Zavolal a nařídil

Autor
Štítky

15.3.1939 napochodovaly německé jednotky do okleštěného Československa. Navečer přijel Hitler na Pražský hrad a vyhlásil Protektorát Čechy a Morava. Tím skončily i ty poslední iluze o samostatném československu a všem občanům naplno došlo, co se vlastně stalo. Armáda byla rozpuštěna a české zlato bylo ukradeno. Dokonce i to zlato, které v tu dobu leželo v trezorech Bank of England, protože ani okupace, ani záruky vyplývající z Mnichovské dohody nebyly hrdému Albionu nic v nutnosti zachovat mír. Spojenci definitivně přišli o českých čtyřicet divizí (to je síla co? dneskamáme tak jednu... možná) a Němci naopak mohli čtyřicet divizí vyzbrojit. Československé tanky pak šturmovaly na Polsko, Francii, ba dokonce i útoku na Sovětský svaz se jich pár dočkalo. 

Ukázalo se, že pravdu měli ti, kdo ve spojenectví se Západem nevěřili. Stejně tak se ukázalo, že pravdu měli ti, kdo nevěřili aji ve spojenectví s Německem. (Když nemůžeme zpívat s anděly, musíme výt s Vlky - to napsal Peroutka po Mnichově). Nastal exodus Židů - to byli ti poslední, kdo unikli. Už bez majetku, ale živí. Dále pak nastal úprk vojáků, kteří ve Francii vstupovali do Cizinecké legie a v Sovětském svazu do Rudé armády (a hlavně do gulagu). 

O půl roku později pak skončily i iluze o míru v Evropě. 

Dovolte mi pár Vidláckých postřehů: 

1. Všímáte si, že ty nejhorší chvíle našich dějin začnou vždcky tím, že naše státníky někam zavolají, tam jim naši spojenci dají kouř a nařídí jim, co mají dělat? Je úplně jedno, odkud vítr fouká. Mnichov začal oznámení naší delegaci, že nemají na výběr  a musejí přijmout. Udělali ti naši slavní spojenci. Protektorát začal ve chvíli, kdy Hitler v Berlíně oznámil Háchovi protektorát. To byli Němci vlastně také naši spojenci a garanti té okleštěné republiky. Stejně to dopadlo v roce 68, kdy naši další věrní spojenci už nikoho ani nezvali, ale rovnou je zatkli, odvezli do Moskvy, dali jim čočku a nařídili přijmout. Posledních sto let dějin není o ničem jiném. I ten Kohn Bendit, který Klausovi nařídil podepsat Lisabonskou smlouvu postupoval dost podobně. Nebyl to náhodou také angličan? 

2. Všímáte si také, že náš národ má opravdu holubičí povahu a je ochoten v sobě dlouho živit iluze a mít pochopení? Za Rakouska jsme dlouho vyznávali ideu austroslavismu. Kdyby Franta Pepa Jednička uznal náš národ za součást říše a přejmenoval to na Rakousko - Uhersko - Česko, na žádné odtržení nemuselo dojít. Kdyby čeští Němci padesát let nemachrovali, že jim to tady patří, První republika by byla úplně zbytečná. Francouzi nás pak za První republiky šikanovali od samého počátku. Měli pod palcem naši armádu, první ministr obrany byl francouzský maršál. Hitler přišel k moci a oni místo aby podpopřili spojence, začali mu podkuřovat. A my pořád nic. Pak došlo na Mnichov a my pořád nic. Až ten protektorát přetrhl stále napínanou strunu. 

3. Všímáte si, jak den po protektorátu utichly všechny ty kecy germanofilů? Najednou byl spor o Ćapka zbytečný. Protože to bylo jasné. Jen z kanálů vylezly krysy a kolaboranti, kteří měli žaludek ne ohlodávání mrtvol. Podobné to bylo v 68. Přijely tanky a ze dne na den utichly kecy všech, kdo viděli komunismus jako budoucnost lidstva. Ti zbylí, to byli už jen nefalšovaní kolaboranti, kterým nešlo o socialismus, ale o prachy a měli povahu mrchožroutů. 

4. Všímáte si, jak moc je to dneska stejné? Jak ti naši představitelé jezdí do ciziny a tam jim vysvětlí tu poznanou nutnost a oni se pak vracejí jak vygumovaní, případně s hodně protaženým ksichtem? A nedělá jim to zloduch Putin, ale naši vážení a milí spojenci pro které děláme první poslední. Naši tam někde čekají v předpokoji a pak jim Němci, Francouzi a Angličané oznámí, co je pro ně dobré. 

Ne dneska to není analýza naší povahy a našich státníků. Dneska je to analýza všech těch, ke kterým se náš národ přimyká. Vidlácky řečeno, my nepotřebujeme spojence, protože ti se vždycky postaví proti nám. Vždycky a za všech okolností. My s tím sice umíme žít, ale dokud se nenaučíme žít bez spojenců, tak se to bude pořád dokolečka dokola opakovat.  Pořád tu budeme mít hujerské kliky, pořád tu budeme mít mrchožrouty, kteří si na spáleništi budou ještě přihřívat polívčičku. Pořád tu budeme mít porušené smlouvy a nové Mnichovy a Protektoráty. Je jedno, jestli půjdeme na Východ nebo na Západ. Žádné velmocenské spojenectví nám není k užitku. 

Snad kdybychom se spojili znovu s Rakušany, Slovinci a Slováky. To by možná fungovat mohlo. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti budou manifestovat za ekologickou záchranu planety, ještě když budou kolem projíždět německý tanky s tureckejma posádkama.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když tolik chtějí zachránit planetu a snížit emise CO2, mohli by si všichni některý pátek hodit mašli - a emise by se hned snížily. Beztakpracovat nebudou, pokud nebudou muset.

Zatím bez slepic

Spojenci jsou dobrý a hoděj se, ale je potřeba bejt realista.

Francie byla jako spojenec na hovno, protože byla sama cílem. Nikdo jste neměl pocit, že byla před útokem němců řízeně rozložena zevnitř?

Zatím bez slepic

Francie napřed obětovala ČSR a pak i Polsko a pořád doufala, že ten Hitler půjde proti Stalinovi, a on se s ním najednou domluvil! S tím myslitelé od Seiny nepočítali a hlavně nepočítali s tím, že v Mnichově dali Hitlerovi kromě území Sudet i výzbroj pro 40 divizí a několik zbrojovek - a Hitler vše využil - proti Francii hned po Polsku.
Emmanuel Macron se svými nápady dost připomíná Edouarda Dalidiera. Taky je nedomyslí a pak se diví.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Daladiera, který za Francii jednal v Mnichově 29. září 1938. Francouzi byli asi takový spojenec, jako Italové pro Němce.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Macron nemyslí, nemá to ze své hlavy. Je to loutka.
Dalidier tehdá myslel za Francii. Nedomyslel.

Zatím bez slepic

Spojenci jsou dobrý a hoděj se, ale je potřeba bejt realista.

Francie byla jako spojenec na hovno, protože byla sama cílem. Nikdo jste neměl pocit, že byla před útokem němců řízeně rozložena zevnitř?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U spojenců ČR máme jednu smutnou jistotu, kdykoliv nás zase podtrhnou a všechny uzavřené smlouvy jsou jen cáry papíru. U okolních států je jasné, že nás moc rádi nemají.
Německo stále otevírá ránu historie se Sudetskými Němci, jejichž Sudetoněmecká partaj se svými teroristickými činy proti ČSR směle řadí vedle Islámského státu. Mezi příznivci Islámského státu a současnou Sudetoněmeckou stranou není žádný rozdíl, obě skupiny relativizují podíl teroristických činů spáchaných oběma organizacemi.
Němci vysídlení do Rakouska je totéž co sudetští v bledě modrém. Jen k tomu ještě vzpomínají na habsburskou říši a ještě pár generací vzpomínat budou. Mnozí by ji rádi obnovili.
Poláci po vzniku Polska ve 20. století válčili s kdekým o hranice. I s ČSR a velmi rádi se připojili k Mnichovské dohodě a zabrali si Těšínsko a Spiš, které od 20 let předtím vojensky prohráli.
Slováci vyčítají společný stát, ovšem kdyby nevznikl, z Čechů, Moravanů a Slezanů by byli Němci nebo Rakušané a ze Slováků Maďaři. Kdo by chtěl vidět alternativní vývoj, může jej vidět na příkladu Lužických Srbů, kteří ještě v roce 1918 tvořili homogenní národnost a dnes pomalu mizí.

O roli Francie a Anglie v 1938 toho bylo napsáno spoustu. Hitler by nikdy nemohl zahájit 2. světovou válku tak brzy, pokud by nezískal na území ČSR kořistní výzbroj pro 40 divizí, kterou potom využil v následných taženích v Polsku (třetina tanků byly LT-38), potom Belgii, Holandsku, Francii a ještě se účastnily tažení proti SSSR. Po celou dobu války byl použit podvozek pro stíhače tanků (940 ks stíhačů tanků Marder III a 2600 ks Hetzer).
SSSR se se spojenci Polskem, Maďarskem, NDR, Bulharskem předvedl v 1968 ( zase ti samí, kdo obsazovali pohraničí ČSR v 1938 - sic!).

Můžeme mít se sousedy nadále dobré vztahy, ale věřit se jim nedá. Podrazili nás už dvakrát (v 1938 a 1968) a pokud Brusel poručí, podrazí nás znovu.
Ocituji Paňčatantram (autor Čánakja řečený Kautalja = křivý):
“ Kdo zradil jednou, zradí i podruhé. Kdo zradil dvakrát, nemá potřetí ke zradě daleko.“

Nemusíme si nic nalhávat, ČR se sama neubrání a spojenci nás klidně obětují. Naposledy jsme byli samostatní před 1526. Pak nám vládli Habsburkové, po nich nás vydírali Francouzi, pak Němci, SSSR, a dnes pro jistotu každý, kdo trochu může (Němci, Francouzi, Američané, Rakušané, Norové).
ČR je v postavení nesvéprávné kolonie a musí dělat, co se jí nařídí, momentálně ve Washingtonu D.C., Potom podle toho, co si myslí v Berlíně a potom v Bruselu. Ale nikde není řečeno, že všechny ty příkazy musíme přijímat s nadšením eurosvazáků hodného do 50. let 20. století.

Nějakou dobu jsme si lámal hlavu, jak můžou ti prodejní tzv. intelektuálové tak ochotně skloubit zcela odlišné zájmy Washingtonu, Berlína, Bruselu, a kdo jim vlastně velí. Snad jsem to již pochopil. Vyjadřují se jen k věcem, na kterých je jasná shoda Demokratické strany USA, Berlína a Bruselu, proto ta nenávist k Rusku, Číně, Trumpovi. O sporných otázkách vůbec nemluví. Ale proč to dělají a proč mají 3 pány? Důvod je prostý, jsou to Truffaldinové (viz Carlo Goldoni a comedie del arte Sluha dvou pánů z roku 1745). Truffaldino má v té hře věčný hlad a jeden pán jej nemůže uživit, proto potřebuje dva. Stejně tak dnešních českých rádobyelit je tolik, že je jeden jejich pán nemůže uživit, a proto potřebují ne dva ale tři, a i ti mají co dělat, aby je uživili. A tak si někteří najdou ještě další v různých neziskovkách, hlavně těch od Sorose. Jejich charakteristickými shodnými rysy jsou neuvěřitelná chamtivost, charakterová bezpáteřnost a úplná absence vlastenectví. Jsou to výborní lokajové kteréhokoliv vládnoucího režimu, ale nikdy mu nebudou rozhodující oporou, protože na to nemají dostatek charakteru. Truffaldiny je nazývat nemůžeme, protože ten na rozdíl od nich charakter měl a měl jen velkou spotřebu jídla.
Takže vhodné označení by bylo sluhové mnoha pánů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když už jste zmínil ty intelektuály a PzKpfw 38(t), tak mě dnes dojal Petr Pithart - Podiven. Dnes dopoledne kvákal na Radiožurnálu. S ohledem na aktuální datum, nemohl roztočit svůj obvyklý flašinet o genocidě sudetských němců páchanou bezcharakterními čechy.
Místo toho spustil povídačku o tom, jak jsme ochotně vyzbrojili nějaké "nacisty", kteří pak našimi tanky vraždili naše spojence francouze. A údajně, podle Podivena, se francouzi měli vyjadřovat v tom smyslu, "že je dobře, že jsme za ty čechy nebojovali, oni dali němcům zbraně"...
A tak intelektuál Podiven zase vylil kbelíky špíny na české hlavy, protože ačkoliv naši dědové a báby byli francouzi zrazeni a předáni němcům, češi jsou zase ti špatní. A přitom, jak už "elita" národa má v genech, zaměnil následek a příčinu.
Mimochodem, takzvaná Rommelova 7. tanková "divize duchů (fr. la division fantôme)", která prorazila francouzskou obranu, byla skutečně vyzbrojena ukradenými československými LT-35 a LT-38.
A já buran z vesnice, dodávám: a dobře jim tak, žabožroutům.
Předpokládám že ten dopolední pořad má rozhlas dostupný na svých webových stránkách v archívu.

Zatím bez slepic

To je náš Péťa Pithart, ten nikdy nezklame! Ale když tak dobře umí kličkovat, měl poradit svým spolubratrům z KDU-ČSL, jak se měli vykroutit z volebních neúspěchů.
Jinak nejdříve zradil Francouz Daladier a Angličan Chamberlein, Češi i Slováci chtěli bojovat. Pal ti dva zradili ještě Poláky a víc už naštěstí nestihli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Máš vysoký tlak?
No dobře ti tak!
Nesmíš si ho měřit
tonometru věřit!
Otravuješ doktora!
Ty jsi hnusná potvora!
Naval na stůl devadesát
možná ti tlak začne klesat
a teď rychle vypadni
jenom mi tu nespadni!
Další! Žádný strachy!
Máte všichni prachy?

Zatím bez slepic

čtu si... Na interním oddělení je napsáno 26 MUDrů, z toho jen 1 ukrajinské jméno, ostatní jsou evropská. Tlak 220/110 a reakce mudr mertové (ve 3:20 na pohotovosti): "už si ten tlak příště neměřte" (přitom OL to přikázal a dal formulář, který viděla). Účtenka vydaná v ordinaci měla datum 10.3., dnes je 15.3.. Jde jen o prachy. A ty člověče, zaplať vypadni a umři.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ládíku, nechci se MUDr zastávat, ale chci věřit, že to řekla proto, že to s Vámi myslela dobře.
Ono když člověk něco měří, ví jaká má být norma a ona není nebo furt v čase naměřené stoupá, pak každé další změření některé pacienty vyděsí ještě víc, a pak se mu opravdu tlak také i ještě víc zvedne....
Myslíte si, že ten příkaz OL zas tak něco vyřeší....i doktorka má nárok na jiný názor než OL, ale všichni mají hledat příčinu, proč zrovna Vy...může za to třeba i to běhání po nocích, tedy třeba i málo spánku, stres, nějaké otravička z práce, porucha ledvin, moc solení-sodík, "polské" maso, cukrovka, srdeční poruchy....To ale na pohotovosti moc neřeší, hledat, zkoumat -tam mají rozhodnout zda hospitalizace a nebo.... jak i v básni píšete...
Ale obecně je fakt problém, doktoři dělají testy většinou některé a jen aby se kryli, ale skutečnou příčinu PROČ a souvislosti nehledají, není čas a ani často zájem. Mám je v rodině, vím o tom hodně.
Nakonec naznají, že je to samostatná nemoc "vysoký tlak" i to se stává a navalí prášky...a tlak klesne, ale lépe vašemu tělu být nemusí...jen se výstraha utlumí...Je známo a ověřeno, že mnoho pacientů uklidní i prosté sdělení diagnozy.
Že jako vědí s čím bojují jim dodá uklidnění.
Nedejte se a trvejte na nalezení PROČ, nechceme přece jako pacient vědět, co to není, ale co a Proč to je.
A oni mnohdy řeknou srdce je OK jen z EKG, moč OK krev OK, ale to jen jde o to, co se do laborky zadalo, nic nikde není asi u chlapa si doktor řekne cholerik či hypochondr u ženských často dají i antidepresiva, když dlouho otravuje doktory, aby hledali a konečně našli příčinu a nakonec začne hysterickou i být, znám takovou a nedivím se jí ani.
Když lezete bolestí či problémy s tělem dlouhodobě po zdi a kde jaký objektivně i přepracovaný otitulovaný říká furt dokola ale tohle je OK, toto taky, tohle...na to jim pak už sere bílý tesák, přísahali pomáhat trpícím, a zatím honí lidi od jednoho i vyšetření k druhému a body......ale co Vám je neřeknou, chemie, co dají nepomáhá a bude hůř!
Pomozte jim pátrat a vnucujte se ale držte se v klidu jak jen to jde, rozčílení Vám škodí JISTĚ!

Zatím bez slepic

Majko,
pokud tomu rozumím, pacientem nebyl sám Ládik, ale jeho přítelkyně .
Prudký výkyv tlaku a další problémy byl (pravděpodobně) způsoben předchozí nevhodnou kombinací léků, které předepsala obvoďačka (a snad to i sama uznala).

Mezi jednotlivými lékaři, jejich přístupem k pacientům a snahou jim pomoci jsou obrovské rozdíly. Ládik poněkud generalizuje.

(Pravda je, že systém se podle mého názoru bude pro většinu pacientů v budoucnosti drasticky zhoršovat, pro ty zbylé drasticky zdražovat.)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

na sobě jsem pocítil ještě horší doktory.

Zatím bez slepic

Opravdu jsem nikde nezaznamenala, že jste psal o přítelkyni, asi jsem něco přehlédla, nebo se mi ztratil nějaký Váš komentář.
V tomto případě jako žena radím Vaší přítelkyni i lékařům sice přiměřeně věřit, ale určitě ověřit.
Tedy i léky prostě před zahájením požívání "kombinace" zejména, prodiskutovat nejprve s tím , kdo předepisuje, zda opravdu ale opravdu garantuje, že kombinace není pro MNE nebezpečná a pak já třeba vždy to dělám i ještě ověřit z více stran.
A když zaslechnu, či vycítím i jen jednu pochybnost. otravuji znovu....já tedy mám sama kliku, bez léků se naprosto ve zdraví obejdu, ale u babičky i dětí to dělávám.
A často se nakonec vše změní.....
Někdy mám utkvělou myšlenku, že dát do krabičky starým lidem placebo, ale v podobném tvaru a barvě, na co jsou zvyklý, bude jim líp!
Ale mohu se mýlit samozřejmě...a nechci generalizovat....
A prostě nedat se, člověk má jen jedno tělo a nějaké "lékařka to nakonec uznala", může být pak už hovno platné s prominutím....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Studenti v Česku stávkují za ochranu životního prostředí.
Co s nimi ? Nejprve bych zastavil topení ve školách.

Zatím bez slepic

Šílené - v 9:40-9:45 na ČT 24 přímý přenos z Českých Budějovic, kde prý "studenti zaplnili celý roh náměstí" .... tak tyhle děti vyhnané ze tříd stály v hloučku, před nimi dirigentka, která vyřvávala jednovětá úderná hesla a děti to po ní sborově opakovaly. Z toho fakt mrazí.

Zatím bez slepic

Výborný materiál pro Hitlerjugend. A ta dirigentka by se neztratila ani v dobách nacistů ani komunistů v 50. letech. Jen jestli ji zde někdo nezapomněl, když prchal pryč.

Zatím bez slepic

Pozor, ne ochranu životního prostředí, ale boj proti klimatickým změnám: Představa, jak rykem na ulicích "bojují" proti klima změnám!! To je ještě lepší, než "poručíme větru, dešti". Jinak potvrzuji České Budějovice, shluk asi čtyřiceti buď pomatenců /nebo recesistů/ táhnul Lannovou třídou směrem na náměstí, chyběly jim jen ty bubny jako šamanům

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jpo, já dneska jednou takovou manifestací procházel. Smradů pár stovek, viditelně se chtěli ulejt ze školy. Vajgly házeli na zem, pak se jim připomnělo, že je to za záchranu planety, tak je posbírali, ale videlně ekologií nežili.

Ze všeho nejvíc to připomínalo nějakej koncert, kde někdo na pódiu jásá a hecuje a ostatní si řešej svoje a občas pro formu houknou.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nic hnusnějšího a debilnějšího jsem dlouho neviděl a neslyšel. Jaké to má skvělé mediální pokrytí od veřejnoprávní televize a od ČRo. Jistě náhoda.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stát Izrael nemá přátele. Má jen skutečné a potenciální nepřátele. Myslím, že totéž platí i o nás.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jenže to Peroutka nenapsal. Věnujte větší pozornost faktům, Vidláku

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo to teda napsal?

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal nenapsal

https://www.respekt.cz/spolecnost/co-rekl-soudce-o-peroutkovi-a-proc-je…

Následně se soud věnoval tvrzení Miloše Zemana, že Peroutka napsal větu „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky". A tady došel k jinému závěru:

Žalovaná strana sice neprokázala, že Ferdinand Peroutka přesně tento výrok napsal (ať už po Mnichovské dohodě, nebo před ní), ovšem podařilo se jí prokázat, že po Mnichovské dohodě Ferdinand Peroutka zveřejnil slova (názory), která tomuto výroku obsahově plně odpovídají. Jde o článek s názvem Nový poměr k Německu, jehož obsah a citace z něj byly shora předestřeny. Zde Peroutka píše, že nemajíce spojenců (tj. ,,andělů" - poznámka odvolacího soudu), s nimiž bychom se mohli sousedu (tj. ,,vlku" - poznámka odvolacího soudu) opřít (tedy s nimi „zpívat" - poznámka odvolacího soudu), musíme nějakým způsobem dělat politiku s ním (tedy s ním „výt" – poznámka odvolacího soudu).“

Soud připomíná, že nechce rozhodovat o tom, co Peroutka měl či neměl dělat; podle něj jsou to historici, kdo má „činit své odborné závěry a názory“. Stejně tak ale „nelze upřít ani jiným včetně Prezidenta právo vytvořit si svůj vlastní kritický úsudek na zmíněné Peroutkovy teze a tento zveřejnit“.
---------------
Dle dnešního dokumentu o dr. E. Háchovi ta slova o andělech a vlcích měl říct on.
Že by Peroutka citoval?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman vs. „reformovaní” teroristé
13. 03. 2019 - EB

"Miloš Zeman má sloní paměť, což je jeden z dalších důvodů, aby ho Američané neměli rádi. Pamatuje si, že komise k 11. září (na straně 171 své zprávy) jasně označila Talibán za jediného státního sponzora útoků 11. září 2001. Během oslav NATO na Hradě včera Zeman přirovnal současné mírové rozhovory s Talibánem k Mnichovu. Dovolíme-li Tálibánu, aby opět ovládl Afghánské území, dodal Zeman, vytvoří z něho opět teroristickou základnu. Americká vláda ale nepovažuje Talibán za teroristickou organizaci. Není na seznamu, protože kdyby tam byl, ztížilo by to politické vyjednávání s touto skupinou. I přes Zemanovo tvrzení, že „s teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje,” oficiální americkou politikou je vyjednávat s podporovatelem největšího teroristického útoku v americké historii. Spojenec by na takovou nepříjemnou pravdu neměl upozorňovat."
******
Jakkoli se Zemanem nesouhlasím v černobílém vidění Talibánu coby jen a pouze teroristické organizace, nelze mu upřít konzistentnost.
Ano, jistě, Talibán bezesporu byl nejbližším americkým spojencem, pokud bojoval proti Sověty podporované afgánské vládě. Tehdy ho Američané podporovali financemi, zbraněmi, instruktory, školeními (podobně jako ještě dnes SVOU současnou kábulskou vládu).
Problém s Afgánci je v tom, že mají své limity v hloubce a lezení do prdele. Proto je třeba periodicky nejlepší přátele zavraždit, ze současných teroristů (tj. bývalých přátel) udělat nové přátele a naopak a furt dokola.
Prostě binládínek by býval mluvil a tak ho zavraždili v posteli stejně, jako nejspíš nechají vybít součané a v dalším cyklu i příští vedení, až se to bude hodit. Válku je třeba celosvětově udržovat stále v chodu, jen je momentálně třeba přesunou kapacity jinam.

Podezírám Zemana, že je přes svůj nesporný nadějný cynismus ještě stále cynik příliš nedostatečný, než aby si správně vysvětloval americkou politiku.

Zatím bez slepic

12. března 2019

Dámy a pánové,

kdybych měl pozdravit všechny vzácné hosty, pak bych vyčerpal celých pět minut, které mi přidělili organizátoři na mé vystoupení. Dovolte mi proto, abych pozdravil alespoň své tři přátele a prezidenty Visegrádské skupiny.

A nyní k věci. Projevy tohoto typu, zejména vztahují-li se k výročí, mohou být naplněny patosem a frázemi, ale také se mohou pokoušet charakterizovat problém, který před námi je. Dovolte mi, abych se ubíral touto cestou.

Dva roky po našem vstupu do NATO se změnil svět. Změnil se teroristickým útokem na newyorská dvojčata v září roku 2001 a nejde jenom o vysoký počet obětí, jde také o to, že tyto oběti byly civilní a že teroristé prokázali, že jejich základním cílem je vraždit nevinné civilisty a nikoli vojáky. Následovala odvetná akce, byl aktivován článek 5 a došlo k útoku proti hnutí Tálibán, které tehdy ovládalo Afghánistán. Jsem si vědom toho, že z války v Afghánistánu je mnoho lidí unaveno, ale tehdy, v roce 2001 jsem řekl, s teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje. A právě proto naše bezpečnost není samozřejmostí.

A dnes, po osmnácti letech se setkáváme s tím, že kdesi v Kataru probíhají jednání s Tálibánem v naději, že z tygra se stane vegetarián a že už nebude vraždit. Ve skutečnosti tygr zůstane tygrem a dovolíme-li Tálibánu, aby opět ovládl Afghánské území, vytvoří z něho opět teroristickou základnu sloužící k útokům na území euroamerické civilizace. Chtěl bych před tím varovat. Chtěl bych varovat před tím, že zmíněná jednání probíhají za zády afghánské vlády, protože my Češi jsme poněkud citliví na jednání o nás bez nás a na reminiscence Mnichovské dohody.

Česká armáda má v Afghánistánu svůj kontingent. V rámci Resolute Support se podílí na výcviku afghánských ozbrojených sil včetně policie. I tak již padlo čtrnáct našich vojáků a my jsme povinni nezpronevěřit se jejich památce. Právě proto jsem přesvědčen, a opakuji to po osmnácti letech znovu, že s teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje.

Děkuji vám za vaši pozornost.

Miloš Zeman, prezident republiky, Španělský sál Pražského hradu, 12. března 2019

Zatím bez slepic

Víte, možná sloní paměť, možná strýček google...
ale nedalo mi to, a tak jsem si to šla najít, to "jasné označení jediného státního sponzora" přímo "útoků" ....

Taliban v Afranistanu vládl, za prachy prý ukrýval Ladina (taky to je na straně 171 paradoxně současně), nevydali ho USA, neposlouchali, bylo třeba je potrestat za neuposlechnutí, plus další zájmy USA v regionu...

Kdo chce může si zde anglicky počíst a stranu 171 najít:
https://www.9-11commission.gov/report/911Report.pdf

Je to taková Zemanovská zkratka, či pokus o rýpanec do řad USA, když už jemu o nic nejde.Ale je to fakt přesně takto na té straně 171, fakt jasně a fakt jediného sponzora a fakt přímo útoků?!

„It does not appear that any government other than the Taliban financially supported al Qaeda before 9/11….“

Qaeda či Quaidó mi naskočilo, aby se kluk jeden Venezuelská jednou taky nedivil....

Ono se ještě ukáže časem, že vše i o 11/9 je JINAK!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Názor na pobouření nad Klausem jr. ve sněmovně:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-fiala-se-omlouva-za-klause-du…
Autor správně upozorňuje na to, že bychom měli obrátit svoji pozornost k podstatě Klausova sdělení a né do čeho to sdělení zabalil.
Potichu se nám v parlamentě schvalují věci, okolo kterých není žádoucí rozruch.

Zatím bez slepic

Podle zpravodajství španělského listu El País vniklo 22. února tohoto roku násilím deset mužů do budovy severokorejského velvyslanectví v Madridu, spoutalo přítomné diplomaty a zaměstnance, nasadilo jim na hlavy plastikové pytle a vyslýchalo je.

Kim Hyok-chol na jednání s Donaldem Trumpem v létě 2018 domlouval setkání s vůdcem Severní Koreje. Foto: Profimedia

Zhruba za dvě hodiny se podařilo jedné zaměstnankyni uprchnout a alarmovat polici. Té otevřel asijsky vypadající muž a ujistil ji, že je vše v pořádku.

Krátce poté ovšem útočníci s pomocí diplomatických vozů ambasády uprchli z objektu a vozy byly následně nalezeny opuštěné. Španělská zpravodajská služba CNI nejméně dva muže z komanda identifikovala a přiřadila je k CIA.

Podle teorie španělských zpravodajců mohlo být cílem pachatelů získat informace o dřívějším severokorejském velvyslanci Kim Hjok-čcholovi, který byl ze Španělska v roce 2017 vykázán. Podle BBC to ale jeho kariéru neohrozilo.

Stal se jedním z vysoce postavených severokorejských diplomatů, kteří organizovali setkání prezidenta Trumpa a Kim Jong-una v Hanoji. Za tím účelem se také setkal v Pjongjangu s americkým diplomatem Stephenem Biegunem.

Pokud se předpoklady španělských zpravodajců potvrdí, může to znamenat vážné problémy ve vztazích Severní Koreje a USA a také se Španělskem, na jehož území byla tato akce provedena. Zřejmě bez souhlasu španělských orgánů.
++++++++++++
Ale pořád ještě ZATÍM žádné komando nevlítlo na Pražský hrad, nespoutalo prezidenta ani zaměstnance a nenechalo je dusit v igelitových pytlích.
Takže ZATÍM dobrý.
Protože jinak by přece bylo nad slunce jasné, že to udělal putin :-)
(Je divné, že ani jeden severokorejský diplomat netrpí ZATÍM známou přechodnou indispozicí, způsobenou nejhorší chemickou zbraní hromadného ničení - novýmČokem.
To by totiž znamenalo aktivaci článku 5 a plně ospravedlnilo preventivní jaderný úder proti Rusku. Španělské bratry v NATO zbrani přece musíme bránit stejně rozhodně, jako bychom bránili turecké proti řeckým a naopak! Viz Kypr.

Kamery by se měly před vyslanectvími zakázat, realita je matoucí a tendenční.

Zatím bez slepic

Nejen u nás. Ve středu se poslanci EP vyjádřili k boji proti propagandě. Je nutné zapojit do boje proti dezinformacím více neziskovky (státní instituce, akademickou sféru atd) a samozřejmě více peněz pro ně, vytvořit právní rámec EU pro řízení informační války, prostě více bojovat.
https://www.hlavnespravy.sk/ep-chce-zintenzivnit-boj-proti-nepriatelske…
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P8-TA-2…
Konkrétně informační válku a boj (z veřejné sféry prakticky zmizelo slovo mír) proti dezinformátorů asi i za ostatní "bojovníky" vyjádřil Peter Schutz (slovenský novinář ze SME): "Píše se to zle, avšak statisíce uživatelů internetu, které zasáhla antikampaň Čaputové nedá jinak: Svobodám dezinformačních platforem a sociálních síti bude muset být nasazený velký obojek."
Ve středu se také v EP projednával Komisí navržený Azylový a migrační fond (10,5 miliardy eur), který by měl "přispívat k solidaritě mezi členskými státy a k účinnému řízení migračních toků, přijímání z humanitárních důvodů a přemisťování žadatelů o mezinárodní ochranu mezi členské státy... Eu musí spolupracovat v souladu se zásadou solidarity a spravedlivého rozdělení odpovědnosti mezi člen. státy... Nahrazení nelegálních a nebezpečných příjezdů legálními a bezpečnými cestami jsou investice do účinného a koordinačního řízení migrace v Eu... Jednotné a vhodné podmínky pro přijímání žadatelů o azyl, jednotná práva a výhody..."
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P8-TA-2…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"15.3.1939 napochodovaly německé jednotky do okleštěného Československa".

Slovenská republika (do prijatia Ústavy 21. júla 1939 Slovenský štát; ďalšie názvy pozri nižšie) bol štátny útvar v časti územia dnešného Slovenska od vyhlásenia samostatnosti Snemom Slovenskej krajiny 14. marca 1939 do 8. mája 1945.

Už v prvých mesiacoch od vyhlásenia samostatnosti 14. marca 1939, nový Slovenský štát uznali všetky svetové veľmoci. K uznaniu Slovenského štátu sa ale nepripojili USA, ktoré žiadali, aby ich záujmy mohlo zastupovať na Slovensku vyslanectvo neutrálneho Švajčiarska, čím by sa vláda USA vyhla priamemu diplomatickému uznaniu Slovenskej republiky v zahranično – politickom ponímaní.

Recipročne však slovenská diplomacia žiadala od USA, aby Švajčiarske vyslanectvo zastupovalo záujmy Slovenskej republiky v USA. To bolo pre Spojené štáty nepriateľné a tým, že na žiadosť slovenskej diplomacie ani neodpovedali, sa akékoľvek diplomatické styky a zahraničná spolupráca zastavila resp. nikdy neuskutočnila.

Vyhláseniu Slovenského štátu predchádzala už 7. októbra 1938 vyhlásená autonómia na Slovenskom území s vlastnou a prvou autonómnou vládou s 5 členmi na čele s Jozefom Tisom ( 2 HSĽS, 2 Hodžova strana, 1 SNS ),6 čoho sa ale práve Hlinka nedožil.

Takze, ceskym sovinistom, nacionalistom a inym istom, ktori podobnymi nalepkami osocuju roky mna (pritom ja IBA chcem, aby sa pisala PRAVDA!), odporucam drobny oddych, zamyslenie sa, citanie a pochopenie historie...
I "kopičkovcom" a inym, ktorí doteraz nepochopili, čo som napísal, ze nie som, ani nemozem byt proti vsetkemu ceskemu, ako to o mne sa snazia pisat (uz par desiatok "Cechov" su moji bratranci, sesternice, ich deti - vsetko Slovaci☺) odporucam to v pokoji precitat.

Eo ipso, "okleštěné" nebolo "Československo", lebo 15. 03. 1939 už NEEXISTOVALO!!! Čo bolo 15. 03. 1939, poctivo povedane - NEVIEM.

Len viem, ze "oklešťovať" začal "Vase Českolovensko" súhlasom s "drobnymi" anexiami na ukor Slovenska nejaky ten vysoky, ci najvyssi predstavitel Česko- Slovenska (pisane podla zmluv z Francuzska pri vzniku republiky!!!, ktorym predchadzali ine zmluvy z USA!!!). ci "Československa" (pisane podla zelania ceskych predstavitelov vlastne dodne, ako vidno☺).

Velka vdaka vopred za precitanie.

Este vacsia, za empatiu, lebo ak to budete aplikovat na seba, pochopite, o com je rec.

A tym treba zacat. Pisat, hovorit, argumentovat...PRAVDIVO!!! Potom mozno, samozrejme, debatovat.

Zatím bez slepic

Prosím snažně,
nesnažte se na tohoto slovenského nacionalistického fundamentalistu reagovat či snad dokonce debatovat!
Pokud snad JAHA neznáte, jedná se o osobu, která zamořila snad všechny nezávislé české blogy, na které narazila, svými antičeskými výplody, výpady a fantaziemi.. Některé kvůli němu musely zrušit diskuze.

Nepřidělávejte Masterovi práci s dalším trpajzlíkem!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

by som chcel Vidlakovi podakovat za clanok. Je to jeden z nenapadnych a jeden z najlepsich - skoro fundamentalny pre nasu buducnost. Potom ma prekvapili krajne reakcie na Slovakov z pera niektoreho z prispievatelov. Zijem medzi iba Cechmi-Vidlakmi a asi im budem musiet oznamit, ze som podtrazak a nech uz pre istotu za mnou nechodia ked budu opat v nejakom pruseri. Ze im vlastne pomaham iba preto aby som ich podrazil (samozrejme to nespravim. Ti Vidlaci su nadpriemer inteligentni a davno pochopili s kym maju cest a ani ja im to nevyhovorim...:).
A este ku rozdeleniu CSR. Odporucam kontrolnu otazku. Ktory z politikov tej doby doplatil na svoj pokus o zachovanie CSR najviac? Klaus, Kalvoda, Carnogursky, Mnacko, Gal, Meciar? Ani jeden z nich. Bola to ina osoba.
Moje odporucanie - ak chcete Slovakov opat ako celok z niecoho obvinovat tak si najskor precitajte opat a pozornejsie Vidlakov clanok. A spomente si napriklad na bombardovanie Prahy, Skodovky a dalsie udalosti i modernejsich cias. Slovaci Vam neznicili priemysel a nepredali Chemopetrol. Placete dobre a upenlivo - ale na setsakra zlom hrobe. Alebo sa bojite pravdy. A Vidlakov clanok Ste iba preleteli.
Na danu temu koncim. Niet s kym diskutovat. Zmysluplne.

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

aspon pod ciarou. Preklep. Nie pan Mnacko. Mal tam byt Knazko.

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

alien.
To rozdělení bylo nařízeno a Mečiar i Klaus,plnili jen zadání.
Aby to nevypadalo,že je to řízeno,tak se to trochu osolilo vlastenectvím,co dělali další slouhové,obyčejným Slovákům to bylo ukradené.Snad nejbolestivejším nařízením rozdělení je Jugoslávie.
Jen něco jiného,to co předvádějí Klausové,je jen boj o svůj majetek,pozice,jenom ne o prospěch státu.

Zatím bez slepic

Slovákům to určitě jedno nebylo. Akorát z toho byli stejně zděšení a stejně bezradní, jako obyč Čehůni. I ti z Moravy. Takže to celé skončilo jednorázovým odpálením nálože na budoucí celnici v Hrozenkově.
A pohádky o bratrství byl konec.

Zatím bez slepic

Preto ten odkaz na Vidlakov clanok opat a opat. Pretoze stale to vela ludi nechape. Potom je otazka preco a tu uz by 80% Cechov a Slovakov stalo s otvorenymi ustami a neveriacky keby niekto odpovedal. A potom ako z toho von. A to je problem majuci bradu tak 500rocnu.
Nuz a ku tym velkozradcom kludne treba priradit aj Sovietsky Zvaz (i o tom pisal Vidlak). A nasledky tejto zrady sa snazi prezident Putin 12 rokov napravat. Neviem ako uspesne ale ked vydrzi aspon dalsich 50 snad to bude OK.

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

furt ma jeden narod na druheho pifku :D
ja by som sa na tvojom mieste neurazal... ale aspon si si precital ako nas maju zapadniari radi :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je pedofilní žid francouzsko německého původu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cohn-Bendit

Je to odporná ultralevičácká levičácká postava tak na úrovni Kohouta či Šiklové.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak na Novinkách čtu, že z SPD vystoupivší Lubomír Volný už zvažuje spolupráci z ODS pravděpodobně vyhozeným Václavem Klausem ml. ...

Tak to by mohl být pěkný rachot, kdyby se tito drzí autentičtí razantní a totálně politicky nekorektní "salviniovští" politici dali dohromady.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Spojenci se vždy postaví proti nám, vždycky a za všech okolností.
OK.
Pak tedy, že nám není k užitku „velmocenské“ spojenectví.
Dokud se nenaučíme žít BEZ spojenců.
OK
A Vy sám to Vidláku pro mne rovnou dorazíte, ale a co spojenectví „nevelmocenské“.

A tak tedy navždy pořád dokola, než nás někdo neukončí, nerozloží zcela zvenku, či rovnou zevnitř.

Protože to MY je věc ošidná!

Zatím bez slepic

Majko,
dovolím si doplnit konec místo Vidláka. Největším nebezpečím jsou pro ČR její spojenci a sousedé, nikoliv nepřátelé. Ale nakonec i spojenci, co nejsou zase až takovými spojenci, musí po 24 letech odtáhnout pryč, i kdyby slova dočasný pobyt měla trvat celou generaci. Nakonec ČR obsadili už tolikrát, a kde je jim konec? Nejdéle se udrželi Habsburci, a jak rychle jejich obrovská říše najednou skončila. Dlouho se nic neděje, obyvatelstvo se tváří, že baští pohádky o přesunu do předem připravených pozic, nebo o budování beztřídní společnosti, chodí na průvody - a najednou během pár dní všichni okupanti koukají, jak moc jsou neoblíbení.
Pokud chcete příklad, jsou to např. Chodové. Na celém pomezí Šumavy a Českého lesa žili vedle sebe Němci a Češi. Němci nakonec Čechy poněmčili s výjimkou Chodů, tam to dopadlo přesně naopak. Což ukazuje, že když někdo nechce, ani staletí nedokážou zničit jeho národnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde asi fakt neumím psát.

"Snad kdybychom se spojili znovu s Rakušany, Slovinci a Slováky. To by možná fungovat mohlo". píše Vidlák nakonec.

Ale nemohlo, "dokud se nenaučíme žít bez spojenců"....i to píše sám Vidlák.

Chápete už, co mi na konci článku vadí, to nejde doplnit.....?

Velmocenští spojenci tedy ne, ale jiní zase jako JO?

To není popření věty ....."dokud se nenaučíme žít bez spojenců"?

Tak platí buď bez spojenců a nebo jen bez některých a s těmito už zase snad jo a s těmito už zase ne...tak se asi žít bez spojenců opravdu ale opravdu NIKDY nenaučíme....

A proč zase věřit, že tamti by nás nepodtrhli, až to bude v jejich zájmu....

Nediskutuji o tom, kdo je pro nás vetším, či největším nebezpečím, jen mi to hapruje s tím koncem článku v logice...

I Vidlák nechce spojence a současně chce .......a co teprve lidi, co rozhodují a někdo je k nějakému spojenectví motivuje....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko,
spojenci ČR samozřejmě podtrhnou všichni, pokud budou moci. Je tu ale jeden rozdíl. Pokud se přimkneme k nějakému velkému spojenci (USA, SSSR, Německu, Francii, EU), nikdy nebudeme v rovnoprávném postavení. Spojenectví má smysl jen mezi více přibližně srovnatelně velkými partnery, kdyby jeden z nich sice chtěl vyskakovat a vést, ale ostatní jej rychle umravní. Takže náš 10 milionový stát se může slučovat se státy obdobné velikosti, ale ne většími.
Jakmile je někde větší stát, vždy má tendenci velet a přizpůsobovat si společenství podle svého. Srovnejme s EU a snahám Francie a Německa pořád někomu velet a určovat život. EU by se musela rozdělit na samostatné regiony o velikostech kolem 5 - 10 milionů obyvatel (přibližně), aby mohla fungovat. Spolek malých s velkým má za následek jen, že se ti malí stanou kolonií nebo bezmocnou figurkou pro zájmy mocných (srovnejme Athénský námořní spolek, SSSR a RVHP nebo USA a NATO). Proto má v sobě EU už ve způsobu založení zárodek konce. Pokud zruší právo veta menších států (viz migrační krize a prohlasování různých smluv o migrantech prostou většinou), dopadne EU stejně jako Habsburská říše. Jsou jen tři možnosti pro budoucnost EU v pořadí podle vhodnosti:
1. zachovat právo veta menších států - nejlepší možnost, i když štve EK
2. volná kooperace menších států proti velkým jako se děje u V4
3. rozdělit velké státy typu Španělska, Itálie, Francie, Německa na menší celky
4. Násilím sloučit několik menších regionů do větších - např. V4 do jedné skupiny, aby se mohli rovnocenně postavit ambicím těch větších Francie, Německa

Takže tolik o spojencích. Jakmile EK prosadí možnost hlasování většinou bez vet, odstartuje svůj konec, ke kterému někdy dojde. Pokud se EK nevzpamatuje a neubere na rychlosti integrace, dojde k té snaze o přehlasování nespokojenců.
Mohli bychom namítnout, že na právu veta skončila Rzeczpospolita, šlechtická republika. Ano, byla neakceschopná. Takže EU musí najít kompromis, na čem se shodne (jen to, na čem je jednoznačná shoda) a co nechá na státech (vše, kde je jen trochu pochyb), nebo se přetransformovat do volné konfederace a pevnější sloučení nechat až na další generace.
Sloučení států do jednoho celku se nedá stihnout za jednu generaci, ale až za několik generací. EK se chce zapsat do dějin a to se jí podaří v negativním smyslu a příčinou jsou přehnané ambice vůdců Junckera, Macrona, Merkelové. A je to hlavně tím, že ani jeden z nich nemá děti, takže jim jedna klíčová dovednost k jednání s lidmi a voliči citelně chybí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Junckerovi, Merkelové a Macronovi chybí trpělivost neustále nabízet pomocnou ruku a přesvědčovat o svých dobrých úmyslech. Je to stejné, jako ochočit zvíře. jde to pomalu a za dlouho po dobrém, nebo po zlém zlomením charakteru zvířete, na což nikdy nezapomene. Nejblíže by se to dalo přirovnat k ochočování ptáků. Neustále nabízet, nebát se spousty odmítnutí, až jednou přijmou dobrovolně a sami.

Zatím bez slepic