrtvoly). Někdo má k chytrosti i emocionální inteligenci a právě takoví lidé do politiky nejdou, třebas dosáhli mnohamiliardových majetků.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, nejsem optimista. Ale pokud se Babiš zbaví Faltýnka, tak už to sám bude mít hodně nahnuté. Tak moc, že se z toho už nedostane. Když jde z tlustých do tenkých, tak už opravdu člověk nezná bratra a dělá cokoliv, jen aby se z toho dostal. Ale to už jsou jen takové křeče neplavce na hluboké vodě. Čím víc sebou mlátí tím hůř. Bez ohledu na to, že před sebou potopí bývalého kamaráda.
Myslím si ale, že Babiš tak daleko ještě není. Ale pokud se mýlím a Andymu odtikávají poslední týdny politické existence, tak to uvidíme právě na Faltýnkovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Faltýnka Babiš na oltář nepoloží.
Za prvé, neuvěří, že by Faltýnek dělal něco proti jeho vůli.
Za druhé, bez Faltýnka je Babiše jenom půl, což on ví.
A já nevěřím, že by Faltýnek dělal něco, co by Ano mohlo poškodit a už vůbec ne, že by to dělal ve svůj prospěch.
Hledejme motiv, ten opět chybí !

Zatím bez slepic

Motivem jsou volby do Evropského parlamentu v květnu a budoucí volby do Poslanecké sněmovny ve 2021, volební kampaň do EP už začala a plynule pokračuje do roku 2021. Každý rok nás čekají nějaké volby, tak do roku 2030 bude permanentní volební kampaň vyjma 2027.
2019 - Evropský parlament
2020 - krajské a senátní volby
2021 - Poslanecká sněmovna
2022 - Senát a obecní zastupitelstva
2023 - prezident
2024 - Senát, Evropský parlament a krajská zastupitelstva
2025 - Poslanecká sněmovna
2026 - Senát a obecní zastupitelstva
2028 - Senát, prezident a krajská zastupitelstva
2029 - Evropský parlament a Poslanecká sněmovna
2030 - Senát a obecní zastupitelstva

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co by mělo větší vypovídací hodnotu ?
No, přece to, kdo podal udání, než policie zahájila odposlechy !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

737 MAX se liší od předchozích modelů dodatečným software MCAS , který automaticky zasahuje do řízení pilota, pokud je let pod příliš vysokými úhly náběhu nebo při nebezpečném poklesu. Letové charakteristiky předchozích 737 a nových MAX se tím odlišují. Boeing se dostal koncem roku pod palbu kritiky úřadů i asociací pilotů, že o této změně byli piloti informováni teprve po katastrofě Lion Air (Indonésie říjen 2018). Zatím pozastavily po nehodě v Etiopii provoz MAX 8: Čína,Mexico,Brazílie,J.Korea,Singapur,Indonésie,Etiopie.

MAX8 má konstrukční chybu už od prvopočátku. Původní model 737-100 byl určen pro motory typu turbojet, bez velkého větráku před turbínou. Pak se ale přišlo na to, že je efektivnější, když část vzduchu nejde do turbíny, ale jen ji obtéká, ale k tomu je nutný větší větrák. Na to ale u MAX nebylo dost místa mezi křídlem a zemí, neboť byl původně určen pro regionální letiště, kde není obslužná technika pro vysoká letadla. Takže u typu 737-300 to vyřešili charakteristickým, ze spodu „placatým“, vstupem motoru. Teprve 737 MAX prošel změnou, která umožnila montáž velkých motorů a odstranění toho zplacatění. Jenže najednou zjistili, že ty velké motory POSUNULY TĚŽIŠTĚ letadla a způsobují jeho nestabilitu. Tak vymysleli ten nový systém MCAS, který má nestabilitu počítačovou regulací vyvažovacích klapek odstranit. Jenže takový systém nedovoluje pilotovi plně ovládat letadlo v kritických situacích

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano , soudruzi konstruktéři a vývojáři to mysleli dobře a dopadlo to jako vždycky.
Prostě snaha "nahradit" a suplovat i pilota, jako v těch samo řiditelných autech bez řidiče.
Dříve piloti (dobří) cítili letadlo zadkem, dnes se nejen v letadlech spoléháme na další a další technologie a čidla a přístroje a tak se všichni i mimo letadla dostáváme dost na distanc pochopení fyzikálních zákonitostí a to nejen v letadlech.
Lidstvo nepotřebuje katastrofy přírodní, vystačí si samo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kapsch ostrouhal !
Určitě má dost lidí na těch správných pozicích, přesto ostrouhal.
Což pro nás znamená jediné. ANO dokázalo, že se umí postavit proti organizaci, která u nás nahrabala miliardy zisku, a že se dokáže postavit za zájmy státu.
Druhý muž ANO, Faltýnek, ne ? A to máme sežrat ?
Faltýnek se brání dost nešikovně, pravděpodobně nějaký přešlap udělal, ale to se může v politice podařit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co mají společného?
Princip svého fungování.
Létadlu se změnilo osazením nového typu motorů těžiště a konstruktéři to "vyřešili" úpravou softwaru.
Stejně tak i Faltýnek strkal nos kam v žádném případě neměl a hodlá nastalý problém vyřešit stejně tak úpravou softwaru, okecáváním.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

já bych mu jednu struh
ale nechám to klidně na jiných
muklech vinných či nevinných
až bude v báni na špacíru
posílat info po kurýru
burešovi na samotku
anebo brečet na záchodku.

Zatím bez slepic

Proruský narativ...
To je moc pěkný termín. Pořád jsem si říkal, že brzy musí někdo vymyslet, jak to zaonačit, když se bude mluvit o Rusku v dobrém a ještě to bude pravda. A už je to tady... Jsem nadšen, že to vymyslel král elfů Kartouz, protože on si to doopravdy zaslouží. A tak budeme mít brzy články nebezpečné svým proruským narativem... Nebude nutné řešit ani zdroje, ani pravdivost, postačí, že má narativ.
Kartouz by měl okamžitě dostat nějaké liberálně demokratické vyznamenání. Třeba přímo od Hřiba, ten je v poslední době v kurzu. Takhle krásně vymyšlená fráze... to je na nobelovku.
Nechcete mu někdo anonymně doporučit Kydy? Kurňa, tak dlouho se snažím a pořád nejsem na seznamu...

Že se té Madlence Korbelové ale povedlo ty Blisty dostat na tu správnou stranu že? Postačilo pár (jistě dobře placených) grantů pro Čulíka, něco peněz pro Kartouzovy elfíky a už to bylo. Jak prosté...

Zatím bez slepic

Ony všechny ty jeho narativy, stejně jako pojmy "přesvědčený dezinformátor" nebo "vysoce postavený dezinformátor ve straně..." jsou perlivé příspěvky do současného cenzurního ptydepe.
Jako liberálně demokratické vyznamenání od Hřiba by mohl dostat umělecky ztvárněný hřib.

Ale vážně: teď by mě fakt zajímalo, co v těch uvedených článcích skutečně objektivně je a není pravda. Já jsem samozřejmě postižená a pomýlená, takže soudím, že se jejich pravdivost blíží ke 100%, ale ráda bych znala hodnocení nějakého nezávislého robota.

Zatím bez slepic

O "nezávislých robotech" (za 5,7 mil.) odhalujících fake news píší mj. tady:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/frantisek-vrabel-dezinformace-fake…

Dočíst to do konce je však hodně vysilující.

Zatím bez slepic

Alespoň je jasné i těm, kdo byli na vážkách, s kým máme tu čest.

Do plného květu a barev se rozvinulo poupě liberální demokracie. Převládá hnědá.

Vidláku, přituhuje, tihle lidé nemají zájem o diskuzi, ti mají za úkol diskuzi ničit. Sarter byl jen taková soft verze. Vlk už dostal varování. Pište si, že jestli zvítězí plně liberální demokracie, za Váš narativ rozhodně vyznamenání nedostanete.

Zatím bez slepic

Anebo video, kde ma culik pero v puse nejakyho ministranta.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neviem ci ste dnes zachytili kavickovy postreh od Spencerovej - a sice ze nejaki ludkovia prepadli ambasadu KLDR v Madride. Vosli, zobrali co chceli a odisli.

Zaujimave je ze nik okolo toho netancuje...nie su toho plne spravy... kludne aj dehonestujuce ochranku z radov vojakov KLDR na ambasade. A veruze by som nechcel byt v ich telesnej schranke 😣

Ticho az je to zarazajuce....

Zatím bez slepic

Zvedavec.
Zajímavé,nějak to připomíná akci Kanady,zachytit šéfku Huawei.
Začínají poslední přípravy,ze studené války na horkou.

Zatím bez slepic

No co, byl to zásah nadřízené země v její kolonii. Stěžovat si je možné, ale stížnost stejně vyslyšena nebude. Tak zachovávají bobříka mlčení.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

megapruser - pre hostitela i pre zvrchovane uzemie ktore si neubranili. Z mojho pohladu viac ako sokujuce. By ma zaujimalo, kedy v nejakej nie vojnou zmietanej zemi takto niekto predviedol dokonalu akciu a'la James Bond.

Zatím bez slepic

Víte, když přijde řeč na paní Albrightovou, vždy si vzpomenu na všechny ty teze, podle kterých by s větším počtem žen ve vysoké politice svět vypadal jinak. Míněno, že líp. A zrovna paní Albrightová, která prosadila odtržení Kosova od Srbska a pak si ho lukrativně zprivatizovala, se mi vždy připomene svým kývnutím na otázku, že sankce proti Iráku stály za to, i když vedly ke smrti půl milionu – půl milionu! – iráckých dětí, kterým se nedostalo léků… Když si k tomu přidáte Condi Riceovou, Hillary Clintonovou, která se radovala ze zničení Libye a ubití tamního Kaddáfího, což ve finále otevřelo dveře migrační krizi do Evropy, na Samanthu Powerovou, na Theresu Mayovou, Angelu Merkelovou s jejím pozváním migrantům… Říkám si, ano, víc žen ve vrcholné politice svět změní. Ale možná paradoxně k horšímu… A co se týče nynější Albrightovic návštěvy v Praze, z níž jsou někteří klasicky v trvalé extázi, nabízí se omleté – „řekni mi, s kým se přátelíš, a já ti řeknu, kdo jsi“…

Zatím bez slepic

Nějak drhne Brexit. Ještě víc než předtím. Vsadila byste si spíše na Brexit bez dohody, nebo nové referendum? Že by nakonec Brexit vůbec nebyl?

Přiznám se, že už to moc nesleduji, respektive nesleduji to hlavně proto, že už jsem dávno ztratila nějakou „nit příběhu“ a nevyznám se v britských reáliích natolik, aby mi dnes ještě něco dávalo smysl. V každém případě je ale jasné, že „Brusel“ si celou situaci užívá, neboť tím všem nespokojencům dává okatě najevo, jak dopadnou, když se budou chtít trhnout. A přitom by se zdálo, že v demokracii je možné někam vstoupit a pak i vystoupit, shodne-li se na tom většina. A ono to tak očividně nefunguje. Jako kdybyste se dostali fakt na blbý film, chtěli odejít a zjistili, že vás tam zamkli, abyste to dokoukali až do konce…

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevsadila bych, ale myslím, že odklad na poslední chvilku bude.
Nic není připraveno, a nikdo z papalášu v Anglii nechce za potíže nést v příštím čase vinu.
Demokrati napříč EU už troubí, že dají s odkladem jistojistě souhlas, řekl to i Petříček, tak to musí být pravda....
Bruselském papalášům je to fuk, tak jako tak svedou všechny potíže na ty vystoupení chtivé....
Britové budou volit v květnu do Europarlamentu, a tak budeme mít Europoslance, co za chvilku vystoupí... ti to chtít určitě nebudou, co je doma , to se počítá.
A dle výsledku voleb se uvidí, co EU, prostě konstruktivní jednání o dekonstrukci a to tak dlouho, až to praskne všecko....
Prostě akce, jak správně psal Vidlák, KDD pro papaláše napříč Evropou ...

Zatím bez slepic